Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team 2011      laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

31 december; alles in orde, brievenbus dichtgeschroefd, op naar 2012 !

 

23 december; Hatice & Zekiye zijn allebei geslaagd voor SPW-2, gefeliciteerd.

 

23 december; het was een mooi feest, inmiddels is alles goed opgeruimd en de school is in winterslaap. Kim was ziek, Dianaling draaide de groep. Geniet van je vakantie.

 

21 december; Angena is er weer, Wilma komt morgen en alle "zieken" zijn gewoon op school. Dat wordt een mooi Kerstfeest.

 

21 december; we wensen onze stagiaires Hatice Turgut & Zekiye Derin vandaag veel succes bij hun examen SPW-2.
 

20 december; er is een klein ringetje gevonden door de werkster, het ligt bij Stoffel op tafel. De eigenares is inmiddels weer blij: gevonden !

 

19 december; op 10 januari in de bouwvergadering zullen we kort stilstaan bij Huiswerk, de week erop praten we erover in onze Intervisiegroep, dus met de benen op tafel. Denk alvast eens over je huiswerk en wat je daarbij wil en tegenkomt.

 

19 december; tussen alle vakanties in mei zijn de korfbalavonden nu gepland, en ook de schoolreis staat daar. Je krijgt er gewoon zin in.

 

19 december; oudleerlingen komen langs in de bovenbouw, erg gezellig. Maar halverwege de dag is het ook storend. Graag oudleerlingen uitleggen dat ze om half vier even welkom zijn.

 

19 december; Nelleke was vandaag ziek, dank aan Wilma en Maronela voor de inzet in 5B. Angena heeft het geprobeerd, maar het lukte niet, Janet bedankt. Wilma ging ook halverwege de dag ziek naar huis. Dianaling is weer beter !

 

19 december; hier en daar vertonen de stoelen van Marko splinters en schade, terwijl ze normaal gebruikt worden. We gaan in 2012 kijken of we Marko kunnen aanspreken op garantie. Je kunt nu alvast eens in de gaten houden hoe dit in jouw klas zit. Te zijner tijd vragen we om aantallen en de aard van de schade.

 

18 december; de teamvergadering van aanstaande dinsdag laten we vervallen. De punten gaan mee naar januari en hebben geen haast. We wensen iedereen een fijne Kerstweek. Donderdagavond zijn de vieringen. Na afloop is er het Jaarbesluit in de aula, allen hartelijk welkom daarbij.

 

16 december; Jelte is beter; Angena is ziek, Janet draait haar groep.

 

15 december; de site doet het weer.

 

14 december; De site van de school ligt eruit, storing in het datacentrum.
De elektrastoring op de bovenverdieping is verholpen, een lang verhaal.
De printer bij Ellie blijft tijdens de Kerstweek even in een ander stopcontact.
De lampjes kunnen boven ook aan, maar doe het voorzichtig.
Doe lampjes uit als je weggaat, vandaag waren er wat vergeten hier en daar.
Vandaag -woensdag- was Achsa beter, Jelte ziek, Btisam is morgen beter, Dianaling is nog ziek, Angelique M was ziek vandaag, hoopt morgen weer te komen.
 

13 december; vanmorgen was er een stroomstoring in de Millinxstraat, waardoor de kachel en de server van slag waren. Haal je Kerstverlichting uit je stopcontact als je het pand verlaat. We gaan nog kijken wat de oorzaak kan zijn, hier en daar is nog geen stroom. Morgen komt er een techneut.

 

13 december; de werkgroep ICT heeft vergaderd, alles draait redelijk en de computers worden ingezet. Geef klachten en wensen door aan Kim, Joyce of Stoffel. Ivan lost veel tussendoor op.

Probeer zelf om te leren gaan met Office 2010. Op de PC in de RT-ruimte van de Cillershoek staat nu ook Office 2003, zodat je daar kan kiezen.

 

13 december; Btisam is ziek, gisteren deed Astrid haar eigen groep en Mirjam groep 6, vandaag en morgen draait Maronela groep 6 en gaat Janet mee naar zwemmen. Achsa is ziek, Joyce doet haar groep en samen wordt in de Cillershoek BP opgelost. Dianaling is ziek. Ineke was gisteren ziek en gelukkig nu weer beter. Btisam verwacht er donderdag weer te zijn. Achsa is morgen weer beter.

Iedereen bedankt voor de hulp en inzet !

 

12 december; het Millinxparkhuis is nog steeds niet verhuurd, wij kunnen het voorlopig blijven gebruiken. Tot er een huurder komt dus.

 

12 december; boven in de koelkast bij het koffiezetapparaat, zet Ellie de melk klaar voor enkele kinderen die Campina-lunchmelk hebben. Zij halen dat zelf op; volgens de afspraken gaat dat altijd goed. Nu is de melk van twee dagen allemaal verdwenen. Wie weet waar die melk is gebleven ?

 

12 december; ga je een vakantie plannen, kijk dan op het vakantieschema op het prikbord. FOKOR wijkt af van midden-Nederland zo ontdekte een collega. Wij moeten FOKOR volgen.

 

9 december; gaarne niet aan knoppen van kachels zitten (wel aan thermostaatkranen, die kun je zelf regelen); klachten over temperatuur aan de directie svp. Laat de deur sluiten na binnenkomst of vertrek.

 

9 december; het weekbesluit vandaag in de Cillershoek svp.

 

7 december; in ons fotoalbum staan foto's van de Cillershoektuin. Klaar in januari.

 

6 december; donderdag is er een Akkernieuws, heb je nieuws, dan kan het erin. Groep ABCDE, hang svp je bordje vrijdag vrij op.

 

6 december; de schooltandarts is begonnen en de aanleg van de tuin van de Cillershoek ook. Beide gaat met pijn gepaard, voor uiteindelijk een beter resultaat. Au.

 

2 december; de Deelgemeente laat weten dat dinsdag 6 december de aanleg van de Cillershoektuin start. Gaarne aandacht voor de veiligheid en alvast excuus voor de overlast.

 

30 november; In de vorige SIB-sessie (2005-2006) heeft Marike Faber een onderzoek uitgevoerd, o.a. op onze school, waarop zij gaat promoveren. Dat was dus zo’n vijf jaar geleden. Ze heeft gelezen, gesprekken gevoerd, lessen bijgewoond en was bij de Cock-en-Ina-sessies.
In december bespreken Stoffel en Ineke met Kees Terdu haar onderzoek.

 

30 november; gezien alle stress en spanning van aanstaande maandagmorgen en alle extra taken, slaan we de weekopening om 8 uur over en laten we ons om half negen zegenen door de bisschop.

 

29 november; een boterletter is onderweg...en aangekomen op de Pietenochtend. De letter staat boven op de kast in de aula met je naam erop. Let even op of de naam van een van je stagiaires ook op een doos staat. Uit onze overvloedige rijkdom hebben we een mooie verdeling kunnen maken.

 

29 november; Ivan is ziek, Khoa is ziek, de server is beter.

 

29 november; Angena is ziek, Janet staat voor groep B.

 

23 november; Mieke heeft morgen de hele dag een studiedag

 

23 november; de straatbijbel in de personeelskamer is van school om te checken, ter inzage, hij is omin lauw.

 

23 november; gisteren na schooltijd hoorde ik hele bossen trektouwtjes afgestoken worden. In verband met de veiligheid en rust graag trektouwtjes verbieden wanneer je er ziet of hoort.

 

22 november; Btisam was vandaag ziek, Maronela deed groep 6 na een opstart met Wilma, prima verlopen, bedankt. Btisam is er morgen weer (jarig!), Ellie is er morgen ook weer, Carmen, Kiertie en Nürsel bedankt.

 

22 november; de Gymlessen van groep 3 zijn verdeeld in periodes van 8 à 9 weken achter elkaar (was om-en-om). Dit in overleg met de leerkrachten en Jelte met als doel meer rust en regelmaat te creëren in de gymlessen. Iedereen is akkoord.

 

21 november; Astrid heeft weer een lijst van de BSO-kinderen gemaakt, deze hangt op het prikbord. Kan soms handig zijn.

 

21 november; Ellie is ziek, Nürsel bedankt voor de steun.

 

21 november; het Adventsproject 2011 van Kind op Maandag staat compleet op P. In de map De hoogste tijd vind je alle bestanden, U start het programma op door een dubbelklik op de snelkoppeling LectoraViewer. Ook voor op het digibord. Het branden van DVD's laten we hierbij achterwege.

 

17 november; wij kunnen natuurlijk niet achterblijven bij het Bestuur, vandaar hierbij ons Jaarverslag 2010-2011.

 

17 november; Kees Terdu schrijft: Geachte collega's, graag wijzen wij u op het stichtingsjaarverslag 2010. In dit jaarverslag vindt u de cijfermatige verantwoording van alle door de scholen geleverde inspanningen. Ook u heeft , samen met uw team, een groot aandeel gehad in het werken aan de doelstellingen van de stichting. In het kader van het opbrengstgericht werken biedt dit verslag wellicht mogelijkheden om binnen uw team of met uw MR het verslag en uw schoolgegevens te bespreken. Zoals in het voorwoord staat beschreven, beseffen wij heel goed dat cijfers een deel van de schoolwerkelijkheid zijn en dat er veel meer processen zijn die er toe doen. Desalniettemin biedt dit verslag een mooie inkijk in de door PCBO-scholen geleverde onderwijskwaliteit.
Wij wensen u veel leesplezier toe.
Gebruik onderstaande link om direct naar het verslag te gaan.
http://www.pcbo-rotterdam.nl/docs/bestuursverslag_2010
Met vriendelijke groet, Kees Terdu
 

17 november; er zijn 5 à 6 sollicitanten voor de bovenbouwbaan. De commissie is bezig.

 

17 november; heb je na de rapportenavond en een poging ouders nog aan tafel te krijgen nog een onbesproken rapport liggen, meld dit dan in kantoor. Wij gaan er dan mee aan de slag (zeg even wanneer je tijd hebt voor een gesprek).

 

17 november; de elektra bij kantoor is hersteld van alle storingen, de storing is gevonden en verholpen, je mag alles weer normaal gebruiken en aansluiten. Er wordt geen overbelasting meer verwacht, er is een extra groep bijgemaakt.

 

17 november; de server werkt weer, de schuld lag niet waar die gegeven werd. Er was een beveiligingscertificaat  verlopen.

 

16 november; in de middag is de server uit zie ik, er zijn elektriciens bezig in school, dat is ws de oorzaak.

 

15 november; voor iedereen dikke complimenten uit kantoor voor de geweldige rapportenmiddag. Iedereen heeft zijn best gedaan en de ouders kwamen glimmend naar buiten. We hoorden van goede gesprekken, ook als er moeilijke omstandigheden spelen. Het voordeurteam deed in- en uitgeleide. De keukenmeiden bedankt voor de heerlijke warme happen.

 

14 november; Cillershoektuinaanleg start over drie weken. Maar vergunningen duren 14 weken. Dus het blijft even afwachten.

 

14 november; na de Sint komt er een bus voor de goede doelen in je klas.

 

14 november; wanneer een leerling niet op school is, graag zelf in de kleine pauze even naar huis bellen, wanneer er geen contact mogelijk is kantoor bericht van vermissing geven. Wanneer een kind bijvoorbeeld waterpokken heeft, hoeft niet iedere dag gemeld te worden. Recentelijk waren er spijbelaartjes, zonder dat iemand dat wist, gelukkig is het dezelfde dag ontdekt.

 

14 november; de werkster doet morgen alleen de toiletten.

 

12 november; de schoolkrant is klaar, uitdelen bij het rapport svp.

 

11 november; hee, het is elf over elf op elf-elf-elf !

 

11 november; het draaiboek Sint staat in:

http://www.cbsdeakker.nl/Geel_Boek/Draaiboeken/sinterklaas.htm

 

10 november; de rapportjes/certificaten Beter Presteren worden gemaakt, maandag in je postvak.

Enige vertraging wegens ruzie met de printer.

 

10 november; een moeder mist een kapuchon en een vest. Kijk eens rond, op het vest staat That's it.

 

9 november; de volleyballers hebben geoefend tegen (een deel van) groep 8. Het samenspel komt op gang. Maronela oefent met kinderen in de pauze en dat geeft hoop voor de toekomst.

 

9 november; op N:\Kindermishandeling staat een protocol van het Bureau Jeugdzorg Stadsregio Rotterdam; het telt 20 pagina's. In voorkomende gevallen kun je het raadplegen. Mieke is aanspreekpunt voor dergelijke gevallen (afgelopen week ging ze op een melding af, maar er bleek niets aan de hand).

 

8 november; het plan Cillershoektuin is aanbesteed, een aannemer is geselecteerd. Nadere informatie volgt.

 

7 november; op N:\2011-2012 staat het Jaarprogramma gymnastiek. Je kunt zien wanneer er welke lessen worden gegeven. De clinics (aanstaande vrijdag weer !) zorgen soms voor verandering.

 

7 november; om 17.00 uur wordt vandaag de server gereset vanwege een ernstige mailstoring in de Cillershoekstraat. Kort daarna moet alles het weer doen.

 

7 november; er hangt een vacature voor de bovenbouw op het prikbord, deze komt z.s.m. via het PCBO in de openbaarheid.

 

7 november; op G:\Definitieve collectie\2011-2012\Voorwerpenspel_011111 zijn de namen van de collega's die bij de voorwerpen horen toegvoegd.

 

6 november; dit jaar zullen alle kinderen uit groep 2 op het CJG worden onderzocht op locatie Zuidplein 2, en niet meer op school. Het afgelopen jaar gebeurde dit op school, maar kwam een aantal ouders niet opdagen en zaten de schoolarts en schoolverpleegkundige duimen te draaien. Op het schoolartsencentrum kunnen ze altijd nog ander werk doen op zo’n moment.
Beter zo dus (én het CJG moet bekend terrein worden).

 

4 november; vandaag zijn er diverse gesprekken geweest in kantoor met ouders en kinderen over Gele kaarten. De afspraken over gedrag zijn even herzien en bijgesteld.

Deze vind je op N:\Gele Kaarten, evenals het overzicht met de stand van uitdeling

 

4 november; in de aula hangen schrijfvoorbeeldkaarten Pennenstreken met letters en cijfers. Heb je er een nodig in de klas, neem er dan een mee. Anders gaan ze naar de kelder.

 

31 oktober; het voorwerpenspel nog even in je eentje spelen ? Het kan. Ga naar de foto's, de voorwerpen staan op volgorde van 1 naar 34.

 

31 oktober; we vragen iedereen morgen om 14.50 uur te verzamelen op de stoep van de school voor een teamfoto. Ivan zal er een paar maken vanuit een raam aan de overkant. Zoals het er nu naar uitziet hebben we de groep nooit zo compleet als morgen.

 

31 oktober; er komt weer een klein rapportje vanuit de lessen BP om bij het rapport te overhandigen, zoals vorig jaar bij het laatste rapport.

 

31 oktober; in het stookseizoen de buitendeuren sluiten na gebruik svp.

 

28 oktober; op je salarisstrook staat de uitkering Dag van de Leraar J

 

27 oktober; alle waardering voor het team voor de inzet voor het SIB. De voorwerpen kun je gaan raden in het kantoor van Ellie. Er zijn 36 mensen ingedeeld (zie schema), er zijn iets minder voorwerpen....In het weekend wordt een boekje van de teksten gemaakt.

 

27 oktober; vandaag mochten we weer wat werklui ontvangen voor achterstallige klussen. Het nieuwe zandbaknet zag er strak uit en is nog even in de schuur gelegd. In het voorjaar gaan we de zandbak ophogen om het scheuren te voorkomen.

 

27 oktober; in groep 8 zit een leuke meid, die heet Olaya. Vorig jaar is een filmpje over haar gemaakt in het kader van Panorama Rotterdam. Dit is te zien in het Schielandhuis, maar ook hier dus.

 

25 oktober; in de vakantie is aandacht besteed aan de fotoschijf, de foto's van vorig schooljaar zijn beter geordend en hier en daar is nog wat toegevoegd. Ook dit schooljaar is op orde tot de Herfstvakantie, inclusief Prinsen en Prinsessen ! Heb je leuke foto's van activiteiten, zet ze dan in een aparte map op Y bij Beeldmateriaal.

 

25 oktober; er is een nieuwe meterkast, maar de stroom werkt nog steeds problematisch, er wordt aan gesleuteld.

 

25 oktober; de gymzaal gisteren was koud omdat de kachel op de Sonnevanckschool nog op vakantie stond. Volgende week zal het warmer zijn, er is contact geweest met de Sonnevanck.

 

19 oktober; de server van school is weer in de lucht.

 

14 oktober; na veel getouwtrek en geheenenweer is het leerlingenaantal per 1 oktober op 257 vastgesteld. Zie ook mutaties voor een mooie verdelingstaart. Dit is één leerling minder dan vorig jaar. Dat doen veel scholen ons niet na.

 

14 oktober; in ieder geval aanstaande maandag gaat de server plat wegens stroomwerkzaamheden. De meterkast wordt aangepast aan de stroomvraag. Mogelijk donderdag ook een serverpauze.

 

14 oktober; de laarsjes van hieronder zijn gevonden achter een verwarming, wellicht door degene die ze verstopte. Hou ze in de gaten :-).

 

14 oktober; voor wie haar kent, de groeten van oudcollega Cynthia Arduin, zij heeft een baan als Dutch Teacher op Curacao aanvaard en gaat daar wonen. Haar zoon Rigobert is sinds kort vader van een tweeling.

 

14 oktober; op Y:\Digiborden\groepen 3 staat een lettertype genaamd Sylvia dat gelijk is aan het lettertype van Pennenstreken. Je kan het installeren als je weet hoe dat moet, of anders Ivan vragen dat te doen. Daarna kun je het in WORD gebruiken.

 

13 oktober; in de herfstvakantie worden de bieb, het speellokaal, groep 5A, 5B, 7 en 8 extra schoongemaakt om de zomervakantieachterstand in te halen.

 

13 oktober; via de Startpagina Personeel kun je naar de SCOL. De SCOL-najaar kan ingevuld worden, via Internet, waar je ook bent. Zet Internet Explorer bij Extra op de Comptabiliteitsweergave als het scherm raar doet. In principe weet je je wachtwoord. Het Brinnummer is 16WZ00; stuur Stoffel een mailtje wanneer je vragen hebt.

 

11 oktober; bij een gymles is een paar laarsjes verdwenen. Raar maar waar. Tassen van twee groepen zijn doorzocht en het paar is niet gevonden. Het probleem is besproken en opgelost met de moeder van het kind. Gaarne je aandacht voor de kleedkamer bij gym.

 

11 oktober; de directie heeft morgen een PCBO-dag met o.a. een consultatie op een school voor V.O. (Calvijn). Angelique P is in kantoor. De dossierkast is een ochtendje dicht.

 

11 oktober; Angelique M is ziek, Maria heeft haar professioneel vervangen. We weten nog niet of ze er morgen is.

 

11 oktober; de SCOL is weer bereikbaar, binnenkort krijgt je het webadres en kun je er weer gebruik van maken.

 

11 oktober; in de vakantie gaat de schoolserver een paar dagen plat vanwege werkzaamheden aan het stroomnetwerk van de school. De meterkast krijgt een beurt, vanwege de laatste problemen en storingen. Je leest hier welke dagen dat zal gebeuren.

 

10 oktober; woensdag komt de glazenwasser ! Maak je kozijn leeg en je ramen ook svp.

 

10 oktober; Jacqueline was vandaag ziek, ze knapt al op, ze is er morgen nog niet, maar woensdag weer wel, zo is het plan. Nürsel is vanmiddag ziek naar huis gegaan, afwachten of zij er morgen is. Angelique P had vandaag ADV/CV en is morgen weer op school, met haar teen in een bergschoen.

 

9 oktober; op 9 november gaan we oefenen voor het volleybaltoernooi van 11 november. Op de woensdagmiddag, na schooltijd, in de gymzaal. Wij zoeken nog een ploegje tegenstanders !

 

6 oktober; Weggooien hoeft niet meer!
Koop of verkoop gebruikte schoolspullen.
Iedereen mag kopen en verkopen via www.schoolveiling.nl
Het plaatsen van een advertentie is gratis.
De marktplaats is alleen bedoeld voor school-gerelateerde-spullen !
 

5 oktober; de klachten die besproken zijn bij de oplevering van de CO2-installatie zijn vanmiddag mogelijk verholpen.

 

5 oktober; Op de maandag en de donderdagmiddag van 13.00 uur tot 14.00 uur wordt van de bibliotheek ruimte gebruik gemaakt door een stagiaire van Frontlijn in het kader van het Amigo project. Dinsdag en donderdagmorgen 't Molentje en woensdag Audrey en haar assistentes. Mooi werk.

 

5 oktober; we werken aan een gezichtenboek van De Akker. Wie is wie ? Vraag je stagiaire een foto, of maak er een en mail hem aan Ellie met naam en functie.

 

5 oktober; Ellie heeft met diverse stagiaires de hele school doorgewerkt, diverse kasten opgeruimd en herschikt en de meeste muren en kozijnen afgenomen. Help mee om géén plakband op de muren te plakken en ook géén kneedgum (op de tegels kan het wél; bij het weghalen dan goed wegnemen). Ook valt het af en toe op dat leerlingen met potloden krassen op deuren, muren en meubilair. Wees daar svp ook attent op. Zo blijft de school een van de mooiste van Zuid.

 

5 oktober; wanneer een kind iets vergeet in de gymzaal, doet Jelte het in principe in of bij het gymtasje wanneer hij terugkomt naar school. Vandaag werkte dat weer goed. Het tasje wordt zo een kleine schatkamer aan achtergelaten spullen. Je mag er in kijken.

 

4 oktober; Angelique is nog geblesseerd en niet op school.

 

4 oktober; Carry heeft een nieuwe baan op de Gelinckschool. We nemen afscheid van haar op vrijdagmiddag 14 oktober bij het weekbesluit. Over de eventuele vacature wordt nagedacht. Claire is de vrijdagen in 2011 beschikbaar.

 

4 oktober; wat betekent SMART ook alweer ? Klik hier.

 

3 oktober; vrijdag zijn de kleuters vrij, hang de gele brieven op svp.

 

1 oktober; we zullen hier zoveel mogelijk ook de zieken melden en ook wie iemand vervangt. Nu werd iemand plotseling gemist en dat is niet handig. Zo heeft Janet vorige week vier dagen Achsa vervangen die griep had. Angelique P. is er begin volgende week niet, ze heeft haar teen gebroken.

Sterkte.

 

1 oktober; regelmatig mailen collega's vernieuwde gegevens zoals telefoonnummers aan kantoor. Dat is prima, Corrie zet de nieuwe gegevens direct in ESIS en later verschijnen ze op de overzichten. ESIS is dus de beste bron.

 

1 oktober; het is de bedoeling dat voor de herfstvakantie de SCOL weer benaderbaar wordt.

 

29 september; 't Molentje heeft ook een ouderconsulente, zij doet haar werk in de bieb. Ze is er op dinsdagmorgen en wil nu ook een middag verzetten naar de donderdagmorgen. We denken dat de bieb dan vrij is. Laat het horen als dat niet zo is. Op dinsdagmorgen en donderdagmorgen zit 't Molentje in de bieb als dat kan. 's middags komen er namelijk nauwelijks ouders.

 

29 september; de CO2-installatie is opgeleverd. Hier en daar wordt nog wat gedokterd, met name aan wat geluid en geflubber van de kous. Ook ontbreken in groep 5 roosters in het plafond. Alles wordt op korte termijn behandeld.

 

28 september; ons volleybalteam groeit, we zijn al over de helft.

 

28 september; morgen is de oplevering van de CO2-installatie. Heb je vragen of klachten, mail die dan voor 14.00 uur svp. Het kan gaan over geluid, gewapper, schade, etc.

 

26 september; gisteren ontvingen wij bericht van het overlijden van oud-collega Marja Leurdijk. Zij werkte van november 1992 tot en met juli 1998 als secretaresse in kantoor. De kaart hangt op het prikbord.

 

26 september; de glazenwasser heeft zieken in zijn team en kan a.s. woensdag niet wassen; hij komt 12 oktober.

 

26 september; vorige jaar bezochten collega's bijeenkomsten over Christendom en Islam in Barendrecht. Op 26 oktober 20.00-22.00 uur is er één bijeenkomst in de Dorpskerk over Boeddhisme en Christendom door Hessel Pothuma. Geef je op bij Astrid wanneer je mee wil.

 

26 september; Baby geboren bij de familie Housni! Weer een meisje :-) en ze heet Maysan.
Met moeder gaat alles goed, ze ligt in het kraamhotel. Ga je als leerkracht op kraambezoek, geef dan van school een cadeautje van een paar euro.

 

25 september; onze volleybalploeg is op de helft, join us !

 

25 september; het Woordenschatprogramma van Zin in Taal doet het. Ga naar Startpagina Personeel – Zwijsen – Log in – Klik in de Groene balk bovenaan op Zin in Taal en links staan linken naar mogelijkheden om in te stellen of dingen te bekijken.

 

23 september; de technische zoon van Gerry, Pieter, heeft de schoolbel zo ingesteld dat het einde van de middagpauze ook hoorbaar is nu. Een hele verbetering. Bedankt !

 

23 september; het is heel fijn dat 's morgens geholpen wordt met de school opstarten en de telefoon aannemen. Zo ook met het afsluitrondje. Het rooster hiervan staat onderaan de takenlijst. Bedankt.

 

21 september; vrijdag is Jelte afwezig in verband met de begrafenis van zijn opa. Er zijn voor enkele groepen clinics. De leerkracht blijft in dat geval bij de les. Het rooster is zoals het de afgelopen twee weken was.

 

20 september; de TV in de Cillershoekstraat gaat verdwijnen. Wil je hem hebben, vraag het dan aan Cora. Dat geldt ook voor de apparaten en de kar. De TV is niet meer van ons.

 

20 september; de afgelopen dagen is er sprake van kinderen die naar een andere school gaan. Dat is zo dicht bij 1 oktober geen vrolijke zaak. Ineke heeft vandaag de boel onder de loep genomen en we komen ongeveer op hetzelfde leerlingenaantal als vorig jaar. We hopen dat we dat nog twee weken kunnen vasthouden, anders kan dat personele consequenties krijgen. In kantoor doen we er alles aan de boel op peil te houden, maar we leven in een vrij land...

Tot februari staan nog 10 kleuters op de toekomstlijst, maar die moeten dus nog 4 jaar worden.

 

20 september; SISA is een systeem waarbij instanties melden dat er een (groot)  probleem is met een kind. Soms gebruikt Mieke dit, zij is onze SISA-functionaris. In SISA wordt alleen aangegeven of iemand anders ook met dat kind bezig is, er is geen inhoudelijke uitwisseling. Bij een match (een signaal dat meerdere instanties met een kind of gezin bezig zijn) kan er contact worden gezocht. Er hangt een klapper over SISA op het mededelingenbord met informatie voor verschillende doelgroepen. Mieke meldt alleen in SISA wanneer de ouders hiervan op de hoogte zijn.

 

19 september; groep 5,6,7, en 8 krijgen donderdagmorgen in de klas het PZHP-magazine in de klas met de bijbehorende gezonde pauzehappen. Kijk op http://iehb.nl/pdf/handleiding-pzhp-2011.pdf PZHP betekent pauzehap. Er komen gezonde en lekkere hapjes mee ! Van Appie Heijn.

 

19 september; op 11-11-11 wordt in de middag na schooltijd het jaarlijks volleybaltoernooi tussen PCBO-scholen gespeeld. Krystel hebben we daarom aangenomen, de Heemskerkschool hebben we zo flink te pakken; wie speelt er mee in ons Akkerteam ?

 

19 september; er worden geen Gele Kaarten meer uitgedeeld bij het telaatkomen beneden. Het effect is heel klein en de wachttijden worden juist verdubbeld. De leerkracht wordt gevraagd het telaatkomen bij te houden voor het rapport en een passende sanctie uit te voeren, bijvoorbeeld inhalen of dubbel inhalen. Bij 3 maal te laatkomen, gaat er een signaal naar Angelique P.; zij onderhoudt -in overleg met de directie- de contacten met leerplicht. We zullen in de absentielijst ook de T in de gaten houden. De directie zal eerst zelf ouders aanspreken. Wij komen op tijd ons bed uit, de leerlingen (en hun ouders) moeten dat ook leren. Een Gele Kaart is vanaf nu de sanctie op wangedrag.

 

17 september; Gerry, Ineke en Stoffel vormen de sollicitatiecommissie Functiemix.

 

17 september; Btisam was vorige week ziek en donderdag en vrijdag vrij (de week ervoor werkte zij de hele week), Maronela was donderdag en vrijdag ziek en Janet de vrijdag. Cora is maandag geopereerd en was vrijdag weer op school. Sehriban is donderdagmiddag op school langsgeweest.

 

17 september; de Cillershoektuin is geknipt en geschoren. Mogelijk kan het voetbal een start hebben. Steeds blijkt dat zaken wel lukken, maar pas na veel inspanningen. Zo is vandaag het bord van groep 6 gefikst door Khoa. Ook de Kinderboekenlijst is gelukt, dus welaan, zaken om tevreden over te zijn. Ook was de tussen-de-middag voor het eerst in 5 weken op de vrijdag in orde. Diverse lijstjes staan nog in de grondverf.

 

16 september; tip van Khoa: met de afstandbediening kun je je digibord bijstellen via een menu. Daar kan ook de helderheid ingesteld worden. In groep 6 staat het nu op "daytime", dat ziet er wat strakker uit dan "normal".

 

16 september; alle liniaturen voor het digibord staan nu in de map Y:\Digibord\Liniatuur

 

14 septeber; in de lokalen waar een CO2-installatie is, kan bemerkt worden dat deze nu aanstaat. De meter aan de muur bepaalt het functioneren, adem daar driemaal flink op uit en de installatie zal aanslaan. Het gevolg is: frisse lucht. Merkwaardig is dat om 16.00 uur de boel nog staat te blazen...

 

13 september; het halve plan voor groep 6 is nu een heel plan, een zeer oplettende en betrokken collega meldde zich spontaan als invaller. Heel fijn.

 

13 september; Uit de nieuwsbrief van theater Zuidplein: Het Hart van Zuid, het gebied rondom winkelcentrum Zuidplein, Theater Zuidplein en Ahoy krijgt een forse investering om het uit te laten groeien tot het sterk kloppend hart van Rotterdam Zuid. Dat gaan zij doen in samenwerking met marktpartijen in een publiek private samenwerkingsconstructie. In het gebied zullen o.a.  gevestigd worden: een vernieuwd busstation; een kunstenpand (een nieuw Theater Zuidplein en bibliotheek); een nieuw zwembad ter vervanging van het huidige Zwembad Charlois; een internationaal congrescentrum en het toekomstbestendig maken van de hallen van Ahoy. Met het Hart van Zuid wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de noodzakelijke sociaaleconomische ontwikkeling van Rotterdam Zuid. Met een competitie in vorm van een openbare aanbesteding zoekt de gemeente één partner, al dan niet in de vorm van een samenwerking tussen verschillende bedrijven, om een langdurige samenwerking mee aan te gaan. In deze competitie selecteert de gemeente de beste partner met het beste plan.

 

13 september; op de P-schijf is de CD Kom Zing Mee nummer 13 toegevoegd.

 

12 september; het MT gaat op verzoek van het Bestuur PCBO vóór 1 oktober 1,8 medewerker upgraden naar salarisschaal LB, in het kader van de functiemix. Je krijgt een katern in je mail met een uitvoerige uitleg en een advertentie. De sollicitatiecommissie wordt morgen gevormd. Maandag 19 september 13.00 uur eindigt de termijn je sollicitatiebrief in te sturen, geef je profiel en/of specialisatie aan. Volgend jaar komt er weer een uitbreiding.

 

12 september; het kopiëren loopt uit de hand, denk na wat je kopieert. We moeten overwegen een quotum in te stellen via je code. Dus dan krijg je een aantal te besteden tikken. Voor nu graag wat zuiniger.

 

12 september; vorige week zette Btisam haar beste beentje voor in groep 6, Mirjam was ziek. Nu zijn de rollen omgedraaid, Mirjam komt morgen werken. Voor de woensdag is al een half plan. Btisam beterschap !

 

12 september; vandaag is Cora geopereerd aan haar pols, zij maakt het goed en is thuis. Vrijdag hoopt zij weer op school te zijn, Nelly geeft les.

 

12 september; oplettende collega's zagen dat het Woordenschatprogramma op de computer niet het juiste is. Dit is hersteld, alle leerlingen van groep 4 t/m 8 zijn nu gekoppeld aan het Woordenschatprogramma van Zin in Taal. Met dank aan de helpdesk van Zwijsen.

 

10 september; digitale tip voor wie de computer onderhoudt: heel snel diverse veelgebruikte programma's installeren, ga naar http://ninite.com

 

9 september; voor groep 3 is een nieuwe leerling met een WSNS-verhaal geweigerd.

 

9 september; het programma voor woensdagmiddag zie je hier, we worden bijgeschoold door Nilufer in het lokaal van Lilian. Zorg zelf voor je lunch.

 

9 september; groep 6 heeft Klok(kijk)boeken besteld. Deze zijn binnengekomen, maar niet in de klas nu, weet iemand waar ze zijn ? Oeps, dankzij een snelle speurtocht zijn ze gevonden, in de kast bij groep 6...hoi!

 

7 september; Kiertie, Nürsel, Hatice en Zekiye bedankt voor het lekkere eten van dinsdag !

 

7 september; de komende vrijdagen iets andere gymtijden voor 4 en 5, zie de kalender !

 

7 september; gisteren waren er behoorlijk wat ouders, en vanmorgen alweer !
De eerste opkomst van Overstap, een project voor ouders van groep 3 was helemaal geweldig.
14 of 15 ouders, de hele club die vorig jaar ook bij Nürsel kwam, zat nu bij Kiertie.

We zetten de Overstapbijeenkomsten in de Jaarplanning.

 

7 september; Cora wordt aanstaande maandag geopereerd aan haar pols, veel sterkte. Nelly is standby in de dagen erna.

 

7 september; er komen nog steeds nieuwe leerlingen, meestal verhuizers. Voor groep 8 is een zwakke leerling geweigerd.

 

7 september; er was een aardige opkomst bij de Informatieavond. Er werd goed geluisterd en er werden vragen gesteld: waarom geen Engels in groep 6, waarom zoveel lessen (druk programma van Beter Presteren), etc. Heel goed dat ouders zich dit afvragen. Heb je meer van zulke vragen gekregen, laat het even horen in kantoor.

 

2 september; Khoa heeft weer wat computerprobleempjes opgelost. Er is de laatste tijd minder spam. Heb je problemen, neem contact op met Ivan (maandag-dinsdag-woensdag). Hij heeft de namen in WIG en Spelling ook goedgezet.

 

2 september; heb je een nieuwe acte van benoeming, check die dan met je Werktijdfactor op je Normjaartaak. Er is één exemplaar voor jezelf en één voor de directie.

 

31 augustus. Excelgroepslijst vernieuwd in Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden

 

30 augustus; er zijn nog Suikerfeestbriefjes bijgekomen vandaag.

 

30 augustus; er is een iPod weggenomen bij een leswisseling in het MPH. Eigenaar was een lesgever van BP. Er is aangifte gedaan.

 

30 augustus; de noodverlichting en de brandmelders zijn getest, tot en met de brandweer die uitrukte.

 

30 augustus; de CO-2-installatie is klaar. Er moet nog wat software ingeregeld worden en dan gaat hij aan, nog even geduld.

 

25 augustus; bij inkomende telefoontjes rinkelde de telefoon van Stoffel altijd eerst en de rest pas later. Nu gaan de telefoon van Ellie, Ineke, aula en Stoffel allemaal tegelijk als eerste, zodat de telefoonopnemers die telefoons kunnen gebruiken.

 

25 augustus; svp de Suikerfeestbriefjes aan Nürsel geven, zij maakt een overzichtje, want de briefjes komen terug bij het oudste kind; zo kunnen de andere leerkrachten zien hoe de stand wordt.

 

25 augustus; begin volgende week wordt het gras in de tuin van de Cillershoek eindelijk gemaaid.

 

24 augustus; het beginsignaal op de Akker is aangepast aan de juiste tijd, de bel ging nu twee minuten te vroeg.

 

24 augustus; Akkernieuws heeft weer de naam van het oudste kind bovenaan, mis je wat of hou je over, meld het dan svp.

 

23 augustus; vandaag is Ambrasoft op het hoofdgebouw totaal vernieuwd, inclusief de juiste namen. De Cillershoek volgt spoedig.

 

23 augustus; Nürsel heeft alle namen van de kinderen bij de portretten overgeschreven. Zie

G:\Definitieve collectie\2010-2011\Schoolfoto's 2011\Portretten met naam

Nog een stuk of vier kinderen zijn niet herkend, wie weet de oplossing ? Geef het door aan Nürsel svp. Bedankt.

 

23 augustus; op dinsdag- en donderdagmorgen zijn de ouders welkom in de ouderkamer. Er is dan koffie en thee. Het Ko-programma wordt uitgevoerd. Nürsel en Kiertie zijn het aanspreekpunt.

 

23 augustus; lees hier het definitieve Inspectierapport, zonder spelfout en mét hoofdstuk 4.

 

22 augustus; Angelique Vermeulen heet nu Angelique Mathijssen-Vermeulen, dus Angelique V wordt Angelique M

 

22 augustus; de heren van AA-techniek (van de CO-2-installatie) lieten nogal wat zwartepietenhanden achter op de muren. Deze worden door Ellie verwijderd deze week !

Groep 5A,5B,7 en 8 krijgen nog een nazomerschoonmaakbeurt. Morgen weer eer AA.

In mijn kantoor is het donker....geen stroom, gelukkig wel op de PC.

 

22 augustus; sommigen gaven al infobrieven mee aan hun groep met wat specifieke zaken. Graag afschrift aan de directie. Laatste moment van afgifte is de informatieavond van 6 september.

De brieven van voorgaande jaren staan op N:\Infobrieven groepen

 

22 augustus; Word 2010 maakt docx-documenten. Deze moeten op iedere computer op school opengaan. Want op iedere computer staat in pricipe een conversietool. Heb je problemen hiermee, mail dan mij of Ivan, dan wordt het alsnog geïnstalleerd.

 

22 augustus; voor het komende Suikerfeest hebben moslims één vrije dag. Vaak verschillen de dagen wanneer er verschillende landen van herkomst zijn. 30 en 31 augustus zijn de aangewezen dagen. Zet een S op de absentielijst bij kinderen die om die reden vrij zijn. In Akkernieuws komt een kort stukje.

 

22 augustus; de onderbouwcollega's hebben een veegrooster gemaakt om het keverplein samen te vegen. Zo worden de kersen vóór schooltijd al weggehaald en is het plein schoon voor de middagpauze van de kleuters. Het beurtrooster vegen van kinderen door de bovenbouwgroepen komt hiermee te vervallen.

 

22 augustus; niemand heeft om extra kasten gevraagd, we gaan het overschot aan kasten bij groep 5, 7 en 8 laten verdwijnen. Ook de rode IKEA-kast.

 

19 augustus; schoolgidsen zijn beschikbaar in het kantoor van Ineke, voor stagiaires, etc.

 

19 augustus; we bedanken Marja die 2 dagen de zieke Ilja verving in groep A. Ilja, beterschap.

 

19 augustus; er zijn nieuwe leerlingenlijsten gemaakt, leerlingen die nog niet zijn uitgeschreven zijn doorgestreept. Van deze leerlingen vragen we de leerkracht die het kind in de groep had een OKR voor de nieuwe school te maken. Wilma en Angelique houden de bewegingen van de OKR's in de gaten. In het dossier van een leerling kun je een OKR van een vorige school vinden wanneer dat aan ons is gestuurd.

 

19 augustus; de portemonnee van Kim en Dianaling zijn gisteren onder schooltijd uit hun tassen gestolen. Ongelofelijk en heel vervelend. Er is aangifte gedaan.

Er zijn nog kluisjes beschikbaar.

 

18 augustus; de bestelling gebruiksmateriaal is binnen. Enkele zaken worden nagezonden, maar het meeste is er. Wees zuinig. Ruim zaken goed op (in het magazijn), zet er geen oude spullen neer, maar vraag even wat je daarmee moet.

 

17 augustus; ieder kind krijgt morgen een SchoolGids, er zit een sticker op met de NAAM !!!

Help mee die mooie gids goed thuis te krijgen, hij barst van de informatie. We doen er een in je postvak.

 

17 augustus; Zwijsen heeft de internetkoppelingen veranderd, staan ze in je Favorieten dan moet je die vervangen, daarna werken ze weer.

 

17 augustus; fotograaf Vincent van de Havenloods maakte gisteren een paar foto's voor zijn krant voor het item "de scholen zijn begonnen". Het was een Chinees feestje bij Ilja ! We zijn benieuwd naar die krant, o daar is hij al, zie de Akkersite-voorpagina.

 

17 augustus; alle kinderen zijn op school, op twee na, die zijn in aantocht.

 

15 augustus; op G vind je alle foto's van De Akker, hier en daar is wat opgruimd en/of toegevoegd

 

15 augustus; wie heeft er een Kijkbijbel over voor Angena ?

 

15 augustus; het is erg druk met uit- en inschrijvers bij kantoor. Bijna alle leerlingen waren de eerste schooldag aanwezig, we bellen degene die er niet zijn.

 

14 augustus; zojuist zijn alle leerlingen en leerkrachten ververst op de site van Zwijsen, je kunt inloggen via de startpagina Personeel. Dit geldt voor Veilig Leren Lezen, Estafette en Zin in Taal.

De leerkrachtassistent werkt weer (na onderhoud door Zwijsen). Mail Stoffel wanneer er iets niet klopt of lukt. Gebruikersnaam en wachtwoord komt via je Akkermail wanneer je nieuw bent.

 

12 augustus; iedereen heeft keihard gewerkt en alles op de rails gezet. Eén persoon willen we speciaal noemen: Ivan heeft wonderbaarlijk veel ICT-hulp verleend op deze dag !

En we feliciteren Ivan met zijn rijbewijs !

 

12 augustus; maandag komt er direct een Akkernieuws, lees hem zelf ook. De schoolgids komt later, de drukker is aan het werk, maar nog niet klaar.

 

12 augustus; de CO2-installatie is al vergevorderd, je hoort het wel wanneer hij gaat werken, dat duurt nog even.

 

12 augustus; iedereen is gezond door de vakantie gekomen en vol energie. Een uitzondering hierop kwam ons ter ore; Ansjel is gevallen met haar paard dat bovenop haar kwam. Ze heeft een gekneusde rug. Angelique P wenst haar namens ons sterkte.

 

11 augustus; Kinderen die na de zomervakantie naar een andere school gaan: update.

en onder voorbehoud:

Nora Middelijn naar De Barkentijn (is ingeschreven)

Arouma en Iman Ishtiaq naar de Mr van Eyck, 6 juni wendag

Fatmanur, Sedanur en Semanur Cifci naar Bloemhof

Tiffany de Jong; moeder geeft aan dat ze blijft !

Tchernif Ndukumia (Kompas, ingeschreven)

Yozah Wielhouwer naar Spijkenisse

Ingomar Maduro, groep C, 15 mei voor het laatst, remigratie, is weg

Jyotika Ramdhan en Diya, naar Shri Saraswati in R'dam-West

Michael en Melissa Dollart, naar de Mare (ze gaan nog "op proef")

Chacha en Wayntje Gario naar Sam Sam (ingeschreven)

David Mensah, groep C naar Lombardijen, heel onduidelijk...

Jasmin Ozir naar IBN i Sina

Ibrahim Portakal naar Bloemhof

Aymen uit groep A naar 't Open Venster

Gerson en Marlon, blijven weg of komen terug ??

Jullymar Brison remigreert mogelihjk naar de Antillen

Mafanta naar Maassluis

 

10 augustus; bij groep 7 en 8 zijn redelijk wat kasten over, ze staan daar tijdelijk op de gang. Ze gaan daar weg, heb je er belangstelling voor, kijk dan even en laat het weten. Vervolgens gaan ze naar een andere school, naar een particulier of naar het grof vuil (in die volgorde).

 

 

 

 

 

 

  Pierre

  Ineke

  & Revi

 

 "een wonder" 

 

 Gefeliciteerd ! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10 augustus; de schoolmail is vanuit Singapore weer vlot getrokken. Veel plezier ermee.

Vanavond wordt de server nogmaals herstart.

 

9 augustus: stand van zaken:

1. Het netwerk op school doet het weer, de mail nog niet, er wordt aan gesleuteld.

2. Vandaag zijn de "sokken" van de CO-2 installatie aangebracht, nagenoeg zonder rommel en stof.

3. Bij de groepen 5 komt het systeem later op het dak, is besteld, geen gedoe meer in school.

4. Een aantal zaken zijn op zijn plaats gezet vandaag.

5. Bij het aanbrengen van het systeem is vorige week een waterleiding geraakt in het lokaal van Ilja, dus dat was pech. Na de werkzaamheden zijn twee man drie dagen aan het opruimen geweest....

6. Bij het weggaan hadden de heren van AA-techniek vandaag een bekeuring (met een schoolkaart), deze was ws niet goed neergelegd.

7. Teun, het technisch PCBO-opperhoofd, kwam langs en hij heeft geconstateerd dat al het lood op van het dakje bij de ijzeren trap gestolen is. Eerder dachten we aan een werkman die daar mee bezig was. Niet dus.

8. Sinds vanmiddag staat op Y bij Leerlingenlijsten de lijst van het nieuwe schooljaar in excel. Eerder zat hij op papier in je vak. Leerlingen die nog niet officieel zijn uitgeschreven, staan er nog op.

9. Heel veel PC's zijn tijdelijk verplaatst naar de ouderkamer. Vrijdag komt Ivan en gaan we op volle kracht proberen alles op z'n plaats te krijgen en aan te sluiten. Ook moeten leerlingenlijsten worden geüpdate en dergelijke. We doen ons best het zo snel mogelijk rond te krijgen.

 

8 augustus; morgenmiddag gaan we opnieuw zoeken naar de fout in het netwerk.

 

8 augustus; goed om te zien dat vele collega's zich voorbereiden en hun lokaal op orde maken. De schoonmaak is gebeld over de tekortkomingen. Stoffel is drie uur bezig geweest het netwerk aan de praat te krijgen, hetgeen niet is gelukt. Vanmorgen knalde het netwerk eruit, dat zorgt ervoor dat je nergens bij kunt en ook dat de mail het niet doet. Heel vervelend. Khoa is op de hoogte en doet zijn best vanuit Singapore...

 

8 augustus; Ineke en Pierre zijn sinds gisteren de trotse grootouders van Revi, de zoon van Jeannine. Zie je mail.

 

4 augustus; Stoffel is op het hoofdgebouw geweest. Hij trof de school in redelijke toestand aan. Het schrikbeeld van vorige week is weer compleet onherkenbaar. Niet al het werk is gedaan en dat is heel jammer, want dat betekent nog weer een keer gedoe en rommel, maar voorlopig kan het er mee door. In de lokalen zie je alleen een aanvoer- en afvoerbuis, de "balk" is nog nergens geplaatst en waarschijnlijk in bestelling. Bij de groepen 5 moest ook dit systeem aangelegd, maar dat is (nog?) niet gebeurd. De vloeren zijn gedaan en de schoonmaak ook (behalve het speellokaal en 't Molentje). De school is redelijk schoon, al kun je hier en daar je naam in wat stofdelen schrijven.

 

27 juli; vandaag is Stoffel op school geweest. Hoe was het daar ? Je kan het zelf zien, of besluiten niet te kijken. Goed nieuws: de Cillershoekstraat glanst als nooit tevoren. Nog meer goed nieuws: het laatste krijtbord heeft de school verlaten. En tot slot: het werk aan de CO2 installatie vordert. Het laatst dat ik de school zo zag was in 1990. Schrik niet, het is om te huilen. Met de verzekering dat alles schoon wordt opgeleverd laten we het nog een weekje los.

Wil je het weten? Kijk hier

Ik hou je hier op de hoogte.

 

1 juli; Fijne vakantie !

 

1 juli; er is bericht dat de realisatie van de Cillershoektuin doorgaat.

 

1 juli; het digibord in groep 6 wordt 24 augustus in de middag opgehangen. Er is opdracht gegeven het krijtbord te verwijderen. Mogelijk biedt het mobiele bord van Maria even uitkomst.

 

1 juli; op woensdag 14 september van 13.00-15.00 uur is er een professionele training betreffende het digibord in onze school. Het programma Interwrite wordt helemaal doorgenomen. In november zal er nog een korte workshop zijn.

 

30 juni; alle CV-verlof is in de kalender gezet.

 

30 juni; een voorlopige leerlingenlijst is beschikbaar (in je vak). We schrijven veel nieuwe leerlingen in, laat tafels en stoelen staan, een lege plaats is zo gevuld.

 

29 juni; de school ziet er al lekker opgeruimd uit. Veel uit de gangen is weg vanwege de komende werkzaamheden. Zet de losse spullen bij je lokaal zoveel mogelijk in je lokaal.

 

28 juni; Gerry hoorde tijdens de schooltuinles dat de schooltuin, de kinderboerderij van de NME in de voorjaarsnota van de Gemeente worden opgevoerd als bezuinigingsonderwerpen. Soortgelijke geluiden klinken van de bibliotheek.

 

28 juni; laat je lokaal netjes achter. Zet alle losse spullen in kasten. Meubilair kun je gewoon laten staan. Computers loskoppelen en op een tafel laten staan. Zoals gezegd, tussen 11 en 18 juli start de aanleg van de CO2-installatie (uitleg waar deze voor dient op een brief op het prikbord). Het wordt dan druk in school. Vele plafonds gaan open en buizen worden aangelegd. Men heeft beloofd schoon te werken. In week 31 wordt de school schoongemaakt. In week 32 kun je terecht in je lokaal. In groep 7 en 8 wordt eerder schoongemaakt en de dependance wordt in principe in de eerste twee weken schoongemaakt. Alle toiletten worden direct gedaan.

 

26 juni; vele uren gaan zitten in het bijwerken van de nieuwe SchoolGids. Wil je meelezen dan kan dat. Geef je tips door aan Stoffel. Eén augustus moet de gids bij de Inspectie zijn (wat een datum...) Eind deze week gaat hij naar de drukker. En vraag je je af waarom dat er allemaal in staat, lees dan artikel 13 uit de WPO.

 

25 juni; in N:\2011-2012 staat de nieuwste Normjaartaaktool. Heb je hem nog niet ingevuld, gebruik dan deze, kopieer hem eerst naar jezelf. Uit de oude zijn wat foutjes gehaald en nu zijn ideeën van collega's eringezet. Stoffel houdt de school-takenlijst bij, stuur de tool op en maak een afspraak om alles te bespreken (10 min).

 

23 juni Krystel en Achsa hebben een Akker-account en -emailadres. Vanmiddag kwamen ze wennen op de Cillershoekstraat.

 

14 juni; Kinderen die dit jaar eerder met vakantie gaan met vertrekdatum:

Burak en Fatma Sahan, 29 juni, als het rijbewijs is overgeschreven

Aleyna en Akin Yilmaz, 30 juni, met de auto naar Turkije

Metehan en Irem Sasmaz - groep 6 en 4B - 28 juni met de auto naar bruiloft in Turkije

Dyanesia Riedewald - groep 4A- familiereünie in Suriname - 30 juni

Tariq Dilrosun  -  groep 6  -  20 juni naar Suriname

Rinesh en Karan Sieuwpersad  -  groep 6 en 3a  -  21 juni

Osman Derin  -  groep E  -  30 juni

Enes Kagan Düner  -  groep 6  -  27 juni

Zahide en Muhammed Kahraman  -  groep 5 en 3a  -  23 juni

Nisanur Top  -  groep B  -  28 juni

Fatma en Muhammet Ali Korkmaz  -  groep 7 en 6  -  30 juni

Rahim, Ismaïel en Yasin Shiraz  -  groep 4b, D en C1  -  21 juni

Tiffany de Jong  -   groep 4a  -  13-17 juni; gaat niet door, vader heeft z'n hiel gebroken

Mayson en Debriënne Winklaar  -  groep 6 en 4b  -  28 juni

Olaya, Malek en Wassim Mehdi  -  groep 7, 5 en 3b  -  30 juni

Aya en Tarik Baghdad  -  groep C2 en B  -  27 juni

Laila en Hamza Jabeur  -  groep 7 en 3b  -  29 juni

Jullymar Brison  -  groep 3a  -  20 t/m 24 juni

Nora Middelijn  -  groep E  -  28 juni

Darnell Wilbrink  -  groep 4a  -  12 juni

Adile Aygar - groep 8 - 24 juni

Dyanesia Riedewald - groep 4a - 30 juni

Nazar Türk - groep 3b - 30 juni

Mitchell Garcia - groep 8 - 28 juni

Juriënlis Hans - groep 4a - 18 augustus 2011 t/m 15 maart 2012, moeder stage Curacao

Harijandie Kartodimedjo - groep 7 - 1 juli

Nisa Yilmaz - groep E - 30 juni

Raymon Lin - 1 juli, naar China

 

17 juni;

We gaan een lijstje maken om op te letten in de laatste week:

-28 juni is er overleg met de schoonmaak en komen er nog wat aanwijzingen

-lever je absentielijst in, ieder jaar sneuvelt er eentje in het oudpapier, dus let op.

-kinderen krijgen een vakantietasje met wat frutsels erin, en ook een Akkerpen en het vakantiepaspoortje en mogelijk een leesboek; ja Lees maar door ! Je kan dit aanvullen met plakboek en andere zaken. Meegeven met het rapport.

-hou dit lijstje in de gaten

-koppel je computers los op de laatste schooldag en zet ze op een tafel, let op de netwerkkabel die heeft een lipje dat je moet induwen. Computers op vaste plaatsen blijven aangesloten.

-zet een laptop in de tas in de kluis

-laat je meubilair staan, ruim zoveel mogelijk op

-kapstokken, diepvries en koelkast leeg svp

-gooi geen spullen weg die nog bruikbaar zijn zonder overleg met kantoor

-zet zoveel mogelijk materiaal in kasten, denk aan het mailtje over de aanleg van de CO2-installatie. Hierover komt nog meer info na overleg met het bestuur op 27 juni

-geniet zoveel mogelijk van de leuke dingen en goede resultaten

-praat niet in negatieve zin over volwassen medewerkers van de school of VDA met de kinderen, maar zoek ze zelf op als je er over wil praten

-zet geen spullen bij een ander neer wanneer je opruimt

-spullen in het magazijn hebben een vaste en duidelijke plaats, zet het daar terug, laat dit niet door kinderen doen

-verwacht met blijdschap de spullen die je besteld hebt en ruim ze op

-dinsdag rapporten met soep en een broodje in je eigen pauze, daarna musical in de MPH-zaal en daarna jaarbesluit (aanhang welkom!)

-vrijdag 12.45 uur vakantiewensen in de aula met een drankje.

 

21 juni; het is zomer en het team is compleet. Kijk op de site bij Medewerkers en je ziet iedereen staan. De sollicitatiecommissie legt met vreugde haar werk neer. Donderdagmiddag komt Achsa ook kennismaken, is de bedoeling (dus onder voorbehoud).

 

20 juni; donderdag komt Krystel nader kennismaken in de Cillershoek.

 

20 juni; de sollicitatiecommissie heeft vandaag drie sollicitanten gezien voor de vacature in groep 3, morgen hopen we weer te kunnen beslissen. Nelly werkt extra, zodat Cora en Kim lessen kunnen gaan zien op andere scholen.

 

20 juni; Btisam, Nürsel en Carry gaan volgend jaar één dag per week minder werken.

 

20 juni; gezien de samenstelling van de onderbouw worden groep ABC groepen 1 en D en E groepen 2, dus geen combi 1/2 meer. Deze week worden de namenlijsten gemaakt. Corrie is begonnen met de overstap naar het nieuwe schooljaar in ESIS (een hele operatie !)

 

20 juni; volgend jaar is de bieb weer op woensdag

 

19 juni; dhr Roderik Koenis laat ons weten dat de realisatie van de Cillershoektuin aan een heel dun draadje hangt, omdat het op de lijst van bezuinigingen van de Gemeente is gekomen.

We gaan eens nadenken over de aanschaf van een maaimachine om zo een voetbalplekje te realiseren.

 

17 juni; in de familie Steba is een zoontje geboren ! Hoera.

 

17 juni; volgende week weer een stap in de Leerkrachtvaardigheden (stap 9); op N:\Leerkrachtvaardigheden\Nascholing staat het Evaluatieformulier dat je invult wanneer je dit jaar Nascholing hebt gedaan.

 

17 juni; Wilma, Joyce, Kim, Cora, Lilian en Maria vulden hun Normjaartaak in en oefenden er mee. Je kunt ze vragen naar tips en trucs.

 

15 juni; wat betreft de mail: blijf je klachten melden, nog niet alles gaat goed.

Iets wat daarmee te maken heeft: we gaan dit weekend de cache van Outlook leegmaken. Hierin bewaart Outlook eerder gebruikte mailadressen, zodat je een paar letters typt en dan komt automatisch het adres of een keuzelijstje. Dat is handig, maar nu verschijnen daar heel oude adressen af en toe. En dat is niet goed. Want die mailtjes komen dan niet aan, of worden aan het verkeerde adres teruggezonden, enz. Dus de komende periode moet je weer het emailadres helemaal invullen of je adresboek gebruiken (of een oud mailtje opzoeken met het juiste adres, dat blijft allemaal staan). Ieder adres dat je gebruikt komt dan in de verse cache en wordt de volgende keer bij gebruik weer snel ingevuld. Dit heeft alleen invloed op je schoolmailbox.

 

15 juni; alle kleuters gaan mee op schoolreis, wat betreft het schoolgeld is alles (zo goed als) rond.

 

14 juni; morgen, woensdag, komt de klassenverdeling in Akkernieuws, op de achterkant.

Het is mogelijk nu al je uitnodiging voor het rapportgesprek mee te geven.

 

14 juni; morgen gaat Kiertie met de ouders die altijd bij haar komen het traditionele moederuitje vieren om 12.00 uur.

 

13 juni; Jasmijn, de nieuwe collega die zou komen uit Willemstad blijft op de school van Sem, het Bestuur heeft daar een potje gevonden. Stand op De Akker: een vacature.

 

9 juni; de nieuwe server is in principe helemaal klaar. Bekende emailproblemen zijn opgelost. Een aantal langzame werkstations op school krijgt nog een snelheidscursus. Op de volgende plek kun je thuis via deze mededelingensite naar aanwijzingen om thuis op de server te komen:

http://www.cbsdeakker.nl/Geel_Boek/Computer/netwerk.htm

Op de server vind je de Officeprogramma's in de 2010-versie.

Bovenstaande procedure werkt niet op school maar is -zoals gezegd- voor de thuisconnectie !

 

8 juni; mis je een computer of weet je er een die heeel traag is dan kunnen we kijken of er iets aan te doen is. Laat het dan even weten.

 

7 juni; vanmorgen kreeg een moeder van school een fikse bekeuring voor het tegen de rijrichting in rijden. Wees gewaarschuwd, ook als straatjes zijn afgesloten blijft de politie op z'n strepen staan.

 

7 juni; opsporing verzocht. Een leerling van groep 7 is meerdere weken geleden zijn telefoon op school "kwijtgeraakt". Vanmorgen werd de moeder thuis door deze telefoon gebeld en ze hoorde op de achtergrond kinderstemmen. We zijn hier en daar gaan kijken, maar zagen geen belbewegingen.

Hou svp je ogen open voor een Sony Erikson zwart met touchscreen en schuif. Hang het niet aan de klok.

 

6 juni; er is een lijstje met kinderen die eerder vertrekken. Ons advies is het rapport mee te geven. Gaan ze eerder dan de 21ste, dan mag je ook zeggen dat het rapport nog niet af is. Dan kan het in augustus opgehaald worden, het is wel aardig te zeggen dat men over is, of niet. In de volgende Akkernieuws hopen we de klassenverdeling te zetten

 

2 juni; er zijn deze week vele prettige gesprekken geweest over de nascholing. In bijlage 13 van het schoolplan -onderaan- kun je het resultaat zien. Zorg zelf voor het inschrijven !

 

1 juni; de meeste server- en mailproblemen zijn opgelost. Alles moet weer goed werken. Khoa heeft zich sufgewerkt en Ivan doet mooie dingen. De onderhandelingen met KoksGesto over een nieuw digibord voor groep 6 zijn geopend.

 

1 juni; ons plan Beter Presteren is goedgekeurd. We zijn daar blij mee. Tevens is er het besef dat we een grote verantwoordelijkheid op ons laden.

 

31 mei; tja, nieuwe dingen, nieuwe problemen. Sommigen hebben het gemerkt, met de mail loopt het niet goed. Er wordt gewerkt aan het probleem, de komst van de nieuwe server gaat met hikjes gepaard.

 

31 mei; alles is weer wakker geworden, de server werkt.

 

31 mei; vandaag kwam de brandweer controleren, de aannemer voor een lekkageprobleem, de inspectie in 't Molentje, iemand voor een glasvezelkabel naar de telefoonmast, iemand een kraan repareren bij 't Molentje, een ouder vakantie vragen, een ouder een kind uitschrijven, een ouder een kind inschrijven, een logopedist een kind onderzoeken, de directeur PCBO een handtekening zetten, en zo nog wat brave borsten. Hedenavond belde Gerry van school dat alle alarmen raar deden, er was een stroomstoring (waarschijnlijk in een deel van Rotterdam) en nu staat de server uit op het hoofdgebouw :-)

 

31 mei; over de VDA-subsidie is nog niets bekend. Er is gehoord dat er donderdag (?) iets meer nieuws komt, maar wie werkt er nou donderdag ? Later werd het vóór donderdag....

 

31 mei; de nieuwe server is actief. Je werkt dan op een snellere manier waarschijnlijk. De eerste keer INLOGGEN duurt wat langer, heb dan even geduld, dat is eenmalig, de computer neemt automatisch wat instellingen over.

 

31 mei; is je Nascholing een "ja" geworden, zorg dan zelf voor het inschrijven !

Rekeningen mogen dan rechtreeks naar de school gestuurd.

 

31 mei; op 9 juni gaat het openbaar vervoer 24 uur plat. Hou er rekening mee.

 

31 mei; in de Schoolgids stond een verkeerde datum betreffende het CV-verlof in groep ABCDE, er stond dat er afgelopen vrijdag geen school was, terwijl het 17 juni het geval zal zijn. In Akkernieuws staat het wel goed.

 

31 mei; Roxanne, de stagiaire van Maartje, stopt met haar opleiding. Morgen komt ze afscheid nemen.

 

26 mei; vandaag is in kantoor onder grote druk het plan Beter Presteren herschreven en verduidelijkt na overleg met het Bestuur. Dit gaat morgen naar de commissie die dinsdag uitspraak doet over de subsidietoekenning.

    

25 mei; met ingang van het nieuwe schooljaar gaan we de SCOL pas invullen wanneer een kind 5 jaar is. Op jongere leeftijd is het invullen zeer lastig en weinig zinvol.

 

24 mei; om het goede Inspectieverslag te vieren is er voor iedereen een vlaai om met de veelgeplaagde huisgenoten te nuttigen. Ook voor de Onderwijsassistentes.

 

23 mei; het programma van Alette op 31 mei, 's middags (dit wordt nog specifieker):

-een aantal consultaties bij Onderwijsassistentes kleine kring

-gesprek met Angelique

-gesprek met de directie over volgend jaar

-een half uur in de ABCDE-bouw over woordclusters

 

23 mei; groep 8 zat vandaag verdeeld als hulpmeesters en -juffen. We hoorden over het algemeen positieve geluiden daarover. Ieder bedankt voor de hulp. Btisam is nog ziek, morgen komt Mirjam werken en dat is heel tof.

 

21 mei;we hebben gehoord dat het hek van de oude speeltuin straks hergebuikt wordt bij het maken van de Cillershoektuin. Aldaar is een bodemonderzoek aangekondigd (had dat niet een jaar eerder gekund ?)

 

21 mei; uiteindelijk is alleen Puti niet meegeweest op schoolreis. Hij zat in groep 7 en leerde de oppervlakte uitrekenen. Hij wilde daar graag blijven. Uiteindelijk jammer dat het zo gelopen is, maar van zijn thuisfront kwam geen reactie.

 

20 mei; volgend jaar zwemmen de groepen 5 samen om 9.00 uur en groep 6 om 9.30 uur.

De zwemkalender en een infofolder staan op N in 2011-2012

 

18 mei; Rachel meldt: gisteravond om 22:36 is na een zeer vlotte en intense bevalling van 2 uur onze dochter Jarysa Elynn geboren. Ze is 49 cm lang en weegt 3440 gr.
Alles gaat hier prima. We zijn erg gelukkig met ons gezin! Een foto volgt nog!

 

18 mei; de schoollreis is goed verlopen, op de terugreis na. Die duurde bijna 4 uur, dus waren we bijna drie uur te laat terug bij school. Stoffel was met de auto een uur sneller en heeft met de ouders geproken. Complimenten voor de collega's in de bussen die deze overmacht hebben opgevangen. Ook de ouders reageerden over het algemeen matig kritisch tot meelevend. We zijn morgen niet streng wanneer een kind later komt. Ik heb diverse ouders toegezegd dat een kind wat mag uitslapen als dat nodig is. Tenslotte is het morgenavond weer korfbal. Ik had iedereen dat uitslapen gegund, maar dan komen sommige ouders weer in de problemen.. De foto's staan op de site.

 

17 mei; voor wie mee wil lezen in het nieuwe Schoolplan (tijdelijk tot 1 januari 2012), volg dan de link. Natuurlijk is er veel over te zeggen of je dit zo wil hebben, het gaat er even om dat het geldig moet worden. Wijs ons gaarne op onjuistheden.

 

17 mei; Puti en Sharivienne zijn de enige twee overgebleven wanbetalers. Alle andere problemen zijn opgelost met veel acties vanuit kantoor. Er is 5 à 6 maal gebeld naar deze laatste families, maar er komt geen reactie. Morgenochtend de laatste kans. Anders blijven ze op school helaas.

 

17 mei; vanwege de economische crisis en de vaatwasserscrisis moeten we helaas € 1,00 gaan rekenen voor een beker soep. De soep wordt duur betaald. Alleen voor degenen die hun beker na het soeplepelen zelf afspoelen is er korting. Deze is voorlopig 100%. Eet smakelijk.

 

15 mei; achter de schermen is een aantal malen gesproken met de leiding van de stad én ons Bestuur PCBO over het gebouw aan de Cillershoekstraat. Stoffel had aangegeven dat het gebouw fysiek aan zijn eind raakt, ook al ziet het er aardig uit (het riool is slecht, de bedrading is eigenlijk afgekeurd, enz)

Er waren drie alternatieven: 1. Nieuwbouw op het lege Mijnsherenplein. 2. Renovatie van de Cillershoekstraat. 3. Het Millinxparkhuis zo aanpassen dat de hele bovenverdieping school wordt.

Het laatste is heel serieus behandeld, ook met de Deelgemeente, omdat die na 1 januari 2012 het MPH voor de helft op slot doet, omdat het geld opraakt. Om een lang verhaal daarover in te korten nu de uitkomst: zowel 1,2 als 3 moet betaald worden door de dienst JOS en die heeft ook geen geld. Technische klachten en problemen moeten dan nu af en toe opgelost worden en voorlopig blijft alles zoals het is. De dienst Sport en Recreatie zal na 1 januari niet meer in het MPH zijn, we zijn nieuwsgierig wie dan wél (Molentje en Catalpa betalen huur, die zullen wel blijven).

 

12 mei; het Bestuur meldt dat er 18 mei nog overleg is met JOS over de subsidieaanvraag van Beter Presteren (de nieuwe VDA), dus het blijft nog even spannend.

 

12 mei; vandaag kwam zoals afgesproken de complete methode Estafette binnen. Dat was even slikken, zie de pallet bij kantoor. Wanneer we eraan toe zijn gaan we controleren, uitpakken en verdelen. Enige kastruimte zal nodig zijn. Wees er zuinig mee, het pakketje kost ongeveer 9 mille.

Zoals eerder gemeld is de software geactiveerd, die ziet er smart uit.

 

11 mei; wij willen iedereen hartelijk danken voor het voeren van het functioneringsgesprek; de hele ronde is nu gedaan en verwerkt. We gaan nog een keer alles lezen en de boel op een rijtje zetten, want er is veel aan bod gekomen.

 

11 mei; bij de klachtenlijn van de Gemeente is het ontbrekende putdeksel in het Millinxpark, alsmede de aanwezigheid van glassplinters gemeld.

 

10 mei; de takenlijst Personeel is zo goed als klaar, binnenkort gaat deze online en kun je gaan kiezen. We beseffen dat deze nu niet is besproken, maar hebben geprobeerd er een mooi geheel van te maken dat op de komende teamvergadering nog even nagelopen wordt. Spaar je vragen en opmerkingen even op tot dat moment. Naast de takenlijst komt de urenlijst die voor iedereen weer verschillend is qua lesgevende en niet-lesgebonden taken en uren. Ook hierover binnenkort meer.

 

9 mei; op N:\2011-2012 staat een meer ingevulde jaarplanning voor de komende cursus op een A4-tje. Op de startpagina Personeel (knop staat hierboven) zie je een Jaarplanning die verder zal worden ingevuld en een nieuw Geel Boek in de groei.

 

8 mei; morgen krijg je het invulformulier Nascholing voor de komende cursus.

 

7 mei; alle binnengekomen post is gelezen en verwerkt en verdeeld in de postvakken.

 

7 mei; woensdag staakt de RET, check je fiets.

 

1 mei; Ivan, onze nieuwe ICT-er heeft zijn ogen laten laseren en heeft er veel zin in, hij is er op ma-di-wo; geef je wensen aan !

 

26 april; Maartje, Kim  en Lilian volgden een intensieve cursus om gymles te kunnen geven. Het PCBO herhaalt bij voldoende belangstelling deze cursus. Wie heeft dat ?

 

22 april; in de week na de vakantie wordt de methode Estafette geleverd. De software is al geactiveerd en zie je in je Zwijsen-account.Klik op Uitgeverij Zwijsen om daar te komen (zie Startpagina Personeel)

 

21 april; kinderen die na de zomer mogelijk naar een andere school gaan:

Fatmanur, Sedanur en Semanur Cifci (?)

Tiffany de Jong (Theresia ?)

Arouma en Iman Ishtiaq (IJsselmonde)

Tchernif Ndukumia (Kompas ?)

Yozah Wielhouwer

Ingomar Maduro, groep C, 15 mei voor het laatst, remigratie

 

21 april; Kinderen die rond de meivakantie met vakantie zijn:

Jyotika Ramdhan: 21 april

Ruchira Harnam: 9 mei t/m 20 mei

Olivia Sakowska: 11 april t/m 21 april

Wen Hao You: 9 mei t/m 22 mei

Xiniy Wu: 12 mei t/m 3 juni

Rihanna Furtado Monteiro: 11 mei t/m 18 mei

 

21 april; Omdat Maronela volgend jaar een rol in de bovenbouw krijgt, is besloten dat er nog een vacature is op onze school, voor een Onderwijsassistente. De commissie die hiervoor gaat zorgen bestaat uit Ineke, Maria, Maartje en Kim. Zie de klassenverdeling.

 

21 april; op N:\Nieuws & Teksten staat een mooie versie van 2011 Trouw, Millinxbuurt groep 8

 

20 april; de webmail moet ook weer werken. Klik erop in de Startpagina Personeel, log in met cbsdeakker\naam. Krijg je een foutmelding over het certificaat (voorlopig is dat even zo), kies dan voor doorgaan.

 

20 april; we bekijken morgen weer even wat er in de koelkast ligt, heb je daar spullen staan, ruim ze dan svp voor de vakantie even op.

 

19 april; de SCOL is nu klaargezet en je kan ermee aan de slag, we geven je wat langer de tijd om in te vullen.

 

19 april; Khoa is bezig met de server. Mis je iets, mail dat dan aan stoffel svp, hij geeft de klacht weer door. Diverse klachten worden opgelost.

 

18 april; we evalueren het beleid van de school aan het eind van het schooljaar. Een formulier gaat in je postvak. Graag voor 20 mei in het vak van Ineke. We bespreken de uitkomst op 14 juni in de Teamvergadering.

 

17 april; Alette komt dinsdagmiddag 31 mei voor een laatste ronde die we nog tegoed hebben. Ze komt die middag op flitsbezoek bij een aantal Onderwijsassistentes, bijvoorbeeld in een kleine kring van Ko. Ook heeft ze dan nog overleg met Angelique (een half uurtje), met de directie (kort) en met de onderbouw over woordclusters (stukje in de bouwvergadering ?). Heb je nog vragen aan Alette dan kun je dat aangeven, dan regelen we een bezoekje, dat geldt zowel voor de onder-, midden- als bovenbouw.

 

17 april; bij 14 februari hieronder wordt gesproken over een boete. De schoolleiding heeft bezwaar gemaakt tegen deze boete, dit bezwaar is ontvankelijk verklaard en de boete zal worden terugbetaald. Da's fijn.

 

17 april; er wordt gewerkt aan de server, je kunt tijdelijk niet inloggen.

 

16 april; over donderdagavond:

Je hebt zelf een kaartje voor het theater, breng dat mee.

We gaan vooraf eten bij Sultan, je wordt rond kwart voor zes verwacht. De school trakteert (deels een verlaat Kerstpakket en deels Arbeidsvoorwaarden) inclusief twee drankjes. Je kiest bij het hoofdmenu vlees, vis OF vegetarisch. Rond kwart voor acht steken we over naar het Zuidpleintheater.

 

16 april; vanuit kantoor krijg je deze week een bestellijst in Word om het nieuwe materiaal voor het nieuwe schooljaar te bestellen. We willen dezelfde lijst per mail retour krijgen nadat deze door jou is ingevuld en aangevuld. Je kan alvast beginnen aan een kladlijstje. Laatste inleverdag wordt 13 mei. Parallelgroepen bestellen samen, hou de groep in de gaten die nog geen bestuurder heeft.

Tel goed de zaken die nog in de kast liggen. Grote voorraden zijn niet nodig, kleine wel. De catalogus is online beschikbaar op www.koksgesto.com

Het nieuwe dikke boek kan worden geleend, en moet direct na gebruik in of op de kast bij Ineke.

 

15 april; de ICT-stagiaire Sherwin is vandaag voor het laatst. Hij is gisteren geslaagd voor zijn Proeve van Bekwaamheid en zit ook aan zijn stage-uren-totaal. De opvolger begint aanstaande maandag, zijn naam is Ivan. Ivan zag een advertentie van onze school en bedacht dat hij vorig jaar meeliep met de speurtocht tijdens ons project, dat vond hij erg leuk, daarom solliciteerde hij.

 

15 april; Ansjel is er vandaag niet, ze komt na de meivakantie deze dag inhalen en schildert dan het decor voor de musical met groep 8.

 

14 april; Angelique Vermeulen heeft een aanrijding gehad gisteren. Ze ligt met hoofd- en rugpijn op bed. Haar auto is stuk.

 

13 april; morgen mail ik een wat uitgebreider verslag van het nagesprek met de Inspectie.

Maandagmiddag zijn de normen van de Cito-eindtoets bekend geworden en wij zitten voor wat de Inspectie betreft in het GROENE spectrum voor 2011. Dit is een ENORM goed resultaat van de huidige groep 8 en iedereen die daar mee (ge)werkt (heeft). Naast het gunstige rapport dat we gaan ontvangen, kunnen we even blij en trots zijn en vervolgens de handen weer enthousiast uit de mouwen steken.

 

13 april; de foto's van de Vaderavond staan nu deels op de Akkersite en morgen geheel op G.

 

13 april; Anika is weer beter en aan het werk in haar eigen klas. Hoera! Lilian en Jacqueline bedankt ! Angena is ziek. Alles is met de betreffende juffen geregeld voor morgen. Dank voor alle inzet en flexibiliteit. Jelte hoopt er vrijdag weer te zijn, anders wil Angelique V. een rol nemen bij de gym (er zijn clinics).

 

13 april; morgen komt de klassenverdeling online in het Geel Boek. Vertel nog niets aan de kinderen, dat volgt nog na de meivakantie. Ook zie je in dat overzicht vacatures en een globale indeling van assistentes en studenten. Iedereen weet zijn eigen plaats al. Er is een sollicitatiecommissie gevormd die aan de slag gaat om de lege plaatsen te vullen.

 

11 april; er is al eerder geschreven over de nieuwe server op de Millinxstraat. Langzaamaan komt deze in functie. Komend weekend zal daarom de server down gaan en kun je niet inloggen !

Na het weekend zijn er dan wat vernieuwingen.

Werk je op de Cillershoek dan heb je geen probleem. Maak alvast een mooi plan voor het weekend, ik ga met mijn zoon Arjan een dagje studeren in Leiden, stoffel.

 

11 april; er is al prettig contact geweeste met de Inspectie. We hebben aanvullingen toegezonden op hun verzoek. Het lege plaatsje in het rooster (door het samenvoegen van groep 4) is ingevuld met een bezoek aan een VDA-activiteit, die van Ansjel, zij heeft hiermee ingestemd en is op de hoogte, deze vindt plaats in het MPH. Er is morgen geen teamvergadering, er is wel een rooster voor de leerkrachten die meedoen aan het gesprek "tussen de middag", met vervangers. Een en ander is best ingewikkeld. Hou je mail in de gaten, er kan een bericht komen over de vaderavond en/of het eten op school. Bij zware regenval veranderen de plannen. Succes met deze dag.

 

8 april; de groene Paasbekers zijn gevonden. Dank u.

 

7 april; kies je menu voor dinsdagavond, zie het prikbord.

 

7 april; de Cillershoekhaan wordt vermist.

 

7 april; dinsdag 28 juni wordt de dag van de musical van groep 8 die in volle voorbereiding is. Deze keer in de grote zaal van het MPH. Op deze laatste dinsdag van het jaar zullen de andere VDA-activiteiten vervallen. De andere VDA-activiteiten in die week gaan gewoon door. We zullen ons nog buigen over de planning.

 

7 april; vannacht is Ferhat geboren, de zoon van Nürsel en haar man en de broer van Nazar en Mereym. Van harte gefeliciteerd ! Hij weegt 3400 gram en is 51 cm lang. Nürsel ligt in het kraamhotel.

 

7 april; de Paascommissie zoekt nog ongeveer 20 groene IKEA-bekers. Kijk eens rond.

 

6 april; in N:\Nieuws & Teksten staan vier artikelen over Rotterdam-Zuid, de naam start met 2011.

Maandag wordt onze groep 8 geportretteerd voor de serie in Trouw.

 

6 april; ter kennisname de inhoud van een mail van Kees Terdu:

Geachte directieleden.
De subsidieaanvraag Beter Presteren is op tijd bij JOS ingeleverd. Mede dankzij jullie inzet is dat gelukt. Bedankt! Nu maar afwachten wat de reactie zal worden.
Nulgroepen: door meerdere scholen is aangegeven dat zij willen starten met een nulgroep. PCBO kan maar 5 nul-groepen aanvragen. Deze 5 groepen starten en zullen als pilot fungeren, een pilot met vele vragen en hopelijk snel ook de daarbij behorende antwoorden. Omdat het bij de eerste aanvraag een pilot betreft, hebben wij voor 5 scholen een pilot aangevraagd en daarbij gedacht aan het samenwerken met diverse aanbieders van peuterspeelzalen en aan het vormgeven van nulgroepen binnen onze PCBO-zalen. De voordracht betreft nu: de Regenboog, de Heemskerkschool, het Open Venster, de Pniëlschool en de Savornin Lohmanschool. Mogelijk dat we gedurende het schooljaar 2011-2012 nieuwe nulgroepen kunnen voordragen, de volgende tranche betreft in ieder geval het jaar daarop.

 

6 april; Stoffel komt in principe maandagmorgen in de groepen langs voor een heel kort bezoekje en een kleine traktatie vanwege mijn 55-jarig bestaan. Ik word graag toegezongen. Morgenochtend ben ik de eerste twee uur niet op school en kun je oefenen.

 

5 april; op de 21ste gaan we naar het theater. Iedereen heeft zelf het kaartje. Ga je niet dan is het een idee het kaartje aan een ander te schenken. In kantoor weten we misschien wel een naam, mocht je er niet uitkomen. Meegaan is leuker natuurlijk ! Van tevoren gaan we eten bij Sultan, je hoort nog de tijd daarvan.

 

4 april; de Cillershoekstraat heeft een nieuw huisdier, een haan

 

4 april; aantal leerlingen 1 maart = 262; aantal leerlingen 1 april = 267

 

31 maart; Mirjam start morgen weer. Dat is geen grap.

 

31 maart; gisteren is een groot aantal documenten verzonden naar de Inspectie, zodat zij zich kunnen inlezen in de gang van zaken op onze school.

 

31 maart; dinsdagmorgen wordt om 8.00 uur de teamfoto gemaakt, gaarne je aandacht hiervoor.

 

31 maart; met ingang van 5 april gaat Maronela mee met groep 6 naar de schooltuin. Maronela heeft ADV gespaard en gaat in de meivakantie en twee weken aansluitend naar Curacao, dan gaat Marja twee keer op dinsdag mee naar de tuin.

 

31 maart; veel mensen hebben hun werk aangepast nu Rachel met zwangerschapsverlof is en Anika ziek is. We kregen veel medewerking, waarvoor dank; vandaag had Btisam zware migraine en startte Wilma de groep op en begeleidde Maronela de groep de rest van de dag. Prima !

 

31 maart; er is nog genoeg klei

 

23 maart; staat er nog ergens een doosje klei ? De onderbouw is er doorheen.

 

23 maart; op N:\2011-2012\Inspectiebezoek staat het overzicht met de blauwe kolom (streefdoelen komende toets), voor wie het nog eens rustig wil bekijken.

 

15 maart; het gaat goed met Ellie denken wij, ze is al een rooster aan het maken voor de schoolfotograaf die 5 april komt.

 

15 maart; het was een prima middag zo. We zagen door de school zeer gezellige en heel tevreden ouders en kinderen -op twee na- complimenten voor ons allen !

 

15 maart; wij bedanken Kiertie, Maronela, Dianaling en Marja voor de heerlijk verzorgde maaltijd vandaag.

 

15 maart; de aanvraag voor de subsidie Brede School komende cursus is naar ons Bestuur. Met dank aan de mensen in kantoor.

 

14 maart; wanneer een Onderwijsassistent een zieke juf vervangt, hoeft zij die dag niet haar beurt in de bovenbouw te doen na half drie. Wél moet zij dit doorgeven aan de betreffende midden- of bovenbouwer.

 

14 maart; eventuele strookjes van aanmeldingen van ouders voor deelname aan de MR kun je in het postvak van Kim doen. Kim heeft er al één.

 

14 maart; op N:\2011-2012 staan twee Jaarschema's, eentje leeg voor eigen gebruik en planning en eentje gevuld met al wat activiteiten. Alleen wanneer er bijzondere argumenten zijn, gaan we aanpassen, dit is het voorstel, 22 maart als hamerstuk. Mail je opmerkingen aan Ineke.

 

14 maart; de Intervisiebijeenkomsten van 5 en 7 april worden omgezet in een Bouwvergadering op 5 april  over de verdere invulling van het continurooster en activiteiten in het kader van Beter Presteren.

 

14 maart; vanmiddag is in het MTO besloten dat De Akker een subsidieaanvraag in het kader van Beter Presteren gaat doen. Josine (en Stoffel) zijn druk bezig met het invullen van de aanvraag, de analyse van de school,etc. Deze moet morgenmiddag bij het Bestuur PCBO liggen.

 

12 maart; bijlage 4, 14 en 17 van het Schoolwerkplan zijn aangepast en worden 22 maart vastgesteld in de teamvergadering. Bekijk ze via de Startpagina Personeel.

 

11 maart; aanstaande woensdag komt de elektricien in groep 4A, 4B, 5, 6 een stopcontact aanleggen bij het digibord, om alles netjes te krijgen. In groep 8 komt een kabelgoot. Maak svp even ruimte, zodat men vlot kan werken.

 

11 maart; in het absentieoverzicht worden dagdelen genoemd en op het rapport staan dagen genoemd. Dus door twee delen.

 

10 maart; Ellie is thuis en gaat nu twee weken herstellen.

 

9 maart; Ellie is geopereerd, ze kan weer sms-en, maar ze mocht niet naar huis, haar suikerspiegel bleek niet goed genoeg en de hartslag was te hoog na de operatie. Ze ligt nu in het Zuiderziekenhuis.

 

9 maart; wij feliciteren Angelique V. met haar ondertrouw ! Love is in the air.

 

8 maart; de pizza's zijn besteld en rond half zes gaat de bel voor het diner.

 

7 maart; de bouw van morgen is afgelast, in de plaats daarvan is er een teamvergadering over de Brede School volgend jaar. De bijeenkomst met Alette wordt verschoven naar mei/juni, ze komt wel de klassenconsultaties doen.

 

7 maart; Nürsel is deze week voor het laatst, zij gaat met zwangerschapsverlof aanstaande vrijdag (tot de zomervakantie). We wensen haar veel geluk.

 

7 maart; morgen is Ellie even voor het laatst. Woensdag wordt zij geopereerd en daarna is zij minstens twee weken thuis. We wensen haar veel sterkte. Carmen komt invallen voor melk, keuken en huishouden.

 

28 februari; Kim heeft in haar klas een bureau staan dat zij kwijt wil. Wie wil een bureau ?
Anders gaat het in de kelder.

 

28 februari; Btisam heeft de Cito-resultaten van groep 8 via de sms aan de leerlingen doorgeseind.

Het resultaat is gemiddeld een punt of drie hoger dan vorig jaar. Nadere analyse volgt.

 

23 februari; wat een prachtig schoon fietsenhok en wat een prachtig schoon kleuterplein !

 

23 februari; er zijn vandaag 3 leerlingen ingeschreven.

 

23 februari; de datum van het reeds aangekondigde Inspectiebezoek is bekend. Men komt op 12 april met twee personen. Nadere invulling volgt, maar we weten al dat dat klassenbezoeken en gesprekken met IB-ers, collega's, kinderen, ouders en directie zullen zijn. De kans is zeer groot dat we die dag de teamvergadering -die daar al gepland staat- mét de inspectie hebben, over hun en onze bevindingen. Alles vindt plaats in één dag, zoals het nu is aangekondigd. We zien het bezoek met vertrouwen tegemoet.

 

22 februari; vanmorgen in het MDO heeft Drissia Tajjoui-Salem afscheid genomen, zij is onze schoolverpleegkundige en contactpersoon bij het CJG en nam altijd deel aan het MDO.

 

22 februari; de wethouder was vanmorgen op bezoek en sprak intensief met ons en de Amigo-kinderen over het Amigoproject. De kinderen konden goed verwoorden hoe ze meedoen of hebben meegedaan. Ook hebben we verteld hoe Frontlijn op diverse plaatsen in de school ondersteuning verleent. De wethouder bezocht nog even zijn oude lokalen en was vol lof over onze school en het team en de uitstraling ervan. De directeur van JOS en de projectleider van Pact op Zuid, zo ook Kees Terdu en Ronald Buitelaar waren aanwezig. Ronald is journalist van o.a. Elzendaal-info en zal ongetwijfeld een stukje schrijven over het bezoek.

 

22 februari; gisteren is er een gesprek geweest tussen Stoffel en Angelique en Kees Terdu en Lidija Konijnendijk van het bestuur over de toetsresultaten van de afgelopen periode. Er zijn verhelderingsvragen behandeld en er is toegelicht hoe er gewerkt wordt. De resultaten zien er goed uit en we ontvingen daarvoor de complimenten. Op 22 maart in de teamvergadering worden de resultaten nader gepresenteerd en besproken.

 

21 februari; er is nu ook eens schriftelijke planning van de Inspectie ontvangen via het PCBO, waarin staat dat De Akker in maart bezocht wordt, zodra er een datum bekend is, hoor je dat. Het gaat om een bezoek in het kader van het Onderwijsverslag, dus niet om een bezoek in het kader van bepaalde resultaten (uiteraard komen die wel aan bod).

 

19 februari; er zijn foto's toegevoegd aan G:\Definitieve collectie\2010-2011\De Tulp

Groep 6 en 7 doen mee aan dit project.

 

18 februari; er zijn vandaag 4 leerlingen ingeschreven.

 

18 februari; op Y:\Digibord zie je bij groep 3 en bij groep ABCDE diverse woordwebben die gebruikt worden in de groepen.

 

18 februari; in de rechtszaak over het niet toestaan van extra verlof door de directie is een uitspraak: de school heeft juist gehandeld en het bezwaar van de moeder is afgewezen.

 

18 februari; dit weekend wordt alle data van de oude naar de nieuwe server overgezet, het kan betekenen dat de schoolserver moeilijk of niet bereikbaar is dit weekend.

 

18 februari; we komen één Smak-magazine tekort (deze zit bij Akkernieuws), heb je er eentje over (van een vertrokken leerling of zo), geef deze dan aan Ellie. Is nu opgelost, bedankt !

 

18 februari; voor wie het aangaat: Billy ofwel Andrew is deze week uitgeschreven naar de Heldringschool. Hij zat bij Maartje en ging een periode naar het BOS-project. Hij heeft nu zijn stekje gevonden in het SBO; het is de zoon van Carmen.

 

16 februari; aanstaande dinsdag tussen 10.30 en 11.30 uur bezoeken wethouder Hugo de Jonge en de directeur van JOS, Ineke Bakker, onze school. Het onderwerp van gesprek is Frontlijn en haar activiteiten. Leerlingen, ouders, Frontlijn-studenten en -begeleiders komen aan het woord.

 

16 februari; Josine, Maria, Angelique V., Ineke en Stoffel bereiden momenteel voorstellen voor die in de Denktank van 23 februari worden besproken. Deze voorstellen gaan over de vormgeving van de VDA van komend schooljaar. De term VDA zal verdwijnen, we spreken over leertijdverlenging.

Ten grondslag ligt een plan van de Gemeente, dat heet Beter Presteren.

Om er iets vanaf te weten is er ook een video die de inhoud behandelt.

We houden bij het maken van de plannen veel rekening met de wensen en gesprekken van de afgelopen tijd.

 

16 februari; weer een huishoudelijke mededeling, ook voor uw ondergeschikten: de doekjes van de werkster mogen niet door ons weggenomen worden. Zij krijgt ze afgepast: rood voor het toilet en blauw voor de klas, net als de emmers. Terugleggen svp.

 

14 februari; laatst is een vuilniszak van de school niet goed in de container gekomen. De school betaalt de boete. De werkster is op de hoogte. Hou er rekening mee. Kijk voor het bedrag op de klep van de vuilcontainer en schrik met ons mee.

 

14 februari; morgenochtend komt de elektricien de werkzaamheden opnemen voor het monteren van stopcontacten bij de laatste vier digiboren (groep 4, 5 en 6). Heb je specifieke wensen, zet die dan op een briefje. Zonder wensen, maken we gewoon een mooi stopcontact in plaats van alle haspels die er nu zijn. Groep 8 krijgt een kabelgoot bij de PC's, bij Lilian gaan de kabelgoten naar links.

 

12 februari; geef Corrie een lijstje met daarop spullen die voor het rapport geprint moeten worden svp. Bijvoorbeeld voor nieuwe kinderen (meestal maakt Corrie direct een rapport).

In het rapport hoort een uitlegbrief over o.a. de Citoletters. Deze wordt nog even bijgewerkt en dan geprint. Mogelijk zetten we die informatie vóór de rapportengesprekken in Akkernieuws.

Je krijgt ook weer een update van de schoolgeldlijst binnenkort.

 

11 februari; de commissie Bijbelse Vorming  (Astrid, Nelly en Maria) hebben naar aanleiding van een mailing van de uitgever van Kind op Maandag gekeken of er aanleiding is iets aan de koers van de Bijbelse Vorming te veranderen. De conclusie is dat een andere methode ("Kleur") veel aandacht besteedt aan de SoValessen die wij al doen, het rooster zou niet passen en van veel ideeën en werkbladen zouden we geen gebruik maken, dus blijft onze koers en KOMpas hetzelfde.

 

8 februari; vanmiddag zijn enkele evaluaties besproken (werkweek en Kerst), deze vind je in de map Y:\Evaluaties\2010-2011

 

7 februari; op 22 februari is er geen vergadering. Wel komen we even bij elkaar na schooltijd om het 10-minutenrooster voor de rapporten samen te stellen (voor 15 maart)

 

7 februari; we zitten midden in een toetsreeks. We worden geacht deze reeks deze week af te sluiten. Corrie voert alles in bij het leerlingvolgsysteem. Een specialist van het Bestuur logt in en gaat de resultaten met de directie bespreken op 21 februari. Gaarne je medewerking. Op 22 maart houden we een toetsmuurbijeenkomst tijdens de teamvergadering en bespreken we onze bevindingen.

 

7 februari; Cora is ziek, Nelly draait de klas; Kim is ziek, Dianaling draait de klas; Angena was vandaag ziek, morgen komt ze weer (met medicijnen).

 

7 februari; de Millinxserver heeft even de hik en er wordt hard gewerkt aan een middeltje. In de loop van de avond gaat hij weer de lucht in, hopen we. Inmiddels werkt alles weer goed, lekker snel ook wel.

 

4 februari; vanmiddag heeft de werkgroep bibliotheek het budget van het vorige en van dit schooljaar deels aangesproken voor een renovatiebeurt van het boekenbestand. Mogelijk kan Audrey wat kafthulp gebruiken. De nieuwe boeken gaan stap voor stap in de uitleen.

 

4 februari; in het hoofdgebouw kun je zelf de temperatuur instellen met de thermostaatknoppen.

Er is steeds overleg over de temperatuur. De aparte thermostaat in de kamer van Angelique speelt geen rol meer. Ook daar kan het dus naar draaglijke waarden.

 

3 februari; foto's van De Tulp in G:\Definitieve collectie\2010-2011\De Tulp

 

2 februari; groep 6 en 7 hadden vandaag een speciaal bezoek aan het museum Boymans van Beuningen. Zie voor het project waaraan zij meedoen: de Tulp

Voor kenners: Mart Bechtold (SKVR) werkte als eerste aan De Makker en Ger C. Bout uit Rotterdam is kunstenaar, hij realiseerde o.a. de 10 meter hoge Visser, die sinds september 2006 permanent op het Charloisse Hoofd staat.

 

2 februari; Jelte geeft morgen weer les, hij is beter !

 

1 februari; er komt een extra rode sopemmer, met mop met rode steel. Rood betekent: voor het toilet (bij de schoonmaak), blauw betekent: voor de klas, zo ook met doekjes en schoonmaakmiddelen. Er komt ook kalkoplosser voor de schoonmaak, zodat alles nog mooier wordt.

 

28 januari; aan het eind van de teamvergadering van 8 februari nemen we officieel afscheid van Dianne (excuus, dat had ik eerder kunnen zeggen). Gerry komt woensdag Carry "inwerken".

 

27 januari; Rachel is morgen weer beter, Jelte is ziek. Er zijn sportclinics, net als vorige week.

Graag gaan gymmen en er bij blijven.

 

27 januari: Enkele verschuivingen:
Dianne heeft ontslag gevraagd per 1 maart, op haar verzoek is dat een maand vervroegd.
Ze viert morgen haar afscheidsfeest in haar groep.
Carry gaat een duo vormen met Gerry in groep 6.
Angena gaat het verlof van Rachel doen.
Btisam gaat volledig voor groep 8 tot Mirjam terug is van haar verlof.
Wanneer Mirjam terug is, wordt alles bij Btisam en Mirjam weer zoals het eerder was.
Tot Mirjam terug is gaat op donderdag en vrijdag Ansjel (bevoegd leerkracht en bekend van de VDA-lessen) het programma uitvoeren in het VDA-lokaal, dus het gesplitste rekenen, de VDA-studievaardigheden en de extra hulpkinderen.
Mogelijk komt hier of daar wat extra hulp in de knel, daar gaat Wilma samen met ons naar kijken.
Betrokkenen zijn op de hoogte. Heb je vragen, dan horen we die graag.

 

20 januari; wanneer je op de server werkt, kan deze trager zijn dan normaal. Er vinden dit weekend veel digitale verhuizingen plaats richting nieuwe server. Binnenkort zie je er ook Office 2010.

 

20 januari; in verband met krappe budgetten en het enorme werk dat eraan vast zit, worden vanaf heden geen parkeergelden meer vergoed voor het parkeren in de stad, bijvoorbeeld tijdens een cursus of vergadering. Oriënteer je erop hoe je deze kosten kunt voorkomen. De (sporadische) bonnen die tot nu toe zijn ingeleverd worden nog uitbetaald. Dit gaat niet over de parkeerkaarten die je gebruikt voor het parkeren bij de school.

 

20 januari; Mirjam en Rutger, gefeliciteerd met dochter Elin.

 

20 januari; zoals je in de Jaarplanning kunt lezen, zijn Ineke en Stoffel maandag naar een studiedag PCBO over SIB. Stoffel regelt morgen de vervanging en zet hier neer hoe dat geregeld is.

Angelique is in kantoor en zal de kasten openen. Ellie helpt en let op. Corrie werkt thuis aan een tas toetsresultaten.

 

18 januari; Corrie zal morgen de gegevens voor de RI&E-enquête aan je mailen.

 

18 januari; Gerry heeft de mogelijkheid op de PCBO-site haar bekwaamheidsdossier in te vullen. Wil je dat ook ? Vraag het in kantoor! Het voordeel is dat de directie het kan inzien en ook (later) het Bestuur, meenemen naar een gesprek hoeft dan ook niet meer.

 

18 januari; de nieuwe werkster heet Shakita.

 

18 januari; ter kennisname: De stagiaire Linda (bij Astrid) is er donderdag voor het laatst.
Haar pre LIO start nu al en daar heeft ze een andere school voor gevonden.
 

16 januari; wil je thuis Interwrite op je PC, ga dan naar

 

http://www.einstruction.nl/ondersteuning_windows.php

 

Download en installeer de Workspace en de Content

(hiernaast in het blauw, de link werk hier niet,

wel op bovengenoemde pagina)

 

De activeringscode is ANDP-HRS-K51

 

 

 

   

16 januari; vrijdag waren Rachel, Angena, Audrey en Ilja ziek. Ben je weer beter, laat het dan even weten svp.

 

13 januari; Josine bevestigt dat zij een vervanger voor Dianne voor Rots en Water heeft gevonden (met dank aan Angelique V !):
Liane Sauer, (brede school medewerker van de Globe) gaat de training verzorgen. Zij zal dinsdag de 18e de laatste les van Dianne ‘meelopen’, en daarna, dus m.i.v 25 januari, de lessen zelf gaan draaien.

 

11 januari; in de vakantie zijn de foto's op G bijgewerkt (die van Kerst groep 5, Sint en de werkweek vind je er ook).

 

11 januari; in de kalender is wat veranderd t.a.v. de lessen Unihockey bij gym. Zoals het er nu in staat is het correct ! De mededeling van 2 januari is dus verouderd.

 

10 januari; het is ons door de technici van KoksGesto zeer sterk ontraden met whiteboardstiften op het digibord te schrijven (eerder zei men dat dit wel mocht).

 

6 januari; op N:\VDA\Rooster ! zie je alle VDA-roosters van dit schooljaar, verschillende versies op momenten van grote veranderingen. Met dank aan Josine die zo het overzicht helpt houden.

 

6 januari; zie foto's van de werkweek in het fotoalbum

 

5 januari; Stoffel gaat ook vandaag, mogelijk met wat kinderen nog, gisteren lukte dat niet. Verder gaan Maria, Janet, Maartje en Brenda naast de collega's die eerder genoemd zijn.

 

5 januari; je vindt eventueel in je postvak een foto van je klas van vorig jaar. Misschien een leuk object om met de kinderen te bespreken en zo taal uit te lokken.


4 januari; morgen gaan collega's op bezoek in Leersum. Wilma en Jan gaan 's avonds en rijden samen. Joyce, Claire en Cora gaan samen in de middag. Graag even aan kantoor berichten wie er nog gaat en wie er rijdt. Er is intensief gerwerkt aan en gepraat met en over de drie achterblijvers. Fatma is echt ziek (Ineke ging op huisbezoek) en kan misschien morgen mee, we zoeken dan nog een plaatsje in een auto. Mogelijk brengt Stoffel vandaag Kissairis (aan het inpakken nu) en Dwayne (vanmiddag bezoek aan een specialist) naar Leersum. Hij gaat dan morgen niet.

 

3 januari; de werkweekgroep is vertrokken en goed aangekomen in Leersum. De kids zijn aan het sleeën, er ligt veel sneeuw daar. Dwayne is niet mee, deze week moet hij naar de specialist voor zijn beenprobleem, Fatma is ziek en Kissairis is afwezig zonder dat we reden weten. Er zijn dus drie kinderen niet mee. Maar de rest allemaal wel !

 

2 januari; op 07/21/28 januari hebben de groepen 8,7,6, 5 en 4A sportlessen Unihockey van Omar Nail. We hebben gemeld dat groep 7 en 8 (en Jelte) er niet zijn op 7 januari.
Op 04/11/18 & 25 februari hebben alle vrijdaggroepen bij gym sportlessen streetdance van Chantalle Chapusot. Veel plezier. Dit is pas sinds gisteren bekend.

 

2 januari: enkele aandachtspunten voor morgen:

  • trek een warme trui of een warm vest aan, de eerste dag na de Kerstvakantie wil het wel eens fris zijn in school. Ik ga om half zeven de kachel controleren.

  • Om 8.00 uur is de weekopening, dit keer dus een Jaaropening.

  • De werkweek vertrekt morgenochtend, bij de weekopening hoor je nog iets over uitzwaaien, etc.

  • Ilja gaat mee op werkweek en Angena draait groep A; Lilian gaat mee op werkweek en Claire draait groep 4A; Gerry gaat mee op werkweek en Dianne draait de hele week groep 6; Jelte gaat mee op werkweek en je regelt zelf de gymles. Veel plezier !

2 januari 2011; de beste wensen voor het nieuwe jaar !