Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team 2016     laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

 

31 december; drie gebouwen snel bekeken, alles is in orde. De brievenbus is dicht.

 

23 december; pak je boom goed in, tape is te lenen in kantoor.

 

23 december; vandaag ruimen we op en gaat ook de koelkast weer leeg. Neem je spullen mee, wat over de datum is, gooien we weg.

 

21 december; de brandweer is ook op de dependance geweest en heeft alles goed bevonden. Super.

 

20 december; een kort Kerstverhaal: half november bestellen wij bij Bol.com het boek Wiebelen en friemelen in de klas. Het komt maar niet. Via internet geven we aan "bestelling niet ontvangen". Twee dagen later is het boek er. Vandaag na meer dan een maand komt Janet met een Bol.com-envelop, gekregen via een moeder, jawel met het eerste Wiebel-en-friemel-boek. We melden dit bij Bol,com en geven aan dit boek te willen behouden (er zijn veel kleuterjuffen die het willen lezen) en te willen betalen. Een half uur later belt de Bol-Kerstman die zegt het boek aan ons te schenken. Mooi toch ?

Geniet van het Kerstcadeau.

 

20 december; de brandweer heeft de Kerstverlichting gecontroleerd in de Millinxstraat en heeft alles veilig verklaard.

 

20 december; graag voor vrijdag alle bonnetjes van Kerst volgens afspraak met je naam erop aan Corrie geven.

 

20 december; donderdagavond na de Kerstviering is er het Jaarbesluit van het team in de aula. We nemen dan rond een uur of 8 afscheid van Anne en Btisam.

 

20 december; op Y:\Actualiteit wordt af en toe een bijlage toegevoegd als deze voldoende van belang is. Blijf op de hoogte en bekijk ze.

 

19 december; Stuur een mail met je extra gewerkte BP-uren (sinds de zomer) aan Stoffel en assistentes de uren dat zij alleen voor de groep stonden (en er bij de naam wie je verving).

 

19 december; voor wie de weekopening heeft gemist vandaag: het was de laatste. Op andere momenten blijven we elkaar ontmoeten.

 

16 december; Caspar is weer langs geweest en de ICT-stagiaires Steverson en Aziël hebben bijna alles op orde, kom gerust met een vraag of klacht.

 

16 december; van een aantal groepen kregen wij al een Kerstliturgie. We stellen het op prijs deze te ontvangen.

 

16 december; in het laatste MTO is besloten dat Helma ook de taken van bouwcoördinator op zich neemt per januari. Anne werkt haar momenteel in.

 

16 december; Nicolet is ziek, Anne is er weer. Mylène draait groep 4A.

 

14 december; we wensen Jacqueline en haar Dirk morgen een hele mooie en liefdevolle trouwdag. Op de trouwkaart staat: "Liefde is houden van en denken aan, zorgen voor, vertrouwen op en samengaan".

We wensen het paar alle geluk.

 

14 december; Kerstgroet PCBO

 

14 december; de noodzaak om uit school te gaan wordt al aardig genuanceerd, het gaat alleen om de zijkant waar men aan het werk is. In het Millinxparkhuis kun je rustig doorwerken ! Ik houd je hier op de hoogte. Maar ja, je moet er wel langs en het tijdstip is heel vaag.

Zoals je kunt zien wordt er hard gewerkt aan de warmteweg. Er zit een lek naast de school en een deel van de buis wordt vervangen. Morgenmiddag wordt er na 13.00 uur een röntgenfoto gemaakt en net als bij de tandarts moet iedereen uit de buurt zijn, dus vragen wij je iets vóór 13.00 uur het pand te verlaten. Donderdag is gymzaal Tarwesterk koud, want dan gaat de warmte er af en die zaal zit op stadsverwarming. Rond 12.00 uur zal er naast de school een stevige stoomontwikkeling zijn die verder niet gevaarlijk is. De brandweer en andere hulpdiensten zijn geïnformeerd.

 

14 december; alle informatie over Leeslink staat op N:\Schoolvakken\Leeslink

 

13 december; in overleg is besloten dat Melvin deze twee weken groep 6 draait op woensdag-donderdag-vrijdag en dat Gerry de groep van Anika draait.

 

13 december; Nanda is ziek, Claire draait haar groep, Achsa draait haar eigen groep (4B), in de bovenbouw vervalt de ondersteuning voor OPP-leerlingen. Annelies draait de groep van Angena, Angena heeft klachten betreffende de zwangerschap en vanmiddag neemt de onderbouw tijdelijk afscheid van haar.

 

13 december; de vergadering van vanmiddag is uitgesteld tot een volgende teamvergadering. Iedereen heeft even behoefte aan wat lucht en tijd. Het onderwerp doen we de volgende keer !

 

12 december; vandaag begint stap 2 van leerkrachtvaardigheden. Bekijk de juiste inhoud van de map (er zijn er twee) op N:\Leerkrachtvaardigheden. De in te vullen lijst begint op pagina 10. Loop de hele lijst eens door en kies je verbeterpunten. Halverwege januari ga je je Ontwikkelvaardigheden formuleren.

 

12 december; lees zelf even goed Akkernieuws.

 

12 december; Kinderen die rond de kerst met toestemming verlof hebben:

Lisa Zheng, 3A, van 14-12-16 t/m 23-12-16

Jayden Jamanika, 2B, van 20-12-16 t/m 23-12-16

Ivana Pesheva, 1B, van 09-01-17 t/m 13-01-17

 

9 december; de methode Leeslink is besteld voor de midden- en bovenbouw om er na de Kerstvakantie mee aan de slag te kunnen. Handleidingen volgen spoedig.

 

7 december; met ingang van 1 december werkt Ellie niet meer op de vrijdag.

 

7 december; Ilja zal na de Kerst niet meer voor de groep staan wegens bekkeninstabiliteit, Rosanne zal haar vervangen, dat kan omdat Maartje weer terug is dan.

 

6 december; zoals je misschien is opgevallen zijn de BP-uren van vóór de Herfstvakantie nog niet (extra) uitbetaald. Het ging om heel weinig en heel kleine lijstjes. Deze zijn wel bewaard en ik vraag je vóór Kerst je lijstje opnieuw in te sturen, bijgewerkt met de laatste uurtjes. Dan volgt daarna actie.

 

6 december; Btisam vertrekt. Voor haar komt een goede opvolgster van de Elout. Haar naam is Amanda. Zij gaat aan dezelfde groepen op dezelfde BP-tijd Engels geven. Dat is haar passie. Anne zal haar waarschijnlijk aanstaande donderdag inwijden in onze school en haar met de leerlingen kennis laten maken. Amanda blijft drie dagen op de Elout werken. Zij zal net als Btisam OPP-leerlingen begeleiden. Vandaag hebben de collega's op de Elout dit ook te horen gekregen. We realiseren ons dat het een verandering is qua lesgeven in de twee vakken die geruild worden.

 

6 december; overzichtje gele kaarten tot nu toe dit schooljaar, wanneer we die bijwerken, zetten we hem weer bovenaan. Praat er alleen in aardige en waarschuwende zin over in je groep, noem geen namen:

 

Moeten nog worden ingeleverd (vandaag gevraagd):

alles is binnen

 

 

Deze kaarten zijn binnen:

Samir el Ghoul  -  pauze/TOS  -  15-12-206

Zayd Bouaid   -  pauze/TOS   -  25-11-2016

Lino Scholten  -  TOS/Taylan    8-12-2016

Yenell Berroa Grullon  - Kunst/Ansjel   25-11--2016

Emmanuel Brown    - Kunst/Ansjel    2-12-2016

Shendric Eugenio      -  pauze/TOS   -  25-11-2016

Alae Arbaoui  -  pauze/TOS   -  25-11-2016

Anouar Yahyaoui - Kunst/Ansjel  -  2-12-2016

Zayd Bouaid - Kunst/Ansjel 10-10-2016

Samir el Ghoul - Zaken/Btisam

Samir Raissi  - Zaken/Btisam

Yenell Berroa Grullon - Zaken/Btisam

Shakir Hashi - TOS/Anne - 2-9-2016

Shakir Hashi - Kunst/Ansjel - 9-9-2016

Shakir Hashi - TOS/Tosmedewerker 27-9-2016  -  stappenplan is in werking

Shakir Hashi - Ansjel 14-10-2016    -  outplacing is bezig

Hernany       - TOS/Anne  2-9-2016

Serkay       - Kunst/Ansjel 2-9-2016

Kay Chang  - Kunst/Ansjel 2-9-2016

Anil Steba   - voetbalkooi/TOS 26-8-2016

 

6 december; we hangen weer bordjes met namen op bij de klassen en proberen deze actueel te houden.

 

6 december; Sint was leuk, bedankt voor alle inzet.

 

4 december; Arno is morgen niet van de partij, we wensen hem een spoedig herstel.

 

2 december; gisteren gaf Zekavet aan dat zij ziek is en overbelast, mede door de verbouwing van haar huis. Zij stopt direct met vervangen in groep 8B. Op het verzoek van Anne heeft Ansjel aangegeven de maandagen en dinsdagen in groep 8B te willen draaien tot Kerst. Dat is geweldig. De directie heeft daarop besloten dat groep 3 en 4 op dinsdag om 14.30 uur uit zijn (tot Kerst 3 keer), omdat een BP-uur uitvalt. Vandaag om half twaalf ging Angena naar huis met zwangerschapsklachten en nam Roxanne haar groep over. Dat is geweldig. Om 12.00 uur belde Arno dat hij door zijn enkel was gegaan. Ellie bracht hem ijs en daarna ook verband. Zijn vriendin kwam helpen (met een slapende baby in de zaal) en de middenbouw spande zich in om de Pietengym door te laten gaan. Geweldig dat dit geregeld kon worden. Anne, Aziël en 2 leerlingen van groep 8 hielpen de zaal weer op te ruimen. Stoffel spoedde zich nog naar de sGravendeel waar een grote broer lelijk deed bij het ophalen van een leerling (nee, niet dé grote broer). Ondertussen liepen andere zaken gewoon door. O ja, maandag komt Sint. Dan is Maronela er niet, zij moet voor onderzoek naar het ziekenhuis. (Later kwam ze alsnog op school). Btisam moet 12.00 uur weg, ook voor medisch onderzoek. Prettig weekend.

 

30 november; In week 49 ontvangen jullie Kiwi's (Zespri-Green), Appels en Peren.
Iedere leerling krijgt één stuk van elk soort fruit.
De fruitboer zegt: gelieve deze volgorde van consumptie aan te houden. Ook krijgt elke leerling een speciaal kiwi-lepeltje om de kiwi makkelijk te eten. 

 

30 november; Anne is vandaag ziek. Morgen is zij er weer.

 

30 november; langzamerhand raken we de achterstand in ICT-problemen wat kwijt. Mail gerust je probleem nog een keer, dan zetten we het op de lijst en komt het aan de beurt.

 

29 november; Ellie, Nürsel en Nicolet verzorgen de lunch op donderdagmiddag a.s. dus laat je eigen lunch thuis. Neem je gezelligheid wél mee.

 

27 november; In week 48 ontvangen jullie ananassen, mandarijnen en kaki-vruchten. Daarmee is week 48 een echte Exotische Week! Een ananas wordt gedeeld door tien leerlingen, elke leerling krijgt één mandarijn en een kaki-vrucht wordt gedeeld door drie leerlingen. De fruitboer zegt: gelieve deze volgorde van consumptie aan te houden.

 

26 november; bekijk dit: https://stopditlerarenregister.nl/waarom/ en doe ermee wat je wil.

 

25 november; op 1 december is het Studiemiddag. Dan moet er ook een klus gebeuren. Hieronder een uitleg. We nodigen iedereen uit om 1 december om 12.15 uur binnen te lopen in de aula voor een gezamenlijke lunch. Om ongeveer 12.35 uur zal Stoffel het woord nemen en proberen tot consensus te komen over de ideeën die er leven over het beleid van het PCBO voor de toekomst. Het beleid PCBO is beschreven in Meesterschap op Zuid!, Beleidsplan PCBO 2013-2017

Het beleid is beschreven in 4 domeinen: Kinderen Centraal, Ouders als partner, Vakmanschap en meesterschap en Externe oriëntatie.

Ons is gevraagd wat op welke terreinen nog zou kunnen worden toegevoegd. We hebben een mooi vierkant bord gekregen om in steekwoorden op te schrijven wat we daarvan vinden.

De volgende vragen helpen mogelijk voor het gesprek op school:
 Welke dromen hebben medewerkers over de school?
 Welke thema’s willen medewerkers binnen de ambities zien en prioriteit geven?
Passen die binnen de ambities, zo ja: beschrijf deze op het bord in het betreffende deel,
zo nee, beschrijf deze op het witte deel van het bord.

Het is dus niet zo dat het alleen over die vier thema's gaat, denk eventueel aan meer terreinen.

De directie geeft een voorzet en luistert daarna graag naar jullie dromen. Ben je er bij die lunch niet bij, mail dan je dromen aan de directie. Schroom niet !

(Als we geen mooie droom hebben, kunnen we een nachtmerrie krijgen)

Op Y:\Actualiteit staat bij bijlage 45 ook een heel stuk voorwerk en een uitleg.

We proberen in ongeveer 15 minuten dit af te ronden en daarna gaat de lunch verder en kan iedereen aan het werk of naar zijn/haar afspraken.

 

25 november; de sollicitatiecommissie heeft bepaald dat Annelies Smits op 12 december start op onze school om het zwangerschapsverlof van Angena in te vullen. Ze werkt nu een periode op de Da Costa-school.

 

24 november; welkom aan Meester Melvin in groep 8B, hij blijft voorlopig met Zekavet in deze groep.

 

24 november; iedere medewerker van school die het schooljaar gaat afmaken, heeft de mogelijkheid om via de site portal.office.com het pakket Office 365 te installeren en gebruiken. Je logt daar in met je Akker-email en je Akkerserverwachtwoord. Let op: je krijgt 5 licenties (dus te installeren op 5 computers). Ook te gebruiken op de telefoon en tablet. De OneDrive die er bij zit is om spullen op te slaan; deze is 1 TB groot. Je kunt deze drive ook laten synchroniseren op je lokale device. Zoek verder op internet de bijbehorende toelichtingen.

 

24 november; wanneer de school eventueel ontruimd moet worden, is de verzamelplaats tijdelijk bij de picknickbanken op het plein voor het Millinxparkhuis. Onze huidige plek is bezet. Wanneer de werkzaamheden bij het fietspad klaar zijn, wordt de oude afspraak weer van kracht.

 

23 november; de server was uit, de elektricien was bezig, en de server is weer aan !

 

23 november; Zekavet stond drie dagen voor groep 8B, morgen en overmorgen komt er een meester invallen, zijn naam is Melvin. Anne praat hem morgen voor schooltijd bij. In principe komt hij de komende woe-do-vrijdag voor Kerst, zo langs als nodig is.

 

23 november; de Muziekmannen van vanmorgen (speellokaal groep 3 en 4) waren heel enthousiast over onze school en kinderen. De leerlingen doen goed mee. Ze zeiden duidelijk te merken dat wij veel aan muziek doen. Ook: een goede sfeer !

 

23 november; Mandy is ziek, Marja draait haar groep.

 

23 november; complimenten voor de inzet bij de rapportenavond. We zien hoe iedereen zijn best doet voor de kinderen en gezinnen. Het eten was lekker en weer zeer goed verzorgd. Fijn om betrokkenheid te zien. Gisteren was er Zorgoverleg en dat opgeteld bij de verhalen van de rapportenmiddag, kunnen we concluderen dat ons werk grote uitdagingen heeft (en ook reden tot zorg). Hou vol.

 

22 november; soms zal er morgen plaatselijk geen elektriciteit zijn. Zie hieronder.

 

22 november; Bericht van Jelte:

Zeer gewaardeerde collega’s
Aankomende donderdag hebben onze kinderen van 3 t/m 6 een clinic hockey.
Nu is dat natuurlijk al super leuk.
Maar deze clinic word ook nog eens gegeven door Kitty van Male.
Zij speelt voor het Nederlands team en heeft onlangs nog zilver gewonnen op de Olympische spelen in Rio.
Ik heb even twee leuk filmpjes opgezocht waarop zij te zien is.
Misschien leuk om voor de gymles te laten zien, om de kinderen nog extra enthousiast te maken.
https://www.youtube.com/watch?v=pjY3eph9WhEv
https://www.youtube.com/watch?v=0xYBmyBp6V4

 

22 november; heb je trouwe hulpouders in je klas, mail het dan even (ook waarmee ze helpen) , dan kijken wij met Kerst of er een bedankje kan worden verzorgd.

 

22 november; aanstaande vrijdagmorgen haalt de tandarts nog wat kinderen op die ziek waren of nog nabehandeld moeten worden.

2a Queen-Gely, ziek
2c Vuc, beschermlaagjes
3a Awais, beschermlaagjes
3b Mohammed D, beschermlaagjes
5a Pedro, ziek
5a Heloisa, beschermlaagjes
5a Faris, gaatje
7 Mirjana, beschermlaagjes
 

19 november; aanstaande woensdag komen de elektriciens weer speuren en peuteren in de school om een groep die te groot is (en er dus regelmatig uit knalt) op te sporen en in tweeën te delen. Dat kan even weer werkmansoverlast geven. Ook komen waarschijnlijk diverse donkere plekken in school aan de beurt om weer verlicht te worden. Dientengevolge gaat de server in de loop van de woensdag uit en pas donderdagmorgen weer aan.

 

19 november; de gang beneden is klaar. Het was een hele klus, maar nu ziet het er fris uit. De gang kan weer worden ingericht, maar zie ook de volgende mededeling.

 

17 november; in je postvak vind je herinneringsnota's voor de leerlingen die het schoolgeld nog niet betaald hebben. Alleen voor de oudste leerlingen van het gezin. En voor groep 4 de Internetprotocollen. Graag afhandelen bij het rapport.

 

17 november; ga je in de pauze naar buiten let dan op dat de buitendeur achter je dicht gaat. Nog te vaak staan deuren te lang open (ook door TOS).

 

17 november; nu doen twee leerlingen mee aan Playing for Succes (basketbal), in de volgende tranche doen er 5 mee ! Super.

 

17 november; meld gerust je computerproblemen ! We zijn steeds bezig, maar verliezen soms wat uit het oog.

 

17 november; morgen, vrijdag, zijn alle leerlingen om half drie uit, om zo wat organisatorische problemen op te lossen. De middenbouw moet even het rooster gym aanpassen. Vandaag draait Gerry groep 8B en Maronela groep 6. Er komt een brief naar de groepen zometeen. Zorg dat leerlingen die niet kunnen worden opgehaald op school kunnen blijven tot half vier. Leerkrachten zijn niet eerder uit, maar kunnen de tijd wel besteden om Sintkado's te kopen bijvoorbeeld.

 

15 november; Nürsel beheert morgen de Akkerbieb, samen met Fatma. De bieb is dus weer open, hoera. Audrey bedankt voor het regelen achter de schermen.

 

15 november; vanmiddag bezoekt Cora de sGravendeel.


12 november; Ansjel, Rosanne (dag geruild met Ilja) en Btisam zijn er maandag weer,

 

12 november; Audrey zal maandag en woensdag afwezig zijn i.v.m. de rouwdagen om haar broer. Een vervanger zal de bieb draaien.

 

12 november; volgende week wordt er een grote put gegraven tussen de school en de speeltuin. Om het kokend riool-probleem op te lossen. Waarschijnlijk zit er een lek in de warmteweg. (Zie de aanleg hiervan bij de foto's van 2013). Er komt een hek om de werkzaamheden.

 

11 november; onderzoek bij Anika heeft uitgewezen dat ze Pfeiffer heeft, sterkte!;

ze doet rustig aan ;-)

 

11 november; maandag komt Akkernieuws met o.a. info over de middag van de 15de.

 

11 november; Nadia is ziek, kinderen zijn verdeeld. Rosanne is ziek, Roxanne draait de groep, Ansjel is ziek, groep 6,7 en 8 op 14.30 uur uit.

 

11 november; de automatische bel in de Millinxstraat is weer op de juiste tijd gezet.

 

11 november; in het weekend wordt de benedengang behangen (en daarna volgt nog het sauswerk en dan wordt het eindelijk opgeleverd).

 

10 november; de werkweek is verzet naar 6 tot en met 9 maart. Met dank aan kamphuis en bus.

 

10 november; Nadia is ziek, Maria draait de groep. Btisam is ziek, Anne geeft BP.

 

9 november; morgen is het Nationaal Schoolontbijt. Er komt een briefje voor de leerlingen en ouders. Geef zelf je toelichting als het een lunch wordt vanwege je programma. Tip: vraag er een vlotte moeder bij in je groep voor hand-en-span-diensten. Veel plezier en eet smakelijk.

 

8 november; mededeling over Trefwoord, gestolen van een Eloutcollega: Lillian heeft mij de mail doorgestuurd omdat ik de coördinator ben van Trefwoord. Ik heb met de uitgever gebeld en er heeft een verandering plaatsgevonden. Het is niet helemaal goed gegaan met de communicatie want wij hadden er nog niets over gehoord.
Voor de toegang tot de website van Trefwoord kunnen we vanaf heden gebruikmaken van Basispoort.
Ons account staat nu geactiveerd maar let op: omdat de synchronisatie tussen ons systeem en Basispoort altijd ’s nachts plaatsvindt, ziet u pas de dag na het verlenen van de toestemming de methode(s) van Kwintessens bij het beschikbare lesmateriaal in Basispoort staan.
Dus als het goed is kan iedereen morgen, via Basispoort, weer bij de materialen.

Ik ga het zo bekijken, stoffel

 

7 november; groeten van Cora, Nicolet had haar aan de lijn. Cora bedankt iedereen voor de goede wensen en de troostwoorden. Graag krijgt zij nu weer even rust; in kantoor zijn enkele kaarten en presentjes bezorgd, deze zullen later bij Cora worden bezorgd, nadat daarover een afspraak is.

 

7 november; de oma van Marja, dat is de moeder van Wilma, is overleden. Zij werd 90 jaar. Gecondoleerd.

 

7 november; Najat is er ook weer, Ilja is beter, Nadia is beter, Mirjam werkt in de sGravendeel en Zekavet in de Millinxstraat. Mandy is ziek, Marja draait die groep.

 

3 november; Anika heeft zich beter gemeld. Super !

 

3 november; tip: voor het Nationaal Schoolontbijt op donderdag volgende week, kun je een paar handige ouders vragen om te helpen.

 

3 november; Nadia is ziek, Ellen draait haar groep.

 

1 november; vannacht is een jongere broer van Audrey overleden. Hij heeft drie jaar een oneerlijke strijd gestreden. Sterkte Audrey.

 

1 november; in de herfstvakantie is de vader van Faris, Karam en Nossayr overleden in Marokko. Marga heeft veel contact nu met moeder, de kinderen zijn zeer verdrietig en ze zijn een poos bij familie geweest. Moeder heeft het heel zwaar. De leerkrachten van de kinderen zijn voortdurend op de hoogte gehouden. Marga heeft intensief contact met haar.

 

1 november; de werkweek is uitgesteld naar maart. Jammer, maar zoals het er nu voorstaat is het even beter zo. Er is een hele rij overwegingen voor deze beslissing. Bus en huis werkten goed mee.

 

1 november; Najat is naar huis, Zekavet vervangt haar.

 

30 oktober; Angena, Maria en Najat zijn er weer. Arno, Anika, Achsa, Audrey en Ellie zijn ziek. Beterschap. Zekavet valt in.

 

30 oktober; de vader van Juriëtte, de collega van Astrid in de 0-groep C/D is overleden op Curacao; hij was ernstig ziek. Juriëtte is er nu heen en een poos afwezig. Sterkte !

 

30 oktober; we verplaatsen de weekopening naar kwart voor vier in het lokaal van Krystel (asjeblieft) en praten daarna met elkaar over het incident. We vertellen daar kort wat we weten en daarna kun je vragen stellen, eventueel aangeven waar je mee zit en aangeven of er een vorm van hulp nodig is.

Deze bijeenkomst is voor alle medewerkers van de school, niet voor stagiaires. Ik zal ook de peuterjuffen van de Elout er bij vragen, zij waren getuige van het incident.

Cora is professionele hulp aangeboden.

De MR-vergadering zal moeten worden verplaatst.

 

30 oktober; ben je weer beter, meldt het de directie svp.

 

28 oktober; Nelly is bij Cora geweest. De recherche is bezig. Iedereen bedankt voor hulp en steun. Ben je ziek en word je beter in dit lange weekend, laat het dan horen. Beterschap.

 

28 oktober; de broer die Cora heeft geslagen zit nu vast. Hij heeft zich gemeld bij de politie.

 

28 oktober; wegens ziekte zijn Maria (Roxanne vervangt), Angena (Marja vervangt) , Cora (Zekavet vervangt), Najat (Anne vervangt), Anika (Ansjel vervangt) en Audrey niet op school. Beterschap voor de zieken en complimenten voor de inzet qua vervanging.

 

28 oktober; gisteren is er een ernstig incident geweest. Cora is aangevallen. Vanmorgen waren Piet Monster en Kees Terdu op school om te ondersteunen en te overleggen. Er is contact met de politie, via wijkagent en de wagens. Cora is naar het ziekenhuis geweest, naar omstandigheden gaat het goed met haar. Vanmorgen heeft de directie zoveel mogelijk iedereen bijgepraat. We zijn klaar met die familie en vanmiddag wordt er een brief opgesteld dat moeder, broer en de twee kinderen hier niet meer welkom zijn. Onze grenzen zijn zeer ver overschreden. Sterkte iedereen, steun elkaar. Dank voor alle inzet en verstandige woorden en daden.

 

28 oktober; hieronder staat dat de stukadoor vandaag zou werken, bij nader inzien is dat verplaatst naar het weekend.

 

28 oktober; hieronder staat kwart voor vier starten met het rooster op 15 november, dat moet zijn 16.00 uur; dus volgens de agenda die eerder is verstuurd. Excuus.

 

27 oktober; 15 november is er een werkmiddag. Tot 14.30 uur werk je aan je eigen werk, er zal geen lunch zijn deze keer (maar wel bedankt voor alle positieve reacties op de laatste lunch !). Om 14.45 uur  starten we in het lokaal van Krystel (asjeblieft) met iets lekkers (wordt voor gezorgd) en met de werkteamvergadering over Rekenen. Kwart voor vier ongeveer starten we met het roosteren van de rapportengesprekken. Even na vier uur zijn we dan klaar.

 

27 oktober; vandaag komt de schilder het werk in de gang Millinxstraat verder verdelen en morgen gaat een stucadoor in delen de gang echt glad maken. Volgende week komt de behanger. Het is nog even doorbijten, daarna wordt het vast mooi.

 

26 oktober; je kunt een stapeltje 120 gr-papier voor de rapporten bij Ellie ophalen.

 

23 oktober; de foto's van vorig jaar zijn enigszins bijgewerkt en de foto's van dit schooljaar ook. Op G.

 

23 oktober; zaterdag is de stukadoor geweest in de benedengang. Hij komt straks zijn spullen opruimen. Er kan niet gespeeld worden in de benedengang de eerste dagen.

 

20 oktober; bedankt Maria, Nicolet, Nelly, Richard, Aziël, Martijn B en Ellie. Kantoor is weer spic en span en het lokaal van Nadia staat klaar voor de les. Alles van Vera staat in haar lokaal, morgen gaat zij met haar hulpjes aan de slag. Tip: neem een trui mee. Ook de kersenoogst is opgeruimd van het plein. Let op: niet schuiven over de nieuwe vloer, de waslaag is nog erg teer. In de benedengang is de schilder nog bezig met voorbereiden. De elektriciens zijn meer dan een halve dag op zoek geweest naar een kabel, deze is niet gevonden en het probleem is dus helaas nog niet opgelost. De server is weer opgestart.

 

20 oktober; de vloeren staan in de was en vanmiddag 16.00 uur gaan enkele werkers aan de slag. Je kunt je daarbij aansluiten als je tijd en zin hebt. We gaan de groepen van Vera en Nadia terugzetten en kantoor weer inrichten.

 

19 oktober; de server is down, de mail is dan ook stil. Naar verwachting is morgenmiddag alles weer online.

 

19 oktober; 12 november komt de Sint aan in Maassluis. 9 november begint het Sinterklaasjournaal.

Tot die tijd liever nog gaan Sintactiviteiten -afbeeldingen of -liedjes. Het duurt al lang genoeg..

 

19 oktober; het ziet er goed uit op school, maar er is nog veel werk. Morgenochtend ga ik vragen aan de heren of de meubels in de groepen twee kunnen en dan zouden we rond 16.00 uur kunnen afspreken een dik uur hard te werken met wie er kan.

 

18 oktober; nog geen berichten uit de school, behalve dat donderdag de elektricien het probleem van de overbelasting gaat aanpakken en dat daarom de server woensdagavond plat gaat. Morgen ga ik op school langs en in de middag hier vertellen wat er kan gebeuren.

 

14 oktober; vanmiddag is er flink gebeund in de lokalen benbeden, in de gang en in kantoor. Iedereen bedankt voor de enorme hulp. Het wordt even een bende, maar daarna verschijnt een herboren Akker, met hulp van o.a. de schilder, de linoleumlegger en Ansjel voor de stijlvolle accenten.

 

14 oktober; fijne vakantie allemaal.

 

13 oktober; graag alle kapstokken leeg voor de vakantie, denk ook aan de inhoud van de koelkast.

 

12 oktober; cybersecurity en omgaan met gegevens wordt steeds belangrijker. Zie op Y:\Actualiteit de informatie. Lees bijlage 44 globaal en de brief bij 43 heel goed.

 

12 oktober; Jelte werkt vrijdag voor Arno, dus dan is er normaal gym volgens het rooster.

 

11 oktober; na lang wachten en heen en weer mailen ziet onze schoolapp er nu goed uit. Je kunt zelf nu je posts ook verwijderen. Na de Herfstvakantie gaan we er weer eens mee aan de slag. Door de verschuiving van groepen hier en daar moet eerst iedereen de juiste code krijgen.

 

10 oktober; morgen wordt het nieuwe digibord in groep 5A geplaatst, om 15.00 uur. We bedanken de peuterleidsters van de Elout voor de lange leenperiode van hun bord.

 

10 oktober; er is contact met de NUON over de vreemde verschijnselen in de Heinenoordstraat en de lucht in school. Het onderzoek is in volle gang. Men verwacht het deze week op te lossen. Mogelijk zit er een lek in de warmteweg en wordt daardoor het riool opgewarmd en ontstaat zo bovenmatige verdamping.

 

10 oktober; morgen een vergadering zonder mededelingen, die lees je hier. Op Y:\Actualiteit zie je enkele bijlagen. Bijlage 40 is een verslag van een bijeenkomst. Nummer 41 bevat alle noodnummers van jou in het kader van de BHV (wijzigingen en aanvullingen aan Maria mailen svp). Bijlage 42, ook aldaar, laat het hele schoolgeldoverzicht zien van afgelopen jaar én de begroting voor volgend jaar. Mail je vragen daarover naar Stoffel.

 

10 oktober; de kachel brandt weer, doe de deur achter je dicht svp. Ook in de pauzes en bij het buitenspelen.

 

10 oktober; er zijn nieuwe rapporten gemaakt, met enige aanpassingen. Deze zijn goedgekeurd en staan op N:\Onze Rapporten. Bewaar jouw exemplaren weer op Y.

 

10 oktober; op vrijdag vraagt de server bij het afsluiten of je bestanden wil opruimen. Klik dan op Ja, oude spullen worden weggegooid, alleen die je zelf hebt verwijderd. Anders blijft alles achter en wordt je systeem trager.

 

10 oktober; Maria gaat 9 november naar een informatiebijeenkomst voor de preventiemedewerker.

Training preventiemedewerkers (een dagdeel van vier uur)
Inhoud:
• De Arbowetgeving en de arbocatalogus Primair Onderwijs
• Taak en verantwoordelijkheden van de preventiemedewerker in het primair onderwijs
• De functionaliteit van het VVS
• Risico’s (h)erkennen en verwerken in het VVS
• De samenwerking met de (G)MR
• Inclusief certificaat

Maria valt in voor Maartje.

 

10 oktober; er waren dit weekend problemen met internet op de sGravendeel.

 

7 oktober; Corine gaat in de werkgroep Woordenschat, ze brengt kennis en vaardigheden mee van de Elout.

 

7 oktober; er staat een stappenplan Ambra-thuis; hoe je moet inloggen enzo op

N:\Schoolvakken\Ambrasoft

 

 

 

3 oktober; onze ICT-stagair Aziël (spreek uit A-zie-èl) heeft een collega erbij, Steverson (spreek uit als Stie-ver-zun), de klussen worden geklaard en begeleiding is mogelijk bij computerlessen e.d.

 

3 oktober; vind je in je postvak een gestempelde/ondertekende schoolgeldbrief, deze dan graag in de tas van het kind retour aan de ouders svp. Bij voorbaat dank.

 

1 oktober; alles is geregeld om de vervanging van Claire tijdens de werkweek plaats te laten vinden door Mirjam van der Hout. Welkom Mirjam !

 

1 oktober; Mandy herstelt langzaam, soms is ze een paar uur op school. Marja en Ellen draaien de groep. Rosanne Pieplenbosch is door de sollicitatiecommissie voorgedragen als kandidaat om het verlof van Maartje verder te vervangen nu Vera de plek van Roxanna in groep 2A overneemt. Maartje neemt na haar zwangerschapsverlof ouderschapsverlof op en begint weer na de Kerstvakantie.

Aansluitend kan Rosanne eventueel het verlof van Ilja invullen.
Zij had woensdag een gesprek bij het PCBO en zal maandag as beginnen met inwerken bij Ilja.
 

30 september; doordat Marga met ingang van 1 november ook schoolmaatschappelijk werker voor de Elout wordt, veranderen per 1 november haar werkdagen:
Maandag is ze op de Elout, dinsdag, donderdag en vrijdag op de Akker. Op de woensdag is ze dan vrij.
 

30 september; lees Elzendaal Info 2016-2017 - Editie 1

 

30 september; het is de laatste werkdag van Roxanna, sterkte.

 

30 september; de zoon van Cora, de broer van Claire, Wouter, trouwt vandaag. Nelly en Achsa draaien de groep. Claire en Cora gefeliciteerd ! Claire = 0627463531  Cora = 06-41851193

 

30 september; eerder dan gepland is Arno vandaag om 00.12 vader geworden van een zoon, Elroy Liano. Alles is goed verlopen, ondanks alle zorgen. Het gaat goed met iedereen gelukkig. We feliciteren Arno en zijn vrouw en wensen hen geluk ! 06-21107157 is zijn nummer. Arno is er vandaag niet en waarschijnlijk maandag ook niet.

 

29 september; 1 oktober is het teldatum. Geef aan wanneer je een leerling van je klassenlijst mist.

 

 

 

29 september; er komt af en toe stoom uit de straatkolken en mogelijk heeft dat effecten ook in school. Er is overleg met de Gemeente, Evides en de technische dienst. Mogelijk speelt de warmteweg een rol. Vandaag kwam de Gemeente weer langs, men denk aan lekkage.

 

27 september; de ontruimingsoefeningen gingen prima vandaag. De sGravendeel ging "als een raket" en de eerste groep Millinxstraat was buiten in 1.33 min en de laatste net voor de 4 min verstreken waren. De BHV-commissie heeft alles gemonitord en werkt aan verbeterpunten. Vertel in je groep wat het belang is van snel en ordelijk ontruimen (ook thuis kan wat gebeuren). Ellie is uit de kelder gered na 2.40 min en 5 logopedistes zijn door Angelique naar buiten geloodst in 1.58 min.

 

27 september; elke woensdagmiddag kunnen er kinderen van de Millinxkids op het tulpplein spelen. Er is dan toezicht. Razia is aanspreekpunt. Het hek kan op slot, want de kinderen komen via het MPH.

 

27 september; er is een beamer vervangen in het BP-lokaal.

 

27 september; de Scol is zojuist klaargezet met alle leerlingen in de juiste groep.

 

27 september; Claire is maandag en dinsdag ziek. Achsa draait de groep. Mis je een BP-uur dan kun je dat voor vrijdag aangeven in verband met een vergoeding. Regel je het op een andere manier, dan is dat ook oké.

 

25 september; Btisam, Vera en Roxanne hebben zich beter gemeld.

 

23 september; Mandy was even op school, ze heeft nog veel last van haar blessure.

 

23 september; op school staan nu vele deuren open en ook wat ramen op een kier. Zo kan het lekker doorluchten en opdrogen. Graag het hele weekend zo laten (mocht je er komen).

Graag de lampen in de toiletten bij je groep uit doen aan het eind van de dag; deze afspraak wordt vaak vergeten.

 

22 september; geef Akkernieuws mee svp. Volgende uitgave 5 oktober.

 

22 september; Anika is naar huis met een keelontsteking, Maronela draait groep 8B.

Vera is morgen nog ziek, groep 1B krijgt een brief dat morgen die groep gesloten is, nee wacht, er komt een vrijwilliger zich melden, morgen heeft juf Nürsel groep 1B. Prachtig !

Nou ja, niet prachtig, het is allemaal niet wat het moet zijn, maar we zetten ons geweldig in ! Bedankt.

 

22 september; de beamer voor het BP-lokaal is besteld. en het bord voor 5A ook.

 

22 september; Nadia is beter, Vera is ziek, Roxanne is ziek (Maria draait 1B en Corine 1C), Btisam is ziek (Anne en Nicolet doen het BP-uur), Mandy heeft gebeld, ze komt morgen rond de middag even langs met Marja, ze gaat volgende week een aantal keren een paar uur proberen te werken (ze kan nog niet autorijden) Ellen staat nu voor groep 1A.

 

22 september; vandaag komt Akkernieuws uit, met de schoolgeldnota erbij.

 

20 september; hierbij nodig ik iedereen uit een afspraak te maken voor een tool-gesprek. Ga naar N:\Leerkrachtvaardigheden\Normjaartaak en lees de Uitleg.

Kopieer de Jaarplanning (staat in die map !) en geef daarop aan welke dagen je werkt. Zet onderaan alle taken van je takenlijst en tel de uren op. Dan hebben we alles bij de hand om te bespreken. Van een aantal collega's is deze lijst al bij mij. Pas als alle toolgesprekken zijn gevoerd, wordt alles definitief, want door de nieuwe tool leren we steeds weer iets bij.

 

19 september; Ilja ziek, Mandy ziek, Nadia ziek; gelukkig zijn onze assistentes zeer goed in het klassenwerk en draait de boel mooi door.

 

19 september; morgen is het Prinsjesdag. Besteed er op het juiste niveau aandacht aan hoe onze Koning en Koningin van ALLE Nederlanders gaat vertellen wat de plannen zijn voor het komende jaar. Iedereen betaalt daaraan mee en iedereen profiteert van alle voorzieningen als onderwijs, wegen, vrede en gezondheid.

 

19 september; in groep 8 wordt de scheur in de vloerbedekking hersteld en de beide groepen 2 krijgen nieuw linoleum in de herfstvakantie. De bekende kleur (zie 1A)

 

19 september; de hoek achter de zandbak is weer gerepareerd. Hou op het plein toezicht, ook achter de hoekjes, zodat kinderen de bestrating niet losmaken.

 

15 september; vanmorgen brandde de kachel. Deze is nu goed uitgezet tot en met de Herfstvakantie. Hou het weer in de gaten en pas je kleding aan.

 

15 september; zwerfboek.nl bestaat niet; het is www.kinderzwerfboek.nl

 

14 september; om 15.00 uur ga ik het Internet resetten in de Millinxstraat, duurt 2 min.

 

14 september; er is een nieuwe ICT-stagiair, genaamd Aziel. Hij moet nog even op gang komen. Fatih heeft een andere stageplaats.

 

14 september; de tafels bij de achterdeur gaan weg, heerlijk.

 

14 september; het project Zwerfboeken is een initiatief uit de ouderraad, begeleid door Nicolet.

Bericht uit de ouderraad,

Binnenkort starten wij op de Akker een zwerfboekenstation voor de kinderen.

Hiermee willen wij het lezen van boeken stimuleren. Dit is onder andere goed voor de leesvaardigheid en de woordenschat. Neem een kijkje bij de krat of er wat tussen zit en neem mee!

Als u een boek thuis heeft liggen welke uw kind niet meer leest dan kunnen ze deze ook inleveren als zwerfboek. U mag dan contact opnemen met Els of Natercia (moeders uit de ouderraad). Wij voorzien de boeken dan van een officiële zwerfsticker. Meer informatie over de zwerfboekenactie kunt u vinden op www.zwerfboek.nl. Veel plezier met lezen!

Groetjes van alle moeders uit de ouderraad!

Meer hierover voor de kinderen in de komende Akkernieuws.

Heb je nog boeken hiervoor, dan kun je die aan de moeders geven of in het kantoor van Nicolet neerleggen.

 

14 september; morgen zijn alle leerlingen één uur eerder uit, zoals dinsdag. Brieven zijn uitgedeeld. BSO-kinderen moeten worden opgevangen.

 

13 september; de sleutel van de speeltuin is niet teruggebracht. Nu wel :-)

 

13 september; collega schoolmaatschappelijk werkster Marianne van den Bos van de Elout gaat stoppen en Marga neemt haar dag er bij met ingang van 1 november. Er wordt nog bekeken op welke dag Marga op de Elout zal zijn.

 

13 september; de bouwco-dag van Maria verschuift van de dinsdag naar de donderdag binnenkort. Collega Corine van de Elout komt deze dag invullen, de wederzijdse kennismaking is gaande.

 

13 september; Roxanna gaat per 1 oktober stoppen en op Tholen werken, Vera zal groep 2A fulltime gaan draaien; dit wordt voorbereid. Voor de verdere vervanging van Maartje in 1B is dan een vacature, daarover is overleg met diverse kandidaten. Achsa, Maria en Nicolet vormen de commissie.

 

13 september; Mandy moet nog zeker twee weken herstellen van haar val. Fijn dat de vervanging van Mandy geregeld is met de inzet van de hele onderbouw.

 

13 september; alle schoolfoto's van vorig schooljaar staan nu op G: 2015-2016 met de namen erbij. Dank aan Anika en Nürsel die hierbij geholpen hebben.

 

12 september; vrijdag stond het alarm er niet op. Wil de laatste luisteren of de lange piep komt na het inschakelen. In de display komt een melding als het niet goed gaat. (Ja, er is altijd wel een deur die niet goed dicht is, kleuterdeur of deur bij de ijzeren trap).

 

12 september; de kinderen van Smallsteps worden morgen op de normale tijd opgehaald en moeten tot die tijd worden opgevangen.

 

12 september; morgen gaan alle leerlingen (peuters, kleuters, middenbouw, bovenbouw) één uur eerder uit vanwege de verwachte warmte. Voor de donderdag wachten we nog even af. Een briefje komt er aan. Kinderen die niet worden opgehaald, dienen te worden opgevangen. Het lijkt mij dat vergaderen gewoon kan, maar ook eerder dus.

 

 

9 september; op N:\Resultaten zie je het boekwerk Zicht op alle resultaten E-toetsen 2015-2016 van het hele PCBO. Niet printen svp. Gisteren besproken op het Forum.

 

9 september; er zijn ongeveer 60 leerlingen en drie collega's die maandag het Offerfeest vieren.

Hou er rekening mee.

 

8 september; morgenochtend wordt het water uit de kelder van de Millinxstraat zoveel mogelijk verwijderd. Maandag kun je kijken of je naam op je spullen staat. Dinsdag begint de grote schoonmaak en het goed neerzetten van spullen. Daarna is het niet meer toegestaan er zaken zonder overleg neer te zetten. Zien we geen naam en keuren we het materiaal af, dan gaat het in de container. Dozen en spullen met naam zetten we netjes neer.

 

6 september; Fatih is onze ICT-stagiair en inmiddels helemaal op stoom met hulp van Caspar. Geef je ICT-vragen door (we zijn bezig met de beamer voor 8B en het bord voor groep 5A).

 

1 september; Ellen was er vandaag niet, ze heeft last van haar brandwond.

 

1 september; Mandy is ziek, Roxanne draait haar groep.

 

1 september; vandaag zou de timmerman komen, hij is niet geweeest, morgen een nieuwe kans.

 

1 september; de tijd gaat snel en ieder is druk. Alles draait goed op school en er zijn afwisselende gebeurtenissen. Er wordt veel en vaak overlegd. Prima. Pas nu kunnen we vaststellen dat we aanstaande dinsdag de teamvergadering beter kunnen overslaan dan een uur vol te praten over alles wat iedereen al weet  :-)

Dat zal niet iedere keer zo zijn. We hebben de Zangexpress-bijeenkomst in het lokaal van Krystel, klokslag 14.00 uur. Daarna is er dus nog een uur voor overleg, werkgroep of werkplan. Na 16.00 uur kun je naar huis.

 

1 september; gisteren is Tijn geboren, de zoon van Maartje. Van harte gefeliciteerd !

 

1 september; voor de snelste Spartafan heb ik een mooie elftalposter cadeau in kantoor; de poster is inmiddels opgehaald. De fan is er blij mee.

 

1 september; interne mededeling ! Zie je een man op straat die zijn broek niet goed dicht heeft, bel direct 112. Het schijnt dat een opaatje geen riem in heeft.

 

30 augustus; hedenmiddag kwam de wijkagent binnenstormen om voorlichting te geven over kinderen en nepwapens. Zie diverse items op TV. Ik heb hem niet de klas ingelaten, maar een afspraak gemaakt voor donderdagmiddag aanstaande. Hij wil een kwartier uitleg geven in groep 7 en 8 en start dan om 13.00 uur. Maak zelf even een rooster svp, hou rekening met BP.

 

30 augustus; onderwijsassistentes doen op de komende werkmiddagen, zoals 6 sept ook een klus in overleg met hun bouw of doen mee met een overleg. Met Zangexpress doen zij mee. Zij zijn welkom op een teamvergadering. Voor hen is 16.00 uur einde werktijd.

 

30 augustus; een slimme collega vroeg om de telefoonlijst van de leerlingen, deze komt naar je klas toe. Besteed daar geen half uur aan, maar laat iedereen de nummers nakijken. Wijzigingen mogen op je eigen manier naar Corrie, die past alles aan in ESIS. Doorstrepen wat vervalt. Nicolet brengt de lijsten mee voor de sGravendeel !

 

30 augustus; we geven de brief over vanavond nog een keer mee aan alle kinderen. Het schijnt dat niet iedereen van de informatieavond op de hoogte is. Nicolet brengt de brieven mee voor de sGravendeel.

 

30 augustus; Het loopt even anders met de inloop voor de ouders deze week. De ouders zijn hierover niet geïnformeerd en dit was wel de bedoeling , onze excuses hiervoor. Wij stellen voor dat je voor vanavond een intake lijst ophangt en de ouders hierop attendeert.

 

29 augustus; Arno ging vanmorgen een echo maken met zijn vrouw, die moest in het ziekenhuis blijven vanwege onjuiste bloedwaardes en voorkoming van zwangerschapsvergiftiging. Hij is bij zijn vrouw gebleven. We wensen hun sterkte.

 

29 augustus; we hadden vandaag een super-gezond-lekker-fit-feestje met de kleuters. Het certificaat voor groep 1 en 2 is binnen. Lang leve De Akker.

 

26 augustus; de weekopening staat nu opgenomen in de Jaarplanning. De weekbeurt is het hele jaar per dag geregeld, zie de indeling bij het koffiezetapparaat.

 

25 augustus; 6 september is de eerste werkmiddag. 12.00 uur zijn de kinderen uit. Zie in de Jaarplanning de invulling van deze middag. Van 14.00-15.00 uur is er opwarmbijeenkomst Zangmakers bij het digibord in groep 7 voor iedereen. Parttimers die die dag niet werken zijn welkom, maar voor hen is deze middag geen verplichting. Na 15.00 uur staat er een Teamvergadering gepland, in het MTO wordt de inhoud daarvan nog besproken.

 

25 augustus; het is natuurlijk mooi weer en alle poorten en deuren staan open.

Vorige week stonden er een paar rare snuiters ineens in het lokaal van Janet, blijf alert op toegangen en doe een hek gerust dicht als iedereen binnen is, dat scheelt een hindernis.

 

25 augustus; dank voor alle attenties en je aandeel in de map voor mijn jubileum.

Morgen kun je met je leerlingen als traktatie een ijsje halen bij Verhage.

Verhage weet ervan.

Begeleid svp je groep en kijk uit bij het oversteken.

Tussen 11.30 en 14.30 uur ben je welkom.

Kies zelf een oubliehoorn of ijs met aardbeien.

Groep 0 zorgt zelf voor een koude traktatie, bedankt.

Lekker fitte groet,

Stoffel

 

25 augustus; Angelique is ziek.

 

25 augustus; Ellen is op school, haar arm zit in het verband.

 

24 augustus; naar aanleiding van een vraag van een collega is het wachtwoord van Groove.me opnieuw ingesteld en zijn de lessen Engels weer bereikbaar.

 

24 augustus; alle leerlingen krijgen vandaag een Akkernieuws, want de namendatabase is nog niet klaar.

 

23 augustus; een moeder van school maakt een lekker maaltje dat om half zes wordt opgediend aanstaande dinsdag. De 's Gravendelers eten op hun eigen locatie.

 

23 augustus; morgen komt de glazenwasser. Maak je vensterbanken leeg svp, haal spullen van je ramen en hang een briefje op als je een tekening wil behouden. Start rond 11.00 uur. Hoort, zegt het voort.

23 augustus; via de Startpagina Personeel is nu het nieuwe Schoolplan, vastgesteld door de MR, in te zien, het is vandaag geüpload naar de Inspectiesite.

23 augustus; deel tijdens de infoavond je eigen info-brief uit, een voorbeeld kun je bewerken, te vinden op N:\Infobrieven groepen. Ook het stukje Wat leren wij in groep... hoort daarbij (en kan een leiddraad zijn voor een deel van je praatje), te vinden op N:\Wat leren wij. Verwijs ook naar de Schoolgids, die zit ook in je papieren postvak. Lees hem zelf even door, elk jaar veranderen zaken. De Schoolgids is gisteren verspreid, met adressticker.

23 augustus; het tweede deel van de bestelling is binnen. Vanmiddag brengt Nicolet spullen naar de sGravendeel.

23 augustus; Remco Appel en zijn man hebben een zoon gekregen genaamd Benjamin, er komt een kaartje waar de onderbouwers hun naam op kunnen schrijven; als felicitatie van De Akker. Vanmiddag is er een kaart bij de onderbouw.

23 augustus; morgen komt Akkernieuws met de uitnodiging voor de infoavond, iets over folders en de info over de Lekker-fit-certificering aanstaande maandagochtend, enz. Heb je nog nieuws voor Akkernieuws, stuur dan vandaag een mailtje svp.

23 augustus; de school is begonnen, alles loopt.

 

19 augustus; maandag verwachten we nog een deel van de bestelling, het betreft gebruiksmaterialen, o.a. boeken. Ook de werkboeken van Zaken zullen naar verwachting binnenkomen.

Groove.me (Engels van Bink) is op de site aangepast, kijk even van tevoren of alles werkt. In Basispoort zou alles goed moeten staan nu.

 

19 augustus; vandaag kwamen er drie inschrijvers: 1 voor groep 1, 1 voor groep 4A en een voor groep 8A. Mooie kinderen !

 

19 augustus; alle foto's van 2015-2016 zijn uitgezocht en bijgewerkt. Heb je leuke foto's lever ze dan aan via Y:\Beeldmateriaal

 

19 augustus; de nieuwe Schoolgids is klaar en te bekijken op http://www.cbsdeakker.nl/Geel_Boek/Nieuw%20Schoolplan/Bijlagen/B01%20Schoolgids%202016-2017%20CBS%20de%20Akker.pdf

Maandag komt de Schoolgids voor ieder oudste kind van een gezin. Let op: op de achterkant staat een adressticker.

 

19 augustus; goed om iedereen weer te zien. De lokalen zien er goed uit !

 

16 augustus; vele collega's zijn gestart met voorbereidingen. Het is de bedoeling dat we elkaar vrijdag a.s. om 10.00 uur zien in de aula. De bedoeling is dan: elkaar weer even zien, enkele korte mededelingen en een motiverend woordje. We zullen ook onze nieuwe derde man voorstellen...

 

8 augustus; enkele collega's meldden storingen aan PC-apparatuur. Vrijdag komt Caspar die klachten even proberen of hij die klachten kan oplossen. Meld je vragen via de mail s.v.p.

 

8 augustus; de school ziet er goed uit; niet alles staat op z'n plaats.

 

8 augustus; het internet werkt op beide gebouwen. Wanneer je je computer aansluit, bedenk dan dit:

  • sluit je computers weer aan en bedenk dat de computer waarschijnlijk een grote serie updates gaat binnenhalen en dan zo ongeveer een half uur heel traag is. Advies: aanzetten, inloggen en een half uur iets anders gaan doen :-)

  • in de meeste klassen staat een zgn. hub. Via dit kleine kastje worden de internetkabels van één naar vier of meer PC's gesplitst. Wanneer dit kastje geen stroom krijgt, kan het ook geen internet verzorgen. Let daarop bij het aansluiten.

26 juli; het hoofdgebouw is schoon. De 's Gravendeel nog niet. Alles staat daar wel klaar om de vloeren schoon te maken. Verder alles in orde op wat open ramen na (nu gesloten). Er was mooie post van Rik, zie je mail. Toedeloe.

 

8 juli; fijne vakantie allemaal !

 

8 juli; om 10.00 uur gaat de kas dicht. Tot die tijd afgesproken bonnen bij Corrie afrekenen.

 

8 juli; lever je absentielijst juli vandaag nog in.

 

8 juli; 12.30 uur borrel en afscheid Rik in de aula, welkom.

 

7 juli; op Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden staat een leerlingenlijst van alle groepen in excelformaat. Je kunt ook in ESIS je nieuwe lijst zien, selecteer een datum en je groep en druk op zoeken, daarna komt het overzicht.

 

7 juli; er staat een mooi (en zwaar) bureau bij de kleuteruitgang. Zijn er belangstellenden voor ? Dan gaan we het verloten en anders te geef neerzetten. Reageer per mail, stoffel

 

7 juli; denk aan je koelkastspullen, als ze er nog zijn...

 

7 juli; de bestelling 's Gravendeel is na omzwervingen ook aangekomen. Iedereen bedankt voor alle inzet bij het uitpakken en inruimen.

 

7 juli; na een evaluatie van het werk in de staf is afgesproken dat Nicolet volgend cursusjaar op dinsdagmiddag in de 's Gravendeel gaat werken en Stoffel op vrijdagmorgen voor de pauze.

Stoffel zal op de woensdag en vrijdag na de pauze op de Elout werkzaam zijn.

 

6 juli; de bestelling op het hoofdgebouw is binnen. Ellie pakt hem uit en controleert of alles klopt. Daarna wordt gevraagd de bestelling op te halen of hij wordt in je groep gebracht. De bestelling voor de 's Gravendeel zit in een vrachtwagen, maar ze weten niet welke....

 

5 juli; vandaag werken we de Suikerfeestlijst nog bij, er komen nog nieuwe namen bij, in het blauw. We vullen bovenaan de namen bij.

 

4 juli; zojuist is bekend geworden dat onze Marokkaanse broeders en zusters het Suikerfeest op woensdag vieren. We wensen iedereen een fijn feest

 

4 juli; vandaag de laatste Akkernieuws voor de vakantie, graag meegeven.

 

4 juli; Ansjel is nog ziek.

 

4 juli; Rik mist een heleboel ballen uit het speellokaal. Heeft iemand die ballen geleend ?

 

4 juli; vorige week vrijdag kwam iemand langs met een radiocassetterecorder (met de oude rode Akkersticker). Deze is van Angena, graag daar bezorgen.

 

4 juli; hier een lijst met leerlingen die verlof hebben aangevraagd voor het Suikerfeest, zet een SS op de absentielijst svp. Zet een O of OO wanneer een leerling geen verlof heeft gevraagd.

Staat er niets achter, dan is het op dinsdag.

 

Zayd Bouaid, 6

Solmaz en HM Öztürk, groep 7 en 0A, dinsdag

Yassir Lahraoui, 4A, woensdag

Sonhoel en Oumaima el Makkioui, 6 en 3A

Arfan Awais, 2A woensdag

Samir en Suhaila Raïssi, 7 en 2B, woensdag

Chushev Armani, 3, woensdag

Emirah Fitri, 2B, woensdag

Sibel Salimova, woensdag

Amira Maman, woensdag

Younes en Mohammed Darkaoui, 6 en 3, woensdag

Lina en Bayan Ayrir, 5 en 3B, woensdag

Mohammed Houssini, 4A, woensdag

Samir en Salwa Raissi, dinsdag of woensdag

Joumana el Mahsini, 3A

Nourhane el Mahsini, 5

Samir el Ghoul, 7A

Faris el Ghoul, 4A

Marwa el Kandoussi. 1B

Aymen el Kandoussi, 3A

Nassim el Bouchtaoui, 1B

Asli Demirci, 7A

Damla Rosenova, 7B

Mert Rosenov, 2C

Lahbib Lekfif, 7B

Selma Lekfif, 7A

Rumeysa Aygar, 7B

Esila Aygar, 1C

Busenur Caner, 7B

Ali Hussain, 8A

Rayan Salhi, 2B

Amine Hissi, 1C

Nadir el Bakkali, 6

Soundous el Bakkali, 3B

Aya Yahyaoui, 2B

Anouar Yahyaoui, 7B

Muhammed Kahraman, 8A

Emre Kahraman, 3A

Azra Kahraman, 1B

Serkay Sahin, 7B

Ferhat Türk, 2B

Shayel Soekhai, 5, op woensdag

Azfar Bholai, 7B, woensdag OF donderdag

Shaqeel Bholai, 4A woensdag OF donderdag

Ozman Derin,

Ashley Karama, 5, dinsdag OF woensdag

Walid Jekhmane, 1B dinsdag OF woensdag

Amir Akharouid, 1B, dinsdag OF woensdag

Wissal Arbaoui, 6

Alae Arbaoui, 6, dinsdag OF woensdag

Nihaad Maach, woensdag

Günel Borisova,

Nisanur Top,

Anir en Samira Bentaifur, groep 0, dinsdag OF woensdag

Selma en Sammy van Santen, gr 4 en 6 dinsdag OF woensdag

Mario Hristov

Maha Housni

 

3 juli; registreer in die laatste week het verlof goed. Zet een G van geoorloofd wanneer een leerling hieronder in de vakantielijst staat, zet een O van ongeoorloofd als een leerling eerder weg is. Zet per dagdeel een letter, dat is twee letters, behalve op woensdag. Zet ook een O als een leerling om welke reden dan ook vertrokken is. Aan de hand van de lijsten stellen wij leerplicht op de hoogte. Doe vrijdag de lijst in het postvak van Corrie, dan raakt juli niet zoek.

 

3 juli; de takenlijsten van de bouwen zijn samengevat in de takenlijst 2016-2017, in de normjaartaak-gesprekken bespreken we deze weer met iedereen.

 

3 juli; Btisam is weer beter!

 

1 juli; meldt aanstaande vrijdag al je BP-uren die je nog tegoed hebt volgens onderstaand schema. Onderwijsassistenten die alleen de groep hebben gedraaid kunnen hetzelfde schema hanteren. Via het PCBO wordt dan in augustus het extraatje uitbetaald (is de verwachting).

Ontvangen van: Dianaling, Achsa, Roxanne, Nelly, Lucero, Anika, Marja, Claire, Najat, Fiona, Zekavet

Datum

Afwezige

Reden

Gegeven activiteit

       
       

 

1 juli; Roxanna is ziek, Vera draait de groep en Roxanne groep 1B. Btisam is ziek, haar groep is naar huis. Ansjel was gisteren na haar lessen met koorts naar huis gegaan en Roxanna ook.

 

1 juli; complimenten aan de groepen 8 en hun leerkrachten voor de mooie musical. Alles is opgeruimd en maandag is groep 8 nog één dag op school.

 

27 juni; Verlof verleend onder strenge voorwaarden. Verlof alleen via kantoor !

Maak hier geen reclame voor. Er zijn enkele aanvullingen.

     

Jayson en Jovanni Chedi, 8A, 5

19 en 20 mei en 27 mei

Ayesha Sadloe, 1B

26-05-16 t/m 19-06-16

Jonique Philips, 8B 13 en 14 juni en 21 en 23 juni
Zofia Czyz, 2A 20-06-16 t/m 27-06-16
Djanayshri Gangadien, 1C 20-06-16 t/m 03-07-16
Meleksu Aleksieva, 1A 26-06-16 tot zomer

Raees en Raniyah Nanhekhan, 7A en 4B

6-7-16    t/m       8-7-16

Ruchira en Jayden Harnam, 7B, 5

04-07-16 t/m 08-07-16

Lutfan Raja, 2C

04-07-16 t/m 08-07-16

Ethan en Tina Lin, 3B, 2C

04-07-16 t/m 08-07-16

No-ëmy Boeldak, 3B

05-07-16 t/m 08-07-16

Burak Kalemli, 5 05-07-16 t/m 08-07-16

Rumeysa, 7B , en Ecrin Esila Aygar, 1C

06-07-16 t/m 08-07-16 

Darlene Fortes Almeida, 7B 06-07-16 t/m 08-07-16
Jiexi Yan, 1C 06-07-16 t/m 08-07-16
Jaden Lugo Luna 6 juli weg tot zomer
Ariyan Rasighi en Negin Alirezamasrour, 4A en 3B 3 dagen eerder weg
Nossayr, Faris en Karam el Bakaoui laatste 5 dagen afwezig
Alisha Ferreira Barreto, 2B 4 dagen
Busenur Caner, 7B 3 laatste dagen
Lina Ashour, 2C de 2 laatste dagen
Mario en Emilia, 7A en 1A laatste dag

 

 

29 juni; morgen is er na de musical Jaarbesluit. Daarnaast nodigen we jullie uit voor een korte vakantieborrel in de aula op 8 juli om 12.30 uur. We nemen dan ook afscheid van Rik.

 

29 juni; in kantoor liggen formulieren voor ouders die vrij willen met het Suikerfeest (één dag)

 

28 juni; het is nog niet zover, maar alvast een mededeling over de zomerschoonmaak: alle het meubilair in je klas laten staan. Alles opruimen, in kasten enz. Bovenkanten van de kasten leegmaken en vensterbanken ook. Geen lege spullen, potloden, pennen of etuis meegeven; kapstokken leeg.

In de eerste week start de schoonmaak. De vloeren worden in de eerste drie weken schoongemaakt.

In de laatste week is alles klaar en schoon en staat alles min of meer weer terug in je lokaal, dan kun je zelf de final touch geven. De laatste vrijdag loopt de werkster alles nog een keer na.

 

28 juni; we krijgen net te horen dat as maandag en dinsdag de speeltuin dicht is vanwege groot onderhoud. Hou er rekening mee in je planning.

 

28 juni; we verwachten komende woensdag de eerste bestelling van Rolf. Dat betreft verbruiksmaterialen.

 

 

28 juni; aanstaande vrijdag is Kelly er niet. Er komt een vervanger. Groep 8 heeft geen BP-les. Groep 7 heeft les van 10 tot 11 uur en groep 5 van 11.15 tot 12.15 uur.

 

28 juni; volgende week neemt Sonu afscheid. Hij heeft goed geholpen bij alle PC-problemen. Zijn opvolger komt vrijdag met hem alles bekijken. De nieuwe stagiair heet Fatih, hij start in september.

 

28 juni; voor de zomervakantie komen alle parttimers langs in kantoor om hun normjaartaak te bespreken. Kom langs. Gebruik daarvoor een kopie van het Jaarplanning Normjaartaak dat op N:\2016-2017 staat (maak een kopie voor jezelf), met daarop je werkdagen en je taken.

Fullimers komen voor 1 oktober ook aan de beurt, we bekijken dan ook het afgelopen jaar nog even.

 

27 juni; alle gegevens van het Doelstellingengesprek, inclusief het verslag, kun je vinden op N:\Resultaten\Doelstellingengesprek juni 2016      Aanbevolen om te bekijken en te lezen !

 

23 juni; in de 's Gravendeelstraat is er behoorlijke waterschade. Een schoonmaakploeg is geweest en de collega''s hebben gesopt. Bedankt. De goten worden geleegd.

 

22 juni; er gaat een PCBO-school dicht (ja, dat kan ook). Daar is materiaal over. We denken over een bezoekje, al ontbreekt de tijd.

 

22 juni; roosters vind je in de map N:\2016-2017\Roosters

 

22 juni; we feliciteren Claire met het slagen voor het tweede jaar opleiding Schoolleider !

 

22 juni; morgen komt Akkernieuws uit met de klassenverdeling.

 

22 juni; vandaag of morgen komen er roosters voor het nieuwe schooljaar beschikbaar om verder aan te werken.

 

22 juni; Jelte was maandag ziek en gisteren weer paraat. Nürsel was maandag ziek en ook gisteren weer paraat. Marga was gisteren ziek en nu weer op haar post. Roxanne en Nadia zijn met ingang van gisteren ziek. Dank voor de hulp bij het opvangen.

 

22 juni; we feliciteren Lilian met het slagen voor het eerste jaar opleiding Schoolleider.

 

20 juni; herhaling van 1 juni; alle nascholing is aangevraagd. Staat in bijlage 13 Schoolplan. Wat daar staat A t/m Y kan worden gevolgd, schrijf je zelf in. Na afloop evaluatie en certificaat bij ons. Rekeningen op naam van CBS de Akker. Alles van Menne is ingeschreven.

 

20 juni; Nürsel is ziek.

 

20 juni; Jelte is ziek, iedereen bedankt die helpt een uurtje "lucht" te geven.

 

16 juni; Nanda begint 22 augustus weer, we zien uit naar haar komst.

 

16 juni; de biebboeken worden aan het eind van het schooljaar op 29 juni ingenomen, er is die week geen uitleen meer. Groep 8 een week eerder (vorig jaar zijn een aantal boeken van groep 8 niet teruggekomen). Graag meehelpen alles weer bij Audrey en Fatma te krijgen.

 

16 juni; Emilija Vasileva komt volgend jaar werken in de groep 5 op de plaats waar vacature stond. Zij gaat dus werken met Joyce en Nanda. Zij gaat ook de cursus Met Sprongen vooruit groep 5/6 doen. Haar mailadres is in de maak.

 

13 juni; iedereen bedankt die morgen helpt groep 8A op te vangen. De zoon van Najat wordt geopereerd; sterkte.

 

13 juni; bij de teamfoto's op G zie je de nieuwe van dit jaar, maar niet degene die je zelf kreeg. Zoek het verschil.

 

12 juni; morgen heeft Audrey verlof, zij is getuige bij het huwelijk van haar broer.

 

11 juni; het lespakket De Derde Kamer is besteld voor groep 7 en 8 (over Prinsjesdag en de democratie)

 

11 juni; binnenkort verschijnt op de nieuwe printer weer het vertrouwde inlogscherm. Het was even kwijt, maar nu weer gevonden ! Wil je iets leren, vraag het Ellie.

 

11 juni; zet je de ramen van het speellokaal open ? Doe ze aan het eind van de dag dicht svp. Bedankt.

 

11 juni; op de info-site van Basispoort staat:

Informatie voor ouders
Vanaf 1 augustus 2016 is het mogelijk dat kinderen onder enkele voorwaarden thuis inloggen op de oefensoftware van school. Dit is mogelijk als:
-De uitgeverij van de methode de software beschikbaar maakt voor thuisgebruik
-De leerkracht van uw kind de thuis-inlog heeft ingesteld
Meer informatie volgt spoedig op deze pagina. 

Een belangrijke en leuke ontwikkeling!

 

10 juni; zie in je mail een oproep in te tekenen voor de Kinderboerderij (van Angelique). Niet vergeten te doen.

 

10 juni; de zeemeerminstaarten zijn in de maak bij een moeder uit de ouderraad. Dank voor ieders inbreng.

 

8 juni vrijdag komt Akkernieuws uit, heb je nog nieuws, mail het dan. Nieuws: Jeugdvakantiepaspoort komt, opening bij tentoonstelling groep 8 bij Humanitas (Ansjel en groepen 8), uitslag vaderavond, etc

Over twee weken komt de klassenverdeling er in en dan kun je daar met de klas over praten (nu nog niet).

 

7 juni; vandaag is Ilmy jarig ! en Nanda !

 

6 juni; heb je foto's van een van de drie schoolreizen, zet ze dan svp op Y bij beeldmateriaal. De school heeft nu zelf nagenoeg geen ene foto...

 

6 juni; uitslag van de Vaderavond-slagzin-wedstrijd:

1. Winnaar, Vader el Kandoussi met de slagzin "De vaderavond van de Akker is de leukste, omdat er saamhorigheid is van de mensen"

2e prijs is voor vader Ky-mani Peny (groep 1C) ".....omdat je opdrachten kan maken en omdat papa meedoet, het is leuk als familie"

3e prijs is voor dhr Jabeur, vader van Hamza, "....omdat dat de leukste vaderavond is (en mijn laatste) en ik wou een mooie herinnering vastleggen"

Je mag dit vertellen in de klas, de vader kan een appeltaart ophalen bij juf Nürsel.

Er waren 108 inzendingen.

 

6 juni; eerder is gemeld:

Het extra werk dat voor de meivakantie is gedraaid is goedgekeurd door het bestuur, en zal naar verwachting in juni worden uitbetaald. uit nader contact met de salarisadministratie blijkt dat het extra werk wél is uitbetaald, onder het kopje Toelage LTU. Zie je salarisstrook (alleen voor betrokkenen).

 

6 juni; Ansjel is weer beter, Mandy was er vrijdag al. Ellie werkt weer volledig. Maartje is wel op haar ochtenden op school, maar Vera draait haar groep vanwege de zwangerschapsklachten.

 

2 juni; er kunnen boekje gemaakt worden bij Ellie. Graag efficiënt werken en alleen printen wat echt nodig is i.v.m. de kosten.

 

2 juni; we proberen morgen met Sonu en Caspar de printerproblemen in de Millinxstraat op te lossen.

 

2 juni; 18 ouders in de ouderkamer vanmorgen bij de tandarts. Toppie.

 

2 juni; log even opnieuw in en geef aan Ellie aan of je overal kunt printen of niet.

 

2 juni; morgen valt Mirjam -onze oud-collega- in voor Fiona.

 

2 juni; vandaag is Ansjel ziek; drie groepen draaien zelf hun BP, noteer dat, voor de zomervakantie kun je weer een lijstje extra werk opgeven, dat geldt ook voor Onderwijsassistentes die alleen een groep draaien, zoals gisteren Marja en vandaag Dianaling voor de groep van Mandy die ziek is (super, bedankt!). Het extra werk dat voor de meivakantie is gedraaid is goedgekeurd door het bestuur, en zal naar verwachting in juni worden uitbetaald.

 

1 juni; alle nascholing is aangevraagd. Staat in bijlage 13 Schoolplan. Wat daar staat A t/m S kan worden gevolgd, schrijf je zelf in. Na afloop evaluatie en certificaat bij ons. Rekeningen op naam van CBS de Akker.

 

1 juni; ga nooit in op mailtjes van KPN, Bol.com of dat soort zaken. Allemaal bedoeld om jou in de val te lokken.

 

1 juni; wij feliciteren Gerry en haar gezin met het huwelijk van zoon Pieter en zijn aanstaande. Vrijdag is de dag. Nelleke werkt deze week vier dagen in groep 6.

 

31 mei; bij Ellie staat een groter kopieerapparaat. Het werkt ongeveer hetzelfde als de oude. Vraag Ellie advies. Het is even wennen. Printen kun je na opnieuw inloggen.

 

27 mei; de eerste bestellingen komen binnen: 1A, 1B, 1C, 2A, 2B, 2C, 3, 4, 5, 6, 7, 8, RTMB+BB, IBOB, 's Gravendeel algemeen, Millinxstraat algemeen......

We vullen hier aan als ze binnen zijn, dan weet je dat.

 

26 mei; het kleuterhek blijft wel eens openstaan (zoals afgelopen weekend). Help mee het op slot te doen wanneer je er na half drie doorheen gaat.

 

20 mei; de nieuwe site van CBSdeAkker is op mobiel en tablet te bekijken. Hier en daar gaan we de inhoud nog aanpassen.

 

20 mei; Stoffel belt tussendoor alle ouders van midden- en bovenbouw over het nog niet betaalde schoolgeld.

 

19 mei; op 31 mei kan er niet gekopieerd worden in de ochtend, dan komt er een nieuw kopieerapparaat bij Ellie. De volgende dag gaat ons huidige kopieerapparaat naar de Elout.

 

18 mei; de uitslag van de Eindtoets is binnen (geen Cito, maar IEP, dat is nieuw). Onze beide groepen acht hebben buitengewoon goed gepresteerd ! De uitslag is een vette donkergroen.

Onze felicitaties aan het hele team en in het bijzonder aan Anika, Najat en Anne. Mooi werk.

Eigenlijk schrokken we een beetje van en belden we met IEP en andere scholen. Ook hebben we -in overleg- groep 8 morgenmiddag vrijgegeven en wordt er nu naar ouders gebeld om de uitslag met een aantal specifieke ouders te bespreken en uit te leggen. Hier en daar gaan we ons advies naar boven bijstellen. Het is bijna niet te geloven welke sprong een aantal kinderen hebben gemaakt.

Natuurlijk kun je dan twijfelen en suggereren, maar laten we vooral trots zijn. Ons werk is elke dag: volhouden, uitleggen, oefenen, nakijken, en dat iedere keer opnieuw. We draaien vele uren en lange dagen. We proberen ons steeds te verbeteren. Onze inspanningen zijn groot. Nu zien we het resultaat.

Goed gedaan ! Het gemiddelde is 81.

 

18 mei; Vandaag verschijnt de nieuwe Samsam met als thema 'Vrijheid'.
Vrijheid is de basis van bijna alle kinderrechten. Kinderen hebben het recht om vrij te zijn van angst voor geweld en ze hebben het recht om in vrijheid te kunnen spelen. Vrijheid is ook: laten zien en horen wie je bent en wat je denkt en gelooft. Bij deze Samsam vindt u filmpjes en opdrachten die daarover gaan. Vrijheid is ons hoogte goed. Praat over vrijheid in je klas.

 

17 mei; zijn al je leerlingen op school ? Een aantal is ziekgemeld. Zijn anderen afwezig, mail dat de directie dan even door. Regelmatig glipt er een wegblijver tussendoor. Daryela uit groep 2B en Bernarhd uit groep 5 worden al een poos gezocht, omdat daar onduidelijkheid over is. Soms verlies je dergelijke leerlingen uit het oog, maar ze staan wel op onze lijst als "onze kinderen".

 

13 mei; de fotograaf heeft een parkeerbon gekregen, hij pinde wel, maar vertrok te laat.

 

13 mei; deze week is de fiets van Carmen voor de school gestolen.

 

13 mei; voor de volleybal hebben zich opgegeven: Jelte, Janet, Ilmy en Stoffel. De Elout speelt ook met een team en heeft een aantal spelers over, zodat wij een team met hen vormen.

 

12 mei; gisteren in de ouderkamer waren twee maal 17 à 18 ouders voor de themabijeenkomst. Onze Nürsel kreeg complimenten van Esther Spans van het CJG, op de meeste scholen komen 1 à 2 ouders naar deze bijeenkomsten. Hulde !

 

12 mei; Ilja heeft gisteren de brief voor de Vaderavond rondgedeeld; vandaag komt Akkernieuws uit met de brief over de Efteling en de schoolfotograaf. Graag meegeven.

 

11 mei; 24 mei is er een Teamvergadering en daarna pizza en daarna Vaderavond. Er is besloten dat op deze dag ALLE kinderen 14.30 uur uit zijn en wel om twee redenen: we willen de vergadering starten om exact 15.30 uur, omdat een specialist kort komt vertellen over Taakspel en omdat zij na een half uur weer weg moet. Wij vervolgen dan onze vergadering daarna nog een poosje. Je moet de bijlage over Taakspel van tevoren doornemen, deze staat bij de bijlagen op Y:\Actualiteit als bijlage 33.

De tweede reden om eerder uit te gaan is om de dag rustig stap voor stap door te komen zonder voor iedereen enorme stress te veroorzaken (en de kinderen zijn dat uur 's avonds ook weer op school :-))

Morgen in Akkernieuws wordt de schooltijd van deze dag aangekondigd.

De reden om over Taakspel iets te horen wordt in de vergadering uitgelegd.

 

10 mei; gevonden: ongeveer 399 waterballonnen in bus, staat in kantoor.

 

10 mei; na overleg zijn een nieuwe peuter (3) en een kleuter (4) doorverwezen naar de Elout, om zich daar in te schrijven. Onze groepen 1 zitten vol en bij de peuters is een wachtlijst. Op de Elout is plek.

 

10 mei; Ellie gaat elke dag tot 15.00 uur werken.

 

10 mei; met de bouwco's is besproken dat we schoenen met wieltjes in de school gaan verbieden. De schoenen zijn onveilig, ze zijn niet goed voor de gezondheid en de vloer gaat er stuk van. Dit komt in Akkernieuws.

 

10 mei; ons nieuwe Schoolplan is helemaal klaar. Je kan het vinden op Y:\Actualiteit als bijlage 32.

 

10 mei; deze week is er  Stap 5 LKV: individuele nascholing, dus je kunt een formulier indienen (te vinden op  N:\Leerkrachtvaardigheden). Nascholing is niet verplicht, een POP wél. De meeste POP's hebben we gezien. De BHV en de onderbouw vullen één formulier in voor hun plannen. Na inventarisatie hoor je of je plan door kan gaan. Scholing niet onder schooltijd en parkeerkosten voor eigen rekening. We beraden ons nog op een schoolbreed onderwerp, dat hoor je deze maand. Formulieren inleveren voor 1 juni.

 

10 mei; vandaag werkt Dianaling niet, vrijdag wel.

 

10 mei; gisteren is een Hongaarse leerling van 7 jaar verwezen naar de Schakelklas van de Sleutel.

 

8 mei; donderdag komt Akkernieuws. Laat die dag de schoolreispresentatie van Jelte aan je klas zien. Er volgt (weer) een schoolgeldoproep en de bestemming wordt in Akkernieuws ook genoemd.

 

8 mei; vanmiddag was Murat bij Anika; het gaat goed met hem, hij is slanker, langer, serieuzer en gaat van het VSO naar Maarten Luther ! Mooi nieuws.

 

8 mei; Cherrel, de dochter van Maronela, loopt stage bij Jelte en Rik

 

8 mei; Jacq is ziek, de middenbouw vangt haar afwezigheid op. Ze hoopt er woensdag weer te zijn.

 

8 mei; de schoolapp is een langdurig verhaal geworden. We wachten nog op één technische aanpassing voor we de codes gaan uitgeven. Dat laatste is: dat je zelf kunt verwijderen wat je geplaatst hebt, zodat je eventuele fouten of oud nieuws kunt weghalen. Zodra dit in orde is, volgt er weer een berichtje.

 

8 mei; het onderwijs is opvallend vaak in het nieuws, krantenknipsels liggen in een map op de koffietafel. Je kunt ook alles lezen op N:\Nieuws & Teksten

 

8 mei; we feliciteren Nanda en Damon met hun dochter Fajah, geboren op 2 mei.

 

8 mei; alle foto's zijn bijgewerkt en aangevuld. Je vindt ze op G: Bekijk zelf even van tevoren wat je aan je klas laat zien.

 

21 april; na evaluatie en bespreking in het MTO is besloten dat Lief & Leed veel minder actief gaat worden en dat na de zomervakantie het verjaardagscadeautje niet meer verzorgd wordt. We bedanken de commissie voor alle attenties. In voorkomende gevallen van blij en droef zal de commissie iets passends verzorgen. Ook de bijdrage vervalt dan.

 

21 april; gezocht: zwarte rolmaat met rood knopje, merk Stanley.

 

21 april; denk aan je spullen in de koelkast; graag meenemen.

 

21 april; over ongeveer 1 maand komt er een groter en sneller kopieerapparaat bij Ellie dat in principe zo werkt als het apparaat dat er nu staat. Het verschil: sneller, verschillende uitvoerlades en de optie om te nieten.

 

21 april; morgen sluiten we de maand af. Bonnetjes aan Corrie svp. Ga na of je extra gewerkte (BP)-uren hebt gemeld; van Achsa, Anika, Krystel, Najat, Anne, Cora, Claire, Nelly en Fiona zijn overzichten binnen.

 

20 april; Corrie houdt Internet- en Telefoonprotocollen in de gaten en legt een leeg formulier in het postvak van de leerkracht met het doel om dit in te vullen. Graag weer terug bij Corrie wanneer dat gelukt is. Het gaat meestal om leerlingen die later zijn ingestroomd.

 

20 april; kijk svp je kapstokken na en geef alles wat er hangt mee naar huis.

 

20 april; op Y:\Actualiteit bij 31 staat een samenvatting van het verhaal dat de ervaringsdeskundigen van de Stichting MEE gistermiddag vertelden.

 

19 april; voor wie het wil lezen, een in-memoriam-Patrick-Dee, aansluitend aan de mail van gisteren.

 

19 april; wil je meer weten over de staat van het Nederlandse onderwijs, lees dan www.destaatvanhetonderwijs.nl

 

15 april; gisteren is het kleuterhek niet afgesloten, het licht niet uitgedaan en er staan soms ramen open. Gaarne goed afsluiten.

 

15 april; zing Hupsakee, het Koningslied; info bij Achsa.

 

15 april; aanstaande dinsdag is er een bijzondere vergadering, zie de mail van Nicolet. Onderwijsassistentes worden van harte uitgenodigd ook mee te doen. Iedereen in onze school krijgt met het onderwerp te maken.

 

15 april; in de map N:\Schoolvakken\Verkeer staat een korte brief met uitleg over de Veilig Verkeer NL Educatielijn. Ook staat er voor iedere groep een A4tje over de lessen voor de leerlingen. De kranten die we kennen zijn besteld voor het nieuwe schooljaar. Via de Startpagina Personeel kun je naar de site van VVN.

 

14 april; een oom van Lucero en Dianaling is na een zeer kort ziekbed overleden. Sterkte.

 

14 april; morgen krijg je een mailtje over de jaarbestelling. Lees de toelichting goed s.v.p., die zal er bij gevoegd worden.

 

14 april; wie gaat mee volleyballen op 20 mei in het Topsportcentrum tegen de andere

PCBO-scholen ? Na afloop buffet ! Start 17.30 uur.

 

14 april; in je Outlook (mailprogramma) zit een functie die heet auto-aanvullen.

Wanneer je een nieuwe mail start en in de adresbalk gaat staan en dan op een letter drukt, volgt een lijst met adressen die je eerder gebruikt hebt.

Wanneer dit niet zo is, zit er een fout in je Outlook.

Caspar kan dat herstellen.

Laat het weten wanneer dat nodig is.

Zie hieronder het popupscherm.

 

 

14 april; de icepacks houden we op de Koningsdag koel ! De diepvries gaat pas na schooltijd uit.

 

13 april; Nanda is naar Twente voor de crematie van haar oma; we wensen haar sterkte.

 

13 april; het is juffendag in de 's Gravendeelstraat !

 

13 april; vandaag komen Ansjel en Puck langs.

 

13 april; in de loop van de dag wordt de sleutel van het voorste hek Millinxpark bijgemaakt. Deze komt in het kistje bij Stoffel op het bureau, daar ligt ook de speeltuinsleutel.

 

13 april vanmiddag is er een voetbaltoernooi voor bovenbouwers en gaan Janet en Astrid naar een conferentie in Utrecht over het Stimuleren van Jonge Kinderen.

 

13 april; Nürsel is vaak aan het werk in de ouderkamer, maar ook in groep 6 en soms ook bij een vertaalsessie.

 

13 april; volgende week donderdag gaan we de koelkasten en diepvriezen weer schoon en leeg maken.

 

13 april; stuur vóór de Koningsdag je overzicht extra gedraaide BP-uren aan Stoffel en gebruik  onderstaand schema. Tel ze alle en vergeet er geen.

Datum

Afwezige

Reden

Gegeven activiteit

       
       

 

13 april; de afgelopen week zijn vier kinderen doorverwezen naar de schakelklassen van Pniël en Sleutel. Deze leerlingen spraken nauwelijks Nederlands. Over een jaar kunnen ze mogelijk hier instromen...

 

13 april; lees het artikel Schraler onderwijs dat op het prikbord hangt en snap waarom we soms niet zo riant kunnen leven op school. Zie het artikel ook op N:\Nieuws & Teksten (2016)

 

11 april; bedankt voor de zanghulde, het tuincadeau en alle kindercadeaus; volgens mij is iedereen getrakteerd, zo niet, laat het dan weten. Bedankt, Stoffel (60).

 

9 april; beide groepen 8 zijn begonnen aan het instuderen van één musical; succes !

 

9 april; alle leerlingen van groep 8 zijn geslaagd voor het Verkeersexamen.

 

9 april; vandaag heeft Corrie het schoolgeldoverzicht van de nog te betalen bedragen in de postvakken gedaan. We mailen zodra er weer wat binnenkomt. Er is al veel betaald. Maar er staat ook nog wel wat open. Wanneer iedereen betaalt, kunnen we mooie dingen doen, zoals gratis schoolreis en gratis werkweek. Help mee s.v.p.

 

8 april; Maronela is thuis, maandag is ze er weer.

 

8 april; de oma van Nanda is overleden, gecondoleerd. Nanda is op school.

 

5 april: tip van Sonu: gebruik de browser Chrome voor alle schoolsites zoals Basispoort en Ambrasoft, dat voorkomt veel vastlopers enz. Vraag in je omgeving wat Chrome is. Gebruik het ook thuis, je kunt alles synchroniseren (en Chrome kan je wachtwoorden onthouden). Chrome komt uit de stal van Google.

 

5 april; alle leerlingen zijn toegelaten op de V.O.-school waar ze zijn gaan inschrijven. Dat klinkt logisch, maar dat is het niet. Wij zijn blij én opgelucht dat iedereen zo vlot geplaatst is. Anne, Anika en Najat, gefeliciteerd. En alle kids natuurlijk ook.

 

5 april; bedankt voor een aantal voorstellen tot aanpassing van het nieuwe schoolplan. Anika zag dat het zeer intensief arrangement (eigen leerlijn) ontbrak en enkele aanvullende Rekenmethodes en Nanda zag dat Engels in groep 5 was vergeten. Binnenkort komt het Schoolplan in de MR en gaan we het vaststellen. Alle bijlagen zijn nu up to date.

 

5 april; binnenkort komt Speel Top Veilig langs voor een controle van alle buitenspeeltoestellen.

 

31 maart; in kantoor staat een prachtige set met moestuintjes van Albert Heijn, met alles erop een eraan te verkrijgen. Kom gerust kijken, en wil je met je klas groente en kruiden kweken, dan kan dat.

 

30 maart; de Stichting Ontmoeting opent 4 april een thuishaven (woonbegeleiding) aan de Borselaarstraat met veel hulp en begeleiding voor haar cliënten. Deze zullen klussen in de wijk gaan uitvoeren. Bewoners van de omgeving zijn geïnformeerd.

 

29 maart; 19 april aanstaande staat de teamvergadering in het thema van gesprekken voeren met ouders met een beperking. Er staat een afspraak met de Stichting MEE om het programma vorm te geven. Meer informatie volgt.

 

29 maart; Op 4 maart schreef ik...

Zo gaan die dingen...

Gistermiddag stond ik bij de voordeur voor mijn deurwacht. Ik zie een leerling met een blauwe vuilniszak van de trap afkomen. Deze gaat in de ondergrondse container. Maar blijkbaar niet op de correcte manier. Drie minuten later staat de milieupolitie de hele zak uit te pluizen met allemaal schoolspullen erin. Tja, nu afwachten of er een boete komt.

Graag even uitleggen hoe de zak ingeleverd moet worden.

Tja, ik was het al bijna vergeten, maar de Gemeente niet.

De Factuur Bestuursdwangbesluit bedraagt € 125,-

Zonde.

 

29 maart; vanmorgen is de SCOL klaargezet om in te vullen. De leerlingenlijst is bijgewerkt.

 

24 maart; er is contact geweest met Btisam, volgende week vrijdag is zij er weer.

 

24 maart; er is aanstaande dinsdag geen weekopening gepland, dus je start in je klas.

 

24 maart; Caspar heeft gisteravond een stekker vervangen in de 's Gravendeelstraat (deze zit bij het kopieerapparaat). De aansluiting was los geraakt. Nu is er weer internet aldaar.

 

23 maart; de Rekendag zag er gaaf uit en de school is in Paasstemming. mooi zo.

 

21 maart; morgenochtend komt Akkernieuws. Heb je nog iets te vermelden, mail het dan.

 

21 maart; bij Ellie staat een nieuw lamineerapparaat.

 

18 maart; laatst kwam wederom het bericht: de Gemeente wil dat groep 6 en 7A ergens anders een lokaal krijgen. Jullie moeten daar uit het Millinxparkhuis (de huur is duurder dan een leeg lokaal ergens anders). Vanuit school is de nodige druk gezet en vandaag heeft het bestuur PCBO te horen gekregen dat "we het twee jaar aankijken, want er stromen veel leerlingen binnen". Dat is een zorg minder voorlopig.

 

18 maart; in de personeelskamer ligt een kleine versie van "Kikker en de vreemdeling", die mag je een dagdeel meenemen om voor te lezen. Lees het kaartje met de kikker erop op het prikbord.

De moderne juf gebruikt natuurlijk https://www.youtube.com/watch?v=F_AC0q0CpFo op het digibord.

 

18 maart; Anika is er weer; Angena, Roxanne en Nadia zijn ziek, Dianaling en Nürsel bedankt voor de EXTRA werkdag en het invallen. Roxanne komt maandag weer.

 

17 maart; Rik is er morgen weer.

 

17 maart; in het MTO hebben wij ons gebogen over de bestaande Takenlijst; in de teamvergadering van aanstaande dinsdag zullen we deze kort behandelen. Het MTO meent met een goed voorstel te komen. Dat kun je hier bekijken.

 

17 maart; Anika, Angena en Roxanne zijn ziek.

 

16 maart; binnenkort komt er een nieuw lamineerapparaat bij Ellie.

 

16 maart; Ellie had vandaag ziekenhuisafspraken die uitliepen en was daarom niet op school, Roxanne is nog ziek en baalt daarvan.

 

15 maart; Sonu was er weer. Internet in de 's Gravendeel geeft problemen. Het signaal is niet goed of het Ziggo-modem is stuk.

 

15 maart; goede gesprekken en een goede wok; goede opkomst bij navraag. Niet geweest ? Zit ze achter de broek !

 

14 maart; vanmiddag na half vier wordt het brandalarm getest in het Millinxparkhuis. Geen paniek.

 

14 maart; vast al de onderwijsvernieuwing gezien. Hierbij nog een keer de link, namens de werkgroep leren in de 21e eeuw van het PCBO, de link naar Zondag met Lubach S04: aflevering 5 – Onderwijsvernieuwing. https://m.youtube.com/watch?v=bf3UtsN1Vgg&feature=youtu.be

 

14 maart; het Doelstellingengesprek is goed verlopen. Wel waren er kritische vragen. Verslag en presentatie volgen op 22 maart in de vergadering. Alle gegevens kun je vinden op N:\Resultaten\Doelstellingengesprek maart 2016.

 

14 maart; Rik is ziek, de lekker Fit!-bijeenkomst gaat niet door vandaag. Sonu is ziek. Audrey is weer beter.

 

12 maart; in je postvak een volgende herinnering om het schoolgeld te betalen bij het oudste kind van het gezin. Wie geen herinnering heeft, heeft betaald. Binnenkort krijg je een overzichtje van Corrie van je klassewanbetalers. Graag even bij het rapport bespreken.

 

11 maart; gisteren was er een bijeenkomst met onze startende leerkrachten. Met minder dan een diensttijd van 7 jaren val je daaronder. We bespraken het traject en onze Interne Begeleidingscoach Maria vertelde over de inhoud en het proces op De Akker. Iedereen vertelde kort zijn/haar geschiedenis. Lees Bijlage 15 van de Bijlagen Schoolplan en zie bijlage 20 voor je diensttijd. We gaan van Startbekwaam naar Basisbekwaam en Vakbekwaam. Succes.

 

11 maart; er wordt wel vaker gewaarschuwd voor een verdacht persoon. Meestal valt de overlast mee. Op het prikbord hangt een portret van een man die met verhalen scholen binnenloopt en dan weer de benen neemt. De politie zou hem hierover willen spreken. Hij doet verder niemand kwaad. Ik mail de foto

 

10 maart; na de Paasviering op 24 maart komt de TOS van 11.00 - 11.30 uur voor groep 1 en 2;  en van 11.45 - 12.30 uur voor groep 3 t/m 8 voor Begeleid Spel. Om 13.00 uur gaan wij uit.

 

10 maart; Gele en groene kaarten dit schooljaar:

Het uitdelen van een kaart moet bij de directie gemeld worden (door de uitdeler) en terechtkomen in dit overzicht na ondertekening. Ga dit niet klassikaal bespreken, eventueel wel individueel. Mis je nog kaarten, mail dan even. De groene kaart is ook weer in omloop, als beloning; Nicolet krijgt er veel binnen, dat loopt goed.

 

geel

Muhammed Kahraman             8A                        2        

Jamieson de Jesus Martina      7A                         1  

Shakir Hashi                          6                           2  + één van TOS 18/1   en TOS 29/2

Gemairo Henriquez                 8A                         2  + één van Kelly 1/4   

Lino Scholten                        7A                          1   

Akin Yilmaz                          8B                          2   + één van TOS ../2  +m één van Kelly 1/4

Shaquan Roberts                   8B                          1   + één van Kelly 5/2 + 1 van Kelly op 8/4

Tuncaj Drost                          8A (26/11 TOS)        1  + één van Kelly 12/2 + één van Kelly 1/4

Nicely Geerman                      6  (jan 2016, TOS)   1   + één van TOS 8/3

Divanté Breinburg                   7B (jan 2016, TOS)  1 + één van TOS 18/4

Damian Nuis                           8B 18/2 van de TOS en 12/2 van Kelly en 20 juni van de TOS

Jaro van Son                           8A 15/2 van de TOS  en 19/2 ook TOS

Jayden da Cruz                        6  TOS (29/2)

Nadir el Bakkali                       6   TOS  (29/2)

Samir Raissi                           7A   TOS  (3/3), Kelly (31-3-2016)

Yenell                                    7A (Kelly, 31-3-2016)

Jonique Philips                        8B (Kelly, 1-4-16)

Jayson Chedi                          8A (Kelly, 1-4-16)

Mileny Geerman                       8B (Kelly, 1-4-16)

Yasser Achmed                        8B (Kelly, 1-4-16)

Rishainy Poulino                      8A (Kelly, 1-4-16)

Hamza Jabeur                          8B (Kelly, 1-4-16)

Emmanuel Brown                     7A (1 van Kelly 7/4)

Jerginio Haider                        7A (1 van Kelly 7/4)

Anouar                                  7B (1 van TOS 18/4)

Lahib                                    7B (1 van TOS 18/4)

Justin                                   7B (1 van TOS 18/4) en ook 1 van TOS 24/6

Azfar                                    7B (1 van TOS 18/4)

Chelsea                                 7B (van TOS op 13/6)

Janice                                   7B (van TOS op 13/6)

Eliza                                     7A (van TOS op 12 juni)

Edsilia dos Santos Lopes          7B (bij gym, van meester Jelte, juli 2016)

 

groen

Nicolet regelt de individuele kaarten.

Op 12 februari 2016 kregen groep 5A en groep 7B 100 punten van juf Kelly voor de gezellige ICT-les.

Op 19 februari groep 8B, op 18 februari 7A, op 19 februari 8A, ook een groene groepskaart van Kelly met 100 punten. Groep 6 op 7 april de hele groep 100 punten van juf Kelly. Groep 7A 100 punten van Kelly op 19 mei

 

 

Shakir Hashi                          6                          1

Shendric Eugenio                   6                          1

Younes Darkaoui                    6                          1

Akin Yilmaz                           8B                         2

Lino Scholten                        7A                          1   

Divanté Breinburg                  7B                          1

Samir el Ghoul                       7A                         1

Vienny Francisca                    7A                          1

Mario Hristov                         7A                 1

Raees Nanhekhan                   7A                 1

Jayden da Cruz                        6                  1

Sandry Pena                            6                  1

Rishi  Fatehmahomed               6                  1

Damian                                 8B                  1

Wen-Hao                               8B                  1

Hamza                                   8B                  1

Tuncay                                   8A                   1

Gemairo                                 8A                    1

Karan                                     8A                    1

Ruchira                                    7B                    1

Maha                                       7B                    1

Ashmita                                    7B                   1

Muhammed Kahraman             8A                       1

Jamieson                                7A Kelly, 31-3-2016

Osman                                    7A Kelly, 31-3-2016              

Vienny                                   7A Kelly, 31-3-2016

Solmaz                                  7A Kelly, 31-3-2016

 

10 maart; na een Windowsupdate zijn de computers een poosje traag...

 

10 maart; gisteren is Zekavet aan het bestuur voorgesteld als vervanger tijdens het verlof van Nanda.

Zekavet liep hier stage en voltooide haar LIO in 2007. Zij is een nicht van Nürsel.

 

10 maart; Btisam is t/m Pasen afwezig vanwege medische redenen, Achsa draait de groep. Super !

 

9 maart; de site van Trefwoord kun je gebruiken. Inlognaam akkdam en wachtwoord millinx

 

8 maart; de printer stond op Automatisch tweezijdig afdrukken. Nu is dat omgezet naar Automatisch enkelzijdig afdrukken. In het menu Afdrukken kun je bij Instellingen nu zelf aanpassen naar Dubbelzijdig printen. Dat is handiger en bespaart zo papier. Geldt voor alle printers.

 

8 maart; Corrie heeft alles van de rapporten aangeleverd. Heb je nog verzoeken aan haar, mail het dan. Corrie bedankt !

 

8 maart; gisteren en vandaag was er een stroomstoring. Het systeem is overbelast op de piekmomenten. Gebruik geen waterkokers of andere stroompakkers.

 

4 maart; Stoffel heeft onze werkster genomineerd voor een soort GOM-Oscars. Ze is in ieder geval genomineerd en gaat in april naar de feestelijke afsluiting waar de winnaar bekend wordt gemaakt. Ze verdient haar nominatie. Iedere dag maakt ze met een goed humeur onze hele school schoon. Ze heet Shakita.

 

4 maart; De afsluiting van tranche 2 van Playing for Succes vindt maandag 14 en dinsdag 15 maart plaats. Maandag is de afsluiting van Mario, Rishaileny en Dinsdag is de afsluiting van Gemairo, Darlene

 

4 maart; Marja, Dianaling en Roxanne bedankt voor het invallen voor Mandy (kaakchirurg); Vera bedankt voor het invallen voor Maartje (verhuisdagen); Anne bedankt voor het invallen voor Anika (oude ADV-dag); Maronela bedankt voor het invallen voor Jacq (zorg moeder); Joyce bedankt voor het invallen voor Claire (studiedag). Marga is weer beter na twee dagen ziekte. Een goed weekend, hopen dat ik niemand vergeten ben...

 

4 maart; op advies van de Technische Dienst zijn in de kelder van de 's Gravendeel drie luiken opengezet om te kijken of het dan minder schimmelt.

 

4 maart; iedereen die de absentielijst van februari had ingeleverd heeft nu in zijn vak de absentietelling sinds het vorig rapport. Kelly heeft de cijfers van haar lessen gegeven.

 

4 maart; zo gaan die dingen...

Gistermiddag stond ik bij de voordeur voor mijn deurwacht. Ik zie een leerling met een blauwe vuilniszak van de trap afkomen. Deze gaat in de ondergrondse container. Maar blijkbaar niet op de correcte manier. Drie minuten later staat de milieupolitie de hele zak uit te pluizen met allemaal schoolspullen erin. Tja, nu afwachten of er een boete komt.

Graag even uitleggen hoe de zak ingeleverd moet worden.

 

3 maart; op donderdag en vrijdag loopt Khalid stage bij Ellie voor conciërgewerk. Opdrachten via Ellie.

 

3 maart; Lidmaatschap MR:
Achsa is lid van de MR sinds 6 september 2012.
Zij is secretaris en nam de plaats in van Rachel.
Najat is lid van de MR sinds 29 september 2014.
Zij is voorzitter en nam de plaats in van Gerry.
Kim zat in de MR tot december 2016.
In september 2016 moet zij opgevolgd worden door een vertegenwoordiger van de onderbouw.
De MR gaat in gesprek met een aantal moeders die er in wil/kan
 

2 maart; alle extra werkuren van BP zijn doorgegeven aan de salarisadministratie, al voor de vakantie, zij verwerken dat deze maand, zodat het in maart uitbetaald wordt.

 

2 maart; er hangen enkele nieuwe krantenartikelen op het prikbord. Deze zijn om je te prikkelen en vertegenwoordigen niet altijd de mening van de directie.

 

1 maart; de rapporten zijn op Y per schooljaar neergezet. Wanneer je versie 2 en 3 maakt kun je respectievelijk 1 en 2 overschrijven, deze blijven immers intact.

 

29 februari; iedereen is er weer, ook Ellen komt deze week weer langs. Lucero valt vier ochtenden in bij de Kleine Elout, in de middag is ze bij ons én op woensdag.

 

19 februari; fijne vakantie !

Btisam was vandaag ziek en Maronela en Audrey draaiden de groep (die van 6). Bedankt.

 

19 februari; aan het PCBO is opgegeven om extra uit te betalen de extra gewerkte BP-uren tot de voorjaarsvakantie: Achsa 20 uur, Anika, Krystel en Najat 12 uur, Anne 10,5 uur, Fiona 7,5 uur, Claire, Cora en Joyce 6 uur, Nelly 3 uur en Nanda 1,5 uur, Nelleke 1,5 uur en Jacqueline 3 uur.

Bedankt voor de inzet !

 

19 februari; in de Bijlagen Schoolplan staat het nieuwste diensttijdenoverzicht, ontvangen via het PCBO in bijlage 20.  Bij het opstellen van de lijst te begeleiden starters kwamen we er achter dat deze lijst niet bij iedereen klopt.

Het is je eigen verantwoordelijkheid dit met het Bestuur te regelen. Op Mijn ABP kun je je diensttijd ook aflezen. Meestal klopt dat overzicht wel. Deze zomer hoeft niemand af te vloeien, behalve mogelijk tijdelijk benoemden.

 

16 februari; graag vrijdag: kapstokken leeg, koelkast leeg, fruit mee.

 

16 februari;Beste collega’s
In week 10 willen we beginnen met de f-gesprekken.
We voeren twee gesprekken per dag.
Kijk welk tijdstip jou het best uitkomt.
(BP tijd, gym of na schooltijd)
Week 10: ma, di, wo, do, vrijdag
Week 11: di, wo, do, vrijdag
Week 12: ma, dinsdag
Week 13: di, wo, do, vrijdag
Week 14: ma, di, wo, do, vrijdag
Vriendelijke groet, Stoffel en Nicolet
Een afspraak maken kun je bij Nicolet.

Het format volgt na de Voorjaarsvakantie, wacht dat even af.

 

16 februari; gisteren gingen de leerlingen heel snel naar huis vanwege de ambulance. Dat ging prima en voorkwam een teveel aan bekijks. Misschien is het goed eens in de groep te zeggen dat men vlot naar huis gaat. Wie bij de deur staat (deurwacht) weet hoe lang het kan duren voor er rust is om de school.

 

16 februari; de tijd van de ochtendbel in de 's Gravendeel is aangepast.

 

16 februari; denk aan de deuren. Ga je met je groep door een deur, laat deze dan sluiten. Speel je buiten, zet de deur dicht op de knip.

 

16 februari; groeten van Ilja, Nicolet heeft haar gesproken, ze is thuis; ze heeft nog pijn.

 

12 februari; Sonu is helemaal bij met het computerpark. Heb je vragen, problemen of wensen, geef dat dan aan. Hij kan je ook wat uitleggen wanneer je een hulpvraag hebt. Hij kan ook een leerling helpen, etc.

 

12 februari; alle werknemers van PCBO hebben op hun huisadres een brief gekregen met een code om de Rotterdampas aan te vragen. De adressen zijn vertrekt via de Elzendaal.

 

3 februari; je ontving de uitnodiging voor de bijeenkomst aanstaande dinsdag op de Elout. Denk aan je foto, die laat je morgen aan anderen zien. We gaan de Elout verkennen. Toespraakje, rondje gebouw en ontspannen intervisie met de collega's per bouw. Met z'n allen zorgen we voor zo'n 620 kinderen.

 

4 februari; het inloggen op Groove.me kan plaatsvinden via de Startpagina Personeel. Het inlogemailadres is nu geworden basisschool@CBSdeAkker.nl en het wachtwoord is gelijk aan dat van Basispoort.

 

3 februari; zo wil je niet in de krant staan: Leerkracht-De-Klaver-sjoemelt-jarenlang-met-Cito-toetsen. We kennen niet het hele verhaal....  Op Marktplaats kun je ook de Cito-toetsen kopen.

 

3 februari; onze bedoeling is om voor de voorjaarsvakantie alle gegeven extra BP-lessen te inventariseren en deze vervolgens te laten uitbetalen. En de volgende periode loopt dan tot de meivakantie en daarna tot de zomervakantie.

 

2 februari; Joyce is er morgen weer !

 

2 februari; de vader van Jasmijn uit de peuterbouw, Pieter genaamd, heeft de voetbaltafel gerepareerd. Er zijn geen ballen nog. De tafel kan weer worden gebruikt. Graag heel houden. Astrid bedankt voor de tip.

 

2 februari; Fiona was gisteren weer beter. Joyce is nu ziek. Jacq draait haar eigen groep.

 

29 januari; Fiona en Gerry worden vervangen door Nelly en Nelleke. Super ! Hans geeft les in plaats van Kelly van Beware. Feyenoord kwam voorlezen op de dep (gaat dat dan wél goed ;-).

 

27 januari; gisteren vertelde Caroline Bijleveld in de Middenbouwvergadering over Leesbegeleiding en Technisch Lezen, vanmorgen was de SKVR in de groepen 3 met een prachtige vertelles, ook vanmorgen waren de groepen 8 naar het VO; Zuiderparkcollege en St Montfortcollege, vanmiddag is de cursus Met Sprongen Vooruit op onze school met vier van onze collega's, Nanda en Achsa zijn naar Muziekexpress voor een inspiratiebijeenkomst, Jelte is naar een Lekker Fit!-bijeenkomst met alle sportleerkrachten van LF-scholen in Charlois en Maria gaat naar de coachingsbijeenkomst jonge leerkrachten van het PCBO. Wie zegt dat het saai is op De Akker ? Veel plezier.

 

27 januari; Fiona is nog ziek, Joyce heeft twee dagen haar groep gedraaid, morgen doet Nelly dat. Lucero is ziek.

 

27 januari; de ontvangen Kerstkaarten liggen ter inzage op de koffietafel. Over een week gaan ze weg.

 

27 januari; volgens het Ziekteverzuimbeleidsplan PCBO meld je je altijd ziek bij de directie. Contact met de bouwco is wel gewenst, maar niet noodzakelijk. Er zit een hele machinerie achter het ziekteverzuim en de registratie/uitbetaling e.d.

 

26 januari; aansluitend op de mededeling over de Rotterdamse leraren-CAO: alle informatie is te vinden op http://onderwijsbeleid010.nl/leraren-cao Er zijn 4 maatregelen.

 

26 januari; Fiona is ziek, Joyce draait 3A en Jacq haar eigen groep. De middenbouw doet zelf de BP.

 

25 januari; alle leerkrachten en medewerkers werkzaam in het Rotterdams onderwijs krijgen een Rotterdampas in het kader van de Rotterdamse CAO (als je er een hebt kun je verlengen). Het Bestuur gaat alle NAW-gegevens van iedereen aan de Gemeente sturen. Heb je daar bezwaar tegen, meld het dan via de mail (dan krijg je ook die pas niet).

 

25 januari; Roxanne en Jacq zijn weer beter.

 

22 januari; dinsdag (!) komt Akkernieuws uit. Heb je nog berichten, mail ze dan.

 

21 januari; er is voor 800 euro materialen aangevuld in het magazijn. Wees zuinig met de materialen. Ga bijvoorbeeld geen grote vellen in kleinere stukken snijden als die kleinere stukken er ook liggen. Of scheur geen stukken van 6 papieren af, maar pak één stuk papier en verdeel dat in 6 stukken. Leg het ook even uit aan nieuwe mensen. Leerlingen pakken geen materialen.

 

21 januari; de boys van het basketbalteam bovenbouw hebben de beker met de tweede prijs er op binnengesleept tijdens het basketbaltoernooi van gistermiddag. Jelte, Maartje en Nelly waren er bij.

 

21 januari; vandaag zijn ziek: Ellen, Roxanne, Anika, Claire, Jacq. Najat draait heel groep 8 en Anne heel groep 4. Bedankt. Claire is er morgen weer.

 

21 januari; lever je toetsen s.v.p. netjes aan bij Corrie. Zaken als eventuele correcties communiceren we weer terug.

 

21 januari; wij houden van open communicatie en spelen eventuele klachten altijd door. Dat zijn er deze periode erg weinig en dat is fijn. Hoor je zelf een ouder erg klagen, vertel het dan even in kantoor.

 

21 januari; in je vak tref je voor de combinatiegroep een zwemtellijstje aan. Vul het in voor de (combinatie)groep en doe het lijstje in het vak van Corrie. Het betreft de telling van de diploma's, etc.

De zwemkalender voor komend schooljaar staat al in 2016-2017 op N.

 

19 januari; momenteel is er een telefoonstoring op Akker en 's Gravendeel. Wordt aan gewerkt.

Was na een uurtje opgelost, kabel was stukgetrokken bij het datacentrum elders.

 

18 januari; Nanda en Lucero zijn weer beter. Claire is ziek. Nadia en Anne komen morgen weer.

 

18 januari; zondagmorgen was er alarm in het hoofdgebouw. Bij de voordeur/gang. Onduidelijk waarom. De bewaking heeft gecontroleerd en afgesloten.

 

18 januari; afgelopen vrijdagmiddag werd een deel van een tv-programma opgenomen in en om de school "het stoutste jongetje van de klas". Het gaat om een oud-leerling, Frenk Schinkels, die ook al staat op onze site bij oud-leerlingen. Ook twee oud-collega's van onze school deden mee. Het gaat om herinneringen uit 1974....Op 25 februari volgt ws de uitzending. Roxanna bedankt voor het gebruik van je lokaal.

 

14 januari; Nanda, Anne, Jacq, Lucero en Nadia zijn ziek. Alle vervangers bedankt ! Ben je maandag weer beter, laat het dan horen/lezen s.v.p.

 

13 januari; Nanda is ziek, Vera valt morgen in, de middenbouw ondersteunt. Anne is ziek, Angelique houdt haar afspraken in de gaten. Jacq is ook nog ziek, Claire draaide twee groepen.

 

13 januari; er gaan misleidende ''phishing"-mails rond. De Elzendaal waarschuwt voor er een nepmail die lijkt te komen vanuit Youforce (programma voor je salarisoverzichten). Daar voegen we nog aan toe dat in kantoor ook mailtjes van de Hema, de NS, IKEA, Kruidvat, vele andere zaken en ook van loterijen en neergestorte piloten die hun miljoenen aan ons willen overmaken, worden ontvangen. Soms zelfs zeer, zeer goed gemaakte mailtjes. Verwijder dergelijke mailtjes en vul nooit, nooit je wachtwoord of pincode in.

 

12 januari; het inbraakalarm van de Millinxstraat is gecontroleerd en nagekeken.

 

12 januari; er zijn weer lamineervellen in aantocht. Iedere GROEP ontvangt 100 vellen. Maakt een commissie iets voor een groep, dan geeft ieder daarvoor zijn deel. Zo moeten we zeker een half jaartje verder kunnen. Deze week in je vak.

 

12 januari; Sonu heeft weer heel veel klachtjes verholpen op jullie verzoek. Geef het door wanneer er computerprobleempjes zijn.

 

12 januari; met ingang van 2016 vergoedt de school bruto € 37,50 per uur vervanging van een les BP wanneer de lesgever ziek is, of met verlof. Noteer voor ons de datum, de reden en de activiteit die in de plaats wordt uitgevoerd. Voor de voorjaarsvakantie vragen wij de lijstjes op. Het bedrag is volgens de richtlijn PCBO.

 

12 januari; Anne is ziek, misschien komt ze vanavond (informatieavond groep 8)

 

12 januari; de middenbouw bedankt voor het opvangen voor de ziekte van Jacq, vooral Joyce die gisteren een bijna dubbele klas draaide.

 

8 januari; op 9 februari is de volgende teamvergadering. Het MTO nodigt het team van de Akker en van de Elout uit om op de Elout bij elkaar te komen om even de stand van zaken door te nemen, nader met elkaar kennis te maken en samen wat te drinken. Het uitgewerkte programma volgt nog.

 

7 januari; Op maandag 11 januari beginnen wij met de klassenconsultaties. Wij willen graag twee groepen per dag bezoeken en kijken met het observatie-instrument van het PCBO naar de indicatoren 1-3-8-9. De keuze van het vakgebied dat je geeft, is vrijblijvend. Kijk van tevoren naar de indicatoren en wat we graag willen zien. Volgend jaar komen de indicatoren 2-4-5-6-7 aan de orde. Het instrument werd in zijn geheel gebruikt tijdens de Collegiale School Analyse. En het wordt gebruikt bij de beoordeling én het traject van leerkrachten van startbekwaam naar basisbekwaam en aansluitend naar vakbekwaam. De kijkwijzers kreeg je al eerder, alles staat vanaf vandaag in de map Leerkrachtvaardigheden op N. Daar staat ook tweemaal de complete inhoud van de LKV-map (onder- en bovenbouw), deze is herschreven door Nicolet naar de nieuwe vorm van kijken. Daarin staan ook de Zelfbeoordelingslijsten. Kijk welke indicatoren dit jaar aan de beurt zijn en concentreer je daarop.

Kees haalde dit instrument ook aan in zijn Nieuwjaarstoespraak, het PCBO gaat naar eenzelfde manier van werken zo.
Heb je nog geen afspraak, loop dan even langs bij Nicolet, zij heft de afsprakenlijst. De keuze van de les is vrijblijvend en mag afwijken van het rooster, uiteraard zien we je graag actief bezig. Leg alle mappen klaar, die bekijken we dezelfde dag.
 

7 januari; om 6.51 uur staat op de app:  Geboren om 04:11 puck :) 55cm en 4474 gr. Alles oké xxx afzender: Ansjel  Gefeliciteerd !!

 

6 januari; het hek bij het kleuterplein heeft sinds kort een kinderslot. Het hek mag om veiligheidsredenen (snel weg kunnen komen bij een calamiteit) onder schooltijd niet op slot, het is een vluchtweg. Het hek aan de Millinxstraat moet op maandag en donderdag open zijn om de mensen van Van Vliet de container te kunnen laten ledigen (opletten peuterleidsters s.v.p.)

 

5 januari; wanneer een kind van school gaat, moet een ouder dat melden bij de directie. Stuur ze gerust door.

Van de volgende leerlingen is bijna zeker bekend dat ze naar een andere school gaan na de Kerst:

 

1. Can Stoyanov, groep 1C, naar Het Palet in Delfshaven
2. Jemayro Alexander, groep 4A naar de Sonnevanck
3. Angelique Francisca, groep 5, naar De Singel in Schiedam
4. Wendi You, groep 2A, naar de Meerwaarden in Strijen

5. Jacky uit 2B naar Arnhem

6. Teyanna Miala, groep 4 naar Schiebroek

7. Twee kinderen Fos, naar Margrietschool, Sportlaan

 

5 januari; morgenmiddag is er cursus in de Akker: met Sprongen Vooruit, voor een aantal middenbouwers.

 

4 januari; er zijn voor de volgende lichting wat meer Verkeerskranten besteld, nu is het pakket binnen met het oude aantal.

 

4 januari; op 15 januari wordt er een tv-programma opgenomen in en om de school "het stoutste jongetje van de klas". Het gaat om een oud-leerling, Frenk Schinkels, die ook al staat op onze site bij oud-leerlingen. Ook twee oud-collega's van onze school komen meedoen. Het gaat om herinneringen uit 1967...

 

4 januari; Jacq is ziek.

 

4 januari; er komt ws een nieuwe interne opleiding tot IB-er bij het PCBO. Wil je IB-er worden, denk er dan over na en licht daarna je wens toe bij de directie.

 

4 januari; de schade aan de Streetgallery is aan de Gemeente gemeld.

 

3 januari; de kachel is al aangezet, om te voorkomen dat we het morgen net iets te koud hebben. Veel radiatoren staan nu in een lage stand, stel ze zelf bij tot een juiste werktemperatuur.

 

3 januari; we wensen je een goed 2016

 

18 december; fijne vakantie !