Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team  2013      laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

23 december; bekijk het werk van Lilian op http://www.alledaagsrekenenopzuid.nl/

Over ons aanstaande REKENproject.

 

22 december; op de laatste dag voor de vakantie 6 nieuwe leerlingen ingeschreven :-)

 

22 december; ook weer Akkernieuws in ElzendaalInfo2013-2014_2 !!

 

20 december; de waarde van de inhoud van de Syriëbussen wordt geschat op € 569,91

Een geweldig bedrag.

 

20 december; de school is kaal, het jaar is op. Hoera vakantie !

 

19 december; op 7 januari is de PCBO-nieuwjaarsreceptie en daarna een etentje bij ShabuShabu, hoofdgerecht op kosten school, drinken betaal je zelf. Opgeven bij Kim, voor het weekend, zie haar mail. Collega's die werken bij Peuter & Co zijn ook uitgenodigd. Geldt niet voor stagiaires, wel voor LIO.

 

19 december; De volgende leerlingen gaan/zijn van school af:

Ana Clara Domingos de Sousa, groep E, Dordrecht

LeLe Zheng, groep E, nog onbekend, gemeld bij Leerplicht

Rithalia Verenzuela Garcia, groep 5A naar De Singel in Schiedam

Maja Wojcik, groep C1 naar Polen

Rui Lopes Miranda, groep B, nee blijft toch

Nella Martina, groep 6B naar Basisschool Charlois

 

18 december; inmiddels 5 inschrijvingen voor de rekencursus "Met sprongen vooruit".

 

18 december; Ellen is vanmorgen ziek naar huis gegaan, beterschap.

 

18 december; geef Akkernieuws mee svp, met Kerstkaart deze keer.

 

18 december; Roxanna is er weer, met een dikke wang.

 

18 december; nodig je stagiaire uit voor de after-party morgen. We proberen voor iedereen een aardigheidje mee te nemen, zorg dat je stage-dame dat krijgt. De weg daarheen wijst zich vanzelf.

 

17 december; leerlingen verlaten soms de school en vaak gaat dat ongemerkt.

Geef even per mail door wanneer je hoort dat iemand weggaat. Morgen noemen we hier de namen.

 

16 december; vrijdag is bij Roxanna een kies verwijderd door de kaakchirurg. Ze heeft daar nog erg veel last van. Vandaag draaide Ellen de groep (inclusief consultatie door Alette) en morgen doet Tessa dat.

 

16 december; we weten al dat we een afspraak hebben gemaakt met de Gemeente om Lekker-Fit-school te worden in 2014-2015, op voorwaarde dat er genoeg gymzaalcapaciteit is. Vorige week is Jelte gevraagd mee te denken over de inrichting van de nieuwe gymzaal die op een van de pleinen van de Globe zal kunnen komen. Er is dus ontwikkeling !

 

15 december; donderdag is er een Kerstlunch. Is er een schaal eten over, breng die dan naar de aula. 's Avonds kan er weer van worden gesnoept.

 

14 december; in de Kerstweek is de weeksluiting op donderdagavond na de Kerstviering in de aula. We hebben dan een drankje, een hapje en de Jaarsluiting door Ineke. Vrijdag is er geen sluiting.

 

13 december; het hek Keverplein gaat nu dicht met een hangslot. Het sleuteltje leggen we bij het alarm. Het hangslot zit overdag vast aan het hek. Denk goed na als je de eerste of laatste bent, graag openmaken/afsluiten.

 

12 december; het lijkt erop dat UPC de telefoon Cillershoek weer aan de praat heeft gekregen.

 

12 december; het slot van het hek Keverplein doet het niet goed. Is gemeld aan de timmerman.

 

12 december; Ellie zorgt morgen voor tramkaarten voor groep 5 en 6 die volgende week de kinderboerderij bezoeken.

 

12 december; Ineke heeft Maartje gebeld om haar te feliciteren met haar verjaardag afgelopen dinsdag, het gaat prima met haar en wat haar betreft kan de baby komen! Ze zijn er helemaal klaar voor. Maartje heeft Ineke gevraagd om haar groeten over te brengen.
 

11 december; de accountant heeft de leerlingengewichten van 1-10-2012 gecontroleerd. Dat levert een verlaging van het leerlingengewicht en dus een verlaging van de subsidie op, voor bijvoorbeeld loonkosten en materiaalkosten. Deze verlaging is een correctie van een verkeerde interpretatie bij het inschrijven van een leerling. Zie voor de regeling...

http://duo.nl/zakelijk/PO/bekostiging/Gewichtenregeling/Gewichtenregeling.asp  

De directie heeft voorzien in voldoende buffer om dergelijke "tegenvallers" op te vangen. Ik ben redelijk opgelucht over het resultaat.

 

11 december; een deel van de bestelde leermiddelen is binnen. Wat in de gang staat, kan mee naar de plaats waar je het gaat bewaren.

 

11 december; volgende week donderdag gaan de koelkasten leeg en ruimen we deze op. Haal er donderdagmorgen je spullen uit svp.

 

11 december; Akkernieuws komt morgen, met een vuurwerkbril. Heb je nog nieuws, mail het dan, dan kan het er in. We maken de Kerstkaart van school er aan vast, graag attentie.

 

9 december; vanmiddag bij mijn vertrek 10 vuilniszakken in de container gedaan. Verzoek: zet geen vuilniszakken naast de container, dump ze op het plein als de container vol is. Ook geen (rode) kussens enzo.

 

9 december; kantoor is bezig met de voorbereiding van het accountantbezoek betreffende de leerlingengewichten van de telling van oktober 2012. Woensdagmorgen vindt dit plaats in het kantoor van Ineke. Liever niet storen dan.

 

9 december; Eduard 7a, Relra 7a, Nadeem 7b en Sjaane 6b zijn uitgekozen om deel te nemen aan het project Kunstexpress. Marieke van de SKVR heeft de ouders gebeld en een afspraak thuis met ze gemaakt. De moeder van Eduard is ingelicht. Nadeem heeft afgelopen woensdag al kennisgemaakt met zijn maatje en heeft ook een en ander gedaan. Het maatje van Eduard komt maandag om 15.30 uur met iemand van het project naar school om kennis te maken en evt. een huisbezoek te doen. En ook bij de andere kinderen is er een afspraak thuis gemaakt om kennis te maken voordat woensdag de 11e december het project officieel begint. Contactpersoon op CBS de Akker: Daniëlle.
Het project is elke woensdag van 13.30 tot 17.00/17.30 uur en duurt tot half juni. In die periode volgt er ook nog een eindpresentatie. Maar daar horen we tegen die tijd meer over.

 

7 december; over precies één maand is het de dinsdag na de Kerstvakantie. Er is dan geen vergadering, maar gelegenheid de PCBO-nieuwjaarsreceptie te bezoeken. De uitnodiging volgt nog.

 

6 december; iedereen bedankt voor het helpen bij de stoelendans van vandaag. Op De Akker is het gezellig, schoon en heel. Dat zien ouders en kinderen en het maakt ze blij. We genieten daar zelf ook van. Zo is dat ook weer te zien aan de Kerstversieringen. Toelichting: de firma Marko heeft bij veel stoelen kapotte zittingen dan wel ruggen vervangen.

 

4 december; Ilja is nog niet fit, maar komt morgen wel het feestje met haar kleuters vieren. Tessa volgt haar afgesproken rooster dan weer.

 

4 december; de container is aangestampt, vol, maar uit het gezicht. Gooi je vuilnis weg op het plein. Wanneer leerlingen dit doen, zelf even controleren of het goed is gedaan. Lilian, bedankt voor het prima opruimen gisteren.

 

4 december; morgen zal op het plein een paar keer om stilte en aandacht gevraagd worden, bespreek dit alvast met je klas. Zingen, luisteren en meedoen ! Het is gezellig als iedereen kan verstaan wat er gezegd wordt. De geluidpieten doen hun best !

 

4 december; Nanda is ziek, beterschap.

 

3 december; onze Internetprovider is UPC. Daar is een server aangevallen en die is vervolgens heel veel mail gaan blokkeren als spam. Het CED en SVEOR waren daardoor onbereikbaar, die mail kwam terug. Caspar leidt nu onze mail om die server heen, langs de server van Khoa, en het probleem is verholpen. Kreeg je mail retour, stuur die dan opnieuw.

 

3 december; morgenochtend gaan de groep 5 en 6 alle vier tegelijk zwemmen om 9.00 uur, dus kijk niet raar op als een groep weg is. Na tienen komen de groepen terug. Er is Sinterklaaszwemmen.

 

3 december; Ilja is ziek, Dianaling draaide de groep en Brenda en Maria hielpen haar. Morgen draaien Tessa en Dianaling de groep.

 

3 december; om de feestvreugde te vergroten heeft het PCBO een boterletter voor je laten bezorgen. Deze staat boven in de aula op de kast. Je naam staat erop. (Matteüs 20: 14)

 

2 december; de advertentie "adjunct" staat op de Elzendaal-site.

 

2 december; Corrie heeft in ESIS alle portretten van de leerlingen vervangen.

 

2 december; aanstaande vrijdag worden de leerling-stoelen van ons meubilair die ernstig beschadigd zijn, gerepareerd, dat wil zeggen: ze krijgen op locatie een nieuwe zitting of rug van de monteur van Marko. Hou rekening met enig gedoe. Ellie heeft de lijst met aangemerkte stoelen per groep. Bedenk zelf even een oplossing voor de tijd dat een paar stoelen je klas uit zijn.

 

28 november; Vanessa heeft de tweede prijs gehaald bij het Charlois' dictee. Super !

 

27 november; aanstaande dinsdag is er géén vergadering vanwege de Sintdrukte. Op 3 december moet de lijst te bestellen materialen in kantoor zijn, dus je krijgt nog wat tijd. Op 10 december staat er een teamvergadering, dat wordt een bouwvergadering. De bovenbouw vergadert dan maandag 9 december, omdat Lilian die dinsdag een studiedag heeft. Op 17 december is er dan een vlotte Teamvergadering, o.a. een stukje over leerlingenzorg. Andere punten kun je aandragen.

 

27 november; we wensen Vanessa uit groep 7A vanmiddag veel succes bij haar deelname aan de finale van het Charlois' Dictee !

 

26 november; vanuit onze waarneming een geweldige rapportenmiddag. Geen klachten, veel blije en ook terecht ernstige gezichten. Goede gesprekken. Natuurlijk ook ouders die het laten afweten. Geef ze nog een kans en geef daarna het rapport in kantoor, dan onderneemt de directie actie. Ouders zullen een gesprek hebben ! Nürsel bedankt voor lekkere maaltijd.

 

25 november; in het MTO is besloten dat de sollicitatiecommissie voor de nieuwe adjunct zal bestaan uit Maria (onderbouw en MTO), Lilian (bovenbouw en MTO), Achsa (middenbouw en MR) en Stoffel. De advertentie is ter goedkeuring naar het PCBO en zal binnenkort verschijnen, binnen school en binnen het PCBO. Dat Ineke weggaat blijft nog onder ons.

 

25 november; de kelder is bijna helemaal keurig opgeruimd. De spullen staan in dozen met de namen erop van de eigenaren. Veel staat op stellingen. In het midden van de ruimte (ook van de achterste ruimte)  staat nog wat materiaal dat genomineerd is om weg te gooien, tenzij een eigenaar zich meldt. Zeer oude spullen, als landkaarten en overjarig lesmateriaal wordt na beoordeling door de directie weggedaan. Help mee de kelder op orde te houden en kijk na of er nu spullen in het midden van de ruimte staan die niet weg mogen. Doe dat deze week, daarna gaat het opruimen verder.

 

24 november; bij het rapport graag de herinneringsnota's Schoolgeld uitdelen. Ook de schoolkrant. En soms een Internetprotocol laten ondertekenen svp.

 

20 november; Angelique zal de rest van de week uitzieken. Ze zegt haar afspraken af.

 

19 november; op 14 oktober vond een onaangekondigd bezoek van de Inspectie (GGD) plaats bij de groepen 0. Hieronder de belangrijkste passage uit het opgemaakte rapport.

In de periode na het reguliere inspectie-onderzoek hebben personeelswisselingen plaatsgevonden.
De peuterspeelzaal wordt aangestuurd door een (hbo-opgeleide) beroepskracht in dienst van de
basisschool.
Tijdens het inspectiebezoek heeft de toezichthouder aan de hand van een observatie instrument de
pedagogische praktijk geobserveerd op de groep. Uit de observatie is gebleken dat de
pedagogische praktijk voldoet aan alle voorwaarden.
Dit blijkt bijvoorbeeld uit:
• De beroepskrachten hebben een respectvolle houding en gedragen zich sensitiefresponsief
naar de kinderen.
• De beroepskrachten betrekken de kinderen actief bij groepsactiviteiten en initiëren gesprekjes
met de kinderen.
• De kinderen zijn betrokken bij het spel en de groepsactiviteit.

Dat ziet er goed uit, gefeliciteerd groep 0 !

 

18 november; Btisam is beter, Maronela was er vrijdag weer. Angelique is ziek en heeft al haar afspraken afgezegd.

 

14 november; de Deelgemeente heeft de dode boom uit de Cillershoektuin laten weghalen. De volgende stap wordt het repareren van het blauwe hek.

 

14 november; het woordenschatprogramma van Zin en Taal voor de leerlingen is opnieuw gekoppeld aan hun groep. Het is mogelijk een leerling van groep 6 te koppelen aan het Woordenschatprogramma van groep 4 als z'n niveau dat vraagt. Laat het even horen als je een leerling aan de software van een hoger of lager niveau wil laten koppelen. Koppelen aan twee niveaus kan ook.

 

14 november; vandaag de knapste juf op school: Roxanna is in één keer geslaagd voor haar Taaltoets. Gefeliciteerd !

 

13 november; in de agenda staat bij 12 december dat Alette 5 KC's komt doen in groep 1 en 2. Vandaag is afgesproken dat ze die dag gewoon komt, ik zal haar de kijkwijzer vragen die ze hanteert, zodat je je er op kunt voorbreiden. Natuurlijk is dat in de lijn waar we gisteren over spraken en van de voornemens die ze van je kreeg.

 

13 november; Btisam hoopt er maandag weer te zijn, Nanda draaide de groep. Maronela was vandaag ziek.

 

13 november; op korte termijn wordt per bouw een lijst extra materialen opgesteld ter ondersteuning van het werken in drie arrangementen. In de koffiekamer staat op een plank "onderwijsbladen". Daar ligt een stapel literatuur van de afgelopen periode. In die bladen worden diverse materialen besproken. Kijk alvast eens om je heen.

 

13 november; de ontruimingsoefening ging goed, nadere evaluatie volgt door de BHV-ers.

De tijden (het is géén wedstrijd):

Groep A 30 sec, groep D 1 min 10 sec, groep 7 A 1 min 30 sec, groep 7B 1 min 33 sec, groep E 2 min, groep C 2 min 10 sec, groep 6B 2 min 30sec, groep B 2 min 40 sec, groep 5B was in de bieb en kwam zich tussendoor melden, alle gasten en loslopers waren op tijd buiten, groep 6A was naar zwemmen en groep 8 naar de Kunstuitleen. Vertel je kinderen over brand en wat te doen (ook thuis, daar kunnen ze ook een keer oefenen!).

 

11 november; het is mogelijk dat Ellie af en toe weer wat stencilwerk doet. Graag aanleveren via Stoffel, dan houdt hij er een oogje op. Ellie zal ook de schoolkranten maken. Hou rekening met enkele dagen productietijd.

 

11 november; Corrie werkt de kalender steeds bij. De SKVR heeft het jaarprogramma gepresenteerd en deze activiteiten zijn nu opgenomen in de planning.

 

11 november; in het nieuws vandaag was www.scholenopdekaart.nl, zoek er maar eens naar een school die je kent. In december komen de toetsresultaten erop. O ja, pas was er de Rotterdamse versie http://www.schoolkeuzerotterdam.nl/po/de-akker_s6.aspx, ook grappig. Het is een hele klus om al die verplichte sites up to date te houden. Soms word ik wakker en roep: "inloggen, inloggen....". Reacties zijn welkom (maar niet noodzakelijk).

 

11 november; Btisam is ziek, vandaag was Nanda in de groep en morgen is Mirjam er.

 

8 november; via Daniëlle zijn nog aardig wat aanmeldingen binnengekomen voor de circusactiviteit in het Millinxparkhuis. Heel fijn.

 

7 november; aanstaande dinsdag aan het einde van de Studiemiddag zullen we onder leiding van Ineke de tijdenlijst voor de rapportgesprekken maken. Graag van iedere groep een hoofdpiet aan de tafel. Voor lijsten wordt gezorgd.

 

7 november; Taher Saoud die vorig jaar bij Astrid in de groep zat en een periode in het BOS-project was opgenomen, is vorige week begonnen op de Sonnevanckschool. Hij is bij ons uitgeschreven.

 

4 november; vandaag zijn genoeg vuurwerkbrillen voor alle leerlingen bezorgd. Na de Sint zullen we ze uitdelen en er een verhaaltje over in Akkernieuws zetten.

 

4 november; volgende week dinsdag is er een Studiemiddag die qua organisatie erg lijkt op die van 17 september. Alette komt samen met ons verder praten over Zelfstandig Werken. Jullie vragen zijn naar haar toe.

 

4 november; morgen is de laatste dag van het ouderschapsverlof van Mirjam, een tijdje heeft ze één dag per week dit verlof genoten. Eenzelfde verlof is door Btisam aangevraagd, haar eerste verlofdag is 3 december, een periode zal ze op de dinsdag niet werken. Mirjam doet dan het werk in de klas.

 

3 november; alle Leerzame Links van de Akkersite zijn bijgewerkt en nagekeken. Laat het eens zien in de klas, kinderen kunnen al veel thuis doen. Een van de links gaat naar een site van Lilian die heel veel bij elkaar heeft gezocht !

 

2 november; op N:\PCBO is het Bestuursverslag te vinden.

 

2 november; donderdag 7 november komt de volgende Akkernieuws uit, heb je nog nieuwtjes, meld ze dan.

 

2 november; het leerlingenbestand in Basispoort is ververst, dat betekent dat de oud-leerlingen weg zijn en de nieuwe er nu bij staan. Vragen per mail aan Stoffel svp. In september is hier gemeld dat Basispoort aan ESIS wordt gekoppeld, dat is helaas landelijk nog niet gelukt.

 

1 november; Roxanna en Tessa doen samen de Ko-cursus.

 

1 november; miljoenen-extra-voor-opknapbeurt-hart-van-zuid, tja of dat goed is voor Zuid moeten we afwachten. In ieder geval sterkte met de overlast.

 

31 oktober; Bekijk hier de Elzendaal Info 2013-2014 nr. 01

 

30 oktober; onze school is per vandaag aangesloten bij

www.overstapserviceonderwijs.nl en de directeur is gecertificeerd.

In 't kort: een OKR kan nu digitaal beveiligd naar een andere PO- of VO-school bij een schoolwisseling.

 

29 oktober; de SCOL is klaargezet, fijn dat zoveel collega's daar enthousiast over zijn !

Heb je inlogproblemen laat het dan horen.

 

29 oktober; Dianaling bedankt voor de CV-dagen in groep 3A, Maronela bedankt voor de kunstlessen vandaag, Gerry bedankt voor gisteren (invallen voor Ansjel).

 

28 oktober; uitslag van het schoolzeilen in het eerste weekend van de herfstvakantie: groep 7A wint, groep 7B tweede, dan een poos niets en dan vier andere scholen.

 

28 oktober; vanmorgen ging het bij de opening ook even over Stap 1 van LKV. We behandelen dit jaar cyclus 1 (dus niet 2 en 3). Alles daarover vind je in je LKV-map of in het document Map leerkrachtvaardigheden, december 2012 op N:\Leerkrachtvaardigheden\Inhoud van de map.

 

27 oktober; vorige week was het schoolzeilen in de Maashaven. Zie de foto's op https://www.facebook.com/schoolzeilen.maashaven

 

26 oktober; kom je via de A29 naar school, let dan op de borden ! Op het Vaanplein is veel veranderd !

 

24 oktober; Jorde, de leidinggevende van Catalpa in het MPH, heeft een andere baan, in Amsterdam. Hij wordt opgevolgd door Riek Geluk na de Herfstvakantie.

 

19 oktober; het Internet is nog niet versneld, UPC kreeg niet voor elkaar wat men beloofde. In de vakantie moet het gaan lukken...

 

16 oktober; bedankt voor alle hulpvragen die ieder aan Alette gaat voorleggen. Ben je er niet aan toegekomen, dan heb je nog twee dagen. Vandaag kwam een officieel bericht van de CED dat Alette is ontslagen per 1 november. Eerder belde ze me zelf al, ontdaan. Ongelofelijk dat je na 21 jaar werk aan de kant wordt gezet. En ook omdat we zelden zo'n goede begeleider hebben gezien in school. We weten niet hoe dit verder gaat, zodra er nieuws is, hoor je het. Voorlopig blijft het "huiswerk" staan en de komende studiemiddag ook (12 november).

 

16 oktober; onze school heeft een grote kelder die bij forse regen droog staat en in een lange zomer een paar centimeter water op de vloer heeft. De kelder wordt gebruikt als opslag. Soms staan er dingen in, waarvan je denkt: "Wat moet dat hier?". Na de herfstvakantie gaan we fase twee van een opruimactie houden. Fase één is achter de rug, deze hield in: alles netjes zetten, opruimen en ordenen. Met dank aan Ellie en Carmen.

Fase twee wordt: iedereen die er iets heeft staan, kijkt zelf of het weg kan. Dozen zonder namen worden in fase drie geopend en beoordeeld door de directie op een verder verblijf dan wel een verhuizing naar de container. Ook zaken die er langer dan een decennium staan, gaan dan weg.

In fase vier hopen we op een opgeruimde kelder met wat ruimte over voor een nieuwe periode.

PS We zijn bezig zaken op pallets te zetten, zodat in een droge zomer alles niet nat wordt :-)

Tip: zet een kerstboom in een doos niet op de vloer (als je de tafel waar deze op staat nodig hebt), want deze verandert spontaan in afval. Fase twee begint na de Herfstvakantie, fase drie start 25 november.

 

16 oktober; naar aanleiding van de les Zangmakers (leer ik veel van !) wordt de snelheid van het Internet op de Millinxstraat vanmiddag verhoogd van 60 Mb naar 200 Mb.

 

16 oktober; sinds begin oktober werkt Ellie weer 100% na een jaartje tobben. Zij moet zich aan haar taken en tijden houden en niet overbelast worden. Ellen is beter en verder is niemand afwezig. Let op jezelf en blijf gezond.

 

16 oktober; in prettige samenwerking met de bouwen zijn de nieuwe rapporten bijgesteld. Deze staan nu op N:\Onze Rapporten. Je kan ze inzien. Corrie gaat de rapporten vrijdag verder printen met de leerling-naam erop.

 

15 oktober; op onze school is weer plaats voor een leraar met LB-functie. Kun je je beroepen op een specialiteit of bijzonderheid, dan kun je solliciteren. Doe dit voor het eind van deze maand. Daarna start de sollicitatieprocedure.

 

15 oktober; Achsa is beter, Ellen is ziek.

 

15 oktober; internet en telefoon Cillershoekstraat loopt nu via de kabel van UPC. Alles werkt.

 

15 oktober; een stuk of 50 kinderen zijn voor morgen afgemeld. We gaan daar geen lijst van publiceren. Je weet zelf wie het Offerfeest viert.

 

14 oktober; vanmorgen is een nieuwe collega aangenomen die morgen begint. Haar naam is Tessa Miltenburg. Zij gaat ondersteunen in de onderbouw en in de peuterbouw. Morgen is ze in de klas bij Maartje, omdat Ellen op dinsdag niet werkt en omdat Roxanna naar de Ko-cursus is. Woensdag gaat ze kennismaken met de peuterbouw. Vrijdag is ze in de groep bij Ilja; Dianaling staat dan voor de groep van Fiona die voor onderzoek naar het ziekenhuis gaat.

 

11 oktober; UPC werkt in de Cillershoek, momenteel wordt gestudeerd op de telefoonverbinding.

 

11 oktober; wegens slecht presteren is de vaatwasser ontslagen. Een nieuwe is inmiddels aangenomen.

 

11 oktober; per bouw zijn vijf kleine bezems bezorgd, zodat leerlingen mee kunnen doen met de veegbeurten.

 

11 oktober; op N:\Samen Beter Presteren zie je het boekwerkje Alle resultaten PCBO_sept2013.

Ter bestudering. CBS de Akker komt er goed uit !

 

10 oktober; Achsa is ziek, Fiona is afwezig wegens ziekenhuisbezoek, Ineke is met de fiets gevallen, maar nu toch op school. Help elkaar.

 

9 oktober; de Zangmakerworkshop begint om 13.00 uur in het lokaal van Lilian. Later splitsen we de groep in tweeën en wordt ook het lokaal van Anika gebruikt.

 

9 oktober; als het meezit wordt vanmiddag de trap bij de voordeur gekuist en gepoetst. Gebruik even de andere trap wanneer je iemand bezig ziet.

 

9 oktober; wij hanteren op school een Internetprotocol voor leerlingen, en ook voor leerkrachten. Lees het, het is bijlage 33 van ons beroemde SchoolPlan Het Protocol gebruik E-mail en Internet 2005-2006. Zet je handtekening op het blad wanneer je dat nog niet gedaan hebt in het (verre) verleden. Het lijstje hangt op het prikbord, je kan zo zien wie nog aan de beurt moet komen.

 

5 oktober; het was de Dag van de Leraar. De directie schenkt je een reep chocola met fruit en noten. De chocola staat voor ons dagelijks werk, daar waar je blij van wordt. Het fruit is om fris en fruitig van te blijven en staat voor alle extra's. De noten zijn om te kraken, de probleempjes die we soms tegenkomen. Geniet ervan ! Het Bestuur schenkt je ook iets, dat komt in je postvak.

 

4 oktober; donderdagmorgen wordt de Cillershoekstraat aangesloten op UPC-Internet. Reken erop dat Internet er een poos af gaat.

 

4 oktober; het gaat goed met onze vacature, maandag komen drie jongedames op gesprek bij de commissie die bestaat uit Stoffel-Astrid-Kim.

 

4 oktober; gisteren is bij de zeilles niet alles goed gegaan. Twee boten knalden op elkaar en een mast brak af. Om in woordenschattermen van groep 7 te spreken: het was een ravage. Pedro kreeg de mast op zijn hersenpan en hield er een stevige hoofdpijn aan over. Iedereen was erg geschrokken. Gelukkig is het daarbij gebleven en Pedro was vandaag gewoon op school (en kon prima tafels sjouwen met Emre).

 

4 oktober; Ajay heeft een lastige klus geklaard met een PC uit de 's Gravendeelstraat, heel knap.

 

4 oktober; Roxanna is ziek, Ellen draait de groep.

 

4 oktober; Corrie maakt Internetprotocollen voor nieuwe leerlingen en voor groep 4. Graag na ondertekening in het dossier doen of aan Corrie geven.

 

4 oktober; de gehele SchoolGids is op de site aangepast.

 

3 oktober; bestellingen lopen via Corrie. Pakbonnen moeten na het uitpakken naar kantoor. Afgelopen zomer is dit niet goed gegaan bij de spullen die nageleverd zijn.

 

3 oktober; op G: zijn bij Schoolfoto's ook de groepsfoto's toegevoegd, in een aparte map met dank aan Nürsel die voor alle groepen & namen heeft gezorgd.

 

2 oktober; Maartje heeft rugklachten en gaat daarvoor naar de fysiotherapeut. Ze hoopt er maandag weer te zijn. Roxanna en Ellen draaien de groep.

 

2 oktober; er zijn sollicitanten. De commissie zal bestaan uit directielid, bouwco en MR-lid.

 

2 oktober; in de week van 14 oktober komt de schooltandarts voor een controleronde langs. De kinderen gaan met het busje met Kimm naar de praktijk op het Noordereiland.

 

1 oktober; Jelte heeft een map gemaakt voor de gymlessen, etc. Deze neemt hij mee in de les en staat daarna in de koffiekamer.

 

1 oktober; er is een vacature pooler op onze school, fulltime, Roxanna gaat in de toekomst meer in de kleuterbouw werken. Bij het Bestuur zijn geen kandidaten.

 

1 oktober; vandaag telt onze school 282 leerlingen, 6 meer dan de vorige 1 oktober. Er zijn 90 plaatsen in de groepen NUL, daarvan zijn er 76 bezet, en de wachtlijst is nog niet leeg, verdere plaatsing is bezig. In 2012-2013 ontvingen we 101 nieuwe leerlingen waarvan 53 kleuters (onderinstromers). Van groep 8 (en enkelen van groep 7) gingen 22 leerlingen naar het VO. Er vertrokken dat schooljaar 65 leerlingen. Dit schooljaar schreven we al 31 nieuwe leerlingen in en er vertrokken er 2. Dit is het beeld van onze school. We zorgen voor die kinderen !

 

28 september; Ajay is ingewerkt door Caspar. Je kunt hem mailen. Zijn adres staat in de lijst van het personeel in Outlook.

 

26 september; 2 oktober wordt ESIS aan Basispoort gekoppeld. Dat betekent dat een leerling die in ESIS wordt toegevoegd of verwijderd ook bij de programma's van Basispoort verschijnen of verdwijnen.

 

25 september; morgen komt Akkernieuws 651 uit. Heb je nieuws, mail het dan. Liever geen aparte brieven.

 

23 september; het is druk bij de vuilcontainer. Zet er geen zakken naast svp. We hopen dat de bakken op het plein binnenkort weer opengaan.

 

23 september; de teamvergadering van 8 oktober wordt omgeruild met de bouw van 1 oktober, dus de teamvergadering komt een week naar voren. De agenda volgt binnenkort. Werkgroepen kunnen er een plan presenteren, dus neem je kans.

 

21 september; gisteren is Ajay begonnen met zijn ICT-stage. Meld je computerproblemen- en wensen via de mail en het komt in zijn werklijst.

 

17 september; de kachel brandt, buitendeuren dicht ! Ook een verzoek van de peuters: het hek dichtdoen wanneer zij buitenspelen, dit om te voorkomen dat een peuter wegloopt.

 

17 september; de studiemiddag is in het lokaal van Lilian

 

16 september; drie keer is scheepsrecht. De glazenwasser komt woensdag.

 

13 september; de beveiliging van onze WiFi is aangepast. In alledrie de gebouwen kun je inloggen. Zoek het netwerk op (DKMX). Code 5932241575

 

12 september; let op je spullen. Je zou graag iedereen vertrouwen, maar helaas leert de praktijk dat dit niet altijd kan. Volgende week wordt een lockerkast bezorgd in de Cillershoekstraat. Kluisjes in de Millinxstraat zijn beschikbaar.

 

12 september; het Voorwoord Geel Boek is gepubliceerd.

 

11 september; dinsdag Studiemiddag, deze stond (nog) niet in de kalender. Er stond teamvergadering. Alle kinderen zijn half drie uit en we beginnen stipt om drie uur. De eindtijd is 17.00 uur.

Alette leidt ons. Om alvast aan te geven waar het over gaat de agendapunten:

1. Opening
2. Wat is de definitie van zelfstandig werken op CBS De Akker?
Komen tot een checklist zelfstandig werken, passend bij de definitie:
3. In een coöperatieve vorm wordt stilgestaan bij de vraag:
Wat doet de leerkracht om het zelfstandig werken te realiseren?
Voor – tijdens en na het zelfstandig werken.
(Met het oog op coöperatief leren wordt de theorie van de coöperatieve vorm kort toegelicht.)
4. De ideeën van agendapunt 3 gebundeld en aan elkaar voorgelegd.
5. D.m.v. discussie over de ideeën van agendapunt 4 komen tot een eerste versie van de
checklist.
6. Afspraken
7. Sluiten
Het onderwerp is van groot belang voor de school en onze manier van werken en dus voor iedereen.

Dit onderwerp kwam vorig jaar naar voren tijdens de klassenconsultaties, en ook bij de taaallessen en is essentieel om in drie arrangementen te kunnen werken.

 

10 september; eind november start het zwangerschapsverlof van Maartje. Dit gaat ingevuld worden door Roxanna. Zij zal enkele dagen gaan meelopen met Maartje in de komende tijd. In de plaats van Roxanna ontstaat een tijdelijke vacature in de peuterbouw.

 

10 september; De eerste bouwvergaderingen woont Marga (een deel van) alle bouwvergaderingen een keer bij, in volgorde peuterbouw, onderbouw, middenbouw en bovenbouw. Bij start van de herfstvakantie heeft ze alle bouwen een keer bezocht. De bouwcoördinator zet SMW op de agenda  op betreffende datum, zodat Marga haar werkwijze kan uiteen zetten.
Na 4 bouwvergaderingen is zij aanwezig bij de bouwvergadering waarin een kind besproken wordt dat haar bekend is. Als er een kind besproken wordt dat niet bekend is, zal zij volgens bovenstaand rouleer- systeem de bouwvergadering bijwonen.
De peuterbouw vergadert afwisselend op een maandag en een dinsdag. Als in het schema aanwezigheid in peuterbouw aan de beurt is en deze vergadering op een maandag is, wordt peuterbouw gewisseld voor onderbouwvergadering.
De leerkrachten geven een week van te voren door aan de IB-er en aan Marga wie ze inbrengen, zodat Marga haar keuze kan maken. Zo nodig krijgen leerkrachten een herinnering van de IB-er.
De werkwijze m.b.t de leerlingbespreking zal in de teamvergadering van 8 oktober aan het team worden meegedeeld.
(Leerkrachten wordt eraan herinnerd om formulier leerlingbespreking incl. gekozen suggesties en effect ervan naar IB-er te sturen en in het dossier van de leerling te doen.)

 

9 september; volgende week dinsdag zijn we half drie uit. Drie uur begint een Studiebijeenkomst met  Alette. Binnenkort volgt de agenda met meer informatie.

 

9 september; de pizza's voor morgen zijn besteld volgens de opgave op de lijst. Deze worden tegen half zes in de aula uitgedeeld door Marja en Nürsel. Van de dependances kunnen ze worden opgehaald. Het nummer van je keus komt op de doos.

 

8 september; weekopening & sluiting komende week in de Cillershoek !

 

7 september; er zijn nu 282 leerlingen op onze school; dat betekent een forse groei per 1 oktober.

Goed voor ons allen ! Er zit een enkel twijfelgeval bij, maar er volgen ook nog inschrijvers.

Er zijn nieuwe leerlingenlijsten. Reageer wanneer iets niet klopt.

 

5 september; Caspar werkt nu bij Khoa. Opdrachten verlopen via Stoffel. Hij heeft een betaalde baan dus. Een nieuwe ICT-stagiaire op de Akker gaat er zeker weer komen, maar de opleidingen zijn nog aan het opstarten, dus dat duurt even. Geef ICT-wensen door via de mail. Caspar doet nog steeds veel, maar alleen met een opdracht.

 

4 september; we hangen het niet aan de grote klok alle pijntjes en zorgen. Ellie is aan het re-integreren. Stoffel heeft als taak haar in de gaten te houden qua werkzaamheden, na diverse overleggen met de arbeidsdeskundige. Ellie mag bepaalde werkzaamheden niet uitvoeren. Het stencilen van boekjes is daar na de vakantie bijgekomen. Ter kennisname.

 

4 september; je bent vrijdagmiddag welkom in het lokaal van Astrid voor de weeksluiting, dat is in het Millinxparkhuis.

 

4 september; het werk aan de telefoonmast is uitgesteld tot half oktober. Van de glazenwasser geen spoor. De glazenwasser komt volgende week woensdag dan maar.

 

4 september; aanstaande dinsdag kun je mee-dineren op school. Om half zes zorgen we voor Italiaanse pizza. Op het mededelingenbord hangt een lijst; vul het nummer van de pizza in die je kiest. Om half zes verzorgt de commissie je keuze in de aula. Je kan ook eten in je eigen gebouw, zorg dan dat iemand de pizza's ophaalt. Groep NUL heeft geen informatieavond en hoeft ook niet aanwezig te zijn. Kies je pizza, nummer 1 t/m 24, of kapsalon, nummer 49 t/m 54 of een broodje of bakje, prijs max. € 6,50. Zie de folder (alle pizza's hebben al die prijs). Laatste keuzemoment is maandagmiddag 15.30 uur, daarna gaat de bestelling de deur uit. Mail je keuze aan Marja, kan ook. Meegedeeld namens de commissie !

 

3 september; Janet heeft vandaag 14 leerlingen ingeschreven voor haar nieuwe groep NUL.

 

3 september; vandaag 4 september komt de glazenwasser, maak je ramen en venterbanken vrij. Hang een briefje bij kunstwerken die je net gemaakt hebt.

 

3 september; Nanda heeft geholpen alle leerlingen goed te zetten in Ambra. Ambra kan los !

 

3 september; morgen gaat Akkernieuws mee met de uitnodiging voor aanstaande dinsdagavond.

Op N:\Infobrieven groepen staat een brief die je moet bewerken en meegeven. Dit is de brief die aan het begin van het schooljaar de gang van zaken per groep aangeeft. Mail je brief aan mij als die klaar is.

 

2 september; de informatie-avond volgende week zal gehouden worden zonder kinderen erbij.

 

1 september; de ondergrondse vuilnisbakken en de papiercontainer op het plein zijn afgesloten. Hou daar rekening mee.

 

31 augustus; het gaat goed met onze school. Er werken 41 collega's + jij; en nog drie collega's van Peuter & Co; er zijn 263 leerlingen op de eerste schooldag en al een nieuwe bij Angena; daarbij zijn er 6 NULgroepen met ongeveer 90 kinderen; we hebben vier locaties: Millinxstraat, Cillershoekstraat, 's Gravendeelstraat en Millinxparkhuis ('t Molentje beneden is helemaal schoongemaakt door Astrid en er is een nieuwe Molentje boven, daar heeft Janet erg hard gewerkt om het lokaal in te richten); we hebben 4 bouwco's; en we hebben een grote uitdaging. We gaan voor de resultaten !

 

31 augustus; begin volgende week vinden werkzaamheden op het dak van de school plaats, aan de telefoonmast. Enige tijd zal een kraanwagen actief zijn.

 

30 augustus; aanstaande maandag is de weekopening om 7.50 uur. We doen dit een keer wat vroeger om op tijd bij het lokaal te zijn om iedereen te ontvangen.

 

29 augustus; sluit voorzichtig je eigen computers aan. Caspar komt even langs, maar heeft veel te doen en kan niet het hele computerpark neerzetten.

 

29 augustus; in de map  Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden staat een eenvoudige namenlijst die je kan gebruiken. Kopieer hem en gebruik hem als je wil. Het sterretje betekent: oudste leerling van het gezin.

 

29 augustus; alle oudste leerlingen krijgen een Schoolgids, de sticker met de naam erop zit op de achterkant !!  Vertel dat ze gids moeten bewaren en dat alles over school erin staat. Mis je een gids, of is een kind van school, geef een seintje of doe wat teveel geleverd is in het postvak van Stoffel. Met 203 oudste kinderen is het een hele klus. Is er een assistent die mij kan helpen, graag !

 

29 augustus; morgen zit er een nieuwe schoolgids in je postvak. Lees deze zelf ook goed door, ouders doen dat hopelijk ook.

 

29 augustus; wegens de aanleg van de nieuwe warmteweg (www.dnww.nl) is het verkeer rond de wijk van school aardig in de war. Hou je aan de regels, school heeft een bericht hierover gekregen, dat hangt op het prikbord.

 

28 augustus; zijn er complimenten of klachten over de schoonmaak, geef ze dan via de mail door. Foto's zijn welkom.

 

28 augustus; sluit je computers voorzichtig aan, geef iedere machine een kwartiertje de tijd om alles bij te werken. In het begin kan er wat vertraging zijn door updates.

 

9 augustus; de collega's van de midden- en bovenbouw zijn toegevoegd als gebruikers van Zangmakers. In je schoolmail vind je de inloggegevens. Mail Stoffel wanneer je vragen hebt. Je kunt al eens rondkijken daar. Het zou een mooi ding zijn als Zangmakers ook achter Basispoort zou komen, wie weet...

 

8 augustus; op het gebied van ICT gaan wat zaken veranderen, bijvoorbeeld het inloggen bij onderwijssites; besteed daar goed aandacht aan. Het heeft te maken met de inrichting van basispoort door de software-uitgevers. Lees de info via de link. Het voordeel zal -op termijn- zijn dat de leerlingengegevens direct gekoppeld worden aan ESIS en dat niet alle leerlingen elke keer in ieder programma hoeven te worden ingelezen. En een nieuw kind wordt direct zichtbaar in de programma's. Nu zijn alle leerkrachten en leerlingen ingelezen. Op 10 augustus zien we dat alles werkt. In je schoolmail moet je Basispoort activeren. Je moet een wachtwoord kiezen. Bedenk dat mogelijk medecollega's jouw inlog zullen gebruiken (assistentes en ADV-ers) dus kies bijvoorbeeld als wachtwoord 3081PE33 (postcode en huisnummer van school), beter dan een persoonlijk wachtwoord dat je al ergens anders gebruikt. Heb je via school je account geactiveerd, dan kun je als leerkracht ook via thuis werken door via thuis in te loggen. Je ziet je programma's en je leerlingen. Leerlingen kunnen alleen op school werken, voor de techneuten: via IP-herkenning.

(Het zou een mooi ding zijn wanneer leerlingen dit thuis ook zouden kunnen doen; wie weet maken we dat ook nog mee).

 

7 augustus; in het Geel Boek zijn een aantal pagina's bijgewerkt. O.a. de planning Sociale Competentie, de planning Grote Reis, etc.

 

6 augustus; Internet Cillershoek is hersteld, XS4all loopt regelmatig vast helaas.

 

6 augustus; vandaag zijn de digiborden in de 's Gravendeelstraat gemonteerd. Ook het Internet is aangesloten, maar alles vormt nog geen geheel. De krijtborden zijn afgevoerd. De laatste vrijdag van de vakantie zal Caspar op school zijn om te helpen met aansluiten. Wacht even op zijn adviezen. Doe voorzichtig met deze mooie spullen. Khoa gaat voor september de server daar neerzetten.

 

6 augustus; volgens de planning zijn 14 augustus de lokalen schoon en de vloeren gedaan.

 

2 augustus; de school is gecontroleerd, alles in orde, de schoonmaak is gaande.

 

27 juli; op 29 en 31 juli vinden werkzaamheden plaats aan de telefoonmast.

 

23 juli; de groepen 6 kunnen rode setjes halen uit de groep van Anne. Daar staan er nu teveel.

 

19 juli; iedereen bedankt voor de laatste loodjes, alles is goed en soepel verlopen. Alles staat redelijk op z'n plek en we gaan moe en voldaan de vakantie in.

 

19 juli; lever je absentielijst vandaag in svp.

 

18 juli; is dit grappig ? Directeur waarschuwt tegen te hard rijden bij de theetuin en krijgt na 5 weken zelf een bekeuring thuis. Niet zo heel grappig, dus stop met lachen.

 

18juli; we hebben kennisgemaakt met de lerares Engels van de komende cursus. Haar naam is Kristel Nickolson, ze heeft de Pabo gedaan met de minor Engels en werkt voor Early Bird.

 

18 juli; in de Takenlijst staan de afgesproken taken in het zwart. De rode namen zijn nog niet vastgesteld. 

 

17 juli; de helft van het team is langs geweest voor het Normjaartaakgesprekje. De rest is welkom ! Zo komt de takenlijst voor de vakantie ook rond.

 

17 juli; fijn dat de avond zo voorspoedig verliep. Een bijzonderheid was dat het parkhuis na de soep helemaal op slot zat. We weten nu wie de sleutel heeft, een moeder uit onze MR. Handig !

 

15 juli; morgen 14.30-15.30 uur afscheidsreceptie Wilma en Mieke. Rond 18.00 uur soep & broodje; 19.30 uur Musical, aan het einde lied van het team, rond 21.00 uur start van het Jaarbesluit met "laatste loodjes" van Stoffel, daarna borrel.

 

15 juli; Nelly sprak bij haar weekbesluit over "dromen" en las een stuk uit de toespraak van Marten Luther King. Zij sprak ook over een nachtmerrie die er in de Cillershoek was. Ter toelichting hiervan: bij Cora zijn vorige week haar telefoon en portemonnee verdwenen tijdens het waterfeest. Zeer frustrerend en buitengewoon verdrietig. Let op.

 

15 juli; het MTO heeft op hoog niveau vergaderd en een paar besluiten genomen:

Het eerste besluit betreft de godsdienstmethode. De werkgroep Identiteit heeft geadviseerd om over te stappen naar de methode Trefwoord, in plaats van Kind op Maandag. Dat gaan we na de vakantie doen. In de onderbouw zal eerst bekeken worden of hieraan wordt meegedaan (nu is daar een verhalencyclus die op zich goed werkt).

Het tweede besluit is om op 9 oktober (woensdagmiddag) een studiemiddag in te lassen. We gaan dan een introductieworkshop doen betreffende de methode Zangmakers. Zangmakers is een muziekmethode voor de basisschool, in combinatie met het digibord. Extra informatie volgt.

Het derde besluit: we vragen een aantal teamleden om nieuwe collega's te begeleiden. We zullen dat eerst met de mensen zelf bespreken en daarna hier vertellen hoe het gaat lopen. Iedere nieuwe collega krijgt zo een "maatje".

Het vierde besluit: we gaan de weekopening- en sluiting houden in het lokaal van degene die aan de beurt is, zodat iedereen af en toe moet lopen en zodat we ook eens bij iedereen over de vloer komen. In de Jaarplanning wordt opgenomen waar dat zal zijn, iedere week.

 

15 juli; donderdag vieren de kleuters waterfeest op het Keverplein tot een uur of twee maximaal.

 

15 juli; morgenavond is er in de aula soep en er zijn broodjes.

 

15 juli;

Kinderen die van school af gaan:

Raymar Richards, groep 4B, migratie Curaçao per 9 juli

Aya Khatib, groep 3A, verhuisd naar Terbregge,

Damiangelo en Nataniel Murillo Rivas, groep D en E, naar Delft per 1 juli

Askin en Nazli Hristov(a), groep 4B en E, naar de Sleutel per 24 juni

Salma en Soukaina el Fikra, groep D en C, naar Hellevoetsluis per 28 juni

Yoni Obispo, migratie naar Curaçao per 29 juni

Yi Le Xia en Yi Sa Xia, groep D en A, naar het Kompas, per nieuw schooljaar

Gabor en Iwo Jamrog, groep 3A en A naar Beatrix per 31 juli

Yusein Ahmed, groep D naar Bulgarije

Eva en Ema de Pina Xavier Pratas, groep E en B, naar Portugal

Nello Martina, groep C, naar de Kameleon per 31 juli

Zafer Sahan, groep 4A, naar Bloemhof

Berdan Ahmedov, naar België, vader geen werk hier; per 10 juli

Omar Hissi, groep E, naar SBO

Piotr Bartoszek, groep E, naar SBO

Isil en EmiseNur Turgut, groep 5A en E, naar de Pantarijn

Irem en Emine Nisa Sasmaz, 6B en B naar Pantarijn

Chaqila Gerding groep 5 naar Rotterdam-Oost

Demian Gangadien, groep B naar de shri saraswatie school per 31 juli

 

We vullen dit lijstje aan zodra we weer iets vernemen.

Corrie zet steeds de OKR's klaar.

 

13 juli; de voorlopige klassenlijsten zitten in je postvak. Er zijn nieuwkomers, vertrekkers en zittenblijvers. Kantoor probeert het op de voet te volgen. Klopt iets niet volgens jou, geef het dan door aan Corrie, dan bekijken we de zaak.

 

13 juli; aan het eind van het schooljaar hoort het opruimen er bij. De koelkast en de diepvries gaan eind volgende week uit. Laat je meubels gewoon staan in de klas, de vloerploeg regelt alles graag zelf. Computers loskoppelen en op een tafel laten staan, die kan dan gemakkelijk even verplaatst worden. Kapstokken leeg, prikborden leeg. Geen bruikbare spullen mee naar huis geven. Bovenkant kasten leeg, venterbanken (zo goed als) leeg.

 

13 juli; de spullen van de groepen 5 worden via de ramen bij Nelleke/Gerry naar beneden gebracht met een liftje. Hou daar rekening mee.

 

13 juli; maandag hebben de peuters sportdag in het Millinxpark. Let op als je daar met grote kinderen pauze hebt, kies bij voorkeur een andere plek.

 

12 juli; oud-leerling Christian Samuel heeft een prachtige cijferlijst laten zien van VMBO-Calvijn, net één punt te weinig om naar de HAVO te gaan.

 

12 juli; er zijn weer nieuwe elementen toegevoegd aan het BP-rooster.

 

12 juli; deze week heeft de sollicitatiecommissie een laatste collega aangenomen. Dit wordt Roxanna Bedaf. Zij heeft ervaring als onderbouwer en is aangenomen als pooler. Zij kan bijvoorbeeld Astrid vervangen wanneer die CV heeft en ook tijdens haar bouwco-uren. De taken van Roxanna worden na de vakantie nader ingevuld.

 

12 juli; vuilnis bij voorkeur in de ondergrondse container aan de Millinxstraat laten gooien & Papier in de papierbak daar.

 

11 juli; de Da Costa-school heeft ons rekenboeken geschonken, daar zij een nieuwe rekenmethode krijgen/kopen. Die komt er bij ons ook wel, maar nu nog niet. Aangezien de nieuwe boeken 30 euro of meer kosten, is het voor ons fijn de oude boeken te kunnen gebruiken. Deze liggen bij kantoor op de grond. Neem mee wat je kunt gebruiken. Van groep 7 komt nog een aanvulling. Heb je nog wensen, laat het dan weten.

 

11 juli; excuus aan Brenda, Nanda en Daniëlle, ze staan niet op de klassenverdeling in Akkernieuws, er komt volgende week een correctie.

 

10 juli; het biebrooster is aangepast, Btisam heeft goed opgelet. Ook het BP-rooster bovenbouw is op verzoek weer in orde. Dank u stuurlui !

 

10 juli; Corrie heeft alle rapporten steeds gemaakt. Mis je nog wat, bestel het dan bij haar.

 

10 juli; zo druk en toch zo rustig in school. Er gebeurt heel veel: podium groep 8 klaarzetten, bijna 20 zwemdiploma's, sportdag van de kleuters. En toch gaat alles heel rustig. Prima zo ! De zwemdiploma's liggen op de koffietafel ter ondertekening. Heel goed om de kinderen niet allemaal langs te sturen.

 

10 juli; op de laatste vrijdag van dit jaar worden de groepen 5 verhuisd. Aan het eind van de ochtend gaat de verhuizer starten. Hou rekening met je programma, dan is het goed te doen. De techniektafels en -krukken van de Elout komen in het lokaal van Ansjel, dezelfde dag. Alle inpakkers bedankt.

 

9 juli; het bibliotheekrooster 13-14 staat in het Geel Boek, met dank aan Audrey.

 

9 juli; Omdat de GHP’s vervangen zijn door groepsplannen en de toetsen Leestechniek en Leestempo niet meer worden afgenomen (afgesproken in het Doelstellingengesprek van vandaag), is de toetskalender vandaag aangepast in het Geel Boek, met dank aan Angelique.

 

9 juli; in het geel Boek, bij rooster BP staat een vandaag aangepast rooster van de BP-lessen. Dit omdat sommige groepen teveel op de ochtend hadden staan. Kijk je eigen groep nog even na. Alle wensen zijn de deur uit en de organisaties gaan deze tijden inplannen. Dus het is nog niet definitief, maar wel een leidraad.

 

9 juli; voor de verhuizing van groep 5; er komen deze week nog stickers in twee kleuren om te plakken op alle spullen die naar de twee lokalen mogen. Ieder lokaal één kleur.

 

8 juli; morgenmiddag komt het verhuisbedrijf. Groep 5 denkt al na wat er meegaat. De bestelling staat ingepakt bij kantoor, de computers staan bij de voordeur. De rest blijft in de lokalen.

 

5 juli; onze school is niet ingeloot voor het nationaal Schoolontbijt in het komend schooljaar.

 

5 juli; de school gaat kwalitatief goede kunstlessen aanbieden, hiervoor komt kunstenares Ansjel lesgeven in groep 5 t/m 8, zolang het kan in het lokaal van Astrid dat straks leeg is.

 

5 juli; de school gaat in groep 5 t/m 8 Engels aanbieden middels het programma Early Bird, hiervoor komt één uur per week een aparte (BP)-leraar.

 

5 juli; de school wordt lid van de site Zangmakers. Deze site gaat gebruikt worden bij de BP-muzieklessen, maar kun je ook zelf gaan gebruiken. Meer info volgt.

 

5 juli; alle BP-lessen zijn aangevraagd, zoals het voorstel dinsdag uit de vergadering is gekomen.

Je hoort het snel als er nieuws is.

 

4 juli; de Millinxserver is down, morgenochtend kijken we of hij het weer gaat doen.

 

3 juli; heb je iets belangrijks of leuks voor Akkernieuws, mail het dan.

 

3 juli; even een toelichting op de mail over de Akkertulp. Deze tulp is in het voorjaar van 2011 ontworpen door Wayntje, toen een leerling van Anika. De leerkrachten Dianne, Anika en Gerry gingen ervoor naar Boymans met de klas. De tulp zou komen te staan in de tuin van Boymans, maar daar is de kunstwereld het nog niet over eens. De tulp heeft last van de economische recessie en groeit heel langzaam. Ik vind hem mooi. Het ligt voor de hand om onze eigen Kunstjuf er na de vakantie met de kinderen op los te laten. Wordt vervolgd.

 

3 juli; de vakantiepaspoortjes zijn binnen en gaan begin volgende week mee met ieder kind, nu mogen ze nog niet mee.

 

3 juli; dinsdag komt de verhuizer langs in de groepen 5 om het werk op te nemen, hij brengt extra dozen mee.

 

3 juli; wacht met je rooster afmaken tot de BP rond is, zodra daar nieuws over is, lees je het hier.

 

2 juli; Nürsel is geslaagd voor 3F ! Heel knap.

 

2 juli; deze week verwachten we een bestelling. Ellie pakt die uit en laat het materiaal bezorgen. Een lege pallet is voor Caspar om oude computers af te laten voeren. De dozen zijn voor de groepen 5 om in te gaan pakken voor de verhuizing. Wordt vervolgd.

 

2 juli; De sportdag van de groepen 5 t/m 8 is geannuleerd.
De weersvoorspellingen zijn te slecht om morgen een sportdag te organiseren.
De kinderen hebben dus gewoon gymles van Jelte. De groepen 5 en 6 gaan zwemmen.

 

1 juli; Nürsel gaat morgen haar laatste examenonderdeel doen voor F3. Een lastig onderwerp: luisteren. Wens haar sterkte.

 

1 juli; Fleur is donderdag voor het laatst bij ons, de tijd vliegt.

 

1 juli; volgende week wordt een ruimte bovenin het Millinxpark verbouwd tot lokaal voor groep NUL.

Het plan voor de twee groepen nul én de 4 VVE+-groepen (werkt net als groep nul) is voor 99,5 % zeker, dus ook dat Astrid daar de bouwco wordt en Lilian bouwco in de bovenbouw. We feliciteren iedereen met zo'n mooie toekomst, de kleuters in het bijzonder.

 

28 juni; Corrie heeft keihard gewerkt en alle toetsresultaten erin geklopt. Zij bedankt iedereen die de toetsen op de volgorde van de achternamen heeft gelegd, dat scheelt al veel werk voor haar!

De IB-ers hebben een mooi resultaatoverzicht gemaakt. 9 juli is het Doelstellingengesprek op de Elzendaal met het Bestuur.

 

28 juni; de beamer van Achsa is gerepareerd, er was eenzelfde probleem als met die van Lilian vorige week, namelijk dat de tandwielen van de klep versleten waren. Tja, laat je de lamp branden dan wordt die snel oud, doe je hem uit dan slijt het tandwiel. Advies blijft: lamp uit bij langere pauze dan 10 minuten.

 

28 juni; we weten nog niet precies waar de internetverbinding van de Cillershoek last van heeft. Caspar probeert iedere dag weer een nieuw onderdeel uit. Wordt vervolgd. Vanmorgen liep de mailserver vast, die heeft Caspar ook weer snel vlotgetrokken.

 

27 juni; de kleuterschoolreis is prima verlopen, iedereen kwam lekker moe, maar heel voldaan terug op school.

 

26 juni; vorige week heeft Mireille haar stage bij Maartje afgerond. Ze heeft een mooi filmpje gemaakt, echt de moeite waard om te bekijken!
 

26 juni; ElzendaalInfo 2012-2013 nr 6

 

26 juni; met een flinke delegatie zijn we in de 's Gravendeelstraat gaan kijken vanmiddag. We weten nu hoe het er uitziet.

 

25 juni; de takenlijst 2013-2014 staat op de Startpagina Personeel. Wat zwart is, is afgesproken in de bouw of een voorstel van de directie, de rest kun je voor jezelf bekijken of claimen. De tool volgt binnenkort.

 

25 juni; groep 5 t/m 8 is weer ingeschreven voor Ik eet het beter van AH voor het komend schooljaar.

 

25 juni; geen internet in de Cillershoek, uitermate frustrerend. Dit staat bovenaan het to-do lijstje!

De ene monteur geeft de vorige de schuld, enz.

 

25 juni; Nanda is verhuisd. Haar nieuwe adres staat in Outlook/Openbare mappen/collega's.

 

24 juni; dinsdagmorgen komt een KPN-monteur het internet in de Cillershoekstraat bekijken; er zal enige tijd geen internet zijn.

 

24 juni; een impressie van het PCBO-volleybaltournooi

 

22 juni; afgelopen vrijdag heeft Btisam een geplande operatie ondergaan. Zij hoopt weer langs te komen tijdens de musical. Ansjel gaat extra werken op de maandag en op dinsdag is Mirjam in groep 6B de komende weken.

 

20 juni; de Jaarplanning voor de nieuwe cursus is beschikbaar gemaakt via de Startpagina Personeel. Met dank aan iedereen die gegevens aanleverde.

 

20 juni; de sollicitatiecommissie heeft Fiona de Jong voorgedragen aan het Bestuur als nieuwe collega in groep 3A volgend cursusjaar.

 

18 juni; aangezien de week goed geopend is, laten we donderdag de weeksluiting voorbij gaan, dat geeft de kans even rustig af te sluiten. Dinsdagmorgen wel weer weekopening (je weet nooit of er nieuwtjes zijn).

 

17 juni; internet Cillershoekstraat is instabiel, Khoa heeft de opdracht het te fixen.

 

17 juni; vandaag heeft Richard van Ellie een zeer zware darmoperatie ondergaan.

 

14 juni; het draaiboek Schoolreis ABCDE vind je bij Draaiboeken

 

12 juni; beleef het Teamuitje nog eens, de foto's.

 

12 juni; een lokaal, een collega, peutergroepen. Dat zit in het "Wilmapotje" van De Akker. Vandaag nog geen lokaal gevonden, ook geen collega, maar wel een akkoord van de Gemeente voor de peutergroepen. One down, two to go.

 

12 juni; de bestelling is besteld, soms iets aangepast, sommige zaken staan op een action-lijstje of zo.

 

11 juni; onze sollicitatiecommissie is morgen weer actief, want er is nog een lege stoel. Je leest het wanneer er nieuws is.

 

10 juni; in Roosters is zwemmen en gymmen aangepast voor het nieuwe schooljaar. Je kunt langzamerhand gaan brainstormen over je rooster, inclusief de BP. Stoffel gaat alle roosters bespreken, geef een seintje als je zover bent.

 

10 juni; 3 juli worden alle biebboeken ingeleverd en daarna wordt niet meer uitgeleend.

 

10 juni; kijk of je in onderstaand schema staat, deze nascholing is goedgekeurd. Deze week gaat de inschrijving sluiten. Ook een stukje inzicht in de Teamscholing onderaan.

 

13.28 Nascholing 2013-2014 CBS "De Akker"

 

13.28.1 Individuele nascholing (voornemens, zie de bijlagen)

 

Naam

Cursus

Instituut

Kosten

A

Lilian Pol

BHV herhaling

ARBO of PCBO

 

B

Lilian Pol

Basiscursus bouwcoördinator

CED

€ 1925,00

C

Lilian Pol

Rekenspecialist

InHolland

€ 2100,00

Achsa Boontjes

Vakspecialist Muziek Roeland Vrolijk

InHolland

€ 1950,00

Anika de Vos

Taalspecialist

InHolland

€ 1850,00

Nanda Kruse

Omgaan met gedrags- en werkhoudingsproblemen in de klas

Harry Janssens

€   400,00

Najat el Yandouzi

Omgaan met gedrags- en werkhoudingsproblemen in de klas

Harry Janssens

€   400,00

Maria Azrioual

BHV herhaling

ARBO of PCBO

 

I

Maartje den Engelse

BHV herhaling

ARBO of PCBO

 

J

Janet van Felius

BHV herhaling

ARBO of PCBO

 

K

Krystel

verdieping IB

CED

??

L

Ansjel

Mindfulness-workshop

 

 

M

Mirjam

Studievaardigheidstraining in groep 7 en 8 Op weg naar een goede start in het Voortgezet Onderwijs

 

285

N

 

 

 

 

13.28.2 Teamscholing

Onderwerp: Taal en Zelfstandig Werken, het werken in arrangementen

door Alette Schoenmakers

2 teambijeenkomsten voor het hele team

Klassenconsultaties zelfstandig werken: 14 groepen
3 bouwvergaderingen n.a.v. klassenconsultaties zelfstandig werken

Bouwvergadering  4 t/m 8: gericht op samenwerken (binnen begrijpend lezen)
Ronde klassenconsultaties m.b.t. samenwerken groep  4 t/m 8: 9 leerkrachten
overleg directie/ib/taalcoördinator

Totaal  64 uur begeleiding   €  8192,-

7 juni; en nog een link naar de glossy. Werkt hier sneller als je thuis zit, dan via de mail van school, want je gaat hier internet op (en je kijkt niet via de schoolserver).

 

5 juni; de bestelling is binnen. We moeten zuinig zijn. Gooi geen spullen weg en geef geen schoolspullen mee naar huis. Dat geldt van potlood tot boek. Geef spullen zoveel mogelijk mee naar de volgende groep.

 

4 juni; Davina van Doesburg heeft zich teruggetrokken (zie hieronder bij 29 mei), de commissie heeft nu gekozen voor een andere kandidaat die in het gesprek als even sterk naar voren kwam, dat is Marga van Koppen. Zij heeft de benoeming aanvaard.

 

1 juni; collega Najat is ingeloot om mee te doen aan een redelijk intensieve training van de Universiteit van Twente in het schooljaar 2014-2015, op het gebied van opbrengstgericht Rekenonderwijs, genaamd Focus IV. Dit past bij ons speerpunt Rekenen.

 

1 juni; onze school is voor het komend schooljaar ingeschreven voor het cultuurtraject, zoals we gewend zijn. Verschillende lessen cultuur voor iedere groep.

 

29 mei; Claire deed de ADV van Anika i.p.v. Joyce. Joyce werkte in de Cillershoek.

 

29 mei; vandaag liep Anne mee met Lilian en Astrid, ze voelde zich direct thuis (zei ze).

 

29 mei; de sollicitatiecommissie SMW heeft Davina van Doesburg voorgesteld als nieuwe SMW-ster.

In principe wordt zij de opvolgster van Mieke en je ontmoet haar binnenkort op een feestje.

 

28 mei; vandaag zijn twee kinderen voor groep 1 naar andere scholen verwezen, omdat groep 1 vol zit. Een ander meisje van 11 jaar is naar de NEON-groep van de Sleutel verwezen.

 

28 mei; de sollicitatiecommissie heeft haar werk gedaan en Claire is per direct benoemd aan onze school. Zij doet morgen en vrijdag groep 7 (in plaats van resp. Joyce en Maronela).

 

28 mei; wanneer je iets morst, graag even opvegen.

 

28 mei; de automatische bel is aangepast aan de werkelijke tijd, hij ging steeds een stukje vroeger.

 

27 mei; op 23 mei is Daan overleden, hij was de vriend van Dick, de vader van de kinderen van Angelique. Dick en Daan waren altijd samen en ook samen als vader voor Lotte, Hessel, Wijnant en Marije. We wensen Angelique en de kinderen sterkte. Donderdag wordt Daan gecremeerd. Daan werd 57 jaar.

 

27 mei; Anika is geslaagd voor haar opleiding Taalcoördinator ! Mooi werk, gefeliciteerd.

 

27 mei; aanstaande woensdag zijn er sollicitatiegesprekken met vier kandidaten voor de opvolging van Mieke. Kim, Angelique en Stoffel vormen de commissie.

 

27 mei; morgen is er een proefles van Claire in de groep van Astrid; dit in verband met de vacatures. Commissie: Astrid, Achsa, Stoffel.

 

23 mei; per groep is vandaag één bestellijst uitgezet. Lees de toelichting in de bijlage die bij die mail zit.

 

23 mei; er staat voor de komende twee dinsdagen geen vergadering gepland. Dat klopt. Gebruik je tijd goed. Donderdag 6 juni wordt een lange, gezellige dag, hou daar rekening mee.

 

22 mei; er zijn beneden nog 643 Akkertaalschriften. De rekenschriften zijn er nog maar een klein aantal, gevonden door Ansjel.

 

22 mei; het zwemrooster is volgend schooljaar hetzelfde als dit jaar.

 

21 mei; de evaluatie fotograaf staat op de Y-schijf.

 

21 mei; Kim is ziek, Nadia draait de groep.

 

21 mei; onze school krijgt één BRINnummer met de Elout van Soeterwoudeschool. We blijven twee scholen.

 

21 mei; alle functioneringsgesprekken zijn ondertekend. Vandaag zijn de formulieren Eindevaluatie uitgedeeld.

 

21 mei; het mooie boekje over Charlois 550 jaar is bijbesteld voor de juffen van 6, 7 en 8. Ook komt er eentje op de koffietafel.

 

21 mei; het korfbal bij Thor zal dit jaar wel in september zijn, wij hebben er niets meer van gehoord. Bij de komende Akkernieuws zit een uitnodiging mee te doen aan een gratis korfbaltraining, met de mogelijkheid lid te worden van een club.

 

21 mei; bewaar een mail van Noordhoff die je een dezer dagen krijgt, met als titel "nieuw account aangemaakt". Dit gaat om Ambra, Caspar zal je berichten hoe het werkt. Ambra gaat werken via Internet.

 

20 mei; Angena zal a.s. dinsdagmorgen de week openen. 8.00 uur bellen we !

 

17 mei; de volgende passage in bijlage 11 is aangepast, omdat datgene wat er stond verouderd was; 11.2 Taakomschrijving ONDERWIJSASSISTENTE

 

16 mei; vandaag een grote nieuwkomer doorgestuurd naar de NEON-klas van de Sleutel.

 

16 mei; kort verslag van de uitreiking ridderorde... nog steeds sprakeloos.

 

16 mei; vandaag gaat ons Akker-team meedoen met de volleybalcompetitie samen met 19 andere PCBO-teams van 19 PCBO-scholen ! Maar....twee teams hebben zich teruggetrokken toen ze hoorden dat Krystel meedoet ! Nog maar 17 tegenstanders te killen !

 

15 mei; erg leuk en gezellig hoe de bruiloft van Ilja en Jordy vandaag is "overgedaan". Prima !

 

15 mei; vandaag hebben we niet geverfd omdat het te nat was buiten. Binnenkort worden de schoolpleinen opnieuw bestraat, zo werd deze week bekend. Daarom is besloten dat we pas daarna de lijnen gaan verven, anders krijgen de werklui een te lastige puzzel op te lossen.
Zodra de pleinen klaar zijn, komen er lijnen op. Een voorbode hiervan is het nieuwe zand in de zandbak, waarover vandaag een nieuw zandbaknet is gespannen. Hulde !

 

14 mei; Soenita, de hulpmoeder en lid van de MR heeft een nieuwe baan; zij kan niet meer helpen in de bieb en ook niet meer vergaderen met de MR. Morgen komt een hulpvaardige moeder van school helpen in de bieb. Haar naam is Hadhoum en haar kinderen zijn Faris (C) en Samir (groep 4).
Met dank aan onze fantastische ouderkamer.
 

12 mei; morgen start stap 5 LKV. Zie voor de betekenis hiervan bijlage 51 van het SchoolPlan.

Voor de Nascholing bevelen we van harte aan om iets samen te kiezen per bouw, zoals vorig jaar enkele keren gebeurd is. Dit buiten schooltijd, mogelijk op school en gericht op onderwijs-opbrengsten.

 

10 mei; op school is alles oké; de vakantiepost is verwerkt.

 

6 mei; we zien in de mailbox van de directie enorm veel pfishing-mail. Ook een enkele collega krijgt dit soort mailtjes. Trap er vooral niet in. Bijvoorbeeld: we krijgen een mail met "je hebt voor € 834.65 besteld, dank voor je bestelling, het bedrag wordt morgen afgeschreven. Als iets niet klopt moet je hier inloggen..." ...en dan kan het dus misgaan. Advies: deleten die mail !

 

5 mei; nieuwe Regeling troonswisseling OCW:
In deze regeling staan de consequenties van de troonswisseling op 30 april 2013. Zo moet overal waar in de Nederlandse wet- en regelgeving Hare Majesteit de Koningin staat, vanaf de datum van de troonswisseling Zijne Majesteit de Koning worden gelezen. Koninginnedag wordt Koningsdag.

 

4 mei; de foto's van de Koningsspelen staan op de schoolsite. Dank aan Claire.

 

24 april; regelmatig worden leerlingen verwezen naar een NEON-klas, meestal bij de Sleutel, zo ook vandaag weer een Syrisch meisje.

 

24 april; morgen worden de dozen voor het ontbijt opgehaald aan het eind van de middag.

 

23 april; aanstaande woensdag (wanneer wij vakantie hebben), wordt er een stopcontact aangelegd in de Cillershoektuin. Afgesproken is: sleutels van de schuur naast het koffiezetapparaat (sleutels van school en code gaat via de Elzendaal).

 

23 april; vrijdag gaat de koelkast uit, de bel uit en de deur dicht. Let op je spullen. Graag tasjes en kleding zoveel mogelijk meegeven, kapstokken leeg.

 

23 april; in de jaarplanning op de N-schijf is Pinksteren op de juiste datum gezet (stond voor Hemelvaart, dat was niet goed).

 

23 april; er is een nieuwe intercom/deuropeninstallatie. Werkt zo ongeveer als je telefoon.

 

23 april; met zeer grote vreugde kijken wij terug op 35 functioneringsgesprekken, waarbij veel werkplezier en ambitie aan bod kwam. Alle verslagen zijn verzonden, bijna alle handtekeningen zijn binnen.

 

22 april; onze PCBO-volleybalploeg is compleet. Leuk ! Aangemeld zijn nu: Lilian, Stoffel, Anika, Najat, Ansjel, Krystel en Achsa.

 

22 april; vanmiddag heeft Nürsel haar diploma F2 gehaald met twee zevens en een negen, een mooie prestatie. Voor de zomervakantie gaat ze nog proberen F3 te halen.

 

22 april; een zeer verdrietige mededeling; een stagiair van Catalpa die daar vorige week daaar afscheid heeft genomen, omdat hij er voor het laatst was, is dit weekend om het leven gekomen bij een verkeersongeluk bij Stellendam.

 

22 april; de vouchers voor de ontbijtdozen zijn binnen.

 

20 april; in de traditie van PC-onderwijs en in de traditie van PCBO in het bijzonder, wordt aandacht geschonken aan bijzondere gebeurtenissen rondom ons koningshuis. Het college  van bestuur heeft voor de kroning van Koning Willem Alexander voor alle leerlingen  en medewerkers van onze scholen een "herinneringsbeker" laten maken. Deze bekers worden  maandag, dinsdag en woensdagochtend op alle scholen bezorgd. U heeft daarvoor reeds de  passende aantallen opgegeven. Met dit gebaar willen wij de traditie graag voortzetten. Wij hopen dat  u met deze beker  de aandacht die u ongetwijfeld aan de kroning geeft, met nog iets meer attentie kunt uitbreiden.
Met vriendelijke groet, Kees Terdu

 

20 april; het uitdelen van de bag-to-nature ging perfect. Voor de kleuters kwamen ze net te laat. Maandag worden de pakketjes in de groep gebracht, dan kunnen ze mee in de tas. De werkwijze staat op het pakketje uitgelegd. Een mooie manier om Begrijpend Lezen te promoten.

 

18 april; vind je het onderstaande geen verrassing, dan nog een op deze dag. We kregen vandaag een oranje knikkertegel ! Deze wordt geplaatst in het Millinxpark, zodat kinderen altijd kunnen knikkeren.

 

18 april; het plan dat is ingediend bij de Gemeente betreffende de Children's Zone Millinx (waar de subsidie van de Leertijduitbreiding bij hoort) dat geschreven is door Stoffel en Daniëlle en op 9 april is verdedigd in de Maastoren (zie hieronder), wordt door de Gemeente beoordeeld als Cito-A en donkergroen.

 

18 april; lees hieronder de mededeling over de sollicitatiecommissie bij 14 april. Deze commissie is gisteren en vandaag actief geweest. Er waren kandidaten beschikbaar en die zijn eerst aan de beurt gekomen. Fleur is daarbij niet aangenomen als collega, wel is aangenomen Anne Terdu, werkzaam op de Heldringschool. Er is dus nu nog een vacature open. Er is overleg met het PCBO over mogelijke kandidaten, maar wanneer je iemand kent die wil solliciteren, dan kan dat ook. Vinden we geen geschikte mensen dan gaan we breder adverteren. Wanneer de plannen voor groep NUL doorgaan, is daar ook nog een vacature.

 

16 april; de foto's van de Vaderavond staan erop.

 

16 april; we vergaderen bij Lilian in het lokaal, in de aula wordt onze maaltijd klaargezet.

 

16 april; ons motto is: geen dag zonder verrassing.

De verrassing voor aanstaande vrijdag is alweer geregeld. Wanneer de school uitgaat om half drie en om drie uur, staan er mensen van Natuurmonumenten bij de uitgangen en krijgt iedere leerling één bag-to-nature (volg de link om te zien wat dat is). Met alleen liefde en een beetje water gaat daar iets lekkers uit groeien. Help even mee ieder kind één zakje te geven. Ik raad je aan het mee naar huis te geven, in school doen we immers op dit moment al zeer veel aan allerlei activiteiten. Dus zie het als een stukje belevingshuiswerk. Er even over praten is heel goed, het is leuk als kinderen weten wat ze moeten doen. Lees de instructie, dat is hun opdracht.

Gratis; je kent me.

 

14 april; evenals bij een WK-finale zou het kunnen gebeuren dat Internet gaat flippen als het Koningspaar alle Nederlandse scholen gaat toespreken. Hou een alternatieve toespraak achter de hand, leg het uit als het nodig is; we gaan 26 april na het ontbijt de schoolbel laten rinkelen: "Let the games begin".

 

14 april; Ansjel gaat als ZZP-er op de dinsdagmiddag enkele BP-uren invullen. Zij is dan op school dus. Het zit niet in haar uren om daarna mee te vergaderen, dus daar zie je haar weer niet. Morgen maakt zij hierop een uitzondering en geniet ze zelfs mee van de Vaderavond. Je weet nu hoe dat zit: Ansjel vergadert niet mee.

 

14 april; een enkele leerkracht gaat volgend jaar iets minder werken, Wilma stopt met werken, er zijn meer kinderen op school, dus meer inkomsten en er is ook gespaard. Daarom zijn er na de zomervakantie twee vacatures op onze school. De sollicitatiecommissie gaat deze week aan de slag met kandidaten. Achsa (MR), Astrid (bouwco) en Stoffel (directie) zitten in deze commissie. Je hoort hoe het verder gaat.

 

14 april; morgen komt er een vernieuwde strippenkaart voor de Vaderavond die wél klopt. De plattegrond is in orde. De vaders krijgen dus de juiste kaart.

 

13 april; in het MTO is besproken en besloten dat de dag van het teamuitje verzet wordt. In plaats van 4 juni gaan we donderdag 6 juni samen uit. We zullen dat duidelijk communiceren naar ouders, BSO's, enz. We zullen op deze dag met elkaar het afscheid van Wilma en Mieke "vieren". De inhoud van de dag blijft voor ieder een verrassing. Tot slot: we starten vroeg in de middag en we sluiten in de avond af. Ouders en leerlingen nemen afscheid van Wilma en Mieke op de dag van de musical. Stel je vragen aan Stoffel.

 

13 april; Lenneart van de BP zal niet meer bij ons werken. Daniëlle is bezig allerlei oplossingen te brengen, met hulp van velen komt er een oplossing voor enkele gaten die er vallen. Daniëlle houdt je op de hoogte.

 

11 april; we feliciteren Audrey en Maronela met hun certificaat leescompetent. Janet is ook geslaagd voor twee onderdelen en Nürsel is volgens mij ook door naar de volgende ronde. Allemaal positieve geluiden !

 

10 april; stagiaires zijn uiteraard zeer welkom op de vaderavond (en het kroningsfeest), hun naam staat niet op de lijst, zet je eigen stagiaire daar in waar het nodig en handig is.

 

10 april; bedankt voor de vrolijke ontvangst overal.

 

9 april; Ellie werkt halve dagen en probeert te herstellen. Help mee, je weet wel hoe. Mirjam zit ook in een herstelproces. Enkele andere collega's hebben ernstige klachten, van verschillende aard. Daar lopen ze niet mee te koop en ze verbijten hun pijn. Je kent dat van jezelf: dat probleem van mij hoeft niemand te weten. In kantoor kennen we er zo veel en we houden het privé. Het is een hele lijst. Complimenten voor ieders doorzettingsvermogen.

 

9 april; Ellie heeft vanmorgen de vervoerskaarten voor de Doelen en de Kinderboerderij (zie Jaarplanning) bemachtigd bij de RET. Dat is een hele prestatie, want die kun je maar op één plek kopen (waar ook alle klachten behandeld worden...) Ellie bedankt! De kaarten zijn op de dag zelf af te halen om 8.15 uur, ze liggen in de kluis.

 

9 april; vanavond was er een goedbezochte film- en fotoavond betreffende de Werkweek in het lokaal van Lilian. Veel kinderen en ouders waren er. Jelte maakte een erg leuke impressie. Tof.

 

9 april; Stoffel heeft vandaag met verve de subsidieaanvraag bij de Gemeente verdedigd, o.a. voor BP, groepen NUL, etc. Dit vond plaats op de 35ste verdieping van de Maastoren. Wow! Iedereen kent nu de Children's Zone Millinx.

 

9 april; het afscheid van Mieke en Wilma wordt voorbereid, een eerste gesprekje met hen heeft plaatsgevonden. Verder is alles geheim ! Binnenkort meer hierover via de mail.

 

9 april; morgenochtend komt via de mail het draaiboek van de vaderavond naar je toe. We rekenen op iedereen en op vele vaders en natuurlijk hun kids. We kunnen er uren over vergaderen, maar een heerlijke werkgroep heeft alles al helemaal panklaar. Strookjes van de vaders (Akkernieuws) in de la van Stoffel svp.

 

9 april; Stoffel komt morgen een kort bezoekje aan je groep brengen met dezelfde traktatie als vorig jaar. Geef instructies aan je groep wanneer je deze gaat opeten. Wegens grote drukte dus snel en vlot. Cillershoekstraat tegen twaalven.

 

8 april; het rooster van de gym voor vrijdag is door Astrid aangepast wegens een les in de Doelen van enkele groepen die dag. Zie je mail.

 

8 april; vandaag zijn de CO2-installaties gecontroleerd en de luchtfilters vervangen. Eens in de zoveel tijd zullen de stoffen buizen gereinigd worden.

 

7 april; komende week worden de buitenspeeltoestellen op alle schoolpleinen gecontroleerd door Speelt-op-Veilig. Zij maken een rapport op voor de technische dienst.

 

7 april; er melden zich al volleyballers naar aanleiding van de PCBO-mail. Leuk ! Aangemeld zijn nu: Lilian, Stoffel, Anika, Najet, Ansjel en Krystel; wie volgt ? Let op de brief: toplocatie en PCBO-buffet!

 

6 april; bij droog weer gaan we maandag om 8.00 uur als team op de foto in de Cillershoektuin, dit in plaats van de weekopening. Daarna wordt een foto gemaakt van ons met groep 8.

 

6 april; de groepsfoto's van 2011-2012 zijn gedigitaliseerd en staan op G:\Definitieve collectie\2011-2012 (3121)\Schoolfoto's_mei 2012 (326)\Groepen (14)

 

5 april; de SCOL staat klaar om ingevuld te worden.

 

5 april; vanwege de economische crisis wordt de school veel en vaak benaderd om bepaalde zaken te bestellen. We hebben daar een bepaald beleid in en daardoor lukt het steeds onze magazijnen gevuld te houden. Heb je een verkoper aan de lijn dan hebben we geen interesse.

 

30 maart; bekijk de Jaarplanning van dit jaar nog eens voor jezelf. Er staat veel op stapel. Ook nieuwe kinderboerderijlessen kom je tegen.

 

28 maart; het was een taaie dag in kantoor, maar in de school was het prachtig, rustig en gezellig. Zie de foto's van ons Paasfeest. Overal was het feest, van A tot acht, van NUL tot ouderkamer.

Hulde aan de Paascommissie, met name aan onze eierkookster die weer een record brak. 420 !!

Dank voor ieder die de tassen meegaf naar huis: een opgeruimd gezicht zo. Fijne dagen...

 

27 maart; probeer morgen alle verloren voorwerpen en tasjes van de kapstok mee naar huis te geven.

 

27 maart; De Vaderavond, voortgang voorbereiding 16 april.
Voor de vaderavond is TOS ingehuurd met 6 begeleiders met luchtkussen, sumoworstel en circuit.
Verder wordt er door ons een groot sport- en spelcircuit neergezet om de school, tot in de tuin van de Cillershoek en de voetbalkooi. Twee teamleden bereiden dit voor, alle teamleden nemen een activiteit voor hun rekening. Wordt vervolgd.

27 maart; De Koningsdag. Ook voor de Koningsdag zijn al zaken vastgelegd
Enkele begeleiders van Hattrick (kennen we van kleutergym en TSO-onderbouw)
Zes begeleiders van TOS (kennen we van de TSO-middenbouw); deze personen worden over de verschillende bouwen verdeeld. TOS komt met enkele materialen;  ook deze moeten verdeeld over de bouwen. Wordt vervolgd
We beginnen deze dag met een ontbijt en om half tien begint het sporten (start via het digibord of de TV door het PAAR). De sportdagcommissies bereiden de dag voor en alle medewerkers krijgen een taak. Ook ouders zal worden gevraagd te helpen !

Op deze feestelijke dag zullen we ook nog een lied zingen e.d.; we gaan om 13.00 uur OPRUIMEN en genieten van een vakantie.

 

26 maart; morgen komt er een mailtje met een verslag van het doelstellingengesprek dat vandaag gehouden is.

 

26 maart; Wilma en Angena waren maandag ziek, Ansjel ging vandaag ziek naar huis en hoopt er met Pasen weer te zijn.

 

26 maart; heel veel ouders kwamen de rapporten halen. Het slow food van mister Wokki was lekker en de stress konden we hebben. Goed gewerkt Akker !

 

26 maart; de planning voor komend schooljaar is weer een stukje verder, zie N:\2013-2014, daar staat deze planning.

 

25 maart; bij het diner morgen delen de dinerdames de bestelling uit, dan krijgt ieder z'n eigen hapje.

 

25 maart; de schoolkrant is weer goed gelukt, deel hem uit. Ook het schoolgeldoverzicht zit in je postvak, met bijbehorende herinneringen.

 

23 maart; Daniëlle heeft een schooltelefoon bij zich om bereikbaar te zijn vanwege de

BP-organisatie. Haar nummer is 06-54675455

 

23 maart; vergeet niet je dinerwensen voor dinsdag aan Nürsel door te geven.

 

21 maart; te vaak en te lang staan de buitendeuren open. Graag dichtdoen !

 

21 maart; Jelte is er niet morgen, begeleid zelf je kinderen naar de boksles.

 

21 maart; 16.00 uur komt de werkweek terug, ze liggen nu in het zwembad. We horen van iedereen enthousiaste verhalen.

 

21 maart; achter de schermen wordt ook de Vaderavond voorbereid.

 

21 maart; onze school is aangemeld voor de Koningsspelen, zie koningsspelen.nl (een sportdag) op 26 april. De sportcommissies zijn begonnen met de voorbereidingen. Op die dag starten we met het aangekondigde ontbijt.

 

20 maart; je kent onze nascholingsregels. De overheid biedt ook mogelijkheden:

Kijk op lerarenbeurs

Het PCBO overweegt weer een "kweekvijvertraject" voor collega's die in directie of staf willen.

Geef bij Stoffel aan of je daar behoefte aan hebt, dan overleggen we over eventuele deelname.

 

18 maart; Nürsel heeft een 7 gehaald voor haar Begrijpend Lezen ! Gefeliciteerd.

 

18 maart; groep 7 en 8 zijn aangekomen bij het werkweekhuis.

(Het vliegtuig is neergestort bij Austerlitz, iedereen heeft het overleefd)

De zon schijnt daar!

 

16 maart; wegens problemen in de privésfeer heeft stagiaire Sabrina van groep 3 afscheid genomen van de school.

 

16 maart; lees de mail van Caspar heel goed. Hij stelt een paar essentiële zaken aan de orde.

Je kan veel van hem leren.

 

15 maart; alle ouders die de ouderenquête hebben ingevuld hebben vandaag een reep gekregen met een bedankje. Bij Akkernieuws zat de uitslag; inclusief enkele spelfouten...de meeste heb ik wel gezien en verbeterd. De uitslag is een bevestiging van ons beeld.

 

15 maart; SkillMasters Ahoy foto's van het evenement voor 7 en 8 vandaag. Met dank aan Lilian.

 

14 maart; afgelopen vrijdag is het heel jonge zusje van Yassir gestorven. Yassir zit in de groep bij Brenda en Maria. Het zusje had een erfelijke ziekte. Ze wordt morgen in Marokko begraven, vader zal meegaan. Sterkte voor de familie, Yassir en betrokken leerkrachten.

 

13 maart; elke dag een feest, zeiden we...Fleur van harte gefeliciteerd met je verjaardag !!

 

13 maart; volgende week is Jelte mee op werkweek, in de kalender zie je welke activiteiten er bij gym zijn. Blijf er zelf bij.

 

13 maart; aanstaande maandag skippen we de weekopening, het vertrek van de werkweek wordt een heel spektakel. Misschien kun je een helpende hand uitsteken. We zien iedereen bij het uitzwaaien.

 

13 maart; in onze ouderkamer draait Goed_beter_best (klik erop voor meer info).

 

13 maart; gistermiddag was de hele middag super van, door en voor iedereen, bedankt !

Foto's staan op G.

 

13 maart; Joyce is ziek en Nanda draait groep 7

 

11 maart; elke dag is er een feest en elke dag is een feest. Op 26 april (de verjaardag van Astrid !) gaat heel Nederland zich voorbereiden op de troonwisseling. Op deze site kun je zien wat het plan is: http://www.koningsspelen.nl/index.html

De sportdagcommissie is inmiddels al aan de slag een sportdag voor de bouwen te organiseren. Ook het ontbijt zal verzorgd worden. Daar beginnen we mee. Een plan en planning zijn in de maak. Natuurlijk is het logisch alle oranje kleding uit de kast te halen of rood-wit-blauw te dragen.

Moeten we dan aan alles meedoen ? Nee natuurlijk niet. De uitverkiezing van de nieuwe paus vieren we niet op school, dat doen we thuis met een glaasje wijn.

 

9 maart; vandaag is de aanvraag voor de extra subsidie naar het PCBO gegaan, met veel inzet van Stoffel en Daniëlle. In april gaat deze aanvraag door naar JOS en later horen wij of deze gehonoreerd wordt. Het betreft o.a. gelden voor de BP.

 

9 maart; tussendoor wordt er organisatorisch veel opgelost, met inzet van diverse collega's, het is fijn om zo te werken en elkaars klappen op te vangen of hier en daar een vrij moment te creëren via het ruilen van dagen.

 

6 maart de Citotoets in binnen. Het analyseren van de resultaten is een hele kunst, je kunt erover praten met Lilian en Wilma. De leerlingen weten hun score en niet iedereen was even blij. Aanstaande maandag komen de ouders voor het adviesgesprek op school. De leerlingen van groep 7 die meegedaan hebben tellen niet mee in de eindscore en ook een leerling die nog niet zo lang bij ons op school zit, telt niet mee. Volg ook het nieuws en de krant, er is weer heel wat over te doen.

 

Hier wat cijfers:

EINDOPBRENGSTEN 09/10 10/11 11/12 12/13
taal 70,4 74,5 69,6 69,6
rekenen 37,7 42,5 44,7 39,8
studievaardigheden 28,5 27,9 29,1 26,8
EINDOPBRENGSTEN 09/10 10/11 11/12 12/13
TOTAAL ongewogen 520,9 527,6 528,2 525,1
Gecorrigeerde score 531,3 534,6 535 533,3

5 maart; Ansjel gaat de CV van Najat doen, zie voor de data de Jaarplanning. Maronela bedankt voor je prima inzet in die groep !

 

4 maart; onze nieuwe stagiaire voor de ICT heet Caspar en is op ma-di-woe-do op school. Stel hem je computervragen (hij moet er even inkomen). Hij kan ook een leerling helpen die niet weet hoe het programma werkt.

 

3 maart; alles in orde op school.

 

28 februari; buurtbewoners bellen naar de directie dat het licht in de Cillershoekstraat brandt; mogelijk doet iemand het licht uit, wanneer die er toevallig komt.

Het licht is uit, de man van de werkster was de dader.

 

25 februari; het heeft erg lang geduurd voor er een stappenplan kwam om te leren inloggen op de schoolserver. Op de Startpagina Personeel zijn de knoppen die hiernaast staan afgebeeld aangepast en nu kom je bij het stappenplan. Kies Millinxstraat of Cillershoekstraat, al naar gelang waar je gebruiker bent; er zijn namelijk twee servers.

Tip: ververs de start-pagina eerst  

 

 

25 februari; alles is gecontroleerd; het alarm in de Cillershoekstraat stond er niet op, de loodgieter had er wat moeite mee. De server van de Cillershoek is weer online, evenals de mail daar. De server is te vol, dus gaarne even niet teveel bestanden opslaan, na de vakantie gaan we even opschonen.

 

24 februari; de zwemlessen voor het komend schooljaar zijn aangevraagd, in de lijn zoals ze nu gegeven worden.

 

22 februari; alle Citotoetsen zijn ingevoerd door Corrie. Ook de Entreetoets van vorig jaar (nu groep 8). Er wordt een analyse gemaakt en 25 maart gaan Angelique, Wilma en Stoffel naar het Bestuur voor het doelstellingengesprek van De Akker. Wij zien nu al dat de resultaten ruim voldoende zijn (al zie je zelf in je groep nog enorme uitdagingen). We (de kinderen) scoren beter dan vorig jaar. We zijn benieuwd naar de resultaten van groep 8 (in de week na deze vakantie komen die).

 

22 februari; Khoa heeft vandaag de servers weer in orde gemaakt. De Cillershoekserver lijkt nog onbereikbaar van buitenaf.

 

22 februari; na bespreking in het MTO, overleg met de MR, een klassenconsultatie door Stoffel en het analyseren van de situatie is besloten dat Ansjel per 20 februari op woe-do-vrijdag op onze school gaat werken. Zij toont zich een waardevolle en kritische collega. We zien dit als een positieve ontwikkeling, ook richting het nieuwe schooljaar.

 

21 februari; door de stroomstoring zijn de servers van school van slag.

 

20 februari; morgen 10.00 uur is de schooltuinjuf met een tuinman en met Eric in de Cillershoektuin voor een oriëntatie.

 

20 februari; 8 zwemdiploma's vandaag, mooi resultaat.

 

20 februari; Janet gaat het weer proberen morgen.

 

18 februari; Janet is morgen nog ziek, Ansjel is dan in groep nul, Brenda is weer beter.

 

18 februari; Janet was vandaag ziek, Nadia vervangt haar, morgen ook. Brenda was vandaag ziek, Maria draaide de groep met Dianaling, morgen komt Brenda weer.

 

15 februari; navraag leert dat Jelte er woensdag ook niet is vanwege de werkweek op de Da Costa.

 

15 februari; let op de planning, volgende week is Jelte er niet. Bedenk zelf een oplossing voor de gymles, in principe is Omar er wel.

 

15 februari; vanmorgen stond de deur van het speellokaal helemaal open. Waarschijnlijk is dat de hele nacht zo geweest. Graag aandacht voor het afsluiten.

 

11 februari; Nürsel heeft een 8,9 gehaald voor haar schrijfexamen. Dat is heel knap. Gefeliciteerd!

 

10 februari; Nadia is er maandag weer. Achsa was vrijdag ziek en is er morgen ook weer. Wij zijn blij met onze prima onderwijsassistentes die allemaal een groep kunnen draaien bij ziekte; bedankt.

 

8 februari; willen de leerkrachten van groep 3 t/m 8 de zwemdiploma's inventariseren voor het zwembad, in verband met de aanvraag schoolzwemmen, zoals ieder jaar gebeurt. Het formulier zit in je postvak, bekijk dat goed, dan wijst het zichzelf een weg. Vul de gegevens van je eigen groep in en doe het formulier in de la van...Corrie !

 

8 februari; binnenkort kun je in ESIS alle toetsresultaten van alle groepen van de school inzien, waarschijnlijk dus ook van de toetsgegevens van de eerdere jaren van de groep die je nu hebt. Dit in het kader van overleg, inzicht, duidelijkheid en openheid.

 

6 februari; Angena is beter (nou ja, bijna), Nadia is nog ziek, Dianaling staat morgen voor de groep.

 

5 februari; Angena is ziek en Nadia is ziek, Marja staat voor de groep van Angena.

 

5 februari; in de voorschool/onderbouw is het gelukt een groep moeders bij elkaar te krijgen die een intensieve cursus taal en opvoeden gaat volgen in de ouderkamer. Aanstaande dinsdagmorgen is er een eerste intake/toets. De cursus wordt gegeven door dames van Alsare. Nürsel weet er alles over.

 

5 februari; per 1 april start bij basisschool De Globe de peuteracademie, peuters gaan 9 dagdelen naar school. Er is veel belangstelling.

 

3 februari; met de DVD Schoolpakket 1213 "voor de leerkracht" kun je thuis Ambra uitproberen. De DVD is in kantoor beschikbaar nadat deze vorige week is opgevraagd bij AmbraSoft.

 

30 januari; Fleur begint volgende week haar LIO-stage in de groep van Krystel. Zij heeft een Akker-emailadres en staat in de groep Personeel. Ze heeft toegang tot alle leerkrachteninfo. We wensen haar een fijne tijd op onze school !

 

30 januari; vanmorgen deed een windvlaag de hele school schudden en klapte er een ruit aan diggelen. Zet bij stormachtig weer de deur vast aan een haak svp.

 

30 januari; Ümit is weer beter, hij is hard aan het klussen. Leg hem je ICT-problemen voor (en probeer er zelf van te leren).

 

29 januari; Eric Dullaert van het atelier helpt ons goed en graag. Hij heeft zowaar de tuinman weer bijna terug in de tuin. (Hij verschijnt spoedig, zit nu kralen aan gordijndraadjes te rijgen). Eric heeft al een keer aan de kleutergroepen voorgelezen. Graag wil hij in de school nog een keer voorlezen. Heb je een geschikt boek of verhaal en wil je een voorlezer als gast, trek dan even aan de bel.

 

29 januari; Ellen is ziek, Btisam ook nog.

 

28 januari; via het Bestuur is vernomen dat enkele werknemers niet zijn voorzien van hun salaris, er wordt gewerkt aan de oplossing. De salarisbrief zit in je vak, in het vervolg komt deze van Raet.

 

28 januari; Btisam is ziek, Nanda draait groep 6B. Ellie is beter en werkt weer 50%.

 

28 januari; 11 februari begint de schooltandarts weer aan een controleronde. Na haar laatste bezoek en de komst van kleurenfolders zijn veel kinderen ingeschreven bij Sanakids. Assistente Kimm gaat altijd haar eigen gang, je hoort het van haar wanneer je groep aan de beurt is. beneden zijn nog zat inschrijffolders. De kinderen gaan met de tandartsbus heen en weer naar het Noordereiland.

 

28 januari; pas is bij gym een enkel gebroken (kind uit groep 4) en een vinger gebroken of gescheurd (groep 8), we stellen het op prijs van dergelijke ongelukjes te horen, dan zijn we op de hoogte.

 

28 januari; de elektricien heeft wat kleine klusjes gedaan en gaat binnenkort ook een stopcontact in de Cillershoekschuur maken.

 

25 januari; de timmerman heeft wat kleine klusjes geklaard.

 

25 januari; Ansjel is volgende week weer beter.

 

25 januari; de uitdeellijst van de melk is niet beneden. Wie heeft die gele kaart gezien ? Ja, gevonden in de koelkast boven; goede verstopplek !

 

23 januari; we zijn op zoek naar een CD van Ambra waarop staat "voor de leerkracht", deze is bedoeld om thuis mee te oefenen. De kleur is paars/roze.

 

23 januari; groep NUL kan morgenmiddag niet dicht en Janet heeft geen vervanger, dus kan ze niet bij de studiemiddag zijn. Jammer, maar het is niet anders. Vrijdag neemt ze haar ADV van vorige week vrijdag, Nelly vervangt haar dan.

 

22 januari; in kantoor is een profielschets voor de opvolgster van Mieke gemaakt en samen met het Bestuur worden kandidaten gezocht. Mieke is daarbij betrokken en een drietal dames is geïnteresseerd.

 

22 januari; morgen komt er een Akkernieuws en een enquête van de Werkgroep Ouderbetrokkenheid en in de onderbouw nog een brief over de cursus Goed, Beter Best !

Meegeven svp. Akkernieuws met naam, enquête voor ieder kind, brief cursus alleen in 1 en 2 voor ieder kind. Brief over bijeenkomstdonderdagmorgen in de ouderkamer kan al mee, mag ook morgen erbij.

 

22 januari; de Schoolreisfoto's staan in het Album van CBS de Akker (via de site te bekijken).

 

22 januari; de agenda van donderdagmiddag vind je in Y:\Agenda & Notulen\Team\2012-2013. De groepsindeling hangen we op het prikbord in de aula. De mensen van SCOOR komen even na twaalven de lokalen klaarzetten, etc.

 

22 januari; met de eind-Citotoets in zicht is even gekeken naar de resultaten van de afgelopen jaren in groep 8. Zie het Schoolverlatersoverzicht.

 

21 januari; op het f-gesprekformulier staan 4 boxen, resp. over werk, autonomie, ondersteuning en relatie. Daar worden steeds 6 items genoemd. Het is niet de bedoeling al die items te becommentariëren, maar om te laten zien waar je aan moet denken, geef onderin die boxen in 1 of 2 zinnen je mening hoe dat bij jou zit. Wat kun je binnen onze organisatie zeggen over: Jouw werk, jouw autonomie, de ondersteuning die je ondervindt en de relatie die je hebt met je collega’s. Hou het compact. (dit als antwoord op een vraag die via de bouwco's in het MTO kwam)

 

21 januari; neem aanstaande donderdag zelf een lunch mee. Het lukt ons niet je er een voor te schotelen. Volgende keer weer beter.

 

21 januari; op 22 februari zal Jelte niet op De Akker zijn, hij is dan mee met de werkweek van de Da Costa. Dit komt in de agenda.

 

21 januari; op G zijn al wat foto's van de schoolreis te zien. Heb je er nog meer ? Zet ze dan op Y bij Beeldmateriaal svp.

 

21 januari; Ellie is ziek, Nürsel is ziek, Angelique is ziek, Ansjel heeft griep. Nanda is donderdag envrijdag in groep 6B, Lilian verzet haar ADV van vrijdag.

 

16 januari; is een kind langere tijd ziek, bel dan eens naar huis. En geef het door in kantoor.

 

16 januari; je hebt een nieuwe leerlingenlijst, neem contact met ons op als er iets niet klopt.

Zijn al deze kinderen op school ?

 

15 januari; Nelleke is morgen weer beter, vandaag draaide Gözde haar groep.

 

15 januari; we bedanken onze sneeuwschuifteam, prima om de school zo schoon te houden. Leer kinderen om buiten op de stoep te stampen en klappen, dat scheelt heel veel rommel in school.

 

14 januari; Chan en Ali uit groep 6 en 5 zijn terug uit Pakistan, ze vertrokken in november. Leuk om te zien dat ze met gejuich werden ontvangen.

 

14 januari; Maronela is weer beter; Jacqueline was vandaag ziek, morgen weer beter; Nelleke is ziek, Ansjel kwam haar vervangen; Nanda staat morgen voor de groep van Anika die cursus heeft; Achsa ging vandaag halverwege de dag ziek naar huis, Audrey verving haar.

 

14 januari; Dianaling zal vrijdag haar weeksluiting mailen, er is geen bijeenkomst om 15.15 uur, vanwege film en schoolreis.

 

11 januari; groep 7 en 8 gaan volgende week vrijdagmiddag naar de film Koning van Katoren, een privévoorstelling in Lantaren/Hetvenster. Dit vanwege een beloning vanuit kantoor op goed gedrag en het halen van weinig gele kaarten en veel groene.

 

11 januari; nader onderzoek heeft uitgewezen dat de cv-monteur woensdagmiddag aan de kachel heeft gesleuteld. Het is nu in ieder geval warm. Regel zelf je ideale temperatuur in met behulp van de thermostaatknoppen.

 

9 januari; het fruit komt nog zes weken. Da's mooi. De fruitboer heeft niet alle blauwe mandjes terug, graag maandag alles weer bij de voordeuren.

 

9 januari; helaas is de kachel nog niet in orde. We voeren de druk iets op.

 

9 januari; Claire komt vrijdag niet werken, ze heeft een bijeenkomst over de missie van haar vriend Rik die de patriots in Turkije gaat bedienen; de komende twee weken komt ze werken. In februari gaat ze met een vriendin twee maanden naar Australië om te ontsnappen aan onze horrorwinter. And later, we will see.

 

9 januari; Maronela is de hele week nog ziek, ze gaat vandaag naar de dokter.

 

8 januari; Kim is er morgen weer.

 

8 januari; morgen komt Akkernieuws, die kan samen met de schoolreisbrief 3 t/m 8 mee naar huis. Lees zelf ook wat in Akkernieuws geschreven staat over schoolgeld en schoolreis, dan weet je de afspraken daarover met de ouders. Leg de afspraak ook uit in de klas.

 

7 januari; niet op 7 januari dus...

16 januari (?) op SBS6 een aflevering

van het Sofia Kinderziekenhuis, om 21:30 uur.
Het zusje van Anouk komt in deze aflevering, vertelde

ze aan haar juf (Anika). Kijken !

foto: patiënt en moeder

(toeschouwers zeilen in de Maashaven)

 

 

 

 

 

7 januari; excuses voor de veel te lage temperatuur in het hoofdgebouw vandaag. De nieuwe pomp heeft het probleem niet opgelost. Iedere maandag is het fris. We gaan de oorzaak verder zoeken, de monteur is gebeld. Andere dagen is dit probleem er niet, dus zit het in de instellingen.

 

7 januari; Kim is ziek, Nadia vervangt; Maronela is ziek, de bovenbouw vangt het op; Mirjam werkt therapeutisch, Ansjel werk donderdag en vrijdag; Ellie werkt halve dagen.

 

7 januari; Eric Dullaert van het Atelier CultureelDenkwerk gaat de container bij de Cillershoek laten legen, de planken in de kooi opruimen en proberen de tuinman terug te krijgen. De jongen van TOS die alle stro heeft opgeruimd krijgt een pluim !

 

7 januari; mijn voornemen "openstaan voor het onverwachte en het rommelige" werd vandaag al op de proef gesteld. Een persoon drukte op de knop tegenover het lokaal van Maartje en we stonden allemaal buiten. Wanneer het alarm afgaat moeten we ons aan de procedures houden !

Wie dit veroorzaakt heeft is een raadsel gebleven. Wel een goede oefening om de slowwoobs weer stil te krijgen...

Praat erover met je kinderen: wat betekent dit, en eventueel ook: blijf van die knop af.

 

1 januari; de directie controleerde deze dagen de school intensief; alles is goed verlopen.

 

1 januari; de directie wenst je vanaf hier een heel goed en gezellig jaar toe !

 

Zoek je oude mededelingen, klik dan hierboven op een jaartal.

 

1 januari; de school ontving een aantal Kerstkaarten, deze hangen op bij kantoor. Er zitten een aantal aha-kaarten bij. Volgende week leggen we de stapel op de koffietafel.

 

1 januari; enkele aandachtspunten voor de eerste schooldag:

  • trek een warme trui of een warm vest aan, de eerste dag na de Kerstvakantie wil het wel eens fris zijn in school.

  • Om 8.00 uur is de weekopening, dit keer dus een Jaaropening.