Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

 

 

Mededelingen team 2007

 

20 december; vanmiddag is er contact geweest met de pers over het incident van maandag. Een journalist van het AD met voorkennis van wat er is gebeurd, is te woord gestaan. Er staat morgen een stuk in de krant: http://www.ad.nl/rotterdam/article1912346.ece Stoffel voert het woord over deze zaak.

 

20 december; afgelopen nacht is de oma van onze collega Maria overleden.

 

20 december; bij de Kerstcollecte in alle groepen is in totaal € 420,45 opgehaald !

 

19 december; gaarne je kerstboomdoos even goed dichttapen. Tape te leen bij Stoffel.

 

18 december; een groot aantal Marokkaanse leerlingen heeft toestemming woensdag te verzuimen in verband met het slachtfeest en een groot aantal Turkse leerlingen op donderdag.

 

18 december; er zijn geen rapporten meer in kantoor, dus we gaan ervan uit dat alle ouders deze hebben opgehaald.

 

18 december; gaarne alle bonnen van Sint en Kerst afrekenen via de commissies.

 

14 december; via de directeur van de Elout van Soeterwoude is vernomen dat per 1 maart 2008 ook het gebied daar (inclusief de Mijnsherenlaan) betaald parkeren wordt. We zullen dus moeten bekijken wie daar mee te maken heeft.

 

15 december; in bijlage 56 van het Schoolplan wordt beschreven hoe er gehandeld wordt bij ziekte van een leerkracht door deze leerkracht en vanuit directie en bestuur.

 

14 december; 105 leerlingen van groep 5 t/m 8 is een tweetal enquêtes voorgelegd. Een over de pleinen om de school en een over De Makker (1e blok). Gaarne de ingevulde formulieren in het vak van Stoffel, of op zijn tafel. Bedankt. Beide zaken zijn van invloed op keuzes die we gaan maken.

 

14 december; lees de laatste versie van het Kerstdraaiboek nog eens door svp.

 

14 december; Carry valt één week in als Onderwijsassistente om groep 8 te ondersteunen in de Kerstweek.

 

14 december; Özlem heeft zich verdiept in het computerprogramma van Veilig Leren Lezen op verzoek van een collega. Zij heeft een korte handleiding met een paar screenshots gemaakt. Deze vind je op "N:\Leuk om te weten\Handleiding Wereld in getallen.doc" (link werkt alleen in school en via de server).

 

12 december; De CAO sector onderwijs PO 2007-2009 is afgesloten voor de periode 1 juli 2007 tot 1 augustus 2009 en bevat de volgende financiële arbeidsvoorwaardelijke maatregelen: Algemene salarismaatregel per 1 augustus 2007 van 2,30% en per 1 augustus 2008 van 2,20% (paragraaf 1); Verhoging van de Structurele eindejaarsuitkering (SEJU) met 1,20% per 1 januari 2007 en per 1 januari 2008 met 1,00%, waardoor de uitkering vanaf 1 januari 2007 totaal structureel 5,30% bedraagt en per 1 januari 2008 6,30% (paragraaf 2); Structurele nominale uitkering van € 110 nominaal (bruto) bij een normbetrekking

 

11 december; we feliciteren oma Wilma met haar kleinzoon Cas, en ook moeder Suzan en vader Klaas gefeliciteerd !

Hiernaast zie je Cas !

 

10 december; dinsdag 11 december zendt NOVA 's avonds live uit vanuit het Millinxparkhuis; een uitzending over Polen, etc. De Akker zal geen commentaar geven.

 

10 december; eerder was er sprake van een gezamenlijke Kerstzang na de Kerstdienst op 19 december. Helaas lukt het niet een koor op de been te krijgen of een Kerststal op te bouwen.

 

10 december; M'hamed is de trotse grootvader van kleindochter Isra. Zijn dochter, de moeder heet Ouijdane. De traditie van de familie zegt dat hij dit pas na 40 dagen mag vertellen en dat is nu !

Gefeliciteerd !

 

7 december; plak geen plakband of kneedgum op de geverfde muren, want dat brengt beschadiging teweeg. Prik punaises alleen op een prikbord. Verkeerd opgehangen spullen worden verwijderd. Bedankt voor de medewerking.

 

7 december; er zijn een aantal leuke nascholingscursussen muziek/kunst van de SKVR, zie het prikbord. Denk aan de Nascholingsregeling !

 

4 december; de hele familie van Hakob Manukian heeft een verblijfsvergunning ontvangen. Ze leefden in een vergelijkbare situatie als die van Angela.

 

4 december; de dag na Sint zal Corrie zoveel mogelijk Sintbonnen afrekenen in opdracht van de commissie. Lever daar je bonnen in.

 

4 december; op 18 december komt het bestelde meubilair binnen in de hoop dat dit enige problemen gaat oplossen.

 

4 december; na schooltijd worden soms toch weer (wijd)open deuren aangetroffen. Doe de deuren dicht en op slot svp. Begeleid leerlingen aan het eind van de schooltijd naar buiten en spreek af dat ze pas bij de volgende bel weer binnen mogen komen.

 

4 december; Kees Terdu heeft ons allen een boterletter aangeboden. Deze staat met naam op de kast. Met de muizen is afgesproken dat ze er deze week niet aankomen. Pak mee die lekkere hap.

 

1 december; maandag komt er een nieuwe leerlingenlijst in je vak met wat extra gegevens, zoals het tweede telefoonnummer (vaak een 06 van een van de ouders). Bewaar deze lijst in je klassenmap. Het komt soms voor dat er geen enkel telefoonnummer van een leerling in de lijst staat. Dat is niet wenselijk. Help mee een actueel nummer in de lijst te krijgen. Wijzigingen in het vak van Corrie svp.

 

29 november; De SCOL
De SCOL werkt vandaag weer. Je kunt hem invullen tot en met Kerst. De termijn is dus verlengd i.v.m. de vertraging. De Scol is vernieuwd, maar het gaat alleen om de buitenkant. De werkwijze is in principe hetzelfde. Gebruikers hebben een uniek wachtwoord, zodat je alleen je eigen klas kunt invullen. De andere groepen kun je wel inzien, niet veranderen. Log met je wachtwoord -dat op een half A4-tje in je postvak zat- in via scol.cbsdeakker.nl (in Explorer) en vul de Najaars-SCOL in. Klik eerst op je groep en kies dan een leerling, enz. Vergeet niet steeds op te slaan. Doe dit op de server thuis of bij een computer in de school. Het werkt niet vanaf andere manieren van internet. We adviseren je het wachtwoord te veranderen in eentje die je zelf gemakkelijk kunt onthouden. Dat doe je zelf onder de knop Systeembeheer. Ben je het wachtwoord kwijt, mail dan stoffel.
Fouten kun je doorgeven via de mail aan Stoffel. Ook wanneer je iets niet kunt vinden of wanneer je denkt dat je teveel of te weinig rechten hebt, kun je dat doorgeven.
Stoffel kan wachtwoorden resetten en rechten wijzigen. De gegevens uit de oude SCOL zitten erin (de overzichten geven nog steeds een foutmelding, daar moet eerst een servicepack voor ontwikkeld worden). Dit alles is niet op ons verzoek veranderd, maar vanwege een enthousiaste nieuwe-versie-maker. Succes met de nieuwe SCOL!

Inmiddels staat er een snelkoppeling op het bureaublad wanneer je inlogt bij Terminal Server en ook op je schoolbureaublad.

 

28 november; het heeft even geduurd, het moet nu gelukt zijn de schoolbel ook om half twee te laten bellen, wij kwamen daar zelf slechts zelden toe. Morgen echt !?

 

28 november; we danken ieder voor de verslagen van de rapportenmiddag. In onze ogen was het zeer druk en we hoorden dat er zeer veel over de tafels is gegaan.

 

26 november; na het team (vorige week), heeft ook de MR ingestemd met een keus voor de variant wijkarrangementenschool. Dit is kenbaar gemaakt richting de OnderwijsKansenZone.

 

26 november; in je la zitten de verzuimcijfers tot oktober en schoolgeldbriefjes voor ieder oudste kind i.v.m. de rapportenmiddag.

 

26 november; Khoa heeft na veel werk een wens vervuld die we al jaren kenden: wanneer je inlogt, krijg je altijd je eigen bureaublad ! Op je eigen H:-schijf zie je een map Bureaublad waar je koppelingen bewaard worden. Je kunt zelf snelkoppelingen op je bureaublad erbijmaken. Enkele koppelingen zijn algemeen en kun je niet weghalen. Over je "eigen" koppelingen ben je zelf baas.

 

23 november; je kunt weer inloggen. Neem de tijd, klik steeds één keer en wacht...de computer moet zaken instellen.

 

22 november; heb je een leuke of mooie Sint- of Piet-knutsel, stel deze dan met de naam van de leerling beschikbaar voor de komende Sint&Piet-expositie in de kunstGallery op het plein. De geboortekaart komt er en een ballonSint en ballonPiet van Gerry/Nelleke. Doe mee.

 

22 november; plastic hoezen voor de rapporten e.d. zijn beschikbaar in kantoor

 

21 november; vanaf 22 november ongeveer 10.00 uur tot vrijdag 23 november 16.00 uur (later !) is het niet mogelijk in te loggen vanbuiten de school in verband met het onderhoud van de server. Binnen de school werkt alles normaal.

 

21 november; de schoonmaak verloopt niet vlekkeloos. Er zijn nieuwe afspraken te vinden in bijlage Schoolplan 32; werkprogramma schoonmaak. Morgen nog wat meer verfijning op dit punt. Gedaan.

 

20 november; deze week krijgt IEDERE leerling Akkernieuws, met zijn/haar naam, vul op de achterkant de tijd in op de rapportenuitnodiging. Lees de afspraken op het prikbord nog eens na.

 

20 november; hou de deuren gesloten na gebruik, ook in pauzes en buitenspelen i.v.m. warmteverlies.

 

16 november; Sehriban gaat maandag weer werken !

 

16 november; we hebben wat problemen met de SCOL en halen deze tijdelijk uit de lucht. Dan kun je dus niet invullen, maar dat is niet erg, de invultermijn wordt weer verlengd. Alle ingevulde gegevens zijn safe hoor ! Je leest het hier wanneer je weer kunt scollen. Nog niet !

 

16 november; de rapporten zijn geprint op vier na, hulde aan Jop en de jarige Corrie

 

16 november; alle ouderverklaringen uit groep 3 zijn binnen, dank voor uw hulp de laatste maanden.

 

14 november; de agenda voor de studiemiddag zit geprint in je postvak. Laat je brood thuis!

Huiswerk: namen op kaartjes en groepsdocument meenemen.

 

12 november; vorige week is Stoffel gepolst over een plan om scholen een "schoolmate" toe te kennen die als een adjuct-Brede-school zou kunnen functioneren. Stoffel heeft toen aangegeven dat hij daarover wil praten. Zonder verdere berichten staat nu in het AD dat onze school zo'n maatje krijgt. Lees het artikel in het AD http://www.ad.nl/rotterdam/article1815654.ece

Bijgaand een toelichting van JOS over de zogenaamde schoolmates:
"Een 6-tal scholen ontvangen voor de periode van 4 jaar een schoolmate. Dat is een adjunct/hulp voor de basisschooldirecteur om de verbindingen met de wijk te versterken. Er komt heel wat af op de directeuren en de schoolmate is vanuit de wijk het eerste aanspreekpunt.
Het idee is afkomstig van Martien Kromwijk directeur van Woonbron een van de grotere corporaties in Rotterdam. Hij heeft vanuit Woonbron direct geld beschikbaar gesteld voor de eerste 3 scholen die door hem werden genoemd te weten de openbare scholen de Kubus, de Notenkraker en de Delfshaven.
De Gemeente Rotterdam heeft daarop geld beschikbaar gesteld voor nog eens 3 scholen te weten de Globetrotter,CBS de Akker en de Kleine Wereld.
Alle directeuren zijn blij met deze ondersteuning.
Vanaf morgen worden ook andere maatschappelijke organisaties zoals de andere corporaties verzocht om ook schoolmates te sponsoren".
 

De directie en ook het Bestuur PCBO is zeer verrast over dit bericht. Stoffel leest als het ware dat hij blij is in het AD.

Natuurlijk is er genoeg te doen op onze school, Maartje Schepel heeft teveel taken en de werkgroep Brede School ook. Denk aan Overblijven, Makker, Ecentrum, Kleutergym, Albeda, Vrouwenhuis, Millinxparkhuis, etc. Zodra er meer bekend wordt, hoor je het.

 

"Morgenochtend is op basisschool de Kubus in IJsselmonde om 9.00 uur- 9.30 uur de presentatie door de heer Kromwijk en wethouder Geluk van deze ondersteunende inzet. Vanmorgen stond er al een klein artikel in het AD/R'dam katern met o.a. een inteview met Arno van Assendelft, directeur van basisschool de Kleine Wereld". We waren niet uitgenodigd...
 

7 november; we wensen Audrey en Kiertie een zalig Diwali vrijdag !

Wist je dat Kiertie deze zomer in Suriname getrouwd is ?

Akkerspionnen komen overal achter. Gefeliciteerd !

 

 

7 november; de knop Jaarplanning hierboven werkt nu goed.

 

7 november; een ziek kind mag naar huis. Bel even of er iemand thuis is (of laat iemand voor je bellen), er kan ook iemand even meelopen. Niet alle moeders zijn meer thuis deze dagen.

 

5 november; een overijverige klusjesman heeft de inschrijfpapiertjes van de kleutergym in de container gedumpt, tien meter diep, zo is uit de reconstructie met diverse getuigen vastgesteld. Morgen krijgt groep 2 een nieuwe inschrijfbrief. Alleen de naam en handtekening zijn voldoende om donderdag mee te kunnen doen. Met excuus aan de leerkrachten en de elf inschrijvers (ja, wisten we maar wie...)

 

5 november; in N:\Leerkrachtvaardigheden\Functioneringsgesprek (deze link werkt alleen wanneer je binnen school bent of op de schoolserver zit) staat de bijgewerkte lijst Klassenconsultaties. Er is wat verbeterd en verchoven, betrokkenen zijn al op de hoogte. Feedback is welkom.

 

5 november; het gaat goed met Sehriban, de operatie is gebeurd. Groeten van haar, Ellie brengt haar morgen een groet van ons allen.

 

4 november; vrijdag is Sehriban geopereerd aan een neusholte. De verwachting is dat ze twee weken moet herstellen. Kim houdt er rekening mee en bij het uitdelen van de gele kaarten is af en toe niemand aanwezig. Morgen hoor je hoe het met Sehriban gaat.

 

3 november; bericht van de werkgroep ICT (Rinaldo, Kim, Stoffel): schijf Y heeft er een zusje bij ! Schijf Y blijft bestaan, maar bestanden die nooit veranderen gaan van deze schijf af (behalve notulen e.d.). Formulieren, toelichtingen en producten van werkgroepen komen op schijf N, in een map met een duidelijke naam. Kijk eens naar die twee schijven, dan snap je het zo. Taak - en werkgroepen kunnen met ingang van vandaag zelf hun map beheren. Credo moet zijn: geen achterhaalde informatie daar presenteren. De oude Teaminformatie is verdwenen en wordt verdeeld over de mappen waar het in hoort. Zo wordt alles makkelijker te vinden.

Kim is beheerder van de Y-schijf. Zij ontvangt graag alle notulen. Nóg beter is het de notulen zelf op de Y-schijf op te slaan op de goede plaats. Bedankt !

We nodigen iedereen uit om fotoreportages op Y neer te zetten bij Beeldmateriaal. Wij selecteren dan weer wat op G (foto's) bewaard wordt. Ook kiezen we daar een foto van de week uit voor de site.

 

1 november; het onderwerp voor de intervisiegroepen volgende week is:

Voorbereiding, lesgeven en nakijken worden dagelijks gehinderd

door drukte / onrust / onderbrekingen.
Hoe zorg je voor rust en regelmaat in deze hectiek?

 

30 oktober; uit het MTO: bij de vergaderingen van 11 en 18 december is iets verschoven, zie de Jaarplanning.

 

26 oktober; de Akkerserver is een dagje of twee in onderhoud. Alles werkt weer, maar het werk is nog gaande.

 

24 oktober; filmpjes gebruiken over bijna alle onderwerpen kán. Ga naat Teleblik en probeer het eens. De inloggegevens staan hierbij. Teleblik.nl  (filmpjes)  Inlog: akkerrdam/3081PE. Hiermee kun je op iedere computer inloggen en kijken ! De code is van de hele school en mag ook door leerlingen gebruikt worden.

 

20 oktober; wacht nog even met het invullen van de SCOL, binnenkort komt de nieuwe SCOL 3.0 beschikbaar met de nieuwe leerlingenlijsten erin zoals die er nu uitzien. SCOL 3.0 blijkt een zeer grote broer van 2.0 en de bevalling is nog steeds gaande. Wat wordt alles toch mooi gemaakt...hopen dat het ook nut heeft. Het komt eraan.

 

20 oktober; slechts één leerling was zonder toestemming op vakantie vrijdagmiddag (en vier mét toestemming). Dat valt dus zeer veel mee.

 

17 oktober; de voordeur is paars en klaar en de Akkerletters zijn wit. Een project dat vijf jaar geleden begon wordt binnenkort afgerond met een heuse lintknip-opening door de bedenkster ervan.

 

17 oktober; wanneer je je groepsplan hebt ingevuld, kun je het mailen aan Wilma of Angelique. Je IB-er zal na de herfstvakantie je plan gebruiken bij de groepsbespreking. De IB-ers geven de grote lijnen door aan de directie en directie en IB-ers zitten op 13 november om de tafel met Jelle om de studiemiddag van 15 november voor te bereiden. Eventuele delay en problemen bij het invullen mag je ook aangeven richting IB. De eerste groepsplannen rollen al binnen. Wij onderschatten het vele werk niet !

 

17 oktober; zaken van de MR, inclusief Jaarverslag en notulen kun je lezen op de site onder de knop Informatie. Of klik hier.

 

10 oktober; kom in de stemming voor tekenenismeer.nl (17 okt 12.30-19.30 uur, etentje erna), zie ook de mededeling van 5 sept hieronder. Er is nog plaats voor enkele deelnemers.

 

9 oktober; van de Sintcommissie het volgende: Leerkrachten kopen zelf hun cadeautje voor de kinderen in de klas. Budget is 3.50 euro per kind. De commissie verzorgt het inpakpapier. Hou dit geheim ! (Sub Rosa)

 

8 oktober; Opmerking  Wanneer u een Microsoft Word-document opent dat u hebt ontvangen als een bijlage bij een e-mailbericht, schakelt Word automatisch over naar de leesindeling. Als u de leesindeling niet wilt gebruiken voor e-mailbijlagen, schakelt u het selectievakje Starten in Leesindeling toestaan uit op het tabblad Algemeen van het dialoogvenster Opties (menu Extra).

 

8 oktober; voer voor de statistici

 

14 10 11 9 11 13 18 Nederland 23 toename!
27 31 22 20 29 25 28 Suriname 32 toename!
60 68 53 43 41 39 37 Antillen 22 afname!
46 47 46 54 53 56 62 Turkije 82 toename!
20 18 20 18 24 27 25 Marokko 24 stabiel
5 4 3 0 4   3 Joegoslavië 4 stabiel
13 21 20 18 15 20 14 Dom.Rep. 16 stabiel
3 1 1 5 2 2 0 India 1 stabiel
13 10 10 8 12 13 14 Pakistan 11 afname!
12 11 13 7 8 9 9 Kaapverdië 7 stabiel
3 3 5 6 10 15 13 Europa 13 stabiel
2 3 6 2 7 3 2 Wereld   stabiel
13 13 16 12 13 15 11 Afrika 12 stabiel
      9 3 9 16 Azië 11 stabiel
                   
231 240 226 211 232 246 252 totaal 258 toename
                   
1 okt '00 1 okt '01 1 okt '02 1 okt '03 1 okt '04 1 okt '05 1 okt '06   1 okt '07  

 

Zie de nieuwe herkomsttabel

 

5 oktober; het computergebeuren komt langzamerhand in de juiste staat. Özlem heeft al heel veel probleempjes opgelost. Nieuwe wensen kun je in de klachtenmap kwijt. Binnenkort schakelen we in een hogere versnelling. Dan kun je alleen inloggen als je machine XP heeft. De hele school is in die zin geüpdate. Soms zal iets even niet werken na de opschakeling. Ook dan is er weer de klachtenmap. We hebben een aantal computers in reserve, zodat een snelle wissel mogelijk is.

Geef steeds je wensen aan, de leerlingenlijsten Ambra in de Cillershoek zijn bijgewerkt.

Er staat een boek over het complete XP (voor dummies) in de personeelskamer.

 

5 oktober; na zorgvuldige telling en diverse in- en uitschrijvingen de afgelopen weken tellen we als totaal 258 leerlingen op 1 oktober, vorig jaar 252, dus een lichte stijging. Dit getal garandeert de formatie voor het schooljaar 2007-2008.

 

2 oktober; het stookseizoen is weer begonnen. Gaarne de deuren gesloten houden op de momenten dat dat kan. Dit in verband met gasverbruik en milieu.

 

29 september; maandag 1 oktober zal het overblijven voor één keer plaatsvinden in onze aula, omdat het Millinxparkhuis helemaal in de sfeer van de dag van de Ecentra is met workshops e.d.

Excuus voor de overlast, wie weet is samen overblijven best gezellig.

(De wethouder, dhr Kaya, heeft zijn bezoek aan het MPH afgezegd wegens de geboorte van zijn kind dit weekend. Gefeliciteerd! Nu komt de baas van JOS, ook leuk)

 

25 september; de vergadering start 15.45, graag op tijd, we zorgen dat er direct aansluitend iets te eten is, rond 17.00 uur, zodat je daarna nog wat tijd overhebt voor wat klusjes.

 

24 september; het krantenbericht over de gijzeling betreft een bekende, het ging om oud-leerling Alfonso die vorig jaar bij Rachel zat en nu in de NEON-klas van de Sleutel zit.

 

24 september; a.s. dinsdagavond is het informatie/ouderavond. We schenken koffie en thee. Er zijn nog een paar thermoskannen nodig. Wie brengt er eentje mee ? Er zijn stroopwafels voor de ouders.

 

24 september; we feliciteren Bahar met het verkrijgen van haar status als inwoner van Nederland. Ze helpt iedere maandag in de bibliotheek.

 

19 september; het draaiboek Sportdag ABCDE nu ook bij de draaiboeken

 

19 september; de leerlingen in Ambra (alles) staan sinds vandaag goed. Heb je problemen of fouten, mail dan Stoffel of schrijf het in de computerklachtenmap. Op de Cillershoekstraat is het nog niet in orde.

 

18 september; het digitale Groepsplan kun je van Y:Kabell kopiëren, er staat ook een handleiding.

Eventuele aanvullingen (het tekstueel aangepaste boekje) volgt daar ook binnenkort.

In oktober graag invullen. Bespreken met IB-er (Jelle kijkt er ook naar). Vragen ten aanzien van POP of PAP worden aangepakt. Kwaliteit komt in stapjes. Van werkelijkheid richting Ideaal. Geen stress, eerlijk zeggen wat niet lukt.

 

18 september; het draaiboek Versiercommissie is toegevoegd

 

15 september; op je bureaublad op de server en ook daar bij de printers vind je een nieuw programma PdfCreator. Hiermee kun je een Pdf-file (een onveranderbaar bestand) maken van de meeste bestanden.

 

14 september; de uitnodiging en het huiswerk voor de studiedag van aanstaande dinsdag zit in je postvak. Gaarne je volledige aandacht hiervoor.

 

14 september; niet vergeten de balans van De Akker te lezen.

 

11 september; de plaats van de Ark staat exact op de GoogleAkkermap

 

11 september; bijlage 33 geldt ook voor dit schooljaar, nieuwe collega's hebben het ondertekend.

 

10 september; de kennismakingsavond van 25 september gaat door: twee halve uurtjes voor ouders in iedere groep. De ouderdag van 2 oktober wordt verplaatst naar 16 oktober, dat is buiten de Ramadan en beter voor de opkomst.

 

10 september; binnenkort staat het verhaal van de Ark van Noach op het programma. Een (verkleinde) replica van de ark ligt in Rotterdam. Ons Bestuur heeft aangegeven de entreekosten voor een groep te betalen. De school doet daar eventuele parkeerkosten van auto's bij (betaald parkeren daar!). Reiskosten dus niet. Kijk op de site ! De ark ligt net achter de Pabo en het Belastingkantoor, dus een flinke wandeling kan ook. Overleg even met kantoor hoe en wanneer, Jop is afgelopen vrijdag met groep 6 daar geweest en kan uit ervaring vertellen hoe het er is. Niets moet, maar iets leuks doen, mag wel.

 

10 september; er is eventueel nog plaats bij de cursus Tekenen is meer op 17 oktober, ook voor een eventuele stagiaire. Geef je op bij kantoor svp. Ook Brenda doet mee !

 

9 september; er kwamen vorig jaar 89 nieuwe leerlingen op school. Hiervan waren er 53 kleuter (onderinstromers), hiervan kwamen er 28 van 't Molentje, 14 van andere peuterspeelzalen, 8 van huis en 3 via Schiphol. Er kwamen 36 neveninstromers (groep 3 t/m 8), 30 van andere basisscholen en 6 via Schiphol. Van deze nieuwe kinderen vertrokken er binnen het jaar alweer 26.

Naast deze 26 vertrokken ook nog 26 kinderen en buiten deze nog 28 kinderen van groep 8.

Wie kan rekenen komt op een winst van 9 kinderen, een feit waar menig Rotterdamse school naar snakt. Een in- of uitschrijving kost aan tewoordstaan, contacten  en papierwerk de leerkracht, de IB-er, de directie en Corrie samen een uur of 2. Je blijft rekenen (en werken).

 

8 september; nu er een goede BSO en TSO is, zullen we afstappen van het opvangen van leerlingen voor-tussen en na schooltijd. Met betreffende ouders is gesproken, zij zullen een andere oplossing zoeken. Dit komt de rust in school ten goede. De genoemde opvang loopt nog niet 100% goed, maar daar wordt aan gewerkt. Zie BSO-stukje in de SchoolGids en de Overblijfbrief die bij Akkernieuws zat.

 

7 september; voor de digispecialisten onder ons: bij printers vind je een printer die heet Fineprint. Daarmee kun je vanalles aan je print bijstellen (meedere pagina's op één blz, enz), je ziet vooraf een voorbeeld. Probeer het eens uit.

 

7 september; groep 5 zoekt twee handleidingen: die van Lees maar door en die van Schrijven. Wie weet waar ze zijn ?

 

6 september; Kiertie geeft aan nog flink ziek te zijn.

 

6 september; Khoa heeft de leerlingenlijsten van Woordenstart, Ambrasoft, Veilig Leren Lezen en WIG actueel gemaakt. Probeer het eens uit. Klachten in de computerklachtenmap svp.

 

6 september; zoals je in Akkernieuws kunt lezen, gaan we maandag beginnen ook in de middag met twee bellen te werken en komen we met vrije inloop binnen. Kleuters en Cillershoek blijft zoals het was. Eerste bel blijft dezelfde tijd, tweede bel half twee.

 

5 september; navraag leert dat de cursus Tekenen is meer doorgaat:

Cora Audrey Joyce (ze kijkt nog wel even na of ze dan al werkzaam is) Nelly Nelleke Gerry Kim Astrid (kan niet, andere cursus die dag) Mirjam Janet Maronella Maartje Rachel Lilian Wilma Btisam Jacq
Er zijn twee complete sets methode besteld, voor ieder gebouw één.
En voor iedere cursist brengt ze ook materiaal mee, daar zijn ook afspraken over gemaakt.

Tot 20 collega's kunnen meedoen.
17 okt 12.30-19.30 uur, etentje erna

Kijk nog eens naar je eigen planning, er zijn meer cursussen inmiddels....
 

5 september; hedenmorgen ontdekte Maronela een complete overstroming bij de vaatwasser. Het kostte de directie 10 minuten ingespannen samenwerking om de oorzaak te vinden (bijna was een loodgieter gebeld). Een etiketje verstopte de afvoer, zie prikbord.

 

5 september; in de map Y:\Edexbestanden\Nieuwste in excel vind je een bestandje met alle leerlingennamen van de school en de groep, soms makkelijk als je je namen wil kopiëren of voor bibliotheek of overblijfgebeuren.

 

4 september; achter de schermen wordt tot diep in de nacht hard gewerkt door Khoa om de leerlingen in de programma's WoordenStart, Wereld in Getallen, Ambrasoft en Veilig Leren Lezen zo snel mogelijk door te schuiven, zodat er achter de computer gewerkt kan worden met deze programma's. Intussen is Özlem, de opvolgster van Humphrey. begonnen met het updaten van diverse zaken. Zij kan zomaar even aanschuiven bij je computers om iets te regelen. Ze gebruikt drie dagen per week de klachtenmap als haar werkbrief. Probeer gerust eens of je programma's werken en noteer je wensen ! Succes. Het is taaie materie, maar er is vooruitgang in kleine stapjes.

 

4 september; de nieuwe werkster heet Tsja. Ze doet haar best, op- en aanmerkingen in haar logboek svp, zie postvak.

 

3 september; "Wat staan er een rare dingen in die schoolgids...."

Helemaal mee eens, maar bedenk dat de wetgevers een hele waslijst met die rare dingen aandraagt. Verplicht opnemen.

 

3 september; de weekopening van Stoffel is na te lezen in het Voorwoord Geel Boek

 

3 september; Kiertie heeft griep. Beterschap !

 

31 augustus; naar aanleiding van een vraag van Kim is het weekbeurtrooster voorzien van de namen bij de nummers. Dank voor je opmerking !

 

31 augustus; maandag krijgt ieder oudste kind de nieuwe Schoolgids met de naam op de achterkant. Vertel erbij: lezen en bewaren svp

 

31 augustus; Nelly vervangt Joyce voorlopig nog. Einddatum verlof valt samen met de herfst-vakantie.

 

31 augustus; Gerry en Nelleke hebben een keyboard in de aanbieding voor een muzikale collega. Voorheen werd deze door Victor bespeeld. Heb je interesse neem dan contact op, het is zonde om dit in de kelder te zetten.

 

28 augustus; de werkjes in de Cillershoekstraat zijn deels uitgevoerd, een ander deel nog niet. Het komt wel, maar niet meer deze week helaas. Sommige zaken moeten maar even terug in de voormalige toiletruimte, tot de stelling er komt. Het is niet anders. Ook de boekenkast en de computertafels laten op zich wachten.

 

18 juli/27 augustus; groeten van Joyce, zij komt 31 augustus haar prachtige dochter laten zien. Om 10.00 uur is er die dag koffie in de aula.

 

18 juli/27 augustus; nog voor de zomervakantie vind je een voorlopige namenlijst van je nieuwe groep in je postvak. Hij  zit erin !

 

27 augustus; in het nieuwe schooljaar is groep A niet meer de enige instroomgroep voor kleuters, maar worden de kleuters bij binnenkomst ingedeeld in groep A, B of C (alledrie leerjaar/groep 1). Vorig schooljaar is hierover overleg geweest, we zien dit als een winstpunt van de Voorschool: kinderen zijn een stuk verder qua aanpassing aan een groep dan enige tijd geleden.

 

 

 

22 juli; Een zomergast bezocht 25 mei onze school !

Zie foto hiernaast.

 

20 juli; de moeder van Andranik (gr 3A) en Mariam (gr D) kwam heel blij vertellen dat zij bericht heeft dat de familie onder het generaal pardon valt en dus klaar is met alle perikelen rondom asielprocedures.

 

19 juli; zet morgen al je apparaten uit svp, denk aan het milieu en de schoolportemonnee.

 

 

 

18 juli; Er moet snel extra geld komen voor de exploitatiekosten van basisscholen. Dat hebben we met andere onderwijsorganisaties opnieuw onder de aandacht gebracht van de Tweede Kamer. Begin 2006 heeft OCW de vergoedingen die po-scholen krijgen voor de materiële instandhouding (onderwijsleerpakket, onderhoud gebouwen, energie en schoonmaak) geëvalueerd. Daaruit bleek dat deze vergoedingen ontoereikend zijn omdat de werkelijke kosten de laatste jaren behoorlijk zijn gestegen. We vragen de kamer met klem hier iets aan te doen.
bron: Besturenraad

 

17 juli; zet geen spullen in centrale ruimtes of magazijnen, ruim zelf alles op svp.

Vraag desnoods waar het heen moet. Voorbeeld: lijmpotjes die nu op de koffietafel staan.

 

16 juli; Joyce gefeliciteerd met dochter Jill !

 

16 juli; Cup-a-soup gaat in de vakantie nog vier mokken maken. Hoera !

 

16 juli; Naast Fatima en Zolikha neemt Aïda Kasic plaats in de MR, ze kreeg 21 stemmen, Laïla kreeg 15 stemmen en Filiz 17 stemmen. Totaal zijn 53 stemmen uitgebracht !

 

16 juli; dinsdagavond tussen 18.00 en 19.15 uur kun je een lichte lunch gebruiken in ijssalon Miabella. Je vindt de salon onderin de flat op de kop van Dordtselaan-Mijnsherenlaan, richting metro Maashaven.

 

15 juli/26 juni (deels herhaling); rond de zomervakantie verwachten we een instroom van nieuwe leerlingen, er komen signalen van verschillende kanten. Zo zijn er ook ouders die nu al vertellen dat hun kind van school gaat.

We starten hier een lijstje van deze leerlingen. Leerlingen waarvan we alleen een vermoeden hebben, komen er nog niet op. Ouders moeten in kantoor hun kind uitschrijven.

1. Ana de Kieviet gaat verhuizen naar Arnhem, school: de Kringloop

2. Gil van Dams gaat verhuizen naar Hoogvliet, hij is nog steeds op school in september.

3. Maydjira Pieters gaat naar Vlaardingen, Prins Willem Alexanderschool, per 3 juli

4. Oktay Simsek gaat naar PC Regenboog in de Beverwaard

5. Rafaël Silvestre Evora naar Pendrecht, Over de Slinge

6. Afonso Pereira Marques uit groep E naar de neongroep van de Sleutel

7. Jessica Kabiuku uit groep 4B naar de Toermalijn per 12 juni, heeft afscheid genomen.

8. Tatiana Eisden naar Dom Rep, einde schooljaar uitschrijven mag van leerplicht, eindelijk...

9. Donnie Mahesh uit groep T gaat naar Vlaardingen

10. Per 27 juni: Ali Raza Choudry, naar nader te bepalen centrum van het Leger des Heils, door CVD te bepalen. In september is hij nog steeds op school.

11. Bilal Hussain naar de Van Voorthuysenschool (ZMLK)

12. Hamit Aktan, gaat verhuizen richting Slinge, naar de Toermalijn.

13. Adil Öztürk, gaat verhuizen naar Feijenoord, gaat naar de Da Costaschool.

14. Kinderen Rosheuvel naar Schiedam

15. Jozef Gibson en zus Sarah naar OBS Delfshaven

16. Tania Gomes Barros naar de Jan Prins, Grote Markt

17. Nisa Saeed naar IBN-i-Sina

 

15 juli/28 juni; hier is het lijstje met leerlingen die toestemming hebben eerder op zomervakantie te gaan.

1. Can Kilic, naar Turkije, 19 en 20 juli

2. Fehmi Duran, t/m 11 september

3. Irem Kaya, 3 t/m 5 september

4. Diody en Ramon, 19 en 20 juli

5. Iram en Samia Benkhayi, 19 en 20 juli naar Marokko

6. Yunus Emre en Nazife Sahan, 16 juli naar Turkije

7. Rozerin Odabas, 16 juli naar Turkije

8. Ahmet Aygar, 17 juli naar Turkije, vertrek uitgesteld naar 19 juli

9. Elkalil, Ikhlasse en Laila Jabeur, 16 juli naar Marokko

10. Nedine Kalayci, 25 juni naar Turkije, zonder toestemming !

11. Onurcan Taskin, groep C, per direct naar Turkije wegens slechte omstandigheden opa.

12. Angela Simoës Laurenço, per 16 juli naar Zwitserland

13. Furkan Yilmaz, per 16 juli naar Turkije

14. Kayal Ramdien 19 en 20 juli naar Suriname

15. Aken en Aleyna Yilmaz, 19 en 20 juli naar Turkije, ter beoordeling leerplicht

16. Nathalie Mensah, vrijdag 20 juli naar Ghana

17, Nuh Keser, 19 en 20 juli naar Turkije

18. Nabil Chaabani, 19 en 20 juli naar Marokko

19. Samed Demir 20 juli naar Turkije

 

15 juli; lever donderdagmiddag svp je absentenlijst in, dan kunnen we vrijdag nog een goed beeld vormen van dit schooljaar, vaak gaat de laatste lijst ergens verloren, terwijl die weken juist het meest interessant zijn.

 

12 juli; de bestelling van de verbruiksmaterialen is binnen en komt naar je toe. Wees er zuinig mee, want alles wordt duurder en de overheid beknibbelt op onderwijs. In september komen de gebruiksmaterialen.

 

12 juli; met excuses aan Ineke, de eerste studiedag Kabell is wel in september en wel op de 18e.

stoffel

 

11 juli; de foto's van de schoolfotograaf en Life&Cooking staan op G: (en een heleboel andere ook, sportdag, etc)

 

11 juli; morgen komt er een Akkernieuws (ook naar Ballorig), graag meegeven nog. Op de achterkant kun je de tijd voor het rapport aangeven.

 

11 juli; de sportlessen van Hemmed op maandag en vrijdag komen te vervallen wegens persoonlijke omstandigheden.

 

10 juli; aanvulling op de vergadering: Kabell staat voor: Kwaliteit in het Basisonderwijs voor Leerlingen en Leerkrachten. Centraal daarin staan de competenties van de leerkrachten, vertaald naar de klassensituatie vanuit het adaptieve onderwijs. Zie ook: www.onderwijspraktijk.nl/Kabell
 

10 juli; er is donderdag normaal overblijven (vanwege de andere schoolreis) voor de midden- en bovenbouwkinderen. De groepen 1 gaan om 9:30 weg en de groepen 2 gaan om 10:30 weg, op de plek naast de speeltuin aan het Mijnsherenplein.
 

10 juli; de schoolreis van de kleuters aanstaande donderdag gaat naar Ballorig in Oud-Beijerland, een overdekte plek ivm het weer.

 

9 juli; de vakantiepaspoortjes zijn binnen en in de klassen gebracht. Hieronder zie je wie eerder op vakantie gaat, een rapport meegeven is heel aardig, een paspoortje kan er ook bij dus.

 

6 juli; de echte stembiljetten voor de MR gaan maandag mee met het oudste kind, in een Akkerenvelop. Stembussen bij Nelleke en Angelique. Vrijdag de 13e laatste stemdag.

 

6 juli; in groep D (Astrid) is een brief meegegaan over een geval van geelzucht in die groep. De GGD heeft geadviseerd, dat naast een goede hygiëne deze brief voldoende is. We houden de ziektegevallen in de gaten. De leerling is al de hele week thuis.

 

6 juli; een ouder wil actie richting een vermeende pedofiel. Wij doen in die zaak niets! De ouder zoekt medestanders, vanuit school lopen de lijnen bij incidenten via justitie. Incidenten zijn er niet, dan mag er niet geoordeeld worden. Let op je mening. Voorlichting is okee, in de relatie leerkracht- klas zelfs heel goed, maar ook hier: oordeelt niet en overdrijf niet.

 

5 juli; de brief over de nieuwe BSO die in Akkernieuws werd aangekondigd, gaat morgen mee. Aanstaande dinsdag kunnen ouders informatie krijgen in de aula (Nursel en Kiertie svp bemiddelen) over de BSO en ook eventueel al inschrijven. Het betreft onze uitvoering van de verplichting naar aanleiding van de motie Van Aartsen-Bos

 

5 juli; de leerkrachten van de onderbouw krijgen morgen in hun postvak de nota's van de kleuters die nog geen schoolgeld betaald hebben, hetgeen moet plaatsvinden voor ons volgende hoogtepunt: de reis naar Plaswijck.

 

5 juli; de server is herstart, hij had ruzie met zijn broer die ook voor baas wilde spelen. Ruzie opgelost.

 

4 juli; de server wordt vandaag 16.00 uur herstart, er zijn problemen. Printer Ouderbetrokkenheid doet het weer: gewoon de kabel in de connector (een laptopper vergat dat te doen).

 

3 juli; het Geel Boek 2007 is klaar op de roosters en het Voorwoord na. We hebben de gymzaal op dezelfde tijden als dit jaar, het zwembad ook, het rooster volgt.

 

3 juli; wegens de instabiele atmosfeer is de BBQ van as vrijdag omgezet in een restaurantje, van 13.30 tot 15.30 uur. Het grote overblijfgebeuren wordt daardoor ook afgeblazen, nu normale overblijf. Organisatie: Nursel en Kiertie.

 

3 juli; gisteren is Humphrey na zijn praktijkpresentatie bevorderd tot ridder-niveau-3 in de orde van de ICT. Een ware prestatie van hem (en niet minder van zijn praktijkbegeleider). De welgemeende felicitaties !

 

3 juli; ATTENTIE ! Gisteravond zijn mensen hun bordje vergeten op UIT te schuiven, stond de deur bij de ijzeren trap tot half tien op de haak, stond de school niet op alarm en stond ook een deur in de Cillershoekstraat open, die is om middernacht door de bewaking afgesloten. Dit kan zo niet. Gaarne ieder bij de les blijven.

 

3 juli; takenlijst: Nelleke is bij Goede Doelen eruit, lijst bijgewerkt.

 

3 juli; lees svp je uitnodiging voor donderdagmiddag en breng je eigen keukenschort mee svp.

Alle andere zaken worden door de kookcommissie geregeld. Aanstaande donderdag starten we wat eerder, 13.00 uur gaat de bel, in verband met het programma, start in de aula.

 

29 juni; de evaluatie van de Versiercommissie is op Y toegevoegd aan de rij evaluaties, met dank aan de werkgroep.

 

29 juni; de Campina-chocoschoolmelk is afgekeurd, er was iets mis mee.

 

28 juni; Mirjam heeft een nieuwe baan ! Ze solliciteerde in Bolsward en werd uit 60 kandidaten gekozen. Mooi werk. O ja, het gaat om Mirjam Z !

 

26 juni: De takenlijst van volgende cursus: bijgewerkt: Jop uit Taakgroep ouderbetrokkenheid en Ôehriban erin, Ineke uit de Waakgroep Leerkrachtvaardigheden en Maria erin, Jop uit Pasen en Liesbeth erin, vakature MR !, gedragsspecialistentaak naar de IB-ers.

 

26 juni; in bijlage 13 van het schoolplan kun je onderin de stand van zaken qua nascholing zien, ook welke cursussen zijn goedgekeurd. Zorg zelf voor de inschrijving nu !!

 

26 juni; er zijn nieuwe stofzuigers, de oude worden spoedig opgehaald en staan in het halletje.

 

25 juni; Woensdag bij Akkernieuws: programma feest van a.s. zaterdag.

 

25 juni; Woensdag hebben Stoffel en Ineke een PCBO-teamuitje.

 

25 juni; Gaarne een tekening "Wij groeten elkaar" (hand of iets anders) voor donderdag in kantoor svp. Alvast bedankt.

 

20 juni; jammer, wanneer we wat willen, dan kan het niet:

Geacht schoolhoofd, geachte leerkracht,

U heeft zich eerder dit jaar ingeschreven als belangstellende voor Het Nationaal Schoolontbijt.

Het spijt ons u te moeten berichten dat uw school in 2007 niet kan deelnemen aan dit evenement. Het aantal inschrijvingen stijgt ver uit boven de limiet van 2000 basisscholen. Daardoor is het helaas niet mogelijk gebleken alle scholen aan deelnemende bakkers te koppelen. Wij danken u voor de moeite die u heeft genomen en de belangstelling die u heeft getoond voor Het Nationaal Schoolontbijt. Het is een teken dat het belang van een goed ontbijt voor opgroeiende leerlingen ook door uw basisschool wordt onderkend. Graag wijzen we u in dat kader op onze lespakketten en de site voor leerlingen en docenten www.broodaandebasis.nl .Wij danken u tenslotte voor uw geduld en begrip en hopen uw school volgend jaar weer als inschrijver te kunnen verwelkomen. Met vriendelijke groet,

Team Nationaal Schoolontbijt

 

19 juni; Wilma staat niet bij Mirjam als duo-collega in Akkernieuws, volgende week een rectificatie daarover. Met excuus.

 

19 juni; Keziban is geslaagd voor de Pabo en begint binnenkort in groep 1 van de Watertoren als beginnende leerkracht. Ze groet ons en bedankt ieder voor inzet en hulp.

 

18 juni; Carry gaat fulltime als Onderwijsassistente werken op de Willem van Oranje, met de kleuterschoolreis en de sportdag is ze nog wel bij ons.

 

17 juni; het kopieerapparaat liet vrijdag een ernstige storing zien, reken erop dat het buiten werking is. Printen naar andere printers kan wel. Kies Gang Prisma, Kaartenkast of Ouderbetrokkenheid.

 

16 juni; aanstaande dinsdag komt de nieuwe klassenverdeling in Akkernieuws.

 

15 juni; in de orthotheek is een groot aantal kleine multomappen beschikbaar. Ze worden door niemand gebruikt, wie er belangstelling voor heeft, kan zich melden.

 

6 juni/ 14 juni; de bouwvergadering van 19 juni vervalt i.v.m. wok ! De wok is niet dán, maar op 21 juni !! 17.30 inloop, route zie hier

 

13 juni; de afspraken Zelfstandig Werken van de onderbouw zijn herzien en opgenomen in het SchoolPlan

 

13 juni; de kennismakingsavond is niet op maandag 24 sept 2007, maar op dinsdag 25 sept 2007, in tegenstelling wat op het ADV-formulier staat. .

 

13 juni; donderdag 8.15 uur teamfoto, kom op tijd svp.

 

13 juni; weet je dat je in plaats van een reiskostenvergoeding ook een fiets kunt aanschaffen voor weinig geld via het PCBO ? De fietsregeling is weer van kracht. Let binnenkort op Stoffel en zijn GIANT.

 

12 juni; kijk in de Jaarplanning wie er woensdag afscheid neemt (tijdelijk!)

 

12 juni; het is tijd om het Draaiboek schoolfotograaf goed te bekijken.

 

12 juni; in de map Y:\TaakGroepen\Brede School\Makker\2006-2007 vind je de enquête-uitslagen van het Makkerproject van dit jaar. Deze worden gebruikt voor de verantwoording van de Bredeschoolsubsidies naar de gemeente. Kort besproken in de bovenbouwvergadering.

 

12 juni; de zwemles is volgend jaar op dezelfde tijd als dit jaar. Zie ook de zwemfolder met alle verantwoordelijkheden en de ZwemKalender met alle zwemdagen in de map Driehoekje 5-6 op Y:

 

23 april/ 12 juni; Nursel en Kiertie gaan een eindfeest houden voor “hun” ouders, zie de mededeling bij 23 april. Zij nodigen zélf hun ouders uit. Het is zeker niet voor alle ouders dus, alleen voor hen die het hele jaar meegedaan hebben.

 

12 juni; de man van de kinderlokkerposter van een maand geleden zit al de hele tijd vast, zo meldt de politie zojuist. Andere geruchten worden aan de buurtagent voorgelegd, maar de reactie van school moet heel terughoudend zijn, achteraf blijkt het vaak een storm in een glas water. Wanneer er nieuws is, lees je het hier.

 

11 juni; twee leerlingen uit groep 8 zijn -ondanks alle inspanningen- nog niet geplaatst. We zijn er hard mee bezig.

 

11 juni; de broer van de vader van Aaron (6A), Isabella (3B) en  Leyla (B) Friederichsen is in Duitsland om het leven gekomen bij een motorongeluk. Het hele gezinis er nu naar Duitsland en komt na de begrafenis zaterdag weer terug. Sterkte, praat erover met je klas, brand een kaars bijvoorbeeld.

 

11 juni; Ineke heeft vernomen dat Toos Schipper, oud-directrice van deze school, op hoge leeftijd is overleden op 6 juni jl. De kaart hangt inmiddels op het prikbord.

 

11 juni; gaarne inleveren voor 19/6 je evaluatie beleid, voor 22/6 je lijstje ADV-dagen, deze week je formulier nascholing (Tekenen is meer hoeft niet)

 

11 juni; op 21 juni wokken, op 5 juli Akkerlife&Cooking (uitnodiging volgt nog), daarom op 9 juli een keertje géén lunch.

 

11 juni; de kachel is nu echt helemaal uit.

 

9 juni; Piet Monster laat weten dat nu 15 PCBO-leerkrachten zich hebben aangemeld voor de cursus bevoegdheid gymnastiek (drie zijn van onze school). De vooruitzichten voor de cursus zijn positief.

 

7 juni; 19 juli achterop Akkernieuws is een vergissing en moet 20 juli zijn. In de volgende editie volgt correctie.

 

7 juni; morgen -8 juni- komt Zekavet bij het weekbesluit afscheid van ons nemen. Ze krijgt een boek van ons, er komt een blad voorin met alle namen. Morgenochtend kun je je naam al opschrijven in de koffiekamer.

 

6 juni; deze week kwamen twee overlijdensberichten binnen. De vader van de tweeling die pas is geboren bij Gil thuis (groep A) is overleden. Dit is de stiefvader van Gil. We weten niet van de omstandigheden verder. Ook de moeder van Nabeeha (gr 5A), Madeeha (gr 3B) en Wirad (gr A), die pas ziek naar Pakistan is vertrokken, is daar gisteren overleden. De betreffende leerkrachten zijn persoonlijk op de hoogte gesteld.

 

6 juni; verzoek: ga voorzichtig om met het kopieerapparaat. Iemand trok er vandaag papier uit en daarna moest er drie kwartier gezocht worden naar een verdwaalde snipper.

 

5 juni; Mieke is woensdag naar een studiebijeenkomst over alle veranderingen in hulpverleningsland.

De bijeenkomst heet: "Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer". Ze is rond 13.00 uur nog even op school.

 

5 juni; zet je computerproblemen en -wensen in de klachtenmap.

 

5 juni; bekijk de aangepaste klassenverdeling en de takenlijst

 

5 juni; er zijn afspraken met Herman verzet, let erop wanneer je in een Taakgroep zit.

Van 19 juni naar donderdag 14 juni 12.15-13.00 uur TG Leerkrachtvaardigheden.

Van 19 juni naar donderdag 21 juni 11.00-12.00 uur TG Zorg

 

4 juni; morgen lunch ! Lees je mail

 

31 mei; lever svp je takenbriefje in, we gaan er maandag mee aan de slag. Veel zijn al binnen !

 

31 mei; Het emailadres van Hinke is hinke_r@hotmail.com

Brenda en Btisam krijgen ook de personeel-mail.

 

26 mei; server en mail down, ben ermee bezig, oorzaak onbekend. 27 mei; storing is opgelost, lesbel uitgezet, konijnenhok Cstr ligt omver. Verder alles okee, prettige vakantie.

 

24 mei; morgen is de laatste dag van Hinke en Victor. Ze gaan met de kids naar het park. We doen het weekbesluit in een van hun klassen.  De ouders van hun kinderen zijn uitgenodigd om 15.15 uur langs te komen. Ineke komt naar school om hier bij te zijn.

De aula is bezet van 15.00 tot 16.00 uur wegens een bezoek van ongeveer 30 buitenlandcorrespondenten van het NRC. Stoffel staat hen te woord, het thema is "hoe wordt een rotwijk een prachtwijk en wat is er in deze buurt nog aan de beurt"

Deze afspraak is al langere tijd geleden gemaakt, je ziet het bezoek waarschijnlijk wel langslopen.

Kortom: weer veel tegelijk.

 

24 mei; het Inspectiebezoek was een succes. De inspectrice was zeer goed te spreken over alles wat ze zag. Vooral de ouderbetrokkenheid (ouders !) en de Sociale Competentie (leerkracht-leerling) benoemde ze als positief. Aandachtspunten: doorgaande lijn, observatie-notatie en Morgen iets uitgebreider aantekeningen nog.

 

23 mei; morgen inspectiebezoek Voorschool: lees je mail.

 

22 mei; na de Pinksteren draait Brenda groep 5A, Mirjam groep 5B/6B en Btisam groep 7. Alle drie fulltime. Alle kinderen weten dit.

 

22 mei; Hinke en Victor zijn vrijgesteld van SIB, vanwege hun vertrek.

 

21 mei; gaat bij ons elke minuut de buitenbel, de faxbel, de mailbel of de telefoonbel, vandaag voer onze conciërge El met Ric van Kos naar Bodrum en retour met mooi weer. Het zij hen gegund.

 

21 mei; er is contact met de politie over een alarmerende poster die in de wijk ophangt. Zodra er meer bekend is, volgt een nieuwe mededeling. De politie wil weten of de man herkend wordt en waar hij woont. Trek nog geen conclusies.

 

21 mei; collega M'hamed krijgt per 17 juli taakuitbreiding tot een baan van 100 % op onze school. Brenda wordt de nieuwe juf in groep A komende cursus. Btisam wordt de nieuwe juf in groep 7 komende cursus. Beide laatsten gaan een rol spelen in de vervanging van Hinke en Victor die eind deze week afscheid nemen. Hoe, dat hoor je nog.

 

18 mei; bericht van het kantoor, afdeling PersoneelsZaken: Hierbij wil ik graag inventariseren of er behoefte bestaat aan een spreekuur, door een consulent van het ABP,waar medewerkers terecht kunnen met vragen t.a.v. hun pensioen. Mijn verzoek aan u is om dit onder uw medewerkers te inventariseren en dit uiterlijk 31 mei aan mij door te geven. In afwachting van uw reactie.
Met vriendelijke groet,
Roland Cevaal
 

17 mei; de werkgroep Project heeft z'n werkzaamheden afgerond, de evaluatie staat in Y:\Evaluaties

 

17 mei: Ellie en Richard zijn veilig geland op Kos.

 

17 mei; de werkgroep Pasen heeft z'n werkzaamheden afgerond, de evaluatie staat in Y:\Evaluaties en het draaiboek Pasen is aangepast.

 

15 mei; de lunch van 25 mei is verzet naar 5 juni (voorafgaand aan de studiemiddag), Kim en Cora helpen Rachel daarbij.

 

14 mei; bij punt 9 van de agenda is er morgen een brainstorm en gaan we stikkers plakken. Mis je de vergadering dan kun je woensdag in de kamer van Ineke alsnog je stikkers plakken (voor parttimers en Lilian die weg moet morgen)

 

14 mei; Volgende week is het SIB, verdeeld over de dinsdag en de donderdag. Het thema is verdriet en rouw op school, in de breedste zin. Hebben leerlingen verdriet, waarom, hoe ga je daarmee om, enz.

 

14 mei; Victor heeft zijn klas verteld dat hij binnenkort vertrekt. Morgen komt dat in Akkernieuws.

 

12 mei; enkele documenten over ROUW staan op de Y-schijf (nu in de map ROUWEN). We bespreken het op de komende teamvergadering. De komende SIB gaat over je eigen ervaringen als leerkracht met rouw en verdriet.

 

10 mei; op mijn uitnodiging tijdens mijn Managementgesprek van vanmorgen bezoekt Kees Terdu morgenmiddag de school, met name om de circusschilderijen te bewonderen (en om even de sfeer te proeven).

 

10 mei; er is een opvolger van Monique Strijk (coördinatie OnderwijsKansenZone, sinds kort JeugdKansenZone). Zij heet Maartje Schepel en werkt tot 1 juli één dag per week aan het project en daarna 3 dagen. Voor ons van belang voor Makker, kleutergym, Brede School, enz. Maartje heeft ervaring in Utrecht opgedaan in kinderwerk, meidenclubs en techniek voor basisscholen.

 

9 mei; de klassenverdeling staat nu in het Geel Boek, er zat een flinke fout in de leerlingenaantallen, die is er nu uitgehaald. De leerlingenaantallen fluctueren nog wel dagelijks !

Zo is deze week in groep 8 Jonathan gekomen voor de laatste maandjes, hij is leerling 28 in de groep van Jacq. Bedankt voor de gastvrijheid.

5 juni is er een studiemiddag waarop we zullen proberen het complete plaatje voor volgend jaar te presenteren.

 

7 mei; geen mededeling, maar een bedankje:

Ik wil jullie allemaal hartelijk bedanken voor het mooie pakket dat ik van jullie gehad heb.
Met veel plezier heb ik gewerkt aan het Makkers en Maatjes project. Ik heb het erg naar mijn zin gehad door de fijne sfeer en de vriendelijke mensen. Ik vond het erg jammer dat ik niet bij de laatste presentatie kon zijn, maar ik heb van Janneke gehoord dat het een groot succes was, daar ben ik blij om! Met vriendelijke groetjes
Nicole Forouzand

Nicole is/was de collega van Janneke.

 

7 mei; uit 34 brieven van sollicitanten zijn 5 kandidaten gekozen, op korte termijn volgen er gesprekken.

 

7 mei; in verband met de regen is de korfbal van vandaag uitgesteld naar 21 mei. Donderdag een nieuwe kans, dat wordt dan bij goed weer de eerste speeldag.

 

6 mei; de lijsten van de SCOL zijn bijgewerkt en klaar om in te vullen.

 

2 mei; Ieder personeelslid dat daaraan behoefte heeft, kan zelf een afspraak maken met de bedrijfsarts die tegenwoordig kantoor houdt op de Elzendaal.

Het adres van de Arbo arts:
Stichting PCBO te Rotterdam – Zuid
Dr. S. Oeij, bedrijfsarts
Elzendaal 15
3075 LS Rotterdam
Correspondentie-adres:

Postbus 50529
3007 JA Rotterdam
Tel: 010-2916409 PCBO ARBO lijn
san.oeij@arbounie.nl

(via deze weg is hij het snelst te bereiken)

 

28 april; in de afgelopen periode zijn twee sleuteltjes met een caviapoppetje eraan kwijtgeraakt bij het overblijven-proces. Heeft iemand ze gevonden ?

 

27 april; ook weer op G: een ruime impressie van het circusproject ! (met dank aan fotograaf Nursel en technicus Humphrey).

 

27 april; binnen de MR is besloten dat niet Nelleke, maar Angelique zal plaatsnemen in de sollicitatiecommissie. Het zijn dan: Stoffel/Ineke, Angelique en Wilma.

 

27 april; een goed bericht van Ineke: ze heeft geen hernia ontwikkeld en het rusten en de pillen werken heel goed, ze verwacht m.i.v. 7 mei weer halve dagen te gaan werken. Rustig aan met de rug is dan het devies. Hoera.

 

26 april; Op de map G: bij 2006-2007 in de Map Efteling 2007 zie je een impressie van de schoolreis.

 

23 april; Victor heeft vanmorgen verteld dat hij binnenkort een andere baan heeft.

 

23 april; een mooie jaarplanner op één A4 voor het nieuwe schooljaar: Jaarplanning 07/08

 

23 april; Nursel en Kiertie gaan een eindfeest houden voor “hun” ouders.  Dat zijn de ouders die steeds geweest zijn bij Ko-thuis of bij Overstap (daar zitten ook de meeste hulpouders bij); ze krijgen een uitnodiging mee voor een barbecue in het Zuiderpark. Onder schooltijd, zonder kinderen, die mogen naar de overblijf (overlegd met Ellie). N&K bestellen ook een foto van de hulpouders die als bedankje, met een brief erbij, wordt aangeboden. Nursel en Kiertie regelen alles met de ouders samen en gaan ook samen voorbereiden, ter plekke kijken, plannen, enz. De dag is vrijdag 6 juli, bij regen is er uitstel mogelijk. Er is een budget toegezegd. Een mooi initiatief,  N&K hebben met Stoffel overlegd en alles is binnen het MTO besproken. Voor volgend jaar is iets dergelijk moois opgenomen in het Brede School Plan.

 

23 april; In de map 9 circusnummers (op Y) staat circusmuziek, behorend bij de klassieke circusacts. Ook op CD beschikbaar.

 

21 april; het besluit van Lilian staat op Y in de map weekopeningen; vergeet de bloemetjes niet !

 

19 april; geen mededeling maar een verzoek: wie weet waar het boek "Koning op een ezel" is ? We kregen het van Lucine en hoort bij de verzameling SIB-boeken.

 

18 april; Maarten meldt dat hij er vrijdag nog niet is, maar volgende week weer wél. Hij knapt nu op en gaat morgen voor het eerst naar buiten.

 

18 april; de elektrische nietmachine staat beschikbaar in het hok van Ellie. Gebruik hem, vul hem bij met de nietjes die erbij horen (staan in de buurt), want hij is pas gerepareerd omdat de verkeerde erin gedaan waren.

 

17 april; Ineke heeft van de dokter drie weken rust voorgeschreven gekregen en ze moet contact opnemen met haar chirurg om te kijken hoe het met haar rug is. Iedereen sterkte hiermee.

 

16 april; uit een mail van Maarten, zodat iedereen weet hoe het met hem gaat:

Bedankt voor het medeleven.
Na het eerste kuurtje antibiotica voor mijn keelontsteking, dacht ik aanstaande woensdag weer aan de slag te kunnen.
De keelontsteking verminderde snel, tot zaterdagochtend. Ik kreeg hernieuwde klachten in mijn keel.
Direct naar de huisartsenpost bij het IJssellandziekenhuis. Daar werd geconstateerd dat de keelontsteking was hersteld, maar het was overgegaan in een amandelontsteking. Daar zit ik dus nu mee; en kuurtje antibiotica nummer 2 is weer begonnen.
Ik begin helaas weer van vooraf aan.  Praten gaat al een stuk beter.....ik kan weer geluid maken.
Eten gaat nog altijd niet, vast voedsel kan ik nog steeds niet tot mij nemen.
Ik hoop hierbij voldoende te hebben geïnformeerd en ik hoop dat ik geen volgende vervelende verrassing heb.
Maarten

 

13 april; er hangt een lijstje met leerlingen die niet meegaan op schoolreis, uiteindelijk zal dat aantal nog krimpen, in veel gevallen is al overleg over de betaling en volgende week gaan we (weer) bellen. De afgelopen week hebben veel ouders betaald na een oproepje. Op 16 april: weer één betaald ! (zie lijst)

 

12 april; er zijn brieven uitgedeeld waarop je je keuze van je werk en/of groep kunt aangeven. Lever deze svp in bij Ineke, je mag haar ook je keuze mailen.

 

10 april; Maarten heeft een ernstige keelontsteking en kan haast niet eten en praten en ligt plat. Alle circusafspraken met hem van deze week, gaan niet lukken. Voorstel: volg het normale gymrooster. Het staat je ook vrij in het park aan een circusact te werken.

 

9 april; Hinke vertrekt 1 juni, wij zoeken een opvolger, 2 brieven zijn al binnen. Deze week wordt de sollicitatiecommissie gevormd. Zie de advertentie. Deze is in een andere vorm ook te vinden op www.vacaturewijzer-bao.nl Er zijn inmiddels 16 sollicitanten.

 

5 april; op woensdag 11 april komen de glazenwassers. Graag kozijnen leegmaken.

 

5 april; de school heeft een nieuw mobiel nummer, het oude was verlopen. We gebruiken het ook niet zo vaak, maar komende schoolreis zeker weer wel. Bel of SMS naar 06 555 20 343

Zekavet en Ellie hebben ook een ander nummer, zie Outlook/personeel. Geef nummers van collega's nooit aan derden.

 

5 april; het mooiste Paasnieuws: de kerk zorgt voor de familie van Andranik en Mariam, ze hoeven dus niet naar Limburg en ze blijven bij ons ! Geweldig !

 

4 april; het weekbesluit is 5 april om 13.15 uur en de weekopening dinsdag 10 april normale tijd.

 

4 april; Rigiomar uit groep 3B begint dinsdag na de Pasen in de HEI-klas van WSNS. Zelfs de taxi is al geregeld.

 

3 april; alle organisaties in de wijk hebben samen 5 wijkregels opgesteld. Deze komen binnenkort op poster. Er komt 30 juni een feestdag. Er is op dat moment geen medewerking van onze school. We hebben als medewerking toegezegd: reclame maken in Akkernieuws én we besteden aandacht aan de eerste wijkregel: "Wij groeten elkaar". Waarom, hoe en wanneer groet je ? Praat erover in de klas svp.

 

3 april; (zeker nog niet voor kinderen en ouders!!) Hinke heeft een andere baan binnenkort.

 

3 april; Planning komende intervisie en studiemiddag:
Het onderwerp ‘rouw en verdriet op school’ zal tijdens de intervisiebijeenkomsten eind mei besproken worden. Ruim vóór de intervisie zal er in de teamvergadering van 24 april of 15 mei een presentatie zijn van het ‘rouwprotocol’. Iedereen krijgt de stukken hierover en heeft tijd om ze door te lezen. Tijdens de intervisiebijeenkomsten zal hier verder over gesproken worden. Wat doet alle ellende zo met je ? Op de studiemiddag van 5 juli willen we een “diner pensant” voorbereiden en genieten. Tevens evaluatie van SIB. Wie wil meedenken over een menu ? Enkele collega's gaven zich al spontaan op ! Dat wordt smullen.

 

3 april; Nelly gaat het zwangerschapsverlof van Joyce invullen, zij werkt echter niet helemaal fulltime en heeft wat ADV, wie deze middag invult is nog niet bekend.

 

2 april; in de index van Geel Boek (knop hierboven) vind je een voorlopige jaarplanning voor het komend schooljaar die de komende periode aangevuld en ingevuld gaat worden. Het vakantierooster komt overeen met dat van de Rotterdamse schoolbesturen, de dagen voor Kerst wijken iets af vanwege het offerfeest.

 

1 april; de studiedag PCBO voor directies was intensief en interessant. Voor wie het onderwerp aanspreekt en wil proeven hoe het PCBO de identiteit smaak geeft, staat in de map Actualiteit op Y de toespraak van de voorzitter van het College van Bestuur (Kees Terdu) en een overzicht van mogelijke keuzes Christelijke school te zijn van Dick den Bakker (dit in één document).

 

1 april; Stoffel is binnenkort alweer jarig. Hij komt die dinsdag even in je groep met een kleine traktatie. Zijn wens is één gekleurde A4 met alle kindernamen erop geschreven (à la verjaardagskaart).

 

30 maart; geweldig mooie kunst van de Akker in de straatgalerie: zalig Pasen !

 

30 maart; de servers die de schoolsite ondersteunen zijn deze week doel geweest van een virusaanval. Na veel werk is alles nu weer normaal in de lucht. Excuus voor het ongemak.

 

27 maart; de klok is verschoven, de werkster werkt anders; let svp op het afsluiten van de school, op je schuifje en op het uitzetten van computers en uitdoen van de verlichting svp. Degene die het laatst weggaat, heeft hier vaak nog veel werk aan. Vele handen maken licht werk. BVD.

 

27 maart; wil je zo mogelijk de verspreiding van afval van zonnepitten voorkomen in je lokaal en in de school.

 

27 maart; boven op tafel liggen twee boeken die gaan over (feesten van) andere godsdiensten. Dit als aanvulling bij de gespreksstof in de klas op momenten dat het actueel is. Misschien wordt er nog een extra boek aangeschaft. Dit komt voort uit het overleg van de Taakgroep SIB, waar een gebrek aan aandacht voor andere godsdiensten bij Kind op Maandag werd geconstateerd naar aanleiding van de intervisiebijeenkomsten.

 

22 maart; Stoffel en Ineke hebben aanstaande woensdag een studiedag PCBO over Intercultureel Personeelsbeleid. Angelique werkt dan in Ineke's kantoor en Ellie is aanspreekbaar voor huishoudelijke zaken.

 

20 maart; er was een geweldige opkomst van ouders bij de rapportenmiddag. Zijn mensen niet geweest, probeer dan een andere afspraak te maken. Blijft het rapport liggen, geef het dan binnenkort in kantoor af, dan ondernemen wij actie.

 

20 maart; de complete schoolgeldlijst hangt op het prikbord. In de linkerkolom zie je daar "jongste" leerlingen die dus ook niet betaald hebben. Nu beschikbaar in kantoor.

 

19 maart; volgende week in de bouwvergadering praten we op intervisie-wijze over werkdruk. Denk na over je eigen werkdruk en bedenk alvast tips. De agenda komt van je bouwco. Zeven leesstukken staan op Y in de map Werkdruk op Y.

 

19 maart; Nettie van 't Molentje heeft via via de kijkwijzer van het Voorschool-inspectiebezoek gekregen. Bekijk deze eens. Het inspectiebezoek zal plaatsvinden tussen 21 en 25 mei.

 

17 maart; je ziet het op de weekplanning: maandag start de schooltandarts weer een ronde (namen op het prikbord; assistente Kimm haalt de kinderen zelf op).

 

17 maart; gisteren zijn twee zigeunerkids niet ingeschreven, ze woonden te ver weg en het zag er problematisch uit. We nemen niet iedereen zomaar aan...

 

17 maart; schoonmaakster Mandy hing de stofdoek in de wilgen, Truus is met goede moed begonnen. De boiler in de werkkast is stuk en wordt gerepareerd.

 

16 maart; Maarten heeft een nul-6-nummer. Je kunt het vinden in Outlook/Openbare mappen/Alle openbare mappen/collega's

 

16 maart; 24 maart gaat Nelleke naar Angela. Wie wil mee ?

 

15 maart; aanstaande donderdagmiddag 22 maart van 12.00 uur tot 14.30 uur is het E-centrum bezet i.v.m. een vergadering Brede School.

 

15 maart; bij de rapporten komt eventueel een herinneringsnota voor het schoolgeld. Wordt het rapport niet opgehaald, probeer dan een nieuwe afspraak te maken, lukt dat niet, meld het dan bij Ineke of Stoffel. Zij bellen de ouders.

 

14 maart; via Akkernieuws kon je ouders uitnodigen voor het rapport, voor de niet-oudsten is een apart vel geleverd. Kom je er tekort, vraag Ellie dan om meer, die heeft het origineel.

 

14 maart; bekijk de historische canon van Fokke & Sukke.

De echte canon staat op www.entoen.nu (meer F & S aldaar)

 

12 maart; nog iets te printen voor een leerlingenrapport ? Meld het aan Jop svp.

 

10 maart; er wordt een onderzoekje gehouden naar de rioolluchten nabij de bibliotheek.

 

10 maart; geef het door wanneer je een kind meer dan één dag mist en bel naar huis om te kijken waar het is. Aanleiding: dit is onze afspraak (die soms wordt vergeten) & diverse krantenberichten.

Lees ook Bij Twijfel

Wij hebben regelmatig contact met DOSA dat op deze site wordt genoemd (altijd via Mieke).

Zonder dramatisch te willen doen hier nog een oude mededeling:

13 oktober 2006 ; vandaag kwam het bericht dat het "Maasmeisje" één maand bij ons op school heeft gezeten van 11 mei tot 15 juni 1998. Ze zat in groep E (volgens Nursel bij Ria en Marianne) en heette Jessica. Dat is lang geleden, maar 't grijpt je wel even aan.

 

7 maart; Als er instanties (scholen, Riagg, Jeugdzorg, Raad voor de kinderbescherming) bellen om informatie te vragen of te geven over leerlingen, laat die gesprekken dan altijd over aan de IB-ers Wilma en Angelique of (in geval van sociaal maatschappelijke problematiek) aan Mieke of desnoods aan Stoffel en Ineke. Soms is het noodzakelijk informatie van diverse kanten aan elkaar te linken.
Van mensen die bellen om informatie, verwacht je dat dit gebeurt met inachtneming van privacy van mensen. Helaas is dat niet altijd het geval, soms vertelt men aan iemand in school een verhaal waarvan wij vinden dat het bij de genoemde personen moet komen. Mieke registreert al haar contacten en kan elke actie en elk gesprek terugvinden in haar systeem.

 

7 maart; Bij deze de definitieve datum voor de schoolfotograaf. Als iedereen het jaar misschien wel moe is, worden we opgevrolijkt door zijn bezoek. De datum is 14 juni 2007

 

6 maart; Audrey en Liesbeth zijn ziek. Ellie gaat morgen mee met Lilian mee naar de kinderboerderij en Nelly draait de groep van Cora. Stoffel neemt een ADV-dag die hij nog tegoed had.

 

6 maart; om de nieuwe schoonmaakster ter wille te zijn graag de volgende twee punten:

- zo mogelijk de stoelen op de zijkant van de tafel zetten, zodat zij zonder haar hoofd te stoten onder de banken kan stofzuigen dan wel vegen

- de klassendienst aan het eind van de dag de propjes en andere grote onreinheden laten oprapen en in de prullenbak gooien, zodat al het andere vuil in de stofzuigermond past.

 

4 maart; de uitslag van de Cito-eindtoets is binnen, morgen op het prikbord (nadat deze in groep 8 besproken is)

 

4 maart; op 6 maart is er geen vergadering, wel de Makkerfilm in het Zuidpleintheater, 16.00 uur (zeer aanbevolen), donderdag 8 en dinsdag 13 maart is er SIB-intervisie met als onderwerp:

Het onderwerp van de volgende intervisiebijeenkomst is de huidige godsdienstmethode. Er wordt gekeken naar en gesproken over de huidige godsdienstmethode. Voorbeelden zijn: wat doe ik nu met de methode, wat kan ik anders doen, tips etc. Het is niet de bedoeling dat er een nieuwe methode wordt gekozen.

 

2 maart; je vindt in je postvak een Elzendaal-info met een verhaal van onze school.

Ook in je postvak: de voorbereiding voor het Inspectiebezoek Voorschool; voor de middenbouw en bovenbouw alleen ter kennisname.

 

2 maart; er zijn dit schooljaar 59 nieuwe leerlingen binnengekomen en er zijn er 30 vertrokken.

 

2 maart; wil je alle activiteiten die je met je groep buiten de klas en buiten het rooster doet, melden in kantoor svp ? Ook als je ruilt. Alles wat in de planning staat is uiteraard bekend, dat hoef je niet te melden. We willen graag dat Akkernieuws klopt en dat we weten waar jij en je leerlingen zijn.

 

1 maart; in de map op G (Foto's/2006-2007/Winter februari 2007) vind je foto's van leerlingen in de sneeuw. Voor wie de korte winter gemist heeft.

 

1 maart; morgen, 2 maart, is 't Zonnetje gesloten wegens ziekte van beheerder Corrie.

 

1 maart; de sleutel van het Ecentrum was zoek, maar is weer gevonden. Deze hoort in de kluis aldaar. Een gebruiker van buiten school heeft niet goed afgesloten.

 

28 februari; voor een plek in school is nog een DVD-speler beschikbaar. Zonder TV. Vraag erom in kantoor.

 

28 februari; nog wat over computers: Humphrey is heel hard aan het werk. Alle computers die nog geen XP hebben, die krijgen het deze week. Dat betekent dat je computer soms even een paar uurtjes weg is. Wanneer deze operatie klaar is, zal alles (nog) beter werken. Khoa gaat voor iedereen een eigen bureaublad maken, dat betekent dat je zelf snelkoppelingen op je bureaublad kunt plaatsen en dat ze vervolgens blijven staan.

 

28 februari; wanneer je de telefoon opneemt, wees dan bedachtzaam op wat je zegt. Zo werd vandaag door een collega verklaard dat "onze school" bepaalde kinderen niet kent, terwijl dat wél zo was. Laat liever terugbellen wanneer je niet zeker bent.

 

28 februari; de nieuwe werkster heet Mandy. Wensen, complimenten & klachten kunnen aan haar doorgegeven worden via het logboek. Dat zit op het hoofdgebouw in het postvak van de Schoonmaak en op de Cillershoek ligt het in de keuken.

 

27 februari; onze werkster, Bita, stopt op onze school. Morgen rond 12.00 uur wordt de nieuwe werkster rondgeleid.

 

25 februari; je kunt www.teleblik.nl bezoeken, zie de mail hierover. Wil je een eigen digicode voor die site, dan kan dat, er zijn er nog beschikbaar. Je kunt ook gewoon het schoolaccount gebruiken.

 

25 februari; Krijg je op de server een foutmelding van Outlook, dan krijg je die nu nog één keer, kies nu no. De volgende keer als je opstart is de melding weg. Ook de opstartprocedure is verbeterd, als het goed is komt de fout 0XB001013 niet meer voor en worden je mappen altijd goed verbonden.

 

7 februari; 15 maart komt de schoolfotograaf toch niet, andere datum volgt.

 

13 februari; aanpassing in de Jaarplanning rondom 6 maart. Er is die dag de Makkerpresentatie in het Zuidpleintheater. We vinden dat leuk en belangrijk en hopen dat iedereen er heen kan. Er is die middag geen intervisie SIB. Die is een week uitgesteld en de vergadering van 13 maart komt te vervallen. Groep 3-SIB gaat door op de geplande 8 maart (donderdaggroep).

 

13 februari; Bericht van de MR: 10 maart is de laatste voorstelling van Caza de Prince. De voorstelling is alleen voor genodigden. De oudergeleding van de MR nodigt iedereen uit om te komen kijken. Alle leerkrachten (en aanhang) is welkom. belangstellenden kunnen zich melden bij Zolihka  (06 233 117 88)
 

11 februari; op de Y-schijf vind je nu een map Evaluaties, met daarin de evaluaties van de afgelopen tijd, o.a. van Kerst, schoolreis, Oogstfeest, etc.

 

9 februari; Graag nodigt Najiha jullie allemaal uit om dinsdag 27 februari tussen de middag in de personeelskamer met elkaar te lunchen. Het officiële afscheidsmoment zal dan plaatsvinden.
We hopen dat zoveel mogelijk collega’s aanwezig zullen/kunnen zijn!
 

8 februari; de elektricien heeft de oorzaak van de problemen gevonden, alles kan weer gebruikt worden. De storing zat in de lamp van de orthotheek. Ook is de boiler van 't Molentje apart gezet.

 

7 februari; er is een hele bos stopcontacten uitgevallen, de elektricien komt spoedig het probleem oplossen, na herstel vliegen de stoppen er steeds uit (niet alleen de aardlekschakelaar, zoals tot voor kort). Ik zal morgenochtend nog een poging wagen de spanning te herstellen.

 

7 februari; vandaag brandt de kachel tot half vier, er is een cursus in de aula voor mentoren, samen met collega's van de Vreewijkschool (niet storen daar svp)

 

4 februari; bij Angelique is een camera beschikbaar om in het kader van de lessen Ko of bij evenementen digitale foto's te kunnen maken. Vanaf morgen ligt er ook een klaar in het kantoor, opgeladen en wel. Een nieuwe Sony DSC60. Rinaldo kan je leren & helpen de foto's op je schijf te zetten, hij is standaard op vrijdag op school om diverse processen te ondersteunen (zo is hij met Humphrey een digitale leermethode AaBeeCee aan het testen met kinderen uit de midden-bovenbouw).

 

2 februari; op verzoek van Victor is een feest-en-bling-site geblokt op internet, geef de sites door die geblokt moeten worden svp (geweld, sex, etc wordt al geblokt)

 

2 februari; dhr Piet Dubbeldam maakt voor alle scholen van het PCBO één veiligheidsplan dat t.z.t. ook in de MR zal worden besproken. Gisteren heeft Stoffel een interview met hem gehad waarbij alle veiligheidsaspecten aan bod zijn gekomen.

 

1 februari; niet alle leerkrachten zijn bevoegd gymles te geven. Wil je deze bevoegdheid toevoegen aan je lijst van bekwaamheden dan kan dat misschien:

Geachte schooldirectie,
In aansluiting op een van Forumvergaderingen van vorig jaar en voorzien van een nieuwe impuls op de laatste studiedag voor starters zou ik graag willen inventariseren wat de behoefte is aan de leergang, bevoegdheid, bewegingsonderwijs.
Ik ga op dit moment in gesprek met een tweetal opleidingen om de mogelijkheden te verkennen voor, wat mij betreft, schooljaar 2007/2008.

Aldus Piet Monster van het PCBO.

Heb je belangstelling, neem dan contact op met kantoor.

 

1 februari; sinds kort zit de koelkast van de melk op slot (er is een reden voor: er verdween soms wat melk), niet forceren svp. Sleutel in kantoor en bij Ellie.

 

30 januari; Dit is de beste manier om antivirus aan te schaffen: laat je inschrijven bij www.surfspot.nl  Dit moet via kantoor, zodat alleen mensen werkzaam bij de school deze software kunnen aanschaffen voor thuis. Info ook bij Rinaldo natuurlijk!
 

30 januari; de mens wikt, de ARBO beschikt. Er wordt maandag aanstaande op de ramen en deuren naar de gang (alleen díe) van de kleutergroepen ABCDE een folie geplakt aan de binnenkant, dus IN het lokaal. Dit om de veiligheid te vergroten bij glasbreuk. Haal voor maandag svp tekeningen en ornamenten eraf. Géén Glassex gebruiken! De plakmannen maken zelf verder schoon en werken best snel, ze hebben 1½ meter werkruimte nodig, dus maak je kozijnen leeg svp. Vragen ? Stel ze in kantoor. Men begint 7.30 uur en het werk in onze school is in één dag af. We zullen jullie (buiten)speeltijden gebruiken.

 

30 januari; na de voorjaarsvakantie zal de peuterspeelzaal de volgende begin- en eindtijden hebben:

8.30-8.45 uur en 13.15-13.30 uur brengen

11.45-12.00 uur en 15.30-15.45 uur halen

Dit sluit beter aan bij onze tijden en is prettiger voor de moeders.

 

26 januari; maak je leuke dingen bij handvaardigheid, stel ze dan tijdelijk ter beschikking voor het kunsthuisje naast de school. Maak er een kleine uitleg bij (bordje met titel en klas). Aanbevolen.

 

26 januari; er is een doosje met IK MIK-videobanden, die horen bij de oude Veilig Leren Lezen, verzonden naar de school in Suriname die eerder al onze oude boeken kreeg.

 

25 januari; bekijk hier de uitslag van het oudertevredenheidsonderzoek zoals de MR dat afgelopen dinsdag presenteerde.

 

19 januari; We nemen 27 februari op een plenair moment aan het begin van de bouw van die dag afscheid van Najiha. Najiha gaat per 1 maart volledig op de peuterspeelzaal van de Elout van Soeterwoudeschool werken. We feliciteren haar met deze reguliere baan.

 

23 januari; Sue-Ann gaat ons eind deze maand verlaten, haar stage zit er dan op.

 

19 januari; het huisje op de hoek bij school is een kunstproject, een initiatief van de buurtpost.

 

19 januari; per 1 oktober telde de school 252 leerlingen, per 16 januari zijn het er 259. Nog steeds fluctueert het aantal (vandaag alweer afscheid van 3 lln). Maar de gematigde groei blijft zichtbaar.

(in juli vertrekken er nog 27 uit groep 8)

 

17 januari; Stoffel werkt donderdag thuis enkele uren aan de definitieve versie van het Schoolplan (is vrijdag klaar en gaat dan naar de Elzendaal), hij neemt die dag ook zijn ADV van vorige week woensdag. Hij is bereikbaar.

 

15 januari; vrijdagavond is er een voorstelling van de dames van Cleo Patria die zeer de moeite waard is, je bent uitgenodigd om te komen kijken door onze moeders van de MR die er zelf in meespelen. Start 20.00 uur. Zuidpleintheater. Gratis. Folder op het prikbord met ernaast de andere speeldata. Aanmelden bij Zolikha, eventueel ook voor een andere keer.

 

15 januari; de MR is akkoord met het Schoolplan, zie hier de ondertekening

 

15 januari; de Gele map met gouden spikkels met o.a. leerlingengegevens is die normaal bij de telefoon in de aula ligt, was kwijt, maar al snel weer gevonden. Hoera !

 

14 januari; computernieuws: we zijn nog steeds bezig met verbeteringen, zo zijn de foto's van de F-schijf naar de G-schijf verhuisd, om het gebruik van een memorystick beter mogelijk te maken. De komende tijd gaan de PC's die nog niet op XP draaien in revisie en wordt dit systeem erop gezet.

Rinaldo gaat vrijdag testen of het werken met leerlingen in het Ecentrum mogelijk is.

 

12 januari; soms is een mededeling meer een verzoek: wil iedereen helpen de tafel in de aula met grotendeels Kerstspullen leeg te krijgen ? 't Is al weg, bedankt voor de snelle actie !!

 

11 januari; Stoffel heeft overleg gehad met de uitvoerders van de huiswerkclub die op woensdagmiddag in het MPH is om 12.30 uur (tot 15.00 uur). De lijst met deelnemende kinderen hangt op het prikbord. Men is erg begaan met de kinderen, besteedt tijd en aandacht aan algemene vaardigheden en sociale competenties, doet spelletjes, enz. Men gaat nu nadenken over eventuele werving, een praatje in de groepen, het betrekken van ouders en de inzet van Calvijnleerlingen (Pot met Goud).

Stoffel heeft aangegeven dat de school enthousiast is, maar op afstand blijft. Er zijn parallellen met de Makker, etc. De uitvoerders waren enthousiast over de kinderen, deelden onze zorgen over zaken die ze zelf ook hadden geconstateerd, en ze vertelden dat de kinderen met Kerst zeer goed waren in de quiz en bij de film over het Kerstverhaal. De kinderen krijgen bij de start van de middag een lunch, het valt op dat er dan zeer grote trek is. Er komt ook aandacht voor voeding en beweging.

Men heeft beloofd dat er van de kinderen een soort van verslagje naar de groepsleerkracht komt.

 

11 januari; maandag komt een vrijwilligster Audrey helpen in de bieb. Dit op verzoek van de Stichting Vluchtelingenwerk. We horen dan de naam van betrokkene. Audrey is haar begeleidster.

Ze heet mevrouw Bahar Ahmad Mehamad

 

11 januari; de herinneringsnota's Schoolgeld zijn klaar en gaan in de postvakken. Uitdelen svp. Noteer even in je eigen map wie nog wat moet betalen en help mee met innen svp. Al heel veel is betaald, deze dus nog niet. Alvast bedankt.

 

11 januari;Het onderzoek van oudste kleuters zal dit jaar op school plaats vinden.
Op de volgende dagen kunnen de RT-ruimte onderbouw en de IB-ruimte onderbouw niet gebruikt worden, omdat de schoolarts en de doktersassistente deze ruimte gebruiken:
Woensdag 17 januari,
Donderdag 18 januari
Vrijdag 19 januari
Maandag 22 januari
Woensdag 24 januari
Donderdag 25 januari
Op dinsdag 16 januari komen de schoolarts (Gerrit) en de doktersassistente (Wesseline) om 9 uur even kennis maken en de ruimtes inspecteren.

 

10 januari; Ineke knapt eerst thuis op met rust en medicijnen, zij groet allen. Stoffel neemt geen ADV.

 

10 januari; een dorstig persoon heeft de koelkast ontdekt en snaait daar steeds wat pakjes melk. Morgen gaat Ellie het slot repareren. Let even op bij het openen hierna...want het slot kan ook stuk.

 

10 januari; donderdag 11 janauari is 't Zonnetje gesloten in de pauze.

 

9 januari; Ineke is naar de dokter geweest voor haar rug. Hij constateerde spit en beval haar rust aan. In ieder geval vandaag blijft Ineke in bed. Beterschap.

 

9 januari: werken aan je bekwaamheidsdoosier kan digitaal op:

http://lerarenweb.nl/portfolio/portfolio.html

 

9 januari; de bezetting van de kleutergroepen is in schema weergegeven:

kleutergroepen (WORD) 't Hangt ook op het prikbord.

 

7 januari; geen bijzonderheden. Na de brand op basisschool Middelpunt in Hoogvliet in december, is in de vakantie De Hoeksteen ook getroffen door brand, de IB-ruimte brandde uit en twee lokalen werden onbruikbaar, daarbij rook- en waterschade.

 

7 januari; morgen komt Akkernieuws uit, wil je een voorproefje, kijk dan op

http://www.cbsdeakker.nl/akkernieuws.htm

 

1 januari; een heel goed 2007 gewenst !

zie voor alle vorige mededelingen de knoppen hierboven