Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team 2012      laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

28 december; gisteren was de school leeg, stil en koud.

 

28 december; de opbrengst van onze Kerstactie is bekend. Onze kinderen en ouders hebben maar liefst €392,12 ingezameld.
 

21 december; gezellig opgeruimd en blij uitgezwaaid, fijne vakantie.

 

19 december; let even op de vuilnis en het oud papier. De container vol ? Dan op het grote plein weg laten gooien. Niets ernaast svp. Gisteren hebben twee dames alles opgeveegd en opgeladen.

 

19 december; Kiertie is weer beter. Ze doet vandaag Overstap 5 in groep 3, samen met Daniëlle die deze taak van haar overneemt na de Kerst.

 

17 december; vandaag zijn twee fietsen van leerlingen van groep 8 van het plein meegenomen. Ze stonden niet op slot.

 

17 december; Kiertie was vandaag ziek, Astrid ging in de middag ziek naar huis. Beterschap !

 

17 december; Amin uit groep 6A werd door zijn klasgenoten unaniem tot winnaar van een stelwedstrijd uitgeroepen, lees hier zijn gedicht voor juf Ansjel:

 

Onze juf is heel lief

Ze is een hartendief.

Ze is alles in een

Van top tot teen.

Ze kan wel streng zijn

Maar ze doet niemand pijn.

Ze kan echt veel

Ze geeft ieder zijn deel.

Ze is helder als de lucht

Maar ik beëindig dit met een zucht.

 

14 december; het wachtwoord van het leerkrachtengedeelte van het computerprogramma De Wereld in Getallen is een leeg veld, geef alleen enter. Slim wachtwoord.

 

14 december; na de Kerstvakantie gaat Nanda de CV van Lilian invullen, Joyce werkt op de vrijkomende dagen extra op woensdag in de Cillershoek; zij blijft de CV van Anika doen. Zie de kalender.

 

14 december; Joyce en Lilian gingen woensdagmiddag naar een cursus Ambrasoft, voorwaar een hele onderneming. We gaan daar nog meer over horen.

 

11 december; morgen de laatste Akkernieuws van het jaar. Met info over de Kerst etc. Met Kerstkaart en diverse andere brieven. Heb je nog nieuws, mail het. Er zit ook een uitnodiging voor de Kerst-ouderbijeenkomst bij. De schoolreisbrief 3 t/m 8 komt direct na de vakantie.

 

11 december; de oom van de man van Ansjel is vorig weekend overleden na een korte ziekte. vrijdagmiddag is de begrafenis.

 

5 december; er zijn leuke Sintfoto's. Morgen zet ik ze op G waar inmiddels meer dan 30.000 Akkerfoto's staan. Let op: voor gelovigen zitten er van vandaag schokkende beelden uit de schminckkamer bij (die zet ik niet op de site in het foto-album).

 

5 december; controleer of bij de deur van groep ABCDE een gele brief hangt: vrijdag zijn de kleuters vrij. Morgen hangt Ellie de gele brieven op.

 

5 december; Btisam was deze week ziek, Nanda deed maandag de groep en Ansjel kwam gisteren en vandaag extra, heel fijn. Btisam knapt weer wat op. Angena was twee dagen ziek en Marja deed de groep. Angena kwam vandaag wel, maar voelde zich niet goed. Anika was gisteren naar cursus en Nanda draaide haar groep. Beterschap & bedankt. Ellie was vandaag bij haar man die met de ambulace naar het ziekenhuis moest (hij is weer thuis), Carmen deed haar best !

 

5 december; complimenten aan de Sint, de Pieten en aan de commissie. Alle kinderen zag ik genieten.

 

4 december; je boterletter staat klaar in de aula. Fijne Sint namens het PCBO ! Neem je letter mee.

 

3 december; vandaag heb ik na 16.00 uur de openstaande achterdeur dichtgedaan, drie lampen in toiletten uitgedaan en vijf bordjes van mensen die al vertrokken waren op UIT geschoven. Graag uw attentie voor deze zaken.

 

3 december; vandaag zijn er vier leerlingen ingeschreven die op korte termijn beginnen, morgen volgt er weer één. Het is ons lot dat mensen komen en gaan. Hou er rekening mee; als school is dit alleen maar fijn (bij veel scholen vloeien mensen af, omdat er geen instroom is).

 

3 december; leerlingen die zich stevig misdragen kunnen tegen een schorsing oplopen. Zo is er vorige week een leerling 4 dagen geschorst die een leerkracht aanviel. Er is ook een regel dat bij drie gele kaarten een leerling geschorst wordt. Dit is een paar keer gebeurd. Uit nader overleg kwam dat hier de oorspronkelijke bedoeling een schorsing van ALLEEN de BP-lessen voor een bepaalde periode is bedoeld. Dit gaan we in de toekomst zo ook doen. Daarnaast blijft het "stappenplan" van kracht.

 

30 november; groep 3 t/m 6 gaat 18 januari 2013 op schoolreis, is het plan. Komende week wordt alles geregeld. Voor de Kerst komt er nog een mededeling in Akkernieuws.

 

30 november; de kachel doet het goed, met de thermostaatknoppen kun je bijstellen !

 

28 november; vrijdag betaalt het kantoor de bijeengesprokkelde bonnen uit.

 

28 november; er is enorm aan de kachel gesleuteld vandaag om te zorgen voor een betere temperatuurverdeling in school en ook om het maandagprobleem op te lossen. Ook zijn op vier plaatsen thermostaatknoppen aangebracht; met name die in het speellokaal zijn zeer bruikbaar.

 

28 november; het eten was heerlijk gisteren. Nürsel bedankt voor het bestellen. In de evaluatie is afgesproken dat volgende keer Nürsel aan de hand van de lijst de bestelling uitdeelt in de keuken. Nu is het verdelen niet helemaal goed gegaan.

 

27 november; donderdag komt Mirjam bij Ineke bespreken hoe zij de komende tijd gaat re-integreren; 2 uur per dag, twee dagen per week.

 

27 november; de opening van het Museum in de benedengang was een feest. Dank voor ieders begrip en improvisatievermogen. We zagen trotse moeders. Groep 5A kan zeer goed vragen stellen ! Het museum kan nog deze week bezichtigd worden met je groep, daarna wordt het gesloten.

 

27 november; de rapportenmiddag liep als een trein en we zagen veel tevreden gezichten en intensieve gesprekken.

 

26 november; Nürsel heeft voor haar examen spreekvaardigheid vanmiddag een 7.8 gehaald. Een mooi resultaat, gefeliciteerd.

 

26 november; morgen 9.00 uur opening moedermuseum. Na de opening halen we groep 5A en die krijgt van de moeders een rondleiding (oefen even het stellen van vragen, Astrid). Daarna leest Rembrandt himself een prachtig verhaal voor aan de kleutergroepen. We kijken even in je klas of je daar zin en tijd voor hebt. Dat duurt ongeveer tien minuten; op de bankjes bij de TV. Na een uur of elf is de gang weer vrij.

 

26 november; de teamvergadering van 4 december is omgezet in een bouwvergadering om zo wat meer overlegtijd te hebben.

 

26 november; aanstaande donderdag geef je een lastige les om aan Alette te laten zien en om zelf van te leren. Deze keer zal Anika met haar meelopen (klassenbezoek en nagesprek). Anika doet de opleiding taalcoach en kan zo veel opsteken van Alette en ook van hoe het nu in de school loopt. Nanda staat donderdag voor groep 7.

 

23 november; Corrie maakt een 1e herinnering voor het schoolgeld en een overzicht van je groep. Graag de herinneringen uitdelen bij het rapport.

 

22 november; op youtube een kort filmverslag van Stoffel's jubileum, start op 3.55 min in Charlois' weekjournaal.

 

22 november; morgen doet Claire weer de CV van Astrid, Maronela haar extra-hulpwerk en Nanda vervangt Dianaling.

 

22 november; Dianaling is al een paar dagen ziek, vandaag nam Nanda haar taak over.

 

22 november; Btisam knapt weer op zo laat zij weten. Fijne verjaardag !

 

22 november; de mailserver Cillershoek is weer online.

 

22 november; de Inspectie wijst CBS de Akker weer een Basisarrangement toe op grond van de opbrengsten, iets om trots en tevreden over te zijn.

 

22 november; de scholen PCBO organiseren van 't voorjaar weer een volleybaltoernooi. Info volgt.

 

20 november; de vader van een oudleerling genaamd Drumengely, die zelf weer moeder is van een kleuter bij Angena is door een ontslagen werknemer vermoord op Curacao. Dit is een ontzettend rotbericht, maar toch moeten we het delen.

 

20 november; Btisam is ziek en Nanda staat voor haar groep. Dianaling is ook ziek.

 

19 november; Stoffel en Daniëlle zijn aanstaande vrijdag vanaf 8.45 uur naar een bezinningsdag over de Children's Zone. Er zal een vervanger in kantoor zijn.

 

19 november; a.s. woensdag wordt het speeltuingebouw heropend. 's Middags feest voor de kinderen (zie Akkernieuws), om 18.00 uur voor de volwassenen, met buffet. Wil je mee ? Laat het weten.

 

19 november; morgen starten Jacky en Christina weer in de groep waar ze drie weken geleden uit vertrokken.

 

15 november; op de P-schijf staat P:\Kerst-2012, daarin kun je klikken op Lectoraviewer en alles van Kind op Maandag- Kerst wordt u geopenbaard.

 

15 november; geef Akkernieuws mee deze donderdag !

 

12 november; geef de uitnodiging rapporten mee met de komende Akkernieuws (waarschijnlijk morgen)

 

12 november; het bezoek van de hoofdinspecteur en Marco Pastors was aangenaam en nuttig.

 

12 november; het kopieerapparaat is buiten dienst, reparatie volgt.

 

12 november; de Kunstgallery is vandaag gekaapt door onze moeders. Ook hierbij is Eric succesvol ingezet. Eric wil graag een keer een voorleesexamen doen, in welke groep kan hij terecht ? Zet er maar een jury op !

 

12 november; de naam van de goedheiligman mag vallen, tegen zoveel Sintliefhebbers kan ik niet op.

 

9 november; aankomende week ontvangt u van uw leverancier Fruitmoment het volgende fruit:
1. Kaki/Sharon (1 kaki is voor 2 leerlingen) 2. Mandarijn 3. Conference Peer
Uw leverancier adviseert u om het geleverde fruit in bovenstaande volgorde te consumeren. Een stevige kaki is te eten als een appel en een zachte kaki kan worden doorgesneden en uitgelepeld.
 

9 november; op maandag is het fris in school. Er is een nieuwe pomp besteld. Binnenkort wordt de CV gefixt op een aantal punten. Doe maandag nog een vestje aan en dikke sokken.

 

9 november; op dinsdag 13 november komt Arnold Jonk op bezoek en hij wordt bijgepraat over het onderwijs op Zuid door Stoffel.

 

5 november; noem nog even niet Zijn Naam, op 5 december zal de bieb gelsoten blijven wegens de komst van een malloot.

 

1 november; in Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden staat een cijferlijst met alle leerlingen van de school, per groep. Ga deze niet aanpassen, maar kopieer wat je nodig hebt en gebruik hem waarvoor je wil.

 

1 november; aankomende week ontvangt u van uw leverancier Fruitmoment het volgende fruit:
1. Jonagold appel 2. Groene kiwi 3. Mandarijn
 

31 oktober; ha, familie Boot heeft thuis alle tassen nog eens omgekeerd en jawel, daar vonden we de camera. Bedankt voor het zoeken, misschien heb je toch iets leuks gevonden...

 

31 oktober; het wordt weer frisjes buiten. Een terugkomend probleem is de open deuren die de kachel op hol doen slaan. Ga je met een klas door een deur, sluit hem dan achter je. Doe je thuis ook. Denk hierbij aan pauzes, enz.

 

31 oktober; ik kom nog terug op de ontzettend leuke dag van afgelopen maandag. In alle feestgedruis en emotie is een zilveren Sony-camera zoekgeraakt. Kijk eens rond of je hem ziet.

 

30 oktober; Nanda staat voor de groep van Achsa die ADV heeft. Donderdag is ze bij groep 7 en gaat zij mee naar het Zuidpleintheater, vrijdag staat zij voor de groep van Krystel. Kiertie en Nürsel vervangen Janet op haar ADV-dag en studiemiddagen op dit moment. Kiertie is weer beter.

 

26 oktober; binnen Beter Presteren maken we gebruik van de methode TechnieKompas (gemaakt door de schoonzus van Nelleke op de school Het Kompas in Barendrecht). Op verzoek zijn alle lessen gedownload en neergezet op N:\TechnieKompas, zodat je ze zelf kunt inzien. Het uitprinten van dergelijke zaken brengt veel kosten met zich mee, denk daar eerst over na.

 

17 oktober; je wordt vast blij wanneer je hier leest dat de SCOL weer klaar staat.

 

17 oktober; de server ligt eruit in de Cillershoek. Ümit komt morgen weer langs, stekker er 5 minuten uit kan helpen. Het heeft onze aandacht. Internet Millinstraat is ook instabiel, wordt ook gecheckt.

 

17 oktober; de sollicitatiecommissie heeft Nanda Kruse voorgedragen aan het Bestuur als nieuwe collega. Zij begint na de herfstvakantie.

 

15 oktober; de sollicitatiecommissie is actief geweest en woensdag zijn er twee proeflessen in de groep van Najat.

 

15 oktober; de studiemiddag begint 13.00 uur en we zijn welkom in het lokaal van Lilian.

 

15 oktober; zo'n 28 collega's geen mee naar ShabuShabu, gezellig. Je kunt na 18.00 uur gratis parkeren op het plein daar. Voor die tijd kun je ook parkeren op het terrein van de Kuip en dan even de dijk oversteken. Het restaurant is er klaar voor !

Ellie werkt morgenmiddag in plaats van de ochtend, zij houdt een oogje op de bellen en verzorgt onze koffie en thee.

 

15 oktober; het fruit van deze week eten we op woensdag, donderdag en vrijdag. Ellie zet het morgenmiddag klaar.

 

14 oktober; voor de definitieve bestelling bij het restaurant graag aangeven wanneer je niet mee-eet. We weten dat Joyce, Mieke, Corrie, Jacqueline, Krystel, Brenda, Btisam, Kiertie en Mirjam met reden afgemeld zijn.

 

12 oktober; wanneer je je CV verzet, direct een nieuwe datum per mail doorgeven aan Ineke svp. Alvast bedankt.

 

11 oktober; Aankomende week ontvangt u van uw leverancier Fruitmoment het volgende fruit:
1. Banaan 2. Mandarijn 3. Hollandse peer: 'Conference'
Uw leverancier adviseert u om het geleverde fruit in bovenstaande volgorde te consumeren.
 

11 oktober; Angena en Jacqueline zijn gisteren weer begonnen. Kiertie is nog ziek. Mirjam is ziek en Ansjel valt voor haar in, morgen doet Claire dat. Fijn dat iedereen meehelpt en meewerkt. Btisam kwam de baby laten zien in groep 6, weer een feestje.

 

11 oktober; aanstaande maandagmorgen zijn er meerdere sollicitatiegesprekken. De advertentie hangt op het prikbord. De commissie bestaat nog steeds uit Achsa, Cora en Stoffel. Dianaling zal Achsa vervangen in groep 3 aanstaande maandagmorgen. Maria zal Kim bijstaan wat betreft Ko.

 

11 oktober; vanwege enkele nieuwe tellingen is nu het definitieve leerlingenaantal van 1 oktober bijgesteld naar 276.

 

11 oktober; alle teamleden worden uitgenodigd mee te doen met het volgende: zeilen in de Maashaven op zaterdagmiddag 20 oktober. Het programma bestaat uit een middag waarin een eenvoudige theoretische instructie over het zeilen wordt gegeven.
Leerlingen van groep 7 en 8  en zo mogelijk ook de leerkrachten gaan in een Polyvalk (kleine zeilboot) met vier deelnemers onder leiding van een bevoegd instructeur zeilen. Basis zwemdiploma is vereist, voor zwemvesten wordt gezorgd. Deelname aan de clinic is gratis.
Zeilen voor de leerkrachten:
Om de ervaring te delen met hun leerlingen worden leerkrachten in de gelegenheid gesteld om hun eigen clinic te varen in een boot met instructeur. Zij volgen de boten met hun leerlingen en participeren aan boord mee met hun les. Na afloop verzamelen we in de kantine van Servicecentrum Maashaven om ervaringen uit te wisselen..
Anika, Lilian en Gerry zijn enthousiast, sluit je bij hen aan, aldaar aanmelden.

Uiteraard kunnen er omstandigheden ontstaan dat dit feestje niet doorgaat, maar daar gaan we niet van uit.

 

9 oktober; ook 't Molentje-Millinxparkhuis heeft een nieuw nummer, 010-2151093.

 

8 oktober; Angena is vandaag ziek, Nadia doet haar groep, dat is morgen ook nog zo. Jacqueline was vandaag ziek, morgen ook. Ze hoopt er woensdag weer te zijn. Kiertie is nog de hele week afwezig. Donderdag heeft Ellie een onderzoek, woensdag is zij er niet, wegens de voorbereiding.

 

8 oktober; 't Molentje-Akker heeeft een nieuw telefoonnummer. Dat is 010-2151625. Ook hebben de dames een nieuw mailadres, op aanvraag te verkrijgen.

 

5 oktober; Kees Terdu en Lidija hebben vanmorgen het cadeau voor de Dag van de Leraar gebracht. Het staat met je naam erop op de koffietafel.

 

5 oktober; in de map G:\Definitieve collectie\2012-2013\Cillershoektuin ! staan zeer mooi foto's van de tuin die afgelopen maandag zijn gemaakt door een professionele fotograaf.

 

5 oktober; Ellen komt maandag weer. Maronela gaat vanmiddag mee met groep 8 naar de verkeersles in de verkeerstuin van Plaswijck.

 

3 oktober; Ellie werkt 50% en werkt aan haar herstel. Achsa was maandag en dinsdag ziek en nog niet helemaal fit. We bedanken Dianaling voor haar werk in groep 3. Ellen is ziek, Maartje en Kim draaiden zonder assistente. Dinsdag was Anika naar cursus en stond Maronela voor groep 7, Marja ging mee naar de schooltuin. Kiertie is geopereerd en nog niet op school, vandaag verzorgde Nürsel Overstap in groep 3. Morgen is Krystel naar cursus en komt Fleur lesgeven in haar groep. Zo wordt er een stevig beroep gedaan op diverse collega's. Veel waardering ook voor Janet, die groep NUL draait. Vandaag bracht ik er een boek en zag hoe de omstandigheden daar zijn. Een jongetje zat onafgebroken te gillen, dat doet hij nu drie weken...ik bedoel maar.

 

3 oktober; het uitdelen van de boeken was erg leuk. Bedankt.

 

2 oktober; voor de Studiemiddag is het Huiswerk het volgende. Ga naar N:\Samen Beter Presteren en lees Met welke bril kijkt uw school. Dit is het minimumwerk. Voor onze talenten is er ook verdiepingsstof: Resultaten tellen officiële versie (het boekje dat de directie en de IB-ers vorige jaar in drie studieochtenden hebben behandeld met Menno Hasselt). Menno en Wijnand Gijzen verzorgen de studiemiddag. Zij zijn op de hoogte van onze stappen en beschikken bijvoorbeeld over de geformuleerde rekendoelen uit de GHP's.

 

1 oktober; dankzij een oplettende collega is er nog een leerling toegevoegd aan onze lijst. Wij tellen nu 270 leerlingen, 13 méér dan op de teldatum van vorig schooljaar. Dat is een zeer mooi resultaat, we kunnen nu garanderen dat er tot de zomer van 2014 voor ons allen werk aan de winkel is.

 

28 september; op het laatste nippertje is onze werkster, Shakita, aangenomen door de GOM. Maandag hebben we een nieuw schoonmaakbedrijf (spullen worden opgehaald en gebracht), met dezelfde werkster. Reden: Europese aanbesteding via het PCBO.

 

28 september; aansluitend op de mededeling van 28 september; er was vanmorgen een proefles. De commssie heeft besloten dat Sunita niet bij ons op school komt werken. De vacature van pooler op de Akker (fulltime) is open, we zoeken verder. Aanstaande woensdag ziet het PCBO 9 sollicitanten en ons gewenste profiel wordt daarbij op tafel gehouden. Het ligt voor de hand de sollicitatiecommissie te laten zoals deze nu is.

 

27 september; in je vak zit de absentielijst van de komende maand. Deze lijsten zijn door Corrie zorgvuldig nagekeken en alle vertrokken leerlingen zijn eraf, de nieuwe staan erop. Deze kinderen tellen mee op 1 oktober, deze telling is allesbepalend voor de totale subsidie voor 2013-2014. Geef eventuele vraagstukken over kinderen door ! Oftewel: staat iedereen erop die er is ?

 

27 september; Kiertie heeft een medische ingreep aan haar voet ondergaan en is enkele dagen niet op school. Sterkte.

 

26 september; de klok van de schoolbel loopt iedere dag een paar seconden uit het lood. Nu ging de bel steeds 3 minuten te vroeg. Vandaag is de tijd opnieuw ingesteld en gaat de bel weer op tijd.

 

26 september; bij N:\2012-2013 staat het nieuwe rooster van de BSO, bijeengesprokkeld door Astrid. Mail je wijzigingen aan haar.

 

26 september; het Groepsplan en het Groepsdocument zijn vernieuwd en aangepast, de nieuwe versie staat op N:\Formulieren.

 

25 september; gratis tip van het MTO: tel elke maand de dagen afwezigheid en telaatkomen en zet deze rechts van de absentenkolom elke maand, dan kun je bij het rapport snel tellen. ESIS geeft dagedelen en dat is verwarrend voor ouders.

 

24 september; dankzij de IB-ers en bouwcoördinatoren én Corrie zijn de rapporten voor dit schooljaar weer up to date. Ze staan bij N:/Onze rapporten. Vavavond is de stofkam er weer doorheen gehaald. Heb je nog opmerkingen, laat het dan weten aan je bouwco. In het MTO is besloten de hokjes over het Verzuim duidelijker te maken, bekijk ze maar eens bij je groep.

 

24 september; 16 oktober is er een Studiemiddag, binnenkort volgt een voorzet, zodat je weet wat het onderwerp is. Neem zelf zoals gebruikelijk je lunch mee. Na afloop ben je welkom voor een diner in een restaurant, nadere informatie volgt.

 

24 september; 1 oktober gaat een ander bedrijf de school schoonmaken, met dezelfde schoonmaakster (Shakita Sital) met bijna dezelfde afspraken.

 

24 september; regelmatig is er iemand ziek op school en moeten we ons mooie rooster aanpassen en gaan diverse (handelings)plannen niet door. De school heeft door een goed beleid ruim voldoende middelen om voor dit schooljaar een eigen pooler aan te stellen.
Er is een ervaren juf die gesolliciteerd heeft, zij heeft alle groepen gedraaid op Rotterdamse scholen. Haar naam is Sunita. Vandaag was er een sollicitatiegesprek.
In de commissie zitten Achsa (vanuit de MR) en Stoffel en Cora (als directie en bouwco).
Vrijdag 28 september zal er een proefles zijn in de groep van Krystel.
Wanneer de commissie positief beslist, zal de aanstelling tijdelijk zijn, mogelijk starten per 1 oktober, fulltime en in het MT gaan we de taken bespreken, in samenhang met de vele taken van andere mensen in school. Wij bespreken in het MTO hoe uren ingezet worden bij ziekte of CV-gaten en studiegaten, waar dan ook. Deze gaten zijn er zeker, de directie heeft hier een schema van. Is de commissie negatief dan rest een vacature voor deze functie.


21 september; achter en voor de schermen hebben de ICT-boys veel werk verzet om de computerboel gaande te houden. Dank voor uw medewerking.

 

21 september; vanmiddag waren er zeer veel vaders en moeders in school om het museum dat de kleuters maakten te bezoeken. In de klassen zag ik ware meesterwerken, achtergrondliteratuur en inspiratiebronnen. Het was zeer gezellig en de juffen gedroegen zich als vriendelijke, besliste suppoosten. Mijn grote waardering voor zo'n prachtig feestje in de school. Iedereen trots.

 

21 september; ik weet het even niet positief te zeggen: NIET voetballen in de speeltuin svp. Enkele dames zijn getroffen. Wanneer de verbouwing klaar is, kunnen de regels weer aangepast.

 

20 september; Aankomende week ontvangt u van uw leverancier Fruitmoment de volgende groenten en fruit:
1. Muskaat druiven (wit)
2. Hollandse appel
3. Hollandse Paprika (+ één per twee kinderen)
Uw leverancier adviseert om de groenten en fruit in bovenstaande volgorde te consumeren.
Lege blauwe kratten bij de voordeur zetten svp. De hoeveelheid fruit is eerlijk verdeeld, eet tot je kist leeg is.

 

19 september; gisteren is een tweeling van 6 jaar die direct uit Spanje kwam verwezen naar de NEON-groep van de Sleutel. Vandaag zijn twee leerlingen van de Globe voor groep 8 en 5 na een gesprek met de moeder niet ingeschreven.

 

19 september; In Nederland zijn zo’n 400.000 kinderen en jongeren uit gezinnen waar te weinig geld is om bij een sportclub te kunnen sporten. Voor kinderen uit Rotterdam vormt het Jeugdsportfonds Rotterdam de oplossing. Als het gezinsinkomen niet meer is dan 120% van het wettelijk geldende minimum kan er een bijdrage (€ 250,-) in de kosten worden aangevraagd bij het Jeugdsportfonds. Die aanvraag gaat via een intermediair. Voor onze school is dit Mieke.

 

18 september; alle collega's waren vanmiddag zeer actief en betrokken, bedankt namens de feestcommisie. Ik denk dat de kinderen (en best nog veel ouders) er van genoten hebben.

 

17 september; de bouwvergadering van 2 oktober is een teamvergadering geworden.

 

16 september; morgen komt er een nieuwe Akkernieuws met bijlage. Probeer er even aandacht aan te besteden in de groep. Er wordt waanzinnig veel georganiseerd op Zuid, ook voor kinderen. Als school proberen we dat door te geven zonder steeds onder schooltijd lastig gevallen te worden...

 

16 september; deze week vindt de opening van de Cillershoekstraat plaats. Maandagmiddag is er een informatiebijeenkomst na schooltijd voor het team in het atelier. Hier al wat weetjes: inmiddels is het hek aan de Cillershoektuin voorzien van een slot met certificaatsleutel (onze sleutel in de blauwe envelop in de keukenla). Zij die belangstelling hebben kunnen een certificaatsleutel verkrijgen tegen een borgsom van € 30,00 (produktiekosten van de sleutel). De tuin wordt momenteel schoongehouden door leerlingen en leerkrachten van de basisschool en enkele bewoners van de Dordtselaanflat. De heer Keyfli verzorgt - middels een re-integratie traject - de afgelopen en komende maanden enkele uren per dag direct noodzakelijk onderhoud. (onkruid wieden en gras maaien). De herfst- en daaropvolgend het winterseizoen nadert. In die periode wordt aandacht gegeven aan een tuin-onderhoudsboek. De m2 meter bakken worden gevuld met bloembollen. Na de bloeiperiode (april 2013) worden deze bakken ingezet als moestuin/kruidentuin voor de school en belangstellenden. Buurtlab begeleidt dit proces. In het late najaar wordt een bijeenkomst gepland om het onderhoudsdraaiboek en de spelregels van de tuin te bespreken. Inmiddels kunt u zich aanmelden voor het gebruik van een vierkante meter tuin. Via Cora is een trampoline gekomen, leuk en gezond, let ook op de risico's.
 

14 september; diverse fonteintjes gaan verstopt door rietjes en andere spullen die er niet in horen. Gaarne attentie.

 

13 september; bedankt voor het fruitmoment, volgende week weer drie fruitmomenten. Wortel, appel, kiwi lees ik. O ja, praat over: proef, eet, gezond, vezels, vitaminen, etc.

 

13 september; Maronela is ziek.

 

10 september; het schoolfruit is voor driemaal per week, bijvoorbeeld dinsdag, donderdag en vrijdag. Op de blauwe doosjes staat de dag vermeld, met steeds een ander soort fruit. Morgen komkommer. Messen,enz zitten in de dozen. Deze worden eigendom van de school. Pas op met die scherpe zaken. Dozen worden weer meegenomen ! Terug bij de voordeur. Bespreek het morgen op de bouwvergadering even.

 

10 september; Nürsel moet als ouderconsulente haar taalniveau gaan verbeteren, daartoe is zij iedere maandag naar het Albedacollega van 13.45 tot 16.45 uur. Je bent nooit te oud om te leren !

 

9 september; een mijlpaal voor de school: morgen starten twee groepen NUL !

 

9 september; morgen komt er fruit, dinsdag eten we ervan.

 

9 september; morgen start de cursus "Kunst voor ouders" in de ouderkamer, ouders gaan kunstwerken maken, er zijn 14 deelneemsters. Even eens heel wat anders. Bloemen zijn rood, blaadjes groen en de hemel blauw, of niet ?

 

9 september; in de Cillershoek was een zwarte-vliegenplaag, inmiddels is de populatie redelijk uitgestorven. Het nieuwe bruine hek van de tuin naar de straat is klaar, een laatste onderdeel aan het slot is gemonteerd, het hangslot is eraf. De sleutel is in de la van de keuken aldaar.

 

9 september; aanstaande woensdag zijn er Verkiezingen ! Doe mee. De gymzaal is dan bezet omdat het in gebruik is als stemlokaal. Jelte probeert buiten gymles te geven. Het is afhankelijk van het weer of dat lukt. Hou er rekening mee.

 

7 september; aanstaande maandag staat er zeer veel te gebeuren...o.a. om 7.15 uur komt de fa Endenburg de noodverlichting en het brandalarm testen. Schrik niet van dat alarm dat kort zal klinken. Let op wanneer je in school komt, ze hebben code en sleutel.

 

6 september; er komt volgende week een nieuwe leerling op school. De moeder is ontevreden over de oude school. De juf heeft 11 kinderen in de groep en zij zit voor de klas alleen maar te smssen, te twitteren en te facebooken. Deze zaken zullen op een excellente school niet gebeuren !

 

5 september; de dubbele kleuterfiets is naar de Barendrechtse hoefsmit ter reparatie.

 

5 september; geef 5 euro aan Ellie of Nürsel voor de Lief- en Leedpot.

 

5 september; Om bij een ramp of calamiteit via een SMS op uw mobiele telefoon gewaarschuwd te worden, stuurt u een SMS met “RV AAN + eigen postcode” naar 5100. Voorbeeld: RV AAN 3072AP. Hierna ontvangt u een bevestigings-SMS. Stoffel heeft dit voor school gedaan.

 

4 september; Stoffel is zijn sleutels kwijt, waarschijnlijk thuis, maar mocht je ze zien en terugbezorgen dan zal hij je trakteren.

 

4 september; aanstaande ma, di, woe en do komen Amigostudenten een kijkstage doen in de groepen 4A,6 en 7. Deze studenten leren zo een basisschool kennen. Wij zijn de leerkrachten zeer dankbaar voor hun gastvrijheid. Frontlijn werkt voor ons (achter de schermen en straks steeds meer), en wij helpen ze daarbij.

 

4 september; Op T:\GHP staat een Excelbestand met getallen die je kunt gebruiken bij je GHP. De IB-ers kunnen het je uitleggen. Niet uitprinten svp.

 

31 augustus; de ICT-boys zijn goed bezig. Diverse mensen zijn blij gemaakt door wat zaken op gang te brengen. Inmiddels Is de nieuwe Ambra geïnstalleerd, met de nieuwe namen erin. Je hebt daar een folder over. Ook van De Wereld in Getallen en van Speldspoor zijn de nieuwe namen erin gezet, op beide locaties. Dit is nog niet gecontroleerd.

 

30 augustus; de middenbouw gaat op maandagen na schooltijd oefenen met het digibord. Collega's uit andere bouwen zijn welkom. Zie notulen en vraag Cora.

 

30 augustus; niet zelf computers verplaatsen, we zijn bezig met upgraden, Ümit inventariseert de wensen. Achsa's bureaucomputer wordt als eerste vervangen morgen.

 

30 augustus; de brandweer kwam controleren en was zeer tevreden over de nieuwe plek van de koelkast (hij begreep zelf niet helemaal de nieuwe regel...).

 

30 augustus; er waren twee informatie-bijeenkomsten in het MPH over de NUL-groepen vandaag. De inschrijvingen komen nu binnen.

 

30 augustus; morgen komt Akkernieuws uit met de uitnodiging voor de Informatie-avond, geef hem voor het weekend mee. Maak reclame in de klas voor je show op dinsdagavond. Zeg wel: kinderen zijn er niet bij.

 

29 augustus; er zijn 3 of 4 officiële meldingen naar leerplicht wegens ongeoorloofd schoolverzuim rond de zomervakantie. Hou je lijst goed bij. Is een kind er niet ? Mail gerust, bel eerst zelf naar huis (of laat iemand bellen). Iedereen moet er zijn !

 

29 augustus; Ümit gaat rond en helpt je bij computervragen. We'r making progress.

 

29 augustus; Jacq is er morgen weer. Alles is prima gelukt.

 

28 augustus; Jacqueline is met ingang van gisteren ziek. Tekenen is meer kwam te vervallen. Joyce draaide groep 4B. Morgen doet ze dat ook. Nelleke doet morgen de CV van Lilian; Nelleke werkt namelijk iedere woensdag ! Bedankt voor het meedenken.

 

28 augustus; wanneer je tipex of lijm gebruikt, moet deze eerst goed laten drogen voor je hem op het kopieerapparaat legt. De monteur trof dit aan bij de origineleninvoer.

 

28 augustus; het verkeeronderwijs nemen wij in alle groepen zeer serieus en er zijn enkele materialen voor beschikbaar. Cora is aanspreekpunt voor Verkeer. Gisteren is in het MTO besproken dat groep 6 voor alle leerlingen de krant "Op voeten en Fietsen", en groep 7 en 8 voor allen de Jeugdverkeerskrant gaan ontvangen (anders kun je de les niet goed geven); nu waren die er alleen voor één groep om samen mee te doen. Het verkeersexamen in groep 8 voegt weinig toe aan dit onderwijs en kost samen met het diploma tijd, frustratie en geld. Dit examen gaan we daarom niet meer afnemen.

 

28 augustus; in het MTO is besloten dat de leerlingen bij de dagelijkse start van de school hun eigen toegangsdeur mogen kiezen. Dus ze kunnen door elke deur naar binnen gaan, ook door de voordeur.

Dit geldt ook voor de kleuterouders. Met groep 6 boven is een nieuwe situatie ontstaan en met de ouderkamer achterin neemt de druk op die achtertoegang erg toe. Liefst de kortste weg kiezen om binnen de komen. En de regel "Ik loop rustig, niemand zal het merken. Zo kunnen anderen blijven werken", is hier van toepassing. Dit komt ook in de volgende uitgave van Akkernieuws.

 

27 augustus; in de Schoolgids staat een fout bij de gymtijd van groep 4A, in het Geel Boek staat het rooster goed.

 

27 augustus; de rapporten van groep 1, 2, 6, 7 en 8 zijn herzien en komen binnenkort op N:\Onze Rapporten. De middenbouw gaat ze ook bekijken. ABC staat er al.

 

27 augustus; Maria heeft een mooi programma van de lessen kleutergym die er op maandag zijn.

 

27 augustus; op N:\Wat leren wij staat voor groep 1 t/m 4 wat er geleerd wordt in de klas. De andere groepen kunnen aanvullen. Je kunt dit als basis voor je praatje op de Kennismakingsavond gebruiken. Er komt een menu voor 4 september voor wie er mee-eet.

 

27 augustus; Ellie is niet fit en werkt halve dagen met ingang van vorige week. Wij vragen de weekbeurt haar taak te doen, met name in de middag even de keuken aan kant doen s.v.p.

 

24 augustus; de timmerman heeft mooi werk gedaan in de vakantie. Ellie doet veel kluswerk (ze heeft een krom hek rechtgeslagen van de week) en Stoffel is niet vies van een verstopt toilet, een kromme plint of een stoep vol pistachenootjes. In september komt de timmerman voor het volgende:

  • stopcontact in de Cillershoekschuur vanwege de tuin, etc

  • ophangbeugels voor tuingereedschap in die schuur

  • radiatorknoppen in het speellokaal

  • stopcontact bij werkplek Angelique

  • de kelder droog krijgen

  • wc-bril bovenbouw monteren

  • de zandbak verschonen en ophogen (misschien...)

Heb je nog aanvullingen, mail het dan. Sommige zaken doen we niet, je weet het, we moeten zuinig zijn.

 

24 augustus; hedenmiddag was er een insluiper die ver op weg was de computer van Maria te ontvoeren. Hij werd aangezien als ICT-stagiair, vader van 't Molentje of een eerlijke burger ,helemaal logisch. Het signalement is uitgebreid doorgegeven aan de wijkagente. De computer is er nog. We gaan de hekken weer op slot doen onder schooltijd (en na schooltijd bij het kleuterplein). Hou je sleutel bij de hand als je pauze hebt enzo. Vorig jaar zijn er zo portemonnees verdwenen, hou je eigen spullen ook in de gaten.

 

24 augustus; was je bij de weeksluiting ? Het lichaamsdeel van de olifant was een slagtand en de blinde vond het lijken op een speer. Lees het mooie verhaal in het Voorwoord Geel Boek

 

23 augustus; morgen dus Akkernieuws en een mooi gratis blad, getiteld Why. Stop het in de tas.

 

23 augustus; vandaag weer een leerling naar de NEON-groep doorgestuurd. De Sleutel heeft het druk !

 

23 augustus; de infobrieven van de groepen vliegen ons om te oren, heel goed. Op N:\Infobrieven groepen staan de voorbeeld van eerdere jaren. Stuur ons je nieuwe brief !

 

23 augustus; bij de programma's van Zwijsen, te weten Estafette, Zin in Taal en Veilig Leren lezen, zijn de leerlingnamen aangepast.

 

23 augustus; de ouders van de kinderen van de Molentjes hebben een informatiebrief gekregen over de groepen NUL die gaan starten. Volgende week zijn er twee informatiebijeenkomsten en 7 september starten er twee groepen NUL. Het Ko-thema is nu al hetzelfde, zie Akkernieuws (verschijnt morgen).

 

23 augustus; wie weet waar de deurspietjes liggen om de deuren van de aula mee open te zetten ? Ze zijn waarschijnlijk goed opgeborgen.

 

23 augustus; Leerplicht is geweest en heeft de groepen 3 en 5 geteld in de klas. Enkele probleempjes zijn besproken en hier en daar komt een waarschuwing of boete. Bedankt voor uw hulp.

 

23 augustus; het printpapier is op. Morgen komt er nieuw papier. Stel je printjes even uit en gebruik geen duur ander papier.

 

23 augustus; de afgelopen 3 dagen hebben wij iedere dag één leerling doorgestuurd naar de NEON-groep van de Sleutel. Zij kwamen rechtstreeks uit het buitenland en moeten eerst een jaar naar de schakelklas.

 

23 augustus; Krystel, Maartje, Achsa enJoyce zijn nu gecertificeerd Praktijkbegeleider; zij voltooiden de cursus hiervoor bij het PCBO. Gefeliciteerd ! Het certificaat zit in je vak.

 

22 augustus; morgenochtend komt een leerplichtambtenaar de lijsten controleren, leerlingen tellen in de klas, de zieken opnemen en kijken wie nog op vakantie is. Wij hebben alles prima op orde en weten van iedere leerling welk bot gebroken is en welke kies getrokken wordt. Dank voor de hulp hierbij. Je kan ons verwachten in je lokaal, help even mee bij het "tellen". Dit bezoek is ook een bewijs dat onderwijs een serieuze zaak is en dat scholen en ouders hier een verplichting hebben. Het laatste bezoek van leerplicht was in de week vóór de vakantie, jawel.

 

22 augustus; wat betreft de SchoolGids:

  • deze kan worden uitgedeeld, aan de oudste van het gezin, naam op de achterkant

  • wijs in de klas op het belang van de inhoud, alles staat erin, lees die gids

  • op blz 3 is een correctie aangebracht in de data, dank aan Ellie, Maronela en Nürsel die hier een uurtje vrolijk aan geplakt hebben, wat er nu staat klopt met onze planning

  • in je postvak vind je een snippertje voor je eigen gids !

  • heb je er een over of tekort, laat het dan weten, de administratie kan iedere verbetering gebruiken

  • de Gids verschijnt binnenkort op de schoolsite

22 augustus; goed dat je dit leest, je bent op de hoogte en ontmoet wederzijds begrip !

 

21 augustus; gaarne geduld bij het kopiëren, de monteur gaf vandaag aan dat er iets te ruw wordt omgesprongen met het gevoelige materiaal.

 

21 augustus; Claire ondergaat morgen een knie-operatie en kan in ieder geval een poosje niet bij ons zijn op vrijdag.

 

21 augustus; op P:\Muziek in de methode vind je de methode die bij de Muzieklessen van BP worden gebruikt (handleiding en werkbladen). Ter kennisname.

 

20 augustus; Nürsel is vorige week tante geworden, haar zus kreeg een meisje. Gefeliciteerd.

 

20 augustus; de fouten in de schoolgids worden morgen voor het uitdelen hersteld. Op blz 3 staan 2 data verkeerd. Dank aan de oplettende lezers.

 

20 augustus; op de G-schijf vind je alle foto's van vorig schooljaar. Alles nu geordend en aangevuld.

 

20 augustus; het netwerk doet het weer. Je mag je computer aansluiten zoals hieronder al beschreven is. Vrijdag is er tussen 10 en 11 uur ergens iets aangesloten dat het netwerk heeft ontregeld. Die stekker is er nu uit bij de server. We zijn op zoek naar het apparaat dat toen is aangesloten. Mogelijk was dat in het Millinxparkhuis of in een lokaal of bij een printer. Meld via de mail je computerwensen. We gaan er hard mee aan de slag.

 

16 augustus; de aula is klaar, het koffiezetapparaat kan weer aan.

 

16 augustus; de server en de mail ligt plat. Balen !

 

15 augustus; de brandweer heeft aangegeven dat de koelkast bij de voordeur al 20 jaar een gevaar vormt. Wanneer deze ontvlamt door kortsluiting, zitten we als ratten in de val. De koelkast is nu verplaatst naar het kleine keukentje. Let op de deur daar, het is er krap. We moeten wel blij zijn met zulke goede controleurs.

 

15 augustus; aanstaande maandag zit er een nieuwe Schoolgids in je postvak. De gezinnen krijgen die ook zeer spoedig (sticker op de achterkant met de naam, alleen voor het oudste kind van het gezin). Lees zelf de gids goed door, dan weet je wat de afspraken met de ouders zijn.

 

15 augustus; de eerste klassen staan al klaar.

 

14 augustus; sluit rustig je computer aan (stroom, monitor, internet), schakel hem in en laat hem een half uurtje opstarten. Zet hem daarna uit en herhaal het opstarten weer met een half uur wachten. De computer zal diverse updates binnenhalen en installeren en daarna normaal werken. Ga je tijdens het updaten en installeren achter je PC werken dan zal de machine heel traag zijn.

 

14 augustus; maandag 20 augustus zien we elkaar op een bijeenkomst in de aula. Ineke opent het jaar en we doen wat mededelingen.

 

2 augustus; de school is schoon, de vloeren zijn ook gedaan; beide gebouwen.

 

2 augustus; Talitha, Danilo en Jaïro hebben een broertje, Jordan genaamd. Meer geboortenieuws in je schoolmail.

 

30 juli; onze school kent veel mutaties. Het afgelopen schooljaar schreven wij 61 kinderen uit (25 van groep 8 en 36 uit andere groepen), wij schreven 94 kinderen in, meest kleuters. Je herkent dat wel: een nieuw kind staat op de stoep of een van je discipelen verlaat je klas. In deze situatie moeten we ons aanpassen aan die omstandigheden. We moeten flexibel reageren, klantvriendelijk blijven en klaarstaan voor de kinderen. Af en toe zullen we ons als organisatie ook dit schooljaar weer aanpassen aan de situatie als dat noodzakelijk is.
 

21 juli; de school ligt er rustig bij, diverse werkjes zijn uitgevoerd (zelfs de klok boven de voordeur wijst nu de juiste tijd aan), de Cillershoektuin heeft een beurt gehad, geniet van je vakantie !

 

13 juli; Safae is geboren, dochter van Mo en Btisam. Foto in je schoolmail.

 

12 juli; Nadia en Ansjel hebben een schoolaccount en een mailbox en ontvangen de personeelsmailtjes.

 

12 juli; Cillershoekserver werkt, timmerman werkt, nu de zon nog.

 

7 juli; de Cillershoekserver reageert niet. Internetprobleem daar.

 

7 juli; de vakantie is plezierig begonnen, de school is mooi opgeruimd. De timmerman komt wat klusjes doen. Fijne vakantie, pas goed op jezelf.

 

7 juli; afgelopen maand is met de schooltelefoon twee keer gebeld naar een nummerinformatiedienst die € 1.30 per gesprek kost. Graag op een andere manier je nummer zoeken. Bel je privé ?  Gebruik je mobiel.

 

6 juli; update lijst van leerlingen die de afgelopen en komende periode van school gingen en gaan (niet groep 8); meest vanwege verhuizing, soms uit overtuiging. Heb je zelf aanvullingen, laat het dan horen. Excuus als je het hier zo plotseling leest, maar het komt hier ook onverwacht binnen. Mis je nog leerlingen op deze lijst, geef dat door in kantoor.

  1. Lige Zhang, groep E, is naar België verhuisd op 15-02-12

  2. Tanny Cheng, groep E, is naar Canada per 26-04-12. Komt terug !

  3. Feyza Yilmaz, groep A, naar Cosmicus per 14-05-12

  4. Emirhan Yilmaz, groep 6, naar Cosmicus per 14-05-12

  5. Luyun Liu, groep A, naar de Schalm per 23-04-12

  6. Tina Zheng, groep E, naar Paus Joannes per zomervakantie

  7. Deniz Yakimov, groep C, naar de Gorzen per 21-05-12

  8. Tiago Fernandes Monteiro, groep D naar de Savornin Lohman

  9. Fabi Bernabela, groep D, naar Arnhem, na de zomervakantie, is nu al weg

  10. Nigel Martina, groep 3A, naar Prinses Julianaschool, per zomervakantie

  11. Ismaïel Shiraz, groep 3B, naar Ibn-I Sina per zomervakantie

  12. Rahim Shiraz, groep 5B, naar Ibn-I Sina per zomervakantie

  13. Yasin Shiraz, groep E, naar Ibn-I Sina per zomervakantie

  14. Shanty Kwidama, groep 3A, naar Vreewijkschool per zomervakantie

  15. Leyney Bazur, groep 3A, naar SBO Heldring na de zomervakantie.

  16. Luana Teixeira Saraiva, groep C, naar Mr. Baasschool na de zomervakantie

  17. Ruben Teixeira Saraiva,  en 3A, naar Mr. Baasschool na de zomervakantie

  18. Salih Bulut, groep 4A naar de Pantarijn na de zomervakantie

  19. Shailyn Goeloe Guzman naar Paus Johannes XXIII, na de vakantie

  20. Damian Rodrigues David, groep 7, naar de Emmausschool, gaat bij moeder wonen na de zomer

  21. Shaldison Carolina, groep A, naar de Theresia na de zomer

  22. Simona Angelova, groep D, per 28 augustus naar haar eigen land terug

  23. Jentje Mercelina, groep B, per 7 augustus naar Curaçao, voor 2 jaar

  24. Serkay Sahin, groep 3B, naar Bloemhof, na de vakantie

  25. Asia Saeed, groep 1, gaat naar de IBN-i-Sina, na de vakantie

  26. Jaydee Valster Rondon, groep E, gaat naar NEON, Sleutel

  27. Nourhane el Mahsini, groep B, naar IBN-I-Sina, na de zomervakantie

 

5 juli; in het Geel Boerk bij roosters is het bibliotheekrooster voor het nieuwe schooljaar bijgewerkt, met dank aan Audrey voor het regelen hiervan.

 

5 juli; deze week is stukje bij beetje gepuzzeld aan de groepen NUL. Na de vakantie starten we daarmee in de beide bestaande Molentjes. Kinderen gaan dan vijf i.p.v. vier dagdelen naar school en volgen een speels programma. Eva en Esmeralda gaan dit samen met Janet uitvoeren. Ouders zijn nog niet ingelicht. De leidsters gaan kijken wie er mee kan gaan doen.

 

5 juli; van een aantal groepen heb ik de absentiebriefjes van vandaag. Opvallend dat er steeds wel een paar kinderen  in de les ontbreken vanwege verschillende redenen. Vul de absentielijst van deze week goed in en lever hem ook morgen in, dat voorkomt kwijtraken en wij kunnen het jaar afsluiten. Een kind dat er niet is en waarover niet gebeld is, is ongeoorloofd afwezig. We gaan aan de hand van je lijst kijken wie er misschien toch stiekum op vakantie gaat. Bij voorbaat dank.

 

5 juli; de controle door Leerplicht is goed verlopen. Groep D en 7 zijn geteld aan de hand van de leerlingenlijst. Alle ziekmelders, vakantiegangers en andere verhalen zijn behandeld. Leerplicht was zeer te spreken over de correcte ontvangst en het voorbereide werk. Jullie ook bedankt. Na de vakantie zullen we nog wat aandachtspunten bespreken op een teamvergadering.

 

4 juli; je mag tegen leerlingen die naar een andere school gaan best zeggen dat ze terug mogen komen als de andere school tegenvalt :-) Dat geldt niet voor groep 8.

 

4 juli; de gedetailleerde Jaarplanning voor de nieuwe cursus vind je hier.

 

4 juli; er is vrijdag geen echte weeksluiting, nog wel iets te drinken in de aula om 12.15 uur.

 

3 juli; in de Jaarplanning verandert af en toe nog iets. Zo is de eerste Studiemiddag verplaatst. Hou daar even rekening mee.

 

2 juli; morgen wordt er door Nürsel en Kiertie voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd gezorgd, in de aula en in de Cillershoek. Ellen, Audrey (Cillershoek), Marja en Maronela ruimen na de maaltijd de keuken op. Je kiest zelf je tijd. Natuurlijk ruimt ieder zelf zijn eigen bord af. Tijdens de rapportenavond komt Ellie één keer langs met koffie of thee voor de leerkracht. Dianaling en Angelique doen de rapportbesprekingen in groep E. Bij de musical en erna graag je diensten aanbieden aan Lilian (veel mensen hebben dat al gedaan). Ruim je een kerstboom op, dan wordt het helemaal top. Na afloop in de aula de afterparty met het afscheid van Rachel en een praatje van Stoffel. Zo heeft iedereen wat te doen en maken vele handen licht werk. Het verhuizen van ouderkamer, IB en groep 6B is op een haar na gevild. Vragen ? Raadpleeg Stoffel of Ineke.

 

2 juli; aanstaande donderdag komt Leerplicht controleren of alle kinderen op school zijn. Ook controleert men wie er toestemming heeft van de directie om eerder op vakantie te gaan, wie er ziekgemeld is of wie er anderszins afwezig is. Wij gaan morgen de boel even in kaart brengen.

 

2 juli; de server doet het weer, UPC had een knop omgezet die niet omgezet mocht worden. Khoa heeft goed geholpen en alles weer bij ons gefixt. Het lag niet aan onze prima server of aan onze knappe systeembeheerder, maar aan een eigenwijze UPC-er.

 

1 juli; hou er alvast rekening mee dat er een internetstoring is op school. Voor zover ik weet kun je op school bij je mappen en kun je binnen de school wel met elkaar mailen, maar de communicatie met buiten is weg. Er wordt aan gewerkt. De Cillershoek heeft hier geen last van.

 

30 juni; de server is onbereikbaar, ook na mijn bezoek aan school, helaas.

 

29 juni; Ansjel gaat na de zomervakantie het verlof van Btisam invullen (met dezefde groep waarin ze nu invalt).

 

28 juni; vandaag zijn de kinderen van groep 2 gaan wennen in groep 3.

 

28 juni; denk aan je absentielijst, ook komende week. Leerplicht houdt nog een actie komende week, daar hoor je nog over. Dan zijn je lijsten van het hele jaar nodig in kantoor.

 

28 juni; morgen worden voor de laatste keer dit schooljaar bonnetjes uitbetaald door Corrie.

 

28 juni; binnenkort komt een timmerman een en ander ophangen, laat het in kantoor weten wanneer je een klusje hebt. Ga niet zelf boren en hameren.

 

28 juni; afspraken rondom de vakantieschoonmaak: al je losse materialen goed opbergen in de kasten, snippers oprapen, alle tafels en stoelen gewoon in je lokaal laten staan, bovenkant kasten en vensterbanken leeg, deuren en ramen zonder opgeplakte zaken, je computer afkoppelen en compleet op één tafel zetten, zodat deze verplaatsbaar is, alle tassen en spullen van de kapstok (mee naar huis), hallen en gangen opgeruimd en prullenbak helemaal leeg. Zet geen spullen bij een ander, maar ruim ze zelf op. Vuilnis het liefst ondergronds op het plein.

 

28 juni; vanaf 12 augustus is de school schoon en beschikbaar voor het klaarzetten. Die vrijdag 17 augustus is er geen verplichting te komen, wel op 20 augustus; 10.00 uur opening van het jaar in de aula en wat korte punten. Daarna kun je weer vroeg naar huis (wanneer je klas klaar staat).

 

26 juni; wanneer je normjaartaak bij mij is, kun je langskomen voor een gesprekje. Kom gewoon langs. Wanneer de stoel leeg is, ben je direct aan de beurt. Zes collega's gingen je voor.

 

26 juni; in het gymrooster van komend jaar is op vrijdag groep 4 met groep 6 geruild, zie de roosters in het geel Boek. Dit is besproken in de bouw en met Jelte.

 

22 juni; vandaag is het slot van de schuur bij de Cillershoek vervangen. Je kunt je schoolsleutel niet meer gebruiken daar ! De tuinman heeft nu zijn eigen sleutel en hoeft niet meer te storen voor het openen van de schuur. In de Cillershoek is de schuursleutel aanwezig.

 

22 juni; allen de hartelijke groeten van Gerry, het gaat wel beter met haar, ze komt niet meer werken voor de zomervakantie, maar nog wel een keer bij ons langs. Ze bedankt voor de kaart die ze van ons kreeg.

 

22 juni; in bijlage 11 van de Schoolplanbijlagen zijn wat omschrijvingen opgenomen van de Gedragsspecialist, Rekenspecialist en Taalcoördinator.

 

22 juni; afgelopen maandag hebben Stoffel, Ineke en Maria een sollicitatiegesprek gevoerd met twee PCBO-afgestudeerde LIO-ers. Gisteren is bij een van hen een proefles bekeken. Nadia Balgit is voorgedragen aan het bestuur voor een baan in de onderbouw. Zij gaat met Dianaling groep E opstarten na de zomervakantie, daarna blijft zij met Kim groep E draaien (donderdag en vrijdag), daarnaast blijft een rol spelen op de maandag bij de vervanging van Brenda die voor een heel groot deel door Maria wordt ingevuld. Janet gaat zich volledig richten op groep NUL. Gisteren is bekend geworden dat bestuur en deelgemeente streven naar twee extra peutergroepen, het probleem is nu alleen nog een ruimte te vinden. Het streven is dus: twee groepen NUL en vier peutergroepen. Dit om de wachtlijsten aan te pakken. We zijn bezig met de invulling van het zwangerschapsverlof van Btisam in groep 6B, ook dat gaat lukken.

 

21 juni; Fleur is voornemens bij ons haar LIO te gaan doen. Krystel zal haar begeleiden samen met de OIS-ers.

 

21 juni; morgen komt de klassenverdeling in Akkernieuws en het kaartje van Kim. Vertel morgen in je groep naar welke juf men gaat (bij gebrek aan meesters).

 

20 juni; bij Maria in haar lokaal staat een krijtbord. Wie heeft er interesse ? Mogelijk gaan we er afscheid van nemen. Wil je een meubel (uit de kelder), laat het dan weten. We gaan zeer binnenkort aan het verhuizen. Denk vooruit aan je toekomstige klas. Weggooien alleen na overleg met de directie.

 

20 juni; Janet is vandaag begonnen met Taaltoetsen die bij de Voorschool horen.

Succes. Er volgen er nog een paar via de digitale snelweg.

 

20 juni; het Amigoproject draait vrij geruisloos. Afgelopen maandag was er een vergadering in kantoor met Pauline, Anika, Wilma, Stoffel, Edenilce en Saïda. We bespreken de leerlingen die meedoen aan het Amigoproject. Foto's van de uitreikingen (na het behalen van de doelen) zijn te vinden op G:\Definitieve collectie\2011-2012 versie mei 2012 !\Amigo

 

20 juni; de uitslag van de Oudertevredenheidspeiling is nog iets bijgewerkt en nu naar het Bestuur.

Zie bijlage 47 van de Schoolplanbijlagen.

 

19 juni; de overstap naar UPC is gemaakt, ook de woordenschatprogramma's van Zwijsen werken weer.

 

19 juni; er gaan kinderen weg, maar er komen er ook binnen. Dit voor wie zich dit afvroeg. Wij vervelen ons niet...

 

Voorlopige inschrijvingen:

Heloisa Gomes Lopes 19-06-2008
Zakaria el Kandoussi 09-07-2008
Sandra Karczewska 10-07-2008
Vivianca Wederfoort 11-07-2008
Alysa Cheng 19-07-2008
Jaïro López 24-07-2008
Faris el Ghoul 24-07-2008
Raniyah Nanhekhan 29-07-2008
Shivania Polar 07-07-2003 (21-08 groep 6a)
Irem Yilmaz 09-08-2008
Romaysha Tjen-A-Tak 11-08-2008
Klaudia Konopka 03-09-2008
Ema de Pina Xavier Pratas 04-09-2008
Yi Sa Xia 05-09-2008
Jason Koesal 09-09-2008
Eliano Ribeiro 25-09-2008
Arshandro Kwidama 14-11-2008
Demian Gangadien 03-12-2008
Shayr Martina 08-01-2009

 

18 juni; de vakantiepaspoortjes komen er bijna aan. Deel ze eind deze week uit en besteed er even aandacht aan in de klas. Wie het paspoortje niet wil kan het voor een ander achterlaten. Heb je er teveel of te weinig ? Vraag het aan Stoffel, of leg het overschot in de koffiekamer.

 

18 juni; de evaluatie Korfbal staat op Y bij de evaluaties van dit jaar

 

18 juni; het zwemrooster voor het komend jaar staat in het Geel Boek

 

18 juni; Achsa is ziek, Ellie is ziek (de hele week)

 

15 juni; breng dinsdag twee verschillend gekleurde pennen mee naar de vergadering.

 

15 juni; in de map T:\GHP vind je de nieuwe GHP. Kopieer deze en geef hem een goede naam en zet hem op de afgesproken plaats.

 

13 juni; vrijdag staat Claire voor de groep van Astrid.

 

13 juni; ik kan niet op de server. Morgen gaat UPC de kabel buiten controleren voor het nieuwe internet. Binnen was alles al oké.

 

13 juni; de sportdag 5/6 verliep goed, met medewerking van de wijkschool en van Ferry en Bestman van Hattrick (extra ingehuurd, werken normaal bij de BP-kleuters).

 

13 juni; de wijkschool komt morgen klussen in de Cillershoektuin: stenen rapen, etc.

 

13 juni; de klachten bij de toiletten in de Cillershoek zijn verholpen door de loodgieter. De buitenkraan is open en dicht te zetten in het lokaal 3B.

 

13 juni; Ellie is op bezoek geweest bij de man die vorige week zijn pink verloor. Het ging redelijk met hem.

 

13 juni; Ellie bedankt voor het controleren en uitpakken van de bestelling.

 

12 juni; gisteren was Jacqueline ziek, vandaag weer beter.

 

11 juni; geef Akkernieuws mee vandaag, het nieuws gaat over de rest van de week.

 

11 juni; de leerlingtevredenheidspeiling is door alle leerlingen van groep 5 t/m 8 per computer ingevuld, zeer bedankt voor de organisatie hiervan. Analyse volgt en gaat als eerste per groep naar de leerkracht.

 

11 juni; de SCOL is door iedereen ingevuld, complimenten.

 

11 juni; morgen na de teamvergadering, na het laatste agendapunt, spreken we de bekende rapportenlijst met elkaar af. Die is voor 3 juli.

 

8 juni; Btisam was op school, het is geen gemakkelijke zwangerschap, maar het was een heel leuk bezoek aan haar groep en aan ons. Haar verlof begint nu officieel.

 

8 juni; Internet via UPC is vandaag voorbereid door twee technische jongens en wordt binnenkort aangesloten. Mogelijk zijn de storingen dan voorbij.

 

8 juni; Claire ondersteunde vandaag groep 7 en 8, Angena was ziek en Janet en Kiertie draaiden de groep.

 

8 juni; de Cillershoektuinman heet dhr. Kefli

 

8 juni; in hoofdstuk 13 van ons Schoolplan kun je helemaal onderin de Nascholingsvoornemens van ons team vinden. Daar staat de teamnascholing nog niet bij, over de drie studiemiddag zijn al vergevorderde plannen die we zullen toevoegen daar. Alette zal ook weer betrokken zijn, namelijk bij het onderwerp opbrengstgericht Begrijpend Lezen.

 

7 juni; vanmorgen is een glazenwasser ernstig gewond geraakt aan zijn hand toen zijn ladder weggleed bij het fietsenhok van het Millinxparkhuis. Voor de betrokken juffen en Stoffel een zeer heftige ervaring. Vanmiddag is de pink van de man geamputeerd. Alle helpers bedankt.

 

7 juni; de bestelling is de deur uit en komt ruim voor de zomervakantie binnen.

 

6 juni; de connectie met de server is weer niet mogelijk; kwalitatief uitermate teleurstellend.

 

6 juni; vanmorgen was er in kantoor een uurtje overleg met de buurtagente Armanda en een leerling uit groep 7 en twee oud-leerlingen over een handgemeen bij school. Oorzaak: een uit de hand gelopen scheldpartij op Twitter.

 

6 juni; de foto's zijn klaar.

 

6 juni Gerry is ziek. We zijn in overleg met een vervangster, dat wordt waarschijnlijk Ansjel. Overleg volgt.

 

6 juni; Btisam bezoekt vrijdag rond 11.00 uur haar groep.

 

6 juni; een berichtje van Kim: waiting...

 

4 juni; het Internet blijft een instabiele factor. Hou er rekening mee, het UPC-pakket is nog niet binnen.

 

4 juni; graag alle muziekspullen bij Wilma verzamelen, maar de spullen in de kast boven even daar laten staan.

 

4 juni; de sportdag van groep 3 en 4 wordt later gehouden en niet woensdag, vanwege het weer. Er is zoals afgeproken bieb op donderdag. En er is honkbal bij gym.

 

1 juni; bedankt voor alle bestellingen en nascholingsaanvragen. Komende week ontvang je een terugkoppeling.

 

1 juni; de server ligt er weer uit. Vanavond naar school gegaan voor een reset.

 

31 mei; je bestelling wordt kort teruggekoppeld met enkele vragen. Wees zuinig met spullen. Je geeft straks etuis gevuld mee naar de volgende groep. Weggooien en meegeven past niet in deze tijd van krapte. Initiatieven om goedkoper spullen te kopen in goedkope shops juichen we toe.

 

31 mei; denk aan je in- en uit-bordje, daarmee help je collega's.

 

31 mei; morgen 12.30 uur is de oplevering van de Cillershoektuin en worden nog wat pijnpunten doorgnomen. De tuin is prachtig. Vandaag was er een kort overleg in de tuin: Eric (van het atelier) heeft bij de buren (Tarwewijk werkt) een meneer geregeld die elke dag een uurtje komt tuinieren en opruimen. Deze meneer heet "meneer Kefi" en wordt nader voorgesteld. Hij zag er aangenaam betrokken en vriendelijk uit. Dit gebeurt vanuit een project : iedereen met een uitkering doet een werk voor de stad. Meneer Kefi zal zijn tuingereedschap in de schuur stallen. Hij komt verder niet in de school, maar een kopje koffie of thee mag worden aangeboden.

 

31 mei; in G:\Definitieve collectie\2011-2012 versie mei 2012 !\Amigo staan drie foto's van de certificaatuitreiking Amigo aan Damian.

 

31 mei; afgelopen maandag was er iemand op de Cillershoek rond 11.00 uur , die heeft het alarm er bij vertrek niet opgezet. Lampen brandden ook. Het was niet de werkster. Graag de procedures volgen.

 

30 mei; mooie sportdag groep 1 en 2 gezien in 't park.

 

30 mei; het gaat wat beter met de server en er is nu echt nieuw en snel Internet besteld bij UPC.

 

29 mei; vanmiddag was er overleg over het onderhoud van de Cillershoektuin. Vrijdag is de oplevering. Diverse partijen zeggen hun medewerking toe; het onkruid tiert welig.

 

29 mei; serverproblemen, frustrerend, nog geen oplossing in zicht.

 

29 mei; complimenten aan de vegers op het plein, het ziet er nu weer prachtig uit.

 

25 mei; de server ligt er uit. Het vertrouwen in XS4all is genaderd tot het nulpunt van Kelvin. Er is bij UPC stabieler en sneller internet aangevraagd (maar ook daar een labyrint aan regels en bureaucratische meebeslissers). Inmiddels is de boel weer gereset.

 

24 mei; Krystel heeft gesolliciteerd naar de IB-functie, er is een sollicitatiegesprek geweest afgelopen maandag. Zij wordt de opvolgster van Wilma, zo is het plan.


24 mei; Goed nieuws: groep 7 zit met de entreetoets boven het landelijk gemiddelde.

 

24 mei; Ineke heeft het CV formulier in je postvak gedaan, plan CV in overleg met degene die je vervangt, lever het over een maand in (ongeveer eind juni).

 

23 mei; we hadden een fantastische schoolreis vandaag. Alles is goed gegaan en iedereen is voldaan terug. Mooi weer, goede sfeer, wat wil je nog meer. Het was een mooie dag.

 

23 mei; Ellen opent aanstaande dinsdag de week in plaats van Kim.

 

22 mei; We hebben in het MTO overlegd over de komende bieb-woensdagen. Met alle sportdagen is de bieb op woensdag een probleem. Laatst was de bieb een keer op donderdag open en dat verliep ook heel goed. We gaan na overleg met Audrey, nog boeken ruilen op de donderdagen 24 mei, 7 juni en 14 juni. Dus in plaats van de woensdagen ervóór. Op 20 juni houden we een grote inleverdag en dan stoppen we met de uitleen.
 

21 mei; op aanraden van de bedrijfsarts blijft Btisam de komende weken thuis. Ze heeft teveel lichamelijke klachten om te werken. Najat vervangt haar. Btisam komt binnenkort nog een keer langs om haar klas en de collega's gedag te zeggen.

 

17 mei; vandaag is de dag dat de Akkersite een kwart miljoen hits heeft gescoord (zie de teller onderaan de openingspagina). Stoffel gaat op woensdagmiddag 30 mei een professionele workshop Sociale Media voor bedrijven en scholen volgen, over Twitter, Facebook, Hyves, enz. Je moet immers bijblijven. Dus wie weet, binnenkort De Akker op Facebook, of juist niet.

 

16 mei; op de Startpagina Personeel vind je het nieuwe Geel Boek en de nieuwe Jaarplanning. Als je die niet ziet moet je eerst de pagina verversen in je browser. Dank aan allen die eraan gewerkt hebben ! Er is uren gepuzzeld en gerekend. De gegevens van het Geel Boek en de Jaarplanning zijn nog niet definitief ! In de Teamvergadering van 12 juni stellen we alles als hamerstuk vast. Tot die tijd kun je fouten en vergissingen aan de directie mailen. Hier en daar gaat nog wel iets verschuiven, maar niet veel. Omdat het komend schooljaar veel uren omvat is er voor gekozen in de planning deze zaken op te nemen:

  • Niet de klas klaarzetten op de laatste vrijdag van de vakantie (mag wel)

  • Geen les op maandag 20 augustus, dan wel de klas klaarzetten, 10.00 uur koffie, daarna vrije dag

  • Eerste schooldag met de kinderen dinsdag 21 augustus, ook vanwege het Suikerfeest

  • Op 2 oktober, 24 januari en 12 maart verplichte studiemiddagen voor het personeel

  • Op 4 juni een teamdag met een verrassende bestemming, kinderen zijn vrij

  • De Paasvakantie is twee dagen verlengd

  • In juni is een extra lang weekend gepland

  • De Herfstvakantie start ook om 12.00 uur

Zo komen we tot een mooie normjaartaak die je binnenkort krijgt en werk je precies de uren die worden uitbetaald. Uiteraard blijft je Compensatieverlof bestaan als je daar recht op hebt. Dit omdat we daar veel voordelen in zien (het houdt ons vaak op de been). Een kort overzicht van het jaar zie je bijgewerkt op N:/2012-2013 (Jaarplanning voorlopig schema 2012-2013).

Ik nodig de MR uit om op 12 juni in te stemmen met deze planning. Je krijgt van Ineke binnenkort een schema om je CV te gaan plannen (advies: wacht op dat schema).

 

15 mei; vandaag is een LeerlingTevredenheidsonderzoek gestart in groep 5 tot en met 8. Leerlingen vullen 40 vragen in via de PCBO-site, vervolgens komt er een rapport. Bestuur en Inspectie zijn daar zeer in geïnteresseerd. In de bouw is afgesproken hoe, wat en wanneer. De uitslag volgt voor de zomervakantie. Wil je er meer over weten (de vragen !) kijk dan in

N:\LeerlingTevredenheidsOnderzoek_2012 voor de uitleg.

 

15 mei; morgen is er honkballes bij de gym door een externe organisatie. Normaal rooster, Jelte weet ervan.

 

14 mei; vanmiddag is 75% van de ouders die nog schoolgeld moeten betalen telefonisch bereikt, we houden je op de hoogte van de betalingen via de mail.

 

14 mei; komende teamvergadering van 22 mei praten we over de Takenlijst en over het rooster van BP van volgend jaar, zodat iedereen de ontwikkelingen kan blijven volgen. Ook wordt de Normjaartaaktool kort toegelicht en vervolgens rondgemaild.

 

14 mei; heb je nog ouderenquêtes, doe ze dan in het vak van Gerry, vandaag kwamen er nog twee binnen. De definitieve uitslag wordt dan maandag a.s. vastgesteld.

 

12 mei; Btisam is opgenomen geweest in het ziekenhuis met ernstige klachten over haar zwangerschap. Ze is nu weer thuis, de klachten zijn minder, maar ze mag voorlopig niet werken. Najat gaat groep 6 draaien op maandag-dinsdag-woensdag. Maandag bekijken we de situatie.

 

11 mei; de school ligt er mooi bij, alles in orde.

 

27 april; goede vakantie, pas op jezelf

 

27 april; er zijn 68 oudertevredenheidspeilingen teruggekomen. Het gemiddelde cijfer is nu 7,6 en dat is een geweldig resultaat. Nadere analyse volgt, heb je er nog ergens liggen, doe ze dan in de la van Corrie die alle scores tot nu toe heeft verwerkt.

 

27 april; er is een interne sollicitant voor de IB-functie in 2013. Een commissie gaat aan de slag, een gesprek volgt.

 

27 april; de brandweer is geweest om alle te controleren. Zij hebben enkele aanwijzingen gegeven, over het algemeen waren de mannen zeer positief. Met dank aan Lilian die alle kasten gisteren heeft opgeruimd (en die stonden zeker niet goed).

 

25 april; de foto's van het projectfeest staan op de site, de kinderen waren super !

 

24 april; lees je draaiboek Project. Vertel de kinderen dat ze de tijd nemen en niet mogen rennen en vliegen. Veel succes.

 

24 april; Achsa is morgen weer beter. Btisam is nog ziek. Mirjam komt morgen van 9 tot 12 helpen bij groep 6.

 

23 april; op N:\Leuk om te weten staat een nieuwe folder van Gezondheidscentrum Tarwezigt dat ons kan helpen bij kleine verwondingen. Je komt er langs wanneer je naar gym loopt.

 

23 april; Angena was vrijdag ziek, maar vandaag weer beter, Kiertie en Janet bedankt voor de opvang. Btisam en Achsa waren vandaag ziek, Najat en Marja, bedankt voor de invalbeurt.

 

23 april; eind deze week gaan alle koelkasten en diepvriezers uit, kijk even of er nog iets van jou in ligt.

 

21 april; aan het eind van de maand worden alle bonnen verwerkt en betaalt Corrie deze uit. Ook worden alle ziekte- en vervangingsuren doorgegeven aan kantoor i.v.m. administratieve en financiële verwerking.

 

18 april; morgen komt een sportkabouter de gymzaalsleutel terugbrengen die in zijn jaszak zat. Hoera, gevonden.

 

18 april; vandaag is Ümit zijn ICT-stage begonnen; je vindt hem meestal in de aula of je ziet hem langslopen. Vertel hem je computerprobleem en hij bedenkt een oplossing.

 

18 april; Ineke is morgen vrij en doet vrijwiligerswerk, Stoffel is naar een Studiebijeenkomst PCBO "Meesterschap op Zuid", over het komend stategisch beleidsplan van het PCBO.

Angelique, Ellie en Corrie zijn paraat.

 

18 april; Awais uit groep 8 is drie dagen geschorst wegens drie gele kaarten bij BP.

 

17 april; de Vaderavond was een geweldig gezellig feest, complimenten aan de commissie en ons hele team.

 

17 april; de intervisie van donderdag en dinsdag aanstaande is afgelast, er is geen echt intervisie-onderwerp. Ook onze inzet is +100 %, dus even een leeg stukje agenda is verdiend.

 

16 april; Lidiane en Nadeem, uit de twee groepen 5 hebben een prijs gewonnen bij de tekenwedstrijd van de Deelgemeente Charlois. Astrid reikt de prijzen uit.

 

16 april; Joyce en Lilian zouden naar een middag over Ambra gaan, deze gaat niet door wegens te weinig belangstelling. Jammer.

 

15 april; de Internetverbinding is herstart.

 

13 april; de groepen 5 kwamen zeer gezellig en opgedirkt terug met mooie verhalen over de Mars der Stoutmoedigen.

 

13 april; er is een vragenlijst mee met Akkernieuws, die heb je zelf ook gekregen ter kennisname. Ontvang je ze retour dan mogen ze in de ouderkamer in de kist waarop staat MR.

 

13 april; er zijn regelmatig problemen met Internet, de server ligt er nu uit. Het ligt aan de verbinding, de server werkt prima. Khoa gaat in het weekend en maandag proberen het op te lossen.

 

11 april; het boek Teach like a Champion komt er voor iedere groep, spreek met elkaar af wie het leent. Alle boeken blijven eigendom van school.

 

11 april; de nieuwe adressen van Brenda en Jacqueline staan in Outlook-Openbare mappen-Alle openbare mappen-Collega's. Allebei gefeliciteerd met jullie nieuwe huis.

 

10 april; alle functioneringsgesprekken zijn gevoerd. Let op het lijstje op het prikbord: handtekening retour gestuurd ?

 

10 april; lekkage in het materialenhok van het speellokaal. De loodgieter komt, Maria bedankt voor het opruimen.

 

10 april; in de aula liggen blanco herinneringsbrieven voor het schoolgeld, kun je zelf nog eens meegeven svp.

 

10 april; bedankt voor het gezang en de vele felicitaties, het was gezellig.

 

8 maart; Internet is gereset, alles werkt weer.

 

7 april; Internet ligt eruit op het hoofdgebouw, de server is niet bereikbaar.

 

5 april; Jacqueline heeft 10 april een verhuisdag. Zij gaat wonen in www.hooghmonde.nl

 

5 april; het was een zeer gezellige Paasmorgen overal, wat zijn die kinderen blij !

 

4 april; geduld wordt beloond, Maartje krijgt een nieuw aanrecht, het staat al klaar. Het oude was bijna weggelopen...

 

4 april; vanmorgen heeft Stoffel het Paasverhaal verteld aan de ouders in de ouderkamer. Hij maakte daarbij gebruik van ondersteuning op het digibord, ook in de klas te gebruiken.

Zie N:\2011-2012\Paasfeest_Kijkbijbel

 

3 april; Teach like a Champion, voorbeeld van een techniek.

 

3 april; de nieuwe ICT-stagiair begint 16 april en heet Ümit.

 

2 april; de BSO heeft een aantal zeer prachtige kasten staan die ze kwijt wil. Klop op de BSO-deur naast het lokaal van Lilian om 15.30 uur morgen en kijk even mee.

 

2 april; it's SCOL-time, onze BRIN is 16WZ00

 

2 april; in roosters is de pleinwacht aangepast, in weekbeurt is de deurwacht aangepast, dit omdat Najat er nu is en omdat Gerry en Nelleke hun dagen hebben geruild. Dank aan Astrid.

 

1 april; Angena is er morgen weer.

 

1 april; de komende twee weken is er geen ICT-stagair op school.

 

30 maart; Angena was vandaag ziek, Kiertie en Janet bedankt voor de hulp.

 

30 maart; Ellie voert wat kleine reparaties uit aan kleutertoestellen, zodat niet 10 jaar dezelfde dingen hoeven te worden opgeschreven door de controleurs.

 

30 maart; de schilder is aan de achtergevel begonnen, hij heeft een sleutel en zet soms even wat in de kleuterschuur, dan hoeft hij niet meer de school in en kan langer doorwerken. Zijn spullen staan in de kelder.

 

29 maart; de server is onbereikbaar, morgen beter. Af en toe laat de Internetverbinding ons in de steek. Een oplossing wordt gezocht, onze provider is XS4all.

 

29 maart; de klok van de automatische bel is gelijkgezet.

 

29 maart; tja, de oorbel, er zijn er nu twee gevonden (2 verschillende dus), en de moeder ziet de hare er niet bij. Dus: 2 gevonden, eentje kwijt. Wordt vervolgd.

 

29 maart; op N:\2012-2013 zie je een lege Jaarplanning staan voor de komende cursus. Op de site van Fokor staat een brief over de vakanties die aangeeft dat de politici achter liggen met de besluitvorming. Dus alles is nog niet definitief helaas.

 

28 maart; Ilja is er morgen weer, Marja bedankt !

 

28 maart; op N:\Samen Beter Presteren staat het bestand Doelstellingengesprek_maart_2012 met het overzicht dat gisteren heel vlot besproken is. Ook zie je daar een voorlopig overzicht van de prestaties van alle PCBO-scholen (eindtoets). Hierover schrijft men:

Geachte directieleden.
Bijgesloten treft u het voorlopige overzicht aan van de resultaten op de Cito eindtoets 2012. Het is een voorlopig overzicht wat definitief wordt gemaakt naar aanleiding van uw opgave aan de inspectie via het schooldossier. Het is heel goed om te constateren dat ten opzichte van 2010 en 2011 er een ommekeer is in de dalende scores en er nu een stijgende lijn zichtbaar is! 22 scholen ( 81%) scoren nu boven de ondergrens. Negen scholen ( 33%) scoren boven het landelijk gemiddelde. Met veel plezier en tevredenheid heb ik deze verandering geconstateerd. Al uw inspanningen hebben tot dit resultaat geleid. Veel dank daarvoor! Helaas zijn er er ook tegenvallers en zien we risico's. Daar gaan we met betrokken scholen over in gesprek en zal ingezet worden op verbeteringen. Nogmaals, opluchting en blijdschap overheersen na het analyseren van deze gegevens en geven vertrouwen in ons motto: "Inspirerend Kwaliteitsonderwijs"
Met hartelijke groet
Kees Terdu
 

27 maart; vorige week kwam een moeder vragen naar de gouden oorbel. De gevonden bel was niet van haar kind. Inmiddels is de oorbel (een ringetje) wel gevonden, maar ben ik de moeder kwijt. Ze draagt zelf een rijtje ringetjes in haar oor en heeft een Hindostaans voorkomen. Haar zoon mist zijn oorbel, die dus bij mij ligt. De moeder is inmiddels bekend en Kiertie gaat haar aanspreken.

 

27 maart; de MR stuurt morgen een oudertevredenheidsenquête rond; je kunt erop reageren. Staan de juiste vragen erin ? Is het zo goed geformuleerd ? Reageer voor Pasen.

 

27 maart; volgende week draait Janet haar oude rooster als Najat ondersteuning geeft in 7 en 8. Bedankt voor de flexibiliteit. Het zal nog een keer veranderen na 11 juni.

 

27 maart; het menu voor 17 april wordt voorbereid.

 

27 maart; Wilma neemt in de zomer van 2013 afscheid, we gaan alvast nadenken over haar opvolging. Je krijgt via de mail een advertentie waarop je kunt reageren (vóór Koninginnedag, met motivatie en CV), na de meivakantie vindt de sollicitatieprocedure plaats. Wilma kan zo zelf haar opvolgster inwerken in het komend schooljaar. We hebben de voorkeur voor een interne sollicitatie.

 

27 maart; Ilja was vandaag ziek, Marja draait de groep. Morgen is Ilja ook nog ziek.

 

26 maart; vandaag was Najat even op school, er zijn afspraken gemaakt over haar taak. Hier en daar wordt wat verschoven. Zij start volgende week.

We bedanken Gerry en Nelleke die extra uren gedraaid hebben om de maandagen in groep 5B mogelijk te maken.

 

26 maart; Dianaling was vandaag ziek, morgen is zij er weer.

 

26 maart; de BHV-ers weten waar de pleisters zijn. Vraag er om wanneer dat nodig is.

 

23 maart; op de N-schijf zijn Groepshandelingsplan / werkdocument , groep 1 en 2 beide vervangen door de nieuwe versie. Dank aan Maria en Angelique.

 

23 maart; nieuw op de P-schijf: P:\Zwijsen\Rondje Rekenliedjes Jaargroep 3

 

22 maart; er is vandaag, 22 maart, een nieuwsbericht op teletekst over een poging tot ontvoering bij een naburige school (de Elout). Zonder je ongerust te maken, is alertheid wel geboden. Praat gerust een keer met de kinderen over rare kerels en incidenten en ongelukken bij scholen. Vertel ze ook wat ze dan moeten doen. Let op bij je "pleinwacht".

 

21 maart; de alarmcode van het MPH bij de deur van groep 7 en 8 is veranderd. De gebruikers hebben de nieuwe code. In kantoor is een reeks getallen beschikbaar en een telefoonnummer van de meldkamer voor het geval er een schakelfout wordt gemaakt.

 

21 maart; de firma Thoonen Totaal Installaties B.V. is bezig met de jaarlijkse controle van de  aanwezige brandblusmiddelen en brandslanghaspels, de Cillershoek is al gecontroleerd.

 

20 maart; op veler verzoek een noviteit op de computer: wanneer je inlogt als groep, kun je ook de P-schijf bereiken en dus muziek afdraaien. Dan hoef je niet te schwitchen of als jezelf in te loggen wanneer kinderen achter de PC werken. Meer wensen ? Laat maar horen. Wensen komen op een lijst, zoals bijvoorbeeld het aanrecht voor Maartje en dan betrachten we geduld, een schone zaak. En op een dag wordt die oude speeltuin plotseling aangepakt (dat aanrecht ook hoor, ff geduld).

 

20 maart: graag de gele brieven ophangen in de onderbouw: vrijdag geen les

 

20 maart; vanmiddag is de Cillershoektuin enigszins opgeruimd en kwamen er ook échte tuinmannen om in te zaaien. Ook kwam er vanmorgen een kunstwerk, een doorsnede van een eik van ongeveer een meter breed. Vooralsnog is de tuin niet klaar, wordt vervolgd. De voetbalkooi wordt al goed gebruikt, dat geeft ook lucht op het plein en de pauzes zien er gezellig uit.

 

20 maart; Maartje is weer beter. Ellen is nog ziek.

 

19 maart; vandaag zijn 100.000 A4tjes bezorgd bij school. We hopen er weer een half jaar mee te doen.

 

19 maart; voor 17 april staat sinds vorige week de Vaderavond gepland. Een werkgroepje bereidt de avond voor. Die dag is er ook teamvergadering, geruild met een week later.

 

19 maart; morgen komt er een kunstwerk vanwege de Cillershoektuin, een schijf van een omgewaaide eik. We wachten het af.

 

19 maart; Maartje is ziek, Fleur draait de groep. Stijn is geopereerd, Brenda ruilt vandaag met een andere dag met Maria.

 

16 maart; zeer binnenkort wordt de alarmcode van de toegang tot de lokalen van groep 7 en 8 veranderd.

 

16 maart; in het overzicht van de gele kaarten op N:\Gele Kaarten, staan kinderen uit groep 5,6,7 en 8. Het overzicht is bijgewerkt.

 

14 maart; complimenten voor iedereen voor de mooie rapportenavond. Wij zagen heel veel gezellige, tevreden en blije gezichten. Probeer in te halen wat nog moet, geef een seintje aan kantoor als dat niet lukt.

 

14 maart; de werkzaamheden in de straat vallen erg mee en schieten snel op. Het gaat volgens mij om een glasvezelkabel die mogelijk richting onze telefoonmast gaat.

 

14 maart; mail klachten over computers aan mij, met een duidelijke omschrijving van de klacht en het nummer van de PC svp. Stoffel.

 

13 maart; 23 januari is hier verteld dat er een Ukkie-groep komt bij 't Molentje. Helaas gaat dit niet door zo hoorden wij vandaag.

 

12 maart; Krystel is er morgen weer.

 

12 maart; morgen een grote club heren in de school, niet schrikken, zie de Jaarplanning. Ze kijken alleen rond, ook op de dep.

 

12 maart; vanmiddag is er taart (met slagroom) voor groep 8 en voor de meesters en juffen. Dit vanwege het mooie Cito-eindresultaat in groep 8 dit jaar.

 

12 maart; Krystel is ziek, Jacq doet haar klas, het tekenen wordt met hulp van Maronela ingevuld.

Dames: zeer bedankt !

 

12 maart; Kiertie en Nürsel verzorgen voor morgenmiddag een eenvoudige doch voedzame maaltijd. Dames: zeer bedankt !

 

9 maart; directie en IB-ers zijn maandagmorgen aan het bijscholen in het kantoor van Ineke, zij mogen niet gestoord worden. Menno van Hasselt geeft een cursus, enkele ochtenden, met als titel Aan de slag met het Onderwijscontinuüm voor bestuurders en directies. Bekijk de link wat wij daar leren !

 

9 maart; Achsa is maandag weer present.

 

9 maart; groep 8 is met Anika en Lilian naar de film "Achtste groepers huilen niet".

 

8 maart; Btisam is beter en vrij. Achsa en Rachel zijn ziek. Marja staat voor groep 3A. Morgen is Achsa nog ziek en Rachel vrij, Marja is in groep 3A, Janet helpt Ilja en Claire is er de hele dag voor het intensief arrangement in groep 7 en 8.

 

7 maart; in verband met 550 jaar Charlois heeft de school een DVD ontvangen met materiaal over de geschiedenis van Charlois. Deze staat inmiddels op N:\Project 2012. Met filmpjes en powerpoints, inclusief woordvelden. Ook een tekenwedstrijd (A4tje hang ik op het prikbord). Aanbevolen ! Af te spelen op PC en digibord.

 

7 maart; aanstaande maandag komt Akkernieuws 606 uit, met daarbij een aantal bijlagen, waaronder de bestemming van de drie schoolreizen. Tot die tijd is dit geheim.

 

6 maart; Ineke heeft bijna de hele dag geschreven aan het vereiste Ouderbeleidsplan zonder welk de ouderkamer en de ouderconsulent zou verdwijnen uit de school. Morgen gaat Stoffel zijn best doen op de onderdelen BP, conciërge en schoolmaatschappelijk werk. Ellie waakt over zijn concentratie.

 

6 maart; Btisam is ziek, Maronela draait groep 6

 

6 maart; op 15 mei komt de Schoolfotograaf op school. Je kunt alvast beginnen je haar in de gewenste vorm te laten groeien.

 

5 maart; we doen ons best om pauzes niet te belasten met allerlei gesprekken.

 

5 maart; de uitslag van de eindCito groep 8 is binnen. Lilian heeft de uitslag persoonlijk met ieder kind besproken. Het uitrekenen van het gemiddelde en wat rekenwerk met verschillende data en limieten leidt tot de conclusie (dat als ik alles goed heb gedaan) dat we niet onvoldoende scoren en ook niet goed, maar dat we zeer blij en tevreden kunnen zijn met een VOLDOENDE resultaat.

De uitslag ga je nog wel zien. Opmerkelijk: een eeneiïge tweeling scoort ook een identieke score.

 

5 maart; morgen, dinsdag 6 maart, komt er een stelling op het kleuterplein om noodzakelijke werkzaamheden te kunnen verrichten aan de kozijnen. De werklui zetten een gebied af met rood-wit lint. Met buitenspelen even uit de buurt blijven daar.

 

4 maart; onze school staat in een wijk met veel verhuisbewegingen. Kinderen gaan soms weg, anderen komen. Per saldo groeit het aantal heel gestaag, de reden dat personeel van een andere school bij ons komt werken. Morgen staan er weer nieuwe kinderen op de stoep. Ik acht het onze plicht en ook ons eigen belang ze vriendelijk welkom te heten.

 

4 maart; de werkster heeft een mooi gouden oorbelletje gevonden, ligt in kantoor.

 

4 maart; geef de ouders bij het rapport een duidelijk en realistisch beeld van de prestaties van het kind. Ouders denken daar soms heel positief over; horen ze één keer "goed", dan denkt men jaren aan "HAVO". En vaak klopt dat niet.

 

4 maart; de school ligt er vredig en schoon bij, op straat is het een vreselijke bende, ik ga de Deelgemeente weer eens vragen wat de bedoeling is. Op 14 maart gaat de wijk weer voor de helft op de schop zo te zien aan de verkeersborden, straten open. enz.

 

28 februari; Najat is opgenomen in de mailgroep Personeel; ze start 2 april.

 

28 februari; de muur bij de Cillershoektuin wordt opgemetseld.

 

26 februari; na de vakantie krijg je in je vak een aantal herinneringen Schoolgeld voor je klas. Je weet dan zelf weer wie er nog moet betalen. Het gaat om de oudste van het gezin. Corrie maakt weer een lijst van de gezinnen i.v.m. een overzicht van de complete gezinnen. Regel is dat het schoolgeld wordt betaald vóór de schoolreis. Liefst niet op het laatste moment. Vorig jaar ging één leerling niet mee, omdat het betalen niet geregeld werd. Het schoolgeld is voor álle feesten etc van belang, zie de begroting van de OR. Een brief over de drie schoolreizen is in de maak.

 

26 februari; afgelopen donderdagavond was er een informatiebijeenkomst in het lokaal van Krystel over de Cillershoektuin. Er zouden 16 mensen komen, die hadden zich schriftelijk opgegeven.
Anne en Samir (Deelgemeente), Roderick (S&R), , Eric (atelier), Stoffel en Nelly (de laatste aan het werk in de klas) , die waren er. Er was een alternatief echtpaar, erg lief en leuk, er was een Surinamer wiens huis te koop staat, kwam uit Hoogvliet, er was een Poolse vrouw met een kind van drie (op ’t Molentje zit die), er was een oudere dame, heel lief, maar in de zomer meestal elders op de camping. Tel maar na, er waren meer organisatoren dan deelnemers. We hebben leuk gepraat bij mijn foto’s op het digibord. Niemand wil zich vastleggen aan een taak in de tuin. Leuk voor de kids die tuin. Zeker wel leuk en zwaar werk in deze buurt, enz. De alternatieve mevrouw zei nog: “Ik vind het heel erg mooi wat jullie hier doen !” Dat maakte mijn dag wel goed. Het was een grappige avond, maar voorlopig staan we weer met de beide benen op de grond: wat we willen, doen we zelf en het woordje moeten zullen we proberen te vermijden. Ik kwam in bezit van het plan van de beplanting, er komen nog indrukwekkend veel bloemen en planten in de tuin ! Krystel bedankt voor de gastvrijheid.

20 februari; op N:\Huiswerk staat het document Huiswerk_2012, een samenvatting van de drie Intervisiesessies. Ter kennisname: een overzicht hoe in alle groepen met huiswerk wordt omgegaan. Nadere bespreking is niet nodig.

 

20 februari; kijk even in de Jaarplanning (via knop hierboven) bij woensdag. Daar staan drie zaken waar je misschien mee te maken krijgt. Ook kun je ze noemen in je groep als dat van toepassing is.

 

20 februari; morgen in je vak: de rapportuitnodiging voor de ouders. Meegeven direct na de vakantie

 

20 februari; Janet is ziek, Kim is ziek en Ivan is er morgen weer. Janet is er morgen ook weer.

 

20 februari; de foto's van de SIB-middag staan op G:

16 februari; nog een oudleerling: Filiz Unmek, zie hiernaast haar fotootje uit die tijd (1991 !) Ismaïl, haar broer(tje) heeft een huis in de Millinxstraat gekocht.

 

15 februari; gisteren kwamen vier oud-leerlingen buurten. Diane Rozekrans, Aishley Trinidad, Rebecca Mesidor en Shaidell Nieuwkerk waren dat. De eerste 3 zaten 2009-2010 in groep 8 en de laatste ging in 2006 naar REC4. Ze zitten nu in de derde klas VO.

 

14 februari; voor de collega's van groep 1 t/m 4: Angelique heeft GHP's Rekenen met streefdoelen en de streefdoelen neergezet op N:\Doel stellen 

 

14 februari; Dianaling gaat het zwangerschapsverlof van Kim doen, met ondersteuning op verschillende gebieden door Maartje, Nürsel en Angelique. 20 april is de laatste werkdag van Kim voor haar verlof ingaat.

 

10 februari; maandag komt er een Akkernieuws met o.a. aandacht voor de studiemiddag

 

10 februari; de school groeit door instromers in groep 1 en 2. Maandag weer drie nieuwe kinderen.

Ze komen wennen van 9 tot 12 (ik ga dat veranderen vanwege kleutergym en poppenkast)

 

10 februari; in de kleuterschuurdeur is een rooster aangebracht om het binnenklimaat van het opberghok te verbeteren.

 

10 februari; stroomstoring, is verholpen zonder een duidelijke oorzaak gevonden te hebben.

 

8 februari; de oom van Nürsel is overleden. Haar vader gaat mee naar Turkije voor de begrafenis.

Daar is het noodweer, dus is het onzeker wanneer het vliegtuig vertrekt. Ook hier: sterkte.

 

8 februari; de moeder van Corrie is overleden, we wensen haar sterkte. Het verstand zegt soms dat het zo beter is, het gevoel blijft iemand altijd missen.

 

8 februari; de kachel gaf een beter gevoel vandaag. De CO-2 installatie schakelt zichzelf elke dag in, op koude dagen kun je dan een seintje geven, in kantoor weten we wat we moeten doen.

 

7 februari; de kachelmonteur heeft geprobeerd de warmteverdeling in het gebouw te verbeteren. We zullen het morgen voelen. Vandaag stond de deur van het speellokaal na de pauze te lang open.

 

7 februari; Ellie heeft bij groep 3 en 4 een toilet doorgestoken en een toilet schoongemaakt. Gaarne toezicht op het toiletgebruik en de rol in de klas bewaren...

 

7 februari; Citotoets in groep 8 ! Suc-6

 

7 februari; Astrid en Maronela zijn ziek.

 

6 februari; de oudste broer van de man van Mieke is overleden. Hij wordt woensdag begraven. Sterkte !

 

2 februari; de bladzijde van Ko op de Akkersite is bijgewerkt.

 

1 februari; op verzoek van Maronela zijn alle namenlijsten van Zwijssen ververst, oudleerlingen verdwijnen en nieuwe verschijnen.

 

1 februari; alle verzoeken om extra vakantie of verlof lopen via kantoor. We zijn hier redelijk streng op. Anders wordt het vrijheid blijheid. Ouders kunnen enige frustratie oplopen. We proberen onze beslissing naar de leerkracht terug te koppelen.

 

1 februari; we wensen alle sponsorzwemmers veel succes. Er is al een fors bedrag binnen voor Sofia (zie Akkernieuws)

 

31 januari; De Akker, dat is....elke dag een feestje. Vandaag liep dat prima ! Bedankt. Morgen weer een nieuwe klus: wanneer de school uitgaat staat er een filmploeg te filmen. Vraag de kinderen normaal weg te lopen, zonder veel gezwaai. Wanneer de kinderen weg zijn gaat men in zijn oude lokaal Hugo de Jonge (nu wethouder onderwijs Rotterdam) interviewen. In 1998-2000 liep hij bij ons Lio en werkte hij een jaar voor de klas. Ik denk dat dit in het lokaal van groep 6 wordt, of anders bij Angena. Deze film is voor iets interns bij JOS of Beter Presteren, weet ik nog niet precies.

 

30 januari; volgende week begint het ouderschapsverlof van Mirjam, zij gaat de maandag minder werken voor een aanzienlijke periode. Met hulp van Gerry en Nelleke is het verlof tot half maart ingevuld (de groep van Astrid draaien op maandag). Daarna denken we ook een oplossing te zullen vinden.

 

30 januari; lees Akkernieuws zelf ook, als schrijver sta ik soms verbaasd over alle informatie.

 

30 januari; Kim was ziek vandaag, Dianaling draaide de groep.

 

29 januari; vrijdag hebben we bij het weekbesluit afscheid genomen van Hilal.

 

29 januari; Angelique P was vrijdag ziek en morgen weer beter.

 

27 januari; gistermiddag is een probleem met de kachel opgelost om de vreemde temperaturen bij te stellen. Er was iets met een klep en alle stooklijnen zijn bijgesteld. Gebruik je thermostaatknop om je temperatuur te regelen. Hou deuren dicht dan wel op een kier.

 

25 januari; Daniëlle (de opvolgster van Angelique M) heeft een mailadres en is opgenomen in de mailgroep Personeel.

 

25 januari; Angena was er vandaag weer en Jacqueline ook !

 

25 januari; Hatice is geslaagd voor de praktijkproef in de groep van Angena ! Hoera.

 

24 januari; de drie verslagen van de Huiswerk-intervisiegroepen staan in N:\Huiswerk

 

24 januari; begin februari hangen we een vervoerslijst op voor de SIB-middag van 16 februari, we proberen zoveel mogelijk te gaan fietsen, en met enkele volle auto's te rijden. We spreken met elkaar af en bekijken deze lijst nog op de teamvergadering van 14 februari.

 

24 januari; Ellen is ziek, Angena is ziek, Janet draait haar klas, Jacqueline is ziek, zij komt morgen weer.

 

23 januari; SVEOR (Stichting Voorschoolse Educatie & Ontwikkeling Rijnmond), de opvolger van Charlois' Welzijn, exploiteert nu de twee Molentje-peuterspeelzalen, met dezelfde mensen als vóór de Kerst. Zij hebben aangegeven dat er op korte termijn een Ukkie-groep gestart wordt, met jongere kinderen. Dit om de wachtlijst weg te werken. Daarop stonden meer dan 20 kinderen.

Wees niet verbaasd als je een groep met hele kleintjes zien wandelen door de gang.

 

20 januari; er waren gisteren 17 ouders uit negen verschillende landen in de ouderkamer voor de themaochtend over het verschil van opvoeden tussen jongens en meiden. Een mooi resultaat, er was een goed gesprek, een soort Intervisie.

 

19 januari; aanstaande donderdag 26 januari bezoekt de hoogste ambtenaar (Secretaris-generaal) van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, mevr. Roos van Erp-Bruinsma onze school voor een kort bezoek. Zoals je misschien weet is Rotterdam-Zuid geanalyseerd door Deetman & Mans en is er een advies naar de overheid om een extra inzet te doen. Deze inzet heet "Kwaliteitssprong op Zuid" en wordt geleid door Marco Pastors. We worden flink aan onze jas getrokken om aan allerlei zaken mee te doen, want we weten op school als de besten hoe de situatie is. Hierbij geven wij aan dat onze inspanningen op dit moment maximaal zijn (met name op het gebied van opbrengstgericht werken en de VDA), maar dat om ons heen partners bij bosjes verdwijnen of in de vernieling geraken. Hierbij noem ik de ondergang van Charlois' Welzijn en de chaos in het Millinxparkhuis als eerste voorbeelden (alleen aan de bestuurders, niet aan onze klanten). We zullen van de kwaliteitssprong zeker wel steun van gaan ondervinden, daarom is een gesprek een goede investering, de dienst JOS is hiervan op de hoogte, dus ook het stadhuis. De huizen en pleinen in de wijk zijn gerenoveerd, nu komen de gezinnen aan de beurt.

 

18 januari; graag je toetsuitslagen aan Corrie geven, eventuele inhaalresultaten kun je later geven. Corrie heeft er nu tijd voor en zin in. We zien mooie resultaten (en we weten dat het lastig is).

 

17 januari; de huiswerkintervisie was goed en de avond voor de leerlingen en ouders van groep 8 werd goed bezocht. Lilian, Wilma en Stoffel hadden een mooie avond :-)

 

17 januari; let op deur alstublieft, de laatste graag sluiten bij binnenkomst, bij buitenspelen graag op de kier. Maak een leerling "deurwacht" en laat hem/haar letten op de deur. Dit in verband met het gasverbruik.

 

17 januari; bij telefonische navraag wordt aangegeven dat de kachel in de gymzaal het weer doet. We wensen je veel warmte en sportiviteit

 

16 januari; nieuwe foto's in het fotoalbum The making of the Tuin op Zuid. Je ziet goed de voortgang: drakenstekels, plantenbakken, zitstammen, kruiptunnel, waterloop, etc.

 

16 januari; er is veel te bespreken op school, je hoofd loopt om. We delen veel met onze collega's, ook goed om te doen. Hou even in de gaten wie er in de buurt staat, soms loopt een familielid stage die al die verhalen niet hoeft te horen. Bijvoorbeeld de oudleerling van de familie Steenen die nu stage loopt bij Ellie. En mogelijk anderen. Ook de zwangerschappen nog even bij de eigenaren laten.

 

16 januari; morgen zijn Lilian en Anika (ADV) naar de begrafenis van de opa van Lilian. Gerry komt en draait groep 8, Maronela doet groep 7. Sterkte en dank.

 

16 januari; Btisam is ziek, vandaag draaide Mirjam de groep en draaide bouwco Astrid haar eigen groep, in de middag deed Maronela dat. Btisam is er morgen weer.

 

16 januari; Jacqueline is ziek, haar lessen komen te vervallen. Joyce is in de groep.

 

16 januari; de aanvraag voor vervangende nieuwbouw en/of renovatie van de Cillershoekstraat is afgewezen. Voor het plaatsen van nieuwe deuren van de opbergkast in de hal is opdracht gegeven.

 

13 januari; maandag wordt de oppervlakte van De Akker voor de tiende maal in mijn carrièrre opgemeten. De school groeit soms, en krimpt ook weer. Niet eenmaal wordt dezelfde oppervlakte gemeten. Het aantal kinderen is bepalend voor je recht op een lokaal. Is je school te groot dan worden er lokalen gesloten of verhuurd. Wij zouden er volgens de laatste meting een half lokaal bij mogen. Maar veel scholen zitten te ruim en de wethouder zoekt op deze manier naar minder uitgaven. Je kunt dus een man met een digitaal laserlampje verwachten, zijn naam is Pim.

 

13 januari; 20% leer je op school en 80% leer je buiten school, lees je soms in boeken of tijdschriften, stond in de huiswerknotitie. De cijfers zijn anders ! Landelijk: 49 % is de invloed van thuis en het gezin, 8 % is de invloed van de klassengrootte, 43 % is de invloed van de kwaliteit van de leerkracht op leerprestaties (cijfers CPS). Dat is goed om rekening mee te houden. Bij ons is de invloed van school waarschijnlijk groter.

 

12 januari; Jacqueline is gisteren weer begonnen.

 

12 januari; Internet ligt eruit op school, de server en de mail is daarom onbereikbaar. Morgenochtend probeer ik dat te herstellen. De Cillershoekserver werkt wel.

 

11 januari; volgende week is er Intervisie, in geval van nood kun je ruilen van groep, zie het prikbord. Liefst bouwen zoveel mogelijk spreiden.

 

10 januari; de opa van Lilian is overleden, gecondoleerd en sterkte voor de familie.

 

10 januari; rectificatie van een eerdere mededeling, 23 december; Hatice & Zekiye zijn allebei geslaagd voor SPW-2, gefeliciteerd. Dat was iets te enthousiast, het betrof een goed cijfer voor het onderdeel portfolio, het diploma volgt later.

 

9 januari; Jacqueline is ziek.

 

9 januari; bij de Jaaropening sprak ik over schoolbladen die ik las. Deze liggen in de bruine bak in de boekenkast in de koffiekamer.

Onderstaand stukje komt uit De Wereld van het Jonge Kind en geldt zeker niet alleen voor kleuters. Misschien kun je de zandbakvergelijking nog eens gebruiken:

 

Moeten ze dat kunnen?
Soms horen we van leerkrachten dat ze de toetsen te moeilijk vinden voor de kinderen. Ze gaan er dan vanuit dat allekinderen bijna alle opgaven in de toets goed moeten kunnen maken. Dat ¡s wat je misschien wilt bereiken bij een beheersingstoets, zoals een toets topografie, waarmee je wilt nagaan of de leerlingen alle provincies met bijbehorende hoofdsteden van Nederland kennen. De toetsen van een volgsysteem zijn vaardigheidstoetsen waarmee je wilt meten wat het vaardigheidsniveau van de kinderen is en welke verschillende niveaus de kinderen in je groep heb
ben.
Je kunt het vergelijken met verspringen ¡n een zandbak: als de bak maar een halve meter lang ¡s en het kind springt eroverheen, dan weet je niet hoeveel verder een kind kan springen. Wil je weten hoever een kind kan springen, dan moet je de bak langer maken. Je maakt uiteindelijk een geschikte ‘bak’ door bij een representatieve groep kleuters te kijken wat ze kunnen. Er zijn misschien een paar kinderen die het einde van de bak halen. Maar dat betekent dan dat niet alle kinderen dat (moeten) kunnen!

 

9 januari; het nieuwe Schoolplan is verzonden naar de Inspectie, je kunt het lezen via de Startpagina Personeel. De Inspectie heeft in een nieuwsbrief aangegeven dan men -zoals vroeger- scholen onaangekondigd gaat bezoeken.

 

9 januari; aanstaande donderdag gaat Sjaak, de timmerman van het PCBO met pensioen. Ellie kent hem goed en zal namens ons de groeten doen op de afscheidsreceptie in het Van der Valk, Stoffel is daar ook bij.

 

9 januari; de school ontving een aantal Kerstkaarten, deze hangen op bij kantoor. Er zitten een aantal aha-kaarten bij. Volgende week leggen we de stapel op de koffietafel.

 

8 januari; enkele aandachtspunten voor morgen:

  • trek een warme trui of een warm vest aan, de eerste dag na de Kerstvakantie wil het wel eens fris zijn in school.

  • Om 8.00 uur is de weekopening, dit keer dus een Jaaropening.

6 januari; alles in orde, lekkage op de tussenverdieping is verholpen, weinig schade.

 

2 januari; 2012; de beste wensen voor het nieuwe jaar !