Millinxstraat 33
3081 PE Rotterdam
www.cbsdeakker.nl
basisschool@CBSdeAkker.nl

 

     

 

 

  

Mededelingen team  2014      laatst bijgewerkt 11.12.2019

 

30 december; de vader van Angena is gisteren overleden. Naar de schoolmail zijn gegevens gestuurd over de mogelijkheid te condoleren. Sterkte.

 

20 december; Janet is vandaag weer thuis !

 

18 december; alle Kerst- en Sintbonnen morgen bij Corrie, voor 10.00 uur.

 

18 december; doe morgen svp de doos van je Kerstboom heel goed dicht, er is brede tape beschikbaar in kantoor.

 

18 december; vanmorgen was Janet om 9.00 uur aan de beurt in het ziekenhuis.

 

17 december; Leerlingen die rond de kerstvakantie met toestemming afwezig zijn:

  • Shu Yi en Kai Xiang Chen, groep 8 en 6B, 5 januari

  • Martina Casalboni, groep 7a, van 17-12-14 t/m 05-01-15

  • Danny en Alyssa Cheng, groep 5B en 3A, 18-12-14 t/m 05-01-15

  • Rafa Barreto Tavares, groep 1B, laatste week voor Kerst

  • Jovanni en Jayson Chedi, groep 4 en 7A op 5 januari (kerkdienst)

17 december; Janet zal na de Kerstvakantie vervangen worden door Tessa op de maandag, dinsdag woensdag en door Hetty Iliadis op de woensdag (om en om) en de donderdag en vrijdag. Hetty heeft inmiddels kennisgemaakt en komt vandaag weer even langs. Zij spreekt vloeiend Grieks.

 

16 december; op N:\Inspectiebezoek 2015 staat een grappig en helder stuk over de komst van de Inspectie, zij het niet met het nieuwe toezichtskader. De afbeelding is er een met een knipoog.

 

16 december; vanmiddag mogen jongeren bij de deur flyers uitdelen voor een sportevenement dit weekend in de Maassilo. Bij beide gebouwen. O, het gaat anders, Daniëlle deelt ze uit in 6,7 en 8.

 

16 december; in de keuken doet iedereen z'n best. We hebben gevraagd of Ellie en haar hulpen de vaatwasser zoveel mogelijk willen helpen leegmaken. Het zou van de kant van iedereen in de school goed helpen om de kopjes afgespoeld in de vaatwasser te zetten en niet meer op de aanrecht. Dank namens de weekbeurt die gewoon blijft bestaan.

 

16 december; ons voornemen is volgend jaar één Akkernieuws in twee weken mee te geven. Mail je nieuws.

 

16 december; op N:\Leerkrachtvaardigheden\2014-2015 3e cyclus staan de documenten van Leerkrachtvaardigheden, zoals die ook in je map zitten. We slaan cyclus 2 over ! Dat gaat over het pedagogisch handelen en daar zijn we veel sterker in dan in het didactisch handelen. Vul deze periode dan ook je Zelfbeoordelinglijst van de derde cyclus in (stap 2 LKV). Wij kijken in januari/februari naar het didactisch handelen.

 

16 december; leerlingen die er deze dagen niet zijn en niet ziek zijn gemeld, duidelijk met een O van Ongeoorloofd in je absentielijst zetten.

 

10 december; aanstaande vrijdag is er weeksluiting met een drankje in de aula, 15.50 uur start; hoort, zegt het voort.

 

10 december; op donderdag 11 december s.v.p. de vuurwerkbrillen uitdelen.

 

10 december; Lekker Fit! sponsort de school met 1000 euro aan gymspullen voor de gymzaal. Jelte en Rik zullen deze de komende periode introduceren.

 

8 december; we willen graag elkaars kennis delen en met elkaar de (reken)werkplannen invullen. In januari zitten de vergaderingen al volgepland met onderwerpen. Volgende week staat er een teamvergadering gepland op de dinsdag, deze willen we helemaal omzetten in een werkvergadering werkplannen. We gaan met de bouw bij elkaar zitten en ieder vult voor z'n groep het plan, hulp gevend en vragend aan elkaar. Er volgt dus geen agenda.

 

8 december; de Lidl gaat bij 500 scholen het gratis EU-schoolfruit bezorgen, helaas niet bij ons, we zijn uitgeloot. Volgende keer beter.

 

8 december; trek bij je vertrek de stekker eruit, zodat alle lampjes uit zijn.

 

8 december; in de map Y:\Agenda & Notulen\MR\2014-2015 vind je het Jaarverslag van de MR (de pdf). Deze is ondertekend naar het Bestuur.

 

6 december; naast het nieuwe Groepsplan gaan we (weer) met een werkplan werken, een voorbeeld op papier is verkrijgbaar bij Nicolet, ook staat het op N:\Formulieren (onderaan). Het werkplan zal het werken in arrangementen voor iedereen duidelijker zichtbaar maken en wordt om de 6-8 weken herzien. Al deze plannen bewaren.

Start van werkplan: januari, bij het eerst volgende blok rekenen of Ko-thema. Werken met werkplan wordt geëvalueerd op de teamvergadering van 7 april. Het werkplan mag je ook liggend maken als dat je beter uitkomt. Bij vragen: raadpleeg de IB-er. Nieuwe format van groepsplan alleen voor rekenen: invullen n.a.v. Cito-toetsen. Ga er dan mee werken, ook dit wordt 7 april geëvalueerd om te kijken of het ook voor andere vakken gaat gelden in het nieuwe schooljaar of dat er nog aanpassingen nodig zijn. Corrie en Angelique zijn bezig de vaardigheidsscores in te voeren, rekening houden met I, II, III, IV en V. Concreet kan dit betekenen dat minder leerlingen talent zijn en meer leerlingen in intensief arrangement zitten (nl. de lage C-leerlingen). Vriendelijke groet Angelique, Krystel, Stoffel en Nicolet.

 

6 december; goed om te zien dat de school in Kerstsfeer wordt gebracht. Vrijdagmiddag werd er hard gewerkt. Dank aan Carmen voor het werk bij kantoor. Rik heeft de hele benedengang van lampjes voorzien, de Kerstcommissie is daar blij mee !

 

6 december; vanuit het PCBO wordt beleid gemaakt om de BHV, de preventie en de calamiteiten goed aan te pakken. Er wordt vanuit het Bestuur gevraagd tweemaal per jaar in een teamvergadering aandacht aan deze onderwerpen te besteden. Vandaar het agendapunt op de laatste teamvergadering. Onze BHV-ers en onze preventiemedewerker bespreken de ervaringen weer met andere scholen. Zo leren zij van elkaar.

 

4 december; op 17 en 19 februari komt de Inspectie met twee dames het nieuwe Toezichtskader uitvoeren en nabespreken. Het is voor hen een pilot om te kijken hoe alles werkt. Het lijkt op het CSA, maar is breder in het kijken. Zie het filmpje waarin dit wordt uitgelegd op Toezicht in verandering.

 

4 december; binnenkort ontvang je een uitnodiging voor de Nieuwjaarsborrel van 8 januari, samen met het Eloutteam.

 

4 december; de kelder is keurig opgeruimd, diverse collega's helpen en hielpen om wat achterstanden weg te werken. De kelder is ook weer lekker droog. We zijn voornemens de landkaarten weg te doen.

Hou de kelder zo s.v.p.

 

3 december; het Bestuur PCBO verwent je met een lekkere letter die bovenop de postvakkenkast staat. Mail je dank aan pcbo@pcbordam.nl. Eet smakelijk. Kijk goed of de naam van je stagiair(e) er bij staat en geef de doos mee.

 

1 december; na overleg met de schooltuinjuf en de tuinman van de Cillershoektuin zijn we tot de conclusie gekomen dat schooltuinlessen daar dit schooljaar niet mogelijk en werkbaar zijn. Groep 6 gaat deze uren anders nuttig besteden !

 

1 december; we zoeken een tijdelijke vervanger voor Janet op de woensdag-donderdag-vrijdag voor de periode na de Kerstvakantie. Een HBO-er voor de 0-groep dus. Het PCBO kan ons momenteel niet helpen. Ken je iemand die dit wil, laat het dan weten.

 

1 december; vandaag loopt een techniekdocent van Beware mee met Mirjam.

 

1 december; het ontruimingssignaal vanmorgen kwam van een groep-2-leerling. Met complimenten voor de alerte BHV-ers.

 

1 december; van de methode Groove.me (Engels) is inmiddels de licentie in huis. Najat weet er het fijne van.

 

28 november; vraag zeker je stagiair(e) bij de Kerstviering en de Sint aanwezig te zijn. Meer handen maken lichter werk en een feest is altijd een goede (stage)ervaring. Er is genoeg te doen en te beleven.

 

28 november (herhaling); wil je je in kantoor even melden als je met je auto gereden hebt naar de werkweek ? We weten het niet meer zo precies; iedereen ontvangt dezelfde bescheiden vergoeding.

 

27 november; een leerling drukte op de ontruimingsknop beneden in de gang. Daarna is prima ontruimd. Het kostte moeite de knop weer uit te krijgen. Nu is alles weer duidelijk.

 

25 november; graag de deuren sluiten, het is fris buiten.

 

25 november; Wilma is vandaag 40 jaar bij het onderwijs, wij stuurden een kaartje.

 

24 november; morgen komt er een nieuwe Akkernieuws, heb je nog iets te melden, geef het dan voor morgenochtend aan.

 

21 november; het schoolfruit gaat er toch weer komen, zie de mededeling van 30 oktober, start in januari. Met dank aan Rik.

 

21 november; de monteur is bezig de schoolbel goed te zetten in de sGravendeelstraat, we hopen dat het hem lukt.

 

21 november; de sGravendeelstraat kun je nu openen met onze (oude) schoolsleutel. Sleutels van het vorige slot inleveren bij Cora (een enkeling heeft die). Bij het afsluiten de voordeur dichtduwen en niet op slot draaien (dat gaat automatisch).

 

 

 

21 november; Taylor heeft alle computers op de rails en er zijn weinig digitale problemen. Heb je nog wensen, laat het dan horen. Hij kan een leerling ook even helpen met een werkstuk maken of zo. Daniëlle is vandaag ziek terug naar huis.

 

21 november; Nadia is met ingang van gisteren ziek, Marja draait de klas. Ellen is vandaag ziek, Jamal gaat mee met groep 7A naar Lantaren/Het Venster. Achsa was gisteren ziek.

 

18 november; aanstaande woensdagmiddag worden -wanneer alle plannen doorgaan- de cilinders van de sloten van de sGravendeelstraat vervangen door "Akkersloten", je kunt dan je vertrouwde sleutel weer gebruiken (sGravendeelsleutels inleveren als je die hebt). De peuterjuffen aldaar krijgen ook een Akkersleutel.

 

14 november; 20 november, na schooltijd komt Jeffrey van BOSAN de toestellen, etc in het speellokaal controleren.

 

14 november; Weekopening op 17 november 2014 vindt plaats in groep 6A.

 

14 november; vanmorgen is de noodverlichting en het brandalarm getest. Dat is grondig gedaan. De directie is hiervan gisteren laat op de hoogte gesteld. De heren dachten dat ze in groep 7 en 8 ook wel een knop konden indrukken, waarna het alarm in het MPH afging en een spontane ontruiming volgde. Vervolgens kwam de brandweer op volle sterkte op het spektakel af. Het is nooit saai op de Akker.

In ieder geval werkt alles nu weer naar behoren....op naar de ontruimingsoefening.

 

14 november; complimenten voor de werkweekcollega's, het was een hele klus én het was goed om te zien. Ook mooi dat er belangstelling vanuit het team was al werd niet iedereen onmiddellijk herkend.

 

14 november; bijna alle digitale rapporten zijn geprint. Dus we zitten op schema.

 

13 november; Ellen is sinds gisteren ziek. Nürsel vervangt vanmiddag Janet die naar haar intake in het ziekenhuis is.

 

12 november; het rapport van de Collegiale Schoolanalyse is bijna klaar. Je kunt het vandaag of morgen verwachten. Print het niet uit. Lees het wel voor de vergadering van maandagmiddag. De Samenvatting geeft goed de inhoud het hele rapport weer. Maandagmiddag 15.45 uur is er een Teamvergadering waarin de commissie het rapport aan ons presenteert. Daarna is er de mogelijkheid vragen te stellen, dus bereid je daar op voor.

De vergadering maandag duurt niet veel langer dan een uur, zo is de planning.

Maandag hoor je dus meer. &Lajeniegekmake.

 

12 november; fijn dat er gemaild wordt naar kantoor over de verschillende Lobbesbestellingen. Dan weten we ervan. Eén doos staat bij Stoffel, we weten niet precies voor wie die is.

 

12 november; we hoorden van Janet dat zij 18 december opgenomen wordt. Je hebt haar verhaal bij een weekopening gehoord. Sterkte voor Janet !

 

12 november; fijn dat er een flinke delegatie op bezoek ging bij de werkweek. Het was er gezellig en fijn. Het is wel keihard werken. Petje af. Morgen half vier komt de bus aan. Laten we iedereen goed ontvangen en helpen bij het uitstappen. We zetten de koffers buiten de bus, dan kunnen leerlingen ze zelf uitzoeken. Anders wordt het dringen. Ansjel, veel plezier vanavond.

 

11 november; er is nog wat aan de rapporten veranderd na feedback richting kantoor. Laat het horen ! Corrie kan donderdag en vrijdag printen, graag je reactie. Groep 8 is klaar !

 

6 november; zeer binnenkort worden de cilinders van de 's Gravendeelstraat vervangen. Dan moet je je schoolsleutel weer gebruiken en de andere sleutel inleveren. De peuterjuffen krijgen sleutels die passen.

 

6 november; zoals in de notulen staat: groep 1 en 2 vullen voor het laatst de SCOL in, straks is de KIJK genoeg, alles zit in die lijst/observatie.

 

6 november; de taak van Btisam na de Kerst wordt ingevuld. Zij doet de CV van Najat, van Nanda en van Claire. Zij is daarbij zeer behulpzaam door zich aan te passen aan de geplande dagen. Super !

Nicolet plant alles in, binnenkort komt het in de planning te staan.

 

6 november; sleutelen aan een rijdende trein is niet handig, maar ik doe het toch. De rapporten zijn iets aangepast, de balletjes op de achterkant kunnen nu gemakkelijker vervangen worden en de puntjes zijn weg, er staan Enters. Ook het handtekeningenvak is van drie naar één vak gebracht, ouders tekenen nu en (wanneer je het digitaal doet)  straks ook weer het tweede rapport, enz.

Laat maar horen hoe het gaat. Corrie kan de rapporten printen, maar niet alles op één dag, dus graag eind volgende week (donderdag of vrijdag) je opdracht om te printen, mogelijk al eerder.

 

5 november; vanmiddag worden vier switches vervangen. Dit zijn apparaten die het internetverkeer in school regelen. Caspar gaat na half vier (na de KIJK-bijeenkomst) aan de slag. Internet gaat daarna iets beter !

 

4 november; Cora en Lilian bedankt voor het ophalen van de Ontbijtspullen. Eet smakelijk allemaal.

 

4 november; maak je de rapporten digitaal, dan kan dat bij het tweede en derde rapport weer (je zit dan alleen met de handtekeningen), nieuwe mogelijkheden leiden nog even tot wat denkwerk...

Geef bij Corrie aan dat ze kan printen wanneer je klaar bent. Geef het ook aan wanneer je ze blanco wil. Wanneer we ze op Y zien, snappen we het al.

 

3 november; in de aankondiging van de SCOL staat Voorjaar, dat moet Najaar zijn, door een fout kan dat nog niet worden aangepast.

 

31 oktober; je kunt je rapport digitaal invullen, als je daarvoor kiest. Kom je vreemde dingen tegen, mail Stoffel dan, verander niet zelf. Op de achterkant ervan heeft ieder kind recht op een kort woordje.

Druk bij die puntjes eerst een keer de Inserttoets in (rechtsonder), dan schrijf je over de puntjes heen, makkelijk zat. Laat even horen of je kiest voor een geprint rapport van Corrie of voor zelf invullen met de computer en daarna print van Corrie (via Y-schijf).

Groep 1 en 2 vinden het rapport in het postvak.

 

31 oktober; Rik en Jelte verzorgen het Lekker Fit!-rapport, ze doen in het rapport een kopie om aan de ouders uit te reiken, het originele rapport blijft op school. Mooi werk.

 

31 oktober; kijk goed naar de weekplanning van komende week, veel activiteiten.

 

30 oktober; Btisam komt morgenmiddag op bezoek met Inssaf

 

30 oktober; lees het mailtje over de rapporten. Vandaag zijn de rapporten nog iets aangepast na feedback uit het team. Begin pas maandag aan je eventuele digitale versie, nadat misschien iemand nog iets heeft gezien. Let er daarbij op dat er niets verschuift. Stoffel kent inmiddels alle valkuilen van het document.

 

30 oktober; maandag zou er voor het eerst weer schoolfruit geleverd worden in het kader van Lekker Fit! Helaas hebben de fruitboeren ruzie gekregen met Economische Zaken en nu is het project opgeschort. Ik was vergeten het te vermelden in Akkernieuws, een geluk bij een ongeluk. Je hoort hoe het verder gaat....

 

30 oktober; Ellie en Carmen bedankt, met veel inspanning zijn de wasbakken bij de kleuters weer vast opgehangen.

 

29 oktober; Nicolet moet vrijdag een kleine gynaecologische ingreep ondergaan. We wensen haar sterkte !

 

29 oktober; er komt van de gymmeesters een mooi LekkerFit!-rapport. Dat betekent dat het onderdeel gym niet meer op het normale rapport zal staan. We halen dat onderdeel er uit. Rik en Jelte zullen je de rapporten tzt geven om bij het schoolrapport mee te geven. We weten nog niet of het terug moet komen en of we ook met een kopie gaan werken.

 

29 oktober; Lilian stond maandag voor haar eigen groep, Ansjel had migraine. Ansjel is er morgen weer, vanmiddag slaat ze over. Lilian staat vrijdag voor de groep van Krystel. Krystel heeft een begrafenis van haar oma. Sterkte. Lilian bedankt.

 

28 oktober; we kunnen niet meer in de Cillershoek, de sleutelcilinder is veranderd.

 

28 oktober; voor de groepen 4 en voor de kinderen die het nog niet hebben ingeleverd uit de hogere groepen, is een nieuw Internetprotocol gemaakt. Je krijgt dat bij het rapport om te laten ondertekenen door ouder, kind en jezelf.

 

28 oktober; het standpunt van CBS de Akker inzake het Sintfeest is besproken met de MR en luidt: Piet hoort er gewoon bij, hij is niet dom en geen representatie van wat sommigen ervan maken. Bespreek Sinterklaas als feest pas na de aankomst in Rotterdam, dus na 15 november.

 

17 november; het is heel druk, maar het lukt niet anders; op 17 november is er na schooltijd een vergadering over het rapport van de Collegiale School Analyse. Zet 'm in je agenda. Die week is er ook rapportenmiddag en woensdagmiddag is er sporten met Jelte en Rik. Ik weet het.

 

17 oktober; in de wandelgangen is gezegd dat Btisam langskomt vandaag, helaas heeft ze afgezegd. Ze komt een andere keer.

 

16 oktober; Lilian gefeliciteerd met je Rekenspecialistendiploma !

 

16 oktober; in de Herfstvakantie komt de glazenwasser in de 's Gravendeelstraat. Hang een briefje op wanneer je een tekening wil behouden, etc.

 

16 oktober; al onze rapporten staan op N:\Onze Rapporten bekijk goed van iedere groep of het klopt en geef ons de wijzigingen door.

 

15 oktober; het is echt even nodig in verband met ieders gezondheid dat de koelkast boven wordt opgeruimd en schoongemaakt. Haal voor vrijdagmiddag even je eigen spullen eruit svp. Dan ruimt Ellie de restanten op.

 

14 oktober; onze schoolmaatschappelijk werkster Marga heeft nu ook een nul-6 nummer voor haar werk. Dat staat in Outlook bij haar gegevens. Outlook - Openbare mappen - Alle openbare mappen - Collega's. Voor dringende noodgevallen is zij daar bereikbaar.

 

9 oktober; tussen de bedrijven door pimpen we hier en daar de school nog wat en ruimen we dingetjes op.

 

9 oktober; gisteren hebben Joyson Laclé en Dyanesia Riedewald uit groep 8 meegedaan met het Charlois' dictee. Dyanesia is kampioen geworden met de minste fouten ! Geweldig, ze is overladen met prijzen. Mooi werk!

 

6 oktober; Akkernieuws graag uitdelen, het gaat o.a. over morgen. Enquêtes over de Startgesprekken graag ingevuld door de ouders retour, graag in het postvak van Nicolet. Krijg je ze niet dan hoef je er niet om te bedelen ! Laatste Akkernieuws voor de vakantie.

 

6 oktober; de mooie weeopening van Najat staat nu in Y:\Weekopeningen

 

6 oktober; voor de twitteraars onder ons: woensdag tijdens "Meesterschap op Zuid" is er een soort twittergebeuren dat rechtstreeks geprojecteerd wordt in de zaal en waar je reacties kunt posten.

Gebruik #MOZ14      @StoffelBoot

 

6 oktober; woensdag komt de timmerman een forse lijst met karweitjes uitvoeren. Wij zijn er dan niet, dus kan hij rustig en snel werken. Zorg dat de spullen klaarstaan en dat er plakkertjes op de muur zitten op de plaats waar iets moet komen. Dit geldt voor beide gebouwen.

 

6 oktober; heb je een uitrijkaart besteld voor woensdag om bij Van Nelle te kunnen parkeren dan zit deze vandaag om 13.00 uur in je postvak met een groen plakkertje erop. Hou 'm zelf in de gaten, er is geen andere kaart meer.

 

6 oktober; enige tijd geleden hebben we allemaal  2 noodnummers opgegeven. Deze noodnummers worden bewaard in de map met leerlinggegevens die in het kantoor van Stoffel ligt. Mocht je een noodnummer nodig hebben, kun je ze daar vinden. Het is het tweede blaadje voorin de map.
Groetjes namens de BHV-commissie.
 

3 oktober; de twee elektramonteurs zijn ook nog drie kwartier bezig geweest om de lestijdbel op de vrijdag aan te passen van 12.45 naar 12.55 uur. Is gelukt.

 

3 oktober; de uitrijkaarten voor woensdag zijn op school, maandag en dinsdag delen we ze uit aan de collega's die er een bestelden.

 

3 oktober; de leerlingtelling pakt goed uit. 295 nu tegenover 282 vorig jaar. Dat zullen niet veel scholen ons nadoen. Deze week is een nieuwe leerling voor groep 4 doorverwezen naar een andere school, groep 4 heeft voorlopig even genoeg nieuwe leerlingen gekregen. De groepen 2, allebei 28 leerlingen zitten ook vol.

 

3 oktober; gisteren hoorden we op het Forum dat het vingertje van de Inspectie is ingetrokken, we gaan van Basisarrangement met attendering nu naar het gewone Basisarrangement, een prima prestatie naast de donkergroene vermelding in het PCBO-kleurboek.

 

3 oktober; de storing is gevonden in het mechanisch ventilatiesysteem, na het plaatsen van de elektrameter is deze doorgebrand. Nu is alles weer in orde en de server is weer oké.

 

2 oktober; een storing speelt ons vandaag parten. De server werkt nu weer. Morgen 13.00 uur gaat hij weer een poos uit om de elektragroep te herstellen.

 

1 oktober; Het rekenfilmpje staat weer op youtube nu met andere muziek.

 

1 oktober; op verzoek van de CSA-commissie zijn nog wat documenten aangeleverd, deze staan op N:\Documenten voor analyse Akker\09 Aanvulling op verzoek Ivo.

 

1 oktober; bijlage 3 van het Schoolwerkplan is bijgewerkt, goed om eens te bekijken. Dank aan onze beide IB-ers.

 

30 september; 13 collega's staan op de lijst van uitrijkaarten voor 8 oktober. Er zijn er nog enkele over.

Zonder kaart kun je je auto niet kwijt bij Van Nelle.

 

26 september; doe de buitendeur achter u dicht svp.

 

26 september; de communicatie over de circuslessen is voor verbetering vatbaar. Een telefoontje naar TOS leert ons dat de tweede les vanmiddag in het MPH is. In de brief stond misschien dat het gisteren was. Alleen voor ingeschreven kinderen.

 

24 september; vrijdag zijn de peuters en kleuters vrij, gele brieven ophangen svp, met de tekst over de vrije dag.

 

24 september; heb je een computerprobleem of -wens, schroom dan niet nog een keer naar Stoffel te mailen. Taylor heeft al veel gedaan, maar we zijn af en toe het spoor even bijster. Een melding kan dan helpen. We zullen dan ook proberen je te laten weten of het probleem verholpen is.

 

24 september; de laatste leerling die na de zomer nog niet op school was, is er nu ook. Hij was ziek.

 

24 september; het rekenfilmpje (zie hieronder) is offline gehaald. Volgens de componist van het liedje is niet aan zijn eisen voldaan. Het filmpje moet daarom worden aangepast. Het is tijdelijk off line ik hoop dat vrijdag de goede versie beschikbaar is. Groeten,Wouter

 

24 september; Kim komt binnenkort langs in groep 3 t/m 8 om kort aan de klas Ambrasoft uit te leggen op het digibord en om vervolgens met ieder kind even in te loggen en de thuiscode te geven, zodat kinderen thuis in Ambra kunnen werken. Ze maakt zelf een afspraak met je en dat kan even duren.

 

22 september; eerst was Bo onze leerlingbegeleider WSNS, daarna kwam Elis, nu wordt het Ywanka. De titel is inmiddels Schoolcontactpersoon PPO, want WSNS bestaat niet meer. Morgen spreken we Ywanka in het MDO wanneer we alle zorgleerlingen doornemen met IB, SMW, directie en CJG.

 

22 september; er is een heel leuk filmpje gemaakt over ons Rekenproject Rekenen op Zuid. Bekijk het op youtube.

 

22 september; aanstaande woensdag komt de glazenwasser dus. Kort na de middag worden het speellokaal en de trap bij de voordeur  extra geboend.

 

19 september; dank aan degene die de rolcontainer gisteren binnenhaalde op de sGravendeelstraat.

 

19 september; Nadia is ziek (vanaf dinsdag; ze voerde wel de Startgesprekken), Marja vervangt haar. Achsa was donderdag ziek, de BP-les viel uit, ze is nu weer beter; Tessa is vandaag ziek, Ellen vervangt haar. Beterschap!

 

16 september; volgende week woensdag komt de glazenwasser. Maak je vensterbanken vroeg leeg. Hij weet de weg. Hij gaat onder gym en zwemmen al aan de slag.

 

16 september; de indeling van de bouwen is iets veranderd; groep 5 draait nu mee met de midden-bouw.

 

16 september; Jelte begeleidt dit jaar Rik als nieuwe collega.

 

15 september; de bel Millinxstraat ging te vroeg en is nu qua tijd weer bijgesteld.

 

11 september; alle picto's van basispoort zijn verdeeld in groep 3 t/m 5 in de bovenbouw werkt het met pincodes. Deze is standaard 0000; enkele leerlingen zijn nu hiernaar teruggezet, zodat ze ook kunnen inloggen, wat eerst niet lukte omdat er automatisch een pincode was aangemaakt.

 

9 september; de container 's Gravendeelstraat wordt geleegd op de hoek met de Voetjesstraat en dient klaargezet te worden op donderdag.

 

9 september; tussen 16 en 22 september wordt er gewerkt aan de Internetkabel en kan het signaal kort wegvallen. Daarna de stekker uit de router en na een minuut er weer in. Ze beloven slechts zeer kort overlast.

 

9 september; Rik en Marjan (van Peuter&Co) zijn toegevoegd aan de mailadressen personeel.

 

8 september; van Pluspunt is van de leerlingensoftware het inlogplaatje geprint voor groep 3, 4 en 5.

In groep 6 t/m 8 kan een plaatje of een pincode worden gebruikt. Wat wil je, of werkt het al ?

 

8 september; twee gezinnen hebben dit weekend schrik gekregen vanwege de brand in de parkeergarage van The Queen of the South/Arthotel. De auto van Tamara van de speeltuin stond daarin.

 

6 september; met de computers loopt het nog niet goed. Alle wensen zijn bekend. Taylor zou komen, maar had plotseling les deze week. Caspar is hard bezig geweest met de digitale verhuizing. Het internet van de 's Gravendeelstraat is in storing, dus is niets bereikbaar daar. Waarschijnlijk is de UPC-verbinding niet in orde. Volgende week gaan we weer hard aan de slag met de computers.

 

4 september; wie de groene brief met handtekening voor Lekker Fit! heeft ingeleverd, krijgt een prachtig Lekker Fit!-shirt. Daniëlle heeft het overzicht van wie heeft ingeleverd en verstrekt ook nieuwe groene brieven voor de herkansing. Het t-shirt gaat 15 september aan bij de kick-off en mee naar huis. Daniëlle komt het shirt laten zien en bepaalt de maat voor het kind. Niet eerder aan- of meegeven.

 

4 september; in het Geel Boek bij roosters staan nu al heel wat roostertjes, bedankt voor iedereen die erbij hielp. Graag controle en mogelijk feedback. In de bouwen kunnen roosterproblemen besproken worden. Er komen nog een paar roosteronderdelen bij.

 

3 september; geef Akkernieuws mee, de uitnodiging Startgesprekken komt in je vak.

 

3 september; met dank aan Jelte voor de organisatie van langere gymlessen, zijn vandaag de nieuwe digiborden opgehangen in de sGravendeel. Ook was een horde timmermannen vanmiddag daar aan het klussen. Stoffel en Nicolet spraken Peter Bijleveld en bezichtigden de vernieuwde Elout. Iedereen was tevreden, behalve over het overal aanwezige stof. Het is mooi geworden. Ze hebben nog vele tafels en stoelen (personeelshoogte) in de aanbieding.

Jelte gaat donderdagmiddag in het Eloutspeellokaal gymmen met de groepen 3.

 

2 september; binnenkort wordt op een woensdagmiddag de vloer van het speellokaal gedaan, deze zat niet in de vakantieschoonmaak. Ook de trap bij de voordeur krijgt nog een beurt.

 

2 september; zet op de achterkant van je Informatiebrief begin schooljaar (kun je uitreiken bij het startgesprek) ook N:\Wat leren wij - de info van jouw groep.

Oudere versies van infobrieven staan op N:\Infobrieven groepen

 

2 september; de nieuwe collega bij de peuters heet Ilmy. Welkom! Zij is in de plaats van Esther.

 

28 augustus; de schoolfoto's op G van vorig schooljaar zijn geordend.

 

28 augustus; morgen 10.00 uur koffie in de aula. Kort praatje door de directie.

 

28 augustus; morgen, vrijdag is Caspar in de ochtend op school om digitale ondersteuning te bieden. Controleer even of je computers het doen en of de programma's werken. Caspar loopt langs.

Alle data is overgezet, en rdsg werkt goed, lees hieronder bij 19 augustus. 's Gravendelers kunnen inloggen.

 

26 augustus; de mailgroepen kleuter-, midden- en bovenbouw zijn aangepast. Zie je nog iets verkeerd staan, mail dan Stoffel.

 

26 augustus; er is hard gewerkt in de 's Gravendeelstraat !

 

25 augustus; morgen, dinsdag, wordt er hard gewerkt in de 's Gravendeelstraat. Heb je nog een uurtje over, dan is er altijd een klusje te doen; de collega's daar hebben meer werk dan we zouden wensen. Start om 10 uur.

 

25 augustus; afgelopen zaterdagmorgen was een collega aan het werk en zette iemand anders het alarm erop, zo rond half twaalf. Dat was geen pretje voor de eerste collega die haar bordje op aanwezig had staan. Graag aandacht op dit punt.

 

25 augustus; zet zelf je PC's neer en sluit Internet en stroomkabel aan. De verhuisde Cillershoekcomputers kunnen nog niet inloggen in de 's Gravendeelstraat.

 

23 augustus; aan het Bestuur is verzocht de werkzaamheden in de 's Gravendeelstraat te hervatten.

Vandaag waren Achsa en Krystel aan het werk; complimenten...

 

23 augustus; de digiborden in de Cillershoek zijn bijna allemaal verkocht. Zie je er iemand mee slepen, bel dan niet de politie s.v.p.

 

20 augustus; vandaag is de Schoolgids door de drukker bezorgd. Er zit er een in je postvak. Neem hem door, dan weet je wat we onze klanten vertellen; er zijn de nodige aanpassingen gedaan.

 

19 augustus; Nanda voegen we toe aan de complimentenverdieners. Vandaag is er weer geklust en gewerkt ! Een paar foto's zijn toegevoegd aan de zomerfoto's 2014.

 

19 augustus; mededeling van Caspar: in de loop van de week, wanneer alle data op de nieuwe server staat, ga ik de Cillershoekstraat de-installeren. Dit betekent dat niemand op de Cillershoekstraatserver meer kan komen. In de loop van de week kunnen alle 'sGravendeelcollega's vanuit huis of elders naar de ’s Gravendeelstraat connecten via rdsg.cbsdeakker.nl (aanpassen in je snelkoppeling Extern bureaublad). Al je spullen verhuizen mee naar de 'sGravendeelserver.

 

18 augustus; er staan 3 oude digiborden op Marktplaats, op te halen in de Cillershoek. Ook leuk om thuis op te hangen...

 

18 augustus; de leerlingenlijst staat in Excel op Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden; kun je kopiëren naar Word, etc. Een leerlingenlijst is altijd tijdelijk...

 

18 augustus; zonder anderen te kort te doen geven we complimenten aan Jacq, Joyce, Nelly, Nicolet en Stoffel die vandaag een flinke ruk gaven aan het project "stoffige school richting onderwijspaleisje 's Gravendeelstraat". De voortgang is duidelijk te zien.

 

17 augustus; de Cillershoekserver-data wordt verhuisd. Je kan nu nog op de server. Je Cillershoek-mail kun je lezen door in te loggen op https://dkhq0813-09.cbsdeakker.nl/owa/

 

15 augustus; op school alles in orde, in de 's Gravendeelstraat is nog veel werk te doen. Maandag weer actie aldaar.

 

11 augustus; de software van PlusPunt werkt via Basispoort en staat in principe klaar. Malmberg is bezig met onderhoud aan de digibordsoftware, die kun je later deze week gaan zien.

 

10 augustus; een formulier voor het PCBO kun je ingevuld in kantoor afgeven en dat gaat dan direct naar de Elzendaal (ik kreeg een nieuw reiskostenformulier via de mail).

 

9 augustus; Jordy en Ilja gefeliciteerd met Sef, gisteravond geboren!

 

9 augustus; de vakantie is halverwege. Er is schoongemaakt en verhuisd. Beelden zeggen meer dan woorden. Zie de zomerfoto's 2014. Natuurlijk is er nog erg veel werk te doen en lopen sommige processen door elkaar. Van aanrechtje tot mailbox is alles in gang. De Elout staat nog in de steigers, de opgraving bij de nieuwe gymzaal is weer dicht... Verder alles in orde.

 

24 juli; alles verloopt via het schema: de vloerbedekking is gelegd in drie lokalen (ruikt nog erg nieuw), de 's Gravendeelstraat is leeggemaakt, de gymzaal wordt gebouwd, de Elout wordt verbouwd. 5 augustus wordt de Cillershoek verhuisd.

 

23 juli; de Wet PPO komt eraan. Ons Schoolondersteuningsprofiel en een toelichting staat op onze website bij Passend Onderwijs. Met veel dank aan onze IB-ers die er veel werk in staken.

 

18 juli; Elzendaal Info nummer 5

 

18 juli; complimenten voor al het werk deze laatste periode. Veel mensen kwamen een uurtje of een dagje extra, er is enorm veel werk verzet op alle plaatsen in de school. We verwachten na de vakantie dat het meeste werk zal zijn gedaan. En ook dan is er weer veel te doen: de klas klaarzetten.

 

18 juli; vandaag hoorden wij het vreselijke nieuws dat meester Erik Vleesenbeek van de PCBO Da Costaschool in de Afrikaanderwijk in het vliegtuig zat dat gisteren is neergestort. Het was vandaag de laatste dag van de directeur daar die met pensioen gaat. Namens het team is een kaartje onderweg.

 

18 juli; een leerling voor groep 4 komend schooljaar, direct van Curaçao is doorverwezen naar een andere basisschool.

 

18 juli; voor de zomervakantie graag je lokaal opruimen; alles gewoon laten staan, niets opstapelen of zo, geen losse spullen laten liggen, maar alles opbergen in een kast. In groep 6A (Mirjam/Btisam), 7B (Anne) en in F (Tessa en Brenda) komt nieuwe vloerbedekking, al het meubilair, incl. kasten op de gang plaatsen svp. Laptops in de kluis bij Taylor.

Computers op een tafel laten staan, stekkers los. Geen internetkabels in het kastje stoppen (doorlussen).

Help elkander...

 

17 juli; morgen sluiten we het jaar ook financieel af. Tot 10 uur kun je bonnen inleveren.

 

17 juli; gooi je vuil svp weg op het plein in de ondergrondse container.

 

17 juli; alle kapstokken leeg svp, persoonlijke spullen meegeven.

 

16 juli; voor er verhuisd wordt komen er keukenblokjes in de lokalen van groep 3; de kelder wordt gedaan, stellingen staan er voordat er verhuisd wordt.

 

16 juli; morgen maken we hier de koelkasten leeg. Graag zelf je eigen spullen al opruimen, opeten of meenemen. Bij voorbaat dank, de koelkastcommissie.

 

16 juli; alle teamleden hebben een beoordeling gekregen (sommigen al lang geleden).

 

16 juli; veel mensen in de file, ongeluk bij de Heinenoordtunnel.

 

16 juli; de telefoon en Internet blijven aangesloten op de Cillershoek, in verband met het alarm en de bereikbaarheid van de server. De server blijft staan (hij hoest als een zieke hond...)

 

15 juli; 3 september worden 3 nieuwe touchscreens opgehangen in de nieuwe lokalen van de sGrstr.  Juffen, graag jullie advies over de plaats van de borden. De twee andere borden laten ophangen kost bijna 2000 euro, daar denken we over na, doen we nu niet voor die prijs.

 

15 juli; even stoppen met stencillen. Het papier is bijna op.

 

15 juli; gymleraar Sjoerd van Lekker Fit! gaat fulltime bij InHolland werken, dus niet bij ons.  Rik Heeres kwam maandag 9.30 uur kennismaken. Daar was Jelte even bij.

 

15 juli; de Cillershoek, groepen 3 en 4, zijn vrijdag vrij i.v.m. de verhuizing. Vandaag krijgen de kinderen een brief mee.

 

15 juli; besloten is niet mee te doen aan het korfbaltoernooi van Thor in september. In het kader van Lekker Fit! zullen er andere toernooitjes zijn.

 

10 juli; er zijn dit schooljaar 91 leerlingen ingeschreven en 65 uitgeschreven, zonder de peuters mee te tellen, inclusief groep 8 van dit moment. Het meest kleuters dus.

 

10 juli; is je Normjaartaak verzonden, kom dan even op de stoel in kantoor, op de PC kijken we samen even je taken na. 19 gedaan, 11 te gaan.

 

10 juli; rond de zomervakantie (het is bijna zover!) vertrekken helaas veel kinderen, zo is onze ervaring. Helaas is dat nu ook weer zo. Hou ons op de hoogte van wat je hoort. Het is weer een hele klus alles administratief te regelen (met jullie hulp).

Hier start al een lijstje:

  1. Jakub Jagielo uit groep 7B naar de Octopus in Capelle per 24 april, uitgeschreven

  2. Mikolaj Chudzinski, uit groep A, idem

  3. Debriënne Winklaar , groep 7B, vertrekt de laatste schooldag voorgoed naar Curaçao

  4. Wildrit Wiggering uit groep  4A, woont per 15 mei bij zijn moeder in Assen, de school heet de Valkenhorst, uitgeschreven en OKR op de post.

  5. Wendy en

  6. Sebastiaan van der Mee naar Zoetermeer, de Waterlelie, per 23 mei, uitgeschreven

  7. Merlin Slavova en Janer Stelov Angelov, groep B en F, zitten op de Globetrotter, uitgeschreven.

  8. Jaydon (4A) en

  9. Shayer Martina (groep A), deze zomer naar Vlaardingen waar ze nu al wonen. Zijn beide uitgeschreven per juni naar Chr. BaO Kethel.

  10. Ya-Peng Chow, zit nu in China op school

  11. Jaydee Valstar Rondon, groep 3A na zomervakantie naar Sonnevank

  12. Joyce Fernandes Pereira, groep E, na de zomer Rotterdam Noord

  13. Leon en Thorben, groep E en B Maranus naar Zeeland, Middelburg, school De Uilenburch

  14. Gisela Garcia Gutierrez, groep 5, naar Vlaardingen, in juni, Kindcentrum de Wereldwijzer

  15. Sahra Alarcin, groep 4B, na de zomer naar Bloemhof

  16. Imane Hari, verhuizing naar Terneuzen, Prins Willem Alexanderschool

  17. Sajjad Hanif uit 2C gaat naar de Sonnevanck

  18. Sarita dos Santos Briffe gaat naar de Heemskerkschool

  19. Sercan Demirtürkoglu uit groep 1 naar Bloemhof wegens oppassen door oma.

  20. Nadia van Doorn gaat met moeder naar de Dominicaanse Republiek.

10 juli; Mandy is gisteren en vandaag ziek, Dianaling draait de groep, morgen hoopt Mandy weer te komen.

 

10 juli; de nieuwe Rekenmethode is besteld, met veel dank aan de werkgroep en in het bijzonder aan Claire die enorm geholpen heeft om de lijst materialen op te stellen en om allerlei informatie boven tafel te krijgen. De leverancier laat weten dat de spullen volgende week binnen zijn.

 

10 juli; 24 juli worden onze nieuwe lokalen en kantoren in de 's Gravendeelstraat ontruimd; deze materialen worden opgeslagen in het speellokaal aldaar. Daarna volgt de schoongemaak op 25 juli. Op 5 augustus wordt al het materiaal uit de Cillershoek neergezet in het lokaal met de juiste stickerkleur. Daarna kan er worden ingericht. Dat is goed nieuws ! Dat betekent dat we gaan inpakken in de Cillershoekstraat. Een (vuil)container kan op afroep worden besteld.

 

9 juli; de koppeling ESIS-Basispoort is een feit.

 

9 juli; geef morgen Akkernieuws met Lekker Fit!-brief en vakantiepaspoortje mee. Het laatste is er voor ieder kind.

 

9 juli; dinsdag wordt een eenvoudig maaltijd aangericht in het Millinxparkhuis tussen 18 en 19 uur.

 

7 juli; heb je vragen of opmerkingen over het weekbeurtrooster, mail die dan aan Nicolette, ze heeft een mooi voorstel gemaakt.

 

7 juli; nodig je kinderen uit woensdag in oranje of rood-wit-blauw op school te komen.

Quote: ,,Nederlanders zijn een vrij nuchter volkje. Als je altijd nuchter bent, maak je weinig spannends mee. Nederlanders willen om die reden wel periodiek gecontroleerd gek doen. Daarom is voetbalgekte leuk.''

 

7 juli; de evaluatie Schoolreis bovenbouw is klaar en staat op Y, deze nemen we voor kennisgeving aan; Najat bedankt.

 

7 juli; een nieuwe leerlingenlijst is eind van de week beschikbaar. Je vindt daarop ook nieuwe namen van leerlingen die na de zomer komen.

 

7 juli; er is besloten de groepen ABCDEF anders te noemen. Ze gaan heten: 1A, 1B, 1C, 2A, 2B.

Dat is duidelijker en handiger. Wanneer er dan eventueel een groep bijkomt, sluit dat beter aan.

 

5 juli; Catalpa is failliet, het is onderdeel van Estro en werkt bij ons vanuit het MPH. Onze Catalpa kent een doorstart.

 

5 juli; nog een paar weken en Passend Onderwijs gaat echt van start. In drie minuten weet je (weer) wat het is; zie het filmpje van 3 minuten. We vragen je inventief te zijn zoals deze kraanmachinist.

 

5 juli; het werk aan het nieuwe Geel Boek vordert gestaag. Het onderdeel Planning Sociale Competentie komt niet meer terug voor de midden- en bovenbouw, omdat we daar Trefwoord gaan gebruiken en dat de inhoud van de sociale competenties gaat bepalen.

 

5 juli; de bestelling is de deur uit en wordt komende week al verwacht, het gedeelte gebruikmaterialen komt een week later. Alles voor de Cillershoek komt in de 's Gravendeelstraat aan. Ellie en Joyce gaan met enige hulp de paklijsten controleren. Alles zit per groep verpakt.

 

5 juli; Cora knapt op en was vrijdagmorgen op school.

 

4 juli; op het mededelingenbord hangt een uitnodiging voor het afscheid van Pierre aanstaande dinsdag. CBS de Akker geeft hem een cadeau, als je gaat, neem dan een fles wijn mee of zo. Pierre werkte hier jarenlang tot 2000. Oeps, time flies.

 

3 juli; op 1 juli hebben we 304 leerlingen en de Elout 164.

 

3 juli; Roxanna doet morgen de CV-dag van Astrid, omdat Eva ziek is en er een invalassistente komt. Ellen draait de groep alleen. Miranda draait de CV-dag van Anika. Nelly vervangt morgen Cora.

 

3 juli; er komt een verhuizing. De Elout neemt de handvaardigheidtafels en de rode krukken na een jaar uitleen weer terug.

 

3 juli; de koppeling met Basispoort is mislukt, er wordt onderzocht hoe dat komt.

 

3 juli; alle groepen hebben besteld, morgen gaat alles de deur uit. Het is veel in soms ingewikkeld. Dank zij een prima inzet is het gelukt. De meesten van ons hebben netjes en zuinig besteld ! Niet alle wensen worden gehonoreerd en er is ook geen tijd dat allemaal uit te leggen. Hier en daar komt een goedkoper alternatief van IKEA of Action.

 

3 juli; Akkernieuws lukt me vandaag niet, die komt dus morgen. Zodra deze er is, kunnen de groepen 3 en 4 (onderweg van of naar gym) even langs de 's Gravendeelstraat lopen, zodat de kinderen weten waar hun lokaal 1 sept is. Op Akkernieuws komt een plattegrondje, ga gerust even binnen kijken (tip: bel van tevoren even je collega daar, omdat anders de deur gesloten blijft)

 

3 juli; Ouders/kinderen die verlof aanvroegen krijgen rond de zomervakantie:

1. Karan Sieuwpersad van 14-07-14 t/m 18-07-14

2. Sjaane Soebhan van 16-07-14 t/m 18-07-14

3. Anna Angelova van 14-07-14 t/m 18-07-14

4. Rumeysa Arpagünü van 27-06-14 t/m zomer

5. Arshandro Kwidama van 08-07-14 tot 18-07-14

6. Kiki Gomes Lopes van 09-07-14 tot zomer

 

2 juli; vandaag wordt Basispoort aan ESIS-Akker gekoppeld. Het kan zijn dat je inlogproblemen hebt, stuur dan even een mail. Zie ook hieronder bij 29 juni. Vandaag kwam het bericht dat Ambra ook via Basispoort gaat werken binnenkort. Je ziet nu al een knop MijnKlas in Basispoort, die gaat binnen 2 weken werken. Hoera !!

 

1 juli; Cora is nog ziek, Nelly valt in. Ansjel werkt 50% tot de zomervakantie.

 

1 juli; de verhuisdozen zijn gearriveerd in de Cillershoek. Ook is opdracht gegeven de kelder in de 's Gravendeelstraat schoon en leeg te maken en er een mooi aantal stellingen in te monteren. Morgen is er overleg met de directeur van de Elout over een brief aan de ouders over de situatie na de zomervakantie. Donderdag volgt Akkernieuws.

 

29 juni; na bijna een jaar wachten laat Basispoort weten dat het kan samenwerken met ESIS. Wat betekent dit ? Wanneer een leerling van school gaat, of er komt een nieuwe leerling en Corrie schrijft uit of in, dan is de leerling de volgende dag ook in of uit Basispoort. Binnenkort zie je dat gebeuren, als je er op let.

 

29 juni; in de eerste week van de zomervakantie komt er nieuwe vloerbedekking in het lokaal van Anne, van Btisam/Mirjam en in groep F. De lokalen gaan op de laatste dag helemaal leeg, maak een paar foto's van de ideale opstelling van het meubilair, de schoonmakers zetten het meubilair aan de hand van die plaatjes terug in de klas. Groep F wordt multifunctioneel BP/RT-lokaal.

 

29 juni; op basis van gesprekken en advies van de commissie Identiteit hebben we vanmiddag besloten dat groep 3 t/m 8 zeker nog zeker een jaar met Trefwoord blijft werken. We zullen na Kerst en Pasen evalueren om te kijken hoe het bevalt. Kinderen en hun Sociale talenten komt te vervallen en de lessen sociale competentie én Godsdienst putten we uit Trefwoord. De kleuters volgen de verhaallijn die eerder is samengesteld, zij werken dus niet met Trefwoord. Stoffel zorgt voor de verlenging/wijziging van het abonnement.

 

29 juni; na veel getrek en geduw is er groen licht van de Gemeente om de Elout te verbouwen. Morgen wordt een tijdpad gemaakt door het Bestuur en de aannemer. Daarbij staat vast dat de Cillershoek in de zomervakantie verhuist naar de 'sGravendeelstraat. Dat wordt een flinke klus. Cora is gebeld, zij weet het ook. Er komen binnenkort verhuisdozen. We gaan wel even brainstormen over het hoe en wat. Donderdag komt dit in Akkernieuws, tot die tijd is er radiostilte naar de ouders en kinderen. Er mogen nu al spullen in het speellokaal neergezet worden aldaar (zet er een duidelijke naam op). Ga niet zelf verhuizen, wel inpakken.

 

27 juni; maandag gaan we kijken of alle groepen besteld hebben. De meeste lijsten zijn binnen !

 

27 juni; begin volgende week krijg je gegevens en een format om het rooster van je groep te maken.

 

27 juni; ben je ziek en word je in het weekend beter, stuur dan een email aan de directie. Wij weten het dan en stellen onmiddellijk de bedrijfsarts op de hoogte. Ieder ziektegeval wordt gemeld via een Internetmelding via Youforce. Zo ook de betermelding. Hier hangt weer een heel systeem van oproepen en risicomelding aan vast en ook de uitbetaling van invallers/poolers.

 

26 juni; een leerling voor groep 8 komend schooljaar van basisschool de Globe is niet ingeschreven.

 

26 juni; de voorbereidingen voor de werkweek komende cursus verlopen voorspoedig. Lilian, Jelte  en Marja gaan mee op deze werkweek, buiten de vaste leerkrachten van 7 en 8.

 

26 juni; Gerry is ziek, haar groep is in de bovenbouw verdeeld. Morgen draait Miranda haar groep. Ansjel is ziek, Nanda verschuift haar CV van morgen naar het nieuwe schooljaar.

 

26 juni; Corrie heeft alle nieuwe rapporten geprint en in de postvakken gedaan. Heb je nog wensen, geef het dan aan haar door.

 

25 juni; alle nascholingswensen die in bijlage 13 van het Schoolplan staan zijn goedgekeurd.

Lees even de 9 afspraken aan het begin van die bijlage; zorg dus zelf voor het inschrijven.

 

25 juni; de afspraken over het Startgesprek in september staan op N:\2014-2015

 

25 juni; alle kleuterouders die nog niet het schoolgeld betaald hebben zijn gisteren gebeld.

De verwachting is dat iedereen meekan op schoolreis.

 

25 juni; de SCOL en ESIS werken nu ook goed onder Chrome !

 

24 juni; Mandy is geslaagd voor de Pabo; van harte gefeliciteerd.

 

24 juni; er zijn weer whiteboardstiften.

 

24 juni; je roze CV-formulier invullen, een fulltimer heeft 13 CV-dagen, doe dat samen met je CV-vervanger !

 

24 juni; alle mailboxen zitten vast, je kunt even niets met je mail. Caspar is aan het werk.

 

24 juni; de commissie Keuze Rekenmethode heeft advies uitgebracht. Wij volgen dat advies en gaan over tot de aanschaf en het gebruik van de methode Pluspunt. We danken de commissie voor haar inzet en werkwijze. We geven Claire de speciale opdracht een lijst gewenste materialen op te stellen. Iedereen bedankt voor de inbreng in de discussie. Veel plezier en veel opbrengst toegewenst ! Malmberg heeft diverse adviezen voor de overstap in alle groepen, ook daarover is contact en daar hoor je meer van. Alle rekenspullen worden apart besteld en hoeven niet op je bestellijst.

 

23 juni; Maartje en Najat zijn weer beter. Astrid was vanmorgen ziek, maar nu toch weer op school. Claire is langs geweest, ze kan halve dagen werken, maar mag slechts zeer weinig praten, dus ga haar niet teveel uithoren. Cora is ziek.

 

18 juni; berichtje van Claire: dit keer maar geen telefoontje over hoe het gaat ;) Het gaat goed met mij. Ik heb eigenlijk geen pijn en na de operatie ook geen pijn gehad. Het is wel erg stil. Maar gelukkig leven we in een tijdperk met de nieuwste technologie waar ik flink gebruik van kan maken. Via een app op mijn telefoon communiceer ik met iedereen om me heen. Dat maakt het allemaal een stuk gemakkelijker. Iedereen de groetjes op school,  Claire

 

18 juni; afgelopen vrijdag is het internet en de telefoon afgesloten door UPC. Een betaling was niet gedaan. Waarschijnlijk is de post niet doorgegeven aan kantoor. Nu is er een spoedbetaling gedaan en alles weer aangesloten. Dit kostte Nicolet de nodige tijd en moeite. UPC-facturen svp in kantoor afgeven. Doordat er schoolreis was hadden we er weinig last van...

 

18 juni; iedereen heeft in zijn klassenmap wel een blaadje met tips voor een invaller. Zet daar svp je inlogcode van basispoort bij. In Basispoort staan geen privacygevoelige gegevens van jou en een invaller kan snel uit de voeten op het digibord wanneer zij met jouw codes kan inloggen.

 

18 juni; lever je bestelling in voor 27 juni svp. Zie meer in je mail hierover.

 

18 juni; vandaag liep de server vast bij het maken van de nachtelijke backup. Nu werkt alles weer. De beamer van Anne heeft een nieuwe motor.

 

16 juni; de twee schoolreizen van afgelopen vrijdag waren prima.

 

16 juni; deze week loopt de aanvraagperiode voor de Nascholing af. In hoofdstuk 13 kun je helemaal onderaan zien welke scholingsverzoeken zijn binnengekomen.

Zangmakers biedt ook nog (gratis) scholing, vraag Achsa, Tommy en Mirjam naar hun ervaringen:

Vanuit Overal Muziek Rotterdam is er weer gratis ondersteuning in de vorm van scholing en coaching van ZangExpress. Misschien vinden jullie het wel fijn om ondersteuning te krijgen bij bijvoorbeeld een schoolproject en dit te koppelen aan zang. Dan komt ZangExpress langs op school, ook speciaal voor de de kinderen.
Er is een nieuwe (digitale) flyer (kun je aan Stoffel vragen) en i.v.m. onze naamswijziging een klein introductiefilmpje! https://www.youtube.com/watch?v=guBtSW5_0X8
 

16 juni; Maartje is geblesseerd en neemt deze week rust. Ellen is in de groep, morgen ook. Claire wordt vandaag geopereerd. Maronela is ziek.

 

12 juni; heb je nog spullen in je klas staan die in het magazijn horen, zet ze dan terug i.v.m. de inventarisatie voor de bestelling s.v.p.

 

12 juni; Sibel heeft betaald, nu nog drie te gaan.

 

12 juni; lees Akkernieuws en deel hem uit svp. Komt eraan.

 

11 juni; Chelsea is opgelost, ook goed nieuws voor broer Daniel in 3A dus. One down, four to go.

Vier kinderen kunnen nog niet mee.

 

11 juni; het is bijna schoolreistijd. Zelfs de allerarmsten hebben nu betaald. Een aantal ouders houden zich onbereikbaar. Ik zou ze graag spreken. Het gaat nu nog om Rineidi, Gisela, Jayla, Sibel en Chelsea. Je weet zelf of ze bij je in de groep zitten. Hou deze info voor jezelf, help mee de ouders te bereiken.

 

8 juni; de Takenlijst voor het komend schooljaar is gedeeltelijk al bijgewerkt, zoals dat voorstel uit de bouwen gekomen is.

 

6 juni; afgelopen woensdag is Huipie (52) overleden, zij zat vaak in de speeltuin, kende veel kinderen, de kinderen kennen haar. Ze is de buurvrouw van Sjaane en de vriendin van Ellie's zus. Woensdagmiddag is de crematie. Namens het team is een condoleancekaart gestuurd.

 

6 juni; volgende week wordt de Normjaartaaktool getest en donderdag krijg je die om in te vullen, samen met je CV-lijst als je daar recht op hebt.

 

6 juni; afgelopen woensdag is Anika geslaagd als Taalcoach. Gefeliciteerd !

 

6 juni; de schoolfoto's zijn er, er zit er eentje in je postvak.

 

4 juni; ik benader deze dagen alle ouders die nog schoolgeld moeten betalen en zit ze achter de broek. Dat heeft al goed effect. De nadruk ligt op de boven- middenbouw. Morgen zie je weer een nieuwe stand van zaken, dus een nieuwe lijst.

 

4 juni; let op je schuifje bij het vertrek uit school. De laatst vertrekkende collega staat vaak met vraagtekens bij dat bord.

 

3 juni; morgen komt Akkernieuws; meegeven svp.

 

3 juni; Mirjam en Btisam zijn beiden ziek, Miranda is in groep 6B.

 

3 juni; het is raar maar waar, het Bestuur laat de Cillershoek nog wat opschilderen, om straks een goede overdracht van het gebouw te kunnen doen. Wees lief voor de jongens van Stinis.

 

2 juni; op de komende teamvergadering bespreken we de keuze Rekenmethode, de keuze Trefwoord, beslissen we over het Startgesprek en maken we het rapportenrooster.

 

2 juni; op N:\2014-2015 zie je het schema voor komend jaar steeds completer worden. Detail: de vergaderingen worden op dinsdag en donderdag gehouden, zo is er meer afwisseling. Ook het Geel Boek krijgt er af en toe een bladzijde bij. De Ko-planning laat ook de Puk-planning zien: we zijn één geheel, de peuters doen prima mee. Vandaag zaaiden en plantten zij in de bak bij de tulp; prachtig.

 

2 juni; Najet was vanmiddag bij haar dochter die onwel werd, inmiddels knapt deze op. Krystel bedankt voor de hulp in de groep.

 

2 juni; vandaag was Btisam ziek, morgen is Mirjam ziek. Miranda draait de groep.

 

2 juni; vandaag start Stap 7 LKV, individuele Nascholing, formulier inleveren. De rode map nieuwe Nascholing die in de koffiekamer staat, is bijgewerkt, alle oude spullen zijn eruit en de nieuwe zitten erin. We verzamelen daar alle folders e.d. die gaan over cursussen. Wat dagelijks nieuw binnenkomt gaat er ook bij. Kijk naar je POP of PAP en vul het formulier in dat staat op...

N:\Leerkrachtvaardigheden\Nascholing\Nascholingsformulier 2014-2015.docx

Formulieren met een ander jaartal erop krijg je retour.

Na je aanvraag hoor je van ons of je kan inschrijven.

Nascholing hoort bij je werk, maar een cursus is niet verplicht.

Een digibordcursus intern is ook een vorm van Nascholing.

Van de gevolgde Nascholing van dit jaar graag een evaluatueformulier.

 

27 mei; we zijn blij te kunnen melden dat we met 31 klassencollega's een goed functioneringsgesprek hebben gevoerd. De assistentes en de leerkrachten met speciale taken komen in juni aan de beurt. Het was mooi werk; Stoffel & Nicolet.

 

27 mei; de collega's van de Peuterbouw, Astrid en Janet, zullen op de takenlijst komen voor een aantal werkgroepen. Zij staan daarbij als contactpersoon voor de peuterbouw, niet als volwaardig werkgroeplid, omdat zij anders alle feesten over twee personen moeten verdelen. Zij helpen dus mee om hun eigen kroost te kunnen bedienen, meer niet.

 

27 mei; voortgang Lekker Fit!:

De gymzaaluren zijn bekend. Dinsdag komt er extra bij.

Jelte gaat bij ons werken op ma-di-woe en do.

Op vrijdag is hij vrij.

Sjoerd van Santen komt als vakleerkracht gym op ma en vrij.

Sjoerd is een zeer ervaren leerkracht en geeft ook les op INHOLLAND

Op maandag is er een overlegmoment tussen beide heren.

Zij trekken samen de kar Lekker Fit!

Groep 7 en 8 krijgen een blokuur en een lesuur gym.

3 t/m 6 drie keer gym.

Zwemmen telt mee als gymuur.

De peuters doen al mee met Lekker Fit!

Onze kleuters gaan ook meedoen met lekker Fit!

Kim gaat kaboutergym geven.

Naast de gymuren komt er aandacht voor gezondheid:

water drinken, gezond trakteren, en nog diverse activiteiten.

De volgende stap is een goed rooster maken.

 

27 mei; morgen komt Akkernieuws. Wil je er een berichtje in, stuur dan je tekst.

 

27 mei; er zijn nieuwe Cito-normen. Dat betekent vaak een letter terug op het rapport (A wordt B, enz). Dat vergt een hele uitleg. We hebben besloten dat op het komende rapport nog de oude norm wordt gebruikt, dus de letter volgens die oude norm. Dan moet je niet in ESIS kijken, daar staat de nieuwe norm. Gebruik de tabel die in je toetsmap zit.

Dan heb je bij het komende rapport geen moeilijk verhaal uit te leggen. Bij het rapport in november gaan we de nieuwe norm gebruiken én de vaardigheidsscore. Daarbij een kort stukje in Akkernieuws over de nieuwe norm.

In je groepsplan komt wél de nieuwe norm. Heb je hulp nodig, ga dan even langs bij Krystel.

 

27 mei; er is een sleutel van het park, zodat het hek naar het plein voor het MPH opengezet kan worden. Deze sleutel is bij Stoffel.

 

27 mei; er is een sleutel van de schuur Cillershoek bijgemaakt, zodat er altijd afgesloten kan worden. Cora heeft die sleutel.

 

27 mei; graag de map met Nascholingsaanbod terugzetten op z'n plek.

 

26 mei; groeten van Claire, het gaat de goede kant op. Veel fysio. Ze komt deze week nog niet op school.

 

26 mei; in het nieuwe Geel Boek staat de Takenlijst voor komend jaar klaar, met veel namen van collega's die nu die taken uitvoeren. Morgen in de bouw verdelen we veel van die taken opnieuw. Veel collega's willen verder gaan met hun specialisme, dat kan handig zijn.

 

26 mei; in het MTO is besloten de Kinderboekenweek van 2014 toch niet al te uitbundig te vieren. Wél kun je een boek voor je klas uitkiezen (mail Nelly volgt vandaag), ook gaan we lezen en voorlezen en het thema een beetje aankleden. Maar het project FEEST hebben we net achter de rug, en dat nu weer uit de kast halen, wordt wel erg feestelijk. We doen geen project komend schooljaar, dat blijft zo. Wel stellen we voor om mee te doen aan de Grote Rekendag op 25 maart 2015, als een soort miniproject. Hiertoe richten we een klein werkgroepje in dat vanavond nog in de nieuwe takenlijst verschijnt.

 

20 mei; naar aanleiding van diverse incidenten hebben Maria en Daniëlle de regels Ongewenst gedrag bekeken en aangepast. We zullen ook ons best doen deze samen te handhaven.

Zie de drie documenten op N:\Beter Presteren\Gele Kaarten en Ongewenst Gedrag

Alle formulieren betreffende de BP zijn te vinden op de N schijf onder het kopje Beter Presteren. Onder het kopje Gele Kaarten staat de lijst waarop bijgehouden wordt of er gele/groene kaarten uitgedeeld zijn, of ze terug gebracht zijn en hoeveel punten de klassen hebben gehaald met de kaarten. Daar staan ook de sancties (een versie voor kids en een versie voor leerkrachten) deze waren verouderd en zijn nu aangepast. Tevens is het schema ongewenst gedrag toegevoegd. De handleiding BP staat ook op N/Beter Presteren onder het kopje Werkwijze CBS de Akker. Deze versie geeft Daniëlle meestal aan de vakkrachten en aan Tos (een samenvoeging van alle sancties en regels die er zijn betreffende BP).

 

20 mei; reik vanaf woensdag 9 juli het Jeugd Vakantiepaspoort uit en roep iedere leerling/ouder/collega op om een kijkje te nemen op de website www.jeugdvakantiepaspoort.nl (v.a. 9 juli). De 29e editie van het paspoortje ziet er weer geweldig uit, boordevol leuke bestemmingen waar kinderen gratis of met flinke korting naartoe kunnen gaan tijdens de zomervakantie. Het paspoortje is geldig van 19 juli t/m 31 augustus 2014. Uiterlijk 1 juli worden de paspoortjes afgeleverd op De Akker.

 

20 mei; ken je een leuke, kritische ouder, meld dat dan bij KIM, we zoek weer een MR-lid.

 

20 mei; vandaag was de GGD bij de peuterspeelzalen. Er komt een rapport van deze inspectie. Men sprak waarderend over de invloed van de basisschool op de zes groepen. En ook over de omgang met de kinderen.

 

20 mei; dinsdag komt de verhuizer een offerte maken voor de verhuizing van Cillershoek naar 's Gravendeel, dat is voorlopig alleen nog maar om te kijken wat dat gaat kosten, maar ook een signaal dat het plan doorgaat. Er zullen genoeg dozen geleverd worden te zijner tijd, dat hoort daar ook bij.

 

20 mei; de klassenverdeling is in grote lijnen bekend. Fijn dat we er zo uit komen. Het duurt nog een poos voor deze naar buiten mag.

 

15 mei; we feliciteren Anne en Anika met een heel mooie Entreetoets, die goede moed geeft voor de resultaten komend Cito-jaar in groep 8 en natuurlijk veel belangrijker: een mooie toekomst biedt voor de kinderen.

 

15 mei; deze week komt de 010-krant uit. De Akker staat op de voorpagina.

Mooi werk, Ansjel ! Een neuronententoonstelling.

jong010 klik hier.

 

15 mei; alle ESIS-wachtwoorden zijn vastgezet tot half 2016 (wanneer het verloopt, kun je er niet meer in).

 

15 mei; op N:\Samen Beter Presteren staat een boekwerkje van het PCBO "Zicht op resultaten M-toetsen2013-2014". Daarin vind je alle resultaten van de scholen en zie je ook dat onze Cito groep 8 heel goed is, maar dat de toetsen waar de Inspectie naar kijkt voor ons niet voldoende zijn.

 

12 mei; op N:\2014-2015 vind je een overzicht Jaarplanning gevuld van het komend schooljaar met zaken die bekend zijn er al in.

 

25 april; via een school in de Hoekse Waard is een invalster komen aankloppen. De directie heeft een prettig gesprek met haar gehad en haar voor de periode tot de zomervakantie benoemd. Terugkijkend zien wij elke dag wel ziektegevallen, vooruitkijkend zien wij operaties en nog wat risico's. De directie zal per dag de inzet bekijken. Alle taken die nu zijn afgesproken blijven zoals ze zijn. Er is uitdrukkelijk afgesproken dat deze inzet tijdelijk is.

Miranda van Maurik wordt maandagmorgen na de meivakantie voorgesteld na de weekopening die zal plaatsvinden door Maria in het nieuw ingerichte lokaal van kleutergroep F. Dank dat een collega heeft gezocht naar een invaller.

 

25 april; wegens de terugloop van het aantal Pabo-studenten zijn er minder praktijkscholen nodig. Na overleg met onze IOC-er is afgesproken dat we ons vrijwillig aanmelden om géén  praktijkschool meer te zijn. SPW- en LIO-stagiaires blijven wél komen.

 

25 april; wat een fantastische dag hebben we er van gemaakt voor de kinderen. Het Akkerteam heeft zich van haar beste kant laten zien. Perfect.

 

24 april; fijn dat trakteren, gezellig ook. Iedereen geniet. Eén opmerking: regelmatig komen kinderen met volle monden, al etend, rond; dat kan beter.

 

23 april; op de Startpagina Personeel vind je een nieuw plaatje van Trefwoord, daar is de link naar de digibord-methode. Het bijbehorende papieren materiaal komt er nog aan, maar je kunt alvast eens rondkijken. Inloggegevens zijn akkdam - millinx (mogelijk is om in Chrome je wachtwoord op te slaan; aanbevolen). We gaan deze methode uitproberen. Kies zelf het moment van de dag daarvoor. Het begin van de dag is beter voor werk en instructie, rond de lunch horen we vaak vertellen en zingen, kies zelf. Na wat weken uitproberen zullen we evalueren, dus bepaal je mening.

 

23 april; met dank aan onze IB-ers alweer de eerste bladzijden Geel Boek gepubliceerd.

 

23 april; de koelkasten gaan leeg, kijk of er van jou iets in ligt.

 

23 april; Akkernieuws lukt vandaag niet meer, hou er rekening mee dat je hem morgen meegeeft.

Er komt nog wat over de koningsspelen in en over de vakantie, etc.

 

23 april; bedankt alle collega's die de afwezigheid van Ellen, Tessa en Jelte hielpen opvangen.

 

22 april; de ontbijtjes voor de Koningsspelen kunnen worden opgehaald bij Jumbo Rotterdam, Hillelaan 77, 3072 JE Rotterdam. Tien dozen zijn voor de Elout van Soeterwoude, zij halen deze zelf op, vouchers zijn in hun bezit. 18 dozen zijn voor ons; drie dozen Cillershoek, twee dozen 's Gravendeel, verder elke groep één doos en drie dozen voor de peuterbouw.

 

22 april; de weekopening is bij Angena.

 

18 april; komende donderdag betaalt Corrie alle (originele) bonnen uit die binnen zijn van kleine Paasaanschafjes e.d.

 

17 april; het Paasfeest zag er prachtig uit overal. Mooi werk. Ook dank voor de vele handen die hielpen bij het poetsen van het 6e kleuterlokaal; het blinkt als nieuw. En onze tulp staat in bloei; mooi.

 

17 april; 9 mei wordt Claire geopereerd aan haar knie. Zolang zij niet terug is na de operatie, gaat Nanda haar groep draaien. Brenda gaat na de meivakantie op maandag en dinsdag de zesde kleutergroep draaien en Tessa op de overige dagen. We zijn in gesprek met mogelijke tijdelijke vervangers (bijvoorbeeld voor de taak van Nanda en Brenda) voor de periode tot de zomer. Lilian draait zoveel mogelijk haar eigen groep en neemt CV-dagen mee naar de komende cursus.

 

17 april; de weeksluiting is digitaal, fijne Paasdagen !

 

16 april; lees Elzendaal Info 2013-2014 nummer 4

 

16 april; het plein is klaar, de tulp krijgt uitstraling.

 

15 april; Ineke heeft een kleindochter, geboren op 10 april, ze heet Zara.

 

15 april; iedereen bedankt voor de ontvangst van Kees en Piet.

 

15 april; Mandy loopt op krukken en heeft last van haar knie.

 

14 april; een invaljuf zou welkom zijn en direct aan de slag kunnen. Vraag eens rond in je kringen.

 

14 april; dank voor alle functioneringsgesprekken en -verzoeken. We zitten erg vol en plannen na de meivakantie verder.

 

14 april; er waren vandaag 22 vaders op de vaderochtend van de peutergroepen !

Gisteren schatten we op 88 vaders met gemiddeld anderhalf kind per vader.

We gaan dat nog natellen. Het waren er 90!

 

14 april; Angena is ziek en 15 april weer beter!

 

14 april; Astrid is gekomen, maar kan eigenlijk niet lopen. Ze zit in het kantoor van Angelique en Maria.

 

10 april; Jelte is er morgen weer, zijn vader is thuis en diens toestand is niet goed. Wanneer het nodig is vertrekt Jelte weer naar zijn vader, het is nu afwachten.

 

10 april; waanzinnig alle inzet op de Vaderavond ! Bedankt namens de directie.

En hier het filmpje dat gemaakt is: https://vimeo.com/91588676 , een mooi verslag

 

9 april; wij feliciteren Maronela met haar score F2 voor Lezen (ROC Zadkine).

 

9 april; Nadia is ziek, Kim was er vandaag weer.

 

9 april; voor groep 5 t/m 8: selecteer een jongen en een meisje uit je groep die iets willen vertellen aan ons Bestuur (Piet en Kees). Wat is leuk, wat is goed, wat is een probleem, wat moet meer aandacht, enz. Laat ze alvast even brainstormen (wat mij betreft met de hele klas, dan zijn ze echt klassenvertegenwoordiger) en je hoort dan zelf nog even wat er gezegd wordt. Het rooster voor maandagmiddag volgt.

 

9 april; een impressie van de vaderavond staat in het foto-album op de site.

 

8 april; er zijn nieuwe handdoeken aangeschaft. Gebruik deze niet in combinatie met verf of lijm. Gebruik bij verf en lijm zo mogelijk kranten of papier. Ellie heeft ook wel een voorraad oude doeken.

 

8 april; Astrid is de hele week nog thuis, ze kan niet op haar enkel staan. Er is geen breuk, het moet genezen. Tessa gaat het werk van Astrid overnemen met ingang van morgen. Maronela gaat met Najat mee naar zwemmen met de groep van Claire. En Maronela zal zoveel mogelijk Claire ondersteunen bij haar klas. Daardoor komt een deel van het werk van Maronela te vervallen. Krystel kijkt wat daar nog voor bedacht kan worden. Maria staat voor haar eigen klas, Kim is nog ziek.

 

7 april; aanstaande donderdag kom ik even trakteren. Dat zal een flitsbezoek worden aan je groep, omdat het in kantoor best druk is. Ik kom ongeveer max. 2 minuten in je klas en deel dan iets lekkers uit. Het tijdstip is niet te voorspellen.

 

6 april; Astrid is er morgen niet, ze is zwaar door haar enkel gegaan, morgen verder onderzoek.

Kim is ziek.

 

4 april; maak zelf een afspraak voor je f-gesprek !

 

4 april; maandag beginnen de werkzaamheden op het Keverplein. Er komt een berg zand, speeltoestellen gaan weg en de tulp gaat op z'n plek. De kleuters die op het Keverplein lunchpauze hebben, gaan dat nu doen op het plein bij de banken vóór het Millinxparkhuis. Ferry weet ervan.

 

4 april; maandag is Claire er weer, Tessa helpt haar voor de loopklussen.

 

3 april; voor de periode meivakantie tot de zomer zoeken we een (inval-) juf. Ken je er een, geef dan een tip. Bij het PCBO is alles "op".

 

3 april; we feliciteren het gezin van Nelleke met de nieuwe baan van Arie !

 

3 april; bedenk dat je dinsdagavond je spelletjes klaar hebt voor de vaderavond. Een kort rekenspelletje op een computer mag ook. Een oud rekenboek meegeven ook.

 

3 april; maandag gaat het Keverplein op de schop. Vertel kinderen dat ze de aangegeven route moeten volgen. Die route bedenken we ter plekke. Het plan is dat het plein 25 april klaar is en dat daarna het kleuterplein aan de beurt komt.

 

1 april; Claire belde, haar meniscus was heel, haar kruisbanden niet. Ze voelt zich goed. Over een week of 8 weer een operatie. Groeten !

 

1 april; dank aan Jacqueline die gisteren Achsa verving, Achsa is gelukkig weer beter. Dank aan Marja die Angena vervangt (griep) en aan Tessa die Claire vervangt (knieoperatie).

 

1 april; alle klasse-collega's hebben een uitnodiging gekregen om een f-gesprek te komen voeren. De Onderwijsassistentes komen later aan de beurt.

 

1 april; de absentielijst is van vorige maand, donderdag krijg je die van april.

 

31 maart; de SCOL is klaargezet, de leerlingenlijst is vernieuwd.

 

31 maart; Ilja vraagt of er nog klusjes te doen zijn, nu zij haar klas niet draait. Ze doet wel de kleine kring, enz. Mogelijk kan zij nakijkwerk doen of iets dergelijks. Met mate. Mandy en Dianaling draaien groep A de komende periode. Mandy is na de meivakantie fulltime bij ons.

 

31 maart; Speelt-op-veilig komt deze of volgende week de buitentoestellen controleren.

 

30 maart; weekopening en -sluiting deze week bij Anika.

 

30 maart; in het weekend belde onze tuinspion dat er honden worden losgelaten in de tuin.

Tja, weinig aan te doen. Kijk uit voor achtergelaten sporen !

 

30 maart; wanneer je als parttimer wil invallen om de hieronder beschreven vervangingsnood te helpen opvangen, laat het dan weten. Ken je een invaller, idem.

 

30 maart; in de Bovenbouw is het aanbod rondom het thema de 2e Wereldoorlog bekeken.
De doorgaande lijn ziet er nu zo uit:
Groep 6: Bekijkt een aantal afleveringen van 13 in de oorlog (http://13indeoorlog.nps.nl/)
Groep 7: Werkt over de film Oorlogsgeheimen
Groep 8: Maakt gebruik van ‘Jij hoort in onze klas’. Dit is het project waar Anne heen geweest is, van het JoodsKinderMonument.
 

28 maart; geef je ICT-wensen door aan Ajay, Taylor is zijn opvolger. Zij vervangen XP-computers door snellere met Windows 7.

 

28 maart; vandaag is de voet van de tulp gearriveerd, ligt naast de vuilcontainer.

 

28 maart; aanmeldingen voor de schooltandarts in Stoffels vak doen, over een paar weken komt Mariska ze ophalen. Zij kreeg een warm gevoel van CBS de Akker.

 

28 maart; Ilja heeft het dringende advies gekregen rustiger aan te doen. Ze gaat 50% werken en niet meer voor de grote groep. Claire wordt maandag geopereerd aan haar knie en is er daarna een poos uit. Tessa draait haar groep, Lino wordt opgevangen in de bovenbouw met werk.

 

26 maart; waarschijnlijk moeten veel kinderen vandaag een prik halen in Ahoy (BMR, enz). Normaal krijgen we daar bericht over, dat was dit jaar niet zo, nu bellen sommige ouders daarover. We schrijven de namen van de bellers in het absentieschriftje.

 

26 maart; de rapportenmiddag verliep prima. Veel blije ouders gezien, ook gehoord hoe indringend soms de opvoeding besproken is en bijvoorbeeld terreinen als Woordenschat. Het eten was perfect. Complimenten aan de dinercommissie. Het was lekker, op tijd, prima georganiseerd en gezellig.

 

25 maart; op 17 april, op de dag van het Paasontbijt en de Paasviering is er geen TSO en geen TOS.

 

24 maart; bekijk je voorraad rekenboeken eens en bedenk dat deze na de zomervakantie de oudpapierbak ingaan. Dan is het misschien geen gek idee een leerling een boek mee naar huis te geven, als extra werk te laten maken of erin te laten schrijven, enz. Geldt voor werk- maar ook voor de rekenboeken zélf. Ik denk niet dat een andere school er nog blij van wordt.

 

24 maart; leerlingen van de bovenbouw verzamelen zich nu in de hal bij de kleuterbouw vóór de eerste bel. Zij moeten echter de brandtrap gebruiken en niet in de hal verzamelen. Het is 's morgens heel erg druk bij die ingang met alle peuters en kleuters, vandaar. Leg het even uit in de klas (bovenbouw).

 

24 maart; Maronela start binnenkort met een verdiepingscursus Nederlands, ze levert daar een deel van haar CV voor in. De cursus is op dinsdagmiddag en -avond.

 

24 maart; donderdag en vrijdag komt er voorlichting van de Schooltandarts in je groep, het rooster volgt spoedig.

 

24 maart; het Doelstellingengesprek bij het PCBO is goed verlopen. Dank aan de werkers in de klas en aan de IB-ers. Soms is het lastig uit te leggen dat alle energie zich niet direct uitbetaalt in resultaat.

 

21 maart; Ajay gaat eind april zijn ICT-stage voltooien. Als opvolger is Taylor aangenomen. Taylor komt voortaan op de vrijdagmiddag meelopen en start in mei voor drie dagen. We zijn bezig met het vervangen van oude (XP)-machines, een hele operatie.

 

21 maart; de deur van het Keverplein naar het Millinxparkhuis moet altijd gesloten zijn. Lopen daar soms kinderen naar het toilet ??

 

19 maart; voor de PCBO-volleybal van 16 mei zijn de volgende deelnemers aangemeld: Ansjel, Lilian, Jelte, Stoffel, Anne, Anika en Najat. Dit is een onverslaanbaar team, ik ga ons aanmelden voor de beker en het buffet.

 

18 maart; onze school wordt dagelijks telefonisch benaderd door een flink aantal mensen die met onze leerkrachten of IB-ers willen spreken. En die staan meestal voor de klas of zijn ergens bezig met hun werk. Wij gaan over tot het doorgeven van emailadressen, zodat de contacten via de mail kunnen verlopen. Dat scheelt ons zoeken en lopen. De directie.

 

18 maart; in de ouderkamer wordt gesproken over een verhuizing. Graag zaken die in een teamvergadering worden besproken onder de pet houden tot er officiële mededelingen komen. We weten het nu zelf nog niet eens zeker...

 

17 maart; Ga voor de snelkoppeling van WIG naar de R-schijf op de leerlingencomputer en kopieer hem naar het bureaublad.

 

17 maart; Denk na over je wensen ten aanzien van de klassenverdeling. Je bouwco houdt een lijstje bij met je eerste en tweede keus. Ook van je eventuele duopartner.

 

17 maart; Deze week komt er een doos vol boeken naar school die hoort bij de methode KIJK.

 

16 maart; klik hier voor een overzicht van de Citoeindscores van de laatste jaren

 

15 maart; in je postvak zitten schoolgeldherinneringsnota's en een overzicht van je groep hiervan. Het is daadwerkelijk zo dat vóór de schoolreis betaald moet zijn. Hoe vervelend ook, iedereen moet meebetalen. De meeste ouders hebben al betaald, het is eerlijk als iedereen dat doet :-)

 

15 maart; groep 8 heeft het prima gedaan bij de Cito, zie het overzicht op het prikbord, een vergelijking met vorig jaar. Toen scoorden we 523,6 nu 529,8. Dat is van rood naar groen (waarschijnlijk). Mooi werk. 15 van de 16 leerlingen begonnen bij ons als kleuter. Veel leerlingen verlieten uit deze groep tussentijd CBS de Akker. Dit zegt weinig over kwaliteit. We zijn dezelfde school als vorig jaar. Volgend jaar garanderen we geen sprong vooruit...

Dit is voor nu gewoon fantastisch ! Een leerling scoorde 547, het bewijs dat het KAN.

Zie ook Cito-resultaten leerlingen groepen 8 (wordt nog bijgewerkt, maar wel interessant)

 

14 maart; op Y:\Leerlingenlijsten\Exelbestanden vind je de excel-leerlingenlijst van maart, eventueel handig voor je.

 

14 maart; binnen een week (of twee) wordt eerst het Keverplein en daarna het kleuterplein volledig ontdaan van de tegels, op hoogte gebracht, regenkolken vernieuwd en/of verplaatst, en vervolgens weer dichtgetegeld, etc. De aannemer zorgt voor een afscheiding en de looppaden worden vanzelf duidelijk. Misschien moeten kinderen vaker door de voordeur. Hou rekening met enige overlast. Dat duurt ongeveer twee weken per plein. Logisch dat het buitenspelen wat moet aangepast, bezoek bijvoorbeeld de speeltuin wat vaker.

 

13 maart; morgen gaan de brieven over de loonstrook die in je postvak kwamen, naar het PCBO.

We missen er nog twee.

 

12 maart; stuur een mail als je wil meedoen met de volleybal in mei.

 

12 maart; volgende week is de gymzaal in gebruik als stemlokaal. Er is overleg met Jelte over wat te doen.

 

6 maart; hiep hiep hoera, de site doet het weer. Binnenkort werken we alles bij wat achterliep.
Mogelijk blijven de mailtjes met mededelingen dan weer achterwege.

6 maart; de leerlingenlijst van Kimm, de tandartsassistente, hangt op het prikbord.
Het wordt weer lente !

6 maart; Cora is nog ziek, Nelly draait 3B

6 maart; er is al een deel van de PCBO-loonstrookbrieven terug bij Corrie, maar nog niet van iedereen. Streep wel of niet door: digitale loonstrook of niet.

6 maart; dank voor de absentielijsten. Corrie laat de computer de dagdelen tellen voor het rapport, je vindt het overzichtje in je postvak.

5 maart; 38 MTP’s ingevuld ! Super.

5 maart; zoek gerust Nicolet eens op, ze leert graag iedereen kennen. Elke dag doen we een excursie.
Vandaag was aan de beurt: kelder, dak, CV-ketels, ’s Gravendeelstraat, de groepen 5A en 5B, kennismaken directeur Elout van Soeterwoude, gymzaal en Jelte, etc.

5 maart; de grote printer bij Ellie staat in storing, hopelijk krijgt zij het papiertje eruit. Sorry, mijn schuld. Morgen komt bij het Kunstlokaal een nieuwe printer. Controleer jezelf en je leerlingen op een correct gebruik s.v.p.

5 maart; in een kleutergroep zijn luizen gesignaleerd, zie verder Facebook.

5 maart; de Jaarplanning (door sommigen ook wel de Vakantieplanning genoemd) staat op N in het mapje 2014-2015

4 maart; 36 !! MTP’s ingevuld. Van de 40. Keigoed ! In het weekend ga ik het resultaat bekijken. Vandaag kregen alle scholen opdracht de MTP voor 1 juni in te laten vullen. Zijn wij mooi op tijd .
Eén medewerker is nul keer ingelogd, dus die spreek ik aan. De andere drie ??

4 maart; Astrid en Tessa hebben hun CV geruild van 7 naar 28 maart en omgekeerd.

4 maart; 22 mei komt de schoolfotograaf, dus maak je mooi. Dat komt nu nog niet in de Jaarplanning, maar wel wanneer de site het weer doet.

4 maart; 14 april aanstaande bezoekt het College van Bestuur in de middag onze school, woont enkele lessen bij en praat met mensen van alle geledingen. Om 15.40 uur drinken we een kopje koffie in de aula met hen. Wie zijn dat ? Piet Monster en Kees Terdu. Doel: kennismaken; hoe gaat het op De Akker, vragen beantwoorden en opmerkingen aanhoren. Nadere uitwerking volgt.

4 maart; de rapportuitnodigingen zitten in je postvak, deel ze nog niet uit, het is nog vroeg. Zelf de tijd invullen (rooster is gemaakt). Corrie maakt binnenkort een schoolgeldoverzicht en herinneringsnota’s.

3 maart; tot Pasen worden de Godsdienstlessen verzorgd met kopieën. Na Pasen volgt een proefperiode van de methode Trefwoord. Voor een groot deel met behulp van je digibord.
Voor de Zomervakanties beslissen we of we voor de methode Trefwoord kiezen.

3 maart; vandaag zijn de kaarten voor het vervoer per RET aangekomen. Je checkt IN en je checkt UIT en de rekening volgt een paar dagen later. En minder duur dan die € 3,50. Groep 5 gaat er morgen mee op stap.

3 maart; 34 collega’s hebben de MTP ingevuld. Dat is al heel mooi !! Iedereen bedankt. De resultaten komen natuurlijk ook naar je toe. Ik wacht deze week nog op een of twee achterliggers.

3 maart; 10 maart, volgende week dus, komt de assistente van de schooltandarts, Kimm, weer kinderen ophalen voor de halfjaarlijkse controle.

3 maart; aanbevolen Google Chrome, zie http://www.google.nl/intl/nl/chrome/browser/features.html
Ajay kan het voor je installeren.

3 maart; Cora is ziek, Nelly staat dinsdag voor de groep.

2 maart; de site doet het –tot mijn grote frustratie- NOG NIET. Je kunt wel in school naar de site en ook via de server vanaf thuis. Ik verander nu even niets daar.

2 maart; maandag 3 maart gaat Brenda de groep van Astrid draaien en Tessa is tijdens MTO in groep 8

2 maart; maandag 3 maart Rekenmethoden-bijeenkomst, dinsdag geen vergadering.

2 maart; er is nieuw alarm in het Millinxparkhuis, bij groep 7A, 8 en bij Marga even oppassen. Lilian heeft een code.

2 maart; voor de bovenbouw: er is besloten niet verder te gaan met juf Kristel van Engels. Er kwamen steeds meer signalen dat de lessen niet goed verliepen. We hebben haar geprezen om haar motivatie en doorzettingsvermogen, maar ze raakte de grip kwijt. Zij heeft ervoor gekozen direct te stoppen en dat is haar goed recht. Ze verzorgt de rapportcijfers nog. We zijn bezig op korte termijn vervanging te zoeken. Doel is om het programma Engels vast te houden. EarlyBird heeft dinsdag sollicitatiegesprekken. Ga naar de kinderen niet te diep in op de redenen dat er een andere juf komt.

2 maart; van het fotoboek dat voor Ineke gemaakt is, ligt een duplicaat in de koffiekamer.

2 maart; op https://picasaweb.google.com/109091356066012379841/AfscheidJufIneke?authuser=0&feat=directlink staan foto’s van het afscheid van Ineke. Er komen er nog wat bij over een paar dagen.
Ongeveer 300 foto’s staan op G.

28 februari; Iedereen ontzettend bedankt voor de super-inzet gisteren bij het feest
Iedereen heeft prima zijn taak gedaan
Het was voor Ineke en de kinderen daardoor een onvergetelijke dag
De school zag er piekfijn uit, was gezellig en de ontvangst was bijzonder gastvrij

28 februari; De weekopening is maandagmorgen bij Najat in het lokaal

28 februari; De bijeenkomst over de rekenmethodes is maandag na schooltijd in het lokaal van Lilian
Voor stoelen wordt gezorgd.

28 februari; Maandag start Nicolet, de nieuwe adjunct

27 februari; Het feest loopt goed, veel plezier

27 februari; Er zijn 27 MTP’s ingevuld, daar kunnen er best nog een paar bij !
Stoffel wordt op dit punt aangesproken in zijn functioneringsgesprek op 16 april a.s.

27 februari; In je vak zit een brief over je salarisstrook, goed lezen, goed invullen en inleveren bij Corrie. Wij leveren die brieven centraal in bij het PCBO

27 februari; De site doet het nog niet, wordt aan gewerkt.

26 februari; Sinds kort is er iets beter contact met het Millinxparkhuis,
Hierbij een bijlage met activiteiten die daar zijn.
We worden wekelijks op de hoogte gehouden van dit programma.

26 februari; Men is druk bezig met de Akkersite.
Er is een grote storing in het datacentrum waar de site wordt gehost.
Gelukkig doet de rest het wel.

25 februari; De stoelen en tafels staan nu in de kelder, heel netjes soort bij soort.
Je kan pakken wat je nodig hebt en beneden zetten wat niet nodig is, graag ook weer neerzetten in de goede rij.

24 februari; Btisam is ziek, Tessa staat voor haar groep, Astrid draait haar eigen groep.

24 februari; De bel is ook weer aan.

24 februari; In plaats van de vergadering morgen is er ruimte om je MTP in te vullen.
Wij kunnen niet zien wie er invult, wat iemand individueel invult, alleen het gemiddelde resultaat.
Vertel je bouwco even dat je het hebt gedaan.

24 februari; Er zijn nu 14 ingevulde MedewerkerstevredenheidsPeilingen
Op http://www.pcbo-rotterdam.nl/ kun je inloggen en de peiling invullen.
Voor iedereen die bij het PCBO in dienst is.

24 februari; In de komende Akkernieuws komt te staan dat de leerlingen pas naar binnen mogen als de eerste bel is gegaan. De peuters mogen eerder naar binnen, daarom gaat de achterdeur open.
 

14 februari; ingevulde MTP's: 14 (via PCBO-site)

Weet je niet hoe je moet inloggen, mail dan Stoffel.

Ik heb geen inlogcodes, maar wel een aanmeldcode voor de PCBO-site waarmee je zelf verder kunt.

 

14 februari; het abonnement op DoReMi is stopgezet per 1 september aanstaande.

 

14 februari; aanstaande woensdag, 19 februari, gaat ESIS een middag de lucht uit, omdat er oud-leerlingen uit de database worden gehaald.

 

12 februari; in de personeelskamer ligt de brochure "De kracht van Kwintessens" met informatie over o.a. Trefwoord Digitaal. Niet meenemen svp.

 

11 februari; op grond van de laatste gegevens, ook na de controle van de accountant, valt de uiteindelijke schade enorm mee en kan iedereen zo blijven werken op onze school tot de zomer van 2015.

 

11 februari; Ansjel zit in het gips, maar werkt stug door. Is er iemand die haar donderdagmiddag thuis kan brengen ? Mail, app of sms haar ! En alle taxi's bedankt, namens de kinderen.

 

11 februari; Vanwege de groei van het leerlingenaantal is er extra meubilair aangeschaft (budget 2013). Donderdag 13 februari wordt dit meubilair geleverd. We laten het meubilair plaatsen in de benedengang Millinxstraat. Kijk per bouw/per groep wat je nodig hebt. Daarna wordt het in de kelder bewaard.
 

10 februari; van wie is de witte fiets met bruin zadel uit Barendrecht die in het fietsenhok staat ?

Ha, hij is weggefietst.

 

8 februari; alle teamleden hartelijk dank voor de inzet bij het feestje van Gerry. Het was gezellig en lekker zo. Het opruimen ging erg goed.

 

6 februari; alle absentielijsten van januari zijn binnen, dank u !

 

6 februari; schuif je bordje op UIT als je vertrekt. Vannacht stond het alarm er NIET op, omdat de werkster dacht dat iemand er nog was.

 

5 februari; vanmiddag zijn Janet, Tessa, Lilian, Btisam, Claire, Fiona en Najat  zich aan het nascholen; ze laten geen gras over hun POP groeien. Mooi werk.

 

4 februari; de MedewerkerTevredenheidsPeiling CBS de Akker, februari 2014 staat klaar op de site van de PCBO. De directie en de bouwco's stellen prijs op je deelname. De vragen worden periodiek aan alle PCBO-medewerkers voorgelegd. Let op de formulering van de vraag en de keus tussen "eens" en "oneens" (met drie stappen daartussen). Er zijn 36 vragen.

Klik op de Startpagina Personeel op het bewegende PCBO-logo en ga naar Intranet. Log daar in.

 

4 februari; vrijdag is een stiekemerd gaan shoppen in de ouderkamer. Nürsel mist wat kralen en veters om te rijgen. Wie kent die kraai ? PS Vrijdag waren peuters en kleuters vrij.

 

3 februari; Roxanna is ziek, Ellen is er de rest van de week niet, Brenda haalt vandaag later in, haar kinderen waren vandaag ziek. Lilian haalt morgen Ansjel op, die loopt met krukken (verstapt).

 

2 februari; Mandy begint haar LIO in groep A, haar account en emailadres zijn toegevoegd op de server. Nicolet loopt morgen een dagje mee, ook haar account en mailadres zijn toegevoegd.

 

31 januari; dinsdag is er teamvergadering, de agenda volgt maandag in de loop van de dag. Lees de mail van Ineke over het rapportenroosteren.

 

30 januari; Astrid is geslaagd voor het onderdeel van haar Taaltoets en heeft nu het certificaat binnen. Gefeliciteerd.

 

30 januari; morgen staat Claire voor haar groep, Ansjel is niet op school.

 

29 januari; vrijdagmiddag na schooltijd wordt de Cillershoekserver geüpdate. Deze is dan enkele uren niet bereikbaar.

 

28 januari; morgen komt de GGD het binnenklimaat testen. In één lokaal wordt meetapparatuur neergezet. Volgende week is het vervolg. De apparatuur staat in groep 6B.

 

28 januari; morgen komt Akkernieuws, graag meegeven. Meld het als je nieuws hebt.

 

28 januari; de kachels zijn bijgesteld. op de Millinxstraat stond een ketel in storing, dat verklaart een hoop. Graag de buitendeuren dichthouden.

 

21 januari; morgen zou het afscheid van Esmeralda plaatsvinden. Zij is al aan het werk op de andere locatie en komt vrijdagmorgen 8.00 uur langs opschool. Ik denk dat we dan afscheid nemen.

 

21 januari; gisteren was er MDO (Multidisciplinair Overleg) over alle zorgleerlingen van de school, met onze IB-ers Krystel en Angelique, met Elis (Begeleider LeerlingZorg van WSNS), met Esther Spans (Verpleegkundige Centrum voor Jeugd en Gezin), met onze SchoolMaatschappelijk Werkster, Marga, en met de directie, Stoffel & Ineke. We namen de stand van zaken door en verdeelden diverse acties. Ook namen we het besluit in de toekomst leerkrachten uit te nodigen voor een kort overleg over hun zorgleerling als daar aanleiding voor is. Esther van groep 0, Ilja van groep A, Nadia van groep E en Fiona van groep 3A waren in november hiervan de voorlopers (omdat Angelique die dag ziek was). Dat is toen heel goed bevallen. De MDO-vergaderingen staan genoemd in de Jaarplanning. Je IB-er zal je voorbereiden als je komst gewenst is.

 

21 januari; bij deze week staat Stap 2a LKV: ontwikkelvaardigheden. Zie hiervoor je map LeerkrachtVaardigheden of N:\Leerkrachtvaardigheden\Inhoud van de map. Dit jaar gaat het om de 1e cyclus, dus vul je je zelfbeoordelingslijst in over Klassenmanagement (blz 11 en 12 van de map). Aan de hand daarvan kies je voor jezelf ontwikkelpunten. Deze zet je op het formulier Ontwikkelvaardigheden (blz 19). Dat laatste formulier neem je mee naar het komende functioneringsgesprek. De zelfbeoordeling is alleen voor jezelf !

 

21 januari; de schoolbel is weer op de juiste tijd gezet, hij ging te vroeg.

 

20 januari; op N:2014-2015 vind je een eerste grove planning van het komend schooljaar. Deze is nog niet definitief ! Op 8 oktober (een woensdag) organiseert het PCBO haar eigen Dag van de Leerkracht met een studiedag van al het personeel.

 

20 januari; Tessa is ziek, Brenda is ziek.

 

17 januari; we Rekenen met een paar scholen. Zie het overzicht en de voortgang op

 www.alledaagsrekenenopzuid.nl

 

17 januari; er is een Kerstgroet via de mail gekomen van oud-collega Betty, twee weken geleden. Een half uur na het plaatsen van deze mededeling belde ze me vanaf Sint Maarten. Hoe kan dat ??

Ze is drie jaar met pensioen.

 

17 januari; de planning van de inhoud van de lessen van Jelte staat bij N:\2013-2014, deze kan afwijken door de gastlessen die je in de Jaarplanning ziet staan.

 

16 januari; de leerkrachten van groep 3 t/m 8 vinden een vragenlijst in hun postvak over het zwemmen. Graag invullen en retour aan Corrie. Het gaat om het aantal zwemdiploma's per kind. Alleen je eigen groep invullen.

 

14 januari; foto's van Rekenen op Zuid in de ouderkamer en kleutergroepen in ons foto-album ! Gisteren is in groep NUL gewerkt, ook hiervan foto's.

 

14 januari; prima opkomst bij de Informatieavond Voortgezet Onderwijs met Lilian, Krystel en Stoffel. Jan Bol van de JulianaMavo hield een verhaal. Op die school zijn de kinderen van groep 8 vanmiddag voor een oriëntatiebezoek geweest. Opvallend: a. de JulianaMavo is weer excellente school geworden en b. de lerares tekenen wil alle kinderen van De Akker, want ze weten alles van kleur- en tekentechnieken en c. de Geschiedenisleraar tastte in onwetendheid en kon geen klik met onze kids krijgen.

 

14 januari; weer een mooi verhaal in Akkerverhalen. Mail je verhaal aan Stoffel. Deze verhalen zijn alleen voor de werkers op de Akker.

 

13 januari; foto's van de nieuwjaarsreceptie PCBO vind je hier.

 

13 januari; collega Esmeralda van groep 0A en 0B laat weten dat ze een nieuwe uitdaging aangaat. Ze gaat werken in een nieuwe groep op de Triangel; 23 januari neemt zij afscheid. Meer dan 10 jaar geleden startte zij in de noodkeet op het keverplein. Esmeralda, het ga je goed !

Als opvolgster wordt de naam Lena genoemd, zij komt binnenkort kennismaken.

 

12 januari; in hetzelfde tempo, mogelijk iets hoger, komen er nieuwe kinderen binnen. Ontvang ze hartelijk. Ook op dit punt is onze zorg groot, maar hoe meer (vrolijke) zielen, hoe meer vreugd.

 

10 januari; er zijn nieuwe klassenlijsten in de postvakken gedaan door Corrie. Opvallend is dat nog een aantal leerlingen op de lijsten staan die nog niet zijn uitgeschreven. Soms "verdwijnt" een kind. We melden dat kind bij Leerplicht en die gaat dan zoeken. Pas na verloop van tijd mogen wij dan uitschrijven. Meld het even via de mail als je zo'n leerling hebt, want dit wordt niet altijd in kantoor waargenomen, en dan komen we er te laat achter, graag een seintje bij zo'n "vertrek".

19 december; De volgende leerlingen gaan/zijn van school af:

Ana Clara Domingos de Sousa, groep E, Dordrecht, uitgeschreven

LeLe Zheng, groep E, nog onbekend, gemeld bij Leerplicht

Rithalia Verenzuela Garcia, groep 5A naar De Singel in Schiedam

Maja Wojcik, groep C1 naar Polen

Rui Lopes Miranda, groep B, nee blijft toch, nee gaat toch

Nella Martina, groep 6B naar Basisschool Charlois, uitgeschreven

Aanvulling volgt...

 

9 januari; onze school is aangemeld voor het Koningsontbijt en de Koningsspelen, zie www.koningsspelen.nl. In het MTO is aldus besloten. Aangezien onze school één BRINnummer heeft met de Elout zijn er voor 34 groepen (inclusief de NULgroepen uiteraard), voor 625 kinderen en voor 55 leerkrachten spullen aangevraagd. Leve de Koning én Maxima !

 

9 januari; Rumeysa Aygar uit groep 5B (Nelleke/Gerry) is weer op school, zie hieronder.

 

7 januari; van Spelling in de Lift is handleiding niveau 2 zoek, het laatst gezien in de 's Gravendeelstraat. Weet iemand waar hij is ?

 

7 januari; Achsa en Audrey zijn morgen weer present !

 

7 januari; de instellingen van de mailserver Cillershoek zijn aangepast en de blokkade naar sommige maildomeinen is verholpen.

 

7 januari; de moeder van Joëmy en Jomeiry (groep van Nadia) heeft een uitkering en wil graag vrijwilligerswerk doen. Zij heeft gisteren van Brenda een demo toiletschoonmaak gekregen en komt dat nu op twee dagen doen. Hulde ! Brenda doet de dagronde bij de kleuters en heeft dus nu hulp daarbij.

 

7 januari; Rumeysa Aygar uit groep 5B (Nelleke/Gerry)  heeft in de vakantie een blindedarmoperatie ondergaan. Nelleke gaat vandaag even langs bij haar, gisteren kwam ze uit het ziekenhuis.

 

7 januari; Achsa en Audrey zijn ziek met ingang van gisteren.

 

6 januari; morgen gaat een flinke club mee naar ShabuShabu. We stellen voor allemaal 5 euro aan Kim te geven en twee drankjes te bestellen binnen die prijs, dan kan Kim het drinken afrekenen voor ons allemaal. Dus graag 5 euro, gepast meenemen.

 

6 januari; de school is gecontroleerd op asbest, de rapporten komen in de Logboeken. Op één plaats in de school, waar nooit iemand komt, zit een plaatje asbest dat geen kwaad doet.

 

2 januari; iedereen de beste wensen: pax, sanitas et concordia ! (overgenomen uit de Archeon-wens voor de school); vrede, gezondheid en saamhorigheid !

 

2 januari; de mededelingen van vorig jaar staan bij Oude gegevens, te bereiken via de link hierboven. Hieronder nog wat zaken die je niet mag vergeten.

 

23 december; bekijk het werk van Lilian op http://www.alledaagsrekenenopzuid.nl/

Over ons aanstaande REKENproject.

 

22 december; op de laatste dag voor de vakantie 6 nieuwe leerlingen ingeschreven :-)

 

22 december; ook weer Akkernieuws in ElzendaalInfo2013-2014_2 !!

 

20 december; de waarde van de inhoud van de Syriëbussen wordt geschat op € 569,91

Een geweldig bedrag.

 

20 december; de school is kaal, het jaar is op. Hoera vakantie !

 

19 december; op 7 januari is de PCBO-nieuwjaarsreceptie en daarna een etentje bij ShabuShabu, hoofdgerecht op kosten school, drinken betaal je zelf. Opgeven bij Kim, voor het weekend, zie haar mail. Collega's die werken bij Peuter & Co zijn ook uitgenodigd. Geldt niet voor stagiaires, wel voor LIO.