Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team 2020      laatst bijgewerkt woensdag 31 mei 2023

 

30 december; ik ben bezig geweest om orde te brengen in onze bestanden. Zie  Waar staat het ? De bestanden per bouw laat ik even voor wat het is, daar kan iemand anders orde aanbrengen, voor zover nodig. Ook is heel De computer in school aangepast aan de bestaande situatie.

 

30 december; goed om te horen dat collega's met voorbereidingen bezig zijn. Mogelijk vraagt de komende periode nog meer begeleiding van leerlingen in de thuissituatie.

 

30 december; de school is in orde. Volgens collega's verloopt het printen moeizaam (kopiëren lukt wel). Tip: de grote printer even helemaal uitzetten en stekker er een minuut uit laten. Mogelijk is het netwerk druk met updates. Lees ook blz 11 van het document van de Office-cursus.

 

30 december; fijn dat Kerst nog feestelijk kon zijn. Er waren drie dagen om opruimwerkzaamheden te doen. Spreek zelf met elkaar wat af. Je hoeft niet lang op school te zijn. Wij maken weer een "achterwachtrooster" mogelijk moeten we kinderen opvangen van ouders met cruciale beroepen. Er zijn nu twee kinderen voor aangemeld.

Nu met nog een week erbij:

 

Dagen 

Millinxstraat 

Leerlingen  

's  Gravendeelstr 

Leerlingen 

Woensdag 16 december 

Maria /Nursel 

Sandeep en Virat 

kleuters 

Corina/Audrey 

 

Donderdag 17 december (ochtend) 

Nadia/Chequita 

Sandeep en Virat 

Kirsten/Marion 

 

Vrijdag 18 december  

(ochtend) 

Roxanne/Mandy 

 

Sandeep en Virat 

Joanna en Joachim

Zekavet/Nelly 

 

 

20 december; Je kunt op 5 januari ook een eigen tijdstip afspreken met je groep, of deze opsplitsen (bijv. iedere leerling een eigen tijd), zo verloopt het contactmoment misschien beter. Je kan mensen ook later dan onderstaand schema laten komen. Ik lees Social Schools.

 

De Staf is bij elkaar geweest en heeft een plan voor de komende periode gemaakt.

Huiswerk:

We geven weer huiswerk mee op 5 januari voor twee weken. Van iedere groep is een leerkracht aanwezig in het lokaal en deelt uit, op afstand. Er kan even KORT gevraagd worden hoe het gaat, vermijd lange gesprekken. Hou afstand. Je kunt dat als contactmoment hanteren in week 1, dan hoef je niet die week nog een keer contact te zoeken (mag wel). In week 2 zorg je voor een contactmoment.

Bijzonderheden schrijf je in dit document. Iedereen kan dit lezen. Apart mailen kan in bijzondere gevallen.

Spreek af dat het huiswerk wordt ingeleverd. In de bovenbouw komen vaak kinderen zelf het huiswerk ophalen, dat is prima.

Wanneer zijn Ouders of kind aan de beurt (per groep):

Millinxstraat: Stoffel aanwezig

1a + 6a                 8.30 uur
1b + 6b                 8.45 uur
1c + 7                   9.00 uur
2a + 8a                 9.15 uur
2b + 8b                 9.30 uur
2c                         9.45 uur

’s Gravendeelstraat: Urmie aanwezig

3a                          8.30 uur
3b                          8.45 uur
4a                          9.00 uur
4b                          9.15 uur
5a                          9.30 uur
5b                          9.45 uur

Wat geef je mee: huiswerk, eventueel een werkboekje in stukken snijden en deels kopiëren, het boekje van verkeer, een boekje van Lekker Fit, de kranten die in de bovenbouw zijn uitgedeeld, een dagschema als suggestie (hoeft niet precies zo, maar is een advies), een verwijzing naar Basispoort.

 

Komt iemand geen huiswerk ophalen, bel dan op, en maak een nieuwe afhaalafspraak. In principe krijgt ieder kind zo werk.

 

20 december; bericht uit Simeon en Anna:

Ik wilde jullie heel erg bedanken voor de leuk kerstkaart met kerstbal erin.
Speciaal bedankje voor Reshano die de kaart gemaakt had.
Heel mooi gemaakt!
Met vriendelijke groet,
Irma - Zusje van mw. Klapwijk ( bewoonster)
 

18 december; bekijk hier filmpjes en foto's van school. Binnenkort ook een mapje Afscheid Nicolet.

 

18 december; de verwarming in je lokaal zetten we laag. Kom je op school, dan kun je het zelf regelen. Ga je weer weg, zet hem dan omlaag s.v.p.

 

17 december; complimenten voor het bijzondere afscheid van Nicolet in de groepen én in het team. Corine, Astrid en Kirsten, bedankt voor de hele organisatie. En Rosanne voor de DVD/film.

 

 

Na 15 januari roosteren we verder, maar hopelijk stopt dit dan

 

16 december; leerlingen kunnen hun werkstuk weer opslaan op school wanneer ze werken op het Akker-klassenaccount.

 

16 december; het is niet logisch om dinsdag 19 januari een Studiemiddag te hebben wanneer dan de school weer opent. De Studiemiddag vervalt, aldus de Staf.

 

16 december; een moeder uit 1A meldt haar kind ws. aan voor de noodopvang na de vakantie. Moet nog worden bevestigd. Wanneer er geen kinderen zijn hoeft de achterwacht niet op school te zijn.

 

16 december; Het schoonmaakprogramma wordt aangepast: als eerste gaan zij dagelijks gebruikte ruimtes schoonmaken de resterende tijd gaan zij aan extra werkzaamheden besteden. Extra werkzaamheden: dagelijks 1 of 2 ruimtes extra schoonmaken; in deze ruimtes gaan zij de tafels, de deuren, randen, richels enz schoonmaken.

 

16 december; het kan zijn dat in Basispoort Spelling opnieuw geactiveerd moet worden voor jouw groep, omdat de nieuwe software nu actief is.

 

15 december; donderdag behandelen we alle bonnetjes van Sint en Kerst. We nemen aan dat ze in kantoor of postvak Corrie zijn.

 

15 december; los je problemen met Workspace op (digibord)

Zie GeelBoek2020/Computer/Tips en trucs.htm

 

14 december; ik zie al mooie berichten van jullie op Social Schools. Dank.

Denk aan: fruit opeten of meegeven. Kerststukje maken.

Een collega komt spontaan extra werken om er een mooie dag van te maken voor haar groep.

 

14 december; morgen is de laatste dag voor de Kerstvakantie.

Probeer je Kerstviering morgen zoveel mogelijk gestalte te geven en meldt dat in de schoolapp (doe je mooiste kleren aan). Ga niet overhaast opruimen. We geven geen extra huiswerkboekjes mee, wel normale huiswerkzaken. In januari kan extra werk weer, digitaal huiswerk kan altijd. Zie verder hieronder.

 

14 december; het is even schakelen... Hou er ook rekening mee dat de kerstviering morgen al is, mogelijk zijn we woensdag al dicht.

 

14 december; hou er ernstig rekening mee dat we woensdagmorgen het Kerstfeest vieren zoals dat is voorbereid voor de donderdagavond. We hanteren dan de normale schooltijden. Graag in kerstkleding en niet in pyjama. Opruimen in het laatste halfuur en in de middag. Die morgen ook kerststukjes maken, wanneer je daarvoor hebt gekozen.

Probeer online lessen klaar te zetten m.b.v. Basispoort, Gynzy, Zoem, enz.

We maken nog een Akkernieuws met afspraken en tips en met de Kerstkaart.

 

14 december; wanneer je in Sharepoint je mail opent en er zit een bijlage in je mail, kun je op die bijlage gaan staan (zonder klikken) dan zie je rechtsonder een V verschijnen. Wanneer je daarop klikt, wordt de bijlage direct in de map Bijlagen in je Onedrive gezet. Dit kan handig zijn.

 

13 december; Nadia komt morgen weer werken.

 

13 december; Vuk uit de groep van Anika is positief. Hij is sinds dinsdag thuis en mag van de GGD dinsdag weer naar school. Zijn moeder is ook positief.

Selena is weer thuis.

 

12 december; Gerry en Astrid laten zich testen. Nürsel ook.

Astrid is negatief en komt morgen werken. Gerry is negatief. Nürsel is ook negatief.

 

12 december; Selma uit 8A heeft evenals Selena Covid-19 gehad, een poosje geleden.

 

10 december; er is een sleutelbos gevonden, die ligt nu op het bureau bij Nicolet. De bos is inmiddels op zijn plaats aangekomen.

 

10 december; vanmorgen rond 11.00 uur is er naar school gebeld dat Selena uit groep 8B gisteravond heel benauwd was, naar de huisartsenpost is gebracht en vervolgens is doorgestuurd naar het Maasstadziekenhuis. Daar is zij positief op Corona getest. Stoffel heeft de GGD gebeld en Nicolet heeft een brief gemaakt, groep 8B blijft morgen thuis. De GGD zegt dat kinderen niet besmet raken en elkaar niet besmetten en ook volwassenen niet besmetten. Heel uitzonderlijk kan een volwassene een kind besmetten. Ik heb de moeder van Selena teruggebeld, die kent geen Coronagevallen in haar omgeving. Selena ligt aan de zuurstof. De groep is ingelicht en houdt Social Schools in de gaten. Sommige kinderen hebben haar in de app en wisten al dat ze ziek was. De GGD adviseerde geen kinderen naar huis te sturen, maar ons gevoel zei iets anders. Selena is 4 december het laatst op school geweest. Broertje Levey is thuis en aan de beterende hand.

 

10 december; wie vanmiddag rustig kan werken op een andere plek (ook buiten school), kan dat doen.

 

9 december; heb je vragen over je computer en zaken die niet werken, geef die dan specifiek door aan Stoffel. Kun je alles vinden ? Kun je printen ? Dinsdagmiddag komt Rik van Onesto nog wat instellingen nakijken. Geef het aan wanneer je wil dat hij iets voor je kan betekenen (voor het leren omgaan met Office365 verwijzen we naar de cursus en naar het uitgedeelde paper).

 

8 december; Marion en Angena (!) zijn weer helemaal beter. Nadia is ziek. Lushetika komt weer, haar man is negatief getest.

 

8 december; hang je brief over de Studiemiddag op je deur, met de donderdagkant naar buiten.

 

6 december; Mirjam is getest, ze voelde zich niet lekker. Kirsten heeft voor morgen vervanging verzorgd, ze draait de klas, in de middag iemand anders. Mirjam is negatief en komt toch werken. Fijn voor haar en ook voor ons en de kinderen.

 

6 december; uit de MRI-scan van de knie van Ellie is gebleken dat haar kruisband is afgescheurd en het bot beschadigd. Sterkte Ellie.

 

6 december; de man van Lushetika moet in quarantaine, dus zij uit voorzorg ook, afwachten wat de test zegt.

 

4 december; we bedanken de Sint (Ruurd, fijn dat je "lijdend voorwerp" wil zijn), en alle collega's ook, het was een mooi feest in iedere klas. Ik hoorde zeggen: dit is de mooiste dag van mijn leven. Stuur je evaluatie aan Astrid.

Fijn dat Nürsel extra kwam werken om de Sint de weg te wijzen.

Monique heeft een bloemetje en de letter bij Ellie gebracht. Ziggo heeft het internet weer aangesloten op de dep.

 

3 december; Angena is beter, Zeynep weer ziek, Dianaling is ziek, en ook Ellie en Marion. Nicolet is weer op haar post, maar nog niet helemaal fit. Nürsel werkt morgen extra en begeleidt Sint.

 

3 december; gistermiddag had ik overleg met de andere PCBO-directeuren. Op alle scholen op twee na is het net als bij ons een stuk rustiger rondom COVID-19. Het bestuur is bezig met de ventilatie die hier en daar beter kan (geraamde kosten 3 miljoen), de studiedag directies via Teams oogst wat kritiek, de directeuren blijven voorlopig vergaderen via Teams, de directie-tweedaagse wordt verplaatst naar juni of november komend jaar, in Office365 kun je in de mail een poll maken. De directeuren stemmen over de tijd van de Nieuwjaarsreceptie via Teams op 5 januari.

 

3 december; na een MRI-scan is gebleken dat Ellie haar voorste kruisband van de knie is gescheurd en dat ze schade heeft aan het bot. Een tegenvaller voor Ellie en voor ons, we wensen haar sterkte.

 

2 december; op de Startpagina Personeel staat naast het eerste filmpje van Piet nu zijn bedankfilmpje om met de kinderen te bekijken. Iedereen heeft een Pietendiploma (onderbouw). En de bovenbouw heeft geholpen, erg goed.

 

2 december; Zeynep is weer op school. Heel fijn !

 

1 december; het is mogelijk bestanden uit OneDrive op je PC te synchroniseren. Je ziet Onedrive dan in je Verkenner (in de mappenlijst). OneDrive moet apart geïnstalleerd worden, dat gaat Daniël doen op de juffenPC's. Daarna naar Microsoft365 gaan, OneDrive aanklikken (zit midden in de rij programma's rechts, kies daarna Synchroniseren bovenin. Dit kan thuis ook (OneDrive vraagt zelf om te mogen worden geïnstalleerd).

 

 1 december; de vrolijke decembermaand is weer aangebroken; er staat een lekkere boterletter klaar met je naam erop in de aula. Dit jaar weer eens een andere letter !

Meenemen s.v.p.

 

30 november; Ellie, Zeynep, Nicolet (lukt toch niet), Angena (laat zich testen) en Marion zijn ziek. Tom, Muriël, Chequita en Corine zijn vandaag weer begonnen.

 

30 november; de sollicitatiecommissie Bovenbouw (Stoffel-Jelte-Helma) heeft een prima gesprek gehad met een sollicitant. Rolieneke heeft veel ervaring en wil een nieuwe start op een andere school. Zij komt van De Klaver - Carnisse. Zij start na de Voorjaars-vakantie in de groep van Anika en gaat het zwangerschapsverlof invullen.
Ze is fulltimer, dus dat past. Zo kan Rolieneke mooi inburgeren op De Akker.
 

29 november; morgen komt er een Akkernieuws uit, heb je nog iets leuks of belangrijks te melden (Sint of Kerst ?) mail het dan.

 

28 november; morgen gaat Corrie rond 11.00 uur de bonnetjes van de afgelopen maand uitbetalen. Heb je nog wat liggen van Sint of Kerst (uitgaven met de commissie afgesproken), leg de bonnetjes dan in haar vak.

 

28 november; natuurlijk zijn sommige zaken in de war na de migratie. Zo zoekt het programma Interwrite/Workspace naar bestanden op de server en wil daar ook wegschrijven, dat lukt niet allemaal. Jouw bestanden van dat programma staan mogelijk nu in je Onedrive. Ergens in OneDrive - PCBO Rotterdam Zuid\Persoonlijke map server.

 

27 november; hier staat het document dat ook op papier in je postvak is gegaan met een samenvatting van de cursus van gisteren.

Allereerst complimenten aan de meeste mensen die de energie opbrachten de cursus te volgen. Het is een heel ding. Ik zag erg op tegen de hele operatie, maar het meeste is goed gegaan en we moeten even door de zure appel heen; ook ik, want jullie zitten in het restaurant, maar ik stuur ook de catering en de keuken aan (terwijl het recept in beton gegoten is). Alles loopt in iedere geval. Maar gevoel van frustratie is herkenbaar.

Lees nog eens Office365 rustig, dan komen de beelden weer terug.

 

25 november; Muriël knap al op, ze komt maandag weer werken. Heel fijn ! Nicolet, Corine, Zeynep, Ellie en Chequita zijn ziek. Tom is in quarantaine. Dianaling start morgen weer. Heel fijn !

 

25 november; groep A ofwel groep 1 start 13.00 uur met Erwin Spaan, de groep met meer instructie:

Gebruik de link uit je mail

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_OGM2NjRjYTAtMmQ4MC00ODVkLTg3NzctMDkzZWYxNGU3ZjJh%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22bb3a345b-ab86-4786-88dd-a3bdc61a5815%22%2c%22Oid%22%3a%2257aafd94-6aec-4c9f-b5f0-71303924546a%22%7d

Groep B ofwel groep 2 start 13.30 uur met Marien Zonnenberg, met snellere uitleg:

https://teams.microsoft.com/l/meetup-join/19%3ameeting_OGM2NjRjYTAtMmQ4MC00ODVkLTg3NzctMDkzZWYxNGU3ZjJh%40thread.v2/0?context=%7b%22Tid%22%3a%22bb3a345b-ab86-4786-88dd-a3bdc61a5815%22%2c%22Oid%22%3a%2257aafd94-6aec-4c9f-b5f0-71303924546a%22%7d

24 november; de mail met uitleg, tijdelijk wachtwoord en link naar de cursus blijft in je mailbox staan. Gebruik je een ander apparaat, zorg dan dat je mail daarop komt te staan.

 

23 november; de overgang naar de Cloud is PCBO-beleid en ook voortgang in de techniek, geen idee van mij. Iedereen heeft een mail gekregen met uitleg en inloggegevens. Mis je die, mail dan mij. Heb je vragen, mail me.

 

23 november; de maatregel van 6 november wordt nog verlengd met twee weken: we stellen voor na schooltijd de klas op te ruimen en zo mogelijk na 15.15 uur naar huis te gaan en op woensdag om 12.45 uur, voor de komende twee weken.

 

23 november; let op je mail. Van de server naar de Cloud is urgent en belangrijk. Vanavond krijg je in je schoolmail de inloggegevens met tijdelijk wachtwoord. Woensdagmorgen na 8.00 uur kun je inloggen op de Cloud.

Via https://portal.office.com 

 

22 november; Nicolet heeft zware gewrichtspijnen en heeft zich met tegenzin ziekgemeld. Heb je afspraken met haar, dan worden die uitgesteld, zoals nog een aantal klassenconsultaties.

 

22 november; nog een nagekomen bericht vanuit de Staf: complimenten voor het filmpje dat Rosanne op Social Schools zette. Heel knap en overzichtelijk voor de ouders. Bekijk hier Zo doen wij dat in groep 3B (2 oktober). Zet Youtube op groot scherm en let op dat er geen ander filmpje start na afloop.

 

22 november; op de Startpagina Personeel zie je een foto van Pensioenpiet en Nicolet. Klik op dat plaatje en je ziet het filmpje over het thema van Sint. Veel plezier met het zoeken van Opvolgpiet.

 

21 november; Raymond (onze contactpersoon bij de Gemeente, de wijkregisseur) belde i.v.m. Corona en de Tarwewijk. Wij zitten in de top 5 van besmettingen ☹. Nicolet heeft hem verteld hoe het er hier voor staat. Er komt vanuit de gemeente een informatie-bus, waarschijnlijk donderdagmiddag 26 november14:30 uur bij de speeltuin te staan. Hier worden folders in diverse talen uitgedeeld en info gegeven. Nader bericht hierover volgt.

 

20 november; morgenmiddag 17.00 uur gaat de server op slot. Wijzig daarna even geen bestanden meer. Dinsdag na schooltijd houden we een proef-inlogsessie in Teams. Zorg dat je ergens aangemeld bent in Teams (bijvoorbeeld op je telefoon of laptop), je ontvangt een melding.

Lees http://team.cbsdeakker.nl/GeelBoek2020/Computer/Office365.htm

en ook http://team.cbsdeakker.nl/GeelBoek2020/Computer/Teams.htm

als voorbereiding, de noodzakelijke voorkennis.

En daar staat ook hoe je aan Teams komt op je eigen telefoon/computer/laptop.

Vandaag zijn weer een aantal laptops op school voorbereid op het gebruik van Teams door Daniël. En via een kabeltje werkt zo'n laptop op het digibord van Janet.

 

19 november; de partner van collega Tom is positief getest, hij gaat 10 dagen in quarantaine en houdt ons op de hoogte. Zelf heeft hij geen klachten.

 

18 november; we condoleren Daniël, onze ICT-stagiair. Zijn oma, waar hij lang mee woonde, is overleden in Polen op 63-jarige leeftijd. Dit weekend gaat Daniël naar Polen om afscheid te nemen.

 

18 november; voor de oudjes onder ons; we kregen via Ellie de groeten van Sehriban die nu in België bij haar dochter verblijft, nadat ze het door een aardbeving verwoeste Izmir is ontvlucht.

 

18 november; onderstaande mededeling komt te vervallen, dit is in tegenspraak met de regel dat we niet vergaderen. We gaan niet bij elkaar zitten. Probeer zelf een manier te vinden om aan de Teams-sessie mee te doen. De cursus gaat digitaal wél door.

 

17 november; we zijn het studiemoment van volgende week woensdag aan het voorbereiden. Zorg dat je via Teams kunt inloggen ergens, de les op afstand via Teams begint 14.00 uur. Je hoort nog hoe je wordt uitgenodigd (ik denk via een mailtje).

We proberen op school nog wat plaatsen daarvoor te maken, via een bord of zo, maar thuiswerken is in dit geval aanbevolen. Test van tevoren Teams nog even.

Voor de fysieke les in het lokaal van Krystel zijn aangemeld: Corina, Nelleke, Maronela, Roxanne, Anika, Zekavet, Gerry, Krystel en Stoffel. Dat moet net kunnen. Ik draag bij binnenkomst een mondkapje, aanbevolen. We zitten ver uit elkaar.

Het doel van de les is: leren waar je eigen bestanden staan (nu op de schoolserver op H), leren waar de schooldocumenten staan, leren een nieuw bestand op te slaan of een bestaand bestand te bewerken, leren waar je mail staat.

Dit weekend begint de grote verhuizing (alles op de server blijft voorlopig staan als backup).

 

17 november; vanmorgen is de schoonvader van Jacqueline overleden. We wensen haar en Dirk veel sterkte.

 

17 november; Monique heeft twee dode vogels uit de kelder verwijderd. We zoeken naar de ingang die ze gebruiken.

 

16 november; we zien Lot wat minder op maandag, ze valt in op een PCBO-school als SMW-er.

 

16 november; vanmorgen is er uitgebreid contact geweest met de GGD. In het weekend was dat niet mogelijk. Onze situatie is uitgelegd. Het advies van de verpleegkundige, mevr. Anne Brouwer,  is: hou heel duidelijk afstand tot elkaar als volwassenen; ga niet bij elkaar zitten, schrap alle fysieke vergaderingen, ga niet samen lunchen in de koffiekamer en beperk het verkeer tussen de beide gebouwen zoveel mogelijk. Overleg digitaal. Kinderen zijn niet besmettelijk. Er is vanmorgen een contactpersoon bij het bestuur aangewezen, daar hebben wij ook contact mee.

Naast bovenstaande adviezen kun je ook denken aan het gebruik van apparaten: geef je de telefoon door, maak die schoon, gebruik alleen je eigen toetsenbord en maak het af en toe schoon.

Nadia is weer begonnen en Gretta is ook weer volledig op school.

 

15 november; Muriël is positief getest en Cheqiuta en haar zoon ook. Nadia komt morgen weer werken, Maronela draait de groep van Najat, Najat knapt op, is nog heel moe en werkt thuis hard aan haar klas.

 

15 november; zie hieronder bij 11 november, woensdag gaan we Taal Actief resetten.

Tip: bewaar je huidige resultaten (Taal Actief alleen, Pluspunt is al "nieuw")
• Resultaten na 27 november raadplegen?
Selecteer vóór 27 november alle resultaten in de Malmberg Resultaten Monitor en kopieer deze naar een Excel-bestand. Tip: pas de tekstkleur aan, deze staat automatisch op wit.
• Ná 27 november is de bestaande oefen- en verwerkingssoftware niet meer beschikbaar. Dit betekent dat ook de digitale resultaten niet meer te raadplegen zijn in de Malmberg Resultaten Monitor.

 

12 november; we zoeken een doos met daarin een rol internetkabel. Stond bij de kluis, of bij Daniël.

 

12 november; Chequita laat zich testen. Muriël ook (voor de zekerheid). Roxanne draaide groep 2B vandaag. Het is de laatste werkdag voor haar verlof van Vera; veel geluk !

 

12 november; Gretta is weer begonnen, deze week heeft haar groep op donderdag- en vrijdagmorgen les.

 

12 november; er was een brandje in het park vandaag. Echt waar. Vertel je bovenbouwgroep even dat vuurwerk, lucifers, aanstekers (en messen en wapens) verboden zijn in onze publieke ruimte (school en pleinen). Bij

 

12 november; morgen  vindt er een test van het brandalarm plaats. Dat wordt iedere maand (!) gecontroleerd in opdracht van het bestuur. Morgen wordt ook de sirene getest, mogelijk voor schooltijd, mogelijk onder schooltijd. Ga niet ontruimen, het is een test. Zo ook op de sGravendeel.

 

12 november; Dianaling is positief getest. Beterschap.

 

11 november; Zeynep is positief getest, ze voelt zich al beter dan van de week.

 

11 november; in de Staf is besloten dat we geen schriftelijk verslag van het Voortgangsgesprek in groep 3 t/m 8 meegeven. Dat is te privacy-gevoelig. Maak een kort verslag. In ESIS, door het ingevulde formulier in te scannen en op te slaan.

Toelichting: we geven het verslag niet vóór het gesprek mee, maar wél achteraf met de afspraken erbij, in een dichte envelop. Dat laatste vertel je aan de ouder, zodat deze weet dat het verslag er aan komt. Dit alles vanwege de privacy. We hopen dat het eenmalig zo zal zijn. Akkerenveloppen zetten we op de tafel in de koffiekamers. Een handtekening vragen we niet deze keer.

 

11 november; niets blijft hetzelfde. In Basispoort wordt er software aangepast van Taal actief, omdat Flash verdwijnt. Op zich is dat heel fijn, je ziet vanzelf of de software er anders uitziet. Dat zal wel meevallen. In feite gaat dit automatisch na mijn aanpassingen in Basispoort, heb je problemen, geef dat dan aan.

Print deze week of begin volgende week nog de resultaten via de Resultatenmonitor uit

van thema 1 en 2. Dan doe ik de reset volgende week woensdag. Deze resultaten zullen verdwijnen.

Wanneer het goed is, krijg je straks de keuze om te gaan naar de oude vertrouwde software en de nieuwe software (zonder Flash). Na 27 nov is de oude software weg.

https://youtu.be/zu47ouRZThU laat een filmpje zien over het gebruik van de digibordsoftware va Malmberg (Taal Actief, Pluspunt en Leeslink).

In Bingel gaan ook zaken veranderen, je gaat daar meer zien.

 

11 november; er is vanmorgen een lekkage in het toilet van 2C snel verholpen, het water was er even af.

 

10 november; Audrey is weer volledig aan het werk en haar man is weer beter.

 

10 november; Zeynep laat zich vandaag testen, Dianaling zo spoedig mogelijk. Nadia knapt iets op, Gretta komt donderdag- en vrijdag lesgeven op de ochtenden en is redelijk hersteld, dat is heel fijn !

 

10 november; een stukje huiswerk. We maken allemaal gebruik van de computer en ICT. Daar zijn heel veel regels voor. Deze staan in het Handboek IBP PCBO Rotterdam v1.2 oktober 2020 en is te vinden in L:\Essentiële Documenten\Protocollen\AVG-wet, Telefoon en Internet.

Besteden we hier genoeg aandacht aan ? Nooit 100%, denk ik.

Op de site van de school verschijnen de protocollen uit het handboek ook, ouders moeten op de hoogte kunnen zijn. Een samenvatting van het hele gebeuren staat in dezelfde map in het document AVG Checklist 2.0 - PCBO Scholen_toegelicht_SB

Neem dat eens goed door. Let ook op de rode teksten en stel zo nodig je gedrag bij.

Binnenkort stappen we over naar Microsoft365, hou daar rekening mee (heb je al mee gewerkt, nu bereikbaar via de knop Microsoft365 via de Startpagina.

 

9 november; Tom is van de bovenbouw- naar de middenbouwmailgroep verhuisd.

 

9 november; Zeynep voelt zich niet lekker en laat zich morgen testen.

 

9 november; ook eens mooi Rotterdams nieuws; baby'tje geboren ! Hoera.

https://www.diergaardeblijdorp.nl/zwarteneushoorn/webcams-zwarte-neushoorn/

 

9 november; in het toilet van 2C lekt de waterleiding, de loodgieter is besteld. Er staat een emmer onder, morgen even checken !

 

9 november; de groepen 8 zijn nog thuis, Muriël is in quarantaine, haar man is positief getest, we wensen haar sterkte. Vandaag werkte Zekavet extra en vrijdag is zij weer in 5B en besteedt dan aandacht aan het huiswerk dat meegegaan is. Op di-woe-do is die groep thuis. Kirsten bedankt voor de hulp daarbij. Rosanne komt morgen extra werken voor 3B, Ilja moet in quarantaine, zij heeft contact gehad met haar broer en schoonzus die positief zijn getest.

 

9 november; het adres van Dianaling is:

Arnout van Westenrijklaan 42
3201MB Spijkenisse

 

6 november; vandaag is de zorg van teamleden besproken. We staan open voor signalen.

Maria, Urmie, Nicolet en Stoffel bespraken samen de situatie. Ook is de GGD gebeld.

Er zijn nu negen Covid-19 gevallen in ons team; zes collega's zijn weer aan het werk.

Dat zijn: Corrie, Maria, Roxanne, Kimberley, Sieglinde en Marga.

Drie collega's zijn ziek thuis: Gretta, Najat en Nadia.

De meeste besmettingen zijn waarschijnlijk niet te herleiden naar school.

De GGD sluit geen scholen, dat doet eventueel het bestuur in overleg met de directie.

Er is zeker spanning tussen het laten doorgaan van het onderwijs en de veiligheid van de teamleden. Het eerste is belangrijk, het tweede mogelijk nog meer.

De GGD onderschrijft dat de volgende regels erg belangrijk zijn:

Hou anderhalve meter afstand tussen volwassenen, was je handen, ventileer goed in de klas (gebruik de CO-2-meters, zet niet de hele dag deuren open, doe dat wel in de pauzes) en ontsmet dagelijks tafels en gebruiksvoorwerpen (voor dit laatste is materiaal in de klas en sinds enige tijd gebeurt dit door de leerkracht of assistentes en er zijn natte doekjes uitgedeeld).

Heb je klachten (je kent zelf je lijf), meld je dan ziek en laat je testen (met voorrangsbrief, te verkrijgen bij Stoffel via de mail), ga met klachten niet naar school.

Laat niet een ander daarover beslissen, zoals de directie of de bouwco.

Ga je werken met klachten, dan breng je anderen in gevaar.

We accepteren inmiddels dat een klas eventueel naar huis moet, zoals de groepen 8 afgelopen week. We begrijpen dat iedereen loyaal is aan school en aan de kinderen, dat is prima, maar ga daarin niet te ver.

Wanneer je je aan de bovenstaande voorschriften houdt, kun je niet achteraf zeggen dat je iets fout hebt gedaan. Wees daar zeker van.

Op de site https://www.ggdrotterdamrijnmond.nl/professionals/adviezen-corona-onderwijs/ staat nog veel meer informatie.

We stellen voor na schooltijd de klas op te ruimen en zo mogelijk na 15.15 uur naar huis te gaan en op woensdag om 12.45 uur, voor de komende twee weken. Aanstaande dinsdag kun je om 13.00 uur ook naar huis gaan en thuis werken aan je rapporten of voortgangsgesprekken; op school werken kan ook, maar is niet noodzakelijk.

Deze situatie leidt bij ons ook tot vraagtekens en hoofdbrekers. We blijven met elkaar in gesprek en we staan open voor de zorgen vanuit het team.

Sterkte.

 

6 november; maandag zal Corrie de absententotalen in je postvak doen.

 

6 november; naast Audrey was gisteren ook Nürsel weer op school. Fijn. Ook Sieglinde is weer op haar post in de groep van Astrid. In de familie van de stagiaire van Gerry, Yvana is er Corona, Yvana blijft thuis.

 

6 november; Urmie was vandaag weer op school als voorbereiding op haar taak. Zij ontving een smoelenboek. Hoe sta jij erop ? Kijk hier. Heb je aanvullingen dan hoor ik het graag. Dit niet delen met derden. Vind je je foto niet leuk, stuur dan een nieuwe :-)

 

5 november; vandaag kwam het bericht dat de vader van Dianaling is overleden; we wensen haar en haar familie veel sterkte.

 

5 november; vandaag kwam er bericht dat Nadia positief is getest. Audrey is weer op school (gisteren was de bieb open), haar man is ernstig ziek door Covid-19.

Morgen komen we wat uitgebreider terug op de situatie. We zijn ons zeer bewust van de zorg en ongerustheid die er is in het team.

 

5 november; het zwembad is dicht. We mogen nog in de speeltuin na overleg met de Veiligheidsregio.

 

4 november; morgen is de diëtiste actief met kleuters. Meten en wegen.

De Middenbouw heeft geen gym, zie de Jaarplanning.

 

Uitruilregeling
Het bestuur heeft besloten haar werknemers weer de mogelijkheid te bieden tot het uitruilen van (een gedeelte van) de eindejaarsuitkering voor een hogere vergoeding reiskosten woon-werkverkeer. De regeling met het formulier en de overeenkomst staan op intranet onder beleid, personeel, personeelsvoorzieningen. Uiterlijke inleverdatum is 20 november 2020.
Let op: Voor de berekening van de maximale vergoeding woon-werkverkeer wordt uitgegaan van de werkelijke reisdagen. Thuiswerkdagen door de coronamaatregelen mogen fiscaal niet worden aangemerkt als reisdagen. De reisdagen dienen op de jaarplanning te worden aangegeven. De jaarplanning moet worden ondertekend door werknemer en schooldirecteur.
Als de situatie woon-werkverkeer gedurende het kalenderjaar is gewijzigd dien je de gegevens per situatie apart in te vullen.

Contributie vakbond
Conform de CAO-PO hebben werknemers de mogelijkheid hun jaarlijkse contributie van de vakbond te verrekenen met de 13de maand of de structurele eindejaarsuitkering. Indien je lid bent van een vakbond heb je van je vakbond een verklaring ontvangen van de betaalde contributie over 2020. Je kan een aanvraag voor vergoeding van de contributie indienen door middel van het insturen van deze verklaring met de eventueel benodigde bewijsstukken (dit is afhankelijk van de vakbond waarbij je bent aangesloten) naar de salarisadministratie. Graag ontvangen wij je aanvraag voor 7 november 2020. De verrekening vindt plaats in december 2020.
 

3 november; voor je agenda: op woensdag 25 november is er een cursus Microsoft365 voor alle teamleden. Het gaat dan over de nieuwe plek waar alle bestanden op die dag komen te staan en het gebruik van email en de manier van inloggen in de nieuwe omgeving.

Er zijn twee dezelfde cursussen: een op school in het lokaal van Krystel, met Erwin Spaans, start 13.00 uur, voor max 8 deelnemers die dan op school aanwezig zijn.

De andere cursus begint om 13.30 uur en is te volgen via Teams (zorg zelf voor een apparaat, waar je dan gaat zitten is je eigen keuze) en die wordt gegeven door Marien.

Daar krijg je een uitnodigingslink voor.

De cursus duurt ongeveer 1,2 à 2 uur.

Dit komt natuurlijk overal doorheen fietsen, maar is noodzakelijk om mee te gaan in de vaart der volkeren. Meedoen geeft direct ook een hoop voordelen bij het gebruik van je ICT-programma's.

Aanmelden voor de fysieke cursus bij Stoffel, vol = vol.

 

3 november; graag ophangen: de borden Studiemiddag met de dinsdagkant naar voren.

 

3 november; werk je in de bieb, de ouderkamer of de IB-ruimte, doe die dan na afloop op slot, want er raken zaken weg en er zijn spullen beschadigd (een computermuis ingesmeerd met type-ex)

 

3 november; morgen is de bieb weer open, Audrey werkt de komende drie ochtenden. Hoera.

 

3 november; Nadia is naar huis en laat zich testen. Chequita draait de groep.

 

2 november; Tom is negatief getest. Hij is nog flink verkouden en slap en blijft morgen nog thuis. Beterschap !

 

2 november; dank voor alle absentielijsten. Wil je bij leerlingen die afwezig zijn omdat er Corona in het spel is (quarantaine of zo) een C in de lijst zetten s.v.p.

 

1 november; Er is vandaag overleg geweest met het Bestuur. De school gaat niet dicht, wie ziek is, is thuis, wie klachten heeft laat zich testen en wie heel ongerust is, kan een afspraak maken met de bedrijfsarts. Een of meer klassen naar huis is geen probleem, wanneer het -zoals bij ons in de groepen 8- een overmachtsituatie betreft. We wensen iedereen het beste en we proberen ons op school nog beter aan de coronaregels te houden.

Helma is in quarantaine.

Rutger is negatief getest. Hij komt morgen weer werken. Tom gaat zich laten testen vandaag en is morgen niet op school. Hij heeft verkoudheidsklachten.

Najat en Gretta zijn positief getest. We zijn in overleg met het Bestuur. In de loop van de dag hoor je meer, zie hierboven. We snappen dat iedereen bezorgd is, zijn wij ook.

Dit staat op Social Schools bij de groepen 8:

Beide juffen van de groepen 8 zijn ziek. Groep 8A en 8B hebben daarom komende dagen geen les op school. De juffen zullen zelf een bericht sturen wanneer ze daartoe in staat zijn. We zullen u ook een bericht sturen wanneer de kinderen weer naar school moeten komen. Dit is voor ons ook uitzonderlijk en vervanging is er echt niet.

 

30 oktober; vandaag zijn Gretta, Najat, Rutger, Marga, Nürsel, Audrey, Ellie en Lot niet op school vanwege ziekte.

 

30 oktober; Rutger is niet lekker, hij gaat zich laten testen. Vandaag is er geen gym helaas.

 

29 oktober; de CO-2-meter wordt uitgedeeld. Groen betekent GOED, oranje betekent KRITISCH en rood betekent VENTILEREN.

 

29 oktober; Lot, onze stagiair-SMW, komt maandag weer.

 

28 oktober; morgen heeft Urmie haar eerste meeloopdag. Het doel is wennen, kennismaken en de uitdagingen gaan zien.

 

28 oktober; morgen ontvang je van Monique een pakje natte doekjes om telefoon of computer mee af te doen. In kantoor gebruiken we één doekje per dag, wees er zuinig mee, ze zijn niet voor de kinderen.

 

28 oktober; het gym- en looprooster is aangepast, zie L:\Schooljaar 2020-2021\Roosters 2020-2021. Het gaat met name om de groepen 3.

 

26 oktober; morgen wordt er aan de telefoonmast gewerkt, met een hoogwerker. Ongeveer van half negen tot tien uur.

 

26 oktober; Mo van TOS heeft een sleutel geregeld van de voetbalkooi. Goede actie !!

De sleutel ligt in het bakje in kantoor, evenals die van de speeltuin.

 

26 oktober; in de staf is besloten dat we vanwege corona niet naar het theater gaan, niet naar de kinderboerderij, ook niet naar het schoolschaatsen, dat er niet getrakteerd wordt (en ook geen eigen hapjes meenemen naar een filmmiddag o.i.d in school) en dat het Nationaal Schoolontbijt rechtreeks naar de voedselbank gaat (via de kerk van Maria) We ontbijten dus ook niet op school. We kunnen op school kleine vergaderingen houden met maximaal 8 personen in een lokaal. Belangrijke OZO's e.d. gaan wél door. Grotere bijeenkomsten vervallen. Er komt een uitnodigingsbrief voor de rapport- en voortgangsgesprekken in november, met daarop een tijd aan te geven door de leerkracht wanneer deze belt naar de ouder(s), want we ontvangen de ouders niet op school. Er worden schoonmaakdoekjes besteld om het koffiezetapparaat en de telefoons, etc. regelmatig mee schoon te maken. We gaan wél meedoen aan het schoolfruit. We vragen iedereen dit te steunen en te helpen uit te voeren, ook wanneer je er misschien zelf even net iets anders over denkt.

We roepen iedereen op de anderhalve meter in acht te houden.

De voorstelling van de SKVR deze en volgende week met één acteur in het speellokaal gaan wél door.

 

26 oktober; in de map L:\Essentiële Documenten\Documenten staan twee overzichten betreffen de schoolgeld van vorig schooljaar, inclusief de begroting voor dit schooljaar.

 

26 oktober; aanstaande woensdag is er geen bibliotheek omdat Audrey er niet is (en Nürsel ook niet).

 

26 oktober; de voorstelling van 13 november 11.30-12.20 groepen 5 en 6 naar de Doelen "De avonturen van Peer Gynt" is afgelast wegens de ongerustheid over Corona. Buzz010 gaat niet meer rijden.

 

25 oktober; deze week is ook Marga positief getest, ze blijft thuis.

 

25 oktober; laat je computer op school rustig even opstarten, er zijn updates.

 

25 oktober; Nürsel en Audrey gaan 10 dagen in thuisquarantaine, Ferhat ook, omdat huisgenoten positief getest zijn.

 

23 oktober; Kimberley is weer beter, ze heeft morgen tentamens.

 

23 oktober; deze week wordt gekeken of de lampen in de sGravendeel wel stevig hangen, dit omdat er eentje naar beneden is gekomen in de vakantie.

 

23 oktober; Gretta heeft zich laten testen en is negatief. Vandaag is ook Marga getest.

 

19 oktober; de test van Marja en haar partner zijn negatief.

 

16 oktober; de test van Nürsel is negatief, van haar dochter is de uitslag ook negatief. Sieglinde, de collega van Astrid is positief getest, zij hebben voldoende afstand gehouden in het lokaal. Ouders van de peuters zijn op de hoogte.

 

15 oktober; Tom vervolgt zijn zijstroomstage bij Corina na de Herfstvakantie.

 

14 oktober; plaats iedere week minstens één berichtje op Social Schools. In sommige groepen werkt het prima, een enkeling moet een voetje bijtrekken.

Wens je groep een goede vakantie !

 

14 oktober; Rosanne komt morgen weer werken, ze is gisteren negatief getest, Ilja bedankt voor het extra werken vandaag. Super !

 

13 oktober; juf Kimberley, groep 1A is positief getest vanmorgen.

 

13 oktober; aanstaande vrijdag worden alle "luchtslangen" in de lokalen met een CO-2 installatie er afgehaald om gereinigd te worden. In de vakantie worden ze weer opgehangen.

Alleen hoofdgebouw. Start werkzaamheden: vrijdag 14.30 uur (tot 16.00 uur).

 

13 oktober; de documenten in Office365 staan er nog wel. Werk ze niet meer bij, morgen staan ze op de schoolserver.

 

12 oktober; de facturen voor het Schoolgeld zitten in de postvakken. Graag uitdelen. Wie betaald had vorig jaar, krijgt dit jaar korting. Staat op de nota.

 

12 oktober; Gerry komt donderdag weer werken.

 

11 oktober; er staat een verandering op stapel betreffende de server en de cloud. Nu staan bestanden deels op de server en deels in de cloud (te bereiken via Sharepoint).

Binnenkort gaat alles in de cloud, alleen de bestanden van de Leerlingen blijven op de server staan (voor zover aanwezig), dat zijn bijvoorbeeld hun werkstukken.

Om dit voor te bereiden ben ik bezig alle schijven logischer in te delen. Dat betekent dat zaken kunnen verhuizen. Wanneer het klaar is zal ik een overzicht maken. Dit bestaat al en staat hier, maar is nu ook even niet up-to-date. Zoek je dringend iets, neem dan contact op. Ik heb alles ook in backups (niet jouw persoonlijke schijf, daar kan ik niet bij). Alle bestanden van Sharepoint worden deze week eerst verwijderd, daarna gaan we naar een nieuwe omgeving (ook Microsoft 365) en dan gaat alles daarheen.

 

11 oktober; de man van Maria is positief getest, de vriend van Roxanne ook; Rosanne (13 okt) gaat zich laten testen, Kimberley ook (13 okt), Nürsel (14 okt) ook.

 

9 oktober; Roxanne is nog flink ziek, beterschap.

 

8 oktober; Nicolet is negatief getest. Ze is nog flink verkouden. Maandag is ze er weer. De man van Muriël is ook negatief getest.

 

6 oktober; Roxanne is positief getest en blijft voorlopig thuis, ze voelt zich naar omstandigheden goed.

 

6 oktober; Muriël is negatief getest, morgen is haar man aan de beurt.

 

6 oktober; Rolf heeft een heleboel op een rijtje gezet over lesgeven op afstand. Lesgeven op afstand is niet voor een camera gaan zitten, maar wel opdrachten geven en de leerling hierin volgen.

 

6 oktober; Ellie=Monique, Maria=Nürsel, Nadia=Chequita, Angena=Ellen,

Zekavet=Muriël; plus wie ik vergeten bent. Super dat alles "draait".

 

6 oktober; Nicolet is terug naar huis gefietst, ze gaat zich laten testen. Dat kan donderdag. Ze blijft deze week thuis.

 

6 oktober; de voortgangsgesprekken en rapportgesprekken gaan plaatsvinden na of voor schooltijd van 16 november tot uiterlijk 25 november. Voorstel max vijf ouders met een tussentijd van ongeveer 5 a 10 minuten. Zorgen voor ontsmettingsmiddel en de tafels tussendoor even schoonmaken. Voldoende afstand bewaren. Als ouders niet kunnen dan maakt de leerkracht een afspraak om het gesprek middels videobellen whatsapp of via de telefoon. Er komt geen broertjes/zusjes rooster.

 

5 oktober; door het coronavirus gaan de vaccinatiedagen in het najaar niet door. Zij geven de prikken daarom op afspraak op onze CJG-locaties. Hiervoor nodigen zij alle kinderen en jongeren uit die dit jaar een prik nodig hebben. Zij krijgen een brief met een datum, tijdstip en CJG-locatie. Hou er rekening mee dat 9-jarigen tussendoor een prik gaan halen binnenkort.

 

5 oktober; collega Maria is positief getest en blijft deze week thuis. Zie je mail.

 

5 oktober; een familielid van Gyurika Szabo uit groep 2A is positief getest, hij zit nu thuis in quarantaine.

 

5 oktober; is een leerling afwezig vanwege Corona, noteer dan een C in de absentielijst, bij elke dag afwezigheid. Zet nooit vraagtekens in je lijst, maar schrijf op waarom een leerling er niet was. Weet je het niet dan is het de O van Ongeoorloofd.

 

5 oktober; aanstaande donderdagmiddag is het studiemiddag. De  inhoud is helder. Wanneer het je beter schikt thuis te werken, is dat mogelijk.

 

5 oktober; Winfred, onze oudcollega is overleden. Dit is heel verdrietig. Je kreeg hierover zojuist een mailtje. Ellie gaat namens het personeel een kaart sturen aan de familie.

 

4 oktober; Muriël laat zich morgen testen, Zekavet komt lesgeven in haar groep. Zekavet is lang genoeg thuis geweest aldus de GGD. Ellen is negatief getest. Nadia is ook negatief getest. Morgen werkt Corrie in kantoor, ze is weer beter.

 

4 oktober; de SCOL is klaargezet.

 

2 oktober; het alarm ging er niet op in de Millinxstraat, er zal aan worden gewerkt. Onbekend probleem. Inmiddels werkt het weer.

 

2 oktober; Nadia laat zich testen, Chequita draait de groep, Maria laat zich testen (zondag aan de beurt), Roxanne draait haar groep. Zekavet is in quarantaine en Muriël werkt vandaag in plaats van afgelopen woensdag. Nelleke werkt extra voor Gerry.

 

1 oktober; het ziekmeldingssysteem van het bestuur is spontaan in lock-down gegaan. Krijg je een oproep van de ARBO en je bent al beter, app dan even met Stoffel.

 

1 oktober; Anika laat zich met spoed testen, Marja gaat voor de groep.

Anika is in Amsterdam getest, de uitslag is gelukkig negatief, morgen komt ze weer.

Marja bedankt, je mag morgenmiddag weer...

 

30 september; in groep 8A zijn twee leerlingen in quarantaine wegens Covid-19 in de thuissituatie.

 

30 september; de speeltuin gaat in lock-down. Wij hebben zelf de sleutel. Doe het hek na gebruik op slot. Geen buitenstaanders erin, alleen Akker.

 

30 september; uit 8 brieven zijn 3 sollicitanten voor de adjunct-taak gekozen die afgelopen dinsdag op gesprek kwamen, de commissie heeft zeer intensief gesproken met die drie en uiteindelijk unaniem gekozen voor Urmie Kertokario. Zij werkt nu nog op de Oranjeschool. Het bestuur PCBO is op de hoogte. Kennismaking met het team volgt later. We gaan tussen herfstvakantie en kerstvakantie wat inwerkdagen plannen en in januari neemt zij het stokje over van Nicolet. Top gedaan, sollicitatiecollega's.

 

30 september; Onesto is in quarantaine en ICT-stagiair ook thuis, even geen tijd voor de computers. Morgenmiddag wel werk aan het bord van Irma.

 

29 september; donderdag worden de leerlingenlijsten gecontroleerd. Dit in verband met de jaarlijkse leerlingentelling op die dag. Er mogen geen leerlingen meetellen die weg zijn. Onze volledige rijkssubsidie hangt van dit aantal af.

 

28 september; de dames van de speeltuin gaven aan dat ze de speeltuin mogelijk in lock down doen. Gelukkig hebben we de sleutels nog...

 

28 september; wat een leuke school. De groepen 7 gingen vandaag met de bus naar Discovery Lab. De groepen 8 maakten een animatiefilm met iPads en de gymgroepen kregen een dansworkshop van the house of urban arts. En in alle andere groepen werd hard en gezellig gewerkt.

 

28 september; de groepen 5A en 5B hebben woensdag geen les. Zekavet is afwezig en Muriël verplaatst haar werkdag naar de vrijdag. De brief is mee, het is een goede oplossing zo.

 

28 september; we gaan Begrijpend Lezen niet direct afschaffen, maar kijk wel Lubach

Leesplezier kan het leesniveau het beste helpen. Fijne Kinderboekenweek.

 

28 september; de moeder van Gerry is overleden. Gerry en Ruurd gecondoleerd.

 

28 september; doe de absentielijst van september gewoon in het vak van Corrie, ik kijk daar regelmatig in. Geef duidelijk aan dat een kind afwezig is. Ook wanneer een kind niet is verschenen en nog niet is uitgeschreven (omdat de nieuwe school niet reageert).

Of wanneer een kind langer weg is om onduidelijke redenen. Vul een O in (van ongeoorloofd).

 

28 september; 12 oktober vergadert de ICT-commissie. Geef je punten door aan de ICT-er in je bouw: Mandy, Kirsten en Krystel.

 

28 september; vanmiddag was er een sollicitant voor een bovenbouwplek. Hij is niet door de procedure gekomen. De vacature blijft dus staan.

 

27 september; zaterdag zijn er in school opnames gemaakt met Hugo de Jonge en oud-leerlingen en mensen uit zijn Pabo-tijd. Op 15 oktober wordt het bij RTL4 uitgezonden. Maronela bedankt voor het opgeruimde lokaal.

 

27 september; de zoon van Zekavet is positief getest en haar gezin is in quarantaine. De man van Corrie is ook positief en Corrie blijft nog thuis. Sterkte allen.

 

25 september; basisschool De Wissel van ons bestuur is gesloten vanwege meerdere coronagevallen. Zekavet is negatief getest, maar verkouden.

 

23 september; het dragen van smartwatches door leerlingen in school is niet toegestaan, zo is besproken in de Staf. Het is te lastig om te controleren wat er mee gebeurt.

 

23 september; we zien, horen en lezen een grote inzet en betrokkenheid bij het vervangen van afwezige juffen. Anika komt morgen weer, Maronela bedankt. Gerry is bij haar moeder, Nelleke komt 2 dagen extra werken. Kirsten is negatief getest, Ilja is negatief getest, geen corona dus. Kirsten is er morgen weer. Zekavet wordt vrijdag getest, samen met haar zoontje, ze is er dus vrijdag niet. Haar klas was vandaag verdeeld over de sGravendeelgroepen, dank. Angena heeft nu ook de uitslag, ze is ook negatief getest. Corrie knapt goed op en voelt zich niet meer ziek, zij blijft nog even thuis.

 

23 september; nieuws uit de sollicitatiecommissie: commissie bovenbouw; er is maandagmiddag een proefles in de groep van Anika.

commissie adjunct; uit 8 brieven zijn 3 sollicitanten gekozen die dinsdag op gesprek komen, ze hebben er alle drie zin in.

Voor de rest houden de commissies zich aan hun geheimhoudingsplicht.

Voortgang wordt weer gecommuniceerd.

 

22 september; in de groep Personeel CBS de Akker staat nu een map op Sharepoint Essentiële documenten met daarin het nieuwe Schoolplan dat door de Staf is voorbereid en nu tot  30 september aan het team wordt voorgelegd voor vragen en opmerkingen. Deze kun je mailen aan Nicolet. In oktober gaat het Schoolplan naar Bestuur en Inspectie. In dezelfde map vind je ook per groep het toestemmingsoverzicht (foto's maken, Lekker Fit!, enz). Laat even horen wat je van het Schoolplan vindt, het is gemaakt volgens de richtlijnen van het Bestuur.

 

22 september; in het zorgoverleg hebben we geconstateerd dat de Zorgendoos van Marga en Lot een belangrijke rol kan spelen om kinderen te helpen die ergens mee zitten. Breng de doos nog eens onder de aandacht.

 

22 september; Angena, Marion, Ellie, Ilja, Corrie en Ellen zijn om verschillende redenen afwezig. Dank aan alle vervangers ! Morgen is Zekavet ook thuis.

 

21 september; Ilja wordt morgenochtend getest. En Angena woensdag. Een medewerker van Onesto heeft ook Corona, het bezoek van morgen gaat niet door, computerproblemen blijven even zoals ze zijn.

 

21 september; in groep 2C is een moeder die een positieve test heeft, haar kind is al meer dan een week niet op school en blijft voorlopig thuis. De leerkrachten weten om wie het gaat.

 

20 september; onderwijspersoneel dat voor de klas staat kan bij klachten voorrang krijgen in de Corona-teststraat. Je hebt dan een brief van de directie nodig. Ilja gaat dit morgen als eerste van ons team proberen, zij heeft klachten. Rosanne werkt in de ochtend en Audrey draait de middag in 3B.

 

17 september; Vera is negatief getest en komt morgen weer werken, Corrie is positief getest en komt voorlopig niet werken (ze werkt wel thuis), Marion ondergaat morgen een medische ingreep (sterkte!) en werkt daarna een week niet. De meester van de zoon van Zekavet is positief getest, zoon is thuis en Zekavet komt werken, met mondkap. Ellie heeft veel pijn en komt voorlopig nog niet. Roxanne komt weer werken. Kirsten is thuis en heeft nog geen uitslag. Sterkte allen en keep cool.

 

17 september; een nieuw programma, Flits (ondersteuning Leren Lezen) is te bereiken via de Startpagina. Informatie kun je krijgen bij de IB-ers.

 

16 september; om diverse redenen zijn een aantal collega's de afgelopen dagen niet op school. Testen, zorg, blessure of andere redenen. We gaan niet in details treden. Er is geen coronabesmetting gemeld. Behalve bij een leerling van Janet, maar die verdenken we eerder van "schoolziek". Die leerling is thuis, ouders hadden eerder corona, zie hieronder. We noemen enkele vervangers die taken overnamen en de school 100% in de lucht hielden en houden: Zeynep, Nelly, Audrey, Corina, Monique, Ellen, enz.

Iedereen sterkte en gezondheid gewenst. Via het bestuur horen we dat het op alle scholen zo gaat, soms nog veel ingrijpender zelfs.

 

16 september; van wie is de fiets die in het fietsenhok staat en niet dagelijks wordt gebruikt ? Graag afvoeren, hij staat ernstig in de weg. Namens de fietsclub van De Akker. De fiets heeft een grote witte bel. Hij stond nu op een andere plek...

 

15 september; vandaag Prinsjesdag, het feest der democratie en een vrij land. Geef het door aan de komende generatie. Wel sober dit jaar, geen rijtour, geen koets, geen hoera. Wel een koning, koningin en ministers...

 

14 september; de problemen van de digiborden in de sGravendeel zijn gediagnosticeerd. Binnenkort volgt de remedie. Geduld a.u.b.

 

13 september; maandag Akkernieuws met de naam van de oudste van het gezin. Graag lezen en meegeven.

 

12 september; Veilig Verkeer Nederland heeft per ongeluk een stapel werkboeken voor groep 4 meegestuurd. Nelleke laat ze bezorgen in groep 4. Leuk om daar een keer aandacht aan verkeer te kunnen geven. Het is eenmalig. In de groepen 5 t/m 8 kennen we de verkeerskranten. Die blijven komen.

 

12 september; groeten van Arno, hij zag vrijdag veel collega's op school. Zijn tweeling mag na zeven weken naar huis.

 

11 september; goed om te zien en horen hoe de digitale middelen worden ingezet. Natuurlijk hopen we dat Covid-19 de kop wordt ingedrukt, maar evengoed komen we weer thuis te zitten, dus bereid leerlingen voor op digitale lessen. Daarbij is lesgeven via een camera vrij zinloos, maar huiswerk geven (en controleren) kan goed met diverse programma's.

 

10 september; Stoffel heeft vanmorgen met het PCBO vergaderd in Dordrecht, over corona, samenwerking binnen het PCBO en over de nieuwe huisstijl van het bestuur. Ik spreek daar met waardering en trots over mijn team. Allemaal toppers. Eén van deze toppers staat nu prominent op de site, je ziet het zo. www.pcbo.nl

Daar staan nu ook de vacatures. In de middag deed ik mee met de GPS-tocht door de Biesbosch. Een mooie directieteamvorming.

 

9 september; op de Startpagina is Blits toegevoegd. Dit werkt niet via Basispoort, maar via Delubas. Alle leerkrachten van groep 5 t/m 8 hebben een inlogcode per mail ontvangen. We beseffen dat dit weer energie vraagt, maar de lessen zien er leuk uit. ook digibordlessen ! Leerlingen kunnen thuis inloggen ! (hun inlogcode staat op die site)

 

9 september; de vacature adjunct staat op de Akkersite op de pagina Vacatures. Op de PCBO-site volgt deze binnenkort.

 

7 september; in L:\Algemeen\Leerlingenlijsten\Exelbestanden staat een leerlingenlijst in excel van alle groepen. Makkelijk een om namenlijst te pakken.

 

7 september; Ellie is gevallen met haar scooter, morgen valt Monique voor haar in.

Beterschap voor Ellie die diverse kneuzingen heeft.

 

7 september; zeer binnenkort komt de vacature adjunct online; in de sollicitatiecommissie zitten Maria, Helma, Najat en Stoffel. Zie de Akkersite voor vacatures. Morgen worden die van groep 2 (Vera) en groep 7 weer actueel gemaakt, PCBO haalt periodiek oudere advertenties van haar site en dat is in de vakantie gebeurd.

 

7 september; we gaan nieuws over Corona eerlijk doorgeven. Een vader van een kind uit 3B heeft Corona en het kind zit thuis in quarantaine, evenals de moeder. Vader woont niet bij hen. Hetzelfde bij een kind uit 1B, beide ouders Corona, het kind is thuis (en ook nog nauwelijks op school geweest). Eén Akkercollega is getest eind vorige week en heeft géén Corona. In groep 0 zijn ook twee ouders van een kind positief. Verder zijn ons geen gevallen bekend. Hoor je hier iets over, geef het dan door aan de directie.

 

7 september; in de Staf is besloten dat we kinderen niet laten trakteren. Ze mogen op hun verjaardag wél de klassen rond (met twee andere kinderen als begeleiders).

Collega's trakteren ook niet, want die regel geldt voor iedereen. We hopen dat het snel weer normaal wordt.

 

2 september; we hebben de vergadering van Leren Leren komende week omgezet naar een bijeenkomst in 4 delen. Mandy verzorgt de uitnodiging en geeft nog een toelichting. De groepen zijn gewoon te groot voor alles in een klaslokaal. Betrokkenheid van iedereen is zo goed mogelijk.

 

2 september; de Schoolgids is aangepast en gepubliceerd op de site. Bekijk hem eens. Suggesties en correcties sturen aan Stoffel.

 

2 september; via de Startpagina is het Werkverdelingsplan oftewel de Takenlijst nu beschikbaar. Reacties aan je bouwco s.v.p. We doen ons best de taken goed te verdelen. Trek die kar. Dit is de officiële versie.

 

2 september; excuses van Rolf over de te late levering van Blits en de rest van Pluspunt, het is bij Rolf heel druk.

 

1 september; op L:\Team_informatie\Infobrieven groepen staan alle oude informatie-brieven begin schooljaar, de laatste kun je gebruiken als format. Maak een nieuwe. Denk ook aan de Corona-regels (kort).

Aangeven zwemmen, gymmen, bieb, enz

Stuur je brief ook aan de directie s.v.p.

 

1 september; kijk in de Jaarplanning voor lessen kinderboerderij en Cultuur en anticipeer erop in je lessen en bekijk de voorbereiding (op de site...)

 

31 augustus; wij feliciteren Rutger die geslaagd is voor zijn opleiding. Hoera !

De volhouder wint.

 

31 augustus; er is een melding gemaakt over het zwerfafval in het Millinxpark via de app van de Gemeente.

 

31 augustus; het rondje schoonmaken tussen de middag gaan we anders doen.

Laat zelf de tafels leegmaken en ga rond met een spuitje schoonmaakmiddel en laat leerlingen met een stuk keukenpapier de tafel schoonvegen. Het systeem dat we nu hebben is niet vol te houden...

 

31 augustus; morgen komt één monteur de noodverlichting hier en daar repareren.

 

31 augustus; het was een stressvolle dag, meest nog door het uitvallen van het internet de hele middag. Verder is alles opgestart en werkt alles weer. Ook veel in- en uitschrijvers weer. We houden je op de hoogte.

 

30 augustus; morgen begint Tom als zij-instromer bij Najat; welkom en veel werkplezier !

 

30 augustus; graag in groep 6, 7 en 8 voor de juf van Engels, Paulien, iedere leerling een bordje met de voornaam op zijn/haar tafel neerzetten i.v.m. het aanspreken. Elke week neerzetten.

 

30 augustus; morgen komt iemand langs in de groep om de absenten te noteren, we geven die door aan Corrie, je hoeft haar niet te mailen. We zullen de afwezigen bellen. Er is geen absentielist van augustus.

 

28 augustus; in het "Voorwoord" (zie Startpagina Personeel) staat mijn praatje van vandaag.

 

28 augustus; even een update omtrent de lessen bewegingsonderwijs.
Wij mogen weer gebruik maken van de gymzalen.
Dit betekent dat de lessen weer volgens het rooster in de zaal gaan plaatsvinden.

In principe mogen we leerlingen weer laten omkleden, maar klassen niet door elkaar laten lopen. Dus het streven is nu:
- Een klas alle kleding aan een kant van de kleedkamer laten hangen.
- Om leerlingen al (zoveel mogelijk) omgekleed te hebben als de anderen arriveren voor groep 5 t/m 8.
- Leerlingen per klas bij elkaar te laten omkleden groep 3 / 4 .
We moeten even kijken wat er in de praktijk haalbaar is, de eerste week zijn we sowieso altijd soepel met het mee hebben van gymkleding.
 

27 augustus; zie ook https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/kinderen

 

25 augustus; het Bestuur geeft aan met de Gemeente actief aan de slag te gaan rondom het vraagstuk ventilatie, ook met informatie richting ouders. Geen lucht rondventileren, maar "doorluchten".

 

24 augustus; vrijdag 10.00 uur Jaaropening Kleuterbouw "live" door Stoffel en om 11.00 uur bij de bovenbouw. Top !

 

24 augustus; Rosanne is verhuisd van de Kleuterbouw- naar de Middenbouwmailgroep.

 

24 augustus; volgende week is de speeltuin weer open, er is een gedeelte afgezet, dat zie je vanzelf. De toiletten zijn weer open. Afspraak is dat bij gebruik van het toilet eerst handen worden gewassen, daarvoor staan de spullen klaar.

 

21 augustus; de regels wat betreft Corona blijven zoals ze waren: geen traktaties, geen ouders in de school, enz. Bij https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/ouders-scholieren-en-studenten-kinderopvang-en-onderwijs/basisonderwijs-en-speciaal-onderwijs

zie je aanwijzingen.

We gaan een formuliertje maken dat ouders / bezoekers invullen wanneer ze in school komen voor een gesprekje op afspraak.

Ons Bestuur zal zeker de ventilatie laten onderzoeken.

De workshop Pluspunt-workshop gaan we via Teams doen, 28 augustus 13.00-15.00 uur, de lunch vervalt en de Jaaropening van Stoffel komt op schrift. Je kan de workshop ook thuis volgen. Je kan vragen stellen aan Thijs, zorg zelf voor een verbinding met beeld en spraak.

Je kunt als bouw wél bij elkaar komen, op afstand, laat het even horen, dan komt de directie even langs, bijvoorbeeld die vrijdagochtend (en dan wil ik de Jaaropening ook live doen).

 

19 augustus; we zijn ons bewust van de situatie rondom Corona en gaan de workshop van Pluspunt en de Jaaropening anders doen. Je leest binnenkort hoe. Twintig mensen bij elkaar in een workshop gaan we in ieder geval niet doen. Mogelijk wel via Teams.

Het eten van een broodje uit een broodjeszaak vervalt daarmee ook.

Nadere berichten volgen hier.

 

6 augustus; de schoonmoeder van Ellie is overleden, Ellie en Richard zijn niet op vakantie, maar hebben steeds de moeder verzorgd. Ellie, Richard, Marcellino en Rinaldo gecondoleerd.

 

5 augustus; in ESIS kun je je nieuwe groep zien.

 

31 juli; 14 augustus wordt op Social Schools je nieuwe groep gekoppeld en je oude groep ontkoppeld. Je kunt dan nu afscheid nemen...en je straks voorstellen als nieuwe juf. Geef fouten door in de mail. Leerlingen worden pas uitgeschreven wanneer daar officieel bericht van is en ingeschreven wanneer ze voor het eerst binnen zijn.

 

28 juli; er komt in het nieuwe schooljaar een nieuwe ICT-stagiair.

Ik ben heel blij dat er weer een stagiair komt. Zo'n student doet achter de schermen belangrijk werk en helpt bij problemen. Vaak is het een jongen of meid uit het milieu van onze leerlingen. Zo ook Daniël, zes jaar geleden uit Polen gekomen en via de ISK opklimmend in de ICT. Een ICT-probleem wekt als eerste irritatie. Dat beseffen we. Toch wordt op onze school alles in no-time opgelost. Dat willen we zo houden. Heb wat geduld met Daniël, hij gaat zijn best doen. Nederlands spreken gaat niet vanzelfsprekend. Maar mogelijk kan hij onze Polen aan de ICT krijgen, voor zover dat nog niet lukt. Je helpt hem door duidelijke vragen neer te leggen. En zonder stage-plek is hij werkloos.

 

23 juli; de vloeren van de sGravendeel zijn klaar, nog even niets doen, er komt nog een waslaag op. Het internet werkt daar ook weer.

 

17 juli; nogmaals: we zien elkaar weer vrijdag 28 augustus om 12.00 uur bij de Jaaropening. We eten dan een heerlijk broodje. Daarna is de workshop PlusPunt-4

In het lokaal van Krystel.

 

17 juli; het afscheid van Maartje was op deze manier erg leuk. Iedereen die zich hiervoor heft ingespannen bedankt. Maartje was er blij mee, ondanks de afscheidspijn.

 

17 juli; de schoonvader van Monique is overleden, Monique gecondoleerd.

 

17 juli; wat goed dat er plek is voor wel 5 Pabo-studenten. Het PCBO gaat deze studenten proberen te plaatsen. Dank voor alle reacties, we moeten zelf helpen de toekomst mooi te maken.

 

17 juli; hier een lijstje om aan te denken de komende dag:

  1. De nieuwe Pluspunt is binnen, boeken van de oude versie mag je meegeven naar huis om mee te oefenen. De nieuwe handleiding kun je meenemen om je al in te werken. Ook Estafette komt naar je toe. Met dank aan Gretta en Najat. Het is veel materiaal, berg het zo goed mogelijk op.

  2. Geef nog zoveel mogelijk gewoon les de laatste week

  3. Vrijdag zijn we zeker tot 13.00 uur op school

  4. Heb je geen klas, bied dan je hulp aan

  5. Zet geen spullen in gangen en openbare ruimtes (uitgezonderd de 2 lokalen die leeg moet vanwege de vloerbedekking). Dit gebeurt na 11.00 uur, te beginnen bij de groep van Jacqueline die naar de gym gaat en daar afsluit.

  6. Gooi afval zoveel mogelijk in de straatcontainer (bij de speeltuin)

  7. Koppel in de vakantie alle PC's los, laat ze mét de kabels op een tafel staan. De schoonmaak kan dan verplaatsen. Sluit alles na de schoonmaak weer zelf aan, onthoud hoe het zat.

  8. De koelkasten en vrieskist gaan vrijdag 10.00 uur leeg en uit, de inhoud gaat weg

  9. Ramen en ruiten leeg, plakband, stickers en tekeningen eraf, de glazenwasser doet de hele school. Zinloze en achterhaalde posters verwijderen.

  10. Maak de kozijnen helemaal leeg

  11. Doe zoveel mogelijk in kasten, maak de bovenkanten van kasten leeg

  12. Kies een kleur en merk daarmee je tafels en stoelen en doe een briefje met die kleur op je deur

  13. De Millinxstraat wordt in de eerste vier weken schoongemaakt

  14. In de sGravendeel krijgen enkele lokalen/ruimtes nieuw linoleum in week 30, in week 33 volgt de schoonmaak en in week 34 het glaswerk. Ook in week 34 loopt de werkster een extra ronde. Op dinsdag aanstaande gaat de sGravendeelserver uit en wordt er een nieuwe elekra-groep bijgemaakt om stroomuitval in de toekomst te voorkomen.

  15. Maak alle (poppen)-hoeken e.d. leeg

  16. De container van de sGravendeel gaat donderdag na lediging op slot (actie Monique)

  17. De twee schoolbellen gaan uit. Absentielijsten moeten ingeleverd worden (postvak van Corrie)

  18. Op de 17e juli 10.00 uur sluiten we de kas van juli af, zorg dat we alle bonnen binnen hebben.

  19. Zorg dat er geen eten in school achterblijft.

  20. Probeer alles mee te geven wat er aan de kapstokken hangt.

  21. Gevonden voorwerpen mogen worden ingeleverd bij de conciërges.

  22. Er zijn dit jaar weinig leerlingen met vakantieverlof (wel Yade en Berkay)

  23. Zomerboek en vakantiepaspoort worden in de loop van de week verspreid, je kunt vragen een extra tas mee te brengen.

  24. Geef geen potloden en lege schriften mee. Het etui gaat mee naar de volgende groep.

16 juli; naast nieuw linoleum in de kleine gang, keuken en lokalen van Jacqueline en Muriël/Zekavet komt er dinsdag een electra-groep bij om te zorgen dat we geen stroomuitval krijgen in de dependance. Ga die dinsdag niet op school werken. De server daar zal ook waarschijnlijk uitgaan.

 

16 juli; vandaag is het afscheid van onze Maartje, we wensen haar sterkte met de laatste loodjes en veel plezier nog.

 

15 juli; in de vakantie kan het zijn dat de schoolserver af en toe een kwartier niet bereikbaar is wegens onderhoud.

 

14 juli; ons Bestuur heeft in de persoon van dhr. Monster een aardigheidje met een bedankbriefje voor ieder teamlid gebracht. Dit presentje staat in de koffiekamer met je naam erop. Veel zomerplezier ermee.

 

14 juli; overzicht gele kaarten.

Leerlingen krijgen altijd een waarschuwing vooraf.
Met een " sorry" of " ja meester/juf" kan iets snel worden opgelost.
Fouten maken we allemaal. Wordt het dan niet opgelost dan volgt een kaart.
Jammer wanneer dat nodig is.
De stand: Nog een in te leveren: geen

Op 3 juli kreeg Tristan uit groep 6B een gele kaart wegens het stukmaken van speelgoed.

Op 3 juli kreeg Dyofensio uit groep 6B  een gele kaart wegens het stukmaken van speelgoed.

Op 18-2-2020 kreeg Kechently uit groep 8B een gele kaart bij TOS wegens het slaan van een medeleerling, moeder heeft nog niet getekend, kaart is in kantoor.

Op 18-2-2020 kreeg Abdenur uit groep 7 een gele kaart bij TOS wegens een verkeerde reactie

Op 9-1-2020 kreeg Jaysi uit groep 8A een gele kaart bij Engels wegens kletsen

Op 16-1-2020 kreeg Donny uit groep 8B een gele kaart bij Engels wegens het schrijven van een beetje vies woordje

Op 9-1-2020 kreeg Kechently uit groep 8B een gele kaart bij TOS wegens grote mond en lachen

Op 9-1-2020 kreeg Enes uit groep 8A een gele kaart bij Engels wegens kletsen

Op 9-1-2020 kreeg Jennifer uit groep 8A een gele kaart bij Engels wegens kletsen

Op 9-1-2020 kreeg Lenan uit groep 8A een gele kaart bij Engels wegens kletsen
Op 22-11-2019 kreeg Sadik uit groep 7 een gele kaart van TOS wegens grote mond
Op 11-11-2019 kreeg Yara uit groep 7 een gele kaart van TOS wegens te weinig respect
Op 08-11-2019 kreeg
Necati een kaart wegens dreigen met een passerpunt bij TOS
Op 24-09-2019 kreeg Ghiyorgihno uit groep 7 een kaart van TOS wegens slaan en duwen
Op 24-09-2019 kreeg Fruzina uit groep 7 een kaart van TOS wegens slaan en duwen
Op 24-09-2019 kreeg Sadik uit groep 7 een kaart van TOS wegens slaan en duwen
Op 06-09-2019 kreeg Giovandry uit 6A een kaart van TOS wegens stenen gooien en schelden
Op 06-09-2019 kreeg Amira uit 6A een kaart van TOS wegens stenen gooien en schelden

 

13 juli; Lushetika heeft de vakantie-paspoortjes opgehaald, die worden morgen uitgedeeld. De bezorging door Post.nl is een ramp deze dagen.

Ook krijg je een vakantieboekje voor ieder kind. Laat daar niet in werken, maar doe het in de tas, samen met paspoort en Akkernieuws.

 

13 juli; ouders van leerlingen in groep 1 gaan op afstand van elkaar even kijken in groep 2. Maria regelt het. Heel leuk en goed dat groepen al zijn gaan wennen op hun  nieuwe plek bij hun nieuwe juf.

 

13 juli; na de vakantie blijft de (extra) schoonmaak zo doorgaan, tot er blijkt dat het weer zonder kan.

 

13 juli; doe je de speeltuin open met de sleutel, sluit hem dan ook weer. Anders lopen er vreemden op de verkeerde plaats.

 

13 juli; na de vakantie blijven ouders buiten, blijft de inloop en uitloop zoals nu. Als collega's gaan we weer minimaal tot 16.00 uur werken. Alle werkgroepen kunnen dan ook weer van start.

 

10 juli; de nieuwe Engelse juf Paulien gaat direct de eerste donderdag starten met de Engelse les. Het rooster staat als concept in Teams. Paulien heeft veel kennis en ervaring en prima zicht op onderwijs.

 

10 juli; dinsdag komt de laatste Akkernieuws, heb je nog iets te melden, mail het dan.

 

10 juli; scheid je afval, papieren horen niet in onze eigen container. Afval in de ondergrondse container laten brengen !

 

10 juli; er zijn nog enkele laptops beschikbaar. Vertel leerlingen dat in de vakantie Lezen en Leren gewoon door kan gaan. Wie geen laptop heeft, kan zich melden, wel even checken hoe hoog de urgentie is.

 

10 juli; de oude boeken van Pluspunt en Blits mogen mee naar huis, graag met een opdracht. Ook oude werkboeken gebruiken, of voor huiswerk, of voor RT. Alles wat overblijft en weg kan in de oud-papierbak bij de speeltuin (niet in de container).

 

9 juli; groep 8 had een superleuke avond. Gretta, Najat, Nelleke en Maronela en de kinderen van groep 8 hadden een gezellige avond met kapsalon, friet, pizza, drinken, verstoppen, dansen, rappen en Italiaans ijs toe. Geen traan gezien, alleen blije kinderen. Mooi werk.

 

9 juli; bedankt alle helpers bij het afscheid vanmiddag.

 

9 juli; hou je mail in de gaten, Najat & Gretta houden ons op de hoogte van het geplande afscheid groep 8 vanmiddag.

 

8 juli; in de staf is gesproken over Social Schools. Er is een flink verschil per groep in het gebruik. We willen het gebruik stimuleren door elkaar de berichten van de bouw te laten zien. Want er worden heel leuke dingen geplaatst. Dat zien de ouders van de groep, maar de collega's zien dat niet, Dat is best jammer.

Mandy beheert de onderbouw, Kirsten de middenbouw en Stoffel de bovenbouw.

Je kunt het ontvangen van mailtjes ergens uitzetten.

 

8 juli; er is een terecht verzoek gekomen twee gymlessen om te ruilen, dat is nu aangepast in het gymrooster.

 

8 juli; Marga werkt komend jaar de maandag op de Akker en de donderdag op de Elout. Ze ruilt dus deze dagen om.

 

7 juli; vorig jaar kregen alle leerlingen een goody-bag, dit jaar een zomerboek. Ook komt het vakantiepaspoort eraan. Het komt naar je toe deze zomer.

 

7 juli; een leuke taak voor een bovenbouwer: het bijhouden van de leerling-gegevens en beheer van de website van Blits. Alle leerlingen staan er al in ! Alleen wijzigingen; 5 uur.

Wie wil dit ?

 

6 juli;  via de Startpagina Personeel kun je naar de map met zaken over 2020-2021. Daar staat o.a. het gymrooster en het looprooster. Lessen niet onderling ruilen s.v.p.

Daar staat ook het Werkverdelingsplan (de Takenlijst). We gaan daar samen nog even aan werken. Je krijgt een excelbestand om je taken in te inventariseren. We krijgen dan een beter overzicht over het eerlijk verdelen van de taken (enkele mensen hebben nu teveel taken en andere te weinig). Graag deze week invullen en opsturen. Het overzicht is ook handig voor jezelf.

 

6 juli; aan het Personeel
Vakantie in code oranje landen en terugkeer:
Hoe gaan we om met leerlingen en collega’s die naar code oranje landen op vakantie gaan, in relatie tot de verplichte quarantaine van 14 dagen bij terugkeer.
Voor leerlingen:
Je kunt overwegen om ouders te laten weten dat je de kinderen op de eerste schooldag op school verwacht en hen verzoeken rekening te houden met de quarantaine maatregelen. En dat verzuim wordt gemeld bij de leerplichtambtenaar.
Voor collega’s:
Voor collega’s geldt dat zij ervoor moeten zorgen dat de quarantaineperiode binnen de vakantieweken valt. We verwachten iedereen bij de start van het schooljaar terug op school.

 

 3 juli; onze Feridun doet goed werk, binnenkort neemt hij afscheid. Meld je problemen ! Alles kan worden opgelost, al kost het soms wat onderzoek.

 

3 juli; onze jongens van Onesto -systeembeheer- doen op de achtergrond steeds goed werk. Op 28 augustus starten ze rond 8 uur een ronde PC-controle om te kijken en helpen of alles al/weer werkt.

 

2 juli; in het nieuwe schooljaar starten we met Pluspunt-4. 16 juli komt het materiaal, ik hoop ook de handleidingen. Goed lesgeven begint bij het werken met de handleiding. Bestudeer deze in de vakantie. Ontdek de werkwijze en de grote lijn.

Om hiervoor óók te zorgen, organiseren we op de laatste vrijdag van de vakantie een implementatieworkshop van een specialist Thijs Wisselink van Malmberg. Duur 2 uur.  In de ochtend of eerder, zet je je klas klaar en om 12.00 uur ontmoeten we elkaar in de aula (korte opening door Stoffel of Nicolet) en in de gang van de school met een verzorgde lunch. Daarna start om 13.00 uur de Pluspuntbijeenkomst en om 15.00 uur start het weekend. Neem al je vragen over PP4 mee. Dit geldt voor de leerkrachten van de midden- en bovenbouw. (Maar de onderbouw luncht mee). We proberen de corona-afstanden hierbij te handhaven.

 

1 juli; er waren gisteren synchronisatieproblemen met de server, sommige bestanden werden niet ververst, nu is het weer in orde.

 

1 juli; morgen om 11.00 uur komt de Veiligheidsregio de Millinxstraat controleren, zorg dat (nood)uitgangen goed bereikbaar zijn.

 

1 juli; vandaag de laatste keer bibliotheek ruilen. Volgende week alles inleveren, geen ruilen meer. Help Audrey haar boeken terug te krijgen. Bedankt.

 

30 juni; Akkernieuws verschijnt woensdag, met op de achterkant de groepsindeling van komend schooljaar. Je kunt in de klas praten over volgend jaar en de juf die ze krijgen.

 

30 juni; de BSO Smallsteps komt weer binnendoor de school in via de gele deur MPH.

 

29 juni; PCBO OICT-opleiding
Van verschillende collega’s op PCBO-scholen krijgt het bestuur vragen of het mogelijk is om een incompany opleiding voor OICT-ers te gaan organiseren. Het zou een mooi moment zijn om alle ervaringen bijeen te laten komen en met elkaar na te denken hoe we de geleerde lessen kunnen inbedden in de onderwijspraktijk van de nabije toekomst. Dit te combineren met de verdieping die een opleiding biedt voor je persoonlijke ontwikkeling is natuurlijk een prachtige uitdaging. Lijkt het je mogelijk interessant een opleiding te volgen en wil je meer informatie of gewoon even overleggen?

Neem eerst contact op met Stoffel/Nicolet.

 

9 juni; woensdag vinden er nog werkzaamheden plaats in en bij het lokaal van Lushetika. Groep 7B is daarom woensdag niet op school. Brief gaat mee.

 

29 juni; op de rapporten zet je niets bij verzuim, de afgelopen periode was te onoverzichtelijk. Een individuele opmerking mag je altijd maken.

 

29 juni; rapportenvoorkanten kun je bestellen bij Corrie, ze maakt ze al zelf van de leerlingen die de afgelopen maanden zijn binnengestroomd.

 

29 juni; op 16 juli komt de bestelling van Estafette en Pluspunt binnen.

 

28 juni; morgen sluiten we mei/juni financieel af. Bonnen voor 10 uur in kantoor s.v.p.

 

25 juni; fijn dat een aantal collega's Lushetika goed helpt. Het lokaal wordt steeds mooier.

 

25 juni; op de pagina vacatures van onze website staan nu vier vacatures genoemd. Deze komen ook op de site van het PCBO. Volgende week zullen we een sollicitatiecommissie in de steigers zetten. We houden je op de hoogte van de ontwikkelingen.

 

25 juni; Audrey heeft het biebrooster voor komende cursus af. Dat staat nu bij roosters, 2020-2021 diverse roosters enzo. Via de Startpagina Personeel.

 

23 juni; hieronder bij 4 juni staat de bijgewerkte lijst leerlingen die op school kwamen de afgelopen periode. Leerplicht geeft onze school complimenten dat we op een haar na compleet zijn. Onze dame noemt het "een prestatie". Er is vaak en veel gebeld, goedzo.

 

23 juni; De volgende documenten moeten neergezet worden in de digitale kluis voor het volgende schooljaar:
• overdrachtsformulier (neerzetten in de map L:\Digitale kluis\Overdrachtsdocument\juli 2020)
• werkplannen ingevuld met namen, bevorderende factoren en belemmerende factoren, onderwijsbehoeften en indeling in arrangementen. Geen data omdat er geen CITO is afgenomen. (in map L:\Digitale kluis\Werkplannen\2020-2021)
Let ook op het volgende:
• laatste rapport inscannen en in Esis zetten
• KIJK van groep 2 in Esis zetten
• De laatste toetsoverzichten van de methodes in de digitale kluis plaatsen, in de map L:\Digitale kluis\Toetsoverzichten\2019 2020. Deze toetsoverzichten verdwijnen nl bij de overgang naar het volgend schooljaar. Vooral bij zorgleerlingen hebben we deze informatie nodig.

 

22 juni; van het RIVM mag je ventilator aan in de klas (met dank aan Maria voor het uitzoeken).

 

22 juni;  Aanvulling op de gang van zaken rond de uitdeling van de rapporten:

  • de ouders krijgen alleen één kopie, de map blijft op school

  • er komt een brief over het rapport met een uitleg voor de ouders met daaraan een strookje om in te leveren bij de leerkracht wanneer ouders een telefonisch consult willen

  • je maakt na ontvangst van die strookjes als leerkracht zelf die afspraak, je beheert daarbij zelf je agenda, het moet in de laatste schoolweek.

  • we geven het rapport met brief/strookje mee op maandag 6 juli

Het rapport van dit schooljaar (1e en 2e op een blad) dus alleen het laatste rapport komt in de in de nieuwe bordeauxrode map. (Daar zitten ook de rapporten in van de voorgaande schooljaren) Waarschijnlijk gaan we geen showtassen (plastic insteekhoezen) gebruiken. De rapporten kunnen zo in de map, dat ziet er netjes en stevig uit. Met een showtas gaat het rapport schuiven en ziet het er minder stevig uit. Omdat de mappen op school blijven en pas aan het eind van de schoolloopbaan meegaan kan dit goed. Gooi eerdere rapporten van dit schooljaar weg, omdat alle informatie op het laatste rapport staat.
Deze map wordt doorgegeven aan de volgende leerkracht.
Geen kindrapport en CITO uitdraai.
Het laatste rapport (het complete rapport) moet aan het eind van het schooljaar ingescand en ondertekend in Esis worden gezet. Dit jaar zal de ondertekening missen omdat er geen face to face gesprek zal plaatsvinden.
Wanneer gaan de rapporten mee, wanneer (eventueel) telefonische gesprekken? Data volgt. Groetjes, Corina, namens de rapportcommissie)

 

22 juni; er komt een groot project Zomerschool/Zomercampus in Rotterdam-Zuid. We gaan hierover de ouders inlichten. Zie ook het artikel in de NRC, dat staat bij L:Leerkracht\Team_informatie\Nieuws & Teksten\2020. Zie ook Social Schools.

 

22 juni; donderdag- en vrijdagmiddag is er tot 12.00 uur school. We gaan zelf een uurtje later naar huis, mogelijk werk je aan rapporten, enz. Peuter & Co houdt de regelmaat erin en draait een normaal rooster.

 

19 juni; de foto's op de mediaschijf kunnen gespreksstof opleveren in de klas. Dit schooljaar: Bezoek Hugo, Anastasia en meer...Je kunt foto's kopiëren naar je eigen device.
 

18 juni;Hallo collega's,
In de mededelingen hebben jullie kunnen lezen dat er voor rekenen een instaptoets gemaakt zou gaan worden in eerste week van het nieuwe schooljaar.
Nu is de nieuwe pluspunt zo opgebouwd dat er een mogelijkheid is om een instapblok (blok 0) te doen van 2 weken. Het wordt ook geadviseerd om in ieder geval als je start met de nieuwe versie dit instapblok te doen. Zo komen de hiaten die er zijn boven drijven en kun je wellicht al iets 'dichten'.
Het is een herhaling van de vier belangrijkste doelen van het afgelopen jaar. Dit geldt ook voor groep 3.
Dus wij gaan geen instaptoets doen, maar starten allemaal met het instapblok. Deze vind je gewoon terug in je handleiding als blok 0.
Voor Spelling blijft het gewoon de instaptoets. Deze is ook gewoon te vinden in de methode. Groet, Corine en Helma
 

18 juni; de lessen van het cultuurtraject zijn aangevraagd. Er was niet meer zoveel keus, maar toch wordt het heel leuk. Twee activiteiten per groep, vaak ook op school.

 

18 juni; een leerling uit 2B is getest op Corona, vastgesteld dat er geen sprake van Corona is. Gelukkig maar.

 

18 juni; excuus voor de "overlast"van vanmorgen. Hugo de Jonge belde me gisteren om te vragen mee te werken aan zijn filmpje waarin hij aankondigt lijsttrekker te worden. Als minister Corona vond ik dat hij wel de school in mocht. Daarbij komen altijd weer teveel mensen mee, enz. Het bezoek was prachtig en iedereen heeft erg zijn best gedaan. Vanmiddag komt het filmpje in de Social Media, zo is gezegd. Ik beloof dat iedereen die bij ons op school werkt en later lijsttrekker wordt, welkom is op de Akker. Hier start immers je carrière.

 

18 juni; het zojuist verzonden gymrooster is voor vier weken, niet voor drie. Helma is al bezig met het looprooster. De lessen zijn nog in de speeltuin.

 

17 juni; morgen start de schilder in het lokaal van Lushetika/Maronela. In een dag of twee wordt het opgeleverd.

 

16 juni; donderdag gaat Corrie alle gebruikers van de nieuwe Blits (groepen van komend jaar !) toevoegen. Dus doe dat zelf nog even niet. Gedaan.

 

16 juni; groepsverdeling:

De groep van Irma gaat naar Jacqueline

De groep van Ilja/Maartje naar Kirsten/Corina

De groep van Jacq naar Mirjam/Zekavet

De groep van Kirsten/Corina naar Muriël

Nelleke/Gerry krijgt de groep van Mirjam

Anika de groep van Muriël

Groep 7 is verdeeld in twee groepen 8, de verdeling is bekend

 

16 juni; in de groepen 1 en 2 zijn er nu twee tablets per groep. Er staan nieuwe leerzame programma's op.

 

16 juni; aangevraagd bij de Molenwei voor het nieuwe schooljaar (weinig andere keus), groep 1 en 2 Alles voor een pannenkoek, groep 3 en 4 Huisdieren, groep 5 en 6 Amfibieën en reptielen, groep 7 en 8 Bijen. Hoera.

 

16 juni; morgen worden alle waterleidingen en watertappunten (kranen en wasbakken) gecontroleerd op het hoofdgebouw. Er worden watermonsters genomen om de kwaliteit van het water minutieus te testen. Dhr Sacha Traas zal even je lokaal inkomen om zonder veel woorden water te tappen. De sGravendeel is vorige week gedaan tijdens een woensdag zonder les.

 

15 juni; op 22 juni gaan we weer volledig open, morgen zet ik dat in Social Schools en donderdag/vrijdag komt er een Akkernieuws op papier. Daarbij het volgende:

  • ouders blijven buiten, ze kunnen wel een afspraak maken voor een gesprek

  • de inlooptijd blijft 8.20-8.40 uur, hetzelfde rooster als nu, via dezelfde ingang

  • de onderbouw gaat op dezelfde manier uit als nu

  • TOS-rooster en gymrooster (buiten) worden gevolgd als vóór de Corona-tijd

  • groep 6,7 en 8 gaan naar huis op dezelfde manier als nu

  • de sGravendeel komt in de pauze niet naar de Millinxspeeltuin

  • het biebrooster gaat weer naar de woensdag

  • we kijken hoe het gaat in het zwembad (a.s. woensdag les met halve groepen), daarna mogelijk met de hele groep

  • tot de zomervakantie gaat het personeel na een opruimronde naar huis ná drie uur

  • de studiemiddagen blijven afgelast

  • er is geen docent Engels, de bovenbouw gaat op vrijdag daarom een half uur eerder uit

  • groep 7 blijft tot 29 juni de hele week nog volgens het huidige rooster naar school komen, dus in de halve groep. Dit vanwege de adviesgesprekken. Op 29 juni gaat groep 7 gesplitst worden, volgens de indeling die al gemaakt is voor 8A/8B. Het pluslokaal wordt gebruikt, die kinderen komen en gaan via de achterdeur.

  • we zetten de schouders eronder en helpen elkaar

15 juni; we gaan overstappen naar Pluspunt-4. Een zichtzending is onderweg en via Basispoort staat alles al open.

 

15 juni; we zijn hard aan het werk met diverse roosters, zie En 2020-2021 diverse roosters enzo

Via de Startpagina Personeel.

 

15 juni; graag telefonische absentiemeldingen in het schriftje noteren. Aan de telefoon is het vaak lastig te horen om wie het gaat, even doorvragen tot je het zeker weet.

 

14 juni; de technische dienst is bezig met offertes voor nieuwe plafonds en verlichting in het hoofdgebouw. Vervanging gaat niet eerder gebeuren dan herfst 2020. Dus niet in de zomer. In twee lokalen, een stuk gang en in de personeelskamer sGravendeel komt nieuw linoleum, wel in de zomer. Daar mogelijk ook een fietsenhok (open), het lokaal van Maronela/Lushetika wordt opgeknapt, al heel binnenkort. Je gaat het zien.

 

14 juni; de bestelling is bijna helemaal binnen.

 

11 juni; morgen worden de oude PC's opgehaald, heb je zelf nog schroot, dan kun je het er voor schooltijd bijzetten (voordeur Millinx).

 

11 juni; Social Schools gaat per 1 augustus de jaarovergang doen, geen activiteiten na die datum plannen, want die verdwijnen bij de Jaarovergang. Verder gewoon elke dag of om de paar dagen een berichtje voor je groep plaatsen!

 

10 juni; bekijk de beide schema's met leerlingen hieronder af en toe, ze worden aangevuld en aangepast. Heb je nieuws, laat het weten. Klassenverdeling gezien ? Via de Startpagina Personeel.

 

8 juni; omdat we geen Cito-toetsen meer afnemen dit schooljaar hebben we in overleg met de IB-ers besloten dat de groepen 4 t/m 8 in de eerste of tweede week van het nieuwe schooljaar de instaptoetsen van Pluspunt en TaalActief Spelling gaan afnemen. Zo krijgen we een mooi overzicht van beide vakken en de eventuele hiaten die er zijn. Van daaruit kunnen we het jaar gaan starten. Helma zal je vertellen waar je die toetsen vindt.

 

8 juni; Krystel gaat vertellen aan haar groep dat er volgend jaar twee groepen 8 komen. Deze week wordt de klassenverdeling bekend bij het personeel, in de komende Akkernieuws komt het hele plaatje. Tot die tijd nog even niet bespreken.

 

5 juni; met 346 leerlingen is onze school groter dan ooit, zonder dat dat het doel is...

 

5 juni; deze leerlingen komen de hele week naar school, de reden is bij de directie bekend. Tot nu toe hebben 11 ouders gevraagd hun kind de hele week te mogen sturen. Dat is te overzien. Maandag en dinsdag kunnen er wel meer kinderen in de groep zitten die "uit de lucht komen vallen". Stuur ze niet naar huis, maar mail ons, dan nemen wij contact op met de ouders en zetten ze mogelijk op onderstaande lijst.

 

naam groep bijzonderheden
Janusz 2C wordt op maandag gehaald en gebracht rond 11 uur, logopedie
Thalia 6B  
Isabella 2A  
Shenaya 6B  
Jaap 4B  
Issa 3A  
Jah-Ziyah 1B  
Kiyen 1C Alleen de maandag extra er bij
Ayven 1A  
Oliwia 2A  
Melody Brito Costa 5A  
Yaneilys 4B Dinsdag is ze thuis, de andere dagen op school
Berkay Kurt 7 Start 15 juni
Yade Kurt 3A Start 15 juni
Erik Mocek 7 Start 12 juni
Denny Mocek 4A Start 12 juni
Lena Marenka 1C de dinsdag erbij
Jay Vermeeren 7 de hele week

 

 

4 juni; via de Startpagina Personeel kun je de Jaarplanning 2020-2021 bekijken. Graag opmerkingen naar de directie per mail. Ook is er een link naar 2020-2021 diverse roosters enzo, daar staat nu de Toetskalender (IB-ers bedankt).

 

4 juni; leerlingen die zonder duidelijke reden thuis zitten, gaan we in overleg melden bij Leerplicht. Leerplicht gaat handhaven. We zullen dit eerst aan de ouders uitleggen.

 

4 juni; bekijk de lijst !

deze lijst verandert per dag, help mee hem bij te houden, wij moeten dit ook weer doorgeven aan de Gemeente.

 

Wanneer ouders ongerust zijn en hun kinderen thuishouden, is dat hun eigen

keus. Hier wordt de lijst aangevuld: en groen betekent: is weer op school

Laat het weten wanneer een kind er weer is.

Even alles op volgorde gezet, overzichtelijker zo.

Kijk het nogmaals na. Klopt de lijst ? Staat iemand er niet op ? Dat kan ook.

Heb je contact met de thuisblijvers ?

Bel ze eens in de week. Regel huiswerk.

  1. Nicky Wang, groep 6A

  2. Cecilia Wang, groep 1C

  3. Ethan Lin , groep 7

  4. Tina Lin, groep 5B

  5. Rui Liu, groep 6A

  6. Jiexi Yan, groep 5B

  7. Jimmy Yan, groep 2A

  8. Levey Soeteman, groep 4A

  9. Selena Soeteman, groep 7

  10. Tristan Mohadin, groep 6A

  11. TJ Flanders, groep 8B (moeder griep, dus tijdelijk)

  12. Timothy Flanders, groep 4B (idem)

  13. Shamir Benjamin, 2C

  14. Rinesh Raghoe, 2C

  15. J'Milyahni Weijman, 7   huiswerk opgehaald

  16. Jordan López, 4B

  17. Marwa el Kandoussi, 4B

  18. Yazmin Lingstijling, 4A

  19. Vasilka Asenova, 8B

  20. Jyron Paredes, 2B

  21. Yousra, 1C

  22. Azra Kahraman, 5B

  23. Sedef Ahmed, 6B

  24. Félice López, 3B  broer in groep 8B is aanwezig

  25. Mert Ahmedov, 4B

  26. Ayush Koendanlal, 3A

  27. Lisa Zheng, groep 6A

  28. Xinyi Zheng, groep 1C

  29. Ayven Rosalia, groep 1A

  30. Ferhat Türk, groep 5B

  31. Selienne Peny, groep 8A

  32. Emisenur Turgut, groep 8B, komt volgende week

  33. Rüya Turgut, 4A, komt volgende week

  34. Djanayshri Gangadien, 4A, komt volgende week

  35. Tuche Ali, 1B, komt volgende week weer

  36. Sibel, 2B

  37. Thalia Camelia, groep 6B, komt volgende week, de hele week, alle dagen

  38. Samira Bentaifour, groep 8A wegens ziekte vader

  39. Mohamed Fadiga, 3B

  40. Ky Mani Peny 5B

  41. Dastin Gardocki, 8B

  42. Wassim Bentaifour, groep 1B wegens ziekte vader, is er 16/6

  43. Amaya, gr 1B

  44. Tanisha Mahabier, groep 1C

  45. Marouan Bentaifour, groep 3A wegens ziekte vader, is er 16/6

  46. Ibrahim Akyil, 2A, vader ongerust over corona, is wel even geweest, is er 16/6

  47. Donny Bravenboer, 8B, is er 16/6

  48. Dyofensio Riedewald, 6B, komt dinsdag weer, is er 16/6

  49. Eva, groep 2B, kwam vorige week

  50. Jayley Poulino, 5A wegens zwakke gezondheid, zie hierboven, 22 juni weer op school

  51. Fatma Okutucu, 1B, er is gebeld, heeft griep, telefoon kwijt, enz. Komt vrijdag.

  52. Jayna Poulino, 3B wegens zwakke gezondheid, vader gebeld, die belde moeder, ze komen maandag weer op school.

  53. Sevim Hristova, groep 4B, zelf zwakke gezondheid, vader gebeld: maandag starten!

  54. Liliaze el Mahsini, 2C vader was ziek begin mei, belde 3 juni, nog ziek, is weer gebeld, nog koorts enzo, verwezen naar de dokter en gezegd: maandag op school! Ze komt 29 juni naar school. Ze was er niet, gemeld bij Leerplicht.

  55. Alex, 2C, zit in Roemenië, Rosanne belt vader, moet nu komen, afwachten; is gemeld bij Leerplicht

  56. Toprak Sahan, 3A, is ook verhuisd, moeder geweest, morgen naar de Koppeling om in te schrijven.

  57. Santiago Roberto Martins, 5B, is verhuisd naar Barendrecht ! Zit nu een week op proef op de Groen

  58. Joumana el Mahsini, 7 vader was ziek begin mei, belde 3 juni, nog ziek, zie hierboven. Ze komt 29 juni naar school. Ze was er niet, gemeld bij Leerplicht.

4 juni; we gaan voor schooltijd geen gel meer gebruiken. Volgens het protocol PO is handwasgel uit den boze. Vanaf maandag worden handen alleen met zeep gewassen.

Tip uit het onderbouw-overleg:

Handen wassen (met grote groep)
Tip: vul een plantenspuit met zeep en water.
De kinderen zitten in de kring en de leerkracht/assistent sprayt sop op de handen.
Daarna loopt de leerkracht/assistent een nieuwe ronde met een kan water en een emmer/afwasteiltje om de handen af te spoelen. Handen worden droog “ gewapperd”.
 

4 juni; op de komende woensdag volgen we het gymrooster. Groep 7 en 8 hebben gym, ook in de halve groep.

 

4 juni; vandaag komt Akkernieuws, lees het zelf ook even.

 

4 juni; er wordt niet getrakteerd in school, ook niet door leerkrachten. Vanwege de veiligheid. Dit blijft tot de zomervakantie zo.

 

2 juni; vandaag is er overleg geweest met het bestuur over de heropening op 8 juni.

We gaan dit rustig opbouwen. Alle kinderen mogen naar school, maar we vragen ouders het huidige rooster te volgen. Wil een ouder een kind meer dan volgens dit rooster naar school sturen, dan willen we daar eerst overleg over met de ouders. We werken dus met halve groepen, aangevuld met enkele leerlingen die de hele week komen.

De veiligheid staat voorop.

Op woensdag gaan we ook open. Volgende week heeft de maandag/donderdag-groep ook les op de woensdag. De dinsdag/vrijdag-groep gaat 17 juni naar school. Groep 5 gaat zwemmen, iedere week met twee halve groepen.

Met complete groepen wordt met name de TSO een probleem, vandaar deze maatregelen. Binnen twee weken gaan we evalueren en kijken hoe het loopt.

Ouders blijven buiten school. Het TOS-rooster blijft zoals het nu is. Het gymrooster ook, op de woensdagen worden nog gymlessen ingepland.

We zijn als school hiermee een uitzondering.

Zit gerust kinderen achter de broek, want we zien ook gemakzucht en luiheid in sommige thuissituaties. Huiswerk maken is een onderdeel van dit plan. En ook de intensieve aanpak in de klas, die zien we en daarover horen we.

Gebruik Gynzy, Basispoort, etc.

Heb je vragen, mail ons.

De ouders krijgen donderdag/vrijdag een Akkernieuws hierover mee en worden eerder via Social Schools op de hoogte gebracht.

Het bericht op Social Schools is dinsdagavond door 75 lezers gezien.

 

2 juni; Gretta is de hele week afwezig wegens ziekte, haar groep blijft thuis. Vera was vandaag ziek, Marja was in groep 2A.

 

31 mei; graag de absentielijsten waaruit duidelijk blijkt wie er wel en niet was. Een C voor lln die thuisblijven wegens Corona.

 

29 mei; de staf gaat dinsdag overleggen over de openstelling per 8 juni. We hebben zelf het idee de woensdag er bij te pakken, de halve groep om en om. Verder zo doorgaan als nu. De MR steunt dit plan. Het bestuur gaat daar niet mee akkoord. Verdere discussie volgt en je hoort ervan. We zijn niet gehouden aan het onmogelijke.

Niets is onmogelijk, maar niet alles is redelijk en veilig. Je mag zeker mailen wat je vindt; kritiek of steun.

 

28 mei; vergeet niet eens een leuk of interessant berichtje op Social Schools te zetten. Voor sommige groepen is dat al een poosje geleden...(niet voor 1A, 1B, 1C, 2A, 3B, 4A, 4B, 5A en 5B;  goed bezig !)

 

28 mei; de planning van komend schooljaar is in de maak. Zie het lege schema.

L:\Team_informatie\2020-2021

 

28 mei; de SCOL wordt niet afgenomen.

 

 

17 mei; fijn dat de spullen van de bestelling zijn weggeruimd. Corrie gaat morgen kijken wat er nog nageleverd moet worden.

 

26 mei; Invullen van de werkplannen; er is geen Cito en ook geen KIJK in juni (sommige scholen doen dat wel, wij niet). Daarom de werkplannen baseren op de methodegebonden toetsen en naar eigen professioneel inzicht. Ongeveer 3 weken na de zomervakantie zal Avi getoetst worden in groep 4 zodat we het leesniveau dan weten.
De rapporten gaan wel mee, zonder ESISblad en ook zonder leerlingenrapport (dat van de leerling zelf) maar is een leerling er niet of is de leerling er te weinig geweest dan zet de leerkracht dit in het rapport. Je kunt ook een vakgebied leeglaten. Er komt een mogelijkheid dat ouders een telefonische afspraak kunnen maken om over het rapport te praten, dus geen tafeltjesgesprek.
 

26 mei; er wordt hard gewerkt in de groepen. In het nieuwe schooljaar starten we met de nieuwe stof van dat leerjaar. Geen achterstanden van het vorige schooljaar inhalen in het nieuwe schooljaar. Nu hiernaar toewerken. Dus stof samenvoegen en comprimeren.

We kiezen in het nieuwe schooljaar voor heel kleine groepen, bijna coronaproef. Dat hoor je ook in het gesprek over de klassenverdeling met je bouwco. Succes.

 

25 mei; in groep 3 t/m 8 gebruiken wij Pluspunt versie 3. Versie 4 is nu verschenen. Enkele collega's wezen ons hierop en in de Staf is besloten dat het mogelijk wordt in het nieuwe schooljaar te beginnen met Pluspunt 4. Dat kiezen gaat veel sneller dan volgens de normale procedure, dat weten we. Bekijk de nieuwe Pluspunt en laat je bouwco weten wat je er van vindt, er zijn diverse verbeteringen !

Bekijk hier de uitleg https://malmberg.webinargeek.com/webinar/replay/4xdjAXZfxAk/

Eerst kijken en dan oordelen. Geef je geen oordeel, dan noteren we een neutraal.

5 juni moet de informatie binnen zijn om in de week erop te kunnen beslissen.

 

25 mei; de minister zegt dat de school 8 juni weer normaal gaat draaien. Vandaag is dit besproken met een aantal collega's en ook in de Staf. Vanmorgen heeft de directie het Bestuur gevraagd hoe strikt dit is. We hebben grote vraagtekens bij de uitvoerbaarheid en we zien dat vandaag -op de 7e dag van dit systeem- alles op gang begint te komen en dat ouders meer vertrouwen krijgen. In de loop van de week wordt een protocol ontwikkeld door de PO-raad, morgen is er stedelijk overleg tussen de besturen en donderdag is er weer overleg tussen de scholen en het Bestuur. Tot die tijd is het afwachten. Het is nog niet zeker dat we het normale rooster op 8 juni weer gaan invoeren. De directie en de Staf zien liever een langere periode volgens het rooster van dit moment. En meerdere scholen geven dat ook zo aan. Wordt vervolgd.

 

23 mei; alle leerlingen van groep 8 waren ingeschreven op een school voor VO. Tot een moeder van haar buren hoorde dat ZPC een slechte school was, ze schreef hem daar direct zonder overleg uit. In het digitale systeem zag Helma een alarm komen. Na veel overleg en op voorspraak van de juf die haar goede contacten met het VO hierbij gebruikte, werd de leerling wederom ingeschreven.

Ook hier staat het belang van de leerling voorop en soms wil je die ouders wel wat doen.

 

23 mei; de bestelling is woensdag uitgepakt en gecontroleerd door Monique en Nelly in de sGravendeel en door Ellie en Nürsel in het hoofdgebouw. Er zijn nog diverse manco's die moeten worden hersteld. Alles staat nu per groep gesorteerd en Ellie geeft je een seintje wanneer het materiaal van je groep opgehaald kan worden. Nog niet alles is er.

 

19 mei; de zoon van Gerry maakt laptops in orde. Heel fijn. Feridun is nog ziek.

 

19 mei;  afgelopen anderhalve week zijn prima verlopen. Eerst was ongeveer 15% van de leerlingen niet op school (op andere scholen soms 40-50%), nu is nog ongeveer 10% thuis; er verschijnen steeds meer gezichten. Opvallend is dat de werkhouding een flinke knauw heeft gekregen. Het is fijn dat juffen actief achter leerlingen aanzitten, zeker ook met huiswerk (ruilsysteem bij kantoor / de voordeur werkt goed). Ouders mogen de school NIET in, ook om te laten zien dat we de maatregelen serieus nemen. Enkele hoge uitzonderingen worden in kantoor gemeld (gesprekken IB of SMW) en dan wordt binnen de kortste weg gekozen. DE meeste ouders kunnen buiten krijgen of horen wat ze vragen, niet binnen. Ons volledige team is aan het werk en dat is uitzonderlijk, dank voor alle inzet. We doen wat we kunnen. Er worden deze dagen flinke knopen doorgehakt door de IB over zittenblijven en verwijzen. Ook daarvoor petje af. Dit alles in het belang van de leerling (en soms weet je niet hoe het zou gaan als je een ander besluit neemt...), op basis van ervaring, dossier en inzicht. Het belang van de leerling moet in heel ons werk voorop staan. Dus ja, soms moet je met huiswerk leuren en weer bellen en nog een keer uitleggen (en heel lang vertalen bij een gesprek als assistente). We wensen iedereen fijne dagen, vier je religieuze feest, zorg voor je naasten en pas op jezelf, stoffel en nicolet.

 

18 mei; een leerling uit groep 8 kwam vragen om een koppelcode voor Social Schools. Hij wil het zelf lezen. Het is mogelijk alle leerlingen van je groep een koppelcode te sturen, zodat ze zelf Social Schools kunnen bekijken. Dit zit in Social Schools - Mijn Groepen - Groep Beheren - Leden - Leerlingen. Beste wel een tip om te doen in deze tijd, ouders zijn vaak druk of op een andere plaats en leerlingen vaak al heel zelfstandig :-)

 

18 mei; de bestelling van de sGravendeel is binnen en wordt woensdag door Monique en Nelly uitgepakt. Die van de Millinxstraat komt morgen en Ellie en Nürsel gaan deze woensdag controleren.

 

18 mei; leerlingen die niet op school zijn moeten huiswerk krijgen, Nicolet en Kirsten bellen vandaag een aantal ouders op, zie ook de afwezigenlijst. Huiswerk ligt klaar bij kantoor met de naam erop en wij geven het mee via de voordeur, ouders komen niet in school.

 

15 mei; het printerprobleem op Mill1 is nu helder. Na een update staan sommige namen nu met punt in Uniflow, dat heeft het systeem zelf gedaan. Lees http://team.cbsdeakker.nl/GeelBoek2020/Computer/printen.htm om het zelf op te lossen, of vraag het aan Feridun (vandaag helaas ziek).

 

14 mei; wanneer een leerling verschijnt die op de lijst van 45 afgemelde leerlingen staat, dit graag laten weten, dan halen we die er van af. Voor die 45 leerlingen  geldt:

wanneer een ouder zijn/haar kind niet naar school stuurt vul je die dag de code C in, Stoffel, Nicolet en Nürsel zullen na de vakantie zoveel mogelijk te telefoon aannemen en door geven wat we horen.

 

14 mei; Mehmed (5A) en Eva (2B) staat nog een laptop klaar, kan morgenochtend opgehaald worden. Maar ik weet niet of ze hem willen hebben. Fruszina heeft er al een aan de praat.

 

13 mei; we houden bezoek en ouders buiten en dat lukt goed en dat bevalt ook. Morgen ontvangt Corine één ouder voor een gesprek onder schooltijd. En van 15.30 tot 16.30 uur komen twee elektriciens de verlichting bekijken in de hele school (Millinxstraat).

 

13 mei; voor maandag/dinsdag maak ik een Akkernieuws, heb je nog iets dat er in kan, mail dan. Ik zet er wat in over de herstart, thuis werken, de school-app...

 

13 mei; vanuit het Jeugdeducatiefonds hebben we Jumbospellen gekregen. Deze heeft Helma opgehaald in de meivakantie in Maarsbergen. Het bleek dat in één spel (Schrijven) batterijen moesten die er niet bijzaten. Stoffel heeft die besteld. Deze komen vandaag binnen. Morgen gaan de conciërges de batterijen aan de doos vastmaken en dan gaan we de spellen uitdelen. De spellen zijn voor leerlingen in groep 2 en 3. En mogelijk ook nog in een andere groep. Er zijn Rekenspellen en Schrijfspellen. Je krijgt een stapel in je klas, probeer te kijken welk spel bij welk kind past en geef het deze week mee. (Geef broertje-zusje verschillende spelen :-)

Het is een leuke actie zo; de kwaliteit van het spel is niet heel robuust, we zouden het zelf nooit kopen, denk ik, maar dat terzijde.

 

13 mei; meerdere collega's geven aan niet te kunnen printen op Mill1. Nadia, ICT-stagiaire, Najat en Maria daar weet ik het van. Geef het aan wanneer je problemen hebt. We zijn op onderzoek uit, maar er is niets te vinden. We zoeken verder.

 

12 mei; o ja, collega Ilja ziet een flinke fik op een balkon in de Millinxstraat en Nicolet slaat met stemverheffing alarm, een donkere heer, type zwaargewichtboxer, blust de brand met pannetjes water. Ach ja, goed bezig. De brandweer legt een kaartje...

Never a dull moment.

 

12 mei; het is belangrijk dat kinderen lezen. Zie het als een soort "huiswerk".

Daarom gaat de bieb weer open volgende maandag en dinsdag.

Bibliotheekrooster ten tijde van Corona:

Het is voor maandag en dinsdag middag:

 

Tijd

groep

13.10 -  13.20

4A

13.20 -  13.30

5B

13.30 -  13.40

4B

13.40 -  13.50

6B

13.50 – 14.00

6A

14.00 -  14.10

8A

14.10 -  14.20

5A

14.20 -  14.30

7

14.30 -  14.40

 

14.40 -  14.50

8B

Met dank aan Audrey.

Looprooster 2019-2020 ten tijde van de corona

Maandag

9.00-9.45

Groep 5a

Kirsten brengt groep 5a

Mirjam haalt groep 5a

9.45-10.30

Groep 6a

Helma brengt groep 6a

Anika haalt groep 6a

10.30-11.15

Groep 6b

Anika brengt groep 6b

Nelleke haalt groep 6b

11.15-12.00

Groep 7

Nelleke brengt groep 7

Krystel haalt groep 7

 

 

 

13.00-13.45

Groep 8a

Jelte neemt  groep 8a mee

Najat haalt groep 8a

13.45-14.30

Groep 8b

Najat brengt groep 8b

Gretta haalt groep 8b

Dinsdag

9.00-9.45

Groep 3a

Corine brengt groep 3a

Irma haalt groep 3a

9.45-10.30

Groep 3b

Irma brengt groep 3b

Ilja haalt groep 3b

10.30-11.15

Groep 4a

Ilja brengt groep 4a

Jacqueline haalt groep 4a

11.15-12.00

Groep 4b

Jacqueline brengt groep 4b

Corina haalt groep 4b

 

 

 

13.00-13.45

Groep 5a

Helma/Corine  brengt groep 5a

Mirjam haalt groep 5a

13.45-14.30

Groep 5b

Mirjam brengt groep 5b

Muriel haalt groep 5b

Donderdag

9.00-9.45

Groep 4b

Nicolet/Monique brengt groep 4b

Kirsten haalt groep 4b

9.45-10.30

Groep 4a

Kirsten brengt groep 4a

Jacqueline haalt groep 4a

10.30-11.15

Groep 3a

Jacqueline brengt groep 3a

Irma haalt groep 3a

11.15-12.00

Groep 3b

Irma brengt groep 3b

Maartje haalt groep 3b

 

 

 

13.00-13.45

Groep 5b

Jelte/Rutger brengt groep 5b

Muriel haalt groep 5b

Vrijdag

9.00-9.45

Groep 8a

Maronela brengt groep 8a

Najat haalt groep 8a

9.45-10.30

Groep 8b

Najat brengt groep 8b

Gretta haalt groep 8b

10.30-11.15

Groep 7

Gretta brengt groep 7

Lushetika haalt groep 7

11.15-12.00

Groep 6b

Lushetika brengt groep 6b

Gerry haalt groep 6b

 

 

 

13.00-13.45

Groep 6a

Rutger brengt groep 6a

Anika haalt groep 6a

 

 

11 mei; alle collega's zijn op school, Angena is verder aan het re-integreren en Ellen werkt gedeeltelijk (zie mededeling 19 maart).

 

10 mei; hopelijk heb je genoten van je vakantie. Er zijn veel protocollen en het is best weer even spannend. We proberen naar de ouders toe vriendelijk over te komen, zij moeten ook heel wat doorstaan. Doe je best al zul je ze op een afstand zien. Veel sterkte ook voor jezelf en je naasten.

 

 

10 mei; hierbij het rooster; schoonmaken tijdens de Coronacrisis (nieuwste versie)

 

Tijdens de lunch pauze graag de tafels van de leerlingen leeg dan maken de volgende mensen de tafels, toetsenborden en deurklinken schoon. Helaas lukt het mij niet om de vrijdag voor de groepen 4B, 5A en 5B en 6A, 6B en 7. in het rooster te passen, misschien iemand nog een idee???

Na schooltijd maakt de leerkracht de tafels, toetsenborden en deurklinken schoon.

Tussen de middag worden de toiletten schoongemaakt door de schoonmaakster.

Naam

Groepen

Dag 

Tijdstip

Conciërge

6A, 6B, 7

ma

12:15

Conciërge

6A, 6B, 7

di

12:15

Conciërge

6A, 6B, 7

do

12:15

?

6A, 6B, 7

vr

12:15

Maronela

8A, 8B

ma

12:15

Nicolet

8A, 8B

di

12:15

Maronela

8A, 8B

do

12:15

Maronela

8A, 8B

vrij

12:15

Zeynep/Maria

1A,1B,1C, speellok

ma

11:00

Roxanne/Zeynep

1A,1B,1C, speellok

di

11:00

Roxanne/Nürsel

1A,1B,1C, speellok

do

11:00

Zeynep/Roxanne

1A,1B,1C, speellok

vrij

11:00

Marja/Chequita

2A,2B,2C, speellok

ma

11:30

Nürsel/Chequita

2A,2B,2C, speellok

di

11:30

Dianaling/Nürsel

2A,2B,2C, speellok

do

11:30

Dianaling/Chequita

2A,2B,2C, speellok

vrij

11:30

 

 

 

 

 

 

 

 

Audrey

3A, 3B, 4A

ma

12:15

Nelly

3A, 3B, 4A

di

12:15

Audrey

3A, 3B,  4A

do

12:15

Audrey

3A, 3B, 4A

vrij

12:15

Nicolet

4B, 5A, 5B

ma

12:15

Corine

4B, 5A,  5B

di

12:15

Nelly

4B, 5A, 5B

do

12:15

?

4B, 5A, 5B

vrij

12:15

 

 

9 mei; Binnenkomen en het naar huis gaan van de leerlingen

De leerlingen gaan zonder ouders (afscheid voor de deur)  gefaseerd naar binnen, dat gaat als volgt:

Hoofdgebouw

Via de voordeur/Stoffel

Via de kleuterdeur/Nürsel

Via de ijzeren trap/Nicolet

08:20 uur groep 1A

2B

8B

08:30 uur groep 2C

1C

7

08:35 uur groep 6A

1B

8A

08:40 uur groep 2A

 

6B

14:30 via Tulpplein 1A en 2C

 

 

14:35 via Tulpplein 2A

 

 

14:30 via kleuterplein 2B en 1C

 

 

14:35 via kleuterplein 1B

 

 

De hogere groepen gaan in overleg na elkaar naar buiten

 

 

De personen die bij een deur staan kijken of er leerlingen zijn achtergebleven en gaan de klassen rond om te kijken of er leerlingen gemist worden. Eventueel leerlingen begeleiden naar de klas (wennende kleuters  en allerjongste kleuters)

Ziek- en afmeldingen gaan op dezelfde manier als voorheen via het schriftje en de mail, mochten wij niets horen gaan wij (Nürsel, Stoffel en Nicolet) bellen naar de ouders. Leerkrachten kunnen aan hen doorgeven dat ze iemand missen.

‘s Gravendeelstraat

Via de deur zij ingang

Via de deur groep 3A

Via deur groep 3B

Via de voordeur

08:20 uur 4B uit 14:50

08:40 uur 3A uit 14:55

08:30 uur 3B uit 14:55

5A  08:20 uur uit 14:40

 

 

 

4A  08:30 uur uit 14:55

 

 

 

5B  08:40 uur uit 15:00

 

 

 

 

 

9 mei; mondkapjes gaan we niet verbieden, maar ook niet aanmoedigen. Kinderen die meer dan normaal blijven hoesten of niesen, gaan naar huis; stuur een mailtje of app-je dan gaan wij bellen (Nicolet, Nürsel, Kirsten en Stoffel nemen de telefoon op, anderen liever niet, we moeten goed begrijpen, noteren en doorgeven wat er binnen komt aan verhalen).

 

9 mei; Jayden uit groep 8A en en Kayla uit 3B zijn verhuisd naar Lutten en gaan daar naar school na de meivakantie.

 

9 mei; de gymzalen zijn gesloten, Jelte en Rutger mogen wel spullen ophalen en doen dat 11 mei, zij zullen de groepen van de maandaggym daarna kort ophalen (ws na de ochtend[pauze) en terugbrengen om buiten een instructie te geven, dus maar een kort gymmoment die eerste dag.  Gymrooster:

 

per 11 mei

Maandag

Helft 1

Dinsdag

Helft 2

Woensdag

 

Donderdag

 

vrijdag

9:00 – 9:45

5a

3a

Geen lesdag

4b

8a

9:45 - 10:30

6a

3b

Geen lesdag

4a

8b

10:30—11:15

6b

4a

Geen lesdag

3a

7

11:15 – 12:00

7

4b

Geen lesdag

3b

6b

pauze

 

 

Geen lesdag

 

 

13:00- 13:45

8a

5a

Geen lesdag

5b

6a

13:45 – 14:30

8b

5b

Geen lesdag

 

 

 

 

 

Geen lesdag

 

 

 

9 mei; de peuters van de Elout komen na onze aanvangstijd en gaan 's middags op tijd weer weg. Groep 8 van de Elout speelt van 11.30-12.25 uur bij de boom sGravendeel.

 

9 mei; Er zijn geen afspraken over huiswerk meegeven, maar het lijkt mij dat er voor de dagen dat er geen school is, werk meegaat naar huis. Dan kunnen bovenstaande kinderen dit minimaal ook maken. Ik stuur de afmelding aan de leerkracht door wanneer die per mail komt.

 

9 mei; twee ouders van diabetis-kinderen zijn voor 10 min welkom op een aparte plaats in de sGravendeel, Sevim 4B en Anas 3B.

 

9 mei; wegens de Corona-crisis is de speeltuin Millinx nog gesloten.
In goed overleg mag de school er wel spelen met kleine groepen (max. 20 kinderen)
De school opent en sluit de speeltuin met de eigen sleutel en zorgt ervoor dat er geen kinderen of volwassenen van buiten de school binnenkomen. Ook geen ouders van de kinderen.
Volwassenen houden minstens 1,5 meter afstand van elkaar.
De speeltuin wordt gebruikt om de kinderen even lucht en ruimte te geven. Niemand komt op de speeltoestellen die door middel van linten of bordjes zijn afgesloten. De school gebruikt de toiletten en het gebouw van de speeltuin niet. Iemand van school ontsmet de speeltoestellen waarop gespeeld wordt van tevoren en ook tussendoor.
Voor handhaving kan het betekenen dat ze ons zien spelen. Bij problemen verzoeken we onmiddellijk bij de school aan te bellen en naar de directie te vragen. We zullen op het toegangshek een bordje ophangen tijdens onze aanwezigheid met de tekst “De Akker speelt hier. Buiten-les”.
Wanneer zijn wij aanwezig in de speeltuin ?
9.30 – 10.30 mogelijk dat een kleine groep buiten speelt met een juf/meester en een assistent*
10.30 -10.45 Pauze van de bovenbouw
11.30 – 13.00 Verschillende groepen houden pauze met TOS en iemand van school
13.30 – 14.00 mogelijk dat een kleine groep buiten speelt met een juf/meester en een assistent*
* mogelijk speelt er niemand buiten, we gebruiken eerst onze eigen pleinen.
Na 14.00 uur is er niemand van school in de speeltuin.
De school zorgt ervoor dat de kinderen na het bezoek de handen wassen en veilig naar binnen gaan.
De school is voor de gang van zaken 100% verantwoordelijk en kan de speeltuin Millinx nergens aansprakelijk voor stellen. Niemand van de speeltuin is tijdens ons bezoek aanwezig.

Mogelijk groepjes gymles aldaar, is nog niet afgesproken.

 

5 mei; vandaag is een schriftelijke overeenkomst met de speeltuin vastgesteld. De afspraken volgen hier binnenkort. De speeltuin is officieel gesloten, maar mag door de Akker in kleine groepen overdag onder voorwaarden gebruikt worden.

 

5 mei; uit het stafoverleg:

Pak maandag een pompje schoonmaakmiddel mee voor je groep, spoel de kranen in je klas/toilet 1 minuut door ivm de Salmonella-bacterie.
De gymzalen van de gemeente zijn voorlopig dicht, het gymrooster volgt nog.
De middenbouw speelt tijdens pauze ook op het pleintje bij de boom en komt niet naar de speeltuin.
Je hoeft niet tot 16.00 uur op school te zijn
Op woensdag werken we zoveel mogelijk thuis, leerkrachten en assistenten. Soms is er even geen werk dat je thuis kan doen, dan is dat zo.
Wil je op school een mondkapje dragen dan mag dat, ook de leerlingen mogen dat.

P&Co peuters en hun pm-er’s mogen dat niet (andere organisatie).
 

5 mei; tip van een collega: bereid je op tijd voor, zodat er maandag geen file bij het kopieerapparaat staat.

 

5 mei; er zijn weer laptops beschikbaar. Vraag gerust in de klas wie er op de laptop werkt (Basispoort, Squla, Gynzy) en of Social Schools wordt gelezen. Besteed hier goed aandacht aan, zodat op de thuisdagen gewerkt kan worden. Met een telefoonkaart van Ziggo  (Gerry heeft er via Ruurd), is internet ook geen probleem, past in de laptop. Wie helemaal geen laptop heeft thuis, komt in aanmerking voor een Jeugdeducatie-laptop.

 

5 mei;deze Poster zal voor iedere groep op de deur beschikbaar komen. Ligt nu in de aula, je kan er een pakken, vanavond heb ik die ook in de sGravendeel gebracht.

Een poster voor de ouders hangt op de voordeur, binnen heeft dat weinig zin.

 

4 mei; Uitgeverij Zwijsen geeft tips hoe op te starten: www.zwijsen.nl/terug-naar-school

Hier staan een aantal van onze methoden bij.

 

4 mei; In dit document staat wie er wél vanaf aanstaande zondag de school in mag

 

4 mei; morgen komt de Staf bij elkaar om wat punten door te nemen.

 

4 mei; de BHV-commissie heeft de ontruimingsoefeningen voorlopig opgeschort.

 

1 mei; na de vakantie is er normaal TOS-tijd, bij het naar buiten gaan houden we ook afstand ! Onderling wordt dit nog afgesproken. Even tussenruimte maken tussen de groepen en een stuk meelopen. Beide IB-ers zullen hierbij helpen. De voetbalkooi zit op slot wegens samenscholing aldaar. Inmiddels zit ik achter de sleutel van die kooi aan.

 

29 april; de staf wordt volgende week nog een keer bij elkaar geroepen om alles op een rijtje te zetten voor de herstart. Hier en daar krijgen we nog wat vragen. Stel je vragen aan je bouwco en reken erop dat in de komende week de druk op het onderwijs gaat toenemen met allerlei vragen en voorbeelden.

 

29 april; op 8 april heeft Astrid 129 laptops opgehaald bij het Jeugdeducatiefonds in Maarsbergen. Gisteren heeft Helma haar auto daar stampvol geladen met Jumbo leerspellen. Deze of volgende week kunnen er 30 laptops voor De Akker worden opgehaald en 14 voor andere scholen in de buurt. Dat past gemakkelijk in een auto, want ze zitten niet in een doos. Wie wil rijden ? Reiskostenvergoeding à la PCBO.

Tja, Astrid reageerde als eerste. Wil je ook zoiets doen? Geef het aan en we onthouden het. Goede reis, Astrid en bedankt, ook namens de Bogermanschool en de Pantarijn.

 

24 april; aanvulling op de Heropening op 11 mei; leerlingen worden aan het eind van de schooldag buiten het hek gebracht en kleutergroepen gaan naar buiten en worden door het hek naar hun moeder geloodst. De Studiemiddagen worden verzet naar de woensdag, op die middagen is er les.

 

24 april; voor de twee dagen thuis geef je huiswerk mee, een redelijke hoeveelheid. Ook laten inleveren en nabespreken. De kinderen die niet naar school gaan, krijgen hetzelfde pakketje via Nürsel die afspraken maakt dat het bij de deur kan worden opgehaald. Zet eer duidelijk een naam op en gebruik de oude rapportmapjes voor dit werk. Kinderen die thuis zijn, krijgen hiernaast niet veel aandacht vanuit school, anders heb je straks als juf drie groepen. Het is een goed idee het werkboek dat aan de beurt is aan één kant los te snijden en in gedeeltes mee te geven.

 

24 april; de absentielijsten zitten in de postvakken, wanneer een ouder zijn/haar kind niet naar school stuurt vul je die dag de code C in, Stoffel, Nicolet en Nürsel zullen na de vakantie zoveel mogelijk te telefoon aannemen en door geven wat we horen.

 

24 april; er was een grote fout met het synchroniseren van de sGravendeelserver, die fout is nu opgelost, hopen we, wat je huis doet, zie je weer op school. Excuus, het duurde lang voordat we we begrepen wat er aan de hand was.

 

24 april; het is verstandig om rondom je bureau en werkplek een duidelijke afbakening te maken. Muriël heeft al lint meegenomen naar de sGravendeel, de doos met lint staaat in de keuken boven

 

24 april; alle bestellingen zijn binnen en in behandeling. Bedankt voor de vlotte aanlevering.

 

24 april; Corrie heeft alle aprilbonnen betaald.

 

24 april; in verband met de situatie op dit moment is het gelukt drie extra parkeervergunningen aan te vragen. De aanvraag is inmiddels goedgekeurd. Betrokken bestuurders krijgen een mail.

 

23 april; kijk even de lijst Zorgleerlingen en geen contact na en vul aan, nieuwe namen erbij zetten kan ook. Een anonieme melding gaat naar de Gemeente/Leerplicht en Bestuur, zij ondernemen actie bij een "verdachte situatie". Geef aan of je probleemgevallen hebt. Zet er bij dit lukt zo wel of dit blijft een probleem

We zien niet heel erg veel problemen, dat is het resultaat van de inzet van de juffen

 

3 april; onze vaste stagiaires zijn welkom op school, ze zijn bij ons ingeburgerd, leg nog even onze werkwijze uit. Nieuwe stagiaires en de logopediestagiaires komen niet.

Zoals eerder gezegd zullen we het meeste bezoek niet binnen laten.

 

23 april; Arno en zijn vriendin worden weer pappa en mamma.

Ze wonen:

Giraffenburg 7
2994 CT Barendrecht

 

22 april; op de site en op Social Schools is een bericht geplaatst over de opening in mei. Probeer de ouders de groepsindeling aan te geven. Lees zelf ook de tekst.

 

22 april; er is een synchronisatieprobleem met de sGravendeelserver. Al eerder zagen mensen hun thuisbijgewerkte documenten niet, nu blijkt dit meer voor te komen.

Er wordt aan het probleem gewerkt. Wanneer je remote inlogt (kan ook op school), dan zie je de documenten wél.

 

21 april; we verwachten voor de meivakantie je bestelling, het moet zo vroeg omdat Rolf problemen heeft in het magazijn vanwege de gezondheidscrisis.

 

20 april; het gaat goed met de laptops van het Jeugdeducatiefonds. Er was weer een aanbod en ik heb weer een stapel aangevraagd. Ook zijn er op korte termijn nog een paar beschikbaar. Vraag ouders bij je belrondje gerust of het lukt met de computer of laptop. Ik geef iedere dag codes uit voor Squla, wanneer een ouder mij een mailtje stuurt. Kunnen ze ook in de vakantie werken !

 

20 april; morgen is de persconferentie over het al dan niet de scholen open laten gaan. Achter de schermen en in de sociale media barst het al van de ideeën en meningen.

De procedure is als volgt: de minister spreekt, de schoolbesturen komen woensdagmorgen bij elkaar, Rotterdam gaat proberen één lijn te trekken; de scholen horen woensdagmiddag daar meer over. Pas dan weten we meer en kunnen we naar onze eigen school kijken en pas daarna kunnen we ouders informeren.

Dus hou alvast rekening met dit tijdpad.

 

17 april; wil je een wat duurdere studie doen, kijk dan bij

https://onderwijs010.nl/themas/leraar-worden/extras-voor-leraren-in-rotterdam/rotterdamse-lerarenbeurs/ en lees goed de voorwaarden. Voor 14 mei moet ons plan worden ingeleverd bij het Bestuur, dus voor die tijd moet er overleg zijn met en toestemming van de directie wanneer je wil meedoen.

Uiteraard moet de studie passen bij het beleid van de school. Voor kleinere cursussen is er ook budget. We gaan alle POP's nalezen om te zien wie een betaalde cursus gaat doen.

 

Achterwacht

Het kan nog steeds zo zijn dat er kinderen van school moeten worden opgevangen. Daarom is er een nieuw rooster gemaakt met wie er per dag achterwacht heeft. Inmiddels is het ook voor volgende week bekend:

 

Achterwacht rooster aanwezigheid personeel

Hallo allemaal,

Dit rooster is opgezet om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid en PCBO. We moeten opvang bieden aan kinderen waarvan beide ouders werkzaam zijn in een vitaal beroep. Je staat ingeroosterd als achterwacht.
Voor de komende 3 weken geldt: je bent vrij om zelf te beslissen of je op school wilt werken of thuis blijft. Het advies vanuit de overheid is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.
We hebben geprobeerd met iedereen rekening te houden.

Dagen

Millinxstraat

 

’s Gravendeelstr.

Maandag 

06-04

Alle groepsleerkrachten die op deze dag werken zijn aanwezig volgens uitdeelrooster huiswerk.

 

Alle groepsleerkrachten die op deze dag werken zijn aanwezig volgens uitdeelrooster huiswerk.

Dinsdag 07-04

Mandy/Nürsel

 

Rutger/Nelly

Woensdag 08-04

Krystel/Kimberley

 

Maartje/Ilja

Donderdag 09-04

Gretta/Chequita

2 leerlingen

Muriël/Audrey

Vrijdag  10-04

Goede Vrijdag

 

Goede Vrijdag

Week 2

 

 

 

Maandag 13-04

2e paasdag

 

2e Paasdag

Dinsdag 14-04

Rosanne/Nelleke

2 leerlingen

Corina/Nelly

Woensdag 15-04

Marja/Stoffel

 

Nicolet/Mirjam

Donderdag 16-04

Zeynep/Lushetika

2 leerlingen

Corine/Helma

Vrijdag  17-04

Vera/Najat

 

Kirsten/Astrid

Week 3

 

 

 

Maandag 20-04

Roxanne/Jelte

2 of 3

Irma/Kirsten

Dinsdag 21-04

Gerry/Nelleke

 

Audrey/Jacqueline

Woensdag 22-04

Janet/Dianaling

 

Nürsel/Marion

Donderdag 23-04

Anika/Nadia

2 of 3

Helma/Muriël

Vrijdag 24-04

Maria/Maronela

2

Astrid/Mirjam

De dagen die rood worden, zijn dagen waarvan wij zeker weten dat er een kind opgevangen moet worden. De mensen die dan ingedeeld staan moeten die dag aanwezig zijn. De achterwacht wordt de avond ervoor door de directie op de hoogte gebracht indien je aanwezig moet zijn! De tijd die je aanwezig moet zijn is 8.15u tot maximaal 15.00u. Indien een kind eerder wordt opgehaald, kan je ook naar huis gaan.

Als je een leerling uit de bovenbouw gaat opvangen, kan deze leerling vrijwel alles achter de computer maken.
Als je een leerling uit de middenbouw gaat opvangen, kan je deze leerling ook op de computer laten werken of in het “de juf is ziek” boekje laten werken.
Als je een onderbouw leerling op gaat vangen, kan je in de klas van een van de kleuterjuffen het kind spelletjes uit de kast laten spelen.

Voor het algemeen geldt: de kinderen kunnen natuurlijk ook spelletjes spelen, in het speellokaal en op het schoolplein spelen, filmpje kijken enz.

 

16 april; voor de leerlingen van groep 1 t/m 4 is een Jumbo-spel aangevraagd bij het Jeugdeducatiefonds. Dit zat gisteren in hun aanbod. De aanvraag is goedgekeurd. We horen nog hoe en wanneer deze spelletjes op school komen.

 

15 april; je kunt informeren of kinderen op een PC, laptop of tablet kunnen werken. De Gemeente heeft een helpdesk geopend met vele hulpstudenten die kunnen helpen bij computergebruik. Ook kan de Gemeente helpen bij het voorzien in een internetaansluiting.

 

15 april; Office 365 wordt Microsoft 365 en alles is nu zo ingesteld dat bij de eerstvolgende keer dat je inlogt op school Teams wordt geïnstalleerd als programma (via internet gebruiken is ook goed, maar als programma nog iets beter). Inloggen duurt één keer iets langer.

 

11 april; binnenkort krijg je van Corrie de bestellijst voor je groep. We moeten nog kijken hoe de groepen volgend jaar samengesteld zijn, en we zijn bezig met het inventariseren van zittenblijvers. Dus er zijn wat onzekere factoren. Je kan wel alvast inventariseren...

 

11 april; wanneer je het document Geen contact en zorgleerlingen hebt ingevuld hoef je verder geen verslag te maken van het contact met de leerlingen. We zien dat iedereen heel hard bezig is (geweest) om contact te leggen en dat dit meestal wel goed lukt. Heb je zorgen of géén contact zet dit dan in het genoemde formulier. Je hoeft dan de Ib of de bouwco NIET meer te mailen over de rest. Ook even in dat formulier melden wanneer alles goed gaat !

 

10 april; dit is de route die de medewerker van Esis aangeeft om van één specifieke leerling telefoonnummers en email-adressen te zien. Toch nog zo’n 6x klikken!
1e open Esis en log in
2e kies Mijn Menu
3e kies in Mijn ESIS – Mijn groep
4e zoek de naam van de leerling, achteraan die regel, klik daar op pijltje Acties, dan komt een uitklapmenu
5e kies daar Leerlingenadministratie
6e kies in de linker kolom Basis, zo open je bij telecomgegevens van de leerling

Bovenin kun je dan doorklikken naar de volgende of een andere leerling, zodat je niet opnieuw hoeft te beginnen....

Corrie houdt deze gegevens bij, geef wijzigingen en emailadressen aan haar door, dan zie je ze op de beschreven plaats.

 

9 april; de kachel in school is op permanente nachtstand gezet.

 

9 april; er is een probleem opgepikt. Ik heb het volgende aan ESIS gestuurd:

In deze periode is het handig wanneer een leerkracht snel in het leerlingendossier de telefoonnummers en email-adressen kan vinden. Dat lukt bij ons alleen via de telecomlijst, met te vaak geklik en gedoe met pdf's. Doen wij iets niet goed of is er een snel scherm met deze gegevens te zien voor de leerkracht ?Als supervisor zie ik alles snel genoeg. Met vriendelijke groet, stoffel

 

9 april; je kunt gemakkelijk in Teams komen, ook thuis, ga naar Startpagina Personeel, klik op de Office365-wolk bovenin, klik op de negen puntjes linksboven (dit heet een tegel) en kies het programma Teams uit de lijst. Je logingegevens zijn dezelfde als die op de schoolcomputer wanneer je die opstart iedere ochtend.

 

9 april; heeft iedereen het document Geen contact en zorgleerlingen ingevuld ?

Dit staat in Teams-Personeel CBS de Akker-Algemeen bij Bestanden.

Ook kort aangeven wanneer er GEEN problemen zijn.

 

9 april; Astrid heeft 129 laptops opgehaald, 5 andere scholen zijn er wezen ophalen. Morgen verder.

 

8 april; Astrid gaat morgen 100 laptops bij het Jeugdeducatiefonds halen in Maarsbergen, beschikbaar gesteld door de ABNamro, voor 5 scholen in Rotterdam. Helma heeft 22 gezinnen gebeld die vrijdagmorgen een laptop komen halen bij Astrid, Stoffel en Feridun. Hopelijk krijgen we de boel een beetje aan de gang bij een aantal gezinnen zonder PC.

 

8 april; voor de kleutergroepen is in december een tweede tablet per groep besteld, deze zouden eerst in januari komen, toen eind maart en nu eind mei. Jammer, we begrijpen ook de oorzaak, en nu zijn ze voorlopig toch niet van veel nut. Ook hier geduld dus.

 

7 april; we moeten even iets stroomlijnen. IB-ers en bouwco's en Marga en directie hebben heel veel informatie gekregen over de contacten met de gezinnen. Zoveel informatie dat het onoverzichtelijk is geworden. In Teams staat een document waarin we ALLEEN zorgleerlingen willen noteren en gezinnen waar GEEN contact mee is.

Alle groepen staan in het document en iedereen kan er in werken. Graag aanvullen. Dan kunnen we er mee aan de slag.

Vandaag zijn 10 nieuwe laptops uitgereikt en is ook nog veel huiswerk opgehaald.

 

6 april; hier en daar riep ik het al: de werkster gaat wat extra werk doen en trekt wat kasten leeg, maakt ze schoon en zet de inhoud weer terug. Trek zelf ook wat spullen opzij in je klas, zodat vuil zichtbaar wordt, onze werkster zal het dan snappen. Je mag ook een briefje neerleggen met wensen, denk ook aan raamkozijnen, enz.

 

6 april; donderdag rijdt Astrid naar het midden van het land om bij het Jeugdeducatiefonds 30 laptops op te halen (de meeste hiervan zijn al vergeven), samen met nog 70 andere laptops voor scholen in Rotterdam (die ze dan op ons adres weer komen ophalen). Heel mooi.

 

 6 april; Astrid heel erg bedankt voor al het werk aan de viooltjes, hartstikke leuk om uit te delen.

Sommige collega's gingen spontaan "knielen op een bed violen" (aldus Jacq).

 

Kirsten bedankt voor al het werk aan de paaseitjes, ook een mooie gift.

 

Ellie bedankt voor de kikkers vanuit Lief en Leed (via je postvak), een mooi opkikkertje.

 

 

Er is heel veel huiswerk omgeruild, in een goede sfeer. Collega's spannen zich erg in om contact te krijgen wanneer iemand niet komt.

 

Morgenochtend ben ik op school om nog wat uit te delen. Meld weer aan de bouwco je bijzonderheden en zorgen.

 

Rutger brengt zelfs een pakket bij een kind in Dordrecht (dicht bij zijn huis), super.

 

 

 

 

 

 

 

5 april; er staan al 5 laptops klaar en daar komen er vandaag 10 bij en maandag nog 10. Astrid en Helma helpen bij de distributie. De laptops zijn nieuw en worden uitgeleend. Er is beloofd dat er woensdag nog 30 kunnen worden opgehaald bij het Jeugdeducatiefonds. Er is een lijst met gezinnen die er een wensen. Daarbij geeft de Gemeente aan dat hogere groepen prioriteit krijgen. Astrid en Helma laten het je weten wanneer een kind/gezin er een leent, dan ben je op de hoogte. We doen dit achter de schermen om een grote toeloop te voorkomen, de meeste gezinnen hebben al een computer of laptop.

 

3 april; er kan weer geprint worden op het hoofdgebouw, de nieuwe toner zit erin. Je kunt vanuit huis printopdrachten naar die printer geven en dan op school je code invoeren, en het komt eruit. Print zuinig, zie hieronder. Kijk even of je zaken wel in kleur moet printen, dat is 10 keer zo duur als zwart/wit. Ook kunnen vaak twee pagina's op één A4.

 

2 april; de laptops die vandaag geleverd zouden worden zijn  niet verschenen. Ze zijn op 3 april verzonden...

 

2 april; het gymboekje en Akkernieuws zijn geprint, vergeet niet dit ook mee te geven met het huiswerk. Met dank aan Ellie. Alles ligt in de beide personeelskamers.

 

2 april; aanstaande maandag zijn alle leerkrachten op school. We vragen de onderwijsassistentes thuis te blijven, anders wordt het te druk.

 

1 april; heb je je huiswerkpakket af en kun je niet printen, leg het dan duidelijk en overzichtelijk in de kamer van Ellie of in de aula op tafel. Wie weet verschuift iemand een werkdag en gaat aan de slag.

 

1 april; weer geen grap, op het hoofdgebouw staat de printer stil, toner is op en onderweg, komt ws vrijdag in de loop van de dag. Op de sGravendeel kan nog geprint en gekopieerd worden.

 

1 april; ik denk dat veel "kindrapporten" nog niet zijn ingevuld en dan is het beter deze helemaal nergens uit te delen. Om verwarring te voorkomen; en zoiets wil je ook bespreken.

 

1 april; de Staf is bij elkaar geweest en heeft een plan voor de komende periode gemaakt.

Huiswerk:

We geven weer huiswerk mee voor weer drie weken, dat doen we aanstaande maandag volgens het rooster van de vorige keer. Van iedere groep is een leerkracht aanwezig in het lokaal en deelt uit, op afstand. Er kan even KORT gevraagd worden hoe het gaat, vermijd lange gesprekken. Hou afstand. Je kunt dat als contactmoment hanteren in week 15, dan hoef je niet die week nog een keer contact te zoeken (mag wel).

Vraag het huiswerk van de vorige keer terug en spreek af dat ook het nieuwe huiswerk wordt ingeleverd. In de bovenbouw komen vaak kinderen zelf het huiswerk ophalen, dat is prima.

Wanneer zijn Ouders of kind aan de beurt (per groep):

Millinxtraat: Stoffel aanwezig

1a + 6a                 8.30 uur
1b + 6b                 8.45 uur
1c + 7                   9.00 uur
2a + 8a                 9.15 uur
2b + 8b                 9.30 uur
2c                         9.45 uur

’s Gravendeelstraat: Nicolet aanwezig

3a                          8.30 uur
3b                          8.45 uur
4a                          9.00 uur
4b                          9.15 uur
5a                          9.30 uur
5b                          9.45 uur

Wat geef je mee: huiswerk, eventueel een werkboekje in stukken snijden en deels kopiëren, het boekje van verkeer, een boekje van Lekker Fit, de kranten die in de bovenbouw zijn uitgedeeld, een dagschema als suggestie (hoeft niet precies zo, maar is een advies), een verwijzing naar Basispoort, eventueel wat materiaal voor een moederdagcadeautje, Akkernieuws en het verslag van de Oudertevredenheidspeiling (komt naar je toe vrijdag).

Er wordt centraal ook een aardigheidje uitgedeeld (actie Astrid en Kirsten).

Op de ramen staat nu een tekst dat we de kinderen missen, in beide gebouwen.

 

Komt iemand geen huiswerk ophalen, bel dan op, en maak een nieuwe afhaalafspraak. In principe krijgt ieder kind zo werk.

 

Social Schools

Plaats iedere werkdag een berichtje voor de ouders en leerlingen van jouw groep in de app

 

Contact

Zoek met al je leerlingen minimaal één keer per week contact via app, mail of telefoon. Met #31# voor het nummer, wordt je eigen nummer afgeschermd. Maak van deze contactmomenten één kort verslag van een paar regels en stuur dat naar je bouwco. Deze plaatst het in een centraal document, zodat we als staf en IB en SMW zien waar de problemen liggen. Noem kwetsbare kinderen of gezinnen waar je geen contact mee hebt specifiek in je verslagje. Iedere week vragen we van elke groep zo'n verslag.

Vraag ouders hoe het gaat en of ze hulp nodig hebben.

(vragenlijst Marga volgt)

 

Rapport

We geven een kopie van het rapport mee met het huiswerk. Alleen het rapport, geen Cito-grafieken e.d. Het rapport hoeft niet ondertekend terug. Dat komt volgende keer wel.

Zoek bij eventuele zittenblijvers of probleemrapporten vóór het uitdelen contact, zodat ouders voorbereid zijn. Geef bij het rapport aan wanneer ze jou kunnen bellen of mailen bij vragen. Geef het ook aan in Social Schools. Er zijn géén rapportengesprekken, want er kan geen contact zijn.

 

Laptops

Er is een lijst van gezinnen die een laptop nodig hebben. Helaas zijn er nog geen laptops beschikbaar. We doen ons best. Het bestuur heeft een fout gemaakt bij het uitdelen. Het bestuur heeft sorry gezegd en ik mocht 20 laptops bestellen, is gebeurd, komen morgen, gaan we zo snel mogelijk bij de gezinnen van mijn lijst aanbieden.

 

Rol van Marga

Marga houdt de kwetsbare leerlingen in beeld, zoals hierboven is aangegeven via de contactverslagen. Er is contact met leerplicht over specifieke gevallen, meer om hulp te geven dan om toe te spreken. De IB-ers geven zorgen over leerlingen door aan Marga. Jouw verslag is hierbij heel belangrijk. Geef ook aan wat er goed gaat, alles kort en bondig.

 

Akkernieuws

In Akkernieuws komt een stukje over hulp, een site van het CJG en een stukje van Marga en een stukje over de kindertelefoon waar vragen over Corona kunnen worden gesteld.

 

Cito

Er worden dit schooljaar geen Citotoetsen meer afgenomen, we sparen onze tijd en energie voor lesgeven en oefenen. Ook schrappen we de drie komende studiemiddag en is er gewoon les op die middagen (hopen we).

 

Peuter-kleuter

De peuterjuffen houden contact met de peuters, kinderen die wij nog niet kennen, hoeven wij niet te bellen of huiswerk te geven (eventueel is er wel een setje beschikbaar).

 

31 maart; morgen om 9.00 uur komt de Staf bij elkaar en zal een aantal richtlijnen geven voor de komende tijd. Rond 10.30 uur zullen we die hier neerzetten.

 

16/30 maart; Herinnering Er zijn al een aantal functioneringsgesprekken geweest. Deze zijn afgerond.
De komende gesprekken doen we per mail.
Je levert je gespreksformulier én je POP in. Bedankt wie dit al deed !
Daar reageren wij dan op in een korte mail, ook met een korte samenvatting.
Op jouw verzoek kunnen we zeker praten wanneer dat nodig en gewenst is (van jouw kant of van de onze).
Geef dat dan duidelijk aan, doen wij ook.
Maar wanneer alles per mail kan is dat prima.
Graag ontvangen we je formulier per mail voor 1 april
Ook wanneer het gesprek later stond gepland.
Wanneer we je formulier al binnen hebben, kun je binnenkort een reactie verwachten en hoef je geen nieuw formulier te sturen.
Dan hopen we over een week of drie dit punt af te ronden.
Heb je hier vragen over, loop dan even langs.

 

30 maart; sinds eind maart is Basispoort aangepast, zie

 https://info.basispoort.nl/Nieuws/art/4433/thuis-inlog-nieuw-scherm-leerkracht

Je kunt via de email (zie ESIS) leerlingen thuis achter Basispoort krijgen. Je kunt vervolgens ook zien wat ze doen. Bekijk de handleiding.

 

30 maart; het schema hieronder is weer aangepast, geen kinderen deze week, is de verwachting. Vrijdag nog niet zeker, misschien komt Ki'raysh dan op de sGravendeel.

 

29 maart; ik heb de leerkrachten gemaild van de vijf leerlingen die op de Gemeentelijst staan, zie een  mededeling hieronder. Iedere leerling die onder de radar verdwijnt, graag melden. Ook bouwco en IB en SMW zijn op de hoogte.

 

29 maart; het "oppasschema" hieronder is aangepast, de leerling die in de sGravendeel zou komen, komt ma-di-woe-do niet, vrijdag is nog onzeker.

 

29 maart; onze lijst zorgleerlingen is naar de Gemeente. Met vijf leerlingen/ouders is nog geen contact geweest, ondanks diverse pogingen. Misschien staat er één naam teveel op.

Dinsdag horen we of de school open zal gaan na drie weken. Je hoeft geen waarzegger te zijn om het antwoord te weten. Graag deze week weer contact zoeken met alle ouders, via mail, app of telefoon. En graag een verslag per groep hoe dat verloopt. Veel collega's zijn enorm actief geweest om leerlingen achter lessen Basispoort te krijgen. Je kunt ook zelf zien of ze erachter zitten en wat de resultaten zijn. Het vervangt niet de school, maar het is tenminste iets. Vraag ook gerust het huiswerk weer in te leveren en geef er enige feedback op.

Er is nog geen nieuws over de aangevraagde laptops helaas, zodra die laptops komen vraag ik hulp bij het uitdelen. Wacht nog even met rapporten uitdelen tot we daarover hier een duidelijke uitspraak doen. Dinsdagavond kunnen we een plan maken over hoe we verder gaan.

 

26 maart; zorg dat de absentielijsten in het postvak van Corrie terechtkomen. Vanaf 15 april hoef je niets in te vullen, we zullen op de overzichten aangeven dat we dicht waren wegens onvoorziene omstandigheden. Corrie maakt 3 april de lijsten van april.

 

26 maart; iedereen is lekker actief, de staf is bezig met het opstellen van een lijstje zorgleerlingen waar de Gemeente actie op gaat ondernemen. Iedereen heeft deze zorgleerlingen aan haar Bouwco doorgegeven. Bedankt daarvoor. Aanvullen of nieuwe zorgen graag blijven melden. Bij je bouwco kun je één op één checken of jouw leerling er eventueel op staat. Er zijn ook veel groepen met 0 problemen.

 

26 maart; er is een lijst met gewenste laptops voor gezinnen, er zijn twee aanvragen gedaan, er is nog niets aangeboden. We wachten af.

 

26 maart; veel is nog onzeker. Hou er rekening mee dat men dinsdag gaat zeggen dat de scholen langer dicht blijven. Dan gaan we 6 april op een veilige wijze nieuw huiswerk uitdelen, samen met een kopie van het rapport. Wil je hier ouders dringend een toelichting bij geven, plan dan een daarvoor telefoongesprekken in.

 

25 maart; er is nieuws over de laptops die geleverd gaan worden, er is beweging. Nog niet veel, maar het begint erop te lijken dat binnen een paar dagen een vrachtje wordt bezorgd. Ik houd jullie op de hoogte en vraag jullie hulp bij het uitdelen. Ik heb nu een lijst met 22 gezinnen (samen 32 kinderen) die we er mee gaan helpen.

 

24 maart; van veel groepen krijgen we al een positieve terugkoppeling van het contactmoment. Bedankt daarvoor. Ik maak een samenvatting.

 

24 maart; ben je donderdag op school dan kun je jongens van Endenburg tegenkomen in het gebouw Millinxstraat, zij kijken het brandalarm en de noodverlichting na. Mappen staan in de kast bij de postvakken. Op vrijdag geldt hetzelfde voor het gebouw sGravendeel, mappen in de kast kantoortje.

 

23 maart; 30 laptops aangevraagd en goedkeuring gekregen van het Jeugdeducatiefonds, aankomst nog onbekend, 11 gezinnen op de wensenlijst.

 

23 maart; Nicolet heeft (bijna) alle collega's gesproken, we zijn goed bezig.

 

23 maart; bel je ouders stel dan deze vragen (suggestie): Hoe gaat het met je, werk je aan je huiswerk, heb je vragen over je werk, heb je een computer of laptop of tablet. En...hou je aan de regel van 2 meter afstand. Verder geen lange verhalen.

 

23 maart; Leerplicht vraagt met welke leerlingen we geen contact hebben. Ik zal aangeven dat we twee dagen de tijd nemen om te kijken hoe het met de kinderen gaat, zoals afgesproken. Geef signalen maar door.

 

22 maart; bijgewerkt Achterban rooster aanwezigheid personeel

Hallo allemaal,

Dit rooster is opgezet om te voldoen aan de richtlijnen van de overheid en PCBO. We moeten opvang bieden aan kinderen waarvan beide ouders werkzaam zijn in een vitaal beroep. Je staat ingeroosterd als achterban. Dit betekent dat je alleen aanwezig hoeft te zijn, als er van te voren bij de directie bekend is gemaakt dat er die dag kinderen opgevangen moeten worden. Zodra dit bij de directie bekend is, word je geïnformeerd.

Voor de komende 3 weken geldt: je bent vrij om zelf te beslissen of je op school wilt werken of thuis blijft. Het advies vanuit de overheid is om zoveel mogelijk vanuit huis te werken.
We hebben geprobeerd met iedereen rekening te houden.

Dagen

Millinxstraat

’s Gravendeelstr.

opgevangen
Maandag 16-3     1 kind

Dinsdag 17-3

Mandy/Nürsel

Irma/Nelly

0 kinderen

Woensdag 18-3

Kimberley/Janet/Najat/

Maria/Kristel/Stoffel

Maartje/Jacqueline

Nicolet

huiswerk ophalen

Donderdag 19-3

Gretta/Chequita

Muriël/Audrey

0 kinderen

Vrijdag  20-3

Gerry/Dianaling

Astrid/Mirjam

0 kinderen

Week 2

 

 

 

Maandag 23-3

Ellen/Lushetika

Kirsten/Corina

0 kinderen

Dinsdag 24-3

Rosanne/Nelleke

Irma/Nelly

0 kinderen

Woensdag 25-3

Marja/Stoffel

Ilja/Maartje

0 kinderen

Donderdag 26-3

Zeynep/Lushetika

Corine/Helma

0 kinderen

Vrijdag  27-3

Vera/Maronela

Nicolet/Nelly

0 kinderen

Week 3

 

 

 

Maandag 30-3

Roxanne/Jelte

Rutger/Kirsten

0 kinderen

Dinsdag 31-3

Maria/Nelleke

Marion/Jacqueline

0 kinderen

Woensdag 1-4

Mandy/Najat

Nürsel/Corina

0 kinderen

Donderdag 2-4

Gretta/Nadia

Helma/Muriël

0 kinderen

Vrijdag 3-4

Roxanne/Gerry

Astrid/Mirjam

0 kinderen


De dagen die rood zijn weten we al zeker dat er een kind opgevangen moet gaan worden, dus de mensen die dan ingedeeld staan moeten die dag aanwezig zijn.

De tijd die je aanwezig moet zijn is 8.15u tot maximaal 15.00u. Indien een kind eerder wordt opgehaald, kan je ook naar huis gaan.

Woensdag 18 maart kan het huiswerk opgehaald worden door ouders/kinderen. Werkboekjes liggen al klaar in de klassen. Als kinderen geen schrijfgerei hebben, mag de etui meegenomen worden. Bij de kleuters ligt er eventueel een setje potloden bij de juf op het bureau om mee te nemen.

Als je een leerling uit de bovenbouw gaat opvangen, kan deze leerling vrijwel alles achter de computer maken.
Als je een leerling uit de middenbouw gaat opvangen, kan je deze leerling ook op de computer laten werken of in het “de juf is ziek” boekje laten werken.
Als je een onderbouw leerling op gaat vangen, kan je in de klas van een van de kleuterjuffen het kind spelletjes uit de kast laten spelen.

Voor het algemeen geldt: de kinderen kunnen natuurlijk ook spelletjes spelen, in het speellokaal en op het schoolplein spelen, filmpje kijken enz.

Sterkte !

22 maart; leerkrachten met een groep hebben best een klus te doen qua contact etc. Heb jij géén klas, bied dan je diensten aan bij de collega waar je het meest bij betrokken bent qua groep.

 

21 maart; op Social Schools kunnen de bouwco's meekijken naar de berichten in hun bouw. Dit om goed op de hoogte te blijven. Vink bij berichten altijd Medewerkers aan s.v.p.

 

21 maart; Ellie gaat onze voorraad vuurwerkbrillen bij het Ikazia brengen, het ziekenhuis vraagt er om.

Ze heeft er inmiddels 123 brillen gebracht. Ze waren er heel blij mee.

 

20 maart; we delen nog steeds aan de lopende band Squla (zie voor deelnemers deelnemers Squla maart 2020) en Social Schools uit. Het werkt allemaal goed al zijn servers en internet soms overbelast.

 

20 maart; ik vraag graag jullie medewerking. Allerlei instanties gaan als een dolle laptops aanbieden aan scholen. Ik heb er al tientallen besteld. Kun je een beetje eerlijk uitzoeken welk gezin een laptop kan gebruiken ? En dan vraag ik volgende week om hulp bij het uitdelen en laten ophalen. Vijf gezinnen staan al op mijn lijst. Geldt ook voor kleuters.

 

19 maart; op https://www.cbsdeakker.nl/leerlingen/leerzame-links/ is een link naar Estafette geplaatst bij Lezen.

 

19 maart; best mogelijk dat onze schoolserver op piekmomenten niet bereikbaar is.

 

19 maart; alle zwerfboeken staan in de nis bij de voordeur, je kan meegeven wanneer het zo uitkomt.

 

19 maart; Maurice van Ellen heeft een motorongeluk gehad maandagmiddag. Hij is met de trauma-helicopter naar het ziekenhuis gebracht en gisteren geopereerd. Hij slaapt veel, maar mag misschien vanavond al naar huis, ook vanwege het virusgevaar. Sterkte voor Ellen en Maurice, graag niet gaan appen en bellen.

 

19 maart; het is hier muisstil op school. Er zijn geen leerlingen, ook geen opvang-kinderen.

 

18 maart; onze twee opdrachten (kinderen opvangen en huiswerk verzorgen) lukken goed.

We proberen te voorkomen dat we veel kinderen binnen krijgen, en dat lukt aardig.

Natuurlijk kan iedereen zijn rapporten afmaken en aan werkplannen werken en ESIS in orde maken.

Verder is er vanuit jou contact met ouders van jouw klas over huiswerkvragen, elke schooldag.

Ook onderzoek je of leerlingsoftware ingeschakeld kan worden.

 

18 maart; verwijs ouders naar https://www.cbsdeakker.nl/leerlingen/leerzame-links/ op onze schoolsite, daar staan heel veel sites om te gebruiken bij het leren. Heb je zelf nog sites om aan toe te voegen, mail ze dan aan Stoffel.

 

18 maart; vandaag is er zéér veel huiswerk opgehaald. Complimenten voor onze ouders én voor alle leerkrachten. Er wordt door Mandy nog hard gewerkt aan het uitdelen van codes voor Social Schools en door Stoffel aan het uitdelen van codes voor Squla.

 

18 maart; feliciteer je jarige leerlingen deze periode, het is sneu dat ze hun verjaardag niet kunnen vieren op school.

 

18 maart; Nicolet en Stoffel zijn beurtelings aan het begin van de ochtend op school, zie de Jaarplanning.

 

16 maart; Corrie heeft vandaag een enorme berg Social School-codes gemaild aan ouders die dat nog niet hadden. Van ouders waar we geen mailadres van hebben, liggen er brieven klaar. Die worden misschien wel aan huis bezorgd. Dat niet, de brieven met de codes liggen nu bij het huiswerk !

16 maart; op [zie 20 maart] kun je zien wie een abonnement heeft, is dit langer dan een jaar geleden ingegaan dan zal het verlopen zijn. Ook vandaag zijn er weer mails naar ouders gegaan.

 

16 maart; er wordt een rooster gemaakt van leerkrachten die "achterwacht" zijn. Zij vangen de kinderen op die volgens de richtlijnen opgevangen moeten worden. Vandaag was dat er één. Van een enkeling is bekend dat er de komende dagen een vraag ligt, waaraan we moeten voldoen. Per gebouw zullen twee personen aanwezig zijn om leerlingen op te vangen; heb je die taak dan ben je 8.15 uur op school. Zijn er geen leerlingen die dag, dan ga je naar huis.

 

16 maart; Corrie heeft alle absentie-overzichten voor de rapporten (overzichten tot 1 maart) in de postvakken gedaan, geteld per dagdeel.

 

16 maart; de Jaarplanning wordt aangepast, veel gaat niet door; we gaan ook niet alles later inhalen, want dat past allemaal niet. De Rekendag bijvoorbeeld, die vervalt. Het idee is: volgend jaar doen we het gekozen thema van dit jaar, we bewaren de materialen. We hopen dat de Lekker-Fit-week door kan gaan.

 

16 maart; de rapportenmiddag wordt verzet. Onder voorbehoud, want niets is zeker, wordt dit 14 april. Je kunt dit veranderen op de uitgedeelde brieven.

 

16 maart; Iedereen heeft hard gewerkt om huiswerk te maken. woensdag wordt het huiswerk opgehaald door de ouders (of kinderen), dat gaan we morgen communiceren. Een aantal collega's helpt bij het uitdelen dan wel ophalen.

Ophaal rooster huiswerk op woensdag 18 maart

Voordeur Millinxstraat: Mandy
IJzeren trap:               Krystel
Gang beneden:            Maria
Gang boven kleuters:   Janet
Gang bb:                    Najat
Groep 6a:                   Stoffel                 

Wanneer zijn Ouders of kind aan de beurt (per groep):

1a + 6a                 8.30 uur
1b + 6b                 8.45 uur
1c + 7                   9.00 uur
2a + 8a                 9.15 uur
2b + 8b                 9.30 uur
2c                         9.45 uur

Voordeur ’s Gravendeelstraat:  Maartje
In de gang:                           Jacqueline

3a                          8.30 uur
3b                          8.45 uur
4a                          9.00 uur
4b                          9.15 uur
5a                          9.30 uur
5b                          9.45 uur

16 maart;mogelijk kun je peilen wie er van de leerlingen thuis geen computer of zo iets heeft16 maart; een aantal collega's was vandaag thuis met gezondheidsklachten: Nadia, Marion, Corine, Helma, Roxanne, Vera en Rutger. Volgens afspraak met het bestuur worden zij ziekgemeld, ben je weer beter, laat het dan aan de directie horen. Beterschap !
 

16 maart; alle sites voor leerlingen in het hele land lopen vast.

 

16 maart; op onze site staat bij Leerlingen/Leerzame Links een heleboel materiaal dat online gedaan kan worden.

 

16 maart; Corrie heeft alle ons bekend mailadressen bij de leerlingen in ESIS gezet. Zij mailt nu ook alle ouders die nog geen gebruik maken van Social Schools. Voor ouders zonder mail maakt ze een brief. Die doen we in de postvakken, zodat ze meekunnen met het huiswerk. Ellie gaat ze zo mogelijk rondbrengen bij de huisadressen.

 

15 maart; de eerste opdracht voor morgen zal luiden: er komen ongetwijfeld een aantal kinderen wél op school, hoe vangen we die op, mogelijk met een rooster. We gaan beoordelen of kinderen die komen hier recht op hebben.

De tweede opdracht luidt: hoe voorzien we de leerlingen van (thuis)werk.

Ik heb een lijst met mailadressen en ik zie Squla als een mogelijkheid en ik heb

https://www.cbsdeakker.nl/leerlingen/leerzame-links/

vandaag helemaal bijgewerkt.

Andere scholen zijn bezig met het verzamelen van laptops voor leerlingen thuis.

Misschien wordt dat een optie en een klus.

Je kunt ook een huiswerkboekje maken....

Heb je niets te doen, werk dan aan rapporten, of help een collega.

Hou wel afstand, zonder dollen, een aantal collega's heeft gezondheidsklachten

(en zij blijven daarom thuis)

 

14 maart; alle contacten met de pers verlopen via het bestuur.

 

14 maart; iedereen die gezond is en op maandag normaal werkt, komt morgen naar school.

Om 8.15 uur is er een briefing Millinxstraat en sGravendeel apart, in het eigen gebouw.

Je komt op je werkdag op school. Morgen zien we hoeveel kinderen er op school gaan verblijven.

Het ministerie geeft aan welke ouders hun kind wél mogen sturen. Lijst is op internet te vinden.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cruciale-beroepsgroepen).

 

Hier het bericht dat ook in Social Schools staat:

 

Geachte ouders,
De minister sluit alle scholen in het land. Wij verzoeken u uw kind thuis te houden.
Alleen ouders met beroepen die heel belangrijk zijn voor de samenleving mogen bij ons vragen of hun kind naar school kan komen.
Kinderen die ziek of verkouden zijn, mogen zeker niet naar school komen.
U moet daar eerst contact met de directie over opnemen.
Dit duurt zeker tot en met 6 april.
De school blijft telefonisch bereikbaar.
Al het nieuws komt op onze schoolsite en in Social Schools.
Social Schools kun je per mail aanvragen via basisschool@cbsdeakker.nl
Wij vragen om uw begrip en steun voor deze uitzonderlijke situatie.
Wij wensen u en uw gezin veel sterkte en gezondheid.
Het beste voor iedereen. Help elkaar.

 

14 maart; vanavond komen er meer mededelingen over de situatie op De Akker nu de scholen (bijna geheel) worden gesloten.

 

4 maart; zondag is er op alle niveaus overleg over de huidige situatie. De staf van de Akker komt maandag 8.00 uur bij elkaar en 8.15 uur is er een briefing.

 

13 maart; voorlopig geen Playing for Succes. De week van het Geld is afgelast. PPO-medewerkers werken thuis.

Ik eet het beter is afgelast door AH. Zie ook de Jaarplanning.

 

13 maart; geef vandaag de brief over het virus mee aan iedere leerling.

 

12 maart; alle nieuwe rapporten staan op L:\Leerkracht docs\Algemeen\Onze Rapporten\Nieuwe rapporten maak daar zelf een map met je groep. In de map archief alle oude rapporten laten staan.

 

12 maart; er komen weer herinneringen Schoolgeldbrieven om bij het rapport mee te geven.

 

12 maart; de groepen die zwemmen op woensdag zouden twee keer met de bus naar een zwembad in Hoogvliet gaan, vanwege een Olympisch kwalificatietoernooi hier op Zuid. Dat gaat nu niet door, en het bussen ook niet. Er is normaal zwemles in ons bekende zwembad op loopafstand.

 

12 maart; op gynzy.com staat informatie om leerlingen via Gynzy thuis te laten werken, voor wie Gynzy kent een mogelijkheid.

 

12 maart; de nieuwe voorkant voor het rapport zal maandag klaar zijn, is de verwachting. Deze komt voorop in de nieuwe map, achter het venster.

 

12 maart; hang snel het gele  papier op je deur voor aanstaande Studiemiddag, met de dinsdagkant naar voren.

 

12 maart; groep 5 en 6 gaan morgen niet naar het theater, is niet verstandig in deze tijd van virussen. Dit is doorgegeven aan de organisatie.

 

11 maart; op uitslag Oudertevredenheid 2020 op sharepoint

kun je de uitslag van de Oudertevredenheidsenquête lezen, zoals deze in samenvatting volgende week naar de ouders gaat.

 

11 maart; ik heb het rapport van groep 8 aangepast, zodat daar kommagetallen en 10-en kunnen worden uitgedeeld. Alleen het sjabloon. Het je wensen op dit gebied, geef het dan even aan (de andere groepen).

Doe dit liefst voor je alle rapporten hebt ingevuld :-)

 

10 maart; Misschien herken je het probleem: diverse wachtwoorden zijn ineens weg.
Inmiddels is bekend hoe dit komt en wordt er geprobeerd het euvel te herstellen.
In simpele taal: er is een digitale prullenbak geleegd waar ook een kluisje in zat.
Wanneer je zelf een Google-account hebt of maakt, kun je altijd bij je spullen, ook thuis.
Zie http://team.cbsdeakker.nl/GeelBoek2020/Computer/Chrome.htm
 

9 maart; de agenda voor de TEAM-vergadering is verzonden door Roxanne. Er staat boven BHV-vergadering, dat klopt ook wel, dat is het grote onderwerp van die teamvergadering. Donderdag a.s. is er een teamvergadering over BHV, ICT en rapportenrooster.

 

9 maart; in Chrome kunnen je wachtwoorden weg zijn. Je moet dan rechtsboven opnieuw inloggen en synchroniseren, dan is alles weer terug. Het is niet bekend hoe dit probleem is ontstaan.

 

6 maart; na de Voorjaarsvakantie is er behoorlijk wat veranderd qua taken in de school.

Op http://team.cbsdeakker.nl/GeelBoek2020/Docs_team/Klassenverdeling%202019-2020.pdf

zie je de Klassenverdeling zoals die nu is. Kijk even of je vindt dat het zo klopt.

 

5 maart; wanneer leerlingen niet op school zijn zonder bekende reden, even naar huis bellen. Leerplicht zit ons achter de broek en terecht. Vrees voor ziekte is ongeoorloofd verzuim en gaat direct naar Leerplicht. Gelukkig zien wij weer een paar kinderen op school die eerst werden thuisgehouden.

 

4 maart; iedereen bedankt voor de inzet bij het bezoek van Diane en Piet, ze hebben een zeer brede kijk in de Akker gekregen en heel de stand van zaken is duidelijk en eerlijk overgebracht. Ze spraken met ouders in de ouderkamer, met de IB-ers, met de directie, openden de dierentuin bij Maria, keken in de hele school en ook bij Jelte in Tarwesterk. Collega's bedankt die even kwamen lunchen en daar het beeld aanvulden.

 

3 maart; doe je zeeppomp nooit weg, we kunnen bijvullen.

 

3 maart; Morgen komen dhr Monster en mevr Middelkoop, College van Bestuur, voor een schoolbezoek.
Dan zullen we de uitslag van de oudertevredenheidsenquête ook met hen bespreken.
Evenals de Medewerkertevredenheidspeiling van onszelf (zie hieronder).
De Leerlingtevredenheidsenquête komt er ook aan.
Dianne en Piet zullen we rondleiden, bijpraten en met ouders laten praten in de ouderkamer.
Mogelijk spreken we met iemand af dat ze een les bekijken, dat hoor je dan nog.
We lopen rond en stellen vragen. Schroom niet een gesprek aan te gaan en te vertellen wat je in school voor werkt doet. Dit geldt voor iedereen.
Om 12.30 uur of kort daarna zullen ze met het personeel lunchen en wat vragen stellen.
Wanneer je in de gelegenheid bent om mee te lunchen en mee te praten dan ben je hierbij uitgenodigd.
In de aula. Leuk wanneer er een clubje zit. De directie zal zich hier terugtrekken.


3 maart; in het kader van het virus geven wij geen handen meer bij binnenkomst, wel groeten we elkaar.

 

1 maart; Raniyah zit in groep 8 en is de dochter van Razia. Filmpje:

https://www.rijnmond.nl/nieuws/192585/Dankzij-Peter-heeft-Raniyah-11-een-uniek-vakantieverhaal-te-vertellen-in-de-klas

 

1 maart; via de mail en Social Schools is een brief over het Corona-virus verspreid. Leg aan de kinderen uit hoe ze moeten handelen.

 

29 februari; het hek in de sGravendeel staat, maar er zijn nog een aantal punten die afgemaakt en veranderd moeten worden. Al met al was het een Murphey-klus, alles ging mis, tot en met de bestelde kleur. Jammer dat zoiets schijnbaar simpels zoveel gedoe kan veroorzaken.

 

23 februari; we kunnen niet zien wie het zijn; 23 collega's hebben de MTP (medewerkertevredenheidspeiling) ingevuld. Dat betekent dat 20 collega's dit nog niet hebben gedaan.

 

20 februari; Xander (van Engels) is nog niet geweest en komt na de vakantie kennismaken.

We gaan de Citotoets Engels aanschaffen en deze afnemen in groep 7 en 8.

We zijn benieuwd naar het niveau.

Na de vakantie hoor je er meer over.

 

19 februari; vandaag is een nieuwe leraar Engels komen praten. Najat en Stoffel staan er positief in en morgen komt Xander overleggen met o.a. Rebecca. Na de vakantie zal Xander de lessen overnemen in 8A, 8B en 7. Morgen stellen wij hem voor in de groepen.

 

9 februari; vanmiddag geeft Rutger aan dat zijn gesprek van a.s. vrijdagmorgen is uitgesteld. Vandaag ging er in 3 groepen een brief mee over geen gym en eerder uit. Dat draaien we morgen terug, er is gym volgens het normale rooster. Excuus voor de snelle veranderingen.

 

19 februari; de contactpersoon van de Gemeente heeft de sleutels van de poort sGravendeel opgehaald, én die van het hangslot. In de vakantie verwachten we het nieuwe hek.

 

17 februari; in iedere kleutergroep is er na vanmiddag een tablet met software erop beschikbaar. Meer informatie bij Mandy. Bewaar de oplader goed. Je kunt er alleen apps op krijgen via het beheer van Onesto, heb je wensen, geef ze dan door. Hou 'm heel. In april komt er per groep nog een tablet bij. We hadden dat eerder gewild, maar ddor problemen in China is de levering vertraagd.

 

6 februari; Anika werkt komende week ma-, di- do- en vrijdagmorgen.

 

16 februari; voorjaarsvakantie-checklist:

  • klas opgeruimd en snippers van de grond

  • geen spullen in de gang of hal neerzetten

  • alle jassen, tassen, tekeningen, wanten en mutsen mee, ook gymkleding, etc

  • de verwarming op 1 overal

  • spullen uit de koelkast, wordt schoongemaakt vrijdagmiddag

  • alle fruit opeten of meegeven

  • bonnetjes bij Corrie voor 11.00 uur

  • container sGravendeel, kettingslot eromheen en dicht

  • schoolbel uit (2x)

14 februari; wat een mooi slot van "Winterkost", bijna alle ouders kwamen high-tea-en.

 

14 februari; gisteren is het kleuterhek open blijven staan. Het was studiemiddag, en iedereen is het vergeten...

Oplettende ouders kwamen het melden.

 

14 februari; haal je gele bordje over de Studiemiddag weer weg s.v.p.

 

13 februari; de Rotterdampasbrief is aan je huisadres verzonden via de opgave van het bestuur PCBO. Heb je deze niet ontvangen, mail dan even naar de directie.

 

3 februari; leuk om te horen dat Ank, de trainer van Sil, zo enthousiast is over het Akker-kleuterteam. Zij gebruikt onze school bij andere scholen als voorbeeld. Sil wordt goed uitgevoerd in alle groepen en kinderen leren zo veel en snel. Morgen afsluiting van "Winterkost" met een high team voor de ouders en kinderen met zelfgebakken koekjes...

 

Zeer gewaardeerde collega’s

Poets die sportschoenen  weer op, haal je mooiste trainingsbroek achter uit de kast en boek maar vast een herstel arrangementje in de sauna. Want dinsdag 18 februari hebben we weer een teambuildings evenement in de sporthal!

  

Jullie worden allemaal rond 15:30 verwacht in gymzaal Tarwesterk (de nieuwe grote gymzaal, waar het de vorige keer ook was)Rond 17 uur zal Stoffel het programma afsluiten met een lekker welverdiend drankje.

De invulling van het programma heeft alles te maken met samen werken en geen stress we bewegen die dag allemaal op ons eigen niveau. Met lekker fitte groet, de werkgroep lekker fit.

 

12 februari; alle computers zijn geüpgraded naar Windows 10. Zie je nog een Windos 7 ertussen ? Geef dan een seintje.

 

12 februari; Chip de robothond nummer 4 is terecht, hij had zich verstopt onder het bureau van de ICT-stagiair.

Zoekers, bedankt.


11 februari; er zijn drie robothonden in kantoor. We zoeken nog die uit de bovenbouw. Wie weet nog een Chip te staan, in een bruine lade, met nog een klein robotje ernaast...Stoffel heeft hem gepakt bij Najat, maar hij is weggelopen.

 

1 februari; Btisam gaat per 1 maart stoppen met werken. Mirjam gaat de donderdag extra werken en Zekavet neemt de woensdag voor haar rekening. Alle partijen zijn hierover geïnformeerd en iedereen is er tevreden en blij over. Morgen gaat er een brief mee met de leerlingen van groep 5A.


11 februari; gisteren heeft Tom de zij-instromer aangegeven dat hij voor de Akker kiest om zijn stage te doen, dit is eveneens erg fijn en een groot compliment voor Najat, die erg haar best heeft gedaan om hem alle ins en outs van de Akker te vertellen. De opleiding van Tom zal -wanneer hij door de assessments komt- in september starten.

 

10 februari; donderdagmiddag is er een Studiemiddag. Hang je gele brief bij je klassendeur s.v.p

 

10 februari; Feridun is ziek vandaag en heeft morgen een examen, vrijdag is hij er weer.

 

5 februari; ICT-stagiar Feridun is gestart en te vinden op de ICT-werkplek. Stel hem gerust je vragen. Hij kan ook helpen leerlingen iets achter de computer te leren. Make him feel at home ! Hij is er op maandag, dinsdag en vrijdag.

 

4 februari; filmpje erbij !

Workshop Robotica bij  juf Krystel via de site 010010

 

4 februari; verzoek: de buitendeuren blijven na aanvang en na uitgaan van de school open staan. Graag afspreken wie ze dicht doet. Dit geldt voor alle deuren, alleen bij de ijzeren trap gaat het goed !

 

3 februari; een paar filmpjes voor wie het leuk vindt:

De AZC-school in de Beverwaard, met veel nieuwkomers een mooie reportage

Van boerenzij tot smeltkroes de geschiedenis van de bouw van de Tarwewijk

Het Geheim van de Tarwewijk een serie van 7 afleveringen met beelden uit de wijk

De wijkagenten zoeken politiekids voor hun project 14 Akkerkinderen kunnen meedoen

Kort verslag van de stakingsbijeenkomst in de Maassilo op 30 januari 2020

 

3 februari; het uitbetalen van de januaribonnetjes gaat aanstaande donderdag gebeuren.

 

31 januari; vandaag is de opdracht van gisteren goed uitgevoerd in vijf werkgroepen. Bedankt voor ieders inbreng. De ideeën en reacties gaan maandag naar de site van www.wijonderweis.nl  

 

31 januari; vervolg hek: er is inderdaad een poort gemaakt, maar die is veel te laag. Die poort kan met je eigen sleutel open. De buitenpoort is dichtgezet, met de ketting er voor het oog omheen, maar niet echt op slot dus. Je kan er dus allemaal in. Er is bericht dat eind februari het nieuwe hek komt. Voor de peuters is er ook een oplossing.

 

9 januari; er zou vorige week een nieuw hek komen bij de sGravendeel. In de reorganisatie van de firma Hexta is de opdracht van de gemeente zoekgeraakt en er (nog) geen hek geproduceerd. Dat kan nog even gaan duren. Waarschijnlijk vrijdag wordt er op ons verzoek een poort geplaatst met als toegang de Akkercilinder. Ook is verzocht een tijdelijke oplossing te zoeken voor het buitenspelen van de Eloutpeuters. Het werk gaat niet altijd volgens plan...woord bevat schadelijke inhoud

 

28 januari; wanneer je bent ingeschreven voor de Maassilo, heb je nu een ticket. Met een kleur van deur en zaal. Zo niet regel het dan snel, zie hieronder. De route van Ahoy naar de Kuip is bekend. Nicolet en ik voegen ons bij de stoet op de hoek Dordtselaan-Strevelsweg (en dan rechtdoor naar de Kuip). Fiets of auto kan dan bij school staan.

Heb je vragen dan weet je ons te bereiken, met bijna 50 collega's zijn er veel verschillende wensen en meningen, we hopen dat iedereen zinvolle dagen heeft.

Van ouders zijn er GEEN reacties over de twee dagen zonder school. Herinner hen eraan.

 

27 januari; er staan dozen (bij kantoor, in de ouderkamer, in de sGravendeel) om de oudertevredenheidspeiling in te doen. Vraag ernaar. Geef hem mee wanneer je dat nog niet gedaan hebt.

 

27 januari; aanstaande woensdag maakt Ian, onze ICT-stagiair zijn laatste ronde en hij geeft je een hand. Zeg hem gedag. Volgende week begint zijn opvolger, leuk wanneer je zijn naam weet; Feridun. 

 

27 januari; aanstaande donderdag en vrijdag werkt Ziggo aan het internet, de school is dan een uur offline, de tijd hiervan is niet bekend. Donderdag sGravendeelstraat, vrijdag Millinxstraat.

 

27 januari;

Beste collega’s die gaan staken,
Donderdag gaan we lopend vanaf de school richting de Kuip, we verzamelen 08:30 op school, drinken koffie en gaan lopen richting Kuip (waarschijnlijk starten we ook bij Ahoy) dit hangt een beetje af of we de route van te voren weten. Om een ticket te krijgen voor het middaggebeuren in de Maassilo moet je je registreren bij WIJonderwEis. Dit kan op de website: www.wijonderweis.nl    Vergeet geen ID mee te nemen.
Na het programma in de Maassilo kun je naar huis.
Collega’s die meegaan terwijl het hun werkdag niet is worden extra uitbetaald. Registratie is verplicht.

Invulling van de vrijdag (stakingsdag)
Wij verwachten alle collega’s om 10:00 uur op school, eerder mag natuurlijk.
Om 11:00 uur lijkt het ons leuk om samen te gaan lunchen/brunchen. De directie zorgt voor een broodje gezond en soep. Collega’s die wat lekkers willen bakken, brengen een hapje mee; hartig of zoet, dit wordt zeer gewaardeerd. We eten gezamenlijk in de koffiekamer van het hoofdgebouw.
Aansluitend gaan we na de brunch verder met brainstormen over de informatie donderdag gekregen in de Maassilo en de informatie van het bestuur.
We ruimen samen op en gaan rond 14:00 uur naar huis.

De mensen die werken zijn welkom bij lunch en brainstorm.
Stoffel en Nicolet

Bekijk de mail met bijlage van het bestuur, die is inmiddels rondgestuurd.

 

27 januari; eerst uitloggen voor je op een andere PC inlogt, dat voorkomt dat de server in de war raakt.

 

23 januari; maandag komt Akkernieuws met een bericht over de stakingsdagen en met de Oudertevredenheidspeiling in een envelop per oudste van een gezin. De enveloppen van groep 2 zijn kwijt, kijk even of ze bij jouw stapeltje zitten en laat van je horen.

Heb je nog nieuws, mail het aan Stoffel voor maandag.

 

23 januari; maandag hoor je meer over de stakingsdagen, voorlopig is het plan: donderdag naar de Kuip en middag Maassilo. Vrijdag hoor je nog. Een uitgebreider programma is inmiddels per mail toegezonden.

 

22 januari; Kimberley is deze week officieel begonnen als zij-instromer in de groep bij Mandy. Zij is op ma-di-woe op De Akker en op donderdag volgt zij de Pabo. Zie haar meer als collega dan als stagiaire.

 

21 januari; in de Jaarplanning verschijnen af en toe lessen kinderboerderij of cultuurtraject. Ook andere activiteiten worden er bijgehouden en ook aangepast wanneer activiteiten verschuiven of vervallen.

 

20 januari; in verband met eventuele calamiteiten vraagt Buzz010 bij een rit met je groep je 06-nummer bij aanmelding. Dat geef ik dan wel door, je krijgt zelf ook het nummer van de chauffeur retour.

 

18 januari; het wordt een drukke week, kijk even goed in de planning.

 

18 januari; lever je toetsen aan bij Corrie, je ziet ze dan snel in ESIS en daar gebeurt ook het rekenwerk.

 

18 januari; in school staan een aantal dozen met Zwerfboeken. Laat gerust je hele groep er een boek uit kiezen en meenemen. De boeken zijn gratis en moeten rondzwerven. Het bleek deze week dat deze bedoeling niet overal bekend is.

 

16 januari; Anika mag 3 of 4 ochtenden voor de groep en start aanstaande maandag weer in haar klas.  Maronela blijft de andere uren lesgeven in 6A. Fijn dat het steeds een stuk beter gaat.

 

16 januari; Monique is geslaagd voor haar eerste rondleiding van twee ouders van een nieuwe leerling (van onze peutergroep). De ouders wilden direct inschrijven.

 

16 januari; Anika is hard aan het werk met toetsen en begeleiding van leerlingen; Angena komt af en toe langs op school als eerste start. Beide collega's werken aan een hersteltraject in overleg met ARBO en directie. Spreek je hen, dat is goed, maar hou het luchtig en kort, teveel contact kan een valkuil zijn. Astrid is weer aan het werk.

 

15 januari; voor wie het PCBO al langer kent: dhr Eikelboom is 12 januari overleden, hij was de baas van het PCBO vele jaren en ging op 1 maart 2010 met pensioen. Zijn  dochter Anke werkte van 1 september 1990 tot 1 augustus 1992 op De Akker.

 

5 januari; hang je brief over de Studiemiddag op je deur met de dinsdagkant naar voren.

 

13 januari; kijk bij de Computer in school en lees bij Office365 over Onedrive. Ian kan deze op je PC op school aanmaken wanneer je staat ingelogd, dan zie je Onedrive als map op je PC. Onedrive staat in de cloud en kun je vanaf iedere PC benaderen. Ian is er woensdag a.s. ipv vrijdag.

 

13 januari; Astrid is ziek, Peuter & Co heeft een vervangster gestuurd en die draait nu de groepen samen met Nathaly. Beterschap voor Astrid !

 

13 januari; gebeurt er een flink incident met een leerling, neem dan zelf even contact op met een van de ouders, dat wordt zeer op prijs gesteld. Bijvoorbeeld: tand is eruit, valpartij of knokpartijtje waarbij bloed tevoorschijn komt, blessure bij gym die zichtbaar is, enz

 

9 januari; er wordt achter de schermen hard gewerkt aan een voorstel voor de stakingsdagen, morgen of maandag meer nieuws.

 

9 januari; de lessen Engels van 30 januari zijn geannuleerd wegens de stakingsdagen.

 

9 januari; collega Bianca (groep 1A op donderdag) heeft aangegeven dat zij ontslag neemt per 1 maart wgens uitbreiding van haar andere baan en een aanstaande verhuizing. We wensen haar veel succes in de toekomst en danken haar voor haar inzet.

 

8 januari; we vragen je de Medewerkertevredenheidspeiling CBS de Akker, voorjaar 2020 in te vullen. Deze staat klaar op https://www.pcbo-rotterdam.nl/intranet_p8.aspx , dus op de pcbo-site. Log in met je PCBO-inloggegevens. Heb je die niet, mail kantoor. Wachtwoord kun je opvragen via die site. Ga na het inloggen naar de rechterkolom en kies de Medewerkertevredenheidspeiling.

Graag invullen vóór de voorjaarsvakantie.

We zijn ook bezig met de voorbereiding van een Oudertevredenheidspeiling.

 

8 januari; op 21 januari staan de hulpdiensten klaar op het Mijnsherenplein voor wat uitleg en het bekijken van spullen en voertuigen. Een mooie kans om dit met je groep kort mee te maken.

De organiserende politieman geeft aan dat groep 8 van half negen (opbouwfase) tot negen uur welkom is, daarna gaan zij op bezoek bij ZPC en Montfoort.
Politie en hulpdiensten staan op het Mijnsherenplein klaar.
Na negen uur is een rooster voor de rest van de groepen gemaakt, een kwartier per groep.
9.00 1A 1B 1C na elkaar ! 10 min
9.30 2A 2B 2C idem
10.00 3A 3B 15 min per groep
10.30 0 4A 4B
11.00 6A 6B en 7
11.30 5A 5B

Heb je vragen ? Mail kantoor.

 

6 januari; deuren en poorten worden gesloten. Graag niet dichtgooien, het kleuterhek gaat vaak te hard dicht.

 

6 januari; bestudeer  Office365 klik op de linken. Investeer een uurtje in de digitale veranderingen.

In Office365 naar de evaluatie Sint, gemaakt door Astrid:

https://bsdeakker.sharepoint.com/:w:/s/personeel/EXL3zojGNEZHqWNQXk8knoABoXpwidfXJWGn-jtZAYIPQw?e=MGIe13

 

6 januari; we feliciteren Corrie, ze is voor de tweede keer oma geworden, Lotte heeft een nichtje gekregen, zij heet Fleur.

 

6 januari; dit kwartaal verwachten we de brandweer en Bouw- en woningtoezicht voor een inspectie van het gebouw.

 

Zoek je oude Mededelingen, ga dan naar  Oud