Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 
 

 Mededelingen team 2005

 

27 december; tijdens het laatste Akkerkerstfeest is het bedrag voor Pakistan opgelopen van € 232,56 naar  € 533 en wat centen.

 

20 december; op woensdag 21 december is de school tot 18.00 uur warm en op 22 december tot 23.00 uur, vrijdag tot vier uur.

 

20 december; lees het Kerstdraaiboek

 

19 december; uiterlijk 20 januari komen er nieuwe parkeerkaarten, ditmaal in een andere vorm, tot die tijd blijven de kaarten van 2005 geldig ! Lees de handleiding die er bij zal zitten.

 

19 december; er komt een lijst op het prikbord waarop vragen over de computer en de computerprogramma's worden geïnventariseerd, als voorbereiding op de vergadering van 7 februari 2006.

 

15 december; langs deze weg even een overzicht van afwezige kinderen rond de feestdagen. We zijn niet blij met hun afwezigheid, maar in de meeste situaties is er sprake van begrip na het aanhoren van een verhaal. Lees eventueel Lucas 2 nog eens.

Extra verlof is er voor de volgende kinderen:
10 dagen geoorloofd verlof, de overschrijding ongeoorloofd.

Is een kind nog geen vijf jaar dan is er geen sprake van ongeoorloofd, want dan geldt de leerplicht nog niet.
Bilal Hussain, groep E van 11 december t/m kerst
Melissa Dollart, groep A begint 9 januari 2006 op school
Quiron Sprockel, groep 3A van 15 december tot kerst
Chewenne Dixon, groep B van 9 december tot 9 januari 2006
Sarper Demiralp, groep 4B van 20 december tot kerst
Nida Ditta, groep 6A van 23 december tot max. 20 januari 2006
Soufian Idrissi, groep 7A van 16 december tot kerst
Kasav, Zaheeb en Amrein Sury, groep 7B, 3B en D waarschijnlijk tot 2 weken na kerst
Keanni Burke, groep 5B van 14 december tot kerst; volledig ongeoorloofd.
Donneque Vrede, groep 6a van 30 november tot + 18 februari
Leerplicht wordt op de hoogte gehouden en in de helft van de gevallen volgt nog een goed gesprek, al dan niet gevolgd door een bekeuring, maar dat is niet aan ons.


De volgende kinderen zijn zoek en gemeld bij leerplicht:

Komal Ishtiaq, groep 4A

Arouma Ishtiaq, groep E
Melissa Salimova, groep D
Baly de Windt, groep B
 

Heb je aanvullingen of vragen dan horen we dat graag.

 

14 december; aanstaande woensdagmiddag 21 december is de server plat. Er worden op verschillende plaatsen in de school verbeteringen aan de ventilatie aangebracht, de serverkluis moet daarom helemaal leeg en alles wordt enkele uren afgekoppeld, vanaf 12.00 uur. 's Avonds hopen we alles weer draaiend te hebben.

 

13 december; er is bericht dat de nieuwe werkstations het nu doen, dus ook de groepen kunnen inloggen. Test het eens uit en meld wat je mist svp.

 

13 december; ouders van de kleutergym moeten zich opnieuw inschrijven voor 2006, door diverse mutaties en wegblijvers is men de draad kwijtgeraakt. We hopen weer op een positieve en massale deelname.

 

13 december; Cynthia, Rachel en Victor zijn ziek, dank aan de vervangers en beterschap voor allen.

 

13 december; je kunt onder je eigen naam inloggen op de nieuwe PC's, alles voor leraren werkt nu als het goed is. Voor groepen en leerlingen zal dat woensdag het geval zijn. De nieuwe Outlook is een voor- en nadeel van de voortschrijdende techniek, het moet even wennen...

 

12 december; er zijn nieuwe koffie- en theekannen aangeschaft. Gebruik deze kannen svp ook voor je klas. We willen voorkomen dat leerlingen zich branden aan hete vloeistoffen. Leerlingen geen koffie of thee laten halen svp, we hebben er slechte ervaringen mee.

 

10 december; de instellingen van de kachel op het hoofdgebouw zijn enigszins verbeterd en aangepast, je kunt zelf met thermostaatknoppen je temperatuur regelen. Hou deuren tijdens buitenactiviteiten gesloten of op een kier svp.

 

8 december; de nieuwe computers worden neergezet. Je krijgt een seintje wanneer je ze kunt gebruiken. Monitors volgens (niet in alle gevallen een nieuwe). Wanneer je voor het eerst inlogt moet een computer je even herkennen en krijg je enkele vragen, een volgende keer slaat de computer dat weer over (met name wanneer je Outlook gebruikt).

 

7 december; vrijdag 9 december heeft de fam Valstar (Tamir, Dennis, Marlon, Afrash)

een feest en zijn deze kinderen met toestemming afwezig (opa en oma 55 jaar getrouwd).

 

7 december; bij het ophangen van spullen svp geen kozijnen beschadigen.

 

7 december; wanneer je via TS in ESIS wil kijken, kun je een inlogsetje krijgen, vergeet niet af te sluiten, dat geldt voor alles bestanden op de server, log uit via de knop Start en Log Off. Bestanden die niet afgesloten zijn, zijn voor een ander niet te gebruiken.

 

1 december; geef svp ieder kind een Akkernieuws op de dag van verschijnen (zoals morgen, met nieuws over Sint)

 

1 december: het was pas in het nieuws: scholen stoken zich arm. Gaarne deuren tijdens pauzes en buitenactiviteiten dichtdoen, dan blijft het binnen warm.

 

1 december; de kaartjes voor de Kunsthal zijn besteld, binnenkort in je postvak.

 

29 november; wegens problemen bij het onderhoud geen toegang tot de server vanaf buiten helaas. Over de Kunsthal: gratis kaartjes voor Chaplin van wethouder Geluk, meld je aan bij stoffel. Server doet het inmiddels weer ! En de mail ook !

 

28 november; in verband met de mailobstipaties kun je nog even Kunsthalkaartjes bestellen, zie je mailbox.

 

28 november; kun je vanaf huis niet inloggen, dan de volgende tip:

gebruik deze link http://mail.cbsdeakker.nl/tsweb

Is de knop verbinden niet actief en zie je een gele balk bovenin je scherm,

rechtsklik daar dan op en geef toestemming een active-X-bestandje te installeren.

Daarna zou het steeds weer moeten lukken.

 

28 november; Khoa is met de server bezig, soms staat de mail even stil.

 

28 november; zie foto van Rachel en Guido op de Akkersite !

 

28 november; Najiha en Hamid hebben een zoon ! Het kaartje hangt nu op het prikbord.

 

Imrane

Geboren om 14.00 uur, de trotse moeder belde al een half uur later zelf naar school.

3070 gram en heel mooi. Alles oké. Gefeliciteerd !

 

24 november; de schilder is bijna klaar, Johnny heeft vrolijk en keurig gewerkt. Dank voor uw geduld. Hulde aan de gordijnennaaister. De chef der schilders verblijdde ons met een doos chocoladebonbons die a.s. dinsdag bij de BOUWvergadering zal worden aangeboden.

 

24 november; Jop heeft een brief opgesteld over de slechte kwaliteit van de Grote-Reis-banden. De reactie van de uitgever: jullie krijgen alles op DVD en wel GRATIS !

Goeie actie van Jop !

 

24 november; je las het al in Akkernieuws:

Betekenis van de letters behorende bij de uitslag van de CITO toetsen:
Niveau A: goed tot zeer goed
Niveau B: ruim voldoende tot goed
Niveau C: matig tot voldoende
Niveau D: zwak tot matig
Niveau E: zwak tot zeer zwak

Dit zijn de officiële Cito-woorden

 

21 november; na een forse inspanning van verschillende partijen staan nu de klokken aan de buitenkant van de school precies goed. Ook de automatische bel is aangepast. We roepen iedereen op alle klokken goed te zetten en vervolgens begin, pauze en einde goed in te regelen.

 

21 november; er is een commissie ingesteld die gaat kijken of de leesmethode in groep 3 geheel of gedeeltelijk vervangen gaat worden in augustus 2006. De leden van deze groep zijn: Cora (voorzitter), Angelique, Joyce en Lilian. Dit omdat delen van de methode door intensief gebruik aan vervanging toe zijn.

 

21 november; in het rapport hoort een Voorwoord te zitten. Kijk het even na, er komt een stapeltje in de koffiekamer te liggen. Woensdag komt dit voorwoord in Akkernieuws, zodat men het ook thuis kan lezen.

 

17 november; het rapport is geproduceerd. Je krijgt voor ieder oudste kind een brief om bij het rapport uit te reiken. Deze gaat over de stand van zaken ten aanzien van het schoolgeld. Je krijgt een briefje voor je eigen administratie van Corrie met een lijstje nog-niet-betalers. Wie daar niet opstaat heeft dus al wél betaald.

 

dit huis op funda.nl

postcode 3078WD

Rara wie woont hier in 2006 ? Ellie & friends !

 

14 november; er is dinsdag geen  teamvergadering, de punten gaan naar 6 december (sexuele opvoeding, feedbackprotocol, etc)

's Avonds is er computercursus in aanwezigheid van Yang, Jop, Rinaldo en Stoffel die dan ondertussen problemen proberen op te lossen in het MPH. Meldt het even als je thuis andere inhoud van je schoolmappen ziet dan op school, het moet nu synchroon lopen.

 

12 november; de server was even down i.v.m. onderhoud, nu doet hij het weer. Stuur een mailtje naar Stoffel als je thuis niet kunt inloggen, we zullen je een bestandje sturen dat nodig is voor de verbinding. 

 

11 november; het telefoonnummer van Keziban en Ümüs is gewijzigd, kijk in je Outlook bij Openbare mappen in Alle openbare mappen en dan in Collega's en je ziet het nieuwe nummer. Daar houden we alle wijzigingen bij, dus niet in een Geel Boek.

Waarschijnlijk zie je daar ook Oudcollega's nu, in een ruim aantal. Dank aan Corrie voor het bijhouden en organiseren.

 

11 november; Yang en Khoa zetten alles op alles om binnenkort de computerboel op orde te hebben. Ze werken in het weekend door en zijn zich bewust van alle probleempjes. Nog voor de sterfdag van de Sint komen er nieuwe computers ter vervanging van verdwenen of bijna afgeschreven exemplaren. In de aula, op de nieuwe plank in het hoekje komt een extra algemene supercomputer waar je o.a. DVD's kunt kopiëren (illegale activiteiten verboden). Het backupsysteem wordt vernieuwd. In het MPH gaan we werken met Illusion, een programma dat de computer na het uitzetten helemaal terugzet in de oorspronkelijke stand, zodat je geen picto's hoeft te gaan zoeken, enz.

 

11 november; als school bezitten we een antivirusprogramma dat soms wordt uitgeleend. Het blijkt dat na een keer of 6 uitlenen alle 52 licenties ervan nu op zijn. Dat is dus wel hard gegaan... Volgende keer doen we dat anders; dat van die limiet is nu pas boven water gekomen. In kantoor is inmiddels wel een kraakcode bekend, maar liever werken we legaal en krijgt ieder het deel wat hem/haar toekomt.

 

11 november; op 16 november aanstaande komt de glazenwasser het hele gebouw vanbinnen en vanbuiten wassen en zemen. Gaarne dan de vensterbanken leeg en alles van de ramen halen en nog geen (sint)schilderingen aanbrengen tot die tijd svp.

Lees ook het mailtje van Janet over het ontherfsten en sierklazen.

 

11 november; een vader van leerlingen van school is donderdag overvallen in de Heinenoordstraat en is al zijn papieren en geld kwijt en heeft emotionele schade. Dat was rond 18.00 uur. Wees alert. Dit voorval is op hoog niveau besproken vrijdag jl. en de politie is actief. In het MTO hebben we het elke week over de ontvangen signalen en wat ermee te doen. We streven naar openheid en een normaal straatbeeld.

Nog wat openheid: de overvallen persoon bleek later geenszins brandschoon en bekend in 't wereldje.

 

4 november; tussen 16 en 19 uur liep Stoffel met 3 SG's (Chris Kalden SG LNV, Drs. J.W. Oosterwijk SG EZ, Drs M. Sint SG VROM) door de wijk en kreeg een ongekende kans de geschiedenis van de wijk en de problematiek in de klassen te beschrijven. Daarbij is in dit geval al het positieve geschrijf in de kranten even op het tweede plan gezet en de problemen op de eerste plaats. Samengevat: hoe gaan we ervoor zorgen dat onze Voorschoolkids niet in een Millinx$ysteem terechtkomen.

 

2 november; op het prikbord hangt een informatieve folder van de GGD met het hele aanbod van dat instituut erin beschreven.

 

2 november; bij de telefoonrekening zien we soms een onregelmatigheid, zo mogelijk wordt die dan nagetrokken. Bel zuinig svp.

 

2 november; er zijn veel strookjes binnen om vrij te vragen voor het suikerfeest, je kan ze inzien in kantoor, soms gaat een familie naar Groningen en krijgt dan twee dagen vrij, maar dat hoeft niet bekend te worden.

 

2 november; de witte drukknop op het apparaat bij Ineke functioneert als bel, bij vergaderingen e.d. zul je het vertrouwde geluid weer horen

 

2 november; a.s. maandag start een actie die tot en met Kerst doorloopt, voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan. Er komt materiaal om met een pringelsbus een collectebus te maken. Info bij Hinke en Nelly.

 

1 november; internet lag drie dagen plat, er was storing bij de KPN, deze is nu opgelost, alle mail is weer doorgestuurd, dus die hoef je niet opnieuw te versturen. Je kunt weer inloggen vanaf "buiten".

 

1 november; Topscore is verhuisd, naar een portocabin aan de Wevershoekstraat. Het wachten is op aansluiting van het water en dan gaat men weer aan de slag.

 

1 november; vanuit het zorgoverleg: de leerkracht is verantwoordelijk voor iedere leerling, graag eerst zelf actie ondernemen op regelmatig verzuim of probleem(pje) of signalen, bijvoorbeeld door even te informeren bij ouders. In tweede instantie de Zorg-groep aanspreken: Wilma, Angelique, Mieke, Ineke, Stoffel.

 

1 november; Berichtje van Wilma, op haar verzoek:

Op 28-10-05 ben ik van Arno gescheiden.
Voortaan ga ik weer door het leven als: Wilma Los.
Ik blijf voorlopig naast Suzanne in de Boreelstraat wonen maar mijn postadres wordt:
Weidezoom 7
2841 SP Moordrecht
Mijn mobilenummer blijft: 06-51704235
Mijn e-mail op school wordt: Wilma.Los@CBSdeAkker.nl

(over ongeveer één week)
Mijn e-mail privé luidt: wilmalos@hotmail.com

 

27 oktober; lees het Jaarverslag van de MR

 

27 oktober; er is een site over Puk en Ko, oftewel Ko-totaal, zie de startpagina personeel

 

27 oktober; volgende week is het Oogstfeest, geef svp brieven vlot mee als ze in je klas komen. Praat erover met je kids en verzamel maandag en dindsdag het fruit.

 

27 oktober; aanstaande dinsdag gaat Shaidel met de taxi naar het HEI-project. WSNS heeft dat geregeld, nadat men hoorde welke taak wij op ons namen. Alle halers en brengers hartelijk dank !

 

24 oktober; augustus 2006 staat er veel te veranderen achter de financiële schermen.

Lees hier de notitie lumpsum van stoffel

 

23 oktober; in de vakantie zijn de nieuwe kozijnen in alle lokalen door de schilders geschuurd en is er in de kamer van Ellie een nieuw kozijn geplaatst. Ook is er aan de telefoonmast gewerkt. Vandaag wordt de school schoongemaakt. Het meubilair was afgedekt met plastic, dus het kan zijn dat je klas er anders uitziet dan dat je hem voor de vakantie achterliet. In de komende dagen/weken wordt je kozijn geschilderd. Dit is waarschijnlijk de laatste grote klus voorlopig.

 

17 oktober; de ICT-werkgroep is op zoek naar gebruikte diskettes, die worden leeggemaakt en weer uitgedeeld. Heb je er nog liggen, doe Rinaldo en Jop een plezier.

 

14 oktober; weer veel gedoe om een zendmast. Geen hobby van Stoffel, geen project van de overheid, maar verhuur van de locatie via PCBO in de wetenschap dat het ons allen veel goeds&profijt brengt dat andere scholen niet kunnen verwerven (tip: ga op een ADV-dag op een andere school meelopen)

 

13 oktober; op 22 november is er een feestmaal, zie jaarplanning

 

13 oktober; er komt binnenkort weer huiswerkbegeleiding voor kinderen van groep 6, 7 en 8 op de woensdagmiddag in het MPH, door de SWA (zoals vorig jaar). Medewerking door de school is toegezegd, deze zal bestaan uit wervingsactiviteiten.

 

13 oktober; groep 6 en 8 wisselen van gymtijd morgen, groep 8 is om 14.30 uur uit.

(groep 7 viert de verjaardag van Mirjam mee)

 

13 oktober; sluit je raam, haal je scherm op, doe je licht & computer uit en schuif je bordje op afwezig bij vertrek. Dat scheelt andere collega's geloop, geschuif en dergelijke

In de woorden van Frank: doe op school alsof je thuis bent...

 

13 oktober; in de vakantie worden de rode binnenkanten van alle lokalen aan de kant van de Millinxstraat blauw geverfd. Maak svp de kozijnen leeg, schuif tafels en kasten van het raam weg.

 

10 oktober; aanstaande woensdag komt Marko reparatiewerkjes uitvoeren aan enkele meubels (buiten de klas). Hou er svp rekening mee.

 

10 oktober; gezien het aantal inschrijvingen verwachten wij na de Kerst een zesde kleutergroep te gaan starten. Het aantal kleuters moet dan boven de 110 uitkomen. De directie is bezig met een stappenplan (wie, wat, waar en wanneer).

 

10 oktober; iemand die vaak als laatste vertrekt, gaat vaak weer terug de school in om ramen dicht te doen; ook van het speellokaal. Wil iedereen zelf afsluiten svp.

 

10 oktober; Maronela is in dienst bij een andere werkgever, genaamd Maatpak. Deze werkgever heeft de Akker gevraagd of Maronela een half of een heel jaar ingeleend kan worden. Dit kan, dus dat is goed nieuws voor Maronela en de onderbouw, gefeliciteerd !

 

5 oktober; op 1 oktober heeft onze school 246 leerlingen, 14 méér dan vorig jaar.

 

5 oktober; Cynthia is ingezet voor RT-kleuters groep 1, meestal in de bieb.

 

29 september; soms gaat iets stuk of zit iets verstopt, graag snel melden in kantoor, het siert je als je een ongelukje zelf meldt.

 

29 september; de CD's "Kom Zing Mee" deel 2 en 7 zijn aangeschaft. Te bevragen bij Jop

 

28 september; binnenkort gaat de kachel weer branden, in de Millinxstraat is achter de schermen zeer veel pomp- en regelwerk vervangen. Het is niet meer mogelijk de kachel extra langer te laten branden, dan na overleg met de directie. De dinsdagvergadering is als vaste tijd nu ingepland.

 

28 september; ter vervanging van Taalplan op de computer komen er drie delen WoordenSTART van Ambrasoft; binnenkort beschikbaar. Naar school, In het huis en Vandaag is het feest, zie www.ambrasoft.nl. Prentenboeken zijn bij Astrid.

 

20 september; alle uitgaven van het vorig schooljaar zijn op een rij gezet en er is een nieuwe begroting opgesteld. Bekijk het overzicht hier. Werkgroepen kunnen zien waar ze aan toe zijn.

 

19 september; er is een nieuwe versie van De Wereld in Getallen geïnstalleerd op alle computers. Kijk svp of deze werkt. Allerlei technische problemen moeten hiermee verholpen zijn. Zie je geen koppeling, vraag dan Dennis en Ömer waar die zit. Je kunt ook een koppeling krijgen -op verzoek- naar het programma van een groep lager of hoger.Voor iedere groep is één boekje met een korte handleiding.

 

19 september; zie de brief van schoolkrantcommissie bij schoolkrant. Toelichting op de vergadering morgen.

 

16 september; op 27 september begint de computercursus van Jop en Rinaldo weer. In het Ecentrum, dus zonder veel gesjouw. Ga mee met je tijd en begin bij de startercursus (boek van Scheidegger en tzt examen doen voor het diploma DRO); of ga door met een cursus Excel en Powerpoint. In deze digitale wereld kun je niet zonder deze kennis, bovendien ontmoet je er je collega's eens in een andere setting. Aanbevolen dus !

De school investeert in deze nascholing inclusief licht diner, het kost je niets, alleen wat tijd.

 

14 september; 10 van de 11 cursisten aanwezig op woensdagavond in het Ecentrum, morgenochtend weer 10 !!  Ook de kleutergym hedenmiddag was een feest qua inschrijving en opkomst. Leve de Brede School.

 

14 september; er is een serverstoring, we werken aan de oplossing

 

11 september; het PCBO peilt de belangstelling voor een bijeenkomst over pensioen en alles wat ermee samenhangt, vul eventueel je naam in op de lijst op het prikbord.

 

11 september; Lilian heeft de boekenkeuzelijst opgehangen; kies een boek voor je groep i.v.m. de boekenweek.

 

7 september; Cok Bakker komt definitief vrijdag langs op school en ook in de klas. Hij gaat ons begeleiden in het SIB-traject en is nieuwsgierig naar ons onderwijs, gaarne je gastvrijheid.

 

7 september; lees Akkernieuws, twee cursussen in het Ecentrum zijn dik bezet !

 

7 september; een familie heeft Nederlandse paspoorten gekregen ! Geweldig.

Neem even je geduld, pak wat te drinken en klik hieronder naar een NOVA-pagina en start het filmpje.

NOVAreportage over een bekende familie  (koppeling werkt niet meer)

 

3 september; aanstaande maandag (5 sept) is Alexander er niet wegens een werkweek op zijn andere school.

 

3 september; zet je eigen ADV in je agenda svp, zie hierboven de Weekplanning

 

1 september; er zijn nu redelijk wat aanmeldingen voor een ouder-computercursus, volgende week krijgen de ouders bericht over indeling en start. Bedankt voor het aanprijzen.

 

1 september; er is een uitnodiging in de maak voor de ouders van groep ABCDE om weer in te schrijven voor de kleutergym. Zie voor de werkwijze de folder zelf. De aanmeldingen svp verzamelen bij Astrid, 12 september komt Monique ze ophalen.

 

1 september; groep 5, 5/6 en 6 gaan van 11.00 uur tot +15.30 uur naar de wereldhavendagen. De honkballes van deze groepen schuift een week op (de honkballer ging door zijn rug)

 

1 september; op vrijdag 2 september komt 2ekamerlid Jan de Vries bij ons lunchen en praat Stoffel met de ID-ers over hun werk. Rondleiding door de school en parkhuis.

 

1 september; woensdag 7 september bestaat de buurtpost naast de school 10 jaar en is er een receptie van 12.00 tot 14.00 uur. De uitnodiging hangt op het prikbord. Er zijn ook activiteiten voor kinderen en de hele middag feest. Het is een goed idee onze buren hiermee geluk te wensen door even langs te gaan.

 

29 augustus; vandaag zijn Ömer en Dennis hun ICT-stage op onze school begonnen. Zij verlenen de gebruikelijke service.

 

29 augustus; op de bouwvergadering ontvang je de girokaarten voor het schoolgeld voor ieder oudste kind uit je groep, deze kun je dinsdagavond uitreiken.

 

29 augustus: zet tijdens de ouderavond je computers aan en maak reclame voor de computercursus, formulieren bij kantoor.

 

29 augustus; de kaartenkast is keurig opgeruimd en in orde. Victor gaat voor school wat oude kaarten op de digitale markt verkopen. Hou de boel netjes svp en gebruik de kaarten zeker wél, binnenkort een overzicht op de deur.

 

29 augustus; morgen is er bouwvergadering, geen team dus. We zullen een lijstje ophangen voor de warme hap tussen 18.00 en 18.45 uur voor wie wil.

 

25 augustus; Najiha heeft na overleg met de bedrijfsarts het dringende advies gekregen voorlopig te stoppen met werken.

 

24 augustus; het internetprotocol voor leerkrachten, leerlingen en Ecentrum-cursisten hangt ter inzage op het prikbord.

 

24 augustus; studiedagen en -middagen SIB zoals 27 september zijn bedoeld voor alle teamleden.

 

24 augustus; geen computers verplaatsen svp. A.s. maandag beginnen twee nieuwe ICT-studenten zoals Avi hun stage. Gebruik je stoelen en tafels. Diverse trage PC's worden binnenkort vervangen.

 

24 augustus: over de Blijdorpkaart: je kunt een les aanvragen, die hoort bij je bezoek. De eerste groep die vervolgens zal gaan krijgt de abonnementskaart aan de kassa.

 

23 augustus; de school heeft van de CED een speciale pas ontvangen die nodig is om het informatiecentrum aan de Dwerggras te betreden, waar bijvoorbeeld alle onderwijsmethodes te bekijken zijn. De pas is in kantoor te leen.

 

23 augustus; voor zowel hoofdgebouw als dependance is een box met knutselboekjes aangeschaft om wat inspiratie op te doen.

 

23 augustus; een uitgebreide lijst wensen en klachtjes is doorgegeven aan de technische dienst. Actie volgt.

 

20 augustus; ten aanzien van de Sociale Competentie is een jaarplan opgesteld door de Taakgroep Zorg. Deze is inmiddels te vinden bij Sociale Competentie in het Geel Boek.

 

20 augustus; voor het personeel is Norton Works 2005 beschikbaar, zie de uitleg hierover voor de thuiscomputer. 29 augustus starten twee ICT-boys om het werk van AVI te doen.

 

19 augustus; het Ecentrum is geopend met ballonnen, het was echt feestelijk, bedankt, zie de site voor het verloop van de wedstrijd.

 

19 augustus; de computertafels staan nu allemaal klaar en kunnen gebruikt worden, ook enkele reparaties aan het nieuwe meubilair zijn uitgevoerd.

 

19 augustus; de school raakt steeds opgeruimder en dat is een prettig gezicht.

 

19 augustus; er is een laatste bestelling binnen die wordt maandag verspreid, veelal mappen, boeken, speelmateriaal van duurzame aard.

 

15 augustus; schrijf je computerklachten in de map, er wordt achter de schermen aan gewerkt.

 

15 augustus; het BredeSchoolplan van onze school is goedgekeurd, we ontvangen de maximale subsidie, die gaat onder andere naar Makker, kleutergym, ouderactiviteiten, etc.

 

12 augustus; met ingang van maandag werken we met een automatische bel, die is in de vakantie geplaatst.

 

12 augustus; op 19 augustus opent wethouder Geluk het E-centrum.

 

12 augustus; Cynthia start weer met werken, voorlopig therapeutisch, als klassenassistente van Rachel. Er is iedere week een voortgangsgesprek.

 

12 augustus; het gaat goed met Najiha, ze is uitgerekend op 12 december. Wegens beperkingen gaat ze 2 uur per dag, behalve op woensdag, op advies van de bedrijfsarts, werken in groep 3.

 

12 augustus; we namen vandaag afscheid van Miranda, Miranda heeft een andere baan in Den Haag. Mieke volgt haar op. Mieke werkt op de hele dinsdag en op woensdag- en donderdagmorgen (soms afwijkend, in overleg met de Groen van Prinstererschool waar ze ook werkt)

 

12 augustus; welkom op school ! Drie parkeerbonnen in één ochtend: wees gewaarschuwd.

 

5 augustus; op 12 juli is Rinaldo geslaagd voor zijn rijbewijs. Gefeliciteerd !

 

27 juli; de Jaarplanning is uitgebreid met alle ADV's, zie Geel Boek.

 

22 juli; om 3.06 uur is Sem Francis Andy geboren, zoon van Joyce en Dagmar.

Sem weegt 3215 gram. Gefeliciteerd !

 

5 juli; we wensen Rinaldo veel succes met zijn rijexamen op 12 juli !

 

4 juli; iedereen heeft dit jaar al zijn ADV opgenomen, een enkeling neemt een dag mee naar komende cursus.

 

1 juli; het papieren Geel Boek is half klaar, hierboven al helemaal !

 

1 juli; er zijn leerlingenlijsten in de vakken gedaan.

 

1 juli; op het prikbord hangt een plantenrooster, dank aan de deelnemers.

 

1 juli; er is beduidend meer stabiliteit in het leerlingenbestand dan andere jaren en collega's vertellen spontaan over betere resultaten (bij Cito) dan ze voorheen gewend waren. Dat geeft een goed gevoel.

 

1 juli; de bestelling is binnen, in de eerste schoolweek komt nog een zeer groot deel binnen, vooral zaken die je niet "opmaakt".

 

30 juni; voor de vakantie gaarne de dossiers in de kast, lichten en computers uit, computers mogelijk afdekken en toetsenborden op zijn kop leggen (dan valt de stof eruit), bovenkanten van kasten leeg en vensterbanken. Al het meubilair op zijn plaats laten, de vloerenploeg gaat voor je sjouwen. Deuren op slot (de laatste week een probleempunt) en het alarm erop.

 

29 juni bijgewerkt; de volgende kinderen gaan eerder met vakantie: Prithiwi Matabadal 30 juli-19 augustus de enige die later terugkomt dus, Melissa en Ilayda Acar vanaf 23 juni, Yunus Emre en Nazife Sahan vanaf 24 juni, Kayra Karabudak vanaf 29 juni, Burak Sahan vanaf 24 juni Youness en Olaya Mehdi vanaf 28 juni, Ahmed en Mahammed Hajji vanaf 18 juni, Gordell Winklaar vanaf 23 juni. Rogerline is vanaf 23/6 naar Curaçao wegens omstandigheden, 28 juni gaat Emirhan weg en ook Nuh, 30 juni gaan Sakdeep en Randeep, 1 juli is Fatma en Mohammed-Ali weg en ook Samiya. Meestal is de datum de vertrekdag, dus zijn ze er dan niet meer. Alle Yilmaz-kids met ingang van woensdag, Leroy donderdag 12.00 uur, vrijdag familie Jabeur en Samiya, en ook Alemdar.

 

29 juni; van het boekje Dit is Onze School zijn op verzoek meer exemplaren te verkrijgen in kantoor, het boekje is nadrukkelijk bedoeld voor intimi en niet voor ouders van kinderen van school (de ouders die wij tot de intimi rekenen zullen er wel een krijgen, met een toelichting wat betreft onze privé-gevoelens, ik denk aan onze MR-moeder)

 

29 juni; het Geel Boek is compleet en beschikbaar op het Internet, je komt er met de link hierboven (ook via andere wegen; tip: zet die bladzijde in je favorieten of als snelkoppeling op je bureaublad)

 

27 juni; Sabine komt niet in groep A, ze gaat op een andere school werken. De directie heeft een volgend gesprek gehad met Maartje, vandaag was er een proefles op haar school en wordt ze aangesteld -in ieder geval voor de periode zwangerschap Joyce- morgenmiddag is ze bij ons op school en morgenavond ook !

Groep A heeft donderdag en vrijdag a.s. al vrij.

 

26 juni; er zal tussen rapport en musical een Turkse hap verzorgd worden.

 

25 juni; ons voorstel betreffende het komende zwemrooster is geaccepteerd door het zwembad en dat geeft lucht in het ADV-rooster.

 

25 juni; Lotte heeft een school-emailadres&account en is opgenomen in het schooladresboek.

 

25 juni; allen de hartelijke groeten van Idelet, ze werkt de hele vakantie door.

 

21 juni; bestel tijdig nieuwe rapporten bij Jop

 

21 juni; de klassenverdeling is aangepast en komt vanavond in het digitale Geel Boek.

 

21 juni; alle kleutergroepen zijn naar een speciale zwemles geweest. Er kwamen heel veel positieve reacties !

 

21 juni; Maronela gaat morgen naar Curaςao

 

21 juni; Rabia, de stagiaire van Ellie, is er donderdag voor het laatst.

 

13 juni; de kleuters gaan een half uur zwemmen, op 17 juni groep B om 12.00 uur, groep C om 13.30 en groep E om 14.00 uur en op 21 juni groep D om 9.00 uur en groep A om 11.00 uur. Wanneer het in een pauze valt mogen ze de extra tijd eerder naar huis.

 

13 juni; woensdag komt de klassenverdeling in Akkernieuws en kun je er even over praten.

 

13 juni; de school wordt langzamerhand helemaal blauw.

 

13 juni; foto's van de sportdag staan op Y bij beeldmateriaal.

 

13 juni; de schoolkrantcopy-lijst wordt spoedig opgehangen.

 

13 juni; op 28 juni is er half acht musical, half negen pauze en iets na half tien het jaarbesluit. Partners zijn hierbij hartelijk welkom.

 

Uitslag DRO 1  
 
D.E. Kraets 9,4
E. van der Sluis- De Waal 8,4
S. Boot 9,7
U. Gecgel 8,8
J.E. Kraets 9,2
N.J. Boot-Klapwijk 8,6
M.W. Schiereck 9,1
C. Kros 8,4
A. Mathoera 8,8
P.J.C. van Felius 9,1
89,5   gemiddelde 8,95

 

10 juni; Patrick heeft een baan op de school waar hij nu werkt. Wij hebben dus een vacature in groep A (voorlopig zo lang het zwangerschap van Joyce duurt)

 

10 juni; wanneer je wilt kun je je aanmelden voor dinsdagavond, zie je mail. Dit is het programma:

De OSKAR-uitreiking: Van harte welkom!! De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 14 juni a.s. in de Burgerzaal van het stadhuis, coolsingel 40 te Rotterdam.
Het programma ziet er als volgt uit:
19.30 – 20.00 inloop, hapje, drankje en muziek
20.00 – 20.10 opening door de voorzitter Suzanne Mulder
20:10 – 20.30 videoclips van de genomineerden
20.30 – 20.45 jury voorstellen en toelichting keuze
20.45 – 21.10 OSKAR-uitreiking door de wethouder Geluk
21.15 – 21.20 afsluiting door de avondvoorzitter
21.20 – 22.00 uitloop, hapje, drankje en muziek
Wij hopen op een leuke en inspirerende avond.

 

8 juni; volgende week komt er bij Akkernieuws een Anti Agressie Protocol, ontwikkeld door de samenwerkende besturen in Rotterdam. Het protocol hangt op het prikbord, neem er kennis van. Middels dit protocol beloven we respectvol met elkaar om te gaan en eventuele conflicten te laten eindigen bij een oplossing.

 

7 juni; de beveiliging van de site werkt nu. Wanneer je een beveiligde bladzijde opvraagt, wordt er om een inlog gevraagd. De gegevens krijg je per mail. Wanneer je een vinkje bij Remember my login of Onhoudt dit password zet, dan wordt het heel gemakkelijk om in te loggen. Van tijd tot tijd kan het wachtwoord veranderd worden.

 

6 juni; er wordt gewerkt aan een betere beveiliging van de Akkersite, de mededelingen en andere bladzijden die alleen voor het personeel van de school bedoeld zijn -het digitale Geel Boek- komen achter een wachtwoord te staan, zodat niemand zonder kennis van het wachtwoord erbij kan komen. De mededelingen gaan nu even via de mail en je wachtwoord voor het Geel Boek kun je binnenkort verwachten. Binnen school kijk je op de nieuwe site, buiten school op de oude (zonder deze nieuwe mededelingen).

3 juni; Corrie heeft keihard gewerkt en alle bestellingen zijn de deur uit.

3 juni; Vanessa uit groep 8 is van school. Moeder loopt rond in de wijk en mag niets weten.

1 juni; kijk eens op de E-centrumsite, de open dagen verlopen dan druk, en dan rustig.

1 juni; de computerbladen gaan bij nader inzien nergens aan de muur geschroefd worden, ook hier wordt het beleid bijgesteld. De bladen krijgen alle blauwe poten en een frame, zie voorbeelden bij Astrid, Prisma, etc. Het duurt nog even voor de onderdelen binnen zijn.

1 juni; op 2 juni 9.00 uur worden de kasten opgehaald. Hoera !

1 juni; diverse POP-formulieren vind je op de Y-schijf in de map Formulieren/Leerkrachtvaardigheden.
 

31 mei; met veel hulp van Corrie, Wilma en Angelique (bedankt !) is de Jaarlijkse vragenlijst primair onderwijs 2004-2005 van de Inspectie van het Onderwijs heden compleet ingevuld en verzonden. Er werd gevraagd naar aantallen en opbrengsten op alle gebied.

 

30 mei; het voorstel klassenverdeling staat op je mail.

 

30 mei; de onderbouwsportdag is op verzoek een week vervroegd, zie de weekplanning.

 

27 mei; in overleg met de Prismajuffen, het MTO, het Bestuur PCBO en ook DSO is besloten dat dit ons laatste Prismajaar is. De Prismaklas heeft geen instroom meer, de kinderen die erin zaten kwamen in de helft van de gevallen niet in aanmerking voor de (extra) subsidie. Via Prisma kwamen ook veel probleemleerlingen binnen. Het sluiten van de Prismagroep heeft geen formatieve gevolgen. De juffen krijgen een andere plaats in de organisatie.

 

26 mei; in de leskist van de SKVR voor de kleuters ontbrak de CD. Deze is vandaag op de post gegaan. De kist mag hier nu blijven tot 28 juni. Sorry voor het ongemak aldus de SKVR. Op 27 mei is de CD binnengekomen.

 

26 mei; aanstaande dinsdag 31 mei verwachten we om 15.45 uur alle teamleden en assistentes voor de vergadering. Stukken volgen. Assistentes hebben voorafgaand ook BIG !

 

23 mei; alle POP's die bij de directie zijn ingeleverd zijn bekeken en goedgekeurd. Schrijf zelf in voor een cursus als daar sprake van is. Vergoeding vindt plaats volgens de regels in Hoofdstuk 13 SchoolPlan. Nog niet alle POP's zijn binnen. Je kunt hier het nascholingsformulier nu downloaden.

 

23 mei; helaas worden de kasten morgen niet opgehaald, we doen ons best voor deze week.

 

21 mei; kies je taken voor komend schooljaar, zie je vak. Niemand zal aan 200 uur hoeven komen, zoveel uren zijn er helemaal niet, blijf in de buurt van 140.

 

21 mei; bestellijst svp verzorgen, zie bijlage in je vak.

 

21 mei; reservesleutel van je bureau svp inleveren.

 

19 mei; Op vrijdag 27 mei gaan de volgende kinderen 's morgens naar de schooltandarts: Leroy Antonia (Pr), Francheska Cathlin (7), Sarper Demiralp (3B), Leandro Furtado (5B), Zlata Hamidovic (D), Ayse Karabudak (8), Desi Anatolieva Kroumova (6A), Justin Pena (5A), Busra Portakal (8), Osman Portakal (7), Esra Portakal (4B), Cheyenne Steenen (E), Furkan Yilmaz (3A), Erdi Yilmaz (4B), Esra Yilmaz (E) en Saniye Zor (6A).

De tandarts komt ophalen en terugbrengen.

 

18 mei; de tevredenheidspeiling zit in je vak, persoonlijk inleveren bij Anneke svp (zij is er dinsdag weer)

 

18 mei; zeer binnenkort wordt de buitenkant van de Cillershoekstraat geschilderd en vervolgens de Millinxstraat.

 

18 mei; er zijn 52 nieuwe kasten binnengekomen, dinsdag 24 mei worden de oude kasten opgehaald, met nog wat ander oud spul. Bedankt voor de reservesleutels die al binnen zijn. 19 mei worden de computertafels in elkaar gezet (6 stuks) en later worden de computerbladen gemonteerd. Iedere groep heeft 2 leerling-computerstoelen, in hoogte verstelbaar.

 

17 mei; op 31 mei is er geen studiemiddag, maar een teamvergadering over het komend schooljaar.

 

17 mei; gaarne voor 3 juni de SCOL voor de tweede keer invullen. Kies voor voorjaar.

 

13 mei; Bericht van wethouder Bolsius: Beste Stoffel, Vorige week vergaderde het bestuur van de stichting Dialoog, die vorig jaar het lustrum vierde in Rotterdam waaraan jij een bijdrage hebt geleverd. De stichting heeft bij elk lustrum een zogeheten prijs voor de langste adem uitgereikt aan iemand/instelling die bewondering verdient voor de wijze van doorzettingsvermogen. Het bestuur vindt dat jij (en De Akker) de prijs verdient. Het gaat om een geld bedrag(je) dat jullie naar eigen inzicht mogen besteden en waarvoor je geen verantwoording hoeft af te leggen. Van harte gefeliciteerd. Groet, Lucas

Er komt 500 Euro naar de school.

 

13 mei; op het plein ontving Stoffel een DVD-speler van Tarwewijk Oké, hij was de enige deelnemer aan de groenetassenfotowedstrijd. Er staan nu twee nieuwe DVD-spelers in de kluis, de andere zat gratis bij de serie DVD-films die binnenkort in de bieb te zien is.
 

12 mei; de nieuwe tafels en stoelen en het nieuwe bureau staat in je klas. Neem voor ieder tafeltje een laatje (staan bij de kelderdeur). Zelf nog even schikken svp.

 

12 mei; dinsdag vergadering: 20 minuten plenair over een Personeelstevredenheidpeiling en daarna in de bouwen evalueren: de Methode "Kinderen en hun sociale talenten" en de rapportenmiddag.

 

9 mei; al het oude meubilair is afgevoerd

 

30 april; de bestellijsten zitten in de vakken, soms bij je driehoekcollega.

 

30 april; Joyce gaat 11 mei trouwen, Rachel heeft een nieuw nichtje, Victor en Hinke kochten een huis, Mirjam H heeft de sleutel, 10 mei is Ellie jarig en 11 mei Hinke, veel geluk allemaal...

 

29 april; de oma van Victor is deze vrijdag overleden.

 

28 april; ons meubilair wordt 3 mei opgehaald en door vrijwilligers naar Albanië gebracht om daar een volgend leven in te gaan.  Alles staat prima klaar.

 

28 april; de moeder van Cynthia, de oma van Chrisjon is vandaag overleden. Zij was ernstig ziek, maar toch kwam het overlijden onverwachts; 6 mei is de begrafenis.

 

25 april; aanstaande vrijdag 15.30 uur gaat al het meubilair de gangen op. Begin er niet te vroeg mee. Nadere instructies volgen. Elf mei komt het nieuwe spul.

 

25 april; morgen begint Chrisjon weer in groep 7. Cynthia is terug uit Amerika. Er is contact met haar.

 

23 april; er worden in de loop van komende week stevige plastic zakken rondgebracht om de inhoud van de kastjes per leerling in op te slaan tijdens de grote meubeluitruil.

 

20 april; het Brede SchoolPlan voor onze school is klaar, met dank aan Monique Strijk. Het geeft een goed beeld van de rol van onze school in deze wijk. Een onderdeel ervan is de zondagacademie die na de meivakantie op zondag gaat draaien. Ouders en kinderen uit de bovenbouw kunnen ervoor inschrijven. De activiteiten vinden plaats in het Millinxparkhuis. Klik hier voor de powerpointpresentatie Zondagacademie.

 

1 april; 13 april komt de glazenwasser overal, graag kozijnen leegmaken en tekeningen zo mogelijk van de ruiten af

 

12 april; op 26 april staat een bouwvergadering gepland. Gezien het aantal andere bijeenkomsten (dezelfde middag afsluiting van het Makkerproject, de volgende dag schoolreis en ook op dinsdagavond computerexamen) komt de bouwvergadering te vervallen en gaan de agendapunten die al gepland waren mee naar 17 mei. De vergadering van 17 mei begint met 30 minuten plenair en vervolgens 45 minuten bouw.

 

12 april; volgende week heeft iedereen één keer een BIG/ZIG-bijeenkomst, let op de groepsindeling.

 

9 april; per vandaag draait voor de hele school een contentfiltering. Dat is een filterprogramma dat sites met pornografisch materiaal, geweld, bommen maken, racisme, gokken en dergelijke hobby's onbereikbaar maakt. Je krijgt onderstaand logo in beeld wanneer je een "verkeerde" site kiest. Een test in het Turks verliep prima ! Heb je problemen meld ze dan.

 

9 april; op vrijdag 15 april is er bij de afsluiting een borrel ter ere van het afscheid van Jagdeep. Jagdeep werkt jaren bij Werkstad en wij "leenden" haar, vrij plotseling wordt Jagdeep nu overgeplaatst. Wij zijn dankbaar over haar inzet van de laatste jaren en verdrietig dat zij moet gaan.

 

9 april; de bouw van het E-centrum is in de eindfase. Zie foto's.

 

6 april; op 7 april komt de SIB-groep voor het eerst bijeen voor een eerste brainstorm.

 

9 april; de bouw van het E-centrum is in de eindfase. Zie foto's.

 

6 april; op 7 april komt de SIB-groep voor het eerst bijeen voor een eerste brainstorm.

 

6 april; vandaag gaat Victor een hele dag meedoen aan het Kweekvijverproject i.h.k.v. zijn POP. Hinke verzet haat ADV

 

1 april; voortgang Regels & Afspraken

Frank's “regels/afspraken”: Het belangrijkste van de flappen wordt geclusterd naar pedagogisch klimaat, didactische waarde en relatie met ouders. Van deze kreten maakt Frank een samenvatting. Deze wordt aan het team gemaild. We kijken ernaar, past dit bij onze school/visie/normen en waarden? Op de BV van 24 mei beginnen we plenair, daarna gaan we in 3 bouwen uiteen. Er zijn 8 thema’s bij Sociale Vaardigheden en in de bouw bedenken we per thema een slogan en een pictogram die eventueel op een poster afgedrukt kan worden, om in de school op te hangen. Onderwijsassistenten en Ellie zijn hierbij ook aanwezig.

 

1 april; in het SchoolPlan zijn wat zaken aangepast aan de werkelijkheid:

H 4.7.2 de sollicitatieprocedure (samenstelling commissie)

H 8.6.1 en 8.6.2, de twee conceptversies Internetprotocol

H 9.4 uitleg formulieren die wij op school gebruiken

 

29 maart;Invulling vrijgekomen prisma tijd:
Indeling van de maan-,dins--,donder- en vrijdagen.
8.45-9.45: Taalprogramma prismaleerlingen.
9.45-11.45: Niveaugroepen voor spelling, technisch lezen en begrijpend lezen.
11.45-12.15: Activiteiten met de prismaleerlingen zoals maatschappij oriëntatie,
beeldende vorming e.d.
13.30-14.30: Rekenen met Kwint groepen.
14.30-15.30: Activiteiten met de prismaleerlingen.
De prismaleerlingen zijn:
Evelyn
Leroy

Abdelkarim
Leerlingen niveaugroepen taal zijn:
Morela
Francheska
Mayelin
Dominik
Leerlingen niveaugroepen Kwint zijn;
Evelyn
Leroy
Mayelin
Francheska
Shanti
Nida
Schooltaal (begrijpend lezen) wordt gegeven in twee niveau groepen.
Lillian begeleidt Saïd op maan- en dinsdag. Vrijdag maakt Wilma tijd voor hem
Audrey houdt haar eigen R.T. leerlingen.
De woensdag vult zij in zoals nu.
Binnen de groep begeleidt zij de verschillende niveaus.
M’hmed doet dit op de maandagochtend.
Zijn R.T-taken komen te vervallen. Nieuwe invulling volgt.
Sheribans R.T.taken vervalllen ook, zij is nu inzetbaar in de onderbouw.
Dit rooster gaat in op 21 maart 2005-03-08
Wilma.
 

23 maart; de bouw van het E-centrum is op stoom. Zie foto.

 

23 maart; het is bekend waar de klei staat

 

21 maart; is het rapport van een leerling niet opgehaald, doe dan een poging alsnog een afspraak te maken. Lukt het uiteindelijk niet, geef dan het rapport af in kantoor, dan benadert de directie de ouders. Tijdens de teamvergadering van 29 maart doen we een kort rondje over de rapportenmiddag als evaluatie.

 

21 maart; deze mededeling betreft het gebruik van de computer door middel van het inloggen op de Terminal Server. Het is deels een herhaling. Vanmiddag stonden nog 12 mensen ingelogd. Wanneer je ingelogd blijft staan kan het ook voorkomen dat je vanaf een andere locatie niet meer opnieuw kunt inloggen. Het inloggen werkt heel goed vanuit thuis en ook vanuit school. Je kunt een sessie beëindigen door op het kruisje bovenin te klikken. Alleen blijft voor de computer dan de sessie openstaan, wanneer je inlogt ben je direct weer waar je gebleven was. Dit is echter niet de bedoeling. De server moet nu bij wat intensiever gebruik soms tientallen sessies blijven draaien, dat kost veel computerenergie en zorgt in het uiterste geval voor een vastloper. Hoe sluit je dan correct af ?

Ga naar de knop Start en kies in het geopende venster voor de legergroene knop met sleutel en tekst Log Off.

Wanneer je weer inlogt krijg je het Sriptlogicvenster, dan weet je dat het goed gaat.

 

18 maart; het bezoek van wethouder Marianne van den Anker aan de school en aan groep 6 was een groot succes. Men had bewondering voor het doorzettingsvermogen van de medewerkers én de uitstraling van ons werkgebied, de klassen, de kids.

 

18 maart; een simpele actie van Mirjam Z in haar groep, voor leerling Jimmy wiens slaapkamer deze week is uitgebrand (boven het Sleutelhuis), bracht spontaan 6 volle zakken speelgoed op school, geschonken door de ouders en kinderen van deze groep. Geweldig !

 

17 maart; op 23 maart verandert de kabel-zenderindeling van UPC, zie prikbord; ik vraag AVI e.e.a. in te stellen.

 

17 maart; in de laatste week van maart wordt het zand in de zandbak vervangen.

 

15 maart; vanmiddag is na rijp beraad en het zesde gesprek met vader een leerling uit groep 7 voor drie dagen geschorst. Er zijn grenzen.

 

14 maart; aanstaande vrijdag is het voltallige college B&W in onze wijk. Bolsius gaat naar de Afro-shops, Opstelten naar de politiepost Zwartewaalstraat, wethouder Geluk gaat op bezoek bij een welbekend gezin van onze school; de kinderen hebben een uurtje verlof, zodat ze daar bij kunnen zijn. Rond 10.30 uur komt Marianne van den Anker op onze school een kringgesprek voeren in de groep van Jop met als thema "wat zou jij doen als je de baas hier was..., enz". Stoffel gaat op de Dordtselaan na afloop mee lunchen op de Dordtselaan.

 

14 maart; Victor gaat het Kweekvijverproject doen, een traject dat mogelijk leidt tot een leidinggevende functie. Woensdag is de start. Het past in zijn POP.

 

14 maart; vandaag is de bouw van het E-centrum begonnen.

 

14 maart; morgen komen er nog een keer schoolgeldbrieven om bij het rapport uit te delen. Zonder schoolgeld is een feest of schoolreis een probleem. Betalen eind deze maand svp.

Zet tijdens de rapportenmiddag zo mogelijk je computer aan (site, foto's of programma).

 

14 maart; Stoffel komt deze week langs in iedere klas om te kijken naar de opstelling van de computers. Bij het nieuwe meubilair horen ook computerbladen in bijpassende kleur die gemonteerd worden aan de muur. De maat is 80 x 80 cm of 160 x 80 cm.

 

13 maart; schoolkrantcopy uiterlijk 17 maart inleveren

 

4 maart; 15 maart is het rapportendag. Voorkom stress en begin vast. Nieuwe namen ? Rapport bestellen per mail bij Jop. Corrie zorgt voor overzichten van de verzuimdagen, en ze kan op verzoek ook Citoscores aanleveren, maar niet op het laatste moment. Woensdag komt Akkernieuws met de bekende uitnodiging, zet er een tijd op svp.

 

4 maart; bijna alle absentielijsten van februari zijn al binnen: bedankt.

 

3 maart; hierbij een link naar o.a. het spelletje ‘spelen met euro’s’.
http://www.fi.uu.nl/rekenweb/leraren/welcome.html

Kies daar Rekenweb matrix
Wil je via kennisnet gebruik maken van de community 3/4, dan heb je een wachtwoord nodig.

Dat is:  - comm34
           - digischool

Er zijn ook community's voor de andere groepen. Groet, Lucine

 

3 maart; Stoffel is volgende week op werkbezoek in Zweden, daar heeft men een eigen vorm van de Brede School. Hou er rekening mee svp.

 

1 maart; betreft computercursus.

Tot nu toe zijn er 9 enthousiaste collega's die examen gaan doen. Als je denkt te beschikken over een aardige computervaardigheid ben je van harte uitgenodigd om mee te doen, ook als je de cursus NIET gevolgd hebt. Ter voorbereiding kan je van ons de lesstof te krijgen om je zo voldoende voor te bereiden. Je kan kiezen uit twee officiële examens:
DRO 1
Windows, Word, Internet & Encarta
DRO 2
Excel & PowerPoint
Het examen zal bestaan uit 1/3 deel theorievragen en 2/3 deel Praktijkopgaven.
Het examen zal eind april plaatsvinden in onze school, dus op onze eigen computers.
De ingeschreven cursisten krijgen een mail ter informatie.
Je cursusleiders, Jop van der Linden & Rinaldo van der Sluis

Collega’s die examen willen doen moeten dit voor 22 maart hebben laten weten i.v.m. het aanvragen van examens.
Examenkandidaten die examentraining(en) willen volgen kunnen zich hiervoor opgeven bij Jop of Rinaldo. De examentrainingen starten op 29 maart.
8 maart mededeling in de Teamvergadering

22 maart vragen en toelichting

29 maart, 5 april, 12 en 19 april examentraining
(Het examen zal waarschijnlijk op 26 april plaatsvinden)
 

28 februari; op 25 november gaat Rachel trouwen en deze zomer verwacht Joyce een baby.

 

28 februari; op 1 maart worden de ramen afgekit en verdwijnt de stelling van het plein. Vervolgens wachten we op goed schilderweer.

 

27 februari; de kozijnen zitten erin, de rommel valt erg mee, er moet nog schoongemaakt worden, waarschijnlijk vandaag dus.

 

21 februari; Akkerserver in storing ! Ik was er vandaag bij. Mailen en inloggen lukt niet.

Yang gaat het oplossen vandaag. Dat is inmiddels gelukt ! Er zitten al twee kozijnen in.

 

19 februari; de school krijgt binnenkort een E-centrum.

Zie het E-centrum van De Akker

 

19 februari; in de voorjaarsvakantie worden er 14 nieuwe kozijnen geplaatst. Dit werd pas donderdagmiddag aangekondigd, collega's dank voor uw positieve ontvangst van dit bericht. De vakantieschoonmaak is zover mogelijk naar achteren verplaatst.

 

17 februari; morgenmiddag krijgt iedere leerling en iedere medewerker van de school een prachtige boodschappentas van het projectbureau, zie  www.tarwewijk.nl

We proberen aan iedere tas een naam te plakken, zodat echt IEDERE leerling er een kan krijgen, desnoods na de vakantie.

 

15 februari; vrijdag 15.45 uur weekbesluit en borrel "de klassenassistent in het zonnetje" en afscheid van Hanim. Alle assistentes gaarne aanwezig !

 

15 februari; de Blijdorpkaart is binnen en is geldig tot 1 augustus 2005. Iedere groep kan één les intekenen (een les is verplicht bij entree met de kaart), dit kan een speurtochtles zijn. Zie het prikbord. De kleuters gaan allen op 7 juni. Zie de regels op de kaart:

 

15 februari; meer dan 40 leerlingen hebben zich opgegeven voor de kleutergym die wordt aangeboden in het kader van de Brede School. Ouders krijgen bericht.

 

11 februari; gisteravond om 19.00 uur is de zoon van Miranda geboren. Zijn naam is Bowen. Hij weegt 4600 gr. Miranda mag morgen uit het ziekenhuis.

Gefeliciteerd !

 

11 februari; op het prikbord hangt een brief van het PCBO met een uitnodiging om op een woensdagmiddag een moskee op Zuid te kunnen bezoeken. Van 5 scholen hebben al 100 leerkrachten zich opgegeven. Geef je individueel op, of ga samen !

 

8 februari; vrijdag voor de voorjaarsvakantie neemt Hanim afscheid van onze school, haar contract loopt af.

 

8 februari; vrijdag komt Deborah meedraaien in groep A, zij gaat tot Pasen samen met Gerrie deze groep lesgeven en invallen voor Cynthia.

 

7 februari; je kunt je inschrijven voor een klassenconsultatie en functioneringsgesprek, zie het prikbord.

 

7 februari; er is een nieuwe werkster, Bita is haar naam. Werkschema's hangen in de werkkasten. Het logboek voor klachten of lofprijzingen zit in het postvak met de titel Schoonmaak.

 

4 februari; er is volgende week geen schoolmelk. De kinderen die melk drinken ontvangen een briefje hierover.

 

3 februari; in onze BIG groep is n.a.v. een casus het idee geopperd dat een rouwprotocol, afgestemd op onze school, heel nodig is.Binnen de BIG groep is een werkgroepje geformeerd, dat met alle informatie die er al is, aan de slag gaat.De bedoeling is dat deze werkgroep met een voorstel naar het team komt.
Tijdpad: Aan het begin van cursus 2005/2006 staat er een protocol op de plank.
Degene die behoefte heeft aan meedenken binnen die werkgroep is natuurlijk van harte welkom. De werkgroep bestaat uit de volgende personen (alle bouwen zijn vertegenwoordigd): Jop, Liesbeth en Rachel.
Namens BIG groep 1, Wilma.
 

3 februari; schrijf computerproblemen en wensen in de map, Avi wacht op klusjes.

 

3 februari; op 9 en 11 februari zullen de gymlessen van Alexander als thema een demonstratie van de verdedigingssport Kempo hebben. De kinderen/ouders krijgen een brief over een cursus die ze daarna kunnen volgen.

 

3 februari; vandaag start Lotte haar pre-LIO-stage bij Victor.

 

2 februari; in mei gaat Wilma op studiereis naar Turkije, samen met andere IB-ers van de Stichting.

 

2 februari; Stoffel is door het bestuur uitgenodigd samen met andere directeuren te gaan kijken in Götenborg-Zweden naar Brede Scholen. In Zweden is men al wat langer bezig met beleid op dat gebied. Op 6 maart vertrekt hij voor een week.

 

2 februari; Nursel heeft gisteren haar felbegeerde diploma SPW-4 gehaald !

Hoera

 

30 januari; nieuws over de Azië-actie.

 

29 januari; groepsleerkrachten krijgen een info-brief over de actie Frisse Lucht, vakantie bij een gastgezin voor kinderen die NOOIT op vakantie gaan. Aanmelding via Mieke.

 

26 januari; de opa van Alexander is overleden, vrijdag is de begrafenis, er is dan geen gymles.

 

21 januari; de stand voor Azië staat op iets meer dan € 340 !

 

20 januari; morgen zijn Sina en Naresh voor het laatst op school. Zij worden opgevolgd door een nieuwe ICT-stagaire ! Zijn naam is Avi en hij start 31 januari.

 

18 januari; klusjesman Paul heeft zijn hiel gebroken en is drie maanden uitgeschakeld, we sturen hem een kaartje

 

18 januari; Ellie heeft een nieuwe stagiaire op dinsdag

 

18 januari; Lotte Bloemhof wordt rond mei LIO-er bij Victor in de groep, haar proefles verliep positief

 

18 januari; leerlingtelling 1 oktober 2004: 232 lln;

leerlingtelling 16 januari 2005: ook 232 lln.