Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.CBSdeAkker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 
 

Mededelingen team 2004

 

28 december; voordeur zwaar beschadigd, politie en Ellie doen goed werk.

 

26 december; hedenavond nieuwe inbraak, computer Angelique is weg, en een bij Cynthia. Kerstgroet S&I.

 

23 december; vandaag is bericht ontvangen dat onze aanvraag voor een E-center (computerlokaal voor buurt- en schoolgebruik) is goedgekeurd. Uitleg volgt, realisatie duurt enkele maanden.

 

23 december; sinds de zomervakantie zijn er 1001 computervirussen afgevangen door het schoolsysteem.

 

23 december; prettige vakantie ! Op vrijdag 7 januari rond 12.00 uur is de school warm, zodat je wat voorwerk kan doen wanneer je dat wenst.

 

20 december; bij het afscheid van Dirk Scherpenisse, projectleider Brede school/OKZ Charlois, afgelopen donderdagmiddag, werd "de Akker" genoemd als Brede school die de grootste voorsprong heeft in de Tarwewijk. Met name het Makkerproject wordt hiermee geroemd. Iedereen die bij de presentatie later die dag aanwezig was, weet dat het tien keer beter kan. Toch staan daar 50 kinderen hun ding te doen, in een aangename sfeer. Dat is nog niet overal zo. Daarom willen we het gemaakte compliment met iedereen die op school werkt delen !

 

20 december; in afwachting van haar proefles na de kerstvakantie hebben Victor, Jacqueline en Stoffel een sollicitatiegesprek gevoerd met Lotte i.v.m. de aanvraag van haar LIO-stage bij Victor in de groep.

 

20 december; op de valreep is de vervangster van Miranda bekend, vanmiddag was het sollicitatiegesprek, haar naam is Mieke, ze heeft ervaring en ze wordt woensdag door Miranda ingewerkt. Ze gaat werken op dinsdag en vrijdag.

 

15 december; de in- en uit-bordjes hangen vlakbij de voordeur. Gebruik ze svp !

 

15 december; er is ingebroken in het kantoor van Stoffel en zijn PC is gestolen. Fijn dat alle data op de server staat en dat na een half uurtje stofzuigen (dank aan Astrid en Janet) en een half uurtje installeren een vervangende PC het werk overnam en Corrie haar werk kon doen. Sluit svp steeds goed af.

 

15 december; Bianca Fokker van de buurtpost heeft een zoon. Zijn naam is Piet.

 

13 december; geef klachten over de schoonmaak door via het logboek, dat zit in het postvak van de schoonmaker in de personeelskamer

 

13 december; de taalgroep van Zadkine voor moeders van school in het MPH (drie ochtenden) is gestopt nadat enkele deelnemers afvielen en de groep te klein werd. Deelnemers hebben een alternatieve plaats bij Basiseducatie gekregen.

 

13 december; er is dinsdag 14 december geen Makker, 16 december is er na schooltijd een afsluitende voorstelling van alle groepen in het MPH

 

7 december; woensdag en vrijdag 12.30 uitleg kopieerprinter.

 

7 december; op het laatste schoolgeldoverzicht bij de rapporten stonden ook enkele vragen over adressen van leerlingen. Gaarne antwoorden in de la van Corrie doen.

 

7 december 2004; er is een nieuwe lijst diensttijd personeel, aangepast na alle opmerkingen van vorige maand. Deze is te vinden als bijlage 32 van het schoolplan.

 

1 december 2004; er is sprake van de aanleg van een parkachtig speel-leefgebied achter onze dependance, tussen de flats aldaar. Er is vanuit school medewerking toegezegd, zodat lawaaierige activiteiten kunnen worden uitgevoerd in de Kerstvakantie.

 

29 november; deze week krijg je de beroemde PCBO-boterletter.

 

29 november; serverstoring, Yang komt 30 november oplossen.

 

29 november; op 30 november, 1 en 2 december is er drie maal een korte kopieerdemonstratie om 12.30 uur, bij Ellie. Kies je eigen moment.

Doel: hoe log je in, hoe maak je een kopie, hoe een dubbelzijdige, vergroten en verkleinen, scannen, A3/A4, vragen beantwoorden.

 

29 november; het stookseizoen is weer in volle gang. Gaarne deuren sluiten na binnenkomst of buitengaan.

 

25 november; de Taakgroep Ouderbetrokkenheid laat weten dat via de Medezeggenschapsraad een onderzoekje plaatsvindt of er draagvlak is bij ouders voor het oprichten van een Ouderraad. Enkele ouders zijn al enthousiast.

 

23 november; de meeste leerlingenfoto's zijn door Corrie toegevoegd aan het leerlingenadministratieprogramma ESIS

 

23 november; de grote nieuwe printer is in functie. Ook de Cillershoek heeft een upgrade gekregen. Er wordt gewerkt met gebruikerscodes, die zijn per email verzonden. Printen en kopiëren is nu bijna hetzelfde. Scannen kan ook gemakkelijk, dat wil zeggen een digitale afdruk maken naar je computer toe. Er is zoveel mogelijk dat je je blijft verbazen. Dubbelzijdig kopiëren is erg handig. Om alle mogelijkheden te leren is een kleine investering gewenst. Ellie weet al veel. Op de display kun je veel terugvinden. Help elkaar. Vanaf je computer kun je straks kiezen waar je je document geprint wil hebben, er staan meerdere printers in school (de kaartenkast, een op de PRISMA-verdieping, een bij Keziban). Elke tik kost evenveel. Een tik is een afdruk of een kopie. Maakt niet uit waar die wordt gemaakt.

Grote aantallen op de grote printer afdrukken svp. Je kunt Ellie vragen voor je te kopiëren, tot je het zelf onder de knie hebt. Hou er ook rekening mee dat ieder werkstation en iedere account nog ingeregeld moet worden (kunnen Sina en Naresh !). Tot slot: print niet alles uit, bekijk hoe groot je print is voor je gaat printen, laat werk van anderen bij de printer liggen, dat wordt vast opgehaald.

De copyprinter is weg, geen gedoe meer met inbranden en stencils afdraaien die pas na tien blaadjes leesbaar worden. De grote printer bevat een harde schijf, wanneer je dat wenst (alleen dan !) kun je dus een document bewaren om het later nog een keer te printen. Ellie weet hoe dat werkt, de documenten worden bewaard onder jouw code.

 

17 november; vooraankondiging SCOL

SCOL betekent Sociale Competentie Oberservatie Lijst en betreft een leerlingvolgsysteem voor de sociaal-emotionele ontwikkeling. We gaan deze voor Kerst een keer invullen. De lijst is beschikbaar via Terminal server.

Stappenplan: log in, dubbelklik op SCOL-gebruiker, kies je naam in het keuzevenster en log in met het wachtwoord dat je per mail kreeg. Je ziet dan links de namen van de kinderen van je groep en rechts de scores. Wanneer je een score aantikt zie je wat die betekent. Vergeet niet na invulling bovenin de knop OPSLAAN aan te tikken, want dan wordt alles bewaard. De volgende twee snelkoppelingen (klik erop) moet je eerst lezen voor het invullen: de procedure en De items van de SCOL.

Op 7 december in de teamvergadering zal er nog een korte demo van de SCOL volgen. Ook kun je dan je vragen stellen. Vraag eventueel Stoffel voor persoonlijke hulp.

 

16 november; betreffende de keus van ons Voorschoolprogramma (onderbouw en 't Molentje): Angelique verwacht 26 november van iedere groep een ingevulde enquête naar aanleiding van de uitgeprobeerde lessen. Op 30 november in de bouw wordt er beslist. Kies uit de twee overgebleven programma's.

 

15 november; er hangt een lijst met parkeerkaartwensen op het prikbord. Wil je daar iets aan veranderen, ga dan je gang. Heb je vragen ? Mail maar.

 

5 november; je ziet op Terminal server op je bureaublad een snelkoppeling naar ESIS. Je kunt een inlognaam en wachtwoord per mail aan Stoffel vragen om (beperkt) in ESIS te kijken. We kunnen ernaartoe dat je op den duur de absenten zelf gaat aanvinken als je dat wil. Hoe ? Dubbelklik op ESIS, vul je inloggegevens in, lees de infotekst en kies Doorgaan, probeer waar je in kunt, steeds geduldig wachten, want de server heeft tijd nodig alles op te zoeken.

(En ik weet niet wat er gebeurt als er 10 mensen bezig zijn met kijken)

 

5 november; bij het rapport op 16 november komt voor ieder oudste kind een schoolgeldbrief met de stand van zaken, je krijgt zelf een overzicht van Corrie. Er is al heel veel betaald, maar er blijft altijd een restgroep. Deel volgens afspraak ook de verzamelde gele kaarten uit met bijbehorend verhaal. Angelique heeft een afspraak met leerplicht om telaatkomen via die weg ook aan te pakken voor de extreme gevallen. Voor sommige leerlingen komt een briefje met het verzoek het adres en telefoonnummer te checken (je mag ze ook allemaal doen en de lijst ter verbetering aan Corrie geven)

 

1 november; aanstaande donderdag komt Lucine langs met Casper. Eerst in de Cillershoekstraat (haar oude klas) en dan in de Millinxstraat. Tijd stond op je mail.

 

1 november; de coördinatrice SMW van het PCBO is bezig twee dagen vervanging te regelen voor januari vv, wanneer Miranda met zwangerschapsverlof gaat. Ken je kandidaten, mail me dan de gegevens; het valt niet mee iemand te vinden.

 

28 oktober; in het lokaal van Keziban en Sehriban staan twee panelen over de oorspronkelijke bewoners van Suriname. Ga er gerust kijken met je klas, vraag even aan de dames wanneer dat kan. Binnen twee weken zijn de panelen weer weg.

 

26 oktober; diverse opmerkingen van teamleden tijdens en na de vergadering afgelopen dinsdag, hebben geleid tot een andere structuur van het teamdeel van de site van de school. Je kunt nu alles gemakkelijker terugvinden.

 

26 oktober; morgen 2de beurt kakkerlakkenbestrijding

 

26 oktober; de Blijdorpkaart komt in januari

 

26 oktober; Deborah is voorlopig nog op maandag in groep 8, zij vervangt in de middag Jacqueline (MTO)

 

26 oktober; 9 november is er een studiedag van ongeveer 8.30 tot 16.00 uur, informatie volgt binnenkort

 

26 oktober; nieuwe rapporten komen in een nieuwe hoes (voorbeeld op het prikbord), de oude hoezen blijven in takt.

 

26 oktober; de Makker is vandaag weer begonnen, maar met de nodige complicaties, er zijn (nog) geen Makkers

 

26 oktober; vul je naam in voor het teamSintfeest op het gele vel op het prikbord

 

24 oktober; de agenda voor dinsdag staat nog niet helemaal vast, onderwerpen zijn: de taakgroep Leerkrachtvaardigheden houdt een belangrijke presentatie, het voorstel roken komt terug, de taak IB en RT wordt vastgesteld en de werkgroep ICT stelt onderwerpen aan de orde (computergebruik).

 

24 oktober; verzoek: gebruik geen punaises en kneedgum op muren. Je kunt in het lokaal van Keziban zien hoe de muur na één keer Voorschoolposters ophangen er uit ziet. De ondergrond is heel slecht.

 

24 oktober; in de vakantie zijn de drie lokalen geschilderd en schoongemaakt, de stofboel valt dan toch weer tegen, Jop heeft ook een nieuw aanrecht, sterkte met de herinrichting. Sjaak komt binnenkort langs voor ophangwensen.

 

13 oktober; Alexander heeft een alternatief rooster binnenkort, zie je mail

 

13 oktober; de herfstschilder komt drie lokalen doen en later nog wat gangen en de kastdeuren bij Anneke,

er is plastic beschikbaar en afplakband, bij kantoor, denk ook aan je computers.

 

13 oktober; Klassenconsultaties
Na de herfstvakantie zullen de onderbouwgroepen, zo spoedig mogelijk, door Ineke worden bezocht. Zo mogelijk, zal zij van te voren aangeven op welk moment dat zal zijn.
Er zal o.a. gekeken worden naar de klassenmap en naar de inzet van klassenassistentes.
 

8 oktober; de speeltuin wordt binnen een paar maanden gerenoveerd.

 

7 oktober; er komen twee nieuwe stagiaires op school van Zadkine, ICT-jongens die veel van computers weten. Zij gaan ons ondersteunen bij kleine complicaties, bij het aanleggen van de gewenste kabels, als helpdesk bij u thuis tegen km-vergoeding (ze zijn mobiel) en als helpdesk voor ouders die thuis een computer hebben staan waar een probleem mee is. Ook om eens een groep leerlingen langs een computerprogramma te leiden in een ochtend of middag. Geef alvast je wensen op, Stoffel maakt met de jongens een werkrooster. In Akkernieuws komt een stukje over de helpdeskfunctie en een formuliertje. De jongens hebben al een postvak.

Zij heten Naresh en Sina.

 

5 oktober; denk aan Voorschoolenquête en Verslag lessen Sociale Competentie.

 

5 oktober; de leerlingtelling van 1 oktober staat op 232 (vorig jaar 211)

 

5 oktober; beter laat dan nooit: werkweekmensen bedankt !

 

5 oktober; het ministerie verblijdt de school met twee grappige posters en met twee (!) rolmaatjes, het ministerie verwijst naar de CD-Rom waarover het hieronder gaat. Alles heeft te maken met de nieuwe Wet op de beroepen in het onderwijs (wet BIO). Brief komt op het prikbord.

 

5 oktober; iedere groep heeft een CD-Rom "In bekwame handen" over de bekwaamheidseisen voor leraren gekregen, omdat het de dag van de Leraar is, deel deze met je duopartner en/of onderwijsassistent.

Er hoort geen opdracht bij of zo, het is puur voor jezelf, maar hoogst actueel.

 

3 oktober; Ineke werkt 50%.

 

3 oktober; het speciale politieteam is per eerste van deze maand van 40 naar 23 man teruggebracht. Het is deze zomer betrekkelijk rustig geweest. Even afwachten nu.

 

3 oktober; in groep 7 doen binnenkort enkele kinderen zwemexamen. Vervolgens start een "vangnetproject" voor leerlingen die na 2 jaar nog geen diploma hebben. Dit gebeurt op de woensdagmiddag. Prima dus.

 

1 oktober; in tegenstelling tot eerdere afspraken svp op je absentenlijst bij kinderen die er niet zijn, WEL invullen dat ze afwezig zijn, anders glippen ze bij ons door het net. We moeten zien wie er niet is svp.

 

29 september; de parkeerpolitie accepteert geen kleurenkopie, gebruik een origineel en neem geen risico van 5 min. Bon voor Stoffel en M'hamed (ondanks onmiddellijk overlegde originelen) en waarschuwing voor onze Sjaak die even een stoel bracht.

 

29 september; enkele teamleden zijn naar een andere BIG/ZIG verhuisd vanwege studie, zie in Geel Boek hierboven de wijzigingen.

 

29 september; op 11 oktober komt de schooltandarts een ronde doen. Het betreft een kind of 20 verdeeld over alle groepen. Ineke maakt een roostertje. In Akkernieuws komt een stukje.

 

27 september; in de loop van deze week gaat Ineke weer halve dagen werken.

 

27 september; stagiaires van Ellie: op dinsdag komt Rhahayli en op donderdag komt Merline.

Wanneer zij er zijn dan is er een middag-theeronde (door deze stagiaires)
 

24 september; na de weekopening werd bekend dat Lucine op 23 sept een zoon heeft gekregen. Zijn naam is Casper, 3350 gr en 53 cm. Gefeliciteerd Bas en Lucine !

 

24 september; er zit een overzicht Rotterdamse Jeugdmonitor groep 2 in je vak. Groep 2 van vorig en dit jaar doet er aan mee. Later wordt dat uitgebreid. De "uitslag" betreft 29 leerlingen van vorig jaar. Let op: één leerling is al 4 %. Doel van de monitor: problemen opsporen en daar middelen inzetten waar het nodig blijkt. Meten is weten.

 

22 september; 1 oktober gaan we de leerlingen tellen. Klopt je leerlingenlijst/absentielijst ?

Graag je vraagtekens doorgeven. Het zullen er geen 248 worden, maar wel een stuk of 20 minder.

 

22 september; in het Geel Boek hierboven staat de Jaarplanning. Die wordt dagelijks aangepast, kijk vooruit en maak je korte- en langetermijnplanning. Zo is er volgende week een BIG/ZIG-week. Heb je al een onderwerp ? PS Enkele mensen ruilen van groep: Jop/Victor en Miranda. Assistentes dinsdagmiddag onder schooltijd !

 

18 september; maandag 20 september komt de Roteb het ongedierte bestrijden. Dat gebeurt discreet en is ongevaarlijk. Nadere toelichting: er is een gel aangebracht die de beestjes graag lusten maar die ze slecht zal bekomen. Het was echt nodig volgens de heren deskundigen. Meld uw waarnemingen.

 

14 september; Ineke is de hele week ziek.

 

14 september; op maandag 20 september komt voormalig wereldkampioene sprint, Nelli Cooman na 10.00 uur ongeveer 10 minuten een promotiepraatje houden in je groep (groep 5 t/m 8) over de Sportpas.

 

13 september; absentielijsten augustus svp in het laatje van Corrie doen.

 

13 september; evaluaties SoVa-lessen in het laatje van Herman doen svp.

 

13 september; we gaan in de teamvergadering van morgen ook beslissen of we oogstfeest, kinderboekenweek en/of project gaan doen/vieren.

 

13 september; Nursel en Keziban zijn ziek

 

13 september; vorige week is een groot stuk PVC uit de afvoer van de nieuwe keuken gehaald, dat verklaart misschien ook de eerdere kluisoverstroming.

 

13 september; Corrie heeft de girokaarten klaar. Lees Akkernieuws.

 

13 september; Ineke is de hele week ziek, ze heeft een hernia. Patrick wordt hier en daar ingezet ter vervanging: Astrid gaat 14 september naar een informatie-bijeenkomst over de Voorschool, Patrick doet haar klas. Stoffel is die ochtend naar een kort geding (tegen de beller). Dinsdagmiddag is Partick bij Mirjam H, donderdag doet hij haar ADV.

 

8 september; je wist het al: Zekavet kreeg op 8 augustus een dochter, ze heet Selina en woog bij de geboorte 3060 gram. Gefeliciteerd.

 

7 september; de moeder van Chantal in groep 2 bij Rachel is overleden. We proberen met zorg, hulp en meedenken te komen tot een juiste verwerking.

 

7 september; goede berichten van de werkweek. Het boomkroonpad was erg leuk en zwemmen in 't Hemelrijk een succes. Iedereen is gezond.

 

7 september; de Turkse stalker belt nog voortdurend. Hij is dáár. Er zijn gesprekken met hem gevoerd, uiteindelijk leverden die niets anders op dan veel ongenoegen. We vragen iedereen van school begrip én medewerking, en wel in het negeren van die man. Praat niet met hem. Bij Stoffel kan en mag je bellen, andere telefoons zijn even opzijgezet.

 

3 september; het helpt als je de vuilnis in de ondergrondse container op het plein brengt en papier in de naastgelegen container wegdoet. Svp het licht in het toilet dat bij je groep hoort aan het eind van de dag uitdoen.

 

26 augustus; er wordt actie ondernomen op de volgende punten: leerlingentelling eerste schooldag met als consequentie formatie-uitbreiding (27 aug de deur uit, 248 leerlingen), kopieerapparaten: upgrade van zowel Millinxstraat als Cillershoekstraat op korte termijn (wordt eind oktober). Extra netwerkprinter op de gang bij groep 7, 8 en SMW (PRISMA). Toetsen naar de toetsservice met de nieuwe ESIS, Akkernieuws komt met uitnodiging voor a.s. dinsdag. Svp vrijdag meegeven ! Er zijn nieuwe kleine bewoners in school. De Roteb is niet zo snel, maar komt wel binnenkort. Wil je svp geen etensresten achterlaten in school.

 

25 augustus; het Geel Boek wordt gestencild, op de site wordt de planning steeds bijgewerkt als daar aanleiding voor is.

 

24 augustus; reken erop dat we aanstaande dinsdag tussen vergadering en informatie-avond samen een warme hap eten.

 

24 augustus; in de map huisstijl vind je ons logo, het lettertype ervan en andere zaken. Voorlopig een klein aanbod, er komt ook nog een standaard-Akker-brief. Voor officiële brieven is er briefpapier te verkrijgen bij Ineke.

 

Uit de notulen 17 augustus (zoek de verschillen):

Volgorde van notuleren is alfabetisch op voornaam.

Werkweek is in Dwingelo, er wordt in tenten gekampeerd. Begeleiding: Jacqueline, Jop, Victor, Lilian, Deborah, Ellie en Mirjam H.

Bestelling: meld als je iets mist. Er is ruim ingekocht voor lange tijd.

Schoolgeldregeling is vermeld in de schoolgids. De regeling komt ook in Akkernieuws. In september worden de acceptgiro’s uitgedeeld, met een toelichting.

Glazenwasser komt 8 september en zeemt binnen en buiten, vensterbanken leegmaken en obstakels voor de ramen verwijderen.

Definitieve gymrooster aan Stoffel doorgeven. Zwemmen gaat voor zover nu bekend is, door.

Er moet nog uit 2 methodes voor SoVa gekozen worden. Herman heeft voor iedere groep proeflessen geselecteerd. Angelique zorgt voor verspreiding. Lessen moeten vanaf 23 augustus gegeven worden.Rond herfstvakantie volgt evaluatie en beslissing voor methode.

Voor die mensen die nog niet beschikken over een computer worden deze aangeschaft. In de loop der tijd worden oude computers vervangen.

Het programma “rekensom” wordt binnenkort geïnstalleerd. Er is een thuisversie voor leerkrachten in kantoor beschikbaar. Een thuisversie voor de leerlingen wordt t.z.t. aan de leerlingen meegegeven.

Ook SCOL wordt geïnstalleerd.

Het “gele boek” komt voor iedereen op papier m.u.v. Jop, Janet en Mirjam H.

Telefoon tot nadere orde alleen met “Basisschool de Akker” opnemen, niet met toevoeging van eigen naam. Geef geen gegevens door van mensen die hier werken of van leerlingen (telefoonnummers etc.)

 

19 augustus; het kopieerapparaat bij Ellie kan ook scannen. De gebruiksaanwijzing staat bij Teaminformatie - Computer - De scanner.

 

18 augustus; We feliciteren Wilma met haar kleindochter, Benno heeft vanmiddag een zusje gekregen, ze heet Lise en ze weegt 8 pond. Ze heet ook naar Wilma ! Mart en Marianne, gefeliciteerd !

 

18 augustus; van het Geel Boek is de telefoonlijst van internet gehaald voor de zekerheid en bij de vacature de telefoonnummers van Stoffel en Ineke. We werken aan nog meer afscherming.

 

18 augustus; Op 30 augustus in de middagpauze komen Gerrie, Gilbert en de baby langs.

 

10 augustus; Gerrie gefeliciteerd met dochter Julianne, 3700 gram, 50 cm.

 

augustus; Ümüs, Najiha, Nursel, en Keziban (?) hebben met Quickmatch gesproken over hun toekomst. In het nieuwe schooljaar wordt de uitslag van dat gesprek besproken op school.

 

Een introductiebezoek Bibliotheek Bloemhof is aangevraagd voor de groepen 2, 4 en de NEONgroep.

 

Bianca heeft een nieuwe kinderwerkster voorgesteld, zij heet Monique.

Het Kinderwerk van Charlois Welzijn draait mee in het Makkercircuit.

 

Coördinatoren INHOLLAND van het Makkerproject worden Jantien en Eveline, werkplek MPH. Eén van hen heeft zich inmiddels teruggetrokken.

 

Er is een brief van het zwembad over herstelwerkzaamheden en aanpassingen van het rooster i.v.m. diplomazwemmen. Concrete mededelingen volgen.

 

In verband met andere roosters en taken zal dit schooljaar het bibliotheekbezoek op maandagmorgen plaatsvinden; Audrey komt langs om de juiste tijd te bepalen.

 

2 juli; fijne vakantie allemaal

 

1 juli; het is fijn wanneer eenmaal per week (aan het eind van die week) iemand in de vakantie de school bezoekt en de plantjes water geeft en de school controleert. Wie stelt zich beschikbaar ?

 

eerste week

 

tweede week

 

derde week

 

vierde week

Stoffel

vijfde week

 

zesde week

iedereen zelf

 

1 juli; er hangt een overzicht op het prikbord van de vakantieschoonmaak. Je kan stoelen en tafels laten staan. Zorg dat de bovenkant van kasten leeg is en andere oppervlaktes ook. De vakantieschoonmaak begint ongeveer 2 augustus en is 12 augustus zeker klaar.

 

30 juni; Sehriban wordt aan het bestuur voorgedragen als medewerker Voorschool, voor het aantal uren dat ze nu bij ons werkt. Hetzelfde is aangeboden aan M'hamed, maar daar zijn we nog niet uit. Dinsdag waren er sollicitatiegesprekken met de kandidaten en directie, Victor (MR) en Astrid (MTO).

 

30 juni; de boeken voor de OALT-leerkrachten, met de afscheidsbrieven van de kinderen waren zeer indrukwekkend (en mooi uitgevoerd). Het afscheid was waardig, de kinderen waren aandachtig, de kinderen kregen een getuigschrift. Bedankt voor iedereen die meehielp, speciaal Nursel, Najiha, Ümüs en Keziban. Kees Terdu (PCBO) bracht tijdens de rapportenmiddag bloemen en envelop voor Sehriban, M'hamed, Filomena en Mischa.

 

30 juni; morgen, donderdagmiddag, is er ongeveer om 17.00 uur een Barbecue in het Millinxparkhuis voor de werkers in de buurt. Voel je zeker niet verplicht, maar het scheelt een keertje koken. Kans op een spuitende fontein.

 

30 juni; svp je absentielijst van deze maand in het vak van Corrie doen. Nu de taak van Idelet is vervallen wat betreft de absenten, is deze informatiebron zeer belangrijk. De praktijk leert dat na de zomervakantie de lijst van juni moeilijk te achterhalen is.

 

30 juni; vrijdag verhuisdag. De boedelbak staat om 8.15 uur voor bij de Millinxstraat en Stoffel rijdt heen en weer tot alles over is. Aan beide kanten is een ploeg om te laden en lossen en vervolgens Cora, Wilma, Hinke, Victor, Joyce en anderen te helpen. Er is geen strakker plan dan dit.

Graag alles wat wegmoet en geen vuilnis is, even laten beoordelen. Zet geen materiaal van jou bij Ellie of een ander neer. Er komen nieuwe leerlingen, dus een extra stoel of tafel is straks handig en dat scheelt loopjes naar de kelder (leerlingenlijst nieuwe groep donderdagmiddag in je vak). De bestelling wordt zo mogelijk morgen gecontroleerd en vrijdag over de groepen verdeeld.

Vele handen maken licht werk. Help eerst de verhuizers, daarna is er tijd voor je eigen werk en klas.

Corrie sjouwt niet mee, de administratie heeft haar eigen verhuisdozen.

 

30 juni; naast de lijst vakantiegangers (zie hieronder) is er ook een lijst schoolverlaters (meestal wegens verhuizing)

We schrijven pas echt uit wanneer we weten dat de leerling is toegelaten door een nieuwe school. Zie je een van je pupillen bij dan kun je binnenkort of in augustus de vraag verwachten een OKR in te vullen.

Rodeska Mora, Schalm

Baris en Berath Arslan, Nelson Mandela, inschrijving binnen

Tito de Mota, Tourmalijn, inschrijving binnen

Selly Monteiro, Theresia ? Nee, blijft bij ons.

Mauwa en Djene Foufane, de Klaver, inschrijving binnen

Sylvia Vervoorn, Elout v S, inschrijving pas na 23 augustus (agenda directie EvS zit vol)

Roseny Werleman, Chistophoor, inschrijving binnen

Edison Hassell, Spijkenisse, inschrijving Jan Campert binnen

Owing en Lodewijk, Mathenesserdijk, DSO zoekt NEON-groep

Daan v/d Berg Pr. Margriet, R'dam- Noord

 

28 juni; wij gaan tussen de rapportenmiddag en de musical samen een hap eten in de school, moet nog georganiseerd worden, maar dat gaat wel lukken.

 

28 juni; uit het Zorgoverleg: binnenkort vind je in de map Dossiers (J-schijf) op de server een map van je groep met daarin voor iedere leerling een WORD-onderwijskundig dossier. Dit vervangt in het nieuwe schooljaar de gegevens die nu nog op papier in het dossier in de kast gaan en bevat de onderwerpen huisbezoek, extra hulp, enz. Nadere instructie komt ook bij dat dossier. Er staat één voorbeelddossier in nu.

26 juni;  

 

24 juni; er worden dagelijks nieuwe leerlingen aangemeld voor het nieuwe schooljaar

 

24 juni; vriendelijk verzoek binnenkomende bestellingen aan Ellie over te laten, zij controleert en verdeelt, in overleg met Stoffel en Corrie. Niet alles komt in een keer binnen, sommige zaken zelfs pas na de vakantie. Soms moet eerst goed nagedacht. Zo staat nu de bestelling Cillershoek in de hal van de Millinxstraat; ken je de wet van Murphey ? Keep smiling. Bestelling is bezorgd en nagekeken door Ellie, de Cillershoek kan uitpakken en verdelen.

 

23 juni; Akkernieuws komt donderdag uit. Geef op de achterkant de tijd aan waarop je ouders verwacht.

Krijg je strookjes terug van de bijlage, dan in het postvak van Stoffel doen svp.

 

23 juni; we zullen de schoolkrant en het vakantiepaspoort proberen uit te delen voor de rapportenmiddag begint, dan kan dat mee met het rapport. Voor groep 6, 7 en 8 zijn folders van Kids Adventure.

 

23 juni; nieuwe rapporten nodig ? Tijdig aan Jop mailen wat je nodig hebt svp

 

18 juni

leerlingen die eerder op vakantie gaan
redenen zijn bij de directie bekend
zij die er niet opstaan zijn ongeoorloofd afwezig

Iedereen is op tijd terug, is afgesproken

Ramazan en Ozman Akyl 29 juni weg

Edison groep 7  1 juli weg

Rumeysa Gülec 27 juni weg

Melike en Adile 30 juni 's avonds weg

Diane ? 29 juni moeder ophalen (terug van begrafenis)
Birdal Simsek 20 juni weg
Shivan Loetai en Arpana Nirandjan 23 juni weg
Hamit Aktan 24 juni weg
Halis en Merve Sahan 24 juni weg
Paayal en Kayal Ramdien 28 juni weg
Kimberley van Eyck alleen 25 juni vrij
Mohammed el Bouhaddani 29 juni weg
Gizem Guden 1 juli weg

fam Portakal 1juli weg

Esra en Erdi Yilmaz 1 juli weg

Denise Deuse 1 juli vrije dag

Edison, 30 juni weg

 

18 juni; voor de laatste keer dit jaar zijn de leerlingenlijsten door Corrie uitgedraaid. Geef wijzigingen door via haar postvak svp.

 

18 juni; de laatste vrijdag hebben de kinderen vrij en verhuizen groep 5, 6, 3A, 3B en Prisma.

Elkaar helpen in ploegen svp. Er komt een verhuisvrachtwagen(tje).

 

18 juni; de verhuisdozen zijn voor groep 3 en groep 5-6 (en Prisma)

 

18 juni; we werken komend schooljaar in de volgende drie bouwen: 1-2, 3-4, 5-8

 

18 juni; de bouwco's sloten hun managementcursus af met een onderzoek naar Schoolculturen, zie de leestafel

gefeliciteerd !

 

18 juni; 28 juni 16.30 uur feestje einde OK-school, receptie op het stadhuis. Geef je op als je mee wil.

 

18 juni; maandag 21 juni werklunch met Ernst voor iedereen die met de Grote Reis werkt in de aula.

 

18 juni; Mr Wok start 17.30 inloop en 18.00 wokken. TV-schermen aldaar ruim aanwezig.

Denk aan het afscheid van Mischa (!)

 

18 juni; let svp op het sluiten van je ramen na een warme dag

 

15 juni; nog niet alle functioneringsgesprekken en beoordelingsgesprekken zijn gedaan. We willen graag nog een functioneringsgesprek met Audrey en met Mirjam Z.

De rest komt na de zomervakantie, en wel zo spoedig mogelijk.

 

 

 

12 juni; er hangt een telefoonlijstje op (de plaats van) het prikbord, gaarne nakijken of je nummer klopt voor het komende Gele Boek.

 

12 juni; het fietsenhok naast de vuilcontainer is van ons en is te openen en sluiten met je schoolsleutel.

Gebruiken svp.

 

9 juni (van de schoolkrantcommissie):

Maandag 14 juni vind je in je postvak het blad waarop je de schoolkrantcopy kunt maken. Er volgen dan acht schooldagen om er een leuke bladzij van te maken met de kinderen.

Donderdag 24 juni moet het ingeleverd zijn in het vak van Ellie. Dat is echt de dead-line zodat de krant op tijd klaar kan zijn om mee te geven aan groep 8 op hun afscheidsavond.

 

9 juni; de schoolfoto's zijn klaar, Ellie verkoopt ze, binnenkort volgt een bericht aan de ouders.

 

9 juni; site en mail werken weer normaal, op school zie je nu de goede site (KPN) en thuis kun je inloggen zoals voorheen, op de Cillershoekstraat ook.

 

8 juni; volgende week komt de klassenverdeling in Akkernieuws

 

8 juni; maandagmiddag 14 juni treedt groep 4 van Victor op in het Zuidpleintheater, diverse groepen gaan kijken en de ouders van de groep van Victor zijn uitgenodigd.

 

4 juni; de RT-IB-ruimte is geverfd en het nieuwe meubilair is in elkaar gezet. Binnenkort volgen nog nieuwe postvakken e.d.

 

3 juni; de site doet het weer en de mededelingenbladzijde ook, alleen wanneer je vanuit school kijkt, krijg je de oude site nog te zien. Het is lastig nltree van ons af te schudden.

 

3 juni; het sportfondsenbad Zuid is door de gebouweninspectie voor langere tijd gesloten, de zwemlessen komen naar verwachting tot de zomervakantie te vervallen. Er vielen stenen uit het plafond.

 

1 juni; Cynthia is ziek

 

1 juni; de nieuwe huisstijl wordt pas in augustus ingevoerd

 

1 juni; vrijdagmiddag zijn we allen in het park in verband met de opening van het Millinxparkhuis

 

1 juni; vorige week is bekend geworden dat wij met 't Molentje Voorschool gaan worden.

 

1 juni; voor 10 juni je bestelling in orde maken svp

Alle bestellingen van de school gaan via kantoor

 

1 juni; Mischa gaat komende cursus op de dr. Schaepmanschool in Barendrecht werken

 

1 juni; woensdag 23 juni om half zeven is er een teametentje met het team, tevens jaarbesluit

 

1 juni; nascholing individueel aanvragen in kantoor, zelf inschrijven na akkoord

 

31 mei; notulen worden besproken in dezelfde vergadering van dat niveau, dus geen bouwnotulen meer in de teamvergadering, etc

 

31 mei; deze week komt er nieuw vergadermeubilair en kantoormeubilair.

Het oude meubilair is ingeruild en wordt weggehaald.

 

31 mei; de mailserver van de Akker doet het weer, dus mailtjes komen wel door.  Maar de site is uit de lucht en je kunt vanbuiten de school niet inloggen. Er wordt gewerkt aan dit probleem. Het heeft het te maken met de migratie van nl.tree naar KPN. De mededelingen op de site doen het dus ook niet, vandaar de mededelingen op papier bij de vergadering

 

31 mei; op 7 en 8 juni komen eindelijk de nieuwe fietsenschuren

 

25 mei; 1 juni a.s. studiemiddag over taak- en klassenverdeling

Niet voor klassenassistentes, wel voor onderwijsassistentes.

De agenda en stukken zitten in je vak.

Agenda:

12.30 verrassende lunch mét consumptief entertainment (Marokko- en Turkijereis)

  •  mededelingen

  •  taakverdeling

  •  klassenverdeling

  •  inschrijven Blijdorplessen ?

  •  doorgaan SKVR-kunstenpakket ?

  •  hoe gaan we MUSON, Blijdorp en kinderboerderij (eventueel) snel aanvragen ?

  •  plaats voor één LIO-er komend schooljaar ?

 

21 mei en 25 mei; de mailserver van de Akker is down, dus mailtjes komen niet door. Het heeft te maken met de migratie van nl.tree naar KPN. Er moet een poort open, maar de provider is onbereikbaar. De storing is gemeld. Mailtjes blijven bewaard en komen straks in één keer allemaal weer binnen (hopen we).

 

21 mei; de telefoon van Miranda doet het (het heeft bijna drie maanden overleg met allerlei diensten gekost om het zover te krijgen, het betreft de verhuizing van het oude naar het nieuwe kantoor SMW)

 

19 mei; Amara Sury , oud-leerling van onze school, loopt in week 22 en 23 stage (bij Astrid)

 

19 mei; in je postvak zit een uitnodiging voor een teamlunch van Anneke op 27 mei, ze viert haar jubileum.

 

14 mei; er is een draaiboek schoolfotograaf (gemaild en op de koffietafel)

 

13 mei; in twee dagen willen we aan alle leerlingen een tandarts-poetsles aanbieden.
Aanstaande vrijdag 14 mei !!
9.00 groep A en B samengevoegd s.v.p
9.45 groep D
10.45 groep C
11.30 groep 6

13.30 groep E
14.30 groep 7

de tweede dag is niet op 21 mei (dat is een vrije dag)
maar op maandag 24 mei

9.00 groep 4A en 4B samengevoegd s.v.p
9.45 groep 5B
10.45 groep 5B
11.30 groep 8

13.30 groep 3B
14.30 groep 3A

De les duurt ongeveer een half uur (onderbouw) tot drie kwartier (midden-bovenbouw). De les wordt gegeven door iemand van de GGD.

 

12 mei; de meeste evaluatieformulieren/wensenlijsten komende cursus zijn binnen

 

12 mei; het rooster voor de tandartsles volgt morgen

 

12 mei; de methoden sociaal-emotioneel, drie stuks, liggen in de aula, je kunt ze cijfers geven,

 

12 mei; vandaag was er een bijeenkomst voor de onderbouw met ergotherapeute Paula Sekeris

 

10 mei; de printers doen het weer

 

9 mei; de ADV van 11 juni gaat naar 18 juni is ons voorstel, zie hierboven de knop Vervanging. Dit omdat op enig moment de sportdag vorig jaar een week verschoven is in verband met de beschikbaarheid van het veld. Van belang voor de volgende ADV-ers:

Lucine=Maronela

Astrid=Nelly

Liesbeth

MirjamZ=Angelique

Hinke=Daisy

Victor=Cynthia

8 mei; maandag vind je de kijkwijzer methode sociaal-emotioneel in je vak, graag met naam in het vak van Herman doen. Dinsdag zijn de methoden voor één week in te zien.

 

8 mei; het nieuwe lokaal van Janet is geschilderd, maar nog niet helemaal af.

 

5 mei; de nieuwe toiletwandjes zijn geplaatst en diverse tl-balken vervangen

 

4 mei; het oude lokaal van Lucine is leeg, haakjes zijn opgehangen, enz. Morgen gaat de schilder daar aan de slag.

 

24 april; de foto's van Duinrell staan ook op de Y-schijf van de Cillershoek

 

23 april; prettige vakantie ! In de vakantie worden weer enkele werkzaamheden uitgevoerd in school, maar niet zo heftig als in de vorige vakantie. Na de vakantie kunnen Joyce en Janet spoedig verhuizen. Borden groep 7 en 8 zijn klaar, Angelique heeft telefoon. Kantoor Stoffel is leeg, een vrachtwagen afval staat klaar in het oude lokaal Lucine.

 

23 april; groeten van Cora, maandag gaat het gips eraf en kijkt men hoe het met haar enkel is. Ze is van plan na de vakantie weer op school te komen.

 

22 april; vandaag is gratis KPN-asdl aangevraagd voor de Cillershoek met meer computermogelijkheden.

 

22 april; groep 3A en 3B hebben vrijdag 23 april geen les.

 

22 april; 10 mei heeft Herman gesprekken, het rooster is uitgedeeld/rondgemaild.

 

22 april; iedereen die nu op De Akker werkt (uitgezonderd OALT en LIO) kan volgend jaar blijven werken.

De I/D-banen zijn tot 1 jan 2007 gegarandeerd.

 

20 april; vandaag is gratis KPN-asdl aangevraagd met meer computermogelijkheden.

 

20 april; de wandjes voor de nieuwe toiletten zijn gekomen, het lokaal van Joyce is (bijna) leeg. In het oude lokaal van Lucine wordt nu spul verzameld dat in de vakantie wordt afgevoerd (en de nieuwe wandjes staan er ook). De borden in groep 7 en 8 zijn verplaatst, Jacq krijgt nog steunen en beschermhoezen krijtgoot.

 

20 april; 14 en 21 mei krijgen alle kinderen een poetsles van een les-tandarts (met nog een verrassing en een tandenborstel. Dat duurt ongeveer een dik half uur. Rooster volgt.

 

20 april; de agenda voor 11 mei zit in je vak en de enquête wensen nieuw schooljaar/ evaluatie afgelopen schooljaar ook. Niet deze week inleveren, maar 11 mei !

 

20 april; wanneer je vuil buiten (laat) zet(ten), wees er dan zeker van dat het door de stortkoker gaat, of door de papiergleuf. De milieupolitie is net zo streng als de parkeerpolitie en slingert ook ons op de bon.

 

20 april; Cora heeft haar been gebroken. Mirjam Z is er morgen weer.

 

19 april; wanneer het alarm is ingeschakeld bij onze afdeling Millinxparkhuis, brandt er een lampje boven de deur. Aan de andere kant van de deur zit het schakelkastje. Daar is niet je schoolcode geldig. Vraag de code wanneer je er buiten de schooluren moet zijn.

 

16 april; woensdag schoolreis, er is een duidelijke brief van de commissie. Alexander gaat ook mee.

 

16 april; de kluis is opgeruimd, Lucine is verhuisd, de computer van Ineke en Ellie werken op het netwerk, het kopieerapparaat ook. Stoffels kantoor gaat leeg, dat wordt met Lucine's lokaal en mogelijk ook dat van Joyce opgeknapt in de meivakantie, zodat daarna weer een verhuisronde kan plaatsvinden. Dank voor alle hulp.

 

16 april; de directie is deze week intensief bezig geweest met schoolgeldvragen richting ouders. Bijna alle problemen zijn opgelost. De meeste ouders zijn bereikt en er zijn afspraken gemaakt. Een enkeling nog niet.

 

15 april; @net heeft de netwerkverbindingen in groep 7 en 8 weer in orde gemaakt. Ook is deze week een nieuwe versie van het complete computerprogramma "De Wereld in Getallen" geïnstalleerd voor alle groepen. Het werkte vroeger erg slecht, nu moet het goed gaan.

 

15 april; het kopieerapparaat staat bij Ellie en wordt morgen op het netwerk aangesloten. Je kunt nu even alleen printen naar de kaartenkast.

 

15 april; Miranda van der Steen is per 1 mei benoemd, ze gaat werken op dinsdag en donderdag en per twee weken ook één woensdag. Ze heeft intakegesprekken gevoerd op de Elzendaal en op school met Stoffel en Ineke en met Idelet.

Haar akkerEmail werkt.

 

15 april; we luisteren vrijdag eerst naar Lucine om te horen of ze fit genoeg is om te verhuizen, vandaag was dat niet zo.

 

14 april; vrijdag gaat Lucine verhuizen. Je hoort nog hoe, misschien is je hulp gewenst, vele handen maken licht werk.

 

14 april; klik hier voor het ADV-vervangingsrooster (link verwijderd) en werk je agenda bij.

 

13 april; op de prikbord hangt een keuzelijst ter invulling: wil je je notulen per mail ontvangen of op papier in je postvak ? Maak svp je keuze voor mei kenbaar.

 

13 april; de sollicitatiecommissie heeft als nieuwe SMW-ster Miranda van der Steen voorgedragen aan het Bestuur. Zij komt donderdag 15 en vrijdag 23 april op school om met de directie, met Idelet en de Elzendaal te overleggen en om een start te maken. Zij gaat twee dagen werken, waarschijnlijk dinsdag en donderdag.

 

8 april: de agenda voor de teamvergadering van dinsdag zit in je vak, er zijn twee onderwerpen: taakgroepen en rouwverwerking.

 

8 april; de taken van de SMW-ster worden verlicht, omdat de opvolgster van Idelet minder uren gaat draaien.

De volgende taken gaan naar de volgende mensen:

Contacten schoolarts - Angelique
Contacten tandarts - Ineke
Absentenadministratie - Corrie (lijsten vanaf april dienen dus ingeleverd te worden bij Corrie)
Absentenmeldingen - Stoffel, Ineke
Lief en Leed - Ineke

 

8 april; nieuwe plafonds in toilet groep C, de orthotheek en de kluis, woord- en getalspijkers in de nieuwe groep van Joyce, nieuwe pakking bij pomp in stookhok, pleinputjes leeggeschept en de alarmnummers zijn gewijzigd !!

 

8 april; dinsdagmiddag aanstaande is er weer een sollicitatiegesprek SMW (met Marianne Verhoogh)

 

7 april; de laatste hand wordt gelegd aan de lokalen van Lucine en Joyce. Na de Pasen gaan we op enig moment samen alles verhuizen.

 

7 april; vóór de meivakantie zal de directie een brief sturen aan de ouders van de OALT-leerlingen over het beëindigen van deze lessen per 1 augustus. Je krijgt een afschrift.

 

7 april; op 8 april is het jaarbesluit (sorry voor de verschrijving, maar voor Stoffel was het echt zo) om 13.20 uur in de personeelskamer, op dinsdag 13 april is de weekopening op de normale tijd

 

7 april; Stoffel zal zijn verjaardag sober vieren en komt dinsdag 13 april langs voor een snelle traktatie in de groepen

 

7 april; Rachel is tot de zomervakantie juf van groep A. Dit in overleg met Cynthia die bereid gevonden is wat "losse taken" tot die tijd op zich te nemen.

 

7 april; in het nieuwe kantoor beneden staat een stoel die is gekozen als vergaderstoel. In de kleuren van de huisstijl.

 

6 april; vanmorgen heeft de sollicitatiecommissie een eerste kandidaat SMW gesproken. Goed gesprek, volgende week volgen waarschijnlijk nog een of twee gesprekken.

 

6 april; woensdagmiddag 7 april gaat er een brief je vak in met daarop een nieuwe toegangsalarmcode. Alle oude codes gaan eruit en alleen je nieuwe code is geldig vanaf donderdag 8 april. Zodra de codes gewijzigd zijn, hang er een briefje naast het kastje met daarop de tekst "NIEUWE CODES". Jouw code geldt voor zowel Millinxstraat als voor Cillershoek.

 

4 april; de sollicitant die dinsdag 9.00 uur zou komen, heeft afgezegd. Dat geeft de sollicitatiecommissie wat lucht om samen de sollicitatieprocedure -op die tijd- te bespreken. Zie ook hieronder.

 

4 april; op 7 april speelt groep 8 een prominente rol bij de Boomfeestdag en plant bomen bij de parkeerkommen rond het park en een Amaliaboom op Zuidplein. Wijze van vervoer: huifkar.

 

4 april; op 5 april komt Akkernieuws 269 uit, met info over Pasen, enz

 

3 april; na 3 maanden mochten de gestolen radio's dan eindelijk worden aangeschaft. Er staat een sticker op. Wees er zuinig op svp.

 

3 april; dinsdag 6 april is er in de avond een interessante bijeenkomst over Kennisnet, door iemand van Kennisnet, in samenwerking met Jop en Rinaldo van de computercursus. Kennisnet is een portal site (een soort voorportaal) op internet. Via kennisnet.nl is enorm veel informatie te halen voor jezelf en voor de kids. Aanbevolen, je hoeft geen cursist te zijn om mee te doen, iedereen die op school een taak heeft, is welkom. Opgeven bij Jop.

 

3 april; in het oude lokaal van Jacq, het nieuwe lokaal van Lucine staat op het nieuwe blauwe linoleum alles dat voor Pasen de container in gaat. Zoals oude boeken, projecten, enz. Zet je naam erbij als je wat wil hebben. Donderdag gaat het weg !

 

3 april; we maken alles mooi en netjes. Plak geen plakband op muren en prik geen punaises. Voor nu lijkt dat soms even niet erg, maar na wat jaren wordt het flodderig. Laat de vakman je wensen vervullen. Ook de Cillershoek doet mee met de upgrade van de school.

Go&see the kitchen !

 

3 april; op 16 augustus is Gerrie uitgerekend, de echo is prachtig, een perfecte kopie van de echo van Naomi. Gerrie mag niet meer werken helaas, deze week hoor je wat de structurele oplossing voor haar vervanging wordt. In week 15 is Rachel de juf ! Op de Cillershoek moet de RT aangepast helaas.

 

3 april; maandag 5 april start officieel de LIO van Deborah in groep 7, gefeliciteerd

 

3 april; M'hamed heeft 5 april ADV

 

3 april; Anneke heeft 5 april een vrije dag wegens haar 25-jarig jubleum

 

3 april; de takenlijsten die dinsdag op de bouw worden besproken zitten maandagochtend in je vak

 

3 april: stand van zaken vacature SMW; er zijn ongeveer 10 brieven door de selectie PCBO gekomen. Daar zijn drie kandidaten bij die Stoffel en Ineke geschikt achten voor een gesprek. Hiervan heeft er een inmiddels elders een baan aangenomen. Rest twee. Er hebben zich nog twee kandidaten gemeld, die gaan direct na Pasen met PCBO praten. Onze sollicitatiecommissie Anneke; MR, Angelique; IB, een BC en Annelies van Son en de directie gaan dinsdagmorgen 9.00 en 10.00 uur met de eerste twee praten en na Pasen misschien met de andere twee.

 

3 april: er zijn nieuwe leerlingenlijsten gemaakt. Kijk ze svp even na. Leerlingen die al langere tijd weg zijn en er toch (nog) op staan even melden svp.

 

 

mededelingen 15 maart:
1. De schoolgeldbrieven om bij het rapport te bespreken liggen maandagochtend klaar.
2. Jop, Janet, Jacqueline, Hinke en Ellie hebben een nieuwe radio/Cd-speler tegoed wegens diefstal. Geef nog even aan of dit school- of privébezit was.
3. Dank voor de Nelli-Cooman-lesevaluaties (gr 4 t/m 8)
4. Het stappenplan verhuizing en upgrade school komt maandag
5. We gooien pas zaken weg nadat iedereen de kans heeft gekregen ernaar te kijken. Het oude lokaal van Jacq is deels tentoonstellingsruimte. Zet je naam erbij als je iets wil hebben of bewaren. Zet er zelf zaken bij die je niet meer in je klas wil. We roepen dringend op tot wat opruimwerk. Wat hersteld kan worden, wordt gemaakt.
6. Niemand heeft zich gemeld voor een info-bijeenkomst oudedagsvoorziening.
7. Scholen krijgen gratis internet van KPN, we zitten erachteraan.
8. De Marokkoactie heeft veel opgebracht in goederen en geld. Dat geeft een goed gevoel, ouders stelden het zeer op prijs.
9. Onze oudcollega Margiet Silvis is oma geworden, haar (pleeg)dochter Ruby heeft een zoon, hij heet Luca en weegt meer dan 8 pond.
10. (speciaal voor Jop) Dolaya is terug uit Suriname, maandagmorgen is ze er weer, moeder komt het verhaal vertellen bij Idelet.
11. Sjaak, de timmerman van PCBO heeft de langbestelde schoolcilinders in de doorgang, lokalen en kantoor Idelet gezet, zodat je met een schoolsleutel daarin zou kunnen, en de schoonmaker dus ook. Pas op, er zit alarm op het Millinxparkhuis. Wanneer het is ingeschakeld knipperen er kleine rode lampjes boven de doorgangsdeur. De schakelkast hangt er om de hoek. De collega's die er werken kennen de code. Ben je de laatste die er weggaat, schakel dan het alarm maar in. De schoonmaker kent nu deze procedure en beneden in het parkhusi kunnen ze ook zien of het alarm er al opstaat.
12. Ken je het nieuws van Lucine al ?
13. Sehriban is sinds 1 december ziek, via Arbo en wet poortwachter is een reïntegratieplan opgesteld. Ze werkt nu 2 uur per dag. Afgesproken is dat ze contact met kinderen en collega's heeft door bezoekjes af te leggen in verschillende groepen. Ze geeft dus nog geen les volgens haar rooster.
 

Mededelingen 9 maart:

Informatief

1.Cleo Patria aan de overkant van de school is een vrouwenhuis waar veel van onze moeders komen om elkaar te ontmoeten en om een start te maken met leren of andere activiteiten. Anneke de Goede is de leidster/initiatiefneemster, zij begeleidt een aantal vrouwen die er in dienst zijn en die ieder weer activiteiten op zich hebben genomen. Er is een laagdrempelige inloop. Vrouwen kunnen zich opgeven voor taalles, conversatieles, kookcursussen, sportactiviteiten e.d.

Een volgende stap kan zijn dat men binnen de Stichting Kwaliteit en Werk deelneemt aan de vrijwilligersbank. Deelneemsters aan de vrijwilligersbank kunnen worden ingezet als oppas bij een taalcursus, bij de begeleiding van het huiskamerproject voor kinderen dat er straks komt, bij diverse vormen van catering, enz. Eventueel kan de school een beroep doen op de vrijwilligersbank.

Cleo Patria gaat eind maart dicht omdat de huur is opgezegd. Het vrouwenhuis zal tijdelijk in het Millinxparkhuis actief zijn en na de zomervakantie op de hoek aan de overkant van het park (Borselaarstraat-Rijsoordstraat)

2. Collega M’hamed vraagt of je zelf of met je klas actie wil voeren om vrijdag 15.00 uur een of meer stukken speelgoed voor de kinderen in Marokko te verzamelen. Er is veel leed door de aardbeving van twee weken geleden. De organisatie waar M’hamed contact mee heeft brengt de spullen zelf in Marokko. Zie de poster op het prikbord.

3. Schoolkrantcopydatum: 29 maart

4. Nieuwe rapporten voor bijvoorbeeld nieuwe leerlingen svp tijdig bestellen bij Jop

5. Collega Anneke is aanstaande woensdag 17 maart 25 jaar bij het onderwijs. Van harte !

6. De inbraakgevoelige ramen bij Janet worden morgenmiddag vervangen door vast dubbel glas.

7. De tandarts haalt aanstaande dinsdag leerlingen op voor controle, Idelet regelt dat.

8. Idelet zal tijdens de teamvergadering 3 minuten spreken over rouwverwerking

9. De projectgroep komt ook aan het woord, als laatste mededeling, Mirjam H voert het woord.

10.Aan het eind van de rondvraag wordt het nieuwe logo/ de nieuwe huisstijl van onze school gepresenteerd.

11. Er komt een brief bij het rapport voor ouders die het schoolgeld nog niet hebben betaald.