Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

 

  

Mededelingen team 2008       laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

29 december; alles oké op school, kachel doet het, post opgehaald, alarm werkt...

 

21 december; Wilma heeft 15 december een tweede operatie ondergaan en knapt weer helemaal op.

 

21 december; er is meer dan 500 euro opgehaald voor de actie Lichtjes voor Sofia. Het precieze bedrag volgt nog.

 

21 december; er zijn rond de Kerstvakantie minder kinderen verhuisd dan andere jaren. Sarper vertrok naar Vlaardingen en Jameel en Safier verhuisden naar Suriname.

 

19 december; de schoolbel staat uit, zodat buurtbewoners ook fijn kunnen uitslapen.

 

17 december; zie in Kc's & F-gesprekken de planning van de F-gesprekken. Je formulier komt begin komend jaar via de mail.

 

17 december; let op je Kerstlichtjesgeld, hier en daar verdwijnt geld uit de potten zo is gemeld. De commissie haalt daarom elke dag  geld op en legt het in de kluis. Meld vermissingen altijd !

 

17 december; direct na de Kerstvakantie komt Josine weer werken als Schoolmate. Zij werkt dan samen met Marielle die De Makker weer aan haar overdraagt. Op 15 januari gaat Marielle ons verlaten, zij gaat in Pendrecht werken als BredeSchoolMedewerkster op de kindercampus daar.

 

17 december; de Makkerafsluitingen zijn goed verlopen.

 

17 december; 't Molentje draait donderdagmiddag normaal een groep, er zijn dan nog voldoende mensen in school bezig, dus dat is geen probleem. Let er wel even op, ze zitten in een uithoek die vaak vergeten wordt.

 

16 december; donderdag is eventuele aanhang zeer welkom op de kerstborrel en jaarbesluit dat om ongeveer 20.30 uur begint.

 

7 08:30-09:25
8 09:25-10:15
5a 10:15-11:10
5b 11:10-12:00
6 13:00-14:00

15 december; er is weer een aanbod voor de gymlessen met het verzoek dat groep 4 en 8 ruilen voor drie keer op de vrijdagen 30 januari, 6 en 13 februari:

Er wordt honkbal gegeven aan de hiernaast staande groepen.

Reageer even wanneer je een probleem ziet.

 

11 december; het weekbesluit is morgen rondom de open haard van Jacqueline in de Cillershoekstraat. Zegt het voort !

 

11 december; Maarten meldt: de Gymzaal is weer open.
Er zal ook weer geruild gaan worden. Er komt iemand Unihockey geven.
Groep 6 mag weer aanwezig zijn om 9.30 uur
Groep 4 om 13.00 uur

Hoera !
 

10 december; dankzij de flexibiliteit van veel mensen draait de school donderdag en vrijdag normaal door. We kunnen met elkaar trots zijn op al deze inzet ! Zie de kalender voor de wisselingen.

 

9 december; laat je nota's van de afgesproken Nascholing naar het PCBO sturen, dan betalen we rechtstreeks. Is het anders gelopen, geef dan de nota en een kopie van je giroafschrift in kantoor.

 

9 december; vanmorgen is een nieuwe collega voorgesteld in de bovenbouw. Anika komt ADV en RT doen m.i.v. 7 januari. Haar gegevens staan in Outlook/collega's.

 

8 december; de moeder van Corrie van 't Zonnetje is overleden, 't Zonnetje is daarom enkele dagen dicht.

 

8 december; vrijdag is de vader van collega Gerry overleden, donderdag wordt hij begraven, de kaart hangt op het prikbord.

 

6 december; denk svp aan je Sintevaluatie (staat in je mailbox).

 

5 december; op 11 december komt Josine langs met Janne, zie de agenda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 december; er is veel verlof aangevraagd voor het Offerfeest van maandag. Corrie maakt een lijstje met namen in het schriftje van onze meldingen, je oranje briefjes kun je zélf verwerken: je kunt bij Moslimkinderen ervan uitgaan dat zij één dag geoorloofd verzuim hebben.

 

5 december; er zal contact gezocht worden met de BSO's over de "vrije middagen". Zoals vandaag ging het niet echt goed.

 

2 december;

Samenvatting wensen n.a.v. de notulen Intervisie 11 en 13 november j.l.

  • iedereen gelijkwaardig behandelen; tweerichtingsverkeer

  • vertrouwen in elkaar hebben en professioneel reageren is beter dan je laten leiden door je emoties

  • leerkrachten – assistenten / stagiaires bespreken en praten over werkzaamheden en taken; bij voorkeur op vaste momenten

  • geef elkaar feedback als het niet lekker loopt; waardering uitspreken werkt stimulerend!

  • Wees duidelijk!

Neem notitie van:

  • Tips: De vijftien grootste beginnersfouten van praktijkopleiders (uit vakblad Calibris sept.08)

  • Feedbackprotocol

  • Bijlage Schoolplan: Opleiden in de school

 

2 december; Graag wil ik jullie uitnodigen om de complete maquette van de Tarwewijk te komen bekijken (onder het genot van een drankje).Dit is tevens een extra mogelijkheid voor informatie over het maquette project (Eric Dullaert en ik zijn beide dagen aanwezig)
Donderdag 11 december om 16.15 uur
en
Dinsdag 16 december om 16.15 uur
Locatie: ART HOTEL, Best Western
Bij metro Maashaven
Voordat je de hotellobby in gaat moet je de glazen deur door aan je rechterhand
Lift in, verdieping 1
Lift uit en naar links lopen
Met vriendelijke groet, Maartje Schepel
Functionaris JeugdKansenZone, Tarwewijk
 

2 december; er schijnt toch schoolzwemmen te zijn op 3 december aldus Lilian.

 

25 november/1 december; Rosie is zwanger en vanaf nu ziek thuis. Maandag begint haar vervangster Angelique Vermeulen. Het betreft hier de functie van BredeSchoolMedewerker. Zij wordt morgen voorgesteld op de teamvergadering en breng deze week bezoeken aan de kleutergroepen. Ze heeft een emailadres (is lid van de groep personeel) en een inlogaccount.

 

1 december; op 10 en 17 december komt Martin -de tuinman van het Novacollege- met enkele leerlingen op onze pleinen en op de groeizame daken wat werkzaamheden verrichten.

 

1 december; op donderdag 11 december komt Marielle langs alle groepen om het tweede Makkerblok uit te leggen. De kinderen krijgen een brief om een activiteit te kiezen (en een herkansing voor de ouders een toestemmingsformulier te ondertekenen). Deze gaat mee naar huis en wordt later ingeleverd (wel heel snel, namelijk maandagmorgen voor 10 uur). In groep 7 en 8 zal zij een korte toelichting van 15 minuten geven op een nieuwe activiteit: sieraden en/of mobiles maken. In de komende Akkernieuws komt een (vernieuwd) activiteitenoverzicht van Blok 2; kinderen kunnen dan alvast na gaan denken.

 

1 december; Stoffel en Nelleke zijn vanmorgen naar een proefles gaan kijken van Anika de Vos op basisschool De Boog in Delfshaven. Anika is een baan aangeboden in de bovenbouw (RT en ADV). Ze zal woensdag reageren.

 

1 december; waarom is er geen zwemmen voor groep 5 en 6 komende woensdag ? Je zult het haast niet geloven, maar het is echt zo, lees het hier. Het MTO stelt goede vragen en zoekt het antwoord er vervolgens bij.

 

30 november; morgen begint de renovatie van de gymzaal, je kunt gaan gymmen in het MPH. Let op de veiligheid aldaar svp. Je kunt lastig omkleden...schoenen uit.

 

30 november; Onlangs hebben directeuren van Rotterdamse scholen een bezoek gebracht aan Amsterdamse scholen (tijdens hun "teamuitje"). Enkele leerlingen van een basisschool hebben hier zelf een filmpje van gemaakt en dit op www.scholenzender.tv  gezet.
Via deze link kunnen jullie dit filmpje bekijken. Starring Ineke.

 

29 november; lees je de digitale Elzendaal Info al ?

Er staat een artikel in over ons Oogstfeest

 

28 november; de concrete aanvraag voor drie digitale schoolborden is naar het Bestuur.

 

28 november; de plannen voor alle groepen voor het grote Makkerblok 2 na de kerstvakantie hangen op het prikbord en komen in de volgende Akkernieuws.

 

26 november; morgen, 27 november 15.00 uur november, wordt de verwarming in de ouderruimte gerepareerd, het is er nu steeds te heet, omdat een knop niet goed werkt. Helaas bleef het bij kijken en komt men erop terug.

 

26 november; de agenda van de komende teamvergadering is al op Y:\Agenda & Notulen\Team\2008 - 2009 in concept te zien. Heb je nog punten, laat het dan weten.

 

24 november; deel de schoolkrant uit svp (bij het rapport ?)

 

24 november; onze school zal in 2009 geen BSW-pas meer hebben. De kosten zijn nu zo hoog dat het niet meer op te brengen is. We leenden daar met sportdagen allerlei spelletjes.

 

24 november; van WoordenStart, het Ambrasoftprogramma voor de onderbouw is deel 8 "Wat is dat voor een beest ?" binnen, het wordt binnenkort geïnstalleerd.

 

24 november; je krijgt twee zaken om te gebruiken op de rapportenmiddag. Ten eerste een brief voor ieder oudste kind van een gezin met een opmerking over het schoolgeld. Je kunt zelf zien wie betaald heeft en wie niet; wie niet betaald heeft, krijgt een herinneringsnota. Er is nog geen overzicht per groep, dat komt in 2009. Wil je het zelf bijhouden, neem het dan over in je lijst, maar je kan daar ook mee wachten. Heel veel ouders hebben al betaald ! Ten tweede krijg je een telefoonlijst met ook extra nummers er op. Stop niet al je energie van het gesprek in deze regelzaken svp. Maar misschien kijk je even na of de nummers kloppen.

 

21 november; we gaan ouders vragen telefoonnummers in de overblijftas te schrijven in verband met bereikbaarheid bij calamiteiten. Over iedere calamiteit is overleg en er wordt geprobeerd onveilige situaties te voorkomen (deze week moest een kind gehecht worden nadat hij een geluidsbox op zich kreeg).

 

21 november; in navolging van eerdere mededelingen graag aandacht voor het afsluiten. De draaiknop van de deur naar het kleuterplein moet twee keer worden omgedraaid. Als de brandtrapdeur openstaat of de kleuterdeur niet goed dicht is, kun je het alarm niet inschakelen.
De melding in het schermpje kan zijn "openzone deur brandtrap 1e" of "open zone deur achter bg" .

Je hoeft niets te doen wanneer de melding komt, alleen de deur juist afsluiten en opnieuw inschakelen, want hij pakt de eerste inschakeling niet dan. Wie het laatst afsluit heeft hier het meest hinder.

 

20 november; de werkweek was lauw en gaaf. Ieder dank voor de inzet, ook de mensen op school !

De foto's zijn te zien in ons fotoalbum via de site. Neem wat te drinken en geniet nog even mee.

 

16 november; Roger Panka loopt m.i.v. komende week stage in groep 8. SPW-student.

 

13 november; de trap bij de voordeur heeft een goede beurt gekregen en is weer als nieuw. Ellie werkte woensdagmiddag door. Hulde !

 

13 november; leg voor invallers/ADVers svp een Makkerdeelnemerslijst in je klassenmap, dan weten ze wie er mee moet.

 

13 november; op de rapportenavond zijn we er allemaal tot 20.00 uur in de pauze komt er wat te eten.

 

13 november; volgende week is het "alle hens aan dek", diverse kleine groepen en RT valt uit. Maronela draait de groep van Kim, Angelique en Wilma de groep van Lilian, Maria en Liesbeth de groep van Astrid. Zo blijft er weinig "extra" over. Ineke werkt de hele week. Maandag 8.30 uur vertrekt de werkweekbus. Stoffel rijdt met de auto erachteraan en let op laatkomers. Veel plezier allemaal ! Kom je de werkweek bezoeken, meld dat dan even svp.

 

11 november; Kim is herstellende en gaat in principe volgende week mee. Andy zal in groep 5 bij Gerry/Nelleke verblijven en de tweeling uit groep 8 in de groepen 4. Drie kinderen gaan dus niet mee ondanks vele pogingen en diverse gesprekken. Zeer jammer (meest voor henzelf).

 

11 november; op 1, 3, 8 en 10 december kan er gymles gegeven worden in de grote zaal van het MPH. Pas je lesstof aan aan de omstandigheden. Geen ballen gebruiken en de schoenen uit svp. Op 5 december is Maarten met andere taken bezig i.v.m. hoog bezoek die dag, dan is er geen gym.

 

11 november; 2 en 9 december kan er gekleutergymd worden in ons speellokaal.
Voorwaarde is dat de juf of meester vantevoren even komt kijken hoe het lokaal eruitziet en wat tot de (on)mogelijkheden behoort. Mogelijk is de renovatie 9 december al klaar, dan is de vervangende ruimte tot één les beperkt. De renovatie gaat door (1 t/m 10 dec is gepland), de grote zaal MPH is aangevraagd voor gym/spelles.

 

9 november; de Makkershirts mogen mee naar huis. Het zou leuk zijn als je klas op de foto gaat met de shirts aan (camera beschikbaar in kantoor, een leerling mag deze ophalen en terugbrengen). Kinderen mogen zelf weten wat ze met het shirt doen, aantrekken naar De Makker zou leuk zijn.

 

9 november; in Draaiboeken/versiercommissie zie je de plannen van deze club.

 

5 november; Kim is weer thuis, zie haar mailtje.

 

5 november; de gymzaal is in de herfstvakantie niet gerenoveerd. Dit gaat binnenkort wel gebeuren en wel van 1 december tot en met 10 december. Het volgende wordt aangepakt: algemene renovatie, nieuwe ringen, elektrisch bedienbare wandrekken, bescherming om verwarming, opruiming van gevaarlijke en afgekeurde spullen, toilet en verlichting met beschermkappen, inrichting en nieuwe stoffering van het kamertje en nog meer. Verder zal Maarten met collega Rick de kast schoonmaken en opruimen en zorgen de directies van de scholen dat rond Kerst zaken als pylonen, ballen, linten, etc weer beschikbaar zijn in die kast. Daar komen dan stickers op, zodat alles een vaste plaats heeft en de gymleerkrachten snel kunnen waarnemen wat er mist. Er hoeven geen zaken meer over en weer met de andere gymzaal (uit)geleend.

Voor de periode 1 t/m 10 december wordt een alternatieve locatie voor de Akkerlessen gezocht door Stoffel. Mogelijk is dat geen gymzaal, maar wel de grote zaal van het MPH waar dan niet gebald, maar wel een spelles gedaan kan worden, zij het met beperkingen van verkleedruimte e.d.

Nelli Cooman krijgt ook een seintje, want haar hockey van 5 december komt erg in de knel.

We gaan er van uit dat de lessen van Maarten op de dag van Sint en Kerst ook doorgaan (die van vrijdag voor de kerstvakantie weer in de gymzaal), wanneer dat verandert, bespreken we dat nog.

 

4 november; op www.onderwijsinspectie.nl kun je naar Schoolwijzer en daar onze school opzoeken, daar zie je iets waar je ZEER TROTS op kunt zijn. Ondanks de problemen die we ontmoeten krijgen we onderstaande tekst die met andere woorden betekent: "De Akker is een prima school die niet in de gaten gehouden hoeft te worden" Met een dikke plus voor KWALITEIT.

Wij feliciteren alle medewerkers ! En dank aan de boodschappers Wilma en Angelique die alle informatie aandroegen voor de ingewikkelde enquêtes (waarin o.a. de Cito-resultaten van alle bouwen werden gevraagd met achterliggende zaken).

Zoek op genoemde site je favorieten op.

 

 

4 november; Kim ligt in het ziekenhuis met een nierbekkenontsteking, ze krijgt medicijnen en hoopt snel weer op te knappen. We wensen haar beterschap. Marja draait haar groep met ondersteuning van Maria !

 

4 november; M'hamed kwam langs en vertelde dat het naar omstandigheden goed met hem gaat. Donderdag en vrijdag komt hij wat uurtjes met kinderen werken.

 

3 november, sollicitante Marieke (zie 30 oktober) heeft zich teruggetrokken, de vervanging van M'hamed heeft onze aandacht.

 

1 november; via Rachel bereikte ons het bericht dat de vader van haar leerling Puti (en van oud-leerling Nelouschka) op Curaçao is overleden. Verdere bijzonderheden zijn niet bekend. Misschien gaat de familie er heen.

 

1 november; op de vrijdagen 5, 11 en 19 december is er een speciale gymles. Zie kalender. Nog even overleg over groep 4...

 

31 oktober; er is een nieuwe Makkerjuf voor de kleuter-huisje-boompje-beestje gevonden, dus dat gaat een nieuwe start maken ! Hulde aan Marielle.

 

31 oktober; Even een toelichting op het invullen van het groepsdocument. Het is de bedoeling dat je het groepsdocument invult( te vinden op N-schijf in map Kabell) bij iedere rubriek de eerste keer. Uiteraard kun je gebruik maken van de gegevens uit het groepsplan dat je van de vorige leerkracht gekregen hebt, maar misschien zijn er ook zaken veranderd (door andere leerkracht, andere groepssamenstelling enz). Aan de hand van het groepsdocument wordt later een groepsplan gemaakt, nadat het groepsdocument met de IB -er is besproken.
Wilma en Angelique

 

30 oktober; het is koud, help mee de buitendeuren op tijd te sluiten svp.

 

30 oktober; in het keukentje beneden staat 2 liter milde zeep om je eventuele pompje een keer bij te vullen.

 

30 oktober; Rosie werkt nu 50% in verband met gezondheidsklachten en zwangerschap. We zoeken iemand die haar in de middag (Makker!) kan vervangen, ook tijdens haar zwangerschapsverlof in december. Ken je iemand met SPW 3 of 4, of iemand die dit kan en wil, neem dan contact op.

 

30 oktober; de directie is bezig met de vervanging van M'hamed. Morgen komt Marieke (gediplomeerd Oass) bij Btisam in de groep kijken en volgende week een proefles geven. Alleen wanneer beide partijen zich er goed bij voelen, gaan we met elkaar verder.

 

30 oktober; de geplande renovatie van de gymzaal is in de herfstvakantie niet doorgegaan helaas. Waarschijnlijk worden we er binnenkort toch nog mee geconfronteerd ook is dat ongelofelijk rommelig allemaal. Mogelijk kan er een paar dagen niet gegymd worden. Spijtig dat het niet beter verloopt.

 

30 oktober; groep 7 en 8 gaan het Oogstfeest vieren bij het Verzorgingstehuis Simeon en Anna, inclusief rondleiding voor groep 8. Zij gaan daar woensdag 5 november om 10.45 uur heen lopen.

Gaarne het gymrooster op die dag omzetten (in combinatie met fruitschaaltjes rondbrengen),

het voorstel is als volgt:

woensdag

8.45-9.30

Groep 7

9.30-10.15

Groep 8

10.15-11.00

Groep 3a

11.00-11.45

Groep 3b

Reageer als dat een probleem is svp.

 

30 oktober; 17 november gaan Btisam, Mirjam, Astrid, Kim, Lilian en Stoffel met groep 7 en 8 op werkweek. Stoffel neemt de schooltelefoon bij zich als calamiteitenlijn voor ouders en kan in belangrijke gevallen bereikt worden. Iedereen is welkom om de bonte avond te bezoeken op woensdagavond 19 november. Het adres is:

Hilversumsestraatweg 1
3744KB Baarn, Baarn (Utrecht)

Routebeschrijving
De TomTom brengt je bij de A hieronder ("bestemming bereikt", nou ech nie!), volg dan de borden door het bos en je komt bij het kamphuis (meestal zie je lichtjes tussen de bomen gloren)
Rustig rijden, want het is een hobbelweg.

De voorbereidingen zijn  in volle gang en het programma is zo goed als klaar.

 

 

28 oktober; de site van de GGD is toegevoegd aan de Startpagina Personeel, namelijk

 GGD Rotterdam-Rijnmond

 

28 oktober; het ontbijt donderdagmorgen gaat door zoals gezegd. Hier nog wat opmerkingen:

1. Morgen komt het ontbijt binnen in 300 pakketten, één voor iedere leerlingen en voor iedere medewerker van school.

2. Dan is ook bekend hoe het pakket er uit ziet. Je mag wel IKEA-schoolservies gebruiken (de gekleurde bekers, borden en bestek), maar misschien zit er al een en ander in het pakket. Wanneer je het gebruikt, graag zelf afwassen en drogen en weer opruimen.

3. Er zit een vouw-eierdop in en een ei, er komen pakken drinkyoghurt (Optimel)....

vier pakken per klas in drie smaken, groep 6 t/m 8 vijf pakken....naar je toe. Zie ook het uitgedeelde A4tje voor meer informatie.

4. Er komt morgen een Akkernieuws waarin duidelijk aangegeven wordt dat we ontbijten op school en dat men thuis dus een keer kan overslaan. Graag uitdelen ! Praat er ook over in de klas svp, en over gezondheid, eten, bewegen, etc.

 

27 oktober; de Makker is met wat tegenvallers begonnen, dank wie allemaal hielp met opvangen en bellen. Bij Streetdance was het prachtig en geweldig, dus dat liep goed !

 

26 oktober; een flink aantal bijlagen van het Schoolplan zijn aangepast aan de actualiteit. In de meeste gevallen staat er nu een datum van productie bij in de lijst van bijlagen

 

24 oktober; de school wordt regelmatig telefonisch benaderd. Meestal verloopt dat prima. Geef boodschappen door svp. Vraag eventueel naam en telefoonnummer om terug te kunnen bellen. Heel veel telefoontjes hebben een commercieel doel en zijn voor de beller meer van nut dan voor de school. Zaken van jeudgzorg e.d. gaarne door Mieke laten beantwoorden.

 

22 oktober; Josine is zondagavond bevallen van een gezonde dochter. Haar naam is Janne. De bevalling was vrij zwaar en ze heeft nog een nachtje in het ziekenhuis gelegen. Maar verder gaat alles goed.

 

17 oktober; de tijden van de intervisie zijn aangepast aan de schooltijden: 15.15 - 16.30 uur

 

16 oktober; een aantal kinderen heeft toestemming een middag te verzuimen voor de herfstvakantie vanwege een Spanje-busreis. We zetten de namen in het verzuimschrift morgen.

 

16 oktober; per abuis staat in Akkernieuws dat er maandag Vriendenprogramma is, dat is niet zo.

 

16 oktober; het Nationaal Ontbijt op 30 oktober gaat definitief door !

 

16 oktober; de SCOL staat klaar en kan ingevuld worden. Meld eventuele problemen of vragen per mail bij Stoffel.

 

14 oktober; onder de knop Teleblik op de Startpagina Personeel kun je weer prachtige filmpjes laten zien op de PC. Hoe je kunt inloggen staat onder de knop !

 

14 oktober; de notulen van alle vergaderingen kun je vinden op Y. In verband met de transparantie in de school verzoeken wij de notulen aan het hele Personeel door te sturen, ook van een bouwvergadering. Niet dat je alles hoeft te weten, maar wel dat je alles kan weten wanneer het je interesseert. Spreek eventueel af welke gevoelige zaken uit de notulen gelaten worden.

Voorstel/ suggestie ten aanzien van de naamgeving (erg fijn voor de beheerders):
Bij het bewaren of opslaan op Y of ergens anders kunnen we tijd besparen door het volgende af te spreken:
Gebruik bij het maken van een agenda het vorige exemplaar (gebruik eventueel de vorige agenda van Y) en (her)noem dit:
Agenda MTO ddmmjj.doc
Agenda MB ddmmjj.doc
Agenda BB ddmmjj.doc
Agenda OB ddmmjj.doc
(gebruik eventueel voor notulen de agenda als basis)
Maak je notulen noem deze dan svp:
Notulen MTO ddmmjj.doc
Notulen MB ddmmjj.doc
Notulen BB ddmmjj.doc
Notulen OB ddmmjj.doc

Zet de juiste datum boven agenda of notulen en onderaan je naam svp.
 

13 oktober;

Planning klassenconsultatie 2008-2009

Een eerste aanzet:

datum

tijd

te bezoeken:

bezoeker:

 

15-10-08

10.00-10.30

Angelique

Ineke

v

14-10-08

8.30-9.30

Astrid

Stoffel

v

12-11-08

10.30-11.30

Audrey

Ineke

 

17-10-08

10.00-11.00

Brenda

Stoffel

v

16-10-08

8.30-9.30

Btisam

Ineke

v

28-10-08

9.30-10.30

Cora

Stoffel

 

30-10-08

10.30-11.30

Gerry

Ineke

 

28-10-08

13.00-14.00

Jacqueline

Ineke

 

 

12 oktober; nieuws van Maarten: in de herfstvakantie volgt een grote materialenrenovatie in de gymzaal. Meerdere spullen en toestellen worden vervangen.

 

12 oktober; Narek uit groep 6 heeft de makker-logo-wedstrijd gewonnen. Hij gaat in de Herfstvakantie met 4 vrienden naar het Outdoorcentrum in Bergschenhoek, een middag allerlei activiteiten doen.

 

9 oktober; de telling is rond, binnenkort volgen wat analyses.

 

9 oktober; blauwbilgorgels in het foto-album ! Heb je foto's, geef ze dan aan Houssaine en dan publiceren we ze op de site of op G:

 

9 oktober; De ouderochtend verliep prima. Veel betrokken ouders. De opkomst was vergeleken met vorig jaar goed. Nieuwe gezichten gezien, betrokken ouders gezien en ouders die veel vragen hadden, enz.
Op twee klassen na was er in elke klas wel een ouder. De ouders hebben een rekenles gezien, taal, lezen, spelen en werken, woorden hakken en buiten spelen. De reacties van de ouders waren positief, twee moeders van de bovenbouw willen graag een ouderavond of -middag, zodat de leerkracht informatie kan geven over rekenen en taal. Want de ouders hebben gezien dat zij dat op een heel andere manier doen dan hier op school. De vraag was ook of dat niet verwarrend is voor het kind, want dan leert hij/zij het thuis anders en op school moet hij/zij het weer op een andere manier doen... Een ouder heeft een voorbeeld gegeven hoe het bij haar oudste kind op school is gegaan, zij kreeg kopietjes van de leerkracht en een stappenplan hoe ze thuis haar kind kon ondersteunen. Is dat hier ook mogelijk???
Er zat een moeder bij Gerry in de groep, zij heeft een rekenles gezien, haar is opgevallen dat de kinderen rekenen moeilijk vonden terwijl de juf het wel een paar keer had uitgelegd.
De moeders van de onderbouw vonden het heel leuk en gingen in de klas meespelen, een moeder zat er bij en die zag haar dochter contact zoeken met de andere kinderen en probeerde dat ook in het Nederlands te doen, de moeder vond dat heel leuk om te zien.
De ouders vroegen waarom er voor de kinderen van groep 4 t/m 8 geen themabijeenkomsten waren zoals bij Ik& Ko en Overstap. De Makker was interessant voor de ouders en er zijn nog nieuwe kinderen ingeschreven, voor een Makkeractiviteit.
Er hangt in de personeelskamer een lijst met de namen van de ouders die willen helpen in school.
Groetjes van Kiertie en Nürsel

 

7 oktober; alle uitgedeelde ouderverklaringen zijn binnen: bedankt groep 5 en 6 !

 

6 oktober; de ontruimingsoefening is geklokt op 3 min 45 sec. Gaarne opmerkingen richting BHV-ers. De Cillershoek had een prima oefening.

 

6 oktober; alle leerlingenrapporten voor dit schooljaar zijn klaar en geprint, wanneer je ze wil hebben, kun je ze in kantoor ophalen. Dank aan Corrie.

 

6 oktober; er is overleg geweest met de brandweer in de Cillershoekstraat, de afspraken die daar zijn gemaakt gelden voor de hele school, dus hier zijn ze:

- deuren of hekken waardoor je kunt vluchten volgens de plattegrond mogen onder schooltijd niet op slot zijn en moeten in één beweging geopend kunnen worden (laat extra sloten dan los). Na schooltijd mag alles dubbel en dwars op slot.

- versieringen mogen niet vóór vluchtwegen hangen, of hoger dan 2,75 meter. Versieringen mogen ergens anders best wel hangen. Plastic vlaggetjes zijn verboden, er komen speciale brandveilige slingers.

- we moeten uitzoeken hoe je vanachter de Cillershoek door de flat op de straat kunt komen

- er komt een vluchtrouteaanduiding (groene bordjes) in de Cillershoek (stickers voldoen)

- we zijn in afwachting van de aanpassing ontruimingsinstallatie Millinxstraat (al 4 jaar)

 

6 oktober; de overblijf gaat iets wisselen en verbeteren, Saskia komt de bovenbouw ophalen op de tussenverdieping en blijft tot de eerste bel op het plein erbij.

 

6 oktober; de sleutels van de gymzaal zijn bijgevijld en gecontroleerd, alles moet nu weer opengaan. Dank aan Ellie.

 

4 oktober; de Elzendaal kondigt ook al een verrassing aan voor de Dag van de Leerkracht. Neem fietstassen mee of maak je kofferbak leeg.

 

4 oktober; maandag 6 oktober rond 14.30 uur is er een ontruimingsoefening. Let op het belsignaal en bekijk met je klas het filmpje dat staat op N:\BHV, de naam begint met B&O (dubbelklik=start film)

 

2 oktober; de telling is nog gaande, we hebben 252 leerlingen op 1 oktober, met heel verschillende leerlingengewichten.

 

2 oktober; vakbond AOb komt een cadeautje brengen in het kader van de dag van de leerkracht, die is op 5 oktober. De vlag hangt al uit bij kantoor. Je bent gewaarschuwd. De minister doet ook een duit in je zakje op deze dag ! Leve Plasterk en Van Bijsterveldt.

 

1 oktober; laat gaarne overleg met de brandweer over aan de directie. Morgen komt men (weer) langs. Hiermee bedoelen we niet overleg over de ontruiming, dat doet de BHV-commissie.

 

1 oktober; de leerlingentelling is gestart. Gaarne de uitgedeelde ouderverklaringen in Corrie's vak doen (9-jarigen) na invulling door de ouders.

 

30 september; M'hamed was vandaag even op school. Hij ondergaat onderzoeken en hoort 8 oktober de uitslag. Enkele collega's spraken met hem.

 

30 september; Gerry heeft vrijdagavond afgesloten, de schoonmaak was zondag, wie was er zaterdag ? (zie 28 september)

 

30 september; het Vriendenprogramma verliep prima, één verbeterpuntje: jassen meenemen naar het Vriendenlokaal, dat scheelt aan het eind een hele wandeling door de school.

 

29 september; er gaat een Makker-logo-wedstrijd van start. Graag uiterlijk 9 oktober de vellen met de bewerkte shirts in het postvak van Rosie doen. De onderbouw doet niet mee.

 

29 september; digitaal schoolbord ? Vergeet je motivatie niet te sturen. Koplopers: groep 8 en groep 3.

 

29 september; we gaan de kelder opruimen, wees ons vóór wat je eigen spullen betreft.

 

29 september; schoolgeldnota's kunnen mee naar huis. In groep 7 en 8 moet er een werkweekbrief bij, die is bijna klaar. Ze zitten in je postvak, op naam. Graag het belang ervan aangeven. Bij het volgende rapport ontvang je een herinnering en stand van zaken.

 

29 september; zeer veel leerlingen hebben een vrije dag voor morgen gevraagd i.v.m. het Suikerfeest. Maak er een gezellige dag van. Btisam is ook vrij, haar kinderen worden verdeeld.

 

29 september; Ilja Groen is de nieuwe collega van groep A, ze start aanstaande woensdag met lokaal inrichten en kennisnemen van zaken in de onderbouw. Na de herfstvakantie start haar groep.

 

28 september; op maandag 29 september na schooltijd is de eerste bijeenkomst van het Vriendenprogramma.

 

28 september; op de P-schijf staat een mapje Kinderboekenweek, met daarin de RieRaRep.

 

28 september; gisteren, zaterdag, trof Cora het hoofdgebouw aan zonder alarm, met lichten aan. We vragen na bij de schoonmaak wat er geweest kan zijn, maar misschien weet jij het...

 

26 september; het Brede Schoolteam van ons samenwerkingsverband:

 

Hierbij een foto van de Brede School Medewerkers van de Tarwewijk 2008-2009.
Van links naar rechts zijn dat:

Achteraan
Marielle van der Vlugt: schoolmate De Akker (vervangt Josine, tevens "overblijfjuf")
Rosie Rhoda BSM De Akkker
Danielle Verburg BSM Globe Zwartewaalstraat
Ansjel van Bellen buurtmakelaar Tarwewijk
Marielle Boevée BSM Sonnevanck

Vooraan:
Liane Sauer BSM Globe den Hertigstraat
Danuta Scherbeijn BSM Elout (zij liep ooit stage bij gym op De Akker)

26 september; Sjaak, onze timmerman heeft enkele klussen gedaan. Eén ervan betreft een slot op de deur van het magazijn boven de voordeur en een slot op het kantoor van Angelique. Neem een sleutel mee als je bijvoorbeeld boeken gaat ruilen bij Angelique. Pak zelf je materialen voor of na schooltijd uit de magazijnen svp.

 

25 september; in navolging op mededelingen van 11 en 22 juni zijn de sloten extra beveiligd. De draaiknop van de deur naar het kleuterplein moet twee keer worden omgedraaid. Als de brandtrapdeur openstaat of de kleuterdeur niet goed dicht is, kun je het alarm niet inschakelen.
De melding in het schermpje kan zijn "openzone deur brandtrap 1e" of "open zone deur achter bg" .

Na het sluiten van de bedoelde deur, kan het alarm erop. Voor een veiliger gevoel.

 

24 september; Rosie de bredeschoolmedewerkster wil de kinderen en de school leren kennen.
Rooster (ruilen mag in overleg)

di.mo kleuters
di.mi Nelleke
wo Lilian, vervalt, Rosie gaat op woensdag de Makker voorbereiden.
do mo Mirjam
do mi Btisam
vr mo Astrid        Rosie heeft een aantal malen cursus op vrijdag, data komen in de kalender
vr mi Gerry

 

23 september; Akkernieuws 500 komt eraan, met een brief over de kinderboekenweek; doe Akkernieuwzen van leerlingen die vertrokken zijn in het laatje van Corrie, dan haalt zij die uit het bestand.

 

23 september; de sollicitatiecommissie heeft gisteren twee kandidaten voor groep A gesproken. Eén proefles volgt, aanstaande maandagmorgen.

 

23 september; op het prikbord vind je een overzicht van de Makkeractiviteiten die worden voorbereid.

 

18 september; de sollicitatiecommissie bestaat uit: Maria (bouwco), Nelleke (MR) en Ineke (dir).

A.s. maandag gaan zij aan de slag.

 

18 september; 25 september krijgen wij de sleutels van een nieuw te plaatsen slot in de gymzaal. We tekenen ervoor dat wij niet buiten onze uren daar zijn of anderen toelaten. Nu is het een drukte met onbevoegden (die flinke rommel maken, toiletten bevuilen,etc bijvoorbeeld in het weekend). Het zijn speciale sleutels die niet bijgemaakt kunnen worden.

 

18 september; Bakkerij Klootwijk gaat ons ontbijt verzorgen ! (30 oktober waarschijnlijk)

Lees de boterham-nieuwsbrief.

 

 

17 september; morgen gaat de kachel aan op het hoofdgebouw.

 

17 september; het oogstfeest en de Kerstviering zijn in de Jaarplanning opgenomen, ze ontbraken nog.

 

17 september; er gingen geruchten over de verbouwing van de gymzaal. Gisteren in het OKZ-overleg is een jaartal 2014 genoemd. Dus het is nu nog niet actueel. Er is wel een aantal vervangingen van materialen aan de gang.

 

16 september; bij Mieke, groep 7 en 8 is een verbindingsprobleem met het computernetwerk. Morgen wordt er naar een oplossing gezocht.

 

15 september; de gymsleutels zijn bijgemaakt en zitten weer in het gerepareerde tasje.

 

15 september; op de teamvergadering morgen zullen we de groeten van M'hamed overbrengen en even stilstaan bij zijn situatie. Ineke en Stoffel waren vandaag weer even bij hem.

 

13 september; de MR komt maandag bijeen; lees de notulen van juni hier natuurlijk.

 

12 september; in de volgende Akkernieuws komt te staan dat de prijs van een enkelvoudige overblijfbeurt goedkoper wordt, namelijk € 2,50 in plaats van € 3,- (met ingang van 1 september)

 

12 september; Stoffel is er niet aan toegekomen een lijstje ziekgemelde kinderen in het schrift boven te schrijven, dat doet hij maandag alsnog.

 

12 september;  Overzicht inzet TSO Akker

 

Maandag:         Marielle van de Vugt (beroepskracht)

                      Saskia Lau (beroepskracht)

                      Songol/Dondu Erciyas (vrijwilliger)

                      Medine Atik (vrijwilliger)

                      Jasmine (vrijwilliger vanuit de school)

 

Dinsdag:          Marielle van de Vught (beroepskracht)

                      Saskia Lau (beroepskracht)

                      Songol/Dondu Erciyas (vrijwilliger)

                      Medine Atik (vrijwilliger)

                      Jasmine (vrijwilliger van de school)

                      Rosie (bredeschoolmedewerker)

 

Donderdag:    Marielle van de Vught (beroepskracht)

Hatice Temurbas (beroepskracht)

Songol/Dondu Erciyas (vrijwilliger)

Medine Atik (vrijwilliger)

Jasmine (vrijwilliger van de school)

Rosie (bredeschoolmedewerker)

 

Vrijdag:             Marielle van de Vught (beroepskracht

                        Hatice Temurbas (beroepskracht)

                        Songol/Dondu Erciyas (vrijwilliger)

                        Leman Sari (vrijwilliger)

                        Jasmine (vrijwilliger van de school)

                        Rosie (bredeschoolmedewerker)

 

10 september; vermist sinds maandag: de gymsleutels (scheur in de tas wordt gerepareerd)

 

10 september; op onze school is een 100% vacature voor een 100% bekwame onderbouwcollega. Taak: groep A. Start: 1 oktober of na de herfstvakantie. Hoort, zegt het voort. De sollicitatiecommissie wordt spoedig gevormd uit directie, bouwco en MR (dinsdag bij de rondvraag).

 

9 september; het heeft de voorkeur dat Ellie toner verwisselt bij de kopieerapparaten.

 

9 september;

De nieuwe etuis worden gemaakt.

Nog enkele dagen geduld svp.

 

 

 

 

 

 

9 september; morgen om 12.00 uur komt de folieplakker de ramen beplakken in de beide lokalen in de Cillershoekstraat. Graag wat ruimte maken.

 

9 september; agent Bas van de SAP-lessen in groep 7 en 8 moet een operatie ondergaan en is een half jaar niet beschikbaar. De SAP-lessen liggen even stil.

 

9 september; de informatieavond is dinsdag van 18.30 (1e) tot 19.00 en van 19.00 (2e) tot 19.30 uur. De uitnodigingsbrief komt morgen of donderdag bij Akkernieuws. We hebben teamvergadering tot 16.15 uur. Daarna is er een hapje te eten voor hen die op school blijven (lijstje op het prikbord invullen).

 

9 september; Op de informatieavond vertel je svp iets over de Makker en geef je een brief mee die de ouders moeten tekenen en inleveren voor toestemming, etc. Deze brieven komen maandag, op naam, zoals Akkernieuws, maar dan voor IEDERE leerling, dus weet je altijd wie de brief nog later moet krijgen. Josine komt vanmiddag in de bouw nog wat toelichten. 30 september graag de strookjes in het vak van Marielle (vervangster Josine). Josine gaat morgen met verlof...

 

8 september; de schoolbel...een lang verhaal, we hopen dat hij vannacht niet gaat. Morgen komt de monteur (weer).

 

8 september; Stéphanie (LIO-ster bij Maartje), Rosie (BredeSchoolMedeWerkster) en Marielle (vervangster Josine) beschikken over een schoolaccount (inclusief emailadres), een postvak en een aanwezigheidsschuifje. Je kent ze al, of je ontmoet ze binnenkort.

 

7 september; de printer in de Cillershoek staat in (toner)storing, Ellie gaat maandag kijken.

 

6 september; namens het hele team bedanken we de collega's die het plein aanveegden. Tja, de kersen vallen vroeg en overvloedig dit jaar.

 

6 september; namens de Kinderboekenweekcommissie: kies een boek deze week.

 

6 september; de schoolbel is opnieuw geïnstalleerd met eerste en tweede bel, etc.

 

6 september; Houssaine gaat rond en controleert en repareert. Alle namen staan in AMBRA.

Op http://school.ambrasoft.nl/index.php?PID=5&AID=91 kun je kijken wat je zoekt. Ambra is gebruiksvriendelijk, maar je moet even rondneuzen. Groep 1 en 2 kunnen kijken op http://www.woordenstart.nl/ voor hun 7 onderdelen.

Ook staan alle namen in VLL (groep 3), zie www.veiliglerenlezen.nl

Met je geluidsboxjes bij de computer speel je gemakkelijk de Muziek van P: af die Kim verzamelt heeft. Let's sing. Geef wensen en klachten door via de klachtenmap of mail svp. Houssaine was een perfecte keus.

 

6 september; zoals gepland is vrijdag een pallet papier en een pallet met bestelde spullen binnengekomen. Komende week komen er nog spullen in de Cillershoek aan. We gaan maandag uitpakken en verdelen.

 

4 september; ga je weg ? Zet je schuifje op afwezig s.v.p. Dat is fijn voor de laatste collega's, die hoeven je dan niet te gaan zoeken... Dank u.

 

4 september; Lilian heeft één prachtige kast en één grote computertafel over. Bij haar te zien. Wie wil dit in de klas hebben ? Anders gaat het naar de opslag PCBO.

 

2 september; weer een handvol nieuwe leerlingen...let's roll. Vandaag weer vakantiegangers geland. Nog een enkeling afwezig of zoek. Zit die bij jou ? Bel eens aan bij dat adres...

Leerling Toni van huis opgehaald. Hoera voor Janet die hem omarmt...

 

1 september; zie de takenlijst. De samenroepers staan in blauw. Het MTO vraagt van elke groep een samenroeper te noemen. Doe dat in een week of twee, daarna zal het MTO de samenroeper kiezen. Alle groepen die dit al aangaven bedankt !

 

1 september; de regel "een half uur voor en een half uur na schooltijd zijn de collega's aanwezig", geldt net als vorige jaren. De tijdstippen zijn veranderd door de nieuwe schooltijden.

 

1 september; een, bijna twee handen vol nieuwe leerlingen, dat compenseert de uittocht die hieronder staat. Alle leerlingen die er vandaag niet waren zijn vanavond gebeld, de meeste verschijnen morgen na deze wake-up-call.

 

30 augustus; in Y:\Edexbestanden\Nieuwste in excel staan alle leerling-namen met de groep, gemakkelijk om de kopiëren voor divers gebruik (bieb, overblijf, eigen lijstje, etc)

 

29 augustus; een prima voorbereidingsdag is het geweest, maandag gaan we starten. Iets na 8en al de weekopening vanwege de nieuwe schooltijden. Lees de SchoolGids (in je vak) en ook het Voorwoord Geel Boek

 

29 augustus; de TSO ("overblijf") is ook al actief en klaar om te starten. Ze komen de kinderen ophalen ! (Op het kleuterplein en bij de voordeur Cillershoek). Ook gaan ze de schoolpleinen gebruiken in plaats van het onoverzichtelijke park. Alles naar aanleiding van evaluaties. Het zal snel wennen.

 

29 augustus; na 4 grondige sollicitatiegesprekken heeft Stoffel Houssaine uitgekozen als opvolger van Özlem, ook hij zal komende week starten, gebruik de klachtenmap voor wensen. Khoa gaat in het weekend groep 3 even bekijken qua kabels en verbindingen.

 

29 augustus; de brieven die de leerkracht meegeeft (met de SchoolGids?) over klassenzaken, staan op N:\Infobrieven groepen , voor zover we ze gekregen hebben. Pas maar aan en mail de nieuwe svp.

 

28 augustus; er komen nog wat bestelde spullen binnen, etuis zijn besteld (levertijd 2 weken); wanneer je wat aanschaft voor school doe je dat in overleg; de voorraadkasten zijn rijk gevuld gelukkig, de bodem van de schatkist is in zicht en de geldkraan is dicht helaas.

 

27 augustus; op de server vind je de portretfoto's (G:\Definitieve collectie\2007-2008\Schoolfoto's 08-09\Leerlingen) van de leerlingen nu met naam en groep van vorig schooljaar. Van 11 kinderen weten we niet wie het zijn, vul de info even aan op het prikbord svp.

 

27 augustus; de lijst met namen bij de deur van je lokaal is verouderd. Zet even duidelijk je eigen naam op een A4 (eventueel de namen van je kids ook) en plak dat er met een stukje plakband op. Na de eerste week volgt een officiële lijst verzorgd door Corrie.

 

25 augustus; op een van de eerste schooldagen krijgt het oudste kind van een gezin de nieuwe SchoolGids mee. De sticker met de naam staat achterop de gidsen. Neem de SchoolGids zelf ook even door.

 

20 juli; in het weekbeurtrooster en gymrooster voor komend schooljaar zijn nog wat zaken verschoven. Zie Geel Boek.

 

18 juli; update; daar komt het lijstje met kinderen die van school gaan rond de zomervakantie:

Reageer bij vragen per mail svp; de lijst wordt nog steeds aangevuld.

Leerlingen die van school gaan, worden pas uitgeschreven wanneer ze echt bij de andere school bekend zijn, zolang staan ze dus op de klassenlijst. Tzt moet er ook een OKR gemaakt worden voor de nieuwe school. Dat gebeurt via de Wilma en Angelique.

Josue Mwanza Kapesi naar De Schelf in 's-Gravendeel

Joey en Evita Maatman, naar De Parel in Poortugaal

Hamza en Zakaria el Caser naar De Globe

Sadiye Akyil  naar de Sonnevanck, dossier is compleet, OKR dus ook.

Sarper Demiralp gaat naar Vlaardingen (school nog niet bekend en ook uitgesteld een poos....)

Luyen Geerman, verhuisd, naar de Mariaschool, buurt Marconiplein

Naldo Drenthe is verhuisd, gaat naar de Toermalijn, Keijenburg, inschrijving binnen.

Justina de Rosario Spencer (verhuizing) naar De Sleutel

Leangelo en Xiomara Clements (verhuizing) naar Het Open Venster, daar nu ingeschreven.

Marjam Jalloh (verhuizing) naar De Provenier, is uitgeschreven, OKR is weg.

Andjeli Ramautar, naar De Clipper, verhuisd

Safier en Jameel Gulzar, verhuizing, maar moeder blijft ze toch nog brengen !

Destany van Hetten, naar de Vreewijkschool

Zehra Karayel, naar Cosmicus, is uitgeschreven, OKR is weg

Leidi Kasse de Leon, naar Pendrecht, Beatrix ?

Pearl en Nina Hanly, verhuizing, is ingeschreven op Het Open Venster

Dennis van Schelven, naar Willem van Oranje, is ingeschreven

Marlon Bidesi, naar Willem van Oranje, is ingeschreven

Marian Mendes Valstar, naar Willem van Oranje, is ingeschreven

Nathan en Hannah Bouwens, naar Het Kompas, zijn ingeschreven

Chavello Fabre gaat met ingang van 1 september naar de Toermalijn, Hijkerveld

Madeeha, Nabeedha en Wirad Kibriya Khokhar zijn verhuisd, gaan naar de Mr. Van Eijckschool, inschrijving is binnen.

nog een leerling naar Capelle, misschien Pravesh Khemai, groep 8

 

18 juli; de school ziet er prima uit, ieder bedankt. In de laatste week zal de school schoongemaakt zijn.

 

17 juli; vanmorgen is er een controle geweest door mensen van leerplicht. Men ging de klassen rond en besprak de problematiek in kantoor. Het was een prima gebeuren, met goede hoor en wederhoor. Er kwam een lijst met probleemgezinnen uit, waarvan kinderen niet aanwezig waren. Deze gezinnen zijn direct alle thuis bezocht. Er zijn waarschuwingen uitgedeeld en gesprekken gevoerd. Sommige kinderen kwamen 's middags weer op school. Anderen komen in een vervolgprocedure. We hebben het als een steun voor onze activiteiten ervaren.

 

16 juli; iedereen bedankt voor de vlotte inlevering van de verbeterde Nascholingsformulieren.

 

15 juli; alle kinderen waren op tijd bij de overblijf en het was er erg leuk, een soort van afscheidactiviteiten. Donderdag voor de laatste keer hetzelfde recept met een verrassing. Gaarne weer op tijd. De verrassing was: pannenkoeken, een stuk of 80 !

 

 

14 juli; de takenlijst is grotendeels rond; nog niet helemaal. Je krijgt je eigen takenbrief terug met wat correcties. Hier en daar is wat geschoven, niet alles past precies in het hele plaatje. Bij grote verschuivingen word je persoonlijk benaderd. Spreek je rechtstreeks uit naar Ineke of Stoffel bij twijfel of vragen. Iedereen maakt een flink aantal uren minder dan zou moeten, dat is eerlijk verdeeld. Op twee/drie probleempjes na zijn we er helemaal uit.

 

14 juli; geef bij het rapport de schoolkrant en het vakantiepaspoortje mee svp.

 

14 juli; via je IB-er krijg je een nieuwe leerlingenlijst van je groep van komende cursus. We bemerken in kantoor nog de nodige bewegingen van in- en uitschrijvers, dus blijf flexibel. Vreemde namen op je lijst zijn uiteraard nieuwkomers.

 

14 juli; update: naast het lijstje vertrekkers komt hier een lijstje vroege vakantievogels.

Ze hebben toestemming en een reden, dus zet een G in de lijst, meest na een pittig gesprek en de belofte: niet nog eens. Heb je hierover vragen, stel ze dan aan de directie, die is verantwoordelijk voor de gang van zaken. Het is fijn als het rapport meegaat.

 

Wie groep vertrek waarheen terug
Elmar groep 7 3 juli Curacao gaat naar het VO 1 september
Mohammed en Ahmed Hajji groep 4A en 6B 18 juli   1 september
Ledy Pereira Fernandes groep 4B 10 juli   1 september
Adile en Melike Aygar groep 5A en 7 17 juli   1 september
Busra en Betül Gülmez groep 4B en 4A 17 juli   1 september
Anis Ouaghmiri groep 7 14 juli   1 september
Jonique Philips groep A 15 september Aruba 12 oktober
Esra en Ibrahim Portakal groep 7 en E 14 juli   1 september
Siham en Soumaya Belhadi groep 7 18 juli   1 september
Mohamed el Bouhaddani groep 7 16 juli   1 september
Jagoda Kucharska groep A 30 juni   1 september
Idrissa Bah groep C 30 juni   7 juli
Rebecca Mesidor groep 7 14 juli   15 juli
Furkan Yilmaz groep 6A 14 juli   1 september
Esme en Murat Karabacak groep 6B en 5A 18 juli   1 september
Deborah en Suzanne Christen groep 4A en 3B 17 juli (mi)   18 juli
Angela Simöes Lourenco groep 5A 10 + 11 juli Zwitserland 14 juli
Raymond Lin groep 4a 18 juli Parijs 1 september
Pravesh Khemai groep 7 18 juli Woerden 1september
         

11 juli; het uitstapje van de oudergroep onder leiding van Kiertie en Nürsel naar Scheveningen was een succes. Mooi weer. Groot was de verbazing toen zeemeermin Ellie weer uit het water kwam. Ieder bedankt voor overblijf-aandacht voor en oppas-na-school van de kinderen van deze moeders.

Deze ouders zijn meegegaan naar Scheveningen:
Mirjam bosma moeder van joshua en cyntia
Anoesh moeder van andranick en mariam
Peggy moeder van melissa en michaell
Demet moeder van melisa
Leyla moeder van ahmetcan
Nuran moeder van onurcan
Elif moeder van medine
Nita moeder van rahoel en nadeem
Canay moeder van fatmanur sedanur en semanur
Yasemin moeder van muhammet en fatma
Zeynep moeder van emre

11 juli; op N: is een map Klassenmap gemaakt met daarin de nieuwe en actuele klassenmapdocumenten. Deze staan nu niet meer onder Zorg.

 

11 juli; Mieke heeft gehoord dat het Vriendenprogramma daadwerkelijk doorgaat en op de maandag na schooltijd gaat plaatsvinden. Welke kinderen in aanmerking komen en op welke datum gestart wordt moet nog uitgezocht worden en eerst is er een intakegesprek met ouders.

Zie www.vriendenprogramma.nl 

 

9 juli; vrijdag komt groep 8 ter afscheid snoep strooien in alle groepen.

 

9 juli; Kiertie en Nürsel krijgen vanmiddag hun zeer belangrijke diploma's waar ze het hele jaar voor naar school zijn geweest en zeer veel opdrachten voor hebben gemaakt. Gefeliciteerd !!

 

9 juli; morgenochtend komt de absententelling tot 1 juli in je postvak, i.v.m. het rapport.

 

9 juli; Josine zou een brief maken over De Makker om bij het rapport uit te delen. De brief is klaar, maar besloten is dat deze beter op de informatie-avond in september mee kan worden gegeven.

 

8 juli; voor de dagen na de musical kun je leerlingen uit groep 8 via Jacq uitnodigen te helpen in je groep. Ze mogen dan best een hele dag in de klas bij je zijn in bijvoorbeeld een tweetal. Dat geeft voordeel naar veel kanten.

 

8 juli; de directie zet volgende week zijn beste beentjes voor om de taakbriefjes te bezien, alles eerlijk te verdelen en in het takenoverzicht te zetten.

 

7 juli; binnenkort ontvang je informatie over de Jeugdvakantiepaspoortjes (zie poster op de voordeur). Het verzoek van de Gemeente is om er in de klas even over te praten, want het paspoort biedt veel voordeel en leuks. Je kan er gratis mee reizen in de stad bijvoorbeeld (de begeleider moet betalen), etc. Weinig kinderen schijnen het echt te gebruiken...

 

7 juli; Volgend jaar loopt Yoshi Koppenberg stage bij Janet (3e jaars voltijd), hij heeft vandaag kennisgemaakt.

 

4 juli; nog rapporten of voorkanten voor het rapport nodig ? Bestellen bij Corrie svp.

 

4 juli; de foto's van de kleuterschoolreis staan inmiddels ook op G:, ze waren gisteren in Balorig.

 

4 juli; Özlem is geslaagd voor haar stage-opdracht aan onze school. Ze is vanmorgen een uur lang doorgezaagd over theorie en praktijk. Geef haar een dikke knuffel ! Gefeliciteerd !

 

2 juli; op G:\Definitieve collectie\2007-2008 vind je zowel de foto's van de Sportdag Onderbouw als die van de Middenbouw, een feestelijke aanblik. Dank aan de makers !

 

30 juni; het Brede Schoolplan is klaar en te raadplegen op N:\Brede School\Plannen

Er zit veel werk van Josine in en het beschrijft dus wat we komend jaar globaal gaan doen.

 

30 juni; de deur van de kelder staat regelmatig open, dat kan niet met onze bijzondere leerlingen in de groepen 1. De deur graag dicht en op slot.

 

29 juni; deze maand kwam er een bericht uit Cambodja. Met Kerst hebben we met alle groepen in totaal € 420,45 opgehaald. Lees het bericht hoe het daar nu gaat.

 

24 juni; de schooltijden veranderen in de nieuwe cursus. In de bouwen is besproken dat de pauze een kwartier naar voren schuift.

 

23 juni; de SCOL is eindelijk in orde. Wanneer je inlogt, kun je onder de knop Overzichten zowel Groeps- als Schooloverzichten raadplegen. Nog 2 groepen moeten de SCOL invullen.

 

23 juni; het komend schooljaar doet de school weer mee aan het Kunstpakket van de SKVR (film, theater, muziek, musea, etc)

 

23 juni; we feliciteren Jop met zijn nieuwe baan als adjunct per 1 september op SBO De Kring. We vertellen het volgende week aan ouders en leerlingen. 

 

22 juni; in navolging van de mededeling van 11 juni zal er bij de beide "achterdeuren" technisch iets veranderen, zodat ze altijd op slot moeten zijn voor je het alarm erop kunt zetten.

 

22 juni; er komt een andere vuilcontainer en een andere vuilophaler, op maandag en donderdag.

 

18 juni; morgen krijgen de overblijfkinderen een nieuwsbrief mee van onze TSO (Overblijf); een exemplaar hangt op het prikbord. Ouders wordt het een en ander verteld en uitgelegd over de gang van zaken. Het is maar dat je het kunt weten.

 

17 juni; Vandaag kwam er een mooi bericht: u heeft uw school eerder dit jaar aangemeld voor Het Nationaal Schoolontbijt 2008. Het aantal inschrijvingen dat we hebben ontvangen is ver boven de limiet van 2.200 basisscholen uitgestegen. Het doet ons plezier u mee te delen dat uw school kan deelnemen aan dit evenement! Daarvoor is uw school gekoppeld aan een bakkerij. Deze bakker biedt u geheel belangeloos het ontbijt aan waarmee uw school een feestelijk Nationaal Schoolontbijt kan houden. Nadere gegevens volgen !

 

17 juni; op 15 juli, na de rapportenvergadering is er een Italiaans feestje in de tuin bij Ineke, allen welkom met eventuele partner ! Jaarbesluit en afscheid van Nanda.

 

17 juni; de komende onderwerpen van uitzendingen van Het Klokhuis !

 

17 juni; vandaag krijg je een nieuwe takenlijst. Wegens enkele wijzigingen en verduidelijkingen. Graag uiterlijk donderdag terug in het postvak van Ineke. Zit je met vragen, kom dan even langs.

 

17 juni; je krijgt deze week een persoonlijke reactie op je nascholingswensen. Is gebeurd. Zorg nu zelf voor inschrijving !!

 

13 juni; de Cillershoek heeft nieuwe ramen. Anti-inbraak naar men zegt.

 

11 juni; de volgende melding is naar de Technische Dienst: Er waren wat rare alarmzaken de afgelopen periode. Nadere testen hebben vandaag uitgewezen dat het alarm inschakelen met een openstaande deur naar het kleuterplein of bij de brandtrap een melding geven "Open zone Brandtrap" of "Open zone Deur achter". Dit is prima ! Echter, wanneer de achterdeur op een kier staat dan komt deze melding niet en kun je het alarm er wel op zetten, terwijl de deur open blijft dus. De brandtrapdeur heb ik niet op een kierstand getest. Graag zorgen dat de melding ook komt wanneer de deur(en) op een kier open blijven staan. Dit is laatst waarschijnlijk een of meer keer het geval geweest en heeft tot probleempjes geleid (geen grote). groet, stoffel

 

9 juni; sportdag ABCDE staat in Draaiboeken.

 

6 juni; alle gegevens van de kleuterschoolreis staan nu ook bij Draaiboeken.

 

6 juni; de goedgekeurde notulen van de MR zijn op de site geplaatst.

Zie notulen april 2008  & notulen mei 2008

 

6 juni; je krijgt de papieren van je bestelling (van je nieuwe groep) om deze straks te kunnen controleren, om je prijsbewust te maken en alvast als voorbeeld voor weer een volgend jaar, dus graag bewaren (in je klassenmap ?). Er zijn twee soorten bestelling. Daar waar reserve op staat, die komt in de eerste week na de zomervakantie binnen.

 

5 juni; een flinke stapel Taalleeslandwerkboeken wordt binnenkort bij de bovenbouwgroepen gebracht. Veel is in mindering gebracht bij het bestellen, niet alles, dus later volgt de rest. Dit is dus al voor volgend schooljaar, gaarne opbergen.

 

5 juni; Net was de afsluiting van de kookactiviteit kinderen & ouderen. Was erg geslaagd! Het was vandaag erg gezellig, er was vrij veel contact tussen de kinderen en ouderen, er was heerlijke appeltaart met ijs toe en de ouderen hadden nog een aardigheidje voor de kinderen aan het eind, dus dat maakte het helemaal goed;-)
 

 

5 juni; vandaag waren er sollicitatiegesprekken BredeSchoolMedewerker (zie het schema op het prikbord)

Rosalyn Rhoda (Rosie) is aangenomen per 1 september voor deze baan.

Zij was van 8 kandidaten de meest geschikte voor onze school.

 

 

 

 

4 juni; Btisam is toch nog ziek de rest van de week. M'hamed doet de groep.

 

4 juni; in ieders postvak een verslag van het tweede jaar SIB, op het prikbord een aardig briefje van Ina en Cok.

 

3 juni; om 18.05 verliet Stoffel de school en sloot hij de deur van het kleuterplein die half open stond. Gaarne uw aandacht voor deze deur. Er komt een onderzoekje of er op de display van het alarm een melding kan komen als deze deur nog open staat (bij de brandtrapdeur is dat al zo).

 

3 juni; de familie Kibria Khokar gaat morgenochtend naar Italië, de zus van de overleden moeder bezoeken, met toestemming. Na de vakantie zijn de kinderen weer op school.

 

3 juni; op 17 juni krijgen wij SelectaDNA om op waardevolle spullen te smeren, zodat in het geval van diefstal de gestolen spullen kunnen worden herkend als ons bezit.

 

3 juni: aanstaande vrijdag wordt de vriezer ontdooid, graag vóór vrijdagmorgen de spulletjes die er nog in liggen verwijderen. Bij voor baat dank.

 

3 juni; Carry was 26 mei jarig, gefeliciteerd !

 

2 juni; onze systeembeheerder biedt de nerds onder ons een prachtig programma aan:

Hierbij een leuke software die u wel cool zal vinden.

Klik op de link die eindigt op demo, daar staat een demo filmpje.

Wil je het ? Gratis downloaden met de andere link.
http://www.piclens.com/site/ie/
http://www.piclens.com/demo/

 

31 mei; de agenda voor de teamvergadering verschijnt maandagmiddag; we kiezen in ieder geval een Intervisieonderwerp ! Wil je iets bespreken, inbrengen of evalueren, laat het dan weten.

 

30 mei; komende week lever je je nascholingsformulier in (gebruik N:\Leerkrachtvaardigheden\ Nascholingsformulier 2008-2009.doc) en lees de procedure in Hoofdstuk 13 van het Schoolplan , met name 13.2 t/m 13.4 ! Wacht met inschrijven tot je toestemming hebt.

 

30 mei; donderdagmorgen (de dag na de schoolreis) om 5 uur in de ochtend is er alarm geweest, Alert Security is gekomen en heeft de school doorzocht en afgesloten. Er zijn ook zaken verplaatst, maar er is tot nu toe niets vermist, ook zijn geen braaksporen aangetroffen. Er was alarm in de hal bij 't Molentje. Help mee de school goed af te sluiten...het is onduidelijk wat er gebeurd is.

 

28 mei; de schoolreis is prima verlopen en iedereen is gezond en moe weer thuis. Morgen krijgen de kinderen nog een kortingsbon voor Drievliet.

 

27 mei; soms verschijnt er wat in Geel Boek 2008, vandaag de roosters (behalve het zwemrooster).

 

27 mei; Mieke gaat het Vriendenproject aanvragen. Er komen 18 leerlingen in aanmerking. Het is nog helemaal niet zeker of dit gaat lukken en er is een duidelijke intake met toestemming van ouders, etc. Er kunnen geen 18 lln mee doen.

 

27 mei; alle 30 functioneringsgesprekken zijn gevoerd en de verslagen ervan getekend.

 

22 mei; de Taakgroep Ouderbetrokkenheid heeft een procedure opgesteld om ouders te vragen bij activiteiten. Deze is opgenomen in de Draaiboeken. Zie aldaar onder Ouders vragen.

 

22 mei; wegens verschillende redenen wordt de kachel vandaag uitgezet voor de komende periode. Zorg voor een warm kledingstuk wanneer je denkt dat het te fris voor je is.

 

22 mei; er staan een paar foto's van de korfbal op G:\Definitieve collectie\2007-2008\Thor 2008

 

21 mei; er loopt een meneer om de school heen die niet pluis is. We kennen hem van vroeger, hij ziet er netjes uit, 1.90 meter, blank, zijn gebit is in verval. Ruikt naar 100% alcohol. De politie is verwittigd.

 

21 mei; allemaal de groeten van Ellie, ze is weer op zaal. Ze moet één nachtje blijven in het ziekenhuis. Alles is goed gegaan.

 

20 mei; Ellie ondergaat morgen een kleine operatie, ze zal er een poosje niet zijn. Wens haar sterkte en help weer mee de boel op orde te houden. Sterkte El.

 

20 mei; je kunt alvast eens kijken in de takenlijst, met je briefje erbij op De Takenlijst,

breng je takenbrief mee naar de vergadering aanstaande dinsdag svp, dan kunnen we bouwtaken verdelen.

 

20 mei; Josine heeft een nieuwe werktelefoon, het nummer is 06-45578466

 

19 mei; er kwam vandaag een handje rommel uit de vaatwasser: etiketjes, roerstaafjes en een tandenstoker. Graag de vaat goed leegmaken wanneer je deze erinzet.

 

16 mei; de musical van groep 8 zal zijn op donderdag 10 juli, zodat de rapportenmiddag op 15 juli normaal en rustig kan plaatsvinden zoals vorige keer.

 

15 mei; er is een sleutelbos gevonden en een mobieltje (bij de Makker), alles komt bij Ellie samen als gevonden voorwerp. Het mobieltje was van Firuze, bedankt.

 

15 mei; de sportdag van groep 3 en 4 is afgelast. Morgenochtend kijken we hoe het weer is voor 5 t/m 8

 

13 mei; we praten in de klassen nog niet over de volgende cursus, wacht hiermee tot er een seintje komt.

 

13 mei; je takenlijst hoef je nog niet in te leveren. Een rondje hierover op een bouw kan eerst pas 27 mei, maar die bouw zit al redelijk vol misschien. Dus gebruiken we mogelijk de teamvergadering van 3 juni deels hiervoor. Bewaar je documenten ! Hetzelfde geldt voor de ADV-planning.

De taak 4-daagse-werkweek van groep 7 en 8 wordt toegevoegd (40 uur), ook is er een taak bibliotheek omzetten naar de nieuwe AVI (geschat 6 uur pp, met z'n 4-en), het project doen we komend jaar niet, de Boekenweek weer eens uitgebreider.

 

13 mei; er komt donderdag een lijst met kinderen die vooralsnog niet meegaan op schoolreis, omdat de schoolgeldbetaling nog niet rond is. Stoffel heeft ieder gezin gebeld of persoonlijk aangesproken. Dat heeft al veel effect gehad, maar er is nog een flinke slag te slaan.

Wederom je bescheiden hulp hierbij. De lijst gaat naar iedereen en laat het hele gezin zien.

 

8 mei; sportstimulering Charlois laat weten: groep 7 en 8 krijgen basketbal op de woensdagles.

21/28 mei (nee, dan is het schoolreis) en 04/19 juni (dit moet 18 zijn...), door dhr. Mamoudou

Lilian verzet haar stage om dit mogelijk te maken, bedankt voor de souplesse.

De activiteit zal zoveel als kan buiten plaatsvinden !

 

9 mei; er is overleg geweest met de overblijfleiding. Afgesproken is o.a.:

  1. de overblijf doet zijn best orde en rust in de groep te krijgen en standaardpatronen in te slijpen

  2. er wordt minimaal één boterham opgegeten, dat is dan wat de leerlingen minimaal mee moeten brengen (leerkrachten help svp om niet alles in de pauze op te laten eten)

  3. de overblijf is er niet voor om stampvolle brooddozen leeg te laten eten, ouders worden daarover bericht*

  4. de overblijf doet erg zijn best tussen de twee bellen binnen te komen, kinderen die treuzelen worden even apart gehouden en die komen dan echt even later, maar dat zal een leerproces zijn

  5. er komt een aparte nieuwsbrief* waarin e.e.a. wordt uitgelegd en waarin de mensen van de overblijf worden voorgesteld, met naam en functie

  6. per 1 september worden alle overblijvers opgehaald bij hun klas door de overblijfkrachten, de nieuwe schooltijden vindt men erg fijn

  7. verder zijn er nog andere kleinere afspraken gemaakt, bijvoorbeeld een onderzoekje naar het ruimtegebruik

8 mei; de klassenverdeling staat op je mail, deze is alleen voor intern gebruik !

 

8 mei; twee families spreken over hoofdluis, de leerkrachten weten ervan en de behandeling vindt plaats.

 

6 mei; van diverse kanten kwam een seintje dat de SCOL niet werkt; er is nu een instelling gewijzigd, zodat je je leerlingen nu wél ziet.

 

6 mei; vandaag begint stap 5 en 6 van Leerkrachtvaardigheden: zoek je eventuele nascholing bij je POP. Op 2 juni verwachten we je formulier  (N:\Leerkrachtvaardigheden\Nascholingsformulier 2008-2009.doc) (je kunt je keuze dus nog even vooruitschuiven en zo rekening houden met de taak die je volgend jaar krijgt) en hoor je vrijwel onmiddellijk of je de gekozen nascholing ook kan gaan doen. Keuzegidsen e.d. liggen op de plank in de koffiekamer.

 

5 mei; voor de derde keer zijn er twee computers gestolen uit de Cillershoekstraat, nu bij Joyce en Nelly. Actie volgt.

 

5 mei; je kunt inderdaad de SCOL invullen de komende periode.

 

26 april; een week geleden heeft de zoon van Pembe (medewerkster Cleo Patria) bij een fiets-auto-ongeluk beide benen op zeer ernstige wijze gebroken. Hij moet 6 maanden  liggen.

 

25 april; het Bestuur PCBO heeft aangegeven dat het wil bijdragen aan de komst van digitale schoolborden in fases, op basis van een op te stellen plan. Alle PCBO-scholen werken hier samen aan.

 

25 april; er is drie weken geleden een leerling geweigerd voor groep 6 omdat hij voldeed aan enkele bekende kenmerken. Er is deze week een leerling voor groep 8 van Poolse afkomst doorverwezen naar een Prisma- of ISKgroep.

 

24 april; morgen vind je de bestelling al in je vak, met een briefje erbij.

 

23 april; boven in de koffiekamer ligt de aanvraag activiteiten kinderboerderij etc van Sport en Recreatie. Gaarne invullen voor je groep voor komende cursus.

 

23 april; zie je morgen Josine, wens haar dan een fijne vrijdag, ze gaat dan trouwen.

 

23 april; vraag van het Bestuur: Hierbij verzoek ik u binnen uw school te inventariseren of er leerkrachten zijn die belangstelling hebben om volgend schooljaar deel te nemen aan de leergang bewegingsonderwijs. Info bij Kim-Maartje-Lilian en Marja van Bijsterveldt.

 

22 april; alleen voor groep 5 t/m 8: De Makker presentatie begint om 15:10 uur tot ongeveer 15:30 uur (5 minuten dans, kwartier modeshow). Er wordt een podium voor het MPH opgebouwd. Ik geef met krijt vakken aan waar de verschillende groepen gaan staan.
Als de presentatie is afgelopen kunnen de kinderen met hun leraar langs de ‘grabbelton’ lopen (bij het hek), daar krijgen ze een klein presentje (Maartje zit bij de grabbelton, die geeft aan elk kind een ingepakt cadeautje), daarna gaan ze naar huis (en de kinderen die aan de makker meedoen naar de makker). Vanaf 14.00 uur oefenen kinderen hun "ding", ze worden opgehaald.

 

22 april; de schooltandarts zal 7 mei starten met de halfjaarlijkse controle en 16 mei afronden.

Assistente Kimm weet de weg en onze gebruiken en er komt een namenlijst op het prikbord.

 

21 april; op 17 juni komt de schoolfotograaf voor een dagje kieken.

 

21 april; de timmerman heeft hierondergenoemde deur snel gemaakt. De dranger is vastgezet. Help mee de deur heel te houden. Gaarne de baard van het slot niet meer uitzetten en de deur bij binnenkomst op het haakje zetten. Ook weer (laten) sluiten svp.

 

21 april; de deur bij de ijzeren trap bij groep 5/6 is vanmorgen om 8.45 uur ernstig beschadigd. Het kost moeite en tijd om dit weer in orde te maken, waarvan akte.

 

17 april; Stoffel is vrijdagmorgen 8.00 uur naar zijn eerste afspraak die dag op het politiebureau aan de Slinge om aangifte te doen van de inbraak in de Cillershoekstraat en diefstal van twee computers en twee tft-schermen bij Rachel. Deze stonden er drie weken. Hij verwacht vóór de bel weer op school te zijn.

 

17 april; aanstaande dinsdag is er een korte evaluatie van de ouderavond.

 

14 april; zie de notulen van je MR op notulen maart 2008

 

14 april; de Makker krijgt dankzij Josine een enorme impuls. Er komt nog een blok kleutergym voor groep 1 (formulieren uitgedeeld) en nog een aantal mooie activiteiten. De afsluiting van De Makker van 24 april wordt verplaatst, misschien naar de 22ste i.v.m. organisatorische obstakels. Nader bericht volgt. De 21ste (!) april komt Josine de klassen langs om over de indeling van het nieuwe Makkerblok te praten met de kinderen. Ze brengen een invulformulier per leerling mee om in te schrijven. Eén van de onderdelen is het koken voor ouderen in de wijk, dit wordt toegelicht door dhr Paul Steinmann die met Josine meekomt.

 

14 april; correctie op de mededeling van 4 februari; de leerlingtelling van 1 februari levert ons GEEN stuk uitbreiding aan uren op die komend schooljaar ingezet kan worden. 270 leerlingen zitten nu daadwerkelijk op De Akker. Deze uitbreiding is afgekeurd, evenals die van 1 april, het lukt ons net niet de 273 leerlingen te tellen. Dit is erg jammer.

 

14 april; de brandweer en de Dienst Gebouwen kwam vanmiddag "onverwacht" de school controleren. Men heeft wat punten genoteerd die men in een brief zal verwerken. De twee "ernstigste" zaken: de glaslatten die in 1990 zijn aangebracht met spijkertjes bij de brandwerende deuren moeten geschroefd zijn en in het speellokaal mag geen bank voor de uitgang worden opgesteld. Actie volgt na ontvangst van de brief. Zie ook de mededeling bij 2 april.

 

14 april; op de Muziekschijf komt steeds meer beschikbaar, ook om in de klas af te spelen. Je kunt geluidsboxjes bestellen bij Özlem, zodat je het gemakkelijk kunt afspelen.

 

11 april; Yasmine, de bibliotheekjuf, heeft zich opgegeven en is al ingedeeld als vrijwilliger (met vergoeding) bij het overblijven. Hulde !

 

11 april; dinsdag na schooltijd is er bouwvergadering en tevens een demo van een digitaal schoolbord (verkleinde versie). Exact 15.45 uur start de bovenbouw (Khoa aanwezig als gast), 16.15 uur de onderbouw en 16.45 uur de middenbouw. Dit in de kamer van Ineke (de aula is dan net gebruikt voor de hapjesmiddag). Je bouwco vertelt je over de rest van de vergadering.

 

11 april; nieuw in de lucht: www.lekkerfitopschool.nl (vandaag kwam dat bericht!)

 

10 april; http://www.besturenraad.nl/main_1-6-3.html , het onderste filmhok toont een bijdrage van onze school aan "Het boek der Overbodigheden", met een klein rolletje van enkele leerlingen uit groep 7. Wil je meer weten kijk dan op www.pgnpo.nl . Filmpje kijken beter niet via de server en even een minuutje wachten op het laden! Het bovenste filmhok toont de overhandiging van het boek aan Plasterk en zijn reactie.

 

9 april; donderdagavond 17 april is er ouderavond. Göreme past in het schoolbudget, wie gaat er mee uit eten ?

 

9 april; dinsdagmiddag is er in drie keer een workshop in de ouderkamer van digitale schoolborden. Dit per bouw. Je bouwco houd je op de hoogte. Daarnaast is er een korte bouw.

 

9 april; en een aardige reportage van de opening van het project, zeer geschikt om je kinderen naar te laten kijken in de klas. Op G:\Definitieve collectie\2007-2008\Opening Be Cool!

Inmiddels ook een aanvulling van foto's in de map Kabell.

 

8 april; 4 schitterende foto's van de SKVR-dansactiviteit als dank van de fotograaf die een folder gaat maken voor de SKVR zie je op G:\Definitieve collectie\2007-2008\SKVR

 

8 april; woensdag opent het project (bij voorkeur met droogte op het keverplein), Stoffel grijpt deze gebeurtenis aan om na afloop bij het hek te gaan staan en alle leerlingen van groep 3 t/m 8 een traktatie aan te bieden vanwege zijn verjaardag een dag later. Hij doet dat zo snel mogelijk, maar enige file zal er wel zijn. Gaarne je begrip en medewerking hiervoor & hierbij. Dus graag via het hek eruit en dan de school weer in via de voordeur. Papiertjes in de prullenbak svp. Uiteraard betreft het een gezonde hap. Stoffel komt daarna alleen nog snel de klassen langs met de collega-traktatie (ook héél gezond). In groep A t/m E komt Stoffel wel even in de klas, dus deze kinderen kunnen binnendoor naar binnen gaan.

 

6 april; Kim is een workshop digitale fotobewerking aan het voorbereiden. De deelnemers leren eerst met hun eigen camera de foto's op Y te zetten. Wil je ook meedoen, meld je dan bij Kim.

 

4 april; vandaag gaat er een brief mee met de kinderen over het project Be Cool....

 

4 april; de weeksluiting was donderdagmiddag, ga gerust op tijd naar huis, prettig weekend.

 

2 april; aanstaande woensdag gezamenlijke opening van het project, groep 5 heeft zwemmen geruild om erbij te zijn, denk ook na over jouw rooster s.v.p.

 

2 april; er is bericht van de brandweer dat er binnenkort controle komt en nader overleg over de ontruimingsinstallatie en alles wat daarmee samenhangt. De gangdeuren dienen gesloten te zijn direct na de inloop !

 

2 april; Josine, onze Schoolmate, is vol-gas begonnen en druk met inwerken en kennismaken.

 

31 maart; gaarne je absentielijst van maart inleveren; duidelijk aangeven wat ongeoorloofd verzuim is. We kijken daar echt naar.

 

31 maart; Maria en Btisam zijn in ieder geval maandag en dinsdag ziek.

 

28 maart; in het kader van de studiemiddag is het mogelijk alle Parels & Puzzels van de vorige keer nog eens in te zien bij file:///N:/Kabell/Parels en Puzzels.doc  

 

27 maart; morgen komt er toch weer een Akkernieuws, met info over de ouderdag en de studiemiddag (stond nog niet vermeld in de kalender).

 

27 maart; de ICT-werkgroep is bezig...er is nu een schijf P:\Muziek. Daar verzamelt Kim diverse liedjes. Heb je mp3-zaken op geripte CD's voor algemeen gebruik, geef ze dan aan haar. Je kunt in je klas alles afspelen. Daarbij heb je nodig: kennis (te verkrijgen bij Özlem) en geluidsboxjes (ook bij Özlem te bestellen, daarna even geduld a.u.b). Ook voor schoolreisliedjes e.d.

 

26 maart; evalueer alvast voor jezelf de rapportenmiddag en neem je conclusies mee naar de bouw van 8 april, later komt dit in het team. Denk aan: hoe was de opkomst, rooster volgen of niet, rust/onrust, lang wachten of niet, pauzes leerkrachten, betere kwaliteit of niet, wat kan beter, etc

 

25 maart; Met ingang van vandaag geeft Mirjam les in groep 8 op maandag en dinsdag , 's woensdags wordt voorlopig haar vrije dag, de woensdag geeft Jacq les in groep 8 en op donderdag en vrijdag Carry. Eind april bekijken we de situatie opnieuw. Ieder dank voor de inbreng.

 

23 maart; denk er bij het rapport aan: hou je aan de tijd-afspraken, denk aan de schoolgeldbrief en de ondertekening van het internetprotocol (4 t/m 8) & neem je pauze.

 

23 maart; de koelkast van de overblijf is stuk. We zoeken een tafelmodel als vervanger. Wie weet er één (ter overname) ?

 

18 maart; de nieuwe schoonmaakster werkt in de avond en ze heet Raysv (echt waar), vandaag kennisgemaakt, we mogen haar Lili noemen (gelukkig). Klachten en complimenten via de logboeken.

 

18 maart; speeltuin "de Klimroos" is gebeld en er is afgesproken dat zij hun folderwerk zeer beperken en af en toe met een programma-overzicht komen.

 

17 maart; er komt woensdag nóg een eenvoudig briefje over Paasontbijt, vrije dagen en rapport.

 

16 maart; in ruil voor enkele foto's komt morgen een fotograaf in opdracht van de SKVR foto's maken bij "Vlerk en zijn vriendjes" (gr 1&2), voor de nieuwe SKVR-brochure.

 

16 maart; er komt morgen een Akkernieuws met veel informatie en uitleg. Lees alles zelf en geef hem mee ! Het is de laatste van deze maand.

 

16 maart; er komt morgen een uitnodiging met de namen van de kinderen van één gezin op één vel om de ouders uit te nodigen voor het rapport. Deze gaat naar de leerkracht van het oudste kind. Hou in het begin "gaten" in je rooster. Het is verder best ingewikkeld, we gaan ermee aan de slag. Noteer voor jezelf ook de afspraken die je maakt ! Dan kun je dinsdagmorgen 25 maart nog een eenvoudige herinnering (formuliertjes volgen) meegeven. In de twee pauzes s.v.p. geen afspraken maken, dan is er even rust.

 

13 maart; de bewegingskalender is in het jaar 2000 aangeschaft. Er waren toen een aantal handleidingen bij. Wie heeft er een te leen voor de projectgroep (Angelique) ? Inmiddels is er een voorbeeld beschikbaar, zoek er eens naar. (Iedere groep heeft een aparte handleiding)

 

11 maart; de speeltuin uit Bloemhof maakt met flyers reclame, het blijkt dat dit wekelijks plaatsvindt. We zullen hier een eind aan maken en even de mensen aanspreken.

 

11 maart; een brief van Leerlingrapport.nl kwam niet via kantoor bij je, maar is een vorm van reclame.

 

11 maart; bekijk de Citotoetsen eens; best pittig.

 

11 maart; na dit blok komt er nóg een Makkerblok (met de Schoolmate). Het team stemt in met het idee een groep kinderen met kok Ed te laten koken en vervolgens een gezamenlijke maaltijd met sociaal geïsoleerde ouderen te organiseren.

 

11 maart; de rapportenmiddag komt eraan. Meldt het Jop wanneer je rapporten geprint wilt. Het protocol ICT wordt in Akkernieuws toegelicht en mogelijk bij de rapporten ondertekend. Ook komen er schoolgeldbrieven. Het rapport wordt met showtassen gemaakt zoals het voorbeeld op de koffietafel. Een rooster maken gebeurt door de leerkracht van het oudste kind, in samenwerking met die van de jongere kinderen van een gezin. Tijden: 15.30 uur koffiepauze team/16.00-18.00 uur rapportbesprekingen/18.00 uur eetpauze (geen ouders in school)/18.30-20.00 uur rapportbesprekingen/ na 20.00 uur mogelijk nog wat drinken in de aula met alleen collega's.

 

11 maart; Op de teamvergadering van 15/4 bespreken we kort het Ziekteverzuimprotocol. Ziekmelden bij de directie tussen 7.00 en 8.00 uur svp. Lees bijlage 56 en 17 svp.

 

11 maart; De ICT-werkgroep heeft vergaderd. Kim gaat regelen dat er een fotobewerkingsworkshop komt. Voor een enkeling is er een zelfstudieCDrom aangeschaft met als onderwerp Excel. Het team stemt in met een demonstratie van digitale schoolborden in de bouw van ieder 25 minuten op 15 april (roulerend).

 

11 maart; we ruilen de bouw- en teamvergadering van 22 en 8 april om, zodat in de bouw op 8 april de komende rapportenmiddag kan worden geëvalueerd en dit in de teamvergadering kan worden nabesproken; in de kalender wordt dit aangepast.

 

11 maart; het SIB-proces is afgerond (af en toe komt het nog weer eens terug) en Cok en Ina zijn wezen nabespreken (af en toe komen ze nog langs om deze bijzondere school te volgen); als dank heeft de directie hen ieder het boek "Jezus in de Millinx" gegeven. Voor het team ligt dat in de koffiekamer. Voor wie wil kennisnemen van een bijzondere kijk op de wijk.

 

5 maart; de Cito-resultaten van groep 8 zijn binnen, de kinderen hebben hun uitslag mee. Vrijdag a.s. ook op het prikbord te zien.

 

5 maart; achter de computer kun je veel leren met het juiste programma of een goede site. Maar vele uren hetzelfde spelen doen we niet meer op school of bij de Makker. Vertel je leerlingen dat in het weekend de computerspelen runescape en habbo geblokt worden op alle PC's. Geef gerust andere namen van spelen en sites door die je ook wil blokken, het is technisch mogelijk sites af te schermen. Wie weet moet iemand nu nog wat doen of verhuizen binnen het spel, dan moet dat voor het weekend gebeurd zijn. Kijk gerust zelf eens in de wereld van het digitale kind op www.runescape.com en ook op www.habbo.nl

 

5 maart; er hangt een schoonmaakrooster op het prikbord, de nieuwe werkster heeft iets aangepast (in rood).

 

4 maart; wij volgen als school de vakantieregeling van FOKOR. Zie de komende twee jaar.

Deze is te downloaden op http://www.fokor.nl/documenten/Vakantieregeling2008-2009.doc en op http://www.fokor.nl/documenten/Vakantieregeling2009-2010.doc

 

3 maart; de MR heeft weer vergaderd, lees de goedgekeurde notulen van januari

 

3 maart; morgen zal er met behulp van een grote kraan werk worden uitgevoerd aan de zendmast. Enige voorzichtigheid is geboden. De kraan werkt tussen 10 en 12 uur, er gaan geen zware zaken naar boven, alleen twee mannen in een bak.

 

2 maart; groep 7 en 8 krijgen tijdens de woensdaggymles boksen als kennismakingssport van Mamoudou Keta op 05/12/19/26 maart; Sportieve groeten van Nelli Cooman-Rosier

 

1 maart; het betaald parkeren heeft de gemoederen zeer beziggehouden vóór en ín de vakantie. Er is nu een constructie bedacht die ons binnenkort in ieder geval wat ruimte biedt. Lees Meer parkeerpassen voor leraren en je ziet welk monstrum er bedacht is. Een andere oplossing was er niet.

 

1 maart; in de Cillershoek is het alarm verbeterd in de vakantie. Er is ook een nieuw aanmeldpaneeltje dat iets minder hard piept dan het vorige. Verder werkt alles hetzelfde.

 

26 februari; foto's van de aankomst van de Akkerkaarten in Cambodja zie je op

G:\Definitieve collectie\2007-2008\Cambodja-aktie

bijgaande tekst:

Beste Maria,

René Bloem en ik zijn zojuist teruggekeerd uit Cambodja en hebben jullie prachtige wenskaarten overhandigd. Het was een hele leuke gebeurtenis om die namens jullie kinderen te mogen distribueren. Het was nog een hele uitzoekerij welke kaart voor wie bestemd was maar uiteindelijk is alles goed gekomen. De kinderen waren erg enthousiast en blij verrast. Voor hun zijn dit 'schatten' die ze koesteren. We hebben vanzelfsprekend foto's gemaakt en zodra we die uitgezocht hebben ontvang je ze. Een heel leuk initiatief met een voortreffelijk resultaat!

Groet,

Peter Maat

  

22 februari; in de loop van de dag kwamen de volgende berichten, min of meer via via binnen:

De communicatie blonk niet uit in duidelijkheid, dus het is onder voorbehoud.

Joshua Oversluizen gaat naar Capelle (A) Monessorischool, zeer goed en duidelijk verteld.

Luyen Geerman gaat na de voorjaarsvakantie naar de Duo2002 (als het fornuis er is, anders niet)

Samet Demir gaat naar de Paul Johannesschool (6A)

Luis (4A) en Christiana (3B) Lemos Martins gaan naar de Elout te Delfshaven

Hakob zou naar Utrecht kunnen verhuizen (groep A)

 

22 februari; Na de voorjaarsvakantie komt Sakine Demir 2 weken een snuffelstage lopen op De Akker. De eerste week is zij in de klas van Kim en in de tweede week bij Maartje. De beide woensdagen zal ze in de groep van Janet zijn.

 

21 februari; de ochtendwerksters zijn ermee gestopt. Een nieuwe werkster maakt in de avond schoon.

 

21 februari; het tweede Bestuursdwangbesluit van de Gemeentebelastingen is binnen (59 €)wegens het verkeerd aanleveren van een vuilniszak op 17 december. Let op dat je vuil onder de grond verdwijnt svp.

 

18 februari; Josine Kreek gaat 1 april voor 4 dagen aan de slag, niet eerder (zie 14 febr)

 

16 februari; deze week is het tweede Makkerblok alweer afgelopen. Hierbij horen inmiddels:

op dinsdag: kleuterym in de gymzaal, kunst, techniek en theater in het MPH

op woensdag direct na schooltijd: Huisje, Boompje, Beestje in het Millinxparkhuis

op donderdag: computer in het Ecentrum, sport in de gymzaal en koken bij Ed

Er is een afsluiting: alle leerkrachten en ouders zijn uitgenodigd te komen kijken naar een presentatie bij de activiteit zelf, tussen 16.15 en 16.30 uur. Dus alleen op die locatie en geen "chaos" door elkaar heen.

We stellen voor een korte bouwvergadering te houden en te vragen of iedere leerkracht een of twee activiteiten wil bezoeken, op een zelf te kiezen moment.

De indeling van de kids hangt op het prikbord en de posters hangen door de school. Btisam heeft de uitnodigingen meegegeven: een voor ouders en een voor meester/juf.

Deze week gaan we kiezen en indelen voor het derde Makkerblok, maart-april.

 

15 februari; de werkster komt 's morgens, lichten uit bij je vertrek svp (ook gang, toilet svp)

 

15 februari; wie heeft nog een haspel over ?

 

14 februari; Stoffel is vrijdagmorgen naar een workshop, Corrie werkt thuis, Angelique is ziek, Ellie doet de regelzaken en Jacqueline werkt in het kantoor van Ineke. De onderbouw heeft al weekend.

 

14 februari; vanmiddag waren er sollicitatiegesprekken om een Schoolmate te vinden. Josine Kreek bleek de beste keus, zij gaat na de Voorjaarsvakantie 2 dagen starten en een of twee maanden later voor 4 dagen aan de slag. Zie voor meer info onze site op SchoolMate

 

13 februari; de school krijgt 2 Euro per kind van de Gemeente Rotterdam om strippenkaarten van te bekostigen voor schooluitjes. Dat is welkom om het tekort aan budget op dit gebied te dekken.

 

13 februari; het PCBO wil een bijeenkomst organiseren voor de docenten bewegingsonderwijs en zij die veel bewegingsonderwijs geven binnen de Stichting.

 

13 februari; het PCBO organiseert weer een kweekvijvertraject voor aspirant-directieleden. Via de directie kun je je aanmelden voor een voorlichtingsbijeenkomst.

 

12 februari; aanstaande donderdag zijn er weer sollicitatiegesprekken voor de functie van Schoolmate.

 

12 februari; Ellie en Nürsel zijn er gelukkig weer. Nu zijn weer anderen ziek, vervangers: dank!

 

8 februari; Ellie is ziek en Nürsel ook, ieder dank die een deeltje van het werk overneemt.

 

8 februari; in de voorjaarsvakantie wordt het alarmsysteem op de Cillershoek iets verbeterd en uitgebreid.

 

8 februari; er zijn al een stuk of 6 groene enquêtes aangepakt bij de achterdeur door Stoffel, de rest volgt wel.

 

8 februari; de hoofdtelefoons zijn gedeeltelijk terecht. Btisam houdt de hare op een vaste plaats in de klas (goed idee) en leerlingen hadden vervolgens die van groep 5 "geleend"

 

5 februari; zoals in Akkernieuws staat, gaat eind deze week een enquête mee met elk oudste kind over de schooltijden. Ingevulde formulieren retour MR svp.

 

5 februari; voor leerlingen van groep 4 en hoger is een Internetprotocol gemaakt dat door de leerkracht (1), de ouders (2, op rapportenmiddag) en door de leerling (3) getekend wordt.

 

5 februari; het Leerlingbesprekingsformulier gaf (weer) problemen. Het is nu aangepast, hopen dat het nu werkt (Zie N:\Zorg)

 

4 februari; alle Nascholingsbrochures zijn opgeruimd en meest verouderd. Er komt een nieuwe stroom op gang, verzamelplaats: de kast in de personeelskamer.

 

4 februari; Angelique heeft griep en komt misschien later, o, ze is er al! Audrey is afwezig vanwege een inbraak in haar huis gisteravond.

 

4 februari; zaterdagavond is met een stoeptegel het raam bij Rachel opengeslagen en zijn er twee computers en (nieuwe) schermen ontvreemd.

 

4 februari; Prasant begint aanstaande maandag op de Sonnevanck. We zijn blij voor hem !

(Het heeft de nodige moeite gekost)

 

1 februari; maandag begint de functioneringsgesprekkenlijst. Denk aan je voorbereiding en breng je POP mee. De gesprekken staan in de kalender.

 

1 februari; het verslag van het tweede jaar SIB ligt ter inzage in de personeelskamer. Aanbevolen: de mooie foto's van het koken.

 

31 januari; Mirjam en Carry draaien groep 8. De LIO van Nanda begint 4 februari. Jacqueline is af en toe op school voor adviesgesprekken met de leerlingen van groep 8 en hun ouders

 

30 januari; de server lag plat, maar doet het nu weer. Oorzaak: iemand stak in het MPH een telefoonkabel in een van onze switches.

 

29 januari; Dhr Ishtiaq heeft gisteren een zware hartoperatie ondergaan. Zaterdag komt hij naar huis, de kinderen waren gisteren bij hem.

 

29 januari; zie de notulen van de MR die zijn goedgekeurd; notulen november 2007

 

28 januari; we missen een stuk of 4-5 hoofdtelefoons bij de computers van groep 5 op de tussenverdieping. Weet iemand waar ze zijn ?

 

28 januari; de agenda voor morgen is zo goed als rond, maar het MTO moet nog even wat punten bespreken. Maandagmiddag komt de definitieve agenda. We zijn voornemens resultaten van de enquête Beleid te bespreken, de evaluaties van Sint (!) en Kerst (!), het trakteren op het hoofdgebouw en de rapportenmiddagorganisatie. Ook even een terugblik op de Kabellmiddag.

 

23 januari; de pleinen rond de school worden grondig opgeknapt, inclusief de locatie speeltuin. Tijdpad: klaar in april 2010 op zijn vroegst. De enquête van groep 6, 7 en 8 is enthousiast ontvangen en grondig bestudeerd. Er komt een communicatiefase richting ouders en buurt tzt.

 

21 januari; je krijgt een eigen f-formulier toegezonden binnenkort. Hierop staat al je naam en ook de afspraken uit je vorige gesprek. Dat gebruiken we als aanzet, voorbereiding en als verslag. Je stuurt het svp al ingevuld retour aan directie@CBSdeAkker.nl (het emailadres van stoffel en ineke samen), twee dagen vóór je gesprek.

 

21 januari; leuke lesideeën ? Kijk op http://www.het-kofschip.nl/thema/index.html (vooral de tekenlessen aanbevolen)

 

21 januari; tussen de printers op de server vind je weer PDFcreator, hiermee kun je van de meeste files een pdf maken. Nederlandstalig zelfs.

 

21 januari; op N:\Zorg\Incidentmethode.doc staat de methode van de leerling-bespreking nu ook genoteerd.

 

21 januari; het voorbeeld van het formulier functioneringsgesprek (deze week voorbereiden) staat in N:\Leerkrachtvaardigheden\InhProfMapLkr-2007 1e cyclus.doc. Daar staat ook je zelfbeoordelings-lijst, enz. En In dezelfde map staat ook "Wat is een POP", handig om nog eens te lezen. Ga nog geen f-formulier invullen, deze week krijg je meer informatie daarover.

 

17 januari; op Y:\Evaluaties\2007-2008 staat de Evaluatie van Sint, deze wordt komende teamvergadering behandeld, dus op 29 januari.

 

17 januari; van een ongeluk of incident van enige betekenis moet volgens de wet een verslag worden gemaakt. Het overblijfincident is beschreven in IRIS-incidentformulier 171207.doc, dat kun je vinden op N:\BHV De inhoud hiervan is vertrouwelijk. Ben je betrokken bij een incident of ongelukje, voeg dan een verslag toe svp (niet voor elke pleister, wel botbreuk bijvoorbeeld)

 

16 januari; Iedereen heeft de SCOL af. Geweldig ! We werken aan de groeps- en schooloverzichten die nog niet verschijnen (foutmelding), vanaf hier: dank

 

16 januari; de medewerkers van Stadstoezicht hebben op 23 november jl. geconstateerd dat een grote vuilniszak van De Akker de vulopening van de ondergrondse vuilniscontainer zo blokkeerde dat deze dus vast zat. Dit is verboden en dus heeft de Gemeente ons een nota (via de Elzendaal!) met bestuursdwang gezonden met het bedrag dat op de container staat.  In gewone taal: we kregen een boete. We geven de euro's liever aan andere zaken uit, dus twee tips: goed dat je je afval daar wegdoet, maar hou je zak op maat. Laat je het kinderen doen ? Check dan even of het afval beneden terechtkomt en niet in de klep of naast de container. Gisteren zag Ellie de Stadstoezichthouders weer loeren bij de kleppen. Let op svp!

 

15 januari; er is geconstateerd dat de computerstoelen waarvan de zitting verzet kan worden, soms een gevaarlijke constructiefout hebben. Aanstaande donderdag komt Ellie met de monteur van Marko langs alle computerstoelen in de school om deze na te laten kijken en zo nodig te laten repareren.

Het is slim wanneer je die stoelen om een hoekje buiten je klas klaarzet, dat scheelt storing in je les. Dit zowel in de Cillershoek- als in de Millinxstraat.

 

15 januari; Joyce en Btisam zijn nog ziek, Janet komt morgen weer.

 

15 januari; Stoffel beantwoordt komende vrijdag in de ouderbetrokkenheidskamer vragen van ouders en geeft wat duidelijkheid  over het “overblijfincident”; Nürsel en Kiertie zijn er ook bij. Alleen de ouders die hebben aangegeven hierbij te willen zijn, worden gevraagd te komen (geen actieve werving).

 

15 januari; alles komt terecht behalve "Koning op een ezel": parkeerkaart 150528 is nu bij Rinaldo.

 

15 januari; in je postvak vind je een mapje met het nieuwe, met Jelle gemaakte, stuk van de Kabell betreffende De Akker. Gooi het oude weg. In dit mapje kan eventueel nog iets toegevoegd. Je mag het ook in je Prof_Map doen. In het mapje zit ook de agenda voor de studiemiddag van aanstaande dinsdag. Let ook op de lunch die eraan voorafgaat en op het "huiswerk".

 

14 januari; de kandidaat Schoolmate waarmee een sollicitatiegesprek is geweest, heeft er voor gekozen leerplichtambtenaar te worden. We zoeken (met Charlois' Welzijn) verder.

 

14 januari; vervolg op de parkeerkaartstory: onze school heeft 14 parkeerkaarten. Twaalf zijn in gebruik bij medewerkers, eentje hangt in de kluis en wordt gebruikt voor bezoekers e.d.; eentje is onvindbaar (nummer 150528) en deze wordt z.s.m. opgezegd. Wanneer je deze kaart hebt, dan moet je dat deze week even melden, dan laten we het opzeggen achterwege. Voor Kim, Btisam, Lilian en Rachel wordt per 1 maart een nieuwe kaart besteld, want daarna is het gratis parkeren onder de metro geschiedenis. Eén kaart kost 324 euri per jaar. Een Cito-opgave zou dus kunnen zijn: hoeveel betaalt de Akker aan de Parkeerdienst van de Gemeente Rotterdam in 2008 ?

Heb je nog vragen, stel ze in kantoor. En opmerkingen, maak ze daar.

 

 

11 januari: voorlopige planning sportlessen door S&R tijdens de lessen van Maarten:

(gaarne reactie op eventuele dubbels met stage...)

 

  Woensdag tijd lera(a)r(es) en onderdeel
groep 7 16/23/30 jan en 6 febr 10:30-11:30 Mw.Veatta Schmidt        Streetdance
groep 8 16/23/30 jan en 6 febr 11:30-12:30 Mw.Veatta Schmidt        Streetdance
       
  Vrijdag    
groep 5A 18/25 jan en 1 en 8 febr 10:30-11:30 Dhr.Frido Verschoor      Atletiek
Groep 5/6 18/25 jan en 1 en 8 febr 11:30-12:15 Dhr.Frido Verschoor      Atletiek
Groep 6 18/25 jan en 1 en 8 febr 13.30-14.30 Dhr.Frido Verschoor      Atletiek
       

 

11 januari; naar aanleiding van het overblijfincident is er overleg met Charlois Welzijn, Sport en Recreatie (Millinxparkhuis) en Deelgemeente over fysieke aanpassingen in het Millinxparkhuis.

 

11 januari; onze nieuwe schooldoktersassistente heet Alet van de Peppel, de nieuwe sociaal verpleegkundige is Dorothé Riteco, zij volgt Marianne Kemper op, en de nieuwe jeugdarts is Thijs van Oeffelt. We zijn blij dat het team van de schooldokter weer op de been is. Contacten verlopen via Mieke, Angelique of Wilma.

 

11 januari; in het Rotterdams Onderwijs Magazine wordt Stoffel geciteerd in een artikeltje over het PGNPO. Wil je zien wat hiervoor uit de kast wordt getrokken bekijk dan de video die staat op N: Leuk om te weten (PGNPO.exe; bekijk de video alleen op school in verband met de snelheid van de verbinding)

 

10 januari; we proberen de mensen die vuilnis en karton naast de container zetten aan te spreken op hun gedrag, we gaan ervan uit dat vanuit school de vuilnis IN een container wordt gedaan (liefst op het plein grote plein, dus ondergronds)

 

10 januari; vervolg van gisteren over de huiswerkbegeleiding: die was er NIET. Het schijnt dat de SWA op zoek is naar kinderen uit de eigen (Antilliaanse) doelgroep. We proberen het soepeler en duidelijker te laten verlopen.

 

9 januari; vanmiddag start weer de huiswerkbegeleiding in het MPH door de SWA. Ze zijn een half jaartje weggeweest. Zij hebben géén contact hierover gezocht met de school, maar er is wel een brief bekend die via Cleo Patria binnenkwam. Hier ligt een schone taak voor de toekomstige Schoolmate.

 

8 januari; Carry ondersteunt groep acht 2 dagen per week naast haar stage, met een maandelijkse evaluatie. Groep 8 heeft cognitief en sociaal ondersteuning nodig, bovendien breekt een drukke tijd van werkzaamheden i.v.m. de verwijzing naar het VO aan, waarbij Jacqueline veel werk verzet dat ouders zelf niet kunnen of willen.

 

8 januari; er is vanmorgen een goed gesprek geweest met de ouders van de 5 kinderen van het overblijfincident. De dader zit tot de rechtzitting in april vast. Er is een brief van Nora Storm, de cheffin van Topscore in kantoor binnengekomen met daarin verwoord de onmacht en afschuw van de medewerkers van Topscore. De dader werkte daar pas enkele weken.

 

8 januari; aanstaande donderdag is er 9.00 uur een eenmalige bijeenkomst voor "alle" ouders in de ouderruimte over "Loverboys" o.l.v de ouderconsulentes. Er volgen meer themabijeenkomsten, ze staan nu in de Jaarplanning.

 

7 januari; het huis van Dilpreet (leerling van Janet), is in de vakantie compleet uitgebrand. Verder alles goed, de familie gaat naar Barendrecht verhuizen, Dilpreet komt nog afscheid nemen.

 

7 januari; met ingang van vandaag is er een nieuwe schoonmaakster, haar naam is Froukje. Vanmiddag wordt ze ingewerkt.

 

7 januari; in je map Leerkrachtvaardigheden staat de papieren versie en in map N: Leerkrachtvaardigheden vind je InhProfMapLkr-2007 1e cyclus.doc.

Daarin staat o.a. bij 5 je zelfbeoordelingslijst en ook de zaken die komende weken aan de orde komen.

 

7 januari; Beste mensen,
Het is inmiddels traditie geworden om met elkaar het schoolbeleid te evalueren.
In je (gewone) postvak vind je het evaluatieformulier dat we willen gebruiken om de tussenstand op te nemen. We verwachten het formulier (tussen nu en 21 januari) terug bij de directie. In de teamvergadering van 29 januari willen we globaal onze conclusies toelichten.
Alvast bedankt voor jullie medewerking!
Groeten, Stoffel en Ineke.

 

5 januari; voor de vakantie is er contact geweest met de pers over het incident van maandag 17 december. Een journalist van het AD met voorkennis van wat er is gebeurd, is te woord gestaan. Er stond een stuk in de krant: http://www.ad.nl/rotterdam/article1912346.ece Neem hier kennis van, zodat je op reacties van ouders en/of kinderen kunt reageren. Stoffel voert het woord over deze zaak. Op dinsdag praat de directie, de directie van Chalois Welzijn en de politie weer met de vijf betrokken ouderparen.

 

5 januari; graag je absentielijst van december bij Corrie inleveren.

 

1 januari; een heel goed 2008 gewenst !

zie voor alle vorige mededelingen de knoppen hierboven