Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

    Mededelingen team      laatst bijgewerkt oktober 2022

 

31 oktober; Tamara laat weten dat Anja, de hulp in de speeltuin, afgelopen donderdag is overleden. Woensdag was ze nog in de speeltuin, het was onverwachts.

 

 

26 oktober; dit is Lou Kaat Minderhout, 3670 gr, 52 cm. Zij is vandaag geboren. Krystel en haar gezin gefeliciteerd !

 

25 oktober; de instellingen van onze mailgroepen was zodanig dat buitenstaanders als Merel en Marcelle niet naar een groep zoals De Akker - Kleuterbouw <deakker-kleuterbouw@cbsdeakker.nl> konden mailen. Na navraag bij beheerder Rolf is dit aangepast en kunnen de mails nu worden ontvangen.

 

22 oktober; vrijdag was de laatste dag van Corrie en Stoffel op De Akker.

Het gevoel is tweeledig.

Petra is in charge nu. Stoffel volgt de mail tot 10 november, zijn officiële ingangsdatum pensioen. Ik zal alle vragen beantwoorden. Ik zie iedereen bij het afscheid. Tot dan. Fijne vakantie.

 

19 oktober; maak voor de vakantie al het eten op. Het fruit eruit!

De koelkast en diepvries gaan weer leeg, pak je spullen vrijdag voor 11 uur, daarna wordt er (op)geruimd. Vandaag al wat groene pakjes weggedaan...

 

20 oktober; er wordt binnenkort gewerkt in het Millinxpark. Fijn dat er geluisterd is naar ons verhaal dat er een boom midden op het voetbalveld staat. Zie hier de flyer.

 

20 oktober; morgen neemt Corrie afscheid, denk aan de festiviteiten.

 

20 oktober; wie naar de werkweek reed met eigen auto kan een formulier invullen en aan Stoffel geven, hij regelt de afrekening via je salaris. Formulieren zijn in kantoor. Wacht er niet mee.

 

19 oktober; Monique rondt vrijdag de kleine kas af. Geen bonnetjes bewaren.

 

18 oktober; leuk om veel collega's te zien bij de bonte avond van groep 8.

 

18 oktober; Anika was vandaag ziek en Maronela draaide de groep van Jacqueline. Jacq heeft zich weer beter gemeld, haar herstel gaat voorspoedig; morgen is zij er weer. Iedereen dank die in gaten sprong en/of hielp met naar gym gaan, enz.

 

16 oktober; we ontvingen hersteldmeldingen van Vera, Zeynep, Maria en Zekavet. Hoera, zij zijn weer beter !

Feroza heeft Corona en blijft voorlopig thuis.

 

16 oktober; de directie heeft met de MR overlegd over Coronamaatregelen, zoals door het ministerie gevraagd. De eventuele stappen en maatregelen zijn beschreven in drie documenten, deze staan in de map Corona 2022.

 

16 oktober; na overleg met het PCBO is de begroting van het oude "oudergeld" aangepast voor dit schooljaar.

Sinds vorig jaar betalen ouders geen schoolgeld meer, het PCBO betaalt nu die uitgaven. Maar ook met een limiet van 50 euro per leerling. We hebben wat minder leerlingen én we hadden te ruim begroot. Ook mag het bedrag van Sint/Kerst niet worden overschreden, dat is 5 euro per leerling.

Dus praten we over 280 x 50 = 14.000 euro in de grote pot en 1400 euro in de Sint/Kerst pot daarnaast. We hebben al afgesproken dat het Sintkado vier euro zal kosten en dat er voor Kerst dan 280 euro overblijft om te besteden. Zie de nieuwe begroting hier. Belangrijk voor schoolreis-werkgroep, Pasen, enz.

 

16 oktober; raadpleeg af en toe de Teamagenda, een gewaarschuwde juf of meester wordt niet verrast.

 

16 oktober; vrijdag aanstaande neemt Corrie afscheid. We besteden daar zeker aandacht aan. Je hoort dat via je mail. Na de Herfstvakantie is Monique in haar plaats in charge wat betreft de administratieve taken.

 

16 oktober; de werkweek in Oostvoorne start morgen, donderdag zijn de werkweekkinderen en -collega's vrij om bij te komen en vrijdag zijn ze op school.

 

16 oktober; Corina komt maandag extra werken om de groep van Jacqueline te draaien. Jacqueline ondergaat een medische ingreep, haar herstel zal meerdere dagen duren. Sterkte ! Dinsdag draait Anika haar groep. Fijn die "invallers".

 

16 oktober; zeer veel dank aan de "kaboutertjes" die het toekomstige lokaal van Rolieneke hebben leeggehaald. Heel fijn. Rolieneke heeft dit weekend schoongemaakt en gaat komende week in stappen verhuizen. Vrijdag kijken we allen of ze nog hulp kan gebruiken, maandag na de vakantie start haar groep boven.

 

16 oktober; Stoffel begint morgen aan zijn laatste Akkerweek. Na de vakantie is Petra in charge. Stoffel is dan thuis tot zijn afscheidsmomenten. 10 november begint zijn pensioen.

 

13 oktober; een herhaling van een verzoek:

Er zijn enkele spullen niet op zijn plaats in de keuken.
De s
chaar, enkele lepels, lepeltjes, gebaksvorkjes, vorken, aardappel-mesjes en messen en 3 maatbekers, 4 deeghaken
B
ij het kopieerapparaat stond een tweegaatsperforator, is uit logeren.
En ook is hier is een grote schaar weg.

Waarschijnlijk ligt dit ergens in school, kijk even je kasten na en je lades.

Wanneer je toch in je kastjes kijkt, check dan op gevaarlijke stoffen, als schoonmaakmiddelen en terpentine. Deze mogen alleen bij de conciërge en daar achter slot staan.
 

13 oktober; de lijst tandartsdeelnemers hangt op het prikbord in de koffiekamer, direct na de Herfstvakantie maakt Kimm weer haar ronde. Ik zal dat vermelden in Akkernieuws.

 

12 oktober; 20 maart komen Piet en Diane van het PCBO op bezoek. Het is genoteerd in onze gezamenlijke agenda.

 

12 oktober; Gerry komt op dinsdag en donderdag een uurtje op school. Ze zoekt dan een plek om bijvoorbeeld nakijkwerk te toen en ze neemt deel aan de gesprekken in school. We wensen haar herstel.

 

10 oktober; er zijn enkele laptops voor leerlingen beschikbaar bij Robin. Hij heeft getoverd. Hoor je van een leerling dat er geen device in huis is, meld het dan. In groep 5 zijn weer twee gezinnen geholpen.

 

10 oktober; morgenmiddag graag de vensterbanken leegmaken, woensdag komt de glazenwasser.

 

10 oktober: verzoek: sluit de buitendeur nadat je er doorheen bent gegaan. Nu staat deze soms te lang open. Je weet het; energie...

 

10 oktober; Feroza is er morgen weer. Sanadent in de ouderkamer vervalt, zie Social Schools. Zekavet is ziek, Muriël komt extra werken en neemt deze dag later weer op. Dat is fijn voor haar groep !

 

9 oktober; Vera is nog niet beter van Corona. Angena draait de groep en de Teach-observaties van haar komen te vervallen. Maria, Nürsel en Zeynep zijn ook thuis met Corona. Urmie komt morgen weer werken (bijna) beter van een griep. Pas op jezelf. Nürsel is er dinsdag weer (Sanadent in de ouderkamer).

 

7 oktober; Feroza was de hele week ziek, beterschap, Astrid werkte alleen.

Mandy staat maandag voor de groep van Maria, ze ruilt die dag later in overleg om voor een vrije dag.

 

6 oktober; Stoffel is aan het afbouwen en loslaten. Petra is aan het inwerken en kennismaken. Beide processen verlopen goed. Iedereen heeft een gesprek met Petra gehad, of staat ingepland. Sinds heel kort heeft PCBO de regel dat je account op de ontslagdatum wordt opgeheven. Dat betekent geen toegang meer tot Sharepoint en Akkermail voor de vertrekkers, ook Corrie. Hou daar rekening mee, doe ik ook.

 

6 oktober; Marion en Janet waren vandaag weer beter. Nursel is in de middagpauze positief getest en direct naar huis gegaan. Chelsea, (Mandy) en Dianaling hebben de groepen verder gedraaid. Morgen is Mandy in 2A en Dianaling in 2B. Maria is sinds gisteren thuis met Corona. Urmie hoopt er maandag weer te zijn.

 

5 oktober: er zijn collega's ziek: Ellie werkt gelukkig alweer vier keer 5 uur, Roxanne is er drie keer per week, Gerry komt iedere week langs, Marion, Urmie, Janet, Angena en Vera zijn ziek. Invallers bedankt. Mandy was dinsdag weer op school, hersteld van Corona. Het was de laatste dag voor Krystel vandaag, zij is nu met verlof. We wensen haar een mooie tijd.

 

5 oktober; Petra en ik zijn in 18 groepen (inclusief de twee peutergroepen in het MPH) het kinderboek gaan aanbieden en Petra is voorgesteld als de nieuwe directeur aan de kinderen. Het was gezellig en aangenaam. Complimenten voor de kinderboekenweekwerkgroep over de mooi ingepakte boeken.

 

4 oktober; morgen is Jelte er weer en is er weer gymles !

 

3 oktober; de CO2-meter is vanuit het ministerie verplicht. We hebben ze via het bestuur ontvangen. Zet hem aan. Heb je hem niet ? Geef een seintje (maar iedereen heeft er een gekregen).

 

3 oktober; Petra is begonnen en heeft de eerste gesprekken achter de rug. Ze heeft ook een akker-mailadres en wordt langzamerhand aan alle (directie)-groepen toegevoegd. Staat je naam in haar rooster ? Zie hieronder.

 

3 oktober; Jelte is nog niet hersteld. Akin is gebeld met de vraag of hij kan lesgeven. Dat hoor ik vandaag nog en je leest het hier.

Helaas moet Akin zelf naar school en is er morgen geen gymles.

 

3 oktober; Angena is ziek en haar Teach-activiteiten zijn vervallen. Nursel draaide de groep, morgen ook weer.

Maronela draaide vanmorgen groep 6B want Anika moest naar het ziekenhuis en kwam later. Nursel en Maronela bedankt.

Urmie is ziek. Ze is er de komende dagen ook nog niet, ze kan niet invallen voor Irma en Corina zoals was afgesproken voor Teach-observaties.

Marion is ziek. Beterschap.

 

5 oktober komen Petra en Stoffel in je groep de boeken uitdelen, OF we doen dat in de bieb bij het boeken ruilen, zien we nog wel. We stellen dan tevens Petra voor aan de kinderen.

 

2 oktober; Vera heeft Corona. Angena is ziek. Beterschap. Teach-consultaties gaan niet door bij Janet, Najat, Rolieneke en Mirjam vervallen. Nürsel draait groep 2B. Groep 2 gaat met TAZ naar buiten, zonder juf.

 

30 september; vul het schema voor Petra in wanneer dat nog niet gedaan is. Zie hieronder.

 

30 september; op de vrijdag voor de Herfstvakantie zal de groep van Rolieneke naar boven verhuizen, naar het lokaal van Lushetika en Krystel.

Het lokaal naast de bieb wordt dan extra-hulplokaal (al valt de extra hulp bovenbouw grotendeels weg).

30 september; Lushetika is gaat eind komende week 7 oktober met vervroegd zwangerschapsverlof in overleg met de Arbo. 

 

30 september; vanaf vandaag wordt de afvalcontainer alleen nog op maandag door Van Vliet geledigd. Klassen-afval mag het liefst naar de ondergrondse container.

 

28 september; aanstaande maandag begint Petra aan haar inwerkperiode tot de Herfstvakantie. Zoals zij heeft aangegeven gaat ze met alle teamleden in gesprek. Vul je plekje in op dit rooster (drie weken, drie pagina's) en geef ook de plaats aan waar je wil praten. Iedereen kan in dit rooster werken. Maximaal vier gesprekken per dag inplannen s.v.p.

Daarnaast is er haar praatpapier dat je vóór het gesprek invult en aan haarzelf mailt. Download dit formulier naar je eigen Onedrive en vul het daarna pas in, anders kan iedereen het lezen. Dus: downloaden, bewerken, het document een goede naam geven en mailen aan Petra.

Het mailadres is (nog tijdelijk) petradejager_avgo@live.nl

 

28 september; Jelte is ziek, vandaag vervallen de gymlessen. voor morgen is dat onzeker, wacht de berichten af.

 

27 september; helaas had Mandy vanmorgen een positieve Coronatest. Maria draaide op haar bouwcodag de groep. Beterschap.

 

26 september; bedankt iedereen die een gedeeld document voor de evaluatie van de informatieavond invulde. Kan nog deze week worden aangevuld, daarna slaan we het op bij de evaluaties.

 

26 september; geef computerwensen aan op de werklijst van Robin. Er zijn nog enkele laptops beschikbaar met Office erop, voor gebruik IN school.

 

26 september; morgen schoolfruit: pruimen, watermeloen, appels. Let op je tas, bedankt.

 

23 september; op de tussenverdieping bij Gretta wordt de grote tafel aan de speeltuin geschonken (actie Bilal) en komen andere tafels met laptops.

Wanneer Microsoft Office op een laptop staat, is er een sticker met "Office"erop geplakt. Office kan niet op de Chromebooks.

 

23 september; Corrie heeft een grote klus gedaan en alle taakuren uit de takenlijst verzameld. In dit excelbestand kun je jouw lijstje vinden.

Zie je iets verkeerds, mail dat dan aan Stoffel.

Nieuw is dat sommige collega's aangaven dat lesgeven in een nieuwe (jaar)groep veel tijd en energie kost, dat is nu aangeven in de takenlijst.

Ook is de taak Social Schools opgenomen.

Een takenlijst is nooit perfect en misschien ziet jouw lijstje er anders uit, laat het dan weten.

 

22 september; Lushetika werkt de komende periode op maandag, woensdag en vrijdag, dit in overleg met de bedrijfsarts.

 

22 september; het wordt boekenweek en er is een lied van Zangexpress. Klik linksonder op de witte streepjes voor meer keuze, diverse opties, met en zonder stem bijvoorbeeld.

 

21 september; we zijn blij om te horen dat Anika weer beter is en vrijdag weer komt werken.

 

21 september; Chequita gaat vannacht naar Suriname vliegen voor een break, haar ouders zijn 50 jaar getrouwd en die heeft ze 6 jaar niet gezien. Goede reis.

 

19 september; het thema armoede is veel in het nieuws, ouders zouden kinderen niet meer kunnen voeden, etc. Krijg je deze signalen geef ze dan per mail door aan Marga. Er zijn zeker mogelijkheden om te helpen wanneer dat echt nodig is. Maar we zien ook dat ouders goed voor hun kinderen zorgen.

 

19 september; er is zeker budget een goede juf aan te nemen, ook met het vooruitzicht van alle blije boodschappen die we ontvingen. Er is geen budget voor een juf die met één kind wil werken of niet voor de klas zou gaan, helaas.

 

19 september; Zeynep is beter en Krystel draaide vandaag 6B

 

16 september; Zeynep, Anika en Lushetika zijn ziek. Maronela draait groep 6B

 

14 september; een lezenswaardig artikel over meisjes op school.

 

14 september; de 010-krant voor de bovenbouw is weer binnen en komt maandelijks. Ook  voor groep 5 zijn er exemplaren door Bilal naar de sGravendeel gebracht.

 

14 september; in de bovenbouw zijn enkele laptops met Office erop beschikbaar gekomen. Je kunt er zelf op het schooldomein inloggen en werken. Je printercode en inlognaam moeten nog in de instellingen worden gezet. Het is nu mogelijk werkstukken en PowerPoints te laten maken.

 

13 september; de fruittassen van de middenbouw staan in de bieb, graag  morgen meenemen en die van de groepen 3 ook. De leerkrachten van het hoofdgebouw kunnen zelf de gevulde fruittassen (laten) pakken, die staan bij de voordeur. Snoep smakelijk.

 

12 september; een kapotte ruit bij Janet is gemeld aan de Glaslijn. De ramen voor Irma komen misschien eind deze maand. Er zijn problemen met glasleveringen.

 

12 september; de directie is door de takenlijst gegaan en heeft wat zaken aangepast. Nog steeds heeft niet iedereen 100% van de uren.

Ons voorstel:

  • Nelly bestelling sGravendeel wordt Kirsten

  • Janet wordt samenroeper van de BHV-werkgroep en Rolieneke is aan de werkgroep toegevoegd

  • Voor Burgerschap/ Leerlingenraad vragen we Mandy nog erbij

  • Voor meedenken over de ouderkamer / Educatief partnerschap zoeken we nog iemand

  • Nelly is hier en daar nog weggehaald

  • Voor Kerst wordt Astrid samenroeper

  • Tom wordt samenroeper Koningsspelen

  • Mandy wordt samenroeper Sportdag Onderbouw

  • Nelly magazijnen sGravendeel wordt Kirsten

  • Gretta wordt samenroeper Pasen-werkgroepje

  • Chequita wordt samenroeper Opening schooljaar (2023)

  • Rolieneke wordt samenroeper Rekendag

  • Rosanne wordt samenroeper schoolreis MB en BB

  • Mandy wordt samenroeper Schoolreis OB

  • Nadia zit namens de MB in de werkgroep Lekker Fit zit in plaats van Mirjam

  • De werkgroep Gedrag heet nu werkgroep KiVa

  • De taken van Stoffel gaan we voorstellen aan Petra

  • ICT wordt wel een dingetje

  • Zie het bijgewerkte Werkverdelingsplan viaa de Startpagina

12 september; Corina heeft een zware luxaflexbalk op zich gekregen.

Dat is gemeld bij het PCBO. Morgen spreek ik Corina.

Dit is de reactie van het PCBO en het vervolg:

In de zomervakantie heeft onze stoffeerder een van de jaloezieën vervangen en de overige gecontroleerd.
Bij een van de jaloezieën is een extra beugel geplaatst en met nog een extra schroef door de bak heen om deze extra te fixeren.
Ik heb de stoffeerder opdracht gegeven de gevallen jaloezie en ophanging te vervangen.
Ik heb met hem afgesproken dat alle overige jaloezieën nogmaals gecontroleerd worden en ook met extra schroeven vastgezet worden.
Hiervoor moeten ze in ieder lokaal een steiger opbouwen, ze gaan dit op zaterdag 24 september doen.
Tot die tijd bediening van de jaloezieën beperken s.v.p.
Ik hoop je voldoende geïnformeerd te hebben.

 

12 september; vandaag zijn 5 leerlingen bij leerplicht gemeld die te laat of nog steeds niet terugkwamen van vakantie.

 

12 september; Corrie heeft van alle leerlingen die een schoolfoto hebben laten maken in juni het portret in ESIS vernieuwd.

 

11 september; zeer verdrietig nieuws weer; Monique laat weten dat haar vader vanmorgen overleden is. Hij is in een paar weken snel achteruit gegaan. Afgelopen november nog in de krant wegens 60 jaar huwelijk.

We wensen Monique en familie veel sterkte.

 

7 september; de glazenwassers kwamen om tien over twee. Ik heb gevraagd een nieuwe afspraak te maken en onze gewenste werkwijze uitgelegd. Dus, veel vroeger beginnen, alles buiten eerst en binnen wanneer een groep  buiten of naar gym/zwemmen is. Je hoort ervan.

 

7 september; zie hier enkele foto's van de huiswerkklassessie van gisteren.

 

7 september; er is een gedeeld document voor de evaluatie van de informatieavond. Bekijk het en vul het aan, zo mogelijk met je naam erbij. Ieder jaar vragen we ons af: wat doen we en hoe was het ook alweer ?

Dit document kan daarbij helpen. Ook zijn we nieuwsgierig.

 

7 september; donderdag zijn Urmie en Stoffel de hele dag op de Startdag directies PCBO tot een uur of acht. Helma en Corine die dag de lopende directietaken over.

 

5 september; morgen is er een teamvergadering, we maken aansluitend een foto bij de ijzeren trap van het team met mensen van de huiswerkklas en daarna is er lekker eten van de dinercommissie.

 

5 september; er zijn hesjes van KiVa die wij dragen tijdens de TAZ-pauze wanneer je beurt hebt. Hesjes zijn bij Urmie.

 

5 september; nodig zelf je ouders via SS nog een keer uit voor de informatie-avond. Noem tijd en plaats. Beter nog een keertje dan een lege klas. Desnoods vandaag en morgen nogmaals :-)

 

4 september; wie heeft nog een exemplaar van het boek Superschool liggen ?

 

4 september; absentielijsten augustus naar Corrie, dank u, voeg opmerkingen onderin toe.

 

4 september; er zijn vorige week weer COVID-testen binnengekomen. Je weet waar ze staan. Van andere scholen horen we af en toe dat er weer COVID-meldingen zijn. Bij twijfel testen.

 

3 september; ik heb mijn praatjes van deze zomer weer even neergezet bij mijn Voorwoord. Oude praatjes staan daar ook.

 

3 september; woensdag komen er glazenwassers in beide gebouwen, graag vensterbanken e.d. leeg. Zorg dat ze erbij kunnen. Wil je een tekening bewaren hang er dan een berichtje bij. Meestal beginnen ze buiten en nemen ze in de loop van de dag lege lokalen onder handen.

 

2 september; in Basispoort zijn zaken veranderd. Soms wordt een pagina geblokkeerd. Op veel plaatsen is die blokkade verholpen. Heb je er last van, zet het op de ICT-werklijst.

 

2 september; vandaag zijn twee lieveheersbeestjesborden ritueel naar de vuilnis gebracht. Hun stippen waren de 8 competenties van Kinderen en hun Sociale talenten. Tijd voor wat nieuws ! En alle KiVa-mappen die gisteren besteld zijn, kwamen al binnen.

 

2 september; het is eindelijk gelukt om de Office-apps op een laptop van school te zetten. Volgende week komen er een paar laptops beschikbaar voor de groepen. Je kan daar dan werkstukken op laten maken. Elke groep heeft dan ook een Onedrive, daar kan iedere leerling een map in krijgen.

 

2 september; tegenover kantoor staat een herinneringsbord met krantenflarden van de tijd dat de wijk opgebouwd moest worden. Een stukje van het werk van Stoffel.

 

2 september 2022; met Rutger en Jelte is afgesproken dat de leswisseling weer gaat zoals vóór Corona. De leerkracht die een groep brengt helpt met toezicht houden in de kleedkamer en hoeft niet te wachten tot de laatste van de vorige groep klaar is.


2 september; er is een appgroep aangemaakt voor de pauzewachten die TAZ ondersteunen. Bilal kan jou toevoegen (en Stoffel ook). Je hoeft dan niet steeds op het plein te staan, een loopronde is wel nodig, en via de app kun je tijdens je beurt snel aanwezig zijn. TAZ werkt met vaste gezichten. Alle vernieuwde afspraken met TAZ staan in dit document.


2 september; we bevelen aan niet via je eigen 06 ouders te bellen of appen. Gebruik Social Schools, gesprekken. Dit om jezelf te beschermen. Doe je het wel dan is dat eigen keus.


2 september; dinsdag is het informatie-avond voor iedereen. Er komt een mailtje over de maaltijd. Om ongeveer 15.30 uur is er een vergadering en om ongeveer 16.30 uur maken we een teamfoto op de ijzeren trap met onze oudleerling Gurvinder, die de huiswerkklas sponsort.


2 september; de steun/taakgroep KiVa bestaat uit Mandy, Ilja, Anika Krystel en Rolieneke. Alle documenten van Marco staan hier.

Roxanne heeft een mooie PowerPoint gemaakt van Juf Knotje, die staat daar ook.

De website van KiVa staat op de Startpagina personeel en de inlog is Akker/3081PE33

31 augustus; in het looprooster gym zijn wat aanpassingen gedaan na de ervaringen van de eerste week. Bekijk ze hier.

 

30 augustus; bekijk eens een gymles van je eigen groep; héél leerzaam.

 

29 augustus; Angena was ziek vandaag, beterschap.

 

29 augustus; een oude afspraak even afstoffen; plan het werk in je klassenmap minstens één week vooruit, fijn voor jezelf en ook fijn wanneer iemand je groep overneemt.

 

29 augustus; de printer op de tussenverdieping functioneert niet meer, we gaan contact opnemen met Canon.

 

29 augustus; de komende studiedag Kiva is voor het hele team. We proberen te komen tot één lijn en één aanpak. Eén september is voor het hele team. Voor de juf, de meester, de onderwijsassistent, de SMW-er, de IB-er, de gymleerkracht, de adjunct en de directeur. Gedrag is de basis van ons werk.

 

28 augustus; morgen wordt weer gewerkt aan een paar computerproblemen en -wensen. Zorg dat je probleem op de werklijst van de stagiaire staat (in beide koffiekamers). We werken aan de hand van die lijst.

 

28 augustus; menig PC/laptop verdient een schoonmaakrondje. Laat een leerling zachtjes poetsen. Middelen beschikbaar bij de conciërge (graag weer terugbrengen na gebruik)

 

25 augustus; in de Teamagenda zijn diverse activiteiten van het Cultuurtraject geplaatst in het hele schooljaar. Kijk af en toe een maandje vooruit.

 

24 augustus; gisteren is er overleg geweest op de Elzendaal. Urmie, Diane en Stoffel hebben afgesproken:

  • 26 september komt Diane Petra voorstellen aan het team, 15.30 uur in het lokaal van Kimberley. Even voorstellen en elkaar enkele vragen stellen. De Stafvergadering wordt verplaatst.

  • 1 oktober start Petra, ze bezoekt de groepen én heeft met iedere Akkermedewerker een individueel gesprek in de periode tot de herfstvakantie. Ook wordt Petra ingewerkt.

  • Stoffel is tot de herfstvakantie eindverantwoordelijk, na de vakantie is dat Petra.

  • na de herfstvakantie neemt Stoffel zijn DI en extra gewerkte uren op en zal alleen op school zijn wanneer hij wordt gevraagd

  • in week 45 is het afscheid van Stoffel

24 augustus; de infobrieven begin schooljaar per groep staan in de map

Team informatie/Infobrieven groepen (sorteer bij gewijzigd op nieuw naar oud) Stuur ons je brief s.v.p.

 

24 augustus; Bram Peper is overleden. Hier een Naschrift over hem. Hij heeft veel betekend voor onze school en wijk. Het preventief fouilleren kunnen sommigen zich nog herinneren. Hij kwam op 13 november 1995 bijna een hele dag op school en schreef toen deze brief.

 

24 augustus; er zijn 13 nieuwe leerlingen aanwezig na de zomervakantie, vijf in groep 1, één in groep 2, één in groep 3, één in groep 4, vier in groep 5, en één in groep 6. Van al deze leerlingen zijn de ouders uitgenodigd voor Social Schools via hun mailadres.

 

23 augustus; Jelte is supersnel weer beter, hoera.

In het gymrooster is in het vijfde uur van de dag nog een tijd aangepast, niet tot 12.30 maar tot 12.15 uur les (behalve de woensdag)

 

22 augustus; Jelte is ziek, wanneer hij beter is, lees je dat hier, tot die tijd is er geen gym.

 

22 augustus; deze week is er een invalschoonmaakster, Chadicia, Kenza is nog niet terug uit Marokko.

 

22 augustus; zie hier de lijst die de IB-ers hebben gemaakt met aantekeningen over kinderen die (nog) afwezig zijn.

Ze hebben alle ouders van afwezige leerlingen gebeld. Komt er nieuws van deze kinderen dan wordt de lijst bijgewerkt. Mogelijk kom je niet in het document, het is door Helma gemaild.

 

22 augustus; alle roosters zijn nu wel ongeveer definitief, hier en daar is nog wat geschoven. Het looprooster gym is er, het deurwachtrooster, in gym is voor de groepen 3 een blokuur gemaakt op donderdag en vrijdag (halverwege het jaar wisselen),

 

22 augustus; Corrie heeft de leerlingen in Gynzy gezet, groep 5 t/m 8. Ook heeft ze de groepen van Blits in orde gemaakt. Nieuwe leerlingenlijsten zitten in de vakken. Hier en daar zijn er wat nieuwkomers (heel fijn, want er zijn ook flink wat afvallers).

 

21 augustus; koppel zo je groep in Gynzy aan jezelf.

 

19 augustus; zondag zet ik in Social Schools alles over maandagmorgen voor de ouders. En nog meer.

 

18 augustus; morgen om 10 uur openen we het jaar in het lokaal van Kimberley en Tom (groep 7). Daar is de meeste ruimte.

 

18 augustus; de nabestelling Rolf is ontvangen - Mirjam bedankt- en wordt morgen uitgepakt. Ook het deel van de sGravendeel is er, op het hoofdgebouw; wordt bezorgd.

 

18 augustus; de directie, de IB-ers, de bouwco's en de ICT-ers zijn aan hun groepen gekoppeld in Social Schools. Dat betekent dat ze kunnen meelezen en eventueel een bericht aan "hun" groepen kunnen sturen.

 

17 augustus; Corrie heeft deze week alle namen bij de schoolfoto's van juni gezet. Twee namen zoeken we nog. Je kunt je eigen groep hier  wel vinden. Klik na het openen van de link rechtsboven op Alle documenten en kies daar tegels, dan zie je de gezichten en namen.

 

16 augustus; vrijdag is Rik van Onesto in principe op school voor lastige computerproblemen. Niet om aan te sluiten, doe dat eerst zelf. Geef je lastige problemen door aan Stoffel.

 

16 augustus; het bord van Kimberley en Tom heeft een nieuw moederbord gekregen. Hopelijk zijn alle storingen nu voorbij. Het bord ziet nu in ieder geval de interne PC.

 

15 augustus; de Gemeente heeft het het gymrooster definitief gemaakt en op het laatste moment onze donderdag toch weer in de verre gymzaal gezet, nadat er drie maanden Tarwesterk stond waar we heel blij mee waren. Zie het gymrooster dat is aangepast. De tijden blijven zo.

 

15 augustus; de vloeren zijn klaar. De schoonmaak nog niet helemaal. Deze week wordt er nog gewerkt.

 

15 augustus; er gaat een mail rond naar sommigen van Eline Oorebeek, een PCBO-collega, haar mailbox is gehackt of zo. Open de mail niet, klik niet op linken, doe hem weg.

 

15 augustus; de schoonvader van Nelleke is overleden. Woensdag is de begrafenis. We wensen haar en Arie en de kinderen sterkte.

 

15 augustus; een oplettende collega zag dat de info-avond op woensdag 7 september stond gepland in de Teamagenda. Dit is verbeterd naar dinsdag 6 september.

 

14 augustus; het bestand Schoolverlaters is bijwerkt.

 

14 augustus; zie het Draaiboek opening schooljaar.

 

14 augustus; een stuk in NRC gelezen over TOS.

 

9 augustus; ik heb de leiding van de schoonmaak aangesproken. Ze lopen achter op schema en dat is balen. Deze week worden de vloeren gedaan. In de sGravendeel is men op 75% en op de Millinxstraat was vanmorgen nog niets gedaan...

 

9 augustus; Taal Actief en Pluspunt zijn in jaarlijks onderhoud en misschien deze week even niet bereikbaar. Ik zie wel activiteit op die site.

 

5 augustus; ik zie dat ESIS in het nieuwe schooljaar staat en Basispoort ook. Corrie had alles voorbereid. Ook heb ik de Jaarovergang in Social Schools uitgevoerd en staan in principe alle leerlingen gekoppeld aan hun juf/meester. Je kunt oude berichten alleen nog zien in het archief. Mooi zo.

Zie je iets dat niet klopt, laat het dan via de mail even weten.

Nieuwe leerlingen die nog gaan komen, worden pas actief wanneer ze er echt fysiek zijn. Anders kost het dubbel werk.

 

31 juli; er is al hard gewerkt aan de vloeren in de sGravendeel, maar het is nog niet helemaal klaar.

 

20 juli; de nieuwe schoolgids is gepubliceerd op de website van de school en ook opgeladen bij de Inspectiedocumenten.

 

19 juli; in Plattegronden school staan drie Wordbestanden met de plattegronden van onze gebouwen.

 

14 juli; via de Startpagina personeel (link hierboven) kun je de Klassenverdeling en de voorlopige Takenlijst inzien.

 

12 juli; alle bonnen zijn uitbetaald. We nemen aan dat er nu geen schulden meer uitstaan. Noteer altijd wat je inlevert, ook voor jezelf.

 

9 juli; volgend schooljaar is er weer schoolfruit. Leverdag nog niet bekend.

 

8 juli; fijne vakantie. Audrey heeft het kleuterhek vanavond op slot gedaan. Dat was vergeten...Bedankt Audrey.

 

7 juli; denk aan je koelkastspullen, kapstokken leeg, etc en je absentielijst. Morgen betaalt Corrie de ingeleverde bonnen uit.

 

7 juli; er is bijzonder hard gewerkt vandaag. Ik ga geen namen noemen, want schoolbreed werd er gebuffeld. Bestelling, evaluaties, nog wat lastige ouders in kantoor, opruimen en schoonmaken en ook nog gezellige momenten en leuke lessen voor de kids. Super.

 

5 juli; knappe koppen hebben 4 stadia bedacht (die we nog wel herkennen) voor Corona-periodes. Ter informatie hier de 4 stadia.

 

5 juli; het boek over de Gouden weken wordt rondgedeeld of zit in je postvak (één per groep). Hier nog een keer het artikel met de connectie tussen KiVa en de Gouden weken.

 

5 juli; Ellen heeft helaas Corona. Feroza bedankt voor de overname van groep 1A.

 

4 juli; er gaat een setje papieren rond met de fotootjes van de kinderen. Graag de voornaam er bijzetten. Dan zetten we de naam er ook op de fotoschijf bij. De foto's kun je gebruiken.

 

4 juli; donderdag verwachten we de bestelling. We proberen met man en macht je bestelde spullen in je lokaal te zetten in dozen. Donderdagmiddag gaan we ronddelen, vrijdagmorgen staat het in je klas, als alles goed gaat.

 

4 juli; over de vakantieschoonmaak: punt 9; wij hoeven de tafels en stoelen en kasten niet buiten het lokaal te zetten. Doe er wel een herkenbare sticker of kleur op en op je deur ook, zodat men weet in welk lokaal het meubilair teruggezet moet worden.

 

3 juli; We hebben donderdagavond nog stilgestaan bij de ziekte van Ruurd. Gerry appt mij zojuist.

De familie schrijft in de app:

Met groot verdriet moeten wij u mededelen dat ons geliefde man en vader om 13.15 is thuisgehaald door onze hemelse Vader. 3 juni kregen we het bericht dat hij ongeneeslijk ziek was en een maand later is hij er niet meer. Dit is onwerkelijk. Toch zijn we dankbaar voor alle momenten en dat hij geen pijn heeft geleden. Hij is nu Thuis in Zijn nabijheid.
Vorige week hebben ze samen zijn 60-jarige verjaardag gevierd en het feit dat een kleinkindje op komst is.
 

3 juli; Jelte heeft een positieve Covid-test, Nadia al eerder. Irma is er morgen weer.

 

1 juli; de zomerschoonmaak:

  1. Alle jassen, tassen en privéspullen meegeven

  2. Kapstokken, diepvries en koelkast leeg vrijdagmorgen

  3. Geen spullen in openbare ruimtes neerzetten en de kelder netjes houden

  4. In week 30 wordt de sGravendeel schoongemaakt en in week 31 de Millinxstraat

  5. De vloeren helemaal leegmaken, alle oude waslagen gaan eraf en een nieuwe aangebracht, grote beurt

  6. Het speellokaal leeg, opgeruimd

  7. Alle losse spullen in kasten opbergen, bovenkanten kasten, tafels en vensterbanken leeg

  8. Computers voorzichtig losmaken en per stuk op een tafel zetten, snoeren bij elkaar, onthouden hoe het zat

  9. Meubels zo mogelijk op de gang zetten, dat is soms niet mogelijk. Doe dit pas vrijdagmorgen rond de middag

1 juli; maandag is Anika er weer, ze gaat voor haar groep. Ze heeft een heftige periode achter de rug; laten we haar niet overvallen met aandacht, ze wil rustig aan weer beginnen met aandacht voor de kids. Aan het eind van de dag evalueren we hoe het gaat en kijken we verder. Tom doet de rapportgesprekken zoals afgesproken.

 

1 juli; het boek "de Gouden weken 2.0" komt naar je toe en hoort in de klas te staan; natuurlijk kun je het ook een poos mee naar huis nemen.

 

1 juli; hier vind je onze Speerpunten die op de vergadering zijn besproken.

 

30 juni; het Bibliotheekrooster staat ook bij de roosters.

 

30 juni; bonnetjes voor donderdag bij Corrie inleveren.

 

29 juni; reken erop volgende week vrijdag om 14.00 uur van school te vertrekken. Na schooltijd nog even samen wat opruimen. Laat kinderen niet de hele week klusjes in school doen s.v.p.

 

29 juni; bij 23 juni hieronder staat wie met toestemming afwezig is. Daar een G in de absentielijst. Alle anderen (die niet ziek zijn) graag een o van ongeoorloofd. Morgen kunnen lijsten naar Corrie voor de aantallen. Volgende week vrijdag de lijst van juli inleveren. Alle O-tjes gaan naar Leerplicht.

 

29 juni; bakker Feyenoord is broodjes aan het bakken voor morgen, zie hieronder  bij 27 juni de keuzes en zorg dat je erbij staat, het kan nog.

Rond half zes gaan we eten.

 

28 juni; je kan je groeprooster invullen door een leeg rooster te downloaden en dan te beginnen met het invullen van de gymlessen aan de hand van het urenoverzicht en dan ook Engels en TAZ-tijd in te vullen en verder het hele rooster in kwartieren. Graag aanleveren voor de start van het nieuwe schooljaar. Opmerking: de ochtendpauze is meeestal om half elf, maar die kun je zelf wél iets verschuiven wanneer dat beter uitkomt.

 

28 juni; Nelly heeft een positieve test, Stoffel is negatief.

 

28 juni; het is sterk aanbevolen een aantal vrije tafels en stoelen in je groep te houden voor eventuele nieuwkomers.

 

27 juni; blijf je donderdag een broodje eten van bakkerij Feijenoord ? Eén broodje is genoeg. Geef hier je keuze aan. Blijft het hokje leeg, dan wil je géén broodje. Aangeven vóór donderdag 10.00 uur.

 

27 juni; men vraagt om een uitnodigingsbrief voor de rapporten. Hier staat deze. Kopieer hem en verander hem niet. Op een andere manier uitnodigen kan ook, bijvoorbeeld via Social Schools.

 

27 juni; de vakantiepaspoortjes zijn binnen en worden binnenkort uitgedeeld. Geef ze mee aan vakantiegangers, liefst bij het rapport. De  bijgaande brief lees je hier, ouders halen hun informatie via Akkernieuws bij de site van de paspoortjes zelf.

 

24 juni; op de site is de klassenverdeling voor volgens jaar actief. Zie onze-school/team-2022-2023

Zie je rare dingen, laat het dan weten, zondagavond in Akkernieuws attendeer ik ouders en volgt een kleine toelichting.

Zo ook de bladzijde vakanties-en-vrije-dagen

 

23 juni; wanneer ik de gebouwenenquête open kom ik in die van iemand die aan het invullen is... Ik denk dat de gemeente het niet goed heeft neergezet.

 

23 juni; de bestelling komt in de laatste week binnen, maar nu zijn we al e.e.a. aan het uitdelen. Zo zijn de wisbordjes en stiften aangevuld voor de eerste start.

 

23 juni; wanneer je donderdag 30 juni je absentielijst van juni aanlevert zal Corrie direct jou een mailtje sturen met het absentieoverzicht vanaf het vorige rapport (met de aantallen).

 

23 juni;Belevingsonderzoek onderwijsgebouwen
Ter voorbereiding op het opstellen van het nieuwe Integraal huisvestings-plan Onderwijs (IHP) in 2023 voert Republiq in samenwerking met de gemeente Rotterdam een zogenaamde nulmeting uit voor de onderwijs-gebouwen in Rotterdam.
De eerste 2 onderdelen (energie en onderhoud) zullen rechtstreeks door PCBO worden verstrekt. Voor het derde onderdeel heeft men een online gebruikers-enquête opgesteld als indicator voor wat de algemene indruk is van het gebouw, denk hierbij aan;
- Functionaliteit, past het gebouw nog wel bij het type onderwijs wat men wil geven.
- Uitstraling, is het gebouw sterk verouderd
- Wordt het gebouw als prettig gebouw ervaren.
Deze enquête is beschikbaar via de volgende link
Ons verzoek is om realistisch en kritisch in te vullen voor het gebouw waarin jij werkt. Wees eerlijk.

 

23 juni; er gaan leerlingen eerder op vakantie met een geldige reden:

Iwan Jakubiec, 1A     20-06-22 t/m 22-08-22
Jeneya Grauwde, 1A 20-06-22 t/m 29-06-22
Lutfan + Ahmed Raja, 8A en 5B   30-06-22 t/m 08-07-22
Aya, Anas en Zakaria, 7A en 3A en 1C   05-07-22 t/m 08-07-22
Mert Rosenov, 7B   05-07-22 t/m 08-07-22
Nayro Anes Ribeiro, 5A 0  7-07-22 t/m 08-07-22
 

22 juni; waarschijnlijk een leerling met Corona in groep 1A, Rocio. Is alweer bijna beter...

 

22 juni; groep 6B wordt vrijdag voor de ochtendpauze verdeeld over de groepen 6A, 7 en 8. Na de ochtendpauze over 6A en 7A en 7B, want groep 8 gaat dan naar de film. Groep 6B gaat aanstaande vrijdag na de TAZ (middagpauze) naar huis. Maandag komt Tom werken, hij ruilt de dinsdag. Dinsdag komt Mirjam 6B draaien, een oude groep van haar.

Ouders worden door mij geïnformeerd.

Maronela staat morgen en vrijdag voor 6A, zij houdt haar uitrustdag tegoed.

 

22 juni; groep 8A en 8B zijn weer terug na een korte, drukke, enerverende werkweek in Austerlitz. Gisteravond waren Astrid, Mirjam, Nelleke, Stoffel, Maria, Janet, Urmie, Nelly en Monique op bezoek in het kamphuis en zij speelden het dierengeluidenspel in het bos. Dank aan Maronela, Gretta, Rutger en Najat, de kampleiders. Zij gaan binnenkort met wat lekkers evalueren bij Sultan of een andere leuke plek.

 

22 juni; op woensdag 29 juni worden alle boeken van de bieb ingenomen door Audrey. Ook zal zij daarna een lijstje maken met wat zij nog mist. Graag meehelpen de bieb weer compleet te krijgen. Er wordt dan niet meer uitgeleend en 6 juli is de bieb gesloten wegens onderhoud.

 

21 juni; een moeder van een leerling uit 2A heeft Corona, dochter mag volgens de regels morgen naar school. Leerling Danna uit groep 7B is thuis met Corona.

 

20 juni; morgenavond ben je welkom bij het werkweekhuis om 19.00 uur.

Aanmelden bij Najat :-)

 

20 juni; een mooi artikel over de basis van het basisonderwijs. Werk eraan. Met een waardevolle opmerking over de inzet van ouders richting hun kind.

 

18 juni; De leerkrachtsoftware van Pennenstreken en Veilig Leren Lezen ziet er volgend jaar anders uit. Bij Basispoort kan je er mee kennismaken. Het is te zien onder de knop Vernieuwde Leerkrachtsoftware bij resp. Pennenstreken en VLL-Kim-Versie.

 

18 juni; hier het draaiboek schoolreis onderbouw

 

16 juni; de werkster klaagt nooit. Ze heeft veel te doen. We helpen haar door op het eind van de dag de klas enigszins schoon op te leveren (laat je klassendienst de vloer opruimen). Vanaf nu gaan we weer zelf de vuilnis wegdoen, leeg zelf dus je prullenbak in de ondergrondse container.

 

16 juni; een artikel over een rare knuffel, gekregen van Marga. Ik hoorde er al over praten.

 

16 juni; het werkverdelingsplan oftewel de takenlijst moet nog worden besproken en ingevuld. De bouwco's gaan dit regelen per bouw. Voeg eventueel nieuwe taken toe en streep oude door; als voorstel. Zie alvast hier het exemplaar, deels overgenomen met de huidige verdeling. Een fulltimer kiest 126 uren aan taken. Werk je minder dan 40 uur, reken dan uit hoeveel uur je moet kiezen. (Wtf x 126)

 

16 juni; de bovenbouw houdt morgenmiddag een waterfeest in de speeltuin. Die is dus niet beschikbaar voor andere groepen.

 

16 juni; groep 6B wordt morgen verdeeld en is maandag thuis. Dinsdag is Tom er weer. Maandag is verdelen niet mogelijk omdat de groepen 8 op werkweek zijn.

 

16 juni; complimenten voor de voorleessessie Engels van groep 7 in de kleutergroepen. Erg goed om te zien hoe jong leert van oud.

 

16 juni; zie hier een kort filmpje waarin Jelte zijn nieuwe PCBO-taak uitlegt aan de directeuren. Hij zal vaak op maandag collega's op andere scholen coachen.

 

15 juni; je krijgt morgen de "zomerboeken"-cadeau in je groep. In dozen, van Bol.com (sponsor) zoek alvast een bewaarplekje. Deel deze "boeken" of "koffers" op een geschikt moment uit in de laatste week. Bijvoorbeeld bij het rapportgesprek. Nu nog niet meegeven. De middenbouw krijgt het maandag.

 

14 juni; Astrid is toegevoegd aan de groep kleuterbouw.

 

13 juni; het draaiboek schoolreis bovenbouw is heel mooi.

 

13 juni; de indeling van de groepen is bijna rond, donderdag gaat Corrie dit in ESIS zetten en zijn er lijsten beschikbaar. De klassenverdeling komt binnenkort op de site, maar pas bij het rapport weten ouders in welke groep een kind komt. 28 juni komen we hier nog even op terug in de vergadering.

 

13 juni; Monique wordt door Corrie ingewerkt bij de administratie, zij gaat wanneer het allemaal lukt, in november de taak van Corrie overnemen.

 

13 juni; er zijn Zomerboeken aangekomen, verkregen via het Jeugdeducatiefonds. Voor onder- en middenbouw. De bovenbouw kan ook iets gaan kiezen, Najat weet het fijne ervan.

 

13 juni; zie de Jaarplanning voor de komende cursus. Deze bespreken we op de vergadering van 28 juni heel kort. Geef onduidelijkheden door per mail. De Staf is er intensief mee bezig geweest.

 

13 juni; volgend jaar is er Engels op woensdag, donderdag en vrijdag, het rooster is bijna klaar. Ook het gymrooster is bijna klaar. Binnenkort krijg je deze roosters te zien, om daarna je lesrooster te kunnen maken. Ook zullen we aangeven hoeveel uren een vak wordt gegeven.

 

13 juni; Kimberley is ziek. Mirjam draait morgen haar eigen groep. Groep 6B wordt verdeeld. Tom bedankt voor vandaag. Ellen is weer beter, Zeynep en Chequita bedankt.

 

9 juni; Nadia is morgen weer op school. Maria was vandaag weer paraat. Dankzij alle (extra) inzet gaat er geen groep naar huis. Morgen komt Ilja extra werken in groep 6B, omdat Anika nog ziek is. Maandag komt Tom werken, hij ruilt met dinsdag, dinsdag komt Mirjam extra werken in 6B.

Ja, veel mensen voor die groep, maar ook oude bekenden en niet naar huis.

 

9 juni; onze Teach-begeleiders komen een les bekijken. Morgen de laatste dag. Hier  de roosters:

Anke komt in de onderbouw (30 mei en 9 juni) en Claudia in de midden- en bovenbouw (30 en 31 mei en 2 en 10 juni).

 

9 juni; in het hoofdgebouw hebben de CO2-installaties een beurt gehad en stoffilters zijn vervangen.

 

9 juni; de Jaarbestelling is de deur uit. Alles wordt geleverd in de laatste schoolweek op donderdag. Dat is helaas laat. Je weet het nu.

We zullen wat mankracht verzamelen en alles die dag in je klas brengen.

 

8 juni; de lessen voor het Cultuurtraject voor komend schooljaar zijn aangevraagd.

 

8 juni; het Jeugdeducatiefonds heeft ons laptopbestand weer aangevuld met 25 refurbished apparaten.

 

8 juni; zieken: Roxanne, Gerry, Zekavet, Maria, Ellen, Nadia en Anika. Beterschap.

Dank aan Nelleke en Maronela die voor groep 6A zorgen, dank aan Muriël die Zekavet voorlopig vervangt. Dank aan alle assistentes voor hun inzet.

 

7 juni; de SCOL is weer ingevuld, dank. Er wordt een analyse gemaakt om de uitkomst met het bestuur te bespreken.

 

7 juni; het ouder-kind-toernooi van morgenmiddag is afgelast wegens de weersverwachting. Jelte heeft ouders via SS dit gemeld.

 

7 juni; vanmorgen is de schoolbel van de sGravendeel op de juiste tijd gezet, hij ging veel te vroeg.

 

7 juni; in het lokaal van Corina en Kirsten is weer lekkage geweest, is gemeld.

 

7 juni; er zijn acht ruiten bij Irma kapotgegooid met stenen van het kerkepad. Is gemeld bij de Glaslijn, het bestuur en de wijkagent.

 

6 juni; de lessen Molenwei van komende cursus zijn aangevraagd.

 

6 juni; de bestelling is binnen bij Corrie en onderweg.

 

6 juni; vanavond in Social Schools zie je hoe druk ons programma was en is. Complimenten voor alle inzet.

 

3 juni; deze week is weer een stukje gewerkt aan de klassenverdeling 2022-2023. In de eerste kolom staat in welk lokaal een groep komt en de assistentes zijn opnieuw verdeeld. Alles onder voorbehoud. Volgende stap: waar komen de leerlingen. Dat hoor je ook snel.

 

3 juni; in mijn stukje over het incident met de vader van Luis staat "Vervolgens is hij bloed gaan ophoesten (hij werd behandeld voor TBC) en uit het raam van de woning in de Rijsoordstraat, vlak bij het park, op straat gevallen". Dit laatste is niet waar, hij is op straat onwel geworden. Voor de TBC was hij in quarantaine geweest, maar die dag daaruit. Ellen en Marga zijn gistermiddag de familie wezen condoleren in Rotterdam-West en ze hebben voor Luis een grote knuffel en tekeningen van de klasgenootjes meegenomen. We krijgen later bericht over de uitvaart.

 

2 juni; iets simpels: ga je door de achterdeur/kleuterdeur naar huis doe dan de deur goed op slot achter je, en het hek. Nu moet degene die het alarm inschakelt vaak naar die deur toe om hem dicht te draaien ("open zone" komt op de display).

 

2 juni; de wijkagent meldt: de dame van het verwarde gedrag is na veel klachten en veel werk vanuit mij uiteindelijk 'weg' uit de buurt. Weer een zorg minder, ik hoop dat ze goed terecht komt. Werkse.

Het betreft de Poolse dame die bij de sGravendeel rondliep.
 

1 juni; morgen gaan groep 6 en 7 naar het Archeon op uitnodiging van ABNamro en Jeugdeducatiefonds. Geen schoolreis, maar een leeractiviteit met medewerkers van die bank. Alles verzorgd, inclusief lunch.

Groepsleiders (naast de bankmedewerkers): Tom, Maronela, Kimberley, Lushetika, Lars en Monique.

 

1 juni; de ouders van Janet zijn 50 jaar getrouwd ! Gefeliciteerd !

 

1 juni; zieken: Roxanne, Gerry, Zekavet en Anika. Beterschap.

Dank aan Nelleke en Maronela die voor groep 6A zorgen, dank aan Muriël die Zekavet voorlopig vervangt.

 

1 juni; we zijn bezig met de bestellingen die allemaal binnen zijn. Voor Pluspunt bestellen we voor iedere leerling het hele pakket en voor groep 6,7 en 8 ook 5 keer het FS-pakket per groep.

 

27 mei; lees hier het verslag van de 2e Studiemiddag Teach.

 

26 mei; het bord van Najat en het bord van Ilja/Rosanne is nagekeken en heeft vernieuwde software gekregen. We gaan nu testen of de storingen weg zijn. Woensdag kan de Gynzy-workshop dan ook in het lokaal van Najat (bij storingen gaan we naar Nelleke).

 

25 mei; hier het draaiboek schoolreis middenbouw, naar Drievliet.

 

25 mei; de sleutel van de speeltuin is weer op z'n plek. Bedankt.

 

24 mei; er wordt gewerkt aan de klassenverdeling voor komend schooljaar. Die staat nu online. Lees eerst dit:

Het lukt ons bijna om een verdeling te maken zonder Onderwijsassistentes voor de groep. Onderwijsassistentes worden verdeeld over de groepen en bouwen. Wanneer iemand ziek wordt, doen we een beroep op hun inzet.

Het is nog niet helemaal zeker welke groep je krijgt, in overleg met bouwco en IB kijken we welke groep het wordt. Ook in welk lokaal een groep komt, hoor je nog.

We hebben met de meeste mensen gesproken, iedereen heeft meegedacht en meegewerkt. Veel dank daarvoor. Heb je vragen ? Kom langs.

Zie hier het plaatje.

 

22 mei; een spijl van het kleuterhek is verdwenen, er wordt aan gewerkt.

 

22 mei; denk even na of je een werkboekje extra of een zomerboek wel nodig hebt. We hebben al heel veel werkboeken (en de kopieerkosten wegen zwaar op het budget). Kopieer niet voor de papiercontainer s.v.p.

 

22 mei; Zekavet is ziek (beterschap!) en Muriël komt morgen extra werken, geweldig !

 

22 mei; de speeltuinsleutel is niet op zijn plaats. Donderdagavond of vrijdagmorgen verdwenen. Graag even nadenken of je hem hebt.

 

22 mei; stuur Corrie een mailtje wanneer je bestelling compleet is. Graag voor de Hemelvaart.

 

20 mei; er staan hier heel veel foto's van de Vaderavond. Wanneer je een beetje computervaardig bent kun je ze laten zien op je bord. Probeer het eerst even uit. Ik moet er nog wat weggooien...

Goede camera !

 

19 mei; Mandy gaat de week voor de zomervakantie nog werken. Haar verlof loopt af op 3 juli. In overleg met Maria werkt ze die week één dag thuis aan diverse roosters en planningen en is ze vier dagen op school. Vandaag hebben we haar uitgebreid gesproken, o.a. over haar taken.

 

19 mei; de Vaderavond is zeer geslaagd. Dank voor ieders tijd en inzet.

Ouders genieten hiervan en de school oogst kratten goodwill.

Goodwill is de (onzichtbare) meerwaarde van een bedrijf. Sommige dingen kunt u precies berekenen, zoals de inventaris en voorraad. Maar aan andere zaken kunt u moeilijker een prijskaartje hangen.

Onbetaalbaar en zeer waardevol dus.

 

12 mei; het artikel dat voor de Studiemiddag gelezen wordt (zie agenda Teach) staat hier.

 

18 mei; we zijn blij en trots om te melden dat de Stichting Talent aan Z de TSO gaat verzorgen in plaats van de TOS op en na 1 juni in een proefperiode tot de zomervakantie. We zullen voornamelijk de bekende gezichten blijven zien !

 

17 mei; Ellie werkt gedeeltelijk, Roxanne en Gerry zijn ziek, Jacqueline heeft griep sinds het weekend, Nelly staat voor haar groep. Nelleke werkt op de donderdag extra. Er is regelmatig contact met de zieken. Sterkte !

 

17 mei; ouders van leerlingen die nog geen 4 jaar zijn, kunnen nog geen lid worden van Social Schools. Pas na de inschrijving.

 

17 mei; in kantoor hebben we rond de 40 functioneringsgesprekken gehouden. We hadden openhartige gesprekken, we bespraken verbeteringen, gaven elkaar tips en tops en keken naar de toekomst. In de Staf praten we over de klassenverdeling, binnenkort meer nieuws.

 

17 mei; met de BHV-commissie is afgesproken dat zij in de hele school en in alle lokalen de kasten en kastjes gaat openmaken om te kijken of er gevaarlijke stoffen en schoonmaakmiddelen staan. Een fles zeep bij de kraan valt daarbuiten, in de onderbouw zet je die fles op een onbereikbare, hoge plaats. Dus loop eerst zelf even je kastjes langs.

Dit naar aanleiding van de Risico-inventarisatie & Evaluatie, want toen zagen we bleek, ontstopper en andere killers.

Kinderen moeten veilig zijn op school.

 

17 mei; vandaag zijn de resultaten van de Eindtoets ontvangen. Ik deel deze resultaten in vertrouwen, hier groep 8A en hier groep 8B en hier de hele school. Ik geloof niet dat de minister kan toveren, maar ons team verricht wel wonderen. We scoren nét boven het landelijk gemiddelde.

Dat is FANTASTISCH !! (en het voorkomt een heleboel gezeur over slechte resultaten). We doen het goed. Iedereen in de school draagt hieraan bij. Vanaf de peutergroepen tot en met groep 8 en van Onderwijsassistent tot conciërge. Heel mooi dit. En extra leuk: een leerling scoort de volle 100 punten. Wanneer dat een 10 zou zijn, is de laagste score (59) toch nog een voldoende. ALLE leerlingen hebben het beste uit zichzelf gehaald blijkbaar. We kunnen heel trots zijn.

 

16 mei; hang de gele brief met de donderdagtekst op over de Studiemiddag.

 

16 mei; uit de Staf: wil je punten aandragen voor de laatste Teamvergadering van dit schooljaar op 28 juni, dan kan dat.

Bijvoorbeeld: waarom een Vaderavond ?

Geef je punten door aan de directie of aan je bouwco.

We gaan er een mooie vergadering van maken.

 

16 mei; er klopt iets niet met de bestellijsten. Morgen gaan we kijken wat er verkeerd is gegaan.

Op de nieuwe lijst horen geen aparte Pluspuntboeken te staan maar alleen compleet pakket. Pas dan is het de juiste lijst.

 

15 mei; onze minister heeft een nieuw toverwoord, je leest het hier. Je moet dan wel in sprookjes geloven.

Ook nog iets over Lerarenregister en professionaliseren, interessant.

 

15 mei; er worden wespen waargenomen rond het hoofdgebouw. Probeer zelf te achterhalen of er ergens een nest zit, ik zie geen zwermen, wel losse exemplaren.

 

13 mei; het toilet achterin bij Lushetika wordt door diverse groepen gebruikt, bij buitenspelen, kleutergym, enz. Al een paar keer is het toilet aan het eind van de dag zeer vies afgeleverd. Misschien kunnen we er samen op letten door na het buitenspelen even te kijken hoe het erbij staat.

 

12 mei; complimenten voor de inzet bij het fotograferen.

 

12 mei; de tijd van de schoolbel is aangepast aan de juiste tijd.

 

11 mei; op 12 mei komt de schoolfotograaf. Voor een soepele gang van zaken lees je hier het draaiboek.

 

11 mei; lees heel goed de notulen van de vergadering gisteren.

 

11 mei; het rooster van de Teach-observaties van Anke in de onderbouw en van Claudia in de midden- en bovenbouw. 19 mei Studiemiddag Teach in het lokaal van Krystel en in de aanpalende lokalen wanneer we uit elkaar gaan, daarna soep en broodje, daarna Vaderavond.

Deze middag/avond verwachten we het hele team.

 

10 mei; hier nog een keer het draaiboek Vaderavond. Kies welke vos je bent en bedenk een opdrachtje.

 

9 mei; in verband met de bestelling en de planning voor volgend schooljaar hier een overzicht van het aantal verwachte leerlingen. Met dank aan de IB-ers.

 

6 mei; op school alles in orde. Het koffiezetapparaat is twee keer doorgelopen.

 

5 mei; lees een column over de plannendrift van het ministerie en een artikel over ODD, dat is Oppositioneel opstandig gedrag (dank aan Maria).

 

5 mei; maandag begint Robin met zijn ICT-stage. In beide gebouwen hangt een lijst om je wensen op ICT-gebied op te noteren.

Check even of al je PC's werken, na een vakantie is de opstart soms langzaam vanwege updates.

 

3 mei; op 12 mei komt een monteur van Prowise voor het bord van Krystel, om te kijken of er fouten zijn. Kijk je eigen Prowise-bord ook even na en geef het aan wanneer een kijkbeurt nodig is. Najat heeft gemeld dat haar bord ook niet meer in orde is.

 

26 april; direct na de meivakantie ontvang je de gegevens om je bestellijst voor je groep in te vullen. De lijst is door Corrie nagekeken, maar doe dat zelf ook nog. Tel goed je voorraad en ruim kasten op, want er ligt heel veel materiaal op de plank. We kijken de bestelling na op redelijkheid.

Lees hier alvast de begeleidende brief.

 

21 april; sorry voor de hele lijst hieronder, maar er is een kleine file ontstaan.

 

21 april; de boekhandel heeft een aantal titels die in herdruk waren van de lijsten geleverd, ik doe ze morgen in de postvakken.

 

21 april; morgen gaat de IEP (Eindtoets groep 8) op de post, dank voor allen die voor rust zorgden rondom en onder de lokalen van groep 8.

 

21 april; vier teamleden gaan een cursus volgen in 2022-2023:

Nadia en Rosanne, de overgang van groep 2 naar groep 3 (CED)

Zekavet, specialist Begaafdheid (PPO)

Rolieneke, automatiseren is te leren (CED)

Sta je er niet bij, neem dan contact op.

Er komen ook team- en bouwgerichte nascholingsactiviteiten en bijvoorbeeld herhaling BHV.

Morgen 12.00 uur sluit het inschrijven voor individuele cursussen.

 

21 april; de Staf heeft besloten dat Astrid weer in de kleuterbouw komt werken na de zomervakantie. Peuter & Co en haar collega's zijn op de hoogte. Welkom "terug" Astrid, de onderbouw heeft je nodig.

 

21 april; op 10 mei gaan we samen uit eten bij Sultan. Drie collega's hebben zich afgemeld. We hebben een teamvergadering en rond 17.00 uur word je verwacht bij Sultan. De tafel is besproken.

 

21 april; vrijdag gaat de schoolbel uit, de vuilcontainer op slot, de koelkast leeg en uit, de diepvries uit. Help alle eten en fruit de school uit te krijgen. Zet alle energie-nemende apparaten UIT. Dank u. Gooi vuilnis goed weg op het plein, dat voorkomt een volle container.

 

21 april; er wordt vandaag en morgen een pakketje zonnebloemzaadjes per gezin (oudste kind) uitgedeeld, met een uitleg, een wedstrijd van de Gemeente Rotterdam. Erg leuk om aan mee te doen thuis.

 

21 april; en hier het draaiboek van de Koningsspelen middenbouw.

 

21 april; in de onderbouw is bij de Klassenverdeling (zie Startpagina) een en ander verschoven, met name bij de assistentes.

 

21 april; de schoonmaak doet zijn best, er zijn gesprekken over wat meer ruimte en tijd, want alles is krap ingemeten. Klachten (en complimenten) kunnen in het logboek worden genoteerd, dat ligt bij de directie.

 

20 april; hier het draaiboek Koningsspelen bovenbouw en het draaiboek Koningsspelen onderbouw

Het tijdschema bovenbouw is later aangepast, we beginnen eerder.

 

20 april; het schoolfruit is in de middag gekomen en wordt morgen uitgedeeld, een halve banaan per leerlinge en een peer en een mandarijn. Dit is de laatste ronde schoolfruit.

 

20 april; vandaag is de IEP gestart, dank iedereen die niet op het plein ging spelen. Morgen deel 2.

 

19 april; iemand heeft een draadloze muis op mijn bureau gezet, de zender is er niet bij. Waar komt de muis vandaan ? stoffel

 

19 april; er gaat in de meivakantie iets veranderen in Social Schools met de gesprekken. Bekijk hier de uitleg.

 

13 april; Rutger en Dianaling zijn weer beter en morgen paraat. Ellie is nog ziek.

 

12 april; het invullen van het logboek in ESIS is van groot belang. Doe dat iedere maand met één zin per leerling en bij zorgleerlingen of incidenten uitgebreider. Zo ontstaat een beeld van een leerling dat later ook terug te lezen is. Ook zien anderen (IB, SMW, directie) die daar lezen hoe het gaat met een leerling.

 

12 april; de SCOL is klaargezet en na de meivakantie aan de beurt.

 

12 april; Jacqueline is er weer en Mirjam ook.

 

11 april; in de groepen 7 geven we tussendoor lessen Robotica (Bilal op woensdag). Hij maakte een supergave video.

 

11 april; Ellie krijgt vanmiddag een herniaprik en neemt morgen de daarvoor geldende rust thuis. Sterkte.

 

11 april; op woensdag 29 juni willen we een schoolfeest houden. Wie wil in een voorbereidingsgroepje ? Neem contact op met bouwco.

 

11 april; iedereen is bezig met zijn/haar POP. Voor 1 mei kan er een lerarenbeurs worden aangevraagd wanneer je een cursus gaat doen.

Graag even contact met Stoffel over eventueel goedkeuren en inschrijven.

Bij een lerarenbeurs betaalt het Rijk of de Gemeente de kosten!

Er is al één aanmelding. In de map Nieuwe Nascholing zit aanbod wat er binnenkomt. Via internet is ook zat te vinden.

 

11 april; Kimberley en Mirjam zijn positief getest en Rutger en Corrie hebben buikgriep. Beterschap. Anika is er weer.

 

8 april; Roxanne, Gerry, Dianaling, Jacqueline en Anika zijn ziek. Groep 6B is thuis. Beterschap. Alle invallers bedankt, jullie zijn fantastisch (alleen met te weinig).

 

8 april; vanmiddag een klein feestje in de speeltuin. Ik heb een zeer gezonde traktatie bij het hek wanneer we naar huis gaan, als het allemaal lukt.

 

7 april; morgen komen de controleurs weer even het brandalarm bekijken.

Dit gebeurt maandelijks.

 

6 april; Roxanne, Gerry en Nürsel zijn ziek, beterschap. Zeynep is weer beter. Jacqueline heeft helaas COVID. En Dianaling heeft griep.

 

6 april; de brandweer heeft het gebouw wederom gecontroleerd. Ze vragen tussendeuren van gangen en trappen te sluiten na gebruik.

 

6 april; wij zien diverse positieve ontwikkelingen bij Teach. Eentje willen we delen. In de onderbouw is een kaart voor de leerkracht gemaakt als geheugensteuntje. Hier die kaart.

 

5 april; hier een artikel in het kader van Lekker Fit, waarin Richard Krajicek en Jac Orie het beleid van Lekker Fit zonder het te noemen uitleggen.

 

5 april; miss Paulien is ziek, morgen geen Engels in groep 3 en 4. Donderdag hoopt zij er te zijn.

 

5 april; er staan op het hoofdgebouw tassen met schoolfruit achter de klapdeuren. Graag meenemen. Dank u. Naam v/d groep staat op de tas.

 

4 april; nog even stilhouden: 1 juli gaat de bovenbouw naar de Efteling en op 3 juni gaat de Middenbouw naar Drievliet.

(en op 2 juni groep 6 en 7 naar het Archeon)

 

4 april; morgen begint Feroza op onze school als nieuwe Onderwijsassistente, Maria zal haar inwerken. Welkom !

 

4 april; iedereen is bezig met zijn/haar POP. Voor 1 mei kan er een lerarenbeurs worden aangevraagd wanneer je een cursus gaat doen.

Graag even contact met Stoffel over eventueel goedkeuren en inschrijven.

Bij een lerarenbeurs betaalt het Rijk of de Gemeente de kosten!

 

4 april; Zeynep, Roxanne, Gerry en Nürsel zijn ziek, beterschap; Marion is weer beter.

 

4 april; Kimberley heeft toegang tot de Bovenbouwbestanden en is lid van de mailgroep Bovenbouw geworden wegens haar taak na de meivakantie, ze was vanmorgen op bezoek in groep 7A

 

4 april; morgen is er watermeloen, peer en peen. Doe je best met het fruit. Graag geen fruit over het weekend laten staan.

 

30 maart; er is hard gewerkt aan de schoolreizen, parken zaten vol en bussen waren op. Ik denk dat nu alles opgelost is. Dank aan de kartrekkers hiervan.

 

30 maart; uit de directienieuwsbrief PCBO:

Verhoging vergoeding woon-werkverkeer
In verband met de stijgende brandstofprijzen is er op het bestuursbureau en stedelijk gesproken over een aanpassing van de vergoeding woon-werkverkeer. Wij zullen de vergoeding voor drie maanden ingaande 1 april vaststellen op € 0,35 per kilometer ongeacht de reisafstand, waardoor de vergoeding met ca. € 0,25 - 0,35 wordt verhoogd. Samen met de verlaging van de accijnzen komen wij enerzijds tegemoet aan de gestegen prijzen over de afgelopen en de komende maanden. Als de lopende cao-onderhandelingen ook compensatie gaan bieden dan zullen wij ons besluit heroverwegen. Willen jullie dit delen met je team. Dit bericht is ook op Hartwijzer geplaatst, onder het thema Personeel & organisatie.

Vacature directeur De Akker
We zijn bijna klaar met de vacaturetekst voor de opvolger van Stoffel. We zullen deze uiterlijk morgen nazenden met het verzoek deze vacature breed in jullie netwerk te verspreiden.

 

29 maart; gisteren hebben Jelte en Stoffel een bespreken gehad met de ontwikkelaars van het Mijnsherenplein en de omgeving 's Gravendeel en Tarwesterk. Er zijn plannen uitgewisseld, deze kun je hier inzien.

Er komt speelruimte (anders dan nu) en een break in de Mijnsherenlaan, enz. Op het laatste moment is er een laad/losruimte voor de schoolreis- en andere bussen ingepland op ons verzoek. Ook wordt het hondenvledje naast de school aangepakt, de voetbalkooi en de bak bij de kerk. Dit alles in het najaar van 2022. Wordt vervolgd.

 

28 maart; Op dinsdag 5 april a.s. volgen een aantal leerkrachten uit de groepen 1,2 en 3 (maar ook Kim en Maronela, 2 logopediestagiaires en waarschijnlijk Eshter, de logopediste) de workshop 'Taal-Ontwikkelings-Storing herkennen bij kleuters' in het lokaal van Krystel. Dit van 13.00 uur tot ongeveer 16.00/16.30 uur. Wil je ook meedoen, meld dat dan bij Corine.

 

27 maart; Jelte is beter en morgen weer aan het werk.

 

27 maart;

 

Mandy stuurde deze foto.

We feliciteren haar met de mooie dochter die geboren is.

Veel geluk !

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

24 maart; de schoonmaak is geëvalueerd. Het gaat best goed, een enorme klus. Op het hoofdgebouw werkt Kenza en op de dependance Hannan.

Kenza geeft aan: zet allemaal op woensdag je stoelen NAAST de tafels, ze maakt dan alle tafels schoon.

 

24 maart; vanmorgen is de Risicio Inventarisatie en Evaluatieronde gelopen (RI&E). Er is gekeken naar alle veiligheidsaspecten in en om de school, samen met een veiligheidsexpert. Besproken is alles van werkdruk tot en met zonneschermen. Hiervan wordt een verslag gemaakt en dat wordt besproken met de MR en met het bestuur. Ook wordt een plan van aanpak gemaakt om diverse zaken op te lossen. Over het algemeen konden we tevreden zijn, ook over zaken die inmiddels zijn uitgevoerd.

Een belangrijk punt van aandacht -en ook een punt om van te schrikken- is de hoeveelheid verschillende en supergevaarlijke schoonmaakmiddelen die we in kastjes zien. Kinderen kunnen hier ook bij. Dit is een gevaar. Kijk al je kasten na en lever het schoonmaakmiddel in bij de conciërges. Deze spullen horen achter slot en grendel. Soms kun je niet zien wat in een fles zit. Gebruik je een spuitfles tegen Corona, zet die dan hoog weg. De rest inleveren s.v.p. De rest komt later.

 

23 maart; al gedaan dit ? graag deze week. Het PCBO wil weten hoeveel collega's gaan deelnemen aan de feestelijke middag/avond 31 augustus.

"Nog even kort wat kernwoorden over dit zomerfeest: woensdag 31 augustus, van 16.00 tot 22.00 uur, op een locatie in gebied groot Rotterdam Zuid, met een drankje en eten. Het feest is in principe buiten (wanneer het weer dat toe staat) kent geen studieonderdelen, maakt komen niet verplicht" (uit directienieuwsbrief)

Je kunt in het stemformulier aangeven of je er bent of niet, voor de zomer komt er een inschrijfformulier. Deze week invullen svp.

 

21 maart; dank voor de Internetprotocollen die door leerling, leerkracht en ouder ondertekend zijn. Ik kreeg een hele stapel uit de sGravendeel.

 

19 maart; we hoorden het zelf deze week van Michelle en we lazen het in de directienieuwsbrief, per 1 mei stopt Michelle als directeur van de Elout. Hou het nog even voor jezelf, we weten niet of de ouders van de Elout al op de hoogte zijn.

 

18 maart; hey, de Millinxbuurt weer eens in de krant. Dat is lang geleden.

Een paar tegeltjes van de school staan op de foto.

 

17 maart; Rui Chen 5B positief qua Corona en ook Ferhat 7B.

 

16 maart; lentegevoel krijgen ? Vogeltjes kijken.

 

16 maart; in de map Bovenbouw/Leesbeleving staat een overzicht van alle bestelde boeken voor de groepen. Misschien heb je er wat aan.

Dit is de link naar dat bestand, zie alle tabbladen.

Soms is een ander boek geleverd...dat is niet bijgewerkt.

 

16 maart; Ellen is ziek, Chequita vervangt, Corine is gedeeltelijk ziek en komt morgen van 10 tot 17 uur voor haar gesprekken, is de planning.

 

16 maart; de peutergroep van de Elout is verder deze week gesloten wegens ziekte.

 

16 maart; morgen is Rutger weer aanwezig. Dat is fijn !

 

15 maart; gisteren was Leerplicht op bezoek. Ze waren onder de indruk van ons werk. Ze benadrukken dat we het snel moeten melden wanneer een kind niet op school is. Leerkracht, bel ouders wanneer het kind zonder melding afwezig is, en zonder duidelijke reden na drie dagen melden wij dan Leerplicht (stuur ons een mail).

 

 15 maart; nieuwsbrief ministerie over coronaversoepelingen.

 

15 maart; kleutergroepen gaan naar de kinderboerderij binnenkort; bedenk of je één of twee pittige ouders meeneemt als begeleiding.

 

15 maart; het hek van het tulpplein klemt, duw ertegen wanneer je de sleutel omdraait, het slot werkt goed.

 

14 maart; morgen leg ik nog wat op je bureau:

  • 89% van onze ouders leest Social Schools, de andere 11% is per mail een code gestuurd. Corrie heeft de codes nogmaals uitgeprint. Bij het rapport kun je nogmaals vragen de app te gebruiken. Op de site van school staan bij https://www.cbsdeakker.nl/ouders/filmpjes-aanmelden-schoolapp/ filmpjes en uitleg van Mandy. De printjes komen op je bureau, dan weet je ook om wie het gaat. Geen printjes, dan is iedereen aangemeld (bijvoorbeeld de groepen 8)

  • we hanteren op school internetregels, deze staan op een groene brief, deze ondertekenen leerlingen én ouders. In het dosssier van menig kind ontbreekt dit protocol. Deze ontvang je nu, met de naam van het kind erop, graag na ondertekening retour aan Corrie.

14 maart, afgelopen donderdag heeft Kirsten haar bouwco-opleiding afgerond, Ze deed dat online, want ze had Corona. Gefeliciteerd ! Vandaag was Kirsten er weer.

Rutger is nog thuis, heel fijn dat Jelte vandaag de gymlessen gaf.

 

14 maart; vanmiddag hebben Helma en Corine een training afgerond over de verdieping van de IB-taken. Stoffel was aanwezig bij zes presentaties van IB-ers van PCBO-scholen.

 

14 maart; Ellie en Monique houden de school mooi op orde. De kleuterfietsen zijn deels gerepareerd en opgeruimd, de kelder is opgeschoond (zet er geen spullen neer), morgen gaan de dozen bij de voordeur weg, wil je die ergens voor gebruiken, neem ze dan morgen snel nog mee.

 

13 maart; vrijdagmiddag is de Staf bij elkaar geweest en zijn er een aantal zaken aan de orde geweest:

  • de vaderavond wordt verplaatst van 29 maart naar 19 mei, dan is de tweede Studiemiddag Teach, vervolgens eten we een hap op school en dan volgt de Vaderavond tot 20.15 uur. De commissie gaat dit voorbereiden

  • na de Teamvergadering van 10 mei gaan we in de buurt van school met het hele team uit eten, dit om het 125-jarig jubileum van het PCBO te vieren (kun  je echt niet, meld je dan af, Urmie gaat reserveren)

  • vóór je functioneringsgesprek komt Urmie een instructieles in je groep bijwonen

  • per 23 maart zijn er geen Coronamaatregelen meer, in de kleutergroepen komt er aan het begin van de dag weer een inloop voor ouders, in de midden- en bovenbouw bespreken we dit nog in de bouwvergadering. Bij het brengen van de kinderen blijven de ouders buiten, behalve bij nieuwe leerlingen of bij dringende zaken

 

11 maart; De fa. Endenburg komt woensdag 16-3 op locatie voor het uitvoeren van onderhoud aan de brandmeld- en noodverlichtings-installatie. Om de school zo min mogelijk overlast te bieden zullen wij vanaf 07.30 op locatie aanwezig zijn. Zij hebben vanuit PCBO een sleutel en alarm code gekregen om toegang te hebben tot de school.
 

11 maart; de notulen bovenbouw staan in de juiste map.

 

11 maart; in de meivakantie gaat er iets veranderen in Social Schools. Bekijk de video hier, dan weet je alles straks. Het ziet er gebruiksvriendelijk en logisch uit. Vergeet niet minimaal wekelijks een berichtje op Social Schools te zetten over een leuke les of gebeurtenis. Vaak zien we ook felicitaties en feestjes in de klas. Leuk !

 

10 maart; de teamtraining Gynzy is ingepland op 1 juni om 13.00 uur bij jullie op school. We hebben afgesproken dat we in de teamtraining ingaan op hoe Gynzy Verwerking in te zetten, wat je er mee kan (voornamelijk de basis). Mocht je voorafgaand nog aanvullende vragen hebben die we voor jullie kunnen beantwoorden tijdens de training, kun je deze altijd toesturen in een antwoord op de mail (via Najat). Zo laten we de inhoud van de training zo goed mogelijk aansluiten bij jullie wensen en verwachtingen.
 

10 maart; wanneer de gym uitvalt kun je een alternatief kiezen, zeker bij mooi weer. Zorg voor voldoende veiligheid.

 

9 maart; vrijdag neemt Esma, de Pabo-stagiaire van Maria, afscheid. Ze gaat een ander traject doen en geen LIO bij ons. Via de Sterpagina kun je bij de Klassenverdeling de studenten in het groen vinden (dit overzicht wordt steeds aangepast).

 

9 maart; gisteren had Kirsten een positieve test. Rutger heeft vandaag een positieve test. Beiden testen bij de GGD. Er is deze week geen Rutger-gym meer. We hoorden tot gisteren weinig over Corona, maar daarna weer méér.

 

8 maart; dit weekend is een neef van Nadia overleden. Gecondoleerd. Donderdag is zij naar de uitvaart. Ook een neef van Corina is overleden, sterkte.

 

7 maart; je hebt een mail over je F-gesprek, plan het in en bereid het voor. Zie hier de planning nog een keer.

 

7 maart; morgen komen sinaasappel, appel en peer.

 

7 maart; alle absentielijsten van februari zijn binnen, waarvoor dank. Corrie heeft overzichten van het verzuim gemaakt en in de postvakken gedaan. Morgenochtend geef ik die printjes af op de sGravendeel bij iedereen. Let op: in groep 1 en 2 is geteld vanaf het eerste rapport en in 3 t/m 8 is het verzuim van het hele schooljaar meegenomen (in verschillende rubrieken).

 

6 maart; lees Akkernieuws 837. Vanavond gaat deze naar de ouders.

 

4 maart; na een vakantie kan het zijn dat een PC op school langere tijd nodig heeft om op te starten. Bijna alle info over De computer in school is bijgewerkt. Lees het eens na, nu ook een uitleg over inloggen.

 

25 februari; deze middag zijn meer dan 40 FG-gespreksformulieren verzonden met de uitleg. Na de vakantie beginnen de gesprekken. Heb je vragen daarover, mail dan of kom langs.

 

25 februari; in de volgende Akkernieuws (via Social Schools) komt:

  • mondkapjes zijn niet meer verplicht in school na de Voorjaarsvakantie

  • in de week van 14 maart begint het meespeelkwartier in de onderbouw weer, de juf nodigt uit en geeft aan op welke dag dat is

  • ouders blijven buiten bij het brengen en halen van hun kind

  • 17 maart rapportenmiddag, de uitnodiging krijgt uw kind in de tas mee

  • het thema van Sil en Lis wordt Beestenboel

  • gevonden voorwerpen uit de gymtas kunnen bekeken worden bij de conciërge

Niet in  Akkernieuws:

  • ouders mogen weer helpen in school, op uitnodiging

  • we bespreken in de bouw of de midden- bovenbouw ook een Kom-in-de-klas momentje voor ouders organiseren

25 februari; donderdag 17 maart is het rapportenmiddag. Die doen we fysiek. Om half zes eten we samen. We gaan dinsdag 8 maart om 15.30 uur in het lokaal van Krystel het broer-zus-rooster maken. De uitnodigingen liggen dan klaar. Leerlingen met zorggesprekken kunnen op een apart moment uitgenodigd worden (zonodig in overleg en met IB) die week. We zijn allemaal minstens tot en met het eten op school.

 

25 februari; het PCBO heeft een nieuw festival gepland op woensdag 31 augustus, voor alle PCBO-ers. In plaats van een studiedag een facultatief festival dus. Ergens op Zuid, 16.00-20.00 uur

 

25 februari; gisteren heeft Corrie o.a. bonnetjes uitbetaald, nieuwe groepslijsten gemaakt en nieuwe absentielijsten voor maart.

 

24 februari; Jacqueline is er deze week niet, Nelly draait haar klas. Marga heeft vandaag en morgen verhuisdagen, sterkte. Gerry heeft twee dagen zorgverlof, haar man heeft een heel zware, maar succesvolle operatie achter de rug. Vandaag was Nelleke er en morgen draait Maronela de groep.

 

24 februari; Nurani uit groep 8A is positief getest op Corona, het enige geval bekend deze week.

 

24 februari; het PCBO heeft besloten de studiedag op 20 mei af te blazen. Het punt van toegang na testen maakt een groot evenement nog te lastig.

20 mei is er dan normaal school. Binnenkort komt dit ook op Hartwijzer.

 

24 februari; morgen gaat de schoolbel uit, de koelkast leeg, de vuilcontainer sGrstr op slot. Neem na 12.00 uur je koelkastspullen mee s.v.p.

 

24 februari; even een overzicht van het verzuim met toestemming dit voorjaar, update..

 

Raiezah Nanhekhan, 4A

10-01-22 t/m 21-01-22

10, dagen, opa ziek

Elizabet Slavcheva, 7A

11-01-22 t/m 20-01-22

Oma ziek

Bryan Leto, 3B

06-02-22 t/m 21-02-22

10 dagen, ernstige familieredenen

Jaedian Sno, 2A 

16-02-22 t/m 09-03-22

10 dagen, oma ziek

Teyanah-Mae Sno, 1B

16-02-22 t/m 13-03-22

13 dagen, familiebezoek

Anass Oufkir 1B 24-02-22 t/m 12-03-22 nog geen vijf jaar, naar Marokko

Emanuelson en Emaylson Rodrogues, 7B, 7A

07-03-22 t/m 11-03-22

5 dagen, oma 60 jaar, lang niet gezien

Gabriël Banera  7B 21-03-22 t/m 25-03-22 vader operatie in Polen
Yasveer Balak 3C 11-04-22 t/m 22-04-22 overgrootmoeder ziek

 

23 februari; De werkweek-crew is compleet!
Maronela, Gretta, Rutger en Najat zijn de begeleiders van groep 8 tijdens de werkweek 20-22 juni in het kamphuis bij Austerlitz. We gaan er samen een onvergetelijk tijd van maken. De werkweek voor komend cursusjaar is vastgelegd in oktober, dan in het Samuel Naardenhuis.

 

21 februari; nieuws over familie Karpetian.

 

21 februari; Zeynep, Marion en Ellie zijn weer beter. Nadia en Roxanne zijn ziek. Jacqueline is met verlof, woensdag is de begrafenis van haar moeder.

 

21 februari; laatste keer: de oude boeken uit de kast boven in de aula gaan deze week in het oud papier, de nieuwe bovenin kun je lenen en doorgeven, de schilderijen van het teamuitje gaan ook weg.

 

21 februari; Marga is vandaag jarig, gefeliciteerd; per 1 april komt zij ook op maandag op de Akker werken, de Elout krijgt een nieuwe SMW-er, want in het kader van de problematiek (ook o.a. Covid) hebben alle scholen extra SMW-tijd gekregen om zo aan de hulpvragen te kunnen voldoen. Aanstaande donderdag en vrijdag heeft Marga verhuisverlof en is ze dus niet op school.

 

19 februari; nieuws over de familie Karpetian.

 

19 februari; vorige week waren er goede gesprekken in groep 8 met de schooladviezen. Alle gesprekken verliepen prettig. Zie hier welke leerlingen betreft en wat het advies in groep 7 en nu is/was.

We kunnen trots zijn en moed houden. Ik moet denken aan de woorden van Amanda Gorman "The hill we climb".

 

18 februari; Lara uit 3A heeft Corona. De eerste melding deze week, denk ik.

 

18 februari; geen Rotterdampascode ? Mail me.(PS ik heb die codes niet, maar ik ga PCBO mailen). Wie nog niet: Rolieneke, Monique, ....

 

18 februari; zie Social Schools met het bericht over de storm en 12.00 uur uit. Vang leerlingen die niet naar huis kunnen op. Een weerman schrijft op Twitter: 'Depressiegekte' neemt na 22 februari af. Dan minder wind, droger en meer zon. Gelukkig...

 

17 februari; Roxanne, Zeynep, Marion, Maronela en Ellie waren vandaag ziek, beterschap. Jacqueline is vervangen door Nelly.

 

17 februari; morgen wordt storm verwacht. Let op de kinderen van je klas en hou deuren goed vast en sluit buitendeuren direct. Hopelijk valt het mee.

 

17 februari; vandaag is uitgezocht welke leerlingen vertrokken zijn, een paar zijn nu uitgeschreven en een aantal in onderzoek bij Leerplicht. (We moeten toestemming krijgen om kinderen die naar het buitenland zijn uit te mogen schrijven) Zet in je absentielijst duidelijk dat een kind afwezig is, ook als dat de hele maand is. Is een kind er drie dagen niet, ga dan de ouders bellen. Lukt het niet contact te maken, mail dan de directie. Jij bent de eigenaar van je klas. En samen bezitten we de school.

 

17 februari; ik zie een mail met persoonlijke code voor de Rotterdampas.

Ik denk dat iedereen hem nu zal hebben.

 

17 februari; er is een nieuw rooster met de indeling van collega's voor de onderbouw. Met de complimenten voor het samen brainstormen hierover.

 

17 februari; de adreslijst personeel is nu bereikbaar via de Startpagina Personeel (link hierboven). Sommige leerkrachten gaven hiervoor geen akkoord, hun naam staat onderaan zonder adres. Veranderingen kun je ons mailen.

 

17 februari; gisteravond is de moeder van Jacqueline overleden; we wensen haar en Dirk veel sterkte.

 

16 februari; we wensen onze zieken, Marion, Zeynep, Ellie en Roxanne sterkte en beterschap. Jacqueline wensen we sterkte met haar moeder.

 

16 februari; de afvalbak voor de sGravendeel en het afval in de poort naast de school is gemeld bij de Gemeenteapp.

 

16 februari; we zagen vandaag weer collega's die hun rol pakten, eigenaarschap toonden en elkaar hielpen. Fijn.

 

16 februari; de site van de school zag er vanmorgen even raar uit, na contact met Social Schools (waar ook de site onder valt) werd alles weer rechtgezet. Het lag niet aan de computers.

 

15 februari; hier de presentatie van Jacqueline Sweerts van vanmiddag. Het is een groot bestand, dus even geduld bij het laden.

 

15 februari; een aantal collega's, parttimers en thuiswerkers, volgt de bijeenkomst vanmiddag rond 3 of 4 uur online. De uitnodiging is verstuurd. Graag fysiek aanwezig als je kan.

 

14 februari; morgen komt een peer, een peen en een appel als gezonde snack in de klas.

 

14 februari; het bestuur heeft een leuk Valentijnspresentje verzorgd, het is rondgedeeld of het zit in je postvak.

 

14 februari; de brandweer heeft de gebouwen gecontroleerd. Een technisch puntje en een administratief puntje worden opgelost, verder heel tevreden (hoofdgebouw).

 

13 februari; de tijden van de bijeenkomsten aanstaande dinsdag worden verschoven naar 15.00 en 16.00. Diane en Jacqueline kunnen niet eerder.

 

12 februari; vandaag weer boeken op school gebracht, het alarm stond er niet op, dit gecontroleerd en geprobeerd, fout doorgegeven aan de technici. Het lukt niet om in te te schakelen. Inmiddels is dit op afstand wel gebeurd en het contact bij de deur wordt nagekenen.

 

11 februari; bericht op verzoek van het PCBO:

op 14 februari ontvang je van Loyalis een vragenlijst m.b.t. jouw gezondheid
Omdat wij, als collega’s van PCBO, met elkaar er zorg voor dragen dat duizenden kinderen een fijn pedagogisch klimaat hebben om tot leren te komen, moet het ook goed gaan met ons.
Wanneer gaat het “goed” met je? Een lastige vraag, zeker in Corona-tijd. Een goede basisgezondheid is hier in ieder geval een essentieel onderdeel van. Jouw gezondheid kennen en bewust zijn van de keuzes die je maakt helpen om dat stuk van je gezondheid, dat je zelf kan beïnvloeden, ook daadwerkelijk te verbeteren. Dagelijks bewegen is hier een belangrijk onderdeel van en helpt om jouw conditie op peil te houden.
De bewustwording is stap 1. We hebben dan ook vorig jaar, door Loyalis, een vragenlijst aan jullie laten mailen. Deze vragenlijst laten wij op 14 februari 2022 opnieuw door Loyalis naar jullie versturen. Met deze tweede meting (voor nieuwe collega’s de eerste) hopen we dat je de uitkomsten naast elkaar kan leggen om te kunnen vergelijken. De vorige keer heb je persoonlijk de uitkomst per mail ontvangen van Loyalis. PCBO heeft deze persoonlijke uitkomst niet. Alleen een brede rapportage van de totale groep die heeft meegedaan.
We hopen dat zoveel mogelijk collega’s de tijd vinden om deze vragen even te beantwoorden. Het geeft jou inzicht in jouw gezondheid en wat hierin wellicht in het afgelopen jaar is veranderd. Hiernaast geeft jouw deelname PCBO inzicht in hoe het met ons als groep gaat via een niet tot de persoon te herleiden rapportage. Wij hopen hiermee meer inzicht te krijgen of gezondheid, dagelijks bewegen en vitaliteit binnen onze organisatie positief wordt beïnvloed door het gebruik van de Vitality app en of er nog andere zaken zijn die PCBO breed verbeterd kunnen worden.
Doe dus alsjeblieft mee met het invullen van de vragenlijst!
Doe je nog niet mee met ASR Vitality?
De app die jou ondersteunt bij het dagelijks bewegen en je hier ook voor beloont? 28% van alle PCBO en ICBO collega’s doen hieraan mee. Wil jij je ook aanmelden? Dit kan via 06 51 248 836; vermeld dat je bij stichting voor PCBO te Rotterdam-Zuid werkzaam bent en vermeld je voor- en achternaam en je school emailadres. Je ontvangt vervolgens per mail een uitnodiging om deel te nemen. PCBO betaalt jouw deelname. Heel veel plezier!

 

11 februari; hier staat de Powerpoint van Helma en Corine over de indeling in arrangementen. (Bij Handleidingen in Team-informatie).

 

10 februari; er staan in de kast in de aula oude boeken, onder andere Handvaardigheid, etc. Die boeken gaan volgende week in het oud papier, ze zijn al vrij bejaard. Neem mee wat je wil.

Ook liggen er op tafel de nieuwe boeken. Er is op beide locaties een doos boeken bezorgd, gratis van een uitgever die ons zeer lief heeft. Neem gerust een boek mee, lees het en geef het weer door aan een collega.

 

10 februari; Jacqueline Sweerts komt haar bevindingen bespreken aanstaande dinsdagmiddag 15 februari. Live in twee sessies. Om 14.40 uur een sessie met de kleuterbouw en enkele "loslopers". Om 15.40 uur met de midden- en bovenbouw. We vragen Krystel een uurtje in groep 6A (gym) te gaan zitten, zodat we haar ruime lokaal kunnen gebruiken. Voor wie die dag thuis is maken we een Teams-verbinding. Doel is te komen tot een profiel van de nieuwe directeur.

 

10 februari; nog even over de schoonmaak. In je klas hangt een kaart, de rode tekst is voor jou. Even en oneven weken, stoelen naast de tafels, om de tafels schoon te maken. Leg die dag ook geen werkjes of zo op de tafels. In de Millinxstraat is nu Kenza aan het werk als vaste persoon.

 

9 februari; op de meeste borden gaat Teams nu werken. Advies: probeer het een paar keer uit met je bord, ook om er voor jezelf vlot mee te leren werken.

 

9 februari; sGravendeel: in de voorjaarsvakantie worden de lelijke muren en schimmelende kasten aangepakt en geschilderd, graag dan de kasten leeg en meubels aan de kant. De luxaflex zal worden hersteld. De plas op het plein wordt aangepakt.

 

9 februari; op 16 maart zijn er verkiezingen in Tarwesterk. In overleg met Jelte kijken we wat die dag met gym gebeurt.

 

9 februari; er staan weer genoeg Coronazelftesten, pak wat je nodig hebt, en deel uit aan leerlingen in geval van behoefte.

 

8 februari; de juf van de SKVR die Lekker-Griezelen-les gaf in de groepen 6 kwam speciaal naar kantoor om te zeggen hoe fijn de groepen 6 hadden gewerkt en om ons de complimenten te geven voor de sfeer. Ze maakt het wel eens anders mee...Ik heb haar een Akkerbidon gegeven als dank voor haar lessen.

 

8 februari; deze week schoolfruit: bleekselderij, sinaasappel en peer.

 

8 februari; Roshan heeft Teams geïnstalleerd op het nieuwe bord van Muriël/Zekavet. Het werkt. Zo kan de middenbouw mee-vergaderen via Team met andere locaties.

We worstelen bij veel borden steeds met storingen bij Teams. Hopelijk blijft dit bord werken. Aan de storingen wordt al weken gewerkt.

 

8 februari; gisteren is een plezierig sollicitatiegesprek geweest (commissie Maria, Mandy en Stoffel) met Feroza Fatehmahomed. Zij is aangenomen als Onderwijsassistente voor vier dagen en zal beginnen in maart. Zij zal een speciale taak krijgen (bijvoorbeeld taken met leerlingen die Mandy nu als Gedragsspecialist begeleidt) en worden aangestuurd door IB en directie in samenspraak met Mandy.

 

8 februari; aanstaande donderdag is er een online Teamvergadering over de werkplannen. Helma stuurt de agenda. Op dit moment gaan er geen veranderingen plaatsvinden in de werkplannen voor de groepen 1 en 2. Daarom mag je a.s. donderdag deelnemen aan de vergadering over de werkplannen (want er is wel een verandering voor de groepen 3 t/m 8) maar je hoeft hier niet bij aanwezig te zijn. Later volgt wel duidelijkheid over groep 1 en 2.

8 februari; de schoonmaakdienst heeft enorme uitval van personeel en moet zich behelpen. Ze doen hun best.

 

8 februari; bericht uit 7A: Emilia is weer terug, Ranja en Shaïsta als enige nog thuis met corona( Ranja is negatief, huisgenoten niet, maar ze is wel ziek). De storm lijkt te gaan liggen....:-P

 

7 februari; Wassim uit 2A is positief getest op Corona en Shenaya en Nadia uit 8A ook. En Marouan uit 5A. Graag melden.

 

7 februari; een heel verhaal over zieken, herstelden en vervanging:

Vera, Ilja en Urmie waren er vandaag weer. Hoera.

Urmie heeft morgen een begrafenis. Sterkte.

Lushetika was er vandaag ook weer, vanmiddag ging haar groep mee naar het theater, zij ging naar huis; morgen weer een halve dag, haar groep is in de middag thuis aan het werk, Lushetika moet nog meer opknappen. Fijn dat je er weer bent.

Anika is er weer volledig, ook fijn, zij draait morgen de groep van Nelleke.

Nelleke is thuis met Corona, positief dus, Sterkte.

Maronela draait woensdag de groep van Nelleke en vandaag is Gerry extra gekomen, Heel fijn.

Ellen was er vandaag niet, migraine, Chequita draaide de groep. Heel goed.

Jacqueline heeft morgenmiddag zorgverlof (vanwege de gezondheid van haar moeder) en Nelly draait die middag haar groep.

Mirjam stond vandaag voor de groep van Muriël, die morgen werkt en een dag heeft geruild, omdat Zekavet deze week nog ziek is, volgende week waarschijnlijk beter. Mirjam en Muriël bedankt !

Corine is thuis met corona en werkt daar door.

Zeynep was vandaag naar het ziekenhuis voor onderzoek.

Snapt u het nog ? Ik wel. Iedereen bedankt voor het oplossen, vandaag draaide De Akker 100%

 

6 februari; Urmie is morgen weer op school. Dinsdag is de begrafenis van haar schoonzus. Corine komt niet, zij is positief getest. Sterkte allebei.

 

4 februari; de code voor de Rotterdampas komt via school, lees ik. Even afwachten dus.

 

4 februari; een artikel in een van de AD-regiokranten over het gezin Mariam Karepetian. Marga heeft contact. Geen woorden voor.

Even onderaan op 125% zetten.

 

4 februari; in Onze Rapporten/Formats  staan nu de sjablonen voor het komende rapport. Kijk eerst het sjabloon even na. Maak dan een sjabloon met je naam en groep en algemene opmerkingen die je bij iedere leerling erop wil of later aanpast. Kopieer dan je eigen sjabloon en geef het de naam van het kind. Zet het in de map Rapporten 2021-2022 bij je groep. Volg verder het stappenplan van Helma.

Er zijn tabbladen besteld met nummers 1-10, zodat leerjaren gescheiden kunnen worden, gooi 9 en 10 weg.

• In de map de Akker-Team/onze rapporten vind je bij 'Formats' de lege formats voor de rapporten, voortgangsgesprekken en het kindrapporten voor alle groepen. Haal de formulieren hier uit en sla ze elders op. Dus niet werken in deze lege formats.
• Stoffel gaat aan de slag met de formats voor de rapporten zodat hokjes e.d. aangepast en/of vastgezet worden. Is klaar, hoop ik.
• Aan het format voor het voortgangsgesprek is het kopje 'overige opmerkingen' toegevoegd. Hier kun je kwijt wat niet valt onder de ander kopjes. Het is een praatpapier voor het gesprek. Dus heel uitgebreid invullen is niet nodig en de uitslagen van toetsen (voorzover dit in november van toepassing is) kunnen ook op de computer getoond worden.
• Ook vind je in 'onze rapporten' een map met info over het invullen van de rapporten. Ook de uitleg wat onder welk kopje in het rapport zou moeten komen bij rekenen en taal en wat voorbeeldzinnetjes die je zou kunnen gebruiken voor tips en tops vind je daar.
• De groepen 3 t/m 8 zorgen ook voor een uitdraai van de CITO (zie map invullen van de rapporten) bij een rapportgesprek.
• De groepen 4 t/m 8 laten ook een kindrapport maken (format in map 'formats')
• En voor alle groepen geldt een eigen bijdrage van het kind in de vorm van een tekening, knutsel, rekenblad, schrijfblad, taalblad enz. Dit naar eigen inzicht van jullie zelf. Voor de groepen 1 en 2 staat dit op 1 blad voor alle rapporten, voor de overige groepen is dit een a-4tje per rapport.
• Verdere info vind je allemaal bij Onze Rapporten.
 

4 februari; Ilja is er maandag weer. Vera hoopt er ook te zijn. En Lushetika ook.

Zekavet is er komende week nog niet, de week erop wel hoopt ze.

 

4 februari; Corine heeft een positieve zelftest en gaat naar de GGD voor PCR.

 

3 februari; verzoek van de speeltuin, op slot doen na gebruik. Vandaag ging dat niet goed.

 

3 februari; het rapport van Jacqueline Sweerts is nu bij het bestuur ter bestudering. In de week van 15 februari wordt het rapport met het team besproken in samenvatting. We zorgen dat je online kan inloggen en meedoen, mogelijk deels fysiek, je hoort het nog. Presentatie door Jacqueline S.

 

3 februari; deze week is de zus van de man van Urmie plotseling overleden, 63 jaar oud. Dinsdag is de begrafenis. Veel sterkte.

 

3 februari; een grote jongen, Yasin Shiraz, oud-leerling had zijn zwarte Puma-bal op het plein geschoten. Een juf heeft beloofd dat hij hem kan ophalen.

Ik weet niet wie die juf is en ook niet waar de bal is. Wie wel ?

 

2 februari; vraagt je bord of je computer om Windows 11 te installeren, geef dan geen toestemming, eerst moeten de kinderziektes daar uit.

 

2 februari; het is uitgezocht waarom Teams niet op de digiborden werkt, bij twee borden is het opgelost, morgen de rest.

 

1 februari; de nieuwe werksters zijn begonnen. Ze moeten er even inkomen.

Ze zijn enthousiast begonnen en waren aan het eind de kluts een beetje kwijt.

Het kan zijn dat het alarm niet goed staat ingesteld.

Ze gebruiken een klassenkaart, waarop je even moet studeren wat aan de beurt komt op welke dag.

Nogmaals: morgen glazenwassers, maak ramen en kozijnen even leeg.

 

1 februari; Aya uit groep 8A is positief.

 

1 februari; Jelte verwacht er morgen weer te zijn.

 

1 februari; logopediste Esther is ziek.

 

1 februari; hier tips van Claudia om Teach ook online in te zetten.

 

1 februari; Urmie en haar man zijn positef getest gisteren bij de GGD.

 

31 januari; Sil uit de klas van Maria heeft vandaag een zelftest gedaan omdat hij moest hoesten. Hij wilde eerst niet maar de kinderen hebben toen verteld dat het maar een beetje eng en kriebelig is. Sil was gelukkig negatief.

 

31 januari; meester Akin moet morgen naar zijn opleiding. Er is geen gymles.

 

31 januari; Heb je toetsen voor Corrie, leg die dan op haar bureau, geen stapels vasthouden tot de laatste leerling is geweest s.v.p.

 

31 januari; reminder: woensdag glazenwassers, binnen en buiten.

 

31 januari; Rosanne is er woensdag weer, heel fijn.

Jelte is vandaag ziek, beterschap.

Groep 2B heeft morgen tot 12.00 uur les van Maria, woensdag ook.

Chequita komt weer en draait morgen 2A.

De volgende update uit groep 7A: Riqi had een positieve zelftest gister en test vandaag bij de GGD. Mehmed (al vanaf vorige week dinsdag ziek) toch corona, volgens z'n vader, bijna weer klachtenvrij. Maruti officieel positief getest en geen klachten verder dus komt halverwege de week weer naar school. Amine, Elizabet en Jayley weer terug op school. Chanel tot nu toe 'gewoon' ziek.

 

30 januari; Lushetika een positieve zelftest, er is geen vervanging voor haar groep. Anika nog ziek, Maronela draait groep 6B. Stoffel komt werken.

Ilja positief, Nelly voor 3B. Roxanne komt weer.

Deel je goede en minder goede nieuws zo snel mogelijk met directie én bouwco, dan kunnen we puzzelen.

Mirjam ruilt haar maandag met de dinsdag en zorgt voor 5B. Super.

Vera is ziek, Dianaling komt extra werken, geweldig.

Nürsel is nog moe, maar komt werken.

Urmie heeft weer een positieve zelftest en gaat naar de GGD voor een pcr-test.

Mandy werkt thuis, we nemen met haar geen risico.

Chequita is nog ziek en blijft thuis.

 

29 januari; helaas, Marja is positief.

 

29 januari; van de bestelling "boeken in de klas" zijn al een aantal dozen op school nu, maandag worden die dozen in je lokaal gebracht. Controleer eerst of het klopt (niet alles is leverbaar), geef eventuele pakbonnen aan mij.

 

28 januari; de Studiemiddag Teach is verzet, ook volgt een latere ronde consultaties pas na de meivakantie, dus ook hier uitstel. Iedereen heeft nu persoonlijk een Teach-boek 2.0 Heb je dat nog niet, vraag er dan om bij Urmie.

 

28 januari; Ramoenja, van In Balans, is positief getest.

 

28 januari; op 1 februari begint een nieuw schoonmaakbedrijf (vanwege aanbestedingsprocedure PCBO), ze hanteren het pricipe "kijken-denken-doen".

Laat je klas nooit heel erg vies achter, laat leerlingen hun snippers e.d. altijd opruimen. Op de beide prikborden in de koffiekamers komt een overzicht van de werkzaamheden. Geef klachten en complimenten door aan kantoor.

 

28 januari; bij de GGD was Urmie negatief. Ze voelt zich grieperig, maar heeft dus geen Corona. Bijzonder.

 

27 januari; Urmie is positief getest en blijft thuis.Sterkte.

Marcella de Wit (In Balans) is positief getest. Zij is er vandaag niet.

 

26 januari; Stoffel voelt zich al een stuk beter, hij heeft een zelftest gedaan, die is nog overduidelijk positief. Daarom blijft hij donderdag thuis. Morgen een nieuwe kans.

 

 26 januari; Marion is er morgen weer, ze is beter.

Zekavet is positief getest.

 

26 januari; melding uit 7A: Maruti had gisteravond een positieve zelftest en test a.s. zaterdag bij de GGD. Datzelfde geldt voor Amine.
Maysan mag morgen weer naar school.
Elizabet vijf dagen thuis na tegenstrijdige testuitslagen, komt vrijdag weer.
Mehmed is 'gewoon' ziek en testte wel negatief.

Jayley Poulino is in quarantaine wegens positief gezinslid.

Romy 3C is positief getest!
Atryaan 3C zijn zelftest was negatief.
Julsimar 8B positieve zelftest 25 januari 

 

25 januari; vanavond was de persconferentie en een Teams-bijeenkomst met bestuur en alle PCBO-scholen. Daarna overleg met enkele stafleden, zie verder Social Schools. Nadia's groep is morgen nog thuis, zij staat voor de groep van Rosanne. Donderdag en vrijdag staat Nelly voor 3B en heeft Nadia weer haar eigen groep.

 

25 januari; vandaag zijn ons geen nieuwe kinderen met Corona gemeld. Of is heb ze gemist.

 

25 januari; Audrey is er morgen weer. De bieb zal open zijn !

 

25 januari; Ilja is positief getest. Rosanne ook.

 

24 januari; Maria is negatief en komt morgen naar school. Vandaag zijn Audrey, Marion, Anika, Chequita, Roxanne, Nürsel en Stoffel ziek. Morgen is Zekavet er niet wegens ziekte, Nelly draait haar groep.

Ellen en Angena zijn weer beter.

 

24 januari; groep 3C is ook in quarantaine voor de rest van de week. Drie positieve leerlingen.

 

24 januari; Let op is gewijzigd nu: aanstaande woensdag 2 februari wordt het glas buiten (ochtend) en binnen (middag) gezeemd. Beide gebouwen. Maak je vensterbanken leeg en haal sommige zaken van de ramen. Wil je iets bewaren of zo hang er dan een duidelijk briefje bij.

 

24 januari; Salwa Raissi uit groep 8B is positief getest. Luigiano uit 7B had een negatieve test bij de GGD (21 januari). Ivon uit 3C positief, gisteren Raniya en Aaliyah, mogelijk nog meer (zijn testen).

 

24 januari; je kan je loonstrook zien, wel weer een handleiding

 

24 januari; deze week kun je na 15.00 uur er ook voor kiezen thuis verder te werken en dus eerder naar huis te gaan.

 

23 januari; Jimmy Yan (4B) positief, Jiexi (7B) in quarantaine. Danna (7B) positief.

 

23 januari; TOS is op de hoogte van de situatie.

 

23 januari; Raniya uit 3C is positief. En ook Aaliyah 3C.

De man van Zekavet is positief, zijzelf niet, Zekavet is wel ziek en werkt komende week niet. De zoon van Marion is ernstig ziek, Marion Moet zich terugpakken na heftige dagen en is voorlopig ziekgemeld.

 

23 januari; na druk overleg is vanmorgen dit bericht op Social Schools gezet:

juf Maria > Groep 1A > Groep 1B > Groep 1C > Groep 2A > Groep 2B
23-01-2022 11:00
De onderbouw gaat dicht voor 1 week
Beste ouders, verzorgers en kinderen,
Helaas hebben we het besluit moeten nemen om heel de onderbouw van onze school voor een week te sluiten. Dit betekent dat de leerlingen van groep 1a, 1b, 1c, 2a en 2b thuis blijven.
Er zijn te veel juffen van de onderbouw besmet met het corona virus.
Ook zijn er leerlingen met klachten.
Let op de gezondheid van uw kind.
Op school zijn zelftesten beschikbaar.
Er kan geen noodopvang aangeboden worden.
Wij begrijpen dat het voor de leerlingen van groep 1a extra lastig is omdat zij al een week thuis zitten. We vinden het zelf ook heel naar maar rekenen wederom op uw begrip.
We hopen dat er over een week voldoende juffen hersteld zijn om weer goed en veilig les te geven aan de kinderen.
Via se schoolapp zullen de juffen regelmatig een berichtje plaatsen om zo toch contact met de kinderen te kunnen houden.
Juf Maria, Teamleider onderbouw

 

Chequita en Roxanne zijn positief, Ellen gaat net weer starten maar het is nog niet helemaal zeker dat dat lukt, Nürsel is nog ziek, Angena komt terug, moet nog opstarten, Mandy is zwanger en blijft beter thuis, maatwerker Merel is positief en er zijn positieve leerlingen in alle onderbouwgroepen.

 

22 januari; op 19 januari was Lara uit groep 5B is positief en moeder ook. Tweelingbroer Anas en Lina uit 8A bleven in quarantaine, ze zijn nu positief gemeld. Shane, de man van Roxanne is positief en baby Yuna ook, Roxanne blijft thuis, zij is zelf negatief (nog zonder booster). Sterkte.

Angena komt weer werken, ze is hersteld. Heel fijn.

Vanmorgen is gemeld dat de zus van Nayro (5A) positief getest is op het coronavirus. Nayro is met het gezin in quarantaine.

Merel, de maatwerkster die met kleuters werkt, is positief en heeft vorige week met kinderen gewerkt; de ouders van de kinderen worden benaderd: testen of vijf dagen thuis.

 

21 januari; bedankt voor alle boekenlijsten, achter de schermen wordt er hard aan gewerkt. Er wordt ook overlegd over opbergmateriaal/boekenkastjes, ik stel voor dat de bouwco dit inventariseert (was al op de vergadering een puntje).

 

21 januari; Urmie heeft met Claudia overlegd. Er zijn meerdere redenen donderdagmiddag niet bij elkaar te gaan zitten, ook niet in groepjes. Er is dan wél een gewone studiemiddag, vrij door jezelf in te vullen. De Teachmiddag gaat ook door, maar later, op de reeds geplande studiemiddag van 19 mei. De observaties in maart/april gaan ook door. In de agenda kun je zien dat vrijdag 20 mei de PCBO-studiedag 125-jarig bestaan is. Heb je vragen, mail ons dan.

 

21 januari; Jordy, de man van Ilja is positief. Ilja sterkte !

 

21 januari; Corona-meldingen:

Jahliyah, 7B   

21 januari – in quarantaine (broer is Stevie, 5B, zie 20 januari)

Ahmed, 5B woensdag naar huis, vandaag gemeld
   

 

20 januari; Anika heeft positieve zelftests, groep 6B is morgen en maandag ook thuis. Anika sterkte. Het gaat hier de hele dag door..

Nelly blijft vrijdag uit voorzorg thuis, heeft tot nu toe negatief getest.

 

20 januari; Merve begon 1 oktober 2020 bij ons. Ze is tot de conclusie gekomen dat dit werk haar niet past en ze heeft per gisteren ontslag genomen.

 

20 januari; Stoffel is positief, vanmorgen sneltest gedaan via PCBO-code. Ik werk thuis en heb alleen keelpijn. De staf is al een uurtje op de hoogte.

 

20 januari; Corona-meldingen:

Maysan, 7A  

20 januari – morgen testen GGD 

Luigiano, 7B broer positief 

20 januari – morgen testen GGD 

Stevie, 5B 20 januari
Naoufal, 6B positief 20 januari
Anouar en Zayn Mounir in quarantaine, gr 4A en 1B vanwege broer 20 januari
   
   

 

20 januari; vandaag is Kimberley afgestudeerd. Van harte gefeliciteerd ! En ze blijft bij ons werken. Hoera, wat een kanjer.

 

20 januari; volgens week dinsdag is het de laatste stagedag van Lisa bij Marga. 1 en 10 februari loopt Marja Toppen mee met Marga als onderdeel van het inwerktraject nieuwe SMW (voor de Klaver).

 

19 januari; Lara uit groep 5B is positief en moeder ook. Tweelingbroer Anas en Lina uit 8A blijven in quarantaine.

 

19 januari; gisteravond laat was er een vierde besmetting in 6A.

Direct is de volgende tekst op Social Schools gezet:

6A moet in quarantaine
Vandaag zijn twee nieuwe gevallen van Corona in de klas geconstateerd, naast de twee die er al waren. Ouders, bedankt voor het melden. De groep gaat in quarantaine, er is deze week geen les op school. Morgen komt er een online-moment en verzorgen we huiswerk. Dit volgens de regels van de GGD en Rijksoverheid. Gebruik de zelftest; u kunt er ook twee bij school ophalen. Jammer dat het zo gaat. Sterkte.

Gerry heeft zeer alert gereageerd en alles geregeld, iedereen van de klas was online in Teams bij haar en morgenochtend wordt er huiswerk opgehaald.

De 4e leerling was Dominik

 

18 januari; het onderzoek door Jacqueline Sweerts is volgens de planning verlopen, iedereen bedankt voor de inzet en deelname. De leerlingenraad sprak in de middag met haar en drie moeders namens de ouders.

 

18 januari;nieuwe Coronagevallen of -meldingen:

Ameliya 3C moeder positief 

17 januari 

Omer 3C in de kerstvakantie moeder positief 

17 januari / Omer 3 dagen afwezig 

Aysima 1C en Nisa 3 ouders positief 

18 januari 

Daylian 2A broer positief 

18 januari 

Timothy 6A positieve zelftest 

18 januari 

Marwa el Kandoussi 6A heeft klachten, moeder en baby positief, gaat testen 18 januari
Devana Paiva 6B, positief getest 18 januari

 

18 januari; let op "afscheid Stoffel" is nog steeds onder embargo, ook morgen en overmorgen :-) Natuurlijk weet de onderzoekster die dinsdag en woensdag komt waar het om gaat. Hier staat het rooster van Jacqueline Sweerts. Let s.v.p. op je beurt.

 

17 januari; nieuwe Coronagevallen of -meldingen:

Valeria Simo Pèrez, 5A

Jayley Poulino, 7A

Leilani Nunes, 1C positieve zelftest, naar de GGD

Sedrik Chaushev, 8B

(die van vorige week staan hieronder)

 

17 januari; de schilderijen van het teamuitje staan in de aula en mogen meegenomen worden.

 

17 januari; bij Onesto heeft iemand Corona, ze kunnen daardoor niet fysiek aanwezig zijn en dus de Wifi bij groep 8 en de telefoon bij Marga verbeteren.

 

17 januari; deze week is er schoolfruit: mandarijn, sinaasappel, appel.

 

17 januari; Richard van Ellie heeft een zware epileptische aanval gehad. Vorige week heeft de vader van Cheqiuta een soort tia gehad; het gaat stapsgewijs beter met hem (in Suriname).

 

17 januari; vrijdag is Lex uit groep 3C voor twee dagen geschorst wegens schelden, werk van anderen kapot maken, niet luisteren en met spullen gooien.

 

16 januari; vrijdag liet Gerry weten dat er grote zorgen zijn na een onderzoek in het ziekenhuis over Ruurd, haar man.  Vandaag hoorden we dat Ed, de man van Muriël met klachten is opgenomen in het ziekenhuis.  Jacqueline heeft komende week vier middagen zorgverlof, wegens de gezondheid van haar moeder. We wensen iedereen sterkte en spoedig herstel. Muriël is morgen afwezig, Kirsten heeft de vervanging geregeld, ook voor Jacq.

 

16 januari; Ellen is positief getest, groep 1A blijft thuis en ook Mandy werkt deze week thuis, uit voorzorg. Nürsel was zaterdag ook positief en ziek thuis. Roxanne draait groep 2B. Beterschap !

 

14 janauri; de evaluatie Sint is binnen, Ilja bedankt.

 

14 januari; om thuis te werken is 2-teken-authentica nodig. Even lastig om in te stellen. Vroeger hadden we dit ook voor de server en het heeft te maken met veiligheid en bescherming tegen hackers. Op school is dit niet nodig.

De handleiding om het in te stellen kwam pas vandaag nadat het systeem al drie dagen eerder was aangezet, lekker slim allemaal.

Hier staat de handleiding om in te stellen.

 

14 januari; Urmie heeft vanmorgen contact gehad met Monique, Angena, Rolieneke, Zeynep, Merve en Roxanne; voor allen een bijpraatmoment.

 

13 januari; de lessen op de komende woensdagen Swingend Slagwerk zullen in het speeltuingebouw zijn. Met dank aan de speeltuin. Kom op tijd.

 

13 januari; je kunt een aantal zelftesten pakken bij de kluisjes personeel op het hoofdgebouw. Maximaal 10. Twee keer per week testen is de norm.

 

12 januari; Corona is bij leerlingen.

Angena is positief getest, haar groep is morgen daarom thuis

Dyofensio is thuis in quarantaine, moeder hevige COVID

Keysjenee Randt uit groep 6A is positief en thuis

Bilal van TOS is positief getest.

Jesaya Coffy uit 2A is positief, moeder ook

Monique is positief en deze week thuis, met weinig klachten

Dawi Ridderbusch uit 2A

Jason Martina uit 2B

Jahiro 4B, in quarantaine, moeder positief

 

12 januari; vandaag liep ik met twee dames door school, zij zijn managers van CSU, het nieuwe schoonmaakbedrijf dat 1 februari deze taak overneemt van de GOM (in opdracht van PCBO na aanbesteding). Ze gaan hun best doen, info volgt.

 

12 januari; er worden jonge leerlingen aangemeld en dat is nodig voor ons leerlingenaantal. Ouders krijgen van Urmie een rondleiding, uiteraard met mondkapje.

 

12 januari; houd buitendeuren dicht bij deze lage temperaturen.

 

12 januari; to do: heb je de vragenlijst van Jacqueline Sweerts ingevuld ?

 

11 januari; het PCBO heeft plotseling ingesteld dat je voor thuiswerken 2teken- authenticatie nodig hebt. Het wordt uitgelegd in een Engels filmpje. Ik heb om een stappenplan gevraagd, vroeger gebruikten we dit ook om op de server te werken.

 

11 januari; zet minsten één keer per week een bericht op Social Schools. Sommige groepen geven iedere dag een leuke update; heel goed.

 

11 januari; Rik en Peter en Patrick van Onesto zijn zeker drie uur op zoek geweest in onze verbindingen, bij de aanleg van de Wifi was een kabeltje in de kluis in de verkeerde poort gekomen en raakte ons internet van slag, zoals je hebt gemerkt. Fijn dat alles weer werkt.

 

11 januari; ontvangen "Boeken voor de groep" 1A, 1B, 1C, 2A, 3B, 3C, 4B, Audrey=bieb

(inleveren voor 14 januari) Let op er komt een week bij, op verzoek (druk, druk, druk alweer), dus nu inleveren 21 januari. De boekhandelaar is bezig en blij, want de winkel is dicht (Barendrecht).

Wanneer een boek niet leverbaar is, kiest de boekhandel een passende vervanging.

 

10 januari; op de sGravendeel heeft Mirjam een lief konijn van de straat geplukt. Pluisje maakt het goed en staat op Facebook van de Akker en is aangemeld bij dierenvermist.

 

10 januari; morgen komt deel een van een kar met Chromebooks. We gaan in de bovenbouw afspraken maken over het gebruik ervan. Aangeschaft uit NPO-budget.

 

10 januari; enorm vervelend dat er internetproblemen zijn. De telefoon van De Akker doet het daarom ook (meestal) niet. Morgenochtend wordt verder gezocht naar de storing door twee heren van Onesto, Peter en Rick. Waarschijnlijk naweeën van de Wifi-aanleg.

 

9 januari; de moeder van Jacqueline heeft grote gezondheidsproblemen. Jacq praat er liever niet over, ze is op school, maar kan weggeroepen worden. Sterkte.

 

9 januari; 18 en 19 januari is het onderzoek in school over de opvolging van Stoffel, met iedereen is er dan een gesprek, rooster volgt, bedenk alvast eens wat je wil zeggen. Je krijgt morgenmiddag een mailtje met een eerste enquête van de onderzoekster Jacqueline Sweerts; graag invullen uiteraard.

 

9 januari; Merve is nog ziek.

 

9 januari; op school is alles in orde. Zet morgenochtend je kachel even op de juiste stand. Er is in de vakantie op de Millinxstraat nieuwe Wifi aangelegd. De inlog is niet veranderd.

 

7 januari; de puinhoop voor de school bij de sGravendeel is gemeld bij de Gemeente. Hopelijk is het maandag weg of aan de beurt.

 

3 januari; de school gaat weer open 10 januari, zie nieuwsflits-po-3-januari

 

     Zoek je oude Mededelingen, ga dan naar  Oud