Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

 

 

Mededelingen team 2006

 

31 december; de mail doet het ook weer.

 

30 december; de server is bereikbaar, de mail werkt nog niet.

 

26 december; de server is tijdelijk buiten werking.

 

26 december; afgelopen vrijdag is er nog een hele ezel bijgekomen!

 

21 december; vanavond is er voor 5,5 ezels geld opgehaald (€ 418,79)

Geef svp je ezelgeld af in kantoor.

Op naar de zes.

 

21 december;

Beste collega’s,
Er staat weer een vakantie voor de deur.
Heerlijk uitrusten en van een welverdiend stukje “afstand van je werk” genieten!
Vooral de vakanties na festiviteiten brengen veel opruimwerk en schoonmaakwerk met zich mee.
Hierbij zijn alle handen nodig en welkom.
Natuurlijk zorgt iedereen voor zijn/haar directe werkplek maar ook de algemene ruimtes willen we opgeruimd en schoon achterlaten. Willen jullie hiervoor allemaal je steentje bijdragen? Prullenbakken legen, alle afwas schoon in de kast, eventuele vuile was op tijd aanleveren (Ellie zorgt voor de normale verschoningen), enz.
Mocht je, bij aanvang van de vakantie, na het vertrek van de conciërge / weekbeurt nog vuile afwas e.d. hebben, wil je die dan zelf opruimen (afwassen en in de kast) zodat het in de vakantie schoon en opgeruimd blijft?
Iedereen alvast bedankt voor de medewerking!
Heel veel plezier met de laatste bezigheden en sterkte bij het opruimen ervan!
Prettige feestdagen en een fijne vakantie gewenst
 

18 december; je parkeerkaart blijft geldig in 2007, er komt geen nieuwe in januari.

 

15 december; Ellie is sinds de zomervakantie een stofzuiger kwijt die in haar oude hok stond. Wie weet waar die kan zijn ?

 

15 december; de digitale Voorschoolcamera komt bij Angelique te liggen. Er wordt ook nog een extra camera gekocht, die komt in kantoor. Zo kun je altijd wel iemand vinden die een camera klaar heeft liggen. Het gebruik van de camera maakt deel uit van de Voorschoolactivteiten. Terugbrengen na gebruik svp.

 

15 december; wegens technische werkzaamheden is de server tussen 27 en 30 december niet bereikbaar, mappen en mail. De site blijft wel bereikbaar.

 

14 december; aanstaande dinsdag na schooltijd was een teamvergadering gepland. Na overleg is besloten deze tijd anders te gebruiken: bezoek na schooltijd de Makkerpresentatie in het Millinxparkhuis (zie poster op het prikbord) en help mee de Kerstdienst voor te bereiden. De Makker gebruikt na schooltijd ook ons speellokaal !

 

13 december; de uitzending is nu al te zien op streaming video: aanpakken op tv

Kies het tweede item. Bekijk het via je eigen browser en niet via de schoolserver i.v.m. de kwaliteit.

Of kijk vanavond naar Rijnmond-tv.

 

12 december; morgen, woensdagavond is er op TV-Rijnmond een uitzending die deels is opgenomen op De Akker, het programma heet Aanpakken! Starring Mirjam en groep 7, onderwerp: leerplicht.

 

12 december; de server is gerepareerd en alles zou het weer moeten doen.

 

12 december; vanmorgen heeft juf Maria een proefles gegeven in de groep van Astrid, de sollicitatiecommissie was unaniem in een positieve bevinding en na de voorjaarsvakantie of 1 maart hoopt Maria hier te beginnen.

 

11 december; op de koffietafel ligt een informatief boek over de Voorschool, met prachtige foto's.

 

11 december; voor iedere groep is er een spaarpot voor de ezel (zie Akkernieuws), neem mee van de koffietafel. Ook een placemat voor ieder kind en een servet.

 

11 december; een server is stuk, morgen komt hij terug en wordt alles normaal. Internet op school doet het weer. Vanuit thuis kun je niet inloggen.

 

10 december; er is een storing aan de Akkerserver, mailen kan wel via Webmail.

Log in als jezelf op school.

 

8 december; de site van de ezel is http://www.oxfamnovibpaktuit.nl

 

7 december; in de onderbouw zijn afspraken gemaakt over de inzet van diverse mensen. Zie het schema bezetting kleutergroepen.

 

7 december; voor het verzuimbeleid is de absentielijst van november erg welkom in kantoor of in het postvak van Corrie. Bij voorbaat dank.

 

7 december; morgen verschijnt Akkernieuws, met een enquête over Voor- en Naschoolse opvang. Doe deze bij ontvangst in het postvak van Stoffel svp. Eén per gezin dus. Dit kalenderjaar inleveren.

 

7 december; De Makkerkok Ed Sambo gaat met vier van onze Makkermannenkoks meedoen aan een kookwedstrijd van het Zadkine. Dit eind januari. Eventueel op zaterdag, eventueel op een vrijdag onder schooltijd. Met toestemming. Misschien hoor je er al iets over.

 

7 december; vrijdagmiddag bij het weekbesluit is de familie Igityan aanwezig om afscheid te nemen. De diverse geledingen zorgen voor een woord en een gebaar. Dit bij uitzondering voor een uitzonderlijke familie.

 

7 december; het weekbesluit van vorige week:

 

Recept voor De Akker
Neem een snufje Turkse gastvrijheid
2 eetlepels vriendelijkheid van de Hindoestaan
Een deciliter katholieke uitbundigheid
3 stuks zorg a la de Marokkaan
Een teentje protestantse nuchterheid
Een scheut dans en zoetigheid van de Antilliaan
En maak dit op smaak met Afrikaanse diversiteit
Laat dit voor gebruik nog een nachtje staan
zodat de losse ingrediënten
niet in tupperware-bakjes worden gescheiden
maar elkaar in de beslagkom kunnen geuren en kleuren
om vervolgens een heerlijke pannenkoek……….
Hetzij roti…………..
Hetzij Turkse pizza te bereiden
 

6 december; maandag is er een calamiteit geweest met de wasmachine. Deze is buiten gebruik. Zodra de verzekering groen licht geeft, wordt er schoongemaakt en nieuw materiaal besteld.

 

4 december; er staan in de hoek bij Nursel 3 tassen voor een laptopcomuter. Heb je belangstelling voor zo'n tas, laat het dan weten.

 

4 december; Maronela gaat per 1 januari op De Akker werken !

 

4 december; vorige week hebben Maartje, Janet, Rachel, Astrid, Angelique, Maronela, Nursel, Esmeralda (Molentje) en Jessica (Molentje) hun certificaat van Ik & Ko gehaald. Hulde en gefeliciteerd. Ümüs en Anneke ook nog.

 

30 november; met ingang van morgen is Ellie ook betergemeld en zijn we een gezond team !

 

30 november; er staat voor de meeste collega's een boterletter klaar in de aula. Neem het mee, geniet ervan en betuig je dank aan de Stichting waar je werkt.

 

28 november; morgen is het pietenochtend voor de kleuters !

 

27 november; de sollicitatiecommissie heeft unaniem Maronela voorgedragen als kandidaat Onderwijsassistente in de onderbouw. Zij wordt benoemd zodra haar ontslag bij Charlois Welzijn een feit is. Wij feliciteren haar met de benoeming.

 

24 november; het is gelukt om meerdere ouders bereid te vinden dinsdagmorgen met ons in gesprek te gaan over "feesten". Kiertie, Nursel en Sehriban legden de contacten. Maandag wordt dit verder voorbereid. Het punt "hoe denken ouders over feesten, enz" komt uit de laatste intervisie-bijeenkomsten.

 

24 november; vandaag zijn een stel (zeer) oude stoelen naar beneden getakeld. Ze stonden rondom de CV-ketel in de "toren". Een inspectieteam gaf vorige week aan dat dit gevaarlijk is, dus reageren we alert en vlot. De stoelen en nog wat rommeltjes worden maandag verder afgevoerd.

 

24 november; op school kun je in Teaminformatie een bladzijde vinden over WSNS. WSNS heeft 14 activiteiten en die worden daar goed omschreven.

 

24 november; aanstaande dinsdag zijn Btisam en Zekavet aanwezig bij de studiedag, de andere studenten doen er niet aan mee. Graag even communiceren wanneer dat nodig is svp.

 

22 november; de sollicitatiecommissie (Nelleke, Astrid en Stoffel)  heeft uit 17 brieven kandidaten geselecteerd die worden uitgenodigd voor een gesprek op 4 december. Na 4 december worden hieruit juffen geselecteerd die een proefles komen geven. Alle betrokkenen krijgen vandaag bericht.

Over de sollicitatie naar de functie van klassen/onderwijsassistente volgt binnenkort nieuws, er zijn vier brieven binnen.

 

21 november; geef klachten over de computer door aan kantoor. Er zijn wat problemen met de migratie naar de nieuwe server. Weten we je klacht, dan komt de oplossing sneller.

 

21 november; vandaag komt de uitnodiging voor de studiedag volgende week. Mochten er ouders vragen stellen over hun uitnodiging op die dag, dan klopt dat ! Verwijs hen naar Nursel, Kiertie of Stoffel die van de voorbereiding weten, vandaag/morgen meer nieuws hierover.

 

20 november; een leerlinge van Maartje brak vrijdagmiddag haar arm door met een fietsje tegen een muur te rijden. Beterschap.

 

20 november; Moomna uit groep 8 is na een maand ziekenhuis weer op school. Hoera !

 

20 november; Wilma is bij de dokter geweest, kreeg medicijnen en rust voorgeschreven, ze werkt 2 uur per dag minder, tijdelijk.

 

16 november; er zitten nieuwe leerlingenlijsten in de postvakken, je kunt bij de rapporten de telefoonnummers en adressen controleren wanneer je er tijd voor hebt. Er komt nog een overzichtje van welke leerling het sofi-nummer nog moet komen, daar zeker naar vragen svp. Stoffel belde deze week 40 gezinnen om ernaar te vragen, de meeste gingen ernaar op zoek.

 

16 november; er komt een oplossing voor alle alleen-lezen documenten die nu zijn ontstaan in je opgeslagen documenten. De invoeging van de nieuwe server verloopt voorspoedig.

 

16 november; er zit een klein briefje met verzuimcijfers (dagdelen) in je postvak, kinderen die er niet opstaan hebben niet verzuimd. November staat er nog niet bij.

 

16 november; er is al flink gestemd vanwege de ouderenquête van de MR!!

 

16 november; op 22 november sluit de termijn dat mensen kunnen solliciteren op de twee functies. Er zijn een stuk of 9 brieven binnen die allemaal de procedure ingaan, de sollicitatiecommissie neemt dit ter hand. Deze commissie wordt begin volgende week gevormd.

 

16 november; Döner heeft afscheid genomen, haar stage is afgelopen. Dat was voor kantoor een verrassing. Ze komt nog een keer gedag zeggen.

 

14 november; de Gemeente controleert wie er in de wijk bij school komt wonen. Mensen zonder inkomen en papieren mogen er niet instromen. Vandaag is Annie Jin uit groep A bij Maartje opgehaald door medewerkers van de Gemeente, de moeder was daarbij aanwezig. Het gezin mag niet wonen waar het nu was, aan de Dordtselaan. De Chinese moeder met haar twee kinderen wordt ondergebracht bij de Sisters of Charity in de stad. Al met al een gebeuren dat je niet graag meemaakt, aangrijpend.

 

13 november; Akkernieuws 450 gaat woensdag mee, met de enquête van de MR eraanvast. Besteed er een praatje aan in de groep svp: de enquête graag ingevuld terug in de stembus (één per gezin, met de oudste leerling)

 

13 november; alle rapporten zijn geprint. Een uitnodigingsbrief voor de ouders zit in je vak, gaarne daar een tijd en groep op invullen.

 

13 november; sinds afgelopen donderdag is collega Sehriban 100% aan het werk. Alleen Ellie werkt nu nog 50% (in de herstelperiode), verder is ieder gezond -Najiha was vanmiddag naar de dokter-

 

12 november; de server doet het weer en is al een stuk sneller. Hou rekening met rare zaken, de komende week wordt er gewerkt aan verhuizingen en testen en verbetering. Zet je klachten in de computerklachtenmap.

 

10 november; zie 1 november, de server wordt omgebouwd dit weekend, een grote poos is de server onbereikbaar. Nu even vervelend, maar straks levert het snelheid op (zo is voorspeld).

 

8 november; na herberekening van de lumpsum is geconstateerd en besloten dat we twee vacatures hebben: één voor een fulltime kleuterjuf in de onderbouw met als taak ADV/RT/Rugzakjes/dubbele bezetting/etc. (ook kan deze juf een extra kleutergroep gaan draaien wanneer we daar aan toe zijn) en ook één voor een fulltime klassenassistente met als taak dubbele bezetting. We gaan de procedure voor de invulling van deze vacatures zorgvuldig vormgeven en niet overhaasten. Na de Kerst -mogelijk eerder- moet de onderbouw zo gaan draaien. De advertentietekst is klaar, belangstellenden kunnen reageren met een sollicitatiebrief. Een sollicitatiecommissie wordt gevormd.

Tot de Kerstvakantie gaat Mirjam Borgdorff 7 uur per week invallen om twee RugZakleerlingen hun noodzakelijke begeleiding te geven. Mirjam begint daar aanstaande maandag mee. We kennen Mirjam als moeder van Nathan en als invalster tijdens de werkweek. Ze is ook actief bij Cleo Patria, ze geeft er conversatieles.

 

7 november; op 14 november komt de glazenwasser voor binnen en buiten op beide gebouwen, graag vensterbanken leeg en versieringen eraf. De versiercommissie gaat na deze datum weer aan de slag met een thema.

 

6 november; afgelopen zaterdag is er iemand in school geweest. De politie is op de alarmmelding afgekomen en heeft de school gecontroleerd. Er is geen schade of vermissing bekend. We twijfelen eraan of de school en ook het hek bij het fietsenhok goed afgesloten was. Sluit svp steeds goed af, ook als er nog een fiets staat bijvoorbeeld. Meld eventuele vermissing even. Vermoed wordt dat de insluiper door het speellokaal en de bovengang gelopen is.

 

6 november; Paul, onze klusjesvrijwilliger is na bijna twee jaar afwezigheid weer terug. Hij kan kleine klusjes doen. Meld deze klusjes svp bij Stoffel, op maandagmorgen komt Paul weer.

 

5 november; het jaarverslag van de MR vind je op http://www.cbsdeakker.nl/KendeMR.htm

 

4 november; de beste manier om de aarde te leren kennen: Google Earth. Geïnstalleerd in de aula. Zoek je eigen huis eens op en sta verbaasd. Kinderen leren in een half uur meer dan in tien uur "oude topografie" (?)

 

4 november; de schoolbeltijd is goedgezet en de juiste tijd vind je op de Akkersite.

 

4 november; mevrouw Van der Meer uit de Wevershoekflat bedankte telefonisch voor de oogstfeestfruitmand.

 

4 november; de rapporten zijn in de maak. Ieder kind krijgt een rapport op naam, ook met de naam van de leerkracht. Schuiven kleuters tussentijds door dan kun je voor het (paas)rapport weer een nieuw rapport bestellen met de juiste naam van die juf dan.

 

3 november; aan de hand van de absentielijsten wordt het verzuim begin volgende week onder de loep genomen. Gesprekken met ouders en leerplicht volgen daaruit, indien nodig. Wil je svp je overzicht van oktober in het vak van Corrie doen ? Bij voorbaat dank.

 

2 november; opverzoek van het bestuur PCBO geven we door dat een leerkracht (van een andere school) in problemen is gekomen na contacten via MSN tussen hem en een leerling. Contacten dienen altijd respectvol te zijn, daar waar volwassenen of kinderen grenzen overschrijden dien je dat onmiddellijk in te zien en professioneel af te handelen.

 

1 november; morgen vieren moeders van school het Suikerfeest in het Millinxparkhuis, Kiertie en Nursel vertegenwoordigen de school

 

1 november; Humphrey heeft tijd voor je computer, schrijf je wensen of klachten in de computermap in de personeelskamer.

 

1 november; deze actie is een week uitgesteld vanwege uitverkocht materiaal: komend weekend wordt de server omgebouwd om knelpunten uit het netwerk te halen en om de snelheid op het netwerk te verhogen. In week 45 worden er dan nog fouten en kinderziektes uitgehaald, zodat het werken met computers (ook vanaf thuis) vlotter verloopt.

 

31 oktober; De MR is na het vertrek van Anneke op zoek naar personeelsleden die zich geroepen voelen om samen met Nelleke en Victor de leerkrachtengeleding op te fleuren. Voel je je geroepen en wil je graag dat de MR levend en actief blijft dan kun je je de komende maanden melden bij Nelleke of Victor. In Januari komen er weer verkiezingen en het zou natuurlijk fijn zijn als er ook daadwerkelijk iets te kiezen valt. Schroom niet en meld je aan. Met de hartelijke groeten van de MR
 

30 oktober; je kunt de SCOL invullen, alle leerlingen staan bij één leerkracht, ook bij duo's.

Zie ook tips bij het invullen.

 

30 oktober; alle kinderen waarvan we geen sofinummer hebben ontvangen, krijgen een nieuwe brief. Morgen in je postvak.

 

30 oktober; de MR heeft een oudertevredenheidsenquête samengesteld. Deze wordt binnenkort aan de ouders voorgelegd. Aanstaande dinsdag 7 november volgt een korte presentatie in het team, je ontvangt de enquête nog deze week per mail bij de agenda.

 

29 oktober; diverse collega's gaan aan de slag met schoenendozen, heb je er nog over, breng ze dan svp mee naar school.

 

28 oktober; komende week is er géén bouw- of teamvergadering, maar wél SIB-intervisie.

We kijken bij de intervisie terug op de bezoeken aan de gebedshuizen. Je kunt zien in welke groep je zit, twee groepen op dinsdag en één op donderdag: SIB_en_taakgroepen.htm

 

28 oktober; de regeling van het overblijven is na veel overleg uitgedacht en aangepast.

Zie de huidige versie wanneer je je er in wil verdiepen (laatste aanpassingen in blauw).

Zie Teaminformatie op de server, kies Overblijven.

 

20 oktober; prettige vakantie iedereen !

 

20 oktober; wegens verschillende vormen van bezoek (zie de weekplanning), zijn de gymtijden in week 44 aangepast (wat er niet instaat blijft gewoon wel doorgaan):

Woensdag 1 november:

Vrijdagochtend  3 november:

Groep 4a Nelleke/Gerry

Groep 7 Mirjam 9.15 uur

Groep 4b Lilian

Groep 5 Victor 10.15 uur

Groep 3a (audrey) 10.30 uur

Groep 5/6 Hinke 11.15 uur

Groep 3b (Joyce) 11.15 uur

 

 

19 oktober; op de koffietafel ligt een boekwerkje met het verslag van het eerste jaar SIB. De SIB-Taakgroep heeft het belangrijkste eruit gedistilleerd en de samenvatting vind je in je postvak.

 

19 oktober; de schooltandarts komt morgen nog wat kinderen ophalen voor nabehandeling. Geen kleuters hoor.

 

16 oktober; je wist het al: maar toch....http://www.entoen.nu/ een canon.

 

16 oktober; in je postvak zit een tas met een opdruk over Rotterdam-Zuid. Dit als geschenk om ons te bedanken voor het uitdelen van deze tassen  door leerlingen van groep 8 op een bijeenkomst op 25 september tijdens de presentatie van het Pact op Zuid.

 

16 oktober; Dubbelzijdig printen vanachter je computer:

(Alleen naar de printer bij Ellie)
1 Bestand
2 Afdrukken
3 Eigenschappen:
4 Duplex zetten op: binden links

4 pagina’s op een blad (verkleinen gebeurt dan vanzelf)

Ideaal voor liturgie en musical
1 Bestand
2 Afdrukken
3 Eigenschappen
4 Duplex zetten op: boekje
 

13 oktober: de weekopening (tien geboden op 10 vingers) vind je op

www.bijbelverhalen.nl/prog1tiengeboden.htm

 

13 oktober; Humprey is hard aan het werk met Ambrasoft (het werkt nog niet goed) en Rinaldo met Veilig Leren Lezen (dat gaat steeds beter).

 

13 oktober; het stookseizoen is weer begonnen. Laat buitendeuren na gebruik weer sluiten svp, hou ze bij het buitenspelen op een kier svp.

 

13 oktober; Kiertie is begonnen met OverStap in groep 3, een thuisprogramma om het leren lezen te ondersteunen. De eerste bijeenkomst waren er 4 ouders (dat is 10%), vandaag staat de teller al op 10 na persoonlijke benadering.

 

13 oktober; er is een brief mee met alle kleuters over donderdag en vrijdag, zie de jaarplanning.

 

13 oktober; bij De Globe is een brief over een kinderlokker meegegeven. Via via hoorden we wat geruchten. Hou het even voor jezelf en geef informatie door svp.

 

13 oktober; vandaag kwam het bericht dat het "Maasmeisje" één maand bij ons op school heeft gezeten van 11 mei tot 15 juni 1998. Ze zat in groep E (volgens Nursel bij Ria en Marianne) en heette Jessica. Dat is lang geleden, maar 't grijpt je wel even aan.

 

6 oktober; een verzoek na een rondgang door de school van Gonnie, de schoonmaakinspectrice. De meeste wc's waren niet doorgetrokken na gebruik. Vraag kinderen dat svp wel te doen.

 

4 oktober; op de volgende plaats in de SchoolPlan is een nieuwe prognose qua leerlingenaantal ingevoegd in blauw hoofdstuk 4. Prognoses worden soms bijgesteld. Per 1 oktober telt onze school 252 leerlingen, een mooie stijging ten opzichte van vorig jaar.

 

30 september; Humphrey en Khoa zijn hard bezig om Ambrasoft weer goed te laten werken (Tafel Totaal, Woorden Totaal, RekenSom, enz)

 

30 september; Najiha's rooster verandert m.i.v. aanstaande maandag, i.v.m. haar werk op de Elout.

Aanwezig op de Akker:
Maandag middag
Dinsdag middag
Donderdag ochtend

 

27 september; ongeveer 135 foto's van de fietsdag staan op F: bij dit schooljaar.

 

27 september; over een dikke maand vieren we het Oogstfeest. Op een SIB-studiemiddag zullen we dit feest nog een keer aan de orde stellen voor een finale visie erop. De oogstfeestcommissie is niet persé gehouden aan de werkvorm die we tot nu toe hanteerden.

 

24 september; je kan a.s. dinsdag je eigen fiets gebruiken wanneer je die meebrengt, anders zit je op een te gekke huurfiets, zie de fotogalerie op ByCycle

 

24 september; het schema zorgstructuur is aangepast aan de werkelijkheid.

 

24 september; Ahmed uit groep 8 klemde vrijdag na schooltijd ongenadig zijn hand bij de vuilnisbakken op het grote plein. Het gaat goed met hem. Jop bedankt voor de hulp en Nelly voor het thuisbrengen. Praat eens over die bakken in de klas.

 

23 september; na 24.00 uur kun je niet goed op de server werken, want er wordt elke dag een complete backup gedraaid en dat duurt een paar uur.

 

22 september; aanstaande maandagmiddag wordt het Pact op Zuid gesloten in de Breepleinkerk. Zes leerlingen van groep 8 gaan met Stoffel mee om het Pact aan de aanwezigen uit te delen, dit op speciaal verzoek van het Gemeentebestuur. Meer info volgt via krant en TV (Rijnmond?).

 

22 september; het Email&Internetprotocol waarvoor je hebt getekend vorig jaar, blijft van kracht dit schooljaar. Ook Maarten, Kim, Zekavet en Btisam hebben getekend.

 

19 september; in april 2007 komt er een schoolbreed project met als thema "het circus".

 

19 september; vandaag bezochten tussen de 50 en 60 ouders onze open ochtend.

 

18 september; Nelleke is nu voorzitter van de MR. In januari volgen er verkiezingen en streven we naar een volledige raad. De MR was vandaag bijeen.

 

17 september; er kwam een nieuwe namenlijst bij de deur van je groep, geef veranderingen aan bij Corrie svp.

 

17 september; we verzetten de weekopening naar 12.30 uur in de aula, wees er dan svp bij;

8.15 uur vervalt dus. Zie vorige mededeling.

 

14 september; op maandag 18 september is er een TEAM-lunch in de aula. Dus vergeet je brood en kom lekker smullen.

 

13 september; de ouderbijeenkomst over de ouderverklaring (4- en 5-jarigen) van Nursel en Stoffel vanochtend was succesvol, er kwamen ongeveer 25 ouders luisteren en meepraten. Veel reclame gemaakt voor 19 september (open ochtend voor ouders).

 

13 september; morgenmiddag bezoeken enkele gasten uit Kenia onze school, Monique Strijk is bij hen in Kenia geweest en laat nu een deel van haar werkterrein zien.

 

13 september; alle teamleden zijn welkom op het teamuitje van 26 september. Meer info volgt binnen een week.

 

12 september;

 

Ons grote koffiezetapparaat
Had erge last van zijn prostaat
Het drupte en het spatte
Dan een droge, dan een natte
Toen zat het helemaal verstopt
En voelden wij ons weer gefopt
Daar komt Ellie apparaatchirurg
Ze schroeft hem open met grote zurg
En M'hamed opereert als assistent
Die de loop van de koffie goed kent
Zo vindt men in het kraantje een schroef
En nog een tweede ook, wat droef
Dus zo werd onze koffierivier versperd !
En dat is waar ieder zo sjacho van werd
Nu is de buis weer vrij
Nu stroomt de koffie fris en blij
Hulde aan de reparateurs
Ze deden het met gesloten beurs

Van Ellie, er is geen betere

 

12 september; wil je svp met je leerlingen nagaan of bij het uitgaan van de school niets vergeten wordt: huiswerk, huissleutel, zusje, jasje, tasje, enz. Vaak komt men terug met veel gebel en geloop. Dat kan misschien voorkomen worden. Bij voorbaat dank.

 

11 september; aanstaande woensdag wordt de motor van de zonweringen in de Cillershoek geplaatst. In de ochtend een leiding en in de middag in de klas. Dit op herhaald verzoek.

 

8 september; in plaats van Cora gaat Zekavet mee op werkweek.

 

8 september; geef geen info over kinderen, zelfs niet OF ze op school zitten aan derden, zolang je niet weet of betrokkene ter goeder trouw is.

 

6 september; mailtje van Hinke en Vik:

Hoi ik zag dat je de site al met ons hebt opgesierd. Erg leuk
Hier nog een mooi foto. (deze staat op F)
Via deze weg wil ik nogmaals het hele team bedanken.
We vonden het vandaag erg leuk.
Groetjes hinke en vik

 

6 september; Humphrey is onze nieuwe ICT-stagiair van het Albeda-college. Hij werkt de klachten af die in de map staan en gaat morgen beginnen met een update van het antivirusprogramma op alle machines.

 

6 september; Maronela werkt nu definitief op woensdag op de Akker, in ieder geval tot eind november.

 

5 september; op F: staan mooie foto's van ons verse echtpaar. De moeite waard.

 

4 september; er is een aantal Taakgroepvergaderingen verzet, volgens het laatste voorstel dat aan de Taakgroepleden is gemaild, deze bijeenkomsten staan inmiddels op de juiste plaats in de jaarplanning. De Taakgroep Brede School is nog in overleg over data.

 

4 september; Victor en Hinke zijn getrouwd, Hoera !

 

2 september; per 1 september is Najiha als Voorschooljuf begonnen bij de PCBO-peuterspeelzaal van de Elout van Soeterwoudeschool. Tot 1 oktober is zij op donderdag (de hele dag)  en vrijdagmiddag op de Akker. 7 sept is zij vrij, want 1 september viel zij in voor Kim. De verwachting is dat per 1 oktober haar rooster weer verandert, wegens uitbreiding van de peuterspeelzaal.

 

31 augustus; onze oude methode Veilig Leren Lezen is veilig aangekomen bij een school in Suriname en wordt daar momenteel uitgepakt. Nader bericht is beloofd.

 

31 augustus; Hinke en Mirjam zijn druk doende met de stageplekken:

Btisam loopt LIO bij Mirjam

Zekavet loopt LIO bij Hinke

Josta komt bij Nelleke (en Gerry)

Frank komt bij Rachel

Carry komt bij Jop

en er volgen er ws. nog meer

 

31 augustus; per 4 september is er nieuw kleuterbuitenspeelrooster in verband met de uitbreiding van het aantal groepen van 't Molentje, zie voor het nieuwe rooster het Geel Boek.

 

31 augustus; met Ineke gaat het de goede kant op, ze mag op de dinsdag en de woensdag ieder 2 uur gaan werken. Op de andere dagen heeft zij fysiotherapie en dat is hard werken. Dinsdag zien we haar weer, ze kiest tussen de ochtend en de informatie-avond.

 

31 augustus; lees Akkernieuws ! Blauwe brieven met sofinummers in het postvak van Corrie doen svp. Bij voorbaat dank, uw kantoor.

 

28 augustus; op 19 september organiseert de Taakgroep Ouderbetrokkenheid een open ochtend. De ouders worden evenals vorig jaar ontvangen met koffie en thee in de aula en gaan na een praatje de klassen in om een (deel van) een les bij te wonen. De Cillershoek doet dit jaar ook mee. Na afloop kunnen ouders aangeven waarbij zij op school hun inzet willen & kunnen laten zien. Meer info volgt.

 

28 augustus; gegevens van het schoolartsencentrum:

JGZ Clusterjeugd
Twentestraat 50
3083 BD Rotterdam
Tel:010-4106262
Jeugdarts: Gerrit Tirtamenawi
e-mail : tirtamenawig@ggd.rotterdam.nl
Werkdagen: maandag,dinsdag, woensdag,donderdag, vrijdag
Jeugdverpleegkundige: Marianne Kemper
Tel:010-4106262
e-mail : kemper-tetterom@ggd.rotterdam.nl
Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag
Doktersassistente: Alet van de Peppel
Tel:010-4106259
e-mail: vandepeppela@ggd.rotterdam.nl
Werkdagen : maandag, donderdag, vrijdag
woensdag de even weken

 

25 augustus; er zijn 12 nieuwe leerlingen ingeschreven na de zomervakantie, buiten hen die al op 30 juni (zie hieronder) bekend waren. Groep A groeit het snelst (veel wenners), maandag worden al wat kinderen doorgeschoven naar B en C. Alle kinderen zijn op school, alleen Clave Mukabera, Tatiana Eisden en Schantal Thielman niet. Er waren enkele vertrekkers.

 

25 augustus; gisteren hoorden we van Kees Koot van de Buurtpost dat de moeder van Bianca Fokker plotseling is overleden, 52 jaar oud. Stoffel heeft een condoleancekaart gestuurd namens het Akkerteam.

 

25 augustus; Sue-Ann Thokaai loopt hier stage voor haar opleiding SPW-3, 2e jaars voor klassenassistente. Stageperiode: van 28 – 08 – 2006 tot 31 – 01 – 2007.
Ze is aanwezig van maandag t/m donderdag :
Haar aanvangstijd is 8.30 uur, haar eindtijd is 16.00 uur en op woensdag 13.00 uur.
Op maandagochtend, dinsdagochtend en donderdagochtend zal ze Ellie assisteren,
op maandagmiddag, dinsdagmiddag, woensdag en donderdagmiddag is ze bij Kim.
Op de ochtenden dat Ellie geen werkzaamheden voor Sue-Ann heeft, gaat ze ook in de ochtenden naar Kim. In voorkomende gevallen zal Sue-Ann helpen bij de overblijf, te beginnen met maandag 28 augustus. Na 1 oktober zal gekeken worden waar Sue-Ann de rest van haar stage wordt ingezet.
 

24 augustus; vanmorgen werd een docu-soap opgenomen i.s.m. JOS en Leerplicht. De uitzending komt op Rijnmond TV in de serie Aanpakken, over een paar maanden. Iedereen bedankt voor de medewerking, vooral groep 7. Leerplicht was zeer enthousiast over onze medewerking en over de school.

 

23 augustus; je mag voor jezelf ook een SchoolGids, maar die kun je ook al bijgewerkt op Internet vinden. Met dank aan Corrie.

 

23 augustus; vervanging werkweek:

Cora=Audrey, Astrid=Nursel, Hinke=dhr. Orduseven, Viktor=Mirjam B.

Wilma, Btisam, Mirjam H en Jacqueline gaan ook mee, zij hoeven niet vervangen te worden.

De week voorafgaand aan de werkweek worden Hinke en Victor door dezelfde personen vervangen (vanwege hun verlof).

 

23 augustus; het PCBO zoekt kandidaat-schoolleiders die een opleiding willen volgen bij Octaaf, heb je belangstelling, meld je dan bij Stoffel. Een assessment gaat vooraf om te kijken of je geschikt bent. Aanstaande woensdagmiddag is er een informatiebijeenkomst waar je vrijblijvend heen kunt.

om 13.00 uur bij:
Brederode
Dalweg 1
3075 LR ROTTERDAM

 

23 augustus; morgen komt Akkernieuws, lees het zelf ook even, dan weet je wat er zoal speelt richting ouders. Wil je er bepaalde informatie in laat het dan weten.

 

23 augustus; Hinke, Jop en Victor houden dinsdag 29 augustus 17.30-18.30 uur al hun infomoment voor ouders, de week erna volgen de andere groepen, dit in verband met het verlof van Hinke en Victor.

 

21 augustus; lees het Voorwoord van het Geel Boek, bekijk met je agenda de Jaarplanning en bekijk de Taakverdeling en kom als werkgroepje alvast een keer bij elkaar om een tijdpad uit te zetten.

 

21 augustus; buitenspelen ? Kijk eerst op www.buienradar.nl

 

21 augustus; Keziban heeft per 1 september een nieuwe baan: op vrijdag 25 augustus bij de weekafsluiting zullen we afscheid nemen van haar en van Ümüs die op de Elout van Soeterwoude gaat werken direct na de vakantie. Doe je ding, en lees je mailtje.

 

21 augustus; de poster Regels & Afspraken is beschikbaar in kantoor. Je kan hem even ophalen svp.

 

21 augustus; op een enkeling na, kwamen alle kinderen op de eerste schooldag op school. Hier en daar zijn er wat uitschrijvers, maar er is ook een tiental inschrijvers.

 

18 augustus; het gaat prima met Ineke, na 1 september zal zij weer wat uurtjes gaan werken.

Met het herstel van Ellie gaat het wat langzamer dan zij dacht. Ellie mag alleen licht administratief werk doen en zal voorlopig af en toe een uurtje op school zijn. Stencilen e.d. doet iedereen even zelf voorlopig.

 

16 augustus (herhaling/aanvulling van 13 juni); op

http://www.taalleesland.nl/gebruikersinformatie/errata-spelling-2005 staan lijsten met daarin woorden die in augustus anders gespeld gaan worden, deze lijsten zijn nu compleet.

Het gaat om enkele woorden per groep in Taalleesland.

 

5 augustus; Er zijn drie nieuwe accounts voor nieuwe collega’s:
Kim Kim Spittel kim.spittel@CBSdeAkker.nl
Maarten Maarten van 't Hoff maarten.vant.hoff@CBSdeAkker.nl
Btisam Farih btisam.farih@CBSdeAkker.nl

Wijziging: Bij Zekaveth Turk de h eraf dus zekavet@CBSdeAkker.nl

Compleet einde van de volgende adressen en accounts wegens vertrek:
Anneke Kanters, Lucine Oetsen, Mirjam Zweers, Alexander Pons. In oudcollega's, Openbare mappen staan de eigen emailadressen nog.
 

3 augustus; de SchoolGids wordt gedrukt. We proberen deze al de eerste schooldag uit te delen aan de oudste kinderen van een gezin, sticker met naam op de achterkant !

 

7 juli; Prettige vakantie !

 

7 juli; van Anneke, Alexander, Lucine en Mirjam Z wordt het Akkeraccount stopgezet en hun Akkeremailadres wordt verwijderd. Ze blijven bereikbaar via hun eigen adres, zie de map Oudcollega's in Outlook. Kim, Btisam en Maarten krijgen een account/emailadres binnenkort.

 

7 juli; sluit al je apparaten af voor de vakantie svp.

 

6 juli; Ineke is thuis sinds dinsdag, vandaag bezocht Stoffel haar even, alles gaat wonderlijk goed en a.s. dinsdag gaan de hechtingen eruit. Ineke ligt plat, maar maakt af en toe een ommetje.

 

5 juli; vrijdag 12.30 uur afscheid Alexander en korte afsluiting. Het afscheid van Ümüs vieren we in augustus/september, nader bericht volgt.

 

5 juli; wie controleert de school en geeft plantjes water svp ?

week 28  Audrey

week 29  Mirjam

week 30  (Jop)

week 31  (Stoffel)

week 32  Rachel

week 33  iedereen zelf

 

5 juli; alle gevonden voorwerpen zijn bij de eigenaars terug, ook wanten en mutsen, erg fijn met dit weer. Geef svp alles van je kapstok even mee naar huis.

 

4 juli; de vakantiepaspoortjes zijn uitgedeeld per groep. Geef ze mee bij het rapport of anders nog daarna, niet ervoor. Leg even uit svp wat kinderen ermee kunnen. Er zijn inmiddels alweer 5 paspoortjes over, te bevragen in kantoor.

 

3 juli; de schoonmaak in de vakantie vindt plaats volgens het werkrooster. Je hoeft er alleen voor te zorgen dat de bovenkant van je kasten en aanrechten en vensterbanken leeg zijn en dat hoeken, holletjes en plinten bereikbaar zijn. Er moeten in nog twee lokalen vloeren gedaan worden, maar alles wordt door de ploeg verplaatst. Zet planten bij elkaar (in een watertafel liefst) en meld je aan voor de schoolcontrole/watergeefbeurt svp.

 

3 juli; morgen om HALF VIER worden 55 ouders uitgenodigd voor een bijeenkomst van de Taakgroep Ouderbetrokkenheid, om hen te bedanken voor hun hulp dit jaar op school. Keziban heeft de presentjes klaar (voorbeeld van de brief op het prikbord). Komen ouders niet dan komt dit presentje naar de klas, om eventueel later op de dag mee te geven. Om kwart voor 4 kun je derhalve een kleine tsunami van ouders in je groep verwachten.

 

3 juli; na de musical is er afscheid van Mirjam Z en van Anneke. Van Alexander nemen we vrijdag 12.30 uur afscheid. Ümüs heeft voor 99% zeker een baan op de Elout van Soeterwoude als ouderassistente. We zullen in augustus/september wel afscheid van haar nemen, op een moment dat er wat meer aandacht voor haar is. (en eventueel voor anderen die in datzelfde bootje varen)

 

3 juli; Deze kinderen zijn eerder weg op vakantie:

Beyza Kalemli, twee weken voor zomervakantie, met toestemming

Ilayda en Melissa Acar per 1 juli, zonder toestemming

Medine Kalayci per 21 augustus tot 30 augustus, met toestemming

Moomna, Burhan en Tahir Gul per 5 juli, zonder toestemming

Esme en Murat Karabacak per 30 juni, zonder toestemming

Merve en Halis Sahan per 28 juni, zonder toestemming

Aleyna Yilzmaz 6 en 7 juli afwezig, met toestemming

familie Kamal Abdullah donderdagmorgen vertrek

Fabiola C 4 juli weg met toestemming

Kadir Demir, vrijdag afwezig met toestemming

Khamissa 6 en 7 juli afwezig  met toestemming

Younes, Olaya en zusje 6 en 7 juli weg, zonder toestemming

Mohammed Toptas 7 juli met toestemming

 

vragen en andere vakantievragers doorsturen naar kantoor svp.

 

30 juni (update); er komen afmeldingen van leerlingen die na de zomervakantie naar een andere school gaan i.v.m. verhuizing of verwijzing (meestal). Ook worden leerlingen die hier komen wonen ingeschreven. Geef nieuwe informatie door svp.

 

rondom zomervakantie

gaan weg

komen

Unella Nepomuceno groep C naar Curaçao

Jordan Windster groep 3

Alicia de Jesus Rodriques groep 3A naar Hoogvliet

Tatiana Eisden groep A

Leentje Lodrigo groep B naar Curaçao (september)

Michael Ewarihue groep A

Chewenne Dixon groep B naar Amsterdam

Ahmet Gulseren groep A

Sherrel Orman groep B naar Aruba

Samed Kasic groep A

Islim Sahin groep D naar Sonnevanck

Meri Murad groep A

Zaheeb Sury groep 3B naar Reconvalescentenschool

Fatma Sahan groep A

Frankcely de Lima groep D naar Christophoor

Onurcan Taskin groep A

Didi Seintje groep 4B naar Christophoor

Aisha Hussain groep A

Donneque Vrede 6A naar Capelle

Busra Gülmez groep 3B

Malek Mehdi naar Bloemhof

Betül Gülmez groep 3A

Ôlaya Mehdi naar Bloemhof

Lidiane Alves Padre groep A

Kayra Karabudak naar vVoorthuizenschool ZMLK Rafael Silvestre Evora groep 5A

 

 

 

30 juni; Ineke is geopereerd, zie je mail.

 

29 juni; vandaag geen voetbal, maar wel veel rode kaarten ! (val kabinet)

 

27 juni; Anneke heeft een baan als IB-er onderbouw op de Groen van Prinstererschool, we nemen dinsdagavond officieel afscheid van Mirjam Z, Anneke en Alexander.

 

27 juni; morgen komt Armine op bezoek bij Rachel, met haar baby.

 

27 juni; vandaag is Kim benoemd als opvolgster van Mirjam Z, ze komt vrijdag op bezoek. Ze doet nu LIO op De Sleutel. Astrid en Ineke bezochten vandaag haar groep&les, ook zij en Victor en Stoffel voerden vanmorgen het sollicitatiegesprek.

 

27 juni; het schema zorgstructuur staat ergens diep in het Schoolplan, Angelique noemde het in haar Taakgroepverhaal. Hier kun je het snel bekijken.

 

26 juni; de rapportenmiddag is van kwart voor vier tot kwart voor 6, daarna eten we iets in de aula en om half zeven begint de musical. Op de achterkant van Akkernieuws 441 kun je weer een tijd voor de rapporten invullen, deze komt ws. dinsdag as.

 

26 juni; donderdag wordt Ineke opgenomen en vrijdag ondergaat zij de operatie aan haar rug. Zij zal ongeveer drie maanden moeten herstellen.

 

26 juni; soms is een mededeling wat privé, maar we leven allemaal mee: Ellie is naar het zieken huis geweest en de pleisters zijn er af. Ze moet morgen even bloed laten prikken voor haar suiker, de dokter vond het wel erg hoog 14.5 De uitslag hoort zij dan vrijdag weer. Maandagmiddag moet zij weer naar het zieken huis voor controle.
 

26 juni; Cindy Joziasse blijft toch op de Sleutel werken (ze kregen daar plotseling Prismaformatie), er wordt naar een opvolgster gezocht. Weet je een kandidaat dan binnen 24 uur cv en brief svp.

 

24 juni; Keziban is geslaagd voor haar propedeuse (1e jaar Pabo)

 

24 juni; Ellie's werkplek is keurig, hulde aan haar vervangers én aan alle gebruikers.

 

24 juni; Maarten van 't Hoff wordt onze nieuwe gymleerkracht, in december haal hij zijn HALO-diploma, tot die tijd gaan we er "even bijblijven" tijdens de les. Hij komt op woensdag en vrijdag, het rooster gaan we even bekijken/aanpassen.

 

24 juni; de bestelling wordt maandag door Angelique en Corrie afgehandeld, even laten staan zo.

 

24 juni; de schoolreisbrief voor de kleuters komt begin volgende week. Donderdag gaat de onderbouw naar de Binnenmaas.

 

23 juni; het Jeugdvakantiepaspoort wordt in de laatste week weer uitgedeeld.

 

23 juni; Ellie gaat vandaag weer naar huis !

 

23 juni; op 5 juli in de ochtend vertrekt Nursel naar Turkije voor vakantie.

 

22 juni; aanstaande zaterdag 24 juni is er een kinderfilm in het Millinxparkhuis, zie de poster op de deuren. Titel film onbekend.

 

22 juni; morgen is er een proefles vakleerkracht gym door Maarten. Hinke regelt met groep 3 dat zij eerder kan gymmen en vanaf 11.15 uur is er een proefles aan groep 7 en kijken Stoffel en Mirjam H toe; om 13.30 is er een gesprek met Maarten. Uitslag volgt.

 

21 juni; met Ellie gaat het naar omstandigheden goed. De operatie duurde bijna drie uur. Ze groet alle collega's. De kaarten zijn op de post. Er is telefoon bij haar bed, bel kort en met mate.

 

21 juni; Lilian is geslaagd voor de Pabo, gefeliciteerd !

 

21 juni; er is een voorgesprekje geweest met een gymsollicitant die op een van de komende vrijdagen een les gaat geven aan groep 7. Zij naam is Maarten.

 

20 juni; Ellie is tegen de avond geopereerd. Ze was nog erg slaperig, zei Richard, die even belde. Ellie ligt in het MCRZ, Olympiaweg 350, 3078 HT Rotterdam, afdeling C4, kamer 454. De bezoekuren zijn van 17.00-19.30 uur. Vandaag geen bezoek svp. Wanneer alles goed gaat, mag ze vrijdag naar huis.

 

19 juni; vandaag is een brief van de Inspectie binnengekomen naar aanleiding van het Jaarlijks Onderzoek. Hieraan hebben IB-ers en directie in april enkele tientallen uren gewerkt.

We zijn heel tevreden over het oordeel, al moet je goed tussen de regels lezen om te zien dat we het heel goed doen!

De belangrijkste passage uit de brief is:

Rapportage jaarlijks onderzoek
In deze rapportage geeÍt de inspectie een korte toelichting op het oordeel over
de opbrengsten van de school. Daarna is vermeld welk vervolgtoezicht voor de
school is bepaald.
De onderwijsresultaten
De inspectie heeft zich een oordeel gevormd over de leerresultaten van
leerlingen, zowel aan het einde van de schoolperiode als gedurende de
schoolperiode.
De eindresultaten voor schooljaar 2003-2004 liggen onder het niveau, de
eindresultaten voor schooljaar 2004-2005 liggen op het niveau dat mag
worden verwacht en de eindresultaten voor schooljaar 2005-2006 liggen
boven het niveau dat mag worden verwacht. Op grond van deze gegevens
liggend de leerresultaten van uw leerlingen aan het eind van de schoolperiode
volgens de inspectienormen op het verwachte niveau. Ook de resultaten van
de leerlingen gedurende de schoolperiode liggen op het verwachte niveau.

 

19 juni; Cindy Joziasse is een nieuwe collega die de plaats van Mirjam Z. komt innemen. Zij werkt nu op de Sleutel als onderwijsassistente, zit in de klas bij Lilian en zal binnenkort afstuderen aan de Pabo.

 

19 juni; bij deze weer het vriendelijk verzoek, indien jullie nieuwe rapporten willen, de namen (voor- & achternaam) per email aan mij door te geven. Wat mij betreft kan je dat het beste in deze week doen, dan ben je ook zeker van levering voordat de rapportuitreiking is.
Geef ook duidelijk aan of het een voorkant is of een invulversie of beide. MvG Jop
 

19 juni; Omdat wij nog twee weken voor de vakantie over hebben, is het
vandaag 19 juni de laatste uitleendag van boeken.
Volgend week wordt het alleen maar inleveren.
Alvast bedankt voor jullie inzet met de kinderen.
Groeten, de bibliotheekmoeders.
 

17 juni; maandag in de loop van de dag wordt een oude olietank opgegraven die onder het plein ligt, in de buurt van het fietsenhok. Dit kan enige overlast geven, misschien is de trap bij Hinke even onbruikbaar.

 

15 juni; Janet is morgen (vrijdag=sportdag) bij de bruiloft van haar zus. Veel plezier.

 

15 juni; Hinke en Mirjam H worden interne opleidingscoaches (i.o.c.) op De Akker, zij gaan studenten van INHOLLAND begeleiden en de communicatie met PCBO en Pabo stroomlijnen. Dit komt in hun takenpakket en ook in hun POP.

 

15 juni; Nursel is vandaag benoemd als ouderconsulent op De Akker (per augustus). Gefeliciteerd !

 

15 juni; Najiha is voor 4 dagdelen benoemd op de nieuwe PCBO-peuterspeelzaal van de Elout van Soeterwoudeschool. Gefeliciteerd !

 

15 juni; let op met het geven van informatie over kinderen. Er zijn soms ex-vaders of ex-moeders op zoek naar een kind en proberen met een smoes achter een adres te komen. Alleen het adres geven als je de situatie kent. En niet eens zeggen of een kind wel of niet op school zit als je het niet vertrouwt, eventueel doorverwijzen of doorschakelen naar IB-ers of directie

 

14 juni; Dinsdag 20 juni is er een studiemiddag SIB.
Het programma is:
12.30-12.45 uur inloop en welkom bij restaurant Göreme, Putsebocht 113/115
12.45-13.30 uur samen lunchen, keuze uit diverse Turkse gerechten
(waarschijnlijk komt er dinsdagmorgen een keuzelijstje langs)
13.30 vertrek richting Putselaan 194
13.45 bezoek aan de Sri Ram Mandir, een Hindoestaanse tempel
14.30 vertrek richting Afrikaanderplein 40
14.45 bezoek aan de Koçatepe Moskee van de Turkse gemeenschap
15.30 vertrek richting Mijnsherenplein 9
15.45 bezoek aan de Victory Outreachkerk
Ongeveer 16.30 einde van de middag
Ina zal ons begeleiden, samen met iemand die een filmverslag maakt om de indrukken vast te houden voor de volgende
SIB-bijeenkomst. Cok is verhinderd, een van zijn studenten studeert dinsdag af.
Op alledrie de lokaties wordt door een voorganger een uitleg gegeven, waarbij vast vragen kunnen worden gesteld.
In de drie godshuizen is eerbied een vanzelfsprekendheid.
Vragen kun je stellen aan Stoffel.
De SIB-groep wenst je een gezellige en leerzame middag.

Mirjam Z maakt twee onderdelen niet mee, ze heeft een teamuitje met haar nieuwe school.

 

13 juni; takenlijsten en ADV-wensenlijsten komen binnen, denk ook aan de Pasenevaluatie.

 

13 juni; Cindy is voor een sollicitatiegesprek langs geweest, maandag wordt zij door Ineke en Astrid in haar eigen groep bezocht en volgt er meer nieuws.

 

12 juni; Maronela heeft zo goed als zeker een baan bij 't Molentje, voor 8 dagdelen per week.

 

12 juni; Alexander werkt volgend jaar fulltime op het VMBO en gaat ons verlaten. Een opvolger wordt gezocht.

 

12 juni; Mirjam Z heeft een nieuwe baan gevonden op de Schreuderschool. Morgen is er een eerste sollicitatiegesprek met een eventuele opvolgster. Sollicitatiecommissie: Astrid, Victor, Stoffel & Ineke.

 

12 juni; de klassenverdeling is bijgewerkt en op het gebied van ADV-vervanging wat aangevuld.

 

10 juni; in week 25 komt een deel van je bestelling (verbruiksmaterialen). In week 34 komen de leermiddelen die langere tijd meegaan, zoals speelgoed en boeken. Veilig Leren Lezen is besteld met toestemming van PCBO (binnen een week gereageerd, wij hebben een fantastisch bestuur & kantoor!)

 

8 juni; je kunt je brief over je diensttijd via het laatje van Stoffel retourneren aan de Elzendaal, het laatste diensttijdoverzicht staat in bijlage 20 van het nieuwe schoolplan.

 

1 juni; de vloeren van de hele school zijn schoongemaakt en zo mogelijk in de was gezet, BEHALVE van de Cillershoekstraat en de lokalen van Astrid en Maartje, die gebeuren in de zomervakantie.

 

28 mei; in Banenkrant.PDF kun je lezen hoe de procedure aanstelling Ouderconsulent verloopt.

Donderdag in de vakantie zijn de sollicitatiegesprekken. Stoffel en Anneke (MR) verzorgen deze voor onze school. Er zijn drie sollicitanten: Nursel, Ümüs en Havva. Zodra er nieuws over is, lees je dat hier. De gesprekken hebben plaatsgevonden en we hebben geëvalueerd, het plaatsingsbureau gaat er enkele weken over doen om de puzzel van de hele stad (ID-ers en scholen) te leggen. Dus even geduld over de uitslag. Na afloop van de drie gesprekken hebben we de competenties van de gesprekspartners ingevuld. Daarbij is aangegeven dat op basis van deze gesprekken onze voorkeur uitgaat naar Nursel, met op de tweede plaats Ümüs.

 

24 mei; Angela heeft gebeld, zie je mail (het bericht van Jop en de daarop volgende)

 

23 mei; maandag in de vakantie worden de amandelen van Maartje geknipt, we wensen haar sterkte!

 

23 mei; binnenkort krijg je een overzichtje met onze kruisjes en enkele lege vakjes, hier is het dan, bijlage 43 van het SchoolPlan

 

23 mei; waarschijnlijk wordt de oude olietank die onder het plein bij het fietsenhok in de buurt ligt in de vakantie verwijderd.

 

23 mei; (herhaling) in de meivakantie worden waarschijnlijk (een deel van) alle linoleumvloeren in de was gezet en de vloerbedekking gereinigd. Je hoeft niets zelf te doen, behalve je klas zoveel mogelijk op te ruimen. De schoonmakers zetten alles eruit en weer terug. Het is niet zeker of de hele school wordt gedaan, de rest volgt dan in de zomervakantie.

 

23 mei; groep 3 start in augustus met een compleet vernieuwd Veilig Leren Lezen, deze week is de aanschaf ervan in gang gezet.

 

23 mei; WoordenSTART thema 5: 'Op vakantie' is in aantocht voor groep ABCDE, deel 4 "Tom is ziek" doet het ook. Zie je het niet ? Vraag Yuri.

 

23 mei; de medezeggenschapsraad heeft 22 mei vergaderd: de MR is voor een veilige school met tevreden ouders en collega’s en wil weten wat hen bezighoudt.

 

22 mei; bericht van de Elzendaal: Volledigheidshalve wijzen wij u erop dat het salaris op woensdag 24 mei a.s. wordt gestort. Gelieve dit aan uw personeelsleden mee te delen. Hierbij dus

 

20 mei; Stoffel heeft Angela een kort sms-je gestuurd. Haar reactie staat op je mail.

 

18 mei; in de Jaarplanning (zie hierboven) staat geschreven wat Hinke en Victor dinsdag gaan doen. Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat kinderen dat niet weten.

 

18 mei; a.s. maandagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur gaan we met ouders lunchen. Iedereen die er zin en tijd heeft is van harte welkom, aldus Keziban.

 

18 mei; de meeste bestellingen zijn binnen, geweldig !

 

18 mei; op 31 mei wordt het voetbalveldje bij de open plek in de Wevershoekstraat geopend met een toernooi. Het is dan vakantie. Arie, de opbouwwerker, heeft toestemming in de midden-bovenbouw formulieren uit te delen om voetbalploegjes samen te stellen. Dus graag uitdelen en strookjes voor Arie verzamelen. Zie het mailtje op het prikbord !

 

14 mei; het nieuwe college van Rotterdam is in de lucht. Vier goede bekenden van school zijn wethouder geworden.

 

14 mei; de server waarop de site staat, werkt weer na een week van pech, je ziet het. Af en toe zijn we afhankelijk van de techniek. Er is nog geen nieuw wachtwoord, de storing zat op de server die de site op internet brengt.

 

13 mei; de SCOL is helemaal geüpdate, alle leerlingenmutaties zijn verwerkt. Het is de bedoeling dat de SCOL deze week wordt ingevuld. Vragen stellen kan aan Angelique en Wilma.

 

12 mei; de werkweek in het komend schooljaar is van 11 t/m 14 september in Baarn.

 

11 mei; ga eens na of je je functioneringsverslag hebt ingeleverd, of je je POP-lijstje hebt afgegeven bij Ineke bij het gesprek (of erna). In je postvak zit een nascholingsformulier, zodat je het tijdpad Leerkrachtvaardigheden mooi kunt bijbenen. Binnenkort krijg je een overzichtje met onze kruisjes en enkele lege vakjes.

 

11 mei; op 8 mei is Wouter Bastiaan geboren, de zoon van Lucine en Bas, broertje van Casper. Hij weegt 3460 gram, kaartje op het prikbord !

 

11 mei; Ineke werkt af en toe thuis, ze heeft enorme last van haar rug bij vlagen. Zij zal zelf vertellen over haar komende operatie. Op essentiële momenten is zij aanwezig en thuis volgt zij alles op de digitale voet. Ellie staat ook een operatie te wachten. We vragen een ieder hiermee rekening te houden en zaken zo te regelen dat deze collega's niet zwaarder belast worden dan nodig.

 

11 mei; geef je punten over de ontruiming door aan Jop svp, dinsdag in de teamvergadering besteden we er nog even net zoveel tijd aan als dit evenement duurde.

 

11 mei; het Grote-vakantievrijvragen is weer begonnen. We laten ouders eerst het officiële formulier invullen en daarna schrijven we op de achterkant GEEN toestemming met de volgende tekst als toelichting:
De leerplichtwet is duidelijk over verlof. De minister, de volksvertegenwoordiging en het gemeentebestuur willen géén schooluitval om de leerling zo goed mogelijke kansen te geven. Onze school ondersteunt dit beleid en werkt tot op de laatste dag aan rekenen, taal, wereldoriëntatie en sociale vaardigheden. Dit alles in het belang van uw kind. Daarom is besloten dat aan alle ouders die een verzoek indienen dit verlof wordt geweigerd. Zes weken vakantie is voldoende voor ieder kind.
Dit om naar iedereen eerlijk en duidelijk te zijn. Ter kennisname.
 

8 mei; Stoffel is maandagmorgen naar het ministerie van VROM om bevraagd te worden op het onderwerp Wonen & Migratie, ter voorbereiding van een beleidsbrief aan de Kamer.

 

6 mei; op last van de brandweer is de BHV-commissie een ontruimingsoefening aan het voorbereiden voor het hoofdgebouw. Binnenkort meer info via de mail.

 

2 mei; just for fun, bezoek de site van Lilian en beleef een stukje schoolreis:

http://members.lycos.nl/juflilian/verhalen.htm

 

2 mei; de week na de meivakantie is er SIB-intervisie. Hierover het volgende:

Voorstel: In het nadenken over feesten en de lopende voorbereidingen van het Paasfeest werd een aantal keer een opmerking gemaakt die te denken gaf in de richting van:

"hoe komt dit soort feesten (zoals Pasen) over in het hoofd/hart van de niet-christelijke/anders-gelovige leerlingen".

We gaan terugblikken op het vieren van Pasen en voeren met elkaar in de intervisiegroep een gesprek over specifiek die vraag.

De opbrengsten per groepje graag weer in een kort verslag. Met het verslag van de studiedag en de opbrengsten van de intervisiegesprekken gaan we dan later weer verder in gesprek met de identiteitsgroep (19 mei), op weg naar de studiemiddag van 20 juni.
 

28 april; de vacaturekrant Ouderconsulent is gevonden en ligt op de koffietafel. Onze school staat er ook in vermeld (we hebben een vacature Ouderconsulent, maar je moet solliciteren bij United Restart BV; brieven moeten uiterlijk 6 mei binnen zijn). Onze ID-ers krijgen de krant thuis, maar kunnen hem eventueel nu op school ophalen (er liggen er 5).

 

28 april; bij de Jaarbestelling worden potloden, papier, pennen, klei en puntenslijpers e.d. centraal besteld. Die hoef je niet apart te vermelden. Zie verder het papier in je postvak.

 

28 april; het schooltuinrooster, het zwemrooster en de gymdagen zijn hetzelfde voor komend schooljaar, binnen die tijden kan wel geschoven worden. Laat het weten als je dat wil.

 

28 april; het koffiezetapparaat gaat in de vakantie een weekje bij de leverancier logeren om een studie te ondergaan betreffende de spontane lekkages.

 

28 april; Keziban werkt na de vakantie niet meer op de vrijdag, ze werkt dan op de dagen maandag, dinsdag en donderdag

 

28 april; Nursel en Ümüs volgen gisteren en vandaag informatiebijeenkomsten bij de politie i.v.m. een mogelijke baan bij die organisatie.

 

26 april; via je mail krijg je een nieuw wachtwoord voor het personeelsdeel van de Akkersite, zodra je dat hebt zal het een dag later in gebruik zijn.

 

26 april; via Teaminformatie/Nieuws kun je een discussie volgen over afhakende allochtone pabostudenten, met een stuk van Lucine.

 

26 april; de schoolreis is prima verlopen

 

25 april; de MR heeft een enquête uitgedeeld, gaarne je medewerking.

 

25 april; Maggie uit groep 6 was vandaag weer op school na een afwezigheid wegens meningitis oftewel hersenvliesontsteking. Jop vond haar levenslustig. Maggie was ook bij de schoolreis !

 

25 april; Sehriban gaat therapeutisch mee op schoolreis

 

25 april; de klassenverdeling vind je hier:

http://www.cbsdeakker.nl/Geel_Boek/GBoek/Klassenverdeling.htm

 

24 april; bericht van de MR:

De stijd is gestreden en de stemmen zijn geteld.
Na een week verkiezingen voor de oudergeleding van de medezeggenschapsraad volgt hier de uitslag
Gina Alblas (moeder van Deborah uit groep 2d en Suzanne uit groep 1 B) met 6 stemmen
Cynthia Knulst (moeder van Destany v. Hetten uit 2 E) met 12 stemmen
En de winnaar is (tromgeroffel):
Zolikha Elouakiki (moeder van Samia uit groep 6a en Ikram Benkhasi uit groep 1 b) met 29 stemmen
Hieruit kun je concluderen dat maar 49 mensen van hun kiesrecht gebruik hebben gemaakt.
Met ingang van vandaag neemt Zolika deel aan de vergaderingen van de Medezeggenschapsraad.
 

19 april; alle kinderen uit groep 5 zwemmen nu in het diepe !

 

19 april; Victor verzamelt alle muziekinstrumenten (heb je er nog in je klas, geef ze dan even af), hij zoekt een goede plaats om ze op te hangen/op te bergen. We denken aan een zichtbare plaats, want wanneer je ze ziet, gebruik je ze eerder.

 

18 april; deze week is er stemmen voor de MR (bij Victor of Nelleke) en schoolfotoverkoop in de aula.

 

18 april; hedenmiddag is 't Molentje begonnen in hun nieuwe lokaal in onze school, met een peutergroep op de middag.

 

18 april; de Teamvergadering van vandaag is verzet naar komende week. Daar waren enkele aanleidingen voor, een ervan was de afwezigheid van 5 teamleden wegens verschillende redenen.

 

12 april; wat gebeurt er bij de voordeur ? De architect heeft een impressie gemaakt. Lees eerdere mededeling 22 maart. Hier de impressie

 

 

 

12 april; het draaiboek schoolreis is ook digitaal beschikbaar.

 

7 april: overzicht tevredenheidspeiling van 22 PCBO-scholen. Onze school is nummer 17 uit de grafiek. 3,78 was onze ruwe score. De gemiddelde schoolscores liggen tussen 3.30 en 3.99. De stippellijn geeft de gemiddelde score van de 22 scholen aan (3,67). 9 scholen behaalden een hoger dan gemiddelde score, 5 scholen scoorden op of dicht bij het gemiddelde en 8 scholen scoorden duidelijk onder het gemiddelde. Zie meer in het document dat je kunt vinden (alleen binnen school) op Nieuws.

 

                      

                        Grafiek 2.3.1. De ruwe scores van 22 scholen.

 

De ruwe scores kennen bij de ASI de volgende interpretatie:

Van 1,00 – 1,50                      beslist ontevreden

Van 1,50 – 2,50                      ontevreden

Van 2,50 – 3,50                      noch tevreden noch ontevreden

Van 3,50 – 4,50                      tevreden

Van 4,50 – 5,00                      beslist tevreden

 

6 april; Nelly is toegetreden tot de sportdagcommissie.

 

4 april; op 10 en 11 april gebruikt Anneke het oventje bij de RT. Toch niet.

 

4 april; 19 april neemt Bianca (CW & thuiskamer) afscheid van de Millinxbuurt. Ze heeft een andere baan. Ze gaat in Afrika werken in en tentenkamp waar ook toeristen komen. Het afscheid is voor de kinderen ’s middags, voor volwassenen van 17.00-19.00 in het MillinxParkhuis.
De nieuwe medewerkster heet Ine van Zon. Echt een leuk enthousiast mens, aldus Bianca. Zij neemt de taken over.
 

4 april; Daar de sportdagcommissie bovenbouw wat mager is bemand, zoekt zij een enthousiaste leerkracht om het team te versterken. De vergaderingen vinden plaats op vrijdagen om 12.30 uur.
Heb je interesse meld je dan aan bij ondergetekende.
Wilma, namens de sportdagcommissie.
 

31 maart; de agenda voor de studiemiddag van aanstaande donderdag staat op je mail, het is niet de bedoeling dat studenten deze middag meedraaien. Heb je nog vragen hierover, stel ze aan de SIB-groepsleden. We beginnen de studiemiddag om 12.20 uur met een lunch van....

 

31 maart; de Jaarlijkse Vragenlijst Primair Onderwijs van de Inspectie is met hulp van de beide IB-ers zeer vlot ingevuld en verzonden naar de Inspectie, bericht volgt wanneer er een reactie terugkomt. Bedankt !

 

27 maart; vandaag is een familielid van Chantal en Stief getoetst. Hij is nieuw bij oma in huis. Uit de toets kwam dat hij in Prisma hoort, dus hebben wij oma doorverwezen naar JOS. De jongen komt niet bij ons op school, hij wordt binnenkort 8 jaar.

 

26 maart; binnenkort komen er MR-verkiezingen voor de oudergeleding, er zijn  nu twee ouders lid en een derde mag toetreden. Er zijn drie kandidaten, deze presenteren zich op 5 april in Akkernieuws met hun verkiezingsprogramma. Op 19 t/m 21 april kunnen ouders stemmen.

 

24 maart; Leerplicht heeft het boetekleed aangetrokken over de publicatie van cijfers over onze school in het AD/RD, deze kwamen uit een jaarverslag en een journalist snapte niet het verschil tussen verzuim en spijbelen. Het was een goed gesprek, leerplicht is juist blij dat wij ons aan de wet houden en zoveel meldingen doen, dat is juist de bedoeling. We kregen daar weer complimenten voor.

 

24 maart; de brandweer kwam gisteren de school inspecteren en constateerde twee problemen: de ontruimingsoefening en de ontruimingsinstallatie in de Millinxstraat zijn verouderd. Actie volgt, verder had de inspecteur niets dan complimenten over de school en wat hij zag. ("dat maak ik wel eens anders mee")

 

22 maart; deze week zijn er werkzaamheden begonnen aan de portiek bij de voordeur. De architect maakte een ontwerp dat buurtpost, school en Millinxparkhuis met elkaar verbindt. Dit idee en de sponsoring ervan ontsproot aan enkele Deelgemeente-brains en is al meer dan een jaar aan het reizen tussen verschillende bureaus. Nu wordt het werkelijkheid.

 

22 maart; Stoffel gaat woensdag praten op uitnodiging van Leerplicht, op de Blaak, over de mededeling van 16 maart. Angelique ging ook mee.

 

22 maart; Corrie heeft een familielijst gemaakt, zodat je in één oogopslag kunt zien welke gezinnen bij elkaar horen. Hij zit in de gele map bij de telefoon boven en hij ligt in de Cillershoek.

 

16 maart; uit de krant (AD Rotterdams Dagblad), een artikel over leerplicht. Daarin een lijstje met de top 5 basisscholen met de meeste spijbelaars; op nummer 2 CBS De Akker, met 9,9 %

Nog onduidelijk wat dat betekent, in ieder geval staat vast dat wij op één Rotterdamse school na (Mr Van Eijk, IJsselmonde)  het meeste verzuim melden aan leerplicht.

 

16 maart; Lotte heeft afscheid genomen en Armine, de assistente van Rachel ook.

 

16 maart; alle agenda's en notulen van vergaderingen kun je vinden op de Y-schijf.

 

15 maart; vrijdagmorgen is er een ontbijt voor ouders van de Taakgroep Ouderbetrokkenheid.

Wil je proberen Akkernieuws donderdag uit te delen svp.

 

11 maart; Lotte heeft helaas niet genoeg punten bij haar Pabo-studie gehaald om haar LIO (bij Victor) te starten. We  nemen binnenkort afscheid van haar, waarschijnlijk doet ze volgend jaar haar LIO nog (elders).

 

10 maart: Ps zaterdag in de ochtend tot met drie uur in de middag. Is de server niet toegankelijk wegens onderhoud aan de d-drive. Advies van symantec wegens te langzaam backup van deze drive.

 

6 maart; de score van de Cito-eindtoets is binnen, we kunnen erg trots zijn op 533,60 als gemiddelde, dat is nog nooit vertoond. Alle leerlingen scoorden voor hun doen goed, zie morgen het prikbord.

 

6 maart; op 16 maart is de 2e landelijke dag van de leerplicht, we zullen deze dag extra controleren op verzuim en eventueel nog aan iets actiefs meedoen op dit gebied.

 

5 maart; Het CED heeft workshops bewegen en realistisch rekenen voor leerkrachten in de onderbouw. (Folders zitten in je postvak). Bij deelname kun je het aanmeldingsformulier bij Angelique in postvak doen. Zij verzorgt de gezamenlijke inschrijving. Kosten worden vergoed uit de Nascholingspot.


5 maart; Urooj (spreek uit Aroedsj) Malik, studente Pedagogische wetenschappen, loopt 14 dagdelen, verspreid over het schooljaar stage bij Angelique. Zij heeft een protocol tot geheimhouding getekend. Haar werkzaamheden o.a. observeren van leerlingen, maken en uitvoeren van handelingsplannen, toetsen van leerlingen en bijwonen van diverse overleggen. Als je niet wilt dat ze bij een overleg is, kun je dat van tevoren aangeven. Met zeer grote trots stellen we vast dat zij als oud-leerlinge van De Akker veel verder springt dan onze stok lang is. Stageplaatsen als deze worden zelden aangenomen, maar deze wel !

5 maart; er zijn kleertjes voor Ko gemaakt door ouders o.l.v. Anneke. Ideeën voor themakleding aan Anneke mailen.
 

5 maart; Mirjam geeft aan dat er op 11 en 15 mei weer een Thor-korfbaltoernooi is. Een eventuele uitwijkdatum is op donderdag 18 mei. Ze gaat Alex vragen om hier in de gymlessen aandacht aan te besteden. Er komen 3 teams 5/6 komen en 2 teams 7/8. Cora bespreekt in de middenbouw hoeveel met hoeveel teams 3/4 we gaan meedoen.

 

3 maart; op 1 oktober hadden we 246 leerlingen, op 16 januari waren het er 242 en op 1 maart zijn het er 257. Het kan sneeuwen en smelten.

 

3 maart; Sehriban is ziek, het valt haar zwaar; iedereen de groeten van haar.

 

3 maart; er hangt een complete lijst met families die nog schoolgeld moeten betalen op het prikbord, je kan daar ook broertjes en zusjes op zien, er gaat gebeld worden om te vragen op de rapportenmiddag te betalen.

 

2 maart; het oude lokaal van Maartje is vandaag voorzien van nieuw linoleum.

 

2 maart; in Elzendaal-info een stuk over de kweekvijverpresentatie van Victor & Marloes.

Via Teaminformatie (alleen vanbinnen school of via Terminal Server) kun je zijn powerpointpresentatie zien en de formulieren downloaden.

 

2 maart; op 15 maart worden alle kinderen uit Rotterdam Zuid geboren in 1997 ingeënt tegen DTP en BMR in Sporthal Ahoy. Ze kregen thuis al een brief. Poster komt op de voordeur.

 

2 maart; Lilian neemt de taak van Pasen en Schoolkrant nu al over van Lucine.

 

27 februari; Najiha gaat assisteren bij Mirjam Z. Najiha valt in voor Sehriban die ziek is. Nursel is er weer !

 

24 februari; Lilian gaat over één maand het zwangerschapsverlof van Lucine invullen.

 

24 februari; Najiha begint maandag weer. Ze heeft iedere vrijdag tot april 2007 ouderschapsverlof. Ze start in de groep van Astrid, als vervangster van Nursel. Wanneer Nursel terugkomt, komt zij weer bij Astrid en maken we een nieuw plan. 

 

19 februari; vrijdag in de vakantie worden er werkzaamheden uitgevoerd in de school, de kachel brandt deze dag van 9.00 tot 16.00 uur, zoals eerder gemeld. Een deel van de vrijdag gaan de servers waarschijnlijk down vanwege werk in de kluis.

 

16 februari; het nieuwe pakket van Ambrasoft is gearriveerd. We zullen het op 10 maart installeren. Het overschrijft namelijk alle gegevens van Tafel Totaal, Rekensom en nog een paar programma's. Het gebruiksgemak is toegenomen, zo houdt het programma zelf het niveau van de leerling bij en biedt moeilijker sommen aan wanneer een bepaald (vooraf in te stellen) percentage sommen goed gemaakt is. Je kunt na 10 maart in Tafel Totaal zelf in het leerkrachtengedeelte aangeven welke tafels een leerling al beheerst. We wachten dus nog even met installeren, zodat je je kunt voorbereiden op de overstap. Er hoort een boek met uitleg bij het pakket, dat ligt in de koffiekamer.

WoordenSTART in de kleuterbouw verandert NIET (nu drie thema's, in april komt het vierde)

 

15 februari; er zijn nieuwe spellingregels die in september ingaan. Er is veel over te doen, bekijk ze eens.

 

15 februari; in twee bouwen is gesproken over schoolverzuim. Gaarne de volgende procedure volgen:

1. telefonische ziekmeldingen worden in het schrift geschreven
2. bij afwezigheid zonder ziekmelding van een leerling kun je als leerkracht zelf de vader/moeder proberen te bellen. 
3. Is een leerling langer dan drie dagen afwezig zonder ziekmelding, dan eerst zelf even bellen of langsgaan, heeft dit geen resultaat dán moet je het bij Angelique melden, dat kan via de mail. 
4. Is een leerling na ziekmelding langer dan een week afwezig dezelfde procedure volgen (eerst zelf bellen of langsgaan en dán Angelique melden). 
Stoffel en Ineke zijn ook aanspreekbaar bij twijfel of onregelmatigheden

 

14 februari; woensdag begint een nieuwe ICT-stagiaire bij ons, zijn naam is Yuri. We wensen hem een fijne tijd hier, hij komt de hele week tot de zomer. In het begin zal hij het even heel druk hebben, schrijf je wensen & klachten in de map.

 

14 februari; woensdagmiddag wordt de vloer bij Rachel gelegd, daarna zetten de mannen haar spullen zo goed mogelijk terug. Ze zetten ook de kasten van Mirjam Z (leeg) alvast boven. We verwachten dat Mirjam donderdag over kan en Maartje vrijdag. Iedereen die Rachel hielp vandaag: bedankt !

Vrijdag in de vakantie zal ten bate van enkele noeste werkers (timmerlui en computerboys, etc) de school warm gemaakt worden van 9.00 uur tot 16.00 uur.

De nieuwe vloeren hoeven niet in de was te worden gezet, zo'n laag zit er al op sinds de productie.

 

13 februari; na schooltijd was stoffel aanwezig bij het aanbieden van het Manifest van Rotterdam aan minister Donner, samen met andere schooldirecteuren.

 

13 februari; de vloer in het oude lokaal van Hinke is morgen klaar, om 11.45 uur komen er werkmannen het meubilair van Rachel compleet verhuizen naar dat lokaal, dan is woensdag of donderdag het lokaal van Rachel ook klaar. Je kunt dus dinsdag tussen de middag even aan Rachel vragen of zij je hulp kan gebruiken bij het inrichten.

 

11 februari; in de map Actualiteit op de Y-schijf staat de leerlingenprognose van de Gemeente voor alle scholen op Zuid.

 

10 februari; er zijn nieuwe Kerndoelen. Deze hangen op het prikbord, je kan ze lezen of kopiëren. Er wordt in het stuk duidelijk aangegeven wat de redenen voor nieuwe kerndoelen zijn en waar ze voor dienen.

 

10 februari; Hinke is verhuisd, verder is afgesproken:
maandag en dinsdag a.s. wordt de vloer van het oude lokaal van Hinke vervangen door een blauwe linoleumvloer, later komt Mirjam Z in dit lokaal met haar groep.
dinsdagmiddag komen er een stel werkmannen de spullen van Rachel oppakken en neerzetten in het oude lokaal van Hinke (op de nieuwe vloer). Na nog een paar dagen heeft Rachel ook een geheel nieuwe vloer van dezelfde kleur en kwaliteit.
De vloeren worden in de was gezet (nog afspreken) en Rachel wordt terugverhuisd.
In de vakantie worden diverse zaken opgehangen en opgeknapt.
Na of in de vakantie gaat de groep van Mirjam Z naar boven, verhuizing door werkmannen.
Na de vakantie krijgt het lokaal van Maartje een nieuwe vloer zodra dat leeg staat, zij verhuist naar het lokaal bij de voordeur.
1 april start de peuterspeelzaal, mogelijk eerder.
 

9 februari; morgen gaat Hinke verhuizen als stap één in de lokalenschwitch. In de vakantie komt de omtimmering en de vloerbedekking. Het lokaal van Maartje wordt ook compleet gedaan in blauw, dat weten we al. De rest van het stappenplan laat nog even op zich wachten tot volgende week. Je hoort ervan.

 

9 februari; vanavond zijn er werkzaamheden aan de server en kun je niet inloggen, wel op deze site, maar niet op je TS-werkblad. Morgen zie je, zo is de verwachting, een nieuw instrument in je mailbox.

 

8 februari; de SCOL is door iedereen ingevuld, de uitgeprinte groepsoverzichten zijn door de directie bekeken en overgedragen aan de IB-ers om ze in de volgende groepsbespreking te bespreken. Je kunt zelf die overzichten al zien door in te loggen bij de SCOL en te klikken op de knop met de drie poppetjes (groepsoverzicht) Daar zie je de acht verschillende competenties in kaart.

 

7 februari; vanmiddag is Stoffel geïnterviewd over de wijk door de EO, er is een project Verbeter de Buurt waarbij een aantal jongelui in deze wijk zijn komen wonen voor een paar maanden en tegelijk de opdracht hebben iets voor de buurt te doen. Uitzendingen in maart.

 

7 februari; de timmerman en de vloerbedekkingman hebben alle werkzaamheden opgenomen en in de planning gezet. 

 

22 januari; op maandag 6 februari zal Alexander niet aanwezig zijn wegens een MRI-scan van zijn knie.

 

3 februari; 't Molentje is zeer blij met het toegezegde lokaal. Op korte termijn kan er met acht dagdelen peuters gestart worden, dus waarschijnlijk in de tweede week na de voorjaarsvakantie. In de eerste week na de voorjaarsvakantie zal men aldaar inrichten. Leidsters en meubilair zijn op korte termijn beschikbaar.

Er komt binnenkort een stappenplan, wanneer er afspraken zijn gemaakt met de werklui. In grote lijnen zal dat zo zijn: Hinke gaat vrijdag 10 februari naar haar nieuwe lokaal. Haar nieuwe bord wordt verplaatst en het Prismabord wordt afgevoerd. Het lege lokaal van Hinke zal vervolgens -evenals het lokaal van Rachel en het halve lokaal van de peuters- bekleed worden met blauw linoleum. Bij Mirjam Z en bij de peuters komt omtimmering van de verwarming, zoals in de andere lokalen. De meeste borden van Maartje blijven achter voor de peuters en Maartje krijgt andere kleuter- en prikborden. Het meeste werk zal worden uitgevoerd in de voorjaarsvakantie. In de bibliotheek komt een instructietafel voor de RT van Audrey/Wilma.

 

3 februari; alles is weer up, behalve de printers, daar komt Nashuatec naar kijken. De kachel in de Cillershoekstraat is niet 100% in orde is het vermoeden.

 

2 februari; door een stroomstoring in Rotterdam-Zuid zitten bijna 1000 huishoudens zonder electriciteit. 
De storing onstond volgens energieleverencier Eneco rond 16.30 uur door een defecte kabel ter hoogte van de Putselaan. Medewerkers van Eneco zijn ter plaatse om de storing te verhelpen.
Eneco denkt de storing in de loop van de avond te hebben verholpen.

De mailserver is daarom down

 

30 januari; op 7 maart komt de evaluatie van het beleid aan de orde. Je ontving de cijfers al per mail.

 

30 januari; de ICT-groep verwacht dat de klassenassistentes en onderwijsassistentes (niet de stagiaires) meedoen met de computerlesvergadering van 7 februari a.s.

 

28 januari; weer twee artikelen in http://www.roplein.nl/met een Akker-accent. Valt het onszelf niet zo op wat Onderwijskansen doet en gedaan heeft, anderen zeker wél.

 

28 januari; wat graaft men toch op het schoolplein ? Deze week was men naarstig op zoek naar de olietank die daar volgens oude gegevens ligt. Geen oud-collega kon het ons meer vertellen, maar na het blootleggen van de ontluchtingspijp is de tank bij de tweede expeditie gevonden. Deze actie heeft te maken met wetgeving van VROM: alle oude tanks de wereld uit.

 

28 januari; Ellie nam en neemt een aantal middagen ADV, mede in verband met haar drukte thuis.

 

28 januari; in navolging van de tandartsbrievenactie (zie mededeling van 18 jan) verscheen gisteren de tandartsbus weer voor de rest van de gebittencontroleronde. Ze zal nog terugkomen op 6, 7 en 8 februari, behandeling of controle vindt dan of weer later plaats tot iedereen aan de beurt is geweest

 

28 januari; Ellie komt de groepen 3 t/m 8 langs voor de jaarlijkse telling van de zwemdiploma's i.v.m. de evaluatie en aanvraag zwemonderwijs 2005/2006/2007 van de Gemeente.

 

26 januari; de schoolreiscommissie is bij elkaar geweest. Een financieel knelpunt is al opgelost. Niet helemaal los hiervan roepen we de groepsleerkrachten op mee te helpen de ouderbijdrage te innen. Een nieuw overzicht vind je in je postvak. Ieder jaar lukt het iedereen mee te nemen op schoolreis, we hopen dat het dit jaar ook weer lukt.

 

26 januari; Nelli Cooman wordt vervangen door Marcel Baars, hij komt binnenkort langs.

 

26 januari; Audrey gaat maandag 30 januari voor halve dagen weer beginnen. Haar omstandigheden zijn bij de directie bekend.

 

25 januari; Joyce heeft ADV, Lilian valt in; Cora ADV, Keziban valt in, want Audrey is afwezig; Astrid heeft ADV, Ümüs en Armine draaien haar groep, want Nursel is ziek; Maartje heeft een studiedag PCBO, Maronela valt in. Hinke en Stoffel hebben ook ADV. Met dank aan allen die dit mogelijk maken.

 

24 januari; de MR draait al weer enige tijd op volle toeren en dat bevalt de leden van de MR prima.
Volgens het reglement is het echter zo dat elk jaar 1 derde van de raad zich terug zal moeten trekken
of zich verkiesbaar moet stellen om zo ook anderen de kans te geven deel te nemen aan de medezeggenschapsraad. Binnenkort ontvang je van de MR een mailtje met de vraag of je verkiesbaar wilt stellen. Denk er alvast over na.
 

22 januari; de vader van Audrey is plotseling overleden en wordt maandag gecremeerd. Dit is vrijdag bij de weeksluiting meegedeeld. Audrey is maandag en dinsdag afwezig.

 

20 januari; niet verder vertellen, maar er zijn enkele muizen in school. Maak je prullenbak goed leeg svp en zorg dat ze geen eten kunnen vinden. We werken aan hun verhuizing.

 

19 januari; op de server, F:\Definitieve collectie\2005-2006\Bezoek CDA (114) kun je visueel verslag zien van de ontvangst van het CDA op 14 januari in het Millinxparkhuis. Ahmed uit 7A wist zelfs de handtekening van de premier te scoren. Via internet kijken gaat vrij traag, op school vlotter.

 

19 januari; op vrijdag 20 januari kun je in de middagpauze bij Corrie je parkeerkaart 2005 inruilen tegen de parkeerpas die nu langere tijd zal meegaan. Plak die dan direct in je auto, een plakhoesje zit erbij. Ook ontvang je een uitgebreide instructie op schrift, waarvan je het hoofdstukje Het gebruik van het vergunningsbewijs even moet lezen. Maandag kun je ook ruilen ! Onze werkgever betaalt precies 4412,64 Euri voor deze activiteit (niet uit 't schoolbudget).

 

18 januari; de stage van Dennis en Ömer loopt ten einde, ze zijn klaar met hun uren en verslag en kregen een voldoende beoordeling, ze komen in de loop van donderdag even bij je langs, want een centrale uitzwaai zit er niet in. Zo mogelijk komt er opvolging, zodra weer iemand een stageplek zoekt.

 

18 januari; de actie met de schooltandartsformulieren was een ongekend succes, zo'n 30 aanmeldingen zijn binnen. Namens de tandarts bedankt. Poets goed en snoep een appel.

 

18 januari; op 2 februari loopt Cok Bakker weer een dag mee op onze school.

 

18 januari; er staan 25 kinderen van 2 of 3 jaar op de wachtlijst van de Voorschool (onze Voorschool), en Charlois Welzijn is voor 't Molentje op zoek naar een ruimte. We hebben in overleg met Angelique haar lokaal aangeboden, Angelique zou naar de bibliotheek kunnen verhuizen. Het lokaal is gisteren opgemeten, eigenlijk te klein en men zoekt nu een oplossing om er toch in te kunnen of een alternatief.

Het Millinxparkhuis zit vol. Gezien de effecten van de Voorschool vinden we het belangrijk dat deze kinderen naar school kunnen.

 

13 januari; schoonmaakster Bita is drie weken op vakantie naar Suriname, invaller Jacques kennen we al en staat bekend om zijn goede werken. Noteer klachten in de map.

 

10 januari; aanstaande zaterdag bezoekt een CDA-delegatie het Millinxparkhuis om te horen hoe het in de buurt gaat. Geluk, Bolsius, Balkenende, Ferrier, De Vries, e.a zullen erbij zijn. Diverse mensen uit de buurt en van de school zullen meepraten.

 

9 januari; zeer veel ouders vroegen vandaag vrij voor hun kids i.v.m. het offerfeest. Wij hebben allen één dag toegezegd. Wanneer men meer neemt, moet je dat even melden. De familie Özturk kreeg wel twee dagen, zij gaan ver weg bij familie 't feest vieren.

 

7 januari; dinsdag vergaderen drie Taakgroepen met Herman, zie de jaarplanning. De opdracht is: 

1. Voorbereiden van het Taakgroeppunt op de agenda van 17 januari, 2. Stand van zaken en 3. Keuze speerpunt(en).

 

7 januari; Tamara en Patrick Martien zijn naar Curaçao en komen de 20ste terug.

 

7 januari; zaterdag, eind van de middag, is de server weer op gang gekomen. Ook de mail van de afgelopen periode komt weer door. Hij zat stampvol met virussen. Wegens virusonderhoud waren de Akkerserver en de mailserver buiten werking. Excuus van de technici.

 

4 januari; een goed jaar toegewenst ! Alles mededelingen van vorig jaar staan hierboven onder 2005