Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

     

 

 

  

Mededelingen team 2010      laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

30 december; nieuws over de werkweek vind je op de site van de werkweek !

http://hoeoverleefikdenoordpool.waarbenjij.nu/? 

Laat wat van je horen ?

 

19 december; (van Josine) Hoi, betreft de Kerstactie,

Resumerend (met de blikken vol losgeld voor me op tafel):
Onderbouw: euro 172,30
Middenbouw: euro 24,28
Bovenbouw: euro 99,13
Totaal: 295,71
Met dit geld heb ik doegoedies van Unicef besteld:
Doegoedie onderbouw > 50 vaccins tegen Mazelen a 10 euro Doegoedie middenbouw > 30 schriften a 10 euro Doegoedie bovenbouw > 30 schriften a 10
> 1000 potloden a 15 euro
> voetbal met pomp a 24 euro
Dat betekent dat ik (het geld enigszins flexibel ingezet) het volgende kon bestellen:
Met het geld van de onderbouw: 17 x 50 vaccins tegen Mazelen a 170 euro
Met het geld van de middenbouw: 3 x 30 schriften a 30 euro
Met het geld van de bovenbouw: 2 x 1000 potloden a 30 euro
2 x 30 schriften a 20 euro &
2 x een voetbal & pomp a 48 euro
Totaal: 298 euro (ik gooi zelf 2,29 in de pot;-)
We krijgen van Unicef de doegoedies als 'cadeautje' thuisgestuurd (het idee van zo'n doedoedie is dat je een gift aan unicef cadeau kan doen aan iemand). We krijgen dus in ieder geval iets tastbaars wat we nog in de klassen kunnen laten zien.
De kleuters hebben in ieder geval het meeste geld opgehaald, en daarom kregen zij vandaag allemaal een klein presentje (vingerpopje) als dank.
Hele fijne feestdagen allemaal en groetjes, Josine

 

16 december; let morgen even op de kledingstukken aan de kapstokken en geef ze zoveel mogelijk mee naar huis.

 

16 december; Jetle komt vanavond, hij heeft vandaag weer gewerkt.

 

16 december; is er nog lekkers over, neem dat dan mee naar de aula, wie weten eten we nog een hapje bij het jaarbesluit.

 

14 december; na de kerstvakantie: Ilja gaat mee op werkweek en Angena draait groep A; Lilian gaat mee op werkweek en Claire draait groep 4A; Gerry gaat mee op werkweek en Dianne draait de hele week groep 6; Jelte gaat mee op werkweek en je regelt zelf de gymles. Veel plezier !

 

14 december; er was vanmiddag een zeer gezellige Kerstbijeenkomst in de ouderkamer met tegen de 40 moeders !

 

13 december; Kinderen die van school af gaan

Ashley en Sven van Bogaert naar De Boomgaard in Hoogvliet per 17 december 2010

Thally Eisden en Mitchell Merentes naar Nicolaasschool in Rotterdam per 17 december 2010

Mogelijk gaan Sherry en Shendric naar de Vreewijkschool, dat is nu wel definitief.

Voor al deze kinderen is/wordt een OKR gemaakt voor de nieuwe school.

 

10 december; Dianaling draaide de groep van Kim vandaag, bedankt; Kim voelt zich al wat beter en hoopt er maandag weer te zijn.

 

10 december; de cursus die afgelopen woensdagmiddag is vervallen, wordt op 19 januari opnieuw verzorgd, de mevrouw van de CED, Thea, is op de hoogte.

 

6 december; Btisam komt morgen weer werken, Audrey was er vandaag weer.

 

6 december; de brandweer heeft het hoofdgebouw gecontroleerd en gaf complimenten over de keurige en veilige school. In de groep van Maria is een kerstboom verplaatst (te dicht bij de deur) en in de gang bij Janet moest Maronela haar boom weer omzagen (mag niet in de doorgaande weg staan). Met de groeten van uw brandweer.

 

6 december; de kachelmonteur is anderhalf uur bezig geweest met instellen en vooral ontluchten. Er kwam meer dan een m³ lucht uit een aanvoerbuis. Het is nu een stuk aangenamer in school.

 

3 december; de brandweer geeft aan dat men de school na 8 december en voor Kerst komt bezoeken, zij verwijzen naar de regelgeving en naar de folder over veilige feestdagen. Let op je versiering en wees voorzichtig !

 

3 december; Interwrite is weer te leen in kantoor (het digibordprogramma).

 

3 december; in je postvak vind je een overzichtje van de schoolgeldbetalers. Corrie houdt dit bij.

Over een paar maanden volgt een bijgewerkt overzicht.

 

3 december; groeten van de echte Sint en de Pieten, het was geweldig, aldus hen.

 

2 december; Mirjam is morgen voorlopig voor het laatst en gaat een welverdiend verlof beginnen. Wens haar je goede wensen. We hebben veel waardering voor haar inzet en doorzettingsvermogen.

 

2 december; wees voorzichtig bij het ophangen van Kerstspullen. Gebruik geen punaises of spijkers in muren. Pas op de plafondplaten, die zijn heel kwetsbaar.

 

2 december; let op Jelte is volgende week op werkweek met de Da Costa-school, dus op woensdag en vrijdag is hij er niet ! Op woensdag staan voor de groepen 3 en 4 clinics gepland, die gaan door. Denk verder over je eigen oplossing.

 

1 december; helaas heeft de PCBO-Sint zeer moeten inleveren op zijn pensioen en zijn we met 20% gekort in de levering van boterletters. Toch is het weer gelukt iedereen een letter toe te wijzen, deze komt op de kast in de personeelskamer, met je naam erop. Geniet ervan !

Stuur je bedankje aan pcbo@pcbordam.nl 

 

29 november; de sleutels van Nürsel zijn terecht.

 

26 november; verzoek: wij krijgen vaak nieuwe telefoonnummers in kantoor, zeer vaak 06-nummers. Wil je erbij zetten of dit van vader, moeder of iemand anders is. En wanneer een nummer vervalt dan dit ook graag vermelden.

 

22 november; donderdag is het uitje. Lees dit nog eens. Soms is er nog wat aanvullende informatie.

 

23 november; er hing een brief op het prikbord waarin stond dat we niet meer naar de Molenwei kunnen. Deze brief was gericht aan de scholen in Feijenoord en is niet voor ons bedoeld zo bleek bij navraag. Dus je kunt misschien toch een uitnodiging verwachten, zoals groep 5  (zie Akkernieuws)

 

22 november; de schoolbel-klok is gelijkgezet, de schoolbel ging steeds vroeger. Nu staat hij op de juiste tijd.

 

17 november; voor volgende week donderdagmiddag hebben Joyce en Sehriban een parkeerkaart gereserveerd en is er nog één vrij.

 

15 november; op de rapportenavond blijven we allemaal tot half negen. Btisam is jarig en gaat een uur eerder weg, Brenda gaat ook eerder weg. De Cillershoekstraat gaat gezamenlijk uit na afloop.

 

15 november; op het rapport in de midden -en bovenbouw staat nog dagdelen bij de absentie. Met de bouwco's is besproken dat van dagdelen met een beetje wit dagen gemaakt kan worden, zodat je daar de hele dagen kan invullen. Info bij je bouwco. Twee dagdelen = één dag

 

15 november; het is niet gelukt een goed intervisieonderwerp te vinden. Natuurlijk is er zat om over te praten, maar we hebben ervoor gekozen om de Intervisietijd te besteden aan de viering van Sint en Kerst, dit ter verhoging van ons gevoel van welbevinden. De volgende Intervisie, in april, zal gaan over Huiswerk op onze school.

 

14 november; het staat in de planning, maar nog even aandacht: woensdag zijn Jelte en Angena er niet en dinsdag is het Offerfeest.

Het verhaal van het Offerfeest is beschreven in de Koran, soera 37: 102-109 en in de Bijbel, Genesis 22

 

12-11-10; de Millinxserver is uitgevallen, je kan daar niet inloggen. Ellie zet hem morgen weer aan, haar zoon gaat gordijnrails ophangen in groep 7 en 8.

 

12-11-10; op de G-schijf vindt je weer alle bijgewerkte foto's. Bij de portretten van vorig jaar heeft Nürsel alle namen (en de groep) als naam bij de foto gezet, waarvoor hartelijk dank. Correcties zijn welkom. Van andere evenementen zijn verrassende zaken te zien. Mag ook op het digibord getoond worden, leuk voor een moeilijk moment of als onderwerp van een klassengesprek.

 

12-11-10; Corrie heeft mooie schoolgeldbrieven gemaakt, waarin staat of er betaald is en hoe de stand van zaken is. Voor bij het rapport.

 

9 november; aanstaande vrijdag is het weekbesluit in het gebouw Cillershoekstraat.

 

9 november; op 17 november vanaf 10.00 uur worden de CV-ketels in de Cillershoekstraat vervangen. Maak en kleed je warm.

 

9 november; Mirjam bedankt voor de prachtige schrijfblokjes van ZEGEL.

 

9 november; op het prikbord hangt een brief over het stopzetten van de werkweeksubsidie door de Gemeente Rotterdam. Dit betekent niet het einde van de werkweek, maar vraagt wel wat creativiteit. De werkweek van januari gaat gewoon door.

 

8 november; donderdagmiddag rond 15.15 uur worden de prijswinnaars van de ballonnenwedstrijd opgehaald om hun prijs onder begeleiding op te halen in de speeltuin. Dit zijn Tiffany en Youssra uit 4A en Salih uit groep 3a. De andere prijswinnaars zitten niet op onze school. Die middag krijgen alle kinderen een bon met hun naam erop. Daarmee kunnen ze direct om half vier hun derde prijs gaan ophalen in de speeltuin. Zonder bon geen prijs. De kleuters krijgen hun prijs om half drie wanneer ze bij de muur buiten staan, zonder bon.

 

8 november; volgende week is het Offerfeest, hoogstwaarschijnlijk op de dinsdag. We houden in kantoor een lijstje bij van leerlingen die toestemming hebben, maar reken erop dat de moslims niet in je klas verschijnen. Pas je programma enigszins aan.

 

8 november; de oma van Janet is overleden, woensdag is zij naar de crematie. Sterkte.

 

8 november; Brenda heeft een virus, morgen komt ze weer werken.

 

8 november; hoe vind je je digitale assistent ? Ga naar de Startpagina Personeel, klik op Zwijsen, log in met je eigen akker-email, kies Veilig Leren Lezen of Zin in Taal en vervolgens je jaargroep. Zoek vervolgens de les van die dag op. Wachtwoord kwijt ? Klik dan op Ik ben mijn gebruikersnaam of wachtwoord vergeten. Dan stuurt het systeem een wachtwoord naar je mailadres (en dat kun je zelf weer aanpassen). Voor de zekerheid is de oude link van VLL teruggezet.

 

5 november; alle leerkrachten van midden- en bovenbouw hebben nu een Zwijsen-account. Daarmee bedien je de assistent van VLL of van Zin in Taal. De leerkrachten van groep 4 nu zelfs beide. Je kan op een computer werken of op een digibord, op school of thuis, dat maakt niet uit. Tip: "internet" niet via de server van school, dat is traag. Wachtwoord kwijt ? Zie hierboven.

 

5 november; Corrie heeft alle rapporten geprint en in de vakken gedaan. Heb je nog wensen, laat dat dan weten. Jelte werkt aan zijn cijferlijst. Na verwerking van de absenten van oktober, krijg je een mooi overzicht per leerling (dat je zo mee mag geven aan de ouder).

 

4 november; Maria heeft op de Y-schijf een map evaluaties 2010/2011 gemaakt en daarin een document gestopt met een samenvatting van de evaluatie formulieren Kinderboekenweek.

 

3 november; Hindostaanse kinderen krijgen op verzoek vrijdag een vrije dag om Diwali te vieren

 

3 november; woordenschat is een hot item in de school. Wil je producten van je collega's eens zien (of gebruiken), kijk dan op Y:\Digibord. Deze map is handig, omdat iedereen erin kan, zo kun je als groepen of collega's zaken delen op het digibord (de gewone computer doet hetzelfde).

We zijn aan het proberen daar ook Mediaplayer-liedlijsten neer te zetten. geef wensen of ideeén door aan de ICT-ers: Kim, Joyce en Stoffel.

 

2 november; Ellie heeft alle school-OV-kaarten opgestuurd en het tegoed teruggevraagd. Ze heeft ook drie groeps-sleutelkaarten gekocht waarmee je samen met een ouderwetse groepskaart de metro of tram in kan. Een hele verbetering.

 

2 november; Jelte is weer beter.

 

2 november; in principe is er voor iedereen een Kerstboom in de kelder of op de zolder.

 

1 november; van Y:\Edexbestanden\Nieuwste in excel kun je zo je leerlingenlijst kopiëren, handig voor een groepsplan of zo.

 

31 oktober; in de Cillershoekstraat is het alarm nagekeken. Pas op met losse spullem ophangen die waaien in de lucht van de kachel.

 

30 oktober; het BHV-plan is ietsje bijgewerkt, omdat er enkele kleine zaken zijn veranderd: schooltijden, de vluchtplannen die ophangen en enkele details. Heb je nog opmerkingen, geef deze dan door.

 

29 oktober; iedereen heeft nu de SCOL van het Voorjaar ingevuld, dus kon ik vanavond die van het Najaar klaarzetten. Na een grote beurt en een APK doet alles het weer goed (er zijn door de makers kleine foutjes uitgehaald, ook uit een van de vragen). Dus de SCOL staat klaar.

 

29 oktober; er stond in de planning dat er bij gym clinics zelfverderdediging kwamen voor groep 3 tot en met 8. Dit is veranderd in groep 3 tot en met 6, want de meester die het zou uitvoeren is al diverse malen met groep 7 en 8 uit de bocht gevlogen, zodat hij het niet ziet zitten (en dat wijt hij weer aan de kinderen en daarna aan ons...). Dus helaas is dit geschrapt. Maar beter dat dan veel ellende. Discussie gesloten, de planning is aangepast.

 

29 oktober; vergeet je parkeervergunning niet, de oude zijn niet meer geldig. De meeste zijn omgeruild.

 

29 oktober; Rachel heeft bij het weekbesluit verteld dat zij 12 weken zwanger is. Gefeliciteerd.

 

28 oktober; op de agenda voor 9 november zul je ook het punt inroosteren van de rapportmiddag&avond terugvinden. De nieuwe rapporten worden in de komende week geprint. Corrie doet ze in je vak.

 

28 oktober; de sollicitatieprocedure tijdelijke vervanging Mirjam is afgerond, Carry van der Linden komt deze vervanging doen. Zij start begin december.

Dank aan de commissie.

 

27 oktober; vandaag was de onderbouw gezellig aan het bowlen, de middenbouw Sintkado's kopen, maar wat doen we nog samen ? Hier de uitnodiging voor het teamuitje van dit jaar !

 

26 oktober; de teamvergadering van 9 november beginnen we plenair met enkele punten, daarna gaan we in bouwen uiteen om Sint en Kerst voor te bereiden. We vragen de werkgroepen voor die tijd het voorwerk te doen en ideeën klaar te hebben.

 

24 oktober; het mes van de papiersnijder is geslepen, pas op uw vingertjes.

 

24 oktober; het aantal kleuters tussen half drie en half vier viel erg mee, leve de ouders en de BSO's.

 

24 oktober; de ANWB heeft met Khoa de SCOL weer aan de praat, hij moet nu nog langs de garage en over enkele dagen kun je los.

 

24 oktober; wacht met het invullen van de SCOL, die staat nog steeds met pech.

 

22 oktober; Dianaling start maandag als Onderwijsassistente bij Kim.

 

22 oktober; de nieuwe parkeervergunningen zijn binnen. Je kunt je vergunning maandag tussen 12 en 12.30 uur omruilen bij Corrie, of anders donderdag- of vrijdagmorgen. Zonodig zijn er ook plastic houders verkrijgbaar om hem op je ruit te plakken.

 

15 oktober; vóór 1 november worden alle parkeervergunningen omgewisseld.

 

15 oktober; Gerry is uit de Kerstcommissie en Dianne is erin gekomen.

 

14 oktober; Angelique V. gaat na de herfstvakantie op de woensdag werken i.p.v. de vrijdag

 

14 oktober; er waren vandaag verhalen over een "kinderlokker". Alles is doorgegeven aan de politie die op school is geweest. Kinderen en ouders maken elkaar soms van streek met halve verhalen.

 

14 oktober; een elektricien komt morgen de Philips-lampproblemen oplossen, dus er is licht aan het eind van de tunnel.

 

14 oktober; het mes van het snijapparaat bij Ellie gaat morgen voor een beurtje naar de slijperij. Dus snij snel of stel het uit.

 

13 oktober; het Rooster hulp onderbouwleerkrachten/assistenten bij middenbouw/bovenbouw (14.35-15.30), is besproken, aangepast en vastgesteld in de Denktank 13 oktober 2010 

Het staat onderin de roosters in het Geel Boek.

 

13 oktober; voor de denktankers-VDA, maar ook voor wie het wil zien, het Handboek VDA is in aanbouw en staat op N:\VDA\Handboek

 

12 oktober; Nürsel is 9 april uitgerekend, haar baan kent geen vervanging.

 

12 oktober; Sehriban gaat in opdracht van de arbeidsdeskundige van de Elzendaal 2 maal 2 uur werken op onze school. Zij werkt niet met kinderen. Heb je een klus voor haar, neem dan contact op met de directie.

 

12 oktober; naar aanleiding van de sollicitaties en de VDA-mensen in school hebben we binnen het MTO besloten dat hoofddoeken bij medewerkers en leerlingen niet zijn toegestaan en bij moeders en stagiaires wel zijn toegestaan.

 

12 oktober; de sollicitatieprocedure "vervanging zwangerschap Mirjam" is gestart; dinsdag na de vakantie komen er kandidaten op gesprek.

 

12 oktober; de sollicitatieprocedure Onderwijsassistent is bijna afgerond, Dianaling wordt voorgedragen en komt nog bij Stoffel langs en gaat dan nog voor een gesprek naar de Elzendaal.

Waarschijnlijk kan ze snel starten bij ons. Dank aan de commissie.

 

12 oktober; de oud-leerlinge van Cora en Nelleke heet Henriëtte (Jette) Lichtenberg, haar naam stond niet in de mail bij de foto's.

 

8 oktober; het nieuwe adres van Josine staat in Outlook/Openbare mappen/collega's, dat van Kim ook.

 

8 oktober; de sollicitatiecommissie Onderwijsassistente bestaat uit Maria, Kim en Angelique.

De sollicitatiecommissie voor de tijdelijke leerkracht bovenbouw bestaat uit Gerry, Astrid en Stoffel.

 

8 oktober; zondag is het feest bij de Streetgallery, heropening om 15.00 uur.

 

8 oktober; de gemeente heeft het voor elkaar gekregen onze parkeerkaarten door de war te gooien en voor een deel ongeldig te maken. De herindeling van de parkeerzones speelt daarbij een rol. Eén collega heeft al een bekeuring. Krijg je een bon, breng die dan in kantoor (alleen als het in onze zone is J en om parkeren gaat J)

 

6 oktober; de Intervisiegroepen kun je zien via de Startpagina Personeel. Na de herfstvakantie is er een ronde intervisie, zie de kalender.

 

6 oktober; Kimm, de tandartsassistente is nog niet klaar met gaten vullen. Ze zoekt de gaten zelf op.

 

6 oktober; Ellie deelt aan alle kleuters zwemtassen uit met promotiemateriaal voor zwemles.

 

6 oktober; de tien mensen van Philips gaven wordkshops in groep 7 en 8. Vanmiddag hingen ze nieuwe tl-buizen op. Zij waren extreem onder de indruk van wat zij zagen in de klassen en hadden bijzondere waardering voor ons werk ! Het waren echte Philips-werknemers -van manager tot stagiaire- die normaal in een fabriek werken.

 

6 oktober; vanavond hebben 22 sollicitanten op de functie Onderwijsassitent een afwijzingsbrief ontvangen. De commissie (Maria, Kim, Angelique) heeft binnenkort vier gesprekken.

 

6 oktober; vandaag is Spelspoor door Khoa geïnstalleerd in groep 4 t/m 8. Dit hoort bij de nieuwe Spelling van Taalleesland. Kijk eens of het werkt. Ook zijn we bezig met Ambra van groep 5 en de SCOL en verder met wat machines. Schrijf je klachten/wensen in de computermap.

 

6 oktober; Astrid heeft weer een nieuw overzicht van de BSO-kinderen gemaakt. Wijzigingen mogen nu weer direct naar Corrie, via mail of postvak. In N:\2010-2011 vind je het overzicht.

 

5 oktober; morgen komt er een grote kraan om de afgehakte schoorstenen van het dak Millinxstraat te tillen (dat was het lawaai). De hele school krijgt momenteel nieuwe dakbedekking.

 

5 oktober; de lampen van Philips liggen klaar, morgen een grote operatie vervanging tl-balken.

Ook workshops in groep 7 en 8 over duurzaamheid, energie en prestaties.

 

5 oktober; fijne dag van de Leraar!

 

4 oktober; werk je in de onderbouw, doe dan de vrijdag-vrij-brief svp op je deur.

 

4 oktober; eind oktober en begin november komt de tandenpoetsjuf een les geven. Astrid maakt het rooster. Zie de kalender.

 

3 oktober; de vacature Onderwijsassistent is ingetrokken en een commissie is aan de slag met de 39 reacties die zijn binnengekomen.

 

3 oktober; toegevoegd op de Startpagina Personeel (rechtsonder): schoolplaten (site van het Onderwijsmuseum Rotterdam !) en schoolbordenportaal.nl. Mooie dingen voor je digibord. Heb je nog meer linken, laat het dan weten.

 

1 oktober; lever svp je absentielijst in. Zet er duidelijk op wie er wel en niet is.

Op je nieuwe leerlingenlijst moeten de namen en aantallen ook kloppen. Het is vandaag teldatum en daar hangt onze volledige bekostiging van af. Geef eventuele vragen of problemen duidelijk aan (bijvoorbeeld een kind op de lijst die al lang weg is of een nieuw kind dat ontbreekt).

 

28 september; de tandarts komt, maar de poetsles blijft nog uit; je hoort wel wanneer het zover is. Aanstaande maandag worden we erover gebeld.

 

27 september; we zijn verheugd te kunnen melden dat er twee prima gesprekken zijn geweest met Maria en Astrid. Zij worden voorgedragen bij het bestuur als deelnemer aan de functiemix. Zij hebben beiden een speciale taak op zich genomen die in de volgende teamvergadering van 12 oktober zal worden toegelicht.

 

27 september; afgelopen vrijdag stond de gymzaal (weer) blank. Dit is gerapporteerd naar de verantwoordelijke personen. Hou er rekening mee dat dit maandag weer zo kan zijn. Deze week wordt het dak gerepareerd. Tevens verzoeken buurtbewoners het licht na afloop van de gymles uit te doen, het brandt vaak 's nachts.

 

25 september; het dak van de IB en 't Molentje (naast groep 6) wordt bij droog weer de komende week vervangen. In genoemde ruimtes is het muf en nat, hopelijk verandert dat. Er is een lekkage ontdekt bij de overgang MPH-Akker tussen de gebouwen.

 

24 september; op N:\Onze Rapporten kun je de rapporten van dit jaar zien. De bovenbouw gaat dinsdag het onderdeel Taal aanpassen.

 

23 september; het boek Afri is geleend. Graag weer terug naar school.

 

22 september; het schema Zorgstructuur is aangepast en verbeterd.

 

20 september; op www.vacaturebank.nl kun je de twee vacatures vinden die we 15 september aan je gemeld hebben. Deze zijn ook naar de Stichting.

 

20 september; het stookseizoen is weer begonnen. Doe de deur achter je dicht svp. Ook bij het buitenspelen of na een pauze: deur dicht. Op het achterplein: op een kier bij buitenspel.

 

20 september; de muren bij Angelique en bij 't Molentje zijn erg nat. Er komt daar binnenkort een nieuw dak. 's Nachts wordt er gelucht (deuren staan open), voor een iets beter klimaat.

 

20 september; Linda Ouwendijk, 3e-jaars Pabo HR&O-stagiaire gaat van Nelly naar Astrid, omdat zij groep 3 al eerder deed en omdat ze voor het oudere kind kiest en omdat haar opdrachten beter in groep 5 passen. Donderdag is de start in groep 5.

 

15 september; zowel binnen als buiten de school melden wij deze week twee vacatures:

A. Een onderwijsassistente, fulltime voor de groep van Kim, een extra kracht.

B. Een vervangster voor het zwangerschapsverlof van Mirjam, parttime-bovenbouw, start eind dit jaar. Informatie bij de directie.

 

15 september; op 24 september hebben Jelte en Angena een studiedag starters van het PCBO.

De lessen van Jelte in de ochtend bestaan uit de 2e volleybalclinics.

Uit verantwoordelijkheidsoverwegingen moet de leerkracht daar bij zijn.

 

13 spetember; let op wanneer je morgen de eerste bent: de elektricien heeft om 7.00 uur de stroom erafgehaald en de code hoeft niet ingetypt. De server is even sleepy/down tot bij acht uur.

Dit vanwege het testen van de noodverlichting en de ontruimingsinstallatie.

Aan het einde van de dag doet men dit in de Cillershoekstraat.

 

13 september; in het MR-overleg over de functiemix kwam de map Sociale Competentie Portfolio weer ter sprake. Kijk eens in de RT-kasten svp. Ooit werkte Hinke ermee (als gedragsspecialist).

 

10 september; de komende drie vrijdagen zijn er volleybalclinics voor de bovenbouwgroepen tijdens de vrijdaglessen van Jelte. Zie de kalender.

 

9 september; vandaag was er brandalarm in het MPH, we nemen nog contact op over de afhandeling van het incident. Deze was niet correct.

 

9 september; het dakje van de berging van het speellokaal is door dakdekkers gerepareerd.

 

10 september; mogelijk weer werkzaamheden aan het tegensputterende riool.

 

8 september; twee teamleden hebben gesolliciteerd naar een funktiemixbenoeming.

 

6 september; veel ouders vragen vrij voor het Suikerfeest van donderdag. Wij gaan dat niet allemaal doorgeven. Ga er van uit dat Turkse en misschien ook Marokkaanse kinderen er donderdag niet zijn. Zet een S (van Suikerfeest) in je absentiemap. Uiteindelijk waren er volgens onze waarneming veel kinderen aanwezig.

 

6 september; de namen van negen stagiaires zijn toegevoegd in de Klassenverdeling.

 

6 september; wegens privé-omstandigheden heeft de heer R. Bahadoer, zijn werkzaamheden als bedrijfsarts voor PCBO beëindigd. Vanaf heden zijn voor onze organisatie in het kader van de arbodienstverlening werkzaam
De heer A. (Ton) van de Ven, bedrijfsarts en
De heer P.( Peter) Jonkman, arbeidsdeskundige.
De bedrijfsarts werkt op woensdag voor PCBO en de arbeidsdeskundige op maandag en donderdagmorgen. U kunt via onderstaande mailadressen met hen in contact treden.
A.vandeVen@pcbordam.nl
P.Jonkman@pcbordam.nl
De bedrijfsarts zal zich gaan richten op de medische aspecten van de re-integratie en daaraan gelieerde wettelijke aspecten. De arbeidsdeskundige zal zich richten op de mogelijkheden / adviezen en trajectgang in het kader van re-integratie.
In de Elzendaal-info zullen beide heren zich nader aan u voorstellen.

 

4 september; Stoffel heeft vandaag 11/2 uur overlegd met Jeugdzorg en Leerplicht over oud-leerling Andrew, met steun van Angelique.

 

4 september; het riool heeft weer kuren en is hedenmiddag weer doorgespoten. Wordt vervolgd...

 

3 september; Isabella en Leyla zijn naar Duitsland verhuisd en uitgeschreven.

 

2 september; de paarse krat (zie 27 augustus) is terecht, een stagiaire had hem opgeborgen. De iPod is niet meer gevonden. Pas op je spullen !

 

1 september; Cora is geopereerd aan haar knie. Men heeft haar buitenmeniscus bijgewerkt en kraakbeen verwijderd. Haar knie is dik ingepakt, ze heeft (nog) geen pijn en alles viel mee. Ze moet nu langzaam haar knie gaan belasten, buigen en gebruiken. Ze is enkele weken thuis, maar hoopt op een snel herstel.

 

31 augustus; het ziet er naar uit dat Internet de Cillershoekstraat in de steek heeft gelaten.

Morgenochtend vroeg rij ik even langs daar, ik zie de server nu niet.

Oorzaak was een stroomstoring door water van het koffiezetten.

 

31 augustus; het werk aan het riool is klaar en alle toiletten kunnen weer gebruikt worden. Hoera.

 

31 augustus; Het MTO heeft besloten dat meegaan op werkweek:
Anika, Btisam, Marja, Lilian, Ilja, Jelte (Stoffel reserve) en Gerry.

Veel plezier !
 

31 augustus; morgen komt de glazenwasser overal. Graag vensterbanken leeg.

 

30 augustus: Cora sterkte met je knieoperatie aanstaande woensdag !

 

30 augustus; de infobrieven die meegaan aan het begin van het schooljaar staan op N:\Infobrieven groepen.

 

30 augustus; alle leerkrachten van onze school hebben in hun mailbox de vacatures functiemix ontvangen. Eventueel reageren voor 10 september.

 

27 augustus; het dak van de dependance wordt binnenkort grondig gerenoveerd.

 

27 augustus; we zoeken het volgende: een paarse krat van Albert, verdwenen bij Ellie, de goudkleurige jas van Christian, groep 8. De jas is terecht !

 

26 augustus; gisteren kwam de brandweer, deze was zeer tevreden over o.a. de drangers bij Astrid en de ouderkamer. Deze mogen van hem niet op een spietje staan, maar gezien al het verkeer en de lucht in de klas, mag dat wel van ons, maar 's nachts moeten die deuren dicht en het spietje boven de deur.

 

26 augustus; Ineke werkt vandaag wegens de drukte, zij neemt haar vrije dag een andere keer.

 

26 augustus; 3 september is er een circusactiviteit. Hier volgt de info:

Het rooster hieronder laat zien dat deze activiteit is voor groep 4 t/m 8.

Het gymrooster kan daardoor die dag niet gevolgd worden.

Jelte zal meegaan naar het circus en daar meedoen.

In de middag geeft hij dan de twee normale lessen aan groep 3.

De circusactiviteit bestaat uit een workshop en een kijkdeel (circus)

Een korte omschrijving van de verschillende workshops:
De Kleurbende: kinderkunstproject. Hier gaan de kinderen aan de slag met verf, doek en kwast. Alles onder begeleiding van Rotterdamse beeldend kunstenaars.
Ni Ketut Wirjati en Jacqueline Castro: Workshop dans en muziek. Ni Ketut Wirjati is een Balinese danseres en Jacqueline Castro een zangeres uit Chili. Samen verzorgen ze een muziek en dans workshop
Wim Noordergraaf; Geeft een workshop poppenkastspel. Alle kinderen gaan in kleine groepjes aan de slag in een poppenkast. Ze werken aan de hand van een bekend verhaal en snuffelen aan de basisprincipes van het poppenkastspel.
Circus Klomp: workshop acrobatie. Aan de slag met circus attributen en de basisprincipes van de pyramidebouw.
Mary Sue Siegel: Is verhalenvertelster en heeft samen met oudere Rotterdammers gewerkt. De kinderen die hiernaar toegaan krijgen verhalen van vroeger te horen, vertelt door oudere bewoners uit de wijk. Alles onder begeleiding van Mary Sue Siegel.
Paul Middellijn: geeft de kinderen een workshop verhalen vertellen.

Locatie van de scholendag is de speeltuin Tarwewijk aan de Mijnkindstraat.
Het is fijn als iedereen er bijtijds is. Bij een aantal workshops zij twee klassen ingedeeld en het is jammer wanneer er niet kan worden begonnen omdat een groep te laat is.
Het ochtendprogramma begint om 9.30.
 

Ochtend 9.30-11.45 (workshop + kijkdeel; ieder ongeveer één uur)

Ni Ketut en Jacqueline Castro

De Akker Groep 4B 19 + Globe Zw.W Groep 4B 18

Circus Klomp

De Akker Groep 6 23 + Globe Zw.W Groep 8B 21

Paul Middellijn

De Akker Groep 8 21 + Globe Zw.W Groep 8A 21

Mary Sue Siegel + bewoners

De Akker Groep 7 28

Wim Noordergraaf

De Akker Groep 5 29

De Kleurbende

De Akker Groep 4A 18 + Globe Zw.W Groep 4A 17

Vragen ? Mail Stoffel

 

26 augustus; de loodgieter werkt niet wanneer het regent. Alle toiletten kunnen weer gebruikt worden !

 

25 augustus; er wordt hevig gehakt en er gaan meters pijpen naar beneden. Het nieuwe riool krijgt vorm. De afgesloten toiletten blijven bewaken svp. Je hoort het wanneer het klaar is.

 

25 augustus; in Akkernieuws staat de inormatie-avond aangekondigd, er zijn briefjes voor ieder kind en maandag volgen die nog een keer. Ook hangen er al brieven in school.

 

24 augustus; op 1 september begint Sherwin met zijn ICT-stage en is er weer een computerboy beschikbaar voor de alledaagse probleempjes. Hoera. Hij gaat rustig alle PC's nalopen om te kijken of alles lukt. Geef wensen en klachten maar door.

 

23 augustus; in de kelder is een deel van de spullen verloren gegaan door de waterschade. Een lijstje volgt later, Ellie heeft alles genoteerd, we gaan de schade indienen bij de verzekering.

Alle rommel is inmiddels afgevoerd. Grote blowers maken nu de kelder droog. Inmiddels is er weer een buis gesprongen, het water loopt ergens achter een muur weg, dus niet de kelder in. Woensdag komt er een nieuwe riolering en zal een deel van de toiletten voor één dag afgesloten worden. De toiletten in de gangen onder en boven blijven open, de werkkast, toiletgroep Molentje en toiletgroep 5 t/m 8 worden gesloten. Daar ook zomin mogelijk water gebruiken die dag. Bij regen kan dit niet plaatsvinden en volgt uitstel.

 

23 augustus; Sanakids (de schooltandarts) biedt een tandenpoetsles aan binnenkort.

 

23 augustus; in het rooster Weekbeurt, etc zijn wat aanpassingen gedaan, te vinden in blauw.

Met dank voor de diverse opmerkingen die getuigen van grote oplettendheid.

 

22 augustus; het rooster van het opnemen van de te-laatkomers is opgenomen in het Geel Boek bij Roosters. Maandag gaat het weer draaien.

 

20 augustus; er bleek nog meer lekkage in de kelder nadat deze was drooggemaakt, een stoet aan deskundigen kwam langs. Inmiddels is na 4-en een noodreparatie gedaan, zodat we maandag weer naar het toilet kunnen. Maandag wordt het werk hervat, want inmiddels staat de kelder weer blank. Later volgt de vernieuwing van nog een deel van de riolering.

 

20 augustus; de nieuwe riolering bleek een losse dop te hebben waardoor de afgelopen dagen alles zo de kelder is ingelopen. Dit heeft de nodige schade en overlast veroorzaakt. Men is bezig op te ruimen en de schade is opgenomen door een verzekeringsexpert.

 

20 augustus; in tegenstelling tot eerdere berichten gaat de Denktank voltallig door, Ineke zal niet deelnemen, maar wel zeer betrokken blijven via Stoffel en Josine, de leden zijn terug te vinden in de Takenlijst. 1 september is de volgende bijeenkomst.

 

19 augustus; 't Molentje zal op de dinsdagmorgen en donderdagmorgen tot 9.45 uur ouderactiviteiten hebben in onze bieb. Vorig jaar was dat op woensdag zo, maar dat is nu verzet dus.

 

17 augustus; onderstaand stukje komt morgen in Akkernieuws:

Leerkrachten en medewerkers van de school zijn uiteraard van harte welkom, de radiostudio is in het MPH. Chris en Angela geven een radiorondleiding tussen 7 en 8 uur.

RTV Rijnmond live vanuit CBS De Akker
Zes weken lang staat Rotterdam Zuid centraal in het radio programma Op Zuid, elke donderdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. Donderdag 19 augustus a.s. staat het programma in het teken van 'opgroeien op Zuid' en wordt er uitgezonden vanuit CBS De Akker. De mening van ouders telt die avond, hopelijk vindt u de tijd om donderdagavond het programma bij te wonen en deel te nemen aan de gesprekken en discussies. Tot donderdag!

 

17 augustus; de blauwe iPod (witte hoes) van de Brede School is zoek. Hij staat altijd in de draagbare luidspreker, kijk eens rond svp.

 

16 augustus; op een enkeling na zijn alle leerlingen op school. In kantoor is het druk met inschrijvers.

 

16 augustus; in het schema weekopening-weeksluiting-weekbeurt-deurwacht (15.30) staat ook aangegeven welke week Gerry en Dianne werken.

 

13 augustus; waarschijnlijk gaat het Josine lukken maandagmorgen de sleutel van de speeltuin te veroveren. We kunnen daar dan pauzeren. Neem even wat regels door; niets stuk maken, niet met zand gooien, uit de weg bij schommels en kabelbanen...

Op 15 september is de feestelijke opening van de speeltuin, rond 12 uur door wethouder Hugo de Jonge.

 

13 augustus; het bibliotheekrooster is opgenomen in de Roosters. 18 augustus is de start.

 

12 augustus; collega's die kunnen inloggen bij de leerkrachtassistent van Veilig Leren Lezen hebben een mailtje gekregen om hun account eenmalig opnieuw te activeren. We zijn bezig de assistent van Zin in Taal wakker te maken.

 

12 augustus; morgen leg ik een stapeltje SchoolGidsen op je bureau. Op de achterkant zit een sticker met de naam van het oudste kind. Alleen het oudste kind krijgt de schoolgids. Het sterretje op je leerlingenlijst klopt soms niet :-(

Ook zie je eventueel een sticker met de naam van jongere broer/zus. Let op die stickers svp bij het uitdelen. Voor jezelf vind je een SchoolGids in je postvak. Deze staat ook helemaal op de site. Foute schoolgidsen svp retour kantoor.

 

11 augustus; onze ICT-stagiair heeft zich afgemeld. Omid is van school veranderd, etc.

Een nieuwe vacature wordt gepubliceerd. Sluit s.v.p. zelf je computers aan.

 

11 augustus; de school is nu deels schoon. Wegens allerlei werkzaamheden (nieuwe kachels en radiatorkranen en nieuw riool en grote werkzaamheden aan het dak in de Millinxstraat) is alles vertraagd.

 

8 augustus; de school is nog vies, het schoonmaakbedrijf wordt onder druk gezet, omdat men zich niet aan de afspraken houdt.

 

8 augustus; er wordt geprobeerd de ontbrekende handleidingen deze week binnen te krijgen, zodat je er vrijdag over kunt beschikken.

 

8 juli; de ADV is in de Kalender gezet, je kan je eigen dagen controleren.

 

5 juli; fijne vakantie, graag zien we elkaar weer op het traditionele koffiemoment op 13 augustus 10.00 uur in de aula. Er zullen dan ook enkele verzorgers van VDA-activiteiten zijn om kennis te maken.

 

5 juli; de evaluatie Schoolfotograaf is opgeslagen onder Evaluaties op Y

 

2 juli; fijne vakantie van yoga tot leeuw, pas goed op jezelf !

De school is in zomerslaap. Morgen maak ik nog een rondje, in samenloop met een kijkje bij de Tour.

 

1 juli; geweldig al dat werk ! We zijn er bijna. Graag je rooster en je absentielijst van juni.

Kom rond 11 uur wat drinken in de aula. Daarna fijne vakantie...

Ik heb de film van het project vandaag gekregen en zal die op het digibord aanzetten.

 

1 juli; de SCOL was kapot, maar doet het nu weer.

 

1 juli; de leerlingenlijsten van de groepen van komende cursus zitten in de postvakken.

Wees flexibel, hier en daar blijft het veranderen. Zie je de lijst niet, kijk dan bij je duo-partner.

Na een weekje werken in augustus passen we de boel weer aan.

Er zijn straks 250 leerlingen op de eerste schooldag en da's mooi.

 

30 juni; begin vrijdag op tijd, tegen twaalven drinken we een glas en verlaten we de hete panden.

 

30 juni; je bent welkom in kantoor om je dossiers bij te werken. Even meenemen kan ook.

We proberen vóór de vankantie de nieuwe leerlingenlijsten in je postvak te krijgen.

Je kan daarop nieuwe namen aantreffen.

Vandaag is een nieuwe zorgleerling voor groep 4 geweigerd.

 

29 juni; koelkast en vriezer gaan vrijdag 12.00 uur uit.

Alles kan nog koel staan. Maak vrijdag leeg svp.

Zet je computers en schermen uit, koppel alles af svp.

 

29 juni; geef spullen mee, ruim op, kapstokken leeg, etc

Grijze trui hangt bij kantoor. Van wie ?

 

29 juni; spoedvakantiegangers: fam Lesnussa is morgen al weg,

Gerson en Marlon al weg, met waarschuwing.

 

28 juni; vanavond na de musical is er jaarbesluit. Aanhang is van harte welkom.

 

28 juni; vannacht is de vader van Btisam overleden, donderdag gaat Btisam en familie naar Marokko. Waarschijnlijk is dan vrijdag de begrafenis in Fez.

 

28 juni; het gaat heel slecht met de vader van Btisam, zij vraagt ons voor hen te bidden. Morgen zal ze er niet bij zijn. Mirjam zal met de klas afspreken dat er na de vakantie een soort reünie komt om alsnog afscheid te nemen van Btisam. Stoffel zal dit aan de ouders vertellen morgenavond ná de musical (en vooraf ook even aan de klas, in overleg met Mirjam).

 

28 juni; a.s. donderdag sluiten we de kas na uitbetaling van de bonnen van juni.

Hou er rekening mee.

 

28 juni; bij het jaarbesluit nemen we afscheid van Ronald, Siraadj, Vanessa en Yoshi.

Na de musical, in de aula.

Yoshi geeft morgen een proefles op de Pniëlschool !

 

28 juni; Jelte is geweest voor kennismaking en een gesprek op de Elzendaal. Zijn benoeming is een feit, allen gefeliciteerd !

 

28 juni; de vakantieschoonmaak wordt in het begin van de vakantie uitgevoerd. Zet alle losse spullen in kasten. Ruim alles lekker op. Meubilair mag blijven staan. Computers loskoppelen en op een tafel zetten die verplaatst kan worden. In de Cillershoek komen de ICT-boys de sloten losmaken. Kleed erover is aan te raden.

 

28 juni; wil je helpen ? Dat kan. Lees de nieuwe schoolgids op www.cbsdeakker.nl/schoolgids

Mail je verbeteringen aan de directie svp. Met dank aan alle die geholpen hebben dit tot stand te brengen.

 

28 juni; liefst je rooster deze week bij Ineke. Je takenbrief s.v.p. uiterlijk in de eerste schoolweek na de vakantie.

 

27 juni; eten tijdens rapportavond: kom naar de aula wanneer het jou schikt. Er is geen vaste eettijd. Er staat een lekker & gezond hapje op het menu met dank aan Ellie alvast.

 

26 juni; vrijdagmiddag loopt Josine (met Ansjel ?) en een groep Akkerkinderen mee in de parade over de Dordtselaan, verkleedkleren e.d. zijn al gemaakt. Dan weet je het wanneer kinderen er over praten.

 

26 juni; let op, mogelijk kun je al donderdag de wijk niet meer in met de auto. Maak een plan en denk aan metro of fiets. De Tour de France spreidt haar vleugels uit op Zuid.

 

24 juni; volgende week gaan de koelkasten en de diepvries uit en leeg. En zo nog meer systemen. Zet in de vakantie alle apparaten uit svp.

 

24 juni; de Taalmethode, spellingmethode en Leesmethode zijn binnen en staan bij/in de groepen.

Er wordt binnenkort nog meer materiaal geleverd, dus het is nog niet compleet. Van groep 4 staat alles vóór het lokaal van Cora.

 

24 juni; nascholing:

  • Maria gaat maandag de CED bellen over de motoriek-cursus en daarna beslissen we of we gaan inschrijven.

  • Maria, Maartje, Lilian kunnen zich inschrijven voor een BHV-herhalingsdag

  • Kim, Ilja en Maartje kunnen zich inschrijven voor de workshop Luisterhouding

  • Angelique Vermeulen en Mieke kunnen zich inschrijven voor de cursus Rots en Water

  • Lilian kan zich inschrijven voor de cursus Opfrissen Nederlands

  • verder zijn er geen nascholingsverzoeken binnengekomen

23 juni; morgen krijg je in je postvak je taakurenbrief. Speciale aandacht hiervoor.

 

23 juni; op veler verzoek is het bibliotheekboeken ruilen niet meer op de maandagmorgen komende cursus, maar op de woensdagmorgen.

 

22 juni; het is kleutersportdag morgen, hou er rekening mee svp.

 

22 juni; onze nieuwe stagiair ICT die deze week met Siraadj meeloopt is Omid, hij blijft ws een week of 10. Hij heeft verstand van zaken en is goed benaderbaar.

 

22 juni; er is erg veel werk voor de mensen in kantoor. Heb je nog een uurtje vrij, dan kun je ons aanbieden ergens bij te helpen.

 

22 juni; de nieuwe ESIS zorgt voor diverse problemen. Zo kunnen we de absenten (nog) niet voor je tellen, we gaan het nog proberen voor het weekend. Het is gelukt en het ziet er mooi uit deze keer (voor het eerst een complimentje voor de nieuwe ESIS).

 

22 juni; de nieuwe gymleerkracht heet Jelte en stelt zich hier voor:

 

 

21 juni; vrijdag 2 juli zijn de kinderen vrij. Collega’s worden wel op school verwacht voor de laatste loodjes. Denk aan de Tour als je met de auto naar school komt.
 

21 juni; politielessen (= SAP-lessen) zijn bij de politie wegbezuinigd, vandaar geen lessen meer.
 

21 juni; donderdag 24 juni gaan de ouderconsulenten met de deelnemende moeders iets leuks doen. De kinderen blijven die dag gratis op school tussen de middag. Zij eten in de klas en gaan daarna o.l.v. Maronela buiten spelen.
 

19 juni; Ronald heeft een andere baan na de zomervakantie, gefeliciteerd.

 

19 juni; de vakantiepaspoortjes zijn binnen, wanneer een kind eerder op vakantie gaat, kun je er een vragen in kantoor. Eind deze week komen ze naar je groep, zodat ze bij het rapportengesprek samen met de schoolkrant mee naar huis kunnen.

 

18 juni; er staat op de uitnodiging voor de rapporten dat het gesprek 10 minuten duurt, maar dat is dus korter. Je kan het corrigeren, er komt geen nieuwe uitnodiging.

 

17 juni; er komt een nieuwe geiser in het werkhok. Deze is nu stuk.

 

17 juni: Sjaak heeft het zandbaknet vernieuwd en de spijlen weer rechtgetrokken van het kleuterplein.

 

17 juni; Arjan en Martijn, de kinderen van Stoffel en Nelly zijn allebei geslaagd. Hoera.

 

17 juni; Kinderen die eerder met vakantie gaan (met toestemming):

 

Duran Caner + Busenur

28-06-10 t/m 02-07-10

Ahmet Aygar + Rumeysa

28-06-10 t/m 02-07-10

Osman Derin

23-06-10 t/m 02-07-10

Adile Aygar 

01-07-10 t/m 02-07-10

Fabian Lont 

21-06-10 t/m 23-06-10

Fatma, Muhammet & Ali Korkmaz

28-06-10 t/m 26-07-10

Leiron Santiago 

28-06-10 t/m 03-07-10

Simona Angelova 

16-08-10 t/m 29-08-10

Nadir el Bakkali

21-06-10 t/m 02-07-10

Shaldy en Anouk Martine

25-06-10 t/m 02-07-10

Juriënlis Hans 01-07-10 t/m 02-07-10
Leyney Bazur 21-06-10 t/m 02-07-10
Muhammet Toptas 28-06-10 t/m 02-07-10
Ikram Benkhayi 02-07-10 ochtend
Rumeyse Arpagünü 30-06-10 t/m 02-07-10
Kayal Ramdien begint 17-08-2010

 

16 juni; werk je met Office 2003 dan ben je suf, met Office 2007 een beetje duf, wordt wakker, binnenkort Office 2010 beschikbaar op De Akker. Met onderwijslicentie uiteraard, ook voor de thuisgebruiker.

 

15 juni; Şehriban is langs geweest, ze probeert maandag weer te komen (om Ellie te helpen bij de bestelling), ze doet aangepast werk, in overleg met de ARBO. Ze was mee op de schoolreis 17 juni.

 

15 juni; er worden vrijwel dagelijks nieuwe leerlingen ingeschreven, meest voor groep 1

 

15 juni; Ineke en Josine zaten de hele dag aan het VDA-rooster en presenteren dat morgen in de denktank. Vanaf daar gaat het naar de bouwen.

 

15 juni; Angena is geslaagd voor de Pabo en vorige week door directie en MR toegelaten als teamlid, ook voor de komende cursus. Gefeliciteerd.

 

15 juni; Btisam is niet op school, zij is meest bij haar vader. Mirjam draait groep 8 en collega's ruilen ADV e.d. en zo kunnen alle groepen draaien. Claire zit in een tentamenperiode en kan niet invallen.

 

15 juni; binnenkort wordt het Keverplein aangepakt op oneffenheden en op de binnenzee die er bij regen ontstaat.

 

15 juni; de loodgieters zijn een zeer ernstige verstopping te lijf gegaan; direct in de zomervakantie wordt een groot deel van het riool vervangen (in de kelder).

 

15 juni; de aannemer heeft de rand opgevuld voor de digiborden in groep 4 die nu 22 juni gaan komen. Graag regelen dat men daar om de beurt zonder kinderen kan werken.

 

15 juni; er zijn twee drangers geplaatst in school en de deur van het speellokaal is omgedraaid, op last van de brandweer.

15 juni; morgen komt Akkernieuws, lees hem zelf ook.

 

13 juni; hier het speelschema WK (met uitslagen) en de link naar het live-kanaal (om de wedstrijden op de PC of het digibord te bekijken). En heb je een duel gemist of zoek je een samenvatting ? Klik dan hier. Met complimenten voor de NOS !!

 

13 juni; gaarne aandacht voor het afsluiten van de school. Doe je ramen dicht, zet computers uit en dim alle lichten in de toiletten, gang en lokaal wanneer je zelf weggaat. Dan hoeft de laatste alleen het alarm er op te zetten. Hierbij letten op de piep die je moet horen, anders is een achterdeur niet goed dicht. Afgelopen week heb ik meerdere keren gezien dat de school niet goed afgesloten was en in het weekend bellen buurtbewoners om te vragen wat er toch in de school te doen is (de werkster komt soms later, zij heeft ook de instructie lichten uit te doen).

 

11 juni; de nieuwe digiborden zijn niet opgehangen, omdat er een meetfout is gemaakt bij het inmeten. Na tussenkomst van de aannemer volgt 22 juni een tweede poging.

 

11 juni; de oma van Siraadj is overleden en hij was vandaag daarom naar Amsterdam, om afscheid te nemen.

 

9 juni; bekijk de wijk en school eens op Google-Earth. In 3-D. Mooi...

 

8 juni; de wijkschoolreis naar de Brouwersdam vanmiddag was een succes. Angelique V. en mevrouw Jabeur begeleidden onze leerlingen !

 

8 juni; tot hun eigen verbazing zijn vijf leerlingen van groep 6 geslaagd voor hun diploma C zwemvaardigheid.

 

8 juni; in N:\Leuk om te weten staat de menulijst van restaurant Meram, Afrikaanderplein.

 

8 juni; de Cillershoekstraat regelt intern het voetbalkijken van groep 3 & 4. Er zijn veel aanmeldingen, we wensen jullie een sportieve middag, en winst natuurlijk ! Een beetje kleuren of lezen onder de wedstrijd is geen bezwaar. Er komt nog een soort toegangskaartje vrijdag waarop staat dat het tot 15.15 uur duurt (belangrijk voor de ouders & BSO).

Reken nog niet op de nieuwe digiborden, al gaat Siraadj erg zijn best doen.

In de Millinxstraat gaan we drie lokalen vol supporters zetten, ideeën zijn welkom, zo moeilijk is het niet.

 

7 juni; lijstje: wie gaat na de zomervakantie naar een andere school ?

  1. Umut Kalem, groep B naar 't Cosmicus

  2. Rohan Kesarsing, groep 8, is al naar Heerenveen (gemeld bij leerplicht)

  3. Younes Darkaoui, groep A naar Pantarijn

  4. Rumeysa Aygar, groep A, naar 't Cosmicus

  5. Rozerin, groep 5A en Bedirhan Odabas, groep 3B, naar de Piramide

anderen zijn nog niet bekend

 

7 juni; op donderdagavond 1 juli 20.00 uur gaat de wijk op slot voor autoverkeer tot en met zondag 4 juli. Rotterdam-Zuid wordt bijna volledig afgesloten vanwege de Tour. Die week kan het al druk zijn in de wijk. Hou er rekening mee. De brief hangt op het prikbord.

 

7 juni; de school wordt in de eerste drie weken van de zomervakantie schoongemaakt en nog een stofbeurt aan het eind.

 

7 juni; er komt subsidie om de complete dakbedekking Millinxstraat te vervangen (en alle lekkages tegen te gaan), ook voor een nieuwe HR-cv-ketel en voor CO2-afzuiginstallaties/ventilatie met warmtewiselaars.

 

7 juni; binnenkort kunnen kinderen entreebewijzen bestellen voor de wedstrijd van maandagmiddag (of ervoor kiezen niet te kijken). De kleuters doen hieraan niet mee. De wedstrijd begint 13.30 uur dus is deze rond 15.20 uur afgelopen. In Akkernieuws wordt dit uitgelegd, omdat de kinderen die kijken iets later uit zijn.

 

7 juni; woensdag komt in Akkernieuws de nieuwe klassenverdeling voor ouders en kinderen

 

7 juni; Ellie kijkt de binnengekomen bestellingen na straks. Dozen graag bewaren, bijvoorbeeld om Taalleesland in te verpakken; mogelijk gaat deze naar Suriname. De belangstelling daar is inmiddels zeer groot, via de Surinamerourte van Annelies en Cees Verschoor zullen de boeken worden verscheept.

 

5 juni; kijk na of je nog nieuwe rapporten nodig hebt, bestel ze bij Corrie.

 

4 juni; op 11 juni komen de digiborden in groep 4; daarna moeten ze nog aangesloten worden op de server ! Groep 3B is die ochtend naar de kinderboerderij.

 

4 juni; de nieuwe taal-, spel- en leesmethode is besteld.

 

3 juni; Europa naast de school ? Bekijk via de site de foto's van de bouw van de Speeltuin...

 

2 juni; iedere dag groeit het Geel Boek van het nieuwe schooljaar. Kom gerust met opmerkingen.

Ook de nieuwe kalender staat op de Startpagina Personeel.

 

2 juni; de een vindt het geweldig, de ander dikke onzin. Het WK komt eraan. De Akker gaat het zo organiseren dat de Oranjefans uit de klassen zich bij een digibord mogen verzamelen om maandag 14 juni 13.30 uur live te kijken. De kinderen die niet kijken, doen dan wat anders in hun eigen lokaal. Denk er alvast eens over wat. De andere twee wedstrijden van NL vallen buiten de schooltijd. We laten kinderen zich inschrijven via Akkernieuws, en rekenen dan uit hoeveel digiborden aan moeten. We overleggen nog even of vaders mogen komen meekijken.

 

2 juni; 176 blije Eftelingers, 100 attracties, 7 lange uren, 3 mooie bussen, 1 warme zon.

Het was een fantastische schoolreis !

 

2 juni; Er is een tegel geplaatst, voor de ingang van de schooldeur, met het embleem van  Feijenoord. Dit als aandenken aan het feit dat Mario Been hier op school gezeten heeft. Zoiets kun je niet verzinnen, het is geen grap. Het is serieus waar. Het meest bijzondere is wel, dat ons dit door de tegelaars zelf wordt medegedeeld.

 

1 juni; de bussen vertrekken morgen vanaf de Mijnsherenlaan. Maar er is elk jaar een bus-verrassing, dus wees flexibel.

 

31 mei; het PCBO zoekt kandidaten voor haar kweekvijver, waarin enthousiaste leerkrachten bijgevoerd worden om adjunct of directeur te worden. Maak de jaws in je wakker !

 

31 mei; foutje in de Akkerkalender: 13 mei is het alleen Vaderdag in België. Hollandse vaders vieren het 20 juni ! De fout is gecorrigeerd nu.

 

30 mei; De pennen zijn bij Cris uit groep 7 operatief verwijderd en hij heeft loopgips, dus kan hij mee op schoolreis. Kijk uit bij het oversteken. Het is geen loopgips geworden, maar zoiets...

 

29 mei; maandag (of dinsdag, hangt van het bezorgmoment af), krijgt ieder kind een appel. Praat svp even over gezond eten. Je kan hem gezellig eten in de klas of in de pauze. Lukt dat niet vanwege grote drukte, geef hem dan mee naar huis. Met Europese subsidie, het kost ons niets.

 

29 mei; op de achtergrond wordt keihard gewerkt aan de voorbereidingen van het VDA. Op N:\VDA\Handboek vind je een overzicht van de stand van zaken die gaandeweg bijgehouden en uitgebreid wordt. Alles is nog voorlopig. We SKVR heeft nog geen uitsluitsel kunnen geven over IKEI. Maandag na schooltijd spreekt de Denktank met teamleden die rol willen nemen in de VDA.

 

28 mei; speciale dank aan Nelleke die dinsdag de zieke Jacqueline verving en aan Marja die woensdag en donderdag de klas van zieke Maartje draaide, dank aan Angena die de klas van Ilja op haar verhuisdag draaide en aan Claire die Stoffel verving bij de sportdag. Dank aan Nürsel, Kiertie en Ellie die de school verfraaiden met bergen nieuwe (en oude) foto's.

 

27 mei; op N:\2010-2011 vind je twee handige schema's voor het nieuwe schooljaar die je ook kunt gebruiken om te plannen (al dan niet met je duocollega)

 

27 mei; er is een prachtig groot sprookjesboek gekomen van de Efteling (dat krijgt iedere school, dus het staat los van de schoolreis). Dit is direct naar de Cillershoekstraat gebracht. Er staan twaalf sprookjes in die je in de Efteling kan zien.

 

26 mei; even zuinig stencilen, over een paar weken is er weer genoeg papier, tot die tijd moeten we het met tien dozen doen. De pallet komt in week 24.

 

26 mei; onze school zit zeer ruim in de spullen en iedereen doet zuinig. Wij hebben gezien dat er plotseling enorm veel touw is gebruikt. Ligt dit nog ergens bij je ? Dan graag terugzetten in de kast.

 

26 mei; het hek om de speeltuin vordert gestaag.

 

24 mei; de foto's op G: zijn herschikt. Ook staan er weer nieuwe bij. Aanbevolen: Opening Speeltuinbouw en Afsluiting Project.

 

21 mei: er zijn vlindereitjes aangekomen in groep 3, binnenkort zijn de vlinders er te bewonderen.

 

21 mei; dinsdag 25 mei is er om 12.15 uur in de aula een informatiebijeenkomst Functiemix. Er komt speciaal iemand van het Bestuur dit onderwerp uitleggen. Zie eerdere mail met link naar site van DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs= IB en Cfi samen nu)

 

21 mei; vandaag stond tussen de middag de deur van het speellokaal naar het plein open. Ik heb deze gesloten, stoffel.

 

21 mei; alle ouders van alle leerlingen van groep 3 t/m 8 die het schoolgeld nog niet betaald hebben, zijn vandaag door de directie benaderd. Volgende week komt er een grote betaalronde. We houden je op de hoogte ! Wie niet betaalt, kan niet mee naar de Efteling.

 

21 mei; er zit een roze formulier in je postvak waarop je je CV-dagen gaat plannen. Lees het goed en lever het in bij Ineke. Zij heeft nog reserveformulieren !

 

20 mei; de magazijnen zijn opgeruimd. het is niet toegestaan dat leerlingen spullen pakken of terugleggen. En pak papier svp boven, wat beneden ligt is voorraad in dichte verpakkingen.

Uw magazijnchef.

 

19 mei; let op de deuren svp. Wanneer de kachel brandt, gaarne deuren dicht. Vanmiddag stond om drie uur -woensdagmiddag- nog een deur wagenwijd open, terwijl de school helemaal leeg was. Let vooral op je eigen afdeling.

 

19 mei; volgend jaar verhuist groep 6 naar het lokaal waar nu Nelleke en Gerry zitten. Het huidige lokaal van groep 6 wordt een multifunctionele ruimte, o.a. te gebruiken voor VDA-activiteiten.

 

19 mei; zie hieronder. De drummers zijn bekend. Hou het even geheim voor je klas (niet voor de drummers). Ze gaan morgen 9.45 uur naar de grote zaal MPH om zich voor te bereiden. Puti Coffy, Mayson Winklaar, Giano Willems en Jordan Windster gaan hun talent laten zien. Gaarne jullie medewerking. Zij worden door hun drummeester geïnstrueerd.

 

19 mei; gaarne je bestelling deze week in het postvak van Stoffel

 

18 mei; donderdag is de "opening van de bouw". Mogelijk gaat een groepje kinderen daar optreden met een spetterend trommelspektakel. Zo mogelijk worden deze kinderen donderdag voorafgaande aan het feestje even uit de klas gehaald voor een vooroefening. Gaarne je medewerking.

Groep 3 en 4 zijn ook welkom op het plein, want daar zitten ook de genoemde artiesten.

 

17 mei; Yasmin begint morgen een opleiding en stopt derhalve per direct met haar werkzaamheden bij de bieb en bij de overblijf.

 

17 mei; aanstaande donderdag 20 mei is er om 10.15 uur een soort van "Opening van de bouw"-feestje bij de buurtpost met een toespraak en een verrassinkje. Voor de bovenbouwgroepen; daarna nog even een korte pauze.

 

17 mei; volgende week dinsdag komt het hek rondom de speeltuin in aanbouw. Leg kinderen uit dat spelen op het bouwterrein ongewenst is. Je wordt er vies en het is er gevaarlijk.

 

Lijstje van leerlingen die toestemming hebben met verlof te gaan:

  1. Duran en Busenur Caner 28-06-10 t/m 02-07-10 Ramadan, één week eerder

  2. Ahmet en Rumeysa Aygar 28-06-10 t/m 02-07-10 idem

  3. Raees Nanhekkan 14-05-10 t/m 04-06-10 Familiereünie

  4. Osman Derin 23-06-10 t/m 02-07-10 Bruiloft schoonzus

  5. Adile Aygar 01-07-10 t/m 02-07-10 i.v.m. Ramadan

  6. Fabian Lont 21-06-10 t/m 23-06-10 3 dagen cruise Londen

  7. Lani Soewarto 17-05-10 t/m 21-05-10 Vakantie

  8. Fatma en Muhammet Ali Korkmaz 28-06-10 t/m 26-07-10 eerder weg

  9. Leiron Santiago 28-06-10 t/m 03-07-10 Familiereünie Australië

 

14 mei; 17 medewerkers vulden de Medewerkertevredenheidspeiling in op de PCBO-site. Zoals gezegd is dit anoniem, dus weten we niet wie zo ijverig was. Zo mogelijk kwam je er niet aan toe, vul hem dan alsnog in svp.

 

7 mei; 10 mei begint plots het werk aan de speeltuin en moeten we er rekening mee houden dat het er in de pauze -na de vakantie- anders uitziet. We houden even in de gaten waar we gaan pauzeren. Vertel de kinderen: ga niet spelen op het werkterrein !

 

3 mei; Brenda, gefeliciteerd ! Het kaartje zit in ieders digitale postvak.

 

30 april: Lieve collega's,
Vrijdag 30 april ben ik bevallen van een zoon, Stijn. Het gaat erg goed met Stijn en hij ligt tevreden in zijn wiegje te slapen. De bevalling is erg zwaar geweest. De bevalling is thuis begonnen, maar helaas moest ik toch nog naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis is Stijn gehaald en alles zag er erg goed uit. Ik mocht al bijna naar huis toen ik ineens een hevige bloeding kreeg en ik met spoed geopereerd moest worden. Gelukkig is alles goed gegaan en ben ik nu lekker thuis. Ik wens jullie een hele fijne vakantie
Veel liefs,
Brenda

 

30 april; stel je doelen en werk eraan. Stel de "vakantiesfeer" nog lekker uit tot juli.

 

30 april; Dwayne uit groep 6 heeft zijn doelen gehaald en een Amigocertificaat gekregen. En de hele klas at taart !

 

30 april; zet svp altijd je apparaten uit, denk aan het milieu.

 

29 april; de nieuwe CDA-wethouder van onderwijs in Rotterdam, Hugo de Jonge, deed zijn LIO op de Akker en werkte bij ons in 1999-2000

 

28 april; op 25 mei om 12.15 uur is er in de aula een voorlichting door het Bestuur over de functiemix. Zie http://www.functiemix.minocw.nl/ voor een uitleg. De uitleg duurt een half uur ongeveer, vragen worden zo mogelijk beantwoord. Alleen voor leerkrachten.

 

28 april; kijk af en toe op de G-schijf. Er worden af en toe foto's toegevoegd, zoals van de vaderavond of van het project. Heb je foto's die erbij passen ? Geef ze aan Siraadj svp.

 

27 april; strookjes die terugkomen m.b.t. de ouderavond van 20 mei in het postvak van Stoffel doen s.v.p.; de uitnodiging gaat morgen mee met Akkernieuws, op NAAM !

Wijs leerlingen ook op de vakantieactiviteiten die er in staan.

 

27 april; voor de vakantie graag bederfelijke waren meenemen of opeten. De grote koelkist blijft aan, de kleine gaat uit, de vrieskist ook.

 

26 april; er wordt actie ondernomen op het vervangen van het versleten zandbaknet op het kleuterplein.

 

26 april; de SCOL staat vanaf nu klaar. Tweede invoer dit schooljaar. Alles is bijgewerkt. Stuur een mail wanneer iets niet lukt. Door de koppeling met de nieuwe ESIS waren er wat kleine probleempjes die nu opgelost zijn. Enkele personeelsleden kregen een nieuwe inlogcode (je kan je eigen wachtwoord wijzigen !) Ik kan je ook nieuwe inloggegevens aanleveren op verzoek. Je kan heel mei nog invullen.

 

26 april; op 20 mei is er van 19 tot 20 uur een ouderavond over VDA in de ouderkamer/aula. We geven informatie en vragen ouders betrokken te zijn en er is gelegenheid vragen te stellen. Het team is van harte welkom. In de komende Akkernieuws worden ouders uitgenodigd.

 

26 april; burgemeester Aboutaleb wil dat de verkiezingen op 9 juni correct verlopen en heeft daarom onze gymzaal voor deze datum gevorderd. We gaan nog kijken wat we daarmee moeten.

 

26 april; Cristian uit groep 7 is ontslagen uit het ziekenhuis en verblijft nu bij zijn broer in Schiedam.

 

24 april; voor op het digibord of gewoon thuis even de Euromast op...

http://www.dakvanrotterdam.nl/

 

24 april; het schoolfruit komt eraan, info volgt. Voor ieder kind gratis:

31 mei - appel
2 juni - mandarijn
7 juni - peer
9 juni - banaan
14 juni - appel
16 juni - wortel
21 juni - peer
23 juni - appel
28 juni – mandarijn en kiwi
 

23 april; Corrie heeft een schoolgeldoverzicht van je groep gestuurd. Zo kun je de stand van zaken zien. Wie betaald heeft, staat er niet op en gaat mee op 2 juni.

 

23 april; vandaag was het laatste functioneringsgesprek. De hele ronde is weer gedaan. Sommige verslagen zijn nog onderweg. De komende dagen zitten ze in je vak, zorg voor retournering svp.

 

22 april; het weekbesluit bestaat morgen uit je aanwezigheid in het atelier na schooltijd, er is dus geen bijeenkomst in de aula. We zien elkaar in Mijnsherenplein 4, tussen 15.00 en 16.30 uur. Je bent niet verplicht zolang aanwezig te zijn, en ook niet om er vanaf het begin te zijn. Kies je eigen tijd.

 

22 april; wanneer je een nieuw telefoonnummer doorgeeft aan kantoor, dan graag even erbijzetten van wie het is. Want dan halen we het oude nummer weg. Is het van vader, moeder, de leerling zelf, of een buurman ? Graag deze info er even bij ! Telefoonnummers zijn nu vaak van een persoon in plaats van van een gezin.

 

22 april; dinsdag om een uur of vijf is Cristian Wernet uit groep 7 aangereden door een auto bij de ingang van de speeltuin. Hij is inmiddels twee keer geopereerd aan zijn been, dat lelijk gebroken is. Hij ligt in het Zuiderziekenhuis, kinderafdeling. Doorlopend bezoek mogelijk. Anika was al twee keer bij hem (toen hij uit de narcose kwam, vroeg hij als eerste naar haar).

 

21 april; Akkernieuws is toch gelukt vandaag, meegeven svp.

 

20 april; Akkernieuws komt door omstandigheden donderdag uit, met een aparte brief over 28 april (opening ouderkamer en bijeenkomst EHBO)

 

20 april; in de vijf weken na 31 mei krijgen alle kinderen twee maal per week een stuk fruit.

Dit vanwege een Europese campagne omtrent fruit-eten.

Alles is gratis. Informatie volgt nog.

 

20 april; de vaderavond was een groot feest. Hier en daar waren er wat kleine incidentjes.

De inzet van het team was kolossaal.

 

19 april; de SOP-ploeg heeft vandaag bij uitzondering & eenmalig de toiletten een ziekenhuisbeurt gegeven met lysol. Lekker fris zo, bedankt. (SOP=School Opruim Ploeg)

 

19 april; op Y:\Weekopeningen staat "Worden als een potlood", de weekafsluiting van vorige week, ook zie je er nog andere staan.

 

19 april; er zijn 80 aanmeldingen voor de vaderavond, dus maak jezelf dun !

 

19 april; in je vak zit een nieuwe leerlingenlijst en een lijst met het eerste en tweede telefoonnummer van een leerling. Wijzigingen aan Corrie doorgeven. Bij afwezigheid dit duidelijk aangeven in de absentielijst !

 

19 april; je hebt een overzicht van de BSO-kinderen gekregen. Wijzigingen moest je doorgeven aan Astrid. Maar dat kan sneller, doe het maar direct naar Corrie, via mail of postvak. Dus Astrid hoeft het niet te weten. BvD, het MTO.

 

16 april; er is al een eetplan voor dinsdag. Natuurlijk kun je tussendoor naar huis, maar je kan ook Turkse soep met Börek verkrijgen. En Şehriban makt Sutlaς ! Laat Nürsel even weten of je mee-eet. Zie Genesis 25: 30-34

 

15 april; het bezoek aan de Sleutel is afgelast, morgen is een veel te krappe dag bij onszelf.

 

15 april; de gebruikers van de server van de Cillershoekstraat krijgen morgen een handleiding op papier in hun postvak om thuis weer te kunnen inloggen. De Cillershoekserver is NU in de lucht en het hoofdgebouw is zeer jaloers. Reken erop dat je bij de eerste keer inloggen even goed een aantal keuzes moet aanvinken, dus ga er even voor zitten. En ja, je ziet Office 2007, nieuw model, nieuwe mogelijkheden.

 

15 april; alle ideeën voor leermomenten in de nieuwe speeltuin zijn met groot enthousiasme in ontvangst genomen door het architectenechtpaar. Zij gaan er iets moois van maken ! Het gaat nu echt wel beginnen daar, streefdatum is: augustus klaar.

 

15 april; het is al april, maar nog steeds heel kil. Sluit buitendeuren wegens kosten van de verwarming svp.

 

14 april; het is mogelijk vrijdagmiddag De Sleutel te bezoeken wanneer je dat kan.

Ineke is contactpersoon, morgen nog meer info.

Ontvangst+ lesovergang van groep geel naar kunstles 12:45
Start kunstles kleuters 13:00- 13:30
Naar Putselaan Kookles 13:45- 14:15
Lesovergang kookles naar de klas aan de Zwederstraat 14:15- 14:30
Muziekles aan de Zwederstraat 14:30- 15:00
Lesovergang terug naar de klas 15:00
 

14 april; op Leerzame Links zijn twee nieuwe elementen toegevoegd die het waard zijn om bekeken te worden. Word lid van de wereld van de kids en leer mee.

 

13 april; donderdag is er overleg met de architect van de speeltuin en wordt het tijdpad van de bouw bekend waarschijnlijk. Onze Educatieve Ideeën worden ook ingebracht.

 

13 april; op 2 juni gaan we met groep 3 t/m 8 naar de Efteling. Morgen in Akkernieuws.

 

11 april; onderbouwers, hang svp je brief over de ADV van vrijdag op je deur.

 

10 april; wegens de vrije Paasdagen en een vastgelopen server van het PCBO, zijn de bonnen van maart nog niet uitbetaald; maandag gaat Corrie weer proberen de enveloppen te vullen. Alle bonnen gaan in een systeem en vervolgens naar een accountant, ter controle.

 

10 april; je kreeg een mail over je Tevredenheidenquête; je hoeft niet te wachten tot de teamvergadering, je mag los wanneer je wil, voor 1 mei.

 

9 april; op 30 maart kreeg je in de mail de uitslag van de oudertevredenheid die we dinsdag kort aanstippen op de vergadering

 

9 april; 50 prinsen en 50 prinsessen, een compleet sprookje als voorstelling en naar schatting 70 ouders. Het was gaaf !

 

8 april; de taken van Brenda (kleuterbieb, magazijn, schoolkrant, sportdag, versieren, Pietenochtend, Kinderboekenweek en lunchcommissie) zijn al vervuld of overgenomen door anderen.

 

8 april; de ouderkamer is opgeknapt en aangekleed van digibord tot magnetron. Met extra subsidie voor alleen dat doel. Er zijn ook spelletjes en educatieve materialen aangeschaft. Kietie en Nürsel hebben deze gemerkt en in een systeem gezet, zodat dit materiaal uitgeleend kan worden.

Het is uitdrukkelijk de bedoeling dat deze materialen uitgeleend gaan worden én weer worden ingeleverd in de ouderkamer, zodat er overzicht blijft. Dus pak deze spullen niet aan in de klas, ouders brengen ze zelf terug bij Kiertie en Nürsel. Uiteraard wordt dit boven zo ook uitgelegd.

 

7 april; alle draaiboeken van het Project zie je ook op N:\Project 2010

 

7 april; vrijdagmiddag zal Stoffel de hele school trakteren op een ijsje, hij is binnenkort jarig. Hij houdt rekening met het gymrooster. Doe geen gekke dingen, want hij is na twee minuten weer weg. Dat is ongezellig, maar meer zit er niet in. Helaas geen ijsje voor de leerkrachten, die krijgen morgen iets op de studiemiddag.

 

6 april; morgen komt Akkernieuws. Kijk met de kinderen alvast even vooruit naar het Project en de Vaderavond. Akkernieuws is te lezen via de site.

 

1 april; na de Pasen verwelkomen we Angena bij ons op school als tijdelijke nieuwe collega. Zij gaat in groep A en B een ondersteunende rol op zich nemen om de afwezigheid van Brenda en Şehriban enigszins op te vangen. Dit op dinsdag, woensdag en donderdag tot de zomervakantie.

Angena deed tot voor kort LIO op de Oranjeschool en hoopt binnenkort de Pabo af te ronden.

 

1 april; op 28 april wordt de vernieuwde Ouderkamer feestelijk geopend door de ouderconsulenten, voorafgaand aan de ouderbijeenkomst over EHBO. We maken er een feestje van !

 

30 maart; op Y:\Weekopeningen staat de weekopening van Dianne die het zeer waard is gelezen te worden.

 

29 maart; de MR heeft ingestemd met VDA. De ouders houden de komst van de VDA geheim tot 14 april. Die dag is de gemeentelijke bekendmaking en ook die in Akkernieuws.

 

29 maart; ingevulde ouderenquêtes inleveren bij Angelique svp. Laatste vrijdag was de sluitingsdatum.

 

28 maart; er wordt gewerkt aan de server. Btisam is morgen weer op school.

 

26 maart; je code in de netwerkprinter zetten, zodat hij deze zelf blijft onthouden:

1. Klik op Start 2. Klik op Printers en faxapparaten 3. Dubbelklik op de printer die je gebruikt 4. Klik op Printer 5. Klik op Eigenschappen 6. Klik op Voorkeursinstellingen 7. Klik op Statistieken 8. Vul je nummer in in het vakje 9. Klik op OK 10. Klaar is Kees

 

26 maart; Gaarne alle computers na schooltijd aan laten staan in verband met een grote updateronde. Khoa zet ze na de update uit. Zet je computers elke dag uit svp.

 

25 maart; (herhaling) op 30 maart zal er vóór de bouwvergadering een presentatie zijn over de Groene Cillershoektuin aan het hele team. Duur 30-40 minuten. Dit omdat alle kinderen t.z.t. een rol krijgen in die tuin en bij die speel-leerplek. Groep 3, 4 en 7 hebben op dat moment de Speeldernis bezocht. Daarna is er nog een korte bouw.

 

25 maart; er kwam een melding in kantoor over zakmessen. Na fouillering zijn twee messen aangetroffen. Er is afgesproken dat messen verboden zijn op school. Herhaal deze regel even svp.

 

24 maart; op de Startpagina Personeel is de link naar de nieuwe ESIS gezet, je kunt het inlogscherm bewonderen. Je gegevens volgen zodra we weer twee stapjes verder zijn. ESIS werkt geheel via internet straks.

 

24 maart; Siraadj is donderdag en vrijdag niet op school omdat zijn zus gaat trouwen. Gefeliciteerd.

 

22 maart; leerlingen van groep 6 krijgen van Dianne af en toe een taak in het kader van "sociale stage". Dit betekent dat ze iets extra binnen of buiten de klas doen. Ook het voorlezen van een jongere groep etc kan hierbij horen. Heb je wensen, opdrachten of vragen, neem dan contact op met Dianne.

 

22 maart; we zoeken de map die Hinke ooit maakte over Gedragsproblemen.

 

22 maart; het MTO heeft uit diverse reacties genoeg conclusies kunnen trekken om te besluiten voor het volgend rapport op de oude manier de 10-minutenlijst samen te stellen. Met dank voor de reacties; volgende keer lezen we de namen weer voor en heb je meer vrijheid om te plannen.

 

20 maart; er verdwijnen zeer weinig spullen uit de school en iedereen is zuinig en precies. Bedankt daarvoor. We zoeken nog wel iets, wie weet kun je helpen. We zoeken de blauwe sneeuwschuiver die altijd van dienst is bij het schoonmaken van het plein. Ook het rapport van Youssef, Laila en Isabella Friedrichsen zouden we graag zien...

 

19 maart; Brenda is ziek, we verwachten haar maandag en dinsdag nog. Daarna begint haar welverdiende verlof. Şehriban is ook ziek; Rachel werkt een dag per week minder, daarom was Claire er. Siraadj had de hele week griep.

 

17 maart; de assistente van de schooltandarts is druk bezig steeds, zij heet Kimm.

 

17 maart; noteer even je evaluatie van de rapportenvergadering, op de volgende teamvergadering horen we graag iets over het rooster en over het meeluisteren en -praten van de leerlingen van groep 6,7 & 8.

 

17 maart; Ellie komt morgen (en overmorgen) tussen 10 en 12 werken voor proef. Tin Nio deelt vooraf de melk uit. Ellie moet maandag naar de ARBO-arts, daarna komt zij weer even.

 

13 maart; ik heb nog nooit zoveel politie in de wijk gezien als vandaag. Ongeveer tien busjes stonden in de uitvalswegen, een arrestatieteam was tegenover de school aan het werk.

 

13 maart; over de gele kaarten (telaatkomers):
In de bovenbouw is dit probleem wat makkelijker op te lossen omdat je daar kinderen aan kunt spreken op het te laat komen en hen eventueel strafwerk of inhaalwerk kunt laten maken.
Bij de kleuters is dit niet mogelijk. Die in ieder geval het volgende:
Stap 1: spreek ouders aan (rapportavond)
Stap 2: bij (veelvuldige) herhaling > geef dit door aan directie , zij spreken de ouders aan.
Stap 3: Leerplicht inschakelen na overleg, wanneer het telaatkomen blijft bestaan.
 

12 maart; er wordt gewerkt aan de server, vanwege de nieuwe server in de Cillershoekstraat. De vooruitgang hou je niet tegen, we gaan in de Cillershoek met Office 2007 werken (de nieuwe versie van Word, Powerpoint, Excel en Outlook).

 

12 maart; de leerlingen van groep 7 ontvingen vandaag het nationaal aandenken

 

12 maart; de schoolgeldbrieven die bij het rapport worden uitgereikt, zitten in je postvak. De lijst hangt op het prikbord (de oudste krijgt de rekening).

 

12 maart; in de Digitale Kluis -map Bovenbouw algemeen- zijn alle mensen van de bovenbouw toegevoegd als gebruiker met schrijfrechten, zodat daar zaken met elkaar gedeeld kunnen worden.

 

11 maart; ESIS kun je inzien, werk er niet in, morgen gaat de database weer naar Rovict voor een nieuwe poging om de webbased versie vlot te krijgen. Wanneer dit lukt, krijg je inloggegevens en kun je het inzien. Mogelijk gaan we als start allemaal onze eigen absenten digitaal invoeren.

 

11 maart; de vervanging van Brenda tijdens haar zwangerschapsverlof komt eraan. Ouders gaan dinsdag bij het rapport horen hoe het geregeld wordt. Het kost de nodige hoofdbrekers. Er staat een advertentie op de site van het PCBO, daar kwamen enkele reacties op. Deze hebben we besproken en gewogen. In principe is die vacature er nog en kan in het onderstaande in overleg nog verandering komen, maar we letten heel goed op de rust in groep B die broodnodig is. Vandaar nu de keuze: op maandag Kim en op de andere dagen Maria in groep B.

Nogmaals, in overleg met Maria kan er nog iets veranderd worden, kijkend naar de groep.

We zijn trots en dankbaar dat we meedenkende collega's hebben !

 

10 maart; Maria stond vandaag voor de groep van Brenda.

Brenda heeft haar rijbewijs gehaald en daar feliciteren wij haar van harte mee !!

 

 

9 maart; Hiernaast een aanstaande pappie en mammie, van harte gefeliciteerd & veel sterkte.

 

 

 

 

8 maart; bij de teamvergadering presenteren we een kant en klaar rooster voor de rapportenmiddag. Met eetpauze van 18.00-18.35 uur. Je moet de gegevens overnemen op de uitnodiging voor de ouders. Je kunt alleen schuiven in het rooster met leerlingen zonder broer of zus op school !

 

8 maart; de schooltandarts wordt weer actief, zie de lijst met data en leerlingen op het prikbord. Kimm komt met haar bus de kinderen ophalen. Kimm is cool !

 

7 maart; er is nieuws over de Lerarenbeurs. Wil je Nascholing doen zonder afhankelijk te zijn van de Nascholingsgelden van De Akker, dan kun je voor jezelf en beurs aanvragen.

 

5 maart; bekijk af en toe wat de projectgroep voor jouw groep uitwerkt, alles wordt goed opgetuigd, het is goed wanneer je dat proces volgt.

 

5 maart; er zijn deze week enkele kinderen die kwamen inschrijven doorverwezen naar andere scholen, deels vanwege de grootte van een groep, deels vanwege problematiek die bij deze kinderen speelt.

 

5 maart; Op 17 maart is er om 12.30 uur een Instructie van het WIG-computerprogramma  door Gerry in groep 8 aan de bovenbouw, maar iedereen is welkom om mee te kijken.

 

3 maart; sinds kort kunnen de OV-chipkaarten ingevoerd worden op een site, zodat wij alle check-in- en check-out-bewegingen én de kosten achteraf kunnen waarnemen. Onze Ellie voert de gegevens van de 60 kaarten momenteel in op de OV-site. Hoera.

 

3 maart; de nieuwe server staat nu op de Cillershoek (in het magazijn !) en gaat de komende dagen de taken overnemen van de bejaarde voorganger. Nog even geduld, alles moet gekopieerd en ingesteld worden. Roep Siraadj erbij wanneer iets het niet doet, hij is een echte tovenaar.

 

1 maart; voor de komende rapportenmiddag/avond kun je nog zaken bestellen. Mail het wanneer je een rapport of voorkant nodig hebt svp. Er komen weer schoolgeldherinneringen en de schoolkrant natuurlijk. O ja, en ook een oudertevredenheidspeiling van de MR.

 

1 maart; stuur je F-gespreksformulier met dezelfde documentnaam aan ons retour svp, kort voor het gesprek.

 

1 maart; er zijn een aantal moderne (nep)telefoons beschikbaar voor toneelstuk of poppenhoek.

 

1 maart; de Cito-uitslag van groep 8 hangt op het prikbord.

 

1 maart; enkele tips voor het gebruik van de telefoons

1. Gaat hij over, pak hem op en je hebt direct contact.

2. Bij verbinding kun je op ruggespraak (rspraak) drukken, toets linksboven en dan doorverbinden middels het telefoonboek. Neemt de doorverbonden collega op dan kun je op het rode telefoontje drukken. Neemt deze niet op dan kun je met dezelfde toets "makelen", dwz terughalen.

3. In het telefoonboek (symbool klein boekje) zitten al veel nummers opgeslagen.

4. Uitbellen: eerst een nul, dan nummer, dan groen telefoontje.

5. De toon van gebeld worden intern en extern verschil van elkaar. Je went er wel aan welk geluid in- en welk ex- is.

6. Je kunt in het menu opzoeken hoe je het belvolume etc kunt instellen.

 

22 februari; de server was een poosje niet bereikbaar wegens werkzaamheden aan de telefooncentrale, inmiddels werkt alles weer, inclusief de nieuwe telefoons. Deze werken door het gehele gebouw, inclusief groep 7 en 8 en kunnen overal bewegen. Geen uitval en storing meer, zo is de verwachting. Ook het doorverbinden schijnt gemakkelijk te werken.

Er is één vaste telefoon in kantoor, verder zijn er handsets op de bekende plaatsen en eentje extra in de ouderkamer. Een handleidinkje volgt. Een handset moet na gebruik weer terug op zijn station svp.

 

22 februari; per 1 maart wordt de Tarwewijk één parkeersector, dus kun je ook parkeren bij de gymzaal en bij Bas. Een overzicht van de straten komt op het prikbord. Deze sector heet 23, de oude sector 22 gaat verdwijnen van de borden.

 

22 februari; herhaling:

er zijn veel werkzaamheden in school. Diverse werkmannen leggen aan een willekeurige voorbijganger een bon voor om te tekenen. Teken zo'n bon NIET !

Alleen de directie kan dit doen, wanneer die er niet is, komt men later ervoor terug.

 

21 februari; wanneer je een apparaat hebt dat WiFi gebruikt kun je de code krijgen en gebruikmaken van de zender die in de aula hangt. In de Cillershoekstraat komt binnenkort ook een wireless-punt.

 

19 februari; op dinsdag 2 maart is het MPH al bezet wegens de opbouw van verkiezingsbureaus. Het overblijven vindt als volgt plaats:

De kinderen van de Cillershoek blijven aldaar over (nog niet officieel gevraagd)

De kinderen van groep ABC blijven bij Janet in het lokaal over

De kinderen van groep DE blijven bij Maartje in het lokaal over

De kinderen van de bovenbouw blijven in het lokaal van Nelleke over.

De begeleiders van de overblijf zullen aanwezig zijn om het overblijven te verzorgen.

Bij voorbaat dank.

 

18 februari; bekijk de avonturen van de directie op de SS Rotterdam

 

18 februari; morgen nog een Akkernieuws !

 

18 februari; de familie Friederichsen is terug, allemaal een stuk groter gegroeid door de Amerikaanse hamburgers en pizza's.

 

18 februari; groep 7 gaat 11 maart optreden in een volle Doelenzaal, dansen met muziek van de marinierskapel. Geweldig !

 

18 februari; groep 3a en 3b zijn geruild bij de woensdagse gymles.

 

16 februari; Voor Haïti is in totaal € 173,38 opgehaald waarvan € 137,25 door groep zeven

 

16 februari; excuus voor de overlast van de filmploeg, bedankt voor alle medewerking. Voorlopig hebben we weer genoeg gedaan en houden we de rest weer buiten de deur. De filmploeg kreeg één vinger en nam onze beide handen.

 

15 februari; op 16 februari werken we mee aan opnamen voor een congres van Frontlijn en wordt Astrid geïnterviewd. Na schooltijd worden er buiten wat opnamen van kinderen gemaakt voor een sfeerbeeld.

 

12 februari; Akkernieuws 543 zit in je postvak, voor jezelf en voor je klas. Deze gaat maandag mee. Zie je hem niet, kijk dan in het vak van je duo-partner. Lees hem zelf ook en probeer hem thuis bij de leerling te krijgen. Zijn er nog Akkernieuwzen voor kinderen die van school zijn, streep dan de naam door en doe hem in het vak van Corrie, dan haalt zij hem uit de lijst.

 

12 februari; een groet van Rachel. Ze knapt op van de operatie en heeft daar nog een weekje voor nodig. Verder is ze weer oké.

 

12 februari; dhr Eikelboom is thuis en hoopt weer op te knappen

 

11 februari; Geachte collega's ,
Dhr. Eikelboom is in verband met acute hartklachten in het ziekenhuis opgenomen en heeft inmiddels een dotterbehandeling ondergaan. Zeer waarschijnlijk wordt hij vandaag van uit het ziekenhuis in Dordrecht naar het ziekenhuis in Gorinchem vervoerd of zo mogelijk naar huis. Van zijn familie hebben wij begrepen dat hij het goed maakt, maar binnen enkele weken wel verdere behandelingen zal krijgen.
U begrijpt dat dit in de eerste plaats voor hemzelf en zijn familie een zeer nare situatie is. Ziek worden en tegelijkertijd afstand nemen van een druk werkzaam leven is heel moeilijk.
Wij houden u op de hoogte.        Met vriendelijke groet,   Kees Terdu

 

11 februari; ESIS is weer opgestuurd. Je kunt er wel in kijken, maar we werken er even niet in. Mogelijk komt nu de nieuwe ESIS snel.

 

11 februari; as maandag zijn Stoffel en Ineke de hele dag naar een PCBO-studiedag over kwaliteit. Maria is in kantoor. Angelique opent de dossierkast.

 

11 februari; as maandag verschijnt de zichtzending van Taalleesland in de aula !

 

10 februari; de klok van de schoolbel is goedgezet, hij liep twee minuten voor.

 

9 februari: 't Molentje heeft twee locaties. Bij Voorschool 't Molentje-Millinxparkhuis worden twee groepen van 16 kinderen onderwezen. 't Molentje-Akker heeft 2 groepen van 14 kinderen. De groepen zijn bijna het hele jaar 100% bezet. Nu is er een wachtlijst.

 

9 februari; Siraadj is onze nieuwe ICT-stagiair. Je kunt hem mailen op siraadj@CBSdeAkker.nl

Hij kan al veel en leert snel.

 

9 februari; alle collega's van de Cillershoek hebben op verzoek Full Controle gekregen over de map RT-middenbouw op de T-schijf. Zo kan men in ieder geval de RT bekijken.

 

9 februari; Taalleesland, de zichtzending is nu op de post richting Akker. Het komt in de aula te staan ! Ook is een zichtzending van Begrijpend Lezen, de methode Overal Tekst onderweg. Zie ook www.overaltekst.nl

 

9 februari; Ilja heeft griep, Ellie is thuis en heeft napijn, ze pakt de telefoon op met "Ellie van der Sluis, basisschool De Akker", Maria komt deze week nog niet, Şehriban is zwaar verkouden, Rachel is in het ziekenhuis, ze had buikpijn, via een kijkoperatie is een eileider weggenomen, Joyce heeft last van het laseren van haar oog, Ineke heeft medicijnen voor haar rug en hoopt er donderdag gewoon te zijn. Sterkte allen !

 

5 februari; in de voorjaarsvakantie komt er in de Millinxstraat een nieuwe telefooncentrale met moderne apparaten.

 

5 februari; in maart komt er een nieuwe, zeer geavanceerde server in de Cillershoekstraat.

 

5 februari; Ellie mag misschien morgen naar huis na de buikoperatie; Maria heeft een succesvolle operatie aan haar carpaal tunnelsyndroom gehad, ze heeft nog wel veel pijn; Joyce had een probleem na het laseren van haar oog; Ilja was hartstikke grieperig en Claire deed haar groep; Mieke was donderdag afwezig wegens griep. Sterkte allen !

 

4 februari; er zijn veel werkzaamheden in school (bij de trap naar de CV is een kooi gemaakt vandaag die ARBO-proef schijnt - ik ga liever zonder kooi naar boven, SB -) Diverse werkmannen leggen aan een willekeurige voorbijganger een bon voor om te tekenen. Teken zo'n bon NIET !

Alleen de directie kan dit doen, wanneer die er niet is, komt men later ervoor terug.

 

4 februari; morgen neemt Arief afscheid. De ICT zal hem missen, wat een leuke vent. Hij komt nog wel eens bij zijn neef kijken, Siraadj is inmiddels begonnen.

 

3 februari; de ICT-commissie heeft vergaderd. De vooruitgang blijft komen. Groep 4 is aan de beurt voor een digibord. Dit jaar.

 

3 februari; de operatie van Ellie is goed verlopen, ws mag ze zaterdag naar huis. Bron: Rinaldo op WLM

 

3 februari; de server vraagt aan de Millinxcollega's een nieuw wachtwoord nu. De Cillershoek is morgen of later aan de beurt.

 

2 februari; vandaag waren Stoffel en Josine op de Deelgemeente voor een bijeenkomst over de Groene Speeltuin achter de Cillershoekstraat. De plannen zijn geweldig, de termijn vlot. De uitwerking volgt nog, er komt inspraak van kinderen en leerkrachten.

 

2 februari; zoals bekend wordt Ellie morgen geopereerd in het Clara. Morgen begint Tin Nio met een gedeeltelijke vervanging, dat doet zij elke dag de eerste 2 uur van de dag. Taak: rondje melk, etc.

 

2 februari; vandaag draaide Claire groep 7, Anika was ziek. Morgen is Anika er weer. Donderdag en vrijdag vervangt Claire Maria, Angelique begeleidt haar.

 

2 februari: de kast bij Dianne gaat naar de kelder, de rekenkast komt bij Dianne in de nis, de ICT-kluis komt op de plaats van de rekenkast. Dit vanwege ARBO-regels. Vandaag was een gesprek met de Amigo-werkgroep en Henri vond het een idee de kastenruil met zijn Amigo's te gaan uitvoeren als doe-project. Succes ermee, doe voorzichtig. Er komt om de ladder naar het dak een kooiconstructie, ARBO-proef.

 

1 februari; as woensdag komt de glazenwasser. Maak svp je vensterbanken leeg voor hem. Ook het binnenglas wordt gedaan. Verwijder stickers, tekeningen ed van het glas.

 

1 februari; Op N:\Kabell staan twee bestanden van René: de powerpoint getiteld Meervoudige Intelligentie en het document Het intelligentieprofiel van het kind. Vandaag ontvangen.

 

29 januari; bij 't Molentje verdwijnen scharen en pakken koffie. Maandag komt er een slot op de deur. Heb je last van verdwijningen, meldt het dan !

 

29 januari; tot vanmiddag was de kans erg groot dat we afscheid moesten gaan nemen van Tin Nio, maar nu is ze weer voor een half jaar benoemd bij Charlois' Welzijn.

 

29 januari; volgende week is Arief voor het laatst. Zijn vriend Kursat is eerder aangekondigd als opvolger, maar hij redt het niet met zijn studie. Mogelijk is er nog een familielid van Arief als vervanger beschikbaar voor deze belangrijke stageplek.

 

29 januari; op de site van de www.pcbo.nl staat een vacature van onze school, het betreft de zwangerschap van Brenda. Er is wel een kandidaat, maar soms is dat te weinig.

 

29 januari; aanstaande donderdag wordt Maria geopereerd aan haar pols, zij zal ook enige tijd moeten herstellen. Zondagavond laat zij weten hoe zij zich voelt.

 

29 januari; aanstaande woensdag wordt Ellie geopereerd aan haar buik. Ze komt dan zeker vier weken niet werken. Het MTO stelt een plannetje op, dat lees je hier later. Het kopieerwerk moet iedereen nu even zelf doen.

 

29 januari; onze 20-jarige telefooncentrale kan het niet meer aan. In een week of twee komt er een nieuwe centrale en een goed systeem met handsets.

 

29 januari; SPW-stagiaire Agnes neemt a.s. dinsdag afscheid van Lilian en haar groep, ze mag het ergens anders gaan proberen.

 

29 januari; Wanneer je een nieuw wachtwoord instelt moet deze de volgende kenmerken hebben:
a. Minimale lengte 6
b. Minimaal 1 Hoofdletter (A t/m Z)
c. Minimaal 1 kleine letter (a t/m z)
d. Minimaal 1 cijfer (0 t/m 9)
e. Minimaal 1 teken (bijvoorbeeld, !, #, *, &)
Voorbeeld wachtwoord: Kees10! of 5Boom*

Het nieuwe wachtwoord vragen is zeer nabij. Bij problemen kun je Stoffel mailen en in noodgevallen bellen. Hij weet nooit je wachtwoord, maar kan het wel resetten, waarna jij het weer kunt aanpassen. Later kun je hetzelfde wachtwoord gebruiken om in ESIS te komen.

 

28 januari; de speeltuin is vanaf heden (met directe ingang) gesloten is om technische redenen. Leerkrachten, dit graag doorgeven aan de kinderen. Groetjes, Ineke

 

27 januari; Tin Nio organiseert een afscheid voor Corrie van 't Zonnetje op woensdagmiddag 3 februari in de buurtpost. We krijgen nog een uitnodiging van haar. Alle kinderen worden ook uitgenodigd. Veel kinderen kennen Corrie goed en zij was heel begaan met haar werk. Het zou leuk zijn wanneer de kinderen iets voor haar maken, al is het maar een tekening. De school zal een cadeautje verzorgen. Best jammer dat ze afscheid moet nemen, dit heeft te maken met de aanbesteding en gunning van diverse werkzaamheden over en door verschillende partijen.

26 januari; de mensen van de Suriname-actie waar zeer blij met alle spullen, komende maand gaat een container naar Suriname. We hebben nu nog wat bandjes en een oude leesmethode klaarstaan. Staat er nog een oude cassetterecorder bij je in de klas of in een magazijn dan kun je die laten zien in kantoor en gaat die misschien ook mee.

 

25 januari; Er komt een spaarpotje voor Haïti in de klas. De commissie Goede Doelen verzorgt het etiket, zelf op een potje/bus plakken svp. Morgen in de bouw nog een korte toelichting. Dit op verzoek van meerdere (bovenbouw)kinderen.

23 januari; er zijn drie ehbo-Checkers voor kinderen besteld. Deze geven informatie over diverse soorten ongelukjes. Je kan hem via de link al bekijken. Voor beide gebouwen en overblijf.

 

22 januari; de Deelgemeente is gisteren ook wakker geschud: in maart begint men aan de speeltuin en in de zomervakantie is hij klaar (ijs, weder en centjes dienende).

 

22 januari; hieronder de ingeschreven leerlingen van dit schooljaar. De kleuterbouw heeft er veel bijgekregen !  Er staan maar drie leerlingen op de lijst die nog gaan komen dit schooljaar (T).

Met dank aan de ouwe, gouwe, trouwe ESIS.

 

Datum inschrijving Groep afkomstig van Roepnaam Achternaam
1 24-08-2009 3B De Globe Debriënne Winklaar
2 24-08-2009 A 't Molentje Aya Baghdad
3 24-08-2009 A Catalpa David Mensah
4 24-08-2009 A Hugo De Grootschool Tyron Fazliov
5 24-08-2009 A Peuterspeelzaal Sahra Alarcin
6 24-08-2009 B 't Molentje Jeferson Lima
7 24-08-2009 B 't Molentje Nadir Bakkali
8 24-08-2009 B De Mare Nora Middelijn
9 24-08-2009 B Huis Marlon Mendonca Lopes
10 24-08-2009 C1 't Molentje Joëmy Medina
11 24-08-2009 C1 't Molentje Sevdalina Metodieva
12 24-08-2009 D Delfshaven Wen Hao You
13 24-08-2009 D Hugo De Grootschool Xafira Fazliov
14 24-08-2009 E De Peperklip Lineta Kleijwegt
15 25-08-2009 C1 Nicolaas Maria Marcos Ferriera
16 07-09-2009 A Peuterspeelzaal Ruchira Harnam
17 17-09-2009 C1 't Molentje Sandry Pena
18 21-09-2009 B Huis Hristo Rumenov
19 02-10-2009 A Peuterspeelzaal Tanny Cheng
20 05-10-2009 C1 't Molentje Lino Scholten
21 12-10-2009 A Catalpa Tiago Fernandes Monteiro Man
22 19-10-2009 A 't Molentje Raees Nanhekhan
23 04-11-2009 B 't Molentje Klara Kucharska
24 09-11-2009 B Catalpa Shuandry Quirindoongo
25 16-11-2009 3A Zalmplaat Jullymar Hieronimus
26 24-11-2009 A 't Molentje Rumeysa Aygar
27 30-11-2009 A Peuterspeelzaal Dinand Schipper
28 10-12-2009 A Asch van Wijck Simona Angelova
29 14-12-2009 B 't Molentje Umut Kalem
30 15-12-2009 B De Maasoever Jiraya Veldman
31 04-01-2010 A 't Molentje Younes Darkaoui
32 04-01-2010 A Basissch Het Kompas Lani Soewarto
33 04-01-2010 A Crèche IJsselkids Balou Genesis Senchi
34 04-01-2010 B Peuterspeelzaal Nicy Geerman
35 21-01-2010 E Pniëlschool Pricewill Ayuk
36 28-01-2010 C1 't Molentje Jayden Cruz
37 01-03-2010 T Peuterspeelzaal Aymen Maddiss
38 10-03-2010 T 't Molentje Shendric Eugenio
39 17-05-2010 T Peuterspeelzaal Wildrit Wiggering

 

22 januari; hieronder de uitgeschreven leerlingen van dit jaar. Er staan nog leerlingen die al weg zijn op de lijsten, maar van hen is nog geen bericht ontvangen.

Datum uitschrijving Roepnaam Achternaam nieuwe School Laatste groep
1 24-08-2009 Nesrin Hakkieva Basisschool   ? A
2 14-09-2009 Joan Wilson Basissch Het Kompas B
3 21-09-2009 Danial Inayat Oscar Romero B
4 29-09-2009 Btissame Belhadj Sonnevanck 5A
5 05-10-2009 Hritik Verma Oranjeschool 4A
6 16-10-2009 Alicja Nepelska Wilhelmina D
7 26-10-2009 Ronviënsly Josefina De Regenboog A
8 05-11-2009 Lluwe Elizabeth Basisschool   ? C2
9 16-11-2009 Ramon Ventura Francisco Sonnevanck 3B
10 04-12-2009 Aisha Goverde Wolvega Zuid 3A
11 04-12-2009 Celine Goverde Wolvega Zuid E
12 24-12-2009 Disha Nicia De Akkers 7
13 04-01-2010 André Assem De Barkentijn C1
14 05-01-2010 Toni Hamidovic De Catamaran E
15 08-01-2010 Raysandro Silvania De Piloot A
16 12-01-2010 Valbona Racaj De Globe T
17 15-01-2010 Mikey Lopez Christophoor B

22 januari; Brenda komt maandag weer !

22 januari; Josine en Tin Nio kunnen een kantoor behouden in het MPH. Dat is wel zo handig, want Pendrecht (het 1e voorstel van CW) is best ver.

 

22 januari; de auto van Annelies met speelspullen voor Suriname is tot het dak toe vol gekomen. De politie was zo aardig géén bekeuring te geven deze keer. Dankuwel.

 

22 januari: de ouderkamer is geverfd, de plint is halverwege. Dat knapt wel op !

 

22 januari; De Besturenraad meldt: per 1 maart 2010 wordt Kees Terdu voorzitter van het college van bestuur van de Stichting PCBO Rotterdam-Zuid. Hij was al lid van het CvB. Terdu volgt Jaap Eikelboom op, die met pensioen gaat. Piet Monster blijft aan als lid van het CvB.

 

22 januari; De foto's van de monsterfilmpjes staan online op Youtube!
Je kan zoeken op Villa Zebra Monsters on stage CBS de Akker groep 7
Maar ze zijn ook allemaal te vinden op het kanaal van Villa Zebra:

http://www.youtube.com/user/villazebra Veel kijkplezier!
 

21 januari; de ouderkamer wordt door onze gastvrouwen zelf opgeknapt en ingericht.

 

21 januari; wethouder Lamers en Lionel Martijn van de Deelgemeente met hun gevolg hebben een prettig werkbezoek afgelegd aan onze school. We konden prima ons verhaal kwijt. De leerlingen van het kinderpersbureau hebben hem geïnterviewd, onze speeltuinambassadeurs Angela en Chris hebben hem de speeltuinplannen uitgelegd bij de Streetgallery. Dank aan Josine voor de contacten, aan Tin Nio en Angelique V. voor het begeleiden van de kids, aan Kiertie en Nürsel voor de ontvangst in de ouderkamer en aan Ellie voor de koffie en thee. Foto's staan op de G-schijf.

 

19 januari; Brenda is ziek, Nelleke nog een dag thuis.

 

19 januari; geef op het prikbord aan of je naar de receptie van het afscheid van Eikelboom gaat. Zie de kaart.

 

19 januari; bekijk de zichtzending taalmethoden, lees je mailtje, hou de boel compleet svp.

 

19 januari; met grof geweld is het lokaal van Lilian opengebroken. Twee computers en twee schermen weg. Eén scherm kapot, beamer scheef. Politie kwam, enz. We proberen zo snel mogelijk de boel weer in orde te krijgen, Arief komt morgen.

 

18 januari; Corrie heeft in één ochtend alle ESISachterstanden bijgewerkt. Er zijn nieuwe leerlingenlijsten. Controleer svp of deze kinderen ook aanwezig zijn en laat het ons weten wanneer dat niet zo is.

 

16 januari; binnenkort vraagt de server een nieuw wachtwoord bij het inloggen.
Je kan nu alvast een wachtwoord bedenken, anders overvalt het je.
Dat kan dan hetzelfde wachtwoord worden als dat van de nieuwe ESIS straks.
ESIS en ook de server stelt de volgende voorwaarden:
1. Het nieuwe wachtwoord mag niet hetzelfde zijn als uw oude wachtwoord.
2. Minimaal 6 tekens.
3. Waarvan minimaal 1 hoofdletter, 1 kleine letter, 2 cijfers.
Voorbeeld: Inlognaam: Henk      Wachtwoord: Gilze123

 

15 januari; volgende week maken we hier een lijstje met uitschrijvers rond de Kerstvakantie. Het aantal vertrekkende kinderen overtreft momenteel het aantal instromers. Dat geeft reden tot zorg.

 

15 januari; maandag wordt de oude ESIS weer in gebruik genomen omdat de specialisten nog geen kans hebben gezien de database over te zetten naar de nieuwe ESIS. Onze IB-ers kunnen dan weer op de bekende wijze OKR's maken, enz. In kantoor hebben we dus wat tegenslag. Corrie moet vanaf 5 december alles nog bijwerken.

 

15 januari; afgelopen donderdag en vrijdag is een dame uit groep 7 geschorst geweest vanwege het tonen van edele delen aan andere dames.

 

15 januari; half februari stopt het kabelsignaal UPC in de Cillershoekstraat.

 

15 januari; enkele maanden geleden hebben Turkse ouders verzocht Turkse les te verzorgen als naschoolse activiteit. Vanmorgen is een gesprek geweest tussen Gerry (MR), Cor (CBS de Sleutel) en Stoffel en een kandidaat-juf; het gesprek verliep goed, op 29 januari is er een proefles in het Nederlands in groep 5, daarna hoor je het vervolg. Het gaat om enkele uurtjes, doelgroep is de middenbouw, alleen wie wil.

 

15 januari; maandag krijg je een nieuwe stoel wanneer je die besteld hebt. De ouderkamer krijgt nieuwe kasten. Gaarne uw medewerking, de stoel wordt bij je klas afgeleverd. Heb je een oude stoel over dan kan die op de gang gezet, we gaan kijken wat we houden en wat naar Suriname gaat.

 

14 januari; erg leuk en interessant voor de kinderen was een gastles in groep 7 vorige week vrijdag van een Afrikaanse vriend van Anika uit Rwanda. In real English! Vier foto's staan in G:\Definitieve collectie\2009-2010\Allerlei

 

14 januari; de teamvergadering van 9 februari a.s. zit vol qua inhoud. Werkgroepen die een evaluatie willen presenteren kunnen dat komende week aangeven. De directie presenteert de uitkomst van de Evaluatie Beleid. Heb je die al ingeleverd ?? Graag doen. Wie het al deed: bedankt !

 

13 januari: dit staat op de site van de Inspectie (kan iedereen zo opzoeken):

 

 

13 januari; probeer eens: P:\Bijbelplaten voor digibord of PC, klik daar het bestand aan. Nog niet op de Cillershoek beschikbaar.

 

12 januari; Arief moet plotseling een week naar school, als examenvoorbereiding. We doen even zonder. Pech.

 

12 januari; in de agenda staat: Ineke en Maria op bezoek bij Angena (event. vervangster Brenda). Helaas is de scripte van Angena -ze is LIO-er- afgekeurd en zo loopt ze vertraging op. We bekijken nu de nieuwe situatie, het bezoek van morgen gaat niet door. Later volgt nieuw contact. Pech.

 

12 januari; Ineke is gisteren bij Nelleke langs geweest, ze had nog behoorlijk veel pijn. Nelleke groet ons en hoopt ons snel weer te zien.

 

11 januari; de familie Cardoze neemt 15 januari afscheid en gaat de dag erna voorgoed terug naar Curaçao. De vader heeft nog een BMW in de aanbieding.

 

11 januari; op verzoek van verschillende collega's is het gymrooster van de vrijdag nog een keer aangepast, zie roosters.

 

10 januari; Nelleke heeft haar pols gebroken en kan komende week zeker niet werken. Sterkte voor Nelleke. Claire komt maandag voor Astrid (middag MTO)

 

8 januari; in de Cillershoekstraat is a.s. maandag een actie met gratis fruit en brieven om lid te worden. Wat een mazzel wanneer je daar op school zit.

 

8 januari; Arief is eind deze maand door zijn stage-uren heen. Vandaag is er een sollicitatiegesprek geweest met zijn vriend Kursat die dezelfde opleiding doet en net zo slim is. Kursat gaat begin februari het stokje overnemen. Arief spurt de hele dag van dit naar dat en doet enorm veel goed werk ! Kursat blijft dan weer voor 20 weken.

 

7 januari; Adobe Reader is geüpdated naar 9.2 versie NL. Accepteer één keer de voorwaarden. Adobe opent pdf-bestanden. TIP! Opent Adobe Reader altijd op 168% en heb je nog goede ogen ? Open dan een pdf-bestand (Amarillys-toelichting bijvoorbeeld) en ga dan stap voor stap naar Bewerken-Voorkeuren-Paginaweergave-en zet In/uitzoomen met het pijltje van Automatisch naar 75% en druk dan rechtsonder op OK. Alle pdf-bestanden zullen dan altijd bij jou in 75% openen en dat scheelt je een dag wachten per jaar J

 

7 januari; op Y staat een map Taalmethode, daar kan de commissie nog zaken toevoegen. Ook de 5-puntslijst staat er nu bijvoorbeeld. Via Internet heb je zo bergen informatie die aansluit bij vanmiddag, je slaat de boeken soms zo open. De 3 ppps staan er ter bezichtiging. Nu ook al drie begrotingen van Martine (die de methodes dinsdag presenteerde)

 

7 januari; wanneer een leerling er niet is, zet het dan altijd in je absentielijst. Soms is een leerling weg en denk je dat wij dat weten en dan vul je geen afwezigheid in, maar dat moet wél, want later kunnen we dan terugkijken hoe de afwezigheid eruitzag. Staat een leerling op de absentielijst dan is deze nog niet officieel weg. En soms doen scholen er een half jaar over hun administratie bij te werken (en soms sturen we daar 7 mailtjes over). Is een leerling langer dan twee dagen weg, bel dan zelf even de ouders, duurt het langer dan drie dagen, zeg het dan even in kantoor. Ook na de kerstvakantie zijn er weer kinderen kwijt of met autopech gestrand in Zuid-Polen.

 

6 januari; de actie voor Suriname is een weekje later. Op 22 januari kun je spullen kwijt. Ik sprak gisteren de organisatrice, men zoekt spullen voor kleuterscholen, dus niet een hele rommelmarkt. Met name speelgoed en leermateriaal. In je mail van december zit een nadere uitleg. Vragen kun je stellen aan stoffel.

 

5 januari; de kachel in de Cillershoek is bijgesteld. Regel de temperatuur met je radiatoren. gebruik op dinsdag bij vergaderingen de verlengknop. Vakanties zullen nu beter kloppen hopen we (maandag had de kachel nog een dagje vrij gekregen per abuis, excuus van de monteur)

 

5 januari; er is een incidentformulier toegevoegd op N:\BHV\IRIS-incidentregistratie, dank aan Ronald.

 

3 januari; het tijdpad van de agenda van dinsdag is niet goed weergegeven, het onderdeel taalmethode zal langer duren.

 

1 januari; Gelukkig Nieuwjaar. Veel gezondheid en plezier gewenst.

Alle oude mededelingen kun je via bovenstaande links nog lezen (klik op een jaartal).

 

1 januari; de kachel zal branden, maar het is goed om je radiatoren te controleren, want hier en daar is wat dichtgezet. De vloerbedekking is vernieuwd in de gangen. De deurstoppen staan nu minder ver in de gang, check even hoever je klassendeur nu opengaat.

 

1 januari; direct na de vakantie is er een amaryllis voor je groep (de naam van de groep staat op de doos), je kan deze met je klas poten volgens de gebruiksaanwijzing en meedoen aan de Akkerwedstrijd. In je mailbox zie je hoe het werkt. Hij moet nog helemaal beginnen met groeien. Voor iedere groep is het mogelijk hier realistisch rekenwerk van te maken ! We moeten even afwachten hoe de groei verloopt, maar we gaan zeker een winnaar aanwijzen, qua lengte, qua aantal bloemen en qua schoonheid én qua rekenwerk (grafiek!).

 

1 januari; op www.kindopmaandag.nl kun je veel zaken vinden voor de godsdienstles, ook voor het digibord.

 

1 januari; je kan weer inloggen bij Teleblik.nl, gebruik de Startpagina Personeel; daar staat de inlogcode. Hier staat ook een link naar youtube, al zijn de filmpjes hier niet altijd zo opvoedkundig, dit is ook het geval bij video.google.nl. Misschien is wel de beste site voor filmpjes www.schooltv.nl/beeldbank