Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team  2018    laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

30 december; alles is in orde op school. Het hek van het tulpplein stond open en is krom. Nu op slot voor het eindejaarsgebeuren. Het klemt (vorige week was helemaal nagekeken en opnieuw afgesteld).

 

21 december; er is € 509,52 opgehaald voor het Familiehuis, Gerry heeft het geld vanmiddag bij de ING gebracht. Dat is een heel mooi bedrag. Vergelijk voorafgaande jaren:

2017 Pakketten Voedselbank en Orkaanschade Sint Maarten € 488,48

2016 Gereedschap voor boeren en boerinnen in Uganda € 503,28

2015 Cliniclowns € 263,06

2014 „Brandhout" voorarme mensen in Moldavië € 332,00

2013 Schoon drinkwater voor mensen in Syrië (Rode Kruis) € 559,91

2012 Aktie "Afgedragen" Stichting Casa des Alfarero € 392,12

2011 Sam Medic Mozambique, tandenborstels en tandpasta € 331,17

2010 Unicef, inentingen, potloden/schriften en voetballen € 298,00

2009 Liliane fonds, rolstoel voor Alegandro € 415,14

2008 Lichtjes voor Sophia (kinderziekenhuis) € 500,93

2007 Weeshuis in Samrong, Cambodja € 420,45

2006 Oxfam,geit € 495,79

21 december; de Jaarafsluiting staat compleet als bijlage 91 in L:\Algemeen\Bijlagen

 

21 december; In de plaats van Kim gaat Muriël werken, haar Bapo wordt ingevuld op vrijdag door Zekavet na de voorjaarsvakantie.
In de plaats van Ansjel gaat Mirjam samenwerken met een nieuwe collega die gisteren is aangenomen, zij heet Corina, zij stapt over van de Schreuderschool ZML. Mirjam en Corina hebben al overlegd over hun werkdagen. Corina werkt 3 dagen. Zij begint na de Voorjaarsvakantie en tot die tijd werkt Mirjam samen met Zekavet.
Maronela blijft de donderdag en vrijdag in groep 7 draaien, zolang we daar nog niemand voor gevonden hebben. Er staat ook een vacature Onderwijsassistent bovenbouw open om extra ondersteuning voor leerlingen met een eigen leerlijn (o.a.) te organiseren. Dan is de formatiekoek wel helemaal op, en zijn ook de middelen voor werkdrukverlaging ruimschoots ingezet.

 

20 december; ruim s.v.p. je klas goed op, eindtijd is 13.00 uur, help elkaar met opruimen.

 

19 december; morgen de poetslessen in de Jaarplanning, 19/2, 5/3 en 14/3

 

19 december; voor iedere stagiair die permanent aan een groep is verbonden, is er een klein Kerstpresentje/bedankje in kantoor. Je kunt het ophalen en uitreiken.

 

18 december; Kim is ziek, morgen ook.

 

18 december; Jacqueline wordt aanspreekpunt voor praktische zaken in de sGravendeel. IB en directie zal (nog) vaker daar aanwezig zijn, het rooster volgt.

 

18 december; update lijst Gele Kaarten (TOS):

ontvangen:

Op 7 september, Erik Mocek, groep 6A, te heftig reageren naar medeleerling in de pauze.

Op 1 oktober Anir Bentaifour, groep 8, te bijdehand bij de TOS

Op 2 oktober Aniel Steba; groep 8, te bijdehand bij de TOS

Op 5 en 9 oktober Aymen el Kandoussi, groep 6A, verkeerd gedrag en ruzie. Actie:

tot de herfstvakantie binnen tijdens TOS

Op 9 oktober, Bodhi Hempel, groep 6A, waarschuwingen TOS negeren en duwen en trekken

Op 5 oktober Berkay Kurt, groep 6A, te heftig reageren

Op 8 november Bodhi Hempel, groep 6A niet goed reageren bij TOS

Op 12 november Tarik Chnaif, groep 7A, niet goed reageren bij TOS

Op 12 november Enes Güler, groep 7A, niet goed reageren bij TOS

Op 14 december; Selma van Santen, groep 6A, plantjes plukken in het park tijdens TOS

 

Nog te ontvangen:

1 van Fruzina

 

17 december; de vuurwerkbrillen kunnen in de groepen 1 en 2 uitgedeeld worden. Er zijn nog brillen in kantoor voor leerlingen die er eentje willen, zolang de voorraad strekt.

 

16 december; Maria is er morgen weer.

 

16 december; graag alle bonnetjes van Kerst (en Sint) in mijn postvak, vrijdag gaan we de kas van december afronden.

 

14 december; het PCBO wil graag alle kennis delen en heeft sinds kort een kenniscentrum. Dit is digitaal te bereiken. Log in op intranet van het PCBO (startpagina Personeel op het bewegende PCBO-logo klikken bovenin), dan zie je op de PCBO-intranetbladzijde aan de rechtkant de applicatie Kenniscentrum.

 

14 december; volgende week donderdag vieren we met alle kinderen Kerst. Een deel is de Kerstmaaltijd, een ander deel is de viering. Het Kerstverhaal staat daarbij centraal. Stoffel en Nicolet ontvangen graag je liturgie of Powerpoint uit belangstelling. We hebben al heel mooie vieringen ontvangen, bedankt.

 

14 december; 12 december; probeer op je absentenlijst goed de afwezigheid van een leerling aan te geven, eventueel met een opmerking onderaan het overzicht. Er is één leerling toestemming gegeven de Kerstvakantie te verlengen wegens een bruiloft. Alle andere gevallen van vertrek zijn Ongeoorloofd.

Wanneer een leerling niet ziek gemeld wordt schrijf je ongeoorloofd op. Wanneer een kind de volgende dag gebracht wordt en ouders zeggen dan dat hij/zij gisteren ziek was maak je van dat ongeoorloofd ‘ziek’ en je spreekt ouders aan om de volgende keer ziek te melden op de dag dat hun kind ziek thuisblijft. Verzuim en te laat komen is een probleem, we spreken ouders steeds vaker hierop aan met behulp van de absentielijsten. Wanneer je last heb van hardnekkige problemen, mag je ons mailen.

 

12 december; Ellie is er gelukkig weer na twee dagen ziekte, ze is nog niet helemaal fit. Beterschap.

 

12 december; morgen gaat de rode brief over het Kerstfeest mee en is er een laatste Akkernieuws van 2018, met een Kerstkaart er aan vast. Graag meegeven.

 

6 december; er staan nu vier vacatures op de site van de school.

 

6 december; Stoffel zit in de mailgroepen Personeel, Middenbouw, Bovenbouw, Staf, Kleuterbouw, Peuterbouw en BHV. Dit omdat hij beheerder is. Wil je mail sturen, maar niet aan mij, maak dan een mail, klik op het plusje in de adresbalk om de lijst uit te vouwen en haal me dan weg bij de adressen.

 

6 december; al onze Kerstliedjes staan verzameld in M:\Muziek\Bijbelse liederen\Kerst

 

5 december; graag zakken afval zoveel mogelijk in de ondergrondse container op de hoek van de straat.

 

5 december; de schoolkachel is hoger gezet, vooral in de ouderkamer was het te koud. Regel zelf met de thermostaatknoppen de gewenst temperatuur in je lokaal. Op de maandag begint de kachel een uur vroeger en bemerkten we ook een verbetering.

 

5 december; de komende dagen wordt er gewerkt aan de telefoonmast op de school, met behulp van een grote kraan. Er zijn afspraken gemaakt over de veiligheid. Ik had van tevoren niet ingeschat dat dit zo zou uitpakken, de kraan zou om de hoek staan, enz. Op 5 december wordt het laatste werk gedaan.

Excuus voor de overlast (kleuters moesten drie dagen op een ander plein spelen), we zullen het volgende keer in een vakantie plannen.

 

29 november; Corine zal maandag niet aanwezig zijn vanwege de uitvaart van haar schoonvader.

 

29 november; Ansjel gaat morgen in haar groep vertellen dat ze naar de Elout-overburen overstapt. Ze kan dan ook vertellen dat maandag een nieuwe juf in de groep bij Mirjam meedraait. Deze juf is afgelopen maandag door de sollicitatiecommissie voorgedragen aan het bestuur. Haar naam is Muríël Rusland en zij is een ervaren juf (middenbouw). Dinsdag zal zij de groep alleen draaien, dan is Ansjel afwezig wegens ouderschapsverlof-extra. De taken van Muriël worden besproken in de staf, zij werkt fulltime en heeft Bapo.

 

29 november; Anika is ziek naar huis, dank voor iedereen die helpt met de opvang van de groep.

 

28 november; in L:\Algemeen\Bijlagen bij nummer 84 kun je de lijst inzien van de 156 leerlingen die een Squla-code hebben ontvangen. Gisteren kwamen er weer verzoeken binnen. Top!

 

28 november; in de zomervakantie zullen alle toiletgroepen in de sGravendeel gerenoveerd worden.

Ik zal nog met Kim overleggen over eventuele wensen. Ook het juffentoilet valt daaronder. Er is ook een plan een grote kast te maken in een van de nissen om bijvoorbeeld TOS-materiaal in op te slaan.

Nadere uitwerking volgt.

 

28 november; op 5 december is er geen bieb vanwege de Sintochtend.

 

27 november; de schoonvader van Corine is overleden, we wensen haar en haar familie sterkte.

 

27 november; met de rapportenavond eten we altijd half zes en we wachten op elkaar tot half acht.

De directie wacht tot en met het laatste gesprek is afgerond.

 

27 november; herhaling, de Lief & Leedpot is al aardig gevuld, tweederde van de collega's hebben het geregeld, maar nog niet iedereen is over de brug. Wil je je lief en leed (€5,-) overmaken naar school dan mag dat ook, we zorgen dat het in de juiste pot komt.

De school heeft een nieuw gironummer. Het nieuwe (IBAN) gironummer van de school is
NL23 ABNA 0810 2092 33   Bedankt iedereen die al betaalde.

 

26 november; is de Pluspuntsoftware opvallend traag of is alles beter sinds Ziggo weer werkt ? Graag feedback.

 

26 november; Anika is er weer, Maronela valt nog twee middagen in en dan heeft Anika haar energie terug.

 

26 november; 1C wordt voorzien van nieuw meubilair, Ellie loopt alles na, er kunnen nieuwe onderdelen zoals laatjes, zittingen en tafelbladen besteld worden. De vertegenwoordigster was vol van complimenten over hoe alles er na jaren nog uit ziet, dus bij deze doorgegeven.

 

26 november; oude rapporten niet weggooien, maar inleveren bij Corrie, wij archiveren deze bij het dossier voor een jaar of 5.

 

26 november; kijk nog even goed naar onze mooie kersenbomen op het tulpplein. Ze gaan niet weg, maar worden wel stevig aangepakt, zodat de kersenoogst beperkt blijft de komende jaren.

 

23 november; Audrey ziek, Zekavet ziek, Anika ziek, Arno verlof. Toch is het meeste gelukt door veel collegiale hulp. Bedankt, fijn weekend. Er vinden gesprekken plaats met een enkele sollicitant.

 

22 november; onze ICT-meester Jaime heeft tijd om je te helpen bij computerklussen, ook wel om leerlingen te helpen bij het leren omgaan met de PC of een programma. Vraag hem.

 

22 november; morgen krijg je herinneringsnota's voor ouders die het schoolgeld nog niet betaald hebben. Er is al veel binnen. Alle andere ouders mag je bedanken voor hun betaling. Over een paar weken maakt Corrie weer klassenoverzichten.

 

21 november; Kelly is vorige week gestopt met haar werk op de Akker. Ze kwam in de knoop met werken op twee scholen én de pabostudie. Maronela staat nu op donderdag en vrijdag voor groep 7A.

We doen ons best te werken aan de vacatures, zie ook de Akkersite. De ouders van groep 7A worden ingelicht.

 

19 november; WoordenStart, een computerprogramma in groep 1 en 2 zou het nu echt moeten doen. Probeer het eens uit.

 

19 november; op een naburige school, genaamd OBS de Akkers is een incident gebeurd en een leerkracht geschorst, de pers dacht dat het misschien op De Akker speelde en probeerde via via collega's te bevragen en ouders reageerden ook op de sociale media. In een dergelijk geval goed nadenken, de school heeft altijd één spreekbuis. We hebben te doen met de collega's van die school.

 

16 november; kies je maaltijd voor 27 november, de lijsten liggen klaar.

 

16 november; Corrie heeft uitgezocht van welke leerlingen nog geen LekkerFitverklaring in de map zit. In je postvak ontvang je de ontbrekende brieven, met de naam erop. Graag laten tekenen bij het rapport bijvoorbeeld, of eerder. Bij het inschrijven lukt het meestal die verklaring te verkrijgen, maar soms lukt dat niet. Bij voorbaat dank.

 

16 november; met ingang van volgende week gaat Monique op donderdag beginnen op de sGravendeel en op de vrijdag is ze in de Millinxstraat, dat komt beter uit met het rooster van anderen.

 

16 november; hang het gele bord over de Studiemiddag op je deur met de dinsdagkant naar voren s.v.p.

 

15 november; er is per januari een nieuwe Onderwijsassistente aangenomen, zij heet Zeynap Aslan en gaat werken in de onderbouw.

 

14 november; de krant staat vol over ons werk, van te weinig salaris en te weinig leerkrachten naar teveel zorg en gratis voorschool. Wil je meer weten, zie veel stukjes op L:\Team_informatie\Nieuws & Teksten\2018

 

13 november; het eerste schoolfruit is weer binnen en rondgedeeld.

 

13 november; de BAM heeft zojuist in opdracht van Ziggo de toegangskabel naar de meterkast vervangen en ik zie nu tien keer sneller internet dan in de voorbije 33 dagen. Maar niet te vroeg gejuicht...

 

13 november; Vera is morgen weer beter, Roxanne bedankt voor het draaien van de groep.

 

12 november; vorige week op het Forum getoond: een kort filmpje over Teach.

Waard om te bekijken. PCBO-collega's aan het werk.

https://www.youtube.com/watch?v=shFqQi7r_p4

 

 

12 november; vanmorgen is het internet er een flinke poos af geweest, de monteur heeft een en andere aangepast en vervangen. Hij was oud-leerling van onze school, Win Malacia.

Hij kon op zijn meetapparatuur zien dat er een kabelbreukje zit, net onder de stoep naast de school.

Morgen rond het middaguur wordt dat uitgegraven, dus gaat het net weer even op pauze.

Daarnaast zijn er problemen in de wijk met oude kabels in huizen en storingen door GSM-installaties.

We hopen langzaamaan op verbetering. Het lijkt nu allemaal al ietsje beter...

 

8 november; de mailadressen van Lena, Nathaly en Annemieke staan nu weer in de adreslijst bij de Akkercollega's (Global Adress List ).

 

8 november; alle groepsleerkrachten hebben een link naar Gynzy gekregen, er is een proefperiode gestart. Gynzy is ook te bereiken via de Startpagina.

 

8 november; een kind uit de Millinxstraat, niet van onze school, mist haar groene jas. Wie heeft er straks een over ?

 

8 november; even de sociale regels die we dit jaar laten passeren op een rijtje:

 

Periode 1. start schooljaar tot herfstvakantie
• Aan het begin en einde van de dag, begroeten wij elkaar met een hand en een lach
• Op tijd komen is goed want samen starten moet

Periode 2. van herfstvakantie tot Kerstvakantie
• Wandelen in de gang, dat weten wij al lang
• In de gang en in de klas, is de telefoon in mijn tas

Periode 3. van Kerstvakantie tot voorjaarsvakantie
• Ruzie lossen we met praten op, lukt het niet dan zoeken we de juf of meester op
• Netjes vragen of je iets mag lenen, dan krijg je geen problemen

Periode 4. van voorjaarsvakantie tot de meivakantie
• Wij laten merken hoe rustig wij kunnen (samen) werken
• Doet iemand iets goed, dan geven wij een compliment voor wat de ander doet

Periode 5. van meivakantie tot zomervakantie
• Iedereen is anders, al zijn we groot en klein, je mag jezelf zijn.
• Wees netjes en beleefd, spreek met twee woorden zodat je het goede voorbeeld geeft

 

7 november; in de map L:\Algemeen\Agenda & Notulen\Team\2018-2019 vind je de notulen van de teamvergadering van gisteren. Pamela bedankt ! Was je er niet bij ? Lees je dan zeker even in.

 

6 november; een proefperiode voor Gynzy is aangebroken. Je kunt je eigen wachtwoord kiezen. Iedereen krijgt op zijn eigen mail een inlog van Gynzy.

Zie alvast voorbeelden op https://www.gynzy.com/

 

6 november; na de vergadering heb ik met Caspar nog wat instellingen aangepast in de sGravendeel, zodat het waarschijnlijk mogelijk is beter op je digibord te schrijven en ook meer filmpjes te bekijken op Youtube. Ook kan Mirjam/Ansjel werken met Interwrite.

 

6 november; op de Akkersite bij Vacatures staan onze open plekken genoemd. Er wordt nauwelijks op gereageerd. Heb je zelf nog ideeën, ken je iemand, of wil je meer werken, laat het dan horen.

 

6 november; zet je foto's van school gerust in L:\Algemeen\Beeldmateriaal, dan zoek ik ze uit. Alle schoolfoto's van voorbije dagen, maanden en jaren vind je op M:\Foto

Ook staan daar nu de foto's van de schoolfotograaf, met de naam erbij (dank aan Nürsel), enz

 

2 november; gisteravond en vanmorgen Ziggo weer lastiggevallen met onze klachten. Voor 12 november staat er een monteur ingepland. Echte waar, het blijft dus nog behelpen.

 

2 november; gisteren bij de ontruimingsoefening zag het er prima uit, de groepen waren buiten in 1 minuut en 13 seconden en de laatste in 2 1/2 minuut, dat is heel rap. Iedereen is gered. Praat er even over in de klas waarom dit nodig is. Ook goed om eens thuis te oefenen...

Ook de ontruiming in de sGravendeel is prima verlopen.

 

30 oktober; dag 23 van Ziggo-storingen. We bellen iedere dag ! Zonder resultaat. Ziggo bevestigt dat de lijn slecht is. Tot nu toe krijgen vele technici het niet voor elkaar...

 

30 oktober; Ellen heeft aangeboden met Bianca groep 1B van Angena te willen draaien zolang er geen andere oplossing is. Bianca gaat dan op de vrijdag werken in plaats van op dinsdag.

 

30 oktober; met telefonische hulp van de uitgever is het gelukt drie dames van groep 4 te koppelen aan de Pluspuntoefensoftware van groep 3, zodat ze op een eigen niveau kunnen werken. Wil je ook zoiets mail dan Stoffel bij wie en wat.

 

30 oktober; de kopieermachinereparateur komt morgen terug voor een klus, reken op een tijdelijke onderbreking aldaar.

 

29 oktober; morgen (dinsdag) na 14.30 uur wordt het grote kopieerapparaat onderhouden en kun je niet printen/kopiëren.

 

28 oktober; morgenochtend herstarten we de router en hopen we dat de internetverbinding weer online komt. Nu is de server niet bereikbaar.

 

26 oktober; het lokaal van Irma is bijna volledig ingericht, de vloer is nu blauw.

 

26 oktober; het is Chequita niet gelukt alles rond te krijgen voor het Bestuur en ze komt (voorlopig ?) niet werken. De onderbouw weet ervan en er staat inmiddels een vacature Onderwijsassistente bij de andere vacatures. Het tekort wordt steeds meer zichtbaar, ook bij andere scholen. Kijk eens rond in je kennissenkring.

 

23 oktober; de notulen van de laatste Teamvergadering staan in

L:\Algemeen\Agenda & Notulen\Team\2018-2019

 

19 oktober; fijne vakantie !

 

19 oktober; wanneer je aan een groep mailt waar je zelf in zit, krijg je die mail zelf niet meer.

 

19 oktober; lees hier de samenvatting van wat Stoffel gisteren vertelde over ESIS. Stoffel doet een lijstje over de AVG in je postvak, zodat je over die 11 zaken kunt nadenken en je eigen regels kunt aanscherpen qua privacy. Ook  doet hij de ICT-enquête in de postvakken van de collega's die verhinderd waren, deze inleveren bij Mandy svp.

 

19 oktober; de nieuwe CAO 2018-2019 is te vinden via de Startpagina Personeel onder Collectieve arbeidsovereenkomst

 

19 oktober; Nicolet heeft Angena namens het hele team een kaartje gestuurd om haar sterkte te wensen.

 

19 oktober; de internetverbinding blijft storen. Ziggo is er mee bezig, maar weet eigenlijk niet te traceren waar het probleem zit.

 

17 oktober; morgen Team-ICT-vergadering. Precies op de tijd van de vergadering zal er onderhoud zijn aan Basispoort. Wanneer je van plan was daar dingen te bekijken, kan dat mogelijk niet.

 

17 oktober; Nicolet komt morgen werken.

 

17 oktober; Nicolet heeft griep, Anika is weer beter, Zekavet valt in voor Kim, Ellen staat voor de groep van Angena. Kim komt morgen weer werken.

 

16 oktober:

In de Herfstvakantie:
1. Men gaat in de Millinxstraat werken aan de telefoonmast, de eindschoonmaak is aan het eind van de week, Shakita weet er al van.
2. De trap bij de voordeur komt aan de beurt
3. De plafonds bij de afgesproken lokalen komen aan de beurt (zwarte strepen, stof)
4. De lamellen in de sGravendeelstraat worden gewassen, gaarne een pad langs het raam vrijlaten van anderhalve meter.
5. Er komt nieuwe vloerbedekking in het lokaal 3A in de sGravendeelstraat, ook daar aan het eind van de week de schoonmaak. Het hele lokaal gaat leeg aanstaande vrijdag.
 

16 oktober; vandaag zijn Nicolet, Anika, Kim en Angena ziek. Angena is gisteren langs geweest, maar het voelde niet goed, in overleg met de ARBO is ze thuis. Zekavet komt vandaag extra werken voor Kim; fantastisch. Maronela gaat voor de groep van Anika, ook fantastisch.

 

15 oktober; de nieuwe rapporten staan klaar op L:\Team_informatie\Onze Rapporten

Kijk ze even na, morgen laatste reacties graag, daarna gebruiken.

Tip: maak een sjabloon met je naam enz en gebruik die zelf weer als onderlegger.

Zet je rapporten in een mapje op L:\Algemeen\Rapporten\2018-2019  svp

 

15 oktober; Kim is ziek, de groep is verdeeld.

 

15 oktober; de oma van Rosanne is overleden, gecondoleerd. Nelly staat voor de groep.

 

15 oktober; de Ziggomonteur kan niets doen, het probleem zit (nog steeds) in de wijk, dus in kabels buiten de school. We blijven de klacht herhalen.

 

13 oktober; maandagmorgen komt de Ziggo-monteur.

 

13 oktober; binnenkort wordt de schuurdeur op het kleuterplein gerepareerd, wanneer het zover is even helpen wat ruimte te creëren voor de timmerlui.

 

11 oktober; aanstaande maandag worden de oude PC's uit de aula opgehaald om te worden gesloopt en hergebruikt. Heb je thuis nog oude computerapparatuur staan en je wil het kwijt, dan mag je het er bij zetten.

 

11 oktober; we zien veel Ziggo-activiteiten in de wijk en hebben ook steeds contact over de slechte verbinding. Hopelijk komt er snel een oplossing.

 

11 oktober; Jaime -onze ICT-student- heeft bijna alles af. Het je nog ICT-vragen mail ze dan.

 

10 oktober; morgen zet ik snelkoppelingen naar taal en rekenen van Basispoort op het bureaublad van de leerlingen van groep 4 t/m 8 (bij groep 3 staan ze al) , zodat ze sneller kunnen inloggen. Jaime kan 's middags helpen wanneer je problemen hebt.  Zeer binnenkort verschijnt bij groep 1 en 2 een aantal snelkoppelingen naar de thema's van WoordenStart.

 

10 oktober; internet is nog hetzelfde (uitval, traag, etc) Ziggo komt binnenkort langs om hun kabel te checken.

 

9 oktober; er is de hele dag al heel slecht internet. Vannacht is er gewerkt aan het Ziggonetwerk in de wijk. Het ligt niet aan school. Ziggo biedt haar excuses aan en is aan het herstellen. Hopelijk wordt het morgen beter.

 

9 oktober; aan de hand van de leerlingentelling analyseert Stoffel diverse zaken. Opvallend punt: we hebben leerlingen op onze school van ouders die geboren zijn in Nederland, Suriname, Nederlandse Antillen, Dominicaanse Republiek, China, Turkije, Kaapverdië, Marokko, Bulgarije, Polen, Portugal, Voormalig Joegoslavië (Kosovo, Bosnië-Herzegovina, Servië), Armenië, Colombia, Egypte, Filipijnen, Ghana, Guyana, Hongarije, Kongo, Moldavië, Pakistan, Italië, Jordanië, Roemenië, Senegal, Sierra Leone, Somalië, Togo, Nigeria, Oekraïne en Sint Maarten. Zomaar een weetje. Aantallen komen binnenkort, op een andere plaats.

 

8 oktober in verband met de privacywet zijn de Openbare Mappen niet meer zichtbaar. Wil je het adres van een collega of oud-collega, geef dat dan aan in kantoor en we helpen je verder. Ook om deze reden wordt de map bij de telefoon boven verplaatst naar een postvak, met daarop de tekst Leerlingenlijsten, zodat deze niet meer open en bloot ligt. Graag daar opbergen.

 

8 oktober; hang het gele bordje over de Studiemiddag op je deur met de donderdagkant naar voren.

 

7 oktober; de SCOL is klaargezet en kan worden ingevuld.

 

5 oktober; printer Mill4 of Laserjet HP staat in kantoor. Graag geen opdrachten naar die printer sturen.

 

5 oktober; vandaag is de leerlingtelling rondgemaakt. Met een mooi aantal van 322 leerlingen zien we een mooie groei (vorig jaar 306 leerlingen). Die groei hebben we niet nodig, maar laat wel zien dat ouders het hier goed vinden. Op https://www.cbsdeakker.nl/Balans/mutaties.htm zie je meer getallen en gaan we vorig schooljaar binnenkort bijwerken en aanvullen. Vorig jaar gingen 24 leerlingen naar het VO, 6 naar het SO en 36 naar een andere basisschool. Er kwamen 93 nieuwe kinderen op school waarvan meer dan 3/4 kleuters.

 

5 oktober; Angena werd vandaag vervangen door Ellen, Maria door Roxanne, Nadia door Marja, Kelly door Maronela. Nürsel en Monique haalden de lunch. Sommigen niet zo fit voor de klas. Geweldig dat het lukt. Bedankt.

 

4 oktober; Nadia is ziek naar huis, Roxanne draait de groep, Kelly is ziek naar huis, Maronela draait de groep. Ellie is er weer !

 

4 oktober; morgen is de Dag van de Leerkracht. We staan daar even bij stil door samen lekker te lunchen. Je broodjes en salades zijn besteld. Geniet ervan. Stoffel en Nicolet.

 

3 oktober; op verzoek van Janet is Teleblik weer geactiveerd en kun je filmpjes over vele onderwerpen bekijken via Teleblik, zie de inlog op de Startpagina (kun je in je Chrome-wachtwoorden opslaan).

 

2 oktober; het Jaarverslag MR van vorige cursus staat ook in de Bijlagen, nummer 86

 

2 oktober; in de map L:\Algemeen\Bijlagen vind je het schoolgeldoverzicht bij nummer 85 en de begroting voor komend schooljaar. Iedere werkgroep kan het genoemde bedrag besteden, bonnen aan Corrie. Blijf binnen je budget.

 

2 oktober; Mandy is rond de middag ziek naar huis gegaan.

 

2 oktober; Angena is ziek ten gevolge van haar zwangerschap. We zoeken een vervanger. Binnenkort verschijnt de (tijdelijke-vervanging) vacature op de site.

 

2 oktober; Ellie is ziek

 

 

30 september; Akkernieuws verschijnt weer met de naam van het oudste kind erop. Mis je iemand, laat het dan weten. Hetzelfde geldt voor het personeel.

 

30 september; er is overleg met het Bestuur over het verwijderen/vervangen van de drie kersenbomen op het tulpplein, om de werkdruk te verlagen en om de straat schoner te houden. Dit seizoen nog even volhouden, komend seizoen leukere bomen, zo denken we.

 

28 september; in de digitale kluis in de map ‘Werkgroep Teach’ staat het document ‘TLC_verkort’. Hier kun je alle aangeleerde technieken nog eens doorlezen en je geheugen opfrissen. Handig voor alle (nieuwe) collega’s! Teach is onze didactische leidraad en de boeken van Teach zijn in iedere groep beschikbaar. Alleen voor kampioenen !

 

27 september; als grote uitzondering is vandaag een leerling uit groep 3 thuis geplaatst. Het lukte echt niet met hem, wat we ook probeerden. Leerplicht en PPO helpen een oplossing te vinden.

 

27 september; vul je absentielijst duidelijk in, maandag is de oktobertelling. Vandaag is Stoffel alle groepen langs geweest om te kijken of de leerlingenlijst klopt. In de meeste gevallen was dat zo, soms kwam er nog een leerling tevoorschijn, of was er een weg. Frequente telaatkomers kun je tussentijds ook melden bij je IB-er.

 

27 september; maandag komt Akkernieuws met de nota van het schooljaar er aan vast.

 

herhaling van 20 augustus; de school is redelijk op orde en klaar voor de voorbereidingen. Er is overleg met Caspar over de twee onderstaande mededelingen. De nieuwe server wordt ingericht en binnenkort kun je overal weer inloggen. We zullen het hier melden wanneer het zover is. Je kunt nu op school nog niets digitaals doen helaas.

De oude server was aan zijn einde. En Office 365 voldoet aan de nieuwe privacy-wetgeving. Je kunt thuis Office 365 gratis installeren (aanbevolen!; via de Office 365 portal, eerst inloggen), daarna kun je je eigen mail aan Outlook Office 365 koppelen en ook je Akkermail (wachtwoord aanvragen, zie hieronder).

Ook mogelijk op telefoon en tablet. Je hebt 5 installaties.

Op school zal alles (ook je mail) direct werken, ook via Extern Bureaublad, zodra de server ingericht is.

 

26 september; soms lukt het filmpjes kijken niet in Chrome (het kinderboekenweekfilmpje), stap dan even over op Explorer, dan lukt het wel.

 

26 september; vandaag is de Ukkie-groep van Peuter & Co begonnen in het lokaal van Astrid met vijf moeders en vijf ukkies.

 

24 september; vandaag is een cursus Nederlands voor ouders begonnen in de ouderkamer. Die is er elke middag, georganiseerd vanuit PPO met de Elout, de Globe, de Sonnevanck en het Kompas. Er waren 15 à 16 deelnemers. De cursusleidster heet Marleen.

 

24 september; Stoffel en Nicolet hebben een sessie kwaliteitkaartjes gedaan en elkaars kwaliteiten en vervormingen gesproken. Zo leren we elkaar (nog) beter kennen en ook elkaars valkuilen en sterke punten. Een goede samenwerking is essentieel en dat lukt goed.

 

24 september; het is herfst geworden, de kachels zijn weer aan. Dat betekent ook dat ik weer ga zeuren over deuren die dicht horen te zijn. Graag helpen hierbij. :-)

 

20 september; dankzij prima inzet van Caspar, van Richard (heeft afscheid genomen) en Jaime, raken we langzamerhand uit de ICT-probleemput. Geef je eventuele vragen en problemen door en geef ons wat tijd, we doen ons best.

 

19 september; alle kwaliteiten die we gisteren bespraken in de Teamvergadering passen in een leerzaam model.  Ontdek je kwaliteit, je valkuil, je allergie en je uitdaging. Zie het plaatje op L:\Team_informatie\Werkdruk\22 Kwadrant_van_Ofman

 

19 september; in de Herfstvakantie wordt de trap bij de voordeur helemaal schoongemaakt, ook de plafonds in de groepen waar zwarte vlekken zitten bij de CO2-balk worden gereinigd. De luxaflex in de sGravendeelstraat krijgt een bad. Er zal ook worden gewerkt aan onderhoud bij de telefoonmast op het dak. Nadere berichten volgen en we zullen ze vlak voor de vakantie even herhalen.

 

19 september; op 4 september werd een ukkie-groep aangekondigd. Die gaat op de woensdag (lokaal Astrid) starten. Er zijn al 7 inschrijvers. Mooi succes.

 

18 september; onder sjabloon in ESIS staan de individuele Handelingsplannen, maak geen aparte meer, direct bij de leerling te vinden en te vullen. Je IB-ers. Heb je een Handelingsplan gemaakt voor een leerling, stuur dan svp een mailtje naar de IB. Een uitleg kan gevonden worden bij teaminformatie: zie formulieren (4a en 4b).

 

18 september; Dock is een Welzijnsorganisatie die actief is in het Millinxparkhuis. TOS heeft een kantoor in het Millinxparkhuis. TOS en Dock werken samen, we zien vaak Dock-jassen bij de TOS, zij horen er gewoon bij en zijn geen concurrent.

 

17 september; Malmberg heeft de leerlingen goedgezet, maar de resultaten van dit schooljaar van de oefensoftware van Pluspunt zijn daarbij gesneuveld. Van de toetsen staat alles er nog in.

 

16 september; er is weer gewerkt aan de besturingssoftware van de printer. Meld het wanneer je (nog of weer) niet kunt printen. De printer staat nu automatisch op zwart/wit en op enkelzijdig. We hopen dat het gaat lukken.

 

14 september; wanneer een leerling een klasse-niveau hoger of lager werkt, kan deze gekoppeld worden aan de software van een andere groep. Geef dan aan bij welk programma en in welke groep een leerling moet worden aangesloten. Zo kan bijvoorbeeld een OPP-leerling uit groep 8 met sommen van groep 7 werken.

 

14 september; er is overleg geweest met de helpdesk van Malmberg, er staan leerlingen en groepen verkeerd bij Taal Actief en Pluspunt. Dit ligt aan de communicatie tussen Basispoort en Malmberg. Ze gaan het oplossen.

 

13 september; vandaag is Kim geslaagd voor het diploma Directeur Basisonderwijs.

Van harte gefeliciteerd !

 

13 september; na contacten met RET en Kinderboerderij is geregeld dat groep 7A en 8 aanstaande dinsdag de les over bijen inhaalt. Dit alles na strubbelingen met de nieuwe vervoerskaart.

 

13 september; vanmorgen is afscheid genomen van Chequita, zij was sinds drie weken onderwijsassistente in de onderbouw.

Zij heeft geen geldige ID of paspoort en dan mag je niet werken. De werkgever -in dit het geval het PCBO- zou een zeer grote boete krijgen bij controle. Chequita gaat aan de slag met haar papieren en we wachten de ontwikkelingen af.

 

12 september; er zijn stabilo-potloodstiften besteld.

 

12 september; vandaag gaat de schoolserver een uurtje op zwart, omdat deze in de kluis wordt geplaatst. Je kunt dan een poos niet inloggen. Het printprobleem is opgespoord, er moet geprint kunnen worden. Er wordt nog gewerkt aan de wensen van Mirjam (nieuw digibord, etc) en aan wat Outlookzaken als adresboek. Heb je vragen, stel ze dan.

 

11 september; morgen is er een manifestatie in Rotterdam.

 

11 september; de bel bij de gymzaal is stuk, de deur was dicht (goedzo!) en bonzen mag. In kantoor is de 06 van de gymmeesters bekend.

 

11 september; vanmorgen is de ochtendbel in de sGravendeel iets later gezet, hij ging te vroeg.

 

11 september; Ellie is vorige week geopereerd, ze herstelt wel, maar mag nog niet werken. Donderdag begint Monique.

 

11 september; Roxanne is ziek per gisteren.

 

11 september; we naderen de oplossing voor het printen, maar juichen niet te vroeg. Na veranderingen moet je weer de printcode die bij je groep hoort invullen. Morgen begint Jaime met zijn stage (woensdag, donderdag en vrijdag). Richard is klaar met zijn stage.

 

11 september; Gerry werkt donderdag de hele dag.

 

11 september; Ansjel is vandaag ziek, Nelly draaide de groep. Ansjel is er vrijdag weer.

 

10 september; voor de mappen Groepsplannen en Handelingsplannen zijn voor alle leerkrachten volledige rechten ingesteld in de Digitale Kluis (tegenwoordig onder Leerkracht op L:

Dit ook met het oog op morgenmiddag. Heb je problemen of vragen, mail me.

 

7 september; vanaf 1 mei gerekend zijn er 34 nieuwe leerlingen ingeschreven, meest jonge kleuters. Vanaf die datum zijn ook ongeveer 20 leerlingen verhuisd en is groep 8 vertrokken

(23 lln + 1 uit groep 7).

 

6 september; de schoolbeltijd is aangepast en gaat nu weer enkele minuten later in de Millinxstraat, sGravendeel wordt maandag goedgezet.

 

6 september; maandag komt er een Akkernieuws (even wijzen op de studiemiddag en de stakingsdag), heb je nieuws mail dan even.

 

6 september; waar kunnen we trots op zijn ? Er belde de moeder van een oud-groep-0 leerling: het kind kan maar niet wennen in groep 1 op een school in Lombardijen. Mag ze weer terug naar De Akker?
Enkele maanden voor de zomervakantie is het gezin verhuisd naar Lombardijen; het kind stapte over naar de basisschool bij haar in de buurt. Maar, moeder en kind missen de warmte en aandacht van de juffen die ze in groep en op De Akker kregen. Zo bracht moeder het onder woorden. Er is wel op gewezen dat de afstand huis-school belemmerend kan zijn, maar moeder bleef aandringen. Het is een sociaal meisje en spreekt goed Nederlands!, zegt Astrid. Maandag begint het meisje bij Maria. Ik vind het een groot compliment.

 

4 september; Peuter&Co gaat binnenkort starten met een ukkie-groep voor kinderen van 1 tot 2 jaar die dan samen met moeder 1 1/2 uur naar de speelzaal komen. Op woensdag.

 

4 september; we gaan afscheid nemen van alle hangmappen in de kluis in kantoor. Er wordt steeds minder op papier bewaard (en toch is er niet genoeg ruimte voor alle dossiers) en het is een crime de papieren erin te krijgen. Bewaar alles van een leerling digitaal in ESIS. Wij gaan ordners aanschaffen en alle dossiers per groep, alfabetisch op achternaam, in die ordners neerzetten in dezelfde kluis.

 

4 september; lees hier het Voorwoord Geel Boek (de Jaaropening)

 

4 september; de rechten van de digitale kluis, Kleuterbouw, Middenbouw, Peuterbouw en Bovenbouw zijn aangepast. Hopelijk niemand vergeten.

 

4 september; via de Startpagina, de link Informatie over inloggen schoolserver kun je informatie krijgen over thuis inloggen op de schoolserver én over het gebruik van Google Chrome.

 

4 september; elke dag worden 10 ICT-problemen opgelost; zo ook vandaag. Wanneer leerlingen nu inloggen, komen de Basispoortsnelkoppelingen. Wanneer scannen of printen niet lukt, direct Stoffel mailen. Er komen binnenkort toetsenborden en muizen en een scherm voor Mirjam's bureau en dan zijn we compleet. Geef je lijstje gerust door.

 

3 september; Ellie ondergaat morgen een medische ingreep en zal een poosje niet aanwezig zijn.

De ingreep is inmiddels achter de rug en geslaagd. Ellie moet eeen poos rust houden.

 

4 september; de Vaderavond is verzet van 21 mei naar 6 juni, nu vindt deze niet plaats in de Ramadanmaand. Zie Jaarplanning.

 

3 september; zie je in je groep een gezonde tractatie, stuur dan een fotootje van de jarige met het gezonde spul aan Mandy, zij houdt de eregallerij bij. Lekker Fit !

 

3 september; Richard en Arjan hebben vandaag heel veel computerproblemen opgelost. Morgen komt Caspar voor wat printproblemen en voor de leerling-snelkoppelingen. Geef je problemen door aan Stoffel en hij stuurt Richard langs. Woensdag begint Jaime.

 

1 september; Najat: ik heb onderstaand bericht zaterdagavond naar mijn collega's van de bovenbouw gestuurd.
Samira uit groep 7a , zusje van Anir uit groep 8 en Marouan uit 2B, is aangereden. Er is een traumahelikopter opgeroepen maar ze is uiteindelijk met de ambulance meegenomen naar het Sophia kinderziekenhuis. Er waren behoorlijk wat Akkerkinderen die het ongeluk hebben zien gebeuren. Ik heb contact opgenomen met Anir. Met Samira gaat het redelijk. Ze heeft, volgens Anir , botbreuken en flinke schaafwonden en blauwe plekken in het gezicht en op haar lichaam. Ze is kort buiten kennis geweest.
Wilde dit met jullie delen zodat jullie maandag voorbereid zijn als er kinderen met verhalen komen.

 

31 augustus; de aanwezigheidsbordjes zijn bijgewerkt. Gebruik ze svp. Deze week waren er een paar keer collega's het vergeten en dat is lastig voor wie afsluit.

 

30 augustus; onze Lief&Leedcommissie verzorgt af en toe iets liefs bij een feestelijke gebeurtenis of een hart onder de riem bij verdriet. Deze commissie is zeer zuinig en doet al jaren van het toegekende budget. De pot is nu bijna leeg en we vragen alle collega's 5 Euro te doneren bij Ellie, zodat we weer een jaar of twee verder kunnen. Afgesproken is dat behoudens een cadeautje voor een kraammand, geen andere "collectes" worden gehouden. Graag je bijdrage aan Ellie.

 

30 augustus; 12 september is er een stakingsdag voor het basisonderwijs in Zuid-Holland en Zeeland. Het Bestuur PCBO liet vandaag weten dat deze dag wordt doorbetaald, ook voor de stakers. De directie van de school is voornemens de school te sluiten en ouders hierover duidelijk te informeren, omdat de problematiek van het leerkrachtentekort wordt onderschat door de beleidsmakers. Geef per mail aan of je staakt die dag of niet, zeker nu de spelregels (de salarisuitbetaling) veranderd zijn. Er is die dag een manifestatie in Rotterdam. Graag je reactie per mail.

 

30 augustus; de digitale kluis wordt opgeruimd en opnieuw ingericht, hij staat even "op slot".

 

30 augustus; geef op je absentielijst duidelijk aan wie je deze week hebt gemist en waarom (als je dat weet), desnoods met een toelichting onderin. Wie in de file stond of pech had was Ongeoorloofd afwezig, dus een O invullen. De meeste kinderen zijn op school, en er waren weinig problemen met afweigen. Op de nieuwe lijsten van september komen ook alle nieuwe kinderen te staan.

 

30 augustus; een computer onthoudt wie het laatst is ingelogd en die persoon kan direct weer inloggen met het wachtwoord. Logt iemand anders in, dan moet eerst andere gebruiker worden gekozen.

 

29 augustus; er zijn nieuwe aktes van benoeming binnen van het PCBO. Wanneer dat voor jou geldt, vind je die in je postvak. Eén is voor jezelf en één is voor het PCBO. Geef dit laatste exemplaar getekend af in kantoor of doe hem in het postvak van Corrie, zij verzorgt dat alles bij het PCBO komt.

 

29 augustus; de mailgroep Personeel is weer aangemaakt. Mail hier niet te vaak mee, geef mededelingen door aan Stoffel, dan zet hij ze hier

 

28 augustus; de mailgroepen Kleuterbouw, Middenbouw en Bovenbouw zijn nu gemaakt. De groepen Peuterbouw en Personeel volgen nog.

 

28 augustus; voor de vakantie hebben wij afgesproken dat wij elke periode voor een vakantie twee omgangs-gedragsregels onder de aandacht brengen.
De posters voor in de gang en klas zitten nog in de ontwerpfase, maar we kunnen natuurlijk wel beginnen om de eerste twee regels aan te bieden.
• Aan het begin en einde van de dag, begroeten wij elkaar met een hand en een lach
• Op tijd komen is goed, want samen starten moet.

Nicolet

 

28 augustus; je kunt de bestellijst voor het eten komende dinsdagavond invullen, de lijst ligt klaar in de personeelskamer en op de sGravendeel. Twee broodjes en een salade per persoon. Maandagmorgen gaan we bestellen.

 

27 augustus; op donderdagmorgen gymmen wij in Hoogvlietstraat 25, de gymzaal die drie jaar dicht was. Deze zaal wordt heropend. Arno onderzocht vandaag of die zaal bruikbaar is en trof er een bewoner die er anti-kraak woont. We zitten de Gemeente achter de vodden om het in orde te maken. Jelte is bezig met een alternatief voor de donderdagmorgengym. Pffff....

 

27 augustus; de nieuwe server vertoont nog kuren en dat gaf veel problemen. Het ligt niet aan het Internet; Caspar is al uren aan het onderzoeken hoe het komt. Vanavond om 20.30 uur is het lek gevonden en de reparatie gestart. Hulde voor Caspar. Alle PC's moeten worden nagelopen, Caspar doet vanavond de digibord-PC's nog en morgen doet Richard de rest. Daarna werkt hopelijk alles weer normaal en gaan we werken aan de kleine dingen die nog ontbreken.

 

27 augustus; Gerry gaat halve dagen werken vanwege medische redenen. Maronela zal de donderdagmiddag en vrijdagmiddag de groep draaien. Maronela zal die twee dagen ook op het hoofdgebouw werken, zodat ze voorlopig de hele week daar is.

 

26 augustus; als leerkracht van een groep zie je nu ook een schijf met de naam van je groep. Wanneer een leerling een werkstukje maakt en opslaat op het account van de groep, verschijnt het op die schijf. Zo kun je gemakkelijker zien wat er op het leerlingenaccount is opgeslagen.

 

26 augustus; ICT-stagiair Richard is nog twee weken actief. Volgende week komt Jaime (speek uit als "Haaime") starten met zijn jaar ICT-stage. Spreek de jongens gerust aan wanneer je vragen hebt of schakel ze in bij het werk van leerlingen.

 

25 augustus; de Schoolgids is te zien via de site. Bekijk hem. Nürsel brengt hem in je groep, voor ieder oudste kind, met de naam op de achterkant.

 

25 augustus; het inloggen voor de leerling-computers is hetzelfde gebleven. Er zullen snelkoppelingen staan naar de Basispoortprogramma's.

 

24 augustus; de proeflicentie van Taal Actief is stopgezet en de nieuwe software is niet geactiveerd. Vanmiddag is er gebeld en gemaild, hopelijk werkt Taal Actief aanstaande maandag weer.

 

24 augustus; sommige collega's willen nog iets bestellen of zijn iets vergeten te bestellen.

Maandag 12.00 uur gaat er een nabestelling de deur uit. Geef voor die tijd met bestelnummer aan waar het om gaat.

 

24 augustus; complimenten voor het geduld, er is een enorme digitale verhuizing achter de rug, maar de nieuwe server draait goed en alles komt langzamerhand weer op gang. Geef je wensen gerust aan. Diverse PC's zijn vanmiddag nog onder handen genomen en bijna bij alle kan worden ingelogd.

Diverse hulptroepen hebben rondgelopen met lijstjes wachtwoorden. Je kunt je wachtwoord op school gemakkelijk aanpassen door in te loggen en dan op Ctrl-Alt-Delete te drukken en dan een nieuw wachtwoord in te voeren. Je kunt een iets gemakkelijker wachtwoord kiezen (minimaal 8 tekens, hoofdletter, kleine letter en cijfer is verplicht). Gebruik je Office op andere apparaten, dan zal bij een volgend gebruik om je nieuwe wachtwoord worden gevraagd. Want het wachtwoord van de inlog op school en Office 365 is hetzelfde en wordt altijd gesynchroniseerd.

 

23 augustus; op L:\Algemeen\Leerlingenlijsten\Exelbestanden staat een verkorte leerlingenlijst van de hele school.

 

21 augustus; We lopen tegen het einde van de migratie aan. We zijn geleidelijk aan ALLE pc's aan het herinstalleren zodat jullie geen problemen meer hebben met het inloggen. Graag vraag ik jullie om de pc's al klaar te zetten, zodat ik deze alleen aan hoeft te doen en de installatie te starten. Zo kunnen we samen zeer snel veel werk doen.
Ook kunnen jullie weer extern inloggen. Via het programmaatje "Verbinding met Extern Bureaublad" kunnen jullie op remote.cbsdeakker.nl inloggen met je mailadres en je wachtwoord. Mocht je nog geen wachtwoord hebben, graag mailen naar support@onesto.pro.
De komende dagen zal ik nog veel op locatie bezig zijn. Mocht je vragen hebben, kan je me aanspreken.
Groeten, Caspar, Onesto.

 

20 augustus; de school is redelijk op orde en klaar voor de voorbereidingen. Er is overleg met Caspar over de twee onderstaande mededelingen. De nieuwe server wordt ingericht en binnenkort kun je overal weer inloggen. We zullen het hier melden wanneer het zover is. Je kunt nu op school nog niets digitaals doen helaas.

De oude server was aan zijn einde. En Office 365 voldoet aan de nieuwe privacy-wetgeving. Je kunt thuis Office 365 gratis installeren (aanbevolen!; via de portal, zie hieronder, eerst inloggen), daarna kun je je eigen mail aan Outlook Office 365 koppelen en ook je Akkermail (wachtwoord aanvragen, zie hieronder).

Ook mogelijk op telefoon en tablet. Je hebt 5 installaties.

Op school zal alles (ook je mail) direct werken, ook via Extern Bureaublad, zodra de server ingericht is.

 

15 augustus; We zijn nog druk bezig met de voorbereidingen naar de nieuwe server omgeving. Hierdoor is het helaas nog niet mogelijk om op de pc's in school in te loggen. We zijn nog druk bezig om alle data over te zetten van de oude naar de nieuwe server. Ook zijn we druk bezig om de 's Gravendeelstraat om te zetten naar de nieuwe omgeving. Mocht je nog geen nieuwe wachtwoord hebben, graag aanvragen via onderstaand mailadres. Groeten, Onesto.

 

8 augustus; Voor de overgang naar Office 365 hebben we vandaag om 12 uur de mail omgezet naar Office 365. Tevens hebben we de oude connecties uitgezet. Graag verzoeken we jullie om geen gebruik meer te maken van de server mail, maar voortaan te verbinden met Office 365 portal. Mochten jullie geen wachtwoord hebben, kunnen jullie deze opvragen bij Onesto Support . Wij proberen zo snel mogelijk je nieuwe wachtwoord op te sturen. Groeten, Onesto.

 

14 juli; deze week diende zich een sollicitant aan, Irma Brijan. De sollicitatiecommissie heeft een gesprek met haar gevoerd. Besloten is dat Irma groep 3A fulltime gaat draaien per eerste schooldag. Nelly gaat weer ma-di-woe werken, als ondersteuner van alle drie de groepen 3. Irma is vrijdag rondgeleid en aan de aanwezigen voorgesteld. Dit is voor alle betrokkenen een hele stap, maar voor groep 3 waar de kinderen een flinke jump moeten maken, een grote kans. Via het Geel Boek kun je de aangepaste Klassenverdeling bekijken.

 

14 juli; in de vakantie komt er een nieuwe server op school en veranderen er wat ICT-zaken, zoals de overstap naar Office365. Dit ook om het mailen veel beter te beveiligen achter de schermen. We houden bij de mededelingen bij wat de stand van zaken is. Het zal enige zelfstudie vereisen om je het eigen te maken. Alle werkstations worden opnieuw ge-imaged, dus gaat alle informatie eraf en begint alles met nieuwe snelkoppelingen en een lege harde schijf. Alles op de server blijft bestaan.

 

14 juli; de luxaflex in de hele sGravendeel worden binnenkort gereinigd, in de vakantie lukt dat niet, dus wordt het september.

 

14 juli; de namenlijsten voor de nieuwe cursus zitten in de postvakken.

 

12 juli; er is hard gewerkt overal in school. Kijk ook of je kapstok leeg is en of er nog tassen of kledingstukken liggen. IJsjes uit de vriezer worden uitgedeeld. Morgen wordt aan de gasmeter gewerkt in de sGravendeel (poging 6).

 

12 juli; morgen zijn Nanda en Winfred voor het laatst op onze school. Geef ze een knuffel wanneer ze langslopen.

 

11 juli; morgen om 9.30 uur komt Chequita, de vervangster van Dianaling, kennismaken en even meekijken.

 

11 juli; soms denken we dat we 12 weken per jaar vakantie hebben, maar dat is een misvatting. In je benoeming zitten ook uren om in die weken te werken. De meeste collega's doen dat, omdat ze er de drang toe hebben, het belang ervan inzien en er genoegen in scheppen. Bereid jezelf en je klas voor op het nieuwe schooljaar. Op vrijdag 24 augustus is er voor alle collega's om 10 uur een korte Jaaropening met mededelingen en zien we elkaar. De timmerman gaat rond en we gaan weer aan de slag.

 

11 juli; er is meubilair verhuisd. Een vader is gestart met het in elkaar zetten van de IKEA-tafels. Er is grof vuil weggebracht.

 

11 juli; heb je een rapport over van een kind dat van school is, lever het dan in bij kantoor, dit gaat in het dossier. We bewaren alle dossiers een aantal jaren. Zijn ouders niet geweest om het rapport op te halen voor de vakantie, bel dan nog een keer, lukt het dan nog niet, geef dan het rapport af in kantoor (met een briefje erop).

 

11 juli; graag vrijdag al je absentielijst in de loop van de ochtend aanleveren, dan raakt deze niet kwijt. Is een leerling (een van) deze dagen niet op school en ook niet afgemeld, dan een O invullen. Er is geen lijstje met geoorloofd verlof, want niemand kreeg toestemming; soms wel een bruiloft of zo, maar dat weet je dan al.

 

10 juli; Een bericht uit de staf:

Er is geschoven en bijgesteld wat betreft de klassenverdeling.
Mirjam gaat samenwerken met Ansjel. Mirjam ma, wo en do, Ansjel di en vrij.
Zekavet gaat vrijdag de groep van Kim doen als zij een bouwcoördinator dag heeft
Zekavet werkte eerder al bij ons.
Kim heeft aangegeven zo één keer per maand Nelly te vervangen als ze eens een lang weekend wil.
Tot we een nieuwe kandidaat hebben blijft Nelly fulltime werken.
Bianca Kraakman gaat dinsdag de groep van Angena doen.
Angena weet ervan en is blij dat Maria Bianca coached en wegwijs maakt in de kleuterbouw.
Bianca en Zekavet weten dat ze nog op gesprek moeten bij het PCBO.
Als duo naast Krystel vonden we nog niemand, Kelly gaat dit tijdelijk doen.

Rutger Klop die je kent van de gymles wordt op de maandag extra Assistent Gymles Lekker Fit, hij gaat Jelte ondersteunen en vervangen tijdens de studiedagen. Dit kan vanwege extra subsidie vanuit Lekker Fit wegens meer groepen.

Uiteraard is met alle betrokkenen gesproken, alles is nog niet ideaal, maar we kunnen van start.

 

10 juli; morgen wordt er al een deel verhuisd: van Hoogvliet naar Akker, van Millinx naar sGravendeel en terug. Zet spullen klaar s.v.p.

 

9 juli; de OV-kaarten van de school worden beëindigd door de RET en de NS. We kunnen alleen reizen wanneer we meer dan een week van tevoren een vervoersbewijs aanvragen voor een hele dag per leerling, kosten € 2,50 per kind. Er is ook een mogelijkheid straks een 010Buzz in te huren (gratis), ook daarvoor moet je op tijd zijn. Allemaal niet leuk zo.

 

9 juli; zowel het linoleum als de vloerbedekking krijgen een schoonmaakbeurt. Vieze vlekken gaan eruit met een beetje warm water en wat mix van biotex en ammoniak.

 

9 juli; gooi geen dozen in de container, die horen bij het oud-papier. Alles in de ondergrondse container.

 

9 juli; voor de hele dag op 24 augustus is een timmerman besteld. Meld je opdrachten bij Ellie. Ophangen, repareren, de kleuterschuurdeur, het wandrek....

 

9 juli; de computertafels zijn binnen en worden verspreid. Graag bedenken hoe je ze in elkaar gezet krijgt (een IKEA-handleidingles ?)

 

5 juli; woensdag huur ik een kar en gaan we meubels verplaatsen. Ga niet zomaar met leerlingen sjouwen. Zet alles klaar met de bestemming erop :-)

 

5 juli; deze week zijn de meeste Roosters via de Startpagina gepubliceerd. De beide bestellingen zijn binnen en uitgepakt.

 

5 juli; alle autokosten van het teamuitje zijn uitbetaald. Komende vrijdagmorgen sluiten we het schooljaar financieel af. Ook gaat de koelkast en diepvries leeg, neem je spullen alvast mee svp.

 

5 juli; de Jeugdvakantiepaspoortjes zijn rondgebracht. Nürsel bedankt ! Er zijn er nog veel over, de doos staat in kantoor. Haal eruit wat je wil hebben en laat de rest achter voor anderen.

 

5 juli; de software van Zin in Taal is per einde schooljaar opgezegd.

 

5 juli; gisteren zijn een groot aantal computertafels bij IKEA besteld, zodat meubilair vrijkomt voor de nieuwe groepen. Binnenkort komt er ook nog een kleine aanvulling van een school uit Hoogvliet. Volgende week huren we een kar om een en ander op zijn plaats te brengen. Moet er nog iets verhuisd van school, geef het dan aan.

 

5 juli; vandaag komt de bestelling sGravendeel binnen als het goed is.

 

5 juli; het SOP is aangepast, te vinden op de schoolsite bij Informatie - Passend Onderwijs.

 

5 juli; Arno is ziek.

 

3 juli; de vakantieschoonmaak vindt plaats vóór 13 augustus. Graag het volgende doen:

PC's ontkoppelen en met de snoeren er omheen op een tafel laten staan, zodat ze verplaatst kunnen worden. Alle losse materialen opbergen in kasten. De vensterbanken en bovenkanten van kasten leeg maken. Een kleine gekleurde sticker op iedere tafel en stoel en kast, én op je lokaaldeur, zodat precies duidelijk is waar de spullen teruggezet worden. Laat alles in je lokaal staan, de vloerploeg haalt het lokaal leeg, maakt de vloer schoon en zet alles weer terug.

 

1 juli; graag het ondertekende rapport digitaal opslaan als pdf bij je rapporten.

 

1 juli; Winfred en Ellie gaan morgen de bestelling uitpakken en verdelen op het hoofdgebouw.

 

1 juli; lever je absentielijst in, dan maakt Corrie snel een overzicht van de absentie voor het rapport (per dagdeel).

 

1 juli; collega Arno heeft ontdekt dat de parkeerzonezone waar je niet hoefde te betalen in Bloemhof, nu ook zone betaald parkeren is geworden. Hij vond een aanslag op zijn deurmat (en gaat bezwaar aantekenen)

 

29 juni; op 12 september is onze regio aan de beurt om te gaan staken. Ons Bestuur PCBO laat weten: Staking onderwijs
Zoals nu bekend is, is er voor 12 september een stakingsdag aangekondigd. Wij zullen als bestuur, conform eerdere uitspraken, de salarissen van de stakende collega’s niet uitbetalen.
Dit laat onverlet dat wij niet willen treden in het recht op staking. Het niet uitbetalen is conform wet- en regelgeving en afgestemd met de Rotterdamse schoolbesturen.

Ga alvast nadenken wat je gaat doen. Binnenkort vragen we je standpunt weer.

 

29 juni; roosters van 2018 worden gepubliceerd via Geel Boek, zie je onvolkomenheden, meld ze dan. Heb je nog een aanvulling, mail hem dan. Roostermakers, bedankt !

 

29 juni; dinsdag is er Waterfeest voor de kleuters op het Tulpplein.

 

29 juni; geef goed je absenten aan van juni; is iemand al op vakantie (NIEMAND krijgt toestemming) zet dan een O (= ongeoorloofd) neer. Is iemand naar een andere school, geef dat dan ook duidelijk aan, al staat een leerling nog steeds op je lijst. De IB-ers kijken je lijst na en ondernemen actie in samenspraak met de directie.

 

29 juni; maandag komt Akkernieuws met de nieuwe klassenverdeling. Ook wordt het nieuwe waterbeleid aangekondigd: geen pakjes meer, maar water drinken op school.

 

28 juni; woon je in de Hoekse Waard, let dan op. Kijk op het nieuws, wil je al naar huis dan moet je gaan !

 

28 juni; onze ICT-stagiair Richard is weer begonnen. Hij heeft loopgips. Geef je vragen door svp.

 

27 juni; op bijlage 84 op Y zie je de bijgewerkte lijst Squla-deelnemers, er kan nog steeds worden ingeschreven.

 

26 juni; voor de nieuwe groepen zijn zadelkrukken en ventilatoren besteld. Mis je iets ? Geef het aan.

 

26 juni; er is afgesproken in de staf dat iedere groep die er volgend jaar is, gaat wennen en dan even de nieuwe juf ziet én het lokaal. Omdat dit niet allemaal tegelijk kan plaatsvinden, spreken we geen vaste tijd af, maar kan dit na overleg gaan plaatsvinden. Neem contact op met je bouwco wanneer je hulp nodig hebt of vragen hierover. Zorg dat je leerlingen gaan wennen.

 

26 juni; hang svp je gele Studiemiddagbordje op de deur, donderdagkant.

 

26 juni; het Millinxpark is weer open, misschien kan in de bouw afgesproken worden of we daar in de TOS-tijd (weer) gebruik van gaan maken.

 

26 juni; de politie is al zeer actief geweest rondom de boom in de 's Gravendeelstraat, goed om te horen.

 

22 juni; vanmorgen is kennisgemaakt met de wijkagent van de wijk sGravendeelstraat. Ze willen graag samenwerken en onze klachten horen. Het was een prettig gesprek en we zijn ook op de Elout langsgeweest.

 

21 juni; geef op het schema op het prikbord in de koffiekamer even aan of je met een auto naar het strand bent gereden i.v.m. een vergoeding.

 

19 juni; alle ouders van leerlingen van groep 6,7 en 8 die nog geen schoolgeld betaald hebben, zijn vandaag door Stoffel gebeld. Dat leverde weer veel op. Donderdag komt er nog een ronde betalingen binnen. Iedereen gaat mee op schoolreis. Er zijn een paar lastpakken bij, maar dat onthouden we. Komt goed.

 

19 juni; aanpassingen Takenlijst: Nanda is weggehaald bij BHV, Nadia gaat in Teach en uit Project, Maartje is weg bij de Kleuterbieb. Ansjel is weg bij de BHV. Zie de nieuwe lijst via de Startpagina.

Omdat Ansjel waarschijnlijk volgend jaar niet meer in de BB werkt kan ze uit een aantal dingen: Schoolapp, Sinterklaas en Sportdag BB. Gretta komt bij Sinterklaas.

 

19 juni; de oma van Anika is overleden. Sterkte !

 

19 juni; de Nascholing is te zien in Schoolplanbijlage 13 (via de Startpagina zie je alle bijlagen), wil je nog nascholing aanvragen of sta je er nog niet bij, reageer dan deze week, in verband met de begroting van de kosten.

 

19 juni; morgen is het teamuitje. Het 06-nummer van school staat op de voordeur en Stoffel neemt de mobiel van school mee. Omdat morgen het Millinxpark wordt geopend vieren we feest en geven we een rondje bij de start van onze dag. Het tweede rondje dat al was beloofd, is bij de barbecue. De rest is voor eigen rekening. Het Akker-kledingadvies wordt voor één dag ingetrokken :-)

 

18 juni; deze week is het team-uitje. Regel samen je vervoer svp. Tot heden zijn er enkele  afmeldingen, zie hieronder. Er hangen  brieven op de deur om ouders nogmaals te informeren.

 

1 Jacqueline 2 Stoffel 3 Nelleke 4 Ellie 5 Astrid 6 Nürsel 7 Nelly 8 Janet 9 Audrey 10 Corrie 11 Maronela 12 Gerry 13 Maartje 14 Maria 15 Ilja 16 Anika 17 Marja 18 Jelte 19 Angena 20 Dianaling ?? 21 Ansjel 22 Krystel 23 Ellen 24 Najat 25 Nadia 26 Nanda 27 Marga 28 Nicolet 29 Mandy 30 Roxanne 31 Vera 32 Helma 33 Corine 34 Mirjam 35 Gretta 36 Marion 37 Rosanne 38 Arno 39 Daniëlle 40 Kirsten 41 Kelly 42 Kim 43 Winfred 44 Annemieke 45 Carmen

 

Arno kan niet mee wegens zijn werk op een andere school.

Kelly kan niet mee wegens haar werk op een andere school.

Ansjel kan niet mee wegens oppasproblemen.

Corrie kan niet wegens andere werkzaamheden.

Gerry heeft zich ziek gemeld. Beterschap !

 

Verzamel alvast je badpak, badlaken en strandspeeltjes !

Wat gaan we doen ? Om 10 uur verzamelen we in de Beachclub. Tot 12 uur kun je samen met je collega's genieten van zon en stand. Kies zelf wat je doet op het strand. Probeer zoveel mogelijk collega's te zien en te spreken. Bouw een kasteel, doe een spel, ga vliegeren of volleyballen, etc.

Om 11.50 uur word je weer verwacht in de Beachclub voor een masterclass. We luisteren naar onze mystery guest. Om 13.00 uur gaan we langzaamaan naar de barbecue waar we lang van kunnen genieten. Om 15.00 uur nemen we afscheid.

 

15 juni; in de bouw is gesproken over het programma BLOON. Dit was eerst gratis, nu volgt een licentie. Gezien alle programma's die we al gebruiken, valt BLOON af nadat iedereen hierover is gehoord.

 

15 juni; er wordt een elektrische oplaadpaal voor de school neergezet, let op het parkeerverbod.

 

15 juni; het aanleggen van een nieuwe gasaansluiting in de sGravendeel is niet gelukt wegens technische problemen. Wordt vervolgd...

 

15 juni; gisterende heeft de sollicitatiecommissie een kandidaat-Onderwijsassistente (vervanging Dianaling) gesproken, de betreffende  kandidaat is afgewezen.

 

15 juni; gisteren is in plaats van Winfred een nieuwe conciërge aangenomen, ze heet Monique. Binnenkort loopt ze een dagje mee met Ellie en komt ze kennismaken.

 

15 juni; sinds gisteravond staan er Akkervacatures op Facebook (liken is leuk, delen is beter...), op Indeed, op LinkedIn en op Twitter. Hoort, leest, zegt het voort.

 

14 juni; voor zeer veel leerlingen is verlof gevraagd voor morgen. Maak er een productieve dag van.

 

14 juni; op 27 oktober 2016 is er een incident geweest met twee daders richting juffen op de sGravendeel. Deze week heeft de rechter deze mensen een flinke taakstraf toebedeeld. Iemand van het PCBO was bij de uitspraak aanwezig. Zo komt er een einde aan deze slepende kwestie. Het was uitzonderlijk en we hopen dat dit nooit meer gebeurt !

 

13 juni; gisteravond trad een internetstoring op die tot vanochtend heeft geduurd. Gelukkig werkt alles weer. Wanneer op school de boel vastloopt, kun je niet inloggen en komt de mail niet door. Ook de telefoon doet het dan niet.

 

12 juni; vandaag is het afscheid van Jurette, ze gaat op de Hoeksteen werken. Vooral voor Janet (en natuurlijk Jurette) een hele stap, drie jaren lang waren Janet en Jurette maatjes in groep 0. Gelukkig hebben we de foto's nog.

 

11 juni; Gele Kaarten, een update

De laatste gele kaarten staan hieronder. Er zijn nieuwe binnen. Groene kaarten worden vaker uitgedeeld. Een positieve ontwikkeling !

 

Deze kaarten zijn binnen:

Jaysi, groep 6A, 7 juni bij TOS, niet eens met de scheidsrechter

Donny, groep 6B, 22 maart bij TOS, actie volgt, derde kaart

Lenan Mahovic, groep 6A, 22 maart bij TOS, besproken met vader

Faris elBakaoui, groep 6B, 15 maart, bij de voetbal van TOS

Rishan Bhoendie, groep 6B, 15 maart, bij de voetbal van TOS

Yassir Lahraoui, groep 6A, 15 maart, ook bij TOS

Enes, groep 6A, uitgedeeld door TOS, 20 februari 2018

Donny, uitgedeeld 10 nov door Ansjel

Zayd Bouaid, 9 nov van de TOS

Nicely Geerman, 9 nov van de TOS

Donny, uitgedeeld 1 sept 2017 door Ansjel bij les Kunst

Pedro, uitgedeeld 14 september 2017 door juf May

Pedro, uitgedeeld door TOS , ook op 14 september 2017

Jayden Hernam, uitgedeeld door TOS, voetbalkooi, 25 oktober 2017

 

11 juni; op 4 juli moeten alle biebboeken terugzijn bij Audrey. Dit komt in Akkernieuws.

 

11 juni; de takenlijst in het Geel Boek 2018 is bijgewerkt en te zien op de site. Bouwco's bedankt voor de aanvullingen.

 

7 juni de nieuwsbrief van Trefwoord: Trefwoord-vernieuwd-digitaal

 

6 juni; er zijn drie vacatures gepubliceerd op de site van de school, spreek je netwerk aan en help je collega aan een duo.

 

6 juni; oud-collega Ineke kampt met ernstige gehoorproblemen. Zij wordt 18 juni geopereerd. Ellie legt een kaart klaar om je naam op te zetten om haar sterkte te wensen.

 

5 juni; naar aanleiding van een eerdere enquête is in de staf besloten de rapportenmiddag van 10 juli te starten kort na half drie (de leerlingen zijn dan uit). Er is dan vrije inloop van ouders/leerlingen. Via de uitnodiging kun je zelf nog een tijd aangeven, bijvoorbeeld een uur voor achternamen A t/m K en een uur voor de rest. Het zijn dan geen 10-minutengesprekken. Belangrijke mededelingen aan ouders (zittenblijven, OOP, grote zorgen, etc) worden in een apart gesprek gedaan, er is dan een aparte uitnodiging.

 

5 juni; in kantoor liggen aanvraagformulieren klaar om vrij te vragen voor het komende Suikerfeest, we gaan dit nog vermelden in Akkernieuws. De verwachting is dat het de 15de Suikerfeest zal zijn.

 

4 juni; alvast een personele mededeling, zodat de uitleg morgen iets korter wordt. Komend schooljaar zal Winfred namelijk volledig worden ingezet op de AZC-school waar hij nu ook al werkt. Dat betekent dat we afscheid van hem nemen. Dat spijt ons zeer, want iedereen was blij met hem (en hij had het zelf ook naar zijn zin), maar de AZC-school biedt hem deze kans, dus gaan we het zo doen.

 

1 juni; Volgend schooljaar zullen er vier peutergroepen van Peuter & Co zijn, zoals nu. Janet is opgenomen in de klassenverdeling van De Akker (na vijf jaar peuters). Haar assistente Jurette was tot nu tot in groep 1D aanwezig, maar wordt zeer binnenkort elders ingedeeld door Peuter & Co. Dit zijn geen kleine veranderingen voor de betrokkenen. Sterkte ! De Akker zal komende cursus starten met vier groepen 1 en twee groepen 2 en drie groepen 3. We zien een geweldige instroom van kinderen. Onze maximale klassengrootte is 25 leerlingen.

 

1 juni; er komen hommels uit de spleten in de muren bij de ijzeren trap.

Een hommel is een beschermde diersoort
Er zijn in Nederland ongeveer 29 soorten hommels. De meest voorkomende soorten zijn onder andere de kleine aardhommel, de boomhommel, de steenhommel, de weidehommel, de akkerhommel en de tuinhommel. Deze insecten zijn ontzettend nuttig voor de natuur en behoren daarom tot de groep beschermde diersoorten.
Hommels zijn normaal gesproken niet agressief, maar verdedigen zichzelf als ze opgejaagd of geïrriteerd worden. De mannetjes hebben geen angel. Meestal veroorzaakt de steek van een hommel geen andere symptomen dan roodheid en een zwelling, maar sommige mensen kunnen overgevoelig zijn en sterk op een steek reageren. In dat geval dient men onmiddellijk een arts te raadplegen.

We kijken het nog even aan, het zijn geen grote zwermen.

 

1 juni; een collega meldt dat de toetsboeken voor Pluspunt mogelijk niet op de originele bestellijst staan en deze daarom mopgelijk worden vergeten bij het bestellen. Mail ons bestelnummer, groep en aantal svp. De bestelling is nog under construction.

 

1 juni; een collega met Squla-ervaring heeft voor ons gevonden:

Heeft jouw leerling al een betaald Squla in de klas account en wil je graag zijn/haar voortgang volgen? Dan kan je dit betaalde account koppelen aan je Squla in de klas account.
Alle klassen die je op Squla aanmaakt, zijn voorzien van een klassencode. Deze code is te vinden onder “Mijn klassen”. Klik op de naam van je klas en je ziet links bovenaan het blauwe vak, onder de naam van jouw klas, de klassencode staan. Deze code kan je geven aan de ouder van de leerling die je graag wil toevoegen aan je account.
De ouder kan via het ouderaccount in het profiel van de leerling de klassencode invullen. Zodra de klassencode in het profiel van de leerling (via het ouderaccount) is opgeslagen, wordt het betaalde account toegevoegd aan je klas. Op deze manier kan de leerling op zijn/haar eigen betaalde account op school oefenen en kunnen zowel jij als de ouders de voortgang van de leerling volgen.
Let op: hierdoor wordt het betaalde account van de leerling niet gekoppeld aan zijn/haar gratis schoolaccount. Dit is uitsluitend een koppeling met het dashboard van het Squla in de klas account. De gespaarde munten op het schoolaccount van de leerling kunnen om deze reden niet worden overgezet naar het betaalde thuisaccount.

Een en ander kan heel stimulerend werken op ouders en kinderen.

Daniëlle kan het je demonstreren op haar digibord.

 

1 juni; een vraag is of stagiaires mee mogen op schoolreis. Dat ligt aan drie dingen, vind ik. Een stagiaire die langer dan drie maanden in de groep meedraait, hoort bij de groep en kan ook begeleiden. Ten tweede moet er genoeg plaats in de bus zijn. Ten derde moet het financieel kunnen. Dat laatste punt is geen probleem, ik vind dat een stagiaire dit "verdient". Meld even via de mail welke stagiair je mee zou willen nemen, want het kunnen er ook niet erg veel zijn. Daarna kijken we of het past.

 

1 juni; een van onze mensen heeft als taak de deur en het hek van het kleuterplein af te sluiten en op slot te doen nadat de school uit is 's middags. Op een of andere manier staat vaak na 10 minuten alles weer open aan de achterkant. Verzoek: ga je er doorheen, sluit dan direct weer af. Leerlingen uit de bovenbouw die later naar huis gaan, gaan via de trap of via de voordeur.

Ook wegens inbraakgevaar goed afsluiten, denk eraan aan ramen en deuren te sluiten.

 

1 juni; leuke foto's ? Zet ze op Y bij Beeldmateriaal svp. Modeshow, kinderboerderij, etc.

 

31 mei; let even op de avondspits, er is een vrachtwagen gekanteld.

 

31 mei; het is geoorloofd vanmiddag buiten een kwartiertje pauze in te lassen om even te luchten, het wordt droog...

 

31 mei; hang je gele brief s.v.p. op met de aankondiging van de Studiemiddag van aanstaande dinsdag. Dinsdagkant.

 

30 mei; Op Y:\Bijlagen staan diverse bijlagen die bedoeld zijn te lezen wanneer er een nieuwe Teamvergadering is. In bijlage 80 staan alle leerlingen die een code hebben gekregen van Squla, dat zijn er nu 99. Heel mooi. Bekijk de deelname van je groep eens.

 

28 mei; de staf heeft weer een paar stappen gezet in de klassenverdeling. Binnenkort komt een directielid je persoonlijk inlichten. Dinsdag 5 juni presenteren we het hele plaatje en vertellen we nog wat extra's.

 

28 mei; collega Marion heeft in zeer goed overleg een stap teruggezet in functie. Haar gezondheid staat haar niet toe een volledige klas te draaien. Zij wordt nu Onderwijsassistente per 1 juni. Ze gaat vier ochtenden werken. Marion heeft de afgelopen periode prima werk laten zien tijdens de periode van re-integratie. Marion wordt ingezet bij de groepen 3. Nelly staat (waarschijnlijk tot de zomervakantie) fulltime voor 3b. Heb je hierover vragen, stel ze dan in kantoor. We zijn blij met deze oplossing.

 

28 mei; wij zijn een Lekker Fitschool en gaan dus voor de PCBO-volleybalbokaal. Mandy, Janet, Arno, Rutger en Stoffel zullen onder leiding van onze teamcaptain Jelte strijden voor de eer en de prijzen.

Wij rekenen op jullie aanmoedigingen. 29 juni in het Topsportcentrum bij de kuip.

 

28 mei; Anika begint binnenkort een traject van herstel met meerdere afspraken gedurende 10 weken bij een specialist, de data zijn bij ons bekend en Maronela zal Anika vervangen. Maronela is dan niet beschikbaar op de sGravendeel, Kim weet wanneer dat is en houdt daar de collega’s van op de hoogte.

 

28 mei; er is morgen géén Teamvergadering. In plaats daarvan is er komende dinsdag een lunch om 12.30 uur en aansluitend een korte bijeenkomst over komend schooljaar. We hopen volgende week de klassenverdeling rond te hebben; we maken voor die dinsdagmiddag een persoonlijk rondje daarover.

 

24 mei; volgend schooljaar blijft May 1 uur Engels geven op donderdag aan de groepen 6,7 en 8. We gaan haar beter volgen. Ze vindt het fijn om te doen !

 

24 mei; leerlingen van groep 8 worden met regelmaat ingeschakeld bij het leren in groep 3. Beide partijen profiteren hiervan.

 

24 mei; morgen wordt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Hieronder een checklist. Je mag geen persoonsgegevens uitwisselen met derden en berg je spullen goed op, niemand mag privézaken zomaar (kunnen) inzien. Ga je van je computer weg, gebruik dan Windows-L om uit te loggen (na het inloggen zie je direct al je werk weer, de sessie blijft actief). Maak er een gewoonte van. Laat geen papieren slingeren. Met ESIS, Basispoort, e.d. zijn overeenkomsten gesloten. De accounts en data van vertrokken Akkermedewerkers worden gewist en je krijgt bericht wanneer het wachtwoord van de Startpagina Personeel verandert. Wanneer de directie uit kantoor gaat, gaat de kluis met dossiers op slot. Bewaar niets op je lokale computer of laptop, maar alles op de server of in de cloud. Zo is deze week de directielaptop uit kantoor gestolen, met nul gegevens op de harde schijf. Ooit heb je het Internetprotocol ondertekend, dat is van kracht.

Het staat op  N:\Protocollen\Telefoon en Internet

In dezelfde map staat het complete boekwerk met betrekking tot de AVG dat gemaakt is in opdracht van het PCBO. Dit bericht komt van uw zelfbenoemde Data Protection Officer, stoffel

Onze lijfspreuk: laat je data niet lekken.

 

 

Maatregelen met betrekking tot privacy en informatiebeveiliging

1

Het privacyreglement wordt door de school jaarlijks onder de aandacht gebracht van ouders en medewerkers.

2

Voor de publicatie van foto- en filmbeelden en online diensten is door de school vooraf toestemming vastgelegd.

3

Met alle leveranciers die namens de school persoonsgegevens verwerken is een verwerkersovereenkomst afgesloten.

4

Voor de uitwisseling van persoonsgegevens met derden, niet zijnde verwerkers, is toestemming vastgelegd.

5

Het protocol datalekken is bij de medewerkers bekend. Men weet wat er van hen verwacht wordt.

6

Toegang tot software en systemen met persoonsgegevens op school worden verleend conform de vastgestelde toegangsmatrixen.

7

De afspraken over de bewaarplaatsen van gegevens en informatie (Document- en datamanagement) worden nageleefd.

8

Er wordt middels een gedragscode en een protocol voor leerlingen structureel en regelmatig aandacht besteed aan de zorgvuldige verwerking van persoonsgegevens.

9

Bij uitdiensttreding worden alle accounts ingetrokken en apparatuur ingenomen.

10

Voor alle door de school uitgegeven apparatuur aan medewerkers zijn  gebruikersovereenkomsten afgesloten.

11

Fysieke ruimtes op school met persoonsgegevens van gevoelige aard (op papier of op server) zijn beveiligd tegen onbevoegde toegang.

 

24 mei; TaalActief spelling is nu ook overal bereikbaar via Basispoort.

 

24 mei; Najat heeft vanavond het alarm op het gebouw sGravendeel gezet, omdat de werkster dat niet lukte. Nu staat het erop; Najat bedankt. Stoffel gaat regelen dat de PIR in het kamertje naast het kantoor wordt vervangen, die gaat vaker in storing.

 

23 mei; een collega kwam op het briljante idee 60 vervoerskaarten bij de Elout te lenen, zodat het vervoer vrijdag soepeler kan ver-lopen.

 

23 mei; de licentie van TaalActief is verlengd en als het goed is kan iedereen overal weer bij. Dat was niet waar, er is gemaild. Morgen nieuwe kansen.

 

23 mei; er is ingebroken in kantoor via het kleuterplein. Met een stoeptegel van ons eigen plein is een raam vernield, de laptop van Stoffel stond aan een kabelslot, maar die is nu weg. Schade en overal glas.

 

22 mei; in dit weekend is een raam open blijven staan in het Kunstlokaal. Let op het afsluiten en bespreek het even onderling. Ramen en deuren in het weekend dicht !

 

22 mei; de planning voor 2018-2019 gaat zich vullen, zie via de Startpagina Personeel de blauwe kolom, nu ook met nieuws over het teamuitje....eindelijk.

 

21 mei; ter informatie; een pak A4witpapier kost de school ongeveer € 2,20

Een A4-print of kopie zwart/wit kost € 0,00315. Dus 100 printjes kost € 0,32

Een A4-print of kopie kleur       kost € 0,0315    Dus 100 printjes kost dan € 3,15

Kijk dus altijd eerst goed of je kleur of zwart/wit vraagt.

 

18 mei; naar aanleiding van het artikel uit Didactief over bewegend leren: Dit advies heeft Angena gekregen van een fysiotherapeut voor een leerling, zij laat hem nu ook letterlijk sprongen maken en daarbij letters e.d. benoemen. Dit lukt hem dan wel en eerst helemaal niet.
 

18 mei; de oude methode Zin in Taal. Wat doen we ermee ? Een boek/werkboek mag mee naar huis wanneer een leerling dat wil. (Pas nadat je zeker weet dat je de methode niet meer gaat gebruiken). De rest gaat het oud papier in. Zet de oude spullen op de sGravendeel in de dozen die overblijven van de nieuwe methode.

 

18 mei; komende vrijdag zijn de Finals in het kader van Sport en Lekker Fit, de voorbereidingen worden getroffen.

 

18 mei; alle leerlingen krijgen een briefje over de komende vrije Tweede Pinksterdag. Dinsdag komt er een Akkernieuws uit. Graag briefje in de tas en nog even herhalen in de klas: maandag vrij.

 

17 mei; er is geen Onderwijsassistent bij het Bestuur beschikbaar om Dianaling te vervangen. We gaan naar iemand op zoek. Ken je een geschikte persoon, geef dan een tip. Ook zien we in de klassenverdeling voor komende cursus nog gaten en mogen kennissen solliciteren, er is nog plaats.

Wanneer er kandidaten zijn volgen we de sollicitatieprocedure.

 

17 mei; wil je je bestellijst voor volgend jaar aangepast hebben, zet dan bij aantal WEG, dan haalt Corrie die regel eruit. Wil je de regel laten staan, maar heb je het product niet nodig zet dan een 0 (nul), dan blijft de regel staan, maar het product wordt niet besteld.

 

17 mei; de Jaarplanning 2018-2019 wordt steeds meer gevuld. Je kunt dat zien via de Startpagina. We doen volgend jaar niet mee aan de Koningsspelen en het Koningsontbijt (gepland op 12 april door de organisatie), want een week later is het alweer Pasen. De sportdagen zijn nu per bouw gepland in de periode na de aprilvakantie, in overleg ook met Jelte. Even weer wat anders.

 

17 mei; in kantoor is besloten dat Najat, Helma, Arno en Jelte meegaan op de werkweek in maart. Alleen groep 8 gaat op werkweek. Janet, Nicolet, Marja en Krystel gaan niet mee, zij hadden zich wel aangemeld, zij staan op de reservelijst. Dank voor de enthousiaste aanmeldingen.

 

17 mei; Marion staat deze week twee dagen voor groep 3B in het kader van haar herstel.

 

17 mei; Dianaling is (langdurig) ziekgemeld, de klachten ten gevolge van de zwangerschap werden te groot. Er is overleg met het PCBO over vervanging. Maria heeft bepaalde taken al verdeeld, dank voor de medewerking.

 

16 mei; er is een extra telefoon in het kantoor van IB-directie-bouwco op de sGravendeel. Het nummer kun je rechtreeks bellen vanaf onze schoolapparaten, dat nummer is 303. Deze telefoon gaat niet direct over wanneer het nummer van de sGravendeel vanaf buiten wordt gebeld (de ander twee wél).

 

15 mei; er zijn weer potloodstiften voor de middenbouw, ze zijn bij Jacq in beheer.

 

15 mei; de IEP is verbazingwekkend goed gemaakt. Het werk van ons allen ! Vanmiddag taart voor het team en de kids van groep 8 een dikke ijs bij Verhage.

 

15 mei; onze ICT-stagiair Richard zit met zijn been in het gips en is even niet paraat.

 

14 mei; in de bouw gaat de bouwco de taken met jullie verdelen voor het komend schooljaar. Via de Startpagina Personeel kun je de nieuwe takenlijst 2018 alvast bekijken. Graag niet alles uitprinten.

De takenlijst is samengesteld in de staf en kan nog aangepast worden wanneer er iets gemist wordt.

De namen van dit schooljaar hebben we nog even laten staan, ter vergelijking. Deze namen kunnen dus vervangen worden of blijven staan.

 

14 mei; de schoonmoeder van collega Lena uit de peuterbouw is overleden, vandaag was de begrafenis. Sterkte en gecondoleerd.

 

14 mei; de kachel is uit, kleed je goed aan :-)

 

14 mei; de bestelformulieren zijn verzonden door Corrie. Graag de digitale lijst weer retour, niet er afhalen. Lees de bijgaande brief. Mail je vragen.

 

14 mei; krantenknipsels vind je op N:\Nieuws & Teksten, soms leuk om te lezen. Bijvoorbeeld "Wie krijgt al die extra miljoenen" over een gevecht achter de schermen die de grootte van onze klassen gaat bepalen.

 

14 mei; de schoolfoto's vind je op G: Van de afgelopen tijd is alles weer even bijgewerkt.

 

8 mei; internet Millinx ligt eruit. Morgen wordt het hopelijk gereset. De mail komt dus ook niet door.

Caspar heeft alles gereset en het werkt weer. De meldkamer is op de hoogte gesteld.

 

3 mei; er komt een extra telefoontoestel voor kantoor sGravendeel.

 

2 mei; de SCOL staat klaar en kan ingevuld worden. Invullen in mei svp.

 

2 mei; na de zomervakantie gaan we stoppen met melk-drinken via Campina. Er zijn nu nog maar een paar melkdrinkers, zij krijgen binnenkort bericht. Dit komt ook kort in Akkernieuws. Alle folders gaan de deur uit.

 

30 april; bij het Cultuurtraject Rotterdam is aangevraagd:

groep 1 en 2 Kar vol Muziek en Gruffalo

groep 3 en 4 Swingend slagwerk en Een muzikaal dierenverhaal

Het dierenverhaal kan niet en dat wordt Ammehoela

groep 5 en 6 Fotogeheimen en Huis in verandering

Huis in verandering kan niet en dat wordt Rpho (10,11 of 12 april)

groep 7 en 8 Oorlogsgeheimen (Zuidpleintheater) en Betrapt (Belastingmuseum)

Zie cultuurtrajectrotterdam.nl

 

27 april; zo'n 40 leerlingen hebben een code gekregen om zich aan te melden bij Squla. Twaalf collega's adviseerden: wél Sqola, geen Ambra; dank.

 

27 april; Geachte heer Boot, naar aanleiding van uw brief d.d. 19 april 2018, bevestigen wij u dat uw abonnement Ambrasoft Schoolpakket per 31 juli 2018 wordt gestaakt.
Hopende u hiermee van dienst te zijn geweest.
Met vriendelijke groet,  Noordhoff Uitgevers
 

26 april; we hebben vandaag allerlei "feesten", Astrid is jarig, Najat heeft een kleindochter gekregen, Vera en Jeroen trouwen en Emilija neemt afscheid. Never a dull moment. Alvast een fijne vakantie !

 

25 april; in de sGravendeelstraat is een ventilatiesysteem aangebracht in de kelder, zodat er voortdurend verse lucht binnenkomt en het gebouw frisser wordt.

 

25 april; 12 juni komt de schoolfotograaf

 

25 april; de kinderboerderij voor komende cursus is besteld.

Groep 1/2 Alles voor een Pannenkoek, (nov-febr)

Groep 3 en 4 Beschuit met muisjes, (maart-april)

Groep 5 Amfibiën en reptielen, (jan-febr)

Groep 6 Uit vogelen, (maart-april)

Groep 7 en 8 Bijen, (aug-okt)

 

25 april; binnenkort mailen we je de bestellijst en een brief met uitleg.

 

24 april; Squla-bonnen (zie Akkernieuws) in het postvak van Stoffel retour svp.

 

24 april; de inhoud van de Teamvergaderingen (Evaluatie Schooljaar en SoVa) van mei en juni zijn verwisseld, omdat het zo beter uitkomt.

 

24 april; we stellen het op prijs dat de directie bij een ongeval van een leerling op de hoogte wordt gesteld. Bijvoorbeeld wanneer een kind naar het ziekenhuis of de huisarts gaat vanwege een (behoorlijke) blessure.

 

23 april; (herhaling) 26 april sluiten we de school en gaan koffieapparaat, koelkast en wasmachine weer een poos dicht. Hou er rekening mee svp. Graag alle eten de school uit en de kapstokken leeg :-)

 

23 april; donderdag gaat Corrie alle bonnen betalen, graag alle bonnen naar Corrie.

 

23 april; onze Onderwijsassistentes staan vaak voor de groep en dat is heel fijn. Geef je uren met data weer op aan Stoffel voor het extraatje dat daar voor geldt. Dan proberen we in juni dat te regelen. Graag deze week melden.

 

22 april; er is een bedankje in de maak voor de helpers bij de Koningsdag, op de sGravendeel hielpen 17 moeders !

 

19 april; 14 mei wordt de nieuwe Taalmethode geleverd. Zie verder de notitie van Helma.

 

19 april; de IEP-eindtoets van groep 8 is opgehaald om te worden nagekeken.

 

19 april; Nicolet zal aanstaande dinsdag de bovenbouwvergadering bijwonen (Helma is naar een training) en Stoffel de middenbouwvergadering. De Agenda volgt. Heb je nog punten, geef die dan door.

 

19 april; we vragen iedereen flexibiliteit en inzet bij de Koningsspelen morgen, niet alles verloopt volgens de planning, maar met alle hulp en vernuft van ons allen, wordt het een mooie dag.

 

19 april; in 3.45 min was iedereen buiten bij de brandoefening Millinxstraat, dat is 15 seconden sneller dan vorige keer (Het is geen wedstrijd). Het ging prima zo, de evaluatie kun je invullen en versturen.

Vandaag was er ook een brief van de brandweer dat ons gebouw goedgekeurd is, omdat boven in de toren een speciale plaat op een deur is gezet die brandvertragend werkt.

 

19 april; Kelly is beter, Dianaling is beter, Anika is ziek, Nanda draait haar groep.

 

18 april; wil je weten wat er in het Koningsontbijt zit ? Kijk Hier:

www.koningsspelen.nl/Koningsontbijt Eet smakelijk. De groep van Janet was er nog niet toen we het bestelden, dus dat vraagt wat organisatie.

 

18 april; wanneer het kopieerapparaat in storing staat niet zelf gaan knutselen svp, dat veroorzaak meer schade. Het is vanmorgen gerepareerd door Canon.

 

18 april; het duurt nog even, maar 26 april sluiten we de school en gaan koffieapparaat, koelkast en wasmachine weer een poos dicht. Hou er rekening mee svp.

 

18 april; er is bericht dat de schoonmaak van de pleinen vóór de Koningsspelen in de agenda is opgenomen, een extra ronde dus. (Dit is geen garantie dat het gebeurt, maar wel een mooi bericht).

 

18 april; een tip: schakel gerust moeders in bij je Koningsontbijt, zij kunnen helpen.

 

17 april; gistermiddag was de Tweede-Kamercommissie Binnenlandse Zaken op bezoek bij Stoffel, op verzoek van Marco Pastors, chef van NPRZ. We hebben daar diepgaand gesproken over de problematiek van onze school, de achtergronden en aanpak, de resultaten en werkwijze. Bij het laatste stukje schoof de burgemeester ook aan. Dit gesprek was van belang, omdat onderwijsachterstandgelden van de grote steden ook verdeeld dreigen te worden over kleine dorpen en steden. Misschien van belang voor weie daar woont, maar niet voor ons. Het belang van veel subsidie voor ons is wel duidelijk geworden.

 

17 april; we volgen een advies om de nieuwe Taalmethode alvast op te starten. Alles wordt z.s.m. besteld, zodat we na de vakantie een thema kunnen kiezen. Waarschijnlijk worden de werkboeken voor dat deel gekopieerd. Zo kan iedereen alvast een beetje gaan wennen.

 

17 april; Dianaling is ziek, sterkte.

 

13 april TOS-ser Mohammed is de sleutels van zijn scooter bij school verloren. Vraag nog eens in de klas, wie weet ervan ? Anders heeft hij pech. Ik heb zijn 06-nummer.

 

13 april; 20 juni is het teamuitje, meer info volgt heel binnenkort, die dag zal er gaan les zijn, ouders horen dit ook binnenkort. Hou het nog even voor jezelf. Zie op Teamuitje nog wat herinneringen.

 

13 april; super gisteren die sportclinic, een goede zaak om elkaar zo eens bezig te zien. Mooie zaal !

 

11 april; buitendeuren dicht doen nadat je erdoor heen bent gegaan svp. De kachel brandt nog.

 

11 april; in Basispoort beschik je over Momento; gisteren is Pluspunt daaraan gekoppeld.

 

11 april; naar aanleiding van de peiling Schoolontbijt is dit voor de kleuterbouw aangevraagd, de dag is 8 november aanstaande. De andere bouwen ontbijten niet mee die dag. Zo kan het ook.

 

11 april; wanneer je je POP af hebt, kun je denken aan Nascholing. In de map Leerkrachtvaardigheden staat het formulier voor 2018-2019 klaar en kun je een voorstel indienen. Boven in de map (en ernaast) liggen allerlei soorten aanbieders en cursussen.

 

10 april; op www.scholenopdekaart.nl/basisscholen/De-Akker vind je onze school bij Scholen op de kaart. Daar staan diverse gegevens, de downloads staan al op Y:\Bijlagen bij Bijlage 72 t/m 78.

Daar staat ook de uitslag van de Leerlingtevredenheidspeiling en Monitor Sociale Veiligheid met een extreem mooi cijfer. Super zo. Sommige zaken op die site als foto's zijn verouderd, daar werk ik nog aan. De tijd gaat snel.

 

10 april; in de middag probeer ik Lekker Fit te trakteren aan de kinderen. Donderdag doe ik dat in Tarwesterk bij het teamsportuitje :-)

 

10 april; Nicolet heeft de taak van Interne Coach (voorlopig ?) overgenomen van Maria. Dit is een intensieve taak, we proberen eraan te voldoen.

 

10 april; hang de gele brief over de Studiemiddag op aan je klassendeur, donderdagkant.

 

8 april; met Rosanne is afgesproken dat zij BHV-er wordt voor de sGravendeel, met onmiddellijke ingang, op de dagen dat zij werkt.

 

8 april; ons bestuur zal ook het manifest tegen het Lerarenegister ondertekenen. Zie

Grote-steun-voor-manifest-schoolbestuurders-tegen-lerarenregister

 

6 april; maandag is er onderhoud van de brandmeldinstallatie in het MPH. SMW en groep 7 en 8 kunnen daar enige overlast van ondervinden.

 

5 april; de werkgroep Teach Like a Champion heeft alle technieken die we gebruiken in kaart gebracht in het document TLC verkort overzicht op N:\Teach like a Champion

Handig om weer eens even op te frissen !

 

5 april; Vera hoopt er morgen weer te zijn.

 

4 april; gisteren was Vera ziek, vandaag ook, Marja draait de groep. Ellie is ziek vandaag. Anika voelt zich goed en werkte gisteren de hele dag.

 

4 april; op 12 april is er een Studiemiddag. Onze teamsectie Sport & Bewegen organiseert in Tarwesterk een teamactiviteit die start om 13.00 uur en duurt tot 14.15 uur. Sportieve kleding aanbevolen.

 

3 april: rooster aanwezigheid van de IB, directie en conciërge in de ’s Gravendeelstraat:
Maandag tot na de lunchpauze: Corine
Dinsdag tot na de lunchpauze: Stoffel
Woensdag: Helma
Donderdag: Nicolet
Vrijdag: van half negen tot half tien Winfred en vanaf half drie tot half vier
 

2 april; volgende week viert Stoffel zijn verjaardag, maak er geen werk van, er is weinig tijd voor. Ik kom één minuutje langs.

 

2 april; de draaiboeken voor de LekkerFitweek 2018 staan op

Y:\Lekker Fit!_voor Arno\Lekkerfitweek2018\Draaiboeken2018

 

2 april; het speelluchtkussen in de speeltuin is kapot. In verband met de veiligheid mag niemand erop. Reparatie volgt.

 

28 maart; nieuwe adressen en nieuwe collega's zie je in Openbare mappen- Collega's in Outlook.

 

28 maart; voor het geplande voetbalgebeuren voor vanmiddag is onze school door Jelte afgemeld, gezien de weersverwachting.

 

28 maart; Mandy is ziek, Roxanne staat voor haar groep, twee leerlingen gaan naar Janet.

 

27 maart; morgen komt er nog een Akkernieuws over Pasen (ontbijt en schooltijden) en het afscheid van de juffen. Heb je nog nieuws, meld het dan.

 

27 maart; even een update rondom de gezondheid van enkele teamleden. Astrid is afgelopen donderdagavond flink door haar enkel gegaan, zij was vrijdag daarom afwezig en Jurette draaide haar groep. Dank aan Jurette en Janet. Gelukkig was Astrid gisteren alweer op school.

Anika werkt 75%, zij heeft af en toe last van een bloedneus, in dat geval svp alleen Janet en Maria bij haar als BHV-er. Super dat Anika het zo volhoudt, we hopen allen op snel herstel.

Krystel is ziek naar huis, beterschap. Ellen draait vanmiddag de groep van Anika, super.

Marion bouwt haar werkzaamheden tweewekelijks op.

 

27 maart; Maronela begint morgen in de groep van Fiona, Nanda gaat mee naar de zwemles om alles in het nieuwe zwembad te zien en ervaren, samen met de juffen die al meer bekend zijn daar.

 

27 maart; na de meivakantie zal Kim op vrijdag haar bouwcodag hebben, Nanda geeft les aan haar groep.

 

26 maart; dank voor alle reacties op de enquête over Trefwoord, dat helpt ons verder te denken en te weten hoe het gaat met de lessen. De uitslag is -samengevat- dat de onderbouw heel tevreden is over de lijst Bijbelverhalen die men hanteert. Men wil graag extra info en handvatten naast de Lieveheersbeestjes-methode voor Sova. De midden- en  bovenbouw is tevreden over Trefwoord, niet alles wordt gebruikt en dat kan ook niet. De digibordlessen worden niet veel gebruikt. Deze kun je gemakkelijk zien via Basispoort, kijk er eens naar, het bord kan je ondersteunen. Conclusie van de staf: we gaan dit houden zoals het is en de SoVavragen komen zeker nog aan de orde.

 

26 maart; Corrie gaat donderdagmorgen weer de maartbonnen verwerken/uitbetalen. Graag op tijd inleveren.

 

26 maart; in april zijn er geen BP-lessen Kunst en Muziek. Groepen die dit op een dag hebben zijn dan half drie uit. In mei kan dit weer aangepast worden, dat bekijken we later. Nicolet maakt brieven voor de ouders.

 

23 maart; Kim die hieronder genoemd wordt, heet voluit Kim Rietveld-Wierda; ze is een ervaren leerkracht.

 

22 maart; over een week hebben we afscheid genomen van vier collega's. Hier een overzicht van de oplossingen die nodig zijn om na de Pasen verder te kunnen werken. Het kan zijn dat je na het lezen hiervan vragen of opmerkingen hebt. Mail deze rechtsreeks aan de directie, dan kijken we wat we er mee kunnen.

  • Vanaf 3 april werkt Ellen iedere maandag in groep 2C van Angena, in de plaats van Rosanne

  • De plaats van Ellen is besproken in de onderbouw en er is een nieuwe verdeling van de Onderwijsassistentes gemaakt

  • Vanaf 3 april werkt Daniëlle fulltime in groep 3A

  • In groep 3B is Marion aan het re-integreren en Nelly werkt vanaf april fulltime in groep 3B, tot Marion weer in de klas aan de slag kan

  • Vanaf 3 april draait Rosanne groep 4B fulltime. In overleg met de directie zijn er nog twee dagen die we in deze maand moeten invullen omdat Rosanne dan afwezig is (23 april cursus en 20 april)

  • Vanaf 14 mei werkt Rosanne samen met Kirsten in groep 4B. Ma, di en wo Rosanne en di, do en vrij Kirsten. Op dinsdag hebben zij een overlapdag

  • Vanaf 3 april werkt Emilija fulltime in groep 5B. Vanaf 14 mei begint juf Kim in groep 5B zij wordt ook de nieuwe bouwcoördinator middenbouw, haar bouwco-dag is nog nader te bepalen

  • Vanaf 8 maart werkt Kelly in de bovenbouw op donderdag en vrijdag.

  • Mirjam neemt vrij op woensdag i.p.v. maandag met ingang van 1 april. Nanda neemt de woensdag over in groep 5A

  • Na de meivakantie komt Ansjel weer werken; ten aanzien van de BP-lessen is er nog geen besluit genomen.

  • 3 april is er geen vergadering op de sGravendeel, maar drinken we samen een kop koffie of thee om elkaar beter te leren kennen. Stoffel en Nicolet zijn daar bij aanwezig

Fijn dat Rosanne, Nelly en Emilija zich fulltime willen inzetten in de periode april.
Dank aan iedereen die zijn schouders er onder zet om de Akker-trein rijdend te houden.

Complimenten aan de sollicitatiecommissie die achter de schermen hard heeft gewerkt en diverse kandidaten heeft gesproken, afgewezen en voorgedragen, rekening houdend met de privacy.
 

22 maart; naast de Rotterdampas is er ook de Rotterdamse Lerarenbeurs. Zie https://onderwijs010.nl/lerarenbeurs  Aanmelden gaat via de directie en via het Bestuur PCBO. Mail ons je belangstelling voor 6 april.

 

19 maart; op N:\Leerkrachtvaardigheden\Normjaartaak staat de vernieuwde uitleg van je Normjaartaak die we in het f-gesprek bespreken. Dank al voor de vele takenlijsten :-)

 

19 maart; de naambordjes bij de deuren zijn aangepast, wanneer er veranderingen waren.

 

19 maart; Maria is weer begonnen, nu met medicijnen.

 

16 maart; zoals ieder jaar komt de Lekker-Fit-week er weer aan. In deze week staat Lekker Fit centraal en zijn er enkele activiteiten in de groep. De werkgroep verzorgt dit en stuurt binnenkort het draaiboekje. Het thema is dit jaar "Grenzeloos stappen". Op maandagmorgen 9 april is er een openingsactiviteit met alle leerlingen in de Millinxspeeltuin. Op donderdagmiddag (studiemiddag!)organiseert de werkgroep een gezellige sportieve activiteit voor het hele team in een van de gymzalen. Noteer het alvast in je planning. In de jaarplanning voor volgend jaar zullen we de Lekker-Fit-week duidelijker aangeven.

Janet is contactpersoon voor de peuters, Mandy voor de kleuters, Emilija voor de middenbouw en Gretta voor de bovenbouw. Arno en Jelte houden de helikopterview.

Mandy gaat de donderdagochtend alle kleuters een dansworkshops geven met Arno (als alle juffen fit zijn).

 

16 maart; je ontvangt van Corrie een overzicht van het schoolgeld dat nog niet betaald is. En ook een herinneringsnota voor de gezinnen die nog moeten betalen. Met daarop ook welke broer/zus daar bij hoort. Graag uitdelen.

 

15 maart; Anika werkt halve dagen en zet zich daarvoor enorm in. Ook doet zij de rapportengesprekken. Nanda en Krystel geven les op de momenten dat Anika er niet is. Super !

 

15 maart; Gerry is gelukkig weer op school.

 

15 maart; op de rapportenavond is iedereen tot minimaal 19.00 uur aanwezig.

 

15 maart; een veiligheidstip over een open computerscherm. Loop je weg van je werkplek, dan kan iedereen je gegevens zien. Dit kun je voorkomen door voor het weggaan op de combinatie windowstoets + L te drukken. Wanneer je dan terugkomt en weer inlogt zoals je gewend bent, dan staat je werk ook nog open. Probeer het eens uit.

 

14 maart; Maria is thuis, zij gaat uitzieken. Roxanne en Dialing draaien de groep.

 

12 maart; Stoffel is zich ernstig in het verdiepen in de tool die de werkuren van het personeel berekent. Voor 1 april zal alles ingevuld zijn. Stuur svp zsm je lijstje met taken uit de takenlijst opgeteld aan Stoffel, loop daarna bij Nicolet langs om een functioneringsgesprek af te spreken op een tijd die jou schikt (het formulier volgt spoedig via de mail), stuur je ingevulde formulier een dag voor het gesprek aan de directie. We bespreken in het f-gesprek je takenlijstje en de tool. Tip: bewaar je takenlijstje en kopieer het straks in je f-formulier. In je f-formulier staat ook je POP-formulier.

 

12 maart; Corrie doet het absentieoverzicht voor het rapport weer in je postvak (wanneer ze het overzicht van februari in de map heeft). Het overzicht telt per dagdeel.

 

12 maart; alle leerlingen van groep 8 zijn ingeschreven bij een VO-school. Hoera ! (Officiële toelating volgt nog).

 

9 maart; hang de gelamineerde A4 over de Studiemiddag (dinsdagkant) op je klassendeur maandag.

 

9 maart; maandag komt Akkernieuws, met ook een verwijzing naar de Studiemiddag van a.s. dinsdag, graag meegeven.

 

9 maart; maandag wordt de noodverlichting aan de Millinxstraat getest. Aan de sGravendeel wordt het jaarlijks onderhoud aan het alarm dan uitgevoerd, ook om te kijken of er storingen op de loer liggen. Het alarm ging er vandaag om 16.00 uur zonder problemen op en af.

 

9 maart; op de Millinxstraat is het onderhoud en het testen van het brandalarm bezig, het gebeurt zo stil mogelijk. Iets na half drie worden de sirenes getest, je hoeft dan niet naar buiten.

 

9 maart; Gerry is ziek, beterschap. Maronela draait de groep en Kelly ondersteunt. Nicolet doet een stukje werk van Nanda in de sGravendeel.

 

9 maart; er zijn problemen met het alarm van de sGravendeelstraat, vanmiddag wordt dat opgelost. Om 16.00 uur graag 10 minuten het gebouw leeg voor de test :-)

 

8 maart Maria is nog ziek, vandaag Dianaling en morgen Roxanne voor haar groep, super.

 

8 maart; morgen is Nanda er niet.

 

8 maart; Gerry is ziek naar huis, Maronela draait de groep.

 

8 maart; in principe heeft iedereen van de school een Rotterdampas gekregen (uitgesloten zijn de medewerkster Ouderbetrokkenheid, de administratrice en de directie). Meld het even als er nog meer collega's geen code hebben ontvangen.

 

6 maart; Anika begint morgen weer met halve dagen voor haar groep.

 

6 maart; Maria heeft griep, Marja draaide gisteren de groep, Dianaling vandaag en Astrid morgen. Beterschap en dank.

 

6 maart; de schoolbel bij de Millinxstraat ging weer steeds vroeger, nu is de klok aangepast en gaat hij op tijd.

 

5 maart; check even of je deuren of kasten ziet waar een sleutel in het slot zit. Het is niet zo leuk wanneer iemand de kast of deur dicht draait en de sleutel meeneemt. De kast in de sGravendeel is inmiddels open.

 

5 maart; Caspar en Richard zijn hard aan het werk met de printerinstellingen. Richard gaat iedereen langs om het wachtwoord in te stellen.

 

3 maart; deze vakantie is het gelukt om de printerinstellingen aan te passen. Het was de bedoeling dit met Kerst te doen. 8 december is een mail hierover verzonden aan de leerkrachten van de respectievelijke groepen. Wat daarin staat moet je nu eerst uitvoeren voor je kunt printen. Richard is maandag beschikbaar en zal in de loop van de dag iedereen langsgaan. Gebruik bij het printen de code die geldt voor jouw groep. Excuses voor de overlast.

 

2 maart; we houden de ijspegel die is ontstaan aan de uitlaat van de CV even in de gaten, deze hangt nu boven de kleuteringang en is ongeveer een meter lang.

 

2 maart; beide gebouwen zijn in orde, alleen de schoonmaak is nog niet geweest. Tip: kleed je lekker warm aan maandag.

 

23 februari; bedankt voor het tellen van de zwemdiploma's, 3 van de 43 leerlingen in groep 3 heeft een A-diploma en 1 van de 23 leerlingen in groep 8 heeft geen diploma. Alle andere cijfers zie je op N:\Schoolvakken\Zwemmen

 

23 februari; de 010-krant komt naar je toe en mag mee naar huis om te lezen (groep 5,6,7 en 8). We krijgen deze krant gratis, kinderen vinden hem leuk. Heb je een journalist in de klas, laat hem dan een artikel schrijven, komt er vast in.

 

22 februari; graag de school morgen netjes achterlaten: alle tassen en jassen mee, al het eten en fruit mee of weg. Etc.

 

22 februari; juf May (Engels is ziek), meester Emmanuel valt in met een dramales (en Engels). May zou vandaag Engels toetsen, waarschijnlijk ook voor het rapport. Mogelijk gebeurt dit nu na de voorjaarsvakantie.

 

20 februari; Kirsten Hiralal-Crouwel komt bij ons op school werken per 1 mei, zij gaat dan met Rosanne groep 4B draaien.

 

19 februari; Nürsel heeft alle vaders geteld die op de foto zijn gegaan op de Vaderavond en dat zijn er 101. Een prachtig aantal, iedere vader was met één, twee of meer kinderen. De foto's staan op G bij 2017-2018.

 

19 februari; onze ICT-stagiair Richard is beschikbaar om ICT-probleempjes op te lossen. Hij kan ook een leerling leren omgaan met de PC. Vraag het hem. Hij is er op maandag, dinsdag en vrijdag.

 

19 februari; Anika is weer opgenomen geweest en mocht vanmorgen naar huis. Nelleke draait de groep, ze werkt extra.

 

19 februari; de school-Koningsspelen zijn door de landelijke commissie gepland op 20 april. Wij volgen dit en doen mee met ontbijt en sportdag. We zijn die dag 0m 13.00 uur uit. Op 26 april is er dan normaal les tot 15.30 uur, daarna start de vakantie. (Vrijdag 27 april is er geen school)

 

19 februari; er staan drie afgekeurde matten bij Vera op de gang. Het is al eerder gevraagd: wil je er een in de klas, dan kan dat. Anders gaan ze deze week weg.

 

19 februari; er is voor 500 euro nieuwe apparatuur aangeschaft. Een lamineerapparaat, een 23-gaats perforator en twee elektrische puntenslijpers. Deze NIET door leerlingen laten bedienen en voorzichtig mee omgaan, dan kunnen we er weer lang van genieten.

 

19 februari; soms is de ARBO zo  snel dat je wordt uitgenodigd wanneer je weer beter bent, neem dan even contact op met Stoffel, dan wordt de afspraak afgezegd.

 

16 februari; niet bespreken in de klas, alleen voor leerkrachten bedoeld: een overzichtje van leerlingen die de school verlaten...

1. Izabel en Asen, 3B en 2B, Asenova/Asenov gaan verhuizen, Molièreweg 796, eind van de zomer 

    2017. Open Venster? Zijn per heden nog op school.
2. Lucas, 1B, zit thuis (PPO), in Polen bij oma, moeder zou zich melden. Januari - MKD?
3. Adam en Rayan Salhi, 1A en 3B, school onbekend. Relatieproblemen.
4. Sahil Shreesh Rana, 8, JBRR (raad en leerplicht gemeld) Zit in Maastricht!
5. Nassim el Bouchtaoui, 3B, t.z.t. mogelijk naar Ede
6. Zyno en Zenzi Salomon, 3a en 1A, remigreren naar Aruba op 20 maart !
7. Amina Alo per 12 februari 2018 naar de Kameleon
8. Erdal Hyuseinov, 2B naar Schiedam. Wegens gezondheid opa/oma, naar dezelfde school als broer.

    Na de zomer naar de Peperclip, inschrijfbewijs is er al.
9. Jahmeiro en Moria-Rose Hunte, 4B en 1A naar Nicolaesschool of Valentijnschool, dichter bij huis.
10. Mayron de Carvalho, 5B, Per voorjaarsvakantie naar de Mariaschool
11. Filip Kucia, 4B, naar Het Kompas. Nee, ging niet door, nu naar de Elout.
 

We schijven leerlingen pas uit wanneer de nieuwe school heeft ingeschreven. Dit zijn de lopende zaken. Soms is het een moeizaam en langdurig proces. Wanneer je informatie voor ons hebt, horen we het graag.

 

16 februari; dinsdagavond is Anika flink gevallen en met de ambulance in het ziekenhuis gebracht. Woensdag er onderzoek geweest en mocht zij naar huis. Ze heeft een hersenschudding en herstelt nu. We wensen haar het allerbeste. Krystel draaide het begin van de week de groep en Nanda donderdag en vrijdag. Jacq heeft flink de griep te pakken gehad, ze hoopt er maandag weer te zijn. Anne draait de groep. Claire is vandaag weer op school en ook beterend na een griep, Achsa draaide de groep. Marion had deze week ook griep.

 

16 februari; gisternacht is de schoonvader van Corrie overleden. Gecondoleerd.

 

15 februari; op Y:\Bijlagen vind je als bijlage 70 het verslag van het bezoek door de Inspectie van vanmorgen.

 

15 februari; het bezoek van de Inspectie is prima verlopen, mevr. Nicolaes heeft een goede indruk van ons werk gekregen en in het nagesprek tips en tops genoemd. Stoffel maakt zo snel mogelijk een verslagje, want vanuit de Inspectie was het bezoek en het nagesprek alles wat wij horen.

 

13 februari; Audrey is er weer, de bieb is open

 

13 februari; Anne komt morgen invallen voor Jacq. Iedereen die vandaag een tandje harder moest lopen, bedankt. Anne heeft een poosje terug zelf aangegeven dat ze beschikbaar was deze week, natuurlijk geweldig dat ze er weer even is.

 

13 februari; er gaat vandaag een brief mee met de kinderen van de groepen waarvan de juf een andere baan heeft. In de brief staat dat de juf vertrekt en dat we een opvolg(st)er zoeken. Voor Fiona's groep is al een naam bekend, de commissie heeft Daniëlle van der Waal benoemd. Zij komt eind maart twee dagen meelopen met Fiona. De ouders kunnen vrijdagmorgen in de ouderkamer langskomen voor vragen en/of uitleg.

 

13 februari; Jacq is nog ziek, haar groep gaat voor een deel naar huis. Claire is ziek, Achsa draait de groep met extra wat overblijft van de groep van Jacq. Anika is ziek, Krystel en Maronela draaien de groep (mee naar Ahoy). Audrey is nog ziek.

 

12 februari; 21 maart zijn er Gemeenteraadsverkiezingen en is de gymzaal in gebruik als stemlokaal helaas. Bedenk een alternatief.

 

12 februari; morgen gaan groep 6, 7 en 8 naar Ahoy voor het WTT.

 

12 februari; Jacqueline is nog ziek, Achsa draait de groep, de hele dep is 14.30 uur uit. Audrey en Marion zijn ook ziek. Anika gaat rond de middag ziek naar huis, Krystel draait de groep.

 

9 februari; de SCOL staat op slot en wordt vernieuwd. We gaan na 1 mei invullen.

 

9 februari; Jacqueline is ziek. Nadia is gisteren weer begonnen en Ellen dinsdag weer.

 

8 februari; de kleuterbouw is de afgelopen periode behoorlijk gegroeid en de komende periode komt er nog een flink aantal vierjarigen bij. Bij de peuters loopt het iets minder hard. Daarom hebben wij met Peuter & Co afgesproken dat Janet tot de zomer een instroomgroep (groep 1D) zal gaan draaien en dat de groepen 2 NIET samengevoegd worden van 3 naar twee groepen. Janet zal de groep draaien in de peuterspeelzaal naast de bibliotheek. Jurette blijft bij haar in de groep. Annemiek en Lena gaan naar het lokaal van Janet. Dit plan heeft nog wel wat haken en ogen (de bouwco-dag van Maria komt in de knel), enz. Maar voor de kinderen en collega's lijkt dit een goede oplossing. We konden hier niet eerder over praten, omdat alles van alle kanten goed bekeken moest worden. Vandaag is alles besproken met iedereen.

 

8 februari; de werkgroep en de directie heeft overleg gehad over de nationale rekendag en het tijdstip (28 maart) waarop dit plaats zou gaan vinden. Wij hebben gezamenlijk besloten dit schooljaar niet mee te doen aan de rekendag. Het boek met tips staat in het kantoor van Nicolet en kan gebruikt worden door de liefhebbers van het rekenonderwijs.
 

8 februari; gisteravond om 23.40 uur is Siep Hendrik van Brakel geboren ! (54 cm en 4010 gr)

Ansjel en Leen gefeliciteerd !

 

7 februari; Nürsel is nog ziek, morgen kan Overstap uitgedeeld worden aan de ouders van groep 3 die meedoen, het ligt klaar. De ouderbijeenkomst gaat verder niet door (op de Millinxstraat is er ouderraad, daar komen een aantal ouders heen).

 

7 februari; Jelte is weer beter !

 

6 februari; BOSAN heeft het speellokaal goedgekeurd.

 

6 februari; afgelopen weekend is een van de openslaande deuren in de sGravendeel niet afgesloten geweest. Graag deze deuren checken bij het afsluiten.

 

6 februari; Zekavet heeft zich teruggetrokken en komt niet bij ons werken, ze heeft het gevoel dat de school waar ze nu werkt haar niet kan missen.

 

6 februari; Jelte is ziek.

 

5 februari; Nadia is ziek, Roxanne draait de groep. Nürsel is ziek. Ellen is ziek.

 

2 februari; de Kerstevaluatie staat bij Y:\Evaluaties\2017-2018

 

2 februari; er wordt druk onderhandeld over de boeken die besteld worden bij Zaken. Nog even geduld.

 

2 februari; voor het speellokaal zijn er nieuwe matten, want de oude zijn al meerdere keren afgekeurd.

Vera heeft een oude rode mat in de klas in gebruik. Wil je er ook een, geef dat dan aan.

Maandag komt BOSAN weer keuren, dus de timing is mooi strak.

 

2 februari; complimenten voor de enorme inzet gisteravond; het was een bijzondere gebeurtenis deze Vaderavond. De brassband maakte het helemaal af, super. Wij vonden het erg druk, maar we hebben geen idee van het aantal deelnemers, mogelijk kunnen we dat nog achterhalen met behulp van de foto's.

 

30 januari; de glaszetter komt de ruit die dit weekend is gesloopt bij een inbraak in de sGravendeel weer in orde maken.

 

30 januari; Stoffel is niet geheel fit en past zijn werktijden iets aan.

 

29 januari; de sollicitatiecommissie (Nicolet, Najat en Stoffel) hebben zojuist Zekavet aangenomen, zij gaat het werk van Joyce overnemen per 1 april. Deze week is er nog een gesprek met een andere kandidaat over groep 4B.

 

26 januari; begin februari start bij het schoolmaatschappelijk werk een stagiaire van de Social Work opleiding van de Hogeschool Inholland. Zij heet Pamela Radersma. Zij komt een jaar lang stage lopen bij Marga voor drie dagen in de week, nl dinsdag, donderdag en vrijdag

 

25 januari; morgen is de hele school half drie uit, mede wegens ziekte van Arno. Brieven zijn uitgedeeld.

 

24 januari; morgen komt Akkernieuws met daaraan vast de uitnodiging voor de vaderavond (niet bij groep 0, die krijgen een uitnodiging voor Peuterpuberteit).

 

23 januari; de site was vandaag van slag wegens een verhuizing naar een andere server. Inmiddels staan er twee vacatures van onze school gemeld op de PCBO-site en ook op de Akkersite. Help collega's vinden.

 

23 januari; De site Groove.me werkt nu via Basispoort. De link op de Startpagina Personeel halen we binnenkort weg.

 

22 januari; de directie is al ver met de klassenconsultaties. We zien veel goede acties. Vandaag start fase 2 van Leerkrachtvaardigheden. Als het goed is heb je je Zelfbeoordelingslijst weer helemaal nagelopen en kun je nu twee ontwikkelpunten invullen op de lijst Ontwikkelingsvaardigheden die wij ook als POP beschouwen. Zie de inhoud van je professionaliseringsmap, die ook digitaal te vinden is op

N:\Leerkrachtvaardigheden

 

22 januari; Heb je Cito-toesten afgenomen, leg ze dan op het bureau van Corrie. Spaar ze liever niet op, Corrie wil ze graag hebben.

 

19 januari; zoals jullie weten gaan Claire en Achsa ons per 1 april verlaten. Heel jammer. De staf heeft de nieuwe situatie besproken en de reacties uit het team bekeken. Wij zien diverse oplossingen, maar we gaan (ook) op zoek naar nieuwe collega’s. We zoeken een nieuwe bouwco-leerkracht én een leerkracht daarnaast. Dus er zijn twee vacatures. Het is heel dun gezaaid met sollicitanten en veel PCBO-scholen zitten met open plekken. Kijk eens om je heen of je iemand uit je netwerk kent die het onderwijs in wil. Momenteel worden er allerlei (snel)-trajecten klaargezet om HBO-ers vlot voor de groep te krijgen. Op basis van competenties kun je werken en leren. Binnenkort worden onze vacatures op diverse sites neergezet. Werken op De Akker haalt het beste uit jezelf naar boven.

 

19 januari; staat je naam op spullen in de kelder ?

 

19 januari; de spullen van de "buurman" in de sGravendeel zijn weer weg. De wijkagent vraagt ons een melding te doen wanneer er overlast is. We zien hem nu een stuk verderop (onder de metro) staan.

 

19 januari; er is een losgewaaide tak verwijderd uit de bomen bij de sGravendeelstraat, zo te zien hangt er nog eentje los.

 

19 januari; Ellen is weer beter en Fiona ook, Emilija is ziek en herstellende; Nanda draait nu haar groep. Nicolet springt bij in het leesrooster groep 3.

 

16 januari; Momento is geactiveerd en te vinden via Basispoort. Dit is een overzichtsite waarin veel resultaten van leerlingen zullen gaan verschijnen. Dit heet een dashboard. Zie www.momento.nl voor meer uitleg (via Basispoort zijn er ook introductiefilmpjes). Resultaten per groep, per vak en per leerling. Momento is gratis vanuit de uitgeverijen. Misschien is er nu nog niet zoveel te vinden, maar het systeem gaat gevuld worden.

 

16 januari; wil je een extra laptop in je groep, spreek dan Richard aan, er zijn er op voorraad.

 

15 januari; in de sGravendeelstraat is een nieuwe "buurman" die zijn tent heeft opgeslagen bij het hek buiten de poort. Er is overleg met de wijkagent en de nieuwe melding is doorgegeven. Actie volgt.

 

15 januari; het Jaarverslag MR is toegevoegd op Y bij de bijlagen, bijlage 69. Dank aan Achsa en de MR.

 

15 januari; Fiona is ziek, Maronela draait de groep. Emilija is ziek, Achsa draait de groep. De hele middenbouw is half drie uit.

 

12 januari; Corrie heeft nieuwe leerlingenlijsten uitgedraaid. Geef via de mail aan wie je mist. Bij uitschrijvers is er altijd vertraging N, meestal te wijten aan het tempo van andere scholen J

 

12 januari; bericht via Joyce na de zwemles in het nieuwe bad: Het is echt een prachtig nieuw zwembad. Goede ontvangst door de zwemjuffen en meesters. De verbouwing is nog niet helemaal klaar maar de baden liggen er mooi bij. De kinderen hebben zich keurig gedragen en genoten van de zwemles. We weten nu waar we de ingang kunnen vinden en waar de kleedkamers liggen die wij mogen gebruiken. Na afloop van de les bleek dat wij komende week geen les hebben. Dan starten de busscholen. Op 24 januari is er wel weer les en dan ook gewoon iedere week.
Mirjam kreeg te horen dat wij een sleutel of pasje krijgen om de deur te openen. Voor scholen is een aparte ingang.
We maken met twee leerlingen de afspraak elkaar bij het zwembad te ontmoeten. Het gaat om Ethan uit 5b (hij woont vrijwel naast het zwembad) en Frusina uit 5a (zij woont ver en fietst langs het zwembad).

SB: De ouders/verzorgers  ondertekenen een verklaring waaruit deze afspraak blijkt en dat het brengen en aansluiten onder hun verantwoording valt.

 

12 januari; woensdag praat de staf over het vertrek van Claire. We feliciteren haar met haar nieuwe baan en gaan aan de slag voor een oplossing. Dat betreft de lestaken van Claire en ook het bouwco-schap. Wil je meer werken of een andere taak, bespreek het dan met Nicolet of Stoffel.

 

11 januari; Ellen is ziek, Angena is ziek, Ilja is er niet morgen, Nürsel komt ongeveer half tien voor groep 1B en haalt de kinderen op, deze worden het eerste uur verdeeld.

 

11 januari; In het Akkernieuws staat aangegeven dat groepen eerder uit zijn i.v.m. het uitvallen van de kunstlessen. Op maandag zijn de groepen 3A, 3B en 5A eerder uit, dit staat alleen niet in het Akkernieuws vermeld. In de volgende krant zal ik ook de maandag melden.

 

11 januari; gisteren is Corrie oma geworden, haar zoon Frank liep bij ons stage en is nu de trotse vader van dochter Lotte. Gefeliciteerd!

 

11 januari; op 1 februari is de vaderavond. De commissie is bezig met de voorbereidingen, je hoort er binnenkort meer over. Deze middag is er vergadering (Lekker Fit en evaluatie Kerst) en een gezamenlijke hap.

 

9 januari; heb je nieuws voor Akkernieuws, mail het dan voor morgen 9.00 uur.

 

9 januari; Fiona is m.i.v. dit jaar minder gaan werken, zij neemt de woensdag vrij. Nanda gaat deze woensdag invullen voor groep 3A. Morgen komt dit in Akkernieuws.

 

9 januari; de kelder van de sGravendeel krijgt binnenkort een schoonmaak- en uitzoekbeurtje. Zorg dat de naam op je spullen staat. Alles wat te ernstig beschimmeld is, gaat weg. Bewaren in plastic is een goede optie gebleken, beter dan karton.

 

9 januari; herhaling van 7 december; de timmerman is geweest, nog niet alles is gedaan en misschien zijn er nieuwe klusjes. Onze lijst is niet geheel up-to-date en we starten een nieuwe lijst. Meld aan Ellie je (ook oude!) ophangwensen, dan kijken wij hoe ze worden uitgevoerd. Meld je niets, dan weten we dat alles in orde is.

 

9 januari; Het protocol Foto's in de gymles is in de staf besproken, zie N:\Protocollen\Foto's maken. Het ziet er zo prima uit en is bij deze vastgesteld. Met dank aan Jelte.

Bij inschrijven van een kind geeft de ouder toestemming om foto's te gebruiken. Van één kind in 1C weten we dat foto's niet mogen worden gebruikt.

 

9 januari; heel veel kinderen zijn (gelukkig) weer op school.

 

8 januari; twee sleuteltjes (fiets ?) gevonden op het plein. Af te halen in kantoor.

 

8 januari; we hebben nog niet vaak meegemaakt dat zoveel kinderen er niet zijn. Er zijn zieken en privéproblemen en hele en halve verhuizingen. We zijn ermee aan de slag en bellen en worden gebeld.

Schroom niet ons te mailen, zie de mededeling van 19 december hieronder.