Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team   2017   laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

19 december; er gaan kinderen van school, zo horen we in de wandelgangen. Het is echt de bedoeling dat ouders dit officieel komen melden bij de directie. Jammer genoeg gebeurt dat meestal niet, zodat ook wij het soms niet meer weten. Wij horen uit te schrijven en daarbij de vervolgschool te vermelden.

Is een kind niet op school raadpleeg dan het schriftje waar alle afmeldingen in horen te staan. Is een kind niet afgemeld, bel dan. Na twee dagen bel je weer. Is een kind niet afgemeld en niet op school en krijg je geen contact, mail dan de directie. Is een kind langer dan drie dagen afwezig, mail dan, Leerplicht dient dan op de hoogte te worden gesteld. Vaak horen we in kantoor te laat dat een kind er niet is.

 

30 december; alles is in orde in beide gebouwen, in de sGravendeel is een nieuw toilet geplaatst voor Joyce/Emilia's groep.

 

22 december; vandaag zijn alle binnengekomen bonnen via de ING uitbetaald door Corrie.

 

22 december; onze school gaat overstappen naar Office365, zoals eerder aangegeven. Binnenkort krijg je een email met een korte uitleg en een gebruikersnaam (je Akker-mailadres) en een tijdelijk wachtwoord om in te loggen. Je moet je zelf met behulp van Google en sites verdiepen in de betekenis van dit pakket. Het omvat Word, Excel, PowerPoint, etc. zoals je nu al kent. Het belangrijkste is dat de mail niet meer van de server in school komt, maar van een server in de cloud en de wettelijke bescherming biedt die noodzakelijk wordt.

 

22 december; op 15 februari zal de Inspectie onze school een ochtend bezoeken en het thema is Lerarenkracht - didactisch handelen. Na de vakantie zullen we dit toelichten, maar het thema lijkt nu al vrij duidelijk. Er zijn gesprekken en er worden lesobservaties uitgevoerd.

 

22 december; op 13 februari zijn de groepen 6, 7 en 8 bij het World Tennis Tournament 2018 in Ahoy.

Dit overlapt een deel van de studiemiddag. Daarom verzetten we de studiemiddag naar 6 februari.

In de Jaarplanning is dit aangepast. TOS wordt geruild.

 

22 december; de school is dicht, er is hard gewerkt en opgeruimd. Er is zorg om het aantal kinderen waarvan deze week bekend werd dat ze naar een andere school gaan. We proberen iedereen op de hoogte te houden, we schrijven pas uit wanneer de andere school een inschrijfbericht heeft gestuurd.

 

21 december; vanavond na het Jaarbesluit is er weer een pakketje voor je, op te halen in de kamer van Nicolet, let op de sticker met je naam. Aan stagiaires is gedacht, dat weet de begeleider.

 

20 december; morgen sluiten we 2017 financieel af; heb je nog bonnen lever ze dan vandaag in bij Corrie of Stoffel.

 

19 december; reminder: morgenmiddag presentatie twee Taalmethodes bij Anika in de klas, iedereen welkom.

 

18 december; bij de nieuwe absentielijst van januari krijg je een overzichtsvel met letters/codes om de absentie mee aan te geven. Bewaar die letters in je map. Per dagdeel een of twee letters invullen, volgens die lijst, bij voorbaat dank.

 

18 december; zie N:\Nieuws & Teksten\2017, er staan af en toe interessante zaken bij. Sorteer op datum.

 

18 december; Claire is ziek, Achsa draait de groep, muziekgroepen een uur eerder uit.

 

15 december; Nicolet heeft nog enkele Kerstcadeautjes voor kids, mocht je een tekort hebben.

 

15 december; we stellen het op prijs je Kerstliturgie te ontvangen.

 

15 december; gisteren is de Millinxstraat niet goed afgesloten. De laatste moet het alarm erop zetten.

En vergeet niet je bordje te schuiven ! Wie was de laatste ?

 

15 december; volgende week gaan de koelkasten en diepvries weer een keertje leeg.

 

15 december; de sGravendeel is ook gecontroleerd en goedgekeurd door de brandweer.

 

14 december; er waren gisteren netwerkproblemen op de sGravendeel. Caspar heeft gisteravond en vanmorgen de problemen verholpen (zo hopen we). Wanneer iets niet lukt, graag melden, dan gaan we weer aan de slag. Caspar gaat vanmiddag naar de sGravendeel om  te kijken of er nog problemen zijn.

Remember: don't shoot the messenger. Het probleem is nu opgelost, ook Flash zal nu automatisch gaan. Het netwerk was in de war geraakt met de draadloze verbinding naar de Elout.

 

14 december; de brandweer heeft het hoofdgebouw veilig verklaard voor Kerst na een controleronde; alles staat goed, we zijn blij :-)

 

14 december; morgen gaat Akkernieuws mee (de laatste van het jaar, met een Kerstkaart), op naam zoals altijd, voor ieder kind is er OOK nog een brief van de GoedeDoelenCommissie over de Kerstactie én een brief van de Kerstcommissie over de Kerstviering en het Kerstdiner. Ook de vuurwerkbril voor groep 1 en 2 kan in de tas mee.

 

13 december; Achsa is beter, Nadia nog ziek (Roxanne voor de groep) en Nanda ook ziek.

 

13 december; Office365 is weer beschikbaar, Stoffel heeft de wachtwoorden en die kun je krijgen door een mailtje te sturen. Je kunt het op 5 computers installeren. Kijk op Internet wat het is.

 

11 december; we hebben na rijp beraad besloten dat alle kinderen half drie naar huis gaan vanwege de verwachte sneeuwval. Daarna ruim je je spullen op en mag je vertrekken. Denk aan kinderen die niet naar huis kunnen; overleg wie hen wil opvangen. Achsa is ziek, dus de sGravendeel was al half drie klaar. Nadia is ziek, Roxanne draait haar groep.

 

11 december; je oude printercode werkt ook nog (tijdelijk)

 

11 december; de vuurwerkbrillen voor de kleutergroepen zijn binnen en gaan deze week mee in de tas.

 

9 december; wie gebruikt Office365 ? Ooit kreeg je die mogelijkheid. Office365 moet gereste worden voor onze school. Je moet daarvoor je Onedrive-bestanden backuppen. Gebruik je het niet ? Dan is er niets aan de hand. Binnenkort krijg je het wel ! Stuur Caspar een mailtje wanneer je gebruiker bent en maak die backup.

 

9 december; vandaag kreeg je een nieuwe code voor de Akkerpinters en een kleine handleiding. Je oude code vervalt dit weekend. Het wordt echt de bedoeling je code alleen voor jouw groep of afdeling te gebruiken. Op de achtergrond gaan we monitoren hoeveel er geprint wordt per groep/gebruiker.

Je kunt Ellie je code geven, dan gebruikt ze die voor jouw groep/afdeling wanneer je dat aangeeft.

 

9 december; groep 7 staat met een mooi Taal-trip-artikel in de 010-krant. Zie ook jong010-dec2017

 

9 december; Kinderen in december en rond de kerstvakantie weg zijn:

Jarveny Quinones, 6A, van 5 december tot kerst

Bartosz Oczadly, 1A, 6, 7 en 8 december

Jaden Lugo Luna, 6B, 9 december tot ??

Julsimar Brison, 4A, 11 december t/m 5 januari; gaat niet door, (waarschijnlijk) een jaar uitgesteld.

Maruti Sanggam, 3A, 13 december tot kerst

Alisha Ferreira Barreto, 4B, 13 december t/m 23 december

Jay Windster, 2A, 18 december t/m 15 januari

Talitha, Danilo, Jaïro, Jordan, Felice López, 8,7,6B,2A.1B, 18 december t/m 10 januari

Redenen bij de directie bekend, "huiswerk" mag zeker mee.

We geven steeds minder toestemming, wanneer men dan wél gaat, volgt een actie naar Leerplicht.

We beperken dit zoveel mogelijk.

 

8 december; al onze inspanningen leiden tot een goed resultaat, zie www.rtlnieuws.nl/scholentest

De Akker en de Elout worden hier samen als een eenheid gezien, vandaar het leerlingenaantal.

 

7 december; er is een aantal oude CD's/DVD's beschikbaar om met Kerst een werkje van te maken (zie internet), Maronela weet ze te liggen.

 

6 december; binnenkort krijg je een nieuwe code voor de Akkerpinters en een kleine handleiding. Je oude code vervalt dit weekend. Het wordt echt de bedoeling je code alleen voor jouw groep of afdeling te gebruiken. Op de achtergrond gaan we monitoren hoeveel er geprint wordt per groep/gebruiker.

Je kunt Ellie je code geven, dan gebruikt ze die voor jouw groep/afdeling wanneer je dat aangeeft.

 

6 december; Marion is langs geweest op school, ze is herstellende en gaat in januari twee maal per week enkele uren werken in of bij groep 3.

 

6 december; de Sint is weg, gelukkig hebben we de foto's nog, die staan op G:

 

4 december; er zit een nieuwe telefoonlijst van je groep in je postvak. Alle nummers kun je in ESIS vinden en Corrie werkt dat steeds bij. Heb je een wijziging, geef die dan aan haar door. Graag erbij zetten van wie een nummer is: van moeder, van vader, van tante, etc.

 

1 december; Richard verzorgt muziek bij de Sint in het speellokaal. Wil je een bepaald nummer horen, mail het dan aan hem. Graag enige digitale kwaliteit dan. Er zal ook een microfoon beschikbaar zijn daar.

 

1 december; een nieuwe leerling voor groep 3 is doorverwezen naar de Elout.

 

1 december; op één na zijn  alle bonnen uitbetaald die zijn ingeleverd bij Corrie. Dit doen we via de giro, dat is overzichtelijker en inzichtelijker. Hebben we eenmaal je bankrekeningnummer dan hoef je dat niet meer te vermelden.

 

1 december; inmiddels heeft de directie besloten de school op 12 december te sluiten vanwege een groot aantal collega's die aangeeft te staken. Niet iedereen doet dat; wie werkt, is op school, maar zonder kinderen.

(behalve als mensen aangeven geen opvang te hebben, maar dat moeten grote uitzonderingen zijn)

 

30 november; het alarm stond er gisterenmiddag niet op in de Millinxstraat toen de werkster half vier arriveerde. De achterdeur stond op de knip. Schuif je bordje op UIT wanneer je vertrekt. Het alarm moet piepen bij inschakelen. Aan het eind van de dag alle deuren sluiten (en late leerlingen door de voordeur naar buiten laten gaan).

 

30 november; morgen komt Akkernieuws uit. Heb je iets te melden uit je bouw of werkgroep, mail dan s.v.p.

 

30 november; Jelte: het was weer een van de hoogtepunten van het jaar. Gelukkig hebben we de foto’s van het schaatsen nog, ook benieuwd ? https://deakkersport.wordpress.com/

 

29 november; vandaag is Nanda weer begonnen, fijn dat zij er weer is. De terugkomst van Nanda vandaag en die van Krystel na de Kerstvakantie heeft consequenties voor de organisatie van de school. De staf heeft gekeken naar de ontwikkelingen op De Akker sinds de zomervakantie en besloten dat:

A. Gretta blijft dit hele schooljaar in groep 7.

B. Krystel gaat lesgeven aan de OPP-leerlingen van groep 6 t/m 8 in de Millinxstraat.

C. Nanda gaat ondersteunen bij de problematiek in groep 3 t/m 5 in de 's Gravendeelstraat.

Dit in overleg met de IB-ers en de bouwco's. Dit wijkt af van eerdere plannen, maar is voor dit moment het beste voor de school.

 

29 november; de jaarlijkse boterletter van het PCBO staat op de kast in de koffiekamer. Je naam staat erop, je kan hem meenemen. Geniet ervan.

 

29 november; de vaatwasser kan alle soep niet verwerken, graag je beker omspoelen na een soepje; bij voorbaat dank.

 

28 november; Ziggo heeft aan de kabel gewerkt vannacht, internet deed het om 9.00 uur weer en de telefoon is pas vanmiddag wakker geworden in de Millinxstraat. Alles werkt weer.

 

28 november; in Basispoort is nu ook Taalverhaal.nu zichtbaar en de zichtzending van het onderdeel Taal is onderweg.

 

24 november; we gaan nieuwe telefoonlijsten voor je printen. Heb je nog wijzigingen mail die dan aan Corrie, dan blijft de lijst up-to-date.

 

23 november; Vera was gisteren en eergisteren ziek, Roxanne draaide de groep en Dianaling bakte de kruidnootjes :-) Morgen is Vera er weer.

 

23 november; iedereen die nog niet heeft getekend, krijgt het verzoek zijn handtekening te zetten voor

Het Internetprotocol. Lees het even door. We lopen een beetje achter hiermee. De eerst handtekeningen uit 2005.

 

23 november; oud-leerlingen Zafer en Sibel kwamen langs met een verhaal over hun VO-school (LMC Pro Huismanstraat, de nieuwe naam is HPC -Het Praktijk College-) en wat lekkers voor hun lievelingsjuf. Dit zal worden overhandigd.

 

23 november; gaat er iets stuk, zoals een stoel, meld het dan even, dan zorgen we voor een oplossing.

 

22 november; een berichtje van Marga: voor alle duidelijkheid zet ik nog eens in de mail hoe ik telefonisch bereikbaar ben: Zowel op de Akker als de Elout heb ik het vaste nummer: 010-4852544, daarop krijg je gelijk mij aan de lijn (als ik niet in gesprek ben). Behalve op woensdag.
Als ik daarop niet bereikbaar ben, eventueel onderweg oid, dan heb ik ook een werkmobiel met nummer: 06-83445329. Daarop kan ik tegenwoordig ook appen

 

21 november; het telefoonprotocol en het internetprotocol zijn opgeslagen in N:\Protocollen\Telefoon en Internet, een logischer plek dan bij de rapporten. Het telefoonprotocol is aangepast, er is bijgezet dat smarthorloges zijn verboden.

 

21 november; gisteren lekkage in de sGravendeelstraat; met spoed is gevraagd de bladeren uit de goten te verwijderen.

 

21 november; het werd toch wel een beetje fris op het hoofdgebouw. Inspectie van de beide verwarmingsketels liet zien dat eentje in storing stond. Nu werken ze weer samen aan een betere temperatuur.

 

21 november; Ansjel is bij de arbeidsdeskundige geweest en die heeft geadviseerd om met onmiddellijke ingang haar werkzaamheden neer te leggen. We volgen dat advies. Groeten van Ansjel.

 

21 november; de ABNAmro heeft onze groepen 6,7 en 8 uitgenodigd uitgebreid te genieten van een dag WTT in de Ahoy, met tennislessen en al. Jelte is enthousiast en aanspreekpunt.

 

21 november; in het telefoonprotocol zal worden opgenomen dat smartwatches in de klas niet zijn toegestaan i.v.m. de privacy van iedereen. Zie je er een ? Inleveren bij de directie, die gaat met de ouders de afspraak maken het ding thuis te laten.

 

21 november; de schooltandarts gaat weer een ronde maken. Dat start op 4 december, niet op 5 december en dan tot ongeveer 15 december. Kimm haalt en brengt de kinderen met haar bus. Wij maken ook veel reclame voor de tandarts die sinds kort in Tarwezigt zit. Daar kan de hele familie heen, samen met ouders, dat is beter dan alleen in  de bus. De lijst hangt in de personeelskamer.

 

21 november; Ya-Peng (7) en Brayan (6B) zijn weer op school na een maand afwezigheid wegens medische problemen van Yapeng in China. Ouders hebben alles keurig gemeld. Er is contact met Leerplicht.

 

17 november; afgelopen vrijdag is het kopieerapparaat van de sGravendeel gereviseerd, de beamer in groep 8 heeft een nieuwe lamp gekregen, groep 1B kreeg een nieuwe beamer, de IB verhuisde, enz

 

15 november; helaas vlekt de kopieermachine in de sGravendeel. Morgen 15.15 uur komt de monteur. Wil je netjes printen dan kan dat op het hoofdgebouw, of even uitstellen, kan ook.

 

15 november; helaas moet Ansjel rustiger aan gaan doen vanwege haar zwangerschap. Zij gaat iets minder werken en haar aandacht zoveel mogelijk geven aan de OPP-leerlingen. In de staf is besproken hoe haar kunstlessen vervangen kunnen worden. We hebben ervoor gekozen de lessen te laten vervallen en op de dag van de kunstles de kinderen een uur eerder uit te laten gaan (was al zo in 7 en 8 op vrijdag).

Er komt een brief voor de ouders om dit uit te leggen. We hopen dat ieder zijn dagrooster kan aanpassen.

 

15 november; het schoolfruit is er weer, het is uitgedeeld door de fruitmoeders en Nicolet.

 

15 november; ik doe de gele kaarten van het lijstje hieronder in je postvak om ze te laten zien bij het rapport. Vestig er niet teveel de nadruk op, alles is al besproken toen, maar een herinnering kan geen kwaad. Het gaat om zeven gele kaarten en om vijf leerlingen. Dat is een kleine score gelukkig. Corrie gaat ook herinneringen schoolgeld maken deze week, voor bij het rapport. Wie geen herinnering krijgt, heeft betaald (oudsten). Binnenkort maken we inzichtelijk hoe de stand is van de betalingen; per klas.

 

15 november; binnenkort gaat de code van de schoolprinter veranderen. We zullen dat aankondigen en begeleiden. Het wordt belangrijker je eigen klassencode te gebruiken.

We gaan ook instellen dat je printje er pas uitkomt wanneer je bij het apparaat je code intoetst, omdat er soms privé-gevoelige zaken worden geprint over leerlingen.

 

14 november; let op het parkeren bij school, voor ons is alles ook een verrassing, er schijnt een nieuwe stoep te komen.

 

12 november; er is vanmorgen vroeg ingebroken in de sGravendeelstraat, via het lokaal van de peuters. Alarmdienst en politie en glaszetter zijn ter plaatse geweest. Zo te zien mist er een PC bij de peuters. Er is opgeruimd en de ruit is dichtgeplakt. Mis je iets ? Melden bij Stoffel. Ik denk niet dat ze in de Akkerlokalen zijn geweest.

 

10 november; hang je gele brief op bij je klassendeur over de aanstaande Studiemiddag (dinsdag)

 

9 november; Vanmiddag praatten directie en IB-ers het Bestuur bij en gaven een terugblik, een stand van zaken en een vooruitblik. Het was een zeer prettig gesprek, waarbij wij nadrukkelijk de dagelijkse zorg over leerlingen en groepen hebben besproken. De school staat er goed voor, maar worstelt met de achterstanden. Dit Managementgesprek is nieuw en in plaats van een aantal andere gesprekken gekomen, o.a. het Doelstellingengesprek. Er zijn 10 actiepunten geformuleerd.
Gebruikte documenten:
1. Schoolplan, in bezit van het PCBO en via de Startpagina Personeel in te zien voor alle teamleden
2. Schooljaarverslag, in bezit van het PCBO en in de Schoolplanbijlagen te vinden bij Bijlage 8
3. Tabellenboek, in bezit van het PCBO en in de Schoolplanbijlagen ook te vinden bij Bijlage 8
4. Formatiedocument (overleg met Wout) en lumpsumoverzicht van Hettie, dit is een directiedocument en wordt niet gedeeld ivm privacy.
5. Meesterschap op Zuid, één exemplaar in kantoor Stoffel, vers van de pers. Inmiddels zijn via het bestuur meerdere exemplaren ontvangen.
6. LTP, OTP, MTP; achtereenvolgens te vinden als bijlage 7, 47 en 16 in de Schoolplanbijlagen
Hier staan de laatste versies.
7. De oktoberbalans, te bereiken via de link www.cbsdeakker.nl/balansen.htm
De oktoberbalans kijkt erg ver terug, is niet super-actueel, en meer een achtergrondverhaal voor de directeur zelf. Van veel zaken is het ontstaan beschreven. Op de blz Mutaties staan actuele cijfers.
8. Zicht op alle Resultaten 2016-2017 E-toetsen, in bezit van het PCBO, staat op N:\Resultaten
 

9 november; Marion is nog zeker tot de Kerst ziek en Rosanne vervangt haar deze periode.

 

9 november; voor groep 7 is een nieuwe leerling gemeld uit Sint Maarten, deze is niet aangenomen.

 

9 november; de telefoonboeken zijn weer geladen in de handtoestellen op de Millinxstraat.

 

9 november; Achsa is ziek, 3A, 3B en 5A zijn 14.30 uur uit. Achsa is 13 november weer beter !

 

8 november; gisteren is een leerling voor groep 4 aangemeld en niet aangenomen en vandaag drie leerlingen voor resp. 4, 5 en 6 idem. De ouders zijn doorverwezen naar de Elout na kort overleg met Lilian.

 

8 november; op N:\Protocollen staat alles over Pesten, misschien heb ik dat gisteren niet goed gezegd in de middenbouwvergadering.

 

8 november; geef Akkernieuws mee en vertel over het ontbijt morgen

 

6 november; de bel in de sGravendeel is op een betere tijd gezet.

 

5 november; vergeet je uitruilregeling niet, zie mailtje van 31 oktober.


4 november; probeer te wachten met Sinterklaaswoorden en -geluiden tot direct ná de intocht op 18 november.

3 november; de IB-ers gaan 2x per jaar een zgn. zorgrondje plannen per groep.
Dit is dan ipv groepsdocumentbespreking.
Tijdens het gesprek willen we graag ALLE leerlingen (kort) de revue laten passeren.
Deze gesprekken zullen plaatsvinden:
1. na de herfstvakantie
2. na de meivakantie
Er wordt nog nagegaan of dit ook zo mag met de peutergroepen.
Zo blijven alle leerlingen goed in beeld en kunnen problemen worden besproken.

Tussentijds kun je ook aan de bel trekken; dat gebeurt al regelmatig.

 

3 november; Arno is ziek en de eerste les van Ansjel viel uit door file, groep 3,4,5, 7 en 8 zijn half drie uit. Het is niet anders en zo de beste oplossing. Dank aan alle mensen die bellen en ouders aanspreken.

 

2 november; volgende week donderdag is het Nationaal Schoolontbijt. Vertel het de kinderen en zeg dat ze niet thuis hoeven te ontbijten. Er komt al vroeg een ontbijt in je groep te staan, zorg zelf voor onderlegger, bord, bestek, beker svp. Het is een prima idee een of twee moeders te vragen om te helpen tijdens (en na) het ontbijt. Op https://www.facebook.com/schoolontbijt wordt de inhoud doorgenomen. Woensdag komt Akkernieuws met informatie voor de ouders (heb je nog nieuws, dan mailen voor woensdag).

 

2 november; aan alle leerlingen van de sGravendeelstraat is uitgelegd niet weg te lopen van school. Voor de meeste kinderen logisch, gelukkig. Dit naar aanleiding van een wegloper deze week.

 

2 november; Marion is ziek, vandaag is Nelly (werkt extra) voor de groep, morgen Rosanne. Gisteren en vandaag heeft Fiona onderzoeken, gisteren heeft Maronela haar vervangen en vandaag doet Rosanne dat. Bedankt en sterkte.

 

31 oktober; er wordt de komende periode aandacht besteed aan de snelkoppelingen naar de verschillende programma's in Basispoort. In principe moet je per vak een snelkoppeling gaan zien die naar naar het namenoverzicht gaat (en na afsluiting van de sessie komt de leerling weer terug in dat namenoverzicht en kan de volgende leerling aan de slag). Heb je hier wensen over, stel ze aan Richard ; hij is er mee bezig met hulp van Caspar. Oude snelkoppelingen kunnen verwijderd worden zodra de nieuwe werkt. De nieuwe snelkoppelingen kun je niet verwijderen.

 

31 oktober; Hoi collega’s,
Gisteren heb ik met Ansjel overleg gehad en zij geeft aan dat een hele dag werken niet meer kan. Zij werkt vanaf vandaag halve dagen.
Dit betekent een aangepast rooster voor sommige collega’s. We hopen dat het voor Ansjel zo een beetje dragend zal zijn.
Onderling ruilen is geen probleem.
Maandag 08:30-09:30 5A Mirjam, Emilija
09:30-10:30 3B Nelly
11:15-12:15 3A Fiona
Dinsdag hetzelfde rooster als er nu is.
Vrijdag 08:30-09:30 6A Gerry
09:30-10:30 6B Anika
11:15-12:15 5A Mirjam
Voor de PPO leerlingen gaan wij kijken naar een andere oplossing
De groepen 7 en 8 zijn vrijdags om 14:30 uur vrij (een brief voor de ouders volgt )

Nicolet

 

31 oktober; soms gaan dingen héél snel. De taalmethodekeuzecommissie heeft drie methodes uitgekozen om proeflessen uit te geven. Zichtzendingen zijn aangevraagd en van twee methodes, te weten Staal en Taal Actief staan al in Basispoort klaar. Taalverhaal.nu komt er ook aan.

 

31 oktober; graag deze week de rapporten op N bekijken qua lay-out. Wanneer daar het origineel goed klopt, dan is het gemakkelijker invullen en hoef je niet ieder rapport apart aan te passen. Stoffel houdt dit origineel bij, stuur ideeën aan hem. Inhoudelijk zijn er geen wijzigingen. Inmiddels zijn de hokken van Cito in Times New Roman (hoofdletters I, II, III, IV, V) gezet en de andere hokken aangepast dat er twee letters in kunnen, het jaartal is aangepast en nog wat randjes enzo. Suggesties welkom. Gebruik dus het rapport dat op N:\Onze Rapporten staat, met dit schooljaar. Je maakt één rapport per kind (op Y) en straks bij het tweede en derde rapport werk je dat bestand bij, zonder de eerdere versie dan te bewaren.

 

31 oktober; Gisteren ben ik bij Marion op ziekenbezoek geweest. Het was erg gezellig en ze bedankt iedereen voor de kaartjes, apps, de tekeningen van de leerlingen uit haar groep en het leuke verwenpakketje dat Ellie voor haar gemaakt heeft namens ‘lief en leed’. Ze bedankt de collega’s van de ’s Gravendeelstraat die heel goed voor haar gezorgd hebben op de bewuste donderdag voor de vakantie. Zij doet het rustig aan en hoopt wat te horen tijdens het overleg met de cardioloog eind november. Ze vindt het leuk zo af en toe wat van ons te horen dus app haar gerust. Groeten, Nicolet.
 

30 oktober; Richard heeft een aantal laptops klaar die gebruikt kunnen gaan worden. Mail Stoffel wanneer je er een wil uitproberen.

 

30 oktober; Alette komt in 6B en 8 de uitgevallen observaties Leeslink aanstaande woensdag inhalen; dat is super !

 

30 oktober; met hulp van Nürsel en Richard (ICT) zijn alle leerlingenfoto's beschikbaar op G, in de map van vorig schooljaar. Heb je nog opmerkingen, mail ze dan. Ellie is bezig de namenlijsten naast de deuren te verversen, die zijn door Corrie bijgewerkt.

 

30 oktober; super die weekopening van Najat. Gefeliciteerd !

 

 

 

30 oktober; graag jullie medewerking bij het sluiten van de deuren. Deze staan nu te lang open, aan het begin van de dag en ook in pauzes.

 

27 oktober; Marion is ziek, Rosanne vervangt haar. Daar zijn we heel blij mee.

Ellen en Dianaling zijn gisteren weer begonnen.

 

26 oktober; op N:\Resultaten is het document Zicht op alle resultaten PCBO E-toetsen 2016-2017 toegevoegd, met alle resultaten van alle PCBO-scholen.

 

24 oktober; voor de Herfstvakantie is een leerling met een zorgprofiel voor groep 3 niet ingeschreven en vandaag een uitstromer uit de Schakelklas niet in groep 4 geplaatst.

 

23 oktober; morgen heeft Jelte een EHBO-cursus en zoals je hebt gezien zijn de gymgroepen een uur eerder uit. De brief is mee.

 

23 oktober; groeten van Marion, zij is onder controle van de hartspecialist en werkt aan haar herstel; zij is voorlopig niet op school. Iedereen moet de hartelijke groeten van haar hebben.

Ellen is ziek.

 

20 oktober; er zijn betermeldingen van Maronela, Anika, Stoffel en Nadia.

 

20 oktober; gisteren was op school alles in orde. In de sGravendeel is de loden waterleidingbuis vervangen en er is nieuwe Wifi aangelegd (inlogcode is dezelfde), ook met het oog op de toekomst.

 

11 oktober Alette komt morgen voor consultaties Begrijpend Lezen...

 

11 oktober; de man van Najat is gedotterd en er zijn stents geplaatst na een hartinfarct, hij ligt nu in het Ikazia. Najat sterkte !

 

11 oktober; ben je weer beter, meld dat dan even duidelijk bij Nicolet.

 

11 oktober; Ziggo heeft een storing, de server in de Millinxstraat is onbereikbaar, dus ook de mail heeft vertraging. Storing is opgelost inmiddels.

 

11 oktober; deze week is Arno met zijn andere school op werkweek. Morgen geven de onderbouwers zelf een gymles. Vrijdag zijn de groepen die gym van Arno hebben én groep 5A een uur eerder uit, brief volgt.

We moeten even roeien met de riemen die er zijn. Gerry is ziek, Astrid en Helma zijn mee naar het zwembad aansluitend Astrid voor groep 6, Anika is ziek Maronela staat voor haar groep, Najat is naar huis, haar man heeft hartklachten, Claire staat voor groep 8 tot 11:00 uur, daarna gaan Nürsel en Ellie knutselen, Claire gaat dan weer naar de groep van Fiona, omdat de invalster Yacintha eerder weg moet. Morgenochtend is Yacintha er en morgenmiddag Fiona weer. Ellie, Nürsel en Jelte vangen groep 8 op in de ochtend, Nicolet gaat met Ellie en Nürsel met groep 8 inde middag naar de Bliksemstage bij Ziggo. Bedankt voor alle inzet, help elkaar. Nicolet is zeer blij met alle hulp !

Ilja en Angena zijn gelukkig weer beter. Gerry is er morgen ook weer.

 

9 oktober; leerlingen die rond de herfstvakantie weg zijn (geoorloofd verlof wegens speciale

omstandigheden):

Jaysi Bernabela, 6A, van 13 oktober t/m 5 november

Rihanna en Aliyah Furtado Monteiro, groep 8 en 1C alleen 13 oktober, één dag.

Emanuelson en Emaylson Rodrigues Rocha, groep 3A en 3B, van 6 november tot en met 20 november naar Kaap-Verdië.

Julsimar Brison, 11 dec t/m  5 januari.

Maruti Sanggam, 13 dec t/m 21 dec naar Suriname

 

6 oktober; de teleblik-snelkoppeling op de Startpagina werkt weer, inloggen zoals staat aangegeven.

 

6 oktober; de 1-oktober-telling is definitief vastgesteld, 304 leerlingen, dat zijn er 7 minder dan vorig jaar, maar toch een enorme prestatie gezien de vele schoolverlaters groep 8 en ook de schoolverlaters uit andere groepen. Met name de instroom vanuit de groepen 0 mag genoemd worden als zeer positieve bijdrage hieraan.

 

5 oktober; 26 gezinnen betaalden schoolgeld per giro.

 

2 oktober; de Scol staat klaar, ook voor de leerlingen bovenbouw om zelf in te vullen.

 

1 oktober; er is een probleem met het hek op de sGravendeel. Je kunt er wel in.

 

27 september; als bijlage 68 op Y is toegevoegd de Begroting en Verantwoording van het schoolgeld van 2016-2017. Deze week komt er nog een Akkernieuws met de nota voor het schoolgeld van dit jaar voor iedere oudste leerling (voor 1 okt, de dag van de kinderbijslag).

Werkgroepen kunnen daar ook hun budget vinden.

 

27 september; de timer van de schoolbel is weer iets aangepast, zodat deze niet te vroeg gaat.

 

26 september; Dianaling gaat ons een poos verlaten, ze maakt wat opgespaarde verlofuren op. We wensen haar een goede reis !

 

26 september; JT is gisteren tegen de tulp op het tulpplein gebotst en heeft vier hechtingen in zijn voorhoofd. De BHV heeft het goed opgelost door hem naar de dokter te sturen. Nadir heeft zijn voet gekneusd bij gym, aldus moeder.

 

25 september; Stoffel is zich aan het voorbereiden op zijn rugoperatie. Uiteraard is Nicolet op haar post. Help ons door het kantoor zo min mogelijk te belasten, of juist door taken over te nemen. Zo zal Ansjel op de vrijdag de pauzewacht van Stoffel overnemen, alvast bedankt. Heb je computervragen ? Mail deze dan rechtstreeks aan Richard. Het mailadres van Richard is zadkine@CBSdeAkker.nl

 

25 september; Beste collega’s
Over de stakingsdag 5 oktober as. Collega’s die niet staken zijn aanwezig op school. Collega’s die wel staken kunnen hun stem laten horen in Den Haag of op een andere ludieke manier.
Je mag natuurlijk ook naar school komen om je administratie te doen, de geplande studiedag komt namelijk te vervallen. Wij wensen iedereen al dan niet stakend een zinvolle dag toe voor de toekomst van ‘ons mooie onderwijs’.
Stoffel en Nicolet

 

21 september; ga je naar huis ? Doe dan de lichten en PC's uit in je klas en ook in het toilet dat bij klas hoort. Bij voorbaat dank.

 

21 september; het asfalt wordt uit het Millinxpark verwijderd, dat leidt tot overlast, we zullen het weten.

 

21 september; we noemen het grasveldje op het Mijnsherenplein Populierenplein. Inmiddels is het hek klaar, is het gras grondig schoongemaakt en hebben wij een sleutel in kantoor. Helma overlegt met de bovenbouw hoe we het veldje gaan gebruiken. Met dank aan de snelle acties van de Gemeente/Gebiedscommissie.

 

21 september; Wanneer je een leerling hebt voor logopedie kun je dit bij Helma of Corine aangeven. Ouders hoeven niet meer via de huisarts naar een logopedist. De logopedist zal zelf kijken, afhankelijk van de zorgverzekeraar, of er een verwijzing van de huisarts nodig is en dit zelf met de betreffende ouders regelen.
 

20 september; de timmerman moest invallen voor ziekte en maakt volgende week zijn karwei af.

 

20 september; net als vorig jaar houden we af en toe de stand van de gele kaarten hier bij:

Graag melden wanneer een kart is uitgedeeld, anders gaat deze "verloren".

 

20 september; het stookseizoen is weer aangebroken. Het komt regelmatig voor dat deuren uren openstaan. Dat kost de school geld en voor het milieu is het ook niet goed. Graag de deuren dicht doen nadat je bent binnen- of buitengestapt. Graag ook controle na tien over half negen. Een deur mag wel op de baard (op slot) staan wanneer er steeds kinderen of bezoekers doorheen moeten. Regel zelf de temperatuur in je groep.

 

20 september; gisteravond stond het alarm niet goed ingeschakeld. Vorige week ook een keer niet. Wanneer je als laatste persoon de school verlaat moet je de code intoetsen. Na een aantal seconden hoor je een luide piep, dan volgt de inschakeling en heb je een hele minuut om buiten te komen. Hoor je deze piep niet, kijk dan in de display. Daar staat dat óf de kleuterachterdeur óf de deur bij de ijzeren trap niet goed dicht is (deze moeten op slot gedraaid zijn). Je kan daar dan heenlopen en vervolgens weer het alarm inschakelen.

Schuif ook je bordje op UIT wanneer je weggaat, anders gaat het ook mis...dan denkt de laatste dat zij niet de laatste is...

 

19 september; Achsa meldt: Zoals jullie hebben gemerkt is zangexpress aangepast, als je nu inlogt zitten alle liedjes erbij die jouw groep al heeft geleerd!
Een leuk dingetje, het liedje van de Kinderboekenweek is ‘gruwelijk eng’ van kinderen voor kinderen, deze staat ook bij zangexpress! :-)  (met tekst en dansvideo)
 

18 september; ons nieuwe grasveld is nog niet schoon, het is te nat. Woensdag doen ze een nieuwe poging, daarna krijgen we de sleutel.

 

18 september; op de pagina Roosters wordt soms wat bijgewerkt. De bouwco geeft het verder door. Onderaan ook een overzicht van de stagiaires die er momenteel zijn.

 

18 september; in de Schoolgids en in de volgende Akkernieuws komt de volgende tekst:

 

Eet gezond, eet groente en fruit
Drink gezond, drink water

Samen met de Gemeente Rotterdam doen wij mee aan Lekker Fit!
We proberen gezond te leven, te eten en drinken.
Daarom eten we op school graag gezond eten uit de brooddoos.
Wij zien dat dit al heel goed lukt !
Probeer uw kind elke dag een fruit-pauzehap mee te geven voor de ochtendkring.
Op woensdag vieren wij onze Gruitdag, met alleen groente of fruit uit de brooddoos.
In alle groepen drinken we water, dat is veel gezonder dan sap waarin teveel suiker zit.
Voor het trakteren geldt dat een gezonde traktatie zeer op prijs wordt gesteld, ook door de meesters en juffen. Bij het snoepen zeggen we dan: “Kleine is oké en één is genoeg”.
Denk aan de gezondheid en doe mee !
Het team van CBS de Akker
 

18 september; de ontruiming Millinxstraat is vlot verlopen. Binnen vier minuten was iedereen netjes buiten. Prima gedaan. De commissie gaat evalueren en werken aan verbetering waar nodig. Tien minuten na ons was de oefening in het Millinxparkhuis.

 

15 september; via Basispoort kunnen leerlingen (weer)  gebruikmaken van Ambrasoft. En daarnaast ook van software van De Junior Bosatlas Topo Online. Anika heeft het even uitgeprobeerd en noemt het "leuk, leerzaam, effectief, aansluitend en gebruiksvriendelijk". Dat klinkt goed. Inmiddels is er wel heel veel online te doen...

 

15 september; de loodgieter heeft naar aanleiding van opmerkingen van de watermeterinstallateur een loden waterleiding aangetroffen in de kelder van de sGravendeelstraat. Deze wordt spoedig vervangen. De loodgieter heeft aangegeven dat er geen gevaar is voor de gezondheid.

 

15 september; ik hoorde op het PCBO-forum (de vergadering met alle directeuren van de 30 scholen en het bestuur) dat er in het zwembad soms aan leerkrachten wordt gevraagd een verklaring te ondertekenen over wie voor wat verantwoordelijk is. Er wordt sterk afgeraden dit te ondertekenen en wanneer dat al gedaan is, de verklaring in te trekken. Er wordt stedelijk naar gekeken, zodat er straks één protocol komt, waarin ieders rol duidelijk is omschreven. Dit naar aanleiding van een tragisch ongeval bij het schoolzwemmen.

 

13 september; ICT-stagiair Richard is op maandag, dinsdag en vrijdag op school en loopt dat de lijst met problemen na. Stoffel houdt die lijst met hem samen bij. Voor kleine problemen kun je hem altijd even binnenroepen.

 

13 september; er is een probleem opgetreden met de mail. Mail binnen school ging goed, naar buiten niet alles. Kreeg je in je postvak een melding van Outlook over Onbestelbaar, enz, dan moet je het betreffende mailtje opnieuw verzenden. Kreeg je die melding niet, dan ging het wel goed ws.

 

13 september; Nadia is ziek, Rosanne vervangt. Super !

 

12 september; zie in N:\Leuk om te weten de stakingsbrief uit 1982 die Marja bij zich had.

 

12 september; Dianaling was vandaag ziek, maar morgen hopelijk weer aanwezig.

 

12 september; bewaar je ventilator op een plek in je klas, zet hem niet in de kelder, dat is te nat.

 

11 september; de timmerman is hard aan het werk.

 

9 september; aanstaande maandag zal het Millinxpark veranderen in een bouwput. De pauze moet worden gehouden op het tulpplein. We vragen de peuters rekening te houden met onze tijden :-)

We zijn met de Gebiedscommissie in overleg over een tijdelijke speelplaats. Er ligt een voorstel om het grasveld tussen kleuterplein en voetbalkooi op het Mijnsherenplein grondig schoon te laten maken en er hekken te zetten, zodat het schoon blijft en we een extra uitwijkplek hebben voor de pauzes.

We moeten even afwachten wat er van dit voorstel terechtkomt. Het voorstel om verder weg te gaan pauzeren, wijzen we af. Nogmaals: we zijn verrast door deze werkzaamheden en dat is ook aangegeven bij de Gemeente/Gebiedscommissie. De vraag om een normaal/schoon schoolplein staat bij iedereen hoog op de agenda. Mogelijk komt uit de hoek van Lekker Fit! hier een kans; die bespreken we spoedig.

 

8 september; het is een enorme toer geweest de telefoonstoring te verhelpen. We hopen dat het nu goed blijft gaan. Gerry heeft voorgesteld het volgende keuzemenu te installeren. Beluister het bericht.

 

8 september; er liggen twee grote Nijntje-posters in kantoor (de scholen zijn weer begonnen), wie die wil, kan hem ophalen.

 

7 september; op N:\Schoolvakken\Veilig Leren Lezen staat de volledige Hand-out van de bijeenkomst van gistermiddag. Pas op met uitprinten. Het is veel. En de Hand-out van dinsdagmiddag betreffende Leeslink staat bij N:\Schoolvakken\Leeslink

 

7 september; we hoorden heel positieve geluiden over de bijeenkomst met Alette over Leeslink en ook de bijeenkomst gistermiddag over Veilig Leren Lezen was prima. Goed om te zien dat collega's zich inzetten om de methoden optimaal te gebruiken.

 

7 september; na overleg met de Inspectie is landelijk de score van de IEP herzien. De score werd naar boven bijgesteld. Dat is fijn, want nu zijn 7 PCBO-scholen niet meer rood, maar groen. Wij hadden al een goede score en die is nu helemaal super. Zonder op te scheppen of te zeggen dat het altijd zo zal blijven, zien we onszelf nu onderaan het lijstje, met de hoogste score. Na aftrek van enkele leerlingen die in 7 en 8 instroomden wordt onze officiële score 86,1. Deze correctie kennen we nog niet van de andere scholen. Alles heeft te maken met ingewikkelde berekeningen achter de schermen.

Schoolnaam

Aantal leerlingen

Oude score

correctie 5-9-2017

CBS De Sleutel

20

63,3

66,8

CBS Pniëlschool

18

65,6

69,0

BS de Nieuwe Haven

49

66,6

70,0

PC BS Prins Willem-Alexander

29

67,4

70,7

CBS Beatrix

23

70,3

73,5

PC BS Elout van Soeterwoude

15

70,4

73,6

PC BS De Savornin Lohman

15

71,3

74,4

PC BS Vreewijk

29

73,5

76,5

PC BS Da Costa

18

74,4

77,4

PCB Oranjeschool

19

74,9

77,8

PCBS Willem van Oranje

14

76,4

78,5

PC BS Wilhelminaschool

39

76,7

79,5

PCBS Beatrixschool Brede School

33

77,8

80,6

PCKBS De Hoeksteen

33

78,3

81,1

CBS De Akker

39

82,9

85,4

 

393

73,1

 

 

43530

78,3

 

6 september; om Internet op te gaan gebruik je een programma dat browser heet. Er zijn er twee: Internet Explorer en Chrome. IE gebruikt flash, Chrome heeft dat ingebouwd. Chrome kun je personaliseren door een inlog te maken, dan zie je thuis en op school hetzelfde beeld met al je favorieten, startpagina's, etc. Aanbevolen: gebruik Chrome. Zie ook:

https://www.seniorweb.nl/artikel/werken-met-google-chrome

 

5 september; Stoffel is vanmiddag op tijd naar huis en woont vanavond een bijeenkomst met de burgemeester bij in het Millinxparkhuis over de wijk en wat daar speelt.

 

5 september; op 11 september gaat het park helemaal dicht en het wordt heel grondig aangepakt en veranderd. Op 22 december is de heropening. We beraden ons over de pauzeactiviteiten. De Gemeente heeft verzuimd ons hier bij te betrekken.

 

5 september; je hebt een mail van Augeo gekregen met een inlogcode. Dit betreft een scholingsprogramma voor leerkrachten over onderwerpen die te maken hebben met SMW. Dit loopt centraal voor alle leerkrachten via het PCBO. De meldcode en het trauma-intensief lesgeven worden genoemd als onderwerpen. In de mail staat dat je de cursussen kunt volgen. Hierover zijn op schoolniveau (nog) geen afspraken gemaakt. Kijk er gerust naar wanneer je interesse hebt.

 

4 september; er zijn al veel reacties binnen m.b.t. de enquête over informatieavond. Woensdag aanstaande is de laatste inleverdag.

 

4 september; je krijgt in de loop van deze dag een geel gelamineerd papier om op te hangen bij je klassendeur over de studiemiddag van morgen. Dit vel kun je volgende keer weer (op tijd) ophangen, aan de ene kant staat dinsdag en op de andere kant donderdag. Vertel het zoveel mogelijk nog aan kinderen en ouders.

 

1 september; voor alle kinderen die offerfeest hebben, kun je geoorloofd invullen op de absentielijst.

 

31 augustus; het Millinxpark wordt opgeknapt, zie je mail.

 

31 augustus; voor morgen zijn de meeste Moslimkinderen afgemeld in verband met het Offerfeest. We maken er geen lijst van. In kantoor hebben we veel formulieren ontvangen en ook een enkel telefoontje. Het gaat om geoorloofd verzuim.

 

31 augustus; op dinsdag 29 augustus zijn Laurens en Krystel vader en moeder geworden van dochter Rosa. Gefeliciteerd ! Misschien mogen ze vandaag naar huis.


30 augustus; volgende week woensdag is er een Startbijeenkomst met een uitleg door een professional van de werkwijze en materialen en site van Veilig Leren Lezen op de Elout. Leerkrachten van de groepen drie zijn daar bij, maar iedereen die belangstelling heeft is welkom. Aanmelden bij Stoffel.

 

30 augustus; heb je een mededeling voor deze plek ? Mail hem aan Stoffel. Of iets voor Akkernieuws, mail ook !

 

30 augustus; de voorbereidingen voor de Kinderboekenweek zijn begonnen. Per groep kan een boek worden gekozen (max € 15,-) Naast de postvakken vind je een Kinderboekengids en een Voorleesgids met suggesties. Uiterlijk 5 september de titel doorgeven aan Annemieke, Vera, Nelleke, Nelly.

 

28 augustus; Corrie heeft in kantoor alle leerlingendossiers opgeschoven en aangevuld. De kast is weer helemaal op orde en je kan alle spullen vinden.

 

28 augustus; vrijdag is het Offerfeest. Ouders kunnen in kantoor een formulier ophalen/invullen om vrij te vragen voor deze religieuze feestdag.

 

28 augustus; Corrie doet nieuwe groepslijsten en de telecomlijst in je postvak.

 

28 augustus; commerciële folders als SQula en bladen liggen in de gang bij kantoor om mee te nemen.

In de bovenbouw wordt nog wat uitgedeeld van SQula.

 

28 augustus; de Schoolgids is binnen, kijk op de sticker en deel uit. De drukker heeft het niet helemaal begrepen qua bladzijden en heeft de achterkant op blad twee gedrukt. Dat zij zo.

 

26 augustus; De Stichting PCBO gaat vanaf 1 september beginnen met een nieuwe bedrijfsarts en arbeidsdeskundige en nemen afscheid van Janice Overman, bedrijfsarts, en Maja Bergman, arbeidsdeskundige.
Vanuit dezelfde arbodienst “Blijwerkt” gaan we verder met Remco Teegelaar, arbeidsdeskundige, hij zal spreekuur houden op dinsdag en Otto Kronig, bedrijfsarts, hij zal spreekuur houden op maandag.

Afspraken zullen nog steeds (liefst via de directie) en Bianca worden gepland.

Wil je buiten de directie om de ARBO spreken, bel dan de Elzendaal en vraag naar Bianca om de afspraak te maken.

 

26 augustus; kenteken ZB-BN-96 is niet gemeld, de vergunning wordt opgezegd eind deze maand.

 

26 augustus; over de hulp bij computerproblemen:

Richard komt op maandag, dinsdag en/of vrijdag bij je langs. Drie dagen loopt hij stage, het hele schooljaar lang. Hij wordt aangestuurd door Stoffel, we hebben een gezamenlijke lijst die we afwerken.
Heb je een probleem dan kun je het melden via de mail. Of je wenkt Richard en wijst de PC aan die het niet doet, dan gaat hij zonder veel woorden aan de slag (we verstoren liever niet je les).

Heb je geen problemen, steek dan even je duim op, dan gaat Richard weer een deurtje verder.

Computerproblemen horen er bij op school. Net als gedragsproblemen en leerproblemen. Je lost het niet zomaar even op. Ons netwerk heeft, zoals ook andere netwerken last van kleine en soms grote storingen.
De ICT-boys moeten die weten en staan zoveel mogelijk klaar om te helpen.
Daarbij proberen we zoveel mogelijk onze frustratie te verbergen, die is niet productief.
Richard is van goede wil, sterk en niet bang en heeft afgelopen week al heel veel snel opgelost.
Caspar's auto ging stuk, ja weer zo'n wonder van techniek (en zijn auto is heus geen rammelkast).
Dus moest hij naar de garage, niet te vermijden.

Caspar komt iedere donderdagmiddag bij Stoffel en Richard langs.
En vanuit Spaansepolder, via de app, met Richard als een soort afstandsbediening, kreeg hij de sGravendeelprinter weer aan de praat.
Doet iets het niet dan niet boos worden of je schamen, maar gewoon melden, dan komen we eraan.
Wij worden dan ook niet boos !
Niet altijd kan het probleem in één dag worden opgelost, soms duurt het even.
Maar alle problemen blijven op de ticketlijst tot ze zijn opgelost, al duurt het een jaar.
Gaarne krijgen wij niet de schuld als iets niet werkt, dat lost niets op.
Kijk als we de schuld krijgen, ja dan komen wij ook in de emotie...
Behalve als je zelf die storing expres veroorzaakt, maar dat zal niet zo zijn.
Professioneel is: aangeven wat niet werkt van jouw kant En van onze kant: repareren wat niet werkt.
Zonder frustratie.

En complimenten, die wil iedereen graag horen.

Richard heeft straks ook tijd voor werk met leerlingen (leren een werkstuk te maken) of een programma leren hanteren, laar weten wat je wil. Vorig jaar was er een leuk project met een slimme leerling in groep 6. Hij maakte een PowerPoint over de Noordpool en liet die aan de klas zien. Zo had die leerling een uitdaging op een ander niveau.

In iedere bouw is ook wel een collega die wat meer kan en weet dan de gemiddelde collega. Zo weet Achsa hoe bepaalde dingen zitten en als lid van de werkgroep ICT heeft zij rechten om programma's te updaten (sommige uitgevers gebruiken nog het Middeleeuwse Flash).

Achter de schermen gebeurt ondertussen ook genoeg, maar daar merk je (nog) niet veel van.

Binnenkort komt voor iedereen Office 365 beschikbaar.

 

25 augustus; vandaag is de bestellijst "vergeten dingen" gemaakt, die gaat maandag weg. Ben je nog wat vergeten, mail dan.

 

24 augustus; de uitnodigingen voor musea en kinderboerderij, etc komen in de Jaarplanning, op de site voor de ouders en het papier komt in je postvak. Heb je er vragen over, mail dan naar de directie. Gaarne deze lessen niet teveel verzetten, want de aanbieder heeft meestal een heel vol programma.

 

24 augustus; wij feliciteren Damon, Nanda en Faya met de geboorte van zoon en broertje Rebaz !

Rebaz gefeliciteerd met dit mooie gezin.

 

24 augustus; in de eerste week van de vakantie zijn de extra uren van vorig jaar doorgegeven aan het PCBO in de hoop dat uitbetaling in juli of augustus zou plaatsvinden. Helaas gaat dat niet lukken en wordt het september. Gisteren kreeg ik dit bericht van dhr Monster:
Vandaag bij het opruimen van mijn mailbox onderstaande mail nog aangetroffen. Vandaag aan Anneke gegeven want ik kan niet achterhalen of ik je mail in de vakantie al doorgestuurd had dus excuus dat je collega’s op de betaling moeten wachten.

Graag nog een keer geduld, het komt er aan...

 

24 augustus; de absentielijsten van augustus zijn gemaakt, zet leerlingen die ontbreken er zelf onderaan even bij s.v.p. Corrie is nog nieuwe leerlingen aan het invoeren.

 

21 augustus; de meeste kinderen zijn op school. Nicolet heeft alle afwezigen gebeld, in principe is morgen iedereen op school. Morgen contoleren we nog een keer op de aanwezigheid.

 

21 augustus; bij N:\Infobrieven groepen staan de Informatiebrieven voor de ouders die in de eerste week meegaan. In N:\Wat leren wij staat voor iedere groep de achterkant van de Informatiebrief. Noem de Informatieavond op 29 augustus 18.30 -19.00 en 19.15 - 19.45 uur  Infoavond; 2 sessies

Wij stellen het zeer op prijs je Infobrief te ontvangen en bewaren deze dan weer. Heb je een parallelgroep, overleg dan even of maak (bijna) dezelfde brief.

 

21 augustus; binnenkort wordt ervoor gezorgd dat de gangen weer wat worden opgefleurd. Er komt een timmerman een halve of een hele dag spullen ophangen. Heb je zelf een ophangklusje of iets dat er op lijkt, mail het dan aan de directie, dan maken wij een lijst. Het is van belang dat je precies aangeeft wat en waar het moet gebeuren.

 

21 augustus; de Schoolgids wordt gedrukt. In de klas krijg je voor de oudste kinderen van het gezin een exemplaar met een naamsticker op de achterkant. Graag op letten bij het uitdelen. Komt pas aan het eind van de week wegens vertraging bij de drukker.

 

17 augustus; voortaan krijg je Akkernieuws met je naam erop in de stapel van de leerlingen (oudsten), dan ben je direct op de hoogte van de inhoud.

 

16 augustus; vrijdag 10.00 uur beginnen we centraal in de aula. Daarvoor of daarna deel je je eigen tijd in. Uiteraard is het doel dat elke klas klaarstaat voor de ontvangst en de start aanstaande maandag. Veel collega's zijn daar al mee bezig.

 

16 augustus; vandaag was er een Internetstoring op de Millinxstraat en dat leverde problemen op met de mail, de server en het alarm. Caspar heeft inmiddels alles weer hersteld.

 

11 augustus; sluit je computers weer aan, log in en wacht dan 10 minuten, want de PC heeft even tijd nodig. Vrijdag en maandag zijn ICT-ers op school, zij kunnen helpen bij problemen.

 

11 augustus; via Basispoort is de Kim-versie van Veilig Leren Lezen en Pennenstreken voor groep 3 t/m 8 bereikbaar geworden, de proefversie is omgezet in de definitieve versie.

 

11 augustus; bijna alles is in orde op school. De klachten over de schoonmaak sGravendeel worden doorgegeven; dat is zeker niet in orde zo. Caspar is bezig met het netwerk aldaar en heeft vandaag alles weer in de lucht gekregen (op afstand was de server steeds in orde).

 

20 juli; vandaag zijn alle parkeervergunningen nagelopen. Alles klopt, alleen betalen we voor twee auto's die ik niet herken. Check even je kenteken. In september gaan we de komende twee kentekens uitschrijven wanneer we niet weten van wie die auto's zijn. 14-LZ-BP en ZB-BN-96 zijn niet bekend.

Herken je een kenteken ? Stuur een mailtje. Verandert je kenteken ? Ook mailen.

Stopt je benoeming ? Dan vervalt je kenteken.

Vera heeft gereageerd, 14-LZ-BP is van haar, die blijft geldig.

 

5 augustus; op Y kun je bij  Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden het bestand  Leerlingen augustus 2017

vinden met de namen van de kinderen.

 

29 juli; Trefwoord werkt nu ook via Basispoort, daarom is de inlog op de Startpagina Personeel weggehaald. Ga rechtsreeks naar Trefwoord in Basispoort.

 

22 juli; leerlingenprognose Akker & Elout: 2015 460 2016 457 2017 451 2018 465 2019 477 2020 477 2021 478 2022 483 2025 463 2030 447 2035 431

 

14 juli; in het Geel Boek zijn zoveel mogelijk roosters aangepast en verzameld bij Roosters. Het kan best zijn dat iets niet klopt. Kopieer het onderdeel en stuur je gewijzigde voorstel aan de directie svp.

Iedereen die tot zover gepuzzeld heeft, bedankt!

Ook de Takenlijst is al zover mogelijk aangepast.

 

14 juli; in de eerste schoolweek worden de vloeren schoongemaakt en in de laatste week komt de glazenwasser. Zo is afgesproken.

 

8 juli; Na twee jaar ondersteuning van Stoffel op de Elout is het moment aangebroken meer duidelijkheid aan te brengen in de aansturing van de Elout. Lilian wordt voor iedereen de directeur van de Elout en Stoffel gaat zich weer concentreren op De Akker.
Beide scholen blijven samenwerken en met elkaar in gesprek, ook op inhoudelijke thema's, periodiek zal er directieoverleg zijn in aanwezigheid van een lid van het College van Bestuur. De taken van Stoffel worden aan het begin van deze zomervakantie overgedragen aan Lilian. Dit komt tegemoet aan de wens van de Elout om meer duidelijkheid te hebben en aan de wens van Stoffel zijn taken in overeenstemming te brengen met zijn draagkracht.
 

8 juli; iedereen heeft zich zeer ingespannen de school netjes achter te laten en al voor te bereiden op het nieuwe schooljaar. Er is keihard gewerkt ! Nu uitblazen en genieten maar. De kinderen hebben een mooi jaar achter de rug.

 

7 juli; op woensdagmiddag 6 september is de Starttraining Veilig Leren Lezen voor Akker en Elout. Zie de Jaarplanning.

 

5 juli; deze week zijn er foto's van de vaders met hun kind uitgedeeld die op de Vaderavond waren gemaakt. Deze foto's zijn ook te vinden op G:

 

5 juli; Pennenstreken is voor de hele school geleverd. Groep 7 en 8 graag ophalen van de tafel beneden. Handleiding zit er bij. Veel werkt (nu al) via het digibord, Basispoort. Groep 4 en 5 komt naar de sGravendeel. Ook Veilig Leren Lezen is gekomen. Dankzij ieders zuinigheid en juiste omgang met de materialen lukt het steeds weer een kleine of grote update te doen en het voor de kinderen mooi en interessant te maken. Wie knoeit met schoolspullen mag je een rekening mee naar huis geven.

Er staat een tafel doormidden bij het Kunstlokaal, kan iemand daarover mailen ? Wat is er gebeurd ?

Dat is nu ook duidelijk, de kwaliteit van de tafel was niet voldoende om het gewicht van een dame uit groep 8 weerstand te bieden.

 

4 juli; (herhaling) twee collega's hebben ieder nog twee uur extra uitbetaling leertijdverlenging tegoed.

Heb je extra alleen voor de klas gestaan als Onderwijsassistent, lever dan je lijstje eind deze maand in, dan wordt alles in juli uitbetaald.

 

4 juli; op vrijdag 18 augustus om 10.00 uur verwachten we iedereen op school. Er is dan een korte teambijeenkomst met mededelingen, etc. We verwachten dat aan het eind van die dag je groep klaarstaat.

 

4 juli; in Akkernieuws is beloofd dat de gevonden kleding klaarligt in school, zodat ouders nog kunnen zoeken voor de laatste keer. Graag neerleggen op een centrale plek.

 

4 juli; lever eventuele bonnen donderdag voor 10.00 uur in, we gaan de kas van dit schooljaar afsluiten.

 

4 juli; gisteren is kennisgemaakt met juf Mayron, zij gaat de lessen Engels geven. Ze heeft ervaring en heeft er zin in.

 

4 juli; vrijdag start de vakantie. Neem etenswaren uit de koelkast en vriezer mee svp -wat over de datum is en achtergelaten wordt, doen we weg- , zorg svp dat alle etenswaren uit school zijn en dat alles opgeruimd is, graag de kapstokken leeg.

 

3 juli; de koppentelactie van Leerplicht (zo noemen zij dat) is goed verlopen. We zijn intensief bevraagd, alle meldingen en lijsten zijn doorgenomen en de koppen in 8A en 7 zijn geteld. Alles in orde.

 

2 juli; overzichtje gele kaarten tot nu toe dit schooljaar, wanneer we die bijwerken, zetten we hem weer bovenaan. Praat er alleen in aardige en waarschuwende zin over in je groep, noem geen namen:

 

Moeten nog worden ingeleverd (vandaag gevraagd):

 

 

Deze kaarten zijn binnen:

Talitha - TOS / Michael 23-06-2017

Nicely - TOS / Michael 23-06-2017

Vienny - gym/Jelte  08-05-2017

Zayd  -  Engels / Amanda  23-3-2017

Anouar Yahyaoui - TOS / Feysa  -  27-03-2016; 3e kaart, gesprek moeder en maatregelen.

Rishi  -  Kunst  / Ansjel - 24-3-2017

Anouar Yahyaoui - Kunst/Ansjel  -  2-12-2016

Anouar Yahyaoui - TOS / Feysa  -  20-03-2016

Asli  -  Engels / Amanda   07-02-2017

Emilia  -  Kunst/Ansjel  17-02-2017

Serkay  -  Kunst/Ansjel 8B 17-02-2017

Aniel Steba - Engels/Amanda - 13-2-2017

Nicely Geerman - na gym  - 23-1-2017

Samir el Ghoul  -  pauze/TOS  -  15-12-206

Zayd Bouaid   -  pauze/TOS   -  25-11-2016

Lino Scholten  -  TOS/Taylan    8-12-2016

Yenell Berroa Grullon  - Kunst/Ansjel   25-11--2016

Emmanuel Brown    - Kunst/Ansjel    2-12-2016

Shendric Eugenio      -  pauze/TOS   -  25-11-2016

Alae Arbaoui  -  pauze/TOS   -  25-11-2016

Zayd Bouaid - Kunst/Ansjel 10-10-2016

Samir el Ghoul - Zaken/Btisam

Samir Raissi  - Zaken/Btisam

Yenell Berroa Grullon - Zaken/Btisam

Shakir Hashi - TOS/Anne - 2-9-2016

Shakir Hashi - Kunst/Ansjel - 9-9-2016

Shakir Hashi - TOS/Tosmedewerker 27-9-2016  -  stappenplan is in werking

Shakir Hashi - Ansjel 14-10-2016    -  outplacing is bezig

Hernany       - TOS/Anne  2-9-2016

Serkay       - Kunst/Ansjel 2-9-2016

Kay Chang  - Kunst/Ansjel 2-9-2016

Anil Steba   - voetbalkooi/TOS 26-8-2016

 

30 juni; alle bonnen zijn binnen en worden maandag uitbetaald. Steeds vaker betalen we per giro, hebben we je nummer dan hoef je dat niet nog eens te noteren, het staat in ons giro-adresboek.

 

30 juni; vorige week kwam de container van de 's Gravendeel tegen een auto. Stoffel heeft dat met de eigenaar opgelost. Of dat nou iemands schuld is en van wie en wat de waarheid is en was is lastig te duiden. Stoffel heeft de vuilnismannen ingelicht en verzocht de container goed op de rem te plaatsen. Graag ook ieders aandacht...Nanda mailde dat de container na lediging niet op de rem stond, dus weer gebeld, ze gaan er op letten.

 

28 juni; mogelijk zien jullie Steverson en Aziël met een nieuwe jongen door school lopen. Zijn naam is Richard en hij is de nieuwe ICT-stagiair voor het nieuwe schooljaar.

 

27 juni; in de vakantie alles laten staan in je lokaal, alle losse dingen in kasten doen en planken en kozijnen en bovenanten van kasten leegmaken svp. Computers voorzichtig loskoppelen en de snoeren op de tafel. De vloerenploeg zal alles verplaatsen en de vloer schoonmaken.

 

27 juni; in het magazijn alles laten staan hoe het nu staat, Ellie maakt het donderdag af. Geen spullen pakken of verplaatsen.

 

27 juni; de bestelling is inmiddels uitgepakt. Niet alles is misschien zoals verwacht. Dank aan de harde werkers.

 

27 juni; Anika werkt halve dagen, Fiona is ziek (Achsa draait die groep), Ansjel is ziek. Diverse groepen gaan een uur eerder naar huis. Het is even zo. Stoffel gaat aanstaande vrijdag naar de neurochirurg, hij heeft al langere tijd last van zijn benen en rug; is in onderzoek dus.

 

26 juni; de middenbouw is morgen en volgende week dinsdag ook om 14.30 uur uit. De bovenbouw aanstaande vrijdag ook om 14.30 uur. Dit wegens de uitval van de lessen van Ansjel. Vandaag is de middenbouw 14.30 uur uit wegens de afwezigheid van Fiona, Achsa bedankt voor het overnemen van 3A. De brieven komen naar je toe. Anika probeert halve dagen te werken. Iedereen bedankt voor het opvangen van de verdeelde leerlingen.

 

26 juni; lees het onderstaande nog een keer goed, de tijden zijn vervroegd !

dinsdag 4 juli is de dag van de rapporten en van het afscheid van groep 8. De dag ziet er in grote lijnen zo uit: de groepen 8 gaan in de ochtend naar Sportplaza in het Zuiderpark, een paar leuke activiteiten doen (met dank aan TOS!); om 14.30 uur gaat de hele school uit en start de rapportenmiddag. Ouders die je echt apart moet spreken, of met de IB-er, nodig je die week apart uit op een ander moment. We doen deze keer een inloop-rapportenmidddag, je kan zelf bepalen hoe laat iemand komt, helaas zonder broertje-zusje-rooster; komt iemand tussendoor dan is dat ook goed. Je overhandigt het rapport met een heel kort gesprekje. Om vier uur ben je dan ongeveer klaar (je hebt daarna dan nog ruimte voor een apart gesprek !); de groepen 8 gaan na de ochtend naar huis en uit eten in de middag. Het team eet om 17.00 uur ongeveer.

Om 18.15 uur begint het officiële gedeelte van het afscheid van groep 8 met de uitreiking van de rapporten en diverse optredens in het Millinxparkhuis. Het hele team en de ouders zijn hierbij aanwezig. Wij zijn bij aanvang dan al binnen en de leerlingen komen binnen over een rode loper. Om 19.15 uur is er een drinkpauze op het tulpplein. Om 19.30 uur gaan we naar boven voor het Jaarbesluit door Nicolet en het afscheid van een aantal collega's met een drankje in de aula. Tegen 20.30 uur gaan we naar huis.

 

25 juni; het Suikerfeest, of beter het Fitr-feest of Ramadanfeest is in hoofdzaak door iedereen op de zondag gevierd. Mogelijk komen de meeste kinderen gewoon naar school.

 

24 juni; er zijn veel gezinnen die uit voorzorg vrij gevraagd hebben voor de maandag ivm het Suikerfeest. Je ziet het vanzelf, het ontbreekt ons aan tijd om de lijst te publiceren. Mogelijk doen we dat hier maandag nog.

 

24 juni; Anika en Ansjel zijn ziek, maandag bedenken we een plan, maar dat is niet simpel.

 

23 juni; over 2 weken is het weer zover! Dan eten we weer gezellig met z'n allen in het hoofdgebouw.
Dit keer kunnen jullie kiezen uit: Verhagen of Shoarma!
Bij beide locaties liggen vanaf morgen de invullijsten in de personeelkamer.
Graag je gerecht opgeven vóór VRIJDAG 30 JUNI!!!
Groetjes van de meiden van de dinercommissie!
 

23 juni; je kunt gerust op het rapport zetten welke juf men volgend jaar krijgt, in de eerstvolgende Akkernieuws komt de klassenverdeling en de plaats van de lokalen.

 

23 juni; langzamerhand wordt duidelijk wie welk lokaal heeft volgend schooljaar. Laat computers gewoon staan. Kijk of je voldoende meubilair hebt.

 

23 juni; heb je een stagiaire die jou langere tijd heeft geholpen in de klas dan kun je een dopper ophalen bij Stoffel als bedankcadeau.

 

23 juni; de bestelling is binnen en gesorteerd. Graag zo laten staan tot alles gecontroleerd is. De twee nieuwe kleuterfietsen zijn als uitzondering al wél in gebruik genomen. Maandag komt de bestelling op de sGravendeel. Geef even een seintje, dan komt er hulp.

 

23 juni; Kinderen die eerder met vakantie gaan, we hebben heel vaak ook géén toestemming gegeven, hou de absenten goed bij, op 3 juli komt er een controleronde van leerplicht.

Mirac verburg, 1C, 15-06-17 t/m 28-06-17

Erdal Hyuseinov, 1B, vanaf 15 juni tot zomervakantie

Lucas Wisniewski, 1B, 15-06-17 tot onbekend

Jayromi Ferreira Varela, 1A, 23-06-17 tot onbekend

Alper Bilgisli, 1A, 26-06-17 tot zomervakantie

Maha en Maysan Housni, 8B en 2A, 30-06-17 tot zomervakantie

Solmaz en Hüseyincan Öztürk, 8A en 1D, 04-07-17 tot zomervakantie

Thalia Camelia, 3B, 05-07-17 tot zomervakantie

Philip en Casper Buksinski, 1B, 1C, 05-07-2017 t/m 07-07-2017

Damla en Mert Rosenov(a), 8B en 2B, 06-07-17 tot zomervakantie

Yanko Yankov, 3B, 06-07-2017 na 12.00 tot vakantie

Yassir Lahraoui, 5A, 07-07-17 tot zomervakantie

Isabel en Asen Asenov(a), 2B, 1B, 07-07-2017 tot zomer

 

22 juni; wegens allerlei omstandigheden is de hele school morgen na 14.30 uur uit. Een briefje gaat rond. Wanneer je thuis een beter plekje hebt om vanmiddag aan bijvoorbeeld rapporten te werken, dan kun je om twee uur naar huis gaan. Het waterfeest van de middenbouw wordt vervroegd. Let op in de middenbouw dat de watermeter moet worden vervangen...

 

21 juni; de software van de nieuwe versie VLL-Kim werkt weer. En die van Pennenstreken 3 t/m 8 ook. Je kunt bekijken hoe dit werkt voor jouw groep.

 

21 juni; Anika is gelukkig weer thuis en geeft aan dat ze opknapt. Beterschap !

 

21 juni; morgen komt de bestelling Millinxstraat. Deze parkeren we voor groep 2A, excuus voor de overlast.

 

21 juni; Ellie is vandaag vrij en donderdag en vrijdag heeft zij een groot onderzoek in het ziekenhuis. Zij is dus niet op school. Ellie sterkte.

 

21 juni; met een slag om de arm: de software van de nieuwe VLL-Kim én van Pennenstreken alle groepen komt eind deze week beschikbaar in Basispoort.

 

21 juni; Helma verdeelt vanmorgen groep 8B, meest over de kleutergroepen, de kinderen krijgen werk mee. Ze gaan op de normale tijd bij Audrey hun boek ruilen, weten ze zelf.

 

21 juni; het is vandaag alweer de laatste keer boeken ruilen in de bieb. Volgende week alles inleveren.

 

19 juni; Alette gaat ons begeleiden ten aanzien van Leeslink, de data staan in de Jaarplanning.

 

19 juni; Anika is ziek, haar groep is morgen thuis, vandaag stond Ansjel er voor. Nicolet en Helma gaan morgenochtend bellen. Wie niet thuis kan blijven, krijgt een plaats in een andere groep.

 

19 juni; de peutergroepen krijgen een nieuwe naam (via Peuter & Co), ze gaan heten "De Rotterdamse Peuterschool De Akker"

 

19 juni; 27 juni gaan we een uur later starten vanwege de staking. Er komt een uitleg in Akkernieuws. Een aantal mensen van de staf is gewoon 8.15 uur aanwezig. We vragen iedereen 9.00 uur op zijn/haar post te zijn. Groep 0 heeft gewoon normaal les.

 

19 juni; de vacature van 4 dagen in groep 5 gaat worden ingevuld door oud-collega Mirjam.

 

19 juni; er is een groot probleem ten aanzien van het rooster voor volgend jaar. Onze school heeft een dagdeel minder gymzaal toebedeeld gekregen waardoor het mooie rooster dat gemaakt is volledig onbruikbaar is. We weten nog niet hoe dit moet worden opgelost.

 

18 juni; de opstap van de kabelbaan in de speeltuin is stuk. Er kan niet met de kabelbaan gespeeld worden. Graag even uitleggen aan de kinderen.

 

15 juni; de ventilatoren zijn binnen en staan bij de voordeur Millinxstraat. De naam van het lokaal of de medewerker staat op de sticker. Graag de juiste zelf meenemen/ophalen.

Zet ze op en veilige plaats, we wensen je een koele zomer.

 

15 juni; bij het ouder-kind-toernooi afgelopen woensdagmiddag is een mooi Kampioensshirt van Feijenoord gewonnen. Vandaag wordt dat ingelijst opgehangen in de sGravendeel, want daar zitten de deelnemers. Toppie.

 

15 juni; op G:\Foto\Definitieve collectie\2016-2017 zijn foto's van de afgelopen periode bijgewerkt.

 

15 juni; 123 kleuters zijn vertrokken naar Plaswijck. Goede reis.

 

15 juni; de sollicitatiecommissie draagt unaniem onze nieuwe IB-er onderbouw voor. Haar naam is Corine Schemkes en ze werkt al een poos op onze school. Welkom Corine. Ze gaat vier dagen werken. Vrijdag wordt onze IB-loze dag.

 

14 juni; de klassenverdeling staat in het Geel Boek. Er zijn nog een paar onzekerheden waar we druk mee bezig zijn. Behoudens typefouten moet het zo kloppen. Heb je vragen, stel ze aan Nicolet of Stoffel.

 

14 juni; volgende week zijn er mooie bijeenkomsten. Op de Studiemiddag van donderdag is er geen gezamenlijke lunch, zorg voor jezelf s.v.p.

 

14 juni; de uitslag van de OTP staat bij Bijlagen op Y, nummer 64.

 

13 juni; gooi geen spullen weg die niet helemaal "op" zijn. Geef geen spullen mee naar huis. Geef etui en huiswerkmappen door naar de volgende groep. Wat kapot is, kan worden vervangen, maar niet alles.

 

13 juni; op Y is Actueel hernoemd en heet nu Bijlagen.

 

13 juni de Medewerkertevredenheidspeiling (MTP) en de Oudertevredenheidspeiling (OTP) zijn verwerkt, een rapport komt binnenkort bij de bijlagen in Bijlagen op Y. Het bestuur volgt deze zaken op de voet.

 

13 juni; deze week je Nascholing aangeven svp. De BHV-club gaat scholing volgen via Piet Dubbeldam en het PCBO. Voor groep 3 wordt de Zwijsen-inwerksessie besteld, mogelijk op onze school. De individuele nascholers krijgen een mailtje over hun aanvraag.

 

12 juni; twee collega's hebben ieder nog twee uur extra uitbetaling leertijdverlenging tegoed.

Heb je extra alleen voor de klas gestaan als Onderwijsassistent, lever dan je lijstje eind deze maand in, dan wordt alles in juli uitbetaald.

 

8 juni; op N:\2017-2018 staat een nieuwe samengevatte Jaarplanning.

 

8 juni; de proeflicentie van Plannex is afgelopen. Er is besloten een licentie te gaan aanschaffen. Talenten opgeven bij Helma wanneer zij moeten kunnen inloggen.

 

8 juni; de bestelling loopt. Er is besloten te gaan werken met de nieuwe Pennenstreken. Een inzage-pakket staat tot 24 juni in kantoor. Leg de spullen weer terug in de doos. In kantoor zorgen we dat de nieuwe versie besteld wordt voor alle groepen.

 

7 juni; Mirjam was gisteren ziek, Janet en Claire zijn bijgesprongen. Angena is vandaag weer beter. Cora is ziek, Claire draait groep 3B.

 

7 juni; heb je nog ouderenquêtes, lever ze dan in bij kantoor, er zijn er ongeveer 60 binnen.

 

7 juni; laatste herhaling; de MTP is 23 keer ingevuld ! Zet hem even op je to-do-lijstje svp als je deze nog niet hebt ingevuld. We vragen iedereen die bij het PCBO in dienst is de Medewerkertevredenheidspeiling in te vullen. Vorige keer hadden we een prima deelname (38 ingevuld) De uitslagen worden gebruikt om het beleid van de school aan te passen en vorm te geven. Bovendien wordt dit cyclisch besproken met het PCBO. Wij kunnen niet zien wat je invult, alleen de totaaluitslag zien we en het aantal deelnemers.

  • Ga naar https://www.pcbo-rotterdam.nl/ en kies het tabblad Intranet

  • Klik op de link bij Hier inloggen.

  • Log in met je gebruikersnaam en wachtwoord voor deze site

  • Ga in het menu aan de rechterkant naar Medewerkertevredenheid/Afnemen onderzoeken

  • Klik op het bovenste onderzoek

  • Vul de vragenlijst online in en je bent klaar

  • Het instrument maakt er automatisch een overzicht van dat we zullen presenteren

 

6 juni; Liesbeth, onze contactpersoon bij PPO krijgt in het nieuwe jaar andere scholen. Zij wordt opgevolgd door Marjolein de Heer, bekend bij onze IB-ers. Ywanka blijft op De Akker.

 

6 juni; Juf Hatice gaat op woensdag Audrey helpen in de bieb. Hoera.

 

6 juni; bijlage 54 over de overgang van 2 naar 3 is toegevoegd aan de bijlage schoolplan.

 

6 juni; Mandy is er weer, Marja en Angena zijn ziek, Dianaling draait de groep van Angena.

 

6 juni; morgen valt Mirjam in voor Nanda. Nanda heeft ziekenhuisafspraken.

 

6 juni; beste collega's, afgelopen vrijdagmiddag heeft Tessa Miltenburg aangegeven dat zij afziet van de baan als IB-er van De Akker. De reden hiervoor is dat zij een baan heeft aangeboden gekregen als orthopedagoog bij haar huidige stageplaats; daarnaast heeft Tessa het gevoel gekregen dat zij niet genoeg draagvlak zou hebben als IB-er op De Akker.

 

2 juni; graag voor het eind van volgende week alle Nascholingsaanvragen inleveren. In verband met het aanvragen van budget gaan we afronden. Voor de MB en BB is gekozen voor begeleiding ten aanzien van Leeslink door Alette.

 

2 juni; vandaag heeft Winfred de entree van de sGravendeelstraat een facelift gegeven door de goot leeg te halen, te vegen, te snoeien en op te ruimen. Mooie klus, bedankt.

 

2 juni; in verband met je eigen privacy adviseren we je om op Facebook geen vrienden met ouders te worden en om niet je mobiele nummer te geven (zodat mensen je gaan appen).

 

31 mei; de klassenverdeling is voor een groot deel rond en bekend. Binnenkort volgt deze in het Geel Boek (via Startpagina Personeel). Heb je hierover nog vragen, raadpleeg dan Nicolet of Stoffel. We hebben ons best gedaan iedereen in te lichten.

 

31 mei; Fatma, de hulpmoeder die helpt in de bieb, komt voorlopig niet. We zoeken een vervangster.

 

31 mei; Mandy is nog ziek na het trekken van haar verstandskies afgelopen maandag. Ellen heeft twee dagen de groep gedraaid en Marja doet dat vandaag. Marja stond gisteren voor de groep van Vera die een studiedag bezocht van Remco "Onderbouw wat speelt daar nou". Bedankt voor de oplossingen.

 

31 mei; Stoffel gaat bellen naar de ouders die het schoolgeld nog niet hebben betaald. Er komt iedere dag nog binnen, Corrie gaat morgen de stand weer doormailen.

 

30 mei; morgen is er een Akkernieuws, lees die zelf ook en deel hem uit s.v.p.

 

30 mei; gisteren is er een groot wespennest boven het trappenhuis bij de voordeur aangepakt. Zo te zien is het probleem opgelost.

 

30 mei; de kachel is computergestuurd en gaat in de ochtend nog even opwarmen. We gaan nu de kachel uitzetten, zodat het wat frisser blijft. Op koude dagen dan een vestje meenemen svp.

Wanneer het gaat vriezen, zetten we hem weer aan.

 

30 mei; morgenmiddag is er om 13.15 uur een uitleg van de uitgeverij Zwijsen over de nieuwe methode VLL, de Kimversie. Iedereen die hiervoor belangstelling heeft, is welkom op de Elout. In een van de lokalen wordt m.b.v. het digibord de methode getoond. De school is van plan in augustus met de Kim-versie te starten.

 

24 mei; op donderdag 1 juni komt een specialist oude computers en computergerelateerde spullen ophalen. Deze staan nu klaar in de aula. Heb je zelf nog een oude computer of ander apparaat dan kun je het er bij zetten.

 

24 mei; iedereen bedankt voor de mooie inzet bij de Vaderavond. Er waren 75 vaders en ongeveer dubbel zoveel kinderen. De vaders hebben zo eigenlijk een mini-schooldag ervaren met lezen, rekenen, sporten, knutselen, lekker fit, natuur, verkleden, schilderen, bouwen en vouwen. Dit kun je ze in geen 6 informatieavonden vertellen, maar wel in één Vaderavond.

 

24 mei; bijlage 60 t/m 62 zijn vervangen in Y:\Actualiteit; de definitieve uitslag van de IEP is binnen nu van twee leerlingen die hem moesten inhalen ook de uitslag bekend is. Het blijft prachtig.

 

24 mei; Het document Het Zorgblad in ESIS bijhouden staat nu in N:\Formulieren\Zorg zoals afgesproken.

 

23 mei; groep 8A is met Najat en Helma naar de Molenwei in plaats van 8B; 22 juni kan groep 8B gaan in de plaats van 8A.

 

23 mei; de groep van Anika is morgen vrij, maandag hoopt zij er weer te zijn.

 

23 mei; wegens omstandigheden zijn de middagFinals voor morgen afgeblazen; helaas. In de ochtend gaan Nelleke en Astrid wel.

 

23 mei; Ilja heeft tot de zomervakantie onbetaald verlof opgenomen, aansluitend aan haar bevallingsverlof. Rosanne blijft haar zolang vervangen. Bij uitzondering kan dit.

 

22 mei; Achsa en Nicolet zijn weer beter. Nadia en Anika zijn ziek per maandag. Ansjel draait groep 8B; Ellen draait groep 2B. Op dinsdag zijn de groepen 3 en 4 om 14.30 uur uit, omdat de les van Ansjel uitvalt.

 

21 mei; morgen gaat met het oudste kind de Oudertevredenheidspeiling mee. De naam staat op de brief die op de voorkant is geniet.

 

21 mei; in de loop van maandag volgt de agenda voor de Teamvergadering van dinsdagmiddag. Na de vergadering eten we samen en dan start de Vaderavond.

 

19 mei; vandaag komt Akkernieuws met de uitnodiging voor de Vaderavond, graag vandaag meegeven. Bedankt.

 

18 mei; morgen is Arno er weer, zijn antibiotica werkt goed.

 

18 mei; Achsa is ziek sinds maandagmiddag, toen hebben moeders gevochten in de peuterspeelzaal van de Elout; maandag is zij er weer. Claire heeft de groep gedraaid op woensdag (haar bouwcodag) en op donderdag. Lilian is met die moeders en alles eromheen aan de slag gegaan.

 

17 mei; morgen komt de schoolfotograaf. Bekijk s.v.p. het draaiboek. De commissie gaat zijn best doen iedereen op de hoogte te houden van de tijd dat je aan de beurt bent. Voor schooltijd maken we een groepsfoto in de speeltuin, en een tweede met de groepen 8.

 

16 mei; Tessa wordt de opvolgster van Angelique, na de zomervakantie start zij en volgende week is de eerste inwerkafspraak. De commissie heeft een prima gesprek gehad.

 

16 mei; Nicolet is thuis van haar bezoek aan de radioloog. Die heeft een zeer pijnlijke spuit in haar arm gezet. Ze hoopt dat die gaat werken en dan probeert ze morgen te komen -ik heb wel gezegd: denk daar goed over na- Nicolet heeft veel pijn in die arm, kan niet veel doen en slaapt kleine stukjes.

Beterschap !

 

16 mei; Achsa is naar de kaakchirurg, sterkte.

 

14 mei; in Y:\Actualiteit vind je in de bijlagen 59 t/m 62 overzichten van de fantastische scores van de groepen 8. Er is een mooie eindsprint gemaakt. Er moeten nog twee leerlingen later worden toegevoegd, want zij hebben de toets later gemaakt. Dit is dus nog niet de definitieve uitslag. Hou deze gegevens binnen de school.

 

14 mei; denk aan het inleveren van je bestelling.

 

14 mei; Nicolet is ziek.

 

14 mei; Arno is morgen ook nog ziek.

 

14 mei; Feyenoord is kampioen, hoera. Over de huldiging op maandag deelt ons bestuur het volgende mee:
1. Uiteraard zult u op school niet voorbij gaan aan het langverwachte kampioenschap. Zeer waarschijnlijk zal de huldiging rechtstreeks op tv worden uitgezonden en kan dit in de groepen gezien worden.

2. Mochten er ouders met hun kinderen de huldiging niettemin liever op de Coolsingel willen bijwonen, uiteraard op eigen risico, dan is dat wat het CvB betreft mogelijk en zal de verlofaanvraag van de ouders als een bijzondere gebeurtenis beschouwd kunnen worden.

3. De school sluiten is wat het CvB betreft niet aan de orde.

 

De directie is het eens met punt 1 en 3. Voor punt 2 ouders graag naar kantoor verwijzen om verlof te vragen. We zullen ouders afraden te gaan.

 

12 mei; Arno is ziek, de middenbouw is vandaag om 14.30 uur uit. Dat is ook zo in de bovenbouw.net als de bovenbouw (Anika heeft onderzoeken en Ansjel draait groep 8B). Wanneer het werk af is kan het personeel om 15.30 uur weekend gaan vieren. De naschoolse handbal voor groep 6-7-8 komt ook te vervallen, graag melden aan de kinderen.

 

10 mei; de IEP-toets is door groep 8 zeer goed gemaakt. We zijn er confuus van. Later meer hierover.

We zullen binnenkort de resultaten per leerling laten zien.

 

10 mei; volgende week komt er ondersteuning voor de school in de persoon van dhr. Winfred Zotsch. Hij komt de school twee dagen extra ondersteunen als conciërge. Zijn werkdagen zijn donderdag en vrijdag om de twee weken (Ellie werkt sinds kort een dag minder, maar het werk blijft hetzelfde). Een extra persoon kost geld, dat is zo, maar de vier locaties die we samen hebben, vragen ook veel energie. Dit is bij het PCBO besproken en het bestuur neemt de kosten voorlopig voor haar rekening. Winfred heeft ervaring binnen het PCBO; we rekenen op een goede samenwerking.

 

9 mei; Anika is aanstaande vrijdag één dag afwezig, Ansjel draait haar groep (speciaal kunstproject). Groep 6, 7 en 8 zijn alle 14.30 uur uit, omdat de BP vervalt. Brief is onderweg.

 

9 mei; de schoolbeltijd is aangepast en staat weer goed.

 

9 mei; Nürsel is ziek (migraine).

 

8 mei; binnenkort komen er wat zaken in het Geel Boek 2017, planningen enzo.

 

8 mei; de reactie op het brandalarm vanmorgen was prima, doe wat je moet doen. We gaan een oplossing bedenken voor het probleem van de kleuters die op een knop drukken. Ondertussen zijn we bezig met de elektricien om de kasten (in Millinxstraat en MPH) weer rustig te krijgen.

 

8 mei; op 22 mei gaat de Oudertevredenheidspeiling met de oudste leerling mee naar huis.

 

8 mei; stap 5 van LKV is aan de beurt. Eventueel kies je nascholing bij je POP. Niet onder schooltijd. Nieuw nascholingsaanbod zit in de rode A-4-houder in de aula. Nascholing is niet verplicht.

 

8 mei; er staat in het kantoor van Stoffel een zichtzending van Veilig Leren Lezen voor wie er belangstelling voor heeft. Na het bekijken alles terug in de doos, niet mee naar huis nemen s.v.p.

 

7 mei; tja, onderstaande mededeling schuiven we een week op, hopelijk.
 

7 mei; alles is in orde op school. De buitenkant van de sGravendeel is geschilderd, aan buitenkant van de lokalen wordt nog gewerkt. De schoorsteen is er af en de beluchting en verlichting van de kelder is verbeterd.

 

21 april; in naam van de Koning werd vanmorgen een huisdeur in de Millinxstraat opengramd door een arrestatieteam. Daar werden vier rovers dan wel criminelen opgepakt (aldus radio Rijnmond). De politie vroeg: "Wat doen die kinderen hier ?"  "Ja zeg, we stoepkrijten, touwtrekken, blikgooien, prikken ezel, enz in naam van de Koning; en wij waren hier eerst !".

 

21 april; iedereen een fijne vakantie, het zag er erg gezellig uit. Prima inzet van iedereen. En Ellie en Carmen zorgden voor zeer schone keukens, vloeren en toiletten. Super.

 

21 april; in de meivakantie wordt de buitenkant van de sGravendeel geschilderd en de schoorsteen wordt verwijderd. Er wordt gekeken of het rookkanaal tot in de kelder loopt en kan gaan dienen als ventilatie om de kelder zo schimmelvrij te krijgen.

 

20 april; bij Maria in groep 1C hebben twee kinderen de besmettelijke mond-hand-voetziekte, zie internet voor verdere info.

 

 

18 april; kom morgen 12.00 uur naar het tulpplein met je groep en geniet van een aantal circusacts, lees de laatste Akkernieuws.

 

18 april; hoe het heeft kunnen gebeuren is een vraag, maar onze school is niet ingeschreven voor het Koningsontbijt. Maar niet getreurd, onze Dirk heeft vast nog genoeg en we hebben vanmiddag een Dirk-ontbijt besteld. Dus geen Jumbo-dozen deze keer. Met wat flexibiliteit eten we vrijdag een mooi ontbijt. Met dank aan de meedenkers en meehelpers.

 

18 april; gevonden in het park: sleutelbos met een Minion-poppetje eraan.

 

18 april; Selienne uit groep 5A is haar roze zwemtas met Mini Mouse-print kwijt. Wie vindt hem ? Ha, hij is terecht ! Met dank.

 

17 april; op https://www.scol.nl/scoldemo/invullenleerling.htm kun je een demo zien -even geduld na het starten, het is een filmpje- hoe de leerlingenSCOL door de leerling zelf (groep 6,7 en 8) wordt ingevuld. Vandaag gingen de inlogcodes van de leerlingen in je postvak, een overzicht voor jezelf en een briefje voor de kinderen dat je nog moet knippen. Let even op, deze zijn niet mooi bij elkaar geprint. De leerling logt in via de SCOL waar jij zelf ook inlogt.

 

16 april; eetbare spullen die over zijn van het Paasontbijt kunnen a.s. vrijdag worden opgegeten. Voor de meivakantie graag de koel- en vrieskisten leegmaken. Alle eetbare spullen wegdoen of meegeven. Kapstokken leeg svp. Bonnetjes voor vrijdag bij Corrie inleveren, mogelijk ook je  absentielijst.

 

16 april; dinsdag- en woensdagmorgen zijn de afnames van de IEP-eindtoets in de groepen 8. Help mee om het rustig te houden in school en buiten op de pleinen. Stoor niet bij groep 8A en 8B. De uitslag is voor ons allen van belang, maar voor de leerlingen het meest ! Succes.

 

16 april; de nieuwe SCOL staat voor je klaar. Iets over de nieuwe schalen (1 A4tje) en de complete Handleiding (98 blz) vind je op N:\SCOL. Later volgt een bericht over de leerlingenSCOL en de afname (leerlingen groep 6 t/m 8).

 

12 april; Angena is langs geweest en heeft kennisgemaakt met haar groep. Dinsdag start zij weer.

 

12 april; aanstaande dinsdag werkt Ansjel niet, haar dag is verschoven, zie de kalender (veel succes Ansjel met je examen NCSAH die dag (en woensdag). De groepen 3 en 4 gaan een uur eerder uit die dag. De brief hierover aan de ouders volgt spoedig.

 

12 april; 16 juni heeft 6 en 8B op een ander tijdstip les van Ansjel. Groep 8a en 7 die dag om de gewone tijd en dan een uur. 23 juni 8a en 7 in de ochtend en dan om 13.30 8b of 6 en om 14.30 8b of 6. Dit vanwege een leuke les door iemand van het Van Gogh-museum. Betrokkenen kregen een mail van Ansjel.

 

12 april; 13 tot 21 april kan Speel Top Veilig langskomen voor een nakijkbeurt/inspectie van de buitenspeeltoestellen.

 

7 april; we zetten de Teamvergadering van 16 mei naar 23 mei, zodat de Vaderavond daarop aansluit (met diner van de commissie tussenin). Zie de kalender. Dan heb je op de Studiemiddag van 16 mei alle ruimte voor je eigen werk.

 

7 april; maandag mag ik jarig zijn. Ik zal zeer kort je groep bezoeken vanaf een uur of 11.00 en een traktatie achterlaten. Hou het sober.

De collega's trakteer ik vanaf 12.00 uur een Turkse pizza. Deze kun je zelf warm maken, als je wil.

De pizza's staan klaar in de keuken van je gebouw.

 

7 april; er komt vandaag een hele volle Akkernieuws over de komende feestelijke periode. Bekijk hem zelf ook goed en deel hem uit svp. Op de Akkersite houden we tegenwoordig de digitale versie ook weer bij, inclusief de maandplanningen (te lezen op je telefoon).

 

6 april; je hebt een mailtje van SCOL gekregen, na Pasen kun je deze invullen (eerst moet de leerlingenlijst ververst worden, dat gebeurt in het Paasweekend). Gisteren was voor velen een lange dag (zie Facebook Akker), vanmiddag kun je rond 15.00 afronden en gaan, behalve de onderbouw, die kan morgen 14.45 uur naar huis (behalve als je al afspraken hebt...)

 

5 april; een timmerman is gevraagd met spoed de schuurdeur van het kleuterplein weer in orde te maken, tot die tijd staat alles binnen, het kan even niet anders. De timmerman was zeer snel en heeft de cilinder vervangen, deze was oud en versleten.

 

4 april; Nicolet is vorige week naar een bijeenkomst geweest van de Gemeente over radicalisering. Heb je vragen over dit onderwerp dan heeft zij nog achtergrondinformatie.

 

4 april; er komen al aardig wat nieuwe nascholingsvoorstellen binnen. De rode map in de personeelskamer wordt leeggemaakt en gevuld met nieuwe inhoud. Nascholing buiten de lestijd plannen svp.

 

4 april; op het prikbord hangt een intekenlijst voor een gratis voorstelling in het Nieuwe Luxor die wordt uitgevoerd door PCBO-collega's in het kader van het afscheid van Gerrit Barendrecht. Deze avond is op 20 september 20.00 uur en bevat een mix van sketches, liedjes, teksten en muziek. Lees de uitleg die naast de intekenlijst hangt. Je partner is ook hartelijk welkom, schrijf die er bij als die meegaat.

 

3 april; oud-collega Rachel viert de geboorte van haar vierde kindje, Yadaël genaamd. Het geboortekaartje hangt op het prikbord.

 

31 maart; op 6 april is er een administratie/studiemiddag. De kinderen zijn om 12.00 uur uit. We vragen jullie het volgende:

om 12.30 uur is er een simpele lunch in de aula, eet gezellig mee en ontmoet elkaar;

rond 13.00 uur verzamelen we in het lokaal van Krystel voor een gesprek en uitleg met Cora, Fiona en Achsa en de andere betrokkenen over het incident in oktober. Zij willen graag vertellen wat er toen gebeurd is, wat het met hen gedaan heeft en hoe het nu met hen gaat. Je kunt vragen stellen en zo kan het onderwerp even terugkomen en uit de taboesfeer komen. Dit is het enige onderwerp, daarna gaat iedereen zelf nog aan de slag tot 16.00 uur. Samen of alleen.

 

31 maart; het Doelstellingengesprek bij het PCBO:

De datamuur en de Parels en Puzzels zijn besproken en bekeken.

Helma, Angelique en Stoffel hebben een prima gesprek gehad met Kees Terdu.
Hij zag allemaal goede ontwikkelingen en resultaten.
We doen lezen beter dan die PCBO-school en rekenen beter dan die.
We halen achterstanden heel goed in. De onderbouw start bloedrood, de middelbouw wordt oranje en in de bovenbouw kleurt het groen.

We bespraken ook onze problemen, voornamelijk met als hoofdthema de anderstalige achtergrond van de kinderen.

Ik wil graag de dikke complimenten met jullie delen ! Bij deze. Iedereen werkt en helpt mee aan de kleurveranderingen. Het lijkt wel een toverbal die Akker.

 

31 maart; 19 april zal er om 12.00 uur een optreden zijn van circusartiesten op het tulpplein. Allemaal ter promotie van het Circusstad Festival wat in de meivakantie weer in Rotterdam te zien is. In april wordt op een aantal scholen in Rotterdam met waanzinnige circusvoorstellingen iedereen vast in circussferen gebracht. We zullen vakken maken op het plein, zoals bij andere gelegenheden. We zullen de ouders inlichten. Na ongeveer een kort half uur optreden gaan ouders en kinderen vanaf het plein naar huis. Er worden flyers uitgedeeld. Tot 12.00 uur bewaren we de rust, vanwege de zeer belangrijke IEP-eindtoets in groep 8 die dan bezig is. Je bezoekt de voorstelling met je groep en helpt toezicht tee houden. De ouders gaan we uitnodigen.

 

28 maart; de komende drie woensdagen gaat Janet invallen in een kleutergroep op de Elout. Op de Elout zijn enkele langdurig zieken. 18 april start Angena weer; na afloop van haar verlof. Vanaf die datum zal Annelies werken op de Akker/Elout: maandag voor haar huidige groep, omdat Angena een dag minder is gaan werken, dinsdag t/m donderdag op de Elout voor de langdurig zieken en vrijdag de bouwco-dag van Maria. Zodra er iemand beter wordt, bekijken we de situatie opnieuw. Bedankt voor ieders inzet en medewerking.

 

27 maart; alle leerlingen van groep 8 zijn geplaatst; super zo.

 

27 maart; de Jaarplanning is zoveel mogelijk bijgewerkt, kijk hem een goed door. Heb je hier aanvullingen op, dan horen we het graag.

 

27 maart; geef vandaag Akkernieuws mee svp en lees hem zelf ook. 6 april is een donderdag; 1 fout !

 

24 maart; Corrie heeft de laatste stand schoolgeld in de postvakken gedaan. School kost bijna niets. Reken maar uit per dag. We gaan op werkweek en schoolreis. Doe je best voor deze ronde. Er is ook een lijst met broers en zussen, dan heeft iedereen overzicht.

 

24 maart; collega Cora heeft aangegeven dat zij aan het eind van dit schooljaar stopt met haar werkzaamheden op De Akker. We wensen haar nog een paar fijne werkmaanden toe. Sterkte.

 

24 maart; op N:\Resultaten\Doelstellingengesprek maart 2017 zie je de Parels en Puzzels die jullie hebben geformuleerd naar aanleiding van de M-toetsen. Aanvullingen kunnen nog worden gemaild.

 

23 maart; op 10 april begint een nieuwe ronde Sanakids met tandartsassistente Kimm en haar busje.

 

23 maart; de rekendag zag er fantastisch uit, complimenten voor de inzet.

 

21 maart; aanstaande maandag is er een Studiedag op de Elout en daar doet Amanda aan mee. Groep 5 en 6 zullen dan om 14.30 uur uit zijn. Morgen gaat er een briefje mee met de leerlingen. Amanda zal Pasen vieren op de Elout, dus 13 april is zij niet bij ons.

 

21 maart; vrijdag is een stagiaire uit groep 3 onderweg naar school lastiggevallen door een man. De politie is gebeld en er is een verklaring afgelegd. Gisteren spraken we de wijkagent daarover. Hij geeft als tip: bel niet het 0900-nummer, maar bel 112 en wijs op cameratoezicht, dan kan de politie zien wie er rondloopt. We begrijpen dat de stagiaire donderdag wordt begeleid. Goed dat dat gebeurt. Heel vervelend allemaal. We communiceren dergelijk gebeurtenissen zeker richting stadsbestuur en PCBO op de momenten dat het er toe doet.

 

21 maart; "Microsoft" belde zojuist: problemen met onze computers. Ik zeg: Fake news, don't tell your username & password, our computers are the best. Indian callcenters are loosers. We build a firewall.

 

21 maart; er komt binnenkort een nieuwe SCOL die is aangepast aan het Toezichtskader van de Inspectie. Hierbij horen ook een aantal vragen die de leerlingen van groep 6, 7 en 8 invullen. De SCOL is vernieuwd en er zijn vragen aangepast. De domeinen Welbevinden en Sociale veiligheid zijn toegevoegd. (bijvoorbeeld met de vragen voor de leerlingen: Op mijn school doen anderen mij express pijn; Ik word op school gepest; Ik word online gepest door kinderen van mijn school; Ik word uitgescholden op mijn school).

Je vult nu de SCOL nog niet in, want eerst moet de nieuwe SCOL actief worden. Wanneer dat is gebeurd, krijgt iedere gebruiker een mailtje van Rovict, de beheerder en producent van de SCOL. Zie voor meer info www.scol.nl

 

21 maart; geef vandaag of morgen de uitnodiging voor de rapporten mee svp. Donderdag komt er een Akkernieuws, stuur je nieuws aan Stoffel.

 

21 maart; Ellie heeft een Bapo-dag en is dus niet aanwezig vandaag. Haar andere Bapo-dagen komen deze week in de Kalender.  Marga heeft een Focusdag van SMW-Rotterdam en is dus in de stad en niet op school. Carmen is met de fiets tegen een autoportier gereden en is geblesseerd en tijdelijk niet bij ons. Roxanne is weer beter, Annelies is thuis, haar voet is geblesseerd; er viel vrijdag een stapel stoelen op in de klas.

 

20 maart; Annelies is naar huis, Marja vervangt haar. Annelies kreeg vrijdag een stapel stoelen op haar voet. Beterschap.

 

20 maart; het gaat nóg beter met Anika, aanstaande donderdagmiddag werkt zij ook weer, de leerlingen krijgen een brief: ook op donderdag normaal les.

 

20 maart Roxanne is ziek, beterschap. Nadia is weer beter !

 

20 maart; het is de week van de HOOP (georganiseerd door Verus). We doen hier bewust heel weinig mee, omdat er iedere week al een speciaal thema of een speciale les is. Dit paste er even niet bij.

In ons hart hopen we op een goede toekomst voor onze kinderen en onszelf.

 

20 maart; Corrie heeft alle nieuwe rapporten gemaakt en in de postvakken gedaan. Wanneer je nog een rapport o.i.d. mist, kun je haar daarover mailen.

 

20 maart; we feliciteren Ilja, Sef en Jordy met Lou, hun zoon en broertje, geboren gisteren, 19 maart.

Lou weegt 4215 gram en is 52 cm lang. Alles goed verder. Gefeliciteerd !

 

17 maart; Dianaling bedankt voor het invallen voor Nadia vandaag op je vrije dag ! En Ellen bedankt voor gisteren en Dianaling voor woensdag, ook voor die groep.

 

17 maart; aanstaande woensdag is het Nationale Rekendag op de Akker. Kijk svp het voorstel van de commissie goed na en maak er een mooi rekenfestijn van voor je kids.

 

17 maart; het gaat beter met Anika, ze werkt al weer meer uren. Daarom is er vandaag ook normaal Kunstles van Ansjel.

 

15 maart; wil je op het rapport een duidelijker onderscheid maken tussen een V (voldoende) en een V (Romeinse Cito-vijf) selecteer dan de Citovelden en kies alleen daar voor het lettertype Times New Roman, dan ziet de V er uit als een V . Betere suggesties zijn welkom.

 

15 maart; collega Ümüs van de Elout is afgelopen zaterdag oma geworden, haar kleinzoon is de zoon van onze oud-leerling Husseyn. Gefeliciteerd.

 

13 maart; de schilder, de elektricien, de timmerman, de ICT-boys en Ellie hebben de afgelopen weken hard gewerkt om diverse technische problemen op te lossen en rommeltjes op te ruimen en schade te herstellen. Zo blijft de school mooi en heel.

 

11 maart; geef je een vak waarvoor anderen een rapportcijfer nodig hebben, stuur dan een lijstje svp. Begin bij opmerkingen met een positieve zin over de leerling, wij zien daarvan al veel mooie voorbeelden. En natuurlijk noem je daar ook een verbeterpunt. Corrie maakt absentie-overzichten van het verzuim zodra ze alle lijsten t/m februari in haar bezit heeft en die doet ze dan in je postvak. Ook maakt zij een herhalingsnota van het schoolgeld voor de oudsten die nog niet betaald hebben.

 

9 maart; de vergadering aanstaande dinsdag begint om 15.00 uur. De agenda volgt spoedig. Er is geen centrale lunch, dus zorg zelf voor je hapje.

 

7 maart; zie twee leuke foto's van de werkweekclub op Akker-facebook.

 

7 maart; er zijn diverse sites over de verkiezingen die volgende week woensdag plaatsvinden. Sommige sites willen de hele politiek gaan naspelen met partijen enzo. Dat is vaak een brug te ver. Het is wel simpel om in je klas te leren hoe je kunt kiezen en stemmen en dan te laten zien wat de doorslag geeft.

In het kader van burgerschap vragen we je om op het niveau van je leerlingen een verkiezing te houden in je groep. Natuurlijk kun je ook praten over de politiek, uit het raam zie je al verkiezingsposters.

 

7 maart; op Y Actualiteit is toegevoegd bijlage 56 Studiedag Ongewenst gedrag van ouders 20022017, in steekwoorden nog even die dag.

 

5 maart; van de werkweekgroep: de werkweek is uitgesteld maar na de voorjaarsvakantie is het dan zo ver, dan gaan we richting Oosterhout. Wij zouden het erg leuk vinden als jullie ons op maandag 6 maart komen uitzwaaien. De bussen vertrekken om 09:00 uur, zodat jullie ons met veel warmte richting Oosterhout kunnen zwaaien.
In een eerdere mail van Anne hadden wij jullie uitgenodigd om op dinsdagavond bij ons langs te komen, om samen een avondspel te spelen. Hierop hadden Nelleke, Nelly, Roxanne, Vera, Nicolet, Lilian, Maria, Gerry, Marga, Astrid, Cora & Fiona positief gereageerd.
Zijn er meer collega’s die op dinsdag 7 maart willen aansluiten? Laat dit dan nog weten.
Het zou fijn zijn, als jullie rond 19.00 uur aanwezig zijn. (Schiedams Schoolbuitenhuis, Vrachelseheide 155, 4904 TJ Oosterhout)
Het avondspel begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn.
Daarna gaan de leerlingen naar bed, waar alle hulp van harte welkom is….
Als de leerlingen lekker liggen te slapen, is er tijd voor een gezellig hapje en drankje met de collega’s.

 

5 maart; Op school is alles in orde.
In de vakantie is er geschilderd en de deurposten zien er weer mooi uit.
Zie bijgaande foto's.
Een en ander heeft wel geleid tot stoffige neerslag hier en daar.
Vandaag gaat de werkster aan de slag.
Volgende week zal de schilder nog diverse projectjes in school afmaken.
Een mooie, frisse school is fijn om in te werken, spelen en leren.

Morgen gaat de werkweek van start.
We wensen de deelnemers veel succes, plezier en sterkte.

We zijn vergeten te melden aan de ouders dat de leerlingen van groep 3,4,5 en 6 op
6, 7 en 9 maart om half drie uit zijn (omdat in de groepen alle lessen gym en Engels vervallen op die dagen).
We gaan dat morgen herstellen vanuit kantoor, met een extra brief en telefoontjes.

Misschien gaat het nog anders, hou de mededelingen in de gaten.
We zullen hulp vragen bij het bellen aan collega’s zonder groep.

 

23 februari; na de werkweek, vanaf 14 maart, gaat Jelte op dinsdagmorgen vier lessen geven aan groepen van de Elout in de gymzaal Hoogvlietstraat. Hij gaat op vrijdag zijn administratie thuis doen. We hopen hiermee de rust en kwaliteit van de gymlessen op de Elout te verbeteren (nu was er steeds een BP-gymkracht met de bekende BP-problemen als gevolg; ook is deze gymzaal veel dichterbij voor de Elout). We danken Jelte voor zijn bereidwilligheid en inzet. We doen dit voorlopig tot de zomer zo.

 

23 februari; let goed op de aansluitsnoeren van je PC, wanneer daar wat stuk gaat door trekken, spanning of vallen, kan het lang duren voor het weer werkt. Het bord in het Kunstlokaal doet het daarom nu niet.

 

23 februari; morgen start de vakantie. Neem etenswaren uit de koelkast mee svp -wat over de datum is en achtergelaten wordt, doen we weg- , zorg svp dat het fruit op is en dat alles opgeruimd is, graag de kapstokken leeg. In het hoofdgebouw komt de schilder diverse kozijnen schilderen, met name deurposten en raamkozijnen in de gangen. Zet spullen daar even vandaan.

 

21 februari; Jacqueline Blaak-Venneman is nu IB-er op de Hoeksteen. Zij wordt na de Voorjaars-vakantie begeleidster van alle PCBO-ouderconsulentes. Na overleg met het PCBO krijgt zij als werkplek het lokaal naast Fiona. Dit zal voornamelijk voor overleg zijn en als uitvalsbasis. Er zijn goede afspraken gemaakt over haar werk en de betrokkenheid bij de Akker en de Elout. Zij zal, als ze er is, graag meelunchen, enz. Wanneer je vragen hebt hierover, kun je terecht bij de directie.

 

20 februari; Marga werkt 21 februari op de Elout (geruild 20 febr met Studiedag)

 

20 februari; het is wat ongebruikelijk, maar op alle rapporten is de BP veranderd in een andere term.

(Na enkele gesprekken en wat nadenken zijn we tot de conclusie gekomen dat BP een oude term is en dat Kunst, Muziek, Lekker Fit! en Engels deel uitmaken van ons lesprogramma en zodanig volwassen zijn geworden dat ze geen BP-status meer verdienen. Op het rapport is nu BP daarom weggehaald.

Veel duidelijker).

 

17 februari; op een enkele toets na is alles binnen en heeft Corrie alles verwerkt. Een enorme berg werk voor iedereen. Goed gedaan. We gaan met de resultaten én ons verhaal naar het PCBO.

 

16 februari; maandag start de bijeenkomst 9.00 uur in het speellokaal dat morgen wordt klaargezet. Kom maandag 8.30 uur koffiedrinken, zodat we direct kunnen starten op de genoemde tijd. Aan de lunch wordt ook al gewerkt.

 

16 februari; omdat er maandag een studiedag is, komt er morgen een Akkernieuws met nog een keer die informatie. Graag meegeven, komt morgen in je groep.

 

16 februari; als bijlage 55 op Y Actualiteit vind je de oproep te solliciteren als IB-er onderbouw op de Akker, de functie die vrijkomt wanneer Angelique van de zomer afscheid neemt. Deze oproep wordt deze week op de PCBO-site gezet. Je kunt je kennissen tippen. Op verzoek van het PCBO is de verschijningsvorm van de oproep gewijzigd.

 

15 februari; op 6, 7 en 9 maart gaan de groepen 3,4,5 en 6 om 14.30 uur uit wegens het verstoorde rooster door de werkweek. Het kan zijn dat je op een dag wel BP hebt en toch eerder uit bent, omdat je later twee lessen gym moet oplossen. Heb je vragen, mail dan. Achsa, Amanda en Jelte gaan mee op werkweek. Aanstaande vrijdag komt dit in Akkernieuws.

 

15 februari; de meeste adviesgesprekken met ouders en leerlingen van groep 8 hebben plaatsgevonden. Zie bijlage 54 op Y Actualiteit voor een overzicht. We zien nog diverse sprongetjes die gemaakt worden in groep 8 !

 

15 februari; het afsluiten van de school na schooltijd gaat niet goed. Collega's vergeten hun bordje uit te schuiven en het alarm stond er vannacht niet op. Ook is er iets met het slot van de voordeur mis, dat staat daar waarschijnlijk los van. We proberen dat weer recht te krijgen; dat is inmiddels gelukt, er zat een stukje sleutel in het slot van de voordeur, misschien van jou ? Meld het dan. Ellie, Carmen en het Zuidersleutelhuis bedankt voor de gratis klus !

 

15 februari; excuses dat sommige mensen gistermiddag op het hoofdgebouw last hadden van de stroomuitschakeling door de elektricien. Hij dacht het licht uit te doen, maar sommige stopcontacten zitten ook op die groep.

 

14 februari; de naam MTO (Managent Team Overleg) wordt veranderd in Staf.

 

14 februari; wil je je voorbereiden op aanstaande maandag, lees dan de agenda op Y bij Actualiteit, bijlage 53. Het kan zijn dat een collega even behoefte krijgt aan een korte pauze, zij zal zich dan terugtrekken, deze collega heeft zelf een maatje uitgekozen die dan even meegaat. Overigens: de oefeningen worden niet buitenproportioneel heftig. Er komt een trainer (Annelies) en er komen twee acteurs.

 

14 februari; in de Bovenbouwnotulen is te lezen "op het rapport komt achter Engels BP te staan". Na enkele gesprekken en wat nadenken zijn we tot de conclusie gekomen dat BP een oude term is en dat Kunst, Muziek, Lekker Fit! en Engels deel uitmaken van ons lesprogramma en zodanig volwassen zijn geworden dat ze geen BP-status meer verdienen. Op het rapport zullen we BP daarom weghalen.

Veel duidelijker.

 

13 februari; Mandy is weer op school, Corine is thuis, maar nog niet hersteld. Vrijdag zijn de amandelen van Roxanne geknipt, ze knapt al op, maar heeft nog pijn.

 

13 februari; morgen is er géén gezamenlijke lunch, maandag wél (zie ook jan hieronder :-))

 

9 februari; Arno is weer beter. Mandy is ziek, Ellen komt haar klas draaien, dat is heel fijn.

 

9 februari; Corine is ziek, ze ligt zelfs in het ziekenhuis. Sterkte.

 

8 februari; Gerry doet mee met de cursus Breinsleutels (samen met Najat en Krystel).

 

8 februari; morgen start de timmerman met een reeks opdrachten. In de ochtend eerst de Elout en dan de Akker en dan de sGravendeel, mogelijk met een uitloop naar vrijdag of volgende week. Wanneer hij jouw klus komt doen, graag je medewerking.

 

8 februari; morgen werkt Corrie thuis aan een mand vol toetsen. Vrijdag is ze op haar post.

 

8 februari; wil iedereen die een ziekmelding op het hoofdgebouw aanneemt deze in het schriftje in de aula schrijven ? Nu zijn er soms misverstanden. De juf van maandag hoort het dan, maar de juf van dinsdag weet het niet en kan het niet nagaan. Bij voorbaat dank.

 

7 februari; de coördinator zwemonderwijs schrijft:  Zoals u wellicht heeft vernomen wordt er momenteel hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe 50meterbad in Rotterdam Zuid vlak achter het huidige zwembad Charlois. Het zwembad Charlois zal worden gesloten zodra het nieuwe zwembad wordt geopend. Wanneer alles volgens planning verloopt zal het nieuwe zwembad eind 2017 zijn deuren openen. Dit betekent voor uw school dat (waarschijnlijk) alleen in de 1e helft van het nieuwe schooljaar nog gebruik zal worden gemaakt van het huidige zwembad Charlois en er voor de 2e helft mogelijk opnieuw wijzigingen in het zwemrooster aangebracht moeten worden i.v.m. de overheveling naar het 50meterbad. De gemeentelijke dienst SenC die het zwembad gaat exploiteren is druk bezig met de nieuwe programmering. Zodra daar meer over bekend is zal ik u uiteraard z.s.m. informeren.

 

6 februari; de jongen uit dit bericht is de vriend van de zoon van collega Gerry. We wensen haar en haar gezin sterkte !

 

6 februari; Bosan heeft het speellokaal gecontroleerd en diverse schroeven aangedraaid en evenals vorig jaar de rode matten afgekeurd. We zullen deze matten nu definitief afvoeren. De rest was in orde.

 

6 februari; Roxanne ondergaat vrijdag een operatie aan haar amandelen en zal een poos afwezig zijn. Sterkte !

 

6 februari; Arno is ziek, Joyce en Ellen zijn weer beter.

 

3 februari; Aziël en Steverson hebben de computers allemaal weer aan de praat. Het is normaal dat er af en toe een uitvalt. Geef het dan door. Ook heeft Steverson een les Powerpoint aan Willy uit groep 6 gegeven. Erg goed en leuk; talentonderwijs in de dop.

 

3 februari; Mirjam zal in de werkweek invallen voor de groep van Claire en Achsa :-)

 

3 februari; Corrie werkt vandaag thuis aan een stapel toetsen.

 

3 februari; de opvolgster van Ilmy is gestart, haar naam is Annemieke. Ze heeft een sleutel en haar email wordt geregeld.

 

3 februari; Anika is ziek, Ansjel draait de groep en 6,7 en 8 zijn 14.30 uur uit.

 

2 februari; Nanda en Cora ruilen hun gymles op de vrijdag, Claire geeft vandaag nog een briefje mee.

 

2 februari; de brandweer heeft het gebouw Millinxstraat en alle logboeken grondig geïnspecteerd. Bedankt voor de aandacht van enkele juffen die open deuren dicht deden. En zeker bedankt Ellie die met een vlotte babbel kon uitleggen waarom het stookhok tijdelijk zo overvol is. De heren zijn aardig en doen hun werk. Zij hebben alles goedgekeurd !

 

1 februari; ouders melden soms helemaal niet correct dat een kind niet op school is en dan komen we daar veel te laat achter. Graag bij een afwezigheid van drie dagen even een extra melding via de mail aan ons, na drie dagen moeten wij leerplicht inschakelen.

 

31 januari; 19 mei is het PCBO-volleybaltoernooi. Wie doet er mee ? Opgeven bij Jelte.

 

31 januari; Joyce, Maronela en  Ellen zijn sinds maandag ziek.

 

31 januari; de vader van Ansjel is deze week gereanimeerd, hij herstelt in het ziekenhuis en krijgt donderdag een pacemaker.

 

31 januari; Janet zal onze beterschapswensen overbrengen aan Jurette, zij was al snel thuis na haar operatie.

 

31 januari; 20 februari is er een forse Studiedag. Het MTO heeft de vergadering van 14 februari geschrapt om tijd voor werkplannen en adviesgesprekken te maken (16.00 uur naar huis); 14 maart gaan we een bezoekrooster voor de rapportenmiddag maken en een datamuur n.a.v. de Cito's presenteren. Bedankt voor alle reacties op de enquête over de teamvergadering. 16 mei gaan we het schooljaar evalueren en nadenken over de speerpunten Team voor 2017-2018. 20 juni zal de bijeenkomst in het kader van SIB staan.

 

31 januari; vandaag gaat het verlof van Ilja in, tijdens de bouw neemt zij afscheid.

 

31 januari; vandaag is het afscheid van Ilmy. Annemiek komt haar plaats innemen (via Peuter & co).

 

27 januari; Anne zou meegaan op werkweek, Amanda wordt haar vervangster daarbij. Dat is voor iedereen een fijne oplossing. Ook dank aan de Elout !

 

27 januari; Ansjel is ziek, groep 6,7 en 8 gaan half drie uit en groep 8B om 12.15 uur. Leerlingen bellen naar huis.

 

25 januari; Nadia is ziek, Dianaling draait haar groep. En op vrijdag Rosanne, top.

 

25 januari; kijk nog eens in je postvak-in bij 18 januari naar een mailtje van de directie en stuur je bevindingen over de teamvergadering deze week in s.v.p.    Maandag bespreken we dit in het MTO.

 

25 januari; op 14 februari tijdens de studiemiddag is er geen gezamenlijke lunch, op 20 februari tijdens de studiedag wél.

 

23 januari; stuur een mailtje wanneer het printen niet lukt, of vraag het Steverson of Aziël. Er is een oplossing.

 

23 januari; neem je toetsen volgens de procedure af, kijk ze goed na, tel goed en lever ze op volgorde van de lijst aan bij Corrie s.v.p. Op 30 maart is er een gesprek met het Bestuur PCBO over de resultaten en onze interventies. Op 24 februari moeten alle uitslagen van de toetsen in ESIS staan. Corrie gaat daar vol gas aan werken. Heb je een toets af en ontbreekt een leerling door ziekte, lever dan toch in en geef die ene leerling later apart. Bij voorbaat dank voor de medewerking.

 

20 januari; aanstaande maandag ondergaat Jurette van groep 0 een operatie maagverkleining; sterkte !

 

20 januari; op Y:\Actualiteit staat als bijlage 53 de agenda voor 20 februari. Lees hem alvast even door.

 

18 januari; maandag 20 februari vindt er een studiedag plaats ‘Omgaan met grensoverschrijdend gedrag’, onder leiding van specialisten op dit terrein. Het programma krijg je via de mail. Er zal een gezamenlijke lunch zijn. Collega’s die niet op maandag werken worden geadviseerd, niet verplicht, om deze bijeenkomst bij te wonen. De kinderen hebben die hele dag geen les. We gaan dit binnenkort aan de ouders vertellen. Op Y:\Actualiteit vind je in bijlage 52 de redenen en vragen die uit het team naar voren zijn gekomen. Aldus is in het MTO besloten.

 

18 januari; de groep van Anika is morgen 14.15 uur uit, de kinderen hebben een brief mee.

 

18 januari; op Y:\Actualiteit vind je in bijlage 51 de uitslag van de Evaluatie Kerst, met dank aan Astrid. In bijlage 50 lees je wat zoal bespreekpunten met Gemeente en politiek zijn op de momenten dat er geluisterd wordt, uit 2015, maar nog steeds actueel.


15 januari; tussen nu en 1 april komt de brandweer het gebouw controleren. Verwijder obstakels bij (vlucht)deuren, etc. Deze controle is strenger dan die met Kerst.

 

15 januari; Natercia, een moeder uit de ouderraad komt morgen volgens het rooster langs om uit te leggen hoe het zwerfboekenstation werkt in de midden- en bovenbouw.

 

15 januari; onze oud-leerling Rigshayrick loopt stage bij Jelte, erg goed en leuk !

 

15 januari; in de sGravendeel worden de lessen van Ansjel gegeven door de leerkracht zelf, wanneer deze in de middag op het rooster staan, zolang Ansjel voor groep 8 staat, de les van Krystel wordt gegeven door Nicolet.

 

15 januari; de oma van Roxanne is overleden; plotseling op 65-jarige leeftijd. Gecondoleerd.

 

14 januari; er is veel gereageerd op het mailtje over de anti-agressietraining. Maandag 12.00 uur is de uiterste tijd om je reactie te sturen, maandag vergadert het MTO er over.

 

13 januari; vandaag was de PvdA-Charlois op bezoek van 15.00-16.15 uur in kantoor en in school. Men was zeer onder de indruk van het werk met alle kinderen (310Akker+145Elout+100peuters) en beluisterde onze punten waar we trots op zijn, onze zaken die goed lopen en ook onze klachten en pleidooien (zie o.a. punt 50 Actualiteit op Y).

 

13 januari; vandaag was er een bijzonder leuke activiteit in het speellokaal, met ouders in de hoofdrol als poppendokters. Hulde voor de organisatie; de betrokkenheid spat er van af. Zie facebook Akker.

 

13 januari; Claire is weer beter.

 

12 januari; met dank aan de BHV-commissie heeft het BHV-plan weer een nieuwe jas gekregen, zie bijlage 23. Ga naar de Startpagina Personeel en kies Schoolplan (bijlagen) voor de hele lijst.

 

11 januari; er zijn injectienaalden gevonden in de buurt van het sGravendeelplein. Deze zijn met Stoffel bestudeerd door de apotheker. Het zijn injectienaalden met bloedverdunner. Natuurlijk niet goed om zo weg te gooien, maar het zijn geen drugsnaalden. De apotheker was verontwaardigd dat iemand dit zo achterlaat. Blijf melden !

 

11 januari; er is afscheid genomen van invalster Jolanda die twee dagen bij groep 8B was. Het was niet wat we hadden verwacht, ondanks beloftes. We zijn heel blij dat Anika en Ansjel de groep samen gaan draaien en wensen voor iedereen herstel en vertrouwen. Anika werkt halve dagen.

 

11 januari; Cora zal op haar normale werkdagen weer aanwezig zijn en in overleg met Nelly starten met de opbouw van de lessen in groep 3B. Dat heeft nog tijd nodig. Gelukkig voelt Cora zich beter dan voor de Kerst.

 

10 januari; na de kerstvakantie tot aan de zomervakantie gaat Marga een opleiding op donderdag volgen. Daardoor ruilt haar dag van de donderdag naar de woensdag. Het wordt dus tijdelijk: dinsdag hele dag, woensdag tot 14 uur en vrijdag hele dag.

 

10 januari; Claire is ziek, Achsa draait de groep.

 

10 januari; Mandy werkt 75%, zij ontziet zichzelf, gaat iets eerder naar huis en krijgt ondersteuning van diverse assistentes. Sterkte !

 

10 januari; Anika werkt de ochtenden weer, Achsa en Fiona werken ook weer 100% en daar zijn we heel blij mee.

 

10 januari; Roxanne heeft de woensdag (die zij nu al iedere week werkt) er als vaste benoeming bij gekregen en werkt per 1 dec dus officieel fulltime.

 

8 januari; we feliciteren Angena en Ramon met hun kleine Jaimy die op 7 januari geboren is. Veel geluk en gezelligheid toegewenst ! (Mijn 60ste Akkerbaby)

 

8 januari; de schijf van de foto's en filmpjes, het tulpplein, inclusief fietsenhok en de hele administratie hebben een grote schoonmaakbeurt achter de rug.

 

7 januari; tip: doe een warme trui of vest aan. Kijk even naar de instellingen van de radiatoren in je lokaal.

 

7 januari; een collega meldt dat de school vandaag niet op alarm stond, dat is zorgelijk; inmiddels is het alarm ingeschakeld.

 

2 januari; drie gebouwen gecontroleerd, alles is heel en bijna schoon. De brievenbus is weer open.

 

1 januari; op N:\Schoolvakken\Leeslink  staat een briefje met de uitleg over de werking van Leeslink, maar misschien zie je het al heel snel in Basispoort staan en werkt het gewoon.

 

1 januari; we wensen iedereen een heel goed 2017 !