Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

 

  

Mededelingen team 2009       laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

23 december; de vloer is gladgemaakt, maandag na de Kerst wordt de vloerbedekking gelegd.

 

21 december; men is de nieuwe vloerbedekking aan het voorbereiden.

 

19 december; Ronald heeft zijn draai gevonden en het overleg met Cora op de vrijdagmorgen is geschrapt, de extra tijd is verdeeld over de groepen die dan les hebben, het rooster op de vrijdagmorgen is dus iets aangepast.

 

19 december; Maartje meldt dat de vloerbedekking al is gesloopt, mogelijk was het alarmprobleempje daar deel van.

 

19 december; fijne vakantie en goede dagen gewenst.

 

19 december; het alarm stond zaterdagmorgen niet ingeschakeld, inmiddels heeft een collega dat nu wel gedaan.

 

19 december; wanneer een brandalarmknop wordt ingedrukt, gaat er een rood lampje bij die knop branden en verschijnt er een melding op het paneel bij de voordeur, dus dan is snel te lokaliseren waar iets ingedrukt is.

 

17 december; de SchoolplanBijlagen zijn flink bijgewerkt de afgelopen periode. Er is veel te vinden. Suggesties ter verbetering zijn welkom.

 

17 december; de kerstochtend was overal sfeervol en beladen met smakelijke hapjes.

 

16 december; vandaag is de TV in de kleutergang aangesloten op het TV-net, zodat er ook live gekeken kan worden.

 

16 december; vandaag is ongeveer 60 kilo vuil uit de putjes op het kleuterplein geschept door Carmen, Stoffel en de Oranje Piet (ik zal morgen zijn echte naam vragen). Carmen deed het zware werk. Het zat echt goed verstopt daar !

 

16 december; in de kerstvakantie komt er nieuwe vloerbedekking in de gangen. Zet al het materiaal in de klassen s.v.p. Zorg dat de kapstokken leeg zijn.

 

15 december; een leerling van groep 6 heeft het brandalarm ingeschakeld. Daarop volgde een niet-geplande ontruiming die heel goed verliep. Complimenten daarvoor, zo hoort het ook te gaan. De betreffende leerling heeft schuld bekend. Conclusie is dat het goed is om aan de leerlingen uit te leggen dat het indrukken van de betreffende knoppen het alarm inschakelt en dat dit alleen bedoeld is voor echte brand (die zij rapporteren aan de leerkracht die daarna de knop indrukt).

 

15 december; er is afgesproken dat kinderen die nog niet op school zitten niet bij het Kerstfeest kunnen zijn donderdagavond. Zij worden bij de deur tegengehouden. Maak hierover dus geen aparte afspraken dat het wél zou mogen.

 

15 december; op 5 januari is de nieuwjaarsreceptie van het PCBO. Wij hebben eerst een vergadering over Taalmethodes. Daarna is er nog de mogelijkheid de Kuip te bezoeken. De uitnodiging komt op het prikbord.

 

14 december; morgen komt er een Akkernieuws met diverse herinneringen aan het programma van deze week. Ook zit er een Kerstkaart aan vast voor het gezin van de betreffende leerling. Doe je best alles mee te geven en heel te houden. Bij het volgende rapport komt een nieuwsbrief van de MR met de foto's van de moeders die erin komen, ter voorkoming dat foto's op de straat terechtkomen.

 

10 december; in het Millinxpark komt een Kerststal. Daar wilde men volgende week donderdag om zeven uur een kerstspel opvoeren/voorlezen&zingen. Dankzij bemiddeling van Josine en inschikkelijkheid van de organisatoren aldaar is dit iets meer dan een uur uitgesteld. Je zult binnenkort in een uitnodiging zien dat ouders en kinderen na ons kerstfeest ook nog in het park terechtkunnen. Dit is niet verplicht.

 

10 december; de ouderkamer schiet lekker op, de aula is weer herkenbaar, morgen komen er 2 digitale borden.

 

10 december; morgen komt Claire, de invaljuf, sfeer snuiven in de onderbouw. Je hoort wel wanneer en bij wie.

 

8 december; alle muziekinstrumenten staan in de Kaartenkast, dat blijft ook zo.

 

8 december; op 5 januari is de Teamvergadering volledig gewijd aan de keuze van de nieuwe Taalmethode. Alle evaluaties doen we in de vergadering van 9 februari 2010.

 

7 december; wie is waar met Kerst ?

Assistentes helpen in de groep waar ze normaal ook bij assisteren:
Kiertie       helpt in groep B
Maria         helpt in groep B
Maronela    helpt in groep C
Marja         helpt in groep D
Yoshi         helpt in groep E
Şehriban     helpt in groep A

Nürsel        is in de groep van Btisam
Angelique P  & Stoffel staan bij de deur op het hoofdgebouw.

Audrey        helpt op de Cillershoek
Ineke          helpt op de Cillershoek
Ellie            helpt op de Cillershoek
Josine         helpt op de Cillershoek
Angelique V helpt op de Cillershoek

Mieke         helpt in groep 5
Nelleke      helpt in groep 6

Gerry         helpt in groep 7

Wilma       helpt in groep 8

 

7 december; Ellie kan van een stel A-4tjes een mooi Kerstboekje maken op simpele wijze, mat het nieuwe kopieertoestel. Zie het voorbeeld op het prikbord. Informatie bij Ellie, die kan het !

 

7 december; uit verschillende groepen gaan leerlingen naar andere scholen. Zodra ze niet meer in de klas zijn, moet je dit goed in de absentenlijst noteren svp, liefst met de school of plaats erbij waar de leerling heen is.

 

5 december; Şehriban laat weten dat zij de notulen van de laatste teamvergadering op

Y:\Agenda & Notulen\Team\2009-2010 geplaatst heeft, zie het document Notulen TV 171109.doc

 

4 december; het bord van Anika gaat naar Astrid en dat van Astrid gaat verdwijnen. En Anika krijgt vrijdag een digitaal bord (en de ouderkamer ook). Er staat weer een mooie klusweek klaar. Nog één keer dan: excuus voor de overlast.

 

4 december; Zwarte Piet heeft de Deelgemeente met de roe gegeven en Sinterklaas heeft zich er persoonlijk mee bemoeid: we hebben zojuist te horen gekregen dat het dagelijks bestuur akkoord gaat met nieuwbouw van de speeltuin Millinx ! Wat een leuke surprise.

 

3 december; vandaag wilde Jeugdzorg een meisje uit groep 1 uit school meenemen. Wel zeven maal is uitgelegd dat wij dat niet toestaan. Daar zijn twee jaar geleden op bestuursniveau al afspraken over gemaakt. Uiteindelijk is het meisje door Jeugdzorg meegenomen om drie uur, onder toeziend oog van de politie en met medeweten van de inmiddels boze moeder, die overigens nergens te zien was. Wij zullen nogmaals protest aantekenen tegen deze gang van zaken.

 

2 december; van het een, komt het ander. De ouderkamer wordt volledig opgeknapt, hier en daar liggen spullen klaar. Ook de kaartenkast is even opgeschud. Kasten worden opgeruimd, verplaatst en schoongemaakt en weer ingepakt. Dit zorgt tijdelijk voor wat overlast en foutparkeerders, maar dat komt vóór de Kerstviering allemaal op z'n pootjes terecht. Excuus voor de overlast, meedoen met opruimen in de buurt van je lokaal wordt toegejuicht.

 

1 december; Kees Terdu, lid raad van Bestuur PCBO heeft ons verhaal (zie het papier van de voorbereiding op de laatste studiemiddag) aan de Inspectie verteld. Deze heeft besloten dat De Akker géén toezichtarrangement Zwakke School verdient, ondanks de wat lagere Citoscores. Dus géén rode kaart en géén moeilijke trajecten en bezoeken. Laten we maar concluderen dat ons verhaal goed is overgekomen en daar zijn we zeer tevreden over ! Hoera en applaus voor jezelf.

 

1 december; De minister heeft lekker gegeten gisteren. Het was heel leuk, de kinderen hebben geweldig hun best gedaan. De kinderen die wat langer mochten/ konden blijven (na vijven – helaas moesten de Akkerkinderen allemaal weg om vijf uur) hebben ook nog met de minister gepraat, zijn geïnterviewd door een interne filmploeg van vrom, en alle mensen soep geserveerd. We hadden voor alle kinderen een adventskalender als bedankje. Ik krijg binnenkort foto’s, die zal ik je sturen.

Josine

 

30 november; vanmiddag was minister Van der Laan met een stel bobo's in het Millinxparkhuis, de groep Superchef heeft voor hem gekookt (lekkere soep en brood). Hij sprak over de problemen in onze wijk en maakte ook een wandeling. Aan de commentaren te horen heeft hij wel begrepen hoe het zit. Er is nog veel werk te doen. De school was geen gesprekspartner, enkele kinderen wel.

 

24 november; we hebben een zeer gezellige week achter de rug straks. Ik stel voor dat Nürsel of Kiertie haar weekbesluit rondmailt aan iedereen en dat we het weekbesluit even digitaal doen en zo iedereen de kans geven vlot het weekend in te duiken.

 

24 november; aanstaande vrijdag komt er een nieuw plafond in het trappenhuis. Kijk er eens naar boven en je ziet waarom. Vrijdag kan het trappenhuis niet gebruikt worden en lopen we even buitenom via de buitentrap bij groep 5. Groep ABCDE zijn vrij, dus alles is slim gepland.

De school is voortdurend onderwerp van studie en arbeid van allerlei technici. Dit vanwege regelgeving en initiatieven van Bestuur en Gemeente.

Op 5 december (ja, ook in het weekend wordt er gewerkt, wil je dat ook, neem dan contact op) wordt de vloerbedekking uit de ouderkamer en aula gesloopt en op 9 december ligt de nieuwe erin.

Op 11 december wordt een digitaal bord opgehangen in de ouderkamer en in groep 7.

 

24 november; langzamerhand worden bijna alle Islamitische leerlingen afgemeld voor vrijdag wegens het vieren van het slachtfeest. Hou daar rekening mee. Het is voor kantoor niet haalbaar alles door te geven, al houden we wel een namenlijst bij.

 

23 november; de schoolgeldbrieven zitten in je postvak, ze zijn bedoeld om mee te geven bij het rapport. Ook de schoolkrant kan mee naar huis morgen.

 

23 november; dit weekend is de oma van Angelique V overleden. We wensen haar sterkte met dit verlies ! Vrijdag is Angelique V afwezig wegens de begrafenis.

 

21 november; kijk in de Jaarplanning naar de komende week en let op de diverse activiteiten, het wordt een bijzondere week.

 

19 november; schijf op de lijst op het prikbord wat je wil eten dinsdag.

 

17 november; in de Wieldrechtstraat opent in januari een laagdrempelige kinderopvang ten bate van cursisten van inburgeringtrajecten.

 

17 november; Frontlijn zal Bo in de toekomst ondersteunen bij psychologische of didactische vraagstukken, bijvoorbeeld door het maken van een observatie.

 

17 november; donderdagavond 17.30 uur is er een presentatie van de nieuwe speeltuin in de buurtpost, m.m.v. enkele Akkerkids. Nu al een voorproefje te zien in de Streetgallery !

 

17 november; donderdag arriveren enkele proefstoelen om het zitten te beoordelen

 

17 november; er is een logboek Brandmeld- en ontruimingsinstallatie in de koffiekamer

 

17 november; op 2 of 3 december arriveren de bekende boterletters op De Akker

 

13 november; maak je een kopie, laat dan eerst je lijm en/of tipex drogen svp. Anders zit het aan de glasplaat en worden de afdrukken van je navolgers onhelder of gevlekt. Bij voorbaat dank.

 

13 november; ga je naar huis, schuif dan je bordje op UIT svp.

 

12 november; Er is een Venti-Light ontvangen via de GGD, zoals beloofd. Hiermee kun je de CO2 in je lokaal meten. Er is een handleiding bij. Je kunt hem lenen in kantoor.

 

12 november; René bedankt voor de presentaties, de lunchcommissie (Maria, Maartje, Brenda, Kim, Janet, Ilja) bedankt voor de lekkere lunch, Ellie bedankt voor de lekkere appeltaart.

 

10 november; in totaal zijn er 82 computers in bedrijf, inclusief het Ecentrum. Arief werkt de plattegrond bij. Voor iedere computer wordt de Microsoftlicentie verlengd.

 

10 november; we herkennen het allemaal: je wil een ouder van een kind bellen en het nummer werkt niet. De Brede School heeft er ook mee te maken en krijgt de lijst met meerdere telefoonnummers van de kinderen thuis. Heb je een nieuw nummer, geef het dan aan Corrie, wie weet heeft je collega er ook voordeel bij.

 

10 november; onze leerlingenadministratie heet ESIS. We doen daar heel veel mee. Binnenkort gaat ESIS over naar zijn nieuwe verschijning; webbased. Dit zal erg op de SCOL lijken zoals die er nu uitziet. Stoffel en Corrie zullen een cursus volgen via de PCBO om alle kneepjes te leren. Dit is achter de schermen best een hele operatie. ESIS zal na 1 december op school even onveranderd blijven (verboden erin te werken), want de hele database gaat begin december verhuizen. In januari werken we vervolgens alle mutaties weer bij. Wens ons geluk.

 

9 november; van iedere bestelling die binnenkomt graag de pakbon én de factuur in kantoor i.v.m. de afhandeling. Bij voorbaat dank.

 

7 november; volgens ons heeft iedereen alle rapporten ontvangen voor dit schooljaar. Heb je nog wensen, geef deze dan aan bij Corrie.

 

6 november; op Y:\Gymlessen staan gymlessen en ideeën van o.a. Ronald.

 

6 november; door het hele hoofdgebouw hangen nu briefjes met ONT erop. Op die plaats komt een ontruimingsplattegrond. Gaarne laten hangen die briefjes. In de Cillershoek blijft het zoals het is. Met dank aan degenen die meedachten. Voorbeelden hangen nu naast het keukentje beneden en in de ouderkamer; alles wordt tzt professioneel opgehangen.

 

6 november; er komt binnenkort nieuwe vloerbedekking in de ouderkamer/aula. Ook wordt de vouwwand opnieuw behangen. Hou rekening met enige overlast. Volgende week volgt de datum.

 

5 november; in de Kerstvakantie komt er een digitaal bord in de ouderkamer. De ICT-commissie heeft besloten dat ook groep 7 dan zo'n bord krijgt, echter zonder laptop, dus bestuurd met een vaste PC.

 

5 november; Arief heeft gisteren hard gewerkt en voor alle bovenbouwleerlingen een persoonlijke map gemaakt in de account van groep 6, 7 en 8. Een leerling kan in de eigen map een werkstuk of schoolkrantstukje bewaren, de documenten die er al waren zijn meeverhuisd. Bij het afscheid van de school kan de map van de leerling met al het werk op stick of schijf mee naar huis. Natuurlijk kan een leerling in groep 8 zijn werk op het digibord tonen. Arief gaat zijn best doen om het systeem aan de leerlingen uit te leggen.

 

4 november; aanstaande vrijdag iets na 13.00 uur komt stoffel langs met Daniël. Deze maakt in opdracht van hogerhand mooie ontruimingsplattegronden met vluchtwegen. Deze komen op diverse plaatsen in de school. Zo'n A4tje komt in je klas waarschijnlijk. Kies er een plek voor en hang al vast een A4tje ergens bij je deur en schrijf erop ONTRUIMINGSROUTE, dan help je mij. De plattegrond en route komt daar, gemaakt door Daniël. Wanneer je er niet bent en we geen A4 vinden dan kiezen wij de plek (en de hele onderbouw is er niet). Op ooghoogte van een volwassene. Alvast dank en excuus voor het tempo dat bepaald wordt door de brandweer.

 

4 november; het team bedankt de ouderconsulentes voor het gastvrij laten logeren van appels, peren en bananen J

 

4 november; morgen krijgen alle kinderen hetzelfde cadeautje, een springveertje. Misschien zet je er op een slimme manier een naam of letter op. Pas op voor inpikkers. Dit cadeau is er omdat de Makker is begonnen. Met het veertje kun je leren "hooghouden" (zoals met een bal of ballon. Doe dat met je handen, voeten, schouders, hoofd als een echte Ronaldinho. Deze veertjes worden aangeleverd in een tas. Deze tas is voor de leerkracht van de groep, als dank van Pact op Zuid voor het bezoek van twee Friese delegaties afgelopen donderdag. De collega's die geen klas hebben vinden de tas morgen in hun postvak (dit alles is kosteloos verworven...)

 

4 november; vandaag is Carmen begonnen als vrijwilligster in de school, zij is de moeder van Andrew en komt iedere woensdag vaste taken uitvoeren. Ineke is aanspreekpunt.

 

4 november; Op vrijdag is er een ook een Makkeractiviteit voor 1-2! (Huisje Boompje Beestje)
Wordt gegeven door Tin Nio (van de overblijf) en zij haalt zelf de kinderen op op het plein.
Leerkrachten, help even mee om de kids mee te geven (aanstaande vrijdag is het GEEN HBB)

 

4 november; Liesbeth stuurde een mailtje, haar nieuwe mailadres staat in Outlook, bij oud-collega's nu.

 

3 november; er komt een zeer stevige opknapbeurt van de ouderkamer. Er is subsidie van de gemeente gekomen, een aanzienlijke som. Er is een begroting gemaakt en momenteel wordt er in samenspraak met de ouderconsulentes gewerkt aan het bestellen en inrichten. Opvallende zaken: een keukenblok met warm en koud water, nieuwe kasten, een digibord, diverse laptops, wireless LAN, meer uitleenspeelgoed en uitleenboeken, etc. Opvallend blijft dat hier wel geld voor is, en voor heel andere zaken geen cent. Maar dat zij zo.

 

3 november; Astrid is nog ziek, morgen zijn Maronela en Marja met groep 5 zwemmen, daarna Oogstwandeling en dan maakt Maronela het af. Btisam is ziek, Gerry doet groep 8, Ellie gaat mee met 7 en 8 naar Simeon en Anna (10.30 uur vertrek).

 

3 november; morgen is er gym geruild: eerst 7, dan 8 dan 3A en dan 3B, wegens het Oogstfeest.

 

2 november; een raampje open is een goed idee, vergeet ze niet te sluiten, zoals in het speellokaal vandaag.

 

2 november; vandaag is de CO2 bij Kim gemeten (met dichte ramen), dat liep flink op. Tevens is met de installateur besproken welke klimatologische aanpassingen misschien mogelijk en wenselijk zijn. Dit in opdracht van de Gemeente !

 

2 november; De makkerweek is weer gestart: Beneden in de Grote zaal MPH wordt ‘gewerelddanst’, en in de keuken zitten kinderen van de verschillende scholen uit de Tarwewijk vredelievend naast elkaar om samen heerlijke gerechten te bereiden onder de leiding van een echte superchef (wijkactiviteit). Daarnaast wordt ons E-centrum bevolkt door journalisten in de dop, het kinderpersbureau gaat vandaag in de wijk op onderzoek! En Angelique V. houdt een oogje in het zeil bij the Mall, waar houtbewerking is voor onze groep 7 en 8.

 

2 november; Cora en Astrid zijn ziek, Rachel en Nelleke draaien de groep.

 

30 oktober; Anika en Maartje bedankt voor de hulp aan de fotograaf bij het maken van professionele foto's van de kinderen met Akkerschriften.

 

30 oktober; Wilma bedankt voor het invallen in groep 5 (nu 14 zieken+de juf)

 

30 oktober; Nürsel heeft haar rijbewijs vandaag gehaald ! Van harte gefeliciteerd.

 

30 oktober; twee scholen in Rotterdam zijn opgelicht. Een personeelslid nam de telefoon op en zei een keertje "o, ja", vervolgens kwam een rekening van 2500 euro, met het bericht dat men met iets ingestemd had. Dus let een beetje op...bij ons is zoiets nog niet gebeurd.

 

28 oktober; het nieuwe kopieerapparaat kan ook scannen (in kleur). Je kunt het document bij het scannen nu zelf een naam geven en kiezen welk soort bestand je wil (jpg of pdf), ook kun je de resolutie instellen. 200 is al een aardige kwaliteit. Maak bestanden niet te groot, anders wordt alles traag. Het document komt in de SCANMAP op Y. Haal het daar vervolgens weg svp en sla het zelf ergens op. Meer uitleg bij Arief en Ellie. In de Cillershoekstraat zal het ook zo geregeld gaan worden.

 

28 oktober; onze "Akkerkouw" is vanmorgen Corvus gedoopt !

Ken uw klassiekers.

 

27 oktober; we zijn een erg actieve school, er gaan veel brieven uit (Makker, ouderactiviteiten, enz) Probeer die brieven svp steeds mee te geven. Vandaag komt er van Nürsel weer een brief die morgen mee kan. Dank voor je hulp.

 

26 oktober; het MTO heeft de Kerstviering gepland op 17 december, in de avond, dat staat nu ook in de jaarplanning.

 

26 oktober; De eerste middag Makker van dit schooljaar zit erop…, het was een gezellige middag! Er is gedanst, geschreven, gekookt en getimmerd. Een drukke start bij the Mall, precies de kinderen die we daar willen hebben doen ook mee;-), maar de les liep uiteindelijk ook erg goed.
Een goede start van blok 1!   Angelique V en Josine.

 

23 oktober; de tegels bij Maartje zijn vervangen, Nelleke en Gerry hebben een nieuw plafond, diverse plafondplaten in school zijn vervangen, de kachel en de schoolbel zijn weer stand-by, de trap is geboend en gewreven en de post verdeeld. Let op de wintertijd !

 

22 oktober; als medewerker van onze school kun je voor 18 euro Windows 7 bestellen op DVD met één licentie. Stuur een mail wanneer je een inlogcode wilt voor www.surfspot.nl , daar kun je bestellen. Let op de juiste versie.

 

19 oktober; in principe staat de nieuwe SCOL klaar. In te vullen via de server. Problemen ? Mail Stoffel.

 

15 oktober; op 27 oktober is er een aangekondigd onderzoek naar het binnenklimaat van de school door de GGD. José Gram gaat heel vroeg al meten, zo legt ze een CO2-meter in groep 6, mogelijk klimatologisch een lastig lokaal. In de teamvergadering houdt zij een presentatie van haar bevindingen die dag, met uitslagen, tips, weetjes en adviezen.

 

15 oktober; dinsdag 27 oktober is er een Teamvergadering. Er zijn drie hoofdthema's: GGD (zie hierboven), stappenplan kindermishandeling en plannen betreffende de achtertuin van de Cillershoek en verder een serie snelle punten. De agenda komt maandag 26 oktober.

 

15 oktober; wie heeft een stempelkussen over ?

 

15 oktober; een beetje oud, maar wel leuk is "Liedmachien", deel 2 is er, we zoeken de CD van deel 1. Bij wie ligt het op plank of in de la ?

 

15 oktober; maandag 26 oktober is de aftrap van de Brede-School-Activiteiten (bij ons Makker), samen met de Elout v. S, de Globe en de Sonnevanck waar we mee samenwerken. Die maandagmiddag is er feest met speciale optredens en met ballonoplaten. Helaas kunnen er maar twee groepen naar deze activiteit. De Taakgroep Brede School heeft twee representatieve groepen uitgenodigd om naar het feest te gaan. Plaats: Plein Globe, tijd: 14.00-14.30 uur. Die maandagmorgen krijgen de kinderen van die twee groepen er nog een briefje over. Josine en Angelique V lopen mee.

 

13 oktober; de kachel deed het vanmorgen prima. Daarna kwam een sleutelaar een drukmeter aanbrengen in de meterkast en sindsdien wil het gas niet meer branden. De monteur is anderhalf uur bezig geweest en gaat morgen om 8.00 uur verder. Trek nog even een lekker vest aan.

 

13 oktober; de complimenten van de chef Elzendaal voor de uitstekende aanblik van de school. Er is gesproken over enkele verbeterpunten. Als eerste en opmerkelijkste: het lokaal van Gerry en Nelleke krijgt in de herfstvakantie een nieuw systeemplafond. De platen van het oude plafond worden in de school gebruikt om her en der gebroken of beschadigde platen te vervangen.

 

12 oktober; Mirjam heeft een dochter ! Zie je mail, met foto. Gefeliciteerd Mirjam & Rutger !

 

12 oktober; vanmiddag bogen de kinderen van de speeltuininspraak zich over dit ontwerp.

Achter de schermen gaat het werk door. Het wordt wat !!

 

11 oktober; kijk even goed naar de planning van de komende week, deze hangt nog niet op het prikbord.

 

9 oktober; dinsdagmiddag aanstaande komt de chef Elzendaal langs voor wat kijk- en doewerk. Het zou mooi zijn als de school een opgeruimde aanblik heeft. Die opgeruimde aanblik is vandaag al voor een groot deel gerealiseerd door het vertrek van werkmannen.

Wil je in de omgeving van je klas nog even kijken of er iets te verfraaien is. Denk hierbij aan overbodige zaken aan de kapstok en ongebruikte spullen. Het is zeer aan te bevelen dat kinderen dinsdagmiddag actief bezig zijn en ook in de gangen bouwen en spelen. Er wordt niet naar lessen gekeken, maar naar het gebruik van het gebouw, inclusief de gangen.

 

9 oktober; Endenburg is klaar en weg en alles is best nog mooi geworden. De installatie doet het.

 

8 oktober; Op maandag 12 okt zullen Angelique V. en Josine de kinderen die meedoen met de keuzes rondom de nieuwe speeltuin rond 13:05 uur uit de klas komen ophalen. Ze lopen dan met de kinderen naar het MillinxParkhuis, waar de bijeenkomst plaatsvindt. Uiterlijk 14:30 uur brengen ze de kinderen terug naar de klassen. In een mailtje van 30 sept staan de namen.

 

7 oktober; na de tas nu een pen, zie je postvak. Hij kan zomaar vallen.

 

7 oktober; Panorama Tarwewijk op de site van JOS

 

6 oktober; De staking woensdagochtend in het openbaar vervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag mag niet doorgaan. Dat heeft de rechtbank in Amsterdam dinsdagmiddag bepaald. De vervoersbedrijven in de drie steden hadden een kort geding aangespannen ...

 

5 oktober; in de herfstvakantie komt er in principe nieuw tapijt in de gangen en aula, wordt nog vervolgd en bevestigd.

 

5 oktober; hulp nodig bij het printen ? Vraag het aan Arief. Bij printereigenschappen/statistiek één keer je nieuwe nummer invullen !

 

5 oktober; in de ouderkamer is nu de tweede cyclus "Meedoen kun je leren" voor ouders gaande op maandagmorgen en dinsdagmiddag. Duur: zeven weken. Doel: talent ontdekken en doorstromen naar een opleiding.

 

2 oktober; de nieuwe kopieerapparaten draaien, je nieuwe gebruikersnummer zit in je mail. Khoa gaat dit weekend installeren. Zo mogelijk moet je eerst je eigen nummer ergens inzetten voor je kunt printen. Vraag Arief hulp. De nieuwe apparaten zijn zeer slim, Btisam toverde zo haar rekenboek in kleur op haar digibord.

 

2 oktober; het aanbrengen van de noodverlichting en de ontruimingsinstallatie gaat nog een volle week duren. Vandaag kwam de brandweer al een kijkje nemen !

 

1 oktober; de betere site-bezoeker heeft het al gezien: Ko heeft zijn eigen internetpagina op de Akker-site.

 

1 oktober; Tin Nio: aangezien het volgende week Kinderboekenweek is, zouden wij met de Overblijf er tijd aan willen besteden. Met kleuters gaan we in groepen van 4 voorlezen. Wij hebben twee extra mensen geregeld (Josine en Stefano) die graag willen voorlezen....zomaar leuk om te weten ! Goed initiatief.

 

1 oktober; In de personeelskamer hangt weer een nieuwe lijst met namen van de ouders die graag willen helpen in en buiten school

 

1 oktober; verzoek: kijk af en toe op je leerlingentoilet, leer kinderen wanneer dat nodig is hoe zij moeten handelen. Leer ze ook doortrekken. Doe 's middags het licht van het toilet uit svp. Dit gebeurt al veel, maar nog niet overal.

 

1 oktober; er waren 35 moeders en 2 vaders op de Open Dag. Er weren enkele praatjes gehouden (Stoffel, Kiertie, Nürsel, Josine) over verschillende onderwerpen. De ouders waren belangstellend en stelden na afloop ook kritische vragen.

 

1 oktober; de kopieerapparaten worden op 2 oktober (morgen) omgewisseld. Let op dat het dan lastig printen is ! Ook digitaal moet een en ander in orde gemaakt worden. In principe zullen de nieuwe apparaten morgenmiddag weer draaien.

 

1 oktober; de tandarts komt nog langs voor wat laatste gaatjes, zie je mail.

 

30 september; AmbraSoft Woordenstart Thema 9 Nynke krijgt een broertje is voor groep 1 en 2 beschikbaar.

 

29 september; woensdagmorgen starten de werkzaamheden aan de ontruimingsinstallatie en tevens aan het op peil brengen van noodverlichting en noodbewegwijzering. De werkzaamheden duren ongeveer anderhalve week. De zaken die worden aangelegd zijn door de Wetgever bepaald en staan niet zomaar op een wensenlijstje. Er is sprake van diverse soorten melders, een slow-woop (aparte sirene op klassenmaat) in ieder lokaal en een centraal paneel bij de voordeur. Daarbij hoort een flinke kabel die alles verbindt. Deze werkzaamheden vinden vrij plotseling plaats, na drie jaar overleg en wachten. De brandweer wil nu actie zien, dus zijn we op een gemeentelijst "naar voren geschoven". De gemeente financiert deze operatie. Afspraken over het werk:

  • De vier elektriciens van de firma Endenburg werken schoon, veilig en netjes

  • Ze maken zo min mogelijk herrie en rommel

  • Zij boren in muren voor en na schooltijd en soms in de middagpauze

  • Ze pauzeren derhalve niet in onze pauze, maar daarvoor of daarna

  • Zij hebben een eigen code en sleutel en kunnen dus al vroeg bezig zijn

  • Ze bewaren hun spullen op een centrale plaats

  • Groep 7 en 8 zijn al gedaan (MPH) en de Cillershoek is al veilig.

25 september; de agenda voor de Teamvergadering staat in de steigers (op Y), na het MTO komt deze in je postvak met enkele bijlagen (o.a. begroting en Makkerprogramma).

 

25 september; groep 7 had donderdag een fantastische dag met Anika, Lilian, Josine en Angelique V, samen met NS, S&R en de Natuurschool. Zie de prachtige foto's op

JosineDeGroteZeereisHoekVanHolland240909 en LiliansGroteZeeReis

 

24 september; vind je een brief voor de ouders van een leerling in je postvak, geef deze dan mee en help om hem weer terug te krijgen (vandaag over Sofinummers). Zie je geen brief, dan zijn de gegevens van je groep compleet. Dank van uw administratie.

 

23 september; Rinesh zag ik weer dollen door de gang met zijn gipsarm.

 

23 september; stuur geen kinderen mee met de schooltandarts die gym of zwemmen hebben.

 

23 september; Ineke heeft een flinke griep. Iedereen die een handje hielp en helpt bij kantoor, bedankt daarvoor. Door een foutje heeft nu iedere leerling Akkernieuws gekregen, geloof ik. Dat gaan we herstellen (alleen de oudste), beter teveel dan te weinig.

 

22 september; Ineke is ziek, Stoffel werkt woensdag ook, Brenda is woensdag weer beter.

Er zijn morgen erg veel brieven mee te geven, bundel ze even bij de leerling op tafel.

Let ook op de glazenwasser en de tandarts (deelnemerslijst op het prikbord, Kimm komt de kids ophalen en terugbrengen).

 

21 september; hedenmiddag is de ICT-werkgroep bij elkaar geweest om wat digitale zaken te bespreken. Hierbij kwam naar voren dat het Officepakket 2007 Enterprise NL beschikbaar is voor thuisgebruik. Te leen op DVD in kantoor, met installatiecode.

 

21 september; woensdagmiddag is de aula bezet door de cursus "Robuust Taal". Niet storen vanaf 13.00 uur svp. De glazenwasser komt en de vloerploeg ook.

 

21 september; Tin-Nio was vandaag in 't Zonnetje. Corrie is ziek, morgen is 't Zonnetje waarschijnlijk dicht. Vandaag brak Rinesh zijn ellepijp én spaakbeen door een val van een skatebord. Advies: draag minstens polsbeschermers. Kiertie bedankt voor het rijden en begeleiden naar het ziekenhuis.

 

21 september; geef woensdag as Akkernieuws mee en de nota's voor het schoolgeld en zo nog wat brieven, o.a. van De Makker.

 

21 september; leerling Maria uit groep 5 was vanmorgen naar een opname voor het Jeugdjournaal over een dreigende uitzetting van vrienden. Wie weet zie je haar. Ik zag haar even door het beeld gaan.

 

17 september; het was een heftig dagje vandaag, vooral wat betreft allerlei bezoek en contacten.

Mirjam we wensen je een goede tijd toe ! Dit was echt voorlopig de laatste dag.

Er hangt een kaart van de dochter van M'hamed  op het prikbord. Lees die mooie woorden.

Er is een leerling geweigerd voor groep 6, de groep zit vol en de moeder van de leerling kwam al binnen met Jeugdzorg (de leerling zelf liep ondertussen weg...)

Een van onze leerlingen heeft wegens ongeoorloofd verzuim twee keer 150 euro boete gekregen of drie dagen hechtenis. De koelkast doet het weer. Binnenkort komt een nieuw koffiezetapparaat dat niet lekt en rond 1 november worden alle netwerkprinters vervangen door nieuwere modellen. Er zijn 2 Oostblokkleuters ingeschreven die maandag beginnen. Je parle Francais ! (eentje woonde eerst in Namen, België). Maronela en Sehriban gaan een CED-PCBO-cursus doen die "Robuust Taal" heet, start woensdagmiddag 23 september.

 

17 september; Angelique V is ziek vandaag en morgen.

 

15 september; de kalender voor leerlingen en ouders is bijgewerkt tot eind dit schooljaar

 

15 september; Mirjam nam feestelijk afscheid in de bovenbouwvergadering, donderdag is zij voor het laatst, ze haalt de dagen die ze weg was niet meer in  (besluit directie).

Allen een groet van de familie van M'hamed, Ineke, Sehriban en Stoffel hebben met zijn vrouw en oudste dochter gepraat over de begrafenis in Marokko, de lege plaats in huis, enz. We werden allen getroost en afgeleid door het kleindochtertje Isra van bijna twee.

Allen een groet van Jop en Carry die in het huwelijk traden vandaag met als getuige Hinke. Zij waren blij verrast met de komst van de Akkercollega's.

Wat een dag deze prinsjesdag.

 

15 september; op 24 september gaat groep 7 naar Hoek van Holland voor een "strandles" van S&R.

Als extra begeleiders gaan mee: Lilian, Josine en Angelique V.  Reis per trein.

 

15 september; vrijdagmorgen 25 september hebben onze "starters" en bijeenkomst van het PCBO in Van der Valk. Dianne, Yoshi en Ronald gaat daar heen. Let op, in de ochtend is er dus geen gymmeester.

 

15 september; volgende week is er Intervisie in drie groepen, zie Geel Boek. Het MTO heeft besloten weer een gezamenlijk onderwerp te bespreken. Dit zal zijn "Bijbelse Vorming". Een werkgroep gaat binnenkort met dit onderwerp aan de slag. Vragen die leidend kunnen zijn: Wat zou je willen, hoe ga je om met gebed, vertellen, liedjes en hoe zie je de toekomst (Kind op Maandag staat op de tocht na juni 2010). Schrijf s.v.p. wat uitkomsten op voor de werkgroep.

 

10 september; de agenda gaat zich op alle gebieden vullen. Voormalig wereldkampioene sprint Nelli Cooman kondigde weer de bekende sportclinics aan. Zie de planning.

 

10 september; eind september en eind april is er Intervisie, zie het schema via het Geel Boek, vandaag gefabriceerd. Klik hier voor zaken over de cyclus IPB

 

10 september; het rooster van pleinwacht en dat van de gym op vrijdagmorgen is iets gewijzigd, omdat het zo beter uitkomt. Zie Geel Boek.

 

8 september; groep 6 en 8 krijgen vrijdagmiddag aanstaande een volleybalclinic van S&R van een externe gymleerkracht. Donderdag hier meer info, dit duurt drie weken. Ronald: attentie !

 

8 september; alles bij elkaar waren er naar schatting ongeveer 80 ouders op de informatie-avond.

Iedereen die hielp met eten halen, koffie en thee zetten, folders neerleggen, opletten, welkom heten en presentatie, hartelijk dank.

 

8 september; vandaag is er gratis fruit van Campina, om te proberen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat wij het fruit erg duur vinden, het kost 75 cent voor een bescheiden schaaltje gemengd fruit, 65 cent voor appel. Na het proeven: het gemengde fruit is erg lekker zeg.

Dat mag je best zeggen: op de markt is uw euro veel meer waard...

Het plotselinge uitdelen komt door de beperkte houdbaarheidsdatum.

 

7 spetember; Angelique V heeft een bureau en werkplek in het kantoor van Angelique P

Handig en leuk die twee A's in één kantoor.

Angelique, bedankt voor de gastvrijheid...en Arief voor de computer.

 

7 september; nog even wat tips voor de informatie-avond:

Zorg dat we je eet-bestelling hebben (zie prikbord)

Zo tussen 17.15 en 17.30 uur verwachten we de presentatie van een warme hap in de aula.

Zet je computers aan of je digibord, vertoon daar wat op, al is het maar even.

Er komt koffie en thee, maar dat dringen we niet op, op twee plaatsen in de school en in de Cillershoek.

Er komt voor 15.00 uur een nieuwe leerlingenlijst in je vak om snel namen, adressen en telefoonnummers te controleren. Besteed daar niet teveel tijd aan. Praat over het werk met de kinderen: wij leggen het werk uit en de kinderen leren het zélf te doen, dát moeten ouders gaan snappen. Daarvoor moet je uitgerust zijn, en op tijd komen met volle maag en lege blaas...

Het stappenplan ongewenst gedrag komt ook voor 15.00 uur in je vak, in een versie voor ouders en oudere leerlingen. Stel dit kort en duidelijk aan de orde.

Kiertie en Nürsel zullen op de kennismakingsavond in beide gebouwen een tafel met folders maken waaruit ouders mogen kiezen. De afgelopen tijd is veel materiaal binnengekomen. Op deze manier komen we ervan af en kunnen ouders "winkelen".

 

6 september; komende twee weken komt er een aantal studenten pedagogiek, die in een activiteit van Frontlijn worden ingezet, namelijk Ondersteuning Ouder en Kleuters (OOK). Om kennis te maken met de doelgroep komen ze een aantal ochtenden hier op school. Twee van hen krijgen ook taken m.b.t. leerlingen van groep 6 en 7. (de taak laat zich in het kort omschrijven als "rolmodel" en "big brother or sister", studenten zijn afkomstig uit vergelijkbaar milieu en bevolkingsgroep). Het gaat om de volgende mensen:

Week 37:
Sharony groep 1A, bij Ilja
Wendy groep 1B, bij Brenda
Remco groep 2E, bij Kim

Week 38:
Henri groep 7, bij Anika ( o.a. op woensdag mee naar gymzaal, eventueel ondersteunen bij computer, extra instructie enz )
Helena groep 1 / 2 C, bij Janet
Michella groep 6, bij Dianne ( o.a. op woensdag mee naar zwembad, ondersteunen bij computer, extra instructie, enz )

Allen assisteren bij overblijven van 12.00 – 13.00 uur

Omdat het mensen zijn van wie we kunnen verwachten dat ze wel capaciteiten hebben, kun je ze actief laten zijn in je groep, laat ze bij een groepje meespelen/meewerken.
Angelique ontvangt ze de eerste ochtend en heeft ook tijd voor hen om vragen te beantwoorden, je kunt Angelique ook jouw vragen stellen. Ons actieplan Onderwijs geeft een link naar een ppp over Fontlijn.
 

6 september; Voor de aanvullende bekostiging van de onderwijsachterstandenbestrijding, heeft staatssecretaris Dijksma van onderwijs de impulsgebieden vastgesteld. Impulsgebieden zijn die gebieden waar zich een combinatie voordoet van hoge werkloosheid en veel lage inkomens. Beide factoren spelen een rol bij het ontstaan van onderwijsachterstanden. De impulsgebieden bestaan uit postcodegebieden die vastgesteld zijn op basis van de zogenoemde ‘armoedemonitor 2008’ van het SCP/CBS. Het overzicht geldt voor de schooljaren 2009-2010 tot en met 2012-2013.

Het zal je niet verbazen dat onze postcode erbij is. Met een impulsje hier en een impulsje daar, knopen we de eindjes aan elkaar.

 

4 september; de bel gaat nu weer exact op tijd. Zet je klok op de internettijd van de site, dat is de atoomtijd.

 

3 september; (uit de onderbouwnotulen) Er worden hele grote traktaties getrakteerd op school en nu komen er ouders klagen dat dit niet normaal is. Wat kunnen we doen om dit te voorkomen?
Tips: Voordat het kind jarig is even de moeder aanspreken.
Tijdens de kennismakingsavond ouders attenderen op kleine traktaties.

(In de schoolgids staat iets over gezonde traktaties...)

 

3 september; in de bovenbouw is afgesproken dat leerlingen het Keverplein gaan schoonhouden, elke groep heeft een week de beurt. In twee- of drietallen, geoorloofd onder schooltijd. De bovenbouw geeft de beurt door.

 

3 september; de overblijf gaat een aparte avond organiseren voor de ouders van de overblijfkinderen, in het Millinxparkhuis, dus op locatie. Er wordt informatie gegeven en ingegaan op vragen. Binnenkort zie je wel en stukje in Akkernieuws.

 

2 september; 17 september is de laatste dag dat Mirjam op school is, daarna heeft ze verlof. Rachels eerste werkdag is 5 oktober. Rachel heeft aangekondigd dat ze vrijdag langskomt met Aaron.

 

2 september; Akkernieuws is weer op naam gesteld. Lees zelf die brief. Deze week staat de uitnodiging voor dinsdag erin !

 

2 september; iedereen moet het Email- en Internetprotocol ondertekenen. We gaan de collega's langs die dit nog moeten doen. Lees bladzij 6 en 7 van bijlage Schoolwerkplan 33 en dan weet je waarvoor je tekent.

 

2 september; de gasmeters zijn gecontroleerd door een deskundige en in orde bevonden.

 

1 september; de bieb mist 4 delen Griezelbus. Mogelijk door iemand geleend ?

 

1 september; zie bij G:\Definitieve collectie\2009-2010\Allerlei de foto's van de schoonmaak en van de kanjerfoto's in de wijk...

 

1 september; donderdag komt de nieuwe absentielijst in je vak. Gaarne die van augustus naar Corrie. Ook zijn er nieuwe borden in de maak die bij de klas hangen, met de juiste namen.

 

1 september; 24 september gaat groep 7 naar een strandles in Hoek van Holland (S&R)

 

1 september; het rooster van de Gelekaartenfabriek staat in het Geel boek.

 

31 augustus; de boeken van Harry Janssens zijn weer op zijn plaats, met dank, ze liggen op beide gebouwen in de koffiekamer. Lenen en lezen ? Natuurlijk, maar niet te lang svp.

 

31 augustus; het Ko-thema zal voortaan steeds in Akkernieuws genoemd worden, met een korte toelichting.

 

31 augustus; de schoolleiding komt een kijkje nemen in alle groepen. Ineke komt kijken in groep 1 t/m 4 en Stoffel in 5 t/m 8.

 

31 augustus; op het verzoek van 17 augustus over de schoonmaak heeft niemand gereageerd. De schoolleiding heeft de vakantieschoonmaak als totaal onvoldoende gekwalificeerd en een lijst met klachten doorgegeven. In onze ogen was dit werk een schande.

 

31 augustus; Jop en Carry gaan trouwen op Prinsjesdag. Wie gaat er heen ? Er wordt een delegatie gevormd, laat je bouwco weten of je naar de receptie gaat. De kaart zat eerder in je mail.

 

31 augustus; Rachel is met bevallingsverlof tot 1 oktober, Joyce heeft ouderschapsverlof iedere woensdag dit jaar, Nelly vervangt haar. Sehriban en Gerry zijn weer 100% aan het werk. 17 september gaat Mirjam met zwangerschapsverlof. We zijn een gezond team !

 

31 augustus; de C-tafeltjes zijn nagenoeg op in groep 3 en 4. Heb je nog een verloren exemplaar, laat het dan Cora weten.

 

30 augustus; het Voorwoord Geel Boek is af, de leestijd is 3.30 minuten.

Het Actieplan Onderwijs is bijgewerkt. Dit geeft de ontwikkeling van de school aan.

Lees het en reageer s.v.p. De leestijd is:

Hoofstuk 1 1.30 min; Hoofstuk 2 3.30 min; Hoofdstuk 3 3.00 min; Hoofdstuk 4 45.00 min; Hoofdstuk 5 3.30 min; Hoofdstuk 6 2.00 min en Hoofdstuk 7 1.00 min.

Totaal ongeveer één uur. Het is van belang dat iedereen dit leest, je komt je eigen werk en dat van veel anderen tegen.

 

29 augustus; Mirjam is een weekje met familie weg, ze heeft een zware periode achter de rug. Ze haalt deze dagen later in.

 

29 augustus; Arief, onze computerstagiair, kan er wat van. Vraag hem je hulp. Hij kan namenlijsten goed zetten en machineproblemen oplossen. Het is zeer goed om te zien dat er heel veel computers in gebruik zijn. Bij de kleuters twee per klas en in groep 3 en hoger vaak wel 4 stuks. Het emailadres van Arief is arief@CBSdeAkker.nl

 

28 augustus; de aanpak van de Heinenoordstraat is drie weken uitgesteld.

 

28 augustus; sinds de periode van enkele weken voor de zomervakantie zijn er 24 leerlingen uitgeschreven. Er zijn er ook veel bijgekomen.

 

28 augustus; wie heeft het boek van Harry Janssens ? Gaarne retour.

 

27 augustus; Khoa heeft AMBRA in orde gemaakt en allerlei probleempjes opgelost. Ook de P-schijf op de Cillershoek is geüpdate.

 

27 augustus; stoffel heeft heden nog wat afval uit de school verwijderd. Ook papier en karton gescheiden en samen met twee jongens van groep 8 alles weggedaan. Die jongens hebben ook even het plein geveegd. Het meeste was nog afval van allerlei binnengekomen materiaal.

 

27 augustus; Tin-Nio en Angelique V en Yasmin leiden het overblijven met enkele stagiaires. Zij kwamen vertellen dat het vandaag erg gezellig was. Ze hebben duidelijke regels en veel nevenactiviteiten. Hulde !

 

27 augustus; Arief was zijn punten kwijt, ze zijn vandaag ook gevonden en hij begint morgen zijn stage. Hij is de aangekondigde en afgekondigde ICT-stagiair. Hoera !

 

27 augustus; in de vakantie is de laptop van groep 8 uit de kast in het lokaal verdwenen. Vandaag is de laptop compleet in een vuilniszak in de gang naast de poppenhoek en de wasmachine gevonden. Hoera. Maar het is wel bijzonder...

 

26 augustus; de sollicitatiecommissie (Mirjam, Nelleke, Stoffel) is verheugd mee te kunnen delen dat Ronald Langevoort aan het Bestuur is voorgedragen om volgende week woensdag te starten als opvolger van Maarten die vrijdag afscheid neemt. De eerste keren wordt geadviseerd bij de les aanwezig te blijven. Negen oktober is hij afwezig wegens een familiefeest.

 

25 augustus; op één kind na -dat nog niet hier op school zat- zijn alle leerlingen op school, of het is bekend waar zij zijn. Een enkeling is nog op vakantie of zit wegens ziekte nog elders.

 

25 augustus; hier is de griepsite van de GGD, met mogelijkheden info op te zoeken. Er zijn bij ons nog geen gevallen gemeld of bekend.

 

25 augustus; nagenoeg alle kinderen zijn op school verschenen. Ineke is bij de probleemgevallen langsgefietst en heeft zo een laatste poging gedaan. Morgen noemen we hier de namen van de kinderen die "kwijt" zijn en donderdag gaan die namen naar leerplicht.

 

25 augustus; vraag om hulp: er zijn zoals eerder gezegd mooie schriften binnengekomen die je mag gebruiken. Taal en rekenen, met op de omslag het hoofdgebouw en de dependance. Vier soorten dus. Wil je even kijken of je nu in je kast plaats hebt voor nieuwe schriften en geef even door hoeveel van welke soort je wenst. Dan kunnen we de rest opruimen, maar zijn we misschien even geholpen. Bij voorbaat dank.

 

24 augustus; woensdag geeft Ronald een proefles in groep 7. Hij solliciteert naar de functie van Maarten. Maarten is er deze week nog. Een commissie is samengesteld.

 

24 augustus; op N:\Infobrieven groepen zie je de infobrieven bij de start van het schooljaar van jouw groep (met wat geluk). Geef deze weer mee en stuur de aangepaste versie naar kantoor svp.

De schooltijden van groep 3 zijn gewijzigd, maar ouders zijn daarvan onvoldoende ingelicht.

Nodig de ouders uit voor 8 september, de kennismakingsavond. Enz.

 

24 augustus; het stencilpapier is binnen.

 

24 augustus; Marja en Yoshi zijn toegevoegd aan de mailinglist Personeel. Zij hebben een Akkeraccount en emailadres.

 

24 augustus; er hangt een brief van de GGD op het prikbord over de M-griep. Bij de telefoons ligt een briefje. Bij een ziekmelding moeten we twee vragen stellen.

VRAGEN BIJ ZIEKMELDINGEN:
1. Plotseling koorts ≥38◦C ? e/o
Koude rillingen?
2. Hoesten?
Neusverkouden / Niezen?
Keelpijn?
Beide vragen –ja- dan advies geven om de dokter te bellen!
(i.v.m. mogelijkheid dat er sprake is van het nieuwe griepvirus.)

Schrijf een toelichting in het schriftje. Nu zijn nog geen gevallen bekend.

 

24 augustus; er staat boven in de kast een doosje met Akkervisitekaartjes. Deze kun je gebruiken bij officiële contacten e.d. Spaarzaam gebruiken s.v.p.

 

24 augustus; de school is goed opgestart. Er is een aardige lijst afwezigen waar we achteraan zitten. We houden je op de hoogte.

 

24 augustus; de leerlingen zitten nog niet in AMBRA, er zijn problemen met de database.

 

21 augustus; in beide gebouwen is een nieuwe versie van AMBRA geïnstalleerd. Alle leerlingen zitten in de goede groep, dus kun je vlot beginnen. Ambra heeft een aantal zaken verbeterd/aangepast. Een folder kreeg je er al over. Het programma wordt bijzonder aanbevolen en is gebruiksvriendelijk. Er zit veel meer in dan alleen een tafelprogramma...

 

21 augustus; er zijn schriften binnengekomen met onze eigen school erop in kleur. Er zijn reken- en taalschriften. Deze mogen direct gebruikt worden. Je kunt je bestelde schriften bewaren. Omdat het niet zeker was dat de nieuwe schriften binnen zouden komen, hebben we nu alles dubbel. Er is zoveel dat we nu voor een paar jaar genoeg hebben ! Maandagmorgen kun je de nieuwe schriften ophalen tegenover het lokaal van Maartje. De Cillershoek heeft een eigen schrift met dat gebouw erop !

 

21 augustus; de nieuwe SchoolGids is klaar, deze komt maandag naar de groep, met een sticker met naam op de achterkant. Alleen voor het oudste kind van een gezin, graag meegeven en zeggen: bewaar die gids en lees die gids. Let op de stickers !

 

21 augustus; drie nieuwe kinderen ingeschreven, kleuters. Hier en daar zal je lijst nog wat veranderen.

 

21 augustus; het biebrooster is opgenomen in Geel Boek / roosters

 

19 augustus; het hek van de Cillershoek klemt nogal, een juiste trap helpt prima.

 

19 augustus; veranderingen op de server:

Als het goed is zie je een nieuwe map T, deze heet Digitale Kluis. Hierin staan mappen van mensen die daar samen in kunnen en zo documenten met elkaar kunnen delen. Handig voor parttimers, bouwen en werkgroepen. Alleen mensen met permissie mogen in zo"n map.

Er zijn nu vier mappen, zie hiernaast.

De oude map T heette RT-kleuters, en die is hierbij opgeheven, deze gaat voort als map ín T.

 

Map J heet Dossiers en deze wordt voor de toekomstige digitale leerlingendossiers gereserveerd. Er staat nu één map in met een gedigitaliseerd dossier. We verwachten dat binnen twee jaar de papieren dossiers verdwijnen. Dit heeft ook te maken met een nieuwe versie van ESIS, dat gaat volgend jaar ook het web op, zoals de SCOL nu al webbased is. ESIS komt eruit te zien zoals nu de SCOL er uit ziet.

 

19 augustus; we wensen Ellie sterkte, haar pols gaat vandaag in het gips, voorlopig is ze wel op school, maar met één manusje minder in bedrijf.

 

18 augustus; vanaf 1 september gaat met 6 weken aan de slag met de Heinenoordstraat. Bestrating, bomen, lantarenpalen en ondergrondse containers, alles gaat op de schop. Over de speeltuin volgt binnenkort wat nieuws.

 

18 augustus; de server is weer op-timaal. Veel collega's zijn achter de schermen en in hun klas al actief bezig.

 

17 augustus; er zijn problemen met de server, men is aan het werk om het op te lossen, de webmail doet het wel.

 

17 augustus; geef klachten over de schoonmaak even per mail door, hier en daar horen we al opmerkingen.

 

12 augustus; alles is in orde op school. De schoonmaak is verzocht deze week schoon te maken, er is nog niets gebeurd. Op het plein is ook geen activiteit qua het bouwen van een speeltuin. ICT-stagiair Arief heeft zich afgemeld. Via stagevinden.nl zoekt de school een vervanger.

 

14 juli; alle foto's zijn ingedeeld en opgezocht, hier en daar zie je weer nieuwe zaken.

Zie G:\Definitieve collectie\2008-2009 (3175)

Bij de schoolfoto's staan nu ook de namen, zodat je met je namenlijst erbij je kids al kunt vinden.

Heb je nog foto's dan krijgen we ze graag.

 

11 juli; het stencilpapier is even op de bon. Stoffel heeft nog een doos, je kan bij hem bestellen. Stel je printbehoefte even uit, na de vakantie komt er een vracht met pakken.

 

10 juli; Mieke werkt in de nieuwe cursus op dinsdag en donderdag en de woensdag om de twee weken. Ze is gestopt op haar andere school.

 

10 juli; op vrijdag 21 augustus is er om 10.00 uur koffie, in de ochtend starten we samen de school weer op.

 

10 juli; vanmiddag heeft Maarten te kennen gegeven dat hij na de vakantie een combi van werk en studie kiest en zijn werk bij onze school beëindigt. Wen even aan het idee.

 

10 juli; prettige vakantie ! Kom je nog eens op school, dan geef je misschien nog een paar plantjes water. In het keukentje beneden staat een gieter.

 

10 juli; gaarne je absentielijst van juli bij Corrie brengen. Zet een O bij kinderen die weg waren en niet op de vakantielijst stonden.

 

9 juli; hier een lijstje met kinderen dat aan het vertrekken is zo rond de zomervakantie:

(wil je samen met de IB-er zorg dragen voor een OKR naar de nieuwe school svp)

1. Sadjan Alibaks en Raoul Mohan, groep 7 en groep A,  naar de Sjalomschool in Capelle

2. Andris en Jana Zeleznovs/nova, groep 5A en 5B, naar een school in een andere stad

3. Anouar en Soukaina Hammoudi, groep C en 3B, naar de Barkentijn/de Willert in de Beverwaard

4. Irem Kaya, groep 3B  naar het Cosmicuscollege, is bevestigd door moeder.

5. Joey Jiang, groep A, naar Hellevoetsluis, Hendrik Boogaardschool.

6. Jay-Jino en Marilyn naar de Theresiaschool, is bevestigd door moeder en school.

7. Samed, groep 3B, naar het Cosmicuscollege, nu officieel gemeld door moeder !

8. Sergio, groep 3B, naar Veenendaal, basisschool De Ceder

9. Lari Salah Mukhtar, groep C, naar school in Hillesluis (?) Ja,de Dialoog !

10. Bilal Benhammadi, 3B, naar de Vlindervallei Amersfoort

11. Armanda Hamidovic, 3B, naar de S. Jonkerenschool

12. Joshua Bosma, naar De Verrekijker, Bergen op Zoom

de lijst wordt mogelijk aangevuld...

 

9 juli; heb je nog bonnetjes, lever die dan vandaag in svp.

 

8 juli; Tja, je kan niet veel meer doen of ze zien het...

Oud-collega in actie op You Tube ! papa can you hear me ?

 

8 juli; zorg vrijdag dat de toiletten zijn doorgespoeld, alle kranen dicht zijn en alle elektrische apparaten (inclusief computers) uit zijn. Ruim vuilnis goed op svp. Doen leerlingen het voor je, controleer dan hun arbeid.

 

8 juli; er is een mailtje naar alle oud-collega's van onze school over M'hamed. Er is een reactie van Betty, Erika, Koen en Mischa. Margriet kwam langs, Hugo sprak ik op het afscheid van Geluk.

 

8 juli; daar zijn ze weer: de vakantievragers. Vandaag weer een paar.

Hieronder een lijstje met kinderen die eerder op vakantie gaan.

(niet zonder slag of stoot, meetal onder de belofte "eens maar nooit weer", meestal gaat het om enkele dagen)

Een enkeling vroeg zonder blikken of blozen twee weken en kreeg in kantoor een simpel "nee".

Hieronder staan zij die met toestemming afwezig zijn, hou anderen goed bij in je lijst. Ongeoorloofd wordt 100% gemeld bij leerplicht.

 

1. Chama el Yaacoubi, 7 t/m 21 juni, oma ziek in Marokko, nog niet leerplichtig.

2. Aya Garcia Bello, 24 juni weg, oma ziek in Marokko

3. Komal, Arouma en Iman Ishtiaq, 29 juni weg, nicht trouwt in Pakistan

4. Metehan en Irem Sasmaz, trouwfeest in Turkije, 7 juli weg

5. Beyza Kalemli, ticketprobleem, 9 juli weg

6. Emre Sahin, oom trouwt, 8 juli weg

7. Talita L, weekje C-park, nog geen 5, 22 t/m 27 juni

8. Ibrahim N, 1 dag later terug in augustus

9. Layla en Hamza Jabeur, 8 juli weg, reis en Ramadan die komt

10. Kübra en Halis Sahan, 6 juli weg

11. Burak en Fatma Sahan, 6 juli weg

12. Nazife Sahan, 8 juli weg

13. Youssra Ayrir, 9 juli weg

14. Houria, groep 7, 9 juli weg

15. Fatimazora, groep 8, direct na de musical, niet eerder !

16. Ismet, groep 7, alleen laatste donderdag

17. Furkan Y, groep 7, dinsdag naar Frankrijk, wegens ongeluk familieleden.

18. fam Casalboni naar Italië, opa heeft pas een bypass.

 

7 juli; een voorlopige leerlingenlijst in Excel staat op Y:\Edexbestanden\Nieuwste in excel

Wijzigingen voorbehouden.

 

6 juli; de brandweer is voor een inspectieronde langs geweest en was vol lof.

"Deden ze dat op iedere school maar zo..."

Er moet nog één bordje geplaatst boven de doorgang MPH met een pijl richting de stalen trap.

Er moet een nieuwe gebruikersvergunning aangevraagd, met nieuwe plattegrond, want de oude is verouderd. Dat is alles.

 

6 juli; De afgelopen weken hebben de kleuters rond het thema “kunst” gewerkt. Hun kunstwerken hangen op de gang zodat de ouders die het rapport komen halen kleuterkunst kunnen bekijken.
Als je met je groep ook nog een rondje door de school loopt, kunnen ook de oudere leerlingen zien wat een kunstzinnige kleuters er op “De Akker” rondlopen.
 

6 juli; de bestelling is verwerkt, sommige zaken worden nog nageleverd. Bas (gr A) en Rijgschoen (g r B) zijn niet meer leverbaar en komen dus niet.

 

6 juli; er is een tafel gemaakt als afscheid van M'hamed, kinderen mogen daar iets neerleggen of iets in het boek schrijven. Doe dat zelf ook nog svp.

 

3 juli; vragen over je groepslijst van komend jaar ? Vraag maar...

 

3 juli; het laatste deel van de bestelling is binnengekomen en wordt komende week rondgedeeld.

Komende week komt er nog een deel in de Cillershoek.

 

3 juli; collega M'hamed is overleden, zoals je weet. Lees hier meer over hem.

 

2 juli; maandag wordt de dag van groep 7. Hier al een voorbode van het Panorama. Zie de uitnodiging op het prikbord.

 

2 juli; wij beloofden je absenten te tellen. Helaas is ESIS al in een nieuw schooljaar en wil hij niets meer doen in het huidige schooljaar. Of het is te warm om te tellen. De absentiemap ligt op de koffietafel voor juffen die nog zelf kunnen tellen. Ook de concept-groepslijst is door de hitte bevangen en komt morgen. Angelique heeft de lijst toch kunnen maken, alleen staan de kinderen in hun nieuwe groep en is dat dus zeker in de onderbouw even puzzelen.

 

30 juni; donderdag komt er een concept-groepslijst naar de groepsleerkrachten toe.

 

30 juni; Kiertie en Nürsel gaan met de helpende moeders bowlen en eten bij Zuidplein, vrijdag 3 juli tussen 12 en 13 uur. Een flinke extra club overblijvers wordt aangekondigd.

 

30 juni; er komt op termijn nieuwe vloerbedekking in de gangen. Herfstvakantie, aula ook.

 

30 juni; vrijdag 10 juli zijn de leerlingen vrij en werken wij minimaal tot 12.00 uur. Mogelijkheden tot in- en uitruimen en overleg. Klaar ? Kijk wie je kan helpen...

 

30 juni; heb je een haakje op te hangen of een kleine kluswens, geef deze dan door in kantoor, liefst per mail. Misschien dat in de vakantie hier en daar nog wat werk gedaan kan worden.

 

29 juni; kijk bij medewerkers voor de klassenverdeling die woensdag zo in Akkernieuws komt. We bespreken dit nog op de teamvergadering. Suggesties welkom.

 

29 juni; de vakantieschoonmaak komt eraan. Zie bijlage 32 van het schoolplan. Wat wordt er van jou verwacht ? De klas opruimen en inruimen, de bovenkant van de kasten leeg, de vensterbanken leeg, stickers en papieren van de muren, deuren, stoelen en tafels. De vloer leeg, het meubilair gewoon laten staan. Computers zo mogelijk voorzichtig loskoppelen en op een tafel parkeren.

 

27 juni; de schoolgids van het komend schooljaar wordt weer gedrukt binnenkort. De digitale versie is klaar. Wanneer je zoiets leest, zie je altijd weer iets fouts of geks. Mail Stoffel wanneer je opmerkingen hebt...

 

26 juni; wanneer een leerling van school gaat, dient dit via kantoor te lopen. Ouders moeten officieel komen uitschrijven, daarna wachten we op bericht van de nieuwe school. Verwijs ouders naar ons. Op geruchten kun je beter niet reageren.

 

26 juni; Een zoon is geboren. Voorspoedige bevalling, 53 cm, 8 pond.
Aaron Nathanaël is zijn naam ! Foto's in je mail !
een blije groet van rachel ! Gefeliciteerd !

 

25 juni; hebben we donderdagmorgen 2 juli je absentielijst van juni bij Corrie dan heb je die dag de absententelling van deze periode. Zelf tellen kan ook.

 

25 juni; wil je nog geprinte rapporten, bestel ze dan per mail. Wacht niet te lang svp.

 

25 juni; de onderbouwschoolreis was prachtig, foto's komen z.s.m. op de site. Ook zijn foto's toegevoegd bij de Natuurschoolreis en is er een map Sportdag Cillershoek. Leer kinderen hoe ze de foto's thuis via de site kunnen zien.

 

24 juni; het gymrooster voor het komend jaar op de woensdag is ietsje aangepast.

 

23 juni; schrijf je je in voor Nascholing dan heeft het de voorkeur de factuur naar de school te laten sturen !

 

23 juni; vanmiddag was het na schooltijd heel gezellig en zonnig buiten. Wanneer je even tijd hebt, kun je genieten van enkele sociale contacten. Een leerkracht op het plein maakt ook al een heel verschil. Probeer het eens uit.

 

23 juni; op het prikbord hangt een uitnodiging voor de presentatie van het Panorama Tarwewijk waar groep 7 aan mee heeft gedaan. We beseffen dat dit op een druk moment valt (maandag voor de rapportenmiddag). Btisam en Stoffel zullen in ieder geval present zijn. Soms zijn er gewoon erg veel leuke dingen ! De presentatie belooft in ieder geval spectaculair te worden. Ook een goede kans om afscheid te nemen van een wethouder.

 

22 juni; het wordt weer opruimtijd. Ruim spullen in school zelf op en zet svp geen spullen in een algemene ruimte, in een magazijn of bij de kelder. Weet je niet waar je iets laat, vraag dan waar het heen moet. Bij voorbaat dank.

 

22 juni; de bestelling wordt gecontroleerd en uitgedeeld. Ellie, Nürsel en Kiertie bedankt hiervoor. Evenals de sjouwers uit groep 8.

 

22 juni; De sollicitant die vrijdag een les gaf in groep 6 heet Dianne Altena. Zij komt volgend jaar ons team versterken. Je hoort er binnenkort nog meer van, op de teamvergadering volgende week komt de klassenverdeling dan definitief rond.

 

22 juni; het Jeugdvakantiepaspoort is binnen. In je postvak zit een brief met een uitleg. Ons is door de Gemeente gevraagd dit in de klas toe te lichten. Veel mensen gebruiken het paspoort niet, terwijl het leuk, leerzaam en voordelig is. Wil je de toelichting vertalen naar de kinderen toe en wat reclame maken. Het best is dit te doen op de dag van de rapporten, je krijgt op die dag een stapel paspoorten om mee te geven aan ieder kind. Ook in Akkernieuws komt een stukje.

En in de bijeenkomst met ouders aanstaande woensdag komt het ook ter spake.

 

19 juni; vandaag liep Natesh met Arief door de school. Arief is de opvolger in september ! Weet veel, is voorkomend en spreekt helder. Vandaag maakte hij kennis met ons systeem. Natesh is de komende week afwezig wegens examens, daarna is hij er nog twee weken. Meld je klachten, ook traagheid enzo.

 

19 juni; het nascholingsformulier zit in je vak terug, wanneer je toestemming hebt, moet je zelf voor de inschrijving zorgen.

 

19 juni; Nienke, de stagiaire van Btisam heeft afscheid genomen, haar stage is afgelopen.

 

19 juni; de takenlijst is al voor een deel ingevuld, zie Geel Boek. Alles is nog niet definitief.

 

18 juni; U heeft zich eerder dit jaar ingeschreven als belangstellende voor Het Nationaal Schoolontbijt 2009. Het spijt ons u te moeten berichten dat uw school in 2009 niet kan deelnemen aan dit evenement. Het aantal inschrijvingen stijgt namelijk ver uit boven de limiet van 2.500 basisscholen. Daardoor is het helaas niet mogelijk gebleken alle scholen aan deelnemende bakkerijen te koppelen.

 

18 juni; Ter info: fridayclub (makker) gaat niet door morgen – TinNio is ziek… Ik heb het al aan de deelnemende kinderen gemeld. Josine.

 

16 juni; Geachte dames en heren,
Zoals enkelen onder u reeds hebben gemerkt, is onze onderhoudsmedewerker de heer Sjaak Weeda sinds enkele weken afwezig.
Tot onze grote spijt moeten wij u melden dat de uitslagen van de medische onderzoeken negatief zijn. Hij zal zo snel mogelijk weer worden geopereerd aan zijn schildklier, waarbij de verwijdering daarvan niet moet worden uitgesloten. Het laat zich aanzien dat hij daardoor nog geruime tijd afwezig zal zijn. Over zijn situatie zullen wij u blijven informeren.
Het een en ander betekent dat in de kleine dagelijkse reparaties aan uw gebouwen op een andere wijze moet worden voorzien.
Wij vertrouwen erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Met vriendelijke groet,
J. Eikelboom
voorzitter College van Bestuur
Stichting PCBO

 

16 juni; wist je dat Tin-Nio op vrijdag een club draait ? Omdat ik vorige week naar de dokter moest tijdens de Friday Club heb ik deze week mijn club langer gedraaid. De meeste meiden zijn rond kwart voor 5 naar huis gegaan en sommige pas kwart over 5. Volgende week gaan we naar de speeltuin de Vaan. (dit wilde de meiden heel graag) De club zal dan ook een half uurtje langer duren i.v.m. lopen naar de speeltuin (is ongeveer 10 a 15 minuten). Tin-Nio de Kievit, Kinderwerk Tarwewijk, in samenwerking met de Brede School
 

16 juni; vrijdagmorgen is er een proefles in groep 6 van een mogelijke bovenbouwcollega.

De sollicitatiecommissie bestaat uit Angelique, Nelleke en Stoffel.

 

16 juni; de laatste dinsdag 7 juli ziet er zo uit:
Tussen 15.30 en 18 uur rapporten, niet voor groep 8
Tussen 18 en 18.45 uur hapje eten in groep 8 met alle collega's

(de film zie je overdag met je groep, rooster volgt)
Tussen 19 en 20 uur nog rapportengesprekken mogelijk
Tussen 19.15 en 20.30 uur ouders in groep 8 voor het afscheid, leerkrachten niet
Tussen 20.30 en 22.00 uur Jaarbesluit en afscheid van Liesbeth, met om 21 uur de toespraken (groep 8 is dan klaar)
Op 30 juni maken we in de teamvergadering een rooster voor de gesprekken, deze duren 7 minuten, een kort en goed gesprek aan het eind van het schooljaar dus.
Moeilijker rapportgesprekken op een ander moment plannen
 

15 juni; deze week komt de bestelling in de Millinxstraat binnen en volgende week in de Cillershoekstraat. Alles wat je mist, komt twee weken later, want daar moest het bestuur toestemming voor geven. Die toestemming is er inmiddels en alles is besteld.

 

15 juni; Andris en Jana horen vandaag dat zij morgenmiddag naar hun nieuwe adres gaan. Jeugdzorg heeft dit naar mij gecommuniceerd. Zij nemen dus dinsdag afscheid !

 

14 juni; het Geel Boek 2009 groeit gestaag. Probeer eens wat. Heb je opmerkingen of suggesties ten aanzien van de inhoud dan horen we die graag.

 

14 juni; vanaf morgen start de brandweer met een grote controleronde van alle scholen. We weten niet wanneer zij bij ons komen. Het belangrijkste is: geen obstakels in de gangen, alle deuren met dranger dicht, geen lijnen met tekeningen, slingers of doeken in je klas. Een controlelijst hangen we op het prikbord, dan kun je de rest even lezen. Alvast bedankt voor je hulp.

 

13 juni Andris en Jana zijn ws maandag en dinsdag nog op school en gaan daarna naar een vastere plek in een andere plaats, niet Den Helder, de betrokkenen weten wel waarheen.

 

13 juni; Ja, het is gewoon ons werk...

Gerry bedankt voor het invallen het eerste uur op vrijdag in de groep van Astrid

Anika bedankt voor het heen en weer stuiteren tussen de groepen 5A, 5B en 6 én het invallen tijdens groepsbesprekingen

Maronela bedankt voor de donderdag bij Astrid

Liesbeth bedankt voor de maandagmiddag bij Astrid en de vrijdag bij Maria

Audrey bedankt voor de maandagmiddag en donderdag bij Cora 

...en iedereen bedankt die zijn gewone werk goed deed.

 

12 juni; maandagochtend krijg je de schoolfoto’s in je groep, de kinderen mogen dan kijken en natuurlijk thuis erover vertellen. De zakjes mogen niet open, als een kind het openmaakt is het verplicht om de foto te kopen. In de middag worden de foto’s weer opgehaald door de commissie
Er komt ook nog een brief mee met de kinderen wanneer de foto’s verkocht gaan worden. Een setje kost dit jaar 7,50 euro (de schoolfotocommissie).

 

11 juni; zie foto's van de schoolreis op foto-album via de site.

 

11 juni; kijk bij N:\Leuk om te weten in het bestand Droom van een gymzaal hoe een mooie toekomstdroom er uit ziet. Natuurlijk kost het nog wat tijd en geld.

 

10 juni; 100% zon, 100% zee, 100% natuur, 100% moe en thuis. Dat was de schoolreis.

 

9 juni; op dinsdag 16 juni van 13.45 tot 14.45 uur worden de leerlingen van het speeltuin-gebeuren uit de klas opgehaald voor een nagesprek met deskundigen die bij het ontwerp betrokken zijn. In de drie speeltuinen hebben ze verschillende zaken gezien en ermee gespeeld. Nu kunnen de kinderen aangeven wat ze daarvan vonden en hun voorkeur uitspreken. Dit gesprek is in de aula, er worden een uurtje "niet-storen"-bordjes opgehangen. Josine regelt e.e.a.

9 juni; het gym- en zwemrooster is beschikbaar, zie het nieuwe Geel Boek.

 

9 juni; Andree en Jana gaan vrijdag naar een kindertehuis in Den Helder. Astrid weet er iets meer van. E.e.a. heeft te maken met ingewikkelde thuisproblemen.

 

9 juni; als uitzondering op een regel gaat morgen Yasmin, bieb- en overblijfmoeder mee op schoolreis om een groepje te leiden, zodat er wat ruimte is qua begeleiding.

 

8 juni; lever deze week je Nascholingswensen in en je taak/urenbrief svp.

 

8 juni; binnenkort is er nog een nagesprek met de kinderen die bij de speeltuinwedstrijd betrokken zijn. Ze praten dan met de ontwerpers over hun wensen en ervaringen. Je hoort van Josine wanneer dat is en je weet al om wie het gaat.

 

5 juni; de bestelling van de gebruiksmaterialen Cillershoekstraat is de deur uit. In week 26 komt deze binnen. Tevens is een forse aanvraag bij het bestuur gedaan voor de speel/leermaterialen, deze komen dus later.

 

5 juni; bij overblijven is een tas uitgedeeld, de inhoud is peuterachtig, de herkomst is duister en de overblijf zal in het vervolg even overleggen over het uitdelen.

 

5 juni; op de koffietafel ligt een blauwe map met daarin de vaderavondfoto's. Ze zijn erg leuk geworden, alle leerlingen hebben deze via Josine gekregen. Geen foto's er uithalen dus.

 

5 juni; hedenmorgen is de stroomstoring verholpen tussen 7.00 en 8.20 uur. De gesmolten draad uit de meterkast staat als trofee op het bureau van Stoffel. Een onverwachte ontruiming is gelukkig voorkomen.

 

4 juni; er was vanmiddag een flinke stroomstoring die aardig wat roet in het eten strooide. Je leest hier nog wel de afloop: 13.30 uur eerste stroomuitval. Stoffel en Ineke proberen alle stoppen, Ellie koopt nieuwe. 14.30 uur Stoffel belt PCBO, zij zullen voor een elektricien zorgen. 15.10 Stoffel belt zelf de elektricien, die weet nog van niets. 16.30 uur de elektricien komt vanuit Spijkenisse aan. 17.15 uur het ligt aan de hoofdzekering, de elektricien mag daar niet aanzitten, Stoffel belt naar huis, zijn zoon zoekt het storingsnummer op van de Eneco, deze monteur komt uit Hellevoetsluis. Na wat gesleutel om 18.45 uur vliegen er twee hoofdstoppen onmiddellijk weer uit. De elektricien moet terugkomen om de fout te zoeken, misschien een hoofdschakelaar. Stoffel belt met CW (in t Molentje piept een alarm), met PCBO, met de meldkamer, de elektricien en met Khoa die de server weer opstart. De monteur komt morgen om 7.00 uur kijken en de storing proberen weg te werken. Om 20.00 uur zit Stoffel aan zijn prak en daarna gaat hij nog stemmen...

Alles wat het vanmiddag niet deed, doet het morgen ook niet: zonneschermen, koffie/thee, diverse andere zaken, enz. Wie weet loopt het morgen vlotter.

 

4 juni; groeten van Rachel die gisteren jarig was.

 

4 juni; de onaangekondigde ontruiming van het gebouw was een oefening. Deze verliep soepel, in 3.40 min was iedereen gemeld. Goed systeem die gekleurde kaarten. Voorlopig zitten alle oefeningen er weer op, dus wees gerust. Hier en daar zijn weer wat leerpunten boven gekomen. Praat erover met je kinderen.

 

4 juni; Anika was gisteren niet beter, ze is in het ziekenhuis geweest, ze had koorts. Ze is nu thuis en aan de beterende hand. Lilan bedankt dat je vrijdagmorgen komt werken en Cora/Jacq voor de opvang van groep 6 in de middag na gym. Gerry is nog ziek en Maronela draaide de groep (ook omdat Anika er niet was) op woensdag en donderdag. Zeer veel dank ! M'hamed heeft een nieuwe serie bestralingen te verwerken. Sehriban werkt nu een deel van de ochtend meer dan vorige maand.

 

4 juni; we feliciteren Ellie met haar nieuwe nichtje, genaamd Renevva.

 

2 juni; we bedanken Astrid, Nelleke, Btisam en Mirjam voor het opvangen van groep 6 vandaag. Deze groep zat verdeeld en werkte in het "juf is ziek-boekje". Anika was ziek en Lilian had ADV. Inmiddels is Anika weer beter en draait zij morgen "normaal" groep 5.

 

2 juni; de busreis langs de speeltuinen is morgen, woensdagmiddag, voor de winnaars van de teken-ontwerpwedstrijd. Het programma voor morgen is:
1. Speelcentrum Weena, Diergaardesingel 50
2. Zoneparc, Lloydkwartier
3. Vreewijk de Vaan, Pinksterweide 31
Iedere speeltuin wordt bekeken en beoordeeld.
De kinderen uit groep 3 en 4 worden vooraf naar de Akker gebracht (er is geen sportdag morgen).
De kinderen verzamelen vóór de school. Diverse Bredeschoolmensen begeleiden de kinderen.
Het kinderpersbureau dat al enkele weken actief is, maakt een reportage. Bij het kinderpersbureau zitten vanuit de Akker Fatima Zora, Betul (heeft ook gewonnen..) en Busra. Die gaan dus ook mee.
Het kinderpersbureau is een samenwerkingsactiviteit van de wijkarrangementenscholen De Globe, de Elout, de Sonnevanck en De Akker.


2 juni; de bestelling van de gebruiksmaterialen Millinxstraat is de deur uit. In week 25 komt deze binnen. De boeken Kies maar en Schateiland (Taalleesland-bovenbouw) gaarne meerdere jaren gebruiken, dus niet in laten werken svp. Deze zijn zeer kostbaar.

 

29 mei; de winnaars van de speeltuinontwerpwedstrijd zijn bekend. Een lijstje hangt op het prikbord. De prijs is een verrassingsbustocht langs enkele voorbeeldspeeltuinen a.s. woensdag. Toestemmingsbrieven in het vak van Josine doen svp.

 

29 mei; de achtermuur van de Cillershoek wordt vrijdag geverfd.

 

29 mei; op de tafel in de personeelskamer ligt de invullijst van de kinderboerderij. Vul in voor de groep die je volgend jaar hebt svp.

 

28 mei; in je postvak zit het bericht voor (bijna) ieder kind: mee op schoolreis. Gaarne uitreiken. Volgende week wordt je lijstje met problemen in je vak gedaan. Stoffel gaat alle niet-betalers persoonlijk benaderen.

 

28 mei; in de komende bouw worden al wat taken afgesproken, daarna kun je je individuele lijst verder invullen. Wij vragen je uiterlijk 12 juni de ingevulde lijst in te leveren. Dan moet ook de nascholing binnen zijn. In week 25 zullen we dan de toestemming hiervoor bespreken. Daarna kun je jezelf inschrijven voor een cursus o.i.d.

 

27 mei; de schoolreis 3 t/m 6 komt eraan. Morgen komen de beloofde brieven met daarop "ik mag mee". Een aantal kinderen mag nog niet mee, want er is nog niet betaald. Dat is zielig, maar er is geen keus. Nette mensen die niets hebben, betalen braaf. Anderen laten het probleem op school. Ik ga iedereen die niet betaald heeft weer bellen. Maar wees erop voorbereid dat de bekende gevallen geen briefje krijgen met "ik mag mee". Het is namelijk ook heel voorspelbaar...

 

26 mei; vannacht was het zeer slecht weer en was er enige lekkage in het trappenhuis en is ook een stuk van de kelder ondergelopen. Niet heel ernstig. Een speciale ploeg heeft het water opgezogen en nu kan alles verder drogen. Zet geen dozen op de grond, alles wat op de stellingen of op de tafels staat blijft droog.

 

25 mei; de sportdag van groep 3 en 4 op woensdag is afgelast wegens de verwachte komst van slecht weer.

 

25 mei; het kwam ons ter ore dat in de Cillershoek een enkel kind ontblote soortgenoten zocht en vond op het wereldwijde web. Heden heeft onze knappe Khoa een filter geïnstalleerd, zodat de nodige kuisheid terugkeert. Natesh gaat het nog testen. Raadpleeg bij problemen onze ICT-beheer (Stoffel en Kim). Op het hoofdgebouw was dit al enkele jaren geleden geregeld.

 

25 mei; op 2 juni wordt er gratis promotiemelk uitgedeeld, en wel Optimel Framboos. Met folders en posters, etc.

 

25 mei; Stoffel en Angelique bezochten vanmiddag een sollicitant (boventallig op een PCBO-school) die volgend jaar groep 6 wilde gaan draaien. Zij zijn naar aanleiding van de les tot de slotsom gekomen dat de sollicitant niet aangenomen wordt.

 

21 mei; de klassenverdeling is rond en staat in het geel Boek.

Bijlage 43 van het schoolplan geeft wat meer overzicht over diverse formulieren.

De Jaarplanning voor het komend schooljaar is beschikbaar.

Het Geel Boek van het komend schooljaar is in aanbouw, wat klaar is kun je zien.

 

18 mei; de sportdagen....zijn ingepland

op woensdag 27 mei is de sportdag van 3 en 4

op donderdag 28 mei is de sportdag van 5 en 6

op vrijdag 29 mei is de sportdag van 7 en 8

op woensdag 17 juni is de sportdag van ABCDE

 

18 mei; na overleg met deskundigen is besloten groep ABC (groep 1) niet mee te laten doen met de kleurplaat speeltuin.

 

18 mei; in januari gaat Nelleke uit de MR, zij is aftredend. Wanneer je er dan in wil, kun je dit aangeven en dan kan er op je takenlijst rekening mee worden gehouden qua uren. Rachel en Angelique zijn nu de twee leden die blijven.

 

18 mei; dinsdag is er Teamvergadering, o.a. de klassenverdeling. De definitieve agenda krijg je na het MTO van maandagmiddag. Is verzonden.

 

18 mei; via de Startpagina Personeel kun je jaarplanning in aanbouw voor het komend schooljaar zien (pas op er zitten nog wat foutjes in, die halen we er deze week wel uit). Op de N-schijf staat een A-4 overzicht genaamd Jaarplanning schema 09-10.doc

 

17 mei; het Draaiboek Schoolfotograaf is aangepast en te zien op

Geel_Boek/Draaiboeken/schoolfotograaf

Je kunt zien wanneer je 26 mei je haar moet kammen.

 

16 mei; Stief Valks is nu officieel uitgeschreven vanuit onze school naar De Sonnevanck. Hij zat al heel lang in het BOS-project. We feliciteren Stief, zijn oma en onze medewerkers. Mieke (en Maronela als tolk) gaat een eindgesprek voeren met oma. Besef hier even wat Mieke allemaal doet en wat WSNS, PCL, leerkrachten groep 3, directie, Maronela en Angelique hieraan gewerkt hebben. Een goed resultaat. Zus Chantal zit al op De Sonnevanck. Het gaat heel goed met haar. Af en toe denkt men aan basisonderwijs...

Oma zien we nog regelmatig Paloma ophalen, een ander kleinkind.

A good story never ends.

 

15 mei; print niet alles uit. Een BHV-plan ligt nu op tafel in de aula als gevonden voorwerp. Als het echt nodig is, dan kan het wel, maar laat het niet in de printer liggen dan.

 

15 mei; ook ongewenst: beestjes uit een tas. Ook hier: wees alert. Arresteren en opsluiten.

 

15 mei; volgende week komen er kleurplaten waarop ideeën voor de nieuwe speeltuin kunnen worden neergezet. Op de achterkant ervan staat de bedoeling en inlevertermijn. Full color !

 

15 mei; er is deze week bij overblijven een vervelend incident geweest. Een man kwam zich bij een leerling van groep 3 bekendmaken als zijn vader (die jongen wist van niets en het was wel de waarheid). Niet helemaal te voorkomen, maar wees alert op benadering van je leerlingen door volwassenen. Er is goed overleg geweest met de moeder en de staf van het overblijven.

 

14 mei; de klassenverdeling staat in het Geel Boek, te bereiken via de Startpagina Personeel. Je kan nu het hele plaatje zien en weten waar we dinsdag over praten.

 

13 mei; Yoshi is door de sollicitatiecommissie voorgedragen om volgend jaar LIO te doen bij Kim.

 

12 mei; het deelnamebewijs voor de schoolreis dat in Akkernieuws wordt genoemd, komt deze week naar je toe (groep 3 t/m 6), evenals een nieuw lijstje nog-niet-betalers van het schoolgeld. Het stukje leverde spontaan weer drie betalingen op.

 

12 mei; het past binnen het beleid en de mogelijkheden van de school om in groep 2 een prima onderwijsassistente te benoemen. Deze kennen we al, dat is Marja die nu stage loopt bij Kim. Wanneer zij haar diploma heeft, wordt zij benoemd als hulp en steun van Maartje. Gefeliciteerd.

 

12 mei; Stéphanie blijft na haar LIO tot de zomervakantie werken in groep D, op maandag de groep (Maartje doet dan groep 3A) en op de andere dagen de dubbele bezetting en RT. Maartje gaat dan voor haar eigen groep.

 

12 mei; verzoek van het Bestuur: hierbij verzoek ik u binnen uw school te inventariseren of er leerkrachten zijn die belangstelling hebben om volgend schooljaar deel te nemen aan de leergang bewegingsonderwijs.  We ontvangen uw reactie graag voor 26 mei a.s.
De directie stelt dat van De Akker maximaal één deelnemer kan meedoen.

 

11 mei; Op 5, 12 en 19 juni is er handballes op de vrijdag met een verschuiving in het gymrooster, zie de Jaarplanning.

 

11 mei; de bouwco's zullen morgen de formulieren voor de jaarbestelling uitdelen met een toelichting.

 

11 mei; onze school deed altijd nog mee aan de Rotterdamse Toetsservice. Deze analyseerde de Citotoetsen voor ons, draaide overzichten uit en nam de uitslagen ook mee in Rotterdamse lijstjes. Aanvankelijk was dat gratis, nu kost dat een flinke duit. We konden daar mee stoppen en hebben daartoe ook besloten, omdat de IB-ers aangaven dat ze met ESIS zelf deze analyses ook wel kunnen maken.

 

11 mei; de kop van Blok 3 Makker is er weer af!
De groep van streetdance is onder de bezielende leiding van meester Pim gestart met het oefenen van een wervelende choreografie, die ze op 6 juli tijdens de wijkafsluiting zullen presenteren in theater Zuidplein…. Een andere groep staat nu in het Millinxpark met verrekijkers vogels te spotten, dat ziet er leuk uit! Volgende week gaan ze vogelnestjes timmeren. De vogelnestjes kunnen ergens op het schoolplein aan de bomen worden opgehangen...

 

11 mei; de Bouwvergadering van 19 mei wordt omgezet naar een Teamvergadering. Dan bespreken we de klassenverdeling. De teamvergadering van 2 juni wordt een bouwvergadering. De evaluatie van het Schoolbeleid wordt op 30 juni besproken.

 

11 mei; Rosie is naar Aruba, haar opa die haar opgevoed heeft, is overleden na een hartaanval.

 

8 mei; er zijn problemen met de server. Er is al aan gewerkt en op 9 mei werkt alles weer.

 

6 mei; de SCOL is klaar om ingevuld te worden, alle leerlingengegevens zijn per vandaag bijgewerkt. Heb je een vraag of moet je aan een groep gekoppeld worden, mail dan even Stoffel met je verzoek. Op 9 mei een fout hersteld, nu moet hij het doen...

 

6 mei; voor de zekerheid melden we hier dat de kachel op het hoofdgebouw is uitgeschakeld.

 

6 mei; heb je een haspel over, geef deze dan aan Ellie svp.

 

2 mei; de lestijdenbel is weer op de juiste tijd neergezet, hij liep erg voor en belde daardoor de laatste tijd te vroeg. Nu is het weer oké dus. We zullen hem van tijd tot tijd goedzetten.

 

2 mei; de elektricien heeft bij de digitale borden en bij de nieuwe kleuterTV stopcontacten aangebracht. Het ziet er netjes uit. De schilder heeft de achterwanden in de groepen 3 bijgewerkt.

 

24 april; de sportinloop is besproken. (Deze komt min of meer in plaats van de afgeblazen sportdag van groep 7 en 8). Hierbij kunnen de BredeSchoolorganisatoren jullie vertellen dat de invulling als volgt wordt:
Er komen 3 instuif vrijdagen, 22 mei, 19 juni en 3 juli, waarbij kinderen aan diverse bijzondere sport- en spelactiviteiten kunnen deelnemen zoals o.a. piramides bouwen en streetsurfen. De organisatie zal verzord worden door Bewaere. Zij zullen van 15.00-18.00 uur diverse activiteiten aanbieden in het Millinxpark (dus buiten). Er zullen 2 a 3 begeleiders aanwezig zijn en het belooft een feest op zich te worden.
Daarnaast gaan we de samenwerking met BSW aan. Vanaf week 20 zal er op donderdagmiddag van 15.15-17.15 uur sport- en spelaanbod in de Millinxspeeltuin zijn en op vrijdagmiddag in speeltuin van 15.15-17.15 uur in speeltuin Tarwewijk. Samenwerking, gebruik maken van bekende gezichten en laagdrempelig zijn daarbij sleutelwoorden. We beginnen met een pilot t/m week 27, maar gaan voor een structurele (ook in de vakanties) samenwerking.
Wij hopen dat de Medewerkers Brede School in week 20 hier aandacht aan kunnen besteden ter promotie op school. Een flyer is in de maak!

 

23 april; morgen is het de laatste werkdag in april en gaan we alle bonnetjes uitbetalen. Ook kunnen de absentielijsten aan het eind van de dag weer onze kant op. Enkele enveloppen staan klaar in de kluis.

 

23 april; de Jaarplanning tot de Zomervakantie is compleet bijgewerkt met alle afspraken en evenementen. Neem deze eens door en zet e.e.a. in je eigen planning.

 

23 april; de notulen van de laatste TV die je per mail kreeg zijn nog aangevuld omdat een deel was weggevallen. De complete versie vind je op Y:\Agenda & Notulen\Team\2008 - 2009. De evaluatie van Pasen vind je op Y:\Evaluaties\2008-2009.

 

23 april; Op de G-schijf (bij G:\nog te verwerken!!\Vaderavond 2009) staan meer dan 350 foto's van de vaderavond. Deze mogen alleen door jezelf bekeken worden, want Audrey had een paar vaders die geen openbaarmaking wensten. De commissie gaat er verder nog wat aardigs mee doen.

 

22 april; op Y staat in de map 2009-2010 een document van 6 pagina's met het voorstel Project.

De maquette komt straks in de (voormalige) ijssalon achter de Cillershoek te staan.

Groep 7 voert nu een deeltje van dit project al uit. Vraag er naar bij Btisam.

 

22 april; een aantal leerlingen van groep 8 wil een dag assisteren in een andere groep. Ze hebben vrijdag vrij, maar willen graag helpen.

Zeg of mail aan Wilma hoeveel je er wil. Zij verdeelt de leerlingen en zegt tegen de kids waar ze de volgende dag moeten zijn. Er zijn 10 dames beschikbaar. Laat ze extra werken met jonge kinderen, laat ze wat poetsen, laat ze moederdagcadeautjes inpakken of ander nuttig werk doen. Op = op.

 

21 april; Joyce en Lilian vliegen morgen naar Marokko, goede reis !

 

21 april; het was een fantastische Vaderavond, met naar schatting 72 vaders en ongeveer het dubbele aan kids. Het was erg druk, erg gezellig en erg leuk. Geweldig ! Ieder bedankt voor de inzet en complimenten voor Kiertie en Nürsel. Binnenkort zie je de foto's. Ongeveer 55 vaders hadden zich aangemeld, de rest kwam binnenvallen.

 

21 april; op Y vind je een leeg overzicht van komend schooljaar in de map 2009-2010.

Het bestand is alleen-lezen, maar dat kun je zelf aanpassen wanneer je het voor iets wil gebruiken.

 

17 april; allen een goed weekend en in het bijzonder Lilian die er de hele volgende week niet is, veel plezier en leerzame ontmoetingen in Marokko.

 

17 april; er zijn 42 vaders die zich hebben aangemeld voor de Vaderavond. We gaan een schild maken, zoals in de plannen is verteld. De Taakgroep Ouderbetrokkenheid bereidt het allemaal voor. Na de teamvergadering zal er voor een lekkere Turkse hap gezorgd worden, zoals we gewend zijn. Op N:\Leuk om te weten staat een plaatje van het Göreme-menu, daar kun je alvast wat uitzoeken. De lijst komt dan langs in de loop van dinsdag.

 

16 april; vóór de meivakantie komt Tin-Nio de Kievit (bekend van de overblijf, maar zij is/wordt ook kinderwerkster van Charlois' Welzijn), in je groep vertellen welke activiteiten voor kinderen er in de vakantie zijn.

 

16 april; de firma Endenburg gaat in de meivakantie enkele stopcontacten aanleggen bij de drie digitale borden en bij de nieuwe kleuter-TV.

 

15 april; er zijn dusdanige problemen met het netwerk dat er allerlei problemen zijn. De mail zal later doorkomen, hulptroepen zijn onderweg voor reparatie. De server is ook op afstand niet te bereiken (erg rot voor de thuiswerkers).

 

15 april; in groep E van Kim zijn luizen geconstateerd en brieven uitgedeeld. Alles is onder behandeling.

 

15 april; Stoffel heeft niet getrakteerd, dat komt nog wel aan de orde.

 

15 april; de familie Friederichsen gaat verhuizen naar Afrika. Moeder is langs geweest in kantoor. De papieren liggen klaar bij ons. Geef kinderen hun spullen mee. Er zijn gemengde gevoelens over deze keuze. Ook de kinderen zijn tweeslachtig in hun gevoelens.

 

9 april; enkele specialisten hebben zich eens grondig beziggehouden met alle toetsen die worden afgenomen en de verwerking ervan. De toetskalender is aangepast aan alle nieuwe versies en enkele zaken die vergeten waren zijn erbij gezet en wat teveel was is gesnoeid.

 

8 april; alle punten ten aanzien van de overblijf zijn vandaag besproken met de TSO. Tin Nio komt vanaf heden iedere dag bij het overblijven en is de centrale persoon daar.

 

8 april; we wensen iedereen een goede Pasen. Het weekbesluit kan digitaal, we komen elkaar morgen genoeg tegen en bij het opruimen kan ieder zijn gang gaan. Stoffel is vrij en trakteert aanstaande dinsdag voor of na de pauze bij de deur omdat hij aanstaande vrijdag jarig is.

 

7 april; Stéphanie is er morgen weer.

 

7 april; het MT kijkt vooruit en stuitte de afgelopen periode een aantal keren op het onderwerp "Pesten". Er is wat voorstudie gedaan. Enkele stukken staan op N:\Pesten en zeker de samenvatting die daar staat is interessant. Het MT heeft besloten dat we bij de volgende Intervisiebijeenkomsten op 26 of 28 mei gaan praten over Pesten. Niet over stukken papier, maar over Pesten in je klas. Tegen die tijd zullen we je hier nog aan herinneren.

 

7 april; wij merken dat het gas er nu wel even af is. Brrrrrrrr.

 

7 april; het programma Woordenstart van Ambrasoft is geïnstalleerd voor de groepen 3 en 4, met een snelkoppeling op het bureaublad. Aanbevolen voor kinderen die nog wat woorden moeten oppikken (het is wel een kleuterprogramma, maar van pittig niveau soms).

 

7 april; Maarten is nog niet geheel hersteld, maar komt wel lesgeven, mogelijk met een Mexicaanse kennis als assistent.

 

6 april; er is een kans dat de gastoevoer morgen stil komt te liggen. De school wordt in de ochtend warmgestookt en daarna houden we het vast een poos vol. Zet je radiatoren even goed open.

 

6 april; Rosie is weer begonnen.

 

3 april; Bedankt allemaal...

Liesbeth voelde zich vandaag nog niet lekker en Astrid kwam op deze mooie dag gewoon werken.

Maronela draaide twee ochtenden groep 5 en vandaag de ADV van Janet.

Anika was vanmiddag op school en voelt zich al wat beter.

M'hamed en Nienke draaiden maandag de ADV van Btisam.

Ellie reed en rekende zich suf aan de nieuwe OV-chipkaarten.

Iedereen gaf zelf gym.

Marja en Stéphanie draaiden woensdag de groep van Kim en Maartje tijdens hun eindgesprek gym.

Stoffel stelde zijn ADV uit woensdag vanwege het feest op de Da Costa.

Natesh loste veel computerproblemen op en was twee dagen ziek.

Btisam ging naar de cursus Praktijkbegeleider op woensdagmiddag.

Gerry en Rachel en Sehriban waren op de studiemiddag en verder nog velen.

Kim, Maartje en Lilian trakteerden gezond en lekker.

Er was kibbeling van de lunchcommissie.

De weekbeurt ruimde ongeveer 20 keer de vaatwasser in en uit...

En er werd overal enthousiast lesgegeven en geleerd !

 

3 april; er zijn twee exemplaren besteld van Groep in Beeld deel 1

 

3 april; bedankt voor alle absentielijsten, hebben we die van maart nog niet van jou, dan graag in Corrie's vak. Voor Pasen gaan we de ongeoorloofde dagdelen doorgeven aan Leerplicht.

 

2 april; deze week is door een moeder verzocht een leerling te plaatsen:

De de school van herkomst noemt hem een zorgleerling:
Op toetsen haalt hij lage scores, maar het idee is dat hij beter zou kunnen. Zijn gedrag zit hem in de weg.
Hij heeft een zwakke concentratie, is moeilijk aan te sturen, het lukt niet contact met hem te krijgen, tot hem door te dringen.
Moeder vertelt dat zij ook moeite heeft om contact met hem te krijgen.
Hij is herhaaldelijk in de leerlingbespreking geweest op de school in Eindhoven.
De thuissituatie is zorgelijk.
Moeder heeft vorige week op de rapportbespreking niets verteld over een mogelijke verhuizing.
Wel heeft ze gezegd dat ze opvoedingsproblemen heeft, dat ze wil dat hij naar zijn vader op de Antillen gaat aan het eind van dit schooljaar.
Ook moeder is zeer gesloten.
SMW zou met moeder gesprek hebben. Moeder staat afwijzend tegenover SMW als het om hulp voor zichzelf gaat, staat niet afwijzend tegenover hulp voor haar zoon.
Moeder gaat tijdelijk bij haar zus wonen in Rotterdam, in de Moerkerkestraat.
De betrokkenheid van moeder bij de school is minimaal. Ze komt wel op rapportbesprekingen en op verzoek.
Er is nog een baby die in de zomervakantie geboren is.
Een ander kind is overleden na langdurige ziekte. In die tijd heeft de jongen bij veel mensen, familieleden gewoond, die hem opvingen.

Deze leerling is na overleg niet geplaatst, omdat wij vinden dat het niet in zijn belang is en niet in het belang van de kinderen die wij al lesgeven.


2 april; Maarten knapt wel op, maar is er morgen nog niet. Tip: met het mooie weer is het ook mogelijk buiten te sporten.

 

2 april; we bedanken de lunchcommissie voor de heerlijke lunch.

 

1 april; Maartje en Kim zijn geslaagd voor hun gymcertificaat. Gefeliciteerd !

 

31 maart; Maronela staat 1 en 2 april de ochtenden voor groep 5A, anderen helpen bij de lunch van donderdag. Kim en Maartje zijn er 1 april niet wegens hun gymafstudeerbijeenkomst. Kim wordt vervangen door Marja, bij Maartje is Stéphanie. Ineke neemt 1 april haar Bapo-dag van januari en is aanwezig op het feest van het 100-jarig bestaan van de Da Costaschool, de school van haar man. Angelique Vermeulen gaat mee zwemmen met groep 6. Maarten is ziek. Stoffel stelt zijn ADV uit en is in kantoor. Dit zijn geen grappen.

 

31 maart; donderdagmiddag is er studiemiddag. Let op:

  • er is een lekkere lunch van de lunchcommissie

  • de agenda ligt uitgeprint voor je klaar

  • neem het gedrag van je leerlingen mee in je hoofd als uitgangspunt

  • alle assistenten zoeken een "maatje" (degene bij wie ze in de klas werken) en gaan daarbij in de buurt zitten om met de klassenleerkracht mee te doen met de opdrachten

  • Ellie zorgt voor koffie, thee, telefoon en bel

  • prettige en leerzame middag gewenst !

31 maart; in de personeelskamer liggen 50 Canonclips op DVD, geschiedenisfilmpjes van ongeveer 4 minuten met allerlei onderwerpen en ingedeeld op tijdvak. Deze filmpjes zijn ook te zien via www.entoen.nu of via www.teleblik.nl (wachtwoord op Startpagina personeel).

 

30 maart; Gerry is nog ziek, Rachel werkt 50%, M'hamed werkt 60%, Anika komt morgen een uurtje wennen, Sehriban werkt twee middagen, Maarten heeft keelontsteking.

In verband hiermee vragen we diverse mensen op een andere plek te werken en leveren stagiaires en assistentes waardevolle bijdragen, maar laten zij elders dan ook weer een lege plaats.

Gaarne begrip hiervoor, bedankt voor alle inzet.

 

30 maart; Dit komt binnenkort in Akkernieuws en sluit aan bij de blauwe brieven van vrijdag:

Meedoen?!
Na de meivakantie start de cursus ‘Meedoen kun je leren’ bij ons op school. Wilt u beter Nederlands spreken en begrijpen? Wilt u weten wat u allemaal in de wijk kan doen? Dan is ‘Meedoen kun je leren’ echt iets voor u.
De cursus duurt 7 weken en vindt elke maandagochtend en dinsdagmiddag plaats in de ouderkamer op school. Het start meteen na de meivakantie op maandagochtend 11 mei. Deelname is gratis. Voor meer informatie en om u aan te melden kunt u terecht bij onze ouderconsulenten, Kiertie Salik en Nürsel Türk.

De Ko-activiteit van Nürsel en Kiertie gaat van de maandagmorgen naar de maandagmiddag, omdat hun lokaal bezet is. Al negen ouders hebben zich opgegeven.

 

30  maart; Maarten is ziek. Probeer zelf je gymles te geven.

 

29 maart; een zeer complete startpagina met computeractiviteiten vind je op www.derank-luttelgeest.nl. Aanbevolen voor gebruikers van het digibord. Staat nu op de Startpagina personeel ook. Eén voorbeeld: stopwatch countdown-clock/full-screen

 

29 maart; zomertijd, dit is niet gemeld aan ouders/leerlingen. Klok uur vooruit.

 

26 maart; bij gym gebeurt wel eens wat vervelends. Deze week waren er een paar incidenten.

Bedenk:

1. Leg de leerlingen uit dat niet alles kan en dat ze voorzichtig moeten bewegen in de zaal.

2. Hou toezicht.

3. Er zit een EHBO-doos in het tasje en er komt er nog een in de kast.

4. Maarten heeft zijn telefoon bij zich en kan bellen om hulp te vragen.

5. Bel naar het hoofdgebouw, daar is het gemakkelijker hulp te organiseren dan op de dependance.

6. Regel ook de nazorg en het bezoek aan een arts, via de ouders of anders. Deel hierin de verantwoordelijkheid.

7. Bel ook de ouders om te vertellen wat er is gebeurd, dat is beter dan dat ze het naderhand horen.

 

25 maart; in het kader van gezondheid en nog meer levensvreugde gaan we meedoen aan een nieuw product van Campina: schoolfruit. Zie www.campina.nl/schoolfruit

Ouders kunnen net als de andere schoolmelkproducten dan een bakje fruit laten bezorgen in de klas. Een en andere wordt in een later stadium aan de ouders verteld en operationeel gemaakt.

De naam Campina Schoolmelk verandert in "Campina op school".

 

24 maart; ter vervanging van enkele langdurig zieken wordt in de maanden april-mei-juni-juli Angelique V benoemd aan de school, met als speciale taken: het draaien van de kleine kring in een onderbouwgroep, het opzetten van de AaBeeCee-lessen (omgaan met de computer) voor groep 6, pedagogische gymlesjes en begeleiding naar zwemmen en andere evenementen. Op maandag is zij er niet, op de andere dagen wel. Per 6 april gaat dit in, dan stopt haar vervanging van Rosie en komt Rosie als BSM terug. Heb je nog vragen, stel ze per mail aan de directie.

 

23 maart; De lijfspreuk van Mieke is: de grootste nadruk moet komen te liggen op: hoe kan ik met de gegeven beperkingen van dit kind in deze specifieke situatie, zijn functioneren in de opvoeding en begeleiding van alle (school)dagen optimaliseren. Het meest wenselijke is niet altijd haalbaar!
Meld je problemen bij haar aan ! En zeg het als het beter of minder gaat.

It takes a whole village to raise a child.

Don't forget your compliments. We zijn allemaal kanjers.

 

21 maart; let op met parkeren, men werkt aan de gasbuis !

 

21 maart; wie oplette zag in mei 2008 deze auto in de straat.

Het resultaat staat nu op Internet, zie bijvoorbeeld

School in Streetview

Maar wanneer je in Groot-Rotterdam woont, kun je ook je

eigen huis opzoeken.

Ook zeer leerzaam voor kids.

Geef je PC even de tijd om te laden.

Navigeer via de pijlen of via het kaartje.

de chauffeur wilde mijn camera afpakken !

Privacy is een relatief begrip.

 

20 maart; er zijn drie camera's in en van school. De naam staat erop. Je kunt ze lenen en/of reserveren, denk ook aan uitstapjes !

1. De camera van De Makker, in de kluis van het E-centrum in het Millinxparkhuis, onder beheer van Josine of Angelique V.

2. De camera van de directie in kantoor, in beheer bij Stoffel.

3. De camera van het Ko-project voor groep ABCDE in beheer bij Angelique.

 

19 maart; de kleuterbioscoop is geïnstalleerd, morgen de eerste voorstellingen.

 

19 maart; Natesh heeft Ambrasoft gerepareerd bij beide gebouwen. Knap hoor !

 

19 maart; in je postvak voor het oudste kind een herinneringsnota over het schoolgeld, uit te reiken bij het rapport;  alleen voor degenen die nog niet betaald hebben. Corrie maakt een overzicht van de gezinnen die nog niet betaald hebben.

 

18 maart; je ziet de gasbuis wel langzaam richting school kruipen. Let op met parkeren.

 

18 maart; geef de uitnodigingen voor de 10-minutengesprekken mee svp.

Vrijdag komt Akkernieuws nog met een oproep.

 

17 maart; problemen met inloggen ? Herhalen tot het lukt.

Natesh is ziek, dus het ICT ligt even op z'n gat. Inmiddels is hij beter en in touw.

 

17 maart; op de agenda van vanmiddag stond 17 februari, let op het is al maart...

 

17 maart; bekijk hier de schoolreis www.natuurschool.nl

 

17 maart; vandaag was Anika even op school, ze voelt zich al een stuk beter.

 

13 maart; Maronela bedankt voor het invallen in de groep van Brenda op maandag

Janet bedankt voor het invallen in de groep van Brenda op dinsdag

Yoshi bedankt voor het invallen in de groep van Janet op dinsdag

Btisam bedankt dat je maandag géén ADV nam

Jacqueline bedankt voor het invallen in groep 6 op woensdag (Lilian eindgesprek)

Angelique V bedankt voor het meegaan naar zwemmen met groep 6

Cora bedankt voor het samenvoegen van de groepen 4 op woensdag

Kim bedankt voor het invallen in groep 5 op donderdag

Marja bedankt voor het invallen in de groep van Kim op donderdag

Nelleke bedankt voor het schuiven met je dagen

Liesbeth bedankt voor het invallen tijdens MTO en ADV Maria

En verder iedereen die ik vergeten ben....bedankt

 

13 maart; dit weekend zijn er periodiek onderhoudswerkzaamheden aan onze server, dus kun je soms niet inloggen.

 

13 maart; Maandag 16 maart kun je de hele dag niet parkeren in de Millinxstraat omdat er een nieuwe gasleiding wordt gelegd.

 

12 maart; Anika ligt in Daniël den Hoed en heeft een beenmergpunctie gehad. Niemand mag naar haar toe vanwege infectiegevaar. Meer is er niet bekend. Lilian en Btisam hebben contact met haar.

 

11 maart; Maartje hoort zojuist dat Lilian geslaagd is voor haar gymcursus met twee zevens en een acht. Van harte gefeliciteerd een hele prestatie ! Kim en Maartje doen 1 april hun afronding.

 

11 maart; er hangt een nieuwe hulpouderlijst op het prikbord en ook de procedure. Probeer bij uitjes ouders mee te vragen en zo min mogelijk collega's die al een taak hebben.

 

11 maart; vriend Natesh heeft de complete Muziekschijf weer eens gekopieerd naar de server van de Cillershoek zodat men daar ook van de nieuwste muzikale ontwikkelingen kan genieten. Zie de P-schijf.

 

11 maart; op 2 april is er een studiemiddag over Kabell en met name daarbij het Gedrag. Heb je hulpvragen over gedrag aan onze nieuwe Jelle, die overigens René heet, stel ze dan, dan kan hij daarop inspelen.

Een voorbeeld van zo'n vraag (geformuleerd door Cora): we zien bij kleuters ongewenste vormen van gedrag, proberen daar wel aan te werken, maar eigenlijk groeit het verkeerde gedrag mee met het kind en zie je in de bovenbouw een uitvergroting van het eerdere probleem. Hoe kun voorkomen dat het gedrag maar door blijft sudderen en eigenlijk steeds problematischer wordt ?

Graag ontvangt je bouwco je hulpvraag, doe je best !

Hoe beter de vragen, hoe beter de middag.

 

10 maart; op 14 april om 15.30 uur zal in het lokaal van groep 8 een les digitale schoolborden worden gegeven van 1½ uur door Nilufer die ook de eerste presentatie gaf. De 6 gebruikers van onze school zullen vooraan zitten, achteraan is plaats voor zoveel mogelijk belangstellenden.

Spaar je vragen op !

 

9 maart; op het prikbord hangt een brief die je kunt meegeven in het geval van te laat ophalen of te vroeg brengen. Kruis aan wat van toepassing is en zet je naam onderaan. Afdrukken op lichtgroen.

 

9 maart; even de blik naar buiten leert ons dat er een nieuwe verrassing zit aan te komen. Er is om opheldering gevraagd. Zie CBSdeAkker/RenovatieSpeeltuinMillinx

 

9 maart; Anika is morgen op school. Een schouderklopje zegt al heel veel.

 

9 maart; de Nascholingsaanbiedingen komen binnen en worden rechtsboven in de grote kast in de personeelskamer ter inzage neergelegd. Je kunt natuurlijk ook op Internet zoeken. Op N:\Leerkrachtvaardigheden staat een leeg Formulier Nascholing 2009-2010

 

6 maart; op 9 en 10 maart komt Kimm van de tandarts nog wat patiënten ophalen. Nog niet alle gaten zijn gevuld...

 

6 maart; er is een brief mee over 010-fit. Op 18 maart is er een oudermorgen over "overgewicht"bij kinderen. Geef strookjes aan Kiertie of Nürsel. Maar geef ook via de mail aan Kiertie of Núrsel door wie jij in je groep een kandidaat vindt voor een programma voor dikkerds. Dan wordt met die ouders nog even apart gepraat over het belang van de info-bijeenkomst.

 

6 maart; Maartje bedankt voor het invallen voor Stéphanie.

Angelique bedankt voor het invallen voor Gerry.

Maartje en Maria bedankt, inmiddels ingeburgerd in groep 3A

 

6 maart; de chauffeurs die reden naar Oude Tonge hebben een kleine vergoeding gekregen. Bedankt voor de service ! Er reden wel 12 auto's !

 

5 maart; wanneer een kind bij de overblijf niet vlot meegaat in de rij, wordt het kind even achtergehouden voor een gesprekje en een tweede kans. Soms komt er dan eentje wat later binnen. Graag ook hiervoor je begrip. Ook hier wordt gewerkt aan orde en regelmaat. (Je weet dan tevens dat je leerling niet goed meehelpt)

 

5 maart; op woensdag 11 maart komt de glazenwasser overal. Onder je gym- zwem of buitenspeelles. Maak even de vensterbanken goed leeg en zorg dat het raam bereikbaar is, ook de binnenramen. Vorige keer is het niet goed gelopen, dus deze keer houden we een nacontrole en tekent alleen Stoffel de bonnen. Bij voorbaat dank.

 

4 maart; Op woensdag 18 maart is er een gezamenlijke Makker-afsluiting voor de groepen 3 en 4. Het is de bedoeling om deze afsluiting het laatste half uur onder schooltijd te organiseren. De leerlingen worden na afloop door de ouders in het Millinxparkhuis meegenomen naar huis. Deze opzet is om meer ouders te betrekken bij een afsluiting. De brief volgt nog voor ouders over deze afsluiting.

 

2 maart; de uitslag van de Cito-toets is binnen en wordt morgen na een presentatie in groep 8 en een analyse opgehangen op het prikbord.

 

2 maart; 24 maart is het rapportenmiddag. Kijk na of je al je printjes hebt, vraag ontbrekende deze week aan bij Corrie. 17 maart in de teamvergadering zullen we een gespreksrooster maken op de bekende wijze, uitnodigingsbriefjes zijn dan geprint, 18 maart gaat de uitnodiging naar de ouders via de leerkracht.

 

2 maart; aansluitend op onderstaande mededeling: deze week wordt het kopieerapparaat gemaakt. Je kunt het niet gebruiken. Je kunt wel bij hoge nood bij Ellie terecht, die heeft van de monteur gehoord hoe ze het apparaat kan gebruiken tot woensdag. Woensdagmorgen vindt de echte reparatie plaats. De monteur van vorige week heeft er een verkeerde drum in gezet, dus ligt de oorzaak van het euvel bij hem.

 

28 februari; enkele opmerkingen over elektrische apparaten:

  • verzorg je apparaten goed, maak ze soms eens schoon, zet ze uit wanneer je het lokaal verlaat of wijs iemand aan die dat voor je doet.

  • wanneer een printer toner vraagt, raadpleeg dan bij voorkeur Ellie, nu staat de grote printer in een grote storing, er is iets mis met de toner...

  • er is een lamineerapparaat op school. Gebruik deze volgens de handleiding die er bij ligt. Lamineervelletjes zijn beschikbaar bij de directie voor schoolwerk. Voor privé kun je lamineren wanneer je zelf je vellen meebrengt.

24 februari; BSW is in principe elke dinsdagmiddag in de speeltuin (Mijnsherenplein-Speeltuin Millinx), van 14:00 tot 16:30 – uitgezonderd vakanties. Bij slecht weer zijn ze te vinden in de kantine op Rijsoordpad 15 (daar doen ze dan spelletjes).

 

19 februari; het blijft lastig foto's kijken via de server, daarom hier een link zodat je thuis vlot kunt kijken: Pollies

 

19 februari; er is contact geweest met de politie over de poster die vanmorgen overal te zien was in de Millinxbuurt (op de schooldeuren, onder ruitenwissers, etc). De politie wist hier nog niet van. Ze weten dat in deze week geen pedofielen wonen en kennen de afgebeelde meneer niet. De poster is meer dan twee jaar oud, ook toen is hij opgehangen in de wijk. De waarschuwing die erop staat is dus niet gebaseerd op enig feit. De politie houdt ons op de hoogte van dergelijke zaken.

 

18 februari; Gerry was vandaag even op school. Ze gaat donderdag na de vakantie weer aan het werk met haar eigen groep. M'hamed werkt na de komende vakantie 60%, dat is stapsgewijs opgebouwd na de Kerst.

 

18 februari; er komt een ouderbijeenkomst op 18 maart over overgewicht bij kinderen. Eerder kreeg je een mailtje over een project. Ook Maarten zal opletten op overgewicht. De ouderconsulentes hebben folders voor belangstellenden. Spreek gerust kinderen en ouders aan wanneer je het iets voor ze vindt, maar hou discretie in het oog.

[Obeliks]

 

18 februari; er was een grote en zeer betrokken opkomst bij de ouderbijeenkomst over de seksuele opvoeding vanmorgen. Ouderconsulentes, Mieke en professionals van Donadaria leidden de bijeenkomst.

 

16 februari; we gaan ervan uit dat ieder morgen rond drie uur weet te vertrekken naar Oude Tonge. Met zoveel mensen heeft wachten op elkaar voor vertrek geen zin. We zien elkaar dáár. Stoffel sluit de school af en regelt dat achterblijvende kinderen worden opgehaald. Audrey doet dit op de dependance. Stoffel en Audrey vertrekken als laatsten. Veel plezier.

 

13 februari; Houssaine en Stoffel hebben een gesprekje gehad met Natesh. Hij is per maandag aangenomen als ICT-stagiair en tot ongeveer juni fulltime aanwezig, mail uw ICT- & computerwensen of schrijf ze in de map.

 

13 februari; de week is Tin Nio begonnen als medewerkster van de TSO, ze is daar nu vaste medewerkster en doet ook nog kinderwerk, dus ze leert de kinderen van twee kanten kennen.

Tin Nio is haar voornaam !

 

13 februari;

7 08:30-09:25
8 09:25-10:15
5a 10:15-11:10
5b 11:10-12:00
6 13:00-14:00

er is weer een aanbod voor de gymlessen met het verzoek dat groep 4 en 8 ruilen voor drie keer op de vrijdagen 6, 13 en 20 maart

Er wordt Thai-boksen gegeven aan de hiernaast staande groepen door Yahja Kasmi. Reageer even wanneer je een probleem ziet.

 

 

12 februari; geef Akkernieuws svp mee, deze komt morgen.

 

11 februari; op 17 februari krijgen Groep 6, 7 en 8 een appel, snoep gezond !

Zie www.ikeethetbeter.nl

 

10 februari; bekijk het nieuws over onze digitale borden eens hier.

 

10 februari; de school is ingeschreven voor het Nationaal Schoolontbijt in november. Deelname is nog niet bevestigd.

 

9 februari; loop eens door de Jaarplanning en geef het door wanneer er iets uitvalt, verkeerd staat of erbij moet, liefst per mail.

 

5 februari;

Anika en M'hamed bedankt voor het invallen voor Btisam

Collega's van de Cillershoek en Maronela bedankt voor het af en toe invallen voor Rachel

Kim bedankt voor het invallen voor Maartje (tijdens de gymstage toen Stéphanie ziek was)

Marja bedankt voor het invallen voor Kim toen.

Mieke is gelukkig weer beter en was er vandaag weer

Rachel sterkte na het "afscheid" van je groep vandaag

Rachel, Maronela, Nelly en Mirjam bedankt voor de flexibiliteit bij het ophangen van de digiborden

 

4 februari; vrijdag werkt Ineke niet, maandag en dinsdag is zij niet op school wegens een ziekenhuisonderzoek, woensdag heeft ze Bapo. We wensen haar sterkte.

 

4 februari; Functioneringsgesprekken gaan normaal door, ook wanneer Ineke er niet is.

 

3 februari; vanmiddag hebben 3 jongens van groep 5 en eentje van groep 6 (je weet wel wie) goudkleurig spuitsel van de school geschrobd o.l.v. Ellie. Het betreft carnavalhaarlak dat ook in de Cillershoek al werd gespot. Spuitbussen graag verbieden en desnoods innemen, men spuit elkaar en de school makkelijk onder de verf in dit jaargetijde.

 

3 februari; morgen wordt de graffiti van de Cillershoekstraat afgehaald (ochtend) en worden de borden van groep 3 verwijderd (na schooltijd).

 

3 februari; met ingang van 9 februari gaat Maartje op maandag en Maria de andere dagen voor de groep van Rachel. Rachel gaat de RT van de kleuters en de dubbele bezetting van groep E doen in de ochtenden. Zij werkt voorlopig 50%. Ouders van groep 3 krijgen donderdag bericht.

 

3 februari; vandaag waren Btisam en Mieke ziek. Anika draaide groep 7, de komende drie ochtenden doet M'hamed dat.

 

2 februari; denk eraan je ingevulde f-formulier een paar dagen voor je gesprek aan Ineke of Stoffel te sturen.

 

2 februari; er zijn meerdere redenen het hek van het kleuterplein op slot te houden, dus wordt het onder schooltijd weer afgesloten zoals voorheen.

 

1 februari; Ellie heeft met hulp van stagiaires en enkele collega's de kelder weer een beurt gegeven. Zet er geen schoolspullen of privéspullen neer zonder overleg svp. Het aanvullen van de "waardeloze materialen" in de dozen kan gewoon plaatsvinden zonder overleg.

 

30 januari; bij 't Molentje speelt een zaak met de kinderbescherming, in overleg is besloten het kleuterhek gedurende sommige momenten op slot te doen om zo wat meer veiligheid te waarborgen. De verwachting is dat alles weer rustig wordt na een gewenningsperiode. Hou er svp rekening mee.

 

30 januari; in je postvak zit een uitnodiging voor het teamuitje. Zie ook www.pollies.nl

Dit is verzet van 10 naar 17 februari. De teamvergadering van 17 februari verhuist naar 10 februari.

 

30 januari;

Nelly bedankt voor het invallen voor Rachel op maandag en dinsdag

Liesbeth bedankt voor het invallen voor Rachel op woensdag en donderdag

Cora bedankt voor het invallen voor Rachel op vrijdag

Jacqueline bedankt voor het werken met een dubbele groep 4 op de vrijdag

Anika bedankt voor het invallen voor Gerry op donderdag

Maria bedankt voor het invallen voor Gerry op vrijdagmorgen

Btisam, Astrid, Anika en Mirjam bedankt voor het verdelen van groep 5A op de vrijdagmiddag

Maronela bedankt voor het invallen op woensdag voor Ilja (studiedag PCBO)

 

28 januari; vandaag wordt het bord van Mirjam naar Lilian verhuisd en leent Mirjam het rijdende bord van Maria tot over anderhalve week de digitale schoolborden komen.

 

28 januari; op 3 februari is er geen studiemiddag, maar normaal les. Er is die dag geen vergadering gepland en dat houden we zo. Gebruik de tijd voor werkgroepoverleg, huisbezoek of een andere activiteit, maak je eigen keus.

 

27 januari; de blauwe brieven met nieuwe telefoonnummers enzo stromen in grote getale binnen. Corrie verwerkt alles in ESIS en doet vervolgens de brief in het dossier van het oudste kind. Zo kunnen ze bij twijfel geraadpleegd worden. Met dank voor je hulp. Corrie houdt bij welke nog niet binnen zijn en eventueel volgt daar nog actie op.

 

26 januari; er zijn koptelefoons besteld voor bij de computers. Nog even geduld svp. De meest voorkomende schade ontstaat door het bijten op de snoeren. Gaarne je aandacht daarvoor.

 

23 januari;

Maronela bedankt voor het invallen bij Brenda die ADV had.

Nürsel bedankt voor het invallen bij Kim die haar laatste lootjes van de gymstage deed.

Maria bedankt voor het invallen bij Atsrid die ADV had.

Anika bedankt voor het invallen bij Gerry die nog ziek is.

Audrey, Cora, Jacq en Nelly bedankt voor het opvangen van de groep van Rachel die ziek was.

 

23 januari; Houssaine bedankt voor zijn fantastische stageperiode en vele computerhulp, we zullen hem missen. We zijn bezig met zijn opvolging.

 

19 januari; Josine en Angelique V. gaan mee met ons teamuitje op 10 februari, het Makkerprogramma wordt die dag aangepast.

 

19 januari; er kan met de tram nog gereisd worden met een strippen/groepskaart; alleen in de metro is de chipkaart verplicht.

 

17 januari; de Kerstmail van Jelle:

Beste collega's van de Akker,
Het is al weer een tijd geleden dat we elkaar gezien, gesproken, opgenomen of gefilmd hebben. Dat vond ik een mooi moment, waar iedereen heel betrokken was. Ik hoop dat de lesideeën die we toen hebben uitgedeeld ook in de dagelijkse praktijk een plekje hebben gevonden. Dan heeft alles dubbel zin gehad.
Dit jaar is voor mij anders gelopen dan gepland. Ik heb besloten mijn functie bij het SON neer te leggen en weer meer in de praktijk te gaan werken. De veranderingen op kantoor maakten het voor mij anders dan voorheen en dan is het beter een besluit te nemen. Daarom ben ik nu voor een aantal dagen per week directeur op een school en daarnaast freelance onderwijsbegeleider, maar dan voor mijzelf. Dat betekent dat ik jullie niet meer via het SON zal zien. (....)
Ik ben van plan binnenkort wel weer een keer langs te komen (zorgen dat de IB-ers echt verder kunnen en alle vragen nog een keer kunnen afvuren...) zodat ik alles wel naar wens met jullie afsluit. Ik heb genoten van de Akker, de kwaliteitsschool in het echte hart van Rotterdam, van de mensen en het management! Wellicht kom ik nog een keertje iets leuks doen op de Akker ter afronding?  Bedankt voor de fijne samenwerking en een heel plezierige kerst gewenst!!!
Groetjes, Jelle Berens

 

16 januari; voor de gymzaal hebben de Akker en de Sonnevanck gymmaterialen besteld. Die van de Sonnevanck zijn nu ook binnen! Maarten en Rick zullen de kast inrichten en een lijst ophangen van deze materialen aan de binnenkant van de deur van de kast.
De materialen zijn uitsluitend voor de beide scholen bestemd. De Brede School kan geen gebruik maken van de gymspullen. Volgende week woensdagmiddag worden alle TL-buizen in de grote zaal vervangen en de kapotte verlichting in de kleedkamers wordt ook aangepakt.


15 januari; Maarten is morgen nog ziek.

 

13 januari; in de week van 2 februari komt de schooltandarts voor een ronde controles.

 

13 januari; Geef Akkernieuws vandaag mee svp, er staan diverse zaken in die morgen al spelen.

 

10 januari; Mirjam, Btisam, Astrid, Anika en Lilian bedankt voor het opvangen van groep 5 afgelopen donderdag en vrijdag.

 

10 januari; maandag wordt de telefoonmast van de school gesloopt. Een enorme kraan zal maandag alles beneden brengen. Start werkzaamheden: 8.00 uur.

 

9 januari; Hierbij breng ik met deze flyer bij jullie onder de aandacht dat de deelgemeente i.s.m Thuis Op Straat Charlois en het Zuiderpark Avonturen Point schaatsmogelijkheden aan bied in het Zuiderpark. Op genoemde momenten is er gratis schaatsuitleen, in de avonden is er verlichting, er is koek en zopie en de baan is prachtig geveegd. Roep alle mensen uit heel charlois dus op om naar het zuiderpark te komen. De poster hangt op de voordeur.
Met vriendelijke groet,Marcel de Jong, Directeur Thuis Op Straat Charlois
 

7 januari; de graffiti bij de Cillershoekstraat wordt weggehaald zodra de dooi invalt. Dit duurt een dag en er moet flink gespoten worden en met chemicaliën gewerkt. Je hoort de datum nog.

 

6 januari; M'hamed kwam langs, zijn 4e kuur is klaar, deze week heeft hij onderzoeken en volgende week komt hij waarschijnlijk weer wat werken.

 

5 januari; Angelique heeft griep (beterschap)en Sehriban ook (beterschap2).

 

5 januari: heb je iets voor Akkernieuws ? Mail Stoffel.

 

5 januari; er hangen op het prikbord brieven om gratis kaarten voor de NOT aan te vragen. Je kan erheen (helaas niet onder lestijd), heb je zin, meld het dan, misschien kan een groepje samen afspreken. Zodra iemand zich meldt, zullen we een brief met de na(a)m(en) op het prikbord hangen.

 

4 januari; er zijn nieuwe bordjes opgehangen in het kader van calamiteiten in de Cillershoekstraat, zodat bij een ontruiming goed duidelijk is waar je heen kunt vluchten. Met dank aan brandweer en diverse technici. Vluchten kan nu weer.

 

2 januari; graag je absentielijst van december bij Corrie inleveren.

 

2 januari; de kachels doen het goed, toch kan het even fris zijn: kledingadvies: trui en warme sokken.

 

1 januari; een heel goed 2009 gewenst !

Zie voor alle vorige mededelingen de knoppen hierboven